login |

The Mentalist: kezdett a 4. évad

2011. 09. 24. 15:12 - Írta: CyClotroniC

132 hozzászólás | kategória: kritika,

A The Mentalist kifejezetten ügyes és feszes résszel nyitott, ami nagyon szépen építkezett a harmadik szezon záróepizódjára, és végig fenntartotta azt a kettőséget, amiről már a fináléírásnál nem kis nézetkülönbség alakult ki a rajongók között, és ami miatt kénytelen vagyok kicsit virágnyelven beszélni a folytatásról.

Tulajdonképpen sorolhatjuk ezt az epizódot is a Red John-os részek sorába, és annak ellenére, hogy nem volt klasszikus “bűntény és megoldás” esetünk ezúttal, kifejezetten gyorsan elszállt a játékidő, amiért ki kell emelni Kate Norby játékát, mert jól hozta az epizód egyik kulcskarakterét, és részben ő tette érdekessé és kissé sejtelmessé ezt a negyven percet.

Pontszámilag nyugodtan meg lehet rá adni a 7/10-et, ami sorozatátlag feletti teljesítmény, bár az esküdtszék döntése hatalmas csalódás volt a végén, mert a semmiből jött, megalapozatlan volt, és kissé deus ex machina jelleggel terelte vissza az eseményeket a medrükbe. A továbbiakban gondolom Lisbonék helyzete és munkaviszonya lesz a középpontba helyezve, illetve Jane őrlődése, bár már nagyon lehet érezni, hogy merre fog elmenni a történet, ahogyan ezt szerintem a finálénál is lehetett, de erről majd a kommentekben beszélgetünk.

132 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2011. 09. 24. 15:28

Én ahogy mondtam, kaszálom.
Annyira csalódott vagyok. Pedig tényleg egy nagyon jó rész volt. Az esküdtszékes döntés tényleg nem volt nagy szám. Aztán beültek a kocsiba, én meg el sem tudtam képzelni, hogy ezután mire számíthatok.
Utolsó másodpercben csak előhúzta a RJ-t a seggéből. Én idegemben majdnem szétbasztam a monitoromat. Nem értem, miért nem lehet már túllépni, újítani valamit, baromira utáom a körbe körbe járást. Burn Notice-t is ezért kaszáltam el. Részemről ennyi.

wondorog - 2011. 09. 24. 15:28

Nagyon jó volt,a kulcsnál azért sejtettem, hogy Jane babrált valamit, de a fordulat meglepő volt. Az esküdtszék döntése nekem is hirtelen jött, még egy részt igazán áldozhattak volna rá, félek hogy a főszálat egy darabig hanyagolni fogják, de ne így legyen. A főnök viselkedése elég érdekes volt, nem mernék rá fogadni, hogy hiába tűnt úgy a 3. évad fináléban, hogy tisztázódott, lehet csak okosabban játszott, mint O’Laughin.

winnie - 2011. 09. 24. 15:40

na, meséljetek, mi volt:) semmi börtön és a végén rj-hint?

Pocok - 2011. 09. 24. 15:46

winnienek: SPOILER SPOILER
Börtön csak a rész feléig volt, utána simán kijött (miután pókeren nyert egy millió dollárt, bent). Aztán kiderítette, hogy akit kinyírt, az egy nagyon rossz ember volt, ahogy a felesége is. Ezt előadta a bíróságon és felmentették.
A csapat meg közben nyomozott a RJ társai után, akik bizonyítékokat dugtak el. Ez a szál nem lett vége. Aztán a végén, miután a részben végig azt láttuk, hogy Jane meg van győződve, hogy RJ-t ölte meg, a végén előhozza, hogy TUDJA, HOGY NEM ŐT ÖLTE MEG. /facepalm.

Dark Energy - 2011. 09. 24. 15:48

Voltak meglepő fordulatok de minden úgy történt ahogy sejtettem, ahogy többen sejtettük. Lezavarták egy rész alatt. Tudtuk, hogy nem marad túl sokáig dutyiban és várható volt, hogy simán elejtenek minden vádat ellene, szinte se perc alatt. A szokásos Red John szál ugyanúgy maradt ködbe burkolózva, lógva a levegőben. Összességében jó évadkezdés volt de ennél hihetőbb és életszerűbb megoldásokat várok el az íróktól. Ha minden ugyanolyan lesz mint az előző évadban és nem állnak elő valami újítással, akkor leszek morcos.

rbgabor89 - 2011. 09. 24. 16:07

szerintem a targyalas kimenetelenk, lesz koze RJnek!

Pocok - 2011. 09. 24. 16:26

rbgabor89 – 2011. 09. 24. 16:07

Annak szerintem semmi értelme nem lenne.

darkspell - 2011. 09. 24. 17:07

A végén így néztünk, hogy akkor most WTF?! De ezek szerint a hiba nem a mi készülékünkben volt.

payskin - 2011. 09. 24. 17:10

Eh, kuka, utolsó szar, szemét — kasza. Pedig milyen jó volt végig, úgy vigyorogtam, hogy “nekünk” volt igazunk… Mindegy, bevállaltam, hogy ha elpocsékolják Bradley Whitfordot, akkor kuka. Kuka.

tumpara - 2011. 09. 24. 17:21

Kicsit túlpörögték, ilyen gyorsan nem kellett volna lerendezni a bírósági ügyet. Viszont a kulcsos rész jó volt, annak meg, hogy Red Johnt továbbra is életben tartják, örülök, mert pont az adja a Mentalista – többnyire nagyon kevés – sötét oldalát, ami már a pilotban berántott engem. Bár tény és való, ezt azért ügyesebben is megoldhatták volna.

analist - 2011. 09. 24. 17:33

“Utolsó másodpercben csak előhúzta a RJ-t a seggéből.”
Nem mondanám, hogy “csak”. Jane elmondta a epizódban, hogy RJ azonnal(hamar) megöli áldozatait, és abban a pillanatban, amint megtalálták az régóta eltűnt csajt, nyilvánvaló volt, hogy a lepuffantott fickó nem RJ.
The show must go on. :)

Bullseye - 2011. 09. 24. 17:50

analistnál a pont

Bradley módszere (együtt a feleséggel, alárendeltek helyett; hosszas kínzás azonnali halál helyett) annyira eltért, nyilvánvaló volt a dolog. de érdekesebb lett volna, ha RJ valóban meghal, és max. a holdudvarát kell feltakarítani.

ldavid - 2011. 09. 24. 18:12

jó rész volt, de bakaphatják
majd X évadonként elővesznek egy kamu red john-t, akit Jane látványosan kinyír, aztán beköpik, hogy sorry, téves volt..

napocskin - 2011. 09. 24. 18:19

Haha, vicces lenne, ha a második részben elkapná Red Johnt… az igazit.
Nekem is kicsit csalódás volt ez a nagyon kiszámítható fordulat (pesszimista alkat vagyok, úgyhogy fel voltam készülve rá). Különösen nem tetszett, ahogy összecsapták a tárgyalást, túl könnyen ment minden. De valami miatt ez a sorozat nekem must watch, hiányozna, ha nem lenne, minden hibájával együtt.

Anthony - 2011. 09. 24. 18:39

Hát ez a megoldás tényleg gyengus volt, ahogy felmentették. Maximum úgy tudtam volna elképzelni, hogy előkerítik a fegyvert és akkor azt mondják azt, hogy it was Justified”, de ezígy azért elég no comment volt.
Ezen kívül nagyon fasza lenne a sorozat, bírom Jane-t, a poénokat, mindent.
Kár hogy RJ-t csak az utolsó évad utolsó részébe akarják elkapni. Legalábbis nagyon úgy néz ki.

Leoben - 2011. 09. 24. 18:44

Miért lepödtök meg azon h Jane-t ilyen könnyen felmentik? Abból élt, hogy manipulálja az embereket, nem volt neki ez kihivás, főleg hogyha jóltudom, akkor átlagembereket hívnak be a tárgyalásokra az USA-ban.

Mastigias - 2011. 09. 24. 19:58

Azért Lisbon “he was a good guy” mondatát megmosolyogtam (:

KoszPap - 2011. 09. 24. 20:43

Leoben: mert attól, hogy valaki sorozatgyilkos, még semmi jogod sincs lelőni. Max. beszámítják enyhítő körülménynek, hogy ő ölte meg a családodat (amire amúgy semmi bizonyíték nem volt), de attól még igenis bűnös leszel emberölésben és önbíráskodásban. Sokakkal együtt nekem is ez volt a legkínosabb része az epizódnak, amellett meg szerintem nem kevés potenciál volt abban, hogy Jane mihez kezdene a börtönben 6-8 rész erejéig.

ParaZita - 2011. 09. 24. 21:34

Számomra is nagy csalódás volt ez a rész, részben azért, mert számítottam rá, hogy ha nem is évadokon keresztül, de azért pár rész erejéig még a börtönben tartják meg nyomozzák ezt a gyilkolás-ügyet.

A végén pedig teljesen jump the shark-feelingem volt, amikor felmentette az esküdtszék. Nem vagyok jogász, de azért ha valaki bevallja, hogy megölt valakit (ténylegesen megfogta és elsütötte a fegyvert gyilkos szándékkal), akkor utána nem mondhatják ki rá, hogy “not guilty”, akármennyire is justified volt a tett, legfeljebb azt mondhatják, hogy, bűnös, de az enyhítő körülmények miatt felfüggesztettet kap (bár ez is elég irreális lenne) vagy valami nagyon enyhe büntetést. Én egyáltalán nem pártolom az önbíráskodást, és ezért nem is jó szívvel néztem annak legitimizálását, akármennyire is a szomorú sorsú, bociszemű Patrick Jane-ről van szó.

Még csak az önvédelem-kártyát sem tudták kijátszani, mert a hajszárítós biztiőr-szálat nem folytatták, hogy bebizonyítsák, fegyver volt a kamu Red Johnnál… :/

CyClotroniC - 2011. 09. 25. 06:22

Mellesleg arra utaltam a cikk végében, hogy nyilván azért hozták ki úgy, hogy egy GONOSZ embert ölt meg, hogy Jane tévedett, de nem lett súlya a tévedésének, mert nem halt meg úgy mond olyan ember, akiért kár lett volna, és ezzel is azt akarják megalapozni szerintem, hogy RJ mégy visszatér. A rész végi vágás fixen várható volt, szerintem írtam is, hogy lesz vita a csapaton belül, hogy RJ volt vagy sem, és lett is, sőt most meg is fordult annak a pólusa teljesen. Már inkább Lisbonék hisznek RJ-ben és Jane nem, de most őszintén, ugye senki se hitte el, hogy RJ-től a sorozatfinálé előtt megszabadulunk :P

Ettől függetlenül amikor több száz szemtanú van arra, hogy embert ölt, legyen az akármilyen gonosz is, akkor nem mentheti fel egyhangúan az esküdtszék, semmilyen empátia alapján. Az egy hatalmas gyökérség volt, de ettől függetlenül legalább odajutottunk, amit várni lehetett, csak túl hamar.

Röviden RJ paklikban tartása jó és várható döntés volt, ellenben az 5 sec alatt kiengedjük Janet pazarlás és hülyeség. Ettől nekem Heroes-os hangulaton lett, mert ha Jane nyilvánosan öl és elsétál, akkor mégis mi a halált nem tehet majd meg a továbbiakban. :S

winnie - 2011. 09. 25. 08:01

“Az egy hatalmas gyökérség volt, de ettől függetlenül legalább odajutottunk, amit várni lehetett, csak túl hamar.”

amúgy nekem is az jutott eszembe, hogy megbuherálták az esküdtszéket.

MikkaMakka - 2011. 09. 25. 12:29

dehat a fickonal fegyver volt. szal justified
mindazzal amit kideritettek rola mar siman alatamasztjak Jane sztorijat, hogy nem golyozott be es RJ-t puffantotta le

amugy biztos nem ő az első aki saját kezébe vette az ítélkezést majd az esküdszék szimpátiájának hála felmentették

winnie - 2011. 09. 25. 12:50

én csak belepillantottam, de nem azzal kezdik az epizódot, hogy nem volt pisztolya?

CyClotroniC - 2011. 09. 25. 12:56

De, csak visszanézik a security camet, és 3 ember járt a holttestnél. Egy pincérnő, a pláza securityse majd a helyszínelő srác. Utóbbi amúgy vicces volt, mert se rendőrség, se tömeg, se senki nem ment a test közelébe, tehát a helyszínelő gyerek full egyedül jött oda egy kistáskával, mintha egy irodába jönne a mindenes villanykörtét cserélni kb :D

Ezt arra futtatták ki, hogy a 3-ból az egyik (security srác) elvitte a fegyvert. Na ezt meg is találták, de addigra már hajszárítóval feküdt holtan a fürdőkádjában, szóval elvarrták a szálat, de nyilván baromi egyértelmű sejtetik, hogy akkor ő tehette el, és ezért végzett vele valaki.

winnie - 2011. 09. 25. 13:23

thx

Lajoska67 - 2011. 09. 25. 15:43

Maga a rész frankó volt, kár hogy 100%-osan megy vissza a nyomororék nyomozgatásba a 2. résztől, úgy mint a Castle. egyébként ki az, aki azt hitte, hogy RJ tényleg meghalt. Korábban még a rendőrségen is kinyíratja a nyomozásban előbbre lépő egész csoportot, majd a végrehajtó személyt is kiiktatja a rendőrségen belül, most meg egymagában odamegy az ősellenségéhez személyesen egy plazába? Háhh, ilyet nem feltételeztem azért. A zsűri, bocs esküdtek ítélete tényleg nevetséges volt. Ha ilyen van, én megyek az USA-ba lakni holnap, aztán utána ölöm halomra a haragosaimat, mert úgyis lehet.

tonyrulez - 2011. 09. 25. 16:08

Eddigi kommentek felét olvastam csak el, tehát ha valaki felvetette már elnézést. Mondtátok, hogy túl hamar vége lett a bírósági ügyet hamar lezárták. Ha meg 2 epizódon és nem felen keresztül tartott volna, akkor az lenne a baj, Akinek ügyvédes sorozat kell, az nézze a The Defenders-t. Az ítélet meg azért mert olyan könnyen, mert mint Patrick mondta a végén: “I feel guilty … For deceiving the jury.”
Az viszont engem is zavart, ahogy a legvégén előállt azzal, hogy nem RJ-t ölte meg. Kapja be. Ennek ellenére MUST WATCH.

Benjy - 2011. 09. 25. 21:55

A rész tényleg feszes volt, de néhol üresjáratokat észleltem sztoriban.Egyrészt security lóg a levegőben, amit remélem nem csak fináléban vesznek elő.Másrészt pedig az ítélet, meg a tárgyalás iszonyat ergya lett, amikor meg kijelentette, hogy nem Red John, akkor majdnem lefordultam székről, habár lehetett sejteni.Bertram bosszúhadjárata pedig kifejezetten mókás volt.Azt pedig sajnáltam, hogy Van Peltre rá se bagóztak.Tudom, hogy nem fontos, de csak 2 mondatot löktek neki, hogy “Jólvagy?”, meg hogy “Menj dilidokihoz,csá”.

Maala - 2011. 09. 25. 22:23

Sajnos a pisztoly még mindig lehet a secus srácnál, és a halottkémnél is, a szobalány felállásakor még össze volt hajtva az újság. (Tényleg, valaki nézte, hogy AZ újság volt-e? :D)

Vajon hogyan vette rá RJ az arcot, hogy ilyesmiket mondjon Jane-nek? :)

fran - 2011. 09. 26. 10:42

Most néztem meg és tetszett a rész. De mi lesz a Red John? Amerikai Sorozatgyilkosok Szövetsége? Mert nagyon úgy tűnik. Azért Red John úgy volt bemutatva, mint a rendőrségi adatokhoz a létező legmagasabb szintű hozzáféréssel rendelkező ember/szervezet, Az nem lehet egy külvárosi emberke.

Potter - 2011. 09. 26. 10:47

Egyebkent a Ha olni kell cimu filmben is felmentik Samuel L.Jacksont az emberoles vadja alol,azt hiszem megtortent sztori alapjan keszult a film.

tumpara - 2011. 09. 26. 11:28

“Vajon hogyan vette rá RJ az arcot, hogy ilyesmiket mondjon Jane-nek? :)” – Maala

Úgy, ahogy pl. a fiatal tanítványát is, aki felgyújtotta magát a cellában. Önfeláldozás. RJ-ért mindent.

winnie - 2011. 09. 26. 11:31

potter: így van, bár ott ha jól rémlik, jó hosszú volt a tárgyalási folyamat. (amúgy az eset nem történt meg, csak grisham annak idején látott egy megerőszakolt gyereket, amit tanúvallomást tesz és et gondolta tovább, hogy mi lenne, ha az apja azt tenne, amit tett.)

yaze - 2011. 09. 26. 15:33

Talán a legrosszabb forgatókönyv jött elő, de az még hagyján, viszont borzasztóan gagyin, összecsapva. “Ja kinyírtam a csávót, aki bezárt egy szobába egy lányt, és szerintem más rosszat is csinált, ugye megérdemelte maguk szerint is, tisztelt esküdtszék?” Hááá perszeeeee, menj isten hírével!

Eddig is rohadtul idegesített a RJ agonizálás, nem érdekel, hogy “ez adja meg a motivációt”, nyilván nem minden bűnüldözésben dolgozónak ölték meg a családját. Beérném minden héten egy-két jópofi beszólással és kész. Kíváncsi vagy hány hülyét tart csak az az egy dolog a sorozatnál, hogy KI AZ A RED JOHN? Aki egyébként mostmár tuti valamelyik 3 betűs fekete helikopteres kormányhivatal vezetője, mert annyira nagykirály.

rzsofi - 2011. 09. 26. 15:47

Már említette vki, én is csatlakozom: túl hamar lett vége – még Lisbon is kiemelte – a tárgyalásnak, illetve az esküdtek megbeszélésének. Ez gyanús, és mint azt már bemutatták eléggé magas körökben forog RJ, szóval simán mahinálhatott az esküdtekkel…

Amúgy meg ha volt is fegyver, akkor sem jogos maga az emberölés, csak ha akkor az adott pillanatban fogja az illetőre, de itt csak előtte mutogatta a fickó Jane-nek, ott amikor szemben álltak egymással, nem volt esélye elsütni, mivel a hóna alatt volt, nem a kezében…de ennyit a gyakorlatról.

A főnök meg felettébb gyanús, emlékeztek hogy Blake verset szavalt a múlt évad egyik részében Lisbonnak? Vagy ez senkinek nem tűnt fel…sztem marhára gyanús!!! Amikor Hightower szökése megtörtént és Jane direkt karambolozott….

Nekem amúgy tetszett a rész, lesz még a kopasz fickóval is folytatás, meg a fegyver sem szívódhatott fel….

Van Peltre én is kicsit több időt fordítottam volna, de majd lesz aki meggyógyítja kicsi szívét végre…:-)))

yaze - 2011. 09. 26. 16:04

Ja és én rohadt gyanús lettem otthon, mert van kulcsom a biciklimhez, a céghez, a nagyszüleimhez, a kocsihoz és ezek közül a feleségemnek egyikhez sincs!! Azóta nem merek a szemébe nézni.

CyClotroniC - 2011. 09. 26. 16:13

yaze: Minden nyomozós ilyen, és amúgy a Mentalist legnagyobb betegsége PONT az, hogy a heti 1-2 poén struktúrát dédelgeti a stúdió. Bruno Heller elmondta, hogy sötétebb, karakterizálósabb sorozatot terveztek, kisebb szezonokat felölelő mini storyarcokkal, de a CBS veri az asztalt, hogy míg jó a nézettség, addig maradjunk meg az egy epizód, egy esett, Jane a szupersztár és vicceskedik struktúránál. Erre a műfajra viszont nem elég laza a sorozat, ebben jelenleg a Castle jobb, a Monk meg mindkettőnél mérföldekkel jobb volt anno. Ha vicceskedő, kreatív nyomozósra vágysz, akkor a Monkot ajánlanám inkább darálására, ne szenvedjél az amúgy tényleg középszerű Mentalistával. Bár a Monkban is van 8 szezont átívelő szál, de ettől azért következetesebben kezelték, több ízléssel.

rzsofi: Többen írtátok, hogy RJ belenyúlt az esküdtekbe… Hááát… Az se biztos, hogy magas körökben mozog, vagy hogy köze volt ehhez, vagy hogy egyáltalán hallunk róla 5-6 epizódon keresztül, mert azért minden részbe beleszőni őt szerintem is butaság lenne. Ha valamihez köze lesz a jövőben, az talán az agymosó egyház, bár azt el tudnám képzelni egy kisebb, átívelő szálnak is, akikkel RJ előtt még Janeék leszámolhatnak.

Benjy - 2011. 09. 26. 16:19

yaze: ez nagy volt XDDDD

Amúgy valóban lehet, hogy RJ magasabb körökben mozog, úgy értem, hogy nem példanélküli ha a főellenség rengeteg szálat tart a kezében.
Másik meg, hogy remélem Malcolm McDowell ismét visszatér egy rész erejéig.

Benjy - 2011. 09. 26. 16:24

“mert azért minden részbe beleszőni őt szerintem is butaság lenne”

+1. Nagyon ne, Burn Noticeban már úgy is herótom volt ettől, hogy minden részben 10 percre elő kell venni főszálat a semmiért.

uTomi - 2011. 09. 26. 23:02

ne szenvedjél az amúgy tényleg középszerű Mentalistával.

Ez azért erős így. Szerinted legfeljebb. Én szerettem a Monkot de, hogy nem volt ennyire kiemelkedő az is biztos.

winnie - 2011. 09. 26. 23:16

“Én szerettem a Monkot de, hogy nem volt ennyire kiemelkedő az is biztos.”

ez azért erős így. szerinted legfeljebb.

most komolyan. persze, hogy ő szerinte. ki más szerint? a blogon, meg máshol is, remélhetőleg mindenki a saját véleményét írja le. leírjam én is, hogy hol van nagyjából a mentalista a krimisorozatok között?:)

(mondjuk én például csak azért tartom gyengének, mert túl könnyű írni, annyira random (ld. még lie to me, de ezt leírtam annak idején a kritikákban), engem jobban érdekel a whodunit aspektus. ettől még tartom, hogy a 3. évados cliff a legjobb volt májusban. és azt is, hogy simon baker nagyon tenyérbemászó, de a 4×01-ben amikor éppen nem mosolygott, nagyon jó pillanatai voltak.)

a monk meg kiemelkedő volt. másképp nem lett volna kábé hat évig a legjobb sorozat. azok voltak a szép idők, akkor még könnyű volt válaszolni a “melyik a legjobb sorozat?” kérdésre.

—-

mindezt tényleg csak azért, hogy csírájába. hogy ne menjünk már el odáig, hogy valakinek más mondja meg, hogy mi a véleménye. mindenki a sajátját, úgy a jó.

rzsofi - 2011. 09. 26. 23:32

Cyclotronic, sztem azért eléggé egyértelműsítették jó pár helyen hogy RJ-nek komoly hátszele van…egyebekben egyetértek, én sem azt várom hogy erről szóljon az egész évad, sőt…de attól még pont annyi elvarratlan szálat hagytak fenn, hogy téma lehet sokszor és újra átíveli majd az évadot. De közben meg mehet minden a régiben, tehát önálló esetekkel, így szép az élet.:-)))

Winnie, egyetértek, tényleg eléggé jó volt SB. És az a sima kék rabruha mennyire elütött a mindig csini szereléstől és mennyire jól állt neki.:-)))
Mondjuk én nem tartom tenyérbemászónak, sztem eléggé jól csinálja a műsort, elvégre egyenlőre Ő viszi az egész hacacárét, nem? :-))

Monk, naja, ütős volt, szerettem a fickót, nagy egyéniség ma is fülembe cseng a kezdődallamocska….

winnie - 2011. 09. 26. 23:49

“elvégre egyenlőre Ő viszi az egész hacacárét, nem? :-))”

SB = a sorozat. kis túlzással:) ő csinálja meg és gondolom azért is működik ennyire jól, azért jön be a nézőknek, mert az írók jól ismerik a színészt, mondhatni jól dolgoznak alá.

DorianGray - 2011. 09. 27. 00:49

Aki ez után a rész után mondja azt, hogy kaszál, azzal valami baj van.

Bárkivel szívesen vitatkozom emailben arról, hogy miért volt jó ez úgy ahogy volt, és mennyire túloznak azok, akik teljesen irreálisnak tarják az epizódot.

winnie - 2011. 09. 27. 00:57

“Aki ez után a rész után mondja azt, hogy kaszál, azzal valami baj van. ”

tényleg nem a vita miatt (eleve mit keresek itt ebben a topikban:), de ha valamikor, akkor épp ezután a rész után lehet kaszát kiáltani, nem? ha valaki elringatta magát a hitben, hogy RJ halott és most kiderül, hogy valószínűleg mégsem, akkor annak a csalódottsága érthető, még akkor is, ha nem kellett volna azt hinni, amit hitt. szerintem inkább akkor lenne baj, ha valaki egy random rész után kaszál.

(irrealitáson szerintem kár vitatkozni. ami történt, megtörtént, épp úgy meg lehet magyarázni azt, ami lett, mint mást. de a magyarázattól még az sem túl mindennapi, ha valaki a börtönben nyer egymillió dollárt, amivel kiváltatja magát – nyilván bele lehetne kötni abba, hogy az óvadéki eljárás nem így zajlik vagy, hogy eleve a tárgyalásra való felkészülés a meghallgatásokkal vagy a bonyolultnak tűnő esküdtválasztási procedúra előzi meg a tárgyalást, stb., s az ilyesmiket nem mutatják nyilván.)

CyClotroniC - 2011. 09. 27. 01:11

Jó, akkor tisztázzuk tényleg, mert többen félreértették úgy látom. Nekem az RJ szállal semmi bajom nincs, azt kaptam, amit vártam. Biztos voltam benne, hogy Jane hamar eljut oda, hogy mégsem RJ-t ölte meg, és ez egy darabig bizonytalanul lebeg majd a karakter előtt, később meg majd gondolom megkapjuk a vigyori fejet. (Egyszer már meghúzhatnák azt, hogy egy teljesen átlagos epizód utolsó 5 percében rántanak be egy ilyen WTF-et, ami a köv rész alapját adná majd, de ez szerintem a CBS-en sajnos nem sanszos).

A másik, amin tényleg húztam a számat, az az ítélet volt. Nem a kimenetele, hanem a tálalása zavar. Hogy így tessék-lássék 5 percnyi bírósággal elintézték. Szerintem legalább 3-4 részig kipróbálhatták volna, hogy Jane börtönben van, vagy valami, de nem, egy epizódot szántak erre, és valszeg a köv rész végére már Lisbonékat is visszahelyezik a munkájukba, max 2 rész.

Ezzel nekem nem konkrét problémám van, hanem egyszerűen mutatja, hogy a CBS konzervatív és gyáva. Ez persze nem új hír, de lehetne új színt, perspektívát adni a sorozatnak, és nem merik meglépni, még átmenetileg sem. És nem RJ kiírására gondolok, csak egy kis erőviszony változásra, Jane meghurcolására esetleg, vagy valami, ami súlyt ad a tettének. Nem merték ártatlan agymosottnak/zsaroltnak hagyni a kinyírt csávót sem, bűnözőt csináltak belőle, mert jaj a néző hogy azonosul majd egy gyilkossal. Pedig ez IS érdekes lett volna.

Mindezeket figyelembe véve, szerintem azért elismertem a 8 ponttal, hogy nagy volt a szezonzáró, és a mostani 7-tel, hogy jó kis szezonnyitót raktak le a kisebb furcsaságok és hibák ellenére. A gondom azzal van, hogy megyünk vissza az 5, jó esetben 6 pontos masszába, ahol van 5 gyanúsított, 2-t kizárunk, mert Jane nem beszélt velük, és így tovább. A Mentalist legnagyobb baja a szürke kommerszség. Lazának nem elég laza, sötétnek nem elég sötét, az esetek nem elég színesek vagy frappánsak, egyszerűen minden fronton hoz egy biztonságos és konzervatív középszintet. Egyedül Simon Baker-nek köszönhető, hogy érdemes nézni, mert elviszi a showt, és én is nézem, de pont Simon Baker miatt zavar az egész. Bármelyik aspektusán erősítenének sokkal jobb lenne. Sötétebb tónussal, több poénnal és tenyérbemászással.

Ez persze csak egyéni vélemény továbbra is, nyilván lehet máshogy gondolni. Lesz aki rajong érte, lesz aki RJ miatt kaszálja, bár ezt igazából én se értem, hiszen a pilot óta tudjuk, hogy ezt a szálat a sorozat teljes élettartamára megkapjuk.

fran - 2011. 09. 27. 10:44

Szerintem nem csak SB viszi el a showt, hanem például Cho is, aki olyan szinten hozza a kihallgatótisztet, hogy ha ő ment volna Guantanamoba, akkor már nem lenne Al-Kaida. Sajnálom, hogy nem kap nagyobb teret. Másrészt maga Red John léte árnyalja az egész sorozatot. A felszínen minden könnyen megoldható, minden kiszámítható. A mélyben viszont ott van a sértettség, a bosszú, ami, akkor se fog eltűnni, ha elkapják RJ-t. Nem ilyen mindannyiunk élete? Látszólag minden megoldható, de a mélyben szunnyadnak a sötét dolgok.

Zsir - 2011. 09. 27. 12:06

Nemtudom ti hogy gondoljátok és bocsi ha már valaki felvetette, csak nem tudtam ennyi komit végigolvasni:)
Szóval ugye úgy ítéltek, hogy RJ halt meg ha jól értettem, ezért nem került vissza Jane a börtönbe, mert meggyőzte az esküdteket hogy RJ volt.
Így az RJ akta lezárult nem?:O Szóval én elképzeéhetőnek tartom,hogy talán külön a csapat fog csak nyomozni RJ után, mivel csak ők tudják most, hogy él még, nem?
Azért ez egy érdekes fordulathoz vezethet…
Vélemény?

Zsir - 2011. 09. 27. 12:13

Egyébként számomra egyértelmű, hogy az esküdtek döntésében is RJ volt bent…
Ez az egész szerintem arra ment ki hogy csak Janek nyomozzanak,mert jelen pillanatban csak ők tudnak róla hogy RJ még él!

rzsofi - 2011. 09. 27. 15:23

Cyclotronic, jaj, nem tudom nekem (is) szólt-e hsz-ed, de ha igen, akkor írom, hogy semmi, de semmi bajom nincs a véleményeddel, sőt a főbb vonalakban egyet is értek.:-))

Csak na, sztem RJ keze minden kétes dologban benn van már a kezdetektől…

Zsír, én is pont emiatt gondolom hogy RJ hozta ki Jane-t, mivel egy feltűnési vágytól égő fickó (mint Jane…:-) ), aki nem bírja ki hogy ne vele foglalkozzanak. Úgy értem, ha kicsit is leül a vele való szál, azonnal behoznak vmi rejtélyt, amit direkt Ő csinál, hogy felszínen tartsa magát. És ez viszi a sorozatot, hogy állandóan “piszkálja” Jane-t….na ez is félreérthető volt, szóval nem csak ez viszi a sorozatot, de a főszál így halad előre….

Fran, teljesen igazad van. Én pl egy szinten szeretem Chot Jane-nel…sőt, nagyon nagyon szuper karakter és adhatnának többet, sokkal többet neki. Ő a második, aki miatt nézem a show-t, de mivel nincs sok szerepe, nem igazán mondható el róla, hogy viszi a sorcsit sajna…:-(((

Benjy - 2011. 09. 27. 17:24

Cho +1, Tim Kang remekül játssza a hidegvérű zsaru szerepét.

Amúgy Zsir kommentjét olvasva felmerült benne, hogy mivan ha kiderül, hogy Bradley nem RJ volt.Mert előbb-utóbb kiderül, Jane-t pedig épp amiatt nem ítélték el.

rzsofi - 2011. 09. 28. 15:40

Benjy….az van, hogy jogerőre emelkedett az ítélet….és ez nem számítana új tárgyi vagy egyéb bizonyítéknak, mert az esküdtek/emberek szimpátiája volt nagy hátszél a döntésben…tehát semmi, egy kis fejrázás, enyje-bejnye és slussz.:-)
Várom a következő részt, hogy belecsapnak a lecsóba és hanyagolják ezt a szálat, vagy rápakolnak még erre pár lapáttal?

blady - 2011. 09. 30. 20:17

én bíztam benne, h nem RJ-t lövi le, túl egyszerű lett volna..azok közül a sorozatok közül, amiket nem nézek, eddig vmiért ez az évadnyitó tetszett a legjobban (igaz, Dexterino még nem volt:)) ) de sztem jól összerakták, főleg ha utána vakargathatjuk a fejünket, h akkor most ..the fck van és nem kiáltunk kaszát, mert érdekel, h mit hoznak ki belőle. És elsősorban mi lesz a mi szeretett teaimádó Jane-ünkkel. én bírtam :)

blady - 2011. 09. 30. 20:19

wtf szétestem, szal azok közül, amiket nézek :D és bocs bocs bocs mindenkitől, lemaradt a SPOILER

CyClotroniC - 2011. 10. 01. 00:03

Nagyon uncsi volt a 2. rész, ráadásul visszajutottunk oda, ahol a szezonzáró előtt voltunk, viszont az utolsó pár perces vak csajos azonosítás tetszett, arra kivételesen nem gondoltam. Szerintem ezzel nyugodtan le is zárhatjuk az RJ-meghalt vitát (igen, a nő nem biztos, hogy vele találkozott korábban, de akkor is… fix hogy él) ;)

winnie - 2011. 10. 01. 00:18

a régi vak csajt hozták vissza? (valami rémlik, hogy rj-t “látta” valaki)

CyClotroniC - 2011. 10. 01. 00:41

SPOILER:

Annyi volt, hogy azt a régi vak csajt, akiről Jane biztosra vette, hogy anno RJ látogatta őt, bevitte az epizód végén a hullaházba, végig tapogatta a lelőtt csávó arcát, és közölte, hogy vele sohasem találkozott. Bár előtte azt is, hogy ugye Jane tudja, hogy az hogy RJ-vel találkozgatott csak Jane elmélete, szóval otthagyták a kiskaput, hogy ne legyen túl egyértelmű, de egyre jobban mennek el arra, hogy RJ még él, bár erre lehetett számítani.

Ezt leszámítva az eset full nulla volt, az egész arról szólt, hogy Jane apró és BAROMI ÁTLÁTSZÓ trükkökkel visszaügyeskedte Lisbonékat az állásukba, szóval gyakorlatilag a 4×03-tól tök ugyanaz lehet a felállás. Régi csapat, RJ él, nyomozgatnak továbbra is… Tudtam, hogy ez lesz, de túl korán lépték meg, és gyakorlatilag kidobták a szezonfinálés lehetőségek sorát az ablakon szerintem :( – Maximum 5/10.

M76 - 2011. 10. 03. 12:29

Rémes baromság volt a nyitó rész, Felmentenek egy előre megfontolt gyilkosságot elkövető embert? 1 perc alatt 5 jobb megoldást lehetett volna találni ennél. Rémesen kiábrándító volt, a 2. rész valamivel jobb volt, de unalmas és kiszámítható, és túl egyszerű, úgy értem mindenki túl egyszerűen ült fel jane trükkjeinek. Volt valaki is, aki nem tudta 100%-ig biztosra, hogy a rész végére mindenki visszakapja a posztját? Mégis miért lehet itt már izgulni? Abszolut nulla lett a szórakoztató értéke a sorozatnak. Már az se poén, hogy hogy ülteti fel a delikvenseket jane mivel 80-as iq feletti ellenfelet már nem is adnak neki.

Pontozni nem is érdemes, talán 3/10 a két rész együtt, amiből Cho ad 2.5-et.

Benjy - 2011. 10. 03. 15:52

2.rész:Gyengébb volt mint a nyitó.Gyilkosság kb. semmi értékkel nem bírt.Kiszámítható, és könnyű volt kitalálni, hogy a két gyanúsított közül melyik tette.A trükkre meg annyit, hogy egy tapasztalt ügynököt komplett hülyének állítanak be, mert minden ember lecsekkolta volna bizonyítékot, mielőtt felhasználja.Ennyit erről.Laroche és Lisbon jelenete WTF.Az az ölelés…beszartam xD Rész fénypontja.

prodx - 2011. 10. 07. 18:34

CyClotroniC:Ha jól emlékszem Rigsby még nincs a csapattal, szóval még nem teljes a gárda. Bár valószínűleg a 4×3-ban azt is megoldják majd nagy sajnálatomra :(. Egyébként onnantól kezdve ugyanazt fogjuk látni mint eddig: már-már unalmasnak mondható kiszámítható részek sorozata, amik persze hozzák a szintet a vicces jelenetekkel, de egyszernézősek és már tényleg mindenki unja őket. Kivétel persze a RJ szál ami miatt én is nézem a sorozatot, de arra is fogadni mernék, hogy 4-5 rész múlva hintik el a következő morzsákat róla…
ennek a sok negatívumnak az ellenére is must watch :)

wakeup! - 2011. 10. 13. 22:15

e04s03 után valamiért azt gyanítom… csak úgy, hogy mivan ha Jane a Red John?

CyClotroniC - 2011. 10. 13. 22:19

Azért nem is érdemes ilyen elméletek támogatásán vagy cáfolásán gondolkozni, mert a CBS soha, de soha nem fog a főszereplőjéből negatív karaktert csinálni. Majd a 7-8. szezon magasságában jön majd egy olyan visszatérő szereplő, aki RJ lesz, vagy csak megjelenik majd egy random arc, hogy ő volt az.

naughtyL - 2011. 10. 21. 19:14

kíváncsi vagyok mit kezdenek ezzel a van pelt dologgal.. annak örültem, hogy (még) nem kezdett el Rigsby meg a nője miatt hisztizni..

Jane meg Lisbon kezd nagyon összecsiszolódni..

az új főnök csávó nagyon nem szimpi, de legalább most egyáltalán nem volt.

Cho lehetne sokkal többet!

Tod - 2011. 11. 04. 11:21

Ismeritek a Poke the penguin című flash játékot? 7. rész végén hirtelen ez ugrott be. Utána meg az, ha ez ilyen jó volt, akkor mit várjak az évadfelezőtől?

Khes - 2011. 11. 04. 19:37

Briliánsan aljas húzás volt, viszont egy sorozatgyilkos megkapta amit érdemelt, és nyilvánosan bebizonyosodott, hogy Jane-nek igaza van mindkét dologban. Ez egy remek kis rész volt.

winnie - 2011. 11. 04. 20:48

mi történt?

Khes - 2011. 11. 04. 21:23

winnie: szabad leírni? :-)

MAJOR SPOILER ALERT

Ha nem akkor kiszeded, szóval az esett, hogy a heti eset egy sorozatgyilkos volt, pszichopata, magas intelligenciahányadossal, magasan funkcionáló (ahogyan azt a Criminal Mindsban mondanák, mondjuk a túl sok CM nézés nekem megártott, mert elég hamar rájöttem mi folyik) aki azért ölt, mert élvezte a hírnevet, élvezte a “munkáját”. Szóval igen okos sorozatgyilkosunk belefolyt a nyomozásba, mint újságíró, és amikor már Jane azt hitte rászedte, kiderült, hogy ő lett átverve. Az ügyet épp kivette az FBI a kezükből, amikor is Jane és az általa elkövetéssel gyanúsított újságíró egy TV showba voltak hivatalosak. És a tévé showban Jane oda nyilatkozott, hoyg bezzeg Red John, a jelenlegi elkövető hozzá képest senki. Mire a jelenlegi elkövető, pszihopata ám igen okos sorozatgyilkos újságírónk ott élő adásban közölte, hogy Red John halott, már rég elfelejtették, egy senki a jelenlegi gyilkosunkhoz képest, mi sem bizonyítja ezt jobban, hoyg hagyta magát Jane által megölni.

Gondolom innen már Te is kitalálod az utolsó pár kockát, sorozatgyilkosunk feldarabolva, szétcincálva, és ott mosolyog a vérrel rajzolt smile ahol annak lennie kell egy rendes Red John kill esetén.

winnie - 2011. 11. 04. 21:45

mindig. úgyis kibeszélő:) és köszi! ez baromi jó.

Khes - 2011. 11. 05. 00:11

jó, csak ha betámít valaki úgy, hogy még véletlen nem látta az aktuális részt, akkor azért odaírtam, hogy skippeljen, a rész maga megéri a megnézést. Úgy a 35. perc táján veszik el tőlük az ügyet és átfutott rajtam, hogy most már a maradék 6-7 percben még mi tud történni. És szerintem a sorozat egyik legjobb 6-7 percét kaptuk.
Visszagondolva persze logikus volt, hiszen évadok óta verik belénk, hogy nem jó ötlet beszólni Red Johnnak egy tévé showban, és a riporter csaj már a rész legelején felbukkan és csábítja Janet a műsorba, de őszintén szólva a végkifejlet meglepett. Egészen zseniális és nagyon aljas húzás volt.

Benjy - 2011. 11. 05. 00:49

Végre egy jó rész, ami kicsit visszahozta a régi hangulatot(Morena Baccarin-os rész ugrott be amikor szinte az első perctől tudjuk ki, de rá kell szedni, hogy bizonyítsuk).Amikor James először felbukkant lehetett tudni, hogy ő volt, de valahogy ügyesen játszadoztak az írók, hogy a maradék 30 percet is élvezzem, aminek végre örültem, mert ezek az idei részek eddig szerintem elég gyengusok voltak.Egyedül azt sajnáltam, hogy ilyen hamar végeztek vele, mert mondjuk egy évados gonosznak jó lett volna, ha már Red Johnt mellőzik.

Benjy - 2011. 11. 05. 00:53

Ja és árulja már el valaki, hogy miért erőltetik még mindig a Rigsby – Van Pelt dolgot?Engem speciel annyira nem érdekel, hogy Rigsby kivel jön össze, és hogy Pelt-et mennyire érdekli ez.

Azt pedig nem tudni miért nem Hightower-t kaptuk vissza bossnak?

winnie - 2011. 11. 05. 00:55

hehe, pont a morena baccarinos -rész volt, amit a 3. részből megnéztem:) (és ugye ő vissza fog térni nemsokára)

és ez a rész, még így is remek volt, hogy tudtam, mi lesz. ráadásul missy pyle, william mapother és főleg david paymer? látszik, hogy sweeps-epizód. (ráadásul baker rendezhette.)

Moonyfoot - 2011. 11. 05. 16:45

Red John is baaack :D
A rész úgy indulgatott, jó volt hogy sorozatgyilkost kaptunk, mindig szeretem az ilyesmit (igaz odavagyok a kriminálpszichológiai dolgokért). Aztán mikor Jane lekapcsolta a pasit, már tudtam, hogy hoppácska. De szép volt úgy az egész, és a tévéműsoros zseniális volt. Annyira szépen kijátszott mesteri húzás volt Jane-től, és igazából szeretem azt is benne, hogy ha szükségesnek érzi, akkor lelkiismeret furdalás nélkül megkerüli a törvényt. Tetszik a karakterben, hogy nem egy abszolút pozitív jófiú, mert érdekessé teszi. És a kis Red John arc a falon. Ahogy átérzed azt a bizsergést, amit Jane, mikor hívták a telefonon, és sétált a holttest felé, hogy TUDOD hogy ott lesz a jel. (Tisztára mint a Sötét Jegy. Ott lebeg a házad fölött, és tudod mit találsz odabent).

MikkaMakka - 2011. 11. 05. 18:32

wow, tényleg sikerült meglepniük.egészen addig nem értettem mire megy ki a játék míg szerencsétlen el nem kezdte szapulni Red Johnt élő adásban:)

Benjy - 2011. 11. 05. 18:42

Durva, hogy amikor egy ilyen részt megnézek, elgondolkodok, hogy tudnak az írók ha akarnak, de az évad 90%-át mégis elbénázzák.

Benjy - 2011. 11. 26. 19:29

Ez most így komoly volt, hogy rész utolsó 5 percében tesznek egy említést RJ-ről?Mellesleg semmi értelme nem volt, mert szokás szerint Jane kikerülte a kérdést.Vagy foglalkozzanak RJ-vel vagy ne, mert így elég nagy baromság volt…

Kyrax - 2012. 02. 11. 11:38

Hát, nekem kezd fura lenni a sorozat. az 1es, 6os, 7es, 10es, 12es rész elviszi az évadot, a többi inkább az első évad első felének darkos változata…(ugyan pár részt kihagytam útközben, és a 10est meg rekord sokat szidtam első nézés után, aztán másodikra helyreállt) most néztem a 15ös rész promóját és kezdem megint szidni az írókat… nah, nemtudom, szal kezd a sorozat értelmetlen lenni, de azért MUST WATCH :))

Benjy - 2012. 02. 12. 15:42

Jövő héten jön Morena Baccarin, rá következő hétre pedig visszatér Malcolm McDowell.Sweeps a javából.
13-as részhez hozzáfűzve, csak nekem tűnt halottkém halála értelmetlennek?A vak lány megölése számomra nagyobb prioritást élvezne, hiszen tudna azonosítani.

Mihály - 2012. 02. 13. 19:07

Tisztelt CyClotroniC!

Bízom benne, hogy olvasod még a kommenteket. Hozzászólásaidból kiderült számomra, hogy eléggé képben vagy a sorozatot illetően.

Sokáig úgy gondoltam, hogy Brett Partridge, a helyszínelős fickó Red John, egészen két héttel ezelőtt változott meg az álláspontom. Most, viszont úgy érzem, nagy esély van arra, hogy az a pasas lesz az, aki a 3. évad utolsó részében a hamis Red John és Jane között ült a plázában (egy piros pulóverben).

Kérlek, amikor lesz időd, nézd meg az alábbi videót:

http://www.youtube.com/watch?v=590v4FCm6WU

Vannak még gyanús dolgok a sorozatot illetően, itt gondolok Hightower, JJ Laroche, Bertram, Bret Stiles és persze Brett Partidge személyére.
Sajnos, a rendezők és forgatókönyvírók úgy játszanak velünk, mint macska az egérrel. Azért jó lenne, ha legalább a nézők előtt felfednék végre valahára Red John karakterét és nem várakoztatnának bennünket a 7. évad utolsó epizódjának 3-5 percéig. Szerintem semmit nem veszítene a nézettségéből a sorozat, hiszen Jane elől rejtve maradhatna még Red John személye.

Nekem kifejezetten tetszik a sorozat, sajnos az tény, hogy eléggé karcsún sikerül egy-egy rész, a többi ütős, izgalmashoz képest. Ha akarnák, szerintem pillanatok alatt a legnézettebb sorozatra avanzsálhatnák, csak bátrabban kellene vállalkozni a készítőknek.
Persze, nekem így is a kedvencem. Simon Baker színészre szabták teljesen az egészet, neki hibátlanul áll a szerep. Humoros, idegesítő és fárasztó Patrick Jane, aki kimagasló intelligenciával és megfigyelőkészséggel rendelkezik.

De, van aki eddig sokkal okosabb nála, ő Red John, akinek karakterére néhány millió néző várakozik türelmetlenül.

Kíváncsi vagyok a véleményedre. Előre is köszönöm, hogy megosztod velem észrevételeidet.

Geradossz - 2012. 02. 19. 14:14

Üdv, lenne pár kérdésem, az a baj, hogy ugye hetente nézem a sorozatot az 1. évadtól és sokmindenre nem emlékszek! Szóval, remélem választ kapok rájuk!

1. Mi van a mentalista csajjal, sajnos a nevét nem tudom, azthiszem akkor volt utoljára benne, amikor elvileg RJ elrabolta, és talán kómába esve megtalálták, de nem említették azóta, vagy tévedek? Vagy neki csak ennyi szerepet szántak volna?
2. Bertran hogy lépett ki a sorozatból, nem emlékszek sajnos?
3. Magastorony alias Hightower erre emlékszek, hogy lépett ki, de remélem lesz még szerepe, nem igazán értem, lelőnek a házába egy fickót, és utána kikerűl a sorozatból…

Ami nem igazán tetszett az utolsó részbe, hogy Patrick megcsókolta Erikát, sztem neki is lesz még szerepe a sorozatba, az se tetszett (bár már régen volt) amikor Lisbon összefeküdt a kocsis csávóval, sztm ő is lehet akár Red John. Ami meg végkép nem tetszik, az a Rigsby új nője, neki Van Peltel kell össze jönnie. Az is benne van, hogy ennek a nőnek az a szerepe mint Laughlinnak (rem jól írom) de kétszer nem lövik el ugyanazt szerintem. A Cho-Ribanc informátor szálat se értem, mert elvileg Chonak van barátnője, egyszer volt egy rész, hogy betörtek hozzájuk és megverték Chot is meg a nőjét is, bár lehet azóta szakítottak, de hogy nem mutatták az is biztos. Mindegy gy dologban biztosak lehetünk, sztem 100%, hogy nem az irodából van Red John, mert Laughlint azér küldte oda, hogy figyelje őket, ergó ha onnan lenne valaki, nem kéne figyeltetni! Remélem választ kapok a kérdésemre, és akár hosszabb beszélgetés is kialakulhat, mert nem igen van olyan fórum, ahol erről a sorozatról beszélnének sajnos!

Geradossz - 2012. 02. 19. 14:29

Bocs a dupláért, nah ebbe a vidibe pont benne van Cho barátnőjével, amiről beszéltem http://www.youtube.com/watch?v=JE2W6LM08bY&feature=related

Benjy - 2012. 02. 19. 21:06

1.Asszem hagyták aludni tovább, de mintha semmi használhatót nem adott volna.
2.Nem lépett ki csak elfeledkeztek róla.
3.Őrá meg pont én nem emlékszem, hogy kilépett volna.Visszajöhetne mert Véjnvrályt ügynök semmire nem jó, mindent megenged Janenek, néha pedig olyan érzésem támad, mintha csak láb alatt lenne.

Uccsó részről annyit dióhéjban, nagyon vártam Morena szereplését, előző évados macska-egér játékuk is jó volt, most is tetszett, ahogy ide-oda adogatták a labdát, hamar elröppent 40 perc.Rész maga szerintem jó volt, azokhoz képest, amiket mostanában kapunk.Kiszámoltam, hogy az eddigi 15 részből közel 6 rész hagyott bennem maradandót.Sweeps folytatódik, jövő héten visszatér Malcolm McDoweel aka Bret Stiles, amelyhez ismét nagy reményeket fűzök(Talán RJ morzsát is kapunk??)

Geradossz - 2012. 02. 19. 21:46

A kilépést ugy értem, hogy mi volt az utolsó mozzanatuk! a Chos dolog akkor ezek szerint csak engem aggaszt, hogy nem tettél róla említést, am sztem a Véjnvrályt lesz a Red John, mert első részbe, amikor feltünt, okosabb volt Jane-nél legalábbis olyan okos volt, voltak jó meglátásai… Azóta tényleg semmi…

Schleck - 2012. 02. 20. 02:10

Huh, de szörnyű volt a CGI a rész végén…

Mihály - 2012. 02. 20. 09:48

Sziasztok.

Olvastam a hozzászólásotokat.

Egy kicsivel korábban bemásoltam egy video-linket, ami egy eléggé érdekes észrevétel és teória Red Johnról. Ajánlom figyelmetekbe, íme ismét:

http://www.youtube.com/watch?v=590v4FCm6WU

Szerintem is 100%, hogy nem a CBI valamelyik alkalmazottja Red John, mert valóban, akkor nem lett volna szüksége Laughlinra. Amennyiben a karaktere már feltűnt akkor, Brett Partridge lehet, vagy a videóteória alapján a piros pulóveres fickó.

Wainwright ügynök eddig semmi. Esetleg besúgónak tudom elképzelni, hasonlóképpen, mint Laughlin.

Rigsby párkapcsolata biztos, hogy véget ér a nővel. Szerintem hamarosan kiderül, hogy nem ő a születendő gyermek apja.

Walter Mashburn (akivel lefeküdt Lisbon)eléggé ostoba figura. Biztos, hogy nem ő Red John, illetve semmi köze hozzá.

Azt nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy Patrick hagyta-e, hogy a nő átverje, azaz szándékos volt az ő részéről, vagy tényleg túljárt a nő az eszén?

Benjy - 2012. 02. 22. 16:15

Szerintem tényleg túl járt Erika az eszén.Legalábbis én is dobtam egy WTF-et amikor megjött második rendőrkocsi, pedig Mentalist soha nem váltotta ki még ezt belőlem.

Lajoska67 - 2012. 03. 09. 23:21

Fúj, ez nagyon gyenge volt. Azt hittem, okkal lesz két rész, de sajnos megint átvertek.

winnie - 2012. 03. 09. 23:43

van oka, megnézik, hogy át tudják-e rakni ősztől péntekre:)

Krimirajongó - 2012. 04. 01. 14:37

Érdekes az a piros pulóveres észrevétel, lehet benne valami, eddig ez a legmeggyőzőbb. Nekem az is eszmbe jutott, hátha az új főnök Red John.

Benjy - 2012. 04. 05. 22:23

Kéremszépen!Csak nekem tetszett nagyon kaszinórablós rész?Asszem favorit lett az évadban, nagyon élveztem.Egész rész alatt imádkoztam, hogy ne szúrják el, és a fenébe is nem szúrták el.Még a gyilkos kiléte is egy csöppnyi WTF volt(amíg ki nem szállt a kocsiból).Minél több ilyet kéremszépen!

Geradossz - 2012. 04. 09. 15:01

Az összes rész jó! Nkem most nem tetszett, hogy (spoiler) nem mutatták rigsby gyerekét! Szerintem nem az övé vagy red john megöli meg a nőt is, én nem tudom elképzelni hogy a végén rigsby meg van pelt ne jöjjön össze… nagyon csalódott lennék!

Mihály - 2012. 04. 10. 19:17

Vannak azért gyengébb részek benne. Ez természetes.
Van egy olyan érzésem, hogy nem igazán tudják a rendezők, meddig “erőltessék” a Red John szálat.

Meglátásom szerint az lenne a legjobb, ha az 5. évad lenne egyben a befejező évad. Nagyon ütősre meg lehetne csinálni, kár, hogy semmi beleszólásom sincs a dologba :)

Valóban, biztos, hogy nem Rigsby a gyermek apja, ahogyan azt egy korábbi hozzászólásomban jeleztem (bejött a megérzésem).

Az évadzáró fináléjában biztos, hogy elveszítünk egy karaktert. Szintén, Rigsby párjára tippelek. Az is lehet, hogy a gyerekkel együtt veszti életét. Érezhető, hogy valakit ki akarnak venni, talán azért is van most több egyszerű rész ebben az évadban.

Lassan már annak örülnék, ha Patrick el sem kapná Red Johnt.
Briliáns egy figura. Nagyon remélem, hogy a karakterénél figyelembe veszik Rosalind (a vak nő) által adott személyleírást.

Bárcsak, legalább nekünk megmutatnák a fickót a 4. évad végén, bárcsak.

Lehetne még több hozzászóló, mert nagyon kevesen érdeklődünk és beszélgetünk a sorozatról.

Krimirajongó - 2012. 04. 11. 18:36

Őszintén szólva – így az évad végéhez közeledve – minden részben várom a RJ-kötődést, de ez ismét elmaradt az utóbbi részben. Sajnos. Elég középszerűre csinálták a 4X20-at, bár Jane utolsó jelenete elég szívszorító és hiteles volt.
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy RJ vajon honnan/hogyan gyűjti maga köré a “holdudvarát”? Nyilván többről van szó, minthogy csodálják a munkásságát…
Elképzelés? Valaki? :)

Geradossz - 2012. 04. 12. 14:16

Mihály, honnan veszed, hogy nem ő az apja, még nem biztos! Am arra én is gondoltam h Red John gyereket is meg nőt is megöli! Hogy lehet olyat kívánni hogy 5. évad legyen a vége:O? én még 100 at akarok:D Am 7 biztos lesz, mert addig már van szerződés!

Mihály - 2012. 04. 12. 19:07

Üdv Geradossz!

Onnan, hogy Jane arcára volt írva, amikor meglátta telefonon a képeket. Gondolom, most azon agyal, hogy szóljon-e erről Rigsby-nek.

Nekem még A Szökés a másik kedvenc sorozatom, aminek legalább háromszor láttam minden epizódját. Sajnos, eléggé nyújtották, tolták a részeket, de még az utolsó pillanatban ráeszméltek, hogy jobb stílusosan lezárni a sorozatot. Ezért, nem véletlenül lett a 4. évad a legjobb. Nagyon ütőssé tették.

Ezért mondom azt, hogy bárcsak lenne egy utolsó évad 23-24 nagyon nagy epizóddal, mint 72, amiből kb. 20 komoly.

Azért még 3 évet várni Red John karakterére??? – eléggé veszélyes húzás a producerektől, hiszen nem tudni, hogy nem-e kaszálják előtte a sorozatot bármilyen okból, és akkor ott vagyunk mi, elkeseredett fanok.

Így már logikus a gondolatmenetem.

Nekem mindegy kit vesznek ki a sorozatból, hiszen egyedül Jane karaktere tökéletes és valószínűleg Red Johné.

Jane képességei nélkül le lehetne húzni a CBI-t a vécén.

Geradossz - 2012. 04. 12. 23:06

Szökést én is sokszor láttam egyik legjobb, de össze se lehet hasonlítani a 2 őt, hogy legyen 20 ütés 72 ből… A szökésben mindne rész kapcsolódik egymáshoz, a mentalistában nem, szóval itt sok rész lehet, am a szökést úgy hagyták abba, hogy simán lehetne folytatni! Sőt a breakout kingsben folytatták is egy rész erejéig, és rem még feltűnnek benne pb karakterek! most ez pici off: Scofieldet nem látta senki meghalni, igazából el sem temethették, mert ugye Saraék nem mehettek oda a börtönbe elkérni a holttestet, mert lecsukják őket! am amit nem értettem hogy mi az a J betű a síron szal Michael J. Scofield így volt írva, sehol nem hangzott el így a neve sose! Én nem bántam volna ha hoszabb lett volna az is, minden részét élveztem! Ahogy ennek is, elkaszálni meg nem fogják vagy ha igen akkor hamarabb vtnek véget a Red John szálnak! A Lie to me-t kazsálták sajnos, pedig hasonlóan jó volt mint a mentalista, eddig én minden sorozatot amibe belekezdtem végig néztem! Szökés, Mentalista, Lie to me, Break out kings, gengszterkorzó örök favoritok, nyáron elkezdem majd a walking deadet, de csak mert Sara a főszereplő:D

Mihály - 2012. 04. 13. 15:15

Amit a Krimirajongó írt, szintén érdekes felvetés, hogy miképpen gyűjti Red John maga köré a társait.
Erre én is kíváncsi vagyok.

Több, mint valószínű, hogy Red Johnnak vannak fanatikus tanítványai, akik a gyilkosságokat is úgy követik el, ahogyan ő, ezért is olyan nehéz elkapni.

Számomra abszolút biztos, hogy Brett Partridge, vagy a piros szvetteres fickó Red John. Ha közülük esetleg egyik sem, akkor egy vadidegen férfi lesz.

Csak könyörgöm, legalább arra figyeljenek oda, hogy a személyleírása teljesen azonos legyen a Rosalind Harker (a vak nő) által megadottakra.

Milyen jó sorozatot tudnátok ajánlani, amit érdemes megnézni?
Olyan érdekel, ami A Szökéshez és A Mentalistához hasonló.

A Lie to me sorozatot végignéztem. Csak néhány epizódja volt nagyon jó. A Monk-ot nem láttam, de eléggé ellenszenves a flúgos fickó karaktere, szóval azt inkább passzolom.

Előre is köszönöm a javaslatokat.

winnie - 2012. 04. 13. 15:21

több ezer kritika van a blogon, olvasgass beléjük. de a szökés és a mentalista teljesen más műfaj. az egyik átívelős sztoris (ilyen van rengeteg), a másik sima nyomozós, amiben tessék-lássék van egy főszál (ilyenből még több van)

Geradossz - 2012. 04. 13. 20:25

Breakout Kings-et nyugodtan nézheted, 4. rész Szökéshez kapcsolódik, ha szőkés tetszett ez is fog, bár ez nem olyan összefüggő és nem azért kell izgulni, hogy sikresen megszökjenek, hanem pont fordítva!

Am sztem ismeretlen lesz Red John vagy a cbi vezető, vagy annak tuti köze van hozzá!

Benjy - 2012. 04. 15. 17:42

“Azért még 3 évet várni Red John karakterére??? ”
Monkban például 8 évet kellett várni a nagy igazságra.És ott még kevesebbet is foglalkoztak az üggyel(habár ha elővették akkor tényleg ütött).
Szerintem az egész évad nagyon középszer, számomra csak pár rész volt eddig, amit igazán élveztem.Nem mernek kockáztatni RJ szállal, ha előveszik, akkor mindig a kályhához jutunk vissza.Szerintem fináléban Agent Darcy kerül elő megint, és be akarja bizonyítani, hogy Jane RJ.Akkorát nem fog durranni finálé mint tavaly, de ha mernek kockáztatni valamit is, akkor legalább az “állóvizet” kicsit felkavarhatnák.

winnie - 2012. 04. 15. 18:11

a monkban sem ez volt a lényeg, mindössze némi payoffot kínált az állandó nézőknek – ott is lehetett tudni, hogy azért nem érdemes kíváncsiskodni azon, hogy ki a gyilkos, mert tudtuk, hogy nem ismerjük, csak a végén fog kiderülni. itt is ez a helyzet, viszont sokkal több a közvetett kontaktus a gyilkossal és, ha a gyilkos nem is, de egy ideiglenes embere lehet ismert figura. viszont a rejtélyt hiba lenne az utolsó rész előtt megfejteni, főleg azon nézők miatt, akik a rejtély miatt nézik.

Benjy - 2012. 04. 15. 21:41

Értelek winnie, de Monkban ha Trudy ügye előre került akkor ha nem is sokat de egy hangyányit is előreléptek(6ujjú ember,bíró).Itt pedig amióta Jane “lelőtte” RJ-t, szinte semmi nem történt.Paznert és egy korboncnokot kinyírt, és Agent Darcyra ráizgult.Szinte ugyanazokat a köröket róják, ez nálam 0.Ennél még az előző évados Krisitna és O’Laughlin szál is értelmesebb volt.Az a legrosszabb, hogy nem látom, hogy hova akarnának kilyukadni, és ha továbbra is ugyanazokat a köröket akarják róni, nem leszek ilyen elnéző mint legutóbb…

Mihály - 2012. 04. 16. 12:53

Pontosan én is így látom, hogy ugyanazokat a köröket futják feleslegesen. Ezért is írtam korábban, érezhető, hogy nem tudják mit csináljanak a Red John szállal.

Ezért lenne igazán praktikus felkavarni az állóvizet. Eltehetnék láb alól valamelyik CBI nyomozót, vagy legalább előttünk felfedhetnék Red John karakterét.
Akár, feltűnhetne egy újabb sorozatgyilkos, ami egy másik fő szál is lehetne.

Az első két évad nagyon jó volt (kevés epizód volt átlagos).
A 4. évad nagyon gyenge :(

Megnéztem a Sherlock című sorozat első évadját. Nagyon tuti. Nekem való :)

Ma kezdem a 2. évadját, továbbá, utána a The Killing című sorozat nézését. Bizonyára ez is jó választásnak bizonyul.

winnie - 2012. 04. 16. 12:54

ők nyilván tudják, hogy mit csináljanak a szállal, hiszen míg a részek sztorijait hétről-hétre találják ki, addig RJ tekintetében tudják, hogy mit terveznek és hogyan, hiszen, ha be akarnak vonni egy karaltert a sztorijába, azt már jóval előtte el kellkezdeni felvezetni.

Geradossz - 2012. 04. 16. 15:08

Hát sztem meg első két évadtól sokkal jobb a 3-4 humor terén is egy két kivétellel… nem értem ti miért unjátok ezt, sztem semmivel se gyengébb mint az elődök, igaz évadzáró előtt még feltűnhetne Red John és kár hogy nem lesz dupla évadzáró mint tavaly, az jó volt! Én azt sajnálom, hogy magastorony fel se tűnt azóta, rem visszatér majd!

Geradossz - 2012. 04. 16. 15:09

ja meg azt hogy a magas torony utódjával keveset foglalkoznak!

Mihály - 2012. 04. 17. 12:13

Értelek. Akkor elméletileg tudniuk kell azt, hogy mit csinálnak a szállal, csak kár, hogy ezt a nézők felé nem tudják érzékelhetően közvetíteni.

Arra szintén kíváncsi vagyok, hogy mi történt Hightower ügynökkel.
Az is lehet, hogy végleg kivették a sorozatból. Számomra nagyon szimpatikus karakter. Remélem még látjuk őt :)

Egy hónap múlva évadzáró. Megfordult a fejemben, hogy ezután csak akkor nézem, amikor már felfedték Red John kilétét.

Csak győzzem kivárni a végét :)

Köszönöm szépen az eddigi kommentjeiteket.

Benjy - 2012. 04. 17. 17:04

Nekem nagyon hiányzik Hightower.Az új főnök szinte alig szerepel, ráadásul alig tudunk róla valamit.O’Laughlin-szál végére még LaRoche is szimpi lett, maradhatott volna.(nagyot röhögtem amikor megölelte Lisbont búcsúból)

Nem tudom kinek mennyire spoileres, vagy hallott-e már valamit évadzáróról, de én valami olyasmit olvastam, hogy Jane lelő valakit a sajátjai közül, miután ismét nem tudja elkapni RJ-t.Vajon igaz?Ha igen akkor kit?

Mihály - 2012. 04. 17. 17:45

Igen, állítólag ismét sikertelen kísérletet tesz az elfogására és valakit lelőnek. Azt nem tudom, hogy ismét ő vagy valaki más. Szerintem megint Jane fogja meghúzni a ravaszt és ismét bolondot csinál belőle Red John.

Lackó - 2012. 04. 19. 14:14

sziasztok.
első hozzászólásom lesz ebben a “blogban”, így megpróbálok nem mindent elhadarni, de az tény, hogy én is hatalmas Mentalista rajongó vagyok. :)

szerintem a 4. évad jobb lett egy közepes osztályzatnál, üti a négyest, de semmi okból nem jobb (ez saját vélemény csak).
kiváncsi leszek a maradék pár részre, hogy mit hoznak ki belőlük!?

és ha jól olvastam, ha nem javítsatok ki nyugodtan, hogy a következő rész április 26-án kerül adásba Amerikába?!

egy másik fórumon pedig azt találtam,h idén lehet, hogy több részből fog állni az évad, mert ütős véget szeretnének, sok kérdőjellel a végén (gondolom azért,hogy jövőre tudjanak majd válogatni, hogy melyik szálon induljanak el)

winnie - 2012. 04. 19. 14:19

igen, jövő hét.

4/26/12 (Th.) 10:00 PM CBS (#421) Ruby Slippers
5/3/12 (Th.) 10:00 PM CBS (#422) So Long, and Thanks for All the Red Snapper
5/10/12 (Th.) 10:00 PM CBS (#423) Episode 23
5/17/12 (Th.) 10:00 PM CBS (#424) Episode 24

Benjy - 2012. 04. 19. 18:30

Nálam tavalyi finálé ütött nagyot.Hogy ez nagyobbat üssön, valami nagyot kell letenniük az asztalra.Most nem kapunk 2 részes évadzárót, de elvileg 23. részben már elkezdik felvezetni évadzárót.(RJ stb…)

3mpty - 2012. 04. 25. 23:05

Hm, ugyan még csak a 17. részt láttam a 4. évadból, és lehet nagyon mellé lövök majd, de ne legyen igazam(tényleg nem szeretném :-) ).
Szerintem Red John bemártja Janet, azt hiszik majd, hogy ő is egy tanítvány. Ha ez lesz az évadzáróban annak nem fogok örülni. Jane is elég flegmán kezelte, amikor az fbi-os csaj meggyanúsította. Most kicsit parkoló pályára is rakom a sorozatot.

Benjy - 2012. 05. 01. 20:37

Nem is tudom, ez az új rész…Néhány dolog kiszámítható volt, de mégis érdekes volt a sztori.Ennek ellenére untam, lehet csak a meleg idő miatt.Közeleg a finálé, és még mindig semmi, főszál ügyileg.

naughtyL - 2012. 05. 04. 21:12

wáów. alig 4 év kellett ahhoz, hogy Lisbonnak legyen egy önálló ötlete a nyomozás során:)

Nekem tetszett, hogy ennyi magánélet volt, véééégre. 4 éve látjuk őket, és alig tudunk róluk valamit..
Jó kis rész volt ez is.

nekem ez az egyetlen ilyen nyomozósom, amiben nulla magánélet van, és ezt sem nézném Baker nélkül.. jó Castle a másik, de azt már szinte kaszáltam.
Szóval, hogy annak ellenére, hogy ezt tökre szeretem az elejétől kezdve, nagyon hiányzik, hogy akarják, hogy törődjek a karakterekkel. Mert bár jó Cho, de.. egyikük halála sem érintene mélyebben.. És főleg a baromi erős kábeles felhozatal miatt jutott eszembe (hello pl.: the killing)

Jöhet a folytatás!!

Kyrax - 2012. 05. 06. 16:30

Na, én már valahogy megnéztem a 22-esig (bár az utolsó párat, asszem a 18-tól teljesen angolul, felirat nélkül, szal sok nem maradt meg), és kíváncsi vagyok, mi lesz az évaddal így végére… a 2. és 3. évadot nem tudta ütni, bár volt pár nagyon kiemelkedő rész, de valahogy talán kétszer volt az, hogy úgy álltam fel utána, hogy “na, ebben hiba sem volt”, és néha csak az tartott életben, hogy tudom, hogy ennél lejjebb már nincs :D (minden sorozatnak van min. 2 ilyen része nekem :D). Szóval engem már nagyon felcsigáztak, de most nagyon borotvaélen táncol a dolog… és Darcytól szabaduljanak meg, Hightowert kérném vissza!
Nem tudom, feltűnt-e valakinek, de nekem igen (ha helyes a számítás), hogy az s5e06 a 100. rész lesz… kíváncsi vagyok, mit fognak kihozni belőle :)

Benjy - 2012. 05. 07. 11:31

Ez a 22es rész egy hajszállal jobb volt mint a múltkori, egyrészt a sok Lisbon, másrészt a sok Cho miatt.Sajnálom, hogy Summer elment, képest volt Cho emberi oldalát megmutatni.Most már csak kétrészes évadzáró van vissza, és a fene tudja miért, de izgatott vagyok.

Kommenteket olvasva, úgy tűnik csak szerintem langyi a 4.évad,de lehet, hogy csak nekem nőtt az elvárásom, amit egyrészt Hightower értelmetlen cseréje(egy láthatatlan Wainwrightra), másrészt a fájdalmas kamucliff gyors lenullázása okozott.

Mihály - 2012. 05. 11. 15:10

Megnéztem az aktuális epizódot. Bárcsak, mindig ilyen részeket láthatnánk. Ennek alapján az évadzáró ütősnek ígérkezik. Már csak egy hét és vége a 4. évadnak.

lfeli - 2012. 05. 14. 12:22

Szerintem is jó volt, bár a tavalyi dupla eddig messze érdekesebbnek tűnik. Elég nyilvánvaló, hogy Patrick tudatosan rúgatta ki magát, ami az utolsó részben kap majd értelmet. Biztos a kislány mondott neki valami konkrétat RJ-ról, amit nem akar elmondani a többieknek. Valszeg óvja a csapatot attól, ami jön. Érdeklődéssel várom. Szerintetek?

lfeli - 2012. 05. 14. 12:28

egyébként ez az évad nekem összességében csalódás, függetenül a végétől (ami nyilván ütős lesz). sok volt a kifejezetten sablonos, majdhogynem unalmas töltelék rész, annál többről szólhatna ez a sorozat, mint hogy várjuk hogy feltűnjön RJ. Simon Baker viszi a hátán az egészet, ami persze eddig is így volt, de most már tényleg csak a színészi játékot lehet élvezni, a sztorit egyre kevésbé. Tudom, hogy egy ilyen sorozatnak széles közönséget kell kiszolgálni, ezért nem lehet sötétebbre hangolni (pedig akkor igazán hiteles és jó), de azért izgalmasabb eseteket nyugodtan ki lehetne találni.

Mihály - 2012. 05. 15. 10:09

Hello Ifeli.

Nálad a pont. Teljesen egyetértek mindkét hozzászólásoddal.
Arra is gondoltam, hogy a kislánnyal nem Red John üzent, hanem egy olyan fickó, aki szintén bosszút akar állni, tehát, szintén Red John nyomában van. Bár, a klasszikus Red John hangot hallottuk, szóval ezért ebben kevésbé vagyok biztos.

Abban viszont igen, hogy valamilyen konkrét információt tényleg sikerült megtudnia a kislánytól (ezért is hipnotizálta).

Ha szeretnék a nézettséget és az izgalmat fenntartani, vagy növelni a sorozat készítői, akkor igen gyorsan kell megtenniük, mert valóban, ez az évad rettentően gyenge volt.
Eddig kb. 5 epizód volt nézhető.

Sajnos, tényleg egyedül Patrick Jane miatt nézhető a sorozat. Ezen is változtathatnának. Pl. feltűnhetne egy másik nyomozó fickó, aki szintén zseni, talán még jobb Patricktől is, most, hogy kirúgatta magát a nyomozói irodától. Több rejtély, egy másik főszál stb. Annyi, de annyi lehetőség kínálkozik a rendezők előtt. Miért nem használják az eszüket? :(

qwertz - 2012. 05. 15. 14:17

Az évad finálé promója alapján, nagy vérengzés lesz… megelőlegezem a 10/10-et neki :)

qwertz - 2012. 05. 15. 14:18

” Pl. feltűnhetne egy másik nyomozó fickó, aki szintén zseni, talán még jobb Patricktől is, most, hogy kirúgatta magát a nyomozói irodától.”

Ekkor kaszálnám el, Simon Baker viszi az egész show-t, ha nem ő lenne a “főszereplő”, akkor szerintem nem én lennék az egyedüli, aki elkaszálja a francba….

Benjy - 2012. 05. 15. 20:15

+1 Rettentően gyenge évad, mint ahogy már sokszor hangoztattam(hiányoznak a régi Jane trükkök, ki emlékszik még a Mary-maffiózó szivatásra?), de ez a felvezetés egész érdekes volt.Azt mondanám, hogy durva lesz,…á inkább nem, ha visszagondolok a tavalyi cliffet, hogy lenullázták és visszatértek a gyökerekhez, hiú ábránd, hogy kövi évadban valami elinduljon.Hiányzik a karakterfejlődés, a személyes dolgok.Nem elég, hogy Rigsbynek gyereke lett, vagy hogy időnként előrángatták a Cho-Summer dolgot(ami kivételesen tetszett, a kicsit több Cho miatt).De Gracet és Lisbont látványosan hanyagolták, és az 5. évadra már az RJ ügy egy helyben toporgása is kevés.Véjnvrájt pedig még mindig semmilyen, konkrétan mosolyogtam, hogy végre kikészíti Jane.Komolyan kb. 25 évesen vezető szerepben, csak azért mert magas az IQ-ja?Ráadásul az önállóság szemernyi jele sem mutatkozik rajta.Évad közben szinte mindenre rábólintott, amit Jane akart. Inkább jöjjön Hightower vissza, öt legalább szerettem.
Whatever, jöjjön évadzáró, lássuk mit sütnek ki.
(Promó tényleg WTF, de hát tavaly is mit ígérgettek…Inkább csak legyintek rá.)

lfeli - 2012. 05. 15. 21:17

sokszor mondták nálam hozzáértőbbek, hogy RJ-t biztosan csak az utolsó évad utolsó részében kapja el, mert ez élteti a sorozatot. én már úgy érzem, hogy ugyan ez a szál valóban iszonyú érdekes, de mintha az évek óta tartó feszült várakozás kezdené megfojtani a sztorit. én pl. nagyon örültem volna, ha az előző évad végén tényleg RJ-t lövi le. Az a zárójelenet tökéletes volt, ebből elég volt ennyi. Sajnos nem érzek még 3-4 évadot a “Patrick üldözi RJ-t” feszültségben, ha nem fordítanak egy nagyot, behal a mentalist, ami nagy kár lenne, mert a futó sorozatok közül az egyik legélvezhetőbb, messze a legjobb főszereplő katakterrel.

winnie - 2012. 05. 15. 21:19

az rj-s pletykák egyébként a showrunner első évados kijelentéséből táplálkoznak, azóta lehet, hogy már másképp látják, ki tudja. lehet valóban a fentiekben valami.

Mihály - 2012. 05. 16. 09:54

Természetesen Jane-el együtt lehetne főszereplő, egy hozzá hasonló vagy jobb nyomozó. Lenne köztük rivalizálás, feszültség stb. ezzel sokkal érdekesebbé válna a sorozat.

A kezdetektől többségében Jane és a Red John szál viszi az egészet, még egy darabig, de már elkezdte megfojtani a közönséget ez a sztori.

Legalább a nézőknek felfedhetnék Red John személyét. Éppen itt lenne az ideje (tudom, ezt már többször írtam).

Remélem, hogy nem fogják elkaszálni a sorozatot, kizárólag a rendezőkön és forgatókönyvírókon múlik minden.

Egyébként tényleg jó lett volna az, ha Red Johnt lőtte volna le Jane az előző évad fináléjában. Egyedül a Rosalind általi leírásra kellett volna ügyelni (egy másik színész jobb lett volna). Az a dupla rész egyébként is tökéletes volt.

Gondolom mindannyian reménykedve várjuk a fordulatokat. Mindig csak a remény…

Kyrax - 2012. 05. 16. 19:23

@Benjy: Én még emlékszem (bár ez nem csoda, mert a majdnem 100 részt tudom fejből :D ) :)
Több Chot és több Lisbont, kevesebb értelmetlen nyökögést, vissza a régi Jane-t, és a Red John-üggyel kezdenek már valamit. Ennyi. Rigsbyből tökéletesen elegem lett az évad végére, olyan szinten építették le a karakterét, amit képtelen voltam elviselni. Cho jó volt, csak sajnos keveset szerepelt, de a Summer szál nem volt rossz. Grace-nek örültem az évad elején, aztán az is elmúlt. Lisbonról inkább nem mondok semmit, mert ugyan kedvencem, de ebben az évadban gyötrelmesen keveset szerepelt, és karakterfejlődésnek nyomát sem mutatta. Patrick meg… ez hosszú lenne, majd az évadzáró után kifejtem.
Összességében az évad annyira nem lett gyenge, de nem is a legjobb, a finálé várós, kívánságaim föntebb :)

lfeli - 2012. 05. 16. 21:30

Ebben az évadban szerintem az volt a központi téma (erkölcsi dilemma), hogy Patrick mire képes azért, hogy elkapja RJ-t. Az írók javára szól, hogy végig megmaradtak a hihető kereteken belül, vagyis ugyan bármilyen írott szabályt áthág, de nem tesz olyat amit morálisan egyértelműen el lehetne ítélni. Megnéztem az utolsó rész promóját, és csak remélni tudom, hogy ezt a bizonyos határt most sem lépik át. Nekem ez lenne a nagy csalódás, minden más rendben van. Mindig akkor kezd végleg behalni egy sorozat, ha jönnek az ésszerűtlen, megmagyarázhatatlan nagy csavarok. Szerencsére a mentalist eddig ezektől mentes volt.
Még egy gondolat: elképesztően átélhetően ül ki Simon Baker arcára a fájdalom. Érdemes megnézni a rész elején a temetőben készült lassú kameramozgásos képeket. Szépek, szinte érezni a fájdalmat és a sötétséget.

Cancer - 2012. 05. 17. 14:20

Hát én nagyon szeretném azt hinni, h Jane-ben tényleg elpattant valami… de úgy sem. :( Pont emiatt nem várom igazán az évadzárót, mert szinte 100%-ig biztos vagyok, h csalódni fogok.

Castiel - 2012. 05. 18. 09:52

Hát, egyelőre nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e. Igazából semmi cliffhanger nincs a végére, ami kicsit csalódást okozott, de maga a rész tetszett. :D

lfeli - 2012. 05. 20. 15:20

hát ez még az évad közepén is egy gyengébb rész lett volna, nemhogy zárónak. nem is értem… egyszerűen szar volt…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz