login |

The X Factor US: kezdett az 1. évad

2011. 09. 23. 13:31 - Írta: CyClotroniC

501 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra, reality,

A tavalyi brit X Factor esetében már írtam arról, hogy mennyivel átgondoltabb és profibb a műsor a szigetországban, mint nálunk, erre pedig csak rápakolt egy lapáttal az amerikai premier, bár nem mindenki fogja szeretni, mert vannak jelentős különbségek az anyaműsorhoz képest, melyek erősen a szubjektív megítélés körébe fognak esni.

Azt már most szögezzük le, hogy magyar hangalámondással jövő hét szombaton 13:20-tól megtekinthető majd a Cool-on is az első rész, a másodikat pedig vasárnap adják majd le, hiszen dupla 2 órás adással nyitottak Simonék, így gyakorlatilag rögtön négy adagnyi meghallgatást kaptunk, hogy felmérjük hogyan is sikerült a hittérítés az American Idol hazájában.

Az amerikai verziót elnézve az első szembetűnő dolog, hogy valahogy még több pénzt öltek bele, és nem csak az 5 millió dolláros fődíjra, lemezszerződésre és a Super Bowl-on bemutatandó Pepsi-reklám főszerepére gondolok, hanem magára a műsorra, ami új főcímet és feliratozást kapott, és valahogy még grandiózusabb lett az összkép, beleértve a színpadot, a világosítást és úgy általánosságban a látványt.

A profibb külsővel viszont magával jött egyfajta hidegség is, és talán a brit széria egyik legvonzóbb erényét bukták el ezzel, a családiasságot, ami az új mentorgárdával csak tovább erősödött az idei szezonban. Az ottani Kelly-Tulisa-Gary hármasa ugyanis sokkal fiatalosabb, lazább, lelkesebb, mint akárki az amerikai verzióban, és ez csalódás lehet a UK-verzió rajongóinak, de ez nem jelenti azt, hogy rossz lenne az amerikai adás. Részletekkel és két videóval a tovább mögött folytatom.

Paula Abdult eddig se kedveltem, ezután se fogom. Egyelőre még kiemelkedően idegesítő dolgot nem csinált, de abszolút egy szürke kisegér, ahogy Nicole és az első 45 percben feltűnő Cheryl se működött most. Egyszerűen hidegek, távolságtartóak, de nem süt róluk cserébe az a profizmus, ami L.A.Reid-en látható, aki egyértelműen a mentorgárda legjobb pontja, és sokszor azokat is elküldi, akiket Simon nem, azonban nem szívózik velük feleslegesen, szóval abszolút hozza az eltökélt és motivált üzletember fazont, aki illik is ehhez a műsorhoz. Kérdés, hogy ez elriaszt-e valakit.

A mentorgárdák közötti különbség főleg ott jön ki, ha Nicole és Tulisa születésnapjának a műsorba való beleszövését összehasonlítjuk, és e téren fényévekkel a brit verzió nyer. Ellenben versenyzők  terén már kiegyenlítettebb a dolog, még ha kicsit túlreprezentált is az rnb/hip-hop műfaj, mert túlnyomó többségben csak fekete és félvér előadók jutottak tovább, bár egyikőjük sem érdemtelenül, ráadásul itt rögtön kaptunk egy Chris Rene kaliberű karaktert, akihez hasonló nekem nagyon hiányzik egyelőre a brit verzióból.

Érdekesség még megemlíteni, hogy a műsor eszköztára új elemekkel bővült, ami a szerkesztést illeti. Az extra hangeffektek, ahogy a flashforwardos előrevetítés is kifejezetten jó húzás volt, mert ad egy csavart, hogy hamarabb látod a konklúziót, mint az odavezető utat, és a reklámblokkoknál ezzel baromi jól meg lehet tartani a nézőket. Más kérdés, hogy például az elmosott vallomások nagytotálra való montírozása kissé sután sikerült, azt a jövőben érdemes lenne elfelejteniük.

Az amerikai verzió tehát látványban és méretekben odaveri az angolt, a mentorgárda szerethetőségében azonban alulmarad, így aki a profibb tehetségkutatást kedveli, viszonylag kevés, de annál hatalmasabb balekkel, az maradjon ennél a kibeszélőnél, aki viszont a családiasabb, de továbbra is látványos eredeti mellett döntene, annak irány a UK verzió. Az igazán ínyencek pedig, akik a háromfogásos tehetségkutatás hívei, pedig várjanak még egy kicsit az ausztrálos írásra, ami a live show előtt érkezik majd Hooligantől, és nézzék bátran mindhármat, hiszen egyikkel sincs semmi gond, és úgyis csak a versenyzők és mentorok iránt érzett személyes szimpátia dönt majd mindenkinél.

501 hozzászólás Ne habozz!

fetomy - 2011. 09. 23. 13:50

Az ausztrálból már megvolt a live show, egyébként nekem eddig az a kedvenc. Zsűriben is, énekesekben is, talán csak a megvalósítás, effektek, vágások amiben jobb az UK és a US.

A US verzióval annyi igazából a bajom -a zsűrin kívül-, hogy 4 auditionnyi idő alatt találtam 2 max 3 olyat, akivel tudok szimpatizálni, míg a UK és az Aussie műsor tavalyi és idei adásából is jóval több sikerült. Mindenesetre persze végig fogom ezt is követni, de egyelőre a 4-ből (HUN, AUS, UK, US) csak a 3. helyen van nálam. :)

CyClotroniC - 2011. 09. 23. 13:55

Nekem az AUS valahogy a kettő között van, zsűriben a UK-t érzem erősebbnek, talentben meg valahol talán a US szintjén, de ott nekem most a UK sovány. Énekesek vannak, persze, de az egyéniség és karakter nekem onnan egyelőre hiányzik, ezen majd lehet, hogy a boot camp árnyal. Meg hát az AUS esetében ezt se felejtsük el, hogy előrébb járnak, tehát több produkciót láttál, hogy megkedveld őket :P

Innen nekem a 2 kiemelt videó és a 3 srác jött be főleg, illetve aranyos volt a kiscsaj, és jó hangja van az anyukának is, de ők voltak a previewban, így nem akartam őket berakni. :P

L.A.Reid/Simon mehetne Louie helyett a UK-be és tökély lenne minden.

ace05 - 2011. 09. 23. 13:57

Azért milyen poénos volt hogy Paula eljátszotta a hattyúk halálát a Geo Godly meghallgatásnál!

CyClotroniC - 2011. 09. 23. 13:59

ace05: Az katasztrófa volt. Ha pontoztam volna, az tuti -1p instant ;D

Robi - 2011. 09. 23. 14:08

Mikor továbbengedték azt a hosszú hajú fekete srácot akkor kinyomtam… Majd később nekiugrok mégegyszer, de az nagyon betett.

CyClotroniC - 2011. 09. 23. 14:12

Nyilván nem fog bejutni spárgamester a 12-be/16-ba, ahogyan a végtelenül idegesítő göndör fiatal csaj se, akire csak Reid merte rámondani, hogy fröccsöntött műanyag az egész ember. :-/ Hozzájuk képest egy teljes cirkuszt castingoltak tovább a bootcampre a brit verzióban, de gondolom ez is különbség, hogy a UK-ben értik a humort, és tudják, hogy szopatásból vittek párat tovább egy körrel, itt meg kiakadnának a hozzá nem értésem az amik.

Gyike - 2011. 09. 23. 14:15

az írás minden szavával egyetértek!
Paula Abdul az oka,hogy soha nem néztem az American Idol-t és mire elment onnan,arra már nem érdekelt annyira,hogy bekapcsolódjak.
szerintem Nicole elég jó volt,persze a birthdayezés kicsit sok volt,valahol a ‘túl idegesítő’ határán,de még belefért.
az a Paula-féle kivonulás,meg az erőltetett öklendezés a wc-ben erősen too much volt..
de egyébként talentben határozottan jobb volt már az első adás is,főleg ez az utolsó srác meg a sokgyerekes(?),42 éves anyuka.

mkfad - 2011. 09. 23. 14:30

Robi:
A spárgabajnok prince-utánzat személyében meg is van a vftw választása, szóval ha továbbjut az élesben kiesősig akkor bizony el fog jutni top6-7ig az biztos. Kivéve ha közben jön valaki aki még inkább idegesítőbb/idiótább :D

danibacsi - 2011. 09. 23. 14:42

chris rene dala vmi eszméletlen jó.

Robi - 2011. 09. 23. 15:12

Én értem, hogy vicces meg minden, de azzal hogy továbbjut csak elveszik valaki mástól a lehetőséget.

CyClotroniC - 2011. 09. 23. 15:22

120 ember megy bootcampezni, és abból te jó esetben a harmadát, negyedét fogod látni. A középszerűből és a majdnem-jóból nem tudsz műsort csinálni sajnos. Ráadásul nincs konkrét limit, szóval az a 120 lehet 115 vagy 125 is, és nem lesz olyan, hogy egy tehetséget elküldenek, mert betelt a bootcamp. ;D Aki mentorház szintű előadó, az el fog oda jutni, de az ~24-32 embert jelent csak.

Petii - 2011. 09. 23. 15:44

tanácstalan vagyok. úgy érzem, hogy a brit verzió tökéletes számomra de persze ha valahol lenyűgöző a látvány akkor azt nem hagyhatom ki. valószínűleg megnézem az us verziót is és majd aztán döntök, hogy mi is legyen- mivel a kettő nem fér bele az időmbe. bár ha tényleg nem olyan családias a us verzió akkor valószínűleg maradok a uk verziónál. látvány ide vagy oda, ha nem élvezem ezt a verziót akkor nem is fogom tovább nézni.

MZ - 2011. 09. 23. 15:50

@Robi: :D én is ott lőttem ki az egészet, hogy na jó, akkor majd inkább később visszatérek a megnézéshez.

Érdekes, hogy míg tavaly a UK verzióban szerettem Simon/Cheryl párost, addig itt most valahogy hihetetlenül idegesítettek, főleg Simon, Paula-tól meg egyenesen falnak megyek. Nekem határozottan a brit verzió jön be jobban a zsűri miatt, de hát ugye ez szubjektív dolog.

TaDummy - 2011. 09. 23. 16:04

Ez valahogy, NE! Valamiért egy nagyon rossz sugallatra és túlzott mértékű unatkozásra fogom inkább, hogy megnéztem. Ez a nagy amerikaiasodás, szörnyen nem illik a műsorhoz.
Nekem ez túl sok volt és túl lassú egyszerre.

Akkor például mikor Paula kirohant, nem is tudom miért nem hagytam ott. De most komolyan, még nem látott? Rosszul lenni tőle?

Általában a szerethető arcokat nem becsültem eléggé a zsűrikben, de itt nagyon hiányzik. Talán Nicole jobban működött mint Cheryl, de nem eléggé.

Na most ejtek egy kis szót a “tehetségekről”. És ezzel együtt úgy érzem népszerűségi indexem erős lejtmenetbe kezd majd. A 40-es anyuka szerintem konkrétan tönkretette azt a számot. Túl cifrázta és egyáltalán nem adta át azt amiről a dalszöveg szólt. Az elején a kiscsaj… Szerintem túlzottan levitték a korhatárt. Marcus Canty egész jó volt, de az összevágásos flashforward az khmm… most finoman fejezem ki magam, nagyon-nagyon rossz ötlet volt. Meg az az Usheres megjegyzés ijesztő volt.

Aztán a jó rész: Chris Rene.

A változtatások közül ami nagyon idegesít a kis montázsok hangulata, mikor fülbemászóbb zenékre táncikálnak ugrándoznak az nem volt elég feelgood.

fetomy - 2011. 09. 23. 16:19

Az Aussie kedvenceimet úgy értettem, hogy auditions után találtam több kedvencet, a bootcamp persze hozott még többet. Viszont ott abszolút most 12-ből legalább 10 van akit kedvelek.

A US széria zsűrije halvány nagyon, Simon sem jó formáját hozza, Abdul és Nicole meg túlságosan semmik. A két videón levő nekem is szimpi, meg a 41 éves anya meeeg nem is tudom, de nagyon várom a továbbiakat, mert szeretnék valakit, akit nem csak kedvelek hanem nagy izgalommal szorítok érte. Ilyen az US-ben egyáltalán nincsen. A britben szeretem, hogy általánosságban nincsenek úgy elszállva maguktól (nyilván 1-2 kivétellel), itt meg mintha mindenki már sztár karrierje közepén lenne kb. Akármennyire is elcsépelt szeretnék olyanokat, akik szerényebbek.

Egyébként ha fiatal csaj alatt a Mercy-t éneklő fürdőszobás csajt érted, na ő nekem kifejezetten nem volt szimpatikus. Talán csak mert túlzottan emlékeztet a volt barátnőmre és hát nem jó értelemben :D nem tudom, de lényeg, hogy örülnék ha nem jutna sokáig :)

fetomy - 2011. 09. 23. 16:25

TaDummy: Paulától az szánalmas volt nagyon. Még a jézusomozós sikoltozás nyilván belefér, de ez a kimegyek hányni már nagyon gáz volt. Viszont a 2-ban ez a szellemes poénkodás nagyon arcos volt :D

A korhatár szerintem is túl alacsony. A 15-16 szerintem a minimum, annál lejjebb nagyon nem kéne. Főleg mert odamegy egy 12 éves gyerek, totál kész van magától, ráerősítenek, hogy ő a következő 80 év megaistene, aztán többet abból a gyerekből se lesz normális önértékelésű valaki, 20 évesen meg a szeme köré keni a rúzst és kopaszra borotválja magát akár fiú akár lány…

A 40-es anyuka nyilván túlzásba vitte, sokan szokták, de nem is az ott a cél, hogy leénekeld ugyanazt, hanem vagy csinálj vele valami speckó saját verziót, vagy mutasd meg mire képes a hangod. Ha továbbjut, majd megtanítják neki mit hogyan énekeljen.

CyClotroniC - 2011. 09. 23. 16:28

fetomy: Nem rá gondoltam, hanem a Pussycat Doll-os lányra, aki énekelt egy másodikat is, és Reid le is szavazta, hogy fantáziátlan tucatlány. Az is volt, de 3-1 arányban tovább vitték. Na nekem ő irritálóbb volt, mint a spárgás gyerek :D

secret - 2011. 09. 23. 16:36

l.a reid-del kapcsolatban addig szkeptikus voltam, amíg nem jött egy kis snitt arról, ahogy simonnal viselkedik. tényleg süt róla a profizmus, és nem feltétlenül a jó hangokat keresi, hanem azokat az embereket, akiket el lehet adni. de nagyon durván. mintha átvette volna simon helyét. :D

fetomy - 2011. 09. 23. 16:37

Hú kicsit rengeteg audíciót néztem végig úgyhogy rá nem emlékszem, viszont nem idéztem, az első hszedre gondoltam “illetve aranyos volt a kiscsaj, és jó hangja van az anyukának is, de ők voltak a previewban” :)

Castiel - 2011. 09. 23. 16:44

Amúgy az a sikítozós\ordítós\hörgős csaj csak nekem ismerős? Mintha benne lett volna az AGT-ben is… vagy a BGT-ben?

Vektor - 2011. 09. 23. 17:10

7 órányi brit, és 3 órányi magyar válogató után ez a 4 óra megfeküdte a gyomromat, maradhattak volna a megszokott 1 órás formátumnál. Egyelőre a zsűri tényleg gyengébb, de még nem írnám le teljesen a US-t, majd a válogatók után kiderül, fel tudnak-e nőni az eredeti verzióhoz.

Judit - 2011. 09. 23. 17:19

Nekem az ausztrál a kedvencem, baromi jók, utána nem sokkal jön az angol. Nekem egyelőre az amerikai mentorgárda nem jön be, de azért adok esélyt nekik is, mondjuk az amerikaiak is fényévekkel jobbak, mint a magyar mentor társaság. Nálunk egyet Malek Miki aki illik egy ilyen műsorba és még talán Geszti, de Keresztes ő nem sztem, de ez csak az én véleményem.

Castiel - 2011. 09. 23. 17:33

Na, a második rész már jobban bejött, sokkal érdekesebb pillanatok voltak benne, bár LA Reiden és Simonon kívül a zsűri még mindig egy nagy kalap szart sem ér… :( Jó, Nicole-nál egy pillanat jött be, az az összevágás, amikor déli stílusban beszélt. :D
Ha az első rész 6\10, akkor ez 7.5\10. Mondjuk nem szeretek ilyen jellegű műsorokat pontozni.

Dani - 2011. 09. 23. 17:34

Ez az US verzió iszonyatosan rossz volt, már fájt nézni is. De komolyan. Az a csávó aki úgy nézett ki, mint… Mittomén minek nevezzem, de az biztos hogy még a Winchester testvérek az odaátból is sikítva szaladnának el attól a látványtól… Azt ott volt még az a csávó aki spontán letolta a gatyáját és “énekelt” miközben egy X-el takarták el a micsodáját, amit persze ott a forgatás helyszínén nehézkes lett volna megcsinálni. A zsűri egy tagja meg kiment hányni. Az a jelenet konkrétan mi volt???? Annyira erőltetett megjátszós szar volt! Amerikában tényleg sok az őrült… Bár nem csak ott… Az UK é Austarlia marad a legjobb, ezt meg inkább hagyom a francba. Egy zsűri sem volt szimpatikus, még Simon Cowell sem, pedig tavaly még az volt az UK-ben.

TaDummy - 2011. 09. 23. 18:38

De érdekes hogy most olyan sokan emlegetik az Ausztrált, azt hittem kevesebben nézik. Na de majd ha lesz kibeszélő!

fetomy: Konkrétan a 40-es anyuka hangjával nem volt túl nagy gáz az igaz, de hogyha feldolgoz egy számot azt jó irányba tegye. Ne úgy hozzá trallalláz még párat és akkor már hű de egyedi lett. Teljesen más irányba kellett volna szerintem haladnia.
A korhatárral meg Paulával kapcsolatban akkor egyezik a véleményünk.:)

fringefan - 2011. 09. 23. 18:49

WOW! Epic…! Mindent bevetettek: tobb penz, fake szivroham, meztelenkedes, tancolo/allva tapsolo zsuri stb. Es megis olyan semmilyen. Talan pont ezert, mert mindent bele akartak nyomni, de inkabb mellenyomtak.
btw: azonnal egy tucat biztonsagit kuldtem volna a mutogatosra, es nem csak azert, hogy ne kelljen vegignezni, hogy Abdul mennyire(kb. semennyire) offended. A no ugyanugy a kliseket szajkozza mint Nicole. De nyilvan Nicole jobb dontes mint Cheryl, mert o tancol vele. L.A. Ried meg kifejezetten vicces: a mimikajabol nem lehet megallapitani, hogy tetszik neki valami vagy sem.
Nyilvan van tehetseg, de a korites, egyaltalan nem tetszik. Egyedul az odamondos neger csaj volt igazan vicces, azt jol talaltak.

tiktak - 2011. 09. 23. 19:14

CyClotroniC
láttam a másik postban írtál rám, de átjöttem akkor én is ide :)

Nos :) Értem Chris Rene esetében a karaktert. Van stílusa, kedvelhető, és a műfaj sem nagyon volt (ha egyáltalán volt) a UK-ben eddig, amit ő képvisel. Viszont a hangjától én nem voltam elájulva és valami hiányzott nekem a produkciójából. Hasonló volt sztem Josh Brookes az ausztrálban a válogatón. Nekem ő jobban bejött.

A zsűri nagyon nem tetszik, de számomra ez még nem jelenti, hogy nem fogom nézni. Nálam mindig a hangsúlyos a produkciókon volt inkább. Mivel ennyi pénzt áldoztak az egészre, remélem ez majd a Live show-ban is kijön (hogy a viharba ne jönne ki…)

Az eddigi felhozatallal azonban bajban vagyok. A kiscsaj nekem nagyon idegesítő volt. Az anyuka gyönyörűen énekelt, de nem fogott meg a hangja, bár én nem is ezt a fajta hangszínt kedvelem, tehát itt annyira nem mérvadó a véleményem. A spárgázó srácnál eszembe jutott, hogy meg van az új wanger? de azért túlzásnak tartanám, ha már az első évadban ezt meg mernék lépni, és nem is hiszem, hogy kint a nézők őt tovább juttatgatnák. A három srác sem jött be. Valahol úgy tudtam ezt lemérni, hogy gond van az énekesekkel, hogy most eszembe sem jutott, hogy átdobjam bármelyiket is az ismerősöknek (akik csak a magyar X.et nézik), hogy na ez igen! És ez sztem mindent elmond.
Talán a kövektező jobb lesz.

Nekem egyébként a holland nagyon bejött, legalábbis a válogatások. Nagyon jó hangok voltak. A live show-nál a dalválasztások annyira nem tetszettek, meg ott kijön a hiánya, hogy nem beszélem a nyelvet, nem tudom annyira megkedvelni a karaktereket.

CyClotroniC - 2011. 09. 23. 19:24

Őszintén szólva énekesek terén a tavalyi UK verzió mindent hülyére vert, azzal nehéz volt versenyezni, és most nem csak Cher-re vagy Matt-re gondolok, de a középmezőnybe Aiden, Paije, Katie is teljesen jó volt, sőt még előttük is olyan estek ki, akik itt simán a jobbak között lehetnének, szerintem legalábbis. Kb annyi érdekes arc mindegyikben egyelőre, mint mondjuk a brit 6-osban volt, de mégsincs egy Jamie Archer vagy Danyl Johnson se. Mondjuk őket lehet, hogy mások pont utálták ;) Sőt annak ellenére, hogy az auditionnél dicsértem a The Voice-ot, nagyon visszaesett, és bárcsak ide jött volna Javier Colon vagy Dia Frampton például.

Azt meg látom, hogy az ausztrálnak is rengeteg fanje van, de egyelőre Hooligan ígérte, hogy majd ír róla, és nem akarom elvenni tőle, vagy beelőzni őt, mert a tavalyiról is ő írt, szóval várjatok egy picit még türelemmel rá ;)

tiktak - 2011. 09. 23. 19:44

Hát az előző uk-t tényleg nehéz überelni. Ráadásul én azzal kezdtem az X-factoros ismerkedést és onnan mentem tovább az idol-ra, talentre és néztem vissza a korábbi jobb produkciókat. Így, hogy a korábbiakat nem néztem, ahol kevesebb jó hang volt, nekem tényleg elég nagy az elvárás.

w! - 2011. 09. 23. 21:19

szerintem nagyon eltalálták, LA Reid és Simon Cowell elviszik a show-t. a megvalósítás (amerikaiasítás) nagyon minőségivé tette a műsort. Nicole Scherzinger gyönyörű. maradok jövő héten is :)

fetomy - 2011. 09. 23. 22:27

Én is a tavalyi UK-val indítottam, annak a mezőnye valóban nagyon erős volt, viszont az utóéletük nem annyira sikeres. Aidan pl. 2. kedvencem volt Cher mögött, aztán per pill úgy néz ki nem nagyon lesz énekes karrierje. Cardle-nél is gondok vannak, Chernek meg a One Directionnek megy csak a szekér egyelőre, de hát majd meglátjuk.

Amúgy egy szóban az ausztrálról még, abban az nagyon jó, hogy rátaláltak erre a Declanre. Óriási figura, és nélküle szegényebb lenne a show méghozzá sokkal.

Nem tudom… Reménykedek az amerikaiban, annyi emberből azért nehogymár egy egyéniséget ne találjanak, meg még legalább ennyi audition tuti van is, de eddig nekem nagy csalódás. Pedig Dallasban pl. reméltem, hogy legalább egy jó kis kemény country énekest találnak vagy valami, de hát nem megy :/

CyClotroniC - 2011. 09. 23. 23:25

Cher-nek bár ne menne, mert nagyon rossz imaget kapott és pocsék számokat írtak neki. Belőle Nicki Minaj v2 kellett volna, ha már úgyis ő volt a példaképe, és az marhára működött is volna, mert neki is vannak ilyen eljátszott, túlaffektált manírjai a raprészeinél, amik kiemelik a tömegből.

szpojleres mókus - 2011. 09. 24. 00:07

Szlovák ingyenesen fogható tv-n ma adták le az első részeket, hát igen, látszik a különbség ez között, és a magyar xfaktor között. (tudom, ide több pénz volt beleölve, nem is arra gondoltam, hanem itt már nincsenek olyan fatális hülyeségek, miszerint jaj most lepődjünk meg úúh áhh, nem annyira mesterkélt az egész)

baaloo - 2011. 09. 24. 00:25

még csak az egyik reszt neztem meg de a masikat mar nem is kivanom…tudtam hogy Paula nem fog tetszeni na de hogy ennyire?! hogy folytottak volna bele a wc-be amibe “hanyott”…kifejezetten merges vagyok Simon-ra hogy berakta a zsuribe…es itt meg o sem tetszett…cheryl sem…nicole sem…LA meg elmegy…eskuszom az egesz bagazsbol a musorvezeto a legszimpatikusabb…a “tehetsegektol” sem voltam elajulva…az elejen a kiscsaj vicces volt meg korrektul enekelt de semmi “awww” nem volt bennem mint mas gyerekeknel pl a BGT-ben…az anyuka se hatott meg, nem szerettem a stilusat ahogy enekelt…a 3 srac kozul szvsz csak 1 tudott enekelni, amikor egyutt kellett volna szepen harmonizalniuk az nem igazan ment…az Usher-hez hasonlitott srac tetszett, a flashforward nem, azt hittem szivrohamot fog kapni:) …a spargazos csavo aki kicsit sem volt magatol elszallva eloszor vicces volt aztan atment szanalmasba es tul sok volt…az idos parocska semmi extra nem volt sem pozitiv sem negativ ertelemben…a csaj akit csak L.A. nem akart tovabbjuttatni olyan volt mint egy 5 fos lanycsapat tagja…massive potential??? really Simon??? c’mon!!!…aztan lehet csodat tesznek majd vele de ketlem…a mutogatos bacsi vicces volt de Paula elrontotta a jokedvem:) …a sajat szamos csavo a vegen nem volt rossz, ra kivancsi lennek a folytatasban bar amikor magasan enekelt az azert nem volt olyan szep…masra nem emlekszem…lehet hogy csak faradt vagyok vagy nem tudom mi de ez igy nem lesz jo…i was prepared to be blown away…holnap megnezem a masikat aztan ha nem fog tetszeni nalam kasza…

baaloo - 2011. 09. 24. 00:31

szpojleres mókus: anyuek neztek az elso reklamig aztan besokalltak a spargazos csavotol es nem akartak tovabb olvasni a feliratot:) bar meg is ertem, egy fillert nem fizettem volna annak aki azt idozitette…ocsmany munka

fetomy - 2011. 09. 24. 00:36

CyClotoniC: Én sem igazán örülök Cher jelenlegi stílusának, de azért ő még nagyon fiatal, szerintem nem fog leragadni ennél. Főleg mert ez a stílus megy 15-17 évesen, de szerintem már 18-20-nál max másra fog vágyni. Nekem azért szerencsém, hogy azért ezt is elhallgatom tőle, mert nagyon bírtam, és a zenei ízlésembe nagyon sok minden belefér :D

baaloo: Igen, ez a probléma. A blow és ez a műsor max egy blowjob fomában kerülhet egy mondatba, nincs semmi blow away, semmi felálló khm.. szőr… De legalább a 2. adásban vannak szellemek :D

szpojleres mókus - 2011. 09. 24. 11:49

baloo, teljesen egyetértek amúgy, szerintem feliratos oldalról ilyen feliratot le is törölnének :D

Scrittore - 2011. 09. 24. 12:17

Én a csodálatos magyar X-faktor helyett, inkább ezt tenném főműsoridőbe az rtl-klub csatornán =D, vagy az UK verziót.
Vagy csináljanak egy normális magyart.
Hogy témánál legyünk, hiába a csilivili szerkesztés, meg szemkápráztató méretek, én pl már ezt túlzásnak tartom kicsit. Nem rossz mellesleg, de én az angol X-factorba szerettem bele évekkel ezelőtt, és szerintem maradok is annál, mivel nekem sincs időm egyszerre több tehetségkutatót nézni sajnos. Talán majd utólag. Bár Simon hiányzik ugyan, de a brit factor bebizonyította, hogy kárpótolható =).

Thomas - 2011. 09. 24. 15:00

CyClotroniC: ha még érdekel a véleményem, röviden leírom erről is:)

Először is a látvány. Az tény, hogy ekkora stadionokban még biztosan nem rendeztek válogatókat a világon sehol sem, de nem is véletlenül, ez már nagyon-nagyon túúúlzás:) Nekem egy válogató azt az intim hangulatú meghallgatást jelenti, amit az American Idolban megszoktam, hogy az induló bemegy egy szobába, ahol csak a zsűri van rajta kívül (meg nyilván a stáb, de azt nem látjuk:D), énekel, értékelik, majd továbbjut, vagy nem. Nekem egyáltalán nem hiányzik, hogy zenét toljanak be alá, meg hogy egy több ezres közönség őrjöngjön közben. Nem is ez a jó szó, engem ez inkább zavar. Ezt az élő adásra kéne tartogatni.

A zsűri. Nos, velük alapból semmi bajom nem lenne, szerintem kifejezetten előnyös, hogy kettejüknek már van tehetségkutatós tapasztalata, de majd az élő adás során derül ki, hogy mennyire működnek. Egyelőre nem működnek, mert műanyag az egész műsor, én meg elalszom, mire a közönség befejezi az őrjöngést és végre meg tudnak szólalni. Aztán jönnek ugyanazok a lírai aláfestő zenék, amiket már a UK-ban is minimum 3 éve használnak, a nagy bőgések, időhúzások, hogy vajon kimondják-e azt a 3 igent mindezek után:) Én nem tudom, hogy ez pl. hogy élvezhető egy olyannak, aki nem élete első évadját nézi:)

A szerkesztés. Talán egy fokkal jobb, mint a UK verzió esetében, de ez is hihetetlenül műanyag nekem egy American Idolhoz képest. Mikor eljátsszák, hogy jajjajj, micsoda vacak session volt ez, senki jó nem volt, ilyenkor kvázi hülyére veszik az embereket? Vagy van még valaki a világon, aki nem tudja, hogy van előzsűri, és eleve már csak azokat küldik be oda, kiket kiválogattak, és persze olyan sorrendben, ahogy akarják. Meg az a szellemes sztori, hogy lekapcsoltak a lámpák, az mi akart lenni? Még ide tartozik, hogy az új főcím nagyon jó lett (a régi már teljesen elavult szerintem…), és számomra megváltás, hogy a reklámblokkok előtt nem játsszak be állandóan, hogy mi következik (na ez az egy dolog, amiben az Idolt veri:) És annak is örülök, hogy nem ugrálunk városról-városra, mint a többi verzióban, hanem az Idol mintájára szépen egymás után mutatják be az egyes városok felhozatalát.

A tehetségek. Itt van nálam a legnagyobb gáz. Az első adásból konkrétan senki nem volt, aki tehetséges és szimpatikus is volt, holott nem emlékszem, hogy az Idolban valaha is előfordult volna, hogy akár egy 42 perces válogatóban is, ne találtam volna legalább egy kedvencet. Mondjuk a második részt még nem néztem végig, Dallas még hátravan, de már több mint 120 percnyi anyag után senki nincs, aki miatt érdemes lenne folytatni.

Egyelőre ennyi, nem adom fel, a műanyag részeken csak túlküzdöm magam, aztán majdcsak lesznek kedvencek is előbb-utóbb:)

baaloo - 2011. 09. 24. 21:21

Thomas: “kettejüknek már van tehetségkutatós tapasztalata”…Nicole-nak is van, tavaly The Sing-Off zsuritag volt…”van még valaki a világon, aki nem tudja, hogy van előzsűri”…ikr!

Hor1 - 2011. 09. 25. 02:25

Nicole déli akcentusa.. sírtam. :D

CyClotroniC - 2011. 09. 25. 06:36

Thomas: A versenyző szimpátia azért baromi sokat dob a megítélésen. Én egyértelműen a UK-s X-et tartom a királynak még mindig, és ez nekem is túlszerkesztett már, itt mégis több szimpatikus arcot találtam 1 adás után, mint a britben több alatt. Konkrétan azt a kettőt, akiket videón linkeltem is. Főleg Chris Rene tetszik, de hozzám közel el ez a vonal. A hanszíne jó, a crispység a hangjában egyedi, de a magasabb hangoknál még elcsuklik. Ha foglalkoznának vele, egy Bruno Mars-szerű vonalra rá lehetne állítani.

baaloo - 2011. 09. 25. 09:29

btw Bruno Mars…a Grenade a The Sing-Off-bol megvolt? http://youtu.be/M6YlmEVyGrEm :)

Thomas - 2011. 09. 25. 15:32

baaloo: a Sing-Offot nem követem, így nem is tudtam, hogy Nicole is zsűrizett már, de azért az nem teljesen ilyen műsor. Cheryl-lel jobban jártak volna ilyen téren:) Mit jelent az “ikr”?:)

CyClotroniC: Tőlem sajnos nagyon távol áll ez a Chris Rene-féle stílus, így egyáltalán nem is érdekel, hogy mit hoznak ki belőle. De egy kedvencem csak lett végül, mégpedig Caitlin Koch:) Helyes csaj, és jól is énekel, az ilyenek miatt szeretek tehetségkutatókat nézni:) Amúgy meg egy hatalmas időhúzás az egész műsor, szerintem 84 perc alatt nem tudnak annyi embert bemutatni, mint egy 42 perces Idol válogatóban. És az 1×02-ben már zavaróan sok béna is volt.

CyClotroniC - 2011. 09. 25. 15:52

Nekem Caitlinnel pont az volt a bajom, hogy a skill ott van, de tucathangszíne van számomra, nekem elveszik, se nem puha, sejtelmes, se nem karcos, hanem olyan semmilyennek hatott. Ettől még a lány jó, csak hát ez a hangszín dolog is full szubjektív. Nekem a két véglet a kedvencem inkább, mint Christina Aguilera és Katie Melua, ha már hangszínről van szó.

Az 1×01-ből én amúgy a bénákat hiányoltam, mintha direkt elrejtették volna őket… Bár nem jó kifejezés, a bénákat nem igénylem, de néha azért jók :D

baaloo - 2011. 09. 25. 16:39

Thomas: I know, right?! :)

Thomas - 2011. 09. 25. 18:29

Nekem nagyon tetszik Caitlin hangszíne, nagyon lágy, finom, kellemes hallgatni:)
Aki még tetszett valamilyen szinten hangilag, a csaj, abban a borzalmasan csúnya piros nadrágban. Szerintem pont ő nem tetszett Neked:)
A bénák nekem abszolút nem hiányoznak, annyit láttam már, hogy újat nem nagyon tudnak mutatni ezen a téren:) 1-1 még lehet vicces, de amikor az idő fele ezzel megy el, az már fárasztó szerintem. Sokszor már sajnálom az időt rá, és inkább áttekerem őket:)

O - 2011. 09. 26. 14:16

Itt ugye nincs xtra factor?

Hor1 - 2011. 09. 30. 00:43

Nem volt 3. rész? Myepisodes szerint igen, de nem találtam.

winnie - 2011. 09. 30. 00:45

volt. majd lesz, ha nincs, de ne itt..

Hor1 - 2011. 09. 30. 01:15

Jó, persze, nem beszerzési helyet kerestem, csak megerősítést. :)

Hor1 - 2011. 09. 30. 01:16

Köszi.

Dani - 2011. 09. 30. 14:08

valami durván szar ez az X-factor US. 4 rész alatt vége a válogatásnak, és csak két csoport volt számomra szimpatikus + 1 másik emberke. Jövő héten már boot camp, de asszem ezeket kihagyom és majd az élővel folytatom… Persze csak ha jó lesz… Az australia és az UK sokkal jobb…

CyClotroniC - 2011. 09. 30. 14:47

Azért az a 4 rész, az valójában 8, mert duplák, és a UK-ban is csak 7 epizódos volt a válogató szakasz, szóval azzal nincs baj. A szerethető karakterrel annál inkább van. Valahogy nincs meg benne a UK-s lazaság, de védelmére legyen mondva, a UK is a bootcamp alatt lett igazán brutális (szerintem).

Thomas - 2011. 09. 30. 17:05

Nem is tudom… a 3. válogatót már láttam, szimpatikus volt az elején a baráti páros, ahol a fiú szerelmes a lányba:) Nem mondom, hogy ultra klasszis módon adták elő azt a gyönyörű Zac Brown Band számot, de elment. Aztán a 14 éves Justin Bieber rajongó csaj se rossz (pedig én is ellene voltam, hogy 16 év alá levigyék a korhatárt), majd ha már nem tőle énekel, akkor még jobban fogom élvezni:) De az a baj, hogy ők sem olyan hajdenagy kedvencek! Az Idolban ilyenkor már szokott lenni vagy 10 nagy kedvenc, akiből 2-3 bejut a Top 12-be, most meg van 3-4 eddig összesen, akire kíváncsi lennék a továbbiakban. Én még mindig azt mondom, hogy hiába duplák a válogatok, kevesebb embert mutatnak be, mint egy Idol szimpla részbe. Amikor elhúznak 10-12 percet valakivel, a hajamat tépem:)
Azt sem értettem, hogy miért mentünk vissza Seattle-be. És szinte biztosra veszem, hogy az 1×04-ben Los Angelesbe is visszamentek, mert ott volt a legtöbb jelentkező és már csak Newarkból nem mutattak semmit. Nem értem, miért nem lehetett úgy, hogy Los Angeles és Seattle külön részt kap, a maradék 4 város meg csak 42 perceket…

Thomas - 2011. 09. 30. 17:11

Jaj nem, elvileg Newarkban volt 20 ezer jelentkező, Los Angelesben csak 18 ezer, és Seattleben mindössze 5 ezer, ahonnan már egy teljes résznyi anyagot kaptunk. Hát kiváncsi vagyok, hogy az utolsó teljes egészében Newark volt-e, vagy került bele némi Los Angeles is:)

Castiel - 2011. 10. 03. 23:58

Áh, nem értem, egy olyan versenyző nincs, aki annyira megfogott volna, hogy emlékezzek rá. Tavaly meg most is a UK-ban már rég volt, de még az Australia-ban is. Most vagy a műsorral van baj, vagy a jelentkezőkkel.
Nagy reményekkel várom a Bootcampet, ha ott sem lesz várható javulás ezen a fronton, én a részemről egy darával fogom elintézni a The X Factor US 1. évadját karácsonykor.

CyClotroniC - 2011. 10. 04. 00:27

Jellegtelenebb, hidegebb a mezőny. Valahogy kevésbé érzed az utca-ember feelinget. Chris Rene bejött, a hajléktalan, idős fekete csávó nagyon ott van, és még tetszett a szemtelen kis vakarék is a “Stop looking at my mom”-mal. Ezenkívül ilyen felemás érdeklődéseim vannak, mint a Bieber fangirl, vagy az ideges lány a 4. adás végéről. Na már ez is rég rossz amúgy, hogy egyetlen versenyző nevét tudom csak.

A UK verzió is a bootcamp alatt javult fel nagyon szerintem, ott amikor csapatban énekeltetik őket mindig nagyon jól elkülönülnek a kiemelkedőek a középszerűektől, szóval azt várom és a mentorházat. Nem hozza a UK szintjét, de szerintem össze lehet szedni egy frankó live show mezőnyt, bár itt csak 12-vel indulnék a 16-ot lehet, hogy nem bírná el a műsor, vagy ha elbírja, akkor wildcard twistként fogják behozni őket, ahogy Simont ismerem :P

Castiel - 2011. 10. 04. 00:49

CyClotroniC: én is hasonlóakban reménykedek, hiszen nem hiszem el, hogy nincsenek jók. A Bootcamp majd arra lesz jó, hogy a tehetségesek kiemelkednek a többiek közül, akkor remélhetőleg már lesz 2-3 kedvencem. Ha csak annyi is lesz, én már elégedetten dőlök hátra, hogy már megérte nézni ezt.

De ha nem lesz ilyen… akármennyire is sajnálom, azért a The X Factor US kb. 3 órát venne el egy héten az életemből (oké, ez csúnya fogalmazás volt, ennyire nem lenne durva a helyzet), amikor olyat is tudok nézni, ami ergó jobban érdekel. Azonban annyira szeretem az ilyen műsorokat, hogy előbb-utóbb sort kerítenék az évad befejezésére, csak hát nah… nem mindegy, hogy mikor. :D

Na, de elég a pesszimizmusból. :D Lesznek itt azért kedvencek dögivel, vagy ne legyen a nevem… :D

Thomas - 2011. 10. 05. 13:06

Nekem a 4. válogató valamelyest visszahozta a reményeimet:) Volt néhány jó, és megtaláltam a kedvencemet is Cari Fletcher személyében:)
http://www.youtube.com/watch?v=9dao8XfL5C4

fetomy - 2011. 10. 06. 22:40

SZPOJLERveszély

Itt sem volt rossz a BC első napja. Legalábbis én kifejezetten élveztem szinte mindegyik produkciót. Aminek nagyon örültem, hogy Tiah nagyon odavágott, főleg mivel még be se jött, a két nő (főleg Póla) már elkezdte, hogy mennyire nem szeretik… Egyébként azért így a BC után már itt is van 4-5 szimpatikus fazon (Tiah, Lomax, Voss, Jazzlyn-nagyon nagyon remélem, hogy továbbmegy- főleg, meg még pár), így annyira nem is rossz már ez a US verzió.
Egyébként a 2gyerekes anya iszonyatmódon túlzásba vitte az első kört, de szerencsére időbenszóltak neki, hogy fogja vissza magát, mert nekem amikor nem cifrázza halálra, kifejezetten tetszik a hangja.
Ja, és nagyon jó volt szvsz, hogy elég sokszor kiírták, hogy ki kicsoda. Ez hiányzik a többi verzióból, mert 1-2 nagy kedvencet leszámítva a judgehouse végére tudom csak úgy-ahogy megjegyezni őket, így pedig azért mégiscsak van fogalmam róluk :)

CyClotroniC - 2011. 10. 06. 22:55

Most már lehet, hogy megnézem lefekvés előtt, mert holnap akartam a kettőt egyben, de nekem eddig csak 3-4 tetszett, de már írtam fentebb… A két linkelt videós srác (Chris Rene #1 eddig), a kis fekete egomán rappergyerek és a Bieber-fangirl. De pont erre a jó bootcamp, hogy átírjam a preferenciáimat :)

w! - 2011. 10. 06. 23:16

szerintem is jó volt. 1. és 4. rész tetszett az auditions szakaszból, a többi nem igazán, ez a bc meg kifejezetten odatette magát(mondjuk eléggé nyögve nyelősen indult). végre :)

MrSpock - 2011. 10. 06. 23:27

Ez a bootcamp nagyon jó volt! Teljesen lekötött,érdekes,és még a számok is jók voltak. Talán a 4.csoport,ahol a szőke kissrác elszúrta az elejét az nem volt olyan jó. De az első 3 szerintem nagyon! És persze az utolsó! Lett pár kedvencem,sok jó hang összejött azért,és egyéniség.Anyuka kicsit túlspilázta,de jó hangja van tényleg. Szöszi csajok is jók voltak.Várom a holnapi részt,illetve a mait :) Elég kegyetlen azért ez a szétosztás,hisz sokan elbúcsúznak majd,de hát ez ilyen.
És tényleg jó,hogy többször,és mindig kiírták ki kicsoda,így rögzölhet,bár nagy részét nem látjuk újra. Jó lesz ez!Illetve már most az. Előválogatók kicsit szkeptikussá tettek,de aztán csak kialakult egy ütős mezőny! :)

fetomy - 2011. 10. 07. 13:09

Szpojla’ veszély

Igazából a tegnapi adás nagyobb részében nem voltam elégedett, mert nagyon nem tetszettek a döntések. Ráadásul amit nem értek, hogy tavaly a UK-ban Simonék még kifejezetten értékelték azt, ha valaki sajátjára formált egy dalt. Most meg éppen pont Simon háborgott a leginkább, hogy minek csinálnak saját verziókat…

Na mindegy. Ahogy néztem, Rachel Crow az élőbe fog menni, aminek nem örülök. Sajnos ő nem vitte véghez amit Frankie. Egyre jobban nem bírom.. Emma Henryt nagyon sajnálom, az egyik kedvencem volt.. :(( Viszont azért néhány kedvencem továbbment, szerencsére Siaveze nem, ő is baromira túl sok volt már. Amire nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez a 8-10 tagú új group mire fog menni. Belőlük lehet valami igazán egyedi és különleges.

Ezen kívül a US verzió az, ahol azt mondom,hogy az Over kategória az egyik -ha nem A- legerősebb. A judgekiosztás meg gyönyörű volt, nagyjából egyikük sem örült neki :D

Amit még megjegyeznék, hogy elmehetnek a fenébe. Mi az, hogy 4 adásban adják le a judges houset ráadásul 3 hét alatt? Örülnék, hogy több adásban adják le, hogy többet láthatunk belőlük, de úgy már nem annyira, hogy ennek köszönhetően 20 nap múlva tudjuk meg, hogy ki jutott be :/

zedtheant - 2011. 10. 07. 14:04

– The boys? I think I’ve just won.

CyClotroniC - 2011. 10. 07. 15:44

Még várom a 720p-t a maiból hogy a kettőt egybe ledarálhassam, de megnéztem a kategória kiosztást. Hát egyértelműen Reid-Cowell párharcra fog épülni a szezon szerintem. Reid baromi szimpatikus, és talán a fiúk voltak a legjobban az auditionökön, szóval én nekik…

MrSpock - 2011. 10. 07. 18:47

Délután meglestem a 2 felét. Rachel Crow -t már most nem bírom,de hát ugye kell a kicsi lány faktor,de még ha aranyos lenne. Olyan kis dacos,beképzelt pofákat tud vágni. Meg nagyon kiabálósan énekel is. De a másik 14 éves szöszi jó,de azért dúrva ennyi évesen kinézni sokkal többnek. Meg az 59 éves pasi,basszus mondták is jól tartja magát..
Az összerakott lánycsoportra kíváncsi vagyok mert mindegyik jó hang volt egyénileg. Meg is lepődtem hogy nem kerültek be. Azért lányoknál 3 helyen tuti változtattam volna ebből csemegézve. A fiúmezőny is nagyon erős,de még a korosabbak is.
De ez így erős ahogy van,amit nem gondoltam volna az elején.
És még mentorházakban lesz sírás az biztos.
Reid-Cowell párharc bár éled! :)
Paulának lesz legnehezebb dolga a csoportokkal majd.

Thomas - 2011. 10. 07. 21:06

Akkor ha jól értem, a 4 csaj, akit összeraktak: Cari, Dani, Paige és Hayley, igaz?
A 10 fős csapat pedig: Emily, Arin, Francesca, AUSEM, Ma’at, Nick, Ellona és Lauren?

Mondjuk én Francescát a másik csapatba raktam volna Hayley helyett, és még kihagynék pár embert innen, nagyon sok ez a 10 fő…
Most örülhetnék, hogy a kedvencem valamilyen formában tovább jutott, de talán jobban járnék, ha most kiesnének, és jövőre újra indulhatna, mintha most bejutna, és az élő műsor első hétében esnek ki csapatként…

CyClotroniC - 2011. 10. 07. 22:57

Most kezdtem el nézni a bootcampet, és nem örülök, hogy Brian Friedman átrepült. Ő volt kb a felelős mindenért a live showban, hogy minden előadás olyan cseszettül jól nézett ki és egyedi volt, szóval nem vagyok happy, hogy elvitték UK-ből… Remélem 7 év alatt valaki kitanulta mellette a melót.

Thomas - 2011. 10. 07. 23:16

Biztos, hogy más is meg tudja csinálni, nem olyan nagy ördöngősség:) És mit szólsz, hogy úgy lezavarták 10 perc alatt az első kört? Az totál élvezhetetlen volt. Viszont cserében majdnem az összes csoport előadásból kaptunk részleteket. A próbákból azért lehetett volna vágni, de nem vagyok telhetetlen, így is sokkal élvezhetőbb volt, mint a válogatók szerkezete:)
De azt nem értem, hogy miért ott vágták el, ahol. Az 1×06 első 22 perce még oda tartozott volna. Szerintem eredetileg is úgy tervezték, hogy az első adás lesz 2 órás. Vajon miért kellett szerdára tenni a Raising Hope-ot? Úgyse tud az ott menni, amíg 2 órásak lesznek az élő adások. Vagy addig szünetel?

Thomas - 2011. 10. 08. 01:15

És meg vagytok elégedve a továbbjutókkal?
Lányok: Jobban örültem volna, ha Cari, Dani és Paige szólóban marad bent, pl. Tora (ki ez egyáltalán? mutatták korábban? nem emlékszem…), Melanie és Tiah helyett. Rachel mehetett volna a gyerek csapatba, helyette Francesca szólóban.
30 felettiek: Szerintem Leroy, Tiger, Christa, Josh megérdemelte, viszont a rendkívül irritáló bőgős nő helyett ezerszer inkább Ike Turner exét szerettem volna, vagy Hannah Jacksont.
Csapatok: Makenna&Brock-nak szurkoltam, de ők sajnos eltolták az utolsó napon, a sok fiú csapat meg nem villanyoz fel különösebben… ja, az AUSEM aranyos volt a válogatón, ők legalább megmaradtak a gyerekcsapatba olvasztva…
Fiúk: Nick Voss feje nagyon irritál, helyette lehetne kb. bárki, a legtehetségesebbnek nekem Tim tűnt, de ő meg röhej, hogy nem az időseknél van a 29 évével…

CyClotroniC - 2011. 10. 08. 02:52

Jó lesz ez… de Reid és Cowell mondatai azok nekem instant hét idézete:

– The boys? I think I’ve just won!
– You just made 8 girls very very happy! ;D

Bármennyire is sokat sír és nem annyira kedvelhető Stacey szerintem az egyetlen, aki felfelé kiemelkedik a mezőnyből, nem feltétlenül hangra, hanem történetre, felépítésre, szerintem itt ő lesz az, akit le kell győzni.

A csoportokat szóra se méltatnám, nagyon fantáziátlanok és gyengék a szólókhoz képest. Az a 10 fős Glee csoport meg mi lesz? Átmennek Glee-be a FOX-on? :D

Akiknek én szurkolok, és bevinném őket a 4-be:

Lányok: Drew, Tiah, Jazzlyn
Fiúk: Chris, Marcus, Brian
Over: Josh, Tiger, Stacey (őt nem kedvelem, de kihagyhatatlan)

Ha kell egy #1, akkor továbbra is Chris Rene nálam a favorit, a legnagyobb csalódás pedig Simone Battle bejuttatása, aki a szöveget se tudta, irritáló és nagyon durván el van magától szállva a semmire. Mint azt mondtam az elején, nem kell izgulni, spárgakirály kiesett ;D

Ja és még egy gondolat arról, hogy kik kerültek a csapatba. Ott baromi fontos, hogy együtt jól mutassanak, hasonló korúak, stílusúak legyenek, tehát el lehessen őket adni, és kicsit a sablonabb egyéniségek gyűjtőhelye, szóval nagyon harsány indulót nem tudsz egyszerűen csoportba rakni, mert nem illik oda.

Szóval Staceyt leszámítva ez sokkal tömörebb mezőny, mint a UK-ben, azaz kevesebb kiugró van felfelé és lefelé, de tény, hogy kevesebb egyéniség is egyelőre, ettől függetlenül a hangok megvannak, jó lesz ez.

#TeamReid

Gyike - 2011. 10. 08. 13:26

na,akkor már ide is írok : a zsűri nekem még mindig nem az igazi,de nekem már van egy kiemelkedő a lányoknál,valami legalábbis megfogott benne és az Tora. más kérdés,hogy nem nagyon láttam róla anyagot boot campen,de majd talán valami kisül a dologból!

fetomy - 2011. 10. 08. 14:38

Stacy Francis felépítése lehet, hogy nem sikerült szimpatikusra, de ha nem vitték volna minimum judge-ba, de szerintem élőbe is, az durva hülyeség lenne. Kb. a legkiemelkedőbb hangja van az egész showban. Annyi,hogy szólni kell neki,hogy ne vigye túlzásba, és baromi jó hangja van.
Tiah is szerintem bőven megérdemelte. Már az audiciója is hihetetlen volt, hogy nem küldték be,de a BC-ben viszont óriási volt. Ő volt talán az egyetlen a US verzióból, aki amikor az I Feel Good-os részét énekelte, kirázott a hideg -jó értelemben.
Simone-t én azért nem bánom, hogy tovább ment,mert az egyik kedvenc számomat egy nagyonérdekes formában dolgozta -volna- át, tetszik a hangja is, a nagyképűség felett pedig muszáj szemet hunynom, mert máskülönben szurkolnék Jazzlynnek meg talán LeRoynak, aztán ennyi.
Briannel az a gondom, amiért nem értek egyet az alacsony korhatárral. De hát erre hivatkozva csak nem tehetik ki, pedig én azt tenném.

Az én favoritjaim:

Lányok: Tiah, Jazzlyn főleg, de Tora, Paige, Drew és Simone is nyugodtan továbbmehetne.
Fiúk: Voss és Lomax abszolút top nálam (tipikus nem egekbe szakító hang, de egyedi, felismerhető hangszín/stílus), de Chris, Brennin és Marcus is szimpi.
Overek: LeRoy, Krajcik főleg.
Groupoknál kíváncsi vagyok a 10es csoportra nagyon, az Anser még egész szimpatikus, de igazából egyik iránt se vagyok annyira oda.

CyClotroniC - 2011. 10. 08. 15:06

Én annak örülök, hogy Reid kapta meg a fiúkat, mert a legszínesebb mezőny, és ha 4 különböző színt visz tovább, akkor Simont is lenyomhatja, mert a lányoknál is vannak jók, de náluk nem érzem azt a diverzitást, mint a fiúknál vagy az overeknél… A csoport kategória Paula anyáskodásával meg instant kuka :P

Sokan az overt mondják a legerősebbnek, de Staceyt leszámítva szerintem a fiúk csoportja messze a legkeményebb. És itt kivételesen előnye a US-nak, hogy nincs még nagyon durván kedvenc, mert a mentorháznál bármi történhet, bár akiket fent leírtam, azokat én mind továbbvinném. Mondjuk Rachel Crow is fixen bejut. Szezonnyitó előadást nem szoktak bennhagyni.

MrSpock - 2011. 10. 08. 23:04

Ha lehetne Rachel Crow ne jusson be! Drew sokkal jobb nála ha már fiatal lányról van szó,csinibb is,meg a hangja is tisztább ,és nem erőlködik ha énekel.
De sajnos nem én döntök,szóval meglátjuk mi lesz. Azért bízom Simonban,hogy kemény lesz! :D

Thomas - 2011. 10. 09. 12:29

Én most őket vinném tovább:

Lányok: Caitlin, Drew, Jazzlyn, Simone
Fiuk: Tim, Marcus, Brennin, Phillip
30 felettiek: Leroy, Tiger, Christa, Josh
Csapatok: 2 új csapat (a másik kettő teljesen mindegy)

Persze ez még változhat, ha meghallom a Judges’ houses előadásokat…:) De nekem nem az az elsődleges, hogy a legjobb hangok kerüljenek be, hanem hogy szimpatikusak, kedvelhetőek is legyenek.

Nem érzem úgy, hogy Stacy jobb lenne, mint a többiek, ellenben ez az állandó bőgés engem nagyon idegesít. A történeteket általában meg sem hallgatom, nekem nem erről szól ez a műsor, esetleg, ha valaki amúgy is szimpatikus, annál egy plussz adalék, ha megtudok róla valamit, de amúgy semmi kedvem évente kb. 50 ember sanyarú sorsán mélázni (az America’s Got Talentben csinálják ezt a legidegesítőbben, ott már szerintem azért juttatnak tovább embereket, hogy a nézők sajnálják őket, nem azért, mert jobbak lennének a többieknél)

Azért azt remélem, hogy a 10-es csapatból nem kórust akarnak csinálni, mert azt nagyon nem szeretem:) Szerintem elég lett volna 5 fő, az a maximum, ami működik egy együttesnél szerintem.

CyClotroniC - 2011. 10. 09. 12:34

Ejjj-ejjj… Chris Rene-t kihagyni… Vagy csak én hallgatom napi 3x a számát? :D

Thomas - 2011. 10. 09. 13:05

Szerintem igen:D Én Carit és Caitlint szoktam hallgatni:) De azért nem naponta 3x:)

Thomas - 2011. 10. 09. 14:03

Most nézem, hogy a FOX honlapján október 18-ára “The final 16 are revealed” van írva. A Wikipédián pedig október 25-ére már beírták az 1. live show-t. Ezek szerint csak 2 hét lesz a Judges’ houses? Ez jó lenne:) De kedden lesz az első élő adás? És akkor mikor lesz a results show? Gondolom szerda-csütörtökön baseball lesz.

fetomy - 2011. 10. 09. 14:50

Bár félig-meddig off, de a Cool TV-s szinkronhoz annyit, hogy éppen most fordították le a 5 hundredet 5000-nek…

winnie - 2011. 10. 09. 15:09

:)) ahogy írták a szinkront védők, a fordító minden bizonnyal tudja pontosan, hogy mit jelent a five hundred, de az jár a fejében, hogy a cool tévére elég rosszul, 5000-nek fordítani

fetomy - 2011. 10. 09. 16:10

Mondanám, hogy az 500-at 5000-nek fordítani annyira jó teljesítmény, hogy még sok is… :P De egyébként ja, figyelembe véve, hogy csak másfél hetük volt lefordítani és egy újszülöttet bíztak meg a melóval, ez teljesen jó teljesítmény. :D

fetomy - 2011. 10. 13. 10:51

Bár most nem vágom mi van, mert elvileg a tegnapi adást elhalasztották, de közben meg mégsem, de a lényeg, hogy aki látta a tegnapi judges house 1-et, és jobb a füle mint nekem, mondja már el, hogy csak szerintem volt ordas nagy playback az összes produkció?

zedtheant - 2011. 10. 13. 11:38

fetomy: pont ezt akartam én is kérdezni, hogy aki ért hozzá, mondja már el, h most mit csináltak? csak lekeverték az összes háttérzajt vagy tényleg felvették külön stúdióban és totál playback volt? szerintem sokkal jobb lett volna, ha nem csinálnak a hanggal semmit, engem eléggé zavar, pedig még csak három act-et láttam… súlyos
ja, és egyébként a ctv-n adták le, kanadában, usa-ban nem ment, majd csak holnap

CyClotroniC - 2011. 10. 13. 11:51

Csak kettőig jutottam egyelőre, de ez tényleg baromi gáz… Nem hiszem playback, inkább masszív utómunka. Direkt beletekertem utána, hogy egy csapatot is halljak, és a Born This Way-nél ez még jobban kijött. Na most Simon ilyet korábban nem csinált a UK verzióknál az fix, szóval nem tudom én se mire vélni. Eleve mi az, hogy nem egy szál zongorával és gitárral adják elő, amit akarnak? A mentorháznak mindig ez a fajta intim hangulat és a tisztán éneklés hozta meg a varázsát, és fura, hogy ezen változtattak, pont amikor ennek a hiányán hisztizett Cowell már a bootcamp utolsó körében is. Egyszerűen csak egy bejátszott zenealapra énekeltek, amit utólag rendesen átkevertek, így viszont kicsit becsapva érzem magam, mert honnan tudjam, hogy ott a mentor mit hallott, és azt is, hogy esetleg nem javítottak-e többet annak a produkcióján, akit továbbvittek, hogy még jobban alátámasszák ezzel a döntést. Nem beszélek itt csalásról, vagy ilyesmi, de mindenképpen rossz döntés volt a mentorház ebben a formában és bőven lesz majd meglepetés szerintem az élő showban, amikor kiderül pár emberről, hogy nem is olyan jó, mint hittük… Ez most egy jó nagy feketepont a részemről, el is toltam a mai nézést, főleg 4:3-as képaránnyal, majd összevárom inkább a kettőt szélesvászonban, és legalább frissebb lesz az élmény a döntés előtt.

zedtheant - 2011. 10. 13. 11:57

cyclotronic: ezen agyaltam én is, hogy ilyet korábban nem csináltak sehol, sőt, erre külön figyeltek, hogy természetesnek tűnjenek a produkciók…
sztem producerek keze lehet a dologban, de most tényleg nem tudjuk majd, hogy mennyire nyúltak bele a számokba
én eddig az élő show-kon kívül a judges homes részt szerettem a legjobban a családias hangulat miatt, de ezt most nagyon elszúrták – mondjuk nem fáj annyira, hogy ne nézzem meg vagy lőjem az egészet, de csalódás, az biztos!

fetomy - 2011. 10. 13. 12:05

Én nem tudtam eldönteni, hogy most akkor csak utómunka, vagy alapból nem is ott vették fel. Mert alapból utómunkára gondoltam (bár azért néhol igen komoly lehetett, főleg Paulánál, ahol elég hangosan csobogott a víz), viszont néhány produkciónál, főleg Drew (fiatal csaj) éneklése tűnt úgy, hogy egyszerűen az a hang amit kiad, azt ennyire zárt szájjal hát nem is az, hogy nem lehet kiadni, mert nem tudom,csak nagyon irreális volt.
Szvsz ha leveszik szimplán a zajokat, az még tolerálható lett volna esetleg – bár hozzáteszem, hogy én pont azt szoktam szeretni,hogy ott teljesen természetesnek tűnik a hangjuk, az egész hangzás tök jó,hogy szabadtéren van, stb… – de az, hogy a hangjukat is feljavították, az már számomra teljesen elfogadhatatlan. Nyilván nem tudom, hogy másik országokban van-e valamilyen szintű utómunka, de az biztos, hogy hihető az egész, eszembe nem jut általában, hogy rádolgoztak, itt meg teljesen nyilvánvaló a csalás – mert nálam ez akkor is csalás, ha mindenkinek dolgoztak valamennyit. De meg az is, hogy asszem Dexternek ment kb. az eredeti szám, néhol nem is lehetett a női énektől hallani Dextert…

Ez számomra nagyon kiábrándító… Még akkor is, ha egyébként jól szóltak stúdióminőségben.

CyClotroniC - 2011. 10. 13. 12:24

fetomy: Én se fixre mondom az utómunkát, hiszen nem voltam ott, de nekem fura lenne ha belemenne 32 versenyző a playbackbe, meg utána 16 kiesőből tuti lenne valaki, aki kiverné a hisztit, nem? ;) Meg azért a guest mentorok se adnák ahhoz a nevüket, hogy playbacket néznek aztán arról okoskodnak, az elég fura lenne.

Amúgy az auditionök és a bootcampek is masteringeltek minden műsorban, de ott nem estek még eddig át a ló túloldalára. Ezért szokott vízválasztó lenni az élő show, ahol kiderül néhány emberről, hogy nem is jók annyira, mint amilyennek gondoltuk volna.

Mondjuk a US bemutató után megnézem az írásokat majd róla… Nem tudom, hogy van-e különbség a kópiák között, de még adok neki egy fél százalék esélyt, hogy Kanada hipsterkedett egy kicsit ;)

winnie - 2011. 10. 13. 12:33

ezt a magyarban is felvetettem: rögtön az jutott eszembe, hogy a stúdióhangot teszik rá a helyszínen egyébként eredetiben énekeltre. ott úgy hallják, de mi másképp. (egyébként fogalmam sincs, nullára vagyok képben ezekkel:)

fetomy - 2011. 10. 13. 12:48

Mióta tudom, hogy ez nem a FOX-on ment, nekem is megfordult a fejemben, hogy hátha csak ők átdolgozták maguknak, meglátjuk.

Az, hogy ki mihez adja a nevét, nagyon sok embernél csak pénzkérdés :) De lehet amúgy, hogy ők ott hallották eredetiben és úgy döntöttek, csak a nép kapja meg profin átdolgozva. Meg egyébként is, ők is sztárok, azért átestek már ők is sok mindenen :) Meg szerintem nincs olyan sok sztár, aki pl. nem playbackel soha, tehát nem is feltétlen elítélő vele. Egyet tudok, de ő még nem volt segéd :)

Persze amúgy tudom én, hogy a nem élőkre valószínű szépen rádolgoznak, csak amíg ez egyáltalán nem tűnik fel, addig nem zavar. :)

A hisztikiveréssel nem értek egyet. Alapból a sok reality műsorokból akik kiestek, ők sem verték ki sosem a balhét, pedig azért azoknál sem úgy működik minden, ahogyan azt gondoljuk. Alapból a való világban előre le van komponálva nagyon sok minden (bejutók, kiesők, események) és mégsem veri ki a balhét az sem, aki először esik ki :) Főleg, hogy ki lehet szúrni az illetők szemét pénzzel, munkával, stb… Most lesz 16 kieső, egy US költségvetésből biztosan meg tudják oldani, hogy ha ilyen van, akkor köpjenek. Akár pl. szereznek nekik valami kisebb kiadónál szerződést, vagy ilyesmi.

MrSpock - 2011. 10. 13. 19:22

Nem értem mi ez a nagy kifakadás itt. Mai digitális világban az nem nagy dolog ha valamin kicsit tuningolnak. Nem kell itt playback meg hasonlók. Egyszerűen digitalizálva van a hang zajszűrésekel és máris megvan a jó hangzás. Házilag is lehet változtatnai a zenéken rendesen. Ugye manapság minden HD,azon sem sírunk ha valami DTS-ben szól ugye,pedig ott is csak felvan kicsit javítva és hangerőben erősebb. Én nem hiszem hogy nagyon kamuznának,csak így a nézőnek jobban átjön,és szerintem élőben ott a helyszínen is szépen szólhatott. CSak ugye nem úgy látjuk mindha mi zsűriznénk,akkor lehetne valós képet,illetve hangot kapni. Ha megvszel egy cd-t,vagy akár egy koncert dvd-t ott is rendesen masterelve vanank aszámok. Koncerten más a hangzás,ami persze szokott szupi lenni,de azért otthon mindig jobban szól,megfelelő hangcuccon. persze kivéve egy jó akusztikájú térben játszott komolyzene.
De nekem tetszett az első rész. A 2 szöszi csajnak kegyetlen jó hangja van.
Itt csak az elhet a gond szerintem sokaknak hogy egyes előadások már túl jók! Nem lehet ilyen hangja,nem szólhat így. Hozzászoktunk a magyar valósághoz! :)

fetomy - 2011. 10. 13. 19:38

Jajj dehogy magyar valóság :) Csak nekem speciális perverzióm, hogy sokkal jobban megfognak azok, akiknek úgymond tökéletlen a hangjuk/előadásuk. Nyilván nem azt jelenti, hogy minél szarabb annál jobb, mert azért van egy minimum, de lényeg, hogy általában a kedvenceim nem a legjobb énekesek. És éppen ezért szeretem általában a dalok akusztikus változatait, illetve koncertelőadásokat is, mert azok nincsenek agyondolgozva, nem tökéletes előadások, hanem tartalmazzák az előadó minden tökéletlenségét. Én ettől tudom közel érezni magamhoz igazán.

Egyébként ha pl. kiadják ezeket a számokat külön, akkor persze nem probléma ha fel van javítva, csak egyszerűen én szeretem hogy ha nézem, és látom, hogy ott csobog egy patak, akkor igenis hallom csobogni azt a patakot, miközben énekelnek. Vagy belehallok madarakat, akármit, mert ettől érzem úgy, hogy ez ott és akkor történik. De könnyen lehet, hogy ez is speckó hülyeségem, hiszen éppen ezért nem szeretem pl. a videoklipeket sem, mert rontja az élményt, hogy tudom, hogy nem ott és akkor énekli, amit épp látok. Nem tudom jobban elmagyarázni, remélem érthető :)

CyClotroniC - 2011. 10. 13. 19:56

Azzal volt a gondunk, hogy ez túlságosan is műanyag lett, ergo rossz a mastering. Az audition és a bootcamp esetében ezzel nem volt gond, vagy a brit mentorházas produkciókkal sem, YouTube-on hasonlítsd őket össze, sokkal jobb úgy hallgatni, mint így.

Thomas - 2011. 10. 13. 20:54

Én is egyetértek a leírtakkal, gondolom, hogy agyon van dolgozva a hangsáv, mert akármilyen énekesek, én azt kizártnak tartom, hogy egyikük torkából se jöjjön ki egy hamis hang se. Meg néhány előadásnál én is csak lestem, hogy honnan jön a zene (Pl: Elaine Gibbs), másoknál meg tényleg csak a zongora és a gitár hallatszott (pl: Drew Ryniewicz), amit láttunk is, hogy mellette játszották… Én sem értem, hogy ennek mi értelme, jobb szeretem én is a valóságot hallani, de mivel értékelni csak azt tudom, amit hallottam, szerintem volt néhány fantasztikus előadás:)

Fiuk:
Biran nekem nulla, számomra teljesen élvezhetetlen, Skyelornak pedig semmi köze nincs a country zenéhez, szóval nálam ők tuti kiesők. Nickben voltak momentumok, de mondjuk a vége szörnyű volt, és borzalmasan irritáló képe van a borotvált szemöldökével, szóval őt is kihagynám. Phillip volt egyértelműen a legjobb, remekül dolgozta fel Rihanna dalát:) Ez eddig pont az, amit előzetesen írtam, nálam innen csak Phillip továbbjutó!

Csapatok:
A Lakoda Rayne nekem nagyon tetszett, Paige-nek, Carinak veszett jó hangja van, Dani meg hozza a countrys vonalat, mindezek mellet nagyon jól elnyomták a koreográfiát:) A fiúcsapatok közül a The Anser volt kellemes meglepetés, a másik kettőt kiejteném.

30 felettiek:
Stacy visított mint a kismalac, Dexter nem is tudom, mit csinált (szerencsétlenkedett), szóval ők nálam továbbra is kiesők. Viszont Elaine előadása jobban tetszett, mint James-e, úgyhogy itt szerintem csere lesz az előzetes tervekhez képest. Elaine biztos továbbjutó nálam, James-t majd meglátjuk a holnapiak fényében:)

Lányok:
A végére hagytam, mert itt 4 nagyon erős előadást hallhattunk:) Caitlin még mindig a kedvencem, 3x hallgattam meg egymás után a dalát, annyira tetszett:) Drew is csodálatos volt, itt mese nincs, nekik tovább kell jutniuk. De szerintem Simone is mindenkit meggyőzött, akik eddig kételkedtek benne. Tora is meglepően jó volt, de négyük közül őt éreztem a leggyengébbnek.

CyClotroniC - 2011. 10. 13. 21:16

Na most már még kíváncsibb vagyok, mert Simone-t eddig rüheltem úgy ahogy van, Brian viszont nálam 5 kedvencben tuti ott van. Mióta lesonozta Simont azóta imádom, bár egyszer meghallgatnám énekelni is :P Ha holnap nem jön jobb verzió az USA-s adásból, akkor megnézem egybe, ha jön, akkor megvárom a vasárnapit, hátha csak a kanadaiak masteringeltek bele valamit utólag, bár szerintem ehhez nem is nyúlhatnának.

Stacyt nem szeretem, de kb most fixre vehetitek, hogy megnyerte az első szezont :P

AS - 2011. 10. 13. 21:19

Huh, hát eddig nem voltam annyira az amerikai verzióért, de ez a rész meggyőzött. Stacy egyszerűen fenomenális, végig tiszta libabőr volt a hátam, de ugyanez igaz Caitlin-re is. A fiúk közül Phillip abszolút nyerő, végre valami más, mint a többi. Nálam ők azok, akik miatt érdemesnek tartom nézni a műsort.

MrSpock - 2011. 10. 13. 21:20

Hmm rossz lenne a masterting? Elég bénák akkor az amcsik ebben is. Mindegy én nem azon tűnődtem a fene,hanem azon hogy Thomas-szal egyetértve Caitlyn,és Drew előadása mindent vitt. És még hátravan pár versenyző :) Nehéz lesz Simonnak dönteni az biztos! :) Lakota Rayne nekem is bejött,mondjuk ott alapból jó hangok vannak,szóval ha jobban összeszoknak még tutibbak lehetnek. szerintme ők továbbmennek. A Rihanna dalfeldolgozásban is azonosan ítélkeztünk.:)
Egyébként én is szeretem a koncerteket,de főleg azokat amik tényleg jól is szólnak,ahol érezni hogy tényleg tud az előadó,és azért hozza a hangját. Mert nagyobb csalódás nincs,mikor a nagy világsztár szarul énekel! :)
Én elvárom hogy azért mindig jó hanggal rendelkezzen ha már odajutott.

fetomy - 2011. 10. 13. 21:20

Stacy visított? :O Egyre kevésbé bírom (konkrétan már semennyire), de az vitathatatlan, hogy kb. neki van a legjobb hangja a mezőnyben, és szerintem -így átdolgozás után persze, előtte nemtom- iszonyú jól szólt tegnap…
Nicket én nagyon bírom, de szvsz a Nick/Lomax párosból csak egyik fog továbbmenni,mert mindketten kissé oldschoolban nyomják. De ha tényleg így lesz jó isrossz is, mert mindkettő a kedvenceim közé tartozik. Igazából egyedül a kis rapper gyerek az, aki nem tetszik, mert rap előadót csak akkor szeretek, ha valami pluszt rak a szövegelésbe. Christ pl. éppen ezért tudom szeretni, és szvsz a srác semmit extrát, különlegeset nem rak bele.

Thomas - 2011. 10. 13. 21:44

CyClotroniC: Brian biztos fog tetszeni, mivel szereted ezt a stílust, én nem szeretem, és értékelni sem tudom, hogy ebben a kategóriában, milyen szinten van… Arra azért kíváncsi vagyok, hogy megváltozik-e a véleményed Simoneról:)
Ha normálisan fog szólni az amerikai verzió, akkor persze én is meghallgatom újra a dalokat, és kivárom a másik felével a hétfőt. De nagyon nem hiszek benne, hogy a kanadaiak ennyi energiát fektettek bele, hogy náluk stúdióhangon szóljon az egész.
Nem hinném, hogy Stacy megnyeri, ő inkább az America’s Got Talentben lett volna első számú esélyes, szerintem oda jobban illett volna:)
Amúgy milyen release-t néztél, ami végig 4:3? Mert amiket én láttam, mindegyiknél csak az első blokk az (kb. 10 perc), utána 16:9.

MrSpock: Örülök, hogy ennyire egyetértünk:) De persze ez mind ízlés kérdése, és nincs kétségem afelől sem, hogy a fele kiesik majd azoknak, akiket tovább szeretnék vinni…
Mondjuk abba még simán belemennék, hogy a Lakoda Rayne kiesik, de Cari így még pont el tudta csípni az American Idol válogatót, és ott bekerült:) Mert hiába jó ez a csapat, jó eséllyel úgyis kiesnének az első élő showban, de ha még maradnak is valameddig, akkor sem hiszem, hogy csapatként bármennyire is befuthatnak… szóló énekesként erre sokkal nagyobb esélye van.

fetomy: szerintem visított:) Nekem ez a visítozós/óbégatós éneklés az egyik gyengém:) Dehát ez is ízlés kérdése… Az is lehet, hogy ha nem bőgne állandóan, jobb lenne az összkép.
Inkább Lomax menjen tovább, rendekkel jobb volt, mint Nick:)

Thomas - 2011. 10. 13. 21:49

Egyet kifelejtettem: nálam az egy nagy negatívum volt, hogy így összekeverték a kategóriákat. Nem értem, miért nem lehetett két kategóriát most, a másik kettőt meg a másik adásban bemutatni. Így sokkal nehezebb őket összehasonlítani. Angoloknál normálisan sorba mentek idén is? Ez az amerikai megoldás engem a The Voice-ra emlékeztet, de ott gyakorlatilag mindegy volt, mert úgyis csak az egymással párbajozó emberek számítottak. Mondjuk már ott is zavart a kuszaság.

CyClotroniC - 2011. 10. 13. 21:57

Pedig úgy vagyok mint fetomy, hogy a rap csak akkor tetszik, ha van benne valami plusz, ami megfog, tehát nem hallgatok rapelőadókat, és akiket igen, azokat se ész nélkül, csak konkrét számokat, amik többnyire instrumentálisabbak, vagy pont olyan az alapritmusa, ami bejön. A kissrácban főleg a viselkedése jött be, ahogy Simoneban pont az nem, bár ő nagyon gagyi számokat is választott eddig.

A Lomax-es visszajelzéseknek viszont örülök, mert egyik kedvencem, és szeretem az egyedi covereket, ráadásul Rihanna-nak is vannak olyan számai, amik bejönnek.

Az angoloknál pedig sorba mennek, de ott egy nap zavarták le a mentorház előadásait. Szerintem jobb, mert azonnal tudom, hogy nálam kik lennének a továbbjutók és kik a kiesők.

CyClotroniC - 2011. 10. 13. 21:59

Ja a rapre jó példa, hogy Lil Wayne 6 Foot 7 Foot számát eredetiben utálom:
http://youtu.be/c7tOAGY59uQ

DE a Karmin féle feldolgozásban bármikor meg tudom hallgatni, pedig ugye az cover:
http://mindcandyz.posterous.com/karmin-6-foot-7-foot-cover

Thomas - 2011. 10. 13. 22:20

Pedig Lomax-et nem is írtad, amikor felsoroltad, hogy kiket vinnél be az élő szakaszba:)
Akkor tutira tetszeni fog Simone, mert ő is remekül átdolgozta a Beatles Help c. dalát. Na kíváncsi vagyok:)

Jobb is az, ha egy adásba belefér ez a szakasz, bár lehet hogy 32 előadónál már nagyon rövidre kéne vágni a dalokat. Mondjuk most is meglepett, hogy a duma meg a bemutatás milyen rétestészta volt, a dalokat meg volt hogy nagyon rövidre vágták. És a vége fele szerintem még gyorsult is az ütem, mert az lehetett a betoldás, valószínűleg 3 másfél órás adásból csinátak 2*2 órásat. A sírós-csöpögős adásra meg nagyon soknak érzem a 2 órát, az még 1 órában is sok szokott lenni nekem:)

Ez a szám nekem egyik verzióban sem jön be igazán:) De nekem is volt már olyan rap szám az életemben, amit szerettem valamiért, de nem jellemző:)
Pl:
http://www.youtube.com/watch?v=oROoI-bYgGQ&ob=av3n
http://www.youtube.com/watch?v=tUUeVSzHQR8
http://www.youtube.com/watch?v=cAOb-PLRQMU

CyClotroniC - 2011. 10. 13. 22:31

Lomax lenne valszeg a 4., de őt nem biztos, hogy a nézők szeretnék sajnos :(
Simone-tól a Help nem kicsit meglepő az eddigi választásai után, persze gondolom dalszövegorientált a mentorházra :P

Rapből nekem Eminem bizonyos számai tetszene. Főleg a ‘No Love’, a ‘Love The Way You Lie’ vagy mondjuk a ‘Sing For The Moment’ (ugye a Dream On a refrénben befigyel rendesen :P). Kanye West új albuma szerintem veszettül jó lett, bár nem szeretem a srácot, de a ‘Power’, a ‘Runaway’ és a ‘Dark Fantasy’ is nagyon bejött, bár ezek stílusra nagyon Gorillaz-osak. A Black Eyed Peas-től a ‘Where is the Love’ még nagy kedvenc, esetleg Nicki Minaj-tól a ‘Girls Fall Like Dominoes’. Szóval ezek azért a dallamosak fajtából vannak szerintem. Itt lehet, hogy off lesz, de a ‘Girls Fall Like Dominoes’-t én nagyon-nagyon odaadnám majd egy ponton Misha-nak, mintha neki írták volna :P

http://youtu.be/Q_-GiF77St0

De mondjuk a top kedvenc rész talán Eminem – No Love 2:40-től 4:13-ig… Egyrészt baromi jó a flow-ja ennek a résznek, no meg igen ritka az ennyire gyors másfél perces bridge rész egy rap számban:

http://youtu.be/KV2ssT8lzj8

Thomas - 2011. 10. 13. 22:39

Pont olyan előadókat soroltál, akiktől konkrétan a falra mászok: Eminem, Kanye West, Black Eyed Peas:) Nicki Minajt nem ismerem, de ez a szám nem olyan rossz, persze főleg a refrénje tetszik, nem a rap rész:)
Eminem nem tetszik, már a hangjától borsódzik a hátam:)
Még amit úgy elhallgatok, Busta Rhymes számaira szoktak hip-hopot táncolni a SYTYCD-ben, az úgy tánccal együtt egész fogyasztható:) De nem raknám fel azt sem az mp3 lejátszómra:D

CyClotroniC - 2011. 10. 13. 22:47

Thomas: Na nekem meg pont ezek a keményvonalasabb gangstarapperek nem szoktak tetszeni, szóval úgyis mondhatnám, hogy nekem inkább a hip-hop tetszik, és nem is a rap. És azoknak is csak egy része… pl Coolio – I C U When You Get There. Kanye West első két albumát én is utáltam, de a ‘My Beautiful Dark Twisted Fantasy’ erősen ajánlott azoknak, akik a Gorillazt szeretik.

Amúgy én aztán tényleg mindent meghallgatok, drum and bass, breakbeat ugyanúgy jöhet, mint valami oldschool rock vagy jazz, a filmzenéket meg egyenesen gyűjtöm. YouTube-on imádom az acoustic covereket is, és még sorolhatnám… Az a baj (vagy annyira nem is baj ez számomra), hogy nem tudnám behatárolni, hogy mi tetszik, mert rengeteg olyan előadó van, akinek 5-6 száma bejön, a többi 3.5 albumnyi meg nem, szóval én mazsolázok inkább ha zenegyűjtésről van szó, és nem tárolok fullos discographykat. Akitől már 50% feletti a zenemegtartásom, az már hatalmas kedvencnek mondható. Ja és meg vannak a korszakaim is. Ha találok valamit, amit addig nem ismertem és nagyon tetszik, akkor hajlamos vagyok akár két hónapon keresztül azt nyúzni akár.

De leginkább az a fontos, hogy valami MÁS legyen a zenében vagy az előadóban, ami nem szokványos, de ezt a UK írásnál kifejtettem már mikor a 4 kedvenc női énekesemről beszéltem. Ebbe itt már nem megyek bele, mert Misha-tól is jobban tudom promózni Katie Melua-t, azt meg nem akarjátok ;)

Thomas - 2011. 10. 14. 00:03

Azért én sem szeretem különösebben, csak példaként mondom, hogy ha ezekre táncoltak, akkor azért megjegyeztem, hogy ez elhallgatható, meg illik is egy hip-hop koreográfiához. Inkább akkor már az olyan dallamosabb dolgok állnak hozzám közelebb, amit linkeltem az imént.
Elektronikus zenéket általában szeretem, drum and basst is szívesen hallgatok, de azért tudatosan nem gyűjtöm. Mostanában leginkább a pop/soft rock/country/j-pop vonalon maradok, de egy jazz lemezt is szívesen meghallgatok olykor. A filmzenékből a nyugisabbakat szeretem, amit háttérnek lehet hallgatni. Komplett diszkográfiákat én sem gyűjtök, de teljes lemezeket jobban szeretek hallgatni, mint vegyes dalokat.
Korszakok nálam is vannak, 5 éve még zömében elektronikus zenét hallgattam, most meg főleg countryt szoktam. Amúgy ez nagyon hiányzik nekem az angol tehetségkutatókból, a country énekesek:)

Na most már nagyon eltávolodtunk a témától, jöhetne valaki, hogy visszaterelje a szót a cikked tárgyára:)

fetomy - 2011. 10. 14. 10:10

A countryt én is nagyon hiányolom, ezért örültem, mikor mondták,hogy Skyelor majd Country énekes akar lenni, de hát aztán nagy csalódás volt, hogy köze nincs hozzá :/ Egyébként ez tetszett pl. a The Voice-ban, hogy ott megjelent a country rendesen :) De ezért vártama US X-Factort is, mert azt megértem, hogy a UKban meg Ausztráliában nem megy a country, de hát az amcsiktól elvárnám… na mindegy.

Visszatérve a Factorra… Eddig is úgy szokott lenni, hogy a judges house-ban a mentorok választanak dalt az embereknek? Mert én teljesen abban voltam, hogy ott maguknak választanak, itt meg Lomax mondta,hogy LA választott neki Rihanna számot.

CyClotroniC - 2011. 10. 14. 10:20

Ez mentorfüggő… A UK-nál konkrétan tudom, hogy Garynél a fiúk maguk választhattak, aminek nyilván az az előnye, hogy mindenkiről kapsz egy extra képet, míg Tulisa kiadta a számokat a csapatainak, de kérte tőlük, hogy egyiknél se jusson eszébe az eredeti előadó, szóval ott egy megoldandó feladat volt.

Ez gondolom mentor-felfogás kérdése is, hogy ki mit szeretne majd csinálni. Gary gondolom kereste a számválasztások mögötti egyéniségeket, érdekelte, hogy ki választ nehezet, ki megy biztosra, stb, míg Tulisa gondolom arra volt kíváncsi, hogy ki az akikkel jól tudna átdolgoztatni számokat, így úgy megnyerni a nézőket. Sőt a NuVibe számánál ki is szólt oldalra, hogy jól hallottam, hogy az eredeti rap volt benne? Igen! Aztán csóválta a fejét, hogy pedig mondtam nekik, hogy ez idegesít, legyen benne valami saját is.

L.A. gondolom azért választotta a számokat, mert ő produceri fejjel gondolkodik, és már most látja maga előtt a collab dalokat, meg hogy kinek milyen albuma lenne. Ez amúgy nem feltétlenül rossz, mert így nem is az előadót teszteli a versenyen, hanem a végterméket. És így talán kevésbé csalódnak az emberek. A US mezőny amúgy ebből a szempontból érdekesebb, mert a legnagyobb lehetőség ennek a fődíjában rejlik a világhírné felé. Persze a UK-seknek is vannak albumaik, de pl egy Florence + The Machine sincs sehol világhírnév tekintetében egy felkapott US énekeshez.

Thomas - 2011. 10. 14. 10:27

Ahogy nézem, nincsen még új release, se CTV-s 1×08, se FOX-os 1×07:(

Egyetértek, Skyelornak semmi köze a countryhoz. Egyszerűen a hangja sem alkalmas rá szerintem. Én inkább a Lakoda Rayne-ben reménykedem, mert mondták, hogy belőlük country-pop csapatot akarnak csinálni a mentorok. És jó volt a Born this Way (Country Road Version), amit előadtak:) Mondjuk ezt kivételesen tudom, hogy rajta van Gaga albumán, így nem nevezhető saját feldolgozásnak, azért jó volt:)
A The Voicenál is jobban megjelent a country az American Idolban idén, pláne a döntőben:D

Azon én is meglepődtem, hogy miért a mentorok választották a dalokat, de nem vagyok benne biztos, hogy az angolban a versenyzők választanak, így nagyon nem is tettem szóvá:)

CyClotroniC - 2011. 10. 14. 10:38

Mondjuk a Country Road Version-t én is szeretem abból a számból, de szerintem messze nem nevezhető countrynak. Ha már stílushiányolásról van szó, akkor én nem a klasszikus amerikai country-t vagy country-pop-ot hiányolnám, hanem valami jó modernebb blues előadót. Persze biztos vannak, csak én nem találkozom velük, de neves előadótól utóljára asszem 5 éve láttam ilyen lemezt, mikor Aguilera kiadta a Back to the Basics-et és csak jazz, blues és feelgood soul zene volt rajta a ’20-’40-es évek stílusában. Azóta se próbálkoztak ilyennel, legalábbis akiket én hallgatok nem.

Jó, ott van Norah Jones vagy Katie Melua, de ők hiába népszerűek a stílus rajongói körében, mégse mondanám őket annyira neves énekeseknek, mint amiket Simonék keresnek, és ez nekem egy kisebb hiba a felfogásukban. Mert kaptak már párszor egyéniséget, de elpoposították őket, hogy szélesebb körben eladhatóak legyenek, és ezzel szerintem sokszor többet buktak az eredeti rajongókból, mint amiket nyertek.

Én egy ilyen könnyed, gitározós bluesos, utcazene jellegű előadót hiányolok, bár Lomaxnek ez szerintem jól állna. Pl tőle megnéznék egy ‘Crawling Up A Hill’ covert, ami amúgyis az egyik abszolút top-kedvenc számom:

http://mindcandyz.posterous.com/katie-melua-crawling-up-a-hill

És itt jön a bökkenő, hogy erre rohadtul nem szavazna senki :(

Thomas - 2011. 10. 14. 10:58

Szerintem ilyen volt az Idolban Casey Abrams. Bár igaz, hogy ő is énekelt pop meg rock számokat is, de voltak érdekes, élményszámba menő előadásai a saját stílusában is. Tesómnak ő volt a kedvence, nagyon különlegesnek tartotta. De az is tény, hogy kiesett volna a 11. helyen, ha a zsűri nem menti meg, ennek a stílusnak nincs túl erős szavazótábora.

A Country Road Versionban alapból tényleg annyi a country, hogy betoltak alá egy harmónikás alapot, a csajok előadása viszont bíztató volt, Daninek mindenképpen jól áll ez a stílus:) Szóval én reménykedek, hogy valami jó is kisül ebből, de hogy mennyi így együtt a lehetőségük ismertté válni? Nem túl sok szerintem:(

Thomas - 2011. 10. 15. 10:40

Van végre proper release az 1×07-esből, próbáltátok már, hogy jobb-e a hangja?
1×08-ból meg azért nincs semmi, mert a CTV-n is áttették vasárnapra:(

CyClotroniC - 2011. 10. 15. 10:44

Beletekertem csak, és fogalmam sincs, hogy mitől properebb, mert a hang fos, és ugyanúgy 4:3-ban kezdődik :S

Thomas - 2011. 10. 15. 11:11

A proper 2HD-t szedted? Az SD most jött le nekem, az végig 16:9, de a hang szerintem is ugyanaz sajnos:(

CyClotroniC - 2011. 10. 15. 11:39

Nem, de jó, hogy visszakérdeztél, mert az csak REPACK volt, na akkora jöhet le a 3. verzió :D

Thomas - 2011. 10. 15. 11:41

Én már az 5. verziót töltöm, ha az SD és a HD verziókat külön számítom:D

fetomy - 2011. 10. 15. 12:40

the.x.factor.us.s01e07.repack.720p.hdtv.x264-tla.mkv-t próbálta már valaki?

CyClotroniC - 2011. 10. 15. 12:43

Jelen! Semmit sem ér… most csorog a PROPER :P
Bár a YouTube-ra töltött videók is stúdiósak, szóval nem hiszem, hogy a release vagy Kanada lenne a hibás. Bár vicces, hogy a 100+ kommentelőből egyetlenegy jegyezte meg, hogy WTF, mi ez a hang… :O

Thomas - 2011. 10. 15. 14:02

Sajnos ugyanolyan a hang, legalábbis én nem hallottam különbséget:( Hol van 100+ komment?:) Mármint gondolom nem az itteniekre gondoltál:)

MrSpock - 2011. 10. 17. 13:14

Meglestem a 2.részt a mentorházasból.Meg kell mondjam,hogy azért itt nehezebb dolga van a mentoroknak kit is vigyenek tovább,mint a hazaiban. :D Még én sem nagyon tudnék dönteni egyes kategóriákban. Nagyon kíváncsi leszek kik lesznek a szerencsések. Most egész jók voltak a csapatok is,pedig nem vártam sokat. Talán a fiú-lány kategória a legnehezebb. +30 a sok fölött azért lehet felezni,bár tényleg szinte csak szimpátia kérdése,vagy kiből mit lehet még pluszban kihozni.
Meg kellene néznem egyben a kettőt,hogy esetlegesen eldöntsem számomra kik mennének tovább.

Thomas - 2011. 10. 17. 14:37

Fiúknál nálam teljesen egyértelmű: Tim, Marcus, Brennin, Phillip!
Timből nagyon jó country énekes lehet, Marcust eredetileg csak azért raktam be, mert nem volt jobb, de most nagyon kellemes meglepetést okozott, nagyon jó hangja van!!! Brennin is szépen énekelt, ráadásul Nashville-ből jött, ami miatt még szimpatikusabb nekem:) Phillipet meg már kibeszéltük, hogy remek volt a Rihanna feldolgozás:)

A lányok is egyértelműek: Caitlin, Drew, Jazzlyn, Simone! Bár Jazzlyn annyira most nem volt jó, de még mindig sokkal jobb, mint a másik három… Tiah most nem csak idegesítő, de katasztrofális is volt nekem:( Ennek ellenére tuti, hogy Simon berakja, mert az elejétől a kedvence:( És Melanie-t is:( Drew-t sem hiszem, hogy kihagyná, de talán két nagyon fiatalt nem választ, így Rachel helyett jöhetne Caitlin! Ebben reménykedem, mert nekem ő mindenképp kell:)

30 felettiek kemény dió… Leroy és Josh tuti, de a Christa, Tiger, Elaine hármasból nem tudtam választani kettőt (majd megnézem őket újra).

Csapatok: Lakoda Rayne, InTENsity, The Anser tuti… a negyedikkel bajban vagyok, mert egyik sem tetszett igazán, az Illusion Confusionból meg kb. semmit nem mutattak (miért kellatt aládumálni?), de szerintem a többi még gyengébb volt, úgyhogy legyenek ők:)

Thomas - 2011. 10. 17. 14:48

Ja igen, még csak annyit, hogy a COMPULSiON-féle 720p-s releasenek sajnos csúszik a hangja az utolsó harmadban:( Nem tudom, lesz-e proper, de én +150ms-ot késleltettem a hangot KMPlayerrel, és úgy nagyjából jó volt:)

CyClotroniC - 2011. 10. 17. 14:57

Az auditionnél is volt hangcsúszás 2 részben is asszem…

Thomas - 2011. 10. 17. 15:18

Igen, azt hiszem az 1×03-nál volt, azt is megnéztem, mielőtt kijött a proper… el szoktam szórakozni percekig, mire belövöm normálisan, annál asszem -550ms volt a nyerő:)

marcilu - 2011. 10. 17. 17:19

Én is leadom a szavazatom a 4x4re:
Lányok: Caitlin, Drew, Jazzlyn, Melanie. Kábé mindannyiuknál a hangszín és a személyiség, ami magával ragad. Ezzel az a baj, hogy a maradékból 3 lánynál is erős Simon szimpátiát érzek. Jazzlyn biztos átadja a helyét a valóságban valakinek közülük. :(

Csapatok: Anser, InTENsity, Lakoda Rayne, negyediknek meg akármelyik fekete fiúcsapat. A legerősebbek itt nekem egyértelműen a zsűri által összerakott csapatok voltak.

30 fölött: Josh, LeRoy és Tiger nagyonnagyon. Christa is bejött nekem, de ha Stacy-nek úgyis be kell kerülni, akkor csak erre a helyre engedném. Tigernél egyébként tetszett, amit Iglesias mondott, hogy aki jó, az megtalálhatja a közönséget a megfelelő dalokkal.

Fiúk: Christ, Nicket és Pillipet nagyon szeretem. A Nick-Pillip párhuzamot (amit fentebb írt valaki) én is érzem, kettejük közül biztos csak egy fog bejutni, amit már most borzasztóan sajnálok. Negyedik helyre Tim (akire az eddigiekből egyáltalán nem emlékeztem, és elég kellemes meglepetés lett) és Marcus közül nem tudok választani.

Biztos be fog kerülni jó pár olyan is, akit nem bírok, így legalább nagyobb lesz a kontraszt a későbbiekben.

marcilu - 2011. 10. 17. 19:00

Lenne egy körkérdésem a jelenlegi állapotról:
Kiket éreztek biztos továbbjutónak? Nem saját szimpátia alapján, hanem a mentorok hozzáállása, a műsorszerkesztési és egyéb okok miatt.
Szerintem pl. Stacy tipikusan olyan, hogy ahogy látom, senki sem szurkol neki, de biztosra vehető a bennmaradása. Erősnek tartom még burrito Josht, Marcust, és a Lakoda Rayne-t. És ennyi.

adikaland - 2011. 10. 17. 19:14

Marha nehéz döntés ez…nekem is nehéz a 4et,de ha muszáj! :)
Akit szeretnék fiúk: Brennin, Marcus, Nick, Philip és így Christ sajnálom kicsit :)
A tipp: Chris, Marcus, Brennin, Tim

lányok akiket szeretnék:Caitlin, Melanie, Tora, Simone -Drew sajnálom
A Tipp Melanie, Tiah, Caitlin, Tora

csapatok számomra még ha jók is érdektelenek (talán az Anser ivételével), de tipp:
Intensity, The Anser, Stereo Hogzz, Lakoda Rayne

over 30 a legerősebb kat-szeretnék: Josh (abszolút favorit nálam), Leroy (kicsit Michael Bolton nem?:)), Elaine, James, -Tiger nagyon sajnálom, Stacyt is,de nekem ő sok…persze tuti bent lsz :)
Tipp: Stacy, Josh, Tiger elaine

fetomy - 2011. 10. 18. 15:15

Nos, a live még sokat változtathat, de szvsz a legerősebb mezőny itt van. Kategóriánként vagy 5-6 olyan van, akit simán megértenék ha bejut, és Rachel Crowt leszámítva kategóriánként kb. 8 olyan van, akinek még örülnék is.

Egyébként nekem a compulsion 720p egyáltalán nem csúszik. A felénél volt valami cseszekedése pár mp-ig, de hamar elmúlt és tökéletes volt végig.

Boys
Szeretném: Nick, Philip, Chris, Tim. Brennint és Marcust is bírom, Briant biztos nem vinném be -főleg Chris mellé-, Skyelort pedig csak akkor, ha Country-ban indul, másra nem. Nick és Philip kedvenc, Chris is mondhatni, Tim pedig mindenféleképpen kell, mivel egy Country énekes kell.
Tipp: Philip, Chris, Marcus, Tim. Szvsz Philip/Nick, Chris/Brian, Tim/Skyelor és Marcus/Brennin “párosítások” lesznek, mert ők nevezhetők ilyen-olyan szempontból hasonlónak, így sztem mindegyikből csak 1 fog bemenni.
Christ érzem kb. 100%-nak.

Girls
Szeretném: Jazzlyn, Tiah, Tora, Simone. Drew és Melanie is még nagyon nyugodtan mehetne, Caitlin is megérdemelné, Rachel kieséséért pedig bármit megtennék :D
Tipp: Rachel, Tiah, Drew, Caitlin. Mivel az egész mezőnyben 1 valaki irritál csak, nincs az az isten, hogy ő ne menjen live-ba, így Rachel 100%. Tiah szvsz a legjobb és hálistennek Simon is szereti. Ahogy láttam a műsor végét Jazzlynt kiejtette (bárcsak ne lenne igaz… :( ), és elvileg Melaniet is, zárásként pedig a reakciójából ítélve szvsz Torát. Egyébként én itt sem vinnék két “egyformát” vagyis Rachelt és Drewt.
Tiaht és Rachelt érzem 100%-nak.

Over30s
Szeretném: Leroy, Josh, Christa, Stacy
Tipp: Stacy, Josh, Tiger, Leroy. Szvsz ez a legerősebb kategória. Mégis kedvenc több van máshonnan nekem, viszont nagyon szorítok Leroynak..
Stacyt érzem 100%-nak.

Groups
Szeretném: InTENsity, Lakoda Rayne, The Anser, The Stereo Hoggz
Tipp: InTENsity, Lakoda Rayne, 2Squar’d, The Anser. Az InTENsity tetszett, mint egy live shows közös produkció :D
A Lakodát érzem 100%-nak és az InTENsitynek is majdnem biztos helyét gondolom.

JD - 2011. 10. 19. 00:17

Megnéztem a judges house előadásokat, ez alapján akiket én a döntőben szeretnék látni, és akik valószínűleg bekerülnek:

Lányok:
Akiket szeretnék:
Jazzlyn: szimpatikus, szerény, színpadképes, a hangja is jó, a Survivor feldolgozás nagyon tetszett, először fel se ismertem, hogy mit énekel :D
Simone: tetszik a stílusa, és hogy hozzá mer nyúlni a számokhoz, nekem tetszett a Your song és a Help is
Drew: jó a hangszíne, aranyos is, szintén jók a feldolgozásai, az ő mentorházas előadása tetszett legjobban
Tora: benne látom leginkább az egyéniséget és az extremitást, az élő produkciói se lennének visszafogottak
Akik lesznek: a másik négy :D
Caitlin: valamiért nagyon odavannak a hangszínéért, de szerintem tök átlagos az egész csaj
Tiah: nekem egyedül a bootcampes csoportszámban tetszett, de Simon nagyon bírja valamiért, úgyhogy ő biztos bejutó
Melanie: ő olyan Leona Lewis-típus, nagy hangja van, viszont az egész csaj semmilyen, ellenben könnyen meg is nyerheti a versenyt
Rachel: a két tiniből szerintem csak egyet visznek be, és Rachel körül nagyobb volt a felhajtás, na meg kislányosabb (=cukibb) is, mint Drew

Fiúk:
Akiket szeretnék:
Phillip: jó ez a jazzes-swinges vonal, amit képvisel, a mentorházban is nagyon érdekes volt az előadása
Nick: szintén a műfaj miatt, meg érdekes dolgokat fog csinálni az élő show-ban
Brennin: fiúk közül az ő hangja tetszik legjobban, meg úgy általában is ő tetszik legjobban :D
A negyedik hellyel bajban vagyok, mert a többiek annyira nem nőttek a szívemhez. Szimpátia alapján Marcus vagy Skyelor lenne, hang alapján Tim, de félek, hogy hamar rájuk unnék, úgyhogy akkor legyen Chris vagy Brian.
Akik lesznek:
Brian: kell ide is egy gyerek, meg szórakoztató is, úgyhogy biztosan kajálni fogják
Nick: mert tud show-t csinálni, meg a csajoknak is bejöhet
Chris: tudom, illik szeretni a srácot, de engem valamiért hidegen hagy :D A sztorija miatt mindenképpen befutó, meg a saját szám is plusz pont lehet
Brennin: jól néz ki, jó hangja van, és ezért sok szavazat fog érkezni rá

30 felettiek:
Akiket szeretnék:
Christa: érdekes a stílusa, a hangja is tetszik, jó lehet az élőben
Josh: már a válogatón nagyon tetszett, ebből a kategóriából ő a kedvencem
Dexter: nagggyon jó volt a mentorházas előadása, csak ne sírna annyit (Barna Gergő2 :D)
Itt is nehéz negyediket választani, de legyen LeRoy, mert a korához képest nagyon trendi :D Tigert bírom, azt se bánnám, ha ő kerülne be. Ezt a Jamest meg mutatták már egyáltalán ezelőtt? Amúgy örültem a számválasztásának, mert ezt a verziót volt szerencsém már ismerni :D
Akik lesznek:
Josh: lírai és pörgősebb számokban is jó lehet, nagyon szuggesztív az előadása
Stacy: túl sok ez a nő, de biztosan berakják, hiba is lenne kihagyni
Elaine: hasonló karakter, csak kevésbé problémás
LeRoy: bár elég idős már, szerintem őt se hagyják ki (talán épp ezért)

Csapatok:
Akiket szeretnék:
InTENsity: azt hiszem, ők lesznek az elsőszámú kedvenceim :D Bár még csak egy előadásuk volt, de azt vagy húszszor meghallgattam már, annyira jó. Austin hangja nagyon jó, ő énekeljen sokat a továbbiakban is :)
Lakoda Rayne: jobban szeretem a lánybandákat, mint a fiúbandákat, úgyhogy nálam biztos bejutók :)
The Brewer Boys: nagyon jól szólnak együtt. Amúgy azt hittem, hogy az Only girlt már nem lehet többféleképpen feldolgozni, de nekik sikerült meglepniük :D
The Anser – jónak tűnnek, majd meglátjuk…
Akik lesznek:
InTENsity: elég nagy hiba lenne kihagyni őket, mert nagyon szerethető kis csapat, és jól is szólnak
Lakoda Rayne: szerintem nem véletlenül rakták össze őket, valószínűleg érezték, hogy nagyon erősek lehetnek majd
4Shore – nem tudom, miért, de őket esélyesnek látom
The Anser – a fiúbandák közül a legerősebb
Akik tuti nem lesznek: Stereo Hogzz – miért csak az egyik srác énekelt? Illusion / Confusion – gyanúsan kevés műsoridőt kaptak, 2squar’d – nem rosszak, de a másik lánycsapat sokkal esélyesebb

Bocsi, egy kicsit hosszú lett :))

CyClotroniC - 2011. 10. 19. 01:46

FIÚK

Chris – a masteringes embert legyilkolnám, de young hommie nem eshet ki ;D
Marcus – egyik legjobb produkció volt, bár én őt pörgetném, hatalmas showt csinálna
Lomax – adásról adásra jobban bírom, és ez hatalmas előny, ez a cover megvett
Tim – gyönyörű tiszta, mély hangja van, ez alapján instant get, stílust kell neki adni

Brian – tehetséges a srác, de lehet, egysíkú lenne a liveban, azért én bírtam
Brennan – jó a gyerek, lenne csomó tinisuna rajongója, kéne neki még valami fűszer
Nick – Lomax-szel ketten nem férnek be szerintem, és ő a képzetlenebb
Skyleor – valahogy nála nekem nincs meg az összkép (hangszín, stílus együtt)

TIPP: Brennan-t viszi be Tim helyett, és Brian, Nick, Skyleor szerintem gyengébbek, szóval itt szinte fixre venném a Chris-Marcus-Lomax-Brennan négyest.

LÁNYOK

Drew – a kedvencem innen, ízléses, sokoldalú, szerethető, a hangszíne fantasztikus
Tiah – ez a No Diggity hatalmas nagy lett, ő kötelező, ő lesz a nyers erő a lányoknál
Caitlin – ritka az ennyire szerethető, természetes versenyző, jól hozza az érzelmeket
Jazzlyn – korábban szerintem jobb volt, az erőteljesebb számok jobbak lennének neki

Melanie – itt volt eddig a legszürkébb, és szvsz Stacy és Elaine lerabolná a voksait
Simone – eddig utáltam, de a Help teljesen korrekt volt, halkan viszont nem jó
Rachel – sajnos beviszi, pedig pont neki zöld még a hangja, amit a többieknek felró
Tora – szerintem kommersz volt, unalmas, és amúgysem lenne populáris

TIPP: Hát itt lövésem sincs… Szerintem Tiah és Rachel fix… Sajnos Simone is az eyecandy faktor miatt, és nagyon-nagyon félek, hogy Drew-t kiszórja, pedig magasan a kedvencem Tiah mellet. Tora szerintem fixen kieső… Ha azt nézem, hogy változatos mezőnyt akar, és Drew kicsit hajaz Caitlinre, és nagyon gyerek is, mint Rachel, akkor tényleg úgy hiszem, hogy emiatt fog bukni. Őt fogom a legjobban sajnálni, pedig Drew-t és Tiah-t nagyon akarom a liveba, sokáig mehetnének.

CSAPATOK

InTENsitiy – mocskosul nagy feelgood, szerintem a Glee fanek miatt jött létre ;)
Lakoda Rayne – talán a legjobbak, de Paige és Cari jóval erősebb benne.
The Anser – most voltak a legjobbak, ezt kell tolniuk továbbra is
Stereo Hogzz – tetszett az uptempo választás, de itt The Keys szitu lesz

The Brewer Boys – nem lenne szavazótáboruk, de ez a cover nagyon odavágott
2 Squard – a B.R. nagy húzás volt, de inkább egyéniségek, mint csapat
4Shore – nekem kicsit túl hétköznapiak, nem rosszak, csak semmilyenek
Illusion Confusion – abszolút felejthető, mondjuk le is keverték őket ;)

TIPP: Kb az, amit én is mondtam. Az InTENsity és a Lakoda Rayne hülyére verte a mezőnyt, ők fixek, a többi meg amúgy annyira nem is érdekel. A két srácot mondjuk elhallgatnám, de őket tuti kiszórják.

OVER

Elaine – Stacy 90%-on kb, DE szerethetőbb, és szerintem ízlésesebbek az előadásai
Stacy – sírás, hiszti, antipátia ide vagy oda, őt kötelező bevinni, meg fogja nyerni
Josh – egyik kedvencem, de most nem jól választott (ez nekem Matt Cardle marad)
LeRoy – a mentorházig nekem csak átlagos volt, de most bizonyított, ott a helye

Christa – van benne valami érdekes, de Elaine és Stacy mellett halvaszületés lenne
Tiger – hatalmas arc a srác, tehetséges, de szerintem túl oldschool a műsorhoz
Dexter – imádom a soulos hangszínét, de skillre kevés lesz
James – egyszerűen túl szürke a mostani over-mezőnyhöz

TIPP: Stacy, Elaine és ha férfit is akar, akkor Josh 100%. Ha két 2-2-t akar benvinni, akkor Tiger vagy LeRoy. Dexter egyetlen esélye az lehet, hogy rajta kívül nincs olyan actje, akivel pörgős előadást tudna csinálni, ez lehet, hogy benntartja.

CyClotroniC - 2011. 10. 19. 02:05

!!! TOP 16 SPOILER !!!

TOVÁBBJUTÓK:

– Lányok: Drew, Tiah, Simone, Rachel + Melanie
– Fiúk: Chris, Marcus, Lomax, Brian
– Over: Stacey, Josh, LeRoy, Dexter
– Csapatok: InTENsity, Lakoda Rayne, The Brewer Boys, The Stereo Hogzz

KIESŐK:

– Lányok: Caitlin, Jazzlyn, Melanie, Tora
– Fiúk: Brennan, Tim, Nick, Skyleor
– Over: Elaine, Christa, Tiger, James
– Csapatok: The Anser, 2 Squard, 4 Shore, Illusion Confusion

VÉLEMÉNY:

– Simonnak azért mindenképpen jár a pacsi, hogy Drew-t emelte ki a legjobbnak, és ennek örülök, mert abszolút a topkedvencem, és Tiah-nak is örülök, mert hatalmas covert rakott le, és amúgyis nagyon az én ízléskörömben énekelt a csaj eddig. Ellenben Jazzlyn-t és Caitlin-t is szívesen láttam volna a döntőben. Simone-t én nem szeretem, de megértem, hogy rá fognak szavazni, viszont a kis vakarék mit keres ott, azt azóta se tudom. Jazzlyn, Caitlin és Melanie is sokkal jobb lett volna, mint ő. Mondjuk lehetett tudni, hogy vele nyitott a show, vele is fog zárni… MEH…

– LA kifogástalanul válogatott. Briant én bírom, és talán tényleg jobban eladható, mint a másik 4 srác. Igaz, hogy Tim-et írtam Brian elé, de szerintem Brian egy üde színfolt lehet a döntőben, a Chris-Marcus-Lomax trió meg abszolút no brainer nálam, mindháromnak szurkolok.

– Nicole szerintem túlságosan is szívvel szavazott… a burritogörgető, a hajléktalan és a 60 éves így együtt sok. Jó, nem vagyok rosszindulatú, mert mindannyiuknak voltak jó pillanatai, de Elaine-t kirakni a legnagyobb ökörség volt. Értem én, hogy túlságosan ugyanazt a vonalat hozzák Stacey-vel, és esetleg egymást gyengítenék, de hatalmas hangja volt, egyszerűen nem érdemelte meg a kiesést, bármennyire is szürke személyiség volt. Ez a döntés volt a legnagyobb hiba.

– A két házilag összerakottat fixre vettem, az Anser szerintem a Hogzznál jobb volt, ott nem értettem egyet, de a Brewer Boys behozásával helyrehozta nekem. Egy fillért nem adtam volna a döntős részvételükért, bármilyen zseni is volt a cover, mert nem hinném, hogy lesz szavazójuk, de örülök neki.

SZURKOLÁS:

– top kedvencek: Drew, Tiah, Chris, Lomax, Marcus
– guilty pleasure: InTENsity, Lakoda Rayne
– akikre kiváncsi leszek: Brian, Josh, The Brewer Boys

All-in-all brutális nagy kedvenc nem esett ki, aminek cseszettül örülök, és most már talán ezt érzem a legerősebb mezőnynek a háromból, legalábbis itt minden héten ott a sansz a meglepetésekre, és nagyon-nagyon színes az egész mezőny, anélkül, hogy lennének bolondok, bár szerintem az első 4 kieső a két eredeti csapat lesz, valamint Dexter és LeRoy. Kíváncsian várom a Simon vs LA háborút, és hogy elhappolja-e előlük a győzelmet Nicole Stacey-vel, vagy az InTENsity fel tud-e nőni egy olyan szintre, hogy betakarítsa az össze Glee-rajongó tini szavazatát, mert a FOX-on nagy potenciál van bennük.

Az elimination hogy lesz? Az első héten 3, utána 2, majd a Top12-től 1-1?

w! - 2011. 10. 19. 09:41

Brennanért kár :( , na mind1 jó brigád, bár nekem innen Brian lóg ki negatívan, de tudtam, hogy bekerül…

fetomy - 2011. 10. 19. 10:42

Girls
Ahogy sejtettem, a saját top3-am egyik tagját elveszítettem Jazzy személyében, de legalább ebben a Factorban is lesz valaki, akit áttekerhetek ^^
Örülök Simone-nak, Tiahnak és Drewnak is, Jazzlyn miatt meg bekaphatja Simon… Rachelnél meg kb. az összes csaj jobb volt, és még nem is csak a mentorházban. De hát kell neki a fürdőszoba, szégyen, hogy 12 évesen egyet kell használnia a családjával.

Over30s
Köszi Nicole, el sem hiszem, hogy 3 kedvencemet is továbbvitted. Hála Istennek van egy kategória, amivel elégedett vagyok. Sajnálom Elaine-t, Christát és Tigert is (James-ről azt se tudom, hogy ki :)), viszont Josh és LeRoy nagy kedvenceim és Dextert is nagyon bírom. Merész döntés volt, de a homeless vonal miatt -és persze mert “extrém” a stílusa- szerintem nem lesz ott az első kiesők között. Elaine-nek egyébként úgysem lett volna hosszú karrierje a liveokban, mert túlságosan hasonlít Stacyre hangilag/zeneileg, aki meg alapból favorit. A szívből döntés pedig azért nem volt rossz sztem, mert Stacy személyében ott a top contestant, a többire meg éppen azért fognak szavazgatni heteken át, mert szerethetőek. És persze nagyon jók is.

Groups
Jólvan, a sörösfiúk továbbmentek, azért itt is kiesett akit kb. a legjobban szerettem (Anser). De neki is igaza van, a kisfiúkra szavaznak úgyis. Az Ansert nagy hiba volt kirakni, a két új groupot leszámítva kb. a legjobbak voltak.

Boys
Szeretnék egy dél-usai tehetségkutatót, hogy végre továbbmenjen egy k.va Country énekes. Nem baj ott van két rapper, köszi La… Jövőre remélem indul több rapper, hátha 4 egyformát be lehet majd vinni belőlük… Persze tudom, hogy a kisgyerekek cukik, akkor végképp ha nagy az arcuk, de ha legalább valami icipici egyediség lenne benne azon kívül, hogy kb. 8 éves a hangja. Sebaj, LA nyomatta Biebert is, meglepő lett volna, ha a kisgyereket kihagyja. Sajnálom Brennint de a legjobban Nicket és Timet. A legnagyobb hiba pedig Tim kirakása volt.

Összességében pozitív, hogy sok szerethető és nagyon jó versenyző van, remélhetőleg nem megy el a fele az első héten, mert akkor k.vamérges leszek. Szerintem a legerősebb mezőny van itt. És hatalmas pozitívum, hogy itt nincs Louis-féle baromkodás.

Ami negatívum, hogy ennyire erőltetik a kisgyerekeket. Mellesleg Rachel-el és Briannel is a legrosszabb volt amit tehettek, hogy a gigantikus arcukra rásegítettek. Soha életükben nem lesz már ép önértékelésük az tuti. A másik nagyon nagy negatívum, hogy egy USÁban nem visznek be egy country énekest se a top17be. Persze lehet rosszul gondoltam, hogy amerikában nagy bázisa van a country zenének, de mivel egyetlen másik versenyzőnek nincs köze se a countryhoz, igazán be lehetett volna vinni. Ráadásul az sem indok, hogy nem nyerhetne, mert Briannek ugyanúgy semmi esélye rá, mivel egy nulla egyediséggel rendelkező rapper. De hát ez van, ha nincs egy judge sem, akinek lenne valami köze a countryhoz. Popbiznic, semmi más.
Na mindegy, csak iszonyatosan kiábrándító, mert az USA X-Factort leginkább azért vártam, hogy majd itt tuti lesz country…

Frank Luck - 2011. 10. 19. 11:23

1-2 választást leszámítva elégedett vagyok, Simone-t soha nem fogom megérteni, amikor először tolta a Pussycat Dollst, azt hittem, hogy ő az, akin röhögni kell (ezt azóta is így gondolom, a 8-at sem értettem nála, a live showt meg pláne nem). Dexternek sem örülök, tudom, hogy kell egy Wagner, de Tiger árán nem volt szép.

fetomy: Az Idol előző évadja után (ahol azért volt country-énekes elég, illetve a Voice-ban, ahol megint sok countrys volt (bár a döntőbe nem jutottak el), itt azért nem sajnálom, hogy nem jutottak be – bár én is azt hittem, hogy az egyikük bent lesz.

Igazából LA választásával vagyok teljesen elégedett, bár Chrisben én nem látom a wow-t, az auditionje a saját számmal tényleg jó volt, de ezt leszámítva semmi extrát nem láttam tőle. Talán később.

JD - 2011. 10. 19. 11:40

Azt hiszem, nagyjából elégedett vagyok a bejutókkal, csak Brennint és Jazzlynt sajnálom igazán. Örülök, hogy Drew továbbjutott Rachel ellenére is, a Brewer Boysra meg nem mertem számítani, de nagyon örülök, hogy bekerültek.
A country-vonalat szerintem a Brewer Boys és a Lakoda Rayne fogja hozni, bár én nem bánnám, ha nem így lenne, mert nem igazán szeretem a műfajt.
Amúgy ez a + Melanie mit jelent? Ő hogy jutott tovább?

fetomy - 2011. 10. 19. 11:51

Úgy, hogy Simon kiejtette, és utána azt mondta, hogy marha nagy hibát vétett, ezért megegyeztek, hogy behívja 5-nek. Felkereste otthon és szólt, hogy hiba volt kirakni, jöhet a liveba.

Frank Luck: Az idolokat nem szeretem, így azt nem tudtam, hogy ott volt, a Voiceban meg nagyon örültem is neki, kár, hogy kiestek idő előtt. Viszont az X-Factorba sem ártana egy, ahol lehetne többet látni belőlük. És megvolt, Timnek nagyon jó countrys hangja van. A Lakoda jó, ha azt az irányt követi, a Brewer Boyst meg nem szeretem, de nem is lényeges, mert én nem countrys popot szeretnék, hanem igazi countryt egy igazi country-hangú férfi énekessel, mint Tim, vagy épp mint a Voice-os két srác (spec az ő hangjuk iszonyú brutális volt :) ).

JD - 2011. 10. 19. 12:05

fetomy: köszi :) Mondjuk ez érdekes, ennyi erővel minden kategóriából be lehetne vinni még egy versenyzőt, mert gondolom minden mentornak volt olyan, akit sajnált kiejteni, vagy úgy érezte, hogy ott lenne a helye, csak már nem fért be a keretbe. Plusz így Simonnak eggyel nagyobb esélye van a győzelemre. Szóval sem a mentorokra, sem a versenyzőkre nézve nem igazságos ez a döntés.

CyClotroniC - 2011. 10. 19. 12:16

fetomy:

Country-nak akkor lett volna esélye, ha találnak egy Taylor Swift v2 tinilányt a feladatra. LA amúgy baromi jól döntött szerintem. A Chris-Marcus-Lomax hármast egyszerűen lehetetlen lett volna kirakni, és pontosan Brian eladhatóbb, mint Tim például, annak ellenére, hogy én is Tim-et vittem volna a 4-be, ahogy így kialudva már belátom, hogy hiába volt jó Elaine, Stacy mellett nem volt egyénisége, ahogy Tim-nek se volt sajnos.

Brian ebben a mezőnyben tipikusan Top 10-12 material, de addig szerintem színesíteni fogja a showt. LA-nek meg nehéz lenne felhozni, hogy nem ért a szakmához, és lehet, hogy meg fogunk lepődni, hogy mennyi Brian szavazó lesz a wannabe sztárgyerekek körében. No persze nem védem sokat, de ott van benne a lehetőség.

Az egyediség pedig egy érdekes dolog produceri szempontból. Ha már Rihanna volt ott vele, őt hoznám fel példának, és melléraknám Aguilerat is. Mindketten tinikorban fedezőttek fel (C.A. pont a legvégén), és mindketten ilyen latinpop tucatgagyival nyitottak, aztán albumról albumról változtak előnyükre, és alakítottak ki saját stílust. Rihanna legutolsó albumán szerintem meglepően sok egyedi és kiforrott dal van, köztük reggae meg dubstep is :P

Jó persze Briant nem akarom hozzájuk hasonlítani, a mondanivaló lényege, hogy egy gyerek előadóra bármilyen stílus ráhúzható, és pont Bieber mutatta meg azt, hogy mennyire durván eladható, bár mondjuk érte én se vagyok oda, de nem is az a fontos, hogy nekem bejöjjön ;) A Chris-Marcus-Lomax trió továbbvitelével meg már amúgyis megnyert magának a csávó :D

A countryhoz még annyit a The Voice kapcsán, hogy pl Javier Colon hangja tökéletes volt countryra is szerintem, de ő akármit elénekelt, Tim-nek viszont lehet, hogy tényleg nem tudtak volna mást adni. Amúgy a The Voice nekem idővel csalódást okozott. Most már azt mondanám, hogy szívesen megnéztem volt Dia-t és Javier-t az idei X mezőnyben. A Dia-féle Heartlest azóta is hallgatom :D

Frank Luck:

Simone-t én se szeretem, és a mentorházban is csak azzal győzött meg, hogy átlagosat tud énekelni, ha nem vonaglik elszállva magától. Dexternek viszont pár hétig lehet egy jó kis energiabombája a shownak. Messze nem a legjobb énekes volt, de showt azt tud csinálni, és azért nem egy Wagner, azzal még a Jedwardot se sértegettem volna :O

JD:

Szerintem azért döntöttek így, mert a csapatoknál is 2 fiú, 1 lány, 1 vegyes van, az overeknél meg 3 férfi, 1 nő. Egyszerűen ivararányosítják a showt… Mondjuk egyszerűen csak azt kéne csinálni, az első héten Simon leggyengébb lánya versenyen kívül kiesik fixen, és a többiek is lehetnek a bottom 2-ben. Persze félteném Drewt vagy Tiaht, szóval inkább ne :D

adikaland - 2011. 10. 19. 12:40

Nem számítottam rá,hogy ennyi csalódás fog érni :)
Úgy gondoltam nonszensz,hogy Josh (nálam ő visz mindent), Caitlin, Melanie ne jusson be.

Nonszensz,hogy bejusson Dexter (bája talán lenne ha 20 éves lenne,de énkérekelnézést ez így mégcsak nem is retro,inkább csak ráncos nosztalgia)
Rachel ( hatalmas potenciál hallatszik,de még nemáááár, csak egy modoros koravén gyerek, gyerek hanggal), és a kis rapper.
Felsoroltam 6 dolgot,ebből 5 bekövetkezett (más kérdés,hogy aztán valamennyire fejéhez kapott Simon)

Az én négyeseimhez képest:
Fiúk: 4/2
Lányok: 4/1
over: 4/2
csapatok hidegen hagynak

Így szurkoltam 12 embernek,amiből 5 maradt. Persze számítottam rá,hogy Nicknek nem sikerül, vagy Elaine-nek sem (szorítottam hátha Nicole lesz elég bátor,és Stacy helyett őt viszi,mert letisztultabb előadó,de nem. Stacyre túl sok celluloidot költöttek már,hogy kiessen)
Tigerre is számítottam.
Caitlinen,Melanie-n megdöbbentem- Tora, Brennin kiesésén meglepődtem és sajnáltam
Az egyetlen kellemes meglepetés Leroy volt (pláne ” Mr.Dexter Jagger Brown” sikere után)

Dühös voltam. Simon miatt a kasza is megfordult a fejemben. Simone és Tiah valahol hasonló kategória, belőlük elég lett volna Simone. Tiah bár jó hang, nemcsak az első meghallgatáson hallatszott,hanem most is,hogy a füle durván felmondja néha a szolgálatot,és ez nem olyan probléma,amin egy év alatt lehetne változtatni.

Mind1 tán így lesz érdekes a show,és talán nem is lenne jó üzlet,ha mindenki mindenkit szeretne :)

fetomy - 2011. 10. 19. 13:01

Lehet rosszul jött le, nyilván LA ért a dolgához, én ezt egy percig nem kétlem. Ahogy azt is leírtam, hogy a kisgyerekre, biztos, hogy bőven fognak szavazni. És a bejutó hármasnak nagyon is örülök (mondjuk Chris és Marcus szimplán szimpi, Lomax top kedvenc). Szimplán arról van szó, hogy a Brianen kívüli 7 srác mind több egyéniséget vitt volna a showba, és én ezt értékelem leginkább. Főleg ha mondjuk hangilag nincs hatalmas különbség, nálam ez döntő. Timből pedig előbb kinézem, hogy balladázik egyet, vagy elnyom egy jó kis rock számot, mint hogy Brian bármit csinál majd a szájaláson kívül. És az úgy egyszer egy auditions erejéig poén volt teljesen, meg biztos röhögök majd 1-2 véleményén, nem irritál a srác, de a produkcióját pont azért nem szeretem, amiért nem szeretem a szimpla rappereket. Unalmas a folyamatos szövegelés. Az meg a másik, hogy egyáltalán nem szeretem a gyerekhangú szólistákat. És Bieberrel is főként az a bajom, hogy hallom rajta, hogy egy kisgyerek énekel, ami hiteltelenné teszi nekem az érzelmeket (persze itt annyi az érzelem, hogy “nagy az arcom ezért rappet nyomok” ami meg hiteles.. :) )

NE Essen ki fixen egy csaj könyörgöm. Nem akarom mégegyszer végignézni, hogy egy Rachelért kiessen valaki jó, márpedig hótziher, hogy Rachel sem egy hétig marad, és itt sokkal jobban felidgesítene, ha egy Tiah/Simone/Drew kiesne, míg Rachel ott marad…

Xsz - 2011. 10. 19. 13:17

Meglestem én is és hát vegyesek az érzéseim.

Lányok: Majdnem széttörtem a gépet, mikor Simon kiejtette a szvsz legjobb női énekest, Melaniet a kislány miatt…OMG szerencsére észhez tért. Oké hogy tovább vitte Jazzlynt de egyre nőni fog a nyomás rajta és ha a liveshowba valamikor leblokkol, vagy idegösszeomlást kap annyira izgul, akkor az kicsit ciki lesz. Helyette Tora-t vittem volna tovább.

Fiúk: Az összessel egyetértek kivétel Brian (Astro…tiszta gáz név), de LA gondolom tudja mit csinál.

Over30: három választással egyetértek, sőt minda 4et lehetett tudni viszont én Elaine-t vittem volna tovább, mert Stacey hangja nekem túl idegesítő. Minden hangot 1 óráig kitart, örültem mikor lebaszták, hogy a kevesebb néha több.

Csapatok: Nekem egyik se tetszik. UK nálam erősebb ezen téren.

CyClotroniC - 2011. 10. 19. 13:22

Xsz: Jazzlyn nem vitte tovább… Tora meg kb nálam a 8. volt még Rachel is előzte :O
Bár ahogy elnézem, csak nekem nem jött be, a többiek szerették… ;)

fetomy - 2011. 10. 19. 13:24

Hát Jazzlyn élő showban ziher, hogy nem blokkol le… :)

Egyébként csak nekem komolytalan már, amikor olyannal jönnek, hogy félnek xy-tól, hogy majd a live-ban elfelejti a szöveget? Minden évben vannak ilyenek és én még nem hallottam olyat, hogy valaki beborítson egy live performanceot. :) Egyedül Altiyannak volt egy live-ja, amikor elfelejtett pár sort tavaly, de azt is megoldotta úgy, hogy nem vette észre senki :D

JD - 2011. 10. 19. 13:24

Persze, úgy lenne fair, ha most kötelezően kiesne egy lány, de annak nem sok értelme lenne… Azt nem értem, hogy Melanie-ra miért volt akkora szükség. Szerintem teljesen szürke a csaj, és azon kívül, hogy jól tud Beyoncét és Whitney Houstont énekelni, egyszerűen semmi nincs benne. A nagyívű éneklésekre meg már van egy Stacy, aki viszont jobb a csajnál.
Amúgy ha csak az arányok miatt csinálták ezt, akkor mit szóljunk mi, magyarok? :D Mert nálunk van három kötelező lány meg a borzalmas ikrek, akiknek max két hetet adok…

Egyébként először engem annyira nem érdekelt az amerikai X, de mostanra azért találtam pár kedvencet, akiknek tudok majd szurkolni. Ezért is jó amúgy a műsor felépítése, mert a bootcamp és főleg a judges house alatt nagyon meg lehet szeretni a versenyzőket. Vagy megutálni :D
Szóval a kedvenceim: Drew, Lomax, InTENsity, Josh.
Akik még érdekelnek: Simone, Chris, Marcus, LeRoy, Dexter, Lakoda Rayne, The Brewer Boys
Futottak még: Tiah, Rachel, Brian
Nem igazán érdekel: Stacy, Melanie, Stereo Hogzz

CyClotroniC - 2011. 10. 19. 13:27

adikaland: “de énkérekelnézést ez így mégcsak nem is retro,inkább csak ráncos nosztalgia” – ez mennyire igaz ;D

Tiah amúgy sokkal erősebb, mint Simone, messze nem hasonlóak legalábbis számválasztásra nem, Tora meg cseszettmód unalmas volt a mentorházban, míg Tiah kb Top3 produkciót hozott ott. Pontosan ilyen covereket várnék a jövőben, és a Brewer Boys, az InTENsity és Lomax is ezért tetszett… Éljenek a feldolgozások ;D

Lehet, hogy kéne egy cover-a-classic reality? :D

JD - 2011. 10. 19. 13:32

CyClotroniC: Támogatom az ötletet! :D Imádom a covereket, főleg ha rendesen eltér az eredetitől, úgyhogy egy ilyen műsorra biztosan vevő lennék :))

fetomy - 2011. 10. 19. 13:35

nő-férfi arányban az ausztrál a legkeményebb :D Ott van egy csaj meg egyik groupban mégegy, aztán 3 srác, 2 over faszi, 1 full csávó group meg a másik csapatban is 2 srác :D Első 4 héten elment 3 csaj meg egy 2 csajos group.
Szerintem amúgy szimplán akartak valami extrát húzni.

CyClotroniC - 2011. 10. 19. 13:45

Amúgy Tiah tényleg tévesztgetett, de annyira bejött a szám hangszerelése, hogy nem is figyeltem rá. Persze ez nem feltétlenül az ő érdeme, de ettől nem tudok elvonatkoztatni sajnos :P

Az InTENsityt is csomószor újra hallgattam azóta, hatalmas feelgood az egész, mentek is hatodiknak a topkedvencek közé (Drew, Tiah, Chris, Lomax, Marcus, InTENsity). Amúgy ne lepődjetek meg, ha megnyerik. Most ez lehet, hogy erős húzás, de ha van olyan act, aki újat tud hozni hétről hétre, azok ők lesznek. Most szépen leosztották a részeket, de balladás héten szerintem nagyot tud ütni egy kórushangzás, és vannak benne puhább hangok, vadabb személyiséget. Pl Elona és Evelin konkrétan megmaradt nekem, mert őket szólóban is el tudtam volna képzelni. Ezen felül a FOX-on megy, ahol a Glee is, és remélem nem kell felhoznom a hasonlóságot az InTENsity és a New Direction között… Megmernék rá esküdni, hogy ez FOX-os felső döntés volt, de egy cseppet se bánom.

Jövőhéten amúgy csak kedden látok X-et a FOX-on, és hiányolom a result show helyét, meg egy formátum hír is megnyugtatna, hogy hogyan is megyünk. Itt most nagyon nem szeretnék twistet, túl sok kedvenc van. :P

fetomy: Én is csak egy opciónak mondtam, hogy lehet. Persze én se látom magamelőtt, hogy a FOX odatelefonál, hogy hozzatok még egy lányt, mert kevésnek érzem őket :D

fetomy - 2011. 10. 19. 13:53

“The first 2.5 hour live show will air on a special Tuesday time slot on October 25; which will follow the same format as the latest season of the UK show with each of the judges eliminating one act from their categories, without a public vote. The public vote starts with the following performance and results shows starting November 2, which will air on Wednesdays and Thursdays respectively (except for the live shows on November 22 and 23, they will be aired on Tuesday and Wednesday respectively). The two-part finale will be held on December 21 and 22.”

Magyarán jövő héten nem is lesz results show ha jól értelmezem, hanem a rendes live show végén zavarnak haza 1-1-et… Nagyon örülök. Nagyon nagyon nagyon húde nagyon…

Ráadásul ahogy nézem csak 9 week lesz döntővel együtt, úgyhogy utána sem valószínű, hogy egyesével mennek haza.

CyClotroniC - 2011. 10. 19. 13:59

fetomy: Én is ettől féltem, és azt számolgattam, hogy ott is karácsonyra akarnak végezni majd… Hááát ha csak 3 maradhat kategóriánként, akkor NÁLAM baromira egyértelmű lenne :D

– Chris, Marcus, Lomax
– Drew, Tiah, Melanie
– InTENsity, Lakoda Rayne, The Brewer Boys
– Stacy, Josh, LeRoy

Ellenben ha a 3 fiúból kiszórna valakit Brian agyfaszt kapnék, ahogy Drew és Tiah távozásakor is… Drew szerintem winning-material. Abszolút minden megvan nála, amitől a tini squad legjobbja szerintem.

Katey - 2011. 10. 19. 14:01

De nem értem, őfelsége Simon király miért vihet 5 actot a többiek meg csak négyet???

Miért nem cserélt ki valakit valakivel?

Ez így nagyon gáz, hogy ő több versenyzővel indul, sztem, csak mert ő a főnök…

Eddig sem szerettem a Us-t, de ez még antipatikusabbá tette az egészet.

Plusz az a kiscsaj is irritál, nem tom minek kellett beválogatnia a Live Showban.

CyClotroniC - 2011. 10. 19. 14:05

Akkor szerintem ez lesz:

1. Top 17 -> Top 12 (Simon kettőt küld haza)
2. Top 12 -> Top 11
3. Top 11 -> Top 10
4. Top 10 -> Top 9
5. Top 9 -> Top 8
6. Top 8 -> Top 7
7. Top 7 -> Top 5 (UK-ben tavaly double elimination)
8. Top 5 -> Top 4
9. Top 4 -> győztes

Ha most lemennek 12-re, akkor egyetlen egyszer kell csak duplán szórni már, ami bármikor meghúzható a nézettségi adatokat figyelgetve.

Drew-nál remélem, hogy emlékszik majd arra, amint a mentorházban mondott neki, hogy best performance of the day :P

Katey: Szerintem kicserélni mocskosul gáz, hogy valakivel közlöd, hogy mégse, sorry… Szerintem ő az 5-ből jövőhéten 2-t küld haza és kész. Ettől függetlenül igazságtalan.

JD - 2011. 10. 19. 14:09

Hát akkor akiket hazaküldenék:
Fiúk: Brian
Lányok: Melanie + Rachel (ha kettőnek kell mennie)
Csapatok: Stereo Hogzz
Over: Stacy-t küldeném, de ő esélytelen, úgyhogy a lényeg, hogy Josh maradjon

fetomy - 2011. 10. 19. 14:30

Szerintem meg nem azon kell fennakadni, hogy Simonnak nagyobb esélye van (szerintem nem ez a kategória adja majd a győztest), hanem hogy valaki itt kapott egy plusz esélyt. Oké, hogy versenyeznek a mentorok, de azért annyira nem középpont az, hogy most hú .csög Simon nagyobb esélye van meg stb… :) Szerintem ez annyira nem nagy cucc.

Egyébként igaz, én úgy sázmoltam, hogy Simon is csak egyet küld haza jövő héten, és úgy 2 dupla kiesés kellett volna :)

Ha egyeket kell küldeni (Simon 2) akkor én kiraknám Rachelt és Melaniet (utóbbi nagyon jó, de nekem nem elég egyedi), fiúktól Briant groupoknál Brewert vagy Hoggzot, overeknél meg Dextert.

Viszont le merem fogadni, hogy Rachelt nyomják amíg csak lehet, Briantől is félek, hogy inkább kirakja az oldie Philipet, mint a kiscsávót, az overeknél egyértelmű Dexter, de igazából már ide sem vártam, tehát Nicole meglephet, a groupoknál meg hacsak nem lőnek nagyot, a Hoggz megy szvsz.

Jövő hét itt akkor érdekes lesz. A műsort lényegében a Tiah, Philip, LeRoy, Simone négyesért nézem (meg persze a még vagy 10 szimpatikusért), de ha a 4-es fele (főleg a Seattle környéki trió) kiesik, akkor szerintem max darálok egyet egyszer, ha vége lesz..

CyClotroniC - 2011. 10. 19. 14:44

fetomy: LA se hülye, nem kell neki 2 rapper, ez 100%. Brian megy, hacsak az elmúlt hónapban Chris nem volt rossz munkapartner (ez amúgy bárkiről kiderülhet, hogy lehetetlen vele dolgozni, szerintem ezért is találták ki, hogy ne 12 legyen rögtön, hanem 1 hónap után raknak ki egyet, hátha valaki nem partner a munkában annyira). Szóval Chris-nek do-or-die lesz az első hét. Ha nem ég le, akkor Brian megy szinte fix. A kissrác csak akkor marad, ha Chris leég.

Simone nekem még mindig elviselhetetlen… Rachel méretű arca van, nekem a kettő egy kalap :S LeRoy meg jó arc, de hangilag nekem nem lenne egy akkora veszteség. Ha csak egyet mondhatnék, akkor nekem most jelenleg Drew a #1… Mentorházban megvett a csaj :O

adikaland - 2011. 10. 19. 15:02

Hát akkor ez is érdekes kérdés lesz. Nem lehetne Caitlint visszarakni 6. lánynak? Max akkor Simon 3at küldene haza. :D
Nehezen térek napirendre Caitlin miatt.
Amúgy lányok: Rachel, Tiah
over: Dexter
fiúk: kisrepper

JimmyL - 2011. 10. 19. 15:09

Az en kedvenceimet 80%-ban elkuldtek, szoval nem orulok :)

JimmyL - 2011. 10. 19. 15:20

Amugy meg Simon 5. versenyzojen felesleges nyikorogni. Viszonylag keves koze van ahhoz, hogy O a fonok, szerintem ez tok egyszeruen egy eltervezett gimmicky, ami figyelmet kelt
fel.

Hajra Drew!

JimmyL - 2011. 10. 19. 15:22

oh, Caitlinen en is pipa vagyok. Ez az idagesito kiscsaj meg bent van…

CyClotroniC - 2011. 10. 19. 15:23

Az a durva, hogy én még ennyire esélytelenül nem vártam mentorházat, aztán kb itt volt a legnagyobb arányú továbbvitele a favjaimnak, nagyon durván meglepődtem. Drew után pedig instant mosoly volt már az egész result-show, miután Simon közölte, hogy ő tetszett neki a legjobban a lányok közül. A topkedvenceim mind bejutottak, ha nagyon keresnem kéne olyanokat, akiket sajnáltam, akkor Caitlin, Elaine, Anser, de ebből is max Caitlin zavar, pont azért mert nem vágom, hogy 8-ból 5-be hogy nem fért be, mikor… na mindegy, nem mondok neveket :D

JimmyL - 2011. 10. 19. 15:49

Nekem az a country hangu farmer csavo nagyon tetszett, igaz… en mar faradt vagyok az affro-tenor-falsett eneklestol, amivel sok affro srac nyomul, szoval nekem ez az egyszeru country hang nagy feludules volt… ahogy hallottam, Rihannanak is bejott. Nekem ez, amivel Marcus is nyomul, ettol mar holyagokban jon le a hatamrol a bor, annyira unom…

Katey - 2011. 10. 19. 15:50

Én nem tudom miért, de nekem egy kedvencem sincs.

Egyetlen egy versenyzőről sem tudom elképzelni, hogy nagy sztár lesz Amerikában. Senkiről sem.

A csapatok meg sztem borzasztóak.The Brewer Boys? Még az előválogatón tetszettek, de ez a mentor házas nem volt valami jó.
Lakoda Rayne vagy mi a – ez a név honnan jött amúgy?
Szóval egyik csaj sem valami szimpi, bár náluk nem az egy főénekes és háttérénekesek felállás van, mint a Stereo Hogzz-nál.

Egyedül talán az InTENsity-nél éreztem azt, hogy na ez tök szuper! a többi csapat egyáltalán nem tetszik.

Fiúk So-so.
Lányoknál egyiket se csípem.
Az időseknél meg egyedül Stacy aki bejövős, de ő sem annyira.

De nem úgy értem, hogy nincs jó hangjuk. Csak valahogy egyik sem nyerte el annyira a tetszésem, hogy most szurkoljak is valakinek.

JimmyL - 2011. 10. 19. 15:51

jah, hogy meg Chris nevu exdrogos rapper csavot viszi a storyja az egy dolog, de en nem tudom hallgatni…

CyClotroniC - 2011. 10. 19. 16:00

JimmyL – A saját száma szerintem kurva jó volt, és nagyon egyedi hangja és előadása van Chris-nek. Drew mondjuk már beelőzte nálam, de mögötte a második kedvencem Tiah-val és a 10-es csapattal kb :P

Katey – Ez érdekes, mert nekem pont az a bajom, hogy túl sok a szimpatikus… Megszoktam, hogy mindig 1-2, maximum 3 embernek szurkoltam eddig, itt meg van jócskán… Mondjuk a bootcamp és a mentorház segített. Az auditionig én is úgy voltam, mint te.

JimmyL - 2011. 10. 19. 16:04

hozza tartozik, en semmi hipp-hoppot vagy rapet nem vagyok kepes hallgatni :)

fetomy - 2011. 10. 19. 17:01

A Lakoda Rayne ha jól emlékszem olyasmit jelent, hogy áldott egység/barátság.
(utánanéztem: Lakoda: friendship, unity, Rayne: blessings from above)

CyClo: LA nem hülye, csak ahogyan te a kedvenceidet nem érzed sose győztesnek, úgy én épp ellenkezőleg vagyok az ellenszenvesekkel, vagyis mindig azt gondolom, hogy úgyis továbbjutnak :D

MrSpock - 2011. 10. 19. 17:38

Ez elég érdekes volt.
Caitlint sajnáltam nagyon,Rachel persze továbbment. Pedig azt hittem mikor Simon mondta Drewnek,hogy ő a legjobb a fiatalok között,akkor dejóó kiejti a kissé nagyarcú kiscsajt,de nem.:(
Dexter mit keres ott még? Nem értem,egyszerűen szar hangja van hiába őrültködik,már amentorházba sem vittem volna be.
Főleg hogy ott azért Nicole kiket küldött el,mindenki jobb volt nála. Paula is érdekes volt,de a Lakoda Rayne-nek szorítok,mivel 2en akár szólóban is simán befértek volna. Meg üde színfoltok is.:) 30 fölött Leroy a favorit,de bekell valljam azért Stacey is ha visszavesz irtó jó hanggal rendelkezik.
Fiúknál meg Kiccsávó kivételével mind3an elég jók. Timet azért sajnáltam,jól énekelt legutóbb. De legalább első körben talán olyan esik ki aki közömbös számomra.
Drew az abszolúte kedvenc,aranyos,egyszerű,mosolygós,és ilyen fiatalon hihetetlen jó hanggal van megáldva.
Azt kellett volna Simonnak közölnie Rachellel,az ominózus gondolkodás után,hogy nagyot hibáztam..te mégsem jössz velem az élő showba! Az lett volna ám jó móka! :D

adikaland - 2011. 10. 20. 01:11

Az Intensity-nél csak nekem jutott eszembe,hogy a Glee divat meglovaglása lehet???

CyClotroniC - 2011. 10. 20. 01:42

adikaland: Én is írtam egy párszor… A Glee és a X US is a FOX-on megy, korábban sose voltak ekkora méretű csapatok, ezek azért így nem véletlenek szerintem. Mondjuk én nem bánom, ez a fajta fun a 3. szezonra már úgyis kiégett a Glee-ből. :(

adikaland - 2011. 10. 20. 13:12

Nekem meg mindegy én egy részt láttam a glee-ből,de nem bírtam a béna plébekelgetést, bármilyen bájos is volt.

Thomas - 2011. 10. 20. 14:08

Nos, megnéztem én is… végső soron elégedett lehetnék, hisz mindegyik kategóriából 2 olyan továbbjutott, akit én is szerettem volna (az 50% már elég jónak számít nálam ennél a szakasznál), de hogy az egyik fő kedvencem (Caitlin) kiesett, a másikat (Cari) meg csoportosították (magát a csapatot imádom, de szinte tuti, hogy első kiesők lesznek, míg egyéniben azért maradt volna pár hétig…), ez sajnos lerontja nálam az összképet:( Továbbá a fiuknál is kiesett a kedvencem, Tim, hát ennek se nagyon örülök:(

Nagyon ezt már elemezni nem szeretném, hisz nyilván annak a 8-nak örülök, akiket korábban felsoroltam, a másik 9-nek meg nem igazán. Külön csak az utolsó blokkot emelném ki, mert tényleg elkövetett egy hatalmas hibát Simon, hogy Caitlin helyett azt az irritáló kislányt vitte tovább, szóval teljesen megörültem, hogy ezt korrigálja, és kicseréli Caitlinre! Ehelyett berakta a másik abszolút nem színpadra való, közepes lánykát, Melanie-t is:( Aki sajnos elég csúnya ahhoz, hogy simán eljusson a döntőig:(

Fetomy: nekem is nagyon hiányzik egy country énekes, és Tim tökéletes lett volna erre:( Szerintem is nagy hiba volt kihagyni:( De tényleg kár, hogy nem szereted az Idolt, mert idén NAGYON sok country dal volt, ilyen szempontból minden igényt kielégített:) Amúgy teljesen egyetértek szinte mindennel, amit írtál:)

CyClotroniC: én továbbra sem érzem esélyesnek Stacy-t, sem Drew-t, de az InTENsity-t sem. Szerintem sem 40 év felettieknek, sem helyesebb lányoknak nincs esélye a döntőig elmenni. Úgyis valamelyik fiú fog nyerni (Chris, Philip, Marcus, esetleg Josh…). Amúgy engem a 10-es csapatunk nem emlékeztett a Glee agyhalál dalaira, nekem ez sokkal élvezhetőbb volt:)

Kedvencek sorrendben: Lakoda Rayne, Drew, Leroy, InTENsity, Simone, Josh, Phillip, Marcus

marcilu - 2011. 10. 20. 15:00

Érdekes, hogy ahogy nézem, minden kategóriában van 2 vagy több kedvencem, mégsem vagyok elégedett. Ennyire volt erős a mezőny, ennyire éreztem azt, hogy a kedvenceim nem csak nekem tetszenek, hanem olyan jók is, hogy bejussanak. Bár az is igaz, hogy néhány továbbjutás egyenesen böki a csőröm: Brian, Rachel, Tiah (számomra ő a teljesen érthetetlen kategória, pedig látom, itt is sokan szeretik), Dexter (a sztorija szívszorító, de értékelhető produkciója csak a “Men’s World” volt az auditionön).

Valaki írta fentebb, hogy egy countyénekest lehet, hogy nem lehet megbízni más stílusú feladatokkal. Ez tényleg lehetséges, az viszont biztos, hogy Brian csak reppelni tud. Ami lehet, hogy elég a szupersztársághoz, de nem elég ahhoz, hogy a műsorban fenntartsa az érdeklődést hétről hétre. De valamit biztos tud, mert nem tudom elképzelni, hogy L.A. ugyanezt ne gondolta volna végig.

Győzelemre esélyest nem igazán tudnék megtippelni, a hetek alatt még annyi minden változhat!

Amúgy a mentori döntések mennyire önállóak? Ezekről soha semmi nem szokott kiszivárogni? Műsorszerkesztési okokból logikus lenne valami színességet mesterségesen fenntartani legalább a live show kezdetéig… Meg aztán egy Nicole esetében nehezen tudom elképzelni, hogy abszolút ráhagyják a döntést.

Thomas - 2011. 10. 20. 15:13

Miért ne lehetne egy country énekest megbízni más feladattal? Scotty is megoldott nagyjából mindent, ami jött:) Vagy az a baj, hogy country stílusban énekel mindent? Az ellen nem lehet mit tenni, ilyen a technikája, ezt tanulta egész életében, de szerintem ez egyáltalán nem baj. Viszont egy rappert majd megnézek, amikor jön a Motown, meg a Mariah Carey hét… vagy itt ilyen direkt nem lesz?:)

Pont ugyanazok bökik az én csőröm is: Brian, Rachel, Tiah, Dexter:) És még Stacey persze:) De Leroynak nagyon örültem, ő nagyon megérdemelte, és nagyon szimpatikus nekem. Viszont Dexter meg nagyon nem. Féltem, hogy mindkét 50-en felüli, szinesbőrű pasit nem fogja berakni Nicole, és mivel már bent volt akkor Dexter, nagyon örültem, hogy Leroy is befért:) Szóval egyáltalán nem arra ment rá, hogy különböző karakterek legyenek:) Elaine-t sajnálom, jobb lett volna, mint Stacey, de szerintem egyik se jutna el túl sokáig. Szerintem Josh marad a Top 5-ig.

CyClotroniC - 2011. 10. 20. 16:01

Thomas: A Glee első szezonjában szerintem kurva jó feldolgozások voltak, de ez nyilván ízlés kérdése, hogy a feelgood kórus-pop kinek jön be és kinek nem…

Szerintem az továbbra is tévhit, hogy csak csúnya versenyző nyerhet, ez sosem volt így szerintem, de ezt már beszéltük egyszer. Az aktuális hete produkció meg többet számít, mint az sokan gondolnák, a UK-s %-ok nyilvánosságra hozatalakor ez mindig bebizonyosodik, hogy 3 hétnyi bottom2 után is lehet egy jó előadással a legjobb 3-ban végezni az adott héten, vagy lezuhanni a párbaj zónába egy buktával.

Melanie amúgy nem hiszem, hogy az anti-eyecandysége miatt lépett volna elő veszélyessé, hanem egyszerűen megkapta a storyját ezzel a húzással. Eddig nem volt róla semmi info, most máris ő lett a lány, akit megmentett Simon, aki a 17., aki de durva lenne, ha innen nyerni, az underdog, stb… (Ezért is tartottam a többi versenyzővel szemben ezt inkorrekt húzásnak).

Simone szerintem sokkal jobban eyecandynek mutattatja magát, mint Drew amúgy, sőt szerintem Drew-ban van valami törékeny szerénység is, ami miatt Janet is sokaknál kedvenc lett, csak ő magabiztosabb és életvidámabb mellé. Ha meg se Stacy, se Drew, se InTENsity, akkor lövésem sincs, hogy kiben van benne a győzelem.

Overekből csak Stacy nyerhet, csapatokból csak az InTENsity, lányokból pedig Drew-n kívül a másik hármat egyáltalán nem tartom széleskörben szerethetőnek, pedig Tiah-t én bírom. A fiúk csapatában pedig 3-an is hatalmas sötét lovak. Ha LA jól elkapja őket, hétről hétre tudnak minőséget hozni mindig megújulva, akkor a 3 srác bármelyike nyerhet, de szerintem JELENLEG a topfavorit Stacy, utána pedig Drew és az InTENsity, ha a tinik rákapnak a műsorra.

Kedvencek terén meg csak bólogatni tudok… A 8-ad között ott van az az 5, aki nálam a 6 szimpatikusban is van (nekem még Chris is odatartozik).

Josh-t amúgy szerintem túlértékelitek, legalábbis popularitás szempontjából… A 6-ban már nem lesz ott szerintem fix.

marcilu: Tiah-tól nem tetszett a bootcamp és a mentorház sem? A bootcampen azért látszott hogy van benne erő, a mentorháznál meg szerintem baromi ízléses covert hozott. Nem tudom ki hangszerelte át olyanra a No Diggity-t, de nagyon az én ízlésem :P

Thomas - 2011. 10. 20. 16:31

Szerintem a kulcsszó itt tényleg a “kórus”, ami miatt nem jönnek be nekem a Glee feldolgozások (és a The Sing-Off-ot sem szeretem), az InTENsity viszont sokkal inkább egy túl sok tagból álló tini-popcsapat, mint egy kórus:) Tetszik a változatosságuk (bár én azért megálltam volna 6 tagnál), abban a 2-3 adásban, ami megadatik nekik, szerintem abszolút élvezhetőek lesznek:)

Nem csak csúnya versenyző nyerhet, a legesélyesebbek mindig a szépfiúk:) Lehet, hogy volt olyan, hogy egy jó produkció után átmenetileg felugrott valaki, de szerintem ez csak a ritka kivételek egyike, szerintem a szavazás sokkal inkább szimpátiára megy, mint énektudásra. Az elején még többet nyom a latba az adott heti produkció, aztán később egyre kevesebbet. Legalábbis nekem ez a meglátásom:) Én inkább azt próbálom megfejteni, hogy a szimpátia mi alapján alakul ki egyes versenyzők iránt, és miért nem mások iránt, de ebben még nem sok eredményre jutottam:)

Melanie szerintem tipikusan az a csaj, aki a 2-3. helyig lazán eljuthat (ezért is szerettem volna nagyon, hogy Simon kiejtse), persze ha a végén majd 2 fiúval áll szemben, ott már kevés lesz valószínűleg. Nyilván ez a “sztori” is ad majd neki nagy lökést, mert amerikában különösen szeretik az underdogokat, és mindenkit, aki bármi miatt hátrányos helyzetű:)

Drew-nál lehet hogy azért fog borulni az elméletem, mert túl fiatal, ezáltal kiszámíthatatlan. Ha belegondolsz, ilyen fiatal lányokat csak az America’s Got Talentben és társaiban szoktunk látni (tudom, hogy még fiatalabbak, de Bianca Ryan ugye nyert, de Jackie Evancho már nem tudott, és Anna Graceman Top 10-es elhasalása idén engem nagyon meglepett). Lehet, hogy az átlag amerikai tinilányoknak azért is lesz szimpatikus, mert egyidős velük, vagy fiatalabb náluk, és mégis az ő álmukat éli meg:) Szóval ez az életkor-tényező boríthat bármit (a cukiság-faktor meg Rachelnél játszhat be), nem tudom, mi lesz, mindenesetre én örülnék a legjobban, ha borulna a séma nála:)

Továbbra is tartom, hogy overekből csak Josh nyerhet, de 90%, hogy under 30 fiú nyeri (Briant csak azért zárom ki, mert túl fiatal és túl réteg). Csapatokból csak olyan szokott eljutni a döntőig, ami szépfiúkból áll, olyan meg most nincs, így szerintem a Top 6-ban már nem lesz csapat. Josh sem biztos, hogy ott lesz, de az oversből ő juthat el legtovább. A Top 6-ba azért még Stacey is beférhet, meg a lányok közül Simone-n kívül bárki.

marcilu - 2011. 10. 20. 16:31

CyClotroniC: Lehet, hogy újranézéssel megfogna Tiah produkciója, de anélkül semmi. Simone ugyanez a kategória volt nekem a mentorházig, de ott tetszett, amit csinált. Szóval őt már értem…

Thomas: A countryénekes témát más pedzegette, mondjuk annyi rációt én is látok benne, hogy talán ahhoz nem kell olyan jó-képzett-technikás előadó, mint más stílusokhoz, és ez menet közben kiütközhet. Repperek nyilván még rosszabb helyzetben vannak, ezt bizonygattam én is.

Thomas - 2011. 10. 20. 16:49

Mármint a countryhoz nem kell olyan jó-képzett-technikás előadó? Ezzel abszolút nem értek egyet, csak a képzés és a technika más:) Viszont a rapet nem igazán tartom éneklésnek, szóval ha bejuthat az élő showba olyasvalaki, aki csak rappelni vagy hörögni (mint Király L. Norbi) tud (márpedig általában azok szoktak ilyeneket csinálni, akiknek nincs énekhangjuk), akkor már csak egy kis lépés, hogy pl. beatboxosok, vagy mondjuk DJ-k is bekerülhessenek, akik élőben tesznek össze néhány sávból valami finomságot:)

fetomy - 2011. 10. 20. 18:20

Thomas: Na jó, lehet ránézek erre az előző idolra, ha fel lehet lelni valahol :)

Szerintem kérdés nem férhet hozzá, hogy Tim és általában egy country énekes sokkal előbb énekel el egy teljesen más stílusú dalt, mint egy átlagrapper. Chris ilyen szempontból más tészta, mert ő azért énekel is eleget, de Brian semmit nem énekel, csak rappel. A raphez nem kell tudni énekelni (ami nem zárja ki, hogy x %-a a rappereknek tud énekelni), még ha persze más kell is hozzá, de egy rapper nem univerzális alapvetően. A countryt meg éneklik. Igaz, hogy más stílus, sajátságos hangzással és technikával, de egyértleműen éneklés.

Én a Glee-nek csak az első évad nagyobb részét láttam (túlságosan unalmas kerettörténet), viszont a feldolgozásaik általában tetszettek. Persze én alapból szerettem korábban is a kórusdalokat (gospelekben mennyire jó már :) ), úgyhogy én az InTENsitynek is szurkolok, és ha week1-en Póla kirakja őket, akkor idióta, viszont kétlem, hogy nyernének. De ők lesznek szerintem is a legjobb group, főleg mert közel sem az a tipikus groupok, mint amik mindig vannak (4-5 lányos, 4-5 fiús).

Tiah miatt én már azt sem értettem, hogy az auditions során miért akarták kirakni. Kétségkívül nem ütött akkorát, de tiszta jó volt, azért a top150-ben rengeteg gyengébb is volt. A bootcampben szvsz óriási volt, a mentorházban mondjuk volt jobb, de nagyon jó volt, szerintem simán megérdemli, hogy ott legyen. A bent levőkből meg nagyon egyiket sem mondanám egyértelműen jobbnak összességében. Esetleg Drewt, de Simone, Rachel és Melanie sem jobb. Utóbbi max hangban, de szerintem az édeskevés.

De a leginkább azt nem értem, hogy mi a fenétől olyan cuki Rachel… :D

bitlan - 2011. 10. 20. 23:15

Simon ezt a “hibát követtem el” dolgot egyszer már eljátszotta, a 3. brit évadban. Talán még az is lehet, hogy szó szerint ugyanezt mondta akkor is :) Akit akkor visszahívott (Ray Quinn)végül Leona Lewis mögött második lett (nem érdemtelenül). A különbség annyi, hogy akkor a többi zsűritag is behívhatott egy pótversenyzőt, igaz, abban az évben még alapból csak tizenketten voltak.

winnie - 2011. 10. 20. 23:23

nem látom, hogy kiket választott be és kiket nem, de azt biztos, hogy nem érdemes feltételezni, hogy ő a 4-es számú, inkább a legjobbnak tartottal érdemes ezt a “csavart” eljátszani, hiszen ld. ray quinn esetét, sztori lehet belőle. nem biztos, hogy lesz, de sztori lehet. és sztori csak a legjobból lehet. (ld. a tavalyi megasztárban csak reményfutamból ment tovább a későbbi győztes, megasztáros kirúgott nyer csillag születiket, az XF2 itthon elátszotta a klasszikus “második próbálkozásra lehet, hogy csúcsra jut” sztorit – ezek mind jók, szeretik az emberek.

de legalább nem nevezték el az egészet “simon cowell curve ball”-nak, mint az america’s got talent 4. évadjában:) mostanság sajnos cowell kiszámítható, mert már ellőtte az eszköztárát. mármint szerkesztésileg kiszámítható.

bitlan - 2011. 10. 21. 00:32

Winnie: Szerintem nagyon pontosan látod. Mivel nagyjából a 3. évad óta követem a brit verziót (az első kettőbe csak belenéztem, de akkor az még csak kamaradarab volt a mostanihoz képest), már nem nagyon tudnak meglepni, szinte minden “meglepetést” ellőttek már korábban is, valóban kiszámítható lett.Rengeteg példát mondhatnék, de a legkézenfekvőbb a band-kategória, ami alapból halott szinte mindig (kivétel talán csak a JLS volt), már várom, hogy az adott évben melyik zsüritagnak támad az a korszakalkotó ötlete, hogy a kieső szólistákból együttest kéne csinálni :) Néha persze addig taktikáznak, míg a közönség megszívatja őket (lásd tavaly Aiden kiesését, miközben Wagner maradt, vagy a 4. évadban Leont annyit szidták, hogy a protestszavazatok a győzelemig repítették), de alapvetően nincsenek nagy meglepetések. Pl. nehezen tudom elképzelni, hogy idén Luis nem válogatta volna be Samit, ha nem tudja, hogy a kínai csaj nem folytatja, hiszen a kategóriában még csak megközelíteni sem tudja senki. Így viszont Sami kapott egy olyan pluszt (“OMG, és ez a nő nem is lenne itt, ha..”), amivel még nagyon messzire juthat.

CyClotroniC - 2011. 10. 21. 00:53

Persze, ez nem is vita kérdése, hogy Melanie azért lett így visszahozva, mert kellett neki a sztori, mert neki nem volt olyan pontja a magánéletének, amin lehetett volna pörögni, így kreáltak neki.

A nagy húzás itt az InTENsity a Glee csatornáján. Nem lennék meglepődve némi keresztbe-promózáson se. 10-es csapat eddig soha egyik X-ben se volt, mert első ránézésre összehasonlíthatatlanul más, mint bárki más a mezőnyben, nem véletlenül, hogy a FOX-on látunk ilyet először :P

adikaland - 2011. 10. 21. 04:30

Josh-t túlértékeljük?? – Számomra hangilag messze a legérdekesebb. Caitlin lehetett volna még versenytársa…
A többiek között -élen Melanieval- is marha jó hangok és teljesítmények lesznek,de a különlegesség és egyéni íz hiján ilyen megközelítésben a közelébe se érnek majd. Talán Drew tartogat meglepetéseket,de olyan kiforrott úgyse lesz.. Joshnak minimum Top3at jósolok…Vagy ha mégsem, akkor az itteniek közül a legértelmesebb karriert :)

CyClotroniC - 2011. 10. 21. 10:06

adikaland: Én popularitás szempontjából írtam, hogy nem fog ő itt döntőzni, nem az a típus. Amúgy a hangszíne érdekes, de azért vannak tőle képzettebbek. Szimpi a csávó, de igazán csak a bootcampen volt erős.

Persze ez nyilván ízlés kérdése, de nekem ő túl sallangmentes, de én hiányolok valami pluszt. A mentorházas produkcióján majdnem bealudtam, a lehúzott Tiaht meg vagy 10x láttam már. De mondom, én cover-függő vagyok, így hiányzik Joshtól valami egyedibb előadás. Jó a bootcampen azért volt valami szikra, de ilyen erős fiú-lány-csapat mezőnyben szerintem LeRoy, Dexter baromi hamar potyog majd, Josh a középmezőnyben, egyedül Stacy-nek van esélye szerintem 5-6-ba jutni. Aztán majd meglátjuk. Josh nekem nem az a fazon, akivel sokan tudnának azonosulni.

adikaland - 2011. 10. 21. 16:26

Nah majd meglátjuk… :) Josh mentorházas előadása volt eddig a legmegkapóbb számomra. Tiah meg hamis volt ott (is)..innentől kezdve cover ie vagy oda- nincs is miről beszélni :P Populárisabb lesz Josh ha nyitni fog a rock felé,márpedig nyitni fog és ebben nem lesz versenytársa.

adikaland - 2011. 10. 21. 16:57

Jah és kit gondolsz képzettebbnek??

bitlan - 2011. 10. 22. 00:05

CyClotroniC: Szinte semmiben nem értek veled egyet Josh-sal kapcsolatban :)
Egyrészt szerintem baromi jó énekes, bármire képes a hangjával. Másrészt meg nem tudnak vele azonosulni? Ne mondd már, ő egy tipikus “boy next door”, akit (majdnem) mindenki imád, szerintem az énektudása mellett ez a legnagyobb előnye a többiekkel szemben. Én is simán a top3-ba várom. Ha odáig eljut, az már elég is lesz neki, hogy folytassa, amit eddig csinált (mert persze nem kezdő, lemeze is jelent már meg) és az így megszerzett ismertség segítségével meg fog élni a zenélésből. Szerintem :)

CyClotroniC - 2011. 10. 22. 13:36

bitlan:

– Szerintem is jó énekes, már az auditionön megkedveltem a hangját, de ettől számomra csak a bootcampen volt kiemelkedő. Általában nem szokott nyerni, aki nem kiemelkedő (függetlenül attól, hogy valamiben tetszik-e vagy sem).

– Lomaxre szerintem sokkal jobban illik majd a srác-akit-mindenki-imád szerepkör. A lányoknak eyecandy, van stílusa, mosolyog, szerény, és úgy hozza a tehetséges fiatal énekest ízlésesen, hogy baromi jól tud mindenki azonosulni majd vele, akinek a szokvány-sztárokból elege van.

– Josh-ról nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy működjön. Ha gatyába szedik a srácot, és úgy állítják ki énekelni, elegánsabban, akkor elveszítheti az átlagemberes báját, ha meg nem, akkor nem hinném, hogy bárki leszerződne vele. Az USA ilyen téren szerintem felszínesebb. Ott pl egy Adele se lett volna soha akkora sztár, mint a UK-ben.

– De hé, legyen igazatok, nekem csak Nakia esete jutott az eszembe, aki hasonló karakter volt a The Voice-ban, és végül a 8 között kiesett elég simán, pedig az adottságai és a szerethetősége alapján korábban simán a döntőbe várták sokan.

adikaland:

– Én Tiaht még mindig nem érzem bántóan hamisnak. Van benne néhol elcsúszás, de ettől függetlenül az ő mentorházas adását bármennyiszer meg tudnám hallgatni, Joshé meg kétszer elég volt, pedig bírom a csávót. Abszolút semmi nem fogott meg abban, de ez már megint ízlés kérdése. A rock pedig közel sem olyan jó ötlet az amcsiknál. Sokkal veszélyesebb lehet Stacey vagy Melanie egy-két relevánsabb rnb számmal, utóbbi ráadásul élvezheti majd a teljes latin közösség támogatását is.

fetomy - 2011. 10. 22. 14:06

Jó, Tiah hamis, általában az X-Factor versenyzőinek 95%-ára rámondják,hogy hamis. Ha abból indulunk ki, hogy itt többnyire amatőrök indulnak, mondjuk annyira nem meglepő, hogy hamisak, viszont a lényeg, hogy ha a hamisság “kizáró ok” lenne, akkor elég kevés versenyző lenne.

A másik meg, hogy ki miért szereti a zenét. Ilyen szempontból örülök, hogy nem vagyok zeneszakértő, mert így teljesen tudom élvezni az X-Factorokat, és nem kell folyamatosan azzal foglalkoznom, hogy ki hamis ki nem. Hallgatom a zenét és élvezem, nem érdekel, hogy mennyire kiváló a hangja, mennyire hamis, hogy néz ki, stb… :)

Frank Luck - 2011. 10. 22. 19:22

Tippjeim az első körre:

Lányok: Szerintem is kettő fog menni (bocs, ha közben kiderült, én még csak tippelek): Simone/Tiah és Rachel/Drew harc lesz, Melanie a sztori után már akkor is továbbjut, ha odaxarik a színpad közepére, majd kivonul. Ha a szokásos szintjüket hozzák, akkor Tiah és Rachel a tippem; ha csak egy lány megy, akkor az a Simone/Tiah párosból kerül ki (reményeim szerint Simone, tippjeim szerint Tiah).

Fiúk: Attól félek, hogy ha Brian nem lesz ótvar, akkor Phillip fog repülni (És ezért a döntésért rühelleni fogom LA-t)- neki LA miatt ez lesz a leghúzósabb kör, ha túléli, akkor fix a top 4.

Overs: Leroy, ez a legerősebb tippem (és ő a kedvencem az overs bandából, szóval gondolatban fel fogom gyújtani Nicole-t és átkozom karácsonyig). Nicole nincs oda érte annyira, mint a másik háromért, szóval ez sima lesz.

Groups: Ezt passzolom, be kell valljam, nem néztem még intenzíven X Faktort, nem tudom, hogy innentől mennyi előnye van az összepakolt csapatoknak. Gondolom sok, tehát Brewer Boys/Stereo Hogzz közül tán a Brewer Boys.

Szóval kb. 3 olyan ember esik ki, akit bírok… Nagyon negatív vagyok vagy csak reálisan látom? :)

adikaland - 2011. 10. 22. 20:04

fetomy: Ellentmondást érzek a mondandódban, miszerint örülsz,hogy nem vagy zeneszakértő, de azt mégis megállapítod,hogy a verdenyzők 95%a hamis.., amit te élvezni tudsz…-de ez legyen az én bajom
Az élő zene azért szép,mert nem tökéletes. Senki nem akar robotokat, nem erről van szó. Először is a szám nem kicsit túlzó. A hamisság felismeréséhez nem kell zeneszakértőnek lenni! De könyörgöm hallgassuk meg Tiah acapella meghallgatását, nem hiába nem akarták továbbengedni. Bántó, mennyire nem találja a tonalitást.Fogalma sincs merre jár.

Cyclotronic: A rock nem jó ötlet az amcsiknál???? hmmm.
Ezt ugye nem gondolod komolyan.. Ha mégis, azt talán beláthatod,hogy egyedüli lenne,akinek ez igazán jól állna.A hitelességről nem is beszélve,hogy mi is van a vérében,nem azt kell tekinteni mindig,hogy mi az eladható,mert a lufi úgy kipukkad.
Usában.. kb 10 éve az egyik legnépszerűbb banda a Dave Matthews Band. Egy Tool album megjelenésekor tuti Billboard 1 hely..szóval Rock….. Egy hihetetlenül nagy közösséget meg tudna egyedül szólítani,és meg is fog. Nem az első helyről beszélek. Mert arról jómagam sem feletkezem meg,hogy ez egy műanyak kommersz reality,egy karaokiverseny,és hangszereket is csak dísznek tesznek majd ki,tehát ez a világ nem neki kezdvez.

CyClotroniC - 2011. 10. 22. 20:29

adikaland: Nagyon erősen kéne keresgélnem a Top5-ön belül végzett előadók között az amerikai énekes realitykből, hogy találjak egy olyat, aki kifejezetten rocker versenyző volt. És ha találnék is, jócskán elmaradta a pop, az rnb, a country és a mainstreamebb műfajok mellett.

Amúgy a poppal sincs semmi baj, ott is lehet egyedit alkotni, remek példa rá tavalyról Matt Cardle pl, aki sima sallangmentes énekléssel tudott hétről hétre újat hozni, és még egy gitározós Britney Spears is becsúszott. ;)

Nem szabad ezt komolyan venni annyira, és én is kicsit fetomy véleménye mellett vagyok. Jó arc ez a Josh gyerek, de vannak olyanabb előadók, akiknek jobban átüt az előadásán az egyénisége. Itt nem a hangokkal lehet nyerni, hanem a személyiséggel, egyéniséggel. Nem kell ehhez érdekesnek vagy harsánynak lenni, csupán annyi kell, hogy bármit elénekelsz, lehessen azt érezni, hogy az tiéd, és más mint az eredeti. Ezért szeretik sokan a UK-ben Janetet, én Mishat, vagy itt mondjuk Lomaxet, Drewt.

Josh valami Top6-8 közötti helyet fog elcsípni szerintem, többnyire a jobbak között lesz hétről hétre, de nem hinném, hogy lesz egy olyan hét is, amikor leveri a mezőnyt (főleg mert Nicole-ban nem látom a zsenit mentorként így előre). Persze mindketten okozhatnak meglepetést, Nicole és Josh is, ez csak egy vélemény, sőt még annak se mondanám, inkább egy tipp és megérzés, aztán majd meglátjuk. Nyilván annak szurkolok, hogy minél több érdekes és jó előadás legyen, bár ez nálam továbbra is az egyediséget jelenti, ami amúgy Joshnál is megvan, mert jó és karakteres a hangszíne, de szerintem a bootcampen kívül egyszer sem énekelt még neki való számot, és vele nem feltétlenül a lírát erőltetném, pedig eddig ez történt :S

adikaland - 2011. 10. 22. 20:42

Nem szabad azt sem túl komolyan venni,hogy ki milyen mentor. Sőt azt sem,hogy ki milyenre alakítja a meglévő számot. Nem ők hangszerelik át,nem a mentortól tanulnak énekelni…stb..Az egészet recept szerint csinálják (még Misha is). Persze igyekeznek eltalálni kinek mi áll jól.-
Josh a lírát eszméletlenül jól oldotta meg,és úgy érzem,hogy Neked egyelőre inkább valóban a lírával van a gondod,és az eddigi számokkal,és a valódi potenciált nem igazán látod még. Persze lehet tévedek ebben, de abban szinte biztos vagyok,hogy 6-8. helynél messzebbre jut.

CyClotroniC - 2011. 10. 22. 20:49

adikaland: Feltehetőleg amúgy az zavar, hogy Josh-ból eddig csak egy arcot kaptam, aminek a bootcamp volt a fénypontja (ott az egyik legjobb volt szerintem a zongorás/gitáros fázisban), de szeretnék tőle többet látni, ahogy Janetnél is elmondtam ezt.

Az meg nyilvánvaló, hogy a zenei producernek van a legtöbb munkája a coverekben, de az is fix, hogy vannak versenyzők, akik ebben nagyobb partnerek, jobban áll nekik, belefolynak a kreatív munkába, és képesek hozni azt a pluszt. Az amúgy már egy jó előjel, ha valaki a válogatóra is eredetivel érkezik. A Jamie Archeres ‘Sex on Fire’ óta elalszom a Kings of Leon verzión, annyira ellopta nekem a számot a srác. Na ilyet szeretnék látni többet. ;)

adikaland - 2011. 10. 22. 21:45

http://www.youtube.com/watch?v=tt7pRM8dlxc
Nah mit találtam! :) Semmi kétség….

CyClotroniC - 2011. 10. 22. 21:56

Nézegettem már én is a számait, de egyelőre még mindig jobban tetszik zenészként (eleve pirospont, aki a gitárhoz és a zongorához is egyaránt ért :P), mint énekesként. Kicsit túl Joe Cocker wannabes nekem, de amúgy nem rossz, csak valami nem passzol vele nálam mégsem.

adikaland - 2011. 10. 22. 22:24

Joe Cocker??? ráadásul wannabe?..- Azt hiszem feladom. :)

CyClotroniC - 2011. 10. 22. 22:40

Josh is not my kind of singer… sorry… :-/

Nekem tényleg Cockeres, csak kevésbé karcos. Mondjuk azt is hozzá kell tennem, hogy az előadásainak baromira szar minőségei vannak, így nehéz velük mit kezdeni, de nem emeli meg a pulzusomat egyik se :(

bitlan - 2011. 10. 23. 01:49

CyClotroniC: Hát, érdekes lesz látni, hogy kinek lesz igaza :)
Szerintem Josh az összes versenyző közül a legérdekesebb karakter, iszonyú jó énekes, intelligens, okos nyilatkozatai vannak – már alig várom, hogy egy lendületesebb előadással lesöpörjön mindenkit, mert szerintem képes rá. Aztán lehet, hogy neked lesz igazad, meglátjuk :)
Mondjuk abban van valami, hogy ha megpróbálják trendire fazonírozni, pont az fog elveszni belőle, ami pl. most nekem is tetszik benne, de én bízom a srácban, hogy ezt a problémát is megoldja majd.
Az a vicc, hogy amennyire nem tetszett eleinte a US-verzió, most már csak ez érdekel, a britről – amit pedig már öt éve követek – idén végleg lemondtam. Az amerikaiban még az együttesek közt is vannak kedvenceim, pedig az a kategória sosem érdekelt eddig.

CyClotroniC - 2011. 10. 23. 01:53

A brit idén miért nem tetszett amúgy? Az új mentorok? A versenyzők, vagy mi? :P Csak azért kérdem, mert 11-en vannak, és kb max 2-t tudnék kirakni, onnantól mint a 9-et sajnálnám már :)

adikaland - 2011. 10. 23. 03:06

bitlan: Nekünk lesz igazunk :DD – Nem hiszem,hogy Josht trendire fazoníroznák, szerintem látványosan béna lenne a dolog,és ezt a szerkesztők is észrevennék, nem beszélve Joshról magárók,akin azt látom,hogy az ilyen dolgokban határozott,hogy mit és hogyan is akar csinálni (ezt csak abból szűröm le,ahogy énekel)
Apropó úgy számolok én is,hogy az angol messze alulmarad majd az amerikaival szemben,de az majd kiderül.

CyClotroniC - 2011. 10. 23. 11:48

Én csak azt mondom, hogy rock-orientáltabb versenyző még ugyanúgy nem nyert soha, ahogy Joshhoz hasonló fazon se. Az biztos, hogy Dexter és LeRoy hamarabb fog kiesni Nicoletól, de 6-on belül, ha csak a legjobb 2 lánnyal, 2 fiúval, 2 overrel (tegyük fel, hogy kb egyenlő arányban hullanak) nem látom, hogy kit tudna megelőzni. Az overeknél egyértelműen Stacey a sztáract.

Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy a fogadóirodáknál mindössze 7 versenyző van, aki 10x-es pénz alatt fizet, ha nyer:

– Drew, Rachel, Melanie
– Marcus, Chris
– Stacey, Josh

És természetesen a kisfilm óta Melaniet tartják #1 esélyesnek.

Én mondjuk Drew győzelmével lennék a legelégedettebb. Nála van meg egyedül a full package (hang, kreativitás, diverzitás, szerethetőség), legalábbis az én ízlésem szerintem.

Savanah - 2011. 10. 23. 17:26

Húú, de haragudtam Simonra, amikor Melanie-t nem választotta. nagyon örülök, hogy visszament érte. Lehet pont ez volt a lényeg. Azért pont őt nem választotta, mert tudta h érte érte kellesz mennie. Egy Rachel Crow-ra nem erőlködtek volna annyira a többiek…
Még aki nem jól választott az Nicole szerintem, én azt a másik fekete nőt is továbbjuttattam volna… Dexter-t sajnálom, de szerintem nem a legjobb énekes…
Paula választásai hihetetlenek. Szinte egiket sem jutattam volna tovább, akiket ő. Ezt nem értettem.
LA Reid – nem is tudodm, talán a fekete countr énekes fiúcskát vittem volna a 14 éves beképzelte helyett vagy a volt drogos helyett…

CyClotroniC - 2011. 10. 23. 18:00

Savanah: Szerintem a csapatokat jól választotta ki. Mondjuk eleve csak két esélyes van, akiket ők raktak össze (Lakoda Rayne, InTENsity), a maradék csak arra kell, mert ő is 4-et vihet :P

fetomy - 2011. 10. 24. 22:20

adikaland: Mikor mondtam én, hogy szerintem 95%-a hamis? Azt mondtam, hogy kb. a 95%-ukról megállapítja valaki, hogy hamis. Én nem hallom ki, én laikus zene és X-factorimádó vagyok. Az extrém bénaságot, gyengén énekelt magas hangot hallom, de szimplán a hamisságot nem. Éppen ezért a mondandóm lényege az volt, hogy tőlem aztán lehet 100% is hamis, 5% is, nem érdekel, és nem én mondom, hogy hamisak, hanem szinte minden versenyzőre beírja valaki, hogy hamis.

És mivel ez nem zeneszakértők műsora, hanem laikus zeneszeretőknek szánt műsor, a szavazók nagy %-át nem érdeklik a hamis hangok. De ezzel nincs is baj, ez a műsor nem arra van, hogy ki a legtökéletesebb énekes, hanem hogy kit szeretnek a nézők, kikért szavaznak ergo ki eladható. Semmit nem ér a legcsidicsudibb hang a leghihetetlenebb profizmussal vegyülve sem, ha unalmas, sablonos, kicsit sem egyedi és nem szerethető az illető. Ezek fontosabbak, mert laikusok szavaznak, és sokukat elsősorban az érzelmek irányítják, vagyis azt szeretik, akiknek a produkcióját, történetét, személyiségét magukénak érzik, szívesen hallgatják, stb…

Josh egyébként az egyik kedvencem (Columbus&Ohio 4eva), de szerintem egyáltalán nincs meg benne az, ami egyáltalán a döntőhöz kell. Sokáig fog jutni, és mákkal meglehet a döntő, de én biztos vagyok benne, hogy nem fog nyerni. Nagyon jó, nagyon szeretem, de vannak nála jobbak. Ráadásul kb. úgy tudom ezt leírni, hogy Josh hozza a maga 90-100%-át mindig, de az X-Factort az nyeri, aki egyszer 70-80-at hoz, viszont máskor 110-120%-ot. Kivéve ha a stabilan hozó valaki túlságosan kiemelkedik a mezőnyből, viszont -sajnos- Josh nem ez a kategória.

CyClotroniC - 2011. 10. 24. 22:23

Na én is kb az utolsó bekezdésedben leírtak miatt látom így. Az a %-os okfejtés abszolút ül az ilyen versenyekre. Meglepetés előadás nélkül nem lehet nyerni, és Nicolet vakom nem tartom olyan jó mentornak, hogy kihozza belőle a furcsát és a meglepőt, ráadásul Josh túlságosan karakteres ahhoz, hogy formázhassák. Persze lehet, hogy ő és Nicole is meglep, de a papírforma biztos nem az, hogy Josh a döntőbe jut…

CyClotroniC - 2011. 10. 25. 15:09

Na éjjel lesz a US X, van tippetek kiesőkre?

– Brian (Astro)
– Simone vagy Tiah (ha kettő lesz, akkor ők ketten)
– Brewer vagy Hogzz
– Dexter vagy LeRoy

fetomy - 2011. 10. 25. 15:25

Jó lenne:
Gagyinév, Rachel, Brewer, Dexter.
Viszont amit biztosan ki merek jelenteni az a te group és over tipped. Tiaht nem hiszem, hogy kirakja Simon (remélem is), a fiúknál meg ahogy bekerült a srác, tovább is mehet szerintem.

Igazából azt remélem csak nagyon, hogy a seattle-i trió (Lomax, LeRoy, Tiah) és esetleg Josh és Simone továbbjut és imádnám ha Rachel kiesne, a mezőny többi tagja mehet is maradhat is felőlem.

Viszont nagyon kíváncsi vagyok már a livera :) Főleg, hogy mennyiben hangzanak majd másnak (értsd szarnak) mint judge houseban.

marcilu - 2011. 10. 25. 16:37

Tuti, hogy Simontól 2 fog menni, mert úgy promózzák, hogy 17-ből 12 lesz ma este.
Fiúk: remélem Brian, valószínű (de inkább csak annyira remélem, hogy elhitetem magammal) Brian
Lányok: remélem Rachel+Tiah, valószínű Simone/Tiah és Racher/Drew felosztásban 1-1
Over: remélem Dexter, valószínű LeRoy
Csapatok: remélem StereoHoggz, valószínű Brewer Boys

vodka03 - 2011. 10. 25. 17:53

Esetleg valaki tudna linket, hogy tudjam nézni neten??

Fiúk: Astro, legalábbis nagyon remélem.
Lányok: Simone/Tiah
Over: Dexter
Group: Brewer Boys

CyClotroniC - 2011. 10. 25. 20:40

vodka03:

Fix linket nem tudok hozzá, így előre, de ha esetleg nézném liveban, akkor be fogom ide dobni, ha találtam valamit, bár most nem valószínű, de nem is lehetetlen :P

vodka03 - 2011. 10. 25. 20:58

Köszönöm szépen előre is ha találnál.

JD - 2011. 10. 25. 21:49

Lányok: Simone és Tiah/Rachel (de remélem, hogy Simone jobb lesz, mint Tiah, hátha akkor marad)
Fiúk: Brian (esetleg Marcus)
Csapatok: Stereo Hogzz (vagy Brewers, de azt nem szeretném…)
Over: LeRoy

nobrain - 2011. 10. 25. 23:52

csak engem nem irritál Rachel?:D

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 01:15

nobrain: Gyengébb lány mezőnyben engem se irritálna… Csak pl Caitlint is jobban kedveltem, aki kiesett.

Lányoknál ma amúgy úgy vagyok, hogy Drew jusson tovább, mert hatalmas kedvencem, lehetőleg Tiah is, és mondjuk még Melanie. Nekem Simone és Rachel nem jön be.

Ha Simone, Rachel, Astro, Dexter és a Hogzz esik ma ki, akkor maximálisan happy leszek. Számomra ez a legideálisabb scenario. :P

Drew-t, Tiah-t Chris-t, Marcus-t, Lomax-et és az InTENsity-t nem adom. ;D

vodka03: én nézem szerintem élőben, próbálok valami streamet vadászni. Egyelőre valószínűleg itt lehet majd nézni, ha mégsem, majd linkelek másikat:

http://www.seeon.tv/view/22038/

+ van már pre-show a hivatalos oldalon:

http://www.thexfactorusa.com/videos/pepsi-live-preshow

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 01:45

LA Reid hatalmas arc :D Kérdezték, hogy milyen lesz a show… Ó, fantasztikus… mármint Simon actjeié… Ők kaptak díszletet meg production valuet meg minden… Az én fiaim? Hááát… Nekik tehetségük van ;D

Josh meg most sétált el a háttérben egy whiskeys üveggel diszkréten ;D

A műsor újfajta elektros, kissé dubsteppes intrója cseszettül odavág!

fetomy - 2011. 10. 26. 02:26

Nem tudom szabad-e írni, ha nem majd törlitek, szóval ha nem találtok semmilyen streamet, próbáljátok meg a TVU Player nevezetű stream programot, abban elméletileg van folyamatos Fox stream. X-Factort nem nézek streamelve, így fogalmam sincs, hogy működik-e, de ha semmi más nincs, talán egy próbát megér :)

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 02:30

fetomy: Amit írtam, működik fixen. Amúgy nem nagy spoiler de kategóriánként pörögnek az actek, és rögtön döntés is van, így könnyű összehasonlítani őket. A fiúk kezdték, most jön a 4., és kurvára nem tudnék dönteni, egyszerűen Astro nem gyengébb, sőt… :P

fetomy - 2011. 10. 26. 02:33

hát nekem nem megy a stream most.. ment 1 percig, de sebaj, gyorsan inkább távozom, hogy izgulhassak holnap :D

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 02:34

Pont most fagyott ki Marcusnál, akiből semmit se láttam :( Találtam egy sokkal szarabb backup streamet, remélem a másik megjavul, mert addig jó volt.

Nem akarom elspoilerezni neked, de az este előtt meglepő lett volna a kieső neve, most viszont már szerintem nem az… Az a gond, hogy szerintem LA ejtette ki egy nagyon nagyon szar számválasztással.

adikaland - 2011. 10. 26. 02:43

fetomy: Én pedig egy idealista vagyok,és ha senkit nem érdekel,hogy ha valaki hamisan énekel, akkor vége a világnak :P
Amit írtál akkor félreértettem, de állítom,ahhoz,hogy valaki felismerje,hogy az intonáció labilis,ahhoz nem kell szakértőnek lenni,erre egy laikus is képes.
Egy zenésztől a legeslegelső elvárás pedig ez, a tiszta intonáció és a pontos ritmika,minden csak ez után következik..még az is, amit te írsz.Nyilván ha ezután nem jön az a plusz,akkor ugyanolyan érdektelenné válik,mint a nyávogás.
Lehet ez az apróság téged nem érdekel,de a hangmérnököket, producereket érdekelni fogja,és hiszem,hogy a többséget is.
De mindez leginkább az élő showban lesz leginkább szembetűnő.Szívesen visszatérek rá,hogy ezügyben ki mit hall,kinek mi volt zavaró. Nem állítottam,hogy csak ez számít,de az,aki erre érzékeny,az nem tudja felhőtlenül élvezni a produkciót,csak összerándul,hogy jajj.

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 02:53

Egyrészt elment a stream, és a TVU Playeren sincs FOX :(

Másrészt pont a sztárfellépők bizonyították, hogy sokszor ők is botlanak élőben, mikor ellátogatnak egy-egy result showra. CeeLo Greent pl bírom, és a Gnarls Barkleyval zseniális Grammy élőprodukciókat tettek le anno (pl a legendás militarizált Crazyt), de a UK X első kiszavazó showjában ő is vérszegény volt.

Én profi énekesekből is eszméletlen keveset tudnék mondani, akire legalább az igaz, hogy 5-ből 4-szer jó élőben, és ez már szerintem egy kiemelkedő arány. :P

Szánalmas, de az egyetlen jó stream itt van, le se merem írni:

http://www.rachelcrowfans.com/

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 03:02

Az InTENsity egyszerűen cseszettmód jó volt, csak kicsit hangosra vették az alapot. Eddig az est legjobbja. Mondjuk a Clapping Song nekem Cher Lloydtól is bejött a döntőben tavaly ;D

“I’ve got the new Glee in front of me!” – Köszönjük Simon, elég egyértelmű volt a szándék ;D

És a Lakoda is nagyon jó… Marcus-ról lemaradtam sajnos, de eddig a két custom csapat magasan a nap legjobbja, Paula meglepően hozzáértő, legalábbis a feelgoodság csak sugárzik ebből a két csapatból, és nagyon jók a dalválasztások is, kifejezetten atipikusak, ami szerintem előny.

adikaland - 2011. 10. 26. 03:32

Leroy nagyon jóó volt és Paulának is feltűnt a Michael Bolton párhuzamot :) szurkolok Dexter menjen..félek leroy megy

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 03:33

LeRoy engem nagyon meglepett, még egyszer se hallottam ennyire jónak, és abszolút jó volt a szám, mert kellett bele erőt is tenni. Eddig ezt hiányoltam nála, de idáig számomra a nap legjobb egyéni előadása volt (a 2 csapat egyelőre jobban bejött).

Amúgy meglepően rengeteg kórust használnak a US-ben, minden 2-3. előadónál van, és baromira feldobja a produkciókat.

adikaland - 2011. 10. 26. 03:39

én csak dexter óta nézem..ez a stacy meg eléggé gospeles volt,úgyhogy nem mérvadó ezügyben. De egyre inkább vergődősnek tűnik nekem ez a csaj, jó lenne faragnának belőle…és most kapaszkodj jön Josh!! :)

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 03:41

Nem is értettem Simont, hogy Stacey church-singer és nem jó számot kapott, amikor én is full gospellesnek éreztem, bár abban több erő szokott lenni, ez nekem csak korrekt volt. Dexter fix kieső, ha már azon kell izgulni, hogy egy Womanizer szövegét tudja :D

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 03:45

Na jó, tényleg nagyon jó a srác. Sokkal jobban tetszett ebben a számban tisztább hanggal, mint amikor karcos a srác. Ahogy indult simán arra gondoltam, hogy énekelhetne himnuszt egy sportesemény előtt. Bár számomra még mindig kérdés, hogy mennyire tudnak majd hozzá kötődni a nézők.

Ami fontosabb, hogy a 4 szám alapján Nicole is teljesen jó mentor, jókat választott mindenkinek (Bob Dylant nem vártam volna tőle), és Paula is. Furcsamód pont L.A. volt aki mellényúlt a számválasztásokkal, pedig tőle vártam a legtöbbet.

Dexter megy, ez 100%.

adikaland - 2011. 10. 26. 03:52

Milyen érdekes, számomra ez a Josh produkció volt számomra a legkevésbé jó. Karcos is voltez,de az eddigiekhez képest bizonytalan. Viszont leszarom impresszív volt nagyon,és szerettem ezt is. Nagyot fog ütni a rockkal már látom magam előtt.. :)- Izgultam azért Leroy-ért.

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 03:54

Én szeretem az ilyen pindrop előadásokat, ahol síri csönd van a csarnokban :P

Én most a lányokért fogok… Drew talán a topkedvencem az egyéni indulók közül, és Tiah-t is szeretném bennlátni, Melanie meg szimplán tehetséges, bár unalmas. Remélem Rachel és Simone megy, bár erre kb semmi esély sajnos… :S

Go Drew!!!

Simone: Ez jó szar… Tavaly Cher egyik legbénább előadása volt ez (érdekes módon pont az első neki is), és az is többszörösen odaverte ezt a mostanit. Nagyon remélem, hogy nem csak én látom így…

update: L.A.Reid is the MAN!!! Én se értem, hogy minek hozta tovább…

adikaland - 2011. 10. 26. 03:59

Ez nagyon erőtlen volt,vártam is ,hogy valaki megkérdi miért ő….esetleg egy Caitlines kérdés jól esett volna.
Rachel+simone. nekem jó,bár tőlem az eddigiek alapján Tiah is mehet.Melanie pedig meg fog győzni van egy olyan érzésem

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 04:01

Melanienak van a legerőteljesebb hangja a lányok közül, csak jól kéne megfogni, hogy érdekes legyen. Nekem egyelőre Drew volt igazán különleges, bár Simon bármennyire jó mentor, nála gyakran lecsiszolódnak egyformára az actek, így tartok tőle, hogy őt kapta. Remélem megmarad egy kreatív, kedves, bohókás lánynak, mert ez átütött az előadásain is, és tőle még a ‘Baby’ is tetszett :D

Rachelt nem fogja kirakni… Mondjuk ha Drew túléli én már elégedett leszek a mai döntésekkel, és egy nagyon erős mezőny alakulhat ki, ahol szerencsére nincs senki kiemelkedő, legalábbis SMS szinten nincs. Tavaly a britnél simán lehetett tudni, hogy Matt nyer, itt ez most nagyon nem megjósolható szerintem.

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 04:06

Milyen érdekes, hogy pont a Baby-t hoztam fel az előbb, mert Drew ezt a számot mentoring nélkül sokkal, de sokkal jobban és ÍZLÉSESEBBEN hozta le az auditionön. Pedig a hangszerelése tetszene… Ráadásul szerintem cseszett hamis is… Nagyon sokat kell rontania a maradék háromnak, hogy ne Rachel-Simone kieső legyen.

“Most likeable girl…” WHAT?!?!

adikaland - 2011. 10. 26. 04:08

Amy winehouse feltámadt justin bieber végtermékeként. Világsztár lehet ez a kiscsaj..egyszer…Most essen ki! de nem fog, annyira számító volt ez a tini szám soul-osítása,hogy ki van ez itt találva kéremszépen

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 04:08

Drew-nak miért kell elrejteni a vezetéknevét? A Krajcik-ra szavaznak a Ryniewicz-ra nem? :O Ááááá, imádom ennek a lánynak a hangszínét… Gyönyörű tiszta, és ez egy jó számválasztás volt!

Elfodult tipp, de eddig nálam Drew-nak kell nyernie ezt a versenyt. WOW :O

adikaland - 2011. 10. 26. 04:11

Drew nem eshet ki. Ez kikezdhetetlen. Az usának is van egy kedves kis jódlis lánya (UK:Janet) :)

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 04:13

Janet rajongók forduljanak el… Drew sokoldalúbb szerintem, ha csak az eddigiek nézed, sokkal színesebb palettát hozott eddig, és vele csinálhatsz gyorsabb számot is esetleg. Neki jól fog állni a country és a rock is.

Marcust kár hogy nem láttam, mert eddig a fiú kategória nagy csalódás… Az overek és Drew a legjobb eddig (plusz nekem a két csapat guilty pleasure, de hangilag nem lehet összemérni őket Drew-val, Josh-sal, Leroy-jal).

adikaland - 2011. 10. 26. 04:22

Nah Tiah bizonyított mindent,amit eddig mondtam.Ahogy ez az egész indult teljesen out of tune (Paula szóvá is tette ha jól értettem, a work on your pitch..)

Drew sokoldalúbb, de alapvetően szeretem Janet ártatlanságát,kelta kis angyal,nem kell,hogy poplemezt csináljon Drew csinálhat

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 04:22

Hát ez érdekes lesz… Tiah most abszolút nem volt jó, de jobb mint Simone, és ők hoznák a hasonló stílust. Rachelt nem hinném, hogy kirakná, Melaniet sem miután visszahozta, oda lenne a sztori, Drew meg kirakhatatlan, mert más szinten énekel, mint a többi lány.

Most azt mondanám, hogy Simone & Tiah fog kiesni, de Tiah szerintem érdekesebb lehetne, mint Rachel hosszabbtávon. Drew és Melanie továbbjutása fix, ők tudnak énekelni. :P

Asszem Simone & Tiah megy. (Nem is lenne értelme két olyat továbbvinnie, akit nem támogatnának a mentorok bottom2 szituációban).

Ha úgy vesszük a Lomax, Dexter, Simone, Tiah, Brewer Boys kiesők abszolút vállalható veszteségek. Lomax-et kedveltem korábban, de ma szürke és semmilyen volt.

Melanie amúgy nagyon jó volt, de megint unalmas számot kapott.

adikaland - 2011. 10. 26. 04:24

Melanie pedig elvágta minden fanyalgó száját azt hiszem :P

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 04:26

Eddig is jó volt, de megint fapados számot kapott. OVER-kategóriás dalokat énekelt eddig, pedig jó esélye van a győzelemre, ha tudna színesebb lenni. Ez viszont Simon dolga, ő bármit el fog énekelni.

Annak nagyon örülök, hogy Drew a kedvence :P

No és egész erős mezőny jött össze végül:

B: Marcus, Chris, Astro
G: Drew, Melanie, Rachel
O: Stacey, Josh, Leroy
T: InTENsity, Lakoda Rayne, Stereo Hogzz

Astro-Hogzz lesz az első bottom2 szerintem, bár ma Astro jó volt.

adikaland - 2011. 10. 26. 04:30

Egy énekes versenyen Whitney Houston unalmas?? :)
Most sajnálom csak igazán Caitlint…
Rachel azért ciki…De a nagy Tiah vitánknak legalább vége :P

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 04:34

adikaland: Nekem az… DivaNight-ra tökéletes, de pl a ‘What A Feeling’ lassítva legalább különleges volt. Amúgy Drew után Caitlin volt nekem is a kedvencem, bár szerintem ő azért esett ki, mert nagyon hasonlított Drew-éra a hangja…

Nem a számmal van a bajom, csak azzal, hogy Melanie eddig csak ilyesmit énekelt… Jó, mondjuk a 12-ből valszeg kb 8-an el se tudnák énekelni, ezt nem vitatom egy percig se :D

adikaland - 2011. 10. 26. 04:34

Lomax-nak hogy lehetett ezt a nótát választani?? úristen!!

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 04:38

Az est legkommerszebb előadása volt, és a leggyengébb boy-act is szerintem. De ez nem az ő hibája. L.A. valami hatalmas mellényúlást csinált Chris és Lomax esetében is. (Marcust nem láttam, Astroból meg kihozta a maximumot asszem).

adikaland - 2011. 10. 26. 04:40

Fölösleges volt Lomaxot így továbbvinni, halálra volt ítélve, egy Brennin itt komolyabb gondot okozott volna

adikaland - 2011. 10. 26. 04:42

Marcus komolyan do you really want to heart me géééjslágert nyomta…ezis komoly :D

adikaland - 2011. 10. 26. 04:43

“hurt me” sorry

adikaland - 2011. 10. 26. 04:46

Még annyit a ma estéhez,hogy a csapatoknál,ahol 4en 5en 10en vannak, minek háttérvokál????

fetomy - 2011. 10. 26. 13:39

adikaland: Jó, hát lehet, hogy a legtöbben úgy állnak hozzá, ahogy te gondolod, de a műsorok nem ezt mutatják. Rendre esnek ki belőlük olyanok akik profin énekelnek, hiba nélkül és mennek tovább olyanok, akik nem. Ez szerintem azt bizonyítja, hogy a többséget nem a hamisság foglalkoztatja. Ha példákat is szeretnél: Frankie (UK), Cher (UK), Wagner (UK), Johnny (AUS) vagy nem is beszélve Janetről akit meg kb. pont a hibák miatt szeretnek annyira, miközben kiesnek Samik, Maryk, Audio Vixenek, és még sok más a korábbi évekből és gondolom más országokból. Az meg a másik, hogy a műsor utáni életben mennyire számít, mert pl. egy Cherből sokkal nagyobb sztár lesz, lett mint pl. Mary-ből tavalyról, holott szerintem hangilag össze nem lehet őket hasonlítani.

Arról nem is beszélve, hogy az egyediséget, egyéniségeket nem lehet tanítani, de az éneklést igen.

Na de week1 Paula az, akiben a legnagyobbat csalódtam… ÉS pozitív irányban. Most van először, hogy mindegyik groupot imádom egyszerűen. A Brewer Boyst nem szerettem, de most iszonyat sajnálom, hogy kiestek. Jó, Countryval könnyen meg lehet venni engem, de akkoris, legszívesebben mindet továbbküldtem volna, baromi jók voltak mind… És én itt érzem azt, nem a UK-ban, hogy a legjobbak a groupok. Mindegyikben van bőven egyediség, Paula lány groupjától hallok először valamit ami más mint máshol (és persze az country :)), és a Hoggz is sokkal jobban bejön mint pl. a The Risk. A TENsityről meg persze nem is szólva, egyértelműen different.

Nicolenak is nagyon nagy grat. Dexter szvsz óriási volt, és LeRoy meg Josh ooohh gyönyörű volt… Stacytől mondjuk ez egyáltalán nem tetszett, és nagyon nem örülök, hogy továbbment. Mind a három oda-vissza verte őt.

Simon és LA részéről nekem ennyi volt a show. 3 top kedvencem volt a műsor előtt, mind a hármat kiejtették. Tiah hangilag volt már jobb, de az egész performance nálam nagyon betalált. Melanie helye biztos volt, pedig szerintem pont ugyan olyan unalmas, mint Sami vagy tavaly Mary a UK-ban. Rachelről inkább nem mondok semmit, úgysem fogok többet, hiszen az ő előadásait nem fogom nézni. Amellett, hogy eddig is iszonyat irritált, kb. miatta esett ki Tiah, úgyhogy gyakorlatilag innen nulla az esélye, hogy a nagy arcával megfogjon. Egyébként Tiaht is imádtam, de ebbe az is belejátszott, hogy az én érdekes felfogásomat az álmokról bámulatosan eltalálták.

Úgyhogy mentoringban nálam 1. Paula, 2. Nicole a fiúkat meg nem rangsorolom, mert gyávák voltak. Simon gyakorlatilag kukába küldte Simonet ezzel a produkcióval ahogyan LA is Philipet. Utóbbiért különösen haragszom. A két nő kihozta szerintem mindegyik actjából a maximumot, amivel maguknak csináltak nehéz dolgot, mert így nehezebb volt választani, és ezt becsülöm. LA pedig per pillanat az én szememben akármekkora média és zenemogul, a legrosszabb judge. Chris unalmas volt és gyenge, Marcus eddigiekhez képest szerintem ugyanaz (persze jó), Philip szintén unalmas volt és gyenge, Astro meg hát rappelt. Ami jó munkát végzett, hogy legalább Astrot és Marcust nem cseszte el.

Annyit még el kell mondanom, hogy ha már a két szélső mentor volt olyan kedves, hogy az összes kedvencemet kiszórja a picsába, egyiküktől, egészen pontosan Simontól cserébe kaptam egy másikat. Drew Rayniewitz (ha jól írom) előadásában ma hallottam valamit, amit eddig nem, és -azért köszönhetően Tiah és Lomax kiesésének- így nálam ő az első számú kedvenc. Gyönyörű hangja van, imádom amikor halkabban énekel, nekem egyébként a tavalyi Cher-Stay produkció jutott eszembe, nem Janet de tök mindegy, a lényeg, hogy őt, LeRoyt és a groupokat fogom leginkább várni (esetleg még Josh), a többiek nem érdekelnek egyáltalán.

fetomy - 2011. 10. 26. 13:43

Tiah kapcsán még annyit egyébként, hogy nagyon tetszett az erő amit sugárzott magából folyamatosan. NAgyon szuggesztív előadó, és talán pont emiatt szerettem annyira.
Összességében pedig grat a US Live Week 1-nek, innen fogom a legtöbb előadást és a legtöbbször visszanézni :)

Xsz - 2011. 10. 26. 14:44

Hát Simon nagy szarba lenne ha a kórhatár 16 lenne, mint anno UK-ba (vagy most is? nem tudom). 3-ból kettő még 15 éves sincs asdasdasdasd. Direkt kiejtette a két csajt hogy ilyen omg szar számot kapott. Amúgy Rachel fail volt, csak ő amerika kedvence. Na mind1 Drew, Melanie döntő azt a többi nem érdekel.

Katey - 2011. 10. 26. 15:08

Stereo Hogzz jobb mint a The Risk???? Na neee.

A SH-ban egyetlen egy ember énekel a tzöbbi kb. dísznek van ott, mert abban sem vagyok biztos, hogy a vokál élő. az egy dolog, hogy tudnak táncolni…

A The Risk-ben pedig mind a 4 fiúnak nagyon jó hangja van, jó a hangzás és mindenki egyenlően kap részt a dalból. és ez a legjobb benne.

Sztem nem kéne őket hasonlítgatni, mert nem lehet őket egy kalap alá venni. ha meg már igen. akkor semmiképp sem a SH a jobb.

JD - 2011. 10. 26. 15:10

Kár, hogy itt nem rakják fel olyan gyorsan a videókat a hivatalos csatornájukra, így kénytelen voltam keresgélni, a továbbjutókat meg már itt írtátok szerencsére :)
Over: mindegyik korrekt volt, de én Joshnak valami pörgősebbet adtam volna elsőre. Dexter tetszett a legjobban, egyrészt a Britney/Katy Perry mashupért jár a pont, plusz nagyon energikusan adta elő. Szóval sajnálom, hogy ő ment, Stacy-t pl. nem hiányoltam volna :D
Lányok: Drew kiemelkedett a mezőnyből, nagyon bírom a csajt, és hihetetlen jó hangja van. A haja viszont most nem tetszett, öregítette. Melanie jó volt hangilag, most még jól is nézett ki, de nekem valami nagyon hiányzott a produkciójából. Valahogy nem éreztem azt az érzelmi töltetet, ami az ilyen számokhoz kell, és pl. Stacy-ben megvan. Rachel előadása nagyon feelgood volt, pedig én sem bírom a csajt. Tiah-nál leginkább a színpadkép tetszett, de az nagyon. Simone pedig miért mindig tavalyi brit x-faktorosok számait kapja vajon? Amúgy utóbbi kettő volt a leggyengébb, ennek ellenére szívesebben nézném őket, mint uncsi Melanie-t.
Csapatok: ez a kategória tetszett legjobban, mindegyik produkció feelgood volt, pedig a country-t nem is szeretem :D Még a Stereo is tetszett, pedig ők eddig a totál érdektelen kategóriában voltak nálam.
Fiúk: egyik se se volt kiemelkedő. Lomax volt a kedvencem ebből a kategóriából, de mintha tényleg az lett volna a cél, hogy most kiessen. A többiek se kaptak túl jó számokat.
Mentorok: nem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani, de Paula végezte szerintem a legjobb munkát. Nicole és Simon nálam holtversenyben a második, és LA az utolsó.

Katey - 2011. 10. 26. 15:13

Én pl. Drew-t sokkal jobban szeretem, mint JAnet-et. Hasonló a hangjuk, de én Drewt kora ellenére sokkal erősebbnek érzem, és ő jó abban is, hogy nek csak álljon egy mikrofon mögött, hanem kicsit megmozduljon.

JAnetnek ez frucsán áll. És Drew nekem sokkal szimpibb is.

Amúgy Rachel mi a fenének erőltetik???
Nagy ratyi az egész. Ez a produkció szánalmas volt. Jó Simone-hoz nem hasonlítom, mert az Simon eléggé elrendezte, hogy szar legyen, de Tiah előadásával azért nem lehet egy véka alá venni. és mégis az idióta kiscsajt küldi tovább.

Szánalmas az az ember. és még ő dirigál a UK-nek. ugyanmár…

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 15:42

fetomy: Akkor legalább itt uniformizálta az 1. hét az ízlésünket többé-kevésbé. Én is mérges vagyok LA-re Lomax miatt, sajnálom Tiah-t bár most nem volt jó, illetve nekem is Drew a kedvencem, bár nekem eddig is ő volt. Drew után jön az InTENsity és a Lakoda guilty pleasureként (és én se vártam ilyen jó munkát Paulatól), aztán ezt a 3 actet követi mondjuk az összes egyéni fiú, beleértve az overek férfi tagjait is. Akiktől a legszívesebben megválnék az Stacey és Rachel, de mindketten jó sokáig itt lesznek. Annyi még, hogy a Hogzz-tól én nem volt elájulva annyira közük nincs a The Risk szintjéhez, de a 10 lurkó nagyon tetszett, a Lakodában meg van fantázia, bár én pont levenném őket a countryról, többet érnek ők annál :P

DREW ALL THE WAY!

MrSpock - 2011. 10. 26. 15:45

Crow ment tovább sajna. És ami fájóbb hogy sokáig is fogja húzni,mert “amerika kedvence”kiscsaj,és ezt majd az anyukák kajálják! Ha ő kiesett volna,azt mondanám tökéletes továbbjutók!
Drew a favorit egyértelműen nálam,az első pillanattól fogva. A hangszíne,szuper csak úgy vokálban is elhallgatnám. Melanie szimplán majdnem tökéletes.
30+:Josh is jó volt,Leroyt bírom,ott nem volt probléma. Dexter nem kellett volna,hiba volt bevinni.stacy meg kapjon énekelhetőbb számot,mert írtó jó hanggal rendelkezik.
Fiúknál még Astro is tetszett,Lomaxnak írtó szar számot adott Ried. Neki egy lassú valami Sinatrás kellett volna. Chris okés,de nálam ez a kategória majdnem kuka.
Csapatok jók voltak,egyértelmű Lakoda favorit,mert csinik,és persze egyénileg sem képzetlenek,meg country,ami közell áll hozzám.:)
Jó lesz ez azért!:) Csak Rachel ne lenne :(

CyClotroniC - 2011. 10. 26. 15:50

Amúgy nem értem ezt a Sinatra erőltetést, a mentorok is nyomták, meg ti is írtátok. Hát Lomax-ben pont az volt a nagyszerű, amit a Rihanna számmal is alkotott a mentorházban.

Reid legnagyobb hibája amúgy, és ez meglepett, hogy nem ismerte fel, hogy minden actje túlságosan tipikus számokat kapott, és így nagyon hamar ki fognak esni. Az ember azt jegyzi meg, ami meglepő, meghökkentő. És megint csak Drew-t és Simon számválasztását kell dicsérnem, mert a What A Feeling-et eredeti hangszereléssel és tempóban sose adtam volna a csajnak, de így baromi jó lett. Pont Reidtől vártam a legtöbb hozzáértést és kreativitást, erre olyan fapadosat húzott, ami kb a magyar verziót szokta jellemezni, remélem hogy ez változik majd.

fetomy - 2011. 10. 26. 16:59

Na azért az már jelent valamit, ha Katey szerint Tiahnak kellett volna továbbmennie :D
Egyébként Katey, CyClo nyugi van, egy szóval nem mondtam -legalábbis nem akartam-, hogy a SH jobb mint a The Risk. Azt mondtam, hogy nekem jobban tetszenek. És megint hiába áll jobb énekesekből a The Risk, nekem nem annyira jön ez be. Az SH-ban pont az tetszik, hogy nem követik a sablont, vagyis hogy mindenki egyenlő és egyenlő mértékben énekel és stb… míg a The Risk ilyen szempontból sablonos. Láttam már ezt, és a 1 Directiontól is untam a végére. Nekem pont jó ez így, 1 lead singerrel, a többi háttérvokáljával, rapbetéttel és színpadi megjelenéssel. Nem kell nekem, hogy mind az 5-en énekeljenek. :)

A Lakoda is sokkal jobban bejön mint a Rhytmix, mivel újat mutatnak. Countrys lány banda, amit én még nem láttam, míg x darab csajból popbandát elég sokat. Az még unalmasabb mint a fiúbanda. Ettől függetlenül szeretem én a Rhytmixet, tök jók (és a The Riskkel is ez a szitu), csak szimplán nem hoznak semmi újat a korábbiakhoz képest, max jobb minőséget, de jellegében számomra ugyanaz. Míg mondom, a Lakoda Rayne-ben nagyon tetszik, hogy nem sablon popbanda, hanem valami mást hoznak. Ami persze country, tehát fan vagyok élből, de akkor is. Sokkal jobb ez, mintha elkezdenék ugyanazt csinálni, amit tavaly AUSban a Mahogany, UK-ban a Belle Amie, most a Rhytmix, pontpontpont… Ahogy szoktam is mondani, hiába a fantasztikus egyéni énekesek, ha szimplán minőségbeli különbséget tapasztalok a korábbiakhoz/riválisokhoz képest, nem stílusbelit :)

Ha már itt tartunk az nagyon tetszik az USA XFben, hogy sok olyat látok azért, amit máshol eddig még nem láttam.

btw az én szimpátia-sorrendem a week1 hatása alatt: (de nem a week1-re, hanem egyáltalán)
1. Drew – 11/10 – kb. annyira szeretem mint Janetet (de szerintem nem annyira hasonlítanak)
2. Lakoda Rayne – 10/10
2. LeRoy – 10/10
4. InTENsity – 9/10
5. Josh – 8/10
6. Marcus – 7/10
6. Chris – 7/10 (de ennél sokkal sokkal több kell)
8. Stereo Hoggz – 6/10
9. Stacy – 4/10
10. Melanie – 3/10
11. Astro – 2/10
1987356. Rachel – 00/1000000000

JimmyL - 2011. 10. 26. 19:17

Lomaxet sajat mentora is huzta, de sajat maga is tett a kiesesert. Mert ez a szamot azert jol is lehet enekelni, vagy legallabis szorakoztatatoan. Lasd Eddie Murphy a Shrek 1. vegen. Es nem enekes, csak nepszorakoztato… Lomax borzalmas szarul enekelte. Ezzel egyutt a kisrac meg mindig irrital, tehat en mentorolok, akkor bent marad, de csak mert a kisrac irrital…

A tobbi dontes szerintem tok egyertelmu volt. Meg a masik idegesito, Rachel is, mivelhogy Simon ket lieblingje konkretan szar volt, annyira hogy mar Simon sem mert egyiket se bevinni.

adikaland - 2011. 10. 26. 19:43

fetomy: Soha nem állítottam,hogy az egyediséget, egyéniséget tanítani lehet. De hiába csinál egy építész fantasztikusan szép tetőt, ha az alapok meg labilisak.
Nem az apróbb hibákról,egy-egy elbizonytalanodásról beszéltem, hanem Tiahról,akinél folyamatos probléma volt ez,és ez most is feltűnő volt.
Érdekes példákat hozol fel.
Cher-nek jó füle volt, össze lehet hasonlítani Mary-vel..hangban is érdekesebb volt.
Wagner az a világ botránya..és ezt azért lássuk be,hogy neki ott helye nem volt. Frankie-nél sem a hamisság ami zavaró, hanem erőtlen meleglevgő jön ki a száján.
“janet-et az apróbb hibákért szeretik” wtf??? autodidakta módon tanult énekelni,de mára ez a jódlizás, vagy az elcsukló hang tudatos,nem hiba, a hamisságokért meg még senkit nem szerettek.

marcilu - 2011. 10. 26. 20:14

Jól jártam ezzel az adással, elviselhetetlenül nagy veszteségek nem értek. Lomaxet sajnálom, L.A. tényleg megölte a lehetőségeit. A Brewerek viszont jók voltak, csak sajnos esélytelenek.
Nicole előtt le a kalappal, több olyan dolgot is tett, ami nagyon tetszett. Végre képes volt elengedni (a Kadhafi-jelmezbe öltöztetett) Dextert, racionális döntést hozott. Szimpatikus és értelmes megnyilvánulásai voltak, és LeRoy és Josh számválasztása is remek volt. (Btw, Josh haja elviselhetetlen látványt nyújt, hogy élhette túl a makeovert???) Az is nagyon ízléses volt, hogy nem hagyta, hogy Stacy szétordítsa a dal végét.
Simon is okosan döntött, ideje volt belátnia, hogy ebben a két lányban rajta kívül nem sokan látják a lehetőséget. Rachellel kapcsolatban pedig eszembe jutott, hogy korábban, mikor komoly dolgokat énekelt, meglepően magával ragadó volt, amit csinált. Szóval megbékéltem a bennmaradásával. Drew hihetetlen, Melanie csodás.
Astro-gyerek előadásából már lehetett tudni, hogy továbbjut, és félek, hogy L.A. nem lesz jó a többiek mentorálásában. Szerintem elég szűk az a zenei sáv, ahonnan jól tud válogatni dalokat, pedig Chrisnek és Marcusnak is arra lenne szüksége, hogy más stílust felpróbáljon.

Hajrá LeRoy, Drew, Melanie, Josh, Chris!!!!

adikaland - 2011. 10. 26. 20:23

Nálam eddig:

1.Josh
2. Drew
3. Leroy
4. Melanie
5. Marcus
6. Stereo Hoggz (Mert most azonnal egyéni versnyzőt csinálnék a frontemberből)
7. Chris
8. Stacy
9. Lakoda
10.Astro
11.Intensity
12 Rachel

A csapatok helyezései nem relevánsak,mert nem szerettem soha ezt az álljunk össze 4en 5en énekelni dolgot, kivéve a Bolyki féle megmozdulásokat,de még azt is cirkuszinak érzem. Pláne ebben a műsorban a háttérvokálozás miatt műnek hat nekem az egész (a tavalyi one direction félplébek volt az egész) A Lakoda dettó,megduplázódott minden kórus rész.
A Brewer tesókat sajnálom,mert az kerek egész produkció volt,akár hangszeres tudással megtoldva.. nem a 90es évek megidézése volt. Az Intensity persze show. A lakodában meg amúgy nagyon jó hangok vannak..jó lenne mondjuk semmi cécóval csak mondjuk egy szál gitárral hallani őket.

adikaland - 2011. 10. 26. 20:34

Ha én lettem volna Lomax mentora, megragadtam volna azt ami a srác szíve. A sztenderd jazz/szving világ. Lehet,hogy mindenkinek sinatra ugrik be. De ebben a műsorban miből állna egy bigband hangzást csinálni,és átírni akár aktuális slágereket. Mondjuk olyan módon,ahogy Paul Anka tette a rock slágerekkel.http://www.youtube.com/watch?v=RM_xvTaYavw Humor lett volna, és még hiteles is maradt volna… Vélemény?

marcilu - 2011. 10. 26. 20:43

adikaland: Ezzel az ötleteddel máris jobb mentor vagy nálam, mint L.A. :D

Wini - 2011. 10. 27. 09:15

adikaland:
uh, de jó lett volna. :)

Nekem így tetszettek:

Fiúk:
1. Astro: 8/10 Szerintem nagyon király volt. :) Imádom a Jump-ot. :)
2. Chris Rene: 3/10 Szerintem rém gyenge volt. Egy egészen másik ritmusban haladt, mint a zene. (nem vagyok vájt fülű, de nekem nagyon nem tetszett.) Ő lehet még jó “autotune” énekes, mert a hangja is elég bizonytalan magában… Van egy pár ilyen ugye.
3. Philip Lomax: Szerintem totális csőd a dalválasztás, arról nem is beszélve, hogy elnyomta az alap az énekhangot (itt is). Értékelni nem tudom, de sajnálom, hogy kiesett, mert nagyon szeretem azt a zenét, amit kaphatott volna, és abban biztosan jobban is teljesített volna.
4. Marcus Canty: A hülye táncot leszámítva a végére egész jó lett. 7/10
Én Chris Rene-t dobtam volna ki. :S

Csapatok:
1. Stereo Hogzz: Jó az énekesük, meg jó volt a tánc. 7/10 Szerintem lehet még jobb is.
2. Brewer Boys: Szerintem egész fun volt. Azt hiszem nem véletlen kapták ezt a számot, ahogy a fiúk között is Philip lett “elrontva”… Itt is jósolható volt a kiesés. 5/10
3. InTENsity: Együtt jól szóltak, de néha külön-külön iszonyat hamisak voltak. A legelején a szőke csaj majdnem belefulladt abba a két sorba amit énekelt. A fekete srác, meg a piros kabátos csaj tetszettek egyénileg is. (bár ott sem volt azért minden rendben) 6/10
4. Lakoda Rayne: Itt-ott néha egyénileg nem tetszettek, de nagyon jól szól együtt a hangjuk! Az egyik kedvenc produkcióm az este alatt. 9/10
Egyértelmű: Brewer Boys

Over:
1. Dexter: bóhoc. Nem volt belőve az előadás alatt, mert nekem nagyon úgy tűnt. 1/10 Maga az átdolgozás jó volt, az egész produkció jó lett volna, csak dexter volt gyenge.
2. Leroy: Nem volt rossz, de lehetett volna jobb is. 7/10
3. Stacy: Szerintem már nem fogom megkedvelni. 4/10
4. Josh: Nagyon ott volt, szinte hangszer nélkül kiállni… 8/10
Az én kiesőm:
Dexter. Hála istennek nem lesz bohóc…

Lányok:
1. Simone: Hogy lehet ilyen fos számot választani? Ja tudom, ki kellett esnie. Az egyik leggyengébb karaoke volt, amit eddig élő adásban halottam. Igazából át is pörgettem a nagy részét, már-már fájt. 2/10
2. Rachel Crow: Hagyjuk… 3/10
3. Drew: 10/10 Nem magyarázom… :)
4. Tiah: Én sosem szerettem. Nem lett volna baj, ha néha 1-1 hangot eltalál… 3/10 De csak a szám miatt, meg a látvány miatt.
5. Melanie: Jó volt, de lehet elunom majd később. 7/10
AZ én kiesőim a következők ebben a sorrendben:
1. Simone.
2. Tiah.
3. Rachel Crow.

Tudom, hogy csak 2-t kellett volna, de sokkal jobbakat dobott ki Simon, mint ők 3-an. Csalódás a lány kategória, ahogy a fiú is, ugyanakkor az overek, meg a csapatok pozitív módon leptek meg.

Kedvencek:
Drew, Lakoda Rayne, Josh, Astro? :) Meg még Leroy-nak drukkolok. :)

JimmyL - 2011. 10. 27. 10:30

Ugy latom, itt a kibeszelon erosen nepszeru Drew :) Nalam is O a top…

MrSpock - 2011. 10. 27. 10:48

Népszerű,mert bájos,fiatal,olyan kis szomszédlány típus,és persze alapból a hangszíne az ami fülnek nagyon jó.:)
Semmi hangszer nélkül is ellehetne hallgatni,szinte mindegy mit énekelgetne. Erőlködés nélkül teszi,mi lesz ha úgy belead mindent? :) Hajrá Drew,nálam ő az első,csak nem elrontani őt! :D

CyClotroniC - 2011. 10. 27. 12:07

Én meg is lepődtem rajta, mert mikor írtam, hogy kit vinnék a mentorházból tovább, direkt néztem, hogy kiket soroltatok, és Drewt senki se írta addig, de örülök, hogy bővül a tábor. :P Amúgy fura, mert nagyon erős most a mezőny, mégis jó sokan a Drew-vonatra szálltak. Mint tavaly a UK esetében a Cher-re. :P

Szerintem sokáig velünk lesz, mert a mentorok még mindig ott vannak mentőövnek, LA például teljesen el van olvadva tőle, azt látni, és jó jel, hogy talán Simonnak is ő a kedvence. Ami amúgy nagyon szerethető benne, hogy csendes és szerény, viszont nem ilyen depisen sarokba húzódó módon, hanem azért korához méltóan életvidám jelenség. A hangja meg… WOW :P

Wini - 2011. 10. 27. 12:54

Pont amiatt szerethető, aminek hiánya/ellentéte miatt Rachel nem. De nekem a hangja tetszik igazán.

Wini - 2011. 10. 27. 13:18

Chris Rene pl. teljesen leírta nálam magát. Nem elég jó a hangja, pedig szimpatikus volt. Ugyanakkor Astro sokat lépett előre a nagyon profi produkcióval. Tavaly Mattet is menetközben kedveltem meg. Ahogy Aiden-t is a Mad Worldje után, ami szerintem sokkal jobb mint Lambert-é volt, de ez ugye elég szubjektív.

Ha Rachel alakít valami nagyot, még elő is léphet, de pl. ugyanezt Stacy-ről el se tudom képzelni. Annyira nem szimpatikus a metakommunikációja. Nem tudom megmagyarázni, de szerintem valami nagyon nem stimmel a csajjal, ezért is örülök, hogy Tiah ment, vele pont ugyanez volt a bajom, és nem arra gondolok, hogy fura volt a szája, meg a fogsora, arról nem tehet.

Azért érdekes volt mikor néztük barátnőmmel, mert kb. minden produkció után 90%ban azt mondogattam, amit utána Simon is mondott, egyetlen produkciónál mondtam azt, hogy ezt borzasztó számválasztás volt, miközben ő helyeselte (nem a sajátjánál). Jó pl Chris Rene, ahol pl. pont azt mondogattam, hogy szerintem a hangja gyenge, de lemezen sok autotunnal, meg 300x felvett, mindent ütemre csiszolt módon fogyasztható lesz. Csakhogy általában az ilyen előadók valami másban legalább jók: vagy zeneszerzők is, vagy szöveg írok.

Nektek hogy tetszett a dinamika a 4 zsűri tag között? Nekem nagyon. Pabdul is remek volt szerintem, főleg Simonnal. Sosem néztem Idol-t, mégis éreztem köztük az onnan jövő feszkót, kötődést. LA nagyon szűkszavú, de pont ettől érdekes, nagyon tetszett, ahogy kiosztotta Simont, főleg Simone-ért. Néha kegyetlen a csávó, de valahogy messze neki a legnagyobb a tekintélye (számomra), ha üzletről van szó. Azért Simon inkább a tehetségkutatásból él, mintsem ténylegesen a tehetségekből. :) Azért ebben a mezőnyben Nicole elszürkül kicsit, de ez nem baj szerintem.

JimmyL - 2011. 10. 27. 17:12

Hat, vegig Drew volt az egyik kedvencem. Elso hozzaszolasomban csak szomoru voltam, hogy a kedvenceim 80%-at kiszortak, aztan leszogeztem, hogy hajra Drew :)

szoval fent vagyok en mar a vonaton regota. :) Kicsit koraven kislanyka, de nagyon megkapo jelenseg.

savanah - 2011. 10. 28. 14:41

Na végre én is megtudtam nézni.
A legtöbb továbbjutóval elégedett vagyok… Dextert vátam, hogy kiessen, és a csapatokból is a Brewer Boys, a fiúkból nekem inkább inkabb Astro meg az a Renee, vagy mi a neve volt kevésbé szimpatikus… Hát igy jártunk.
A lányok kategóriában Drew és Melanie abszolót kedvenc, Simone és Thia elmentek, de Rachelt egyszerűen nem szeretem… És amikor tovább jutatta Simon, azt mondta azért is mert olvasta mit akar amerika… Szerintem a kis csaj nem jó. Majd kik fognak rá szavazni?? Szerintem az idősebb korosztály. Remélem hamar kiesik.
Hajráá Drew!!

mkfad - 2011. 10. 28. 18:38

LOL
http://www.votefortheworst.com/blog/667940/the-truth-about-stacy-francis

Ennyit a megható fabrikált történetekről :D
Kiszálltam valahol az elején mikor Reina Williams-et kihajították úgy hogy a műsorban is csak azt mutatták amikor rap-el a groupban. Szerintem baromi jó számokat ír nézzetek utána youtube-on.

De lehet hogy most felhozom magam. Kíváncsi vagyok hogy Stacy mi mindent hordott még össze mielőtt kiborult volna most a bili :D

mkfad - 2011. 10. 28. 19:59

Oké megnézve az 1×07-et:

“I never thought i was good enough I just never tried.”
Na így kell jól pofánhazudni a nézőket.
Ez az egész még vissza fog ütni neki abban biztos vagyok.

Wini - 2011. 10. 28. 21:43

“Nem tudom megmagyarázni, de szerintem valami nagyon nem stimmel a csajjal” Na tessék. :)

fetomy - 2011. 10. 28. 22:00

http://www.youtube.com/watch?v=m-eFOQWHwFw

Akit érdekel 4:44-től a Yes Dear (Igen Drágám) szerepe :D

Thomas - 2011. 10. 30. 01:56

Jó sokat írtatok, mindent most nem is tudtam visszaolvasni, de azért nekem is véleményeznem kell az adást:)

Általános csalódás: valahogy úgy érzem, hogy akit csak lehet, el akarnak vinni ebbe a trendi rapes/hip-hopos vonalra, amit én egyáltalán nem szeretek, nem akarok megint példálózni, de azért ilyen az American Idolban nem fordulhatna elő…

Fiúk:
Igazából egyik produkció sem hatott meg különösebben, de a legjobb még mindig Phillip volt, nagyon sajnáltam, hogy ő esettt ki. Marcus produkciója hallgatható volt, a másik két rappes/hip-hopos számot inkább nem is kommentálnám, mert nekem abszolút semmit nem nyújtottak. Nem értem, miért jó L.A.-nek, hogy ennyire hasonló embereket vitt magával, jelentős átfedés lesz a rajongótáborok között, és így egymást gyengítik majd. De sebaj, legalább nőnek Drew esélyei:)

Csapatok:
Egyértelműen a Lakoda Rayne produkciója volt a legjobb, nagyon érdekes, izgalmas banda jött létre a lányokból, és ugyan nem ismerem az eredeti dalt, de azt látom, hogy nem country nóta volt, szóval jó kis átdolgozás lett belőle:) Az InTENsity-t most nem éreztem túl jónak, de őket kedvelem, szóval mindenképp maradjanak:) A legkellemesebb meglepetés a The Brewer Boys countrys George Michael feldolgozása volt, pedig tőlük az eddigiek alapján nem sokat vártam. Szóval itt sem kimondottan örültem a kiesőnek, és hogy az uncsi hip-hop csapat bent maradt.

30 felettiek:
Itt egyértelműen Leroy vitte a pálmát, sőt, nálam talán az egész este legjobbja volt! Hihetetlen megható, ahogy énekel, egy élet tapasztalatával, és egy különleges, megfoghatatlan valamivel a hangjában, amitől annyira lenyűgöző számomra minden előadása. Őt hétről-hétre jobban megkedvelem, remélem, minél tovább élvezhetem a hangját:) Josh is remek volt, nem annyira különleges, mint Leroy, de nagyon jó énekes. És mivel most még Stacey is egész tűrhető volt, egyetértek Dexter kiesésével, nekem nem kellenek bohócok egy ilyen versenybe…

Lányok:
Drew most is lenyűgöző volt!:) Neki is van valami különlegesség a hangjában, amitől olyan bársonyos, és simogató, és olyan jó hallgatni, na!:) Én nem hasonlítanám Janethez, hiába fiatalabb, sokkal érettebb hangja van, ő már egy kész előadó, nem egy bizonytalan tini. Különös, ebben a tekintetben sokkal inkább hasonlít az ausztrál Christina Parie-re:) A többiek már ennyire nem villanyoztak fel, Simone-re is ráerőltette Simon ezt a hip-hop gúnyát, így most egyáltalán nem tetszett, de még mindig jobban örültem volna a továbbjutásának, mint a borzalmasan irritáló Rachelnek, vagy a teljesen átlagos Melanie-nek. Tiah meg hiába most volt a legjobb, örülök, hogy legalább tőle megszabadultunk:)

Thomas - 2011. 10. 30. 02:05

Fetomy: hihetetlen, hogy megint mennyire egyetértünk:) Ha most szimpátia alapján sorbaraknám a versenyzőket, kb. így nézne ki:

Drew – Lakoda Rayne – LeRoy – 10/10
InTENsity – 8/10
Josh – 7/10
Marcus – 5/10
Chris – Melanie – 4/10
Stereo Hoggz – 2/10
Stacy – Astro – Rachel – 1/10

Szóval ez kb ugyanaz a sorrend, csak egy kicsit mások a számok:)))

Bobbysolo - 2011. 10. 30. 10:51

Sokat vártam a “trónfosztás” kifejezés miatt. Nem kellett volna. Szégyen, nem szégyen, most tudatosult bennem teljesen, hogy ez bizony 90-95%-ban a dalválasztáson múlik.
Egyszerűen látszik, hogy kit akarnak kitenni. Philip Lomax mit művelt már a Rihanna számmal Reid házában? Zseniális volt. Erre a live show-ban megkap egy ilyen kommersz fohst, Simonnak tök igaza volt a cheap kifejezéssel, és a versenyzős hasonlattal. Erre persze később ugyanazt megcsinálta Simone-val. Átlagos kareoke előadások, egyszerűen esélyük nem volt megmutatni, mit tudnak.
Örülök, hogy a hajléktalan-drogfüggő páros egyik tagját elvesztettük, mehetett volna a másik is, ha Philip normális dalt kap, dehát nevelni kell a hülye jenkiket, hogy van élet drog nélkül. Ráadásul elég lenne egy rapper is Astro személyében. Tetszik, nem tetszik, amcsik szeretik ezt a műfajt, sokáig eljuthat.
Csapatok nem érintettek meg egyáltalán, a The Risk nagyon magasra tette a lécet.
Over 30s jó lesz, tetszik mind, Nicole jól döntött.
Csajoknál Melanie egyelőre átlagos ezzel a Mariah-Whitney vonallal, kérdés, hogy tud-e újítani. Rachel kicsit tényleg irritáló, de meg kell hagyni, brutál hangja van (most a “song choice fail” esete állt fent a Baby-vel)
Drew pedig hát imádnivaló, érdekes mód nála még nem volt mellényúlás, mintha direkt rá építenék az egészet.
Drew FTW!

CyClotroniC - 2011. 10. 30. 11:12

A nagyon szar brit rockhéz kihozta belőlem ezt a kijelentést, de az eheti Halloween-ezés simán visszavette a trónt :P

fetomy - 2011. 11. 01. 01:58

Thomas: Azért az elég jó érzés, hogy még ha hülye is vagyok kedvenceimet tekintve, nem vagyok egyedül :DD

Egyébként most azért nem merném kijelenteni,hogy a US vagy a UK a jobb, mert a halloween week irreális mértékben beleszámítana :P Úgy tudom még nincs meg a US Week2 theme, szóval várjunk hátha ott is halloween lesz és akkor újra tán az lesz a jobb :D

marcilu - 2011. 11. 01. 12:32

Tudna valaki kis továbbképzést adni nekem a tematikus hetekkel kapcsolatban? Próbáltam utánaolvasni a neten, de nagyon óvatosan, nehogy elspoilerezzem az előző angol évadok győzteseit vagy kiesési sorrendjét, és így nem találtam meg, hogy mik szoktak lenni a témák. Most nézem az angol 3. évadot, itt volt Rod Stewart, ABBA, bigband, Motown hét. Van olyan téma, ami minden évadban visszatér? Persze ez USA, itt lehet, hogy minden más lesz…

CyClotroniC - 2011. 11. 01. 13:45

marcilu:

Az elején általában tágabb témakörök szoktak lenni:

– Műfajmegkötéses (rock week, club classics, big band, divas)
– Tematizálás (halloween, love & heartbreak, filmmusic)
– Populáris nap (#1 singles, heroes, american songs, guilty pleasure)

A közepén vannak főleg az egy est, egy előadó témák. A britnél volt Queen, The Beatles, Elton John, Michael Jackson, Mariah Carey, Take That hét pl, amikre emlékszem fixen.

A végjátékban (legjobb 4-5 között) pedig mindig három-négy dolog szokott lenni. Amikor már duplán énekelnek mindig van Contestant’s/Mentor’s choice hét, ahol elvileg 1-1-et választ a versenyző és a mentora az estére, bár ezek ugye úgyis tuti közös döntések. Volt már asszem olyan, hogy ‘audition song’ azaz azzal kellett fellépni, amit a válogatóra hoztál, és 2 év óta a döntőben mindig van Celebrity duet (tavaly pl Christina Aguilera, Rihanna, Robbie Williams és will.i.am jöttek).

marcilu - 2011. 11. 02. 17:55

Köszi!

Xsz - 2011. 11. 03. 11:21

Nagyon tetszett ez a liveshow.

Groups: Az összes csoport hatalmas feelgood volt. Stereo Hogzz nagyon jó volt a koreográfia+ a vocal is jó volt, Lakoda lányoknál Simon-nal egyértettem mer a ruha tényleg szép volt de semmitmondó. Az instensity pedig mintha a Glee s01-et nézném, hatalmas FUN, ez a Mashup nagyon ütött.

Boys: Astro hozta az egészet, nagyon jó volt az egész produkció megcsinálva, pedig nem hittem volna hogy a rap-et bírni fogom de ahogy megcsinálták az nagyon jó volt. Chris is most volt a legjobb sztem. Marcus száma se volt rossz.

Girls: Végre Drew kicsit pörgősebb számot kapott, amit tök aranyos el is énekelt nagyon tetszett. Melanie kicsit olyan érzésem van vele kapcsolatba mint tavaly a britbe Rebeccanál, annyi különbséggel hogy sokkal jobb hangja van, hibátlanul elénekelte ötös :D Rachel nekem nagyon nem tetszett, még mindig azt mondom hogy kár volt tovább vinni őt az élősohwra.

over 30s: Az összesen unatkoztam. Stacy szokásosan dögunalom, Leroy dettó de egy fokkal jobb volt, Josh azért tetszett.

Rangsor az nagyon nehéz, legjobban tetszettek:
Instensity
Astro
Drew
Stereo Hogzz

MrSpock - 2011. 11. 03. 11:36

Egész jó volt most. Rachel továbbra sem odavaló.
Drew-t nagyon szeretem! Ennyi,no comment :)
Melanie jól énekelt,de nekem nem különleges.
Csapatoknál most az Intensity tetszett legjobban.
Aztán Stereo Hoggz. Lakoda most uncsi volt,bár jó Dixie Chicks szám,csak elvesztek az egyéniségek a dalban. Együtt jól szólnak,de többi rész harmatos volt.
Over30: Leroyt hallgattam és nekem bejött,nyugtató a hangja,klassz. Josh sem volt rossz,szépen megoldotta. Stacey hangja szinte egyedülálló,csak valahogy az egész nővel nem stimmel valami. Kicsit túlénekel mindent,de ezt elnézem.:)
Fiúknál most egészen jó volt mindneki. Astro is jól nyomta,valahogy ez az egész előadás kedvelhető volt.
Én egyértelmű Rachelt dobnám ki! Többiek jobbak voltak mind! :)

fsanyee - 2011. 11. 03. 12:36

szerintem rachel-nek csak rossz szamokat ad simon, amikor a taborba lenyomta az if i were a boy-t, na az nagyon ott volt szerintem, valami hasonlo kene neki, paulaval egyet ertek…

kotterovány - 2011. 11. 03. 12:52

segítsetek már! nem volt egyszer az UK-ban pontosan ugyanez a walking on sunshine, ugyanezzel a szöveg változtatással, és akkor mondta simon, hogy ez a világ legrosszabb száma?

kotterovány - 2011. 11. 03. 12:54

ja megsegítettem magam:
In the first round of auditions for 2010’s X Factor Gamu Nhengu performed her own version of Walking On Sunshine.
Simon Cowell dubbed it “one of [his] worst songs ever”
The performance was marred by allegations of post production autotuning
Watch the video and decide for yourself
http://www.youtube.com/watch?v=DRG7N_koxF0

fsanyee - 2011. 11. 03. 13:04

nekem is gamu ugrott be egybol amikor eszrevettem hogy meg lett valtoztatva :D

fetomy - 2011. 11. 03. 15:21

Nah mikor ilyen sokan vannak, még nehéz sorrendbe rakni, és emlékezni mindenkire :D De azért nézzük kb.

1. Drew – Jobban szeretem mikor végig lassú, de igazából k.vajó volt.
2. Stereo Hoggz – Baromira tetszettek így egyben, szinte az egész műsort végigvártam, hogy ki fog összességében jobban tetszeni, egyedül Drewnak sikerült megelőzni őket, de nem sokkal.
3. Josh – Lehet csak túlzottan szeretem a számot, egyébként nem tetszett jobban az eredetinél, viszont szvsz nagyon jó volt.
4. LeRoy – Nem hoz nagyon mást, mint eddig, viszont nagyon szeretem.
5. Chris – Az eleje necces volt, de aztán tetszett, majdnem annyira mint az audiciós sajátja. Szvsz egyébként én azért énekeltetnék vele sajátot, ha nem tiltja a szabály.
6. InTENsity – Ők hozzák amit eddig, tetszett is, de azért várnék tőlük egy blow away performanszot.
7. Marcus – Ő azért ennél izgalmasabb szerintem, nekem kicsit középszerű volt de azért élveztem.
8. Lakoda Rayne – Főleg azért ilyen alacsony a helyezésük, mert csalódás a múlt héthez képest nekem. Unalmas volt, semmilyen és úgy néztek ki, mint valami 30-as kismamák ezekben a jellgtelen ruhákban. De azért az évszakolós ötlet érdekes volt, kár, hogy nem jött be szvsz.
9. Astro – Nem volt rossz, szórakoztató is mondjuk, de akkor is jobb szeretema többieket. Főleg ez a nagyon gyerekhang nekem nagyon nem illik össze a rappel. Viszont még mindig inkább ő, mint az utána következők, őt legalább végig tudtam hallgatni.
10. Melanie – Hát én nem tudom ebből mi nem volt az ő komfortzónája, mert szvsz tökugyanaz volt mint eddig. És ugye úgymond egysíkú dalokat csak akkor nézek el valakinek, ha az egyedi, Melanie pedig akármekkora hanggal is rendelkezik, egyáltalán nem egyedi vagy izgalmas. Csak azért hallgattam végig, hátha tényleg lesz benne valami twist, de hát nem.
11. Stacy – Ő volt az, akit nem bírtam, de a hangját/előadását legalább igen. Nos már azt sem. Csak azért hallgattam végig hátha jobb lesz, de szintén azt tudom mondani, hogy hiába a k.vajó hang, ha nem tudok semmit sem szeretni benne vagy a produkciójában.
12. Rachel – Belehallgattam mit énekel, de annyit nem, hogy megítélhessem, viszont legnagyobb öröm lenne ha ő esne ki.

A show egyébként tetszett, a zsűri sem tűnt műnek -azért Paula üdítőköpése ütött :D-, kicsit oda is szúrtak egymásnak, volt negatív kritika is azért, szóval egyelőre tetszik.

JA, bottom2-ba meg valószínű hogy holnap szopni fogok, mert az én alsó 3-4 actom nem valószínű, hogy ott lesz, inkább LeRoy esélyes sztem a kiesésre, amit meg nyilván nem viselnék kitörő boldogsággal…

fetomy - 2011. 11. 03. 15:31

Ja, azt kifelejtettem, hogy nagyon szar dolog, hogy az élő show után 2 órával már nem lehet szavazni. Ha ezt előre tudom, mielőtt elaludtam, random szavaztam volna a kedvenceimre :/

CyClotroniC - 2011. 11. 03. 19:22

Személyes sorrend:

DREW – Akármit csinál, imádni fogom. Ennyire nem kedveltem egy indulót se, mióta 3 éve elkezdtem nézni az X-eket élőben. Ennyire nem volt még meg senkinél se a szerethetőség, a hang és a kreativitás. És amellett, hogy végtelenül profinak érzem, mégsem olyan távolságtartóan és hidegen profi, mint ahogy Misha a UK-ben (pedig ott ő a kedvencem). És itt jön a nagy dolog, hogy még a számválasztás se volt valami veszettül jó (rossz se), és mégis kérdés nélkül megzabáltam. És nála tényleg elhiszem róla, hogy akármilyen stílust meg tudna oldani. Remélem ő nyeri, és szerintem erre simán meg is van az esélye.

INTENSITY – Abszolút első szezonos Glee hangulat fogott el. Egyértelműen a show feelgood actje, imádom ezt az önfeledt bulizást, amit hoznak. Remélem, hogy nagyon sokáig még velünk lesznek. Azt amúgy jól megérezték, hogy 2 fiút és 2 lányt ki kell emelniük a 10-ből, hogy legyen arcuk. Amilyen langyi volt benne múlt héten Emily, itt nagyon hozta a cheer-factort :D

JOSH – Az a helyzet, hogyha túl sokan fognak lassúzásokat hozni hétről hétre, akkor unalmas lesz, de ezt a kategóriát nekem most Josh nyerte. Jó, a számválasztás is nagyrészt belejátszott, de profin megoldotta az egészet. Kéne neki valami „kihívást” is adni.

LAKODA RAYNE – WOW. Na ők hétről hétre jobban tetszenek. A múlt hetitől szerintem ők is sokkal jobbak voltak, vagy legalábbis itt sokkal több jobban rá lehetett menni a harmóniákra, amik többnyire nagyon nagyon szépen csengtek együtt, de még kell nekik egy kis idő azért. Az évszakos megoldás baromi jófajta volt. Good job Paula!

CHRIS – Na itt azért megmutatta, hogy tud is énekelni, és nagyon-nagyon jó a hangszíne. Az összes férfi énekes közül a műsorban az ő hangja jön be a legjobban. Nagyon jó dalt kapott most L.A.-től, remélem még jönnek majd színfoltok vele kapcsolatban.

STEREO HOGZZ – Na itt látszik a hozzáértő emberek skillje, amikor egy Brian Friedman és egy Paula Abdul dolgozik közösen a koreográfián. Semmi epic ötlet nem volt a külsőségekben, de mégis végtelenül profinak hatott az egész, és ez úgy általánosságban az egész US showra is igaz. Grandiózusabb a britnél számomra. A leadsinger veszettül jó. Korábban egy legyintéssel elintéztem ezt a csapatot, de most nagyon-nagyon jók voltak.

ASTRO – Eszméletlenül skilles a kissrác, az első 20 sec után elgondolkodtam, hogy ott lesz a három kedvencem között az este, de a két percbe már unalmassá vált. Jó érzéke van a raphez és a szövegíráshoz is, de ettől különlegesebb rapszámokba nyúlnék bele, ezek nagyon retrosak nekem.

MELANIE – Kellett Simonnak is egy Stacey vagy mi van? A hangja lenyűgöző, de túl „öreg” számokat szerintem. Drew-nak szerintem hatalmas szerencséje, hogy egy pancser kiscsajjal és egy jóhangú, de kevésbé karakteres lánnyal került egy kategóriába.

STACEY – Ez egy szubjektív helyezés lesz, nem mintha a többi nem az lenne, de ezt nekem túlszínezte, és mindegyiket számot ugyanazzal a tragikus arccal akarja átélni, és pont ettől lesz nekem mű az össze produkciója. Nem szeretem ezt a nőt, bármennyire tehetséges is.

LEROY – Jófajta a hangja, de ahogy Chris feljebb jött a múlt héthez képest, most ő nekem sokkal kevésbé tetszett, de úgy általában az overekről elmondható, hogy unalmasok lesznek, ha ezen az úton megyünk tovább. A többi három kategóriában sokkal több szín és fűszer van.

MARCUS – Itt ez nekem nem működött, pedig bírtam a csávót. Sehol az a vigyori lazaság, amit a válogatóra hozott. Itt L.A. nagyon mellényúlt a számválasztással, és kb a háttérvokál elnyomta az ő hangját. Nem tetszett igazán, pedig őt nagyon esélyesnek tartottam. Több soult kéne kapnia.

RACHEL – A Gamutól lelopott számot szépen előadta szarabbul… Köszönjük, ennyi elég volt belőle. Simon elhiszem, hogy jól szórakozik a retro pop számokkal, de engem mérhetetlenül irritál a kis frustka.

Nálam Rachel a kieső, de személy szerint a LeRoy/Marcus/Astro hármasból várok kettőt a párbajozók közé, aztán majd jól meglepnek az amcsik… Szerintem LeRoy megy haza :S

w! - 2011. 11. 03. 21:27

a sorrenddel nagyjából egyetértek én is, viszont a Josh gyerekért amennyire oda voltam az elején, annyira kezd unalmassá válni, és nem tetszik!
mennyivel jobb volt az angolban Craig jar of hearts előadása… ez a Josh-os meg szinte fájt.

Wini - 2011. 11. 03. 23:39

Stereo Hoggs:
Profi volt a koreográfia, de az eleje valami borzalmas volt, utána se lett sokkal jobb szerintem. 3/10

Chris:
Nekem nem tetszik, nem szimpatikus. Agresszívnek tűnik. A hangja szerintem akkor sem elég jó, de ez elment. 5/10

Leroy:
Egészen jó volt. Ő emberileg legalább szimpatikus. A hangja (hangszíne) szerintem zseniális. Én úgy éreztem, hogy a dal “íve” nem volt megfelelő, a végére nem volt katarzis érzésem. 6/10

Rachel:
Hallgattam, de valahogy. Hm. Valami másra figyeltem mikor nyomta, aztán vége lett, nem pörgettem vissza. Miért dicsérnek mindenkit már megint? Csak egymást szekálják, pedig lenne mit kritizálni. y/10 Menjen ő, csakmert.

Lakoda Rayne:
Az tuti, hogy sokkal tisztábban énekeltek, mint eddig bármikor. A dal nekem nem igazán tetszett, nem is értettem, hogy mi akar ez lenni pontosan. Ez a szám nekem semmit sem mondd. Ebből tudna nekem linkelni valaki eredetit? 5/10

Josh:
Nem egy könnyű dal, de itt-ott hamis volt… (szerintem) 4/10

Melanie:
Gyönyörű hangja van. De már most unom. 5/10

Astro:
Ez a csávó (kölyök) LA-nek fog pénzt keresni. :) A mashup királyság volt. Ez volt az első, amit nem untam végre. Kezdődhetne minden show vele. :) 7/10

InTENsity:
Vocally… hát no comment, se egyesével, se együtt. Azért nem könnyű élőben 10 embert együtt énekeltetni, az szent, de nekem ez nem elég hangban, az biztos. A nagyon király és poénos mashup miatt legyen. 6/10

Drew:
A hideg futkos a hátamon a hangjától néha. Hihetetlen szépen használja, főleg mikor hajlít. Levegőt nem mindig jól vesz, ha jól érzem. Értem Simon-t,hogy miért vette ilyenre a számot, de így kevésbé tetszett. Egyébként odafigyelhetnének arra, hogy a vokál ne nyomja már el a versenyzőt… Az eleje 1000szer jobb volt a dalnak, mint a közepe, vagy a vége. De ezt nem tőle fogom levonni, még így is az este legjobbja eddig. 8/10

Marcus:
Ezt a térdhajlító fixációt nem tudom megérteni. Seggel vette le az össze pocsolyát gyerekkorban vagy mi? Na ez is jobb volt a vokálig, az tuti. A személyisége/viselkedése fura. 7/10

Stacy:
Jáj. Műanyag. 2/10 a fantasztikus hangja miatt, amit persze túlerőltet. A középső neve meg “thank u” lehet, annyit mondogatja. Olyan szinten hazudik minden mozdulata, hogy hányingerem van tőle. Legyen mégiscsak 1/10 az értékelés miatt.

Na most elolvasom a kommenteket. :)

JD - 2011. 11. 03. 23:42

Stereo Hogzz – nálam nagyon feljöttek a két élő show alatt, főleg mivel a válogatóról nem igazán emlékeztem rájuk.
Chris René: most tetszett a legjobban, és plusz pont jár, amiért nem volt rajta sapka :D
LeRoy: érdekes, ő is most tetszett a legjobban :D Mondjuk a szám is szép volt.
Rachel: volt már jobb is, ráadásul semmi újat nem mutatott.
Lakoda Rayne: egy szóval tudnám jellemezni: szép :)
Josh: jobban tetszett, mint Craigtől ugyanez a szám, de szeretnék Joshtól valami vadabb, rockosabb számot hallani.
Melanie: szép volt, jó volt, de még mindig uncsi.
Astro: egész jó ez a gyerek, a végén még megkedvelem :D
InTENsity: nagyon jók ezek a srácok, tudnak hangulatot csinálni, és jó, hogy előbb-utóbb mindenki kap egy kis szólót.
Drew: nem tudok betelni vele… Bármit csinál, az tök jó.
Marcus: jobb számot kapott, mint múltkor, jobban is tetszett. Hihetetlen előadó ez a srác :D
Stacy: ő is lassúzni fog 10 héten keresztül? Nekem túl sok ez a nő, egyszerűen nem tudom szeretni.

Wini - 2011. 11. 03. 23:45

Bocs a duplapostért, de nem akartam, hogy mások befolyásoljanak, mielőtt vitát indítok. Gamu sunshine-ja se lett volna sokkal jobb élőben. Szerintem a linkelt meghallgatás olyan autotune förmedvény, hogy az valami őrült gáz.

Sztavrogin - 2011. 11. 04. 01:04

Egészen röviden. A tegnapi műsor se változtatta meg nálam a Josh-Drew-LeRoy sorrendet (mondjuk ebben közrejátszhat az is, h a versenyzők többsége nem különösebben szimpatikus a számomra), bár csak LeRoy szárnyalta túl az előző héten látott önmagát. Nálam. Mégis ő az, akit féltek a kieséstől.
‘W!’-vel ellentétben azért én nem jelenteném ki egyértelműen, h Craig ‘Jar of Hearts’-a sokkal jobb volt, mint Joshé. Craiget, ha csak hallgatom, akkor tényleg remek, de nézni egyszerűen nem bírom. Baromira irritál. Ráadásul ebben a számban volt a legelviselhetetlenebb. Számomra, teszem hozzá. Ameddig Josh ‘Jar of Hearts’-ára azt mondanám, h mélyen átélt, addig Craigére, h gyatrán eljátszott, de kétségkívül jól szól (addig legalábbis, ameddig nem rontja el a mű sírós hanggal).
Egyértelműen Rachel volt a legrosszabb, de nekem Marcus se hiányozna. Vagy Stacy. Vagy Chris. És őszintén szólva a csapatok se lopták be eddig magukat a szívembe, bár kétségtelen, h Paula kihozta belőlük azt, amit lehetett. :-)

CyClotroniC - 2011. 11. 04. 09:02

Na basszus többet nem tippelek… A US ennyire nem érti a csapatokat? Mert kiemelkedően profi munkát végzett velük Paula, talán a legjobb mentormunka volt, erre csapat vs csapat párbaj? Pedig a Glee-hype miatt az InTENsityt tök messzire vártam. Egyszerűen out-of-the-blue volt nekem ez a két párbaj helyezés most.

fetomy - 2011. 11. 04. 09:32

Mi a tököm?? Hát azért ne már… Alapból nagy baromság volt csapat vs csapat párbaj, mikor szvsz messze a legjobb mentormunka Pauláé, és egyáltalán nem is csak erről a hétről (sőt, nekem a UK-s mentorokat beleértve is ő viszi eddig a prímet) Emellett a Hoggz szvsz tegnap simán minimum a mezőny első felében volt, még ha nem is mindenkinél olyan magasan mint nálam.. Oké, hogy nem mentorokat pontozunk, de akkor is vicces ez így. Persze tudom, Stacy és Rachel akármilyen szarok imádják őket. Csak tudnám mit imádnak bennük annyira a pípölök… :/

Stacy azért ma is könnyezett aranpicilelkecskéje hogy maradni akar, komolyan mondom nagyon megutálom őt is elég hamar úgy érzem… Hogy halt volna meg benne ez a muzsik, Szájmon.

fetomy - 2011. 11. 04. 09:34

Ja, de az hozzátartozik, hogy meglepett, hogy a “saját” actot küldték haza, főleg mert én is így éreztem helyesnek. De lehet csak látták, hogy a szavazatok alapján nagyon nem jött be ez a Glee feeling (azért megjegyzem, nekem ez egyáltalán nem jött át Gleesnek, igaz csak az s1-et láttam).

bewaretheides - 2011. 11. 04. 09:47

Én legszívesebben a vendégelőadót szavaztam volna ki…ez valami botrányosan rossz volt.

És akiket a végére várok:
Drew, aki szerintem nyerni is fog, hacsak nem történik vele valami nagyon nagy csoda negatív értelemben
Josh, bár tőle többet várok, mint az eheti produkció
Chris, mert nekem szimpi és azóta rongyosra hallgattam a Young Homie-t :)

+1 Marcus, mert tudom, hogy jó bár nagyon nem szeretem azt a stílust amit ő képvisel
+2 Dakotarain, elvileg semmi esélyük, de azért hátha…

MrSpock - 2011. 11. 04. 09:51

Lassan attól tartok,hogy a végén Drew-Rachel döntő és ott utóbbit szavazzák meg! De remélem amentorok tesznek róla ne így legyen! Essen már ki minél előbb,és akkor minden rendben lesz. Amikor meghallottam anevét feszült lettem egyből,hogy ilyen nincs! Pont az intensity párbajozott,mikor legalább valami mutattak is,meg ugye 10 ember sok különböző hang és potenciál lett volna.
De mindegy is hajrá Drew!! Nálam messze a legjobb,sőt kijelentem hogy eddigi hasonló műsorok közül ő a legszimpibb akit láttam. Bár Carrie Underwoodot is kedveltem nagyon az idolból.
Wini: Lakoda Rayne dala: Dixie Chicks-Landslide,ehhez annyit hogy talán az egyik leguncsibb lassú számuk,bár én kedvelem őket. Natalie Maines-nek meg szupi erőteljes hangja van.

CyClotroniC - 2011. 11. 04. 09:52

fetomy: Pedig S1-es volt, a párbajdalukat, még énekelték is a 13. epizód (őszi finálé) végén.

Wini - 2011. 11. 04. 10:22

MrSpock
Aha, így már értem miért nem értettem. Ők fogták és pop-osra vették az alapot, úgy nagyon furán hat ez a nóta szerintem.

Na megnézek még dalt a csajoktól. :)

Sajnálom Paulat. Mégha nekem a SH nem is jön be egyáltalán, a glee életérzés sosem fogott meg, nem is néztem sose a sorozatot se. Az InTENsity számomra a leggyengébb csapat, de akkor is látszik rajta a munka.

Ha már mentorok, csak én érzem úgy, hogy Nicole sokkal gyengébb, mint a másik 3 judge?

kotterovány - 2011. 11. 04. 10:34

Azért ne hívjuk már a Landslide-ot Dixie Chicks számnak, légyszi. Fleetwood Mac az. Még ha ez a verzió jobban is hasonlított a DC verzióhoz.

Maccs - 2011. 11. 04. 11:13

Sajnálom hogy kiesett az inTENsity, én nem őket küldtem volna haza..
Amúgy érdekes, hogy a 3 döntőkben elénekelt számukból 2-t a One Direction is előadott UK S7-ben. Kiváncsi lettem volna hogy a továbbiakban milyen arányban húznak bele az általuk énekelt számokba.

fetomy - 2011. 11. 04. 11:59

CyClo: Hát én nem tudom, kedveltem a Glees számokat is, és az InTENsityt is, de valahogy mégis más volt nekem :)

Wini: Szerintem Nicole sem gyengébb. Sőt egyelőre a 2 hetet egybevéve kb. 2-3. helyen van. Paula simán 1. mert eddig mind a 7 produkció így vagy úgy de siker volt -még ha ma 2 bottom2 is volt, mindent kihozott belőlük-, LA egyelőre so-so, mert a week2 már egy fokkal jobb, de igazából Astro az Astro, sok kérdés nincs, Chris most jobb volt viszont Marcus jobb ennél, tehát a mentoring -egyelőre- még nem talált be. Simon nálam eddig a 4. egyértelműen. Csak Drew-al végez jó munkát, abban meg mostmár kérdés mennyi a munkája, mert ugye mintha azt mondta volna tegnap, hogy Drew előadásában szinte minden Drew ötlete volt. Nicole week1-en mindenkiből maxot hozott, talán Stacyből nem, week2-n LeRoy és Josh szerintem jó volt, még ha nem is 100%-osak, Stacy talán nem, de lehet őt csak én utálom.

Egyébként az értékelésemben -még- erősen belejátszik, hogy Nicole és Paula voltak azok week1-en, akik mind a 4 actjukból kihozták amit csak lehet, megnehezítve ezzel a maguk dolgát is, míg Simon és LA kb. szándékosan elkúrta 1 (illetve 2) actját, hogy ne legyen nehéz a döntés. Ez pedig nem szimpatikus, mert lehetett volna Tiah, Simone és Philip távozása olyan mint Dexteré vagy a The Brewer Boysé, vagyis hogy legalább egyszer tök jók voltak, még ha nem is volt elég, de nem kellett -szvsz- rossz szájízzel távozniuk.

CyClotroniC - 2011. 11. 04. 12:04

Nicole legnagyobb hátránya, hogy 6-ból 6 produkció mikrofonállványos danolászás volt. Jó, nem párbajozott senkije, ez őt igazolja, de nulla kreativitás van benne. Mondjuk LA és Simon is tipikusakat ad, egyedül Paula actjeiben van benne fixen a meglepetés…

Na de ezt a mai videós írásban le is vezettem kicsit bővebben, legalábbis én így láttam.

Wini - 2011. 11. 04. 12:29

Nicole Szerintem ott rontotta el, hogy hozta a bohócot az első élő showra pl. Tiger helyett.

Nicole nekem Josh miatt nem szimpatikus. Leroynak jól ez a mikrofonállvány téma, de Josh egész mást is nyomhatna. Stacy-ről nem vagyok hajlandó többet beszélni. A továbbiakban nem is nézem majd meg. Az mondjuk nem feltétlen a ő hibája, hogy őt is továbbhozta, lehet produceri döntés is…

Mondjuk így visszanézve youtubon a show-t most éppen a kaszán gondolkodom. Drew miatt meg Lakody Rayne miatt még maradok, de ha nem javul általánosan a színvonal, akkor inkább nem nézem.

vikkancs - 2011. 11. 04. 19:23

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de számomra a műsor leggyengébb része a közös dal és a vendég fellépő előadása volt. Kritikán aluli volt mindkettő.

Attika91 - 2011. 11. 04. 20:31

The Stereo Hogzz:
A Stereo Hogzz Janet Jackson Rhythm Nation című dalát hozta, amiben az ének nem volt kiváló, hibába van egy jó lead singerük. A koreográfia és a színpad viszont nagyon jő volt, és bár nem szeretem Paulát ezt most jól megcsinálta. Csak az a legviccesebb, hogy Simon azt mondta nekik, hogy nincs a világon olyan jó csapat mint ők, ennek ellenére a végén őket küldte volna haza. Nekem 3/5 volt.

Chris Rene:
Egy egészen jó feldolgozást hozott adott L.A. Chrisnek és végre olyan volt, mint a válogatón, ahol nekem nagyon megtetszett. A Carpenters Superstar című dalát megszerettette velem, azonban valami hiányzott, valami plusz, de a színpad is sokat dobott az előadáson. 5/5

LeRoy Bell:
Az általam nem igazán kedvelt, de elismert Leroy egy Lonestar dallal érkezett, ami sajnos bár tökéletes volt nem mozgatott meg bennem semmit, valahogy nem jön át, hogy megasaztáros legyek :D. Azért mindenképpen az est jobbjai közé tartozik, de számomra még mindig egysíkúak az előadásai. 3/5

Rachel Crow:
Ő az akit már az első pillanattól teljes szívemből gyűlölök. Borzasztóan idegesítő, affektáló és mű. A Gamu-féle Walking On Sunshine sokkal jobb volt, Simon pedig nevetséges, hogy leszaroz egy dalt, aztán odaadja azt a saját énekesének. Remélem hamar ráunnak az amerikaiak és hazaküldik. 01/5

Lakoda Rayne:
Múlt héten nagyon tetszettek a most már egyértelműen country műfajban nyomuló Lakoda együttes. Eléggé erőtlenre sikeredett azonban előadásuk és jóval a múlt heti teljesítményük alatt teljesítettek. Az évszakos ötlet viszont nem volt rossz ötlet, de nekem a Glee-s feldolgozása jobban tetszett a Landslide-nak. 2/5

Josh Krajick:
Josh-t a Bootcampben kedveltem meg és azóta, ha nem is a kedvenceim közé tartozik, de mindenféleképpen a jobban közé. Bár nekem még mindig Lea Michele feldolgozása tetszik a legjobban a Jar of Hearts-ok közül nagyon tetszett amit a héten énekelt, bár az elejét egy kicsit bizonytalannak éreztem, inkább a másik fele tetszett. Szerintem sokkal jobb volt, mint az angol változatban Craig által énekelt. 4/5

Melanie Amaro:
Az egyik kedvencem Melanie és nagyon örültem mikor Simon visszahozta őt a versenybe. Mindenképpen az este egyik legjobbja volt és szerintem még a múlthetinél is jobb volt. Nagyon jó volt a dalválasztás, aminek hatására megszerettem az Eagles Desperado-ját. 5/5

Astro:
Még mindig nem tudom mi értelme volt tovább vinni az élő showba a fiatal rappert. Hiszen rappen kívül más stílust nem is tud majd hozni, hiszen egy rock héten nem tudom mit fog csinálni. Nekem nem tetszett. 2/5

InTENsity:
Nekem már az elejétől nem tetszett ez a tízes felállás. Engem egyáltalán nem emlékeztetett a Glee-re az egész csapat. Volt közöttük egy-két jó énekes de az egyik legrosszabb döntés volt őket összetenni, ezért örültem is hogy őket ejtette ki a zsűri a végén. Viszont a két szám mash-up-ja tetszett. 1/5

Drew:
Az egyik kedvencem ő az aki még egy Justin Bieber dalt is képes volt megszeretettni, persze a saját feldolgozásában. A mostani Just A Dream is nagyon tetszett. Jó volt a színpad, a hangja gyönyörű volt Simonnak egy nyerő kártya van a kezében. 5/5

Marcus Canty:
Marcus egy nagyon jó előadást mutatott be. Bobby Brown Every Little Step I Take című dalával, ami nekem nagyon tetszett, eddig is tetszett amiket énekelt, azonban úgy érzem, hogy a sok tehetség között elveszik és nem igazán emelkedik ki a mezőből. 4/5

Stacy Francis:
Stacy-t már a kezdetektől fogva kedvelem, bár látom, hogy itt a junkie-n nem egy kedvelt személyiség, de a mentorok házában hatalmasat énekelt és engem meggyőzött. Tetszik a stílusa, bár néha valóban kicsit sok, de mindenesetre remélem sokáig eljut a versenyben. Csak egyet kell tennie más oldalát is meg kell mutatnia, nem mindig csak a nagy díva dalokat, balladákat. Most a dalválasztása nem volt erős szerintem. 4/5

Sorrendem:
Drew
Chris Rene
Melanie
Stacy
Josh
Marcus
LeRoy
Stereo
InTENsity
Lakoda Ray
Rachel

Attika91 - 2011. 11. 04. 20:31

Bocsi ha kicsit hosszú voltam :D

winnie - 2011. 11. 04. 20:50

ehh, hihetetlen, hogy képesek lip-synch botrányt kiáltani az x faktorban, mert a csütörtöki csoportdalban leroy későn emelte fel a a mikrofonját.. tele van cikkekkel a sajtó, a fox meg mondja, hogy a csoportdal, mint máshol is, playback: http://www.deadline.com/2011/11/lip-syncing-storm-brews-on-x-factor/

fetomy - 2011. 11. 04. 22:20

Ebből akarnak tényleg botrányt generálni? Hát tök egyértelműen playback minden közös, amit azért még egy laikus is rögtön észrevesz szerintem – mivel én is észreveszem. És nem is tagadták sosem, a live feliratot is leveszik addig mindig ha jól emlékszem.

JD - 2011. 11. 04. 23:03

Én ledöbbentem az eredményen…
Egyszerűen nem értem ezeket az amerikaiakat. Már előre látom, hogy a végső hármasban ott lesz Stacy és Melanie, plusz lehetőleg Rachel…

JD - 2011. 11. 04. 23:08

Amúgy a párbajdal is playback lenne? Mert a Stereo Hogzz-nál is volt egy érdekes dolog…

Xsz - 2011. 11. 04. 23:08

Mi ez már hogy a narrátor hangját adásról adásra váltogatják? Múlthéten a brit felkomf bát kérték meg, a liveshowba mintha a műsorvezető hangját hallottam volna, a mostani adásba meg valami tök béna ember adta a hangját a műsorhoz…A műsorvezető se elég szimpatikus, a brit műsorvezető nagyon nagy arc :D

fetomy - 2011. 11. 05. 01:35

Hostokban nálam Luke-Dermot-Steve a sorrend, de mondjuk Stevenél sem az emberrel van a gondom, hanem kicsit túlzottan szájbarágós a szövege, kicsit amatőrnek tűnik, de inkább a szövegírója.

A felkonf hangja valami brutálisan ratyi volt a resultsban szvsz, de az előtte levő sem volt az igazi éppenséggel…

A párbaj pedig szerintem nem playback, legalábbis nekem úgy szokott tűnni, hogy az legalább annyira live-hatású hangilag mint az előző napi éneklés. Ettől még lehet playback, de szvsz csak a közös dal pb.

fetomy - 2011. 11. 05. 03:24

Amúgy itt sosem lesznek heti témák?

bewaretheides - 2011. 11. 10. 11:03

@fetomy Most volt, filmzenék voltak, ami persze nem jelent semmit, hiszen kb. minden valamire való zene megjelent már filmben.

winnie - 2011. 11. 10. 11:07

á, már a magyar verzióban is anyáztam erre a kategóriára. teljes bullshit, tényleg mindent lefed. csak akkor van értelme, ha filmhez készült, vagy tényleg signature számok közül lehet választani.

JD - 2011. 11. 10. 12:52

Filmzenék lett volna a téma? Nem igazán tűnt fel :D
Eddig ez volt a leggyengébb hét, a produkciók nagy részét untam, és sajnos többségében olyan zenék voltak, amikkel én nagyon nem tudok azonosulni (gondolom az amerikaiak igen).
Stacy végre megmozdult, de nekem még így is túlordibálta ezt a szerencsétlen számot, ráadásul mintha pár helyen félrecsúsztak volna a hangok. Marcus szokás szerint jól énekelt, de semmi extra, LeRoy-t kezdem unni, Joshnál még mindig várok a csodára, Lakoda korrekt volt, de voltak már jobbak is, Melanie hozta a kötelezőt (ami nálam kötelező unalmat jelent), Stereo Hogzz is volt már jobb, de legalább jó volt a számválasztás meg az előadás. Astro és Chris most tetszett, nálam ők ketten egyértelműen jönnek felfelé.
Drew-t most gondolom össze kéne hasonlítani Janettel, de nem fogom, mindkettő a saját képére formálta a számot, és nem is tudnám eldönteni, hogy melyik tetszett jobban. Nagyon tetszett most Drew ruhája és haja is :)
Rachel most volt a legjobb, de nekem ez a szám sokkal jobban tetszett tavaly Katie-től. Persze itt is két külön kategória a kettő, szóval nem érdemes hasonlítgatni.
Fogalmam nincs, ki fog párbajozni holnap, gondolom a két csapat veszélyben van, de az overeket se sajnálnám (kivéve Josht, bár neki lehet, hogy jót tenne egy párbaj).

CyClotroniC - 2011. 11. 10. 13:39

Tudtátok, hogy a Coldplay – Fix You a ‘You, Me & Dupree’-ben volt? :DDD

Ettől függetlenül én eddig csak a dalválasztásokat néztem, de baromi jókat szedtek össze. A Drew, a Josh és a Hogzz szám érdekel majd főleg, főleg a legutóbbi, mert nagyon nagy kedvencem. Mondjuk az összes bullshit filmválasztás közül a legviccesebb Jacko számot választani olyan indokkal, hogy a ‘This is it’-ben volt :DDD

Wini - 2011. 11. 10. 14:50

Stacy:
Nem láttam/hallottam. Gondolom a szokásos sikonyálós. y/10

Marcus:
Nem volt rossz, a számot nem nagyon komáltam. 7/10

Drew:
Nagyon tetszett az előadás. A ruha borzalmas volt… Más volt, mint Janet előadása, nem hasonlítanám inkább. 7/10

Leroy:
Kezd unalmas lenni. 5/10

Lakoda Rayne:
Nagyon bejön. Sokkal jobb volt mint elöző héten, de valaki még mindig hamis… Az sem tetszik, hogy vokál is van mögöttük… MINEK??? Ennek ellenére 8/10

Astro:
Bárcsak ne mutatnák, ahogy LA “rángatózik”. :D Nem volt rossz. Annyira nem vagyok oda a stílusért, de nem volt rossz. 7/10

Melanie:
Szerintem elég gyenge számválasztás. 5/10

TSH:
Rém gyenge volt hangügyileg. 3/10

JOsh:
Dögunalom ez is. Annyit kap, mint Leroy. 5/10
Nicole SZERINTEM nagyon gyenge mentor, ez van.

Chris:
Nagyon kevés a hangja és nagyon ellenszenves nekem. 2/10

Rachel:
Egy kicsit kevesebb több lett volna, de ennek ellenére az első előadás, amit már meghallgattam, igaz nézni nem bírtam. :) 6/10

Összességében a versenyzők sokkal ellenszenvesebbek, mint az angolban. Nincs köztük csak 2 act, ami igazán bejön, a többi mind túl nagyképű, elszállt…

Hajrá Lakoda Rayne, mostmár egyértelmű kedvencek. Drew-t pedig nagyon kedvelem, emberileg is. Bárki más esik ki, az nem nagyon zavar.

fetomy - 2011. 11. 10. 14:58

Hú Stacy-nek nagyon nem kellett volna szvsz kihangsúlyozni, hogy az arca elfér a fél fején… Hatalmas homloka van, amiről nem tehet, de hát ezért is szokta letakarni gondolom.. Egyébként ma szerintem összességében is elég ronda volt.. Plusz irritál, hogy a sorok végén úgy mondja ki az utolsó mássalhangzót, mintha hozzámondaná hogy “hah”..
Marcus ma szvsz igen jó volt. Tényleg elég jó előadó, tisztára beleélte magát.
Drew, Jajj de szép halk volt :) Jól is nézett ki, nagyon szeretem hallgatni :) Bár kicsit érdekes volt hallgatni, de tényleg nagyon jó volt:) És LOOOOOOOL Paula mekkorát égett a ruhával te jó ég :DDDD
LeRoy is nagyon jó volt, jó hogy egy kicsit gyorsított a tempón, nem volt unalmas, és jól is állt neki.
Lakoda Rayne a legelső héten talán egy hangyányit jobban tetszettek, de ez inkább a dal miatt lehet. Nagyon szeretem, hogy countryt nyomtak :) Azt meg látom, hogy minden adásban kell reklámozni valamelyik szponszort..
Astro rap része nem volt rossz, de a chorus nagyon nem tetszett :/ Ezen kívül ha egy 5-6 évvel idősebb lenne jobban szeretném, a gyerekhangja nem igazán jön be.. Pedig egyébként imádom ezt a számot, úgyhogy ez most nekem nem jött át..
Melanienál én még mindig nem érzem annyira a comfort zone-ból való kilépést, és már kicsit unom, hogy valakinek mindig nagyon fáj a torka, ezért húde nagy szó, hogy jól énekel… Ettől függetlenül ez most kevésbé volt unalmas, tetszett is.
Stereo Hoggz. Mi van, LA nem ismerte a dalt???? Hát azért kemény :D Xtinára aztán azt biztos nem lehet mondani,hogy a kuka mögül vették elő.. :D Egyébként tetszett, a koreográfia mindig jó, a srác tud énekelni, azért talán ki lehetne próbálni 1-1 másik énekest is, de lényeg, hogy azért még bírom őket.
Josh is jó volt, szerintem még mindig nem hozta ki magából a legtöbbet, de tetszett :)
Na, ezt szeretem én Chris Rene. Ez k.vajó volt, jó volt a rap, jó volt a chorus, jól is adta elő, minden a helyén volt, az egyik legjobb volt szvsz.
Mióta felfedeztem, hogy Rachel hangjának itt-ott van egy kis Cher Lloyd-os tónusa, meghallgatom, az viszont tuti, hogy minden egyes gesztusa iszonyatosan irritál…

Drew
Marcus
Chris Rene
LeRoy
Melanie
Josh Krajcik
Lakoda Rayne
Stereo Hoggz
Astro
Stacy

Sorrendemtől függetlenül elég valószínű, hogy a két csapat lesz szarban megint… :/

MrSpock - 2011. 11. 10. 16:33

Nekem ez az adás jobban tetszett ,mint az előző hét.
Nem tudom hogy lehet a koromból adódik,de jobban tudtam értékelni pár nótát,és előadást.
Egyértelmú napi győztes nálam Leroy: Amúgy is kedvelem ezt a U2 számot,de nála éreztem,ahogy elkezdte azt az érzést mikor megbizserget,hogy ez már valami! Persze lehet elfogult vagyok,mert sok kellemes emlék,vagy inkább “fiatalságom”jutott eszembe.
Majd Lakoda lányok jönnek. Nah most ez egy jó kis dal,és összhang volt,bár a közös énekléssel nincs is gond. Csinosak,bájosak is,nagyon tetszett.
Drew hozta a formáját,de nekem most ő kezd uncsi lenni,bár tényleg imádom és mindig No1:)
Stacey elment ,semmi extra. Joshtól is többet vártam de Cocker számot énekelni nem valami tuti nekem. Kicsit távol áll tőlem az afajta hang(zás).
Astro-Chris: Előbbinál borítékoltam Eminemet,mivel ugye rap,megoldotta,bár tényleg kár hogy gyerekhangja van amúgy tudja pörgősen nyomni. Rene sem volt rossz,jól vegyítette a szöveget egy kis énekkel,de nem fért bele a top3ba.
Stereo Hoggz: A dal végülis elment,iparos módjára kihozták amit tudtak,látvány is megvolt de semmi plusz.
Marcus rendben volt,bár néha a kevesebb több lenen,de nincs problém.
Melanie meg most csini is volt,mit tesz egy jó smink,és a hangjára sem lehet panasz. Neki ez túl könnyű dal volt,megoldotta ahogy kellett.
Végére hagytam Rachelt! :D Egyszerűen nem bírom mint személyiség. Én csak Kicsi Somának hívom:D Most főleg hajazott rá azzal ahajjal és majdnem olyan mimikát is nyom. :D
Bár hangilag nem volt rossz de sajnos nagyon lehúzza önmaga :(

Xsz - 2011. 11. 10. 19:45

Először had gratuláljak a 6 háttér énekesnek, mert nem egy előadást ők hoztak le( főleg a csapatoknál…vannak 4-5en de nekik még kell 6 további énekes asdasdads OMG)

Stacy: Ahogy kinézett az amellett hogy no comment, énekelhet gyorsat is, azt is elnyávogja-> vissza a templomba

Macrcus: nagyon nem tetszett, a szám se, lehet az volt a ludas

Drew: Emberileg nagyon aranyos, de amikor küszködik azzal a magas hanggal azt nagyon nem bírom. A ruha viszont tetszett meg a haja is, nem tudom hogy mit kötekedett Paula.

Leroy: Az eddigi legjobb előadása számomra, itt is a zene+háttér énekeseknek köszönhető, de egyedül is megoldotta volna.

Lakoda: Nagyon tetszett, bár a számot nem ismertem de jó volt,bár halkan megjegyzem hogy 10en nem nehéz…,de ettől függetlenül jó volt.

Astro: Szokás szerint tetszett, a dalválasztás egyértelmű volt, a kórus része is jó volt.

Melanie: Fájó torokkal is lehozta könnyedén, néhol hangosabb volt a háttér ének de hát Matt-nél is elnéztük tavaly (ő azért dúrvábban beteg volt)

Stereo Hogzz: Igaz hogy csak egy ember tud náluk énekelni de a koreográfia meg úgy összesítve mindig jó.

Josh: Ez is tetszett, a múltheti után már kellett ez.

Chris: A számválasztás 10/10, LA ezt is nagyon eltalálta, talán ez tetszett legjobban.

Rachel: Az előadás nagyon tetszett végre ez volt az első értékelhető tőle. Viszont ezek a “gyűlöllek,utállak”-szerű mimika állandóan ott van és ez nagyon visszavesz az összhatásból.

CyClotroniC - 2011. 11. 11. 08:59

A FOX jól berendelte az S2-t… A formátum így a csapat kategóriákkal nem fog működni az USA-ban… Az első két public vote héten group vs group párbaj az ilyen már? Ráadásul Paula nagyon jól kezelte őket.

winnie - 2011. 11. 11. 09:25

kvázi mint nálunk:) mondjuk az ismert okok és az előzmények miatt ez papírforma is, engem inkább az angolok rugalmassága lep meg, hogy náluk van esélye a csapatoknak eljutni egy ideig. ott már az első évadban is azonnal jók voltak, s később is simán szavaztak rájuk – hol ilyen, hol olyan okból.

Wini - 2011. 11. 11. 10:25

Én azt nem értem, hogy miért Paulát kérdezték harmadikként. Ilyenkor ki szokták hagyni, és ha nem egyértelmű a döntés, csak akkor kikérni a véleményét… Nem tudom, hogy ez a műsörvezető, vagy a fülesébe beszélők hibája e. De iszonyat ostobán festett az egész. Az angolban, de még a magyarban is szokott ez rendesen működni…

CyClotroniC - 2011. 11. 11. 10:48

Mert nem akarják, hogy megússza a döntést. A UK-ben a Johnny-Kitty párbajnál pl Louie döntött legelőször, szóval azért szokták ezt variálni a hatás érdekében.

Xsz - 2011. 11. 11. 11:25

De ha 2-0 és nem akarja ő eldönteni, akkor mit hepciáskodik, egyszerűen mondja a másik csapatot, nem értem mit drámáznak.
Azért sajnáltam Paulát hogy megint duplázott.

Amúgy első élő közös dal, érződött rajta nagyon de tetszett.

UI: Will Smith helyébe kitagadnám a gyereket….ez most fiú vagy lány??? szánalom :)

Wini - 2011. 11. 11. 11:56

@Xsz:
Szerintem lány, ha nem az, akkor nagyon para… :)

@Cyc:
Most csak azért nem értek egyet, mert elöző héten is másodikként kérdezték azt hiszem. Igazán megkímélhették volna most.

Jövőre lehet nem csapatok lesznek az amcsiban, remélem kitalálnak valami új kategóriát, vagy átdolgozzák az egészet.

winnie - 2011. 11. 11. 11:57

Next Week’s ‘X Factor’: Lady Gaga-Madonna Night Scrapped for Rock Theme, Rihanna to Perform

bewaretheides - 2011. 11. 11. 12:11

Stacy: Megijedtem, amikor először megláttam és végig sem hallgattam…nem bírom a hisztis nőket. :)

Marcus: a stílus még mindig nem jön be, de el kell ismernem, hogy tud a srác.

Drew: Nekem tökre tetszett a ruha és nem tudom elképzelni, hogy Paula pont belenyúlt ebbe a bakiba…lehet, hogy cinikus vagyok, de nagyon megrendezettnek tűnt. Főleg, hogy legutóbb Simon kritizálta a Lakoda évszakos öltözékét, amire meg Paula-ék voltak nagyon büszkék. Ja és mellesleg tök jól énekel a csaj.

Leroy: Az első szám, ami igazán tetszett tőle. A hangja mindig is meg volt, de valahogy nagyon szerencsétlen számokat adott elő. Viszont nála sem ártana, ha végre meg tudnám különböztetni az egyik heti előadását a másiktól.

Lakoda: Meg fogtok kövezni, de szerintem az eddigi legrosszabb produkciójuk volt. A vokál elnyomott mindent néha-néha megspékelve egy értékelhető egyéni produkcióval. Nekem nem volt egyben az egész, igazán mellőzhették volna a 6 háttérénekest és akkor talán lehetett volna hallani belőlük is valamit.

Astro: Kicsit elfogult vagyok, mert annak idején nagyon tetszett az 8 miles is és a film zenéje is. Szóval a dalválasztás nálam csillagos ötös. Viszont továbbra sem tudom eldönteni, hogy minimális énekhang nélkül (rappelni elismerem, hogy tud, de énekelni még nem hallottuk), csak a valóban frappánsan átírt szövegekre hagyatkozva ott van-e egyáltalán a helye.

Melanie: Túl jó hangja van. Jacko-val legalább úgy csinál az ember, mintha küzdene. Ő csak odaáll és elénekli, lassan tényleg jobb lenne, ha lenne benne egy kis hiba, amitől emberi és emlékezetes lenne.

TSH: Irritál ez a túlzottan magabiztos, magamutogató stílus. Elismerem, hogy az az egyszem énekes tényleg tud énekelni, de egyedül sem szívesen hallgatnám, hát még 4 másik klónnal a háta mögött.

Josh: Félek Nicole és az én zenei ízlésem különbözősége miatt már sosem fogom megkedvelni. Ugye a Nickelbacknek volt elég híres filmzenéje…na az a minimum amit énekelnie kéne, annál csak zúzósabb jöhet.

Chris: Na vele aztán tényleg elfogult vagyok. Szerintem zseniális, amit csinál mindamellett, hogy belátom, bőven nem ő a verseny legjobb hangja. De annyi van neki, hogy túlélje a kötelezően éneklős köröket is és ahol pedig lehet, ott hagyják rappelni.

Rachel: Én alapvetően nem utálom Rachel-t mint kb. mindenki rajtam kívül itthon, de valóban ez volt eddig a legjobb live show-s előadása. Nincs semmi cuki benne, de azért a mi Veránkkal hasonlítsuk össze az énektudásukat…attól az If I was a boy-tól még most is kiráz a hideg. Attól, hogy fiatal valaki, még lehet nagyon komoly hangja.

Stacey és Hoggz akik tőlem a héten egyszerre is kieshetnének…az egyik bejött. :)

CyClotroniC - 2011. 11. 11. 12:31

Pedig Josh az egyik legjobb számot kapta, amit valaha írtak, legalábbis én ezt nagyon bírom (ez a blues-gospel vegyítés nagyon nagy húzás), de a Danyl Johnson féle X-Factor UK S6-os verzió jobban bejött.

http://www.youtube.com/watch?v=mzj9z8QDTfU

JD - 2011. 11. 11. 12:34

Én amúgy bírom a csapatokat, de ha már ennyire nem jön be nekik, plusz úgyis levitték a korhatárt, csinálhatnának egy gyerek kategóriát. Így is van három 18 alatti, pedig nagyon erős volt a fiú- és a lánymezőny is. Két csapat is össze lett rakva emiatt, pedig lehet, hogy szólóban nagyobb esélyük lett volna.

CyClotroniC - 2011. 11. 11. 12:38

Most nézem amúgy a live showt… Astro-nál a ‘Heavy D’ utalás nagyon korrekt volt. Amúgy komolyan tehetséges a srác a saját stílusában.

CyClotroniC - 2011. 11. 11. 13:09

Nekem meglepően férfi-orientált lett most a toplistám… Drew-ért persze most is oda voltam, de a 4 srác, akiket előre raktam, szerintem baromi jó számokat kaptak, és mindegyikben ott volt valami erő…

Marcus
Chris Rene
LeRoy
Josh
Drew
Melanie
Astro
Rachel
Lakoda Rayne
Stacy
The Stereo Hogzz

A The Stereo Hogzz-ban csalódtam, mert őket vártam a legjobban, az Ain’t No Other Man óriási nagy kedvencem (L.A. meg nem is ismeri?!?! WTF?!?!), és nagyon bénán hozták le, bár hozzá kell tenni, hogy szerintem nincs nagyon senki a mezőnyben, aki azt az eredetit megközelítően tudta volna hozni.

Az est jelenete: Marcus mikrofonállvány lerúgása. ;)

fetomy - 2011. 11. 11. 15:31

Öcsém bazdmeg… Én simán megértem, hogy a csapatokat nem értik/szeretik, na de ennyire? Paula komolyan mondom kb. a legjobb (de minimum egyik legjobb) mentormunkát végezte és nem csak ebből a szériából nézve… Azt is megértem, hogy Hoggz kiesik, mert hiába bírtam őket, nem volt sok esélyük tovább maradni, de azért így a Lakodával és múlt héten a tensityvel már nagyon sok…

Hozzáteszem marhára örültem, mikor az első 5-6ban továbbjutott a 2 akit utálok, és 2 aki abszolút nem érdekel…

CyClotroniC - 2011. 11. 11. 18:30

Na ki mit tippelt… jövőhéten Lakoda kivel párbajozik? Nehéz lenne megmondani, hogy az amcsiknál mi jön be és mi nem a népnek ezek után :O

Wini - 2011. 11. 11. 21:38

Leroy lesz a következő. Túlságosan normális, és szerény, biztos utálják… :)

Horny Reaper - 2011. 11. 13. 12:44

“Next Week’s ‘X Factor’: Lady Gaga-Madonna Night Scrapped for Rock Theme, Rihanna to Perform” – Astro mit fog csinálni? Betársul valakihez vagy pedig megpróbál énekelni? Erre kíváncsi leszek.
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, csak a végét, de senki mást nem zavart egy picit, hogy mekkora reklámot csaptak Sandler új filmjének? :-)

Arra is kíváncsi leszek, hogy kivel párbajozik a Lakoda, mivel más csapattal ugye már nem tud. Reményeim szerint Stacey-vel, és Stacey megy haza, de ez csak ábránd marad :-)

CyClotroniC - 2011. 11. 13. 13:00

Horny Reaper:

Tavaly Cher nagyon nagyon jó volt a rock héten, bár ő tudott énekelni ez tény.

– Girlfriend: http://www.youtube.com/watch?v=TYGbcFJEI3s
– Walk This Way: http://www.youtube.com/watch?v=r5HEN5FExd0

Mondjuk a Girlfriend meredek lenne Astronak, de valami Walk This Way-szerűt simán lehozhatna akár, bár lehet, hogy még az is nehéz lenne neki. Mondjuk így visszanézve ezt a kettőt… hát hiányzik egy ilyen laza csaj mindkét műsorból jelenleg. :(

Horny Reaper - 2011. 11. 13. 13:34

Wow, ez a Cher leányzó tényleg tud énekelni és rappelni is.
Majd meglátjuk hogy L.A. mit talál ki, max ír egy dalt neki :-)
Most hogy így írod, tényleg jó lenne egy ilyen vagány kis csaj a US-be is, a magyart meg inkább felejtsük el.

CyClotroniC - 2011. 11. 13. 13:40

Meg hát mindig lehet trükközni is… Pl tavaly az Elton John héten, pont Cher csempészett bele egy kis Eminem-et az Elton számba, szerintem az is veszettül jó volt.

http://www.youtube.com/watch?v=D13zilh0OOA

Szóval itt is lehet a rock hétbe rappet csempészni, csak azért valamit le kell mellé tenni az eredetiből is. De mondjuk egy Linkin Park választással szépen ki lehet bújni alóla, pl egy In The End-del :D

Horny Reaper - 2011. 11. 13. 14:17

Tényleg, a Linkin Park :-D Biztos kitalálnak valamit, remélem Drew is végre valami pörgős számot fog kapni. Oké, jól áll neki ez a lassú érzelmes stílus, de akkor is meghallgatnám mondjuk egy rock számot énekelni :-)

Savanah - 2011. 11. 13. 19:53

Várom a jövőheti témát…
Szerintem Stacey-vel fognak párbajozni… És attól tartok hogy lassan most majd jönnek Nicole mentoráltjai, sajnos.
Chris Rene most nagyon tetszett, Astro fejét továbbra sem bírom…
Rachel is marad unszimpi, de most tetszett amit énekelt.
Paulat is sajnáltam… Nem is tudtam, h lehet passzolni a szavazást…

bitlan - 2011. 11. 16. 01:05

Lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet, vagy tényleg nem volt eddig szó arról, hogy milyen hihetetlenül béna a műsorvezető? Nem akarom elhinni, hogy ezt a vállmarkolós, “well done”-bábút választották a szellemes, mindig saját véleménnyel rendelkező Dermot helyett…Annyira persze nem bánom, mert már lassan egyáltalán nem érdekel az egész (pedig eleinte több kedvencem is volt, most meg már lassan a főkedvenc, Josh sem érdekel) visszatértem a UK-verzióhoz, pedig attól sem vagyok idén elájulva.

fetomy - 2011. 11. 16. 15:10

És ha rock hét lesz, nem lehet rapelni? A többi szériából pontosan tudhatjuk, hogy Astro bőven lenyomhat egy rap számot, max beleraknak egy gitárt, elmondják neki, hogy ez rock hét volt ám haver, ő és LA meg elmondják, hogy igen, de sajátjukra formáltak egy rock számot, és ez így király, és túléli a hetet, mert úgysem érdekel senkit, hogy nem rock volt :) Meg hát az is egyértelműnek tűnik, hogy a Lakoda párbajozik, és valószínű hogy ki is esik, úgyhogy per pill pont nincs nagy kockázat benne.

fetomy - 2011. 11. 16. 15:12

Szokás szerint kifelejtettem valamit :)

bitlan: Steve Jones nekem is eléggé semmilyen. Mondjuk nálam nem Dermot a top, hanem Luke Jacobz az aussie-ból :)

CyClotroniC - 2011. 11. 17. 08:25

Astro és Chris okos számválasztásokat kapott, ahogy nézem, de legalább mindkét szám olyan, amit kedvelem :D Mondjuk nagyon klisés nap lett, szerintem nincs is olyan szám közte, ami egy magyar rádióban ne menne napi (minimum heti) szinten, de ettől még lehetnek jók, vannak érdekes pairingek is. Pl Joshtól az FF-re kíváncsi leszek :D

bewaretheides - 2011. 11. 17. 10:05

Na, akkor kezdem én. :)
1. LeRoy, tényleg uncsi, bár nem rossz amit csinál. Ja és nem vettem észre, hogy rock hét van, mert nem tudtam előre. Csak hallgattam és nem jöttem rá, hogy most mi is van?!

2. Rachel, én bírom a csajt, most már ki merem jelenteni. Tetszik, hogy nem túlozza el a soulos/fekete vonalat, de azért van erő benne. A dalválasztás elég fura volt, de működött.

3. Chris, imádom a reggae-t és Christ is, úgyhogy nekem bejött. Viszont tényleg nem rock, de pont nem érdekelt. (Igen, LeRoy szemében a szálkát, Chrisben a gerendát sem, de ez van…)

4. Stacy, szegecses karkötőtől és egy fél pár bőrkesztyűtől még senki nem lett rocker…ő sem. Annyira viszont nem éreztem rossznak, mint ahogy a zsűri lehúzta, a héten legalább végighallgattam.

5. Melanie, zseniális hangja van és mérges vagyok rá, amiért ők is megkerülték a heti feladatot…

6. Josh, Nicole kicsit túlerőlteti a fangirlködést, tudjuk, hogy nem szereti a rockot, mert akkor Josh énekelhetne azt minden héten. Egyébként szeretem a FF-t és Josh-t is, együtt meg pláne.

7. Astro, sajnos tetszett. Próbálok belekötni, de nagyon jó a srác rock hét vagy sem. Paula-val vagyok, could you suck just once? Még az is cuki a kishúgának üzenget, pedig az ilyeneket általában utálom.

8. LR, a végére nagyon untam a számot. De az eleje tetszett és legalább megpróbálták a heti feladatot teljesíteni.

9. Drew, végig azt vártam, hogy elkezdődjön végre a dal…de sajnos nem kezdődött el.

10. Marcus, a rock neki is jót tett. Viszont nem tetszett a kisfilmje, ez az erőltetett jókisfiúzás a templomban, aztán meg félmeztelen csajszikkal ráng a színpadon…amivel semmi baj nincs, csak akkor ne legyen ilyen szentfazék.

Hooligan - 2011. 11. 17. 13:48

Még nem fejeztem be, de L.A.Reid-nek súlyos fogalomzavarai vannak szerintem.

Hooligan - 2011. 11. 17. 13:57

Josh nyert este, bár itt nem volt nehéz…

Most komolyan… Chris és LeRoy is elmehet a kedves mentorával a halál náthás málnásába. Marcusnál legalább a kategória stimmelt, kár hogy szar volt.

LR kedvenc volt, de ma nem sikerült a dalválasztás, Drew meg… passz. Nem tudok rá se haragudni, de bakker.

JD - 2011. 11. 17. 15:01

LeRoy – hiába kedvelem a pasit, egyszerűen unom. Nem bánnám, ha ő menne haza holnap.
Rachel – hát ez nekem olyan langyos volt. Valamiért jobban bírom, mikor lassút énekel, a hangja is jobban szól olyankor.
Chris – ezt még véletlenül se nevezném rocknak, de ettől függetlenül tetszett.
Stacy – oké, úgy látszik, Amerikában bármire rá lehet fogni, hogy rock, úgyhogy akkor erről ennyit. Még mindig nem bírom a nőt, de tuti ott lesz a döntőben.
Melanie – nagyon szeretem az eredeti számot, de így tökéletesen előadva, hajlítgatva nagyon nem jött át.
Josh – na végre!!! Erre vártam már az első hét óta, és tényleg mennyivel jobban áll neki a pörgés! Mondjuk hiába volt tök menő a mikrofonállványa, azért megmozdulhatott volna.
Astro – és akkor kérném az “Elestem a motorral” című számot… :D Akkora forma ez a srác, hogy kezdem egyre jobban megkedvelni, hatalmas volt most is, pedig azt hittem, hogy egy idő után egysíkú lesz, de ezt hétről hétre sikeresen megcáfolja.
Lakoda Rayne – hát mennyire jók voltak már!!! :D Jól állt nekik ez a stílus, remélem, hogy megmenti őket a váltás. Ja és akarom Paige masniját! :D
Drew – vártam volna valami pörgést ezen a héten, de így is imádtam, mint mindig :) Azért nem ártana neki is valami váltás, hogy ne váljon unalmassá.
Marcus – igazi sztáralkat a srác, szerintem még a győzelem is benne van. Most is korrekt volt, de én keveslem a hangját ehhez a számhoz.

Thomas - 2011. 11. 17. 15:22

Josh most nálam vitte a napot, ráadásul ő jött a legrockosabb dallal:) De azért a 2. helyre behoznám most is LeRoyt, és Drew is inkább csak azért 3., mert köze nem volt a rockhoz:) Marcus is most tetszett eddig a legjobban, bár ezt a számot egyáltalán nem kedvelem, megkockáztatom, hogy ez volt a legjobb előadása, amit eddig hallottam:) Stacy érdekes volt, így elsőre nem tudtam eldönteni, hogy tetszett, vagy bűn rossz volt:) Lakoda nem most volt a legjobb, de továbbra is imádom őket, legszívesebben az ő koncertjükre mennék el:) Astro szokás szerint rappelt, Chris raggie-je sem illett ide, de Melanie soulos előadása sem, no comment. Rachel meg csak van, egy kis izé, amiben nem tudom megfejteni, hogy mi a jó:)

Xsz - 2011. 11. 17. 15:39

Leroy: Múlthét után egy mélyrepülés, unalmas volt.

Rachel: Kezd tetszetni, már a múlt heti is jó volt és ez is. Már látom benne a cute faktort :D

Chris: Ugyanaz mint Leroynál. Múltheti ütött a mostani meg selejt.

Stacy: Még mindig bennt van?? Essen már ki, utálom a nő teljes személyiségét….

Melanie: Szokás szerint hibátlan+ egyik all time fav. számom (az eredeti persze jobban bejön)

Josh: OWND!! :D Az este egyetlen igazi Rock száma :D Nagy volt.

Astro: Szokásosan tetszett ezen a héten is, ez a jó hogy ő rappel és a háttér énekesek meg frankón énekelnek és így tökéletes. A UK-ba már kiesett volna ha csak az ő hangja hallatszik, de itt nagyon jó. Csak így tovább.

Lakoda: Nagyon jók voltak, csak féltem őket nagyon nem elég, hogy az utolsó group mert amerika retard, ráadásul még szerencsétlen zsűri is lehordja őket…Remélem bennt maradnak mert fényévekkel jobb mint a UK Little mix, hangilag és külsőre is :D

Drew: 15 secet bírtam és mondom jó szokásos kösz cső.

Marcus: Josh után a legjobb volt.

1.Josh
2.Marcus
3.Lakoda
4.Astro
5.Rachel
6.Melanie
7.Chris
8.Drew
9.Leroy
10.Stacy

Lac - 2011. 11. 17. 15:53

Hmm, még visszavan Marcus, de eddig nagyjából ha egy rock számot, max 2-t sikerült összehozni.. szerintem

Josh egyértelműen a nap legjobbja, Drew-t még mindig imádom, a többiek meg lassan nem érdekelnek.. Közben az öcsémmel dumáltam, és kb. nem is emlékszem hogy a többiek mit adtak elő..

Thomas - 2011. 11. 17. 15:57

Szegény LeRoy fog kiesni, látom már rajtam kívül senki sem szereti:(
Még egy gondolat a Lakoda Rayne-hez, vajon miért nem adnak Carinak soha szólót? Nem gyengébb énekes, mint a többiek, sőt…
Amúgy én Astro-Rachel párbajt szeretnék (persze 0% esélyt látok erre), de előbbi a legunalmasabb nekem, aki mintha ugyanazzal a számmal jönne minden héten, utóbbi meg a legirritálóbb:)
A tippem a párbajra: LeRoy-Stacy

kotterovány - 2011. 11. 17. 17:06

ezt az egész theme dolgot ki kéne hajítani, a mentorok tök hülyék ehhez.

kotterovány - 2011. 11. 17. 17:18

úristen ez a szörmókgyerek, hogy kiherélte a kedvenc foo fighters számomat, bleeeeh. mehetsz vissza a balettba ugrálni.

Horny Reaper - 2011. 11. 17. 17:20

Wow, rock hét egyetlen rock előadással, még jó, hogy profik a mentorok :-)
Az estét egyértelműen Josh vitte, bár nagyon megijedtem, amikor a szokásos Nicole stílusban, mikrofonállvánnyal kezdte a dalt.
LeRoy megint semmilyen volt, olyan mint eddig.
Rachel-el sincs semmi baj, ha nem látom közben, és az ének után már nem is hallom :-) Énekelni tud, de van benne valami, ami miatt nem tudom kedvelni.
Hasonló a helyzet Stacey-vel is, most ő is jól énekelt, de amikor a kisfilmjében megint bőgött és a gyerekeit említette, minden pozitív érzés elpárolgott :-) De attól még most jó volt.
Chris előadása tetszett, köze nem volt a rockhoz, de csináltak egy jó feldolgozást :-)
Melanie, akárcsak LeRoy ugyanazt hozta, mint eddig. Simon magyarázatán meg jót mosolyogtam (rock csapat énekli, ezért rock szám), mert nemrég olvastam itt valaki kommentjében, hogy így fogják megoldani a dolgokat :-)
Astro egyre szimpatikusabb, ahogy írták, ő rappel, a háttérénekesek meg énekelnek, ez így van jól, és működik! :-)
Drew is ugyanazt hozta mint eddig, de elfogult vagyok, mert azt amit csinál, azt legalább jól csinálja
Lakoda Rayne a másik kedvenc, ők is tetszettek, és nagyon sajnálnám, ha kiesnének, de hát az amcsik kiejtik őket úgyis…
Marcus meg hozta a formáját, igazi előadó, de nekem is semmilyen volt az előadása

kotterovány - 2011. 11. 17. 17:33

na ez is áriázik…kezdem feladni ezt az x factort.
ha nagyon le kéne egyszerűsítenem, akkor itt vannak ezek a kiemelkedő tehetségek, teljesen tehetségtelen mentorokkal megáldva.

MrSpock - 2011. 11. 17. 17:35

Ez mi aszar volt most? Rock hét? Ezek nem amerikában élnek?
A rock nagy hazája,mennyi-menyni jó igazi rockbande volt,és többszáz számot feltudnék sorolni ami tényleg az is! Még ha lassúak,de ezek közül szinte csak Josh száma volt igazából rocknak nevezhető.
Többi lagymatag,persze alapjában véve jó dalok,csak én pörgést,zúzást vártam!
Thomas: Leroy nekem egyre nagyobb favorit,szerintem a legjobban hallgatható hanggal rendelkezik,vagyis az én fülemnek. Most is szinte tökéletes volt. Nem értem miért húzta le a zsűri,hisz többiek is szartak a rockba bele! :D
Lakoda Rayne tetszett,egyszerűen jók így együtt is. Drewt most untam..vártam nah mikor pörög fel,és vége!! Eddig minden dala ugyanolyan volt,lassan eretlehet vágni alatta! :( Pedig tele lehetne vidámsággal,és élettel. Rachelt továbbra sem bírom,de mentorok istenítik! Chris jó volt,Astro is,Melanie jó iparos módjára elénekelte szépen. Marcus is feelinges volt,Josh próbált kemény lenni,de nem jött be. Stacey egyenesen rossz volt most. Meat Loaf jobban énekelte,nagyon untam.
Mindent összegezve ez ahét egy nagy csalódás volt nekem,mert én rockzenén nőttem fel! Szűk farmer,bőrdzseki,rojtok,hosszú glamrockoshaj.Azok a 80-90es évek :( soha nem lesznek akkr bandák,és zenék,főleg a műfajon belül.:(

kotterovány - 2011. 11. 17. 17:42

“Azok a 80-90es évek :( soha nem lesznek akkr bandák,és zenék,főleg a műfajon belül.:(”
Ezzel azért naphosszat tudnék vitatkozni…
De a többiben teljesen igazad van.

kotterovány - 2011. 11. 17. 17:46

Ezek az amerikaiak tényleg nem normálisak:))
The X Factor is getting too hot for Fox!
Simon Cowell’s brainchild is taking heat from Fox brass. The network has banned Marcus Canty’s original performance for the upcoming week, deeming it “too sexy.”
A female dancer said that Marcus’s performance had the contestant dancing between the girls’ legs.
She went on to say the following:
Brian Friedman had choreographed this routine where we are pretty scantily clad and Marcus dances through our legs, but we’ve had had to change it,” the dancer revealed.
We got told that the Fox lawyers say its ‘too much’ and too sexy, so now we’re having to find new moves to replace it and we’ve been told to cover up more!

bewaretheides - 2011. 11. 17. 18:01

@kotterovány És akkor ezek után a kisfilm, hogy ő a templomba járó jókisfiú…
Szeretnék idézni Bo Burnhamtől, úgyhogy aki érzékeny a különböző vallások kifigurázására, az most ne olvasson tovább.
Egyébként zseniális a srác, habár nála ártatlanabb képű és offenzívabb komedista kevés van. Egyszer megnézném mit kezdene vele a Fox. :)

Itt az eredeti http://www.youtube.com/watch?v=Iyj-RuRMPj8

És a kedvenc részem belőle:
“Dear good all-seeing being, my way or the highway yahweh.
The blue-balled anti-masturbator, the great, all-loving faggot hater.”

MrSpock - 2011. 11. 17. 23:03

kotterovány : Persze kinek mi az ízlésvilága,min nőtt fel. De azért a rockorszak akkor volt. Persze mostanság is vannak,de a glam,és grunge aranykora oda tehető. És ebből most mi semmit nem kaptunk.:(
Felesleges a tematikus hét úgy érzem.

fsanyee - 2011. 11. 17. 23:42

ez a het eleg gyenge volt….. semmi kiemelkedo nem volt szerintem…
arra tippelek hogy stacy fog kiesni.

kotterovány - 2011. 11. 17. 23:57

MrSpock: igen ez ízléstől függ. Nekem jöhet a 70-es, 90-es, 00-ás. De a 80-as évek sztm a modern zene történetének legrosszabb időszaka.
De még innen is tudtam volna választani 10 jó rock számot…Szóval újra csak: gratulálok mentorok!

CyClotroniC - 2011. 11. 18. 00:06

Innentől US/UK topicban simán bevezethetjük az adjál számot a versenyzőknek játékot, amiről úgy gondolod, hogy szorosan a héthez kapcsolódik, és jól is állna nekik. Lehet is kezdeni a brit kibeszélőben a filmzene héttel, ha valakit érdekel ;)

fetomy - 2011. 11. 18. 02:28

Thomas: Ha jól emlékszem te vagy az akivel mi Tomik mindig összetartunk :D Ha nem, akkor bocs, hogy kevertelek, de nekem LeRoy-al az ég világon semmi bajom, sőt :) Még mindig top kedvenc abszolút, egyáltalán nem zavar, hogy ugyanabbana stílusban énekel.

Drewtól sem zavar, imádom ezt a fajta zenét amit ő és Janet képvisel, ami már annyira lassú, hogy gyakorlatilag megáll :D És mivel a rock hét azt jelenti, hogy bármilyen számot lehet választani amit valaha valaki valahol akárhogy elénekelt, nálam a nap egyik legjobbja volt.

De azért ha már rock week… Ha ők rock alatt a rockzenét értik, akkor 1-est sem kaptak, mert csak Josh volt rock. Ha rock alatt ténylegesen a világ összes számát értik, akkor csillagos ötös, mivel mindegyik dal volt.

LA Reid amúgy ért a zenéhez? Most nem azért, de múlt héten fingja nincsen Christina Aguilera egyik top számáról, hogy kié, most meg megmagyarázza, hogy Bob Marley rocksztár volt, és a No Woman No Cry egy abszolút rock szám? Jövő héten mi lesz? Bejelenti, hogy a 3 nőből álló manchesteri együttes, a Beatles death metal korszakát imádta a legjobban? Komolyan mondom, öreganyám is tudja hogy Bob Marley az kőkemény reggae, aminek meg köze nincsen a rockhoz, maximum annyi, hogy mindegyikben van hangszer meg dallam, meg esetleg szöveg. Meg persze akkor még nem beszéltünk Astro-ról, mekkora hard rock volt már öcsém. Na Mindegy, gratulálok LA-nek, ekkorát judge még a szememben nem zuhant, mint ő ahhoz képest, aminek gondoltam eleinte.

Kurvára unom már, hogy a mentorok lejáratják magukat. Lassan már jobban mint drága Keresztes Ildikó. Ez az állandó “unalmas vagy csinálj mást” szöveg XY-tól aki utána a saját actjának 25. tökugyanolyan produkciója után is elmondja, hogy milyen überfasza volt…

Mindegy, holnapután UK, azt még legalább tudom élvezni.

fetomy - 2011. 11. 18. 03:01

looool el sem hiszem ezt a bottom2-t és kiesőt :) na, ha már a show nagy csalódás volt, legalább itt valami visszajött :)

CyClotroniC - 2011. 11. 18. 10:02

Annyiban mondjuk meg lehet védeni a csávót, hogy a reggaet szokták emlegetni Lovers Rock-ként is, és hát ugye még ott van a ska is, amit ugyanúgy elfogadnék rock héten akár. Túl mereven veszitek ti ezt a ‘rock’-ot, pedig ha a filmzene héten se szigorúan filmekhez írt betétdalok vannak, akkor nyilván itt se csak classic rock lesz. Astro meg gondolom úgy volt ‘rock’, hogy az ‘Elestem a motorommal’ (mi is így hívtuk anno :P) számot ugye a The Police-tól vette kölcsön Diddy.

A kiesőnek örülök, Astro alsó kalandozásának nem, mert bár nem szeretném, hogy nyerjen, és ugye nem is fog, de őt legalább jó nézni hétről hétre.

Egyelőre Drew & Marcus a kedvenc, de ha Drew csak tinglitanglit fog kapni Simontól, lehet, hogy Marcus lesz a #1.

Amúgy nekem már a US elérte a YouTube-ról nézős stádiumot, de abban a formában szórakoztató azért :D

JD - 2011. 11. 18. 12:50

Na basszus, megláttam, ki a két párbajozó, már szinte biztos voltam a kiesőben is, erre meg… :D Ültemben örömtáncot jártam :D
Nagyon rossz volt ez az Amazing grace, alig bírtam végighallgatni, de azért erőt vettem magamon. Örülök, hogy egy áriázóssal kevesebb van.

JD - 2011. 11. 18. 12:57

Jaj, megnéztem a közös számot is… hát ez a LeRoy de szerencsétlen :D Először elfelejt playbackelni, aztán meg élőben énekelni :D Ez vajon direkt volt, hogy bizonyítsák, hogy most már élő a közös szám is? :D

fetomy - 2011. 11. 18. 13:12

CyClo: Ha skát énekelt volna, akkor nem lenne durva. De az, hogy amit énekelt az tulajdonképpen majdnem valami olyan, ami már majdnem rock, az kevés :) A raggea nem rock, a ska sem, de arra rá lehet csúfolni :) De a reggae és a ska között is van azért elég különbség, főleg tempóban és hangulatban.

Az meg kétségkívül igaz, hogy merevebben alkalmazzuk itt mi a rock-ot, mint ők ott, hiszen szerintünk nem rock a világ összes száma :) De nem akadnék fenn már régen azon, hogy nem vág a dal a témába egyáltalán, csak az sok, amikor meg akarják nekem magyarázni, hogy a víz piros a fű meg kék. Meg egyébként is, én is megmondtam, hogy felesleges azon gondolkodni mit kéne adni a Chris Astro párosnak, mivel úgyis rappelni fognak. Ehhez képest Chris még próbálkozott is valami mást vinni bele mint eddig (nem is volt rossz egyébként).

Wini - 2011. 11. 18. 17:46

Mostantól nem kell belepörgetnem a műsorba. :D Éljen, éljen. Astro viszont megásta a sírját. Kár, pedig egyre jobban bírtam.

bewaretheides - 2011. 11. 18. 18:31

@Wini Mit csinált? Nincs kedvem végignézni az elimination-t csak emiatt.

Wini - 2011. 11. 18. 19:10

@bewaretheides

Hisztizett kicsit, hogyha a közönség nem szavaz rá, és a bottom two-ban akajra látni, akkor minek adjon elő egyáltalán. Nem nagyon akarta elkezdeni a sing off-ot, aztán a judge szavazásnál is újra elmondta, hogy nem akar olyan közönségnek énekelni, aki nem akarja a színpadon látni. Elmorzsolt pár könnyetcseppet is.

link

Xsz - 2011. 11. 18. 19:21

Örülök hogy Stacy kiesett és annak is hogy Simon kicsit kiosztotta a gyereket.

bewaretheides - 2011. 11. 19. 00:33

Pff, hát ez után nem hiszem, hogy sok esélye van bent maradni. Már az is épp elég necces volt, hogy bármilyen témája is legyen a hétnek, lenyomják az emberek torkán a hip-hopot, ráadásul kétszer is. Chris esetében mondjuk engem személy szerint nem zavar, de meg tudom érteni azokat, akiknek ezzel gondjuk van. Nekem Astro is szimpi volt a héten, de már az érettségin is megmondták, hogy nem a kérdésre válaszolsz, egyes…Kíváncsi leszek jövő hétre L.A. mennyire fogja tudni összerakni a srácot.

Savanah - 2011. 11. 19. 18:47

A show-t megnéztem, de a kiszavazást nem találom sehol… Már két napja keresem….
Nem birtam tovább, elolvastam itt a kibeszélőt, igy rájöttem h ki volt a bottom 2, és h ki esett ki…

Thomas - 2011. 11. 20. 12:57

Sajnos még mindig nincs normális release, csak egy olyen jelent meg, amit a youtube-os videókból tettek össze. Mindegy, már nem akartam tovább várni, megnéztem. Örülök, hogy csak félig jött be a tippem (Stacy párbajozott, LeRoy nem:), de a kedves mentorokat nem nagyon értem. Nem akarsz énekelni a közönségnek? Akkor lehet hazatolni a hatalmas arcodat, majd kinyitjuk a másik ajtószárnyat is, hogy kiférjen… Persze, sejtem, hogy honnan fúj a szél, ha van miről cikkezni, az nem csak nálunk csinál nézettséget…
Stace kiesése csak olyan szempontból meglepetés, hogy nem gondoltam volna, hogy LeRoy előtt megy, de azt már az elején mondtam, hogy döntőbe nem fog jutni.
Az meg micsoda poén volt, hogy LeRoy most élőben “bakizott” bele a közös dalba:) Ez még jobb kikacsintás, mint a magyarban a táncos poén:)

Thomas - 2011. 11. 20. 13:02

fetomy: igen, velem szoktál egyetérteni:) Akkor már hárman vagyunk LeRoy rajongók, talán ezért is úszta meg a párbajt:) Szóval ez a hét jól sikerült nekünk, majdnem a legjobb párbaj párosítás:)

CyClotroniC: komolyan, már csak YouTube-on nézed? Mondjuk ezt a Results Show-t nem is nagyon lehetett máshol, de akkor is! Van ott egyáltalán HD? A hivatalos channelen nincs:)

minase - 2011. 11. 20. 21:31

Ez a zsűrizés botrányos volt. Simon feltette a mentőkérdést Astronak, továbbra is bunkóskodott, alap lett volna, hogy emiatt legalább a közönségre bízza…ha már azt mondja, hogy a szerinte nyerésre esélyesebbet juttatja tovább. Bírom, hogy valamikor a “csak a ma esti produkció alapján” dolgot hangsúlyozzák, ilyenkor meg totál elfelejtik.

vikkancs - 2011. 11. 21. 05:49

A héten itt is ketten fognak kiesni. Érdekes lesz.

mkfad - 2011. 11. 22. 20:49
bewaretheides - 2011. 11. 23. 10:28

Már előre félek a heti témától, de lássuk.

Rachel – Szerintem többet kiabált, mint énekelt tegnap, nem is értem miért dicsérték halálra. Pedig általában szeretem.

Marcus – Kivételesen tetszett, bár nem hiszem, hogy valaha is meg fogok tőle hallgatni bármit is kétszer.

Melanie – Tökéletesen elénekelte, amit akart, de ez a God-ozás nagyon idegesít…Oké, legyen vallásos, nem ezzel van a baj, de ez a mindent istennek köszönhetek hozzáállás nagyon tiszteletlen a környezetével szemben. Mégiscsak a nagyszülei nevelték, nem a képzeletbeli barátja.

Chris – A szememben semmi rosszat nem csinálhat, úgyhogy ezt is imádtam. :) A Let it be hiphoposítva tök jó volt, bár annak ellenére, hogy valóban beleillett a heti témába, a double elimination héten előhúzni a Young Homie-t egy kicsit (nagyon) reklámfogásnak éreztem.

Lakoda Rayne – Bejön nekik ez a Taylor Swift stílus és bár nem volt tűzijáték, jó volt amit csináltak.

LeRoy – Ha lett volna még 3 perc belőle, lehet hogy belealszom, bár ez inkább a szám hibája, mint az övé.

Astro – “the places I can’t pronounce like Nova Scotia” szerintem mehet hét idézetének is. Kitett magáért a héten és a múlt heti baki pont jól jött, hogy írhasson a fanoknak egy dalt anélkül, hogy nagyon nyalásnak tűnne.

Drew – Végre nem csak elkezdte a számot, hanem be is fejezte. Nagyon kellett már egy kis átlagos is a dalába, hogy ne csak az eddigi stílusát hallhassuk.

Josh – Látszott, hogy nem most találkozott először a számmal, nagyon profi volt. Ráadásul beleillik az általam elképzelt stílusba, amit Joshnak képviselnie kellene.

Nem nagyon tudok mit kezdeni a heti témával, ezt a Thanksgiving dolgot US-ben és a tévében úgy általában bőven túlerőltetik. Nem érzem kényelmesen magam, ahogy a lépten-nyomon sírva fakadó emberek magánügyeivel kell foglalkoznom…Bottom 3? Lakoda (akik ki is esnek) Melanie és LeRoy nálam.

kotterovány - 2011. 11. 23. 12:32

Katasztrófa volt a mostani adás. A zenék borzalmas nyálasak. Az előadók mind megőrültek. A zsűri semmi értelmeset nem mond

CyClotroniC - 2011. 11. 23. 13:13

Nálam már ott van a baj, hogy valahogy megnézni sincs most kedvem, de már múlthéten is agyontologattam… Ez nem sok jót jelent… :S

Wini - 2011. 11. 23. 14:33

Én már csak youtubon nézem, ott is kihagyom a bullshit-et, és csak az előadásokat.

Rachel 3/10
Marcus (10 másodpercet bírtam belőle) 2/10
Melanie 2/10 még hamis is volt bassza meg. 20 másodpercig bírtam hallgatni
Chris 2/10 Még ő is jobban nyomta. Ennek a csávónak semmi hangja… A mashup miatt meghallgattam.
Lakoda Rayne 4/10 Gyenge volt. Szét volt esve, néha alig kaptak levegőt, itt ott megint keményen hamis volt, azért a többinél még mindig jobb.
Leroy 5/10 Legalább van hangja, de eluntam a közepén
Astro 5/10
Drew 7/10 Értékelhető, ha mondjuk ugyanezt adja elő a UK-ben ugyanígy, akkor ott Marcus, Misha, Little mix után befér nálam a 4. helyre, talán 3. helyre is marcus elé. Viszont amint erőből kellett volna énekelni elvérzett… Így is messze a legjobb a US-ben…
Josh 6/10 A hangja miatt

Az átlag: 4.0
Marad ez a youtube nézés, amíg nem lesz 6 feletti átlag.

JD - 2011. 11. 23. 14:56

Komolyan hálaadás? De hülye téma…
Rachel: óóó, Honey :D De szerettem ezt a számot :D Rachel előadását már kevésbé, eléggé küzdött ezzel a dallal. Plusz van valami a hangjában, ami zavar, nem is tudom, olyan erőtlen, de közben meg nagyon erőlteti, vagy hogy mondjam :D
Marcus: hát ezt untam…
Chris: ez viszont nagyon tetszett! Let it be hip hop verzióban, azért az nem semmi :D A zsűri is hogy csápolt rá (kivéve Simon ugyebár) :D A háttér is nagyon jó volt.
Lakoda Rayne: megint nagyon jók voltak a lányok, tetszettek a hinták meg a számválasztás is, szóval remélem, hogy nem ők mennek holnap.
LeRoy: nálam ma a dalválasztás mentette meg, mert amúgy már unom ezt az állandó lassúzást, de ez most tetszett.
Astro: jó volt, de volt már jobb is.
Drew: hozta a szokásosat, tetszett most is, bár azok a magas hangok nem igazán akartak kijönni. Jövő hétre pörgősebb számot neki!
Josh: nahát, ezt a számot is szeretem :D Nagyon jól állt Joshnak, az este egyik legerősebb előadása volt.
Ha már két kieső lesz, akkor menjen Rachel és Marcus, mert ők érdekelnek legkevésbé.

JD - 2011. 11. 23. 15:01

Hoppá, Melanie-t valamiért véletlenül átugrottam, de fel se tűnt, amíg vissza nem olvastam a kommenteket :D Hozta ő is a tőle megszokottat, felőlem ő is mehetne, bár biztos nem fog.

Hooligan - 2011. 11. 23. 15:07

Én tekerem a mostani részt (is), de konkrétan már felvágtam az összes eremet…

A Chris gyerek kivételesen tetszett, a Lakoda nálam nem tudja túlszárnyalni magát az első élő döntőhöz képest. Ugyanez igaz Drewra is. Pedig kedvelem mindkettőt.

mkfad - 2011. 11. 23. 15:54

Hahaha én is yutubon néztem de még azt is tekergetve :) Josh volt az egyetlen akit végig tudtam hallgatni mert nem volt se hamis se unalmas és mert szeretem a sztónzt. Ja meg tetszett Drew gatyája (ha a hangja nem is)

Xsz - 2011. 11. 23. 17:21

Szintén youtyúbról…. Egyet se tudtam elejétől végig hallgatni, botrányos egy hét no comment….

CyClotroniC - 2011. 11. 23. 17:51

Olyan ziccereket hagytak ki… Katie Melua-tól a Thank You Stars-t azonnal adtam volna Drew-nak:

http://www.youtube.com/watch?v=fJ7WKfwniJM

Mondjuk ez már nekem évek óta szívfájdalmam, hogy Meluat soha senki nem mer bevállani, pedig tipikus versenydalai vannak (improvizálósak, puhák, érzelmesek, kinyílósak). Na mindegy, ők tudják…

Niki - 2011. 11. 23. 19:19

Én csak Josht és Melanie-t tudtam végighallgatni! Nem tudom mit esznek Drew-n, de most szörnyű volt, bár lehet a dal miatt, de végig se bírtam hallgatni, kövezzetek meg érte, de inkább Melanie-t hallgatom, mint őt! Mondjuk ez a hét szörnyű volt, nem is tudom minek kellett ez a hálaadási téma!!! Én bírom Astro-t és Marcus-t is, meg igazából senkit sem utálok, de Rachel nem lesz a kedvencem. Drew-t is bírom, csak nekem uncsi… Én a Melanie típusú énekeseket szeretem, lehet ezért! Fogalmam sincs ki fog kiesni, nagy meglepetések fognak minket érni, szerintem!

Lac - 2011. 11. 23. 19:23

Téma, oké, Thanksgiving. Sok-sok lassú szám.

Top ma Chris, Lakoda, Drew és Josh. Mondhatni a szokásos.

Sok volt a sírás, Melanie-t kb. áttekertem az elejétől a végéig, csak abba hallgattam bele hogy miért áll fel a zsűri 3/4-e értékelés közben. Kár volt.

Astro továbbra sem jön be, ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a tiszta rap számok nem tartoznak azok közé amit hallgatok.

Holnap remélem Astro haza egyből, akkor már félig boldog leszek, és ha mondjuk még Rachel-t hazaküldenék (ami nem fog megtörténni), de reménykedem.

kacknab - 2011. 11. 23. 20:14

Hát a rock weeknél mindenképpen jobb, annak a hétnek nem sok köze volt a rockhoz, de ez se volt az igazi főleg a lassú számok miatt, ami a halálom. Én végignéztem, nem tekertem bele egyikbe se, Chris,Lakoda kettős volt ami kicsit jobb volt. De jó lenne már elfelejteni a lassú számokat, és kicsit pörgősebbé tenni az egészet, egy dance weeknek örülnék, mondjuk nem lepődnék meg ha az is el lenne cseszve. Kár az egészért, mert megvan a versenyzőkben a potenciál.

Wini - 2011. 11. 23. 23:11

@CyClotroniC
Egyetértek, lehetne már Melua valahol, valamikor.

CyClotroniC - 2011. 11. 24. 09:25

Érdekes az amerikaiak kategóriához való viszonya…

Van 3 lány, 3 fiú (2 már párbajozott), 1 over, 0 csapat… Hello pattern! ;D

winnie - 2011. 11. 24. 09:58

ezek a fránya tinilány szavazók…:)

CyClotroniC - 2011. 11. 24. 10:00

winnie: Tudhatnád, hogy a FOX akarja így, mert dramaturgiailag drámaibb, ha egyenlőtlenül olvadnak le a kategóriák… ;DDD

Xsz - 2011. 11. 24. 13:28

Nem vagyok szomorú hogy kiestek a lányok+Leroy , viszont ha az elején Drew aztán Marcus esett volna ki, akkor olyan szinten beörültem volna :DD
Nyuszi vagy Simon? :D

bewaretheides - 2011. 11. 24. 13:40

3-ból két és felet eltaláltam! :) (Ugyan nem írtam, de zsűri döntés alapján szerintem elég egyértelmű, hogy Melanie maradt volna egy Bell-Amaro párbalyban). Emberként sajnálom LeRoy-t, de mint énekes engem nem kötött le a produkciója szinte sosem.

JD - 2011. 11. 24. 15:28

Kicsit sajnálom a két kiesőt, de lehetett tudni, hogy nem húzzák sokáig. Viszont annak örülök, hogy Marcus sem olyan népszerű, mert őt annyira nem bírom :)
Ez a közös szám meg mi volt már megint???

Xsz - 2011. 11. 24. 16:14

Hálaadás a téma és valami cirkuszos baromság volt a közös szám, ráadásul élőbe nagyon gáz ahogy énekelnek…

JimmyL - 2011. 11. 25. 10:10

Ez az idegesito kis pofozni valo kolyok, hogy meg ott van, ettol kiver a hideg veritek…. Oszinten szolva nekem Marcus tok nulla, nem ertem korulotte LA hype-jat, tok egyszeru afro-tenor. Randomra behiv az utcarol 100 feketes sracot, talal koztuk ilyet szerintem. Egyaltalan nem latok benne spirituszt.

minase - 2011. 11. 25. 11:26

“your music can change the world…” pofám leszakad.

MrSpock - 2011. 11. 25. 12:07

Én csak most néztem meg,de azért ez dúrva hogy igazából 4 karakter akit bírok-tam. Drew,Leroy,lakoda(4en)Josh közül már csak 2en. Drew léce is inogott,nagyon parázott.
Leroy pedig jó volt,nekem kellemesen halgatható hangszíne van. Nem az ahallotuk eezrszer Marcus,mert minden afro fiatal csávónak ugyanaz a hangja. De itt gondolom azért is rá szavaztak mert 60évessel már nehéz bármit is kezdeni világszinten. Bár szerintem vele is,mert tényleg millió van belőle. Lakoda meg ugye szemnek nagyon tetszetősek voltak..mindenféle típus,nayg boci szemek,telt ajkak,kislányos báj. Hangjuk sem volt azért rossz,szóval fáj aszívem értük. Így marad Drew akiért nagyon szorítok,de egyre nehezebb látva a tendenciát. De hogy Astro,és Rachel még mindig bennt? De hát ez van.:(

Thomas - 2011. 11. 27. 10:55

Meglepődve olvastam a fanyalgó hozzászólásokat, mert szerintem ez a téma majdnem mindenkiből kihozta a maximumot, szerintem az eddigi legerősebb előadás volt, 5-6 tökéletes közeli produkcióval!:) LeRoy is, Drew is végre a hangjához megfelelő dalt kapott/választott, egyértelműen a legerősebb élő előadásukat hallottuk:) L.A. meg elmehet a fenébe, jobb lenne, hogy ha valaki nem hiphoppol, akkor nem szólna hozza, mert a többi stílushoz lövése sincs… Josh is fantasztikus volt, de még Melanie es Marcus is eszméletlent énekelt:)) A Lakoda Rayne-nek is tökéletes volt a Taylor dal, de most sem voltam megelégedve velük, mi történt a harmóniájukkal? Már legalább 2 hete nem szólt olyan szépen a közös hangjuk, amit a legjobban szerettem bennük:( És az is fajt egy picit, hogy amikor végre Cari kapott egy szólót, azt jól elbőgte, és nem sikerült:( Ettől függetlenül imádom őket, nagyon sajnálom, hogy kiestek:( Azért, akit eddig nem szerettem, azt most sem… a ket rappes, meg Rachel:) Astroval mar oda jutottam, hogy áttekertem az előadását, mert borsódzik már a hátam attól a hangtól, ami kijön belőle…
Mit is mondhatnék, a három kedvencemből kettő kiesett egyazon napon, inenntől már biztos nem fogom én sem annyira várni az adásokat, de azért Drew miatt természetesen tovább nézem, és Josh is érdekel, meg ha ilyen jók, akkor Marcus és Melanie is mindenképpen kellemes élmény:)

Thomas - 2011. 11. 27. 12:32

Most végignéztem egymás után a Lakoda Rayne 6 élő dalát, és szerintem a párbaj dalnál vesztették el a harmóniájukat:( Az első 3 dalukban hihetetlenül szólt a közös hangjuk, utána már csak a (többnyira) jó szóló részek húzták őket, a harmónia elveszett:( A rock héten előadott daluk egy árnyalatnyival jobb volt, de párbaj dal (No Air) és most You Belong with Me, úgy szólt, mintha egy átlagos X Factoros csapat adta volt elő, a varázs elveszett:( Nagyon kíváncsi lennék, hogy ez minek köszönhető. Mondjuk ettől még rettentő szerethetőek és aranyosak, de nekem ez adta meg azt a bizonyos plusszt, hogy még nem hallottam 4 hangot, ami ilyen jól szólt volna együtt:)

Horny Reaper - 2011. 11. 27. 15:03

Látom sokaknak nem jött be a közös szám. Nekem tetszett :-) Amúgy elmondták előtte, hogy a közös szám, az a nézők által összeállított dolgokból megalkotott előadás lesz. Ők választották a dalokat, a cirkusz témát, a hip-hop táncot és a forgóasztalt. Azt leszámítva, hogy ilyen hülyeségeket akart az amcsi nép, még egész élvezhető előadás is lett.
Most nevezzetek szívtelen bunkónak, de nagyon örültem, hogy Stacey nem volt jelen ebben az adásban, micsoda sírás-rívás lett volna az ő részéről….
Az előadások jók voltak, mondjuk Astro most elég gyengécske volt, Rachel meg egyre jobban énekel, csak ne lenne ő maga annyira idegesítő.
Lakoda kedvenc volt ,és hát persze hogy hazaküldik őket, Leroy meg csoda, hogy eddig bent volt, de legalább megmutatta mit tud. Simonnal meg egyetértek, L.A. leszállhatna már Drew-ról…

Savanah - 2011. 11. 27. 20:10

Én a Lakoda-t vártam már h kiseen. Nekem nem tetszettek. LeRoy hangját nagyon sokáig el tufnám hallgatni, de hát szeretem ez ilyen tipusú énekeseket, úh negyon sajnálom h mennie kellett. Marcust nem hiányolnám, meg Astro-t sem különösebben, Christ pedig csak azért mert ő valamiért szimpatikus. Rachel marad idegesitő kategória, Melanienak jó a hangja de kezd unalmas lenni. Drew-t és Josht továbbra is szeretem.
Amúgy mi ez a heti 2 kieső? Lehet ezt tudni? Vagy csak amiatt h kihúzzák karácsonyig??

Frank Luck - 2011. 11. 30. 20:39

Lakodának ki kellett esni, nemes egyszerűséggel azért, mert a Little Mix azért korántsem ugyanaz a színvonal. Mondhatják azt, hogy America can’t relate to groups, de ha tényleg igazán jók lettek volna, még ott lennének.
LA-t meg nagyon rühettem. Oké, szidja Drewt. De ha olyan idióta, hogy regimódinak ítéli egy tizenéves lány 2-3 hónapos slágerét (mert sem Demi Lovato, sem maga a Skyscraper nem egy ismeretlen dolog az usában) akkor egyszerűen ne üljön oda bírának. Már régebben is mondta egy relatíve friss, agyonjátszott számra, hogy még soha nem hallotta (nem emlékszem mi volt az). Basszus, neki azért illene képben lenni valamennyire.

Wini - 2011. 11. 30. 22:16

Azt tudja valaki esetleg miért lett eltolva egy nappal mindkét adás?

winnie - 2011. 11. 30. 22:28

most normálisan van, szerdán és csütörtökön. múlt héten a hálaadás miatt nem volt csütörtökön.

Wini - 2011. 12. 01. 00:23

Jahogy. Köszi, értem.

Xsz - 2011. 12. 01. 12:55

Melanie OWNED!!! Tökéletes számválasztás, az est legjobbja :D

JD - 2011. 12. 01. 14:11

Josh: szerintem nem volt tökéletes a dalválasztás, de örülök, hogy megint kicsit tempósabb számot kapott. Plusz pont jár a gitárszólóért :)
Astro: még mindig hihetetlen jó a srác, a múlt heti kicsit gyengébb produkció után most megint nagyon emlékezeteset alkotott.
Drew: vártam, hogy felpörögjön a szám, de annyira nem is baj, hogy végig lassú volt, mert így még úgyse hallhattuk. És bár a lassúzással hozta a szokásosat Drew, mégis mutatott valami újat ebben a számban.
Rachel: egészen tetszett most ez is, jól állnak neki az ilyen típusú számok.
Marcus: eddig is olyan Usher-feelingem volt a sráctól, most meg főleg, hogy berakták alá ezt az Usher-zenét. Amúgy szórakoztató volt, de szerintem jobb előadó a srác, mint énekes. A hátraszaltóról meg eszembe jutott, hogy akkor ő lenne az amcsi Lil C? :D
Chris: nem is tudtam, hogy ez a szám Jackson5… Eddig csak a Mariah Carey-féle változatot ismertem, és ahhoz képest felüdülés volt így hallani. Most egyébként kevésbé tetszett Chris, nem tudom, miért.
Melanie: hát nem mondom, meglepődtem ezen a bevonuláson, de tetszett, hogy rockos alappal adta elő a számot, szerintem jót tett neki ez a váltás.
Azért durva, hogy megint ketten mennek, múlt héten még kilencen voltak, jövő héten meg már csak öten lesznek… Szerintem fixen megy Astro, aztán reménykedek egy Marcus-Rachel párbajban.

Xsz - 2011. 12. 01. 22:31

Látom meghalt a topic :DD

Wini - 2011. 12. 02. 09:31

Meghalt. :)

Ebből már zombie se lesz, teljesen halott. Azért a mai eredmény keményen odab@szott…

MrSpock - 2011. 12. 02. 11:03

Aztakurvamindenségitbele! :( Nah szerintem itt fejeztem be az ez évi X-et. Max majd elolvasom ki nyerte meg.
Nem írok még semmi konkrétumot,majd ha a törzsnézők is megtekintik.

Frank Luck - 2011. 12. 02. 11:18

MrSpock+1
Hú, komolyan, le se tudom írni, amit gondolok… Ha deadlock, azt mondom oké, essen ki, ha Amerika is így akarja. De ez így egy utolsó szemét dolog volt.

CyClotroniC - 2011. 12. 02. 11:48

Én már 2 hete nem nézem, csak YouTube-on ránézek párra… Elég szánalmas, hogy a két legjobb párbajozott. Na jó, úgy fogalmazok inkább, hogy a két kedvencem mielőtt vita lesz. A kiesésben amúgy szerintem a Simon-féle egysíkúság is vastagon benne van :(

Mondjuk már csak 5-en maradtak, szóval nincs több hely, és hangilag Melanie és Josh megkérdőjelezhetetlen, Marcus vérprofi, Christ meg egyszerűen bírom és érdekes. Rachelt továbbra sem értem, mert ha produkciókra nem is lóg már ki annyira lefelé, de általában nálam így is a gyengébbek között van, viszont szerethetőségre nagyon alul tanyázik.

Plusz az amcsikat se értem… A UK-ben pl a 4 legjobb jutott be a Top4-be, legalábbis szerintem, itt meg azért tudnék jobb final 5-öt csinálni, ha máshogy nem, hát minimum egy Rachel/Drew cserével, mégha idővel az önismétlés miatt kopott is picit Drew bája számomra.

Niki - 2011. 12. 02. 11:59

Egy Rachel/Drew cserét én is csinálnék! De szerintem Drew ugyanolyan uncsi volt, mint Janet a UK-ban! Szóval ha nem most, de kiesett volna a top3 előtt, szerintem! Simon tényleg vastagon benne van, nekem mindig ugyanolyannak tűnt, szóval ez van! Én annyira nem vagyok szomorú emiatt, a két kedvencem még bennt van: Melanie és Josh! Sőt én Astrot ugyanúgy sajnálom mint Drew_t! Én szerettem az előadásait! Szóval úgy félig-meddig elégedett vagyok! Hajrá Melanie és Josh!!!

MrSpock - 2011. 12. 02. 12:07

Drew igen kissé egysíkú volt,Simon el is ismerte hogy ő miatta van hogy itt kell állnia. DE! És ez a lényegesebb hogy sokkal kedvelhetőbb,és mégis nézhetőbb,halgathatóbb,és egyfajta különlegesebb hangszíne volt mint az átlagénekeseknek. Most már nyerje meg Melanie,mert ő neki van alegjobb hangja ha 100%ot nyújt tényleg kiemelkedő. Nem spilázza túl tiszta ennyi. De félek avégén majd Rachel yner,mert majd döntőzik,és ott “cikufaktor” és anagy duma előtérbe jön és azok a grimaszok amiket vág. Miért nem lehet szerénynek lenni ha már valaki kissé más bőrszínű? Astrot is beleértve. Marcus még tényleg kicsit visszafogottabb :)

JD - 2011. 12. 02. 12:44

Oh yeah, 3-ból 2-t eltaláltam… A harmadiknak meg nagyon nem örülök… Azért az durva, hogy lányok közül pont Drew esik ki először. És hogy Marcus ellen, aki hiába jó előadó, kb. olyan, mint az összes többi amerikai R’n’B sztár, és még a hangja sem valami hű de különleges. Drew lehet, hogy egysíkú volt, de legalább egyedi is. A még bentlévők közül Josh és Chris érdekel valamennyire, Rachel meg essen már ki…

Hooligan - 2011. 12. 02. 13:20

A büdös káéletbe. Nem. Hiszem. El. Na hát akkor már ezt sincs sok értelme nézni.

Hooligan - 2011. 12. 02. 13:22

De ezt a hostot is legszívesebben elásnám a hátsó kertben. Ki d*gta hogy megkapta ezt az állást? Ettől még azért én is jobb vagyok.

Wini - 2011. 12. 02. 14:00

Eddig is csak youtubon néztem csak azokat akik érdekelnek. Hát nem sok maradt… Ezentúl azt hiszem csak a “vasárnapi” adásokat fogom nézni.

Azért Simon feje sokat elmondott, lehet Nicole bukta is a következő évi zsűrizést. :D

kotterovány - 2011. 12. 02. 17:16

nem hiszem el ezt a két kacsaszájú kurvát a zsűriben…

kacknab - 2011. 12. 02. 19:36

Az első live show kivételével, az összes többi live show unalmas volt számomra, a top5-be meg van kb 2 ember akit szívesen hallgatnék. Nekem ennyi volt az idei US X-Factor, de már előbb ki kellett volna szálljak. Drew megköszönheti Simonnak a kiesést. Amúgy kár, hogy Steve Jonest nem lehet kiszavazni, egyszerűen szörnyű, és még finoman fogalmaztam. És jövő héten kétszer énekelnek, arra nincs valahol fogadás, hogy amikor a zsűri pozitív kritikát mond Rachelről, hányszor mondja el közben, hogy thank you?

A második évad szerintem ennél csak jobb lehet, vagy van még ennél lejjebb is?

fsanyee - 2011. 12. 02. 21:22

baszki, ez nem igaz!!! nem hiszem el hogy Drew-nak kellett hazamenni!!! ezek az amcsik hulyek…. szerintem nem is nezem tovabb ezt az evadot…

Savanah - 2011. 12. 02. 21:33

Húúúú, én is nagyon csalódtam… És főleg Nicoleban és Paulaban…
Drew nem érdemelte meg, jobb volt mint Marcus, az az érzésem, csak azért szavaztak ellene, h Simont feldühitsék.
Éppenhogy azt mondanám, Drewnak most a Billie Jean száma nagyon jó volt, kicsit visszahozta a Baby-s dalát az első körből…
Hát sajnálom, most már nem is tudom, kinek szurkoljak, talán Melanie és Josh…
Rachelnek meg réééég mennie kellett volna. Tőle még Astro is szimpatikusabb…

MrSpock - 2011. 12. 02. 22:25

Igen szerintem tutira azért lépték ezt meg,hogy Simont idegesítsék! 3an 1 ellen voltak végig! Szar ez amentoros dolog,mert itt téynleg sajátjukat dícsérik,mégha szar is volt. Illetve kell,hisz csak az ő versenyzőjük,és nem objektív sokszor. És ha veszélyes zóna van akkor simán kiszórnak egy potenciális esélyest. Hogy gyengítsék a konkurenciát is. Csak így legtöbbször a versenyző szív,mint ebben az esetben is történt. Drew nem érdemelte meg hogy kiessen az biztos. Én nagyon sajnálom,de szerintem Simon felkarolja,mert érdekes hangja van,és simán eladható. Szerintem már nincs olyan versenyző aki nagy világsztár lehetne az 5 millió dolláros szerződéssel. Astro,Rachel gyerek még,Melanie jó hang,de inkább olyan dívás,Vegasban jól ellehetne,de mint pophercegnő nem. Marcusból van elég apiacon,Josh meg inkább egy rockosabb együttes énekeseként,de mint szólista? Chris Rene-t még aki kis színt vihet,benne van kis potenciál.Össze lehet hozni a hip-hop előadókkal.

Jack Bauer - 2011. 12. 03. 03:09

Astronak örülök, hogy végre kiesett. Ügyes, hogy magának írta a szöveget, de én azt mondom, hogy Americas Got Talent-be való inkább, mint ide. Drew kiesését én is sajnálom, de azért nem mindig volt olyan nagyon jó szerintem. Nem igazán értem itt a Rachel iránti “utálatot” , ha a személyiségére gondoltok akkor megértem, hogy kicsit sok (amit írtál kacknab , engem is nagyon idegesít, amikor ötvenmilliószor thank you-zik :D ) de hangilag szerintem nem rossz. De egyértelműen Melanie-nak van a legjobb hangja a mezőnyben.
Összességében egyébként nekem óriási csalódás a US Factor. UK fényévekkel jobb minden tekintetben. Először is szegény Steve Jones valami borzalmas (Dermot FTW), LA Reid rángatózásaitól a falat kaparom és a mai napig nagyon bosszantónak tartom, hogy Tim Ciferst nem juttatta tovább a Judges Houses-nál. Nicole eyecandy-nek jó, de mentornak nagyon nem. Paula már az American Idolnál se tett sokat hozzá, bár itt végre nemcsak dicsérni szokta az előadókat. Simonnak meg maradnia kellett volna UK-nál (bár az ottani mentorokkal semmi bajom :)) US-t tulajdonképpen amikor úgy igazán élveztem az a bootcamp-judges houses szakasz volt, valamint nekem az inspirational week tetszett, de a többi.. Eljutottam arra a szintre, hogy tekergettem sokszor, ami nálam azért nagyon ritkán szokott lenni.

Cirmoscica - 2011. 12. 03. 03:15

Eddig csak Drew előadásait néztem meg YouTube-on, meg néha Rachelt, a többit nem is nagyon ismerem. Szomorúan olvastam, hogy kiesett a kiscsaj, és megnéztem az odavonatkozó videókat.
Simon meg a műsorvezető interakciója nagyon vicces volt, már múltkor is, mikor Paula nem akart nevet mondani és Simon beszólt, hogy “Are you deaf, she’s not gonna say a name”. :)) Ez nekem szokatlan, nem követtem még soha a Simonos műsorokat, de bírom a fickó stílusát.

Az meg normális, hogy a műsorvezető ennyire ölelgeti a versenyzőket? Egy ponton azt hittem, lesmárolja Drewt.

És miért ketten esnek ki minden héten? :S

slidy - 2011. 12. 03. 11:14

Drew kieséséről csakis Simon tehet. Hetek óta mondta neki mindenki, hogy Drew minden alkalommal ugyanazt csinálja (és nem ő az egyetlen),és bár nagyon jó abban,amit csinál,meg nagyon egyedi is,személy szerint nekem is tele volt a hócipőm azzal,hogy minden alkalommal ballada,még a rock héten is. Ha mondjuk a héten nem David Cook Billie Jean-jét adja elő,hanem legalább egy Way you make me feel tempójú dalt választanak,szerintem tutira más lett volna a vége… Sajnálom egyébként,én Astro mellett Chris Renét szavaztam volna ki most leginkább.
Egyébként egyetértek,az amerikai X Factor messze alulmúlja az ausztrált meg az angolt is,alig várom,hogy jöjjön jövőre az Idol meg a The Voice.

Thomas - 2011. 12. 03. 12:58

Hát emberek, asszem itt most nekem is végetért az X Factor:( 2 hét alatt kiesett az össszes kedvencem, innentől már nem tudom várni az adásokat. Sovány vigasz, hogy Astro is ment, akitől már sikítófrászt kaptam. Mondhatnám, hogy Josh miatt azért még érdemes lenne belenézni, de amilyen gyenge volt pl. ezen a héten is, már benne sem nagyon bízok. Melanie meg egyszerűen közepes. Hol volt ez az Earth Song attól, ahogy Haley adta elő idén az Amercian Idolban? Sehol…

minase - 2011. 12. 03. 22:35

Volt egy ilyen momentum, hogy Simon hirtelen lejjebb adott a büszkeségéből és belátta, hogy elbaszta. Feleslegesen végül. A végső dalban jobb volt Drew, de ha jövő héten is ugyanezt hozta volna, akkor nem kár érte.

Ez a műsor/évad a legrosszabb tehetségkutató talán, amit eddig láttam. Ott van az EPIC színpad és nyeremény és a dalok annnyira nulla hatást bírnak elérni, hogy hihetetlen. Libabőr pillanatot nem is remélek. Nehezemre esne most 5 dalt felsorolni összesen, amit énekeltek eddig a döntőben.

A döntő előtt a mentorok szerintem nagyon túlgondolkodták a taktikájukat és a super-safe énekeseket válogatták be, pár kivétellel.

Lac - 2011. 12. 04. 02:41

No hát akkor itt ért véget az idei US X nekem is, mint már fentebb írtátok egy páran…

Nicole és Paula elmehetnek valamerre, meg Simon is olyan tekintetben, hogy későn jött rá hogy amit csinált, az nem jó.. =(

mkfad - 2011. 12. 04. 02:45

@Thomas
Áh ne is mondd megszerettem azt a nőt nagyon :D Hiányoznak nagyon az igazi személyiségek, meg az ütős pillanatok az évadból. Semmi igazán kiemelkedő. Nem csoda hogy sokan youtubon nézik tekergetve és még azt is nagy durcásan :) Talán jövőre magukra találnak Simonék de ez így most elsőre nagyon nem jött össze.

Addig is míg nem jön az idol, egy kis Haley & Casey annak aki csipázta őket:
http://www.youtube.com/watch?v=iD9jxFXayj4

Horny Reaper - 2011. 12. 04. 18:14

Szomorú vagyok, az elmúlt két hétben az összes kedveltem kiesett, így nem sok értelme van nézni, de ha már elkezdtem maradok. Nicole és Paula csak azért küldte haza Drew-t, mert nem kedvelik Simon-t, és ez látszott is, Simon meg túl nagyképű volt belátni azt, hogy megásta Drew sírját azzal, hogy nem újított csak ismételt. De az mekkora volt már, amikor kérdezte tőle a műsorvezető, hogy mit üzen a többi mentornak :-)
Rachel meg mint énekes jó, de amint abbahagyja az éneklést akkor hihetetlenül idegesítő és irritáló lesz, ezt nem tudom hogy csinálja :-)

Már nincs sok hátra, hamarosan kiderül, hogy ki nyer. Amúgy mostantól végig dupla kiesők lesznek?

adikaland - 2011. 12. 05. 18:26

még mindig magasan josh a legjobb,és ahogy vártam egyre inkább rockZENÉSz imidzset kap… Leroy és Drew ilyen korai búcsúja botrány..pláne Chris Rene nulla produkcióit nézve, vagy Rachel-t vagy Marcust,aki a Jacko dalban végig bűnhamis volt..-..melanie josh dőntőt várok.

Wini - 2011. 12. 08. 10:52

(Előjáróban, Melanie annyira felidegesített az elején, hogy a “szubjektív véleméy” nem elég találó az alábbi értékelésre. :))

Meghallgattam youtubon, mert nézni nincs időm a top5-öt.

1. kör:
Melanie: Kapjabe. Szeretem ezt a számot, jól tönkretette. 1/10

Marcus: Hamis volt, de még elment. 3/10

Rachel: Szar volt, de jobb mint bármikor. 5/10

Josh: Nekem csak ez tetszett talán a legjobban. 7/10

Chris: Hát ez valami borzalom, de tényleg. Erőtlen, hamis, szar. 0/10

2. kör:
Melanie: Hát persze, hogy WH. Jól szólt, de az eredeti 1000szer jobb (volt régen). A halálunalom elég találó rá. 2/10 A végén ez a szánalmas, undorító beszéd…

Marcus: Legalább olyan dalt választott, ami illik hozzá. Jól is állt neki. 6/10

Rachel: nem bírtam végighallgatni se.

Josh: Na ezt untam. 3/10

Chris: Halottam már jobb számot, de legalább bátor volt. 5/10

Xsz - 2011. 12. 08. 16:17

Na hivatalosan most kaszáltam el az X USA-t.

bibi - 2011. 12. 08. 16:55

Az egyetlen versenyző, akibe szorult egy kis eredetisés, az Josh. A többiek tucatfigurák az én szememben, különösen Melanie és Marcus. Chris szerintem nem elég jó énekes, Rachel pedig idegesítő, nagyon nem bírom. Szóval elég nagy szégyen lenne , ha nem Josh nyerne…

JD - 2011. 12. 08. 22:06

Megszokásból végignéztem az előadásokat, dehát ezt is már csak Josh miatt érdemes nézni… Na mindegy, erre a két hétre még maradok.

Xsz - 2011. 12. 09. 09:20

Kíváncsiságból megnéztem ki esett ki…. Na ezért kéne felemelni a jelentkezési korhatárt. Rachel is meg a múltkor Drew is úgy óbégatott mikor kiesett de főleg most, szánalom a köbön….

CyClotroniC - 2011. 12. 09. 09:38

Marcus amúgy profi, nem egyedi, de eléggé profi, így nincs vele bajom, ha rászavaznak, viszont Nicole-nak gratulálok, hogy Drewt lazán kiszórta, Rachelt viszont már nem merte… Ez milyen már? :D Ennek ellenére így már olyan nagyon szar nem nyerhet ;D

Wini - 2011. 12. 09. 09:44

:D A végén ez a sírás. :D Hát, bazzeg, milyen pofát vágott már az overconfidentke. Nicole meg remélem nem lesz többet x factorban. :)

MrSpock - 2011. 12. 09. 10:53

Ez kegyetlen volt,mármint asírás! Az afej,és én örültem! Főleg amúlthét miat! Persze most ugye 2:2. Múltkor meg Drew-t simán hazaküldték! Főleg Nicole ott sírt,meg jaj..most nem tudta vállalni? ezért szar ez hogy mentorok is versenyeznek,nem tudnak objektívek lenni.
végülis mindegy most már ki nyer. Rachel nincs ott. Korhatárt meg vigyák legalább 16-17 re.

winnie - 2011. 12. 09. 10:56

lehet alacsony a korhatár (ez az egyik alapváltozás elvileg az idolhoz képest), de nem kell tovább vinni őket, vagy nem 3 kisgyereket kell választani. vagy csak olyat, aki bírja a stresszt.

CyClotroniC - 2011. 12. 09. 12:16

+ normális mentorokat, mert Nicole ezután tudod, hogy mikor fog lazán kiszavazni egy kislurkót megint… Az egész tragikomikus volt, szerencsétlen szerkesztő se tudta, hogy éppen mire vágjon, hova vágjon, és kb azt se tudtam eldönteni, hogy azért volt ez a kapkodás, mert a hisztit akarták lekapni a képről, és mindenütt az volt, vagy nem tudták egyszerre megmutatni az összes drámai kiborulást… Mindenesetre vicces volt… Bár kár lenne a korhatárra fogni, mert a nem sokkal idősebb 16-17 évesek nem csináltak ekkora cirkuszt, sőt Cher pl a UK-ból mosolyogva esett ki és már lemeze van ;)

JD - 2011. 12. 09. 12:38

Jesszus, de gáz volt ez a kiszavazás… Amit Nicole meg Rachel műveltek, az valami vállalhatatlan volt. Amúgy nem sajnálom Rachelt, de most jobb volt, mint Marcus. A srác meg hiába profi, neki sincs már helye a versenyben. Remélem, hogy jövő héten ő megy, aztán a döntőben egy Josh-Chris-Melanie sorrenddel meg lennék elégedve.

kotterovány - 2011. 12. 09. 21:03

Én régen éreztem már magam ilyen kínosan. Komolyan léteznek olyan emberek, akik azt gondolják, hogy attól szeretni fogják őket, ha feszt nyivákolnak?? Ha ez a nő átmegy az angolba elrontani azt, akkor az 2 cancelt fog jelenteni részemről.

Thomas - 2011. 12. 10. 20:16

Hehe, mondjuk a múlt héten azért volt könnyebb dolga Nicole-nak, mert akkor Paula volt az utolsó szavazó:) De ez tényleg szánalom a köbön:) Aki mentornak megy, az tudja már felvállalni a véleményét, és kimondani, hogy melyik tetszik neki jobban, ne legyen már ez az örök mentsvár, hogy döntetlenre viszi a szavazást. Jó megoldás lenne, hogy a szavazatokat előre leadnák, és utána már csak azt mondhatják, amit leadtak, nem változtathatnak rajta, hogy döntetlen legyen. De a legviccesebb pillanat nekem az volt, amikor ez a műsorvezetők gyöngye odament a sírógörcsöt kapott Nicole-hoz, hogy mondana-e valamit, ő meg erre megfordult és elment:) És az a fej, amivel ezt Steve nyugtázta, meg a “Nope”:) Addig is jó kedvem volt, Rachel kiesése miatt, de ez fantasztikus momentum volt:)

bibi - 2011. 12. 10. 21:37

ez nem szép tőlem, de én többször visszapörgettem rachel földre omlását és szánalmas bömbölését, és hangosan röhögtem rajta…
persze sajnálom őt, mert 13-14 évesen ezt a stresszt nem hiszem, hogy könnyű feldolgozni. marcus amúgy szimpi, ahogy már csak nevet a saját sorsán. :)
nicole pedig nagyon szánalmas volt, ez nem kérdés.

Thomas - 2011. 12. 11. 00:01

bibi: mit gondolsz, én min szórakoztam olyan jól?:)) Persze, nem szép dolog a káröröm, de amennyit idegesített már a hetek alatt, most abszolút jogosnak érzem:) Ráadásul ő már a zsebeben hitte az 5 milkát, ki kellett már kicsit józanítani:)

Savanah - 2011. 12. 11. 15:58

Nem sajnálom, h Rachel ment, pedig tutira vettem, már Marcus fog. Én sem értem h Nicole Drew elküldte, Tachelt meg már nem akarta… Drew-nak maradnia kellett.
Azt a leborulást meg nem igen értettem. Tök nyugodtan állt, aztán mondták a nevét, még akkor is semmi, nekem úgy tűnt félreértette először, és azt hitte ő nyert amikor leborult, és amikor rájött 1-2 másodperccel később,akkor kezdett el bömbölni… Szerintem.

Horny Reaper - 2011. 12. 11. 19:29

Kicsit meglepődtem, azt hittem én is, hogy Marcus megy haza, erre az irritáló nyávogós Rachel. Pedig sokkal jobban énekelt mint M, de hát ez van. Nicole nagyon szánalmas volt, főleg azután hogy Drew-t szemrebbenés nélkül elküldte most meg jaj legyen döntetlen, de legalább megszívta :-D

Innentől marad Chri vagy Josh, remélem valamelyikük nyer.

bewaretheides - 2011. 12. 15. 10:54

Na, tegnap este…Pepsi Choice botrányosan rossz volt, mindenkinek kivétel nélkül, ezért nem is mondok rá inkább semmit.
Második blokk lényegesen jobb volt, Marcust kivételesen végighallgattam. Christ fölöltöztették valami idióta iskolai egyenruhába, de még ezzel együtt is az én szememben az este legjobbja volt. Melanie mintha ugyanazt a dalt folytatta volna. Olyan érzésem van, hogy bármit énekel az mindig ugyanolyan lesz. Josh – akármennyire unom is ezt a számot és hétről-hétre hisztizek, hogy adjanak már neki rendes rock számokat, ez mégis jó volt. :)

Xsz - 2011. 12. 15. 12:05

A pepsi számoknál csak Josh volt aki értékelhető volt számomra, a második blokkra nekem Melanie megint hozta az estét, de ott a többiek is jók voltak, Chris mondjuk nem tetszett.

bibi - 2011. 12. 15. 18:47

valamiért nem köt le ez a műsor… ha nem lenne ennyire bántóan sok szabadidőm, azonnal kaszálnám. untam nagyon ezt a részt, igazi közhelyparádé. de azért remélem josh nyer.

adikaland - 2011. 12. 16. 03:35

Ahogy az elejétől fogva mondom: Joshnak kell nyernie továbbra is!!

Xsz - 2011. 12. 16. 10:48

Mire vége lesz az amerikai x-nek addigra Cher összes számát átveszik grat.

mkfad - 2011. 12. 16. 12:12

Ne lovalljátok bele magatok túlságosan abba hogy Josh nyer. Most is bottom 2 volt

winnie - 2011. 12. 16. 12:19

nyert már olyan is, aki 5-ször volt bottom 2-ben. a felszabaduló szavazatok alapjaiban változtathatják meg a sorrendet.

dzsiaj - 2011. 12. 16. 12:34

mkfad: most is? Szerintem eddig még egyszer sem volt bottom 2. A mostanit ne számold bele, mert elődöntő volt, ilyenkor nincs párbaj, csak bemondják annak a háromnak a nevét, aki továbbjut-nem a szavazás sorrendjében.

dzsiaj - 2011. 12. 16. 12:37

Sőt, továbbmegyek: a 3 döntősből még egyik sem párbajozott soha, éppen ezért hatalmas lutri, hogy ki is a kedvenc. Nálunk viszont pont fordított a felállás: mindhárom döntős párbajozott már egyszer.

JD - 2011. 12. 16. 15:41

Egyre unalmasabb lesz ez a műsor, de már csak azért is kitartok a végéig :D
Szokás szerint Josh volt a legjobb, aztán talán Chris. Melanie továbbra is semmilyen. Marcus nem tetszett, jobb is, hogy kiesett. A közös számban meg borzalmasan szóltak együtt, rossz volt hallgatni…
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy Melanie fog nyerni (mint ahogy nálunk meg Kocsis), és akkor értelmét is veszti a műsor címe.

Horny Reaper - 2011. 12. 18. 19:34

Egyetértek az előttem szólókkal, a nekik választott dalok borzalmasak voltak (kivéve talán Josh). Melanie nem számít, ő mindent ugyanúgy énekel :-) Chris második dala nagyon jó volt, Josh-nak mindkettő, Marcus ugyanazt hozta mind eddig.
Akárcsak a magyarban, itt is teljesen egyértelmű volt, hogy ki esik ki, kíváncsi leszek, kivel nyeretik meg a műsort.

marcilu - 2011. 12. 18. 22:32

Az élő adások kezdete óta nem nagyon szóltam hozzá, kevés volt a jó produkció, sokakhoz hasonlóan én is jó néhány hete csak youtube-on nézem a dalokat. Viszont most először van tehetségkutatóban olyan helyzet, hogy kedvenceim döntőznek, és mindük győzelmének örülnék. Ha néha eszembe jut megnézni az audition-öket, mindig pont hármójukét szoktam. Melanie azóta sem volt olyan jó, mint akkor, de szerintem csak azon produkciója alapján megérdemelné a győzelmet… Mindhárman nagyon szimpatikusak nekem, a csudajó hang csak Mel és Josh esetében áll fenn, Chris meg erős hang nélkül is megáll mellettük.
(Melanie “unalmasságáról” mindig az jut eszembe, hogy Drew is mindig ugyanazt csinálta, Whitney Houston is mindig ugyanazt csinálta, de ez engem náluk sem zavart.)

minase - 2011. 12. 21. 12:56

most olvasom, Nicole nem lesz a következő szezonban. lehet, hogy mégse annyira bírja a booooozást?

winnie - 2011. 12. 21. 13:18

tegnap írtuk hírben, hogy még nem erősítette meg, hogy benne lesz a zsűriben, de semmi konkrétum nincs, januárban lesznek tárgyalások, vagy zsűri lesz, vagy műsorvezető, vagy egyik sem.

Horny Reaper - 2011. 12. 21. 18:39

Inkább műsorvezető legyen mint mentor, mert szerintem utóbbinak nem jó, sajnos.

JD - 2011. 12. 21. 22:26

Ma már döntő, ugye?
Előzetes tipp: 1. Melanie 2. Josh 3. Chris
De ne legyen igazam :D

JimmyLeafs - 2011. 12. 22. 11:03

Nekem Avril Lavigne nyerte az estet :)

MrSpock - 2011. 12. 22. 11:35

Avrilt nagyon szeretjük :)Ez a döntő jóra siekrült! Jó kis párosítások,Alanis is meg R Kelly. Minden produkció tetszett,jók voltak ma a döntősök. Melanie meg jobb mint Muri Enikő :D Szerintem ő fogja megnyerni,hangilag nagyon érett rá.

bewaretheides - 2011. 12. 22. 14:16

Ha hang alapján kellene ítélni, elég egyértelmű Melanie, Josh, Chris sorrend van nálam, de szerencsére nem ez a helyzet. :)
Chris nagyon sokat nyerhet azzal, hogy Avril-t kapta, mert ahogy elnézem YT kommentek alapján bár nem szeretik annyira az amerikaiak, de legalább nem énekelte le a színpadról Christ. Nem úgy mint Alanis Josh-t, vagy egy teljesen elcseszett döntés miatt R.Kelly Melanie-t. Értem én, hogy ő volt a sztárvendég, de igazán megoldhatták volna úgy is, hogy Melanie-nak ne kelljen kb. végigdörmögnie magához képest a számot.
És persze ott van a Young Homie, ami még így 3-adszor újrahasznosítva is nagyot üt. :)
Szóval remélem Chris/Josh döntő lesz, ahol már nyugodtan nyerhet bármelyikük.

Miss Keamy - 2011. 12. 22. 15:54

Kár hogy nem itt “indult” MishaB. lazán nyerhetne ilyen gyengus mezőny mellett :D

zero - 2011. 12. 23. 02:38

ahogy nyert angliaban is

JD - 2011. 12. 23. 13:46

Most akkor én vagyok jóstehetség, vagy ennyire kiszámíthatóak az idei X-ek? :D (3-at néztem, mindhárom esetében úgy alakult a top 3, ahogy én gondoltam, de amúgy már tavaly is)
Bár szokásomhoz híven csak youtube-on pörgetve néztem a döntőt, még így is tudtam unni. A legnagyobb meglepetés számomra Drew haja volt. Amúgy ő nagyon aranyosan olvadozott Justin Biebertől :D Egyébként is jó ötlet volt, hogy a sztárfellépőkhöz beraktak egy-egy már kiesett versenyzőt. Viszont a két döntős elég kevés figyelmet kapott, mert a karácsonyi dalokon kívül csak egy duettet énekeltek. Azért az angolban meg a magyarban is 3-3 számmal léptek fel a második este is.
Amúgy itt is lesznek majd heti százalékok?

JimmyLeafs - 2011. 12. 23. 14:36

En kifejezetten szeretem, ha kiszamithato es tenyleg a legjobbak jutnak oda… Elso naptol Melaniet meg Josht tartottam a legjobbnak. Christ speciel nem birtam, de meggyozott, foleg mert hasznalhato enekes is. Karacsonyi dala pl. nagyszeru volt. Lelekteli…

Melanie meg egy tipikus amerika kompatibilis “big belter” a kitaposott uton… teljesen tipikus, de tehettseges.

JimmyLeafs - 2011. 12. 23. 14:40

Megjegyzem Josh is egy teljesen tipikus radiorockos hang mint p. Brian Adams… Josht valoszinu, hogy szivesen hallgatnam a kocsimban, mint pl. Adamst, Springsteent vagy hasonszoru rockenekeseket is szivesen hallgatok.

adikaland - 2011. 12. 24. 00:33

Josh messze sokoldalúbb, és érdekesebb énekes,mint Springsteen vagy akár Bryan Adams…nagyon várom mivel rukkol elő. örülök,hogy nem ő nyerte…Neki így a jó.

JimmyLeafs - 2011. 12. 24. 01:28

Te nem ismered Springsteent…

adikaland - 2011. 12. 25. 01:17

:)

sattmatt - 2011. 12. 25. 03:31

Sziasztok!

én csak most néztem meg a top 10ig.Olvasgattam a kommenteket..,hát nem tudom ém 1 embert tudtam megszeretni és az Dexter volt. imádtam a hangszínét+Leroy volt meggyőző.A többiek nagyon nem .Dexnek adtak 1 Perry számot az mi?Nem is értem na béke…
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=aUILtaGWcN8

i like it

Horny Reaper - 2011. 12. 26. 13:48

Egyértelmű volt a nyertes személye, nehogy már ne Simon mentoráltja ne nyerjen a saját műsorában :-)
A többieknek is gratulálok, remélem hallunk még róluk, kivétel Stacey meg Rachel, nélkülük jól megvagyok :-)

jh - 2013. 10. 29. 17:09

hjgjnvn

fgf - 2013. 10. 29. 17:10

szia ezvolt a leg rosszabb évad

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz