login |

Hell’s Kitchen: vége a 9. évadnak

2011. 09. 21. 20:57 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Ahogy olvasom a kibeszélőben, nem mindenkinek volt szíve csücske a 9. évad, de én úgy vagyok vele, hogy a 8. évados mélypontot, totális nihilt, színészkedést képtelenség volt alulmúlni. S mivel az S8 a legfrissebb emlék, ezért az S9 minden tekintetben bejött. Lehet, hogy a korábbi évadoknál nem volt jobb, az S6 még mindig a legjobb szezon marad, de simán hozta azt, amiért nézem a Hell’s Kitchen-t.

Mondjuk tény és való, hogy az évad csúcspontja az volt, amikor megjelent egy, az előző szezonokból összeállított csapat pár nagyon jó arccal, remek volt őket újra látni, s naná, hogy a 6. évadosok vitték a prímet. De ettől eltekintve is jól sikerült a szezon, főleg azért, mert sikerült jó, a kamerába beszélős interjúk során is abszolút szórakoztató játékosokat kiválasztani.

Személyiségeket tekintve erős volt tehát a casting, s nekem nyilván azért is lett abszolút pozitív, mert a polarizáló elemek közül Carrie abszolút kedvenc volt, de még Elise sem ment át S8 Sabrina-féle, már engemet is zavaró stílbe, s ami a legfontosabb, hogy bár mindig ki akarták őt ejteni, s sokszor jogosan, ő legalább bizonyított, hogy érti a dolgát challange-eken és a döntőben is.

Mint ahogyan sokan mások is értették a dolgukat. Kommentben olvastam, hogy valaki szerint ritka gyenge volt a séfszínvonal, de én pont ellenkezőleg éreztem, még féltávhoz közeledve is nagyon sok esélyest láttam, simán elhittem volna, ha azt mondják akkor, hogy Jamie, Will, Paul, Jennifer, Natalie vagy Elizabeth kerül döntőbe, mert olyan keveset hibáztak. Egy ideig. (Az Elizabeth-jelenség zseniális volt. Csendesen végig jelen volt, alig került reflektorfénybe, majd az egyik részben hirtelen középpontba került, amikor nem tudta visszamondani a challange-feladatot és onnantól kezdve úgy összeesett, hogy csak nézte az ember, hogy juthatott el ilyen sokáig.)

Nyilván közülük volt valaki, aki abszolút kiemelkedett, s egy másik, akire ugyancsak fogadtam volna félút környékén, de előbbire sem azért, mert annyira penge volt, hanem mert tényleg nem emlékeztem hibájára. A döntő is valahol papírformának volt mondható, az odáig vezető út pedig sok papírforma kiszavazás ellenére izgalmas volt, hiszen a feketelovak közül bárki bekerülhetett volna a top2-ben, elég lett volna, ha az egyik éljátékos rossz napot fog ki.

A nagy kérdés a döntőre az volt, mint nem egyszer korábban is, hogy milyen típusú elégedettséget kívánnak gerjeszteni a nézőkben, hogy azt választják, aki profibb volt, vagy aki szerethetőbb győztes lehet a néző szemében. A választás megtörtént, lelkük rajta, de aki nem is ért egyet a döntéssel, az is tudhatja, hogy az utolsó vacsorán nagyon sok minden múlt, hiszen ha ott gördülékenyebb az egyik fél a másiknál, akkor nem lett volna sok agyalás a végső döntést illetően.

Összességében jó évad volt, legalább 7,5/10 az olvasatomban, biztos, hogy jó pár karakter emlékezetes fog maradni, s jó párukat örömmel fogom látni az elkövetkező évadok vendégeként. És ez a fontos, nem?

14 hozzászólás Ne habozz!

bikkbakk - 2011. 09. 21. 21:22

Elise szerintem 10-szer rosszabb volt Sabrinánál, különben egyetértek.

zed - 2011. 09. 21. 21:47

én szinte biztos voltam benne, hogy a harmadik helyen kieső döntőbe (kettes döntő) jut, ezért nagyon meglepődtem és onnantól érdektelenné vált az egész, úgyhogy az utolsó részt már meg sem néztem (két döntős nekem unalmas volt, dehát kinek mi jön be), csak elolvastam a summary-t a wikpédián… sztem rossz döntés volt ramsay-től, dehát ez van

kicsit OFF:
tényleg, arról tud vki vmit, h tényleg megkapják-e az évadnyertesek az álommelót, mert most olvastam valami csúnyát, hogy a 7-ik évad győztese nem kapta meg a londoni éttermi munkát vízumproblémák miatt (ramsay verziója), az illető viszont azt állítja, hogy nem is igényeltek neki vízumot, ergó nem is akarták neki adni a munkát – eléggé visszás a dolog, nem?

minase - 2011. 09. 21. 21:50

Lehetne már egy all stars évad vagy masterchef goes hell’s kitchen. Egyébként az évad első fele sokkal jobb volt, vége felé egyre lankadt a figyelmem, a döntő pedig két számomra semleges játékos közt zajlott, Így nem ölt meg az izgalom. Volt pár meglepetés kiesés és kb az évad feléig úgy éreztem, hogz a good tv játékosok vannak előnyben ha bottom 2-ba kerülnek.Továbbra sem tiszta számomra, hogy ilyen látszólag amatőr játékosok bármelyikére is rábíznának egy felső kategóriás éttermet, dehát ők tudják.

minase - 2011. 09. 21. 21:52

zed: kapott lóvét helyette, nem tudom nagyságrendileg mennyit a beígért fizetéshez képest, de úgy látszik nem eleget ahhoz, hogy kussoljon:)

Én - 2011. 09. 21. 21:53

Elise lehet hogy erős, vehemens stílussal küzdött, de a lényeg azon van, hogy küzdött. Nekem simán belefért ez a stílus, főleg hogy volt mögötte tudás. Paul csapatából egyedül ő volt aki valamit is tudott a döntőben csinálni, egyedül vitte azt a csapatot, szerintem a döntőben is ott lett volna a helye, mert véletlenül nem lesz senki 3 és volt nem egy jó dinner service-e.

winnie - 2011. 09. 21. 21:55

zed: megkapják, illetve kapnak valamit, lehetőséget (volt, aki élt is vele), s valóban volt valami kavar, de a 250 ezer dollárral sem járt rosszul.

zed - 2011. 09. 21. 22:00

nah, akkor úgy már korrekt, csak részinfóim voltak…

winnie - 2011. 09. 21. 22:02

“szerintem a döntőben is ott lett volna a helye”

én már csak azért sem vittem volna be, mert 7-szer is ott volt a jelöltek között, s nyolcadikra esett csak ki, míg paulie egyszer, will egyszer sem került oda (de mások is voltak, akik úgy estek ki, hogy egyszer odakerültek és bumm, szegény elizabeth:)

will dominált, rá gondoltam fentebb, csak ott nem spoilerezhetek, de paulie is végig konzisztesnek tűnt (az emlékeim szerint, egyébként affene tudja) az egy mélypontját leszámítva. elise pedig többször is pityergett, ami egyébként sem szokott bejövős lenni GR-nek.

ldavid - 2011. 09. 21. 22:18

Én: Elise jó volt, mondta is Ramsay, hogy szoros volt, csak a srácok tényleg jobbak voltak valamivel

szerintem amúgy Will jobb volt végig, a végén viszont rosszul választott
elég WTF volt, hogy nem Elise-el kezdte, Krupával meg jól meg is szívta

pantomimes - 2011. 09. 22. 09:57

Már az első részektől úgy gondoltam Will fog nyerni, szimpatikus is volt, mondjuk az elég gáz volt, amikor megnyert egy challenge-t és a gusztustalan, izzadt baseball sapiban ült be mindenféle éttermekbe, valamelyik séf helyében adtam volna egy nyakast a srácnak.

bikkbakk - 2011. 09. 22. 10:03

Elise direkt elrontotta a döntőt felvezető részben az ételeket, mikor Will volt a melegpultnál, legalábbis az erre utalt egyértelműen.

marcilu - 2011. 09. 22. 16:39

Kár, hogy nem lehet ebből a tematikából all start csinálni. Visszatérő szereplőket szívesen elnéznék sok karakterizálással, de egy ilyen sima évadban, mint ez volt, több igényem lenne a főzésre. Meg arra, hogy jobbak legyenek a szakácsok. A befejezés csak megerősítette, hogy tényleg nem volt senki nagy durranás. Szerintem az “olyan sokan esélyesek a győzelemre” hangulat pont abból eredhet, hogy senki sem Igazán jó, hanem többen kb 70%-osak. Én meg szeretnék 90%-os győztest látni, vagy ha nem is nyer, legalább szurkolni neki. Így nem esik jól olyannak szurkolni, akinek a képességeit nem tartom igazán nagyra.
Remekül aláfestette a véleményemet egyébként, amikor Paul és Will is a dinner service után úgy érezte, hogy nem ő nyert. :(

julia - 2012. 02. 20. 14:27

vegul ki volt a ket dontos es ki volt az aki megnyerte?

winnie - 2012. 02. 20. 14:37

paul és will – paul nyert.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz