login |

Pilot: Unforgettable

2011. 09. 22. 18:45 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

Az a baj, hogy a cím egyáltalán nem áll, az egyik legfelejthetőbb pilot eddig. Nyugodtan lehet aludni, kajálni, körmöt vágni, akármit csinálni közben: nem elég, hogy minden nyomot felidéznek, hogy honnan jön — teljesen hülyének nézve minket, hiszen 4 perce volt a feltűnésük –, még a felfedezésük is túl van húzva, csak hogy meglegyen a 40 perc.

Ha valakit érdekel, hogy milyen egy tipikus nyomozós sorozat, az nyugodtan kezdje el nézni. Természetesen a formulához kell valami minimális egyediség, amitől más, mint a 214341 CSi és társa, itt azt választották, hogy a főszereplőnek fotografikus memóriája van, és mindenre emlékszik. A sorozat szerint kb. 5-6 ilyen ember van Amerikában.

A képességével természetesen zsarunak állt, de csak azért, hogy egy régi ügyet megoldhasson, hiszen kell valami nagy sötétség a karakter múltjába, anélkül nem rendőr a rendőr. Aztán túltelítette a sok borzalom, amit a munkája során tapasztalt, úgyhogy kilépett, de most egy lakásához közeli gyilkosság visszasodorja a bizniszbe.

Azt viszont nem akarom tagadni, hogy Poppy Montgomeryben itt van valami. Kár, hogy a sorozatbeli képességét főleg “szomorúan a semmibe bámul” módon használja, hiszen nem jó mindenre emlékezni, plusz nehéz is, ezt nagyon érzékeltetniük kell. Amúgy ez az egész képesség dolog jó is lehetne, ha nem ilyen halál unalmasan használná, túl sok időt eltöltve a visszaemlékezéseiben.

Az Unforgettable tipikusan az a nyomozós sorozat, amit nyugodtan ki lehet hagyni, és ha esetleg sikeres lesz, akkor szépen még lejjebb teszi az országos sorozatoknál elvárt írás minőségét. Minden tipikus nyomozós sorozat panel be van itt vetve. Durva, hogy pilot, szóval valami érdekes üggyel kellett volna jönniük esetleg, de kb. egy évadközepi semmit sikerül összehozniuk. Néha úgy néz ki, mintha a zene és rendezés lassúsága próbálna művészieskedni, de nagyon mellémegy, főleg ha egy Shadow Line-hoz hasonlítjuk.

4/10-nél még akkor sem tudok jobbat adni, ha akarok. Hiába keresem az igazi pozitívumot, nincs, de ha oltani akarnám, akkor még ennél is jobban darabokra lehetne szedni. Aki még nem látott nyomozóst, vagy keveset látott, az nyugodtan nézzen bele, de ennél a Mentalista, vagy a Castle is sokkal erősebb.

16 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2011. 09. 22. 18:49

abszolút semmi extra nem volt, de bejött simán. béna és klisés ügy, gyenge karakterek a főhős kivételével, de a hangulat és a flashbackek elkaptak, mert sucker vagyok. más kérdés, hogy nem látom benne a jövőt, mert a köv. bűnügy már nem a környezetében fog történni, így csak a kihallgatésok körülményeire emlékezhet vissza gondolom.

Pocok - 2011. 09. 22. 18:55

Még nem láttam, bár gondoltam, hogy megnézem, de ezután már lehet, hogy nem.

CyClotroniC - 2011. 09. 22. 18:59

This was wrong on sooo many levels ;D Egyrészt baromi unalmas volt, a gyerekkori flashelés érdektelen, hiába akartak karakterizálni, nem sikerült. A visszaemlékezések meg ilyen lassan, odaállósan és idiótán… Rádaásul ettől tényleg mérföldekkel jobb a Mentalist vagy a Castle, pedig ott sincs túl magasan a léc. 4/10 az korrekt mondjuk, sőt talán még jóindulatú is.

Shawn - 2011. 09. 22. 19:00

Nekem ez a képessége túl sci-fi… nem hogy visszaemlészik de visszamegy és korul néz mint egy másik személy… hogy még azt is észre vegye amit o amúgy a saját szemével nem is látott…

symor - 2011. 09. 22. 19:07

Lesz valami idén egyáltalán, ami átugorja a lécet, mert eddig csupa középszer?

Ezt hittem a promók alapján az új Médiumnak, erre lassan csorogtak a hírek, hogy mennyire várakozáson alul teljesít a pilot, és tényleg. A brit bűnügyi sorozatok kifejezetten a zsáneremet képezik, és azokról aztán el lehet mondani, hogy néha csiga lassúak, mégis tudom értékelni őket. A Unforgettable nézése közben ezzel szemben szanaszét untam magamat, annyira vacak kliséhalom volt. Innen már csak jobb lehet, vagy úgy jár a műsorrendemből, mint a Malév.

Alig várom, hogy az Awake vagy a Person of Interest javítson a helyzeten, mert ha azokban is csalódnom kell nem sok újoncot fogok nézni mostanában :)

Norbi - 2011. 09. 22. 19:21

A POI-ben én is bízok.

CyClotroniC - 2011. 09. 22. 19:26

symor: Az AWAKE szerintem nem tud szar lenni a promója után. Eddig egyik sorozatban se volt annyira erős atmoszféra mint annak csak a bemutatójában.

Persze szerintem senki se ettől várta a megváltást, én se, de azért döbbenetes, hogy egy ilyen hátteret is mennyire unalmasan, semmitmondóan képesek felhasználni.

winnie - 2011. 09. 22. 19:30

symor: minden jó sorozat midseason:)

winnie - 2011. 09. 22. 19:32

shawn: a képesség létező, a visszamegy és körülnéz csak eszköz a folyamat mutatásához, mert izgi lenne, ha azt mutatnák ahogy koncentrál:)) az pedig, hogy észrevesz valamit egyértelmű, hiszen sok mindent csak tudat alatt érzékelünk.

Shawn - 2011. 09. 22. 19:39

winnie: nekem akkor is túl “far-fetched”

Klunks - 2011. 09. 22. 19:43

“A sorozat szerint kb. 5-6 ilyen ember van Amerikában.” és az egyiket pont House kezelte tavaly! :D

Igazából teljesen középszer, de én azért nem untam halálra magam. Még megnézem, hogy tudják használni a képességét a köv részben aztán eldől maradok-e.

SpockCooper - 2011. 09. 22. 19:48

Én 5 perc után azt mondtam, hogy ez borzalom, de összesen 20 percig néztem. Winnie-nek igaza van, kíváncsi vagyok, hogy a következő részben mire fogja használni az emlékezőképességét. A kihallgatásokról jegyzőkönyv készül. Megint beugrik neki valami, hogy látott egy ruhát, öngyújtót, fényképet az epizód elején valahol?

CyClotroniC - 2011. 09. 22. 19:51

Kár hogy epizodikus a felépítése, mert kurva jól lehetne előző részek tartalmábólt narráltatni a csajjal, ahogy visszaemlékezik, hogy eddig mi is történt ;D

Klunks - 2011. 09. 22. 20:08

Tényleg :D

Nikki - 2011. 09. 29. 20:12

Ez se volt egy nagy eresztés. Kevés és gyenge, 4/10. Max ha majd jókat írtok róla, visszanézek, de ez is kasza.

akh - 2012. 01. 18. 23:49

Eddig nálam 6/10 magyar szinkronnal, persze még csak 7 részt adtak le. Persze hogy vannak nála jobbak, de aki már kezdi unni a CSI klónokat annak jelenthet egy kis változatosságot, ráadásul PM is nagyon dögös benne. :)

Az a videó nagyon klassz volt… :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz