login |

Pilot-mustra: H8R – 1×01

2011. 09. 22. 15:03 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra, reality,

A CW minden évadban megpróbálkozik egy reality-vel, hogy utána az elbukjon, legalábbis a Pussycat Dolls-os óta nem nagyon volt sikerük, s hiába tűnik nézőcsalogatónak a H8R koncepciója (ismerős itthonról a celeb és Az Ember, Aki Utálja Őt találkozása), a nézettségi eredmények ezúttal sem voltak túl kegyesek (újabb bizonyíték, hogy csak névvel nem lehet eladni tutira semmit), de még nem dőlt el a harc.

H8R – 1×01 – 4/10

A pilotban Az első részben a Jersey Shore-os Snookie és a The Bachelor-ból Jake Pavelka találkozott egy-egy antirajongóval. Azért nem “pilot”, mert Snooki mellett az egyik Kardashian volt a januárban forgatott első részben, mellyel eladták a producerek a projektet, de ő csak az 1×02-be került be.

Igazából pontozni nem nagyon tudom a H8R-t, de egyezzünk ki egy közepesnél gyengébb érdemjegyben, mert annak ellenére, hogy kiszámíthatóak az események, el lehet őket nézni, főleg, ha az embert érdekli a kérdéses celeb, és annak az “emberi” oldala, melyet a valóságshow-kból nem lehet megismerni, de itt majd jól igen. Ööö, vagyis…, szóval ez is valóságshow.

Nagyjából el lehet képzelni, hogy kiszámítható a H8R: Szereplő mindennek elmondta Sztárt, Sztár megjelenik, Szereplő megszeppen, barátkozni kezdenek, Szereplő rádöbben, hogy nem is olyan rossz ember ő és a végén talán meg is békél. Vagy nem. Az első 20 percben minden formula szerint működött, amire a kiírások rá is erősítettek, de épp ezért volt nagy pozitívuma a műsornak, hogy a másik celeb (a kutya sem ismeri őt itthon) már teljesen másképp közelített a dolgokhoz, ott komolyabb szerepet játszottak a rejtettek kamerák, s a végkifejlet is más.

Na jó, nem ő, hanem a készítők közelítettek másképp, és bár az egész műsor nagyon mesterségesnek hat, a készítők rutinosan mindkét celebnél bent hagytak egy snittet, ahol a háttérben látszanak a produkció munkatársai, amint ezt vagy azt csinálnak, talán ezzel is jelezve azt, hogy itt minden kapásból megy, nincsenek jelenet-újrafelvételek, ha bemászik valaki a képbe, akkor benne hagyják. És ezek az okos megoldások kialakítják az emberben ezt az illúziót.

Simán el lehet nézni a H8R-t, ha valakit érdekel a koncepció, még feleslegesnek tűnő műsorvezetője is van (Mario Lopez afféle ashtonkutcherapunk’dban szerepet tölt be), akinek idővel lesz gondolom saját utálója is, de tipikusan olyan műsorról van szó, amel 20 perces szegmenseit 1-2 percben még érdekesebb nézni (kezdve azzal, hogy a celeb először megjelenik az utáló körül), egyébként pár kényelmetlen párbeszéd és töltelék momentum is belekerül.

2 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2011. 09. 23. 09:10

más amikor a pilot-ot láttam arra gondoltam, hogy ennek a formátumnak nagy jövője lenne itthon – ha lenne szerethető oldala celebjeinknek… :P

kiara - 2011. 09. 24. 10:45

Nekem sem igazán tetszett, de néhány részbe még belenézek szerintem, a celeb személyétől függően.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz