login |

Pilot: Person of Interest

2011. 09. 24. 05:36 - Írta: human

204 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

Megérkezett a jobb pilotok egyike. A probléma az, hogy a Person of Interest-ben is az egy-rész-egy-ügy rutinon lesz a hangsúly, de van benne egy minimális mennyiségű egyediség, ami miatt ott kell lenni pár részen át.

Sajnos a kezdő részt sújtotta a pilotok átka, miszerint az első ügy mellé még a főszereplőket is egy lapra kellett hoznia, némi drámázás mellett természetesen. Óhatatlanul is gyengült mindkét szál ereje, hiszen kevés idejük volt rendesen építgetni őket. Konkrétan egyelőre nem lehetett annyira megkedvelni a főhősöket.

Az biztos, hogy a készítő páros Jonah Nolan és J.J. Abrams igyekezett valami nem tipikusat összehozni nekünk, hiába CBS-sorozat a Person of Interest. A történet szerint van egy gazdag csávó, Michael Emerson (Lost), aki valamilyen módon a jövőre következtet, a nehezítés, hogy csak a rossz események egyik szereplőjének a TB-számát tudja meg. Kicsi csavar itt, hogy nem mindig az áldozaté, lehet, hogy pont az elkövetőét kapják meg, így természetesen nyomozniuk kell, kibogozni az eseményeket, és megakadályozni a rosszat.

Ja igen, a segítőről még nem is beszéltem. Szóval gazdag emberünket zavarja, hogy tud a számokról, de nem tesz semmit az események megakadályozásában, így bizony körmönfont módon beszervez maga mellé egy profi harcost, aki szintén tele van igazságtudattal. És nem sokat tököl a törvény megszegésével sem. Konkrétan aki valaha is megölt valakit, azt szemet szemért módon nyugodt szívvel teszi hűvösre ő is. Bizony, nem annyira a rendőröket segítik egyelőre, csak a saját utukat járva tesznek rendet.

Hiába van ott Emerson, a sorozat teljesen Jim Caviezel (The Prisoner) vállán nyugszik. Ő hozza a dolgok sűrűjébe kerülő profit, aki néha olyan hidegvérrel adja elő magát, az életéért nem túl sokat izgulva, hogy jó nézni. Nem ez a pilot volt a legjobban megrendezett valószínűleg, de pár akciójelenet egész jónak bizonyult, Caviezel pedig egyelőre remek a szerep 90%-ában.

Bár erős átívelő szál nincs, de a törvényen kívüli igazságszolgáltatással nem tipikus nyomozós sorozatot kapunk. 7/10-et adnék. Még van hova fejlődni, de van itt potenciál, főleg a főszereplő profizmusa és hidegvére miatt.

204 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2011. 09. 24. 05:44

Pilot túl gyors volt. Nagyon gyors. Alaptörténet egy kilométeres baromság. Átívelő szál egyelőre semmi.
Egyelőre nem látom azt, hogy ez kötelező lesz, remélem hamarosan kiderül, mi lesz a főtörténet, mert ilyen “social number of the week” formátumban NEM FOGOM követni, annyira nem jó.
Akció az jó volt. A lobbis jelenet nagyon tetszett.

6/10

Chloe Wolfe - 2011. 09. 24. 06:45

Azt hiszem, megvan az eddig bemutatott újoncok közül a kedvencem. Ha egy szóval jellemezhetem a pilotot, az “adrenalinbomba” lenne az. Teljesen felpörgetett, egyszerűen csak jól éeztem magam, miután megnéztem. A főszereplők zseniálisak, az alapkoncepció tetszik, nem is tudok rá rosszat mondani. Szóval engem megvettek kilóra :)

Thrasher - 2011. 09. 24. 07:12

gyenge 6, az is csak azért, mert már gyanús volt, hogy én állok túl szigorúan az új sorozatokhoz, ezért kicsit engedékeny voltam.
az egyik bajom nekem is a tempóval volt, csak lestem, mekkorákat ugrott a torténet néha, de cserébe legalább porgott.
Emerson karaktere teljesen érdektelen egyelőre, én is remélem, hogy csak a túl kevés rá fordítható idő miatt.
ezt a “nemolokmegsenkit” hozzáállást jó lenne később kreatívabban megoldani, eléggé idegesítő lesz végignézni minden héten egy tucat térdenlőtt embert, akik valamiért nem tudnak a fegyverükhoz nyúlni…
viszont úgy látszik, legalább a Rescue me távozása után is lesz sorozat, ami kilenctizenegyezik néha egyet, hálaajóistennek…

valamint: http://darkufo.blogspot.com/2011/09/lost-easteregg-in-jj-abrams-show-person.html

CsMisi - 2011. 09. 24. 07:25

Egyetertek a 7/10-el. Az ativelo szal nekem is hianyzik egyelore, de ha arra gondolunk, hogy meg a bemutatkozas, es az elso sztori melett ativelo szalat is kellett volna felvezessenek, lehet nem lett volna eleg az ido. Mivel JJ es Bryan Burk is producer en azt mondom, hogy lesz ativeles. Egyelore en maradok, mindenkepp kellemes meglepetes a pilot.

Llew - 2011. 09. 24. 08:59

Nekem bejött. Az alap koncepciótól eltekintve olyan volt, mint egy tévére szabott Taken. Egy képzett fazon rövid idő alatt az ügy végére jár és semmivel sem törődve keményen rendet vág a rossz arcok között. Még a szövege is hasonló időnként. Persze sablonos, hogy személyes tragédiával sújtott, a rendszer szerint halott alakok rendet tesznek, de működő képesnek tűnik.

Caviziel remek volt a szerepben, és Emerson is hozta amit elvártunk tőle. Nekem a karakterek is szimpik, bár lehet, hogy ez részben a színészeknek szól még. A sztori is rendben van, nem bántam, hogy Reese nem követte fél óráig a Zeát (aki lassan bele ragad a helyettes ügyész szerepbe:)). Jó ez, így, hogy sietnek és nincs idejük két hétig megfigyelgetni. Amíg sikerül valami kis egyediséget vinniük az ügyekbe tőlem heti TB szám is lehet, átívelés nélkül, de gondolom az is lesz valami inkább Finch múltja, vagy a CIA-s kapcsolat miatt.

Az akció meg nagyon rendben volt. Hihető bunyó, jó lövöldözés. A lábon lövések is rendben voltak, elvégre az esetek felében olyanokkal akadt össze, akikről azt sem tudta kik, vagy miként kerülnek a képbe. Később ebből is lehet átívelés, de jobb, mintha térdig vérben járna arctalan hullahegyeket hagyna maga mögött.

Ha darabokra szedjük, akkor lehet, hogy csak sok közepes, meg sablon elemet kapunk, de az összkép mégis azoktól jobb és simán működik.
Mindenképpen nézős. Nem a legizmosabban nyitott, de remélem megmarad.

winnie - 2011. 09. 24. 09:10

“emélem hamarosan kiderül, mi lesz a főtörténet, mert ilyen “social number of the week” formátumban NEM FOGOM követni, annyira nem jó.”

írtuk mér korábban is, hogy ez egy nyomozós sorozat. bár idővel csempésznek bele gondolom némi részenkénti 1-2 perces főellenséget vagy hosszabb ügyet.

fetomy - 2011. 09. 24. 09:30

Llew: Egyetértek nagyjából mindennel. Nem rágom le a körmöm a következő részig, de simán nézős. Nekem tetszik az alaptörténet is.

Thrasher - 2011. 09. 24. 09:39

A lábon lövések is rendben voltak, elvégre az esetek felében olyanokkal akadt össze, akikről azt sem tudta kik, vagy miként kerülnek a képbe

egy szóval nem mondtam, hogy az a bajom, hogy nem lőtte pofán őket, olvass->értelmezz->válaszolj rá. vagy ne.

Én - 2011. 09. 24. 09:51

Nekem kicsit vontatott volt, nem bántam volna ha Ben bejelenti egy jelenet végén, hogy most pedig el kell ugrania a szigetre mert az ádörök közt is van valami tennivaló. Elég szürke lett a látványvilág.

bikkbakk - 2011. 09. 24. 11:18

lapos, mint egy szelet sajt.

kotterovány - 2011. 09. 24. 13:31

dögunalom. közben cancel.

tumpara - 2011. 09. 24. 14:22

Nincs hibája, de be sem ránt teljesen. Az mindenesetre tetszik, hogy okosan “játszik” a főhős: ahogy beépítette a korrupt zsarut, nagyon rendben volt. Emiatt biztos nézni fogom egy darabig, főleg ha mondjuk a főhős social numberét dobná ki a gép relevánsként. Ha így folytatja, könnyen felelős lehet tömegek életéért, és megindulhatna egy nagy átívelő szál.

ooo - 2011. 09. 24. 14:36

Az alapötlet nekem nagyon tetszik, de valóban gyors volt a tempó. El tudtam volna képzelni egy duplarészt, ahol rendesen kibontották volna a cselekményt, és kicsit több infót is kaphattunk volna a két szereplő hátteréről.

10/7 így is mehet rá, látok benne fantáziát.

Holdenper - 2011. 09. 24. 15:22

Nekem tetszett, de ez tényleg nem az a halálra “izgulom magam a következő részig” típusú sorozat.
Az akciójelenetek nagyon ott vannak szerintem, a főszereplő kellően tökös gyerek (és szerencsére nem vacakol annyira…ha valakit ki kell nyírni kinyírja:D). Az alapkoncepció érdekes, szóval minden adott egy jó kis popcorn-sör-sorozat triászhoz péntekenként:)

napocskin - 2011. 09. 24. 17:09

Engem untatott, alig vártam, hogy vége legyen. Egy kis Mátrix, egy kis Különvélemény utánérzésem volt, de valahogy nem állt össze a kép. Talán belenézek a következő részbe, és meglátjuk, de ha ilyen lesz, mint ez, kasza, könnyű szívvel.

balage - 2011. 09. 24. 17:52

Igazibol a pilot elment, egy 5/10-et adnek ra, de szinte biztos vagyok benne, hogy ez nekem nem fog kelleni heti szinten es hamarosan cancelozoni fogom.

Egyszeruen erdektelenek szamomra nagyreszt ezek a “monster-of-the-week” sorozatok. Az ilyen akcional meg egy ido utan biztos az is kozbeszol majd, hogy idegesiteni fog, hogy a fohos soha nem hibazik, stb.

De azert nem volt rossz nezni ezt a reszt, nem volt semmi kulonos, de kellemes volt. Csak, ahogy jonnek majd az ujabb meg ujabb reszek ugyanerre a semara epitve, ugy fog elkezdeni laposodni szamomra.

Junkieka - 2011. 09. 24. 22:08

9/10 :D

Hunnenkoenig - 2011. 09. 24. 23:12

“Nem ez a pilot volt a legjobban megrendezett valószínűleg, de pár akciójelenet egész jónak bizonyult, Caviezel pedig egyelőre remek a szerep 90%-ában.”

Most öszinten, nekem nagyon az az erzesem van itt, hogy csak azert ilyen “megöli a bakteriumok 99%-at” stilusban adod elö, hogy profibbnak tünjel, mert igazabol fogalmad sincs mit lehetne irni rola es nagyon dicserni nem akartad, igy inkabb ovatossagbol lejjebb huzod.

Mi az hogy “a szerep 90%-ban”? Ez egy bödületes baromsag. Semmi ertelme nincs.

A sorozat jo volt. Nem szoktam szeretni a nyomozos sorozatokat, de itt Emmerson es a csavar eleg ahhoz, hogy maradjak egy darabig.

A szeneszek atlagosan, de kellöen hoztak a szerepüket. Emmerson sem volt kiemelkedö, de a szerepe gondolom kesöbb meg eselyt ad neki a villantasra.

A masik csavot nem ismerem, de nem volt sem kimagaslo, sem nagyon rossz. Egyszerüen kellöen hozta a szerepet …. wait for it… 100%-ban!

kla - 2011. 09. 25. 01:34

Nem rossz, de tényleg jobb lenne, ha több idő lenne a karakterek kibontására, és nem is csak a két főszereplőre gondolok, hanem a person of interestre is, jó lenne, ha nemcsak egy papírmasé McGuffin-lenne. A rész első fele annyira nem jött be, (és a párbeszédek nem voltak épp a legjobbak) de a végére annyira badass lett, hogy végülis tetszett minden hibájával együtt, tényleg Takenes hangulata volt. Nem fogom tűkön ülve várni a követjező részt, de el fog szórakoztatni.

kla - 2011. 09. 25. 01:35
Narg - 2011. 09. 25. 08:30

Szerintem a legjobb pilot idén, Jim Caviezel nagyon badass, Michael Emerson meg hozza a kötelezőt. Kíváncsi vagyok, hogy tudnak-e majd találni valami érdekes átívelő sztorit.

Pip - 2011. 09. 25. 21:31

Huh, nekem tetszik :)

Robotcsiken - 2011. 09. 25. 22:14

Ez kurvajó volt! Kéne már valami 24-pótló akciósori

karit - 2011. 09. 25. 23:56

Tetszett, hogy M. Emersonnak már megint van egy listája, jól áll neki. Meg aztán senki nem tudja olyan átéléssel mondani azt, hogy “looong time”.

Viszont kicsit dühített, hogy máris elárulta az egyetlen(?) valamirevaló rejtélyt: honnan a lista. De így korrekt, legalább tisztáztuk az elején, hogy nem Jacob irkálja a neveket. (7 évvel ezelőtt is sportszerű volt Abramstól az első részben tisztázni a fő csapást a másra számítókkal, amire Charlie csak annyit mondott: Terrific.)

Az idei újak közül ezt vártam a legjobban. Persze a dínók is mindjárt jönnek, meg sok más, de Emersonnal akár főzőműsort is.
7/10, és jöjjön a heti aprítás. :)

Steven Great - 2011. 09. 26. 04:09

Az elmúlt héten látott 5 dráma pilot közül ez tetszett a legjobban. Már a két főszereplő miatt is kötelező, hisz a Lost és a The Prisoner is nagy kedvenc volt. Kb. azt kaptam, amit vártam. 8/10

Dark Energy - 2011. 09. 26. 12:39

Nekem tetszik, nem rántott be teljesen de ami késik nem múlik.

Drake - 2011. 09. 26. 14:35

Szerintem simán nézős lesz.Nem azt mondom,hogy 10/10,attól azért messze van,de egy 7/10-nek elment.Érdekes lehet a sztori,a két főszereplő is érdekes.Mondjuk a legjobban az fogott meg,hogy J.J.Abrams neve ott szerepel,tehát engem már ezzel megvettek,még a sorozat indulása előtt.

Kevés volt az idő arra,hogy megismerjük a karaktereket,az ügyet,gondolom,azért szólt inkább Jim Caviezel-ről az első rész,mert az akcióra fektették a nagyobb hangsúly,meg az ő múltjára.Gondolom,a későbbiekben kiderül a “Lost-os Ben” háttértörténete is.Nekem ez heti nézős lesz,de nem az első helyen,csak ha marad rá idő a rengeteg többi sorozat mellett.

Benjy - 2011. 09. 26. 17:36

Tetszett, és részemről nézős ha képesek tartani ezt a szintet.(6,5/10)A pörgős tempó tetszett, nem győztem kapkodni a fejemet, aztán pedig néztem, hogy már vége a 40 percnek.Az akciójelenetek szerintem jól össze vannak rakva, és a történettel sincs semmi gond.Főszál nem hiányzott, habár néha jó lenne valami kis plusz.A karakterek tényleg nem lettek nagyon kibontva, de szerintem ezzel sincs semmi gond, hiszen 40 perc nem túl hosszú idő, hogy mindenre idő jusson.

Desmond Wallace - 2011. 09. 26. 20:52

Ez bejött. Főleg a főcímig volt nagyon erős a pilot, de a folytatás is rendben volt.

montanosz - 2011. 09. 27. 08:08

nekem bejött)) és tényleg takenes))

norbi - 2011. 09. 27. 18:23

zárojelenet nagyon ott volt massive attackel aláfestve.. aztan majd pár rész mulva meglátom mit hoz :)

CyClotroniC - 2011. 09. 27. 18:36

Nálam is egy 7-es, teljesen korrekt, ha ezt a szintet átlagepizódnak szánták, és nem kiemelkedőnek, mert pont az eset volt érdektelen, de a keret baromi jó volt.

Nikki - 2011. 09. 29. 19:22

Eddig magasan veri az idei felhozatalt (igaz, 2 még hátravan). Nem volt tökéletes, de érdekel.
Köszi a kritikát, egyetértek főleg ami a főhős profizmusát, a jó akciójeleneteket és a “jó nézni” dolgot illeti :D
Lazán megy a magas pontszám, csak azért 7,5/10 mert eldöntöttem, hogy a pilotoknál mindig szőrös szívű leszek :)

Én - 2011. 09. 30. 12:07

Hát ez a 2. rész szörnyen vontatott, szürke és unalmas volt, semmi extra nincs benne, és ráadásul még nincs átívelő szál se ez így 0.

CyClotroniC - 2011. 09. 30. 12:10

Átívelő szál végig nagyon-nagyon minimális lesz, ez egy epizodikus “akciós-nyomozós”, nem HC.

Llew - 2011. 09. 30. 21:38

Nekem tetszett a második rész is. Apránként épülget a háttér, jönnek az infók a főszereplőkről. Jó lesz ez, én maradok.
Vajon Finch kinyírta a társát (szobor a végén), aztán utána késve meg jött a saját lelkiismerete is?

szerintem - 2011. 10. 02. 00:01

megneztem az elso reszt, nem volt rossz, de jo sem. ben linust nem lehet nem eszrevenni, meg a szemuveg is ugyanaz. meg nagyon sok hasonlosag van, ez nekem nem tetszik. most megelolegezem, hogy az egesz arra megy ki, hogy ben is rajta van a listan, es sajat magat akarja megvedeni, es olyan embert akart maga melle, aki szivvel-lelekkel vedi majd meg, mert addigra beleeli magat abba, hogy embereket ment,es igy majd nem csuszik be semmi hiba….
az alapotlet nagyon jo, de a megvalositas nem tetszett. feluletes megoldasok, tul gyors es egyszeru minden. caviezel nekem mar tulsagosan badass, nem birom a maganyos farkas host, aki mindenkit egy mozdulattal megol, de a szive az elveszitett noert faj. sajnalom, en erre nem vagyok vevo. keyser soze, na o valoban badass volt:))

Cyberdog - 2011. 10. 02. 23:51

@Chloe Wolfe: egyet tudok érteni. Akciók nagyon jók, alatta az aláfestőzene megadja a hangulatot. Alapkoncepció nagyon jó.
Egy darabig biztos maradok a sorozatnál. Ha marad az eddigi színvonal vagy esetleg még inkább növekszik akkor biztos befutó lesz nálam.

Benjy - 2011. 10. 03. 21:32

Második rész szerintem kicsit gyengusabb lett.A tempó belassult, akciójeleneteket leredukálták kb. a felére redukálták.A másik negatívum az eléggé elcsépelt klisé, hogy a főhős mindig az utolsó percben jön megmenteni, ráadásul kétszer is ellőtték ezt.Másfelől jó, hogy épülget háttér, ráadásul flashback-ek is tetszettek.Remélem innen nagyon nem romlik tovább színvonal, mert akkor nem maradok.

Nikki - 2011. 10. 05. 22:43

Nekem ugyanúgy tetszett a 2-ik rész is :) Talán rég nem néztem ilyen akciósorozatot, mint ez, úgy látszik hiányzott valami “földhözragadtabb” a listámból, mert ez most így bejön nekem, mindenestül :)

Llew - 2011. 10. 07. 23:30

Az utcai lövöldözésnél nagyon gagyi volt a CGI torkolattűz, de egyébként részemről rendben van. Tetszik ez az aktuális rész tartalmához igazodó, a főszereplőket árnyaló flashbackezés. Jó volt az a melankólikus hangulat, ami belengte ezt az amúgy sem túl pörgős részt. Aki viszont akció sorozatra számított a pilot alapján, az ha még nem tette hamar kaszálni fogja.

mosee - 2011. 10. 08. 13:36

Jó lesz ez. Az picit gáz, ahogy kinyomozzák a dolgokat, az ilyen “átnéztem a 26 ezer ismerősét, és az elmúlt 200 év levelezését, és egyetlen név maradt fent a szűrőn” dolog, de ettől eltekintve nézhető. Caviezel pedig nagyon jó, szóval részemről nézős.

Nikki - 2011. 10. 08. 15:33

Ez a 3-ik rész is király volt (mit mondjak, nekem az volt :D). Kész, teljesen megvett, ezt nézni fogom (nem mintha lettek volna kétségeim :D). Szépen lassan többet is fogunk megtudni a főszereplőkről, s érdekel akár az adott ügy, akár az átívelés. A PoI határozottan az egyik legjobb idén :)

Benjy - 2011. 10. 10. 17:09

3.rész végre visszahozta a sorozatba fektetett bizalmamat.A flashbackelések még mindig rohadt jól ki vannak találva, az utcajelenetnél viszont az automata fegyver hangja csöppet fura volt,valamint a torkolattűz is gagyi volt.Ezek mellett, azonban következő rész várós.

CyClotroniC - 2011. 10. 12. 20:26

Na ki szavaz arra, hogy félszezon- vagy évadfináléra kidobja a gép az egyikük TB-számát, vagy minimum közeli hozzátartozóét? :P

Llew - 2011. 10. 14. 13:12

Szerintem nem, tekintve, hogy Finch kb. az első rész végén azt mondta, hogy a világ mindkettőjüket halottnak hiszi. Bár a múltkor a kis csajjal is úgy volt, de ő talán a saját nevén bujkált tovább. Ők folyamatosan belekeverednek minden ügybe, Reese-t állandóan ki akarják nyírni, így a saját, vagy a használt hamis személyiségek TB-jét folyamatosan feldobálná a gép.

Morpheus - 2011. 10. 14. 22:50

Nagyon jó volt a 4. rész kifejezetten tetszett a vége. Várom a következőt.

Nekem az újoncok közül az egyik legjobban bejövős. Hajrá

Nikki - 2011. 10. 18. 22:49

Végre sikerült nekem is megnéznem a 4-ik részt, s ez egyre jobb :) Baromira tetszik az egész. Megfelelően adagolják az akciót, kis humor, kis dráma; dolgok a múltból :) A hangulata baromira bejön, a főhősért odavagyok; ez a nyugis de nagyon profi és veszélyes, aki halkan, csöndesen beszélve is badass és csak az kezd ki vele, aki nem ismeri és nem fél tőle, pedig kéne. Odaragasztja, vonzza az embert, nem lehet nem figyelni rá. S most kezek el rettegni, hogy nem fog sokáig élni a sorozat…

Benjy - 2011. 10. 20. 17:06

4. rész után eldöntöttem, hogy maradok, valahogy mindig odaszögez arra a 40 percre a gép elé.Jó úton halad a sorozat, de van hova fejlődnie.Remélem nem sújt le rá a kasza(számok alapján még nem olyan valószínű) kár lenne érte.

LrX - 2011. 10. 22. 10:48

Az jutott eszembe, h mi van, ha ezek a “kicsi” gyilkosságok nem is irrelevánsak a nagy képben, hanem egy későbbi katasztrófához kötődnek valahogy, és nemcsak killeroftheweek a szerepük?

Mekkora írói bravúr lenne pl összehozni évad vége felé egy allstar-szálat az addigi sok kicsiből, ahol valahogy mind összefüggnek egy nagynagy terroreseményben?

A másik, h nemtudni, a számosalany gyilkos-e vagy áldozat(tehát mindkettőből dob ki a gép), mégis nyomoznak, mint a güzü, hogy ki lehet a másik(akit megölnek, vagy aki öl).
Itt vagy sz*r került a palacsintába, mert nem kéne nyomozni, elég lenne körülnézni ismerősök közt, kinek ugrott még ki a száma, ő a másik, és jólvan.
Vagy pedig az én ötletem, h nem mindenkinek dobja ki a számát, akinek gyilkossághoz van köze, csak azokét akik később fontosak lesznek.

Nagyon belekavarodtam?

Nikki - 2011. 10. 23. 20:50

Ez a rész is baromira bejött, még még még :D

@LrX

Ismerősök közt? Legtöbbször nincs közük egymáshoz, látásból sem ismerik a másikat :)

LrX - 2011. 10. 24. 12:35

De nem is rostálják ki őket egyből.
Konkrét példára már nem emlékszem, de az első, ha számot találnak, h a családot, munkatársakat kezdik figyelni, pedig elintézhetnék egy pipával. Maximum, h szándék van-e bérgyilkosságra.

Nem is emlékszem, hogy valaha fel is merült volna opcióként, hogy “*Ben*, nekem az egyik beosztottja gyanús, csúnyán néz az emberünkre, nézd már meg, meg van-e a száma.”

LrX - 2011. 10. 25. 00:23

Egyébként meg persze, hogy volt olyan, hogy ismerték egymást.
Sőt, szinte mindegyik rész olyan.

SPOILER

Éppen azalatt a rész alatt kezdtem ezen gondolkozni, mikor iraki veteránok raboltak bankot.
Mindjárt lehetett volna tudni, hogy a csaposnak van köze hozzá, ha megnézik, és szerepel a száma a listán.

Miért nem nézték meg? Az övét nem dobta ki?
És a másik kettő vagy három katonának a számát miért nem?
Miért pont csak xyét?

Dark Energy - 2011. 10. 25. 18:40

5 rész után azt hiszem elmondhatom, hogy újonc kedvencet avattam. Ez az egyetlen sorozat, amit nagyon tudok várni, pedig nézek másik hetet még.

Annatar - 2011. 10. 29. 06:55

Legutóbbi részben volt egy baki. Ugyebár betörnek, elbújnak az őr elől, amikor elment, folytatják az útjukat hangosan dübörögve a lépcsőn :P A fél lépcsőfordulóra járó őr meg biztos süket, mint állat :)))

Nikki - 2011. 10. 29. 17:14

Ezt hétről-hétre egyre jobban várom. Talán az újdonság varázsa, de ezt várom a legjobban a heti nézősök közül :D A mostani részt is úgy élveztem. S látom, kezdik lassan bontogatni az átívelő szálat is. Vajon az a gyerek Finch lesz?

@LrX
Amit az ismerősökről mondtál, ott másra gondoltam, szóval neked van igazad, tévedtem :)
Ahogy én látom a dolgokat, a gép ugye valami alapján válogat és kidob egy számot. Természetes, hogy ahhoz az emberhez mások is tartoznak, akiknek azért nem dobja ki a számát (akkor nem is kéne 40 perc, 1-2 megoldanánk az egészet) mert mindegy, hogy abból a körből kit választ kit, a többiekre is hatással lesz, és el lesz intézve az ügy. Így a lista nem azoknak a számát tartalmazza, akik egy esemény köré tartoznak, hanem sok különbözőt. Ez az én magyarázatom :)

Llew - 2011. 10. 30. 22:13

Kíváncsi vagyok mekkora ügyet kavarnak ebből az Elias szálból, mert akárki van is a háttérben, eddig csak azt érte el, hogy a nyomozónő felfigyelt rá. Most az öreg zsaru kinyírásával meg csak megerősítette, hogy valami komoly dolog van a háttérben.
Ezt a nőt megtarthatnák visszatérő szereplőnek. Egyrészt egy női karakter időnként jót tenne a csapatnak, másrészt meg még hasznos tag is lehetne a kapcsolataival.
Amit hiányolok, azok a flashbackek. Az elmúlt pár részben eléggé kimaradtak.

Benjy - 2011. 10. 31. 20:24

6 rész után még mindig csak ismételni tudom magam.Zseniális sorozat, ami minden összetevőjével beszippant 45 percre.Elias szál tetszett, habár lehetett számítani az öreg zsaru halálára, másképp egyszerűbbek lettek volna a dolgok.Flashbackek hiánya pedig valóban fájó, de ez legyen hosszútávon a legnagyobb problémám. :)

energy - 2011. 11. 04. 07:47

7 rész után. Ez egy piszkosul jó sorozat! A zene:Sinnerman by Nina Simone

Llew - 2011. 11. 05. 23:50

Ennyit a rejtélyekről Elias kapcsán. Mondjuk hagytam magam beszopatni, pedig a túl sok ismert szereplő intő jel lehetett volna, hogy valami nem stimmel. Jó volt, de még mindig nem értem miért raboltatta el a bizonyítékot, meg ölette meg az öreg zsarut. Ha az nincs, se Reese, de fontosabb, hogy a rendőrség nem tudta volna mihez kötni. Viszont Finch bizonyítékot talált a fakabát ellen, azt simán átadhatnák a rendőrségnek, vagy ők maguk elindulhatnának rajta. Reese most már elég hamar megtalálhatná és egy puskával simán pontot tehetne az ügy végére. Persze nem ez lesz.

Nikki - 2011. 11. 06. 00:55

Ugyan az eheti részt kicsit gyengébbnek éreztem, ez nem változtat semmit azon, amit eddig fenntartottam a sorozatról; várom a folytatást.

ooo - 2011. 11. 06. 18:52

Még mindig tetszik, de igazából egy-két dolgot nem értek. Első pár részben volt néhány flashback, de mostanában kb. egyet se látni. Hagyták a levegőben azt a történetszálat.
Most ezzel az Eliasos sztorival talán kialakul a főszál, amit elhúzhatnak az évad végéig, de már most is elég zavaros volt a történet. (Előző kommenteket olvasva, nem csak nekem.)

Mindenesetre izgalmas, és nekem adja a Ben-Reese karakterpáros is.

Benjy - 2011. 11. 06. 20:01

Én nem éreztem ezt a részt gyengének, nekem tetszett.Legalább adtak egy nagy lökést a főszálnak.(Örülhetnek akik ezt hiányolták :))

winnie - 2011. 11. 06. 20:02

nem sietik el flasheket, szerintem. lesz idejük kibontani, nem akarnak kifutni a munícióból.

humandr - 2011. 11. 18. 21:47

Ben Linus vs. Charles Widmore, magyar jelenlét, és McKenas Cole tűi az Aliasból? Schön.
:-)

Llew - 2011. 11. 18. 22:19

Kár, hogy nem volt közös jelenetük.
A magyar felirat a Dunáról meg elég furán festett a Kreml képén, de legalább végre nem Pest játszik más várost, hanem nekünk van dublőrünk.

Benjy - 2011. 11. 23. 20:28

Flashback ismét, örültem neki.A szilvapálinkás elszóláson nagyot mosolyogtam.Kövi részben elvileg Carter számát dobja ki a gép.Ilyen hamar ellövik ezt a megoldást?

winnie - 2011. 11. 23. 21:41

ebben nincs semmi poén, biztos megöl valakit:) végre.

Llew - 2011. 12. 10. 00:54

Csak nem ölt meg senkit, de elég sok embernek beígérte. Ezt az Elias szálat továbbra sem értem, csak magának köszönheti, hogy nyomoznak utána. Lehetne megint Reese meg Finch flashback, mert az a Carter egy ilyen törődő alkat résztől nem estem hasra. Még bunyó sem volt.

Nikki - 2011. 12. 11. 01:29

Már rég vártam erre a részre. Lehetett volna jobb is, de simán bejött, meg vagyok elégedve :)

Benjy - 2011. 12. 13. 21:46

Én is kicsit többre vártam, de így is tetszett.Az Elias szállal legalább egy hangyányit megint haladtak.
Flashback-kel nekem semmi gondom nem volt.Mellesleg most néztem, hogy jövő héten meg Reese kerül bajba és Carter-nek kell megmentenie?Váltják egymást vagy mi?

Llew - 2011. 12. 16. 21:19

Bridget Reagen alig szerepelt. Nagy kár.
Elias mellé kaptunk egy újabb átívelő szálat. Ezek után most majd jön az úgy kergetünk, hogy minket is kergetnek felállás?
Tiszta mázli, hogy a CIA-nek ilyen béna mesterlövészei vannak.
Cartert meg életben hagyták volna az mellett amit látott, vagy látott volna? Ezek után az lenne a logikus, hogy a CIA rájuk szál, és most majd őrizhetik egymást Reesevel.
Aki meg szintén hülye, mert miért nem hord mellényt, de leginkább mi a frásznak hagyja ott mindenhol az ujjlenyomatát? Ezt nem tanították a CIA iskolában?

Benjy - 2011. 12. 18. 18:58

Biztos sáros a két CIA-s pali.Egyrészt miért lenne béna mesterlövész?Reese nem akarta őket bántani, ok nélkül pedig miért érdemelt volna halálos lövést.Carter halála pedig dettó értelmetlen lenne.Max járulékos veszteség.Én azon akadtam ki, hogy milyen könnyűszerrel szerezte meg a helyszínelő álruhát.Nehogy már senki nem figyel a 10 tucat zsaru közül a kocsikra.

Llew - 2011. 12. 19. 09:10

“Egyrészt miért lenne béna mesterlövész?”
Talán mert max. ~30-40 méterről csak egy haslövésre futotta? Ami sem gyors kivégzésre sem lefegyverzésre nem alkalmas. Első esetben viszonylag hosszan tartó, és fájdalmas szenvedést eredményez, másodikban meg a célpont harcképes marad. Szóval vagy fejbe kellett volna lőniük (persze a főszereplőt nyilván nem lehet), vagy a vállon-karján. Mivel azonban már azelőtt lőttek, hogy Reese bármit tett volna, így valószínűleg nem elfogni akarták.
“Reese nem akarta őket bántani, ok nélkül pedig miért érdemelt volna halálos lövést.”
Egy saját halálát eljátszó ex ügynököt biztos nem a korrekt nyugdíjazás miatt kezdtek el keresni, főleg úgy, hogy gyilkosságokat kennek rá(?).
Carter halála meg azért következett volna szerintem logikusan, mert egy ilyen egyértelműre tervezett CIA-s kivégzésnek nem nagyon szokás a tanúját életben hagyni.

A helyszínre bejutás meg egyszerűen remek volt. Semmi hihetetlen nem volt benne. A való életben is, ha az ember elég határozottan cselekszik, és elhiszik róla, hogy oda való, akkor nyert ügye van. Itt is egyik zsaru sem feltételezte volna, hogy bárki be mer nyúlni a kocsiba, aminek a csomagtartója nyitva is volt, ha jól emlékszem. A kordon őrző rendőr mellett meg nem gyanúsan próbált elosonni, hanem azzal, hogy a kezébe nyomta a dobozt, ő irányított, annyira bennfentesnek tűnt, hogy a zsaru el is felejtette elkérni az igazolványát.

Benjy - 2011. 12. 19. 14:20

De hisz ők mondták, hogy Reese élve kell nekik, ebből következően biztos nem fejlövésre, pláne nem gyilkosságra ment ki a játék.Szerintem valami nagyobb dolog fog állni a háttérben.Szó mi szó, nem szeretnék vitatkozni.Az egésznek az volt a lényege, hogy kiderüljön Carter mit csinál, ha valóban esélye van Reese-t elfogni.Hát semmit, és szerintem tök jó megoldás lenne, ha Carter is beszállna a csapatba.Igazából illegális amit csinálnak, de életeket mentenek meg, és rosszfiúkat “kapnak el”, ez a lényeg.

Llew - 2011. 12. 20. 18:12

Most komolyan mondod? Két hirtelen betoppant CIA-s gyilkosságokat fog az eddig makulátlannak mutatott hősre, aztán azt mondják, hogy élve kell nekik, te meg elhiszed? Aztán az egyik mesterlövész puskával lesi a találkozót és hamarabb lő, mint Reese bármit tenne? Persze Carterre ment ki a dolog, nagyon suta, átlátszó volt.

Llew - 2011. 12. 20. 18:16

Ja, és a kibeszélőnek meg nem a, megbeszélés, vita volna a lényege?

Benjy - 2011. 12. 20. 20:06

Felőlem vitatkozhatunk.De ne mondd, hogy ha lelövik egyszerűen az nem lenne furcsa.Attól, hogy állítólag megölt pár embert, az még a CIA-t sem jogosítja fel, hogy egyszerűen kivégezzék.Maximum lefegyverző lövést érdemelne.Mellesleg nem hiszem, hogy egy CIA-s kiképzett ügynök 5 méteres körzetben véletlenül a hasát találta el a feje helyett, mert annyira béna.

Nikki - 2011. 12. 20. 21:41

Megnéztem én is és nagyon tetszett, izgalmas részt kaptunk. A végével volt nekem is gondom, de azt már előttem leírta Llew, úgyh +1 ennyivel megúszom :D
Különben nem gondoltam volna, hogy miután megmenti Carter életét, a nő elárulja. Persze utána segített neki, de azért mégis keserű a szám íze ezzel kapcsolatban. Meg azt se tudom, egyáltalán minek szólt a nőnek (vagy nem csak őt várta, hanem volt ott többes szám is vagy mi, már nem emlékszem pontosan) amikor ő úgyis egyedül remekül elvégzi a dolgokat.

winnie - 2012. 01. 02. 07:19

jellemző rám, hogy az eddig nem is tűnt fel, hogy a 2. részben, amikor emerson kikapcsolja a 2007-es flashbackben a gépet, reese csajának az arca van rajta – később van szó erről?

v0m1t - 2012. 01. 13. 15:59

ahh de jó kezd lenni :D

Cevys - 2012. 01. 13. 20:55

Az utóbbi pár részben az átívelő szálak egyre több teret kapnak, aminek én nagyon örülök, és véleményem szerint a minőség is egyre emelkedik. :)
Kiváncsi vagyok hogy tervezik a (várható?) későbbi évadokat az írók, mert már az első 11 részben is elég sok dolgot megléptek ..

Llew - 2012. 01. 13. 22:17

Na ez jó volt. Hiányzott már. Azért remélem ezt a CIA szálat lezárják valahogy hamarosan, mert hosszútávon unalmas lesz, hogy Reese bujkál, azok meg nem találhatják meg.

winnie: most, hogy mondod nekem sem

Benjy - 2012. 01. 15. 18:33

Hiányzott, mint egy falat kenyér.Remélem ezek után Carter végre csatlakozik, és akkor teljes lenne a team.A CIA szál tényleg nem nagy durranás, de szerintem évadzáróban fog nagyobb teret kapni.

ooo - 2012. 01. 17. 00:16

Valóban egyre jobb a POI, Mr. Reese lazasáégán és “badasségén” pedig tényleg csak röhögni lehet. Most is, mikor a mankóval pár másodperc alatt megalázta a gyereket, hihetetlen. :D Meg mikor mondja, hogy nem hord magánál sok csomagot és előveszi a zsebéből a fegyvert. Hatalmas! :D
Talán még Jack Bauer se volt ekkora állat, mint Reese.

montanosz - 2012. 01. 20. 15:34

kedvenc hősünk alakít a transit-ban is, hasonlo szerepkörben

Casey Novak - 2012. 01. 21. 15:35

Az újabbak közül határozottan ez a kedvencem. Annak ellenére hogy a ‘szupergép’ eleinte túlzásnak tűnt.
Tudom, gyerekes vagyok, de a 1/12 részt nem tudtam komolyan venni, miután kiderült, hogy a rosszfiút galuskának hívják :D

Nikki - 2012. 01. 21. 22:01

A Galuskán én is vigyorogtam rendesen :D
Amúgy ez a rész csalódás volt, nem tetszett :( Bezzeg az előző, az remek volt! Még mankóval is lenyomja a bűnözőket..na de Finch szembökése se volt semmi :))

Junkieka - 2012. 01. 23. 11:25

Még egy szmájli a galuskáért. :D

Nekem nem tetszik, hogy Carterből amolyan “segéd” lett, akit csak pattogtatnak, ha kell valami. A korábbi macska-egér játék sokkal jobban tetszett, csicskának elég volt Lionel, minek még egy, aki kikeresi az aktákat és letartóztatja a végén a heti genyót. Lionel és Reese-ék kapcsolata vicces volt, most meg Carterről jelentget? Remélem változtatnak a dolgon! :(

Benjy - 2012. 01. 25. 21:52

Galuska valóban vicces volt.A részről annyit, hogy számomra tipikus töltelékrész volt.Főszál parkol, egyedül Nathan fiának a feltűnése volt érdekes, szerintem ezt a szálat is szőhetnék tovább.

Cevys - 2012. 02. 03. 16:21

Úgy tűnik egy újabb potenciális ellenséggel gazdagodott a Person of Interest párosa… A rész végére teljesen a Holmes – Moriarty játékot idézte számomra, persze csak néhány elemében.

Eleinte aggódtam, hogy hamar unalomba, és önismétlésbe fullad a sorozat, de nagyon ügyesen váltogatják, hogy melyik részben melyik történetszállal foglalkoznak, szóval így tovább.

Dark Energy - 2012. 02. 03. 18:57

Egyre jobb ez a sorozat! Tudtam, hogy be fog szippantani de azt nem hogy ennyire!

Gabeboy - 2012. 02. 03. 20:27

Kifejezetten jó rész volt az 1×13. Talán megérte volna két részben kifejteni a sztori, lett volna még lehetőség benne. Tetszik ez macska-egér játék. :-)

Llew - 2012. 02. 03. 22:21

Erre a részre megérte várni. Ez most tényleg izgalmas volt. Sokkal inkább, mint mikor a CIA kergette őket. Ekkora szarban még Reese meglövésekor sem voltak. Ebből még komoly gondok lehetnek.
Tök jó volt, hogy visszahozták a csajt.
Vajon ki lehetett a hacker? A Harold nevet Finch csak a könyvtárban használta és a könyvtáros gyerek csaja fekete hajú és fekete körmű volt, mint a végén a hacker.

Dark Energy - 2012. 02. 03. 22:54

Nekem azok a fajta változások tetszenek mint pl. az első részekben Reese mindenkit simán lealázott, pusztakézzel, fegyverrel, bármivel de ahogy jönnek a részek egyre nehezebb az ellenfelekkel, olyan simán már nem megy, sőt. És most Finch is emberére akadt egy nem kispályás hacker személyében.
Eleinte olyan ellenfeleik voltak, akik nem értek fel hozzájuk, viszont már olyan ellenfelek szállnak be a buliba, akik képesek akár előttük járni nem is egy lépéssel. Mindez fantasztikus dinamikát kölcsönöz a sorozatnak csak aztán nehogy elfogyjon a kraft.

Gabeboy - 2012. 02. 04. 13:57

Azt ugye ne felejtsük el, hogy akkora meglepetés nem lehetett a Harold név, mert ugye hallgatta a telefonokat is. :-)

Llew - 2012. 02. 04. 16:36

Igen, csakhogy Reese mindig Finchnek szólítja, még telefonban is, a Harold név meg az egész sorozat alatt nem túl sokszor hangzott el, ha egyáltalán.

Benjy - 2012. 02. 05. 17:47

Jó kis rész volt.Szerintem zseniális milyen gördülékenyen megy Reese és Finch között a kémia.Csak bennem merült fel legelső pillanatra, hogy Carter a hacker.Ugyanolyan fazonban volt a haja, amikor először láttuk a hackert, persze végén látható, hogy nem afro.

madárles - 2012. 02. 06. 11:34

Benjy, nekem is eszembe jutott ugyanúgy a haj miatt. :D sőt nekem Zoey is (akit remélem egyre többször láthatunk majd mint segítő harmadik) csak mert nő, de lássuk be, egyik sem valószínű.
de akárki is ez a Root, örülök, hogy Finch méltó ellenfélre akadt. baromi jó volt ez a rész.

Desmond Wallace - 2012. 02. 06. 21:34

Gyönyörűen felépítették az utóbbi részek nyomozásait.
Jók az írók, az egyes szálakkal pedig remekül operálnak, így nem válik unalmassá vagy önismétlővé a sorozat.

Junkieka - 2012. 02. 10. 21:34

a bag labelled “plan B”

:D:D:D

Nikki - 2012. 02. 10. 23:52

Megint ugyanolyan kiváló részt kaptunk, mint múltkor. Ahh, az a nyugodtság, a profizmus, a … Jelenleg a heti legvárósabb!

ooo - 2012. 02. 11. 01:04

Érdemes lenne figyelmeztetni azokat, akik 1-2 rész után kaszálták a sorozatot, hogy megéri visszatérni. Leköti az embert az a 40 perc.

Dark Energy - 2012. 02. 11. 23:07

Ej de jóóó volt! A múlt heti rész mesteri cselekményszövését habár nem überelte de kaptunk bőven a jóból most is!

Benjy - 2012. 02. 12. 12:01

JC egy állat, mekkora badass volt egész rész alatt.Amikor belehajtott két tökfejbe hangosan felnevettem.
“I found your car!”

ooo - 2012. 02. 13. 23:38

Térjünk át a Plan B-re, erre elővesz egy baszott nagy gépfegyvert. :D

Az az érdekes, hogy jönnek az epizódok, újabb ügyek, de mégis a háttérben kialakulnak bizonyos szálak, pl. Finch múltja. Remélem emellé, vagy ezután Reese múltjáról is fény derül majd, mert azt szerintem eléggé félbehagyták.

Cevys - 2012. 02. 18. 01:17

A színvonal továbbra is csak nő. Remekül meg volt írva az epizód, és kezdenek a szálak összeérni, bonyolódni, ráadásul mindenkinek meg van a maga szerepe..
Az pedig csak hab a tortán, hogy még (szerintem) izgalmas is.

Egyébként valaki tudja, hány epizód lesz az évad?

winnie - 2012. 02. 18. 09:58

“Egyébként valaki tudja, hány epizód lesz az évad?”

22

ooo - 2012. 02. 19. 13:29

A végét most nem egészen értettem. Kiengedték LOS-t, majd ez a Snow – aki eddig segített neki – megölette? Ergó Cahill “szabad”?

ooo - 2012. 02. 19. 18:35

Most is megvolt a badass beszólás:

“- Are you a fed or something?
– Something.”

Nikki - 2012. 02. 19. 19:21

@ooo
Szerintem LOS-t eltették láb alól, ami jó megoldás; láttuk, hogy milyen szépen összeért ez a szál Snow-al, s ugyanakkor – ami fura is lett volna – Reese-nek sem kell folyamatosan vigyáznia Cahill-re.

Benjy - 2012. 02. 20. 17:11

Mondta Reese, hogy tartsa a száját, de zabszem volt a seggében.Hálás lehet Snownak, hogy kinyírta LOS-t.Mellesleg az nem lett volna egy lehetséges megoldás, hogy Cahill elköltözik valamelyik messzi országba?Gondolom oda nem mentek volna utána.

rio - 2012. 02. 21. 22:41

Egyre szenzációsabb ez a sorozat… ez a hangulat… ezzel a számmal a végén: http://www.youtube.com/watch?v=EBAzlNJonO8. Isteni.

ubulgéza - 2012. 02. 23. 01:39

Nnna…

Elejétől fogva nézem, és nagy fan vagyok. Viszont november környékén leálltam a sorikkal picit, így most egy húzásra letoltam az uccsó 5-7 epizódott. Lehet, hogy a dara miatt, de néhány dolog most felötlött bennem.

– Miért csak NY-i lakosokra köpköd a gép számokat? Persze, így lehet csak forgatni, de furcsa, mert nem emlékszem rá, hogy ezt bárhogy setupolták volna. Vagy tévedek?

– Mióta Carter benne van a buliban, egyre gyakrabban vannak konkrét akciók Reese-el – ami nem lenne gond, de gyanúsítottak előtt nyíltan kommunikálnak, meg együtt lövöldöznek… Egy bevarrt rosszfiúnak sincs erről semmi a vallomásában? Carter egyik fejesének, vagy egyik ügyésznek sem tűnik fel ez a dolog???

– Snowékat elküldték kicsit, de most visszatértek. Ha továbbra is ilyen nyíltan hívogatják egymást telefonon, és a fenti dolog is megmarad, és ha egyáltalán nem lesznek óvatosabbak a fenyegetés hatására kedvenc hőeink, akkor kicsit pipa leszek…

+1
Kérdés: Nem sok Abrams féle sorit néztem eddig, de az 1×14 végén feltünt, milyen királyul lereagálta a gép, hogy a ‘teremtőjéről’ kiderült néhány érzékeny info. Vajon beletolnának a készítők egy ‘Fincs megalkotta az első valódi AI-t és hogy ez mivel járhat’ szálat?

Érdekes csavar lenne – úgy pár évad múlva :)

Ismétlem – szeretem a POI-t! :D

Judit88 - 2012. 02. 23. 08:18

@ubulgéza
Nem tudom melyik részben volt, de Finch és a most már halott kollégája beszélgettek a gépről, amit akkor még csak fejlesztettek. Akkor Finch azt mondta, hogy ez még nem az egész országot vizsgálja, csak NY-t, vagy valami ilyesmi. Lehet, hogy ezzel van összefüggésben, hogy miért csak NY-i számokat dob ki.

Benjy - 2012. 02. 23. 17:14

Én is úgy emlékszem, hogy a gép csak New Yorkot fedi le.Habár nem hiszem, hogy anno nagyobb kiterjesztésen gondolkoztak volna.

Dark Energy - 2012. 02. 23. 22:29

@ubulgéza
Az AI téma bennem is megfogalmazódott. Lehet, hogy az a gép sokkal több, mint amit eddig megtudtunk róla?

Nekem az a fura, ha a terroristák nem NY-ban, hanem másik amcsi nagyvárosban terveznek rombolni épületet és emberi életeket, akkor mi van? A Kormánynak nem érdeke lenne lefedni a teljes országot? Vagy csak tesztjelleggel fut NY-ban, hogy kiterjeszthessék később? Vagy nem is a tömeges emberi élet védelme volt az elsődleges célja a projektnek, csak ez jó fedőduma? És mi van ha Finch saját személyi védelmi programot is írt bele?

rio - 2012. 02. 24. 19:20

Az új rész is szenzációs volt. Nagybetűs hangulat.

Benjy - 2012. 02. 26. 15:09

“John Rooney, Assets.” :) (Haláli.)

GyGDugong - 2012. 02. 27. 07:43

A 16. rész végén tudja valaki, hogy milyen zene szól?

Benjy - 2012. 02. 27. 15:37

http://www.youtube.com/watch?v=12wOeyBxSb4&list=UUe6glUxelOq7J9C5YYqLZdA&index=1&feature=plpp_video
Új magyar előzetes.Részemről Finch magyar hangja nagy baklövés.Teljesen másként állítja be a karaktert, a kissé visszahúzódó, számítógépzseni, milliárdos helyett…

Pitti - 2012. 02. 27. 20:07

GyGDugong
“A 16. rész végén tudja valaki, hogy milyen zene szól?”

Ha minden igaz, akkor ez:
Yeah Yeah Yeahs – Down Boy
http://www.youtube.com/watch?v=OLl2ewqGZvo

GyGDugong - 2012. 02. 27. 21:22

Ez az.
Köszönöm szépen!

XKonRADX - 2012. 02. 29. 08:10

Nekem nagyon bejött a sorozat! Volt pár szabadnapom és nem tudtam mit nézni így belekezdtem! 2 nap alatt szintre hoztam magam! De engem rettenetesen megvettek! Halálosan jól össze van rakva! Hiába vannak benne klisék és hibák, egyszerűen nem érdekel, mert nagyon leköt és tudom élvezni!:) Remélem jó pár évig még a képernyőn marad!:)

ooo - 2012. 03. 02. 13:44

Egyébként Reese-ék célja, hogy megmentsenek 1 emberi életet, na most részenként meghal kb. 10-15 ember. Szerintem ezzel nem javítják a demográfiai viszonyokat. :D

Llew - 2012. 03. 02. 14:07

Nem az a céljuk. többnyire ártatlanokat illetve jófiúkat mentenek meg, vagy rosszakat kapnak el, és a hullák szinte kivétel nélkül rosszfiúk. Reese pedig nem is mindig öli meg őket.

Benjy - 2012. 03. 02. 14:35

10-15 ember halt meg eddig talán.Reese szinte senkit nem ölt meg eddig.(Tudom van pár kivétel pl Carter támadója)
Én azon gondolkodtam el, hogy az oké, hogy nem tudjuk gyilkos vagy áldozat, de ezek nevét egyszerre kéne kihoznia nem?Vagy pl Carter támadójának is kihozhatta volna tb számát, mivel gyilkolni akart.

rio - 2012. 03. 07. 19:18

mikor lesz új rész, nem tudja valaki?

Benjy - 2012. 03. 07. 19:30

holnapután

winnie - 2012. 03. 07. 19:52

holnap

rio - 2012. 03. 07. 21:35

zsír, köszi!

Tod - 2012. 03. 10. 21:11

Really?

Ez a sorozat egyre jobb.

Khes - 2012. 03. 10. 22:53

Dadda or dadda? :-)
Üdítően pörgős, remek kis rész volt, nagyon remélem, hoyg megkapják a második évadot is, sajnálnám ha nem.

Llew - 2012. 03. 10. 23:08

A “Really?” az simán megy hétidézetébe.

Benjy - 2012. 03. 11. 16:42

Ez volt talán az egyik legjobb rész eddig az évadban.És most kell 3 hetet várnunk folytatásra, egy ilyen befejezés után….
“Really?”

Cathy07 - 2012. 03. 13. 14:50

Nagyon jó rész volt a legutóbbi, csak sztem kicsit sok minden történt. Mondjuk máskor meg a flashbackek miatt fut két szálon a sztori, de most valahogy úgy éreztem mindkét sztori jó lett volna külön részben. Bár lehet, hogy csak az mondatja ezt velem, hogy jó lett volna Reeset többet látni a babával. :D

szerintem - 2012. 03. 14. 10:44

csak nekem nem tetszett a 17. resz?
valahogy nagyon nyogvenyelos volt a jopofaskodas a gyerekkel, docogott a sztori is. de ami meg rosszabb, hogy Reese nem a szokasos suttogos hanggal beszelt. lehet, nem is az imidzs resze volt, hanem egyszerre forgattak le 16 epizodot es be volt rekedve? remelem, a kovetkezo jobb lesz.

Benjy - 2012. 03. 14. 15:13

“…hogy Reese nem a szokasos suttogos hanggal beszelt”
Furcsa is, hogy említed.Nekem is feltűnt, de azt hittem csak a szinkronos utóhatás miatt volt fura a hangja a suttogás nélkül.

Desmond Wallace - 2012. 03. 26. 21:48

“A “Really?” az simán megy hétidézetébe.”

Na az hatalmas volt.

Még csak most néztem meg a legutóbbi részt. Tartogattam, hogy keveset kelljen várni az új epizódra.

Benjy - 2012. 03. 27. 16:50

Lenne egy olyan kérdésem, hogy úgy tudom, hogy 22 részt rendeltek be a teljes évadra, azonban valakitől olyat is hallottam, hogy 23 részes lesz az évad.Most akkor 22 vagy 23 részt fogunk kapni?(Lehet csak én vagyok hülye)

Benjy - 2012. 04. 01. 17:51

Állati rész volt.Finch bedrogozva fergeteges volt. :D
“Whaaaaat?”

Llew - 2012. 04. 01. 18:06

Az volt jó mikor Reesenek csak tök sokára esett le, hogy Finchel valami nincs rendben.

szerintem - 2012. 04. 02. 00:04

nagyon orultem az uj resznek, mert a multkori nagy csalodas volt, de ez ujra a regi volt. minden heten haladnak a foszalak is, tetszik, ahogy szepen lassan bontakoznak ki, semmi kapkodas.
michael emerson veeegre mutatott magabol valamit, nagyon bejottek a bedrogozott jelenetei.

Dark Energy - 2012. 04. 06. 19:09

Bődületesen jó rész volt a legutóbbi!

Cevys - 2012. 04. 07. 00:58

Egyszerűen fantasztikus, az évad legjobb epizódja, persze a korábbi építkezések nélkül nem működött volna. Volt itt minden, csak a végén még vártam volna, hogy Carter és Fusco rájön hogy ugyanannak dolgoznak, de gondolom ezt valamelyik későbbi részre tartogatják (viszont nem sokáig húzhatják már ezt, elvégre most is gyanúsak voltak egymásnak)..

Így tovább Person of Interest, az évad kedvenc újonca számomra.
Jól látom hogy jövő héten nem lesz új rész?:(

winnie - 2012. 04. 07. 01:02

elvileg két ismétlés jön és utána végig új részek.

rio - 2012. 04. 07. 11:30

Fantasztikus volt. Ez a zeneválasztás, részről részre tökéletes. A karakterek jóval közelebb kerültek hozzám, mint bármelyik idei újoncnál. Rész közben ki kellett mennem elszívni egy cigit, annyira izgultam, legutóbb a Homeland szezonzárónál éreztem ilyet :)

Llew - 2012. 04. 07. 13:22

Ez tényleg állati jó rész volt. Elias nem kis pályázik. Amikor Reese bedobta az iskola kérdést, először azt hittem Fusco gyerekére mennek most rá. Az mondjuk érdekes lesz, hogy a fenyegetés hatására a korrupt zsaruk ezután miként viszonyulnak majd Eliashoz.

Benjy - 2012. 04. 09. 17:53

Nagyon jó rész volt, de azt hittem évad végén akarják csak lecsukni Eliast.Most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok mit tartogatnak évadfináléra.

szerintem - 2012. 04. 12. 11:48

haat, amennyire sejteni lehetett az epizod vegebol, majdnem mindegy is, hogy elias hol van, igy is, ugy is tud intezkedni, szoval a bezarasaval a gondok nem oldodtak meg.

ALDO - 2012. 04. 23. 22:10

A viasaton most értek el a hetes részhez. Igaz, hogy általában semmi bajom a szinkronnal, de Eliasnak sikerült tökéletesen szar hangot választaniuk.

winnie - 2012. 04. 23. 22:37

pedig egy ilyen karakternek tipikusan könnyű hangot találni. valaki egy rövid videót tud adni?

ALDO - 2012. 04. 24. 16:36

http://www.youtube.com/watch?v=8tYqCwawSuA&feature=youtu.be

Remélem jó a link. Az egész epizód értékéből rengeteg levont.

winnie - 2012. 04. 24. 16:42

ajaj. köszi. és szerintem nem is tudják, hogy még fog szerepelni.

Benjy - 2012. 04. 24. 19:21

ALDO: Tökéletesen egyetértek.Nekem is ez volt az első gondolatom, hogy teljesen elcseszték.8-9. perc után ki is kapcsoltam…DE legalább lesz héten új rész. :P

Llew - 2012. 04. 24. 19:57

Hú, de rossz. Mint valami öreg alkesz a sarki kocsmában.

Llew - 2012. 04. 27. 12:32

Hát ez a mostani rész csak a flashbackek, meg a vége miatt volt érdekes. Vajon Reese visszakapja a társát, vagy nagyobb gondja lesz, mint eddig?

Dark Energy - 2012. 04. 27. 20:15

Volt már ennél jobb és sokkal jobb rész is de a fordulatok és a flashbackek azért helyén voltak.

rio - 2012. 04. 27. 22:05

A zene a végén: http://www.youtube.com/watch?v=__r0gwxzeVE. Fantasztikus. Úgy kellett nekem ez a rész, mint egy falat kenyér. Hihetetlen ez a sorozat.

Tod - 2012. 04. 28. 08:39

Reesenek mozgalmas második évada lesz. :D

Benjy - 2012. 04. 30. 21:32

Flashback jobban bejött, mint a múltkori Elias-os.Elég átlagos rész volt, amit megint a főszál mentett meg.Hatalmas pacsi készítőknek, ahogy összehozták szálakat, és megválaszolták, hogy miért akarja ennyire elkapni Snow Reese-t.
Nekem a részben legjobb a Reese-Fusco monumentumok tetszettek.Ezek után már rájöhetne Reese, hogy olyannyira megbízhat benne, mint Finchben.

leila - 2012. 05. 04. 11:50

Ez hatalmas volt. Az utolsó másodpercig.

Llew - 2012. 05. 04. 12:50

Szép volt. Az évad közepe felé még kicsit reménykedtem, hogy Jessicát nem így veszítette el, de a múltkori telefonos, menni nem tudós rész után biztos voltam, hogy halott. Szegény John.
Harold meg milyen jófej volt az ajándék lakással.

Cathy07 - 2012. 05. 04. 17:31

Nade már a pilotban mondta neki Harold, hogy a magnón szereplő nőnél, meg Jessicánál nem tudott ott lenni időben, ő azt ajánlja neki, hogy másoknál ott tud lenni időben… Szal a lényeg, hogy sztem már az elején kiderült, hogy halott…

Llew - 2012. 05. 04. 19:04

Jogos, de túl sok sorozatot nézek ahhoz, hogy egy pilotbeli félmondatra emlékezzek.

Dark Energy - 2012. 05. 04. 19:41

Félelmetesen zseniális rész volt a legutóbbi!!!

szerintem - 2012. 05. 05. 22:37

a szam kulonben korabban volt a misfitsben, nagyon illet oda.

Benjy - 2012. 05. 06. 18:49

Kezdem egyre jobban megkedvelni Cartert.
Peter pedig vajon életben van?

Jozsef3505 - 2012. 05. 07. 10:18

S01E21: 10/10

kregi - 2012. 05. 08. 10:04

Iszonyat jó rész volt!

longika - 2012. 05. 09. 13:23

Na ez a e21 best episode ever!

Sherlock20 - 2012. 05. 09. 22:29

Egyre jobb ez az évad, nem tudom, hogy tudják ennyire fokozni a részek minőségét! o.O :D

Llew - 2012. 05. 11. 19:27

Bakker a múltkori után megint csak kurva jó epizódot hoztak. Reese tragédiája után megkaptuk Finchét, és bár a körítés kevésbé volt drámai, az övé még nagyobb.
Durva évadzáró lesz ez azt hiszem. Az rendben, hogy társát a többi érintett egy részével együtt kinyírta az NSA, ő meg túlélte, mert senki nem tudott róla, de a nő most mit akar? Tudja mire képes a kormányzat, magából is megint csak célpontot csinálna.

Llew - 2012. 05. 11. 19:35

Mondjuk az eldobott mobil után a támadó x utcára várja őket rész kicsit necces volt.

Dark Energy - 2012. 05. 11. 19:40

Carrie Preston :-)))

Istenkirály rész volt!

Llew - 2012. 05. 11. 20:01

Most nézem kicsit értelmetlen lett a kommentem. Szóval Harold társáról volt szó a többi érintettel együtt.

Azt meg Dark Energy kommentje után lestem meg, hogy Harold nőjét Emerson felesége játssza. Mekkora jóság már. :D

Dark Energy - 2012. 05. 11. 20:21

@Llew
Meg voltam győződve, hogy Haroldnak volt menyasszonya vagy felesége és hogy annak szerepét csakis Carrie Prestonra bízhatják de valószínűleg csupán ráhibáztam, de mikor megláttam a nevet az elején, nagyon vigyorogtam, a végén meg pláne. :-)
Ááá, kib***tul zseniális rész volt! Szeretem a “the Machine”-es részeket.

Benjy - 2012. 05. 13. 23:21

Előre félek milyen jóságot raknak össze utolsó részre, de hogy utóbbi két rész fenomenális volt az tuti.Ráadásul a rész végi apró WTF-ekre is rászoktak.Mondjuk arra azért kíváncsi lettem volna, hogy milyen kiskaput épített partner a gépbe, vagy hogy Alicia miért most jött vissza, és pontosan miért, de gondolom előbb-utóbb meg kapjuk a válaszokat.Fusco-Carter ügyet pedig remélem lezárják évadzáróra, mert már nekem volt kínos, ahogy szemeznek egymással, úgyis tudják mit gondol a másik róluk.
+Megvan hét idézete:”Two and half.”

todie - 2012. 05. 17. 07:58

@Benjy: amennyiben Alicia a voros no, aki lehallgatta Finchet az etteremben, akkor azert jott vissza, mert Finch halott partnerenek a fia hivta fel apu titokzatos jobaratjara figyelmet meg jopar resszel ezelott, na ott fogott szagot a neni.

Benjy - 2012. 05. 17. 18:14

Na arra a részre pont nem emlékszem, valamiért kiesett.Rémlett, hogy Alicia már volt valamikor, de az istenért sem ugrott be.

Ghostika - 2012. 05. 18. 08:49

Na szerintem tökéletes és élvezetes volt ez az évadzáró. A Fosco-Carter dolgot feloldották, így is kellett, pont jókor , vagyis inkább még időben. Na és igen, mikor megláttam a dokit játszó színésznőt, minden kétségem szerte foszlott, hogy ő volna a rossz.
Picit az nem tiszta, hogy az Fosco most mennyire bukott le ? Nem vették észre, hogy ő akciózott be Carterrel?

winnie - 2012. 05. 18. 08:53

mennyire volt kapocs az előző 3 résszel?

csak mert 1×19-nél vagyok és ha nem kötelező megnéznem az 1×20-21-22-t, akkor rögtön ezt nézem és jön ma vagy holnap a kritika. de ha kellenek az előzők is, akkor előreveszem őket.

Ghostika - 2012. 05. 18. 09:47

Szorosan egyik sem kapcsolódik a fináléhoz, de a 21. részt érdemes megnézni, ott fejtik ki John múltját és a hátteret, hogy mi és hogy volt “A Nővel”

bagida - 2012. 05. 18. 11:25

A 20-kal és a 21.-kel egyáltalán nem, a 22-dikel sem annyira de ott felvesznek egy fonalat amit folytatnak a 23-ban.

Nabu - 2012. 05. 18. 11:48

“No but they taste good” Hét idézete gyanús.

owlman - 2012. 05. 18. 19:02

Spoiler!

A vége ütős volt, megszólalt a Gép:
“Monitoring Asset Reese, John
Error Continuity Operations Compromised.
Evaluating Options.”

Most is keresem az állam.

rio - 2012. 05. 18. 21:02

Elképesztően megkomponált zárójelenet volt. Ahogy belenéz a kamerába. Úristen, hatalmas.

Llew - 2012. 05. 18. 21:24

Baromi jó zárás volt

winnie
szerintem nézd meg inkább a maradékot, nem is a kontinuitás miatt, hanem mert az előző kettő az évad legjobb két része volt talán, azok nélkül nem teljes az évadkritika, inkább várunk kicsit rá. Finálás momentum csak az előzőben volt.

Ghostika - 2012. 05. 18. 22:00

Szerencsére maradt még jó sok elvarratlan szál, így kell megírni egy évadzárót kérem szépen. Tökéletes volt :)
Örülök hogy Elias szálat már jóval hamarabb lezárták.
Fosco és Carter felvilágosítása is már érett.

Egy dolgot nem értek csak, Fosco nem bukott le a rendőr előtt aki a kontaktja? Hiszen mikor megérkezett Carterral és kiszálltak a kocsiból, Ő volt legközelebb John-hoz, látnia kellett.
Kíváncsi vagyok a csaj egyedül dolgozik-e vagy valaki felbérelte, hogy találja meg Finchet. De messze van az a fránya szeptember :O :(

Dark Energy - 2012. 05. 18. 22:13

Ejj de király évadzáró volt, rég tetszett finálé ennyire de ez nagyon ott volt!

Cevys - 2012. 05. 19. 01:02

Így kell ezt! Az egész évad valami hihetetlenül jól meg volt tervezve, a fináléval egyetemben. Egyrészt a főszálak behozatala, a karakterek megalapozása és kifejtése… Mind mind remek időzítéssel, jó arányban.

Spoiler!

Másrészt meg engem sikerült átverniük, a hacker-csajra nem gondoltam, hogy éppen ő lenne a dolgok mögött, szóval jól meglepődtem Alicia halálakor. Először Zoe-ra gyanakodtam… A lényeg hogy hűdejó volt. Az Awake-el jó párost alkotnak így péntekenként, bár mivel pont előtte néztem az Awake-t, szinte már vártam, hogy mikor ugrunk át a “meleg” világba :D

Tiv2 - 2012. 05. 19. 13:11

Ez a sorozat úgy jó ahogy van. Caviezel és Emerson zseniális.

ubulgéza - 2012. 05. 19. 19:14

Mekkora volt a vége!

Nem akarok ‘nyáladzani’ de rég volt már olyan sorozat, ahol ennyire vártam volna a folytatást!!!

:P

Ghostika - 2012. 05. 19. 20:58

Vááá nekem most esett le, hogy ki is Root, mármint hogy ott volt a rész ahol szívatta Finchet… bakker :) Hogy csúszhattam el ez felett ?! :D

winnie - 2012. 05. 20. 02:27

de jó volt a finálé:)

basszus, hogy holnap egész nap melóm van, de azért megpróbálom megírni.

Llew - 2012. 05. 20. 09:32

Végül is felhoztad magad, vagy a csak a finálét nézted meg?

winnie - 2012. 05. 20. 09:50

20-21 nem volt meg, de a 22-23 igen. de az is csak csalással, meló után, hajnal 2-kor, nem tudtam napközben. beáldoztam magam, mert nem akarom keddig elhúzni a kibeszélőt:)

winnie - 2012. 05. 20. 09:50

20-21 nem volt meg, de a 22-23 igen. de az is csak csalással, meló után, hajnal 2-kor, nem tudtam napközben. beáldoztam magam, mert nem akarom keddig elhúzni a kibeszélőt:)

Llew - 2012. 05. 20. 10:28

Hülyék voltunk, nem adtunk túl jó választ a kérdésedre. Most bele gondolva úgy kellett volna nézned, hogy a 20. utolsó 5 percét (fináléhoz nem kapcsolódik, de főszálas, a 2. évadban fontos lehet) aztán a 21.-et (Reese karaktere kapcsán az évad legfontosabb, és talán legjobb része is)
http://desmondwallace.freeblog.hu/archives/2012/05/07/Person_of_Interest_121/
majd a 22. utolsó két percét (már tudod miért) és a finálét.

winnie - 2012. 05. 20. 10:31

never mind, a 2. évadra én is szinten fogok maradni, csak tényleg nagyon ki kellett centiznem, hogy mit nézek. de kíváncsi leszek, hogy a szálak kvázi elvarrásával (mert hiszem, hogy a roottal is megteszik) újakat fognak-e behozni (múltbéli dolgok), vagy a régieket melegítik-e fel. remélem, hogy nem a rosszfiú főnöke a még rosszabb fiú-csapáson indulnak el, mint a white collar-

Llew - 2012. 05. 20. 10:57

Jó kérdés. Finch múltja bőven tartogathat még rejtélyeket, hisz már a barátja előtt is titkolózott. A 20. rész utolsó 5 perce alapján pedig a CIA-Reese-ki tudja még ki sztori sincs még lezárva.
Részben ezért is a finálé szinte egyetlen negatívuma számomra az utolsó jelenet mikor John a “rendszerhez” fordul segítségért. Mert ezzel úgy tűnik a saját szökése mellett (legkisebb baj, hisz már keresik) feláldozza mindazt amiért Finch az utóbbi években rejtőzködött (az önvédelemtől kezdve a The Machine kiskapujának titkolásáig). Mellesleg eddig úgy tűnt Finchről senki nem tudott, talán ezért is maradt életben.

Kissur - 2012. 05. 20. 14:59

Nyögvenyelősen kezdtem el a sorozatot, és bevallom nem is tetszett. Azt mondták, hogy legalább a 7.részig jussak el. Jelentem eljutottam és teljesen berántott. Az a durva, hogy nem tudom miért. Nem szeretem a heti nyomozós sorozatokat, de ez… Darálom az 1.évadot, és nézem amikor csak tudom. Mellesleg a Lost évadokkal is így voltam. Az évad első 5-6 része után kezdett el érdekelni az aktuális évad. Úgy tűnik itt is ez a helyzet. :)

Desmond Wallace - 2012. 05. 20. 21:28

Zseniális volt a finálé.
A LOST óta nem varázsolt el így egy sorozat se.

Csaba121 - 2012. 05. 20. 22:28

Itt meg lehet hallgatni, mint mond a végén a telefon Reesnek:

http://chriscolleytvblog.blogspot.com/2012/05/person-of-interest-cbs-season-1-finale.html

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz