login |

Fringe: kezdett a 4. évad

2011. 09. 25. 16:42 - Írta: Desmond Wallace

558 hozzászólás | kategória: kritika,

Komoly változásokat hozott a 3. évad vége, így már határozott elképzelésekkel várhattuk a mostani szezonnyitót. Azt az epizódot, amit akár egy új kezdetként is értelmezhetünk. Ez nem azt jelenti, hogy kidobták volna a kukába az eddigi három évadot, pusztán arról van szó, hogy akár új nézők is bekapcsolódhatnának a Fringe-be.

Nem pörgött, nem volt lehengerlő a 4. évad indítása, de azért bejött. Egy teljesen tipikus Fringe-részt láthattunk, ami magába foglalta azokat a védjegyeket, amelyek miatt szeretjük ezt a sorozatot. Spoileresen folytatom a tovább mögött.

Lehet, hogy sokan azt várták, hogy akkor most komolyabban ráállnak a “Hová tűnt Peter Bishop?”-témára, de nekik csalódniuk kellett. Egyáltalán nem baj, hogy az új évad központi kérdése egyelőre csak a háttérben bújt meg. Be kell mutatni azt is, hogy milyen lenne a világ Peter nélkül, Lee ügynököt pedig be kellett avatni az áltudományos titkokba. Ezt pedig ügyesen oldották meg az írók. Seth Gabel karaktere már a másik oldalon is szimpatikus volt, így egyáltalán nem bánom, hogy a mi világunkban is a történet részévé válik.

Peter hiánya azért érződik a történeten, az írók pedig ügyesen használták ki ezeket az apróságokat, a kényes kérdéseket pedig remekül kikerülték. Az különösen tetszett, hogy néhány párbeszédet úgy oldottak meg mintha Peterre utalnának. A néző várja, hogy majd most beugrik valami az adott karakternek, de aztán mégsem – értékelem amikor így játszanak az emberrel.

A két világ immáron együttműködésre ítéltetett, de ez a munkakapcsolat nem megy zökkenőmentesen. Ezt a szálat egyelőre nem bontották ki rendesen, de sok idejük van még rá, így itt se lehet hiányérzetünk. A főbb karaktereken is észre lehet venni Peter hiányát, hiszen Oliviára és Walterre is komoly hatása volt korábban, amit nem kell részleteznem.

Az aktuális eset különösebben nem volt érdekes, de pont jó volt arra, hogy Lee ügynök a csapat részévé váljon. Peter kitörlése nem sikerült teljesen, így a hibát korrigálnia kellett volna a megfigyelőknek, de a kijelölt kopaszember nem tudta, nem akarta végrehajtani a parancsot. Nem volt meglepő fordulat, hiszen sejtjük, hogy Peter nem tűnhetett el végleg az univerzumból. Walter tehát tovább retteghet a fia tükörképétől.

A két Oliviát jó volt újra együtt látni, Anna Torv alakítására pedig nem lehet rossz szavunk. Elég jó alapozást láthattunk az új évadra nézve. Nem mondanám, hogy különösen izgatottan vártam ezt a premiert, és talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy nem csalódtam az epizódban, 7/10-re értékelném a látottakat. Pont azt kaptuk, ami minimálisan elvárható a sorozattól; se többet, se kevesebbet. Innen lehet majd építkezni, aztán tálalni a fordulatos, izgalmas epizódokat.

558 hozzászólás Ne habozz!

Tiberius - 2011. 09. 25. 16:47

frankón olyan volt mintha egy új sorozatot néznék és ez a pilot ahol próbálnak beindulni és építkezni a továbbiakban , érdekes volt de azért tetszett.

Nicholas - 2011. 09. 25. 16:52

Én se vártam sokat az első résztől és így volt jó. Évadnyitónak teljesen megfelelt, jók voltak a poénok és nekem is bejöttek azok a sejtelmes Peterre utaló mondatok. Egyedül Walternatívot hiányoltam. Kiváncsi vagyok milyen lett most a két világ viszonya. Remélem boncolgatják majd azt a témát is.

Csigusz - 2011. 09. 25. 16:53

zseniális volt, Lee ügynök megjelenése a mi oldalunkon pedig rég várt dolog részemről! Peter hiánya pedig totál nem zavart, pár rész még simán lemehetne addig amíg ráállnak a fő történet szálra.

ja, és megint új színű főcím volt ha figyeltétek.

Vektor - 2011. 09. 25. 17:04

Csigusz: Lassan összeállítást lehetne belőlük csinálni. Volt eddig kék, retró-kék, vörös, (kék/vörös), szürke és most sárga.

Évadkezdés tényleg elment volna pilotnak, kár, hogy így is visszaesett a nézettség. Konkrétan 100%, hogy kasza lesz. :(

Homer - 2011. 09. 25. 17:06

nekem is bejött.nem akarom h elkaszálják….

Csigusz - 2011. 09. 25. 17:07

Én bízom a túlélésben, közel olyan számokat hozott mint a tavalyi finálé, és ha eddig bízott benne a csatorna remélem ezután is fog – persze várható egy kis esés a következő részre :/

Vektor - 2011. 09. 25. 17:10

1.évad premier: 9.13 millió
2.évad premier: 7.82 millió
3.évad premier: 5.83 millió
4.évad premier: 3.53 millió

Eddig is nagylelkű volt a FOX, de ez már mindennek az alja. Csak a CW-t verik a Fringe sávjában.

szendroib - 2011. 09. 25. 17:11

Tetszett a premier, nem volt semmi különleges benne, de jó alap a többi résznek. Az új alakváltókat is jó ötletnek találom, kíváncsi leszek ki áll mögöttük.

Vektor - 2011. 09. 25. 17:13

Most nézem, hogy a 4. rész címe “Subject 9” lesz. Megint visszatekintünk?

Sir Alex - 2011. 09. 25. 17:32

Vektor: a tumblrön van összeállítás az összes eddigi színről ;)

Megalaz - 2011. 09. 25. 17:33

Azért a nézettségi adatokat nem hinném hogy okos dolog így összehasonlítani. Első évad House felvezetéssel ment kedd este ,a negyedik meg péntek esti órákban indult…ég és a föld.

fringefan - 2011. 09. 25. 17:35

Huu, ez minden volt csak tipikus Fringe nem, mert tipikusan a Fringe nem sz@r.
Eloszor sci-fi volt, utana sci-fi drama, mostmar csak drama…? Na jo nem teljesen igy van, de inkabb szol mostmar a Fringe megkeseredett emberek szomoru eleterol, mint akarmi masrol. Egyszeruen lehangolo, azok a depressziv parbeszedek kiboritanak, es ez Peter jelenleteben is igy volt, most meg megjobban. Tudom, nem feelgood sorozat, de eddig kompenzaltak walterizmusokkal (most is volt egy jo poen, igaz masodjara lovik le), meg jo bunugyekkel es akcioval, de ezekbol semmi sem maradt.
Megint behoznak egy uj univerzumot? Nem lenne bajom vele, de a pirosat se kezeltek rendesen. Az uj ellenseg is tuti onnan erkezik…
Peter egyertelmuen hianyzott, mar csak azert is mert nem szeretem Lincolnt. Egyszeruen szurke, messze a leggyengebb karakter. Ezert kar volt kinyirni Charliet.

fringefan - 2011. 09. 25. 17:46

Lenne hely egy masodvelemenyes-irasnak? :)

Sitrep - 2011. 09. 25. 17:47

Kiváncsi vagyok hogy így hogy nincs (nem volt) Peter
1. mitől van egyáltalán gond az univerzumok között, hiszen az egészet Walter okozta Peter miatt
2. ki hozta létre a hidat a két világ között a masinával

gondolom majd kiderül pár rész alatt

Tiberius - 2011. 09. 25. 18:03

szerintem épp walter a hiba ezért is kéne a kopasznak őt eltörölnie szerintem

Dzsozy - 2011. 09. 25. 18:06

Én kifejezetten nem bírom ezt a lee ügynököt. A másik oldalon sem csíptem, és itt sem volt másképp..
Nekem Peter hiányzott.. Remélem nem fogják túl sokáig húzni az ő “keresését”..
Joe Flanigan feltűnése viszont kifejezetten örömteli volt.. kár, hogy nem ő (plusz a karaktere) került be az áltudományhoz lee helyett..

winnie - 2011. 09. 25. 18:08

“Lenne hely egy masodvelemenyes-irasnak? :)”

naná:)

winnie - 2011. 09. 25. 18:09

“3.évad premier: 5.83 millió
4.évad premier: 3.53 millió

Eddig is nagylelkű volt a FOX, de ez már mindennek az alja. Csak a CW-t verik a Fringe sávjában.”

a 3. évad premier csütörötkön volt. ez péntek, ami a 3. évad vége, s a nyitány jobb volt, mint a 3. évad vége, ha jól rémlik. a foxnak annyi kellene, hogy tartsa a kitchen nightmares számait.

skati - 2011. 09. 25. 18:13

A hidat Peter hozta létre, a rész elején benne is volt a ‘mi történt eddig’ részben. Persze javítsatok ki ha tévedek.

Bandita - 2011. 09. 25. 18:14

Maga az eset elég unalmas volt, de a többi rész nagyon rendben volt. Tényleg rengeteg Peterre utaló párbeszéd, félmondat volt, de ezek mégsem voltak szájbarágósak.
“There’s no one else. There’s just me.” – Ez eléggé szíven ütött, meg Olivia arca, amikor ott álltak Lee-vel a hullaházban. Anna Torv nagyon jól játszott ebben a részben.
Nem tudom, mi lesz a felállás, a következő részben a másik oldalt látjuk-e, mint az előző évadban, jó lenne. Remélem Kirk Acevedo-t is látjuk újra hamarosan a másik oldalon, bár tudom, hogy ő most a Prime Suspectet csinálja és csak pár részre szól a szerződése.

Vektor - 2011. 09. 25. 18:15

AltLee-vel, és AltCharlie-vel egyébként mi van? Az az utolsó emlékem róluk, hogy nagyon gyanakodnak Walternate-re. Megfeledkeztek róluk az írók, vagy kiírták őket?

Imu - 2011. 09. 25. 18:19

“I need to check her anus.”
Azt hittem lefordulok a székről :D

punyapapa - 2011. 09. 25. 18:24

Szerintem nem rossz kíváncsi vagyok a folytatásra de egy dolog érdekel. Peter visszahozása mit fog befolyásolni?
Mármint vissza a 3. évad végére és akkor az egészet tulajdonképpen törölhetjük vagy lesz valami hiba és ebbe az alternatív valóságba csöppen?

Pörkölt - 2011. 09. 25. 18:30

Lincoln bevonása nagyon gyengére sikerült. Egy rendszám megjegyzésével lenyomozza a szupertitkos osztályt, majd két perc könyörgés után Broyles egy gondterhelt sóhajtással beveszi a szupertitkos csapatba. Áááá.

Reméljük ez csak kisiklás volt, és visszatér a megszokott színvonal.

marcus - 2011. 09. 25. 18:51

Ne legyünk telhetetlenek. Bármennyire rossz, hogy kasza lesz, legalább egy szép lezáró évadod kapunk reményeink szerint. És még vannak csodák, hátha! :)

NocadLee - 2011. 09. 25. 18:58

Ööööö…lehet FBI-ügynök valaki ekkora szemüveggel? :-D

Desmond Wallace - 2011. 09. 25. 19:04

“Ööööö…lehet FBI-ügynök valaki ekkora szemüveggel? :-D”

Hát az az SZTK keretes szemüveg tényleg gáz. Gondolom, ezzel akarják éreztetni a különbséget a két Lincoln között.

caeiro - 2011. 09. 25. 19:35

Lincoln behozatala nekem se jött be, de ez van.. A sminkesnek kijárna egy Emmy!

Több dolog zavar, hátha valaki tud rájuk válaszolni:

Ha Peter sosem létezett, akkor Walter mikor és miért ment át, amivel a másik univerzum rendjét felkavarta? Walternat mit akar annyira megbosszulni?

Olvia utalt rá, hogy AltLivia az ő életét élte, hogyan jött vissza Olivia a másik világból? (Peter tartotta ott is benne a lelket és segített visszatérni). És egyáltalán miért is ment át oda? (Petert nem kellett visszahoznia).

Az évadzáró után azt fejtegették, hogy ha Peter sosem létezett, akkor ugye gyereke sem lett tőle AltLivnek. Ha Peter visszatér, ez azt jelenti, hogy megváltoztatja ismét az idősíkot. Tehát a gyerek téma ismét előkerül -ugye nem megyünk át nyálas szappanba?

Ja, igen: William Bell él még?

straphe - 2011. 09. 25. 19:39

A rész címe tökéletesen jellemezte az epizódot: neither here nor there; nem volt rossz, de kiemelkedően jó sem. Mondjuk teljesen megértem, hogy megpróbálnak minél több nézőt szerezni, s ezért kellett a pilotszerű premier, s bár viszonylag jó nézettséget hoztak, nekem, mint visszatérő nézőnek, kőkemény rajongónak, ez egyáltalán nem volt elég.

Sokkal több interakciót vártam volna a két világ között. Olivia meg Bolivia kurvajó együtt, erre meg kaptunk két elég gyenge jelenetet. Walternate meg nem is szerepelt. És az ügy is elég érdektelen volt, szerintem. Az tényleg jó, hogy foglalkoznak Peterrel, meg úgy az egész Peter-ügy tetszik, de ha egyszer összerakták a két világot, akkor használják ki a lehetőségeket.

Amúgy meg, hátha itt értékeli valaki az általan költött versecskét:

Over there it’s red,
Over here it’s blue
I don’t fucking care
I love orange too.

:D :D

Erről jut eszembe: ugye nem vagyok egyedül azzal a hittel, hogy Peter nem összehozta a két világot, hanem egy harmadikat készített? Túl sokszor hangsúlyozták ki azt, hogy a gépnek pusztító és készítő ereje van, ahhoz, hogy ne legyen lényeges. Meg amúgy is, új főcímet, immáron narancssárgát kaptunk. ;)

Stratocaster - 2011. 09. 25. 19:55

Szerintem messze a sorozat leggyengébb része :-(
Értem, hogy reboot-féle volt, újra be kell mutatni a kialakult szituációt, de az aktuális eset egy vicc. Megint alakváltók, csak kicsit másképp? Ne már! A Fringe mindig is nagyon kreatív sorozat volt, de egy ilyen dologgal bevezetni egy új évadot? Ha érdekesebb lett volna a “bűnügy”, nem lett volna gondom a résszel, de így baromi unalmas volt szerintem.

andus - 2011. 09. 25. 19:57

Nekem nem tetszett. először is, unalmas volt. Főleg az eset. Oké, hogy be akarták hozni Lee ügynököt, meg hogy megismerjük ezeket a “lényeket”, de mi volt az ügy? meghalnak ketten, aztán kiderül hogy többen is, Lincoln beköp egy random dolgot, és már meg is van oldva az ügy. Erre elég lett volna egy a 2. rész is.
Nem vártam, hogy választ kapunk Peter eltűnésére, már csak azért sem, mert láthattuk, hogy az előző évadban Olivia se a 2. részbe került haza. Viszont, nem elhanyagolható azon kérdések megválaszolása, hogy hogyan alakul a 2 univerzum kapcsolata így, hogy Peter nincs és nem is volt. Pl. valaki már megemlítette előttem, hogy mégis mire emlékezne, hogyan kapcsolódott a két világ, hogy Peter nincs? Inkább ezekre a kérdésekre vártam volna a választ.
Egyébként, ezzel együtt nem temetem a 4. évadot, tudom, hogy erős lesz, de ez a kezdés számomra gyenge volt.

skati - 2011. 09. 25. 20:08
Liverbird - 2011. 09. 25. 20:24

Alapvetően egyetértek Desmond írásával. A kérdések persze bennem is felmerültek, hogy ha Petes soha nem is létezett, ugyan mire ez a nagy hepaj a két univerzum között?

Az új alakváltók meg… Esetleg arra tudok gondolni, ha új univerzumot hoznak be, hogy ez az univerzum az eddigi alternatív valóságból fejlődött ki. Csak valamiért más lett. A sorozat írói szerintem elég kreatívok voltak eddig, nem hiszem, hogy hirtelen elszállt minden tudományuk.

Kinézem, hogy lesz egy új közös ellenség, ami/aki ellen a két eddig ismert világnak össze kell fognia, de persze a régi sérelmek miatt egymást is fúrják… De mit is beszélek, milyen sérelmek, ha Peter soha nem is létezett?

Fringe, én így szeretlek! :)

ben - 2011. 09. 25. 20:28

Nekem tetszett, örülök neki hogy a Peter probléma nem oldódott meg mindjárt az első részben. Lee ügynök csapatba vétele túlságosan egyszerűen ment. Viszont az a szemüveg…elsőre azt hittem időutazós rész lesz a 60-as évekbe. Joe Flanigant meg a stargate atlantis óta nem láttam, tetszett hogy berakták legalább erre a rövid szerepre.

Wynonna - 2011. 09. 25. 20:55

Tényleg kicsit reboot-pilot szerű volt a rész, de nekem tetszett:) Nagyon szeretem Seth Gabel-t, bár Alt-Lincoln karaktere nekem sokkal jobban tetszik, de attól még örülök neki, hogy behozták állandónak.

lynx - 2011. 09. 25. 21:36

Milyen nézettségnek kell lennie a túlélésre?
Mondjuk bármilyen a nézettség, gondolom ez az éved tutira végigmegy.

Hunnenkoenig - 2011. 09. 25. 21:51

Szerintem nagyon jo resz volt a sok paradoxon ellenere is.

Epp most lattam valami keszülö film traileret asszem Matt Damonnal, mikor ilyen observerek alakitjak az emberek sorsat es meg akarjak tiltani neki, hogy talalkozzon valami csajjal. Valami mult szazadi novella alapjan keszül.

Na abban a trailerben is pont ilyenek az observerek, szoval szerintem a Fringe observerei is onnan jönnek. Marmint ötletileg… abbol a novellabol. Föleg, hogy most mondtak, hogy az a dolguk, hogy ügyeljenek arra, hogy minden ugy törtenjen, ahogy kell. Majdnem tökeletesen ugyanazt mondtak, mint abban a trailerben.

Flanigan tuti visszater. Nem hiszem, hogy ennyi volt a szerepe, föleg, ha a japcsi kiscsaj is teljesen rendbejött. Nem hiszem, hogy elpazaroljak Flanigant, mig meghagynak egy ismeretlen szinesznöcsket. Lehet csak cameo volt es anyagi vonzata is van, de nem akarom elhinni. En szeretnem, ha nagyobb szerepe lenne. Atlantisban is nagyon kedveltem.

Imadom ezt a sorozatot es remelem, hogy meg sokaig nezhetjük.

MLMSZ

winnie - 2011. 09. 25. 21:55

lynx: ami most volt, annál jobb nem nagyon lesz, így ha megtartja, akkor bármi lehet.

nadi - 2011. 09. 25. 21:56

A Peter soha nem is letezett temahoz: Kicsit finomitottak, mert mikor az etteremben ul a ket kopasz akkor az idosebb azt mondja, hogy nem tudhatjak meg, hogy ferfiva erett. De javitsatok ki ha rosszul ertettem. Ezek szerint letezett Peter csak nem nott fel. Mondjuk ettol meg rengeteg megvalaszolatlan kerdes marad. De az idovanal bolygatasa mar csak ilyen. :)
Amugy nem volt ez olyan rossz resz szerintem. Engem kicsit visszarazzot a Fringe univerzumba…es ami a legfontosabb…varom a folytatast. :)

Hunnenkoenig - 2011. 09. 25. 22:02

“Ferfiva erett”

Peter gyerekkoraban beszakadt a jegen a toba es az observer huzta ki. Ha jol emlekszem, akkor jelent meg elöször, illetve Walter akkor került vele kapcsolatba elöször.

Valamint Peter halalos betegsegben is szenvedett es a mi univerzumunkban meghalt, mig a masikban nem, mivel nalunk elt tovabb, mert Walter meggyogyitotta.

Szoval a Ferfiva erett azt jelenti, hogy akik ismertek gyerekkent, azok ugy tudjak, hogy gyerekkent meghalt es nem tudhatjak, hogy igazabol volt egy olyan valosag, amikor az egyik peter ferfiva cseperedett.

Remelem eleg erthetöen fogalmaztam :-)
(nem szarkazmus)

nobrain - 2011. 09. 25. 22:17

@nadi: nekem is ilyesmi rémlik. most lusta vagyok odatekerni de mintha Walternek lett volna 1 félmondata (néha 2 szer hal meg aki fontos?? vagy valami ilyesmi)amiből, azt szűrtem le, hogy átment a másik Peter-ért de az is meghalt.

fringefan - 2011. 09. 25. 22:31

winnie, elment az iras :)

Sitrep - 2011. 09. 25. 22:59

valóban, az lehet hogy addig minden ugyanúgy történt hogy Peter beleesett a jeges tóba már “ideát”, csak nem mentette meg őt az Observer ebben a valóságban

nadi - 2011. 09. 25. 23:03

@Hunnenkoenig
Az a film mar elkeszult, par honapja lattam.

@nobrain
Akkor ketten tuti nem ertettuk rosszul. Meg igy, hogy ravilagitottal Walter mondatara, is (nekem ez kimaradt valahogy) valoszinuleg igy tortenhetett. Mondjuk ennek ellentmond, hogy maskor meg kitorlesrol beszelnek. Meg ettol fuggetlenul is marad egy csomo anomalia.
Kivancsian varom a masik irast a reszrol! :)

mohapest - 2011. 09. 26. 00:17

Nagyon vegyesek az érzéseim!
+Maga az alaphangulat, hogy Rejtély van már megint, és nyomozunk, az jó!
+Walter jól hozta az idegbajos zsenit, már az utcára sem mer kimenni!
+De mi volt a funkciója a halott galamb reptetésének? Majd a következő részekben lehet, hogy megtudjuk?!
+Megint itt vannak az alakváltók, vagy mik! De ezek másfélék, ez izgalmas lehet!
+Seth Gabel vagy hogy hívják: modell alkat, modell sztk szemüveg, üveges tekintet, szerintem még nem serken a szőre egyébként, modelleknek beállított frizura, öltönyén egy gyűrődés se, ezen az oldalon nagyon nincs köze az FBI-hoz, a másik oldalon jól áll neki a Fringe division, de itt nem!

+Anna Torv továbbra is tökéletes! :o) Rajta nem lehet hibát találni! A barna hajú még mindig olyan kis kurvásan mosolygó, ebből azért visszább vehetnének! Igaz élvezi, hogy húzhatja a szőkét! Ketten együtt meg Áhhh!
6-7/10.

asterix - 2011. 09. 26. 00:28

Én egyetértek Desmond írásával. Szerintem is azért csináltak pilot szerű ebizódot, hogy talán több nézőt megfogjanak. Olivia vs Altliviás részek nagyon jók voltak, többet is berakhattak volna belőlük.
Azért ennyi szünet után mindig rájövök, hogy a Fringe egyedülálló és a stílusában marha jó sorozat, bizony még sokáig el tudnám nézni.

Hunnenkoenig - 2011. 09. 26. 10:50

@nadi: na akkor annak a filmnek utanajarok. Thx!

montanosz - 2011. 09. 26. 11:17

nekem peter a kedvenc karakterem (Dawson óta minden filmjét megnéztem – Joshua Jackson),ezért hiánya engem nagyon zavart

Heisenb0rg - 2011. 09. 26. 11:53

Szerintem kompletten ga’z volt az ege’sz. Ha a ko:vetkezo” is ilyen lesz, megy a levesbe. (Bocs, nincs e’kezetem.)

tumpara - 2011. 09. 26. 12:02

Jól ki van ez találva: Walter átment a másik univerzumba a másik kis Petert megmenteni, de mikor áthozta, belefulladt a tóba. Így egyik Peter sem érett férfivá, Walternate univerzuma meg beszakadt. Végül lett egy híd a két univerzum közt (na igen, hogy hogy, az kérdéses, bár akár Walter dimenzióugrása következtében is létrejöhetett), hogy közösen oldják meg a problémát. Át van ez gondolva, csak kell egy kis fantázia. :)

rzsofi - 2011. 09. 26. 14:02

Uh, kicsit lemaradtam, de akkor most Jackson majd visszajön, vagy végig nélküle fut már a sorozat??

Amúgy sztem is átlagos volt, nézhető, de semmi extra…én nagyon szeretem Lee ügynököt,kedves fickó.
Walternatív meg nekem is hiányzott!!!

Na, de azért a “mi” Walterünk félmeztelen jelenete sem volt semmi….:-)

winnie - 2011. 09. 26. 14:04

annak ellenére, hogy fogalmam sincs róla mondhatom, hogy természetesen visszajön, így és ilyen állandó szereplőt nem írnak ki.

Desmond Wallace - 2011. 09. 26. 14:33

winnie: Így lenne aztán igazi WTF, ha mégsem térne vissza.:)
Szerintem 4-5 részig még nélkülöznünk kell Petert, de aztán 99,9%, hogy visszatér.

ljdwcb - 2011. 09. 26. 14:42

kíváncsi vagyok meddig volt előre tervezve a sorozat kerete, hogy merre akarnak haladni, mert nekem ez úgy tűnik mintha mindig éppen kitalálnának valamit, de nincs egy koncepció, csak probálnak valami újat, hátha az jó irány lesz…de sajnos több sebből is vérzik ez…vagy ha tudták az eddigi évadokon keresztül hogy ez az irány, akkor nagyon bénán van megoldva.

Lajoska67 - 2011. 09. 26. 17:41

Szerintem is jó volt, sokkal jobb az elmebeteg 3. évadnál. Jó ez a nagyon szemüveges figura a főszerepben, tényleg. Hiányzik viszont Peter, az kétségtelen. Így valahogy kicsit logikátlan lett a történet. Ugye Peter miatt ment át a másik világba, lényegében miatta őrül meg később, így kerül az elmegyógyintézetbe, amennyire korábban kivettem az előzményeket. A fia segítségével hozzák ki is. A fia működteti azt a furcsa gépezetet, ő hozza össze a két világot, ezek azért elég kulcsfontosságúak. De azért tetszik.

Egy primitiv ember aki lediplomazott.De vissza adta. - 2011. 09. 26. 18:08

Ebbol kasza az EVAD FELENEL!dvd re jon majd a tobbi leforgatott resz.
Ez nem nem fringe hanem valami gyenge fosc,Es valoban emberek szanalmas eletet kell nenzi 0 szineszi tudassal a tobbsegben.

Harmadik Eva - 2011. 09. 27. 09:12

“nem tudhatják meg, hogy férfiva érett”

Ebből az következik, hogy az egyik Peter nem halt meg, vagy felgyógyult a betegségből, vagy nem fulladt a tóba. Ugyanakkor a szülei mindkettőről úgy tudják, hogy meghaltak, pedig a valóságban legalább az egyik Peter él.

Cevys - 2011. 09. 27. 14:46

Amikor Joe Flanigan karakterét megtámadta az új ‘shapeshifter’ csak nekem jutottak eszembe a lidércek?:D

nobrain - 2011. 09. 28. 19:47

@cevys :D:D

Memari - 2011. 09. 30. 17:11

Nem voltak túl nagy elvárásaim az évadkezdéssel kapcsolatban, így jólszórakoztam. Tetszett a sok kétértelmű utalás,és h Peter kísért (de Oliviát is megkísérthetné).
Péter soha nem létezettből már eljutottunk, h nem tudhatják meg, h felnőtt is, ez azért jobban tetszik, de így is rengeteg kérdést vet még fel, amit remélem pár részen belül megválaszolgatnak (ÁltOli gyereke, 2 világ egyesülése, a gép létezik és ott áll a közös szobában – de akkor ki volt/lesz a működtetője?…)
Lincoln túl könnyen került be a csapatba, ennyi erővel egy utcaseprő is legmagasabb titkosítási szinten lévő FBIos jogosultságokat kaphatna.

A Mat Damonon film a Sorsügynökség, és az observereket látva erős deja vu-m volt:)

A 2 világ együttesében rengeteg lehetőség van, remélem legközelebb jobban élnek vele.

Llew - 2011. 09. 30. 23:01

Jó volt, kíváncsi vagyok merre viszik tovább. Flaniganért plusz pont. Tisztára egy családos Sheppard volt abban a pár percben. Viszont remélem nem csak ennyire pazarolták el és még visszatér alakváltóként.

wondorog - 2011. 10. 01. 10:22

Na megnéztem a 2. részt, bár nem volt egy nagy dobás, de bemutatták, hogy van potenciál a 2 világ egyberakásával. Peter meg már nagyon vissza akar jönni.

Dark Archon - 2011. 10. 01. 12:22

Hát ezt most remélem nem bonyolítják még jobban, az ilyen időutazásos (mert lényegében az) dolgokra sosincs logikus magyarázat.

Nekem az jött le, hogy Walter mindenképp áthozta Peter-t a kék világba és a kopasz ott avatkozott be – ahogy elhanzik a 4×01-ben, hogy veled kezdődött minden – hogy kimentette mindkettejüket, miközben meg kellett volna halniuk. Ebbe sehogy sem fér be, hogy sosem létezett, legfeljebb tényleg csak az, hogy sosem lett felnőtt. Tehát a kopasznak Walter-t is törölnie kellett volna az idővonalból.

Gondolom, hogy azért meg akarták menteni mindkét világot, aminek a pusztulását viszont Walter okozta, mikor rést hasított. Ezért megmentették Peter-t és Walter-t. Peter be is teljesítette a végzetét… ekkor meg törölték, de csak attól az időpillanattól törölhették, szóval sehogy nem áll össze. Ha teljesen törölnék, a gépnek is el kéne tűnnie és a két világ tovább pusztulna.

Tuonela - 2011. 10. 01. 15:02

Valóban a “kopasz” beavatkozásával kezdődött minden. Azonban nem ott, ahol megmenti Petert és Waltert, hanem korábban: Walternative azért nem találja meg a gyógyszert az ő Peterének, mert egy megfigyelő megzavarja közben (és ezt Walter a másik világra néző “ablakból” figyeli).

Egyébként egyelőre vegyes érzéseim vannak az új évaddal kapcsolatban. Élvezetesek a részek, azonban ez az újraírt univerzum nekem nagyon fura: sokkal-sokkal több dolog változna, ha Peter valóban nem éli túl gyerekként a balesetet.

lordyka - 2011. 10. 01. 16:19

Szerintem a második rész most megmagyarázta az egészet.
SPOILER
ahogy a prof agyából a sorozatgyilkos énje kiszívta a nő emlékeit úgy törölték a kopaszok petert is mindenki agyából. így amiket peter létrehozott megmaradtak, csak rá nem emlékszik senki, ahogy a prof is emlékszik arra amit a nő tanított neki csak nem emlékszik a nőre. és ezért szivárog vissza peter, mert nyomot hagyott a világon.

én csak azt nem értem h az alternatív univerzum Broyles ezredese meghalt a harmadik évadban nem? tudtommal a darabjait elküldték az “eredeti” univerzumba. akkor most hogy hogy él?!

/SPOILER

Tuonela - 2011. 10. 01. 16:44

lordyka: Az a baj, hogy ahhoz meg túl sok dolog változott meg az “eredeti univerzumhoz” képest, hogy azt mondhassuk, hogy Peternek csak az emléke törlődött, de a hatása megmaradt. Például Walter egyáltalán nem mer kimozdulni a laboratóriumból, ahogyan az az évadnyitóban elhangzott (mert az eddig ismert világban Peter adott neki erőt ehhez), stb. Szerintem az alternatív Broyles ezredes is emiatt él most. (Olivia visszajutásakor halt meg, ami az általunk látott verzióban Peternek köszönhető… de ki tudja, hogyan történt a “Peter nélküli” világban?)

lordyka - 2011. 10. 01. 16:52

Így viszont akkor az lesz érdekes h a mostani helyzet miként fog változni h ha peter végre visszatér?

Vektor - 2011. 10. 01. 17:18

lordyka: Gondolom Peter visszatérésével az eddigi 4. évados részek eseményei törlődni fognak és visszaáll a régi rend, az átjáró kivételével. Legalábbis ez lenne a legegyszerűbb megoldás. Ha az írók merészebbek, akkor meghagyják a mostani állapotot, Peter visszahozásával a hozzá fűződő emlékek nem fognak visszatérni, vagyis mindenki számára “idegen” maradna.

leila - 2011. 10. 01. 17:21

Jó rész volt a 402 is. Broyles ezredes is megjelent, értem, nincs Peter, átrajzolódott a történelem.

Ha viszint nincs Peter, akkor hogy találkozott eleve a két világ? Walter miatta ment át. Olivia mondta, hogy elrabolták, ezek szerint vele kezdődött a zavar?

gobi - 2011. 10. 01. 20:28

én is néztem hogy a másik oldalon újra él broyles… de akkor úgy veszem azért mert Peter “törlődött” – ok (:

nashua - 2011. 10. 01. 20:49

SPOILER!

A feltűnő betűket figyeltétek? Gondolom Peterre utalnak.
l-i-m-b-u-s
(köztes állapot)

SPOILER vége

Llew - 2011. 10. 01. 21:17

Szerintem simán jó ez a felállás, ahogy apránként összehozzák a két oldalt. A másik Broyles feltűnése kicsit fura, de akkor az is a Peter kitörlése miatti módosulás eredménye. Azért remélem minden megtörtént eseménnyel ezt nem játsszák el. Illetve Peter visszatérésével a vissza-visszarendeződést. Mondjuk Bolivia gyerekéről nem sok szó esett, gyanítom az kuka, ahogy AltLink és AltCharlie gyanakodása is Walternatívra. Ő vajon miért nem jelenik meg?

carefex - 2011. 10. 01. 22:20

nashua: de azt is jelenti, hogy valaminek a széle, pereme. Vagyis az angol Fringe szó latinul :-)

purity - 2011. 10. 02. 03:17

Ez most már nagyon kellett. Baromi hosszú és meleg volt az elmúlt két hónap, nem is gondoltam, hogy ennyire hiányzott ez a sorozat. Abszolút addikció, értelmes magyarázat nélkül…

harmundo - 2011. 10. 02. 09:38

Sajnálom, hogy a professzort végül nem vették be a “bandába”, mert ez egy rendes karakterbehozatal lett volna, nem úgy, mint az évadkezdésben a totális bénáskodás, amit az SZTK keretes ügynökkel csináltak… Az egy vicc volt, furcsálom, hogy ha tudnak ilyet is, mint most, akkor miért kellett azzal égetni magukat?

Egyébként ez a rész szerintem jobb volt, mint az előző, Anna Torv “két énje” nagyon szépen összhangban volt. Az egyik a rendes, pedáns, minden gomb begombolva, a másik meg a kissé szedett-vedett. Jó lesz ez skacok, még vagy 10 ilyen évadot, és meg is nyugszik a lelkem :-).

Vagy ha nem, akkor jöhet az emóció elszívó szakszerkezet :-).

alma - 2011. 10. 02. 12:12

Spoiler!

az observer megvolt a korhazban? :)

Memari - 2011. 10. 02. 12:27

Ez sokkal jobban tetszett, mint az első rész!
Az okok:
-az eseted nem is létezik-Peter utalás, de jó!
-BOlivia vagányabb, lazább viselkedése tetszik, főleg a sótlan Oliviánkhoz képest.
Az kicsit fájó, h Peter nem létezése „csak” ennyire változtatta meg a többiek életét, Walterét nagyon, de Oliviára annyira nagy hatással mégsem volt (most olyan, mint a 2. évadban volt)
-ügy, talán még egy ügy sem passzolt ennyire (a Marionett volt még nagyon ütős ilyen téren)
-Peter most már hallatja a hangját is. Apa-fia kapcsolat miatt jogos, h ő észleli először, de mostmár Oliviánál is jelentkezhetne (ha már a odaát is “kísértette”), de most lehet, h azért nem, mert még az óvodában sem találkoztak. (az előző világi felállásnál is furcsa volt, h nem emlékeztek egymásra gyerekkorukból)

Kicsit furcsállom, h az 1. és a 2. részben is nagy számú áldozat van, korábban hamarabb ráálltak az ügyre (kevesebb áldozat volt)-jó most a másik oldalt van ennyi, de akkor is

Amit megtudtuk a Peter nélküli világról:
– Oliviát elrabolták (még nem tudjuk, h miért), tehát nem Peterért ment át Oli, mert ugye nincs kiért átmenni.S tudjuk, h BOli garázdálkodott itt, de mivel Peter nincs, gyereke sem lehet tőle.
– még az első részek alapján: Az Observer megzavarta Walternatívot, ezért nem találta meg a gyógyszert AltPeter betegségére, ezért Walter átment, áthozta, de itt is meghalt (“egyesek 2x is meghalnak”)(valószínűleg a tóba fulladt bele-h meglegyen a köv. Observeres beavatkozás), de a lényeg, h meghallt. Akkor és azóta keletkeztek a sebek a világokon. Már csak az a kérdés, h Oliviát miért kellett elrabolni? és azt hogyan oldották meg?
Remélem nem teljes lenullázódás lesz, amikor Peter visszatér.

Szóval kérdések bőven akadnak, lehetőségeke teremtve.

Llew - 2011. 10. 02. 12:38

Az előző részben három nap alatt lett annyi áldozat, ilyen még nem volt. Szóval azon is hamar rajta voltak. Most meg a másik oldal, hamar rajta volt az ügyön, még a gyilkost is ismerték, csak elszalasztották.

Anna Torv nagyon jó ebben a kettős szserepben.

Memari - 2011. 10. 02. 12:54

Ha mindig mindenhol ott vannak az Observerek és ezt tudják is az FBInál, akkor miért van az, h sosem csevegnek el velük, hallgatják ki, v akármi???

Llew, értem én, csak eddig nem volt ennyi áldozat 1 ügyhöz (kivéve repülőgép és busz szerencsétlenség). Peter nélkül még a bűnözők is bedurvulnak :)

Apropó a nyitóképnél megakad vmin a szemem:
http://kepfeltoltes.hu/111002/Fringe_4x01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mi az a repülő tárgy a mi világunkban? Az nem a másik világhoz tartozik?

S0m30n3 - 2011. 10. 02. 13:48

Memari: repülő tárgy? az nem egy hajó?

Amúgy én is nagyon remélem, hogy Peter visszatérésével nem törlődik minden. Eléggé gáz lenne.

Memari - 2011. 10. 02. 14:05

lehet hajó, de akár léghajó is, csak alacsonyan száll :)
mindenesetre félreérthető

eperdémon - 2011. 10. 02. 15:01

teljesen egyértelmű, hogy az egy hajó

Hunnenkoenig - 2011. 10. 02. 16:34

Ez nagyon durvan jo resz volt!

Ha ez igy folytatodik, hogy összedolgozik a ket univerzum, akkor en ezt nagyon szeretni fogom.

hehehaha - 2011. 10. 06. 09:00

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de a másik Broyles nem halt meg az előző évadban?

Llew - 2011. 10. 06. 15:44

De igen, csak Peter “törlésével” megváltoztak dolgok mindkét oldalon.

wondorog - 2011. 10. 08. 11:50

Na végre kaptunk magyarázatot a megváltozott univerzum múltjára, én meg vagyok vele elégedve.

zedtheant - 2011. 10. 08. 12:25

hú, a 4×03 nagyon jó volt, főleg a vége
tisztul a kép, plusz bedurvultak walterrel meg a “hallucinációkkal”
én harmadik évadot kihagytam, de most nagyon nézős lett újra!

S0m30n3 - 2011. 10. 08. 22:42

remélem a következő rész fősztoris lesz, vagy legalább a végén valahogy visszatér Peter. :D

Nicholas - 2011. 10. 09. 09:54

Hát ez elég gagyi rész volt :(
Ez az idegrendszert alkotó cucc bejött, de úgyérzem Aaron nélkül sokkal többet ért volna a story.
Az elején honnét tudták h egy fiút kell keresni, ha csak egy lábnyom volt ott? Vagy csak én nem figyeltem eléggé?
Meg csak így beküldték ruha nélkül a “szakembert” meg a két darab ügynököt az alagútba, és csodálkoznak, hogy elkapja őket Gus?
Ennél azért jobb megvalósításokat szoktak kitalálni.
Remélem a következő jobb lesz, és nem fogják már sokáig erőltetni ezt a látom meg hallom Peter dolgot, mert már uncsi.
A poénok viszont jók voltak :P

harmundo - 2011. 10. 09. 13:15

Uhh, hát ez iszonyatosan jó volt. Aaron pedig kellett bele, pont amiatt, hogy Peterről masszívabban szó legyen, ezzel mintegy megágyazzanak a rész végének. Amit negatívumként tudnék felhozni, az nálam az a védőruha nélküli rész, nagyon bután oldották meg, méteres injekciós tű + terepszínű ruha, azt csók, hagyjuk már. Meg a Lincoln, mikor elkezdett poénkodni, pedig éppencsak kiszabadult a gombából.

Összességében nagyon bejött ez a rész, sok volt benne az érzelmi hatás, Walter pedig továbbra is zseniális figura, Olivia pedig olyan szinten jó lett erre a szerepre, hogy az valami fantasztikus. Szívem szerint adnék rá egy 8/10-et, de tuti lesz ennél még jobb is, így “csak” 7/10.

@Nicholas: valószínűleg abból tudták, hogy másik két tizenéves testét találták meg, sejtették gondolom, hogy a harmadik lábnyom is egy gyereké lehet, ez a kézenfekvő.

Memari - 2011. 10. 09. 15:50

Szerintem is kellett Aaron, mert így adta magát a múlt megismerése. John Noble, mint mindig most is zseniális, és csak ámulok, h Anna Torv milyen jól játszik.
Lincoln poénkodását a végén nem hiányoltam volna, ha kihagyják, de a végőfelszerelés nélkül 3an bemennek Gushoz, az meredek volt.
+ Végre Oliviát is kísérti Peter!

Nicholas: Aaronra úgy találtak rá, h a suliban egy diák elmondta, h az áldozatok meg akarták verni Aront.

/ a rejtett üzenet: Reborn /

Nicholas - 2011. 10. 09. 19:14

Én úgy értettem, hogy egy lábnyom alapján honnét tudták hogy a harmadik fiú volt? (Még Aaaron megtalálása előtt) Lehetett volna éppen lány is, pl. az anyukájuk :)

asterix - 2011. 10. 09. 20:44

Húúú, a következő rész is nagyon jónak igérkezik!

Cléda - 2011. 10. 09. 20:53

“Én úgy értettem, hogy egy lábnyom alapján honnét tudták hogy a harmadik fiú volt? (Még Aaaron megtalálása előtt) Lehetett volna éppen lány is, pl. az anyukájuk :)”
Abból nem tudták, csak azt hogy volt ott egy 3. valaki is. Az iskolában tudták meg hogy a két áldozat meg akart verni egy kissrácot, és azért keresték meg őt, hogy ő volt-e ott.

peter - 2011. 10. 10. 20:23

SPOILER
Most akkor tényleg kivágta a saját szemét?
Kikockáztam de nemigazán tudom eldönteni, hogy csak tiszta vérben van-e a szeme, ezért nem látszik vagy , mert eltávolította, kiütögette?

Hát, ha Peter visszatérésével nem változik vissza vagy egy újabb alternatívba minden akkor szar lehet Noblenek egyfolytában sminkelni, CGI-ozni vagy kalózosdit játszani? Vagy az életben is történt a szemével valami, így írják bele a sorozatba?
Köszi a választ előre is!
Be qik

redcap - 2011. 10. 10. 21:30

SPOILER

Dehogy vágta ki a szemét :)
Lobotómiát akart csinálni magán, hogy eltávolítsa az agyából a homloklebenyét. Vagy valami ilyesmit. Javítsatok ki, ha tévedek.

redcap - 2011. 10. 10. 21:32

Ja, és azt így csinálják, asszem, a szemen keresztül ilyen tűvel vagy mivel, és igen, megmaradt a szeme, hál’ istennek…

Vexi - 2011. 10. 10. 23:59

Ja, lobotómiát akart végezni (könnycsatornán keresztül meglékeli a homloklebenyt).
Az évadnyitó elég lapos volt, a második rész már közel járt, de nálam ez a rész hozta vissza a Fringe-feelinget, azt amit hiányoltam a nyári pangásban.

Egyetlen pici problémám talán csak a Gus névválasztással volt, mert nekem a névről mindig egy pipázó, nadrágtalan, csokibarna hóember jut az eszembe. :D

darkjam - 2011. 10. 11. 12:48

Emlékeim szerint az alternatív világban Broyles egy alakváltó áldozata lett, azért láthatjuk, nem pedig Peter kitörlése miatt. Vagy tévedek?

darkjam - 2011. 10. 11. 12:49
Krigin - 2011. 10. 11. 13:45

darkjam: altBroyles nem alakváltó miatt halt meg, legalábbis úgy emlékszem, hanem mikor visszavitték AltOliviát a világába, átdobták szépen darabokba AltBoyles-t. :(
Ugye akkor még úgy volt, ha egyik világba küldesz valamit, akkor onnan is jön valami. AltOlivia ment, AltBroyles “darabokba” jött. Gondolom felfedezék a másikba, hogy AltBroyles segitett a mi Oliviánknak kiszökni a Walternativ intézményéből, igy kivégezték szépen vagy az áthozásba halt bele! :(
De javitsatok ki ha tévedek! :)

darkjam - 2011. 10. 11. 14:40

Jah lehet igazad van… Este belenézek a 3×08-ba :)

Desmond Wallace - 2011. 10. 11. 19:12

A 4×03 vége nagyon tetszett.

Krigin - 2011. 10. 11. 23:17

új promó a Subject 9 (most szombati) részhez:

Has Peter Bishop, Returned?

http://www.spoilertv.com/2011/10/fringe-episode-404-subject-9-new-promo.html

wondorog - 2011. 10. 15. 12:04

Ne már, hogy így lett vége, most várhatunk 1 hétig…

wondorog - 2011. 10. 15. 12:07

Na most néztem meg a promót, nem is 1 hét, hanem 2 hét múlva jön az új rész :(

PaniCh - 2011. 10. 15. 15:00

2 hét? neeeee

S0m30n3 - 2011. 10. 15. 20:48

pf… két hét? ez gáz. :D pedig most nagyon érdekel. mindegy, tudok várni. amúgy a mostani rész nagyon tetszett.

Hunnenkoenig - 2011. 10. 16. 01:14

Peter is back!

Zsir!

Kovasz - 2011. 10. 16. 14:15

Jaja, végre megjött Peter, bár én vmi “grandiózusabb” visszatérést reméltem

wondorog - 2011. 10. 16. 15:40

Már csak az a kérdés, ezek után mi lesz az évad főszála.

harmundo - 2011. 10. 17. 11:02

Ahh, nagyon jó volt ez a rész, nem spilázták túl Petert, de nem is vették fél vállról. Ez az évad eddig tetszik, 7/10. Remélem csak nőni fog a színvonal.

karit - 2011. 10. 17. 18:00

Biztos ciki, de nekem nem jön be, hogy mi volt a tétje az ő törl(őd)ésének és visszaérkezésének.

karit - 2011. 10. 17. 18:05

Honnan tért vissza Peter? Mit csinált ott eddig? Mert ez így olyan, mintha nem is kitörölték volna a kopaszok (vagy ő saját magát) a létezésből, csupán átlökték valami üvegajtón egy harmadik valóságba, ahonnan kedvére kiabálhatott és nézelődhetett, ha a dimenziók között éppen telehold volt.

Az volna hihető, ha a feltűnései az itteniek emlék-hallucinációi voltak, és Peter sem emlékszik semmire a vízbefúlása óta (ha már a tó stimmelt). Egy tabula rasának nem örülnék, meg egy amnéziás Peternek sem; kapják csak vissza az emlékeiket, de ok-okozatilag elfogadható módon.

Waldi - 2011. 10. 17. 18:51

NTSF SD SUV 9. resze jo kis Fringe parodia :D

Memari - 2011. 10. 17. 22:33

A Fringe idén nagyon odatette magát.
Az idő görbítéses kék anyag megjelenés tetszett, bár egyből tudtam, h csak Peter zavarja a teret. Kb ilyen visszatérést vártam.
A rész másik öröm forrás Nina szereplése, rég láthattuk már őt. És milyen jóban van Oliviával. (Amikor megszökött a kísérletektől Nina fogadta be/nevelte fel?)

Kicsit hosszúra sikeredett Cameron szenvedéseinek története, de megbocsájtom neki, amiért segített Peternek visszatérni. :)
A rész akár ott is végződhetett volna, h Peter felbukkan a tóban.

Azért a köv rész(ek)ben kicsit magyarázhatnák még a dolgokat, h akkor mi miért és hogyan van? De ha tartják magukat az eddigiekhez, nem fogok panaszkodni. :)

2 hét messze van, Fringe folytatást azonnal!

asterix - 2011. 10. 17. 23:15

Memari- szerintem is valószínű, hogy Nina nevelte fel, teljesen anyáskodott felette, és említette azt a szalagavatós bált is.

alma - 2011. 10. 20. 19:35

egyszeruen imadom ezt a sorozatot

Garru - 2011. 10. 22. 12:20

@alma: én is! :)

Desmond Wallace - 2011. 10. 22. 12:44

Peter visszatérése eléggé semmilyen volt. Az egész rész csak erre a visszatérésre volt kihegyezve. Ennél többet vártam.

seven - 2011. 10. 23. 09:09

hát, maga a visszatérés szerintem jó lett – de aki nézett promót az tudhatta hogy a kék energia mi lesz. Én nem néztem, csak véletlen láttam kommenteket – kár érte..

de a lényeg szerintem csak most jön, hiszen abszolút fogalmam sincs hova mehet a sztori ezekután :)

m minnifield - 2011. 10. 23. 18:04

jó rész volt, de a lényeg, hogy cameron james segítségével megjött a meztelen ember az időn át :P

Busmen - 2011. 10. 24. 18:00

m minnifield – 2011. 10. 23. 18:04

Lol!!!!

Várom már a folytatást.

Dee - 2011. 10. 25. 14:13

Ez volt az egyik kedvenc sorozatom, de ez az évad szánalmas. Még talán ez a rész volt a legjobb, de már egyáltalán nem várom, mert valahogy olyan irányba mentek el, ami baromira idegesít.

seven - 2011. 10. 28. 20:06

Due to baseball, Fringe will not air tonight.

lol.

winnie - 2011. 10. 28. 21:26

írtam hírekben, sőt, mondtam tegnap, hogy az eső miatt mindenkinek a rangersnek kell szurkolnia, de nem volt elég.

Lindy - 2011. 11. 05. 01:01

A Fringben az egész 3 évad alatt azért sok olyan dolog volt, amit még el is hittem volna, vagy kisebb nagyobb mértékben elképzlehetonek tartottam volna. De ez a 4. évad, eddig nekem csalódás… Hiányzik Peter, tudom hogy most már visszatér, na de így…. egy mesét csináltak egy jo scifibol vagy mi is ez… Pedig nagy Fringe rajongó vagyok!!!

Busmen - 2011. 11. 05. 07:13

Szerintem nagyon nagy ez a sori! Lehet hogy én vagyok a különc és a fura fazon , de nekem tetszik! Egyre jobb és jobb a színészi munka, bár nekem ezzel az elejétől fogva semmi bajom nem volt. Arra vagyok kíváncsi merre megy majd most tovább a sztori. + hogy kik az observerek.

PaniCh - 2011. 11. 05. 12:14

Nekem is tetszik, bár ebben a részben nem okoztak nagy meglepetést.
Valami olyasmire számítok h ez egy 3. vagy 4. univerzum( azért írok 4-et mert a 3. évad végén Peter valahova egész máshova került – a katonás-lövöldözős story) , ahol ugye Walternek nem sikerült megmenteni Petert, és az eredeti unverzum (az első 3 évados) tovább él és keresik Petert.
Nem tudom, nem is akarom tudni, de nagyon várom a pénteket!

Hunnenkoenig - 2011. 11. 05. 15:20

Jo volt.

Elöször azt hittem, az asszisztens csaj mar shapeshifter, de ezek szerint csak zavar tamadt az eröben.

Valoszinüleg ez vezet majd oda, hogy Peterre mindenki emlekezni fog.

Amugy szerintem azert tök izgi, akkor is ha az ember sejti neha, hogy nagy altalanossagban mi fog következni.

energy - 2011. 11. 05. 20:39

Spoiler
Az alakváltók eljátszották 2X ugyanazt, mint amikor megölték Charliet. Ki nem látta ezt előre?

Tuonela - 2011. 11. 06. 07:42

Én is azt találtam egyedül logikus magyarázatként, hogy amit most látunk, az egy újabb, 3. univerzum az első három évadhoz képest. Ezt az univerzumot Peter hozta létre a géppel – hiszen az a gép ne felejtsük el, hogy univerzumok elpusztítására és létrehozására alkalmas. Valahogy így képzelem a dolgot:

1. univerzum (kék főcím): Ez volt a “mi univerzumunk” az első három évadban. Itt Peter beszállt a gépbe, elpusztította a 2. univerzumot, és a 3. évad utolsó részében látott módon a két univerzum közötti kapcsolat miatt ez az univerzum is elpusztul. Walter ekkor megépíti az univerzum-gyártó gépet, visszaküldi a darabjait az időben. Peter pedig visszamegy az időben a gépbe beszállás pillanatába, hogy a pusztuló univerzum tovább éljen azáltal, hogy ő létrehozza őket újra azzal a különbséggel, hogy van közöttük egy “féreglyuk”.

2. univerzum (piros főcím): Ez Walternative és Bolivia univerzuma. Peter itt született. Ez az univerzum elpusztult, amikor Peter beszállt a gépbe és elpusztította.

3. univerzum (barna/narancssárga? főcím): Ezt látjuk ebben az évadban. Peter hozta létre a géppel, és két “aluniverzumból” áll. A 3/1 univerzum a kék főcímes univerzummal egyezik meg Peter születéséig, a 3/2 pedig a pirossal. Utána persze sokminden máshogy alakul, mint az ebben az évadban szépen fokozatosan derül ki. A két “aluniverzum” között van egy féreglyuk, aminek köszönhetően együtt tudnak működni – így gyártotta őket Peter.

És az egyes univerzum Petereinek sorsa:

1.: betegségben meghalt.
2.: ő a főszereplő: Walter áthozta az 1. univerzumba, az Observer kihúzta a tóból, felnőtt, beszállt a gépbe, a pusztuló univerzumban visszament időben a gépbe, ott létrehozta a 3. univerzumot (bár erre nem számított, és azt hiszi, hogy csak az első két univerzum között fúrt lyukat), és egyúttal ő is átkerült oda.
3/1.: betegségben meghalt.
3/2.: a 3/1-beli Walter átvitte 3/1-be, és megfulladt a tóban.

Ez megmagyarázná számomra, hogy miért nem emlékszik senki Peterre: azért, mert egy teljesen másik univerzumból jött.

A nagyobb kérdés számomra az, hogy kik az Observerek, mi a céljuk ezzel az egésszel. Talán a “multiverzum” lényei, és minden univerzumok alakulását felügyelik… Vagy a 3. univerzum jövőjéből jönnek, és tulajdonképpen ők tesznek róla, hogy léterjöjjön a saját univerzumuk. Utóbbi magyarázatot alátámasztaná, hogy talán ezért zavarta meg egy Observer a 2. univerzum Walternative-ját, hogy elindítsa ezt az egész folyamatot, aminek eredményeként létrejön az ő világuk… Illetve a 3. évad utolsó részének “he served his purpose” mondata: beteljesítete a célját azzal, hogy léterhozta az ő világukat. Végülis emiatt vannak megőrülve az egész 3. évadban, hogy Walter biztosan engedje beszállni a gépbe, stb. :) És emiatt akarják kitörölni az ő “idővonalukból” Petert, mert az ő univerzumukban neki tulajdonképpen semmi keresnivalója.

Az új alakváltók valahogy kutyára nem érdekelnek, a régiek sem izgattak különösebben egyébként. :)

stüni - 2011. 11. 06. 11:51

logikusan hangzik :)))

Memari - 2011. 11. 06. 13:07

Tuonela-köszi a kis összefoglalót.

Beigazolódott, Olivia és Nina közötti jó viszony alapja, mint ahogy sejtettük, h ilyesmi lehet közöttük.
Walter önmarcangolása kicsit már sok nekem, nagyon depresszív, s rendben, h büntetni akarja magát, de ne legyen ekkora mártír.
Peter szép lassan kiokoskodja magát a cellából még pár ügy megoldásában való segítséggel.
Olivia dejavu érzései sztem mostantól egyre jobban elő fognak jönni, s majd végül ő győzi meg Waltert, h derítsék ki, mi is történt valójában. Engem érdekelnének még Olivia rég elfeledett képességei is.

sekat - 2011. 11. 06. 14:53

Tetszik eddig az évad nagyon és örülök, h Peter végre visszajött, de… Azt vettem észre a legutóbbi rész után, h nem kedvelem különösebben ezt az új Oliviát… Nem olyan megtört és pont ezért nem olyan eltökélt és szenvedélyes mint az “eredeti”… Ő nem alakítja haraggá a félelmét… Valahogy kicsit olyan… sótlan… Remélem még árnyalódik a karakter, vagy valahogy visszanyerik az emlékeiket és olyanok lesznek mint régen…

Redmaster - 2011. 11. 06. 15:08

Nekem valaki azt magyarázza meg hogy miként tudtak visszaírni az írógépen tükör nélkül.

Tuonela - 2011. 11. 06. 16:54

Redmaster:
Ha elfogadjuk azt, amit a fentebbi hozzászólásomban írtam, akkor a “3. univerzumban” a fizika szempontjából egészen más a két világ kapcsolata a közöttük levő féreglyuk miatt. Ezért ennek az univerzumnak a tudósai egészen más technológiákat tudtak kifejleszteni a két világ közötti kommunikációra, így esetleg az ő távírójukhoz nem kell tükör. :)

Bubbles - 2011. 11. 06. 18:35

Az utolsó 5 másodperc tiszta Lost volt:)

Kovasz - 2011. 11. 07. 11:55

Hát nemtom, eddig ebben az évadban sztem minden rész hót unalmas filler epizód volt, és ha nem lennének azok a főszálas utalások/kikacsintgatások, akkor már nem biztos, h nézném… csak az a baj, h nekem ez így kicsit kevés, h a 42 percből gyakorlatilag 2 perc az, ami érdekes:S

winnie - 2011. 11. 07. 12:03

ha valami csak fillerből áll (bár szerintem tölteléket akartál írni), akkor az nem filler:) hisz az az, amiből csak 1-2 akad évadonként.

karit - 2011. 11. 07. 20:26

Örülnék, ha nem csinálnának Sliders-szerű világmodellt a Fringéből, nekem épp elég, ha a két eddigi Univerzum között ingáznak. Legyen már komoly tétje (ránk nézve) az egésznek: ha ennyivel elintézték volna a “kék” Univerzumot (minket, vagyis az e világi sorozatjunkie.hu-t is), az elég lehangoló lenne.

Peter létezésének / kitörlésének kiváltó okával viszont teljesen hihető az eddigi évad, Olivia és Nina kapcsolata is, ami a megváltozott múlt miatt máshogy fejlődött ki (BTTF2).

És le a kalappal JJA előtt, amiért az egyik világhoz sem tartozó Observerrel húzatta ki anno Petert a tóból (“másodszor” pedig mégis hagyatták vele megfulladni). Úgy látszik, Peter ideiglenes eltüntetését már régen eltervezte Abrams, ezért bizakodó vagyok a tervszerű folytatásban is.

A végén a “hiba a Mátrixban” effektussal nagyon kíváncsivá tettek, mi lesz ebből, mert látszólag nem déja vu-je volt Oliviának, hanem valami kauzális változ(tat)ás történt a szeme előtt. Ami azért érdekes, mert míg Peter eltűnésére nem, erre emlékezett. Remélem, beindulnak a dolgok. :)

lynx - 2011. 11. 08. 09:11

2011.11.04
Fringe (FOX, 21.00) – 3,21M (18-49: 1.3, #6)

asterix - 2011. 11. 09. 00:43

A promót nézve beindulnak… semmi kétség :))

Gigi - 2011. 11. 09. 17:25

Ez a másik univerzum dolog (és tudom, a legtöbben már rég túl vannak rajta, én most néztem meg a 3.-4. évadot) nekem elég meredek. Ha az ott élő emberek más döntéseket hoznak, vagy más személyiségjegyekkel rendelkeznek, hogy lehet mégis, hogy mindenkinek van egy másolata? Hiszen az is lehet, hogy a másik világban XY anyja vagy nagyanyja azt a döntést hozta, hogy nem megy el a boltba 1976. május 22-én (vagy mi tudom én), és nem találkozik így a másik világos férjével, akkor hogyhogy “Kék világi” XY-nak, és “Piros világi” XY-nak megegyezik a DNS-e, amikor teljesen más ember az apjuk? (például) Meg az is furcsa volt, hogy a vörös Oliviának, nem fotografikus a memóriája, a kéknek meg igen. Az nem képezi részét egy adott ember DNS-ének? (amúgy igen, költői kérdés volt) Na jó, persze ez csak egy film, de akkor is…
Amúgy mostmár nem is foglalkoznak a másik világgal, pedig már kezdett érdekelni az ott lakók sorsa is.
Peter visszatérésének viszont örültem. Persze, még eltart majd egy ideig, amíg minden a “régi lesz”, meg berakták Lincolnt is Olivia mellé, de akkor is csak vele teljes a csapat. Viszont amit nem szeretnék, ha kaszát kapna, pedig itt olvasgatva (Isten ments, nem olvastam el száznegyvenakárhány hozzászólást, épphogy csak beleolvastam!), ha ilyen relatíve rossz nézettséget produkál továbbra is, akkor sajnos ez kasza lesz… :(

pumpika666 - 2011. 11. 10. 20:32

a kék oliviát kezelték kisgyerekként a di…..(nem tudom mi a neve a szernek)-al, azért ő ilyen fullos :)
azért van fotografikus memóriája

Gigi - 2011. 11. 11. 19:24

Csak az nem “szupererő”, mint a telepátia, a fotografikus memória ha nem is mindennapos, de nem olyan mint utazni két univerzum között… Amúgy a szert asszem kortexifannak hívják…

Safrany - 2011. 11. 12. 08:43

Jó volt ez a mai rész.
A végén nem Kate repülőjét találja meg Peter? :))

wondorog - 2011. 11. 12. 15:03

Ez a rész nagyon tetszett, kicsit hasonló hangulata volt, mint a “White Tulip”-nak (2×18), imádom az ilyen időutazós dolgokat. Azon gondolkoztam, hogy vajon Olivia time jumpja az előző rész végén (amikor kétszer kapta meg az aktákat), vajon ennek az előjelzése volt, vagy lesznek még hasonlók Peter miatt.

simi1029 - 2011. 11. 12. 20:20

Nekem is tetszett a rész, érdekes volt. Szerintem még lesz ilyen időutazgatás bőven…

Bírom a kis rejtett üzeneteket a részekben (pl a maiban: LIVING) :-D

Kovasz - 2011. 11. 12. 20:55

Na, végre egy jó rész! Bár mikor kiderült, h nem a Peter “csinálja”, akkor azért kicsit csalódtam, de aztán kiderült, h mégis van köze a dolgokhoz, és a végén megint közelebb jutottunk az igazsághoz:) Még ilyen részeket!!!:)

Krigin - 2011. 11. 12. 23:56

jó rész volt csak a 15%-os nézettség esés nem jó. :(
1,1 millió 18-49-be, baromi kevés.
Örülhetünk, ha végig megy az évad egyáltalán… :(

jozi - 2011. 11. 13. 09:14

Nekem talán ez volt az első rész az évadban, ami kicsit kevésbé tetszett. Egyáltalán nem volt rossz, érdekes volt az ügy, ami körül a rész forgott, viszont valamiért arra számítottam, hogy nagyobb előrelépés lesz a “fő szálban”, szeretnék már többet látni abból, hogy hogyan is szeretnék rendbe rakni a főszereplők életét. Mindenesetre imádom a sorozatot és nagyon szurkolok neki, nem szeretném, ha kaszát kapna..

stüni - 2011. 11. 13. 13:41

@Tuonela Te írtad a sorozatot :)))))))

Llew - 2011. 11. 13. 23:23

Nekem eddig sem volt bajom az évaddal, de ez a mostani rész baromi jó volt. A SG 4×06 Wind of Opportunity ugrott be róla. Tudós, “elvesztett” feleség, időbuborék.
Szerintem pont elég a főszál is. Sokan inkább a nézettségi adatok, illetve a sorozat várható sorsa miatt hiányolják, meg sürgetik. Ha a nézettségtől eltekintünk, akkor teljesen jó tempóban halad az évad.

karit - 2011. 11. 14. 00:15

A próféta szóljon belőled! Remélem, a FOX is eltekint a nézettségtől, utálnám képregényben olvasni a befejezést. :/

Llew - 2011. 11. 14. 08:54

5. évadra nem számítok, de a 4. szerintem végig megy, ha már eddig hagyták szenvedni, szóval remélem jó befejezést írtak évadzárónak.

asterix - 2011. 11. 14. 22:50

Az a baj, hogy az évad felét már lassan lefogatják, és ha a 4. évaddal befejeződik akkor majd kapunk megint egy összecsapott vége sztorit egy csomó lezáratlan kérdéssel. Talán egy 13 epizódos 5. évaddal le tudnák zárni elfogadhatóan. De madj meglátjuk.
Ja és azért lett ilyen a nézettség mert 2011.11.11. 1.1 millió :)

winnie - 2011. 11. 14. 22:52

a rating 1.1, az nem váltható direktbe millióba, de vicces volt:)

Gigi - 2011. 11. 15. 17:23

Jó kis rész volt, tényleg, érdekes lett, de engem inkább a főszál érdekelne. Akkor most Peter egy 3. világba került, ahol ő nem létezik, és várják vissza a kék világba, vagy mi? Most tökre úgy beszéltek erről Oliviával.

csomi - 2011. 11. 16. 08:11

Gondolom a most következő részben jön majd jobban a főszál. Szokott ilyen lenni, nagy WTF után (nekem az volt az írógépes kommunikáció) nem a következő részben kapjuk a folytatást, hanem azután. Fringe szintjén a 3. évad is ilyen volt, tekintve, hogy párhuzamos univerzumok is voltak. Lost-ban is sok ilyen volt.
Tényleg lehet ez egy harmadik világ, a főcím színe is utalhat erre.
A heti üzenet a múlt hetivel teljes: still living.
Ez meg nagyon jó rész volt, tiszta White Tulip, ahogy más már megjegyezte, nagyon szeretem én is az időutazós történeteket.

karit - 2011. 11. 16. 10:06

A harmadik világnak szerintem ellentmond a kopaszemberek beszélgetése az évadnyitó elején.

Gigi - 2011. 11. 16. 16:21

Hát, ez szerintem olyan bonyolult, hogy még a készítők sem értik.

kiber - 2011. 11. 16. 17:53

Kicsit off, de tud valaki segíteni? Melyik rész volt az, amikor Walter eltévedt Chinatownban? Ennyi maradt meg.

Köszönöm előre is.

asterix - 2011. 11. 17. 00:30

2 évad 9 epizód “Snakehead” ha minden igaz.

kiber - 2011. 11. 18. 11:33

Az-az, köszönöm.

Molly - 2011. 11. 19. 19:27

Mostanában kezdtem el csak Fringet nézni. Első két évad totál szerelem. De!! Csak én vélekedek úgy, hogy az egész szülés, és másik univerzumban gyerek dolog hülyeség? Vagyis inkább idegesítő. Lehetne egy szimpla szép romantikus szál, de úgy megbonyolították, hogy ebből már normális végkifejlet nem lesz. Pláne most, hogy bejött a képbe Lincoln. Mondjuk nagyon bírom a srácot, de ne már’. Aztán majd Peter szépen rádöbben, hogy segített vele összehozni a nőjét.
A másik amit nem értek, hogy a 3. évad végén Peter beállt a masinába, és igazából mi történt? Lett egy hely ahol mindkét oldal találkozhat egymással. De nem annak kellett volna történnie, hogy az egyik világ megsemmisül, vagy a másik oldal megjavul? Lehet csak én voltam figyelmetlen.
Mindenesetre kíváncsi vagyok, mi fog történni a következő részekben.

Llew - 2011. 11. 19. 20:10

Túl szép is lett volna, hogy Nina csak szívjóságból nevelte fel Oliviáékat. Viszont Lincoln most már legalább az egyik univerzumban összejöhetne vele, különben mi értelme a több világnak.

Zora - 2011. 11. 19. 20:20

4×07
Na ne már, hogy úgy lesz ezután, hogy külön tevékenykednek! Petert látjuk 2 percre, ahogy szereli a masinát, Olivia meg – vagyis Oli3, mert Olivia és ÁlOlivia kilőve – nyomozgat. Tehát Olivia a saját univerzumában keresi Petert, ÁlOli Lee-vel boldog, Oli3 meg szintén Lincoln-nal lesz boldog?
Nem semmi, hogy Nina rosszfiút játszik. Továbbfolytatta Bell kísérleteit Oliviával? Lehet, csak ezért vette magához?
Jó bonyolult, tényleg nem hiszem, hogy 15 rész elég lehet minden szál kibogozásához. Már ha ez lesz az utolsó évad. Várom a jövő hetet!

S0m30n3 - 2011. 11. 19. 20:37

Zora: a következő rész állítólag csak január 14-én lesz. engem is meglepetésként ért.

Llew - 2011. 11. 19. 21:16

Bakker tényleg. Két hónap. Az durván messze van még.

Hunnenkoenig - 2011. 11. 20. 01:28

Vaze, hogyan birom en ki januar közepeig?

Amugy felterjesztem a “Trolivia” nevet hasznalat megszavazasara a harmadik olivia megjelölesekent. :-)

Wynonna - 2011. 11. 20. 07:43

Az a gáz, hogy eredetileg a következő rész tervezték őszi finálénak, és ütősnek is néz ki, de a csúszás miatt csak januárban fogjuk látni…

Zora - 2011. 11. 20. 08:28

Hunnenkoenig:
Nekem a “Troliviá”-ról először a trollok, másodjára a trolibusz jutott eszembe… Bocsi! De tényleg lehetne neki valamilyen név. Amerikában nem talált ki valaki már valamit?
Ez a 2 hónap nagyon hosszú lesz!

Hunnenkoenig - 2011. 11. 20. 10:22

Trilivia is lehet, csak akkor szerintem hülyen hangzik. :-)

Llew - 2011. 11. 20. 10:46

Wynonna
szerintem jobb így, nem kell két hónapig a falat kaparni egy durva cliff után, hanem majd csak egy hétig. A sorozaton az már úgy sem segítene.

asterix - 2011. 11. 20. 21:58

És mi van ha nincs is kék univerzum, Peter hiába keresi?
Túl egyszerű lenne, ha megtalálná, hazemmene és kész, vagy az évad végére teszik a hazatalálást és akkor happy end.

RedJohn - 2011. 11. 21. 01:22

Sziasztok!
Igen kicsit olyan ez az évad mintha elveszett volna az ihlet eddig!:( De inkább nézem ezt mint a sok ncis meg csi másolatot! A nyolcadik rész videója tetszett ezért talán már vissza térhet az igazi Fringe filing! Viszont elszomorító hogy abban is amerika dönt hogy nézhetem e vagy nem!!:(
Ha már gondolkozni kell nem csak csimbum van benne akkor bajban az amcsi mi?:)Szánalom, de mindig a hülyék döntenek valójában!

Llew - 2011. 11. 21. 11:15

“Viszont elszomorító hogy abban is amerika dönt hogy nézhetem e vagy nem!!:(
Ha már gondolkozni kell nem csak csimbum van benne akkor bajban az amcsi mi?:)Szánalom, de mindig a hülyék döntenek valójában!”
Már bocs, de ez marhaság. Szünet mindig volt télen, ezen kár rugózni.
A kommented után pedig neked is nyugodtan beírható, hogy ha gondolkozni kell akkor bajban vagy. A nézettség mérés csak a mennyiségről szól nem az okokról, szóval nem kell messze menő következtetéseket levonni, hogy túl okos a sorozat a népeknek.

winnie - 2011. 11. 21. 11:20

“Viszont elszomorító hogy abban is amerika dönt hogy nézhetem e vagy nem!!:(”

ennyire utálod a sorozatot, amiből amerikának köszönhetően már a 4. évad megy? ha nem lenne amerika, hanem a magyar, német vagy spanyol nézettségekre alapoznánk, akkor már az 1. évadban kasza lett. mintha még egy országban lett volna tényező a fringe amerikán kívül, de máshol nem siker.

clegane - 2011. 11. 21. 15:38

igen, az Observerek kavarása (amiről szegény Peter nem tud) eléggé arra utal, hogy ez nem valami 3. világ, hanem ugyanaz…
szerintem simán dráma lesz abból hogy segít Lincolnnak összejönni Oliviával aztán rájön hogy hoppábaszki nincs másik Olivia!
vagy happy end: összejön helyette BOlivíával.

asterix - 2011. 11. 21. 23:26

Szerintem is koppani fog Peter. Egyre erősödik bennem a gyanú, hogy az írók csak félrevezetnek bennünket és Peter már nem tud visszamenni az eredeti világába.

mimumi - 2011. 11. 22. 20:19

Emberek, Abrams javíthatatlan romantikus, úgyhogy ha hagyják befejezni neki, garantáltan egymásra találnak a szerelmesek (mármint Peter és Olivia1). Higgyetek nekem. :-)

Gigi - 2011. 11. 23. 17:22

Csak akkor most hogy jött létre az átjáró a két világ között, ha nincs Peter? És mi van a 4. világban? (Vagyis az új idősíkban lévő piros világgal)

clegane - 2011. 11. 24. 13:44

mondjuk a másik világ az eddig is olyan volt, hogy nem volt benne Peter, úgyhogy az ugyanolyan, mint korábban…
hát az átjárót tényleg nem részletezték hogy akkor itt hogy tudott létrejönni, de szerintem két mondatban fel tudnák vázolni az alternatívát, mi meg elhinnénk.

Sarah - 2011. 12. 13. 14:32

“happy end: összejön helyette BOlivíával.”

Happy End? Na, én akkor fogok eret vágni. A sorozat elejétől azon izgulok, hogy mikor lesz végre együtt Oliv és Peter, aztán a végén összejön egy másolattal? (bocsi a fanoktól én nagyon nem bírom őt, milyen már, hogy kapsz egy feladatot a másik univerzumba és összefekszel -ha úgy tetszik – az ellenséggel.) Azt meg ne mondja nekem senki, hogy első látásra beleszeretett.
De most akkor mi lett a gyerekkel? Mivel Peter se létezik jelenleg, ezért a gyerek se. (?)
Szerintem a sorozatba ez a mélypont. Mert ha végül is a “mi Olíviánkkal” lesz együtt, akkor is lesz egy fia valahol máshol és nem hinném, hogy olyan apa akar lenni aki magára hagyja őt. Ergo elég sanszos, hogy átbútorozik a másik világba.
Lincolnt viszont nagyon csipázom, de nem kéne belekeverni még őt is ebbe a kusza szerelmi szálba!

Alig várom a januárt :)

eperdémon - 2011. 12. 15. 19:04

nem él Peter fia

Gigi - 2011. 12. 29. 13:48

Ha nincs Peter, akkor meg se születhetett a fia. (idáig még vágom…)
“Szerintem a sorozatba ez a mélypont.”
Ez pedig jó. :) Mert egy oldalról igaz. És, ha optimistán nézzük, akkor innen csak felfelé vezet az út, nem? :)

leila - 2012. 01. 14. 17:08

Senki sem nézi a folytatást?

Szerintem egyszerű a helyzet: a szuper alakváltók egy harmadik, még fejlettebb világból jöttek, AltBroyles is köztük van, és erre utal a sárga főcím is.

De egyébként jó rész volt, végre pörgött rendesen. Peter visszajöttét egy részben le lehetett volna rendezni, mert a legutolsó számomra élvezhetően izgalmas rész a sorozatgyilkosos volt — mikor saját magát nyomozza le az egyetemi professzor.

Amit nem értettem, hogy Walter 1985-ös szerkezetét honnan szedték, amikor a tó fenekén van, és Lincolnnak miért kellett átmennie tudván, hogy előbb-utóbb lebuknak.

A meglőtt Observerre csak lesz magyarázat.

wondorog - 2012. 01. 14. 18:21

Én valamiért nem hiszem, hogy van harmadik világ, egyszerűen csak Peter eltűnése miatt változtak meg a dolgok.
Ahhoz viszont jó magyarázat kell nekem, hogy Broyles miért segít Jonesnak, egyszerűen nekem nem fér bele a karakterébe.

Dani - 2012. 01. 14. 19:54

Véééégre!
Visszatért a régi jó öreg Fringe. Baromi jó rész volt. Remélhetőleg most már marad a színvonal.

Wondorog: talán ős is alakváltó. Mint mondák, sok helyre beszivárogtak.

Leila: a részben elmondták honnan van….

norgezoo - 2012. 01. 14. 21:22

AltBroyles tuti alakváltó. Jones meg vagy az alternatív rossz fiú, vagy – mivel Peter utalt is rá Leenek, hogy a “teleportáló” géppel már kettévágott egy embert, aki (ha jól emlékszem) Jones volt – az eredeti Jones, mert Peter eltűnésével meg nem történté tették a Peterhöz kapcsolódó történéseket. (Ugye altBroyles is darabokban lett átküldve a mi univerzumunka, aztán meg ott parádézik, immáron alakváltóként, meg Bolíviának sincs gyereke stb.)
Két univerzum van, nem hinném, hogy az írók többet is belevettek volna, az már sok lenne. A megfigyelővel meg a sorozat végének akarnak megágyazni:(??? Olivia halálával csak ne zárják már le ezt a – számomra legalábbis – frankó sorozatot.

punyapapa - 2012. 01. 14. 21:25

Na ez már hiányzott :)
Szerintem nincs harmadik világ hanem ez szimplán egy alternatív valóság amiben megváltoztak a dolgo mert petert törölték.

kiber - 2012. 01. 14. 21:28

Hátha visszajön a képbe még a pirítósos fickó (Inception-LSD-részből).
Amúgy nekem ez az évad tiszta kavar, pláne ezzel a résszel, lassan elmagyarázhatják, én figyelek.
Brandonért és Peter anyukájáért pluszpont.

caeiro - 2012. 01. 14. 23:20

Már nagyon vártam az idei első epizódot. Nem mondhatnánk, hogy a sors, és a FOX kegyesen bán a Fringe-dzsel! Sajnos ennek meg is lesz a következménye, 3 millió alatt volt megint a nézettség :( Így aztán tuti nem lesz 5. évad, de még annak is örülhetünk, ha végigmegy a 4.

SPOILER!

A rész egyébként egész jó volt, mondjuk Walternatívban alapból nem tudok megbízni. Egyébként ez a nagymértékű beszivárgás magyarázat lehet Nina Sharp múltkori tettére. Az Observer megjelenése arra volt jó, hogy összezavarodjak. Miért ilyen fontos neki/k Olivia? Oké, a gép elindításához ő is kell/kellett, de ha az összes lehetséges jövőt látta a megfigyelő, akkor nem mindegy? Egyébként mire jó egy ilyen hírt közölni az érintettel? Ha Peternek mondta volna, akkor még csak-csak érteném, de így…

Nicholas - 2012. 01. 15. 09:03

Annyira jó, hogy visszahozták Jonest :D
Bármennyire is kedvelem az Observereket, mostmár ne szerepeljenek többet, rendezzék le ezt a dolgot Oliviáék. Nem kell több kopasz a történetbe.

Nicholas - 2012. 01. 15. 09:06

Szerintem már végig így fog pörögni az évad. Nem hiszem, hogy ezt a történetet megszakítanák külön ügyekkel.

Desmond Wallace - 2012. 01. 15. 10:29

Ez a rész se ér többet 6/10-nél.
Hiába jött be nekem az évadnyitó, azóta csak untatnak.
Pedig tavaly még nagyon szerettem ezt a sorozatot.

Llew - 2012. 01. 15. 11:36

Ez a befejezés jobban ütött volna szünet előtt, de maga a rész viszont jó volt visszatérésnek szerintem. Érdekes volt, a sztori felpörögni látszik, 12 rész alatt még sok minden kisülhet, és akár rendes sorozatzáró is lehet belőle. Nem mintha nem örülnék még egy évadnak, mert nagyon bírom a sorozat hangulatát, és a karaktereket is nagyon megszerettem már. Hiányoznának.

Vexi - 2012. 01. 15. 19:18

Áh… kezd sok lenni a rejtély. Erre a Jones-ra meg rohadtul nem emlékszek. Mit is akart ő pontosan?

Kezdem úgy érezni, hogy a sorozatnak az lesz a lezárása, hogy igazából nincsenek is párhuzamos világok, csupán egy tucat agyonszedált idióta kergetőzik a St. Clare elmegyógyintézetben.

kiber - 2012. 01. 15. 21:19

Vexi: csak az első évad szólt róla, oda se neki.

Gigi - 2012. 01. 16. 13:44

Hát, pedig reméltem, hogy ti tudni fogjátok, mi is akart ez most lenni, de akkor nem csak én bonyolódtam bele a sztoriba. (Akkor megnyugodtam) Jó rész volt, nem a legjobb, de nem is annyira gyenge, visszatérésnek jó. (Mondjuk olyan 7-8/10) Akkor nem Walternatívék gyártják az alakváltókat? Akkor két (illetve három) tippem van: 1. A Massive Dynamic, gondolom a kék (narancssárga-kék) világban 2. Az UFO-k a DeltaD12. bolygóról, akik az évadtáróban elözönlik majd a Földet, de kiderül, hogy csak Olivia kell nekik. Ezért mondta kopasz barátunk azt, hogy mindenképp meg kell halnia. (3. A lila világban élők, ami megint egy alternatív univerzum. Csak itt mondjuk nem Peter létezik, Olivia nem, és akkor Peter és Lincoln jön össze benne, olyan még úgysem volt…) És ebből a háromból kettőt, én se gondolok komolyan…
A rész végén, amikor a meglőtt (Ti azt értettétek, miért?) observer azt mondta Oliviának, hogy mindenképpen meg kell halnia (igen, egyszer mindenki meghal mondjuk, szóval nem volt egy teljesen bölcs megállapítás, de gondolom idő előttre értette), az szerintem csak ilyen zanzásításként volt benne,hogy legyen egy WTF a rész végén, vagy nem is tudom… És mikor jut már vissza Peter a kék világba? (Vagy az csak az évad végére várható?)

Norbi_023 - 2012. 01. 16. 17:59

“Ez a befejezés jobban ütött volna szünet előtt, de maga a rész viszont jó volt visszatérésnek szerintem”

Ha jól tudom akkor ez a rész még a szünet előtt ment volna le eredetileg,pont záró részként csak közbeszólt a baseball meccs.

Nicholas - 2012. 01. 17. 17:50

Gigi: a rész végén kiderült, hogy ki gyártja az alakváltókat…
Sőt már rész közben is lehetett sejteni, hála a kis kék jeleknek, aminek én nagyon nem örültem. Ekkora spoilert nem szoktak elrejteni azokban a kis lepkékben meg tengeri csikókban :(

Gigi - 2012. 01. 17. 18:28

Hú, és én meg pont most feledkeztem meg a rejtett üzenetekről? Valaki leírja, mert nincs kedvem újranézni a negyven perces részt…

seven - 2012. 01. 17. 19:49

Jones volt a rejtett üzenet.

Llew - 2012. 01. 17. 20:02

Norbi_023
Tudom, azért is írtam.
Nicholas
Azok csak akkor számítanak spoilernek, ha fejből olvasod őket. Szerintem ez nem alapvetés. Én legalábbis nem olvasom őket folyékonyan. :D

asterix - 2012. 01. 18. 20:27

Én sajnálom, hogy Olivia képességei gyakorlatilag egy-két rész erejéig voltak csak jelen, és most a sorozat vége felé sem igen akarják elővenni.
Mintha az írók már nem is számolnának vele, pedig ebben is sok lehetőség lett volna.
Lehet, hogy az ilyen effektek is ennyire pénzfüggőek……?

caeiro - 2012. 01. 19. 23:05

Lehet, hogy ebben az univerzumban nem fejlődtek ki Oliv fantasztikus képességei? Vagy csak rosszul emlékszem?

david_88 - 2012. 01. 20. 11:27

Hány részes lesz az évad?

winnie - 2012. 01. 20. 12:11

természetesen 22. a címkéknél ennek utána lehet nézni: http://www.sorozatjunkie.hu/2011/03/25/fringe-fringe-fringe/

AX3 - 2012. 01. 20. 18:33

“u have to die ” . ki hiszi ezt még el neki? még ha meg is hal, akkor is csak az a kérdés ki támasztja fel?

seven - 2012. 01. 21. 11:43

nagyon jó volt a 9. rész. jones visszahozása remek húzás volt, imádom a színészt.

andor - 2012. 01. 21. 14:32

Az utolsó két rész, mintha új életet lehelt volna a gyengén kezdő szezonba.

S0m30n3 - 2012. 01. 21. 15:02

A mostani rész nekem is tetszett. :D ez az egész kavarás, hogy mikor, melyik univerzumban kell keresni Jones-t tök jó volt. Végre van értelme, hogy összekapcsolódott a két univerzum.

wondorog - 2012. 01. 21. 16:08

Évad legjobb része, végre van valami igazi konfliktus, mert eddig nagyon céltalannak tűnt az évad, az előzőhöz képest.

mindns - 2012. 01. 21. 23:42

Na, ez már döfi!
Tud valaki példát (valami biztatót) mondani, hogy egy sorozat a Fringe mostani helyzetéből vissza tornázta magát a “berendeljük a következő évadot!” szintre?

caeiro - 2012. 01. 22. 00:09

No, ez végre már nekem is tetszett, a konspiráció megy ezerrel, csak kapkodtam a fejem ki kivel van s mit akar! A vége, meg igazán jó kis befejezés volt! Külön pluszpont a Walter-Peter párbeszédért- szépen oldották meg!

Llew - 2012. 01. 22. 13:28

A múlthét óta tényleg erőre kapott, bár nekem előtte sem volt vele bajom. A vége oda vágott, hogy nem Jones a főnök.

korum - 2012. 01. 22. 15:59

Mennyire jelentheti ez azt, hogy Jones főnöke az eredeti univerzum(ok)ban is kavarja?

pumpika666 - 2012. 01. 29. 12:34

ennyire nem nézte senki az új részt? :)
érdekes volt, sőt ink fura, h egy korábban letett szálat most folytattak(figyelő jóslata oliviáról)
szegény kiscsajt sajnáltam, de bent volt a levegőben

Nicholas - 2012. 01. 29. 13:57

Még ha nem is folytatták a Jones-os szálat, akkor is tetszett. Jó ügy volt, átéreztem a csaj meg az apa dolgait, de a rosszfiú elkapása ismét baromi nagy hülyeség volt. Egyáltalán nem kellett volna Olivia beszéde, nagyon gáz volt… Egy ilyen elszánt ember nehogy már ennyitől meggondolja magát. Nem nyomja meg a gombot, inkább meghatódik és bevállalja, hogy börtönben éljen élete végéig. Valószínű.
7/10

S0m30n3 - 2012. 01. 29. 15:31

Ja, tényleg teljesen úgy lett beadva, hogy hirtelen felindulásból csinálta a pasi az egészet, ha ilyen szöveggel le lehetett beszélni róla… csak az a gáz, hogy a bombát előtte elég sokáig kellett, hogy építgesse, nem hiszem el, hogy nem jutott eszébe, hogy ezzel sok embert elszakít a családjától… meg ha csak a bírót akarta volna megölni, akkor egy késsel leszúrhatta volna, vagy vehetett volna egy pisztolyt, amivel lelövi… szóval így teljesen logikátlan volt az egész. Mondhatnám, hogy csak Olivia meggyőző szövegéért volt kitalálva, hogy bombát csinál a pasi… csak hogy a szöveg is gáz volt már… túl volt erőltetve, ez a “nem kell meghalnunk” dolog.

A kiscsajt ettől függetlenül sajnáltam, igaz én azt hittem, hogy rész végén fog egy-két képet látni Olivia halálából, csak meghal mielőtt elmondhatná neki.

seven - 2012. 01. 29. 16:49

nem volt rossz, bár a forgatókönyv helyenként elég gyengécske volt, az elkapás tényleg ultragáz volt.

Igazából Olivia halála úgy gondolom egyértelmüen Mr. X-hez lesz kapcsolható (rajzfilmes epizódra kell csak gondolni, a végén mondta is Olivia hogy ő fogja megölni)

Az epizód rejtett üzenete March avagy március volt, gondolom ez az új observer neve, mivel Septembernek lőttek (?)

Most már igazán jöhetne egy observer centrikus epizód amúgy, minden évadban volt egy, és mindig nagyot ütöttek :)

StarWish - 2012. 01. 30. 02:23

A 10. részt most tudtam le! Nem is erről inkább a “rejtett” üzenet érdekelne! Mert ha az utóbbi négy részt össze olvassuk akkor: David Jones death March. Akkor ez most spoiler? :D Mert ügye még él. Vagy csak a fantáziám lódult meg?

Várom a ti gondolataitokat is, de most jó éjt! :)

des - 2012. 01. 30. 12:49

pumpika666:
“ennyire nem nézte senki az új részt? :)”

De de. :) Csak én nem szoktam pl kommentelni, pedig már szombat délelőtt megnézem az új részt. Olvasni is ritkán szoktam, mert az agyalgatások sokszor rávilágítanak olyanra, ami esetleg lesz, de én meg nem akarom elvenni magamtól a szórakozást.

bence1002 - 2012. 01. 30. 17:26

StarWish! A Death Oliviára utalt, a March meg szerintem az új Observerre!

caeiro - 2012. 01. 31. 11:22

@pumpika666: persze, hogy nézzük!!! :)
Kommenteni én se nagyon szoktam, az eszmefuttatásokat viszont nagyon szívesen olvasom. (lusta vagyok írni)

SPOILER!
A mostani rész egy kicsit vontatottnak tűnt (szvsz), valahogy nem tudott szimpátiát kelteni bennem se a kiscsaj se a családja. Pedig igyekeztem!
A robbantós ipse lebeszélése…az epizód mélypontja volt, valami extrásabb megoldásra számítottam. Egyébként a motivációja…nem megölték a gyerekét, csak másnak ítélték -ez nem jelenti azt, hogy soha többé nem látja! A bíró tehet arról, hogy válnak? Jó, ő döntött, de akkor mire jó ennyi embert kinyírni? Tudom, hogy vannak, akik egy sokk hatására teljesen elszakadnak a valóságtól, de azokat nem lehet “egy kis beszélgetéssel” elintézni!

@Starwich: Ez nekem eszembe sem jutott! Érdekes lenne, de majd kiderül, igazad volt-e! Hajlok rá, hogy nem. Az előző részekben a jelek( illetve értelmük) mindig a következő epizódokra utaltak Jones-Jones feltűnésére, Death- a mostani rész fő témája a halál volt March: gondolom egy újabb observerrel fogunk találkozni.

caeiro - 2012. 01. 31. 16:20

Starwich mondandója szöget ütött a fejembe, mik is voltak az eddigi szavaink? Hmm, nem mondom van az elképzelésében fantázia…

appear
limbus
reborn
reset
still
david jones
death
march

asterix - 2012. 02. 01. 00:29

Naná, hogy nézzük…:)

S0m30n3 - 2012. 02. 04. 15:39

Nagyon tetszett a mai rész.

Bolivia és Walter jelenetei tök jók voltak, rég röhögtem ennyit. Nagyon jó volt, hogy így összehozták a két csapatot. A sztori annyira nem tetszett sajnos, de legalább a fősztori előrébb haladt egy nagyon kicsit.

A Ford kocsikat mikor váltották le Nissan-ra? Ez a Nissan Leaf nagyon gagyin mutatott egy FBI ügynök kocsijaként. :D

H82 - 2012. 02. 04. 16:35

Astrid 2-t lehetett volna ennél is jobban túljátszani? :D

seven - 2012. 02. 04. 19:36

jó epizód volt ez, bár kicsit túl sok időt forditottak a nyomozgatásra megint, annak ellenére hogy ezúttal tényleg érdekes volt az observerek miatt.

Nagyon remélem viszont hogy a következő epizód megmozgatja az álló vizet, mert ez az egész observer/Peter/doomsday machine dolog gyakorlatilag az évad eleje óta egyhelyben toporog.

egyébként meg… Shiitake happens… lol:)

wondorog - 2012. 02. 04. 22:59

A következő rész biztos nem lesz korszakalkotó, promó alapján főszál se valószínű, hogy lesz benne…

Llew - 2012. 02. 05. 00:44

Végre Astridra is koncentráltak kicsit, ráadásul mindkettőre, hisz az alter verzió eddig csak háttérfigura volt. Walter és Bolivia meg jók voltak.

caeiro - 2012. 02. 05. 01:26

Amikor megtudtam, hogy Astrid-központú lesz a rész, fogtam a fejem, ez a karakter nem elég érdekes ahhoz, hogy ennyire érdekeljen. Talán emiatt is a rész egyáltalán nem tetszett.

SPOILER!

AltAstrid csak úgy átjön, mert kiakad, majd egy egész részen át végül is mit csinál? Oké, Astrid kegyes hazugsággal megeteti, és megnyugszik, a fater volt a hibás mindenért, nem ő egy szociopata.

De mi volt a funkciója az íróknak ezzel az átruccantással? (Vagy ezután mindenki akkor jön-megy amikor kedve tartja?!)

Szerintem az írók a két csapat közötti feszültséget akarták csökkenteni, illetve Walter karakterét puhítani, valamint az Observeres szálon csöpögtetni egy minimális infót.

1.Oké, megmondták már rég, “Kell egy csapat!”
Kiderült, hogy AltLivia mégsem olyan badass. Aham, nekem kissé hiteltelen volt a nagy békülés Walter és BOlivia közt. Olivia pedig teljes szenvtelenséggel nézte végig az egészet -mintha nem rabolták volna stb. A kék univerzumban (a miénk a kék, ugye?) eléggé kiakadt a csere miatt. Oké, ez a Olivia (Trilivia?) nem az az Olivia, vannak különbségek, de akkor is. (A francba is, kérem vissza az “eredeti” Oliviát, ez a mostani nem olyan szimpi!). És az micsoda beszólás volt Oliviától, hogy Peter jó partner? Ha már lamúr nem lesz az itteni Oliviával, legalább oldódik a hangulat! :) Pluszpont: Lincoln nem volt láb alatt (nekem egy kicsit sok volt belőle).

2.Fontos momentum, hogy Walter Peter iránti érzései elkezdenek megváltozni -tekintse a fiának, szól a tanács. Erre akár maga is rájöhetett volna (persze, őrült tudós meg minden, de akkor is, erre egy egész részt rápazarolni!)A masinkával meg egyáltalán nem haladnak…

3.Mi is az ÜGY?
Egy csóka megtalálja Szeptember kütyüjét, (amit 1985-ben hagyott el? Mi van?) Már abban reménykedtem, hogy rájött, hogyan lehet megcsinálni azt, amit az Observerek. Mert ennek a technológiának a felhasználásában a történet továbbvitele szempontjából lett volna ráció. Peter megint visszamehetett volna az időben, és újraírhatta volna megint az eseményeket (bár, hogy mennyi értelme van, amikor Szeptember megmondta: Oliviának halnia kell, bármi is történjen?). [Az is fura, hogyan változik az Observerek közötti viszony: az elején úgy tűnt egyenlőek, aztán láttuk hogy Augusztus fellázadt és megölték, Szeptember szintén fellázadt -ezzel átírta a jövőt, majd megtagadta a törlési parancsot(és megölték?) December mitől másabb observer, hogy parancsokat osztogat? És az új observer? ő December főnöke? Talán ő volt Március?] A nyomozás elég gyorsan haladt (ha azt nézem, mennyit időt szántak a készítők a “csapatépítésre” és Walter puhítására.) Az elkövetőnk motivációja elég furcsa, ennyi infóval jobbra is használhatta volna a kütyüt: katasztrófák megelőzése stb.

Bocs, hogy túl terjengős lettem, remélem másnak élvezhető volt a story (nagyon remélem, hogy az amerikaiak nézték ezerrel), és azt is, hogy végre a főszállal is méltóztatnak foglalkozni a készítők, mert így elpazarolják az értékes időt hülyeségekre, a rendes végkifejletre meg nem lesz idő, megint csak kapkodjuk a fejünket a lezáráson -már ha lesz szerencsénk és kapunk ilyet (nagyon remélem, hogy nem lövik le előbb). Valahol olvastam, hogy 7 évadra elegendő mesélnivalójuk lenne, de attól félek, nemhogy 7, de 5 évadot sem fog ilyen részekkel és a FOX műsortematikájával megérni ez a sorozat!

Még valami: Olivia migrénje csakúgy hipp-hopp elmúlt?

kla - 2012. 02. 05. 01:53

Szerintem baromi jól sikerült rész volt, ezt szeretem a Fringe-ben, hogy az olyan részek mellett, amiknél az egysoros press release-ből lehet tudni, hogy úgyis jó lesz (mint a 4×08-09), sokszor teljesen váratlanul tudnak emlékezetes epizódokat adni. Elég sok dologgal foglalkozott, és külön-külön mindegyik kis szál elég jó volt ahhoz, hogy összeadva az évad egyik legjobbja jöjjön ki belőle. (ami mondjuk nem olyan nehéz feladat, de mondtam én, amikor volt egy olyan 4 részes hulámvölgy, hogy nem kell temetni a Fringe-et, mert mindig ezt csinálja :)) A hetiügy (nagyon jó volt a karakter szerintem), Astrid+Astrid, Walter+Bolivia, Walter+Peter, Olivia+Bolivia Observerek, Raiden Lake…szóval, jó volt. :)

A következő részben a trailer alapján szerintem egy szó nem lesz a főszálról. :) De a márciusi szünet előtt biztosan lesz egy állóvízfelforgatós rész.

caeiro - 2012. 02. 05. 14:34

A többiek reakciót olvasva, bennem van a hiba, talán túl kritikus szemmel néztem a részt…hiába, engem a high concept sorozatok nem a karakterfejlődés miatt érdekelnek!

seven - 2012. 02. 05. 17:23

mikor volt olyan high concept sorozat amiben nem a karakterfejlődés volt előtérben? :D

meghát.. fringe nem teljesen high concept

caeiro - 2012. 02. 05. 19:09

Nem? Akkor én tudatlanságban élek, légyszíves ne hagy úgy meghalni, hogy nem tudom meg, mi is valójában a high concept lényege…

eszemix - 2012. 02. 05. 22:53

@caeiro

Olivia migrénje: végül is Nina megmondta, hogy milyen jó kis gyógyszert dolgoztak ki a Massive Dynamic-nél. Vagy a főztje volt ilyen hatásos. :)

Cléda - 2012. 02. 07. 13:53

Nekem nagyon tetszett ez a rész, éppen ideje volt, hogy ha már kapcsolódik a két világ, akkor jöjjenek ilyen közös részek.
Egy apróság zavart, hogy nyomozás közben megtudják, hogy a matematikus látja a jövőt/múltat/jelent és mentegeti az életeket… Megtalálják, lelövik, de senki sem kíváncsi arra, hogy gyakorlatilag HOGYAN volt képes minderre… Valószínű nem egyenleteket durmolt magában. És a kis gyilkos szerkezetet se keresték hogy mi is az..

seven - 2012. 02. 11. 10:40

végre egy rész ami teljesen betalált nálam.

Imu - 2012. 02. 11. 11:18

Nekem is tetszett ez a rész, a végén még vártam, hátha jön még egy jelenet a “csattanó” után, de sajna csak a stáblista maradt az utolsó 45 másodpercre :(

kla - 2012. 02. 11. 12:59

Mekkora casting hír, Henry Ian Cusick vendégszerepelni fog a Fringe-ben.

stüni - 2012. 02. 11. 19:39

Amúgy itt mi van Belly-vel? Arról még nem volt szó, hogy itt él-e vagy meghalt, vagy eltűnt?Mert másikban ugye akkor halt meg, vagy mitcsinált, mikor át segítette őket az egyik világból a másikba.

S0m30n3 - 2012. 02. 11. 20:46

Ez volt az eddigi legjobb rész szerintem. Tisztára tudósnak éreztem már magam, amikor az elején mondtam, hogy két univerzum kapcsolódik össze, aztán 10 perccel később jöttek rá a szereplők. Aztán amikor szóba került, hogy hova meneküljenek, első reakcióm az volt, hogy biztos, hogy van egy pont, ahol nem pusztul el semmi… 5 perccel később benyögik ugyanezt. :D
Kíváncsi vagyok, hogy most mit kezd Peter, mivel simán maradhatna ezek után ebben az univerumban. Bár lehet, hogy az eredeti idősík is létezik még (kétlem), ahol várják a visszatérését.

Zora - 2012. 02. 11. 21:46

4×12

Pontosan erre számítottam! Hogy “C”Oliviába belebújik valahogy Peter Oliviája. Egyre jobb!

Lajoska67 - 2012. 02. 11. 21:47

Szerintem meg most már egészen nevetségessé vált az egész. A rész maga még nem is lett volna rossz, de a vége tönkre vágta. Már az írók maguk se értik, hogy hány és milyen idősík is van versenyben. Lassan a komplett húrelméletet eljátsszák itt nekünk. Remelem innentől kezdve lesz 4 Walter már, sőt, lehetőleg 3 vagy 4 Olivia is. Gondolom a szereplőknek többszörös fizetés is jár a több karakterért:-D Minden esetre ebből a gödörből már aligha tudnak kimászni. Lehet arra játszanak, hogy a maradék nézőket is elriasszák a sorozattól, aztán szép csöndben megszüntessék az egész sorozatot.

Lajoska67 - 2012. 02. 11. 21:49

Egy furcsaság: nagyon sántított, hogy eltűnt a föld színéről egy város sok száz lakossal, de mégis csak a szokásos FBI helyszínelő csapat ügyködött a történet végén a helyszínen Broylesszal az élen. Ha nálunk történne ilyen, szerintem minimum a fél ország és kb. félmillió újságíró őrjöngene ott, hogy mi van, és mi nem az USA vagyunk. De ők tudják…

norgezoo - 2012. 02. 11. 22:31

Hasonló rész volt már, csak ott egy-egy ház olvadt egybe, meg a benne lévő emberek, aztán a faszikám a gerendával a testében két fejjel és négy kézzel kalimpált jobbra-balra.
Akkor Olivia adottsága, hogy észreveszi a vibráló dolgokat, segített a végén a hotelből kimenekíteni az embereket.
Aztán ugye a rész végén Peter is vibrált előtte, így tudta meg, hogy Peter a másik univerzumból való.
Most meg már mindenki látta a vibrálást, ahogy eltünteti a várost…..
(Valami ilyesmi rémlik, nem fogom visszakeresni azt a részt, talán a 2. évadban van.)
Érdekes, hogy akkor összeolvadás történt, most meg “kiütés”, totális megsemmisülés. Persze az emberek memóriája (fogsora, pupillája stb) azért összeolvadt (Peter dupla hímtagjának biztosan örült volna Olivia:P, akár még Boliviát is partiba dobhatták volna).
Az írok nem tudnak már semmi újat kitalálni? Csak a régi dolgokat kavarják meg, jó az a nézőnek….:S:S:S

Lajoska67 - 2012. 02. 11. 23:28

norgezoo, nekem is az a rész jutott rögtön az eszembe. És tényleg durva az ellentmondás a két rész között. Sőt mi több, jobban belegondolva ott összeolvadt két épület a rész elején, majd a későbbiekben egy másik eltűnt ennek ellenhatásaként, ennek felfedezéséhez kellett Olivia. Akkor most lehet, hogy fordítva van, és egy másik helyen meg megjelenik egy város pluszba…na ne idegesítsenek már ezzel a hulladékkal!

mindns - 2012. 02. 11. 23:29

olyan érzésem volt mintha az írók pár walking dead nézőt szerettek volna elcsábítani :)
Nekem nagyon bejött ez a rész is. A “mi” Olivunk megjelenése a végén jó volt, nem mondom, hogy világot rengető, de mindenképpen jó. Ismét van húzása a sorozatnak, bár én eddig is fan voltam és maradok, de talán elkezdenek javulni a mutatók és kapunk egy klassz berendelős hírt:)

Lajoska67 - 2012. 02. 11. 23:34

Sőt, olyan is volt, hogy ahol összeért a két dimenzió, az öregasszony a másik oldalon lévő pszeudo-férjét látta, és kettejük érdeklődése vonzotta össze a két oldalt. Közben mindenféle furcsaság történt a házban a gépekkel, falakkal, stb., sőt a végén már villódzott is a ház ösösze-vissza. Majd rádumálták az öreglányt, hogy álljon le, az nem a férje, és így végül vége lett a dolognak. Mondhatom, semmiféle eltűnésről meg megsemmisülésről nem volt szó, minden szépen visszaállt.

pumpika666 - 2012. 02. 11. 23:35

jó kis rész volt, ebből külön filmet is el tudnék viselni, lehetne nyújtani a sztorit
csak nekem furcsa, hogy egy 500pár lelkes kis faluban(hiába városozzák le, ez még mindig csak falu) középiskola, biciklibolt(az egyik mondatban utaltak rá) van
még jó hogy főiskola nincs ott
ez nekem annyira irreálisnak tűnik, de lehet csak azért mert ahol huszonpár évig éltem falun(700 lakos) még nyolcosztályos suli sem volt? boltokról, üzletekről nem is beszélve, a helyi kis abc-t kivéve
amikor bementek a faluba, a főutcán látszott, hogy üzletek vannak egymás mellett, ki a faxom tartja el ezeket?
ez most úgy kikívánkozott belőlem, mert már az ezredik amcsi filmben látom ugyanezeket a helyszíneket párszáz fős falukban

Lajoska67 - 2012. 02. 12. 00:09

pumpika, nekem is feltünt ugyanez, de másik filmekben meg sorozatokban is már. Továbbá a rendőrség is mindig saját, jó nagy épület, saját fogdával, stb., általában többen is dolgoznak egy ekkora településen. Pedig azért ez nem az USA legritkábban lakott része, alig hinném, hogy ne lenne a közelben valami nagyobb település, ahonnan meg lehetne mindezeket oldani. Főleg mikor sokszor mesélik, hogy nagyobb városokba akár több órákat is utaznak az emberek a munkahelyükig, tehát egyáltalán nem helyhez kötöttek semmilyen tekintetben.

beci4 - 2012. 02. 12. 03:02

“olyan érzésem volt mintha az írók pár walking dead nézőt szerettek volna elcsábítani”

Esküszöm én is éreztem ezt. :D
Egyébként az évad eddigi legjobb része volt. Mintha nem is Fringe lett volna. Az ilyen részek juttatják eszembe, hogy miért is szeretem én ezt a sorozatot. (A kihalt kisvárosos történetek amúgy is a kedvenceim közé tartoznak.)

Nicholas - 2012. 02. 12. 09:42

Jól mondod pumpika :D
A walking dead feeling akkor jött át, mikor a véres kisbabával sétált az ürge :)
Nem az első olyan rész, ami a két világ összeolvadásáról szól, de az első olyan, amit másvalaki gerjesztett.
Lehet ezért volt most más a szabály.
Már akkor lehetett tudni, mikor Oliviának eszébe jutott az Edinai (vagy milyen eset). Sőt már az elején is. Általában ha van valamilyen mágneses, vagy elektromos valami az idáig mindig a másik világ rendellenességére utalt.
Ezek pedig nem C-Olivia, meg C-Walter, nem értem miért gondolja mindenki azt hogy ez harmadik hely. Ez ugyanaz, mint az 1-3. évad során, csak kitörölték Petert, ezért változott meg a dolog. Miért lenne olyan univerzum amiben a 1-3. évados Walterék lennének? Ezt sose értettem.

mindns - 2012. 02. 12. 11:06

Nicholassal értek egyet. Nincs olyan univerzum amit Peter keres. Ott van ahol volt csak a kalaposok nyomtak egy deletet, viszont elfelejtették ürítették a szemeteskosarat.
Peter a lomtárból akarja visszaállítani magát, csak még nem tudja. Szerencse, hogy Windowst használnak, különben Peternek annyi lenne.
Szerintem nem a Stargate univerzumban vagyunk. A Fringe a valóság! :)

andris - 2012. 02. 12. 12:38

Már azt hittem hogy csak nekem egyértelmű, amit Nicholas is mond. Nagyon remélem, hogy nem az lesz a slusszpoén a sorozat végén, hogy mindenkinek visszajönnek az emlékei Peterrel kapcsolatban, mert akkor hatalmasat fogok csalódni….

karit - 2012. 02. 12. 19:08

Pedig most ez lóg a levegőben… (Biztató kakukktojás: Olivia (nem) dezsavűs jelentés átvétele.)

Bár nagyon úgy néz ki, a 9. hónap kivételével Januártól Decemberig lesz még egy-két szavuk a sz@rkeverőknek Peter “mehetnékjéhez”; aztán úgyis kiderül, Szeptembernek volt igaza, hiszen egyedül Peter akadályozhatná meg a ragyásképű pusztító terveit.

Szóval, nagyon bízok egy kolosszális Jones vs. Világcsinálógép vs. Kalaposok körmérkőzésben.

És körbeverés esetén az ötödik évadban. :)

Zora - 2012. 02. 12. 20:56

@”mindns- 2012. 02. 12. 11:06 “:

Ez jó!!! Amúgy egyetértek. Walter elfogadta, Olivia vele tölti az éjszakáit… Péternek Mi kell még?

1 dolog, ami nem világos: melyik másik Univerzum akart velük összeolvadni? Mert ha a barna(B)Olis, akkor ott szintén kijeleznek a mutatók, hogy aktivitás van, erre odaküldik a B-Univerzum Áltudományát, ahol “B”Oli vezeti őket, akik szintén ottragadnak a városban, és mivel nekik is van hasonmásuk, így megpróbálnak ők is összeolvadni az első csapattal,…
Vagy én bonyolítom túl?

m minnifield - 2012. 02. 12. 22:21

egy hatalmas elektromágneses zavar miatt lezuhant egy repülő, aztán kiderül, hogy henry ian cusick vendégszerepelni fog…

asszem j.j. szórakozik velünk :DDD

karit - 2012. 02. 13. 00:38

má’ megin’ nem nyomta meg?

redcat - 2012. 02. 13. 01:10

Az íróknál úgy érzem két véglet lehetséges, vagy nagyon nem tudják, vagy nagyon tudják mit akarnak. Vázlatosan:
A, ha a “gép” arra volt kitalálva, hogy Petert teljesen kitörölje, miért maradt meg? Mármint a gép…
B, Ha Peter delete történt, és elég rosszul, akkor most ez kb olyan, mintha kezdenék neki elhinni, hogy tényleg “létezik”.
C, Olivia rendesen szedálva volt már egy ideje, ki tudja az öreg Bishop mennyire lett megkezelve a gyógyintézményben, és miért.
Mert valójában kettejüknek kell rá emlékezni. Szeptember mondott egy olyat is, hogy akárhogy nézi, kedvenc szőkénknek véres vége lesz. C és D univerzum csak abban az értelemben létezhet, hogy törölve lett Peter, de annak meg látjuk az eredményét. A jelenlegi katyvaszt. Viszont kérdés, hogy így Nina mit kezd vele…
Pontosabban az írók mit kezdenek a történettel. Mintha amiatt csaponganának, mert nem tudják, idén kell véget kanyarintani, vagy még gondolkozhatnak jövő évben.

Gigi - 2012. 02. 13. 14:54

Ez a rész nagyon jó volt! :D Jó a sztori, jó a cliffhanger a végén (nekem az volt), minden.

george - 2012. 02. 13. 18:12

Ez de jó rész volt. Ilyet kéne minden héten produkálni. Mondjuk, ha Astrid is ottragadt volna a városban jobban örültem volna. Elég keveset szerepel mostanában, kivéve persze az egyik előző részt.

mimumi - 2012. 02. 13. 22:46

Na végre egy nézhető (közepes) Fringe-rész. Tudnának ők még ilyeneket csinálni, ha akarnának (akarnak?).

mosee - 2012. 02. 15. 00:07

Most néztem meg az epizódot, és Zora ugyanazt kérdezi, amit én akartam :) Miért nem mentek oda a túloldalról Boliv és a Fringe Div? Peter meg a Védelmi Miniszter megússza, hisz ő(k) nem megy/mennek, de Bolivnak dukált volna 2x annyi haj, 4 kéz, láb, mell, vagy valami :)
Meg volt már ilyen világösszeolvadásos rész, amikor valami hotel össze is dőlt, az elején valami 6 kezű, 6 lábú fickó kicsvarodva szenvedett egy sort, aztán főcím.. és ott szó sem volt világelpusztulásról.
És a föld, mármint a talaj miért nem pusztult el? Abból is kettő volt helo :)
De nem baj, ez már jó rész volt, majdnem olyan jó, mint az előző évadok…

redcat - 2012. 02. 16. 02:51

Mosee, ez bennem is felötlött, aztán eszembe jutott, mikor az öreg Bishop kitalálja, hogy rebarbara tortát akar tolni, azért mennek be a városba, és onnan már nem jutnak ki. Mintha egy város méretű zárt petricsészében lettek volna. Meglehet, amíg a “jelenség” elült, nem lehetett bejutni földi halandónak. Oké, alter Broyles alakváltó, de az most más téma. :) Bolive meg Walternative csak ne menjen oda, mert asszem lesz még szerepük rendesen, ha végre rájönnek hány alakváltó van, és így egy kicsit több tudás áll majd rendelkezésükre.
Azért amikor a puszta közepén állnak, elég rendes pusztításra utal, és meglehet a föld alattuk azért nem tűnik el, mert az effektív az emberi döntésekkel nem szakadt több univerzummá, csak a rajta lakozók.

wondorog - 2012. 02. 18. 13:55

Egyre jobb az évad, végre kiderült, hogy Nina is csak shapeshifter, Olivia emlékszik, már csak Waltert kéne valahogy visszarázni a régi énjébe.

Lajoska67 - 2012. 02. 18. 14:55

Na ez most már nekem is tetszett. A vége kevésbé, kezdtem örülni, hogy a régi Olivia megmarad. Mosolyogva egyébként is sokkal szebb volt, mint morcos fejjel…

PaniCh - 2012. 02. 18. 18:10

mindns- 2012. 02. 12. 11:06

léteznie kell annak az univerzumnak elmesélem mért:
Az 1. évadban(‘A’ univerzum – Peter ezt keresi) Nina és Olivia nem ismerik egymást, Bishop végett találkoznak, nézd emg újra a elsőrészt. ebben a’D’ univerzumban azaz a 4. évadban volt egy fénykép Nina asztalán Oliviáról és a hugáról, mert p nevele fel őket, ez pedig az első 3 rész valamelyikében volt.

A kérdés, h mért van most 2 Nina… :D
Alig várom a szombatokat. Komolyan az utolsó 2 rész… régi szép Lostos bizsergéssel párosult nálam. Túlzás ugyan, de valahogy ki kell élnem a Lost hiányt.

caeiro - 2012. 02. 19. 00:43

WOW! Bocs, de most nem olvasom el előre e hsz-ket, gyorsan kiírom magamból az élményt!

Ezt aztán már szeretem! Amennyire ki voltam akadva a 2 héttel ezelőtti epizódon, ez úgy berántott, hogy még most is csak pillázok! Huhh! HENRY??? Mivan? Visszamentünk a 3. évadba, amikor Bolivia ellopta azt a bizgentyűt és elkapták? Csak mert Henry Peter fia volt az Altuniverzumban, nem? Vagy ott tartunk, hogy Olivia ottragadt az AltUniverzumban -elkapták és kíséreti patkánynak használták Walternatívék? De akkor mit keres ott Nina Sharp? És egyáltalán kinek az oldalán áll?! Hű de sok a kérdés! Ilyenkor sajnálom, hogy annyit töketlenkedtek az évad elején…

caeiro - 2012. 02. 19. 00:55

Annyira lelkes voltam, hogy túl korán küldtem el az előző hsz-met: az ügy egy kicsit újrahasznosított volt nem? Emlékeztek még a szellemhálózatra az 1. évadból? Amikor latinul nyomták a rosszfiúk az üzeneteket, és egy ürge majd meggajdult, mert állandóan maga előtt látta az elkövetett bűneiket? Van még egy zavaró tényező, a dokit kinyírták a fiai, az anyagokat eltüntették -de ennyi? Az elmeésgyógyintézetes srác miért nem hallja őket ezután? Leszoktak a beszélgetésről? Megszűntek a rokonai lenni?

Jó volt a régi Olivia-t újra látni! Kár, hogy nem tartott sokáig!

Cevys - 2012. 02. 19. 01:41

caeiro:
Szerintem a doki volt a kapocs köztük, a közös láncszem, ezért mikor a doki meghalt, a kapcsolat megszűnt.

Nicholas - 2012. 02. 19. 10:01

wondorog ez eszembe se jutott :D Tényleg alakváltó, mennyire igazad van :D (wait… akkor a mi univerzumunkban lévő Nina-t megölte az alakváltó, és a másik univerzum Nina-ja van Oliviával szemben a szobában?)

andris - 2012. 02. 19. 10:24

Lehet hogy csak nemkem nem esett let, de a végén azt az Oliviát kapták el, aki bement a benzinkútra ugye? Ha igen, akkor Ninat is pont azon a benzinkúton tartják fogva, vagy mi van?

wondorog - 2012. 02. 19. 12:22

Nicholas: nem biztos, hogy meg kellett ölni Ninát, nem tudom pontosan volt-e szó, hogyan működnek Jones új alakváltói, de nem biztos, hogy nekik is ölniük kell, mint anno a Walternate féle higanyos cuccoknak.

Zora - 2012. 02. 20. 19:43

A legutobbinäl még az a kérdésem, hogy Walteréknek miért kellett az ätjäro Ninähoz? Hiszen ö ideät van, merthogy ö nevelte fel Oliviät. Vagy valamire nem figyeltem?
De imädtam Petert és Oliviät ujra együtt!!!

seven - 2012. 02. 25. 07:44

ütött, de végülis ez papirforma.

azért a big bangnál kinyilt a szemem ;)

Dark Wolf - 2012. 02. 25. 11:05

Mother of God.
A Peter-September jelenet egyrészt rohadt jól nézett ki, másrészt… mother of god.

De a vége kicsit lerontotta számomra. Már megint ott tartunk, ami az S3 második felét elrontotta számomra, a “nem lehetünk együtt” szenvedés. Meg Peter hova akar még hazajutni, amikor most már ő is látta, hogy nincs hová? Ez az ő idővonala, ezt kell helyreállítania valahogy. Olivia meg az ő Oliviája, aki emlékszik az eredeti idővonalra, az Isten szerelmére már. Ha átjut egy olyan idővonalra, ahol nem törölték ki az observerek, az pont nem az ő Oliviája lesz.

S0m30n3 - 2012. 02. 25. 12:38

Peter egy hülye… September világosan elmondott neki mindent, még figyelmeztette is, hogy sok dolgot fog elmondani, és muszáj megértenie őket. Erre ő meg átértelmezi az Observer szövegét, és kitalál hülyeségeket… Kicsit szűk látókörű szegény, vagy csak nem volt képes eléggé figyelni Septemberre…
Ez az egész szerelmes szenvedés már kezd kiakasztó lenni, főként, hogy egyik részben együtt vannak, másikban nem, aztán megint újra együtt. Remélem nem az évad legvégéig akarják ezt húzni.
Jones és Nina átkelése a túloldalra megint poén volt, én reflexből kilőttem volna Ninát, elvégre miért kéne életben hagyni?… börtönbe akarja záratni Olivia vagy mi? Jones-ba meg belelő egyet, az nem sikerült, akkor több töltényt már minek pazaroljon nem? Persze… Bele ereszthette volna a tárat, most az, hogy egy golyó nem öli meg, akkor szerinte 10 sem? Ha mindet belelőtte volna a fejébe biztos nem lépkedett volna tovább… Bár még egyszerűbb lehetett volna kilőni azt a gépet, aminek a segítségével megnyitották a kaput. Ha azt kilövik, akkor simán elfogják és kész. Vagy eljátszhatták volna az első évados átkeléses jelenetet, hogy félbe vágják…

Llew - 2012. 02. 25. 12:48

Érdekesen kavarodnak a dolgok. Most már csak azt lenne jó megvilágítani, hogy Jonesék mi a frászt akarnak. A végén teljesen abban a hitben voltam, hogy Olivia szétlövi a gépet és Jones megint ketté vágódik, mint a múltkor. Biztos nagyot nézett volna.

wondorog - 2012. 02. 25. 15:32

Nagyon jó volt, nekem az egyik kedvenc részem lett, leginkább a September-Peter jelenet miatt, imádom az ilyen valóságból teljesen kiszakadó dolgokat.
Na most akkor vajon a Ninák hogy vannak? Mind a 2 shapeshifter, vagy az egyik az AlterNina (bár szerintem az ő keze nem sérült, hiszen ő nem volt ott amikor Walter átkelt Peterrel a Reiden Lake-nél).
Már csak az a kérdés, Walter hogyan fog emlékezni az eredeti idővonalra, és mi lesz szerepe a túloldalnak. Sajnos most 1 hónap szünet, de remélem utána folytatódnak a válaszok.

Lajoska67 - 2012. 02. 25. 15:41

Jó rész volt, persze az említett következetlenségekkel. Amit nem értek, hogy az Observer magyarázatra miért 5 percet szántak, végül is a sorozat eleje óta ők a rejtélyes háttér(?)szereplők, minimum egy részt megérdemeltek volna. Egyébként én azt gondoltam, hogy Walter félrobot találmányai, akiket azért talál fel, hogy a szintén általa kreált szupergépet felügyeljék majd, és emellett az egész idővonalat, sőt mindegyik idővonalat. Hát ennél kicsit jobb ez a megoldás, de érdekelt volna részletesebben is. A főszál sajnos nem haladt semerre, de legalább érdekes volt.

gisss - 2012. 02. 25. 16:23

Zora – Nem mondták hogy át kell kelni az átjárón, szimplán csak az átjáróhoz kell menniük. Szimplán mert Nina mostanság ott dolgozik, a gép tanulmányozása és az átjáró üzemeltetésének a felügyelete lehet a feladata.

harmundo - 2012. 02. 25. 16:45

Érdekes dolgokon megy a lovaglás. Nem lőtt bele 10 golyót, csak egyet? Na puff, semmi sem garantálja, hogy 10-től meghal. Miért nem rombolták szét a gépet? Bár Olivia magas szintű kiképzést kapott, de simán belemagyarázható az, hogy nem jutott eszükbe. Olivia amúgy is rosszul volt.

Miért kellett volna kilőnie Ninát? Olivia szempontjából pont nem a shapeshifter nina a lényeg, hanem Jones.

Jó rész volt, az évad is üt, remélem nem ez lesz az utolsó :-).

punyapapa - 2012. 02. 25. 17:07

Azt igérték, hogy válaszokat kapunk ahhoz képest csak annyit lehetet tudni h honnan jönnek az observerek ugyanannyi kérdőjel maradt. Hogy került vissza Peter, Oliviának miért kell meghalnia, mi van Brolyes-sal, a másik oldallal most mi van mert kb azóta, hogy megvolt a “nagy összeborulás” nem igazán szerepeltek. Egyedül csak a Peter September beszélgetés tetszett.

Lajoska67 - 2012. 02. 25. 21:15

Azt nem értem még, hogy a gép, ami az átjárót nyitja, az utána hogy meg át? Mert én úgy láttam, hogy kivetíti függönyszerűen a kaput, de utána maga is eltűnik, ami nem tudom, hogy lehet. Logikusan helyben kéne maradnia. De magáról az átjárásról is homályosak az infók, a két világ közötti hivatalos csatlakozásnál az az óriási föld alatti bázis van, ami már többször is szerepelt, de ott nincs ez a függöny, hanem valami fény fut át egy teremben, vagyis mozog az átjáró. Az se tiszta, hogy ha olyan iszonyú sok energia kell hozzá, akkor Jones hogy mozog egy ilyen kamera méretű készülékkel. De nem vágom, hogy Jones miért él megint, amikor már meghalt a normális idősíkban, és csak Peter törlődött ki, más nem, vagyis Jonesnak korábban ugyanúgy fel kellett volna lépnie már itt is. Azt se értem, hogy miért lett Nina Sharp Olivia nevelője, miért változott meg gyerekkorig a múltja Peter kitörlésétől. Szerintem itt újra akarták indítani a sorozatot, és egyszerűen leszarták a korábbiakat, és egy ilyen kamu dumával próbálták menteni a helyzetet.

Lajoska67 - 2012. 02. 25. 21:19

Arra nem gondoltatok amúgy, hogy Peter is Observer? Minden körülötte forog, mindig jönnek, hogy milyen különleges, visszaerőltette magát a kitörlés után, ő tudta működtetni a nagy gépet, az időutazós részben ő ment többször is nyomozás alatt át másik időbe rövid időre, és a gyerekéért óriási harcot folytatott a gonosz Walter az előző évadban. A végén még az lesz, hogy kap egy öltönyt meg egy kalapot, és neki is be kell állni közéjük, figyeljétek meg. Netán az egyik öltönyös gyereke igazából…

andris - 2012. 02. 25. 23:42

Pont azt mondták az observerek, hogy ők az emberiség egy lehetséges jövőjéből jöttek vissza, Petert pedig láttuk, hogy gyerekkora óta itt van, szóval ezért nem gondolt rá senki. Meg azért nem is nagyon hasonlít az observerekre :D

caeiro - 2012. 02. 25. 23:43

Nem tudom, mi lehet Jones motivációja: talán az összes idősíkbeli Olivia-t aktiválni akarja? Az eredeti idősíkban Olivia pluszképessége az univerzumok közötti mászkálás, ebben az idősíkban az energiakoncentrálás. Érdekes, hogy ehhez mndig kell a kortexifan és Peter.

karit - 2012. 02. 26. 01:03

Jó rész volt, megint nagyot léptünk, és 4 év után végre a távoli jövőről is megtudtunk két fontos dolgot: ükunokáink rohadt sok csilit fognak zabálni és ettől kihullik a hajuk.
Kösz, JJ.

seven - 2012. 02. 26. 07:24

és ez még így is több mint ami a lostból konkrétan kiderült :D

szm - 2012. 02. 26. 13:58

Lajoska67: A gép nem ment át, ottmaradt csak nem foglalkoztak vele. Mikor Peter támogatja ki Olivia-t, akkor elmennek mellette.
Peter ölte meg Jones-t, így miért kellett volna meghalnia, ha Peter kitörlődött? Fellépett ugyanúgy, csak kicsit később, mert minden máshogy alakult.
Azért lett Nina a nevelő mert Peter kitörlésével Olivia sorsa is teljesen máshogy alakult. A szobagyújtás után Walter haza akarta küldeni az erőszakos apjához, de eredetileg Peter miatt mégsem tette és megfenyegette a mostohaapját, hogy baj lesz ha hozzáér(volt a virágos rétes epizód stb), a fiú kitörlésével ez máshogy alakult és teljesen átalakult Olivia sorsa, Nina meg WB nem tudtak gyereket csinálni, így mikor lehetőségük nyílott rá, magukhoz vették őket. Volt valami utalás rá, hogy miért de nem keresem vissza.
A lényeg, hogy Peter már kiskölökként is nagy hatással volt Olivia sorsára, így változott meg minden az elejétől.
Szóval nem újraindítás akart lenni, csak elsiklottál pár dolog felett.
Ha Peter Observer lenne azon se lepődnék meg, de lassan rájöhetne, hogy a rendes idősíkjában van mert kezd nagyon idegesítő lenni :D :D

PaniCh - 2012. 02. 26. 17:14

de nem az eredeti idősíkjában van… váááá valaki értse meg!!!!
Peternek szerintem semmi köze Olivia gyerekkorához, vagy ahhoz h kihez került.
Jajj nehéz lesz 4 hetet várni…

Gigi - 2012. 02. 26. 17:36

Hú, de bonyolult :D
Ahogy nézem a sorozatot, és olvasom a kibeszélőt, rendszeresen megfordul a fejemben, de most tényleg. :) Ez az a sorozat, aminél fogalmam sincs, hogy hogyan fog folytatódni, vagy, hogy hogyan folytatódhatna. Tetszett, hogy a megfigyelők a jövőből érkeztek, kicsit olyan “klasszikus-Sci-fi”-húzás volt, de nem baj, nem gondoltam, és jó ötlet. :)
Az, hogy Peter melyik idősíkban van, azt meg se próbálom már kitalálni, mert egyszerűen kikövetkeztethetetlen… Majd csak kiderül, nem? (most meg négy hétig nem is lesz új rész, igazán jól adagolják a szüneteket, mondhatom… Gondolom ezek után fognak bedobni 1-2 epizódszerű részt, nem véletlenül játszhatnak rá arra, hogy egy hónap alatt bizony sokat felejt az ember, főleg, ha 40 percről van szó. Ami ugye túl rövid ahhoz, hogy még így is különösebben emlékezetes maradjon, de pont elég hosszú ahhoz, hogy ne akarjam újranézni.)
Amúgy mit érdekli annyira ezt a Szeptembert az, hogy összezavart pár dolgot? Most Henryt rossz Olivia szülte meg, sajnálatos, de, ha csak nem lesz valami komoly szerepe a kiskölöknek (Mit tudom én, ő találja fel a rák gyógyszerét, vagy azt a technológiát, amit ők használnak, bár azt nem hiszem, mert akkor ha Henry nem létezik, ő se mehetne oda. Tényleg bonyolult…), akkor csak annyi múlik rajta, hogy Peternek lesz egy gyereke a másik világról, de ettől még lehet boldog ezzel az Oliviával is… Egész komoly kis családi dráma lett belőle… :)

Nicholas - 2012. 02. 26. 20:49

Olivia tudta mi van a raktárban, Peter pedig nem. Szóval jó helyen vagyunk, jó Oliviával. Elő ne vegyék még egyszer nekem azt a világvégés masinát :D Stay here Peter
Amúgy miért borult fel az a cucc a laborban September eltűnése után? :D

SPOILER (vagy nem, de inkább szólok):
A “Peter egy Observer” ötletet támogatom, már csak a következő rész promója miatt is. Remélem őt is azzá tette September, mekkora húzás lenne :D Annyira örülnék neki :)

szm - 2012. 02. 26. 21:06

PaniCh: Pedig de. Mikor Olivia felgyújtotta a szobát anno Jacksonville-ben, haza akarták küldeni. De Peter beszélte rá , hogy merjen szólni Walter-nak arról, hogy nem akar hazamenni. Így maradhatott és továbbra is ment bele a kortexifan. Ezáltal úgy is előjöttek a képességei felnőtt korában, hogy nem kellett neki kiló számra adagolni.
Ezzel szemben ebben az idősíkban (bár sztem nem másik idősík,de ki tudja mi lesz a vége, a kérdés szempontjából lényegtelen :D ) nem volt Peter így a csaj ment haza, teljesen megváltozott az élete, nem fejlődtek ki annyira a képességei és Jones-ék tolták bele a kortexifant felnőtt korában.
Szóval Peter kitörlése 5 éves korától teljesen megváltoztatta az életét.

PaniCh - 2012. 02. 26. 22:22

nem fejtem ki a teljes álláspontom valahol feljebb már megtettem. a lényeg, h nem gondolom h Peter jelenléte vagy eltűnése-nemlétezése-halála Olivia 5 éves korára hatással lenne. Peter is tudja h ez nem az ő világa, illetve ami az évad elején direkt ki volt emelve és elárulja h nem azonos a 2 világ az a Nina-Olivia kapcsolat ilyen erős kiemelése ( és tényleg nem az utolsó 3 részre alapozva hanem az első 3 részre). Nem nézem most újra, de valaki azt hiszem a szemüveges FBI-os fószer megkérdezi valamely féltől h “hh van egy kép rólad meg a hugodról/ vagy Oliviáról Nina asztalán…”
Nézd, lehet h tévedek és csak az előső rész béli fordulat miatt volt a egész, de majd kiderül, addig is tartom az álláspontom, utólag lehet megkövezni :)

szm - 2012. 02. 26. 23:53

Majd a végén okosabbak leszünk, addig is az évad közepének a színvonalát tartsák fent és mindenki boldog lesz! :D

Walter Bishop - 2012. 03. 01. 09:01

Sziasztok !

A novemberi leállás óta nem néztem Fringe-t, gondolom nem kell indokolni :((
Nem merem olvasni a kommenteket a spoilerveszély miatt, így csak annyit kérdeznék : Nézzem -e tovább, lesz e színvonal emelkedés, vagy tovább tart az a semmi amivel kiverték a szemünket a IV/5-ig az új évadban.
Noble miatt kéne nézni,de félek a csalódástül és,hogy az egyik legkedvesebb sorozatom pofánköpi magát megint.
Szóval, kérem,hogy segítsetek. Nézzem vagy sem ?
Köszi
Ui:
Ez a módszer már bevált a 24-nél. Ott a harmadik évad elején kaszáltam,amikor az a nevetséges mondat volt,hogy “akkor ez lesz az utolsó bevetésem” , de egy év múlva a fórumlakók tanácsára folytattam és nem bántam meg.

Előre is köszi a segítséget.

Slash - 2012. 03. 01. 14:57

Sztem mindenképp nézd a 4/8 -tól egyértelmüen visszaáll a szinvonal

Walter Bishop - 2012. 03. 01. 21:00

Köszönöm :))

redcat - 2012. 03. 02. 17:00

Válaszokat kaptunk is, nem is. A megfigyelőkről eddig is nyilvánvaló volt, hogy utazgatnak térben, időben, és dimenziókban. Szeptember rendesen felborította azzal a dolgokat, hogy megmentette Petert, ha feltételezhetően csak két sík van. Viszont tudós, aki kísérletezik, és ha van több sík is, látnia kellett előre, hogy milyen ez a lehetőség. Egy olyat jobban el tudnék képzelni, hogy a nagy delete masina, amit viszont vmi ősi civilizácó gyártott, és ugye eredetileg csak Peterrel működött, átdobta egy olyan helyre, ahol nem létezett. Megmutatva azt, hogy úgy is Olivnak halni kell, ha ő nincs akkor is. Ilyen értelemben ez lehet másik idősík. Persze, attól félek, hogy az írók 5. évadban gondolkoznak, a csatorna nem adja meg (nagy valószínűséggel), és most a pihenő alatt összecsapnak vmi befejezést.

caeiro - 2012. 03. 03. 23:18

Elvonási tüneteim vannak, hát újranézem az első évadot. És mit látnak szemeim? David Robert Jones ugyanúgy tűnik el 14. epizódban, ahogy Szeptember! (magát az eltűnést nem látjuk, de a környezetből erre lehet következtetni). Nem lehet, hogy Jones is egy tudós a jövőből, akárcsak az Observerek csoportja, és azért tevékenykedik, hogy megváltoztassa a jövőt?

szm - 2012. 03. 04. 14:48

redcat: nem egy ősi civilizáció gyártotta a gépet, hanem Walter csinálta a jövőben és egy féreglyukkal küldte vissza az őskorba.
Persze a lényegen nem változtat csak szőrszálhasogatás :D

redcat - 2012. 03. 05. 22:46

Szm, ez se rossz teória… :D

Isteee - 2012. 03. 06. 15:53

Lajoska67: pedig egy egész részt szántak arra, hogy elkapják Jonest, ahol kiderül az is, hogy egy bizonyos ásványt keres Jones, mert abból nyeri az energiát az utazgatásaihoz :) Ez volt az a rész, ahol Peterék elmentek egy bányához, de nem találták ott őket, mert a másik világban voltak.

Gigi: Henry jelenleg nincsen megszületve (jól megaszontam :)) Mivel Petert kitörölték, így az a lehetséges jövő sem következett be. De hogy a visszajövetelével mi változhatott meg, nem tudom.

Ahogyan nekem meg az nem tiszta, hogy miért tömték Oliviat kortaxifan-el? Mire kellene a képessége? Csak az utazgatáshoz a világok között, hogy Jones továbbra is “rosszalkodjon”?

Ha Peter Observer lesz, azon én be fogok halni… :D Jó lenne, ha olyat találnának ki, ami még nem fordult meg a nézők fejében.

Gigi - 2012. 03. 06. 16:23

“Henry jelenleg nincsen megszületve”
Jó, persze, azt tudom, de Szeptember mondott valami olyat, hogy a rossz Olivia szülte meg. (amikor még nem törölték az idősíkból) És ezért kavart még tovább, hogy ezt a defektet helyrehozza. Kérdem én: Akkor Henrynek valami fontos szerepe lett volna a “kék világban”, hogy ennyire fontos az, hogy a szőke vagy a vörös Olivia az anyja? Mert azért egy család boldogságáért módosításokat végrehajtani az idősíkon szerintem elég nagy hülyeség. De ki tudja, talán mégiscsak igaz a “Peter Bishop-mottó”: “Mindennek a közepében én állok, mindent én okozok, minden tőlem függ…”

Dun - 2012. 03. 06. 21:48

redcat ez nem egy teória, mert ez így van! 3×22 részben benne van :D!

svéd - 2012. 03. 07. 14:33

ebből akkora kasza lesz, hogy öröm lesz nem nézni! pedig szerettem, de ennek már tényleg se füle és se farka, sajnálom, JJ és a szokásos szarkavarás túlzásba vitele effektus…

winnie - 2012. 03. 07. 14:58

“JJ és a szokásos szarkavarás túlzásba vitele effektus…”

jj abrams a lost 1. évad óta nem igazán foglalkozik sorozatokkal, így nem sok sz*rt kavarhat:)

svéd - 2012. 03. 07. 15:51

hát ez az, feldobja a labdát, osztja a szálakat, aztán megkezdve de elvarratlanul, összegubancolva ott is hagyja, hátha valaki felveszi. íróként pedig igencsak aktívan vett részt a sorozataiban. eleinte. lásd első mondatom. nahh, mindegy, rossz sorozatot még nem láttam tőle, mondjuk korrekten megoldott és elfogadhatóan lezártat sem. :)

luki17 - 2012. 03. 08. 00:37

“ebből akkora kasza lesz, hogy öröm lesz nem nézni!”
Az alábbiból akár az is kiderülhet hogy nincs igazad, és ne haragudj, de remélem hogy nincs is… :D
http://www.tvline.com/2012/01/2012-renewal-scorecard-whats-coming-back-whats-getting-axed-whats-on-the-bubble/

Piemaker - 2012. 03. 08. 12:36

Lehet,hogy Olivia és Peter gyereke lesz az első Observer.

karit - 2012. 03. 08. 12:47

Kicsit össze vagyok zavarva: nem azt mondta Szeptember, hogy az Observerek a távoli jövőben lakó emberek és a lehetséges idővonalak obszerválása, védelme a munkájuk?
Ezzel összeegyeztethető az, hogy Olivia és Peter gyereke lesz az első Observer, vagy hogy Petert tiszteletbeli Observerré avatják majd?

caeiro - 2012. 03. 09. 15:55

Peter szerintem úgy lesz Observer, mint ahogyan Olivia John Scott -magyarán, mivel össze lett kapcsolva a tudatuk, ezért látják azok emlékeit is, sőt “beszélni is tudnak vele” (Olivia is tudott John-nal -legalábbis azt hitte…)

Isteee - 2012. 03. 11. 22:26

Gigi azt sajnos nem tudom.
De most karit elég jó labdát dobott fel :)
Lehet a közös gyerek lenne az első Observer? Mert akkor simán tud ide-oda utazgatni a világok között, lehet még az időben is? (ide nekem egy kis Heroest :D)
Bár nekem az Observerek időnkívülisége okoz egy kis fejtörést. Mert nem nagyon jöttem rá ez valójában mit jelent? :D Hogy lehet az időn kívül létezni? És egyáltalán miért van kezdete az időnek? És lesz vége is? És előtte mi volt? Ilyesmik :D

Isteee - 2012. 03. 11. 22:27

Bár azon megint mosolyogtam, hogy újabb repülő zuhant le az egyik részben…nem értem én ezt, mi baja van velük JJ-nek? :)

caeiro - 2012. 03. 13. 19:05

@Istee A Fringe-t nézve egy valamit megtudhattunk, közlekedni, pláne tömegközlekedni nem tanácsos -volt itt busz beborostyánozás, a vonatokkal se lehet biztosra menni (ld. fehér tulipános rész) a repülés meg kifejezetten tilalmas… :)

Isteee - 2012. 03. 14. 17:20

Igen, az feltűnt, hogy mindegy melyik világban vagyunk, maradjunk inkább otthon.
Bár ott sem lehetünk biztonságban, hiszen bármikor nyílhat egy rés a 2 világ között :D

Bora - 2012. 03. 21. 19:38

Azért a kék világ, mert ott kellett volna megmenteni Petert és a másikban meghalnia, csak az Observer megzavarta a felfedezésben Waltert. Ezért kezdődött el az egész hercehurca, hogy a másikban akkor legyen megmentve, aztán mivel ott született gyereke, legyen kitörölve.
Nem hinném, hogy Olívia és Peter gyereke Observer lehetne. Egyébként az első évadban volt egy ilyen rész, amikor egy kopasz kiskölyköt találtak egy aknában, akármiben és nem derült ki honnan jött, kicsoda, micsoda. Nekem úgy rémlik, hogy ő egy leendő Observer.

Bora - 2012. 03. 21. 19:46
kla - 2012. 03. 22. 23:44

Rebecca Mader fog vendégszerepelni a duplafináléban. :) Hirtelen hogy felbukkantak a Lostosok a Fringe körül. (nézőcsalogatás?) Bárhogy is, örülök neki.

energy - 2012. 03. 24. 05:32

Ez olyan erőltetett volt. Kezdem megutálni a Fringet.

wondorog - 2012. 03. 24. 11:27

Végre.

Llew - 2012. 03. 24. 11:31

Nekem tetszett. Megható volt. Pacsi a zeneszerzőnek.
Ugyan akkor megtudom érteni azokat akik lehúzzák majd, mert innen esélyes egy Lost-jellegű, áltudományosság helyett érzelgős befejezés. Bár annak ellenére, hogy tetszett, és valószínűleg az is tetszene, ha így haladnának tovább, remélem nem ezt az utat választották az alkotók.

punyapapa - 2012. 03. 24. 14:23

Egy kérdésre választ kaptak azok akik nem tudták, hogy most hol is van Peter.
Érdekel, hogy most akkor hogyan tovább.

Isteee - 2012. 03. 24. 20:52

Olyan felemás volt ez a rész.
A jeladó miért tűnt el a végén? Akkor most a Megfigyelő is eltűnt? Vagy nem?
Remélem nem egy érzelmes valamivé fog alakulni ez az évad befejezés.
Vagy felőlem lehet az is. De amennyire vártam az új részt hetek után, annyira csalódott vagyok most.

PaniCh - 2012. 03. 24. 21:00

szm!!! Minden elismerésem, engem átvertek, megkövezhetsz!

H82 - 2012. 03. 24. 21:32

hát az utolsó másfél percre úgy gondoltam az évadzáró vége lesz, hiszen ha cliffes endinget akartak volna akkor ott lett volna a harmadik évad vége, de most kilőttek a “lost” endinget is, maradt a középút, lesz valami minimális csavar az utolsó képkockákban de alapvetően happy ending lesz

caeiro - 2012. 03. 25. 00:04

Nem vagyok oda a könnyfakasztó jelenetekért…de ez tetszett, valahogy sejtettem, hogy Peter mindvégig otthon volt. Azért egyet vigyorogtam, amikor az Observer nem tudott logikus választ adni Peter létezésére, de nem is baj! :)

karit - 2012. 03. 25. 01:41

Sajnos nem az Observer, hanem az írók nem tudtak logikus választ adni, és ez nem jó ómen. :/
Szeptember szájából elég furán hangzik a föld-víz-levegő-tűz-szeretet kombó. Lassan ott tart a Fringe, hogy liludallaszvilágjegy.

Llew - 2012. 03. 25. 09:49

Mi van nem szereted a csirkét, vagy miért bántod Lilu Dallast?

karit - 2012. 03. 25. 14:59

Kultkedvencem a csííírke meg a bigbadabumm (senki nem tud dobozt úgy felnyitni, mint Gary Oldman).

De egy csilikedvelő kopasz entitástól más magyarázatot vártam Peterre, legalábbis nem a Lost és a Gemini Crocket szerelemgyerekét. Remélem, Jones és a Világgép még bekavar (min. egy évet), mert ez a sztori most egy nagyon nyálas és közeli finálé felé zuhan.

harmundo - 2012. 03. 25. 16:13

Engem megvettek kilóra.

Nekem nagyon bejött ez a magyarázat, még így Szeptember szájából is, egyszerűen logikus a dolog, és egy kis emberi tényezőt is csempésztek bele. Olivia és Nina közös jelenete a lakásban pedig mindent vitt részemről. Ahogy a kötelező case is, nagyon ügyesen oldották meg szerintem a készítők.

Ahogy az orákulum is mondta a Matrixban, a sütiknek is szükségük van szeretetre – az embereknek is :-).

Isteee - 2012. 03. 25. 20:34

Engem is többször megvettek kilóra, mindig voltak hullámvölgyek, de mindig sikerült valahogy 1-2-3 silányabb rész után ütős részeket összehozniuk vagy valami haladást a történetben.
Ebben a részben is voltak számomra nagyon tetsző dolgok, de összességében csalódást keltett.
Én már ott elakadtam, hogy időn kívül léteznek a Megfigyelők, pedig a jövőből jöttek. De hogy az univerzumot is el lehet rejteni? És csak egy univerzum van vagy mi? Tudom, a válasz 42, de valaki magyarázza el… :D
Én inkább a hiszem ha látom embertípus vagyok, ennek ellenére Walter oknyomozgatásait és következtetéseit hajlandó vagyok elhinni akkor is, ha nem is értem pontosan mi mit jelent :D
De ez a fenti 2 dolog valahogy nálam paradoxon, egyszerűen nem tudom megoldani :D Valószínű a készítők sem, mert akkor már valami nagyon ütős dolgot nyomtak volna az arcunkba.
Meg leadnak még 2 részt, aztán megint hetekig szünet…Lehet az évad végével elpártolok, hacsaknem a sorozat fináléja lesz ez az évad vége vagy beleraknak megint egy nagy csavart. De még akkor is kérdéses.

george - 2012. 03. 26. 16:20

Az új rész utolsó pár perce alatt olyan Lost érzés fogott el, mintha azt néztem volna. Gondolom ez a zenének is betudható volt :D

PaniCh - 2012. 03. 27. 10:45
szm - 2012. 03. 27. 13:14

Engem egy dolog zavar nagyon, mert az ilyen “Téged nem lehet kitörölni…” stb féle magyarázatok, ha nem is a legjobbak de legalább le vannak zárva. De a sorozat elején Peter nagy szarban volt Bostonban az alvilági kapcsolatai miatt, több részben is problémáztak ezen és ehhez képest, nem hogy választ nem kaptunk rá, de minden el is felejtődött. Na az ilyen megoldások az idegesítők :D :D

csomi - 2012. 03. 28. 07:44

Akik nem boldogulnak idő, tér, univerzum tekintetében, olvassák el Paul Davies: Az utolsó három perc, Stephen Hawking: Az idő rövid története című könyveket. Közérthető művek nagy elméktől, állítom, hogy sci-fi íróink ezen fizikusok, természetfilozófusok könyveiből merítenek sokszor.

Hogy lehet az időn kívül létezni? Képzeljük el hogy mész a boltba, de már ott is vagy, már haza is vitted a holmit, de még el sem indultál, egyszerre. Ez olyan mintha “szétfolynál” a térben több helyen is ott vagy. Na most az időn kívüliség is valami ilyesmi lehet, egyszerre érzékeled a mai világot, az ősemberek is ott vannak melletted, de még az ősrobbanást is látod, minden múltbeli, jővőbeli dolog körbevesz, mint egy massza. (Lásd, mikor Péter September elméjében volt.) Nem egyszerű, de én így képzelgek.

3. évad tényleg erősebb volt, de engem a sorozat már régen megvett, és még korán sincsen vége.

seven - 2012. 03. 31. 09:36

hát ez a cold open nagyon állat volt :)

úgy látszik jones a modernkori noé :)

wondorog - 2012. 03. 31. 14:18

Nekem is azonnal Noé bárkája jutott eszembe, érdekes dolgok történnek itt.

seven - 2012. 03. 31. 18:41

jó látni hogy a múltheti katasztrófa 0.9 után 1.2 18-49-et hozott a fringe.

H82 - 2012. 03. 31. 21:54

hát ez a rész a repkedő sünsólyommal nem jött be, amikor fél pillanatra látszott akkor pont azért ütött mert egy nagy valami kiütötte az ajtót. így gagyi… pláne amikor elkezdenek azon filozofálni noname karakterek hogy mekkora jó lesz ennek az új fajnak a képviselőinek lenni…

Llew - 2012. 03. 31. 22:53

A noname karakterek szöveggel azért óvatosan dobálóznék. A csaj ugye az első áldozat tesója volt. Ez egy dolog, viszont a barátját Alessandro Juliani (BSG-Gaeta) alakította. Aki szerintem túl nagy név egy ilyen két perces, két mondatos szerepre, így lehet, hogy visszatérő lesz, és a sztoriszál folytatódik még.

pumpika666 - 2012. 03. 31. 23:04

gondolom jones valami armageddon-t próbál rászabítani az emberiségre, azért a bárka :)
jó kis rész volt, kicsit többet is mutathattak volna a hajón lakókról :)
attól félek, hogy most ezt a vonalat félreteszik hosszabb időre, és jönnek a “szokásos” fringe részek
pedig most olyan jó lenne felpörgetni az eseményeket kicsit még jobban

caeiro - 2012. 04. 01. 00:19

Összességében nem is tudom, hova tegyem ezt a részt…megtudtuk, hogy Jones a modern kori Noé, aki összegyűjti a “fajokat” egy közelgő vég elől? (esetleg a Masina megint előkerül és akkor vége a világnak?). A többi részével nem igazán tudtam mit kezdeni, Lincoln szenved, mint a kivert kutya, Peter és Olivia annyira egymásra kattantak, hogy már lassan egymás gondolatait is hallják. Csak nekem az az érzésem, hogy túl szép hogy igaz legyen? Walter miért nem emlékszik semmire, ha itt tényleg csak egy kitörlésről volt szó?

Isteee - 2012. 04. 01. 00:34

Peter és Olivia között vmiért nagyon erős kötődés van, és a kortaxifannek “hála”, Olivia ismét emlékszik.
Jobb magyarázatot nem tudok :)
Ez a “csak” kitörlés meg azért nagyon-nagy változásokat hozott. Másképpen történnek/tek a dolgok, mint az “eredeti” világban.

Egy dolgon azért felnevettem. A végén, amikor a pasi (nem tudom ki az) jött felfelé a hajón és átlépte a kígyó farkát, hát az valami iszonyatos CGI megoldás volt :D

harmundo - 2012. 04. 01. 08:19

Hát-hát, engem általában kilóra megvesznek a Fringe részek, de ez most nem jött be. Egyelőre nagyon lóg a levegőben ez az epizód. Talán, ha egy picit több infót kaptunk volna a hajóról, vagy kevesebbet szerepelt volna Lincoln (nem csípem a karaktert), esetleg egy picivel több szerelmi szál lett volna benne (nincs mit tenni, én bírom a szerelmet :-D).

Na de, egy nagy szívfájdalmam van: Szeptember azt mondta, hogy ez Peter idősíkja, ő az igazi és hamisíthatatlan Olivia. Ha ez igaz, akkor ez a sülös eset nem történhetett volna még “kétszer”, ráadásul ugyanazzal a csókával ugyanazon a repülőn… Hacsak nem hozta át direkt Jones egy másik univerzumból a fickót, és tette fel ugyanarra a gépre.

Mivel ha ez ugyanaz az idősík, akkor itt már ugyanez megtörtént, csak ugye a repülő felrobbant, de ugyanez a csóka változott át akkor is. Ha pedig az idősík ugyanaz, akkor hogy a frekkbe került fel ugyanaz az fickó, ugyanarra a repülőre megint?

Nicholas - 2012. 04. 01. 11:08

– Szerintem nem olyan nehéz észrevenni ez ekkora hatalmas szörnyet egy helyiségben, Lincoln-nak mégse sikerült. Biztos kínai vacak volt az éjjellátója :)

– Poén, hogy Peternek még bevetés közben sem volt lenémítva a mobilja :D

– Meg az is vicces, hogy mindig 58 ügynök megy be valahova, és Peter vagy Olivia az, aki csinál is valamit :) Tudom, egyértelmű, hogy mivel ők a főszereplők, nekik kell, csak mégis. Vicces az a sok díszember mellettük :)

– Peter szülinapi ajándékai nagyon jók voltak. Az pedig hatalmas jelenet volt, amikor Walther a 16. születésnapi ajándékkal kisétált a wc-ről. “Have we heard anything?” :DDD

– Az utolsó jelenet ütött. Nem semmi rakománya volt a hajónak :)

– Volt egy pár hét idézete is a részben. A hangulat jó volt, az ügy nem annyira. Az összkép mégis 8/10

Isteee - 2012. 04. 01. 13:00

harmundo: mivel Petert törölték, ezért a törlés és a visszatérés közti időben teljesen másképpen történtek a dolgok.
A repülős dolog nem 2x történt meg, csak mi látjuk így, mert tudjuk, hogy volt már ilyen.
Ez a “tipikus” időutazós-lepkés-lábnyomos dolog: ha valamit megváltoztatsz a múltban, akkor a jövő másképpen alakul.
De nézhetjük ezt úgy is, hogy a 2 különböző világban is ugyanazok az emberek élnek, mégis teljesen más irányba haladtak a történések, és így már nem is annyira fura ez a dolog :)

Gigi - 2012. 04. 01. 17:52

Ja igen, a szülinapi ajándékok jók voltak, de alapvetőleg már megint tovább bonyolítják a sztorit, és azért leginkább már olyan helyzetben vannak, hogy inkább a történet lezárására törekedhetnének ahelyett, hogy újabb és újabb kérdéseket vetnek föl. Jó, persze, kell a jobb nézettség az elkövetkezendő részekben is, gondolom ezért teszik azt, hogy minden részt egy cliffhangerrel próbálnak lezárni.
Igazából ami miatt igazán haragszom az évad folyamán az írókra, az ez a “Peter kitörlése”-rész, amivel nem igazán sikerült kibékülnöm. Sokkal jobb lenne, ha minden maradt volna a “régiben”, Peter és Olivia élnek boldogan, nincs Lincoln, hogy rontsa a képet kettejükkel kapcsolatban (Mert egészen egyszerűen nem tudom nem sajnálni Lincolnt, amiért Peter “elszedte” előle Oliviát, pedig igazán szeretem kettejüket együtt)

Lajoska67 - 2012. 04. 01. 17:56

Hát ez igen fos rész volt. Most tényleg ez lesz, hogy újrahasznosítják a korábbi évadok részeit, mondván, hogy itt máshogy történik? Iszonyú gáz. Nem is beszélve D. R. Jones visszahozásáról. Ok, jó főgonosz volt 1 évadig, kinyírták, kész. De újra felmelegíteni ezt a szálat. Primitív nagyon. Azt meg nem értem, hogy a Peter nélkül miért lett Olivia húgának 2 gyereke, miért nem vált el, stb. Mi köze ehhez Peter létezésének vagy nem létezésének? Remélem olyan is lesz, hogy korábban nem ismert országok is léteznek a világban, netán az USA nem Kanada szomszédja, vagy nem is Washington volt az első elnök ebben az idősíkban…vicc kategória ez sajnos.

szm - 2012. 04. 01. 19:36

Lajoska67: Egyszer már elmagyaráztam de ne kelljen visszakeresni jöjjön újra:
Szval Peter-t kitörölték azzal, hogy a megfigyelő nem mentette ki a tóból így ott meghalt. Ezáltal nem találkozott Olivia-val kiskorukban, ezáltal mikor Olivia felgyújtotta a szobát a bázison Walter hazaküldte a mostohaapjához aki verte. Így meg sem fenyegette a palit, hogy baja lesz ha hozzáér a lányhoz. Rachel fiatalabb így az eredeti valóságban ahol Peter is élt, valószínűleg őt nem bántalmazták (nem emlékszem h volt e rá utalás h igen). Így mikor a férje egy balfasz volt, fogta magát és lelépett a kislányával.
Peter kitörlésével Olivia hazakerült, a mostohaapja bántalmazhatta is, akár Rachel-t is amíg Ninahoz nem kerültek. Ezáltal kialakult benne egy kötődés a deviáns férfiakhoz, így nem hagyta el a férjét hanem csináltak még egy gyereket (arról nem volt szó hogy boldogok is, csak arról h együtt élnek 2 gyerekkel). stb stb stb
A lényeg, hogy teljesen érthetők az ilyen alapszintű változások is.

Llew - 2012. 04. 07. 13:28

Marha jó kis rész volt. Végre megint volt másik oldal és végre Leevel is kezdtek valamit. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy az új miatt kinyírták a régit. Anno egy robbanás meg szét égés után össze bírták foltozni, most meg belehall egy mellkas lövésbe? Viszont Olivia legalább mindkét oldalon boldog lehet.
AltAstrid vajon Lee halálát közölte Broyles ezredessel, vagy azt, hogy bemért egy onnan kimenő gyanús hívást, és rájött, hogy valószínűleg van egy alakváltó az irodában?

clegane - 2012. 04. 07. 16:40

néha gyengélkedik a Fringe, de aztán jön egy ilyen jó rész és megint rájövök hogy miért érdemes nézni!

Bhaal - 2012. 04. 07. 16:59

Nagyon jó rész volt, de végig hiányoltam Anna Torv-ot!:D Ennyire más karakter Fauxlivia, hogy még azt is hiszem néha, hogy más színésznő játsza, és ez nem kis teljesítmény.

Wynonna - 2012. 04. 07. 18:26

Nem vagyok túl boldog, hogy kinyírták a kedvenc karakteremet…

kla - 2012. 04. 07. 18:53

Jó rész volt, de Lincoln halálát nagyon bénán oldották meg. Többet érdemelt volna annál, mint hogy egy olyan részben nyírják ki, ami a másik Lincolnról szól. Amikor kiderült, hogy meglőtték, már tudtam, hogy nem fogja túlélni, de azért mutathatták volna a halálát.

Lajoska67 - 2012. 04. 07. 21:02

Nem sokat lépett előre a történet, azt meg kell hagyni. Egynek elment, de hiányzott Peter és Walter. Főleg a régi Walter hiányzik persze.

Cevys - 2012. 04. 07. 23:32

Engem meg pont meglepett, hogy mennyire jól működött a rész Peter és Walter nélkül (számomra).. Remélem Lincoln szerepe a későbbiekben sem fog csökkenni, és én nagyon örülnék ha pl Caanan is egy visszatérő karakter lenne.

caeiro - 2012. 04. 08. 00:41

Úgy látom sokaknak tetszett a rész. Nekem nem, mert alig haladtunk előre a főszállal, semmi újat nem tudtunk meg: Jones egy felsőbbrendű fajt akar kitenyészteni. De ezt már az előző részben világossá vált. Annyi változás történt, hogy Nina lebukott, és Broyles sem érezheti magát biztonságban. A Lincoln-szál meg nem tudott igazán meghatni, valahogy a karakter mindig is zavart, feleslegesnek éreztem. ezzel, hogy átkerült a másik világba, legalább nem mereget szomorú kutyaszemeket a szőke Olive-re. Dream -ha jól értettem ez volt a rejtett üzenet, vajon milyen kontextusban kell értelmezni? Bishopék huzakodása a tehénnel erőltetett poén volt… Azért arra kíváncsi lennék, hogy az áthozott shapeshifter-rel -ami egy korábbi verzió lehet -mit tudnak kezdeni.

Isteee - 2012. 04. 08. 00:42

Egyetértek azzal, hogy jól működött a rész Bishopék nélkül, de azért nem minden volt annyira jól összeszedett.
Én ezt az alakváltó-David Robert Jones-Nina vonalat már nem nagyon tudom követni…
A másik világban Nina is egy alakváltó? Ő dolgozik DRJ-vel vagy mi van? :)

clegane - 2012. 04. 08. 01:01

nekem pont hogy az tetszik már, ha ennyire alulhangsúlyoznak egy karakterhalált… francnak kell az elhúzott drámai jelenet, amikor pont így a hatásos: az egyik pillanatban még azt hiszed, hogy csak egy újabb sérülés, aztán jön a hír, hogy meghalt a kórházban. ez igen, ez így ütős. aztán még úgyis megkaptuk az “Olivia gyászol” jelenetet, az pont kellett ahhoz, hogy súlya legyen, ennél több viszont giccses lett volna. nemtom, nekem az ilyen megoldások hiányoznak a legtöbb filmből, sorozatból, ez nagyon élethű.

az itteni Lincoln karakterének mélyítésének külön örülök: miatta is látszik, hogy súlya van Peter sztorijának, hogy ő így hozza-viszi magával Oliviát, ez meg kihatással van azokra az alteregókra is, akiknek úgy alakult, hogy nem ismerték Petert. szokás szerint nagyon jól rezonált az aktuális eset a főszál kérdéseire, érezhetőek voltak az áthallások anélkül, hogy túlzásnak érezte volna a néző a véletlen egybeesést. oké hogy ízlés kérdése, hogy kinek tetszik egy rész, de bocs, Caeiro: a hiba a te készülékedben van, ha nem vagy fogékony a történet lelki / érzelmi vonulatára.

Isteee: ez az alakváltós vonal szerintem többnyire még direkt rejtély, amíg meg nem fejtik a szereplők, szerintem azért tűnik homályosnak, de amúgy sajnos néha tényleg hasraütésszerűnek tűnnek a húzások ezen a szálon, amit kicsit sajnálok. Nina szerintem nem alakváltó, csak “gonosz”.

clegane - 2012. 04. 08. 01:09

Wynonna: na most ezt annyira nem vágom, hogy külön amiatt bánkódni hogy kinyírták a kedvenc karaktered? dehát ott van az alteregója, ugyanaz az ember, csak kevesebb az önbizalma. vagy úgy már nem is szimpatikus? mennyire kell ehhez felszínesnek lenni?

Isteee - 2012. 04. 08. 01:20

Tényleg, azt nem tudtuk meg, miért különbözik a 2 Lincoln? :)

clegane - 2012. 04. 08. 01:39

Isteee: hát, szerintem erre az a válasz, amiről utoljára beszéltek, hogy a “free will” miatt… az alter-Lincoln egyszercsak úgy döntött, hogy a sarkára áll, az itteni Lincolnnál ez elmaradt. ezt látszik alátámasztani az is, amit aztán Caanan-nak mondott az itteni Lincoln, hogy ne másoktól (a körülményektől) várja a tökösséget, hanem maga tegyen valamit, amire büszke lehet.

seven - 2012. 04. 08. 09:04

Ennél egyszerübb. Alt Lincoln életébe hamarabb lépett be Olivia. ;)

Llew - 2012. 04. 08. 14:17

A Batmanes poénkodás is nagyon ott volt. Szeretem az ilyen apróságokat.

harmundo - 2012. 04. 08. 17:33

@clegane: Akkor ajánlom számodra a Terminator sorozatot, abban volt a második évad vége felé egy hasonló halál. Csak akkor egy headshottol gyilkoltak ki egy főszereplőt, kb 2 másodperc volt, a többségnek nem tetszett.

Szerintem meg pont ezért lesz valami dráma, és húsba markoló, egyik pillanatban él, lélegzik, aztán bamm, shit happend. Ebben a Fringe részben is jó volt, poénkodik a sebbel, aztán jön a hír, hogy meghalt. Ez így ült. Az életben sincsenek drámai halálok, vagy legalábbis nem az a jellemző. Az emberek általában csak meghalnak.

karit - 2012. 04. 09. 00:18

Drukkolok, hogy az utolsó két rész szolid nyálzása ne borítsa be a Fringe végét. Erős Lost finálé szag van, minden szerelmest össze akarnak boronálni. Kár, hogy Nina távollétében Walternek csak a tehén jutott.

Isteee - 2012. 04. 09. 11:01

A szerelmeseket már nagyjából összeboronálták :)
Szerintem úgy lesz vége ennek az évadnak is, mint az eddigieknek: az utolsó 2 rész pörgős lesz, történik majd csomó minden, aztán meg majd csak pislogunk, hogy WTF? Legalábbis remélem…
De ha az évad végek mindig ütősek, nem tudom évad közben ez miért nem működik…?

Gigi - 2012. 04. 09. 14:44

Én azért sajnáltam másik Lincolnt. :(
Ötödik évadról amúgy van valami hír?

Gigi - 2012. 04. 10. 17:16

Ja, pont az, hogy nincs, de hátha valaki többet tud, mint én :D (bár nem tudom, jobb lenne talán, ha idén befejezik, várok már egy ütős sorozatfináléra)

george - 2012. 04. 11. 17:43

Állítólag a héten megtudjuk lesz-e 5. évad. Most olvastam facebookon.

redcat - 2012. 04. 12. 00:20

Minden évben ez van, tűkön ülök, aztán bada-bummm. Meglepődök, hogy kap egy új évadot. Most nem fogadtam, de eléggé varrják elfelé a szálakat, és szerintem egy csomó kérdésre nem fogunk választ kapni.
Ez az utolsó rész jó volt. Pont annyi érzelem, és haldoklás, ami még belefér.

danzig - 2012. 04. 13. 19:38

szerintem a tehen egy kikacsintas is volt: http://www.spikednation.com/sites/default/files/emvideo-youtube-gU5YlcF3kv0.jpg

Top Secret..ha valakinek nem lenne meg…es nezzetek csak meg..volt rajta csizma :D

Aki meg ertetlenkedik hogy Peter hianya hogy hozhat ennyi valtozast az nezze meg a “A no ketszer”-t Gwyneth Paltrow-val…ott eleg jol megmutatjak hogy egy kb 5 masodperces elteres mennyi valtozast okozhat….ahhoz kepest itt egy teljes emberi let kiradirozasarol van szo..ami mint a ko a vizbe hullamokat verve fene tudja hol milyen valtozast okozhatott.. Pl szerintem ezert se all meg az hogy ujrahasznositas…mert lehet hogy az a repulos eset megtortent mar Peter vilagaban…de a mostani vilagban mivel az esettel kapcsolatos ember nem az volt akire eloszor gondolt, ezert lehet a tobbi resztvevo csak kesobb jutott el ugyanarra a szintre. Nem mondom hogy Peter miatt de miert ne :)
Nekem tetszenek ezek a nuansznyi elteresek es ahogy kijatszak oket.

winnie - 2012. 04. 13. 20:13

“Aki meg ertetlenkedik hogy Peter hianya hogy hozhat ennyi valtozast az nezze meg a “A no ketszer”-t Gwyneth Paltrow-val…ott eleg jol megmutatjak hogy egy kb 5 masodperces elteres mennyi valtozast okozhat…”

nem kell ilyen messzire menni, hiszen ott az awake a párhuzamos világaival és az olykor teljesen más utat befutó karakterpárjaival.

danzig - 2012. 04. 13. 20:29

szerintem a tehen egy kikacsintas is volt:
Top Secret..ha valakinek nem lenne meg…es nezzetek csak meg..volt rajta csizma :D

Aki meg ertetlenkedik hogy Peter hianya hogy hozhat ennyi valtozast az nezze meg a “A no ketszer”-t Gwyneth Paltrow-val…ott eleg jol megmutatjak hogy egy kb 5 masodperces elteres mennyi valtozast okozhat….ahhoz kepest itt egy teljes emberi let kiradirozasarol van szo..ami mint a ko a vizbe hullamokat verve fene tudja hol milyen valtozast okozhatott.. Pl szerintem ezert se all meg az hogy ujrahasznositas…mert lehet hogy az a repulos eset megtortent mar Peter vilagaban…de a mostani vilagban mivel az esettel kapcsolatos ember nem az volt akire eloszor gondolt, ezert lehet a tobbi resztvevo csak kesobb jutott el ugyanarra a szintre. Nem mondom hogy Peter miatt de miert ne :)
Nekem tetszenek ezek a nuansznyi elteresek es ahogy kijatszak oket.

Llew - 2012. 04. 14. 14:16

Szerintem jó volt megint. Nekem bejön, hogy mostanság ilyen érzelgősre vették a figurát. A két Olivia hasonlósága-különbözősége, meg mindig jó. Annak örülök, hogy Broyes ezredes nem alakváltó, hanem csak áruló. Úgy látszik ő mindig az utolsó pillanatban dönti a helyes cselekvés mellett.

Llew - 2012. 04. 14. 15:09

Ja és az előzetes alapján a következő rész elég WTF lesz.

wondorog - 2012. 04. 14. 15:19

Nem csak a következő, az a bizonyos belengetett dolog minimum 2 részen át fog tartani, már alig várom.

Llew - 2012. 04. 14. 15:56

Egy tegnapi hír szerint két befejezést is forgattak, aszerint, hogy lesz-e ötödik évad.
http://tvline.com/2012/04/13/fringe-season-4-finale-spoilers-season-5/
Na, de mi lesz akkor, ha addig nem dől el? Akkor melyiket adják le?

winnie - 2012. 04. 14. 16:04

addigra eldől. vagy a fox informálisan megsúgja nekik. 05.11 a finálé, 15-én jelentik be hivatalosan az őszt.

AlrightSir - 2012. 04. 14. 22:57

Erre a 4×19 részre már nagyon szükség lesz az utóbbi (számomra kicsit közepes) részek után. Kivételesen megnéztem az előzetest, és enyhén WTF érzés fogott el.

D.W. - 2012. 04. 15. 14:14
D.W. - 2012. 04. 15. 14:18

Ha igaz persze,még nem hivatalos.

winnie - 2012. 04. 15. 14:27

dw: mi is írtuk már többször, hogy több az esély a folytatásra, mint a kaszára:) már hetek óta ez a helyzet, de változás azóta sincs.

Zirowe - 2012. 04. 15. 16:22

A mostani rész vége elég butára sikerült szerintem.

Ha Walter szerint az lenne a célja Jonesnak, hogy mind a két univerzumot összeomlasztja, tehát megsemmisíti őket, akkor ő meg a hajónyi “új lénye” hol a répába fog lakni?

Elpusztulnak ők is, vagy esetleg kimenekíti őket egy harmadik univerzumba?

Meg akkor ne is beszéljünk arról a paradoxonról, hogy ha sikerrel járna, akkor nem léteznének a megfigyelők, tehát Jones tisztában van azzal, hogy a terve nem járhat sikerrel. :)

S0m30n3 - 2012. 04. 15. 17:26

Zirowe: a megfigyelő mondta, hogy csak egy lehetséges jövőből jött, szóval Jones sikerrel járhat, semmi sincs kőbe vésve. (asszem :D )

mimumi - 2012. 04. 15. 17:46

Mi az a belengetett dolog? A Noé bárkája?

karit - 2012. 04. 16. 11:58

@Zirowe
Nem lehet, hogy az a rezonátor kütyü kizárólag a “párban előforduló” élőlényekből vonna gyököt, és nem a két univerzumot osztaná nullával? Ez esetben igen kevesen maradnának életben, köztük Jones az összes “szingli” kreatúrájával, bárkástól-alakváltóstól, vagyis kapna két kvázi üres univerzumot, amit az Áltudomány nélkül kedvére vegzálhat.

Legalábbis az eddigiek összeállnának így is: a múltkori lezuhant repülőgépes részben és még korábban az irodaházban, ahol összeolvadtak a “párok”, mind ilyen bemérő kísérletek is lehettek akár. Most, hogy megvannak a paraméterek, indulhat a műsor: Jonesnak nyilván van B-Z terve.

Szerencsére vannak az ilyen tételmondatok, mint

– Dr. Bishop! Ha visszamehetne az időben, ugyanilyen döntéseket hozna?
– Mivel így találkozhattam a felnőtt fiammal, nem hinném, hogy bármit másképp tennék.

Vagyis nem véletlenül mutatták újra a Gépet, lesz még itt répázás, és akkor a Kopasz Hónapnevek még egy szót se szóltak mindehhez.

Isteee - 2012. 04. 16. 20:33

Hjaj, a Kopasz Hónapneveken jót röhögtem :D

Azon már nem, hogy az első kiírásnál a Manhattan szóból hiányzott egy T betű…hajaj…
Az meg végképp fura, hogy Walter és Bolivia meg ennyire jól megvannak egymással.

Ha a 2 univerzumot egyesítenék, akkor a duplák meghalnának? Vagy hogy lenne ez?

Ez a gépezet mutatás meg olyan volt, mint egy pisztoly egy filmben: tutira el fog sülni vkinek a kezében.

Walter beszólásán fetrengtem:
– Fogyaszt kokaint?
– Ezen az oldalon nem.
:D

A 4X19-en berosáltam, miért nem lehet ilyen színvonalú részeket gyártani évadközben is?

Úgy tűnik az utsó 4 részt felpörgetik rendesen, ideje volt már :)

Cléda - 2012. 04. 16. 22:06

Walter csillogós köntöse nagyon ott volt :D

Llew - 2012. 04. 16. 22:41

Az nem Bolivia köntöse volt inkább? Én úgy gondoltam, tekintve, hogy előtte még a Fringe bázison közölte a nővel, hogy meztelenül alszik. Aztán talán rájött, hogy mégsem ildomos úgy szaladgálni vendégségben. Akárhogy is volt Bolivia szinte szemrebbenés nélkül fogadta.

karit - 2012. 04. 16. 23:00

@Isteee
“Azon már nem, hogy az első kiírásnál a Manhattan szóból hiányzott egy T betű…”

Mindig hiányzik, mert a túloldaliak egy t-vel írják. ;)

Isteee - 2012. 04. 17. 08:20

Húha, bocsi, ez eddig nem tűnt fel :)

A betűket figyelte valaki? Nekem most kimaradt a rejtett üzenet.

Llew - 2012. 04. 17. 09:45

Simon volt a felirat, itt mindig fent van, én is itt szoktam megnézni:
http://fringepedia.net/wiki/Portal:Episode_Guide

Dun - 2012. 04. 17. 21:46

Új főcíme lesz a Fringe-nek a 4×19-ben! Tessék:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gu8iAoyxaEA

Isteee - 2012. 04. 17. 22:01

Hjaj…ha nem lenne túl fáradt az agyam, most összeesküvés elméleteket gyártanék a további folytatásról :)

kla - 2012. 04. 17. 22:34

A Lost vége óta nem vártam ennyire sorozatrészt, mint a 4×19-et.

seven - 2012. 04. 21. 08:34

wow.

nem láttam semmilyen előzetest, igy már az első 5 perc akkor ütött nálam mint a ház.

lost óta nem varázsolt el ennyire sorozatepizód. imádkozom egy 5. évadért…

ar - 2012. 04. 21. 08:55

Jah, nallam is kb egy vonatgazolas sokkjaval ert fel a 19 … wow

energy - 2012. 04. 21. 09:28

Úgy utálom őket ezért! Most eljátszák, amit a Dollhouseszal?!

seven - 2012. 04. 21. 10:43

az a durva, hogy a 2. évad elején volt egy epizód ahol ez teljsen előre volt vetitve, talán a 2×03.

meg is van: http://fringepedia.net/wiki/Raymond_Gordon

gajdipajti - 2012. 04. 21. 10:48

“These are not the droids that you are looking for” – nagyon ütött (20-22 percnél)

Cevys - 2012. 04. 21. 11:05

Tátott szájjal néztem végig :D Minden szempontból ütött az epizód: képileg, zeneileg és hát a benne történtek… Desmondot (Simon) már sajnáltam, eltudtam volna velük képzelni a folytatást:D
Viszont nem látom, hogy hogyan fogják folytatni a jelenbeli eseményeket, hogy kapcsolódjon ehhez a részhez és ne csak egy random előreugrás legyen a jövőbe ez a rész. Az tűnne logikusnak, ha a következő is a jövőben játszódna, de hát ha már most megdöntik az Observereket valahogy, akkor miről szólna a feltételezett ötödik évad?

Szóval csak annyi a problémám, hogy nem látom a kapcsokat ami beillesztené ezt az epizódot a negyedik évad eseményeibe.

Tuonela - 2012. 04. 21. 11:18

Valóban nagyon jó rész volt!

Szerintem ez a rész úgy kapcsolódik a negyedik évad eseményeihez, hogy megmutatja azt, amiről September néhány résszel ezelőtt beszélt Peternek: nagyon fontos, hogy neki a megfelelő Oliviától szülessen gyermeke. Ott mutatta, hogy a Henry nevű fiának nem lett volna szabad megszületnie. Valóban, mostmár tudjuk, hogy milyen fontos, hogy helyette a Henriette nevű lánya szülessen meg.

A hátralevő részek rövid ismertetője szerint több rész idén már nem fog a jövőben játszódni. Valószínűleg, ha lesz következő évad, az fogja kifejteni az Observerek és az emberiség harcát.

Egyébként volt, akit meglepett az epizód végi cliffhanger? :)

Pörkölt - 2012. 04. 21. 11:42

A “cliffhanger” tényleg nagyon olcsó volt:) de az epizód első 5 perce mindenért kárpótol

Cevys - 2012. 04. 21. 11:45

A cliffhanger elég nyilvánvaló volt szerintem:D Mikor először láttuk Ettát már akkor.. És valószinűleg Olivia meghalt, ugye ott a golyó Etta láncán, és hát a csapattal sem volt együtt.
Az lenne a jó, ha a negyedik évad után az ötödik évad folytatná ott ahol ez a rész abbahagyta:D
Egyébként azon gondolkozom, hogy mi történt a másik univerzummal? Vagy egybeolvasztották a kettőt az Observerek? Érdekes egyébként, hogy a gépet most fogja megépíteni Walter és gondolom majd az Observerek “kiirtásaval” (?) fog elkerülni a távoli múltba, hogy majd később kiássák őket.

gajdipajti - 2012. 04. 21. 12:01

@seven: köszönöm a tippet, megnéztem a 2×03-as részt. Tényleg nagyon dúrván elültették ezt a szálat, hogy mit akarnak az observerek.
Gondolom a 3-as évad végén azért nem láttuk őket, hogy elfoglalták a bolygót, mert akkor a világegyetem megsemmisülőben van. Viszont itt van jövőjük.

S0m30n3 - 2012. 04. 21. 15:03

Amikor írták itt a blogon, hogy különleges rész lesz a 19-ik, azt hittem, hogy valami poénkodós szörnyűség lesz, amiből minden évadban van egy. Mivel ilyesmire számítottam, így teljesen meglepett, hogy egy ilyen brutális részt kaptunk, egyszerűen a legjobb eddig szerintem. Nagyon jó volt a sztorija, csak kár, hogy ennyire évad végén hozták ezt be, és ha jól olvastam, idén nem is lesz már folytatása.

A csajról én is rögtön tudtam, hogy Olivia és Peter gyereke. Tök jól összeértek a szálak.

Bhaal - 2012. 04. 21. 15:05

Nagyon jó rész volt, talán a legjobb különálló rész. Ha tényleg ez lenne a felállás a következő évadra, nem lenne semmi gond.

Amúgy olvastam valahol, hogy Anna Torv nem lesz benne az utolsó részben, szóval lehet, hogy még idén visszatérhetünk a jövőbe:D!

Bhaal - 2012. 04. 21. 15:14

Tipp: terminátorosra veszik a figurát, és valahogy az évad végén visszaküldik Etta-t a jelenbe!

Imádom, hogy lehet a Fringe-nél Lost-osan teóriázni megint.

Bhaal - 2012. 04. 21. 15:19

Még egy apróság:

Annyira vártam a “See you in another life, brotha’!”-t.

leila - 2012. 04. 21. 17:41

Ez rendkívüli volt. Megbocsájtom a “Peter hazamegy” szálat az összes felesleges bukdácsolásával együtt.

Walter visszaváltozott lelketlenné, mint Walternate.

William Bell mit keresett ott? Értem én, hogy Peter kiesésével nem párolgott el.

Üdítő volt, hogy Broyles kivételével régi szereplő nem is volt sokáig.

Csak kár, hogy így vége. És aztán megy minden a régiben.

Ötödik évadot ezzel a szállal!

És jó lenne tudni, mi történt odaát.

Ezek szerint az Observerek hurkokat tesznek meg az időben 2600-tól 2015-ig?

punyapapa - 2012. 04. 21. 19:24

Ez valami kimondhatatlanul eszméletlen volt. Nekem az a sanda gyanúm, hogy megalapoznak az 5. évadnak.
Szerintem ez a Walter Walternativ volt legalábbis abból gondolom, hogy amilyen hideg fejjel gondolkodott és simán levágta Bell kezét.
Bell még a s02e04ben beszélt Oliviának arról, hogy egy elkerülhetetlen háború közeleg. Az sanda gyanúm, hogy az Observerek elleni háborúra gondolt és valószínűleg a 4. évadnak úgy lesz vége, hogy az Observerek elleni háborút felvezeti.
Ami viszont jól jel mert eddig mindig azok a részek sikerültek jól amikben nem volt megoldandó ügy.
Hajj sok a kérdés de 3 rész múlva okosabbak leszünk.

Vilidzs Pipöl - 2012. 04. 21. 19:24

Aztamegba..ott.
Ez ütős rész volt rendesen, totálisan legyalulta az eddigi évad bénázásait.

Nagyon-nagyon remélem, hogy lesz új évad, és ezzel a szállal megy tovább.

seven - 2012. 04. 21. 19:27

punyapapa: nem, ez a “mi” Walterünk volt. Azért viselkedett máshogy, mert visszatették a korábban kivett részét az agyának. A 2. évadban volt egy epizód ahol pár percre ugyanezt megcsinálták, és ott is hasonlóan rideg volt a viselkedése.

Egyébként ha jól tudom azt mondták a készitők, hogy ha lesz 5. évad akkor ez az epizód lesz az alapja, szóval reménykedjünk :)

kecske0000 - 2012. 04. 21. 20:54
pumpika666 - 2012. 04. 21. 21:59

ebből a részből egy rohadt jó kis mozifilmet is lehetett volna csinálni

Lajoska67 - 2012. 04. 21. 22:03

Jó lett volna…ha ez egy sorozat indítója. Tényleg mozgalmas volt, érthető is, jó szereplők, cselekmény, gonosz öltönyösök (elcsépelt), minden rendbe. De így, egy átívelős sorozatnál, ahol nagyon részletesen felépített a történet, eléggé kár ilyeneket beleerőltetni minden előzmény nélkül. Az előző évad végén se szerettem, mikor előre ugrott Peter, most se. Túl sok kérdést vet ez így fel (mi lett 2012-ben, mi 2015-ig, mi van a másik világgal, stb.). Az első évad óta vártam, hogy Walter visszakapja a hiányzó agydarabot, de sajnálom, hogy csak a jövőbeli szituációban lett ez meg, én a nyomozásoknál megnéztem volna azért ilyen kőkeménynek. Hogy ez akkor a meglévő világegyetemünkön belül most melyik alváltozat, az szintén érdekelne.

Az elején még azt néztem, hogy na, ezzel a csajjal jól lekoppintották Annát, de nem éri utol, viszont a végére – bevallom – megvett kilóra, és Torv kisasszony tulajdonképpen nem hiányzott. Viszont hogy Peter lánya lenne, na az nevetséges.

Ja, és Broyles miért nem öregítették meg? 75 év környékén kéne lennie elvileg, de olyan 65-re hozták össze max., a kiállása meg változatlan marad (50-es). Kár volt. Nina Sharp sokkal jobb lett.

Llew - 2012. 04. 21. 22:09

Király volt.

nyina - 2012. 04. 21. 22:33

W O W

bogabi - 2012. 04. 21. 23:03

Lepetéztem… Ha kasza lesz évad végén, még jobban fog fájni.

S0m30n3 - 2012. 04. 21. 23:42

Lajoska67:
Nem volt beleerőltetve, pont ez a lényeg, hogy a történet ide vezet. Előzménye is volt, olvass vissza, valaki linkelte is, még a második évad harmadik részében volt róla szó, hogy megfigyelnek minket valakik és közeleg a háború. Hát ezt a sztorit folytatták most. A gép is azért tüntette el Peter-t, hogy ne szülessen meg a lánya, aki ugye most az ellenállás kulcsfontosságú tagja. September is direkt segített Peter-t visszahozni, mivel ő lázad a többi Observer ellen. Fel volt ez vezetve, csak nem a képünkbe nyomták az infókat, hanem célozgattak.

Az már tényleg lehet valakinek probléma, hogy nem időrendben mutatták a dolgokat, hanem most hirtelen a jövőbe ugrottak és egy üres lyukat hagytak, de pl. nekem ez is nagyon tetszett, sok kérdés felmerült, amire majd (remélhetőleg) kapunk választ is.

Nekem az összes bajom annyi, hogy túl lassan jutottunk el idáig, ha az évad végén kasza lesz, tuti mérges leszek, hogy nem voltak képesek több főszálas részt betenni és a független ügyek csomó időt elvettek, amikor előbb eljuthattunk volna ehhez a részhez nélkülük.

mary - 2012. 04. 22. 01:45

Ez (4×19) egy nagyon király rész volt! Sci-fi, mindenféle, imádtam! Már kb. az elején rájöttem, h ki Etta. Nem is tudom, honnan rémlett a neve.
Amúgy ki játszotta Simon Foster ügynököt? Egyszerűen nem tudom hova tenni az arcát, valahonnan ismerős.

mary - 2012. 04. 22. 01:52

Engem valahogy meglepett, hogy ennyire összefüggenek a régi dolgokkal az események, h ezek ide vezettek. Ezt csak azért mondom, mert néha úgy tűnt, mintha vaktában menne a dolog( nem mintha nem élveztem volna :) ), de örülök, h nem így van és az egész történet alatt lehet konspirálni. Ááá, ez annyira jó rész volt! :)

anarchoid - 2012. 04. 22. 01:59

mary : hat azert lehet ismeros neked mivel o volt a HATCH alatt a lostban …. desmond tutu ;)

kbence - 2012. 04. 22. 04:00

H A T A L M A S !

Ha ezután kasza és nem tudom, hogy mit csinálok magammmal

Waldi - 2012. 04. 22. 08:01

“These are not the droids that you are looking for”

Fringe, SW es Lost egy kepkockan. Geek mennyorszag :D

punyapapa - 2012. 04. 22. 10:31

seven igazad van erre nem gondoltam.

mary - 2012. 04. 22. 10:46

anarchoid: :) ez továbbra is meglepő tőlem, mivel a lostból csak 1 évadot láttam, azt is veszettül régen. :) Köszönöm szépen a választ!

Szandi - 2012. 04. 22. 10:53

Honnan volt sokaknak ismerős Etta neve?

mary - 2012. 04. 22. 11:26

Szandi: ne haragudj, nem tudok teljesen pontos választ adni, de volt korábban egy olyan rész, ahol Peter a jövőbe került, ahol Etta volt Oliviával közös lányuk, ott is ügynök volt. (asszem, de ha tévedek, akkor vki kérem pontosítson)

Isteee - 2012. 04. 22. 12:59

Hát hűűű..meg hááá…miért nem lehet ilyen részeket évad közben is csinálni? :D

Ez most a másik világban játszódott, ugye jól értelmeztem?

bence1002 - 2012. 04. 22. 13:28

Mary! Ő Ella volt, Olivia testvérének, Rachelnek a lánya, nem Etta. Nálam is ütött a rész!

cimbora. - 2012. 04. 22. 14:00

3.évadban az időutazós jelentnél nem Etta volt és nem is lányukvolt hanem Ellából(Rachel lányából) lett ügynök(:

bence1002 - 2012. 04. 22. 14:00

mary: Az Olivia testvérének, Rachelnek a lánya volt, Ella.

gareth - 2012. 04. 22. 14:18

Hát nem volt ez rossz, meg jó is volt, de addig elindítani egy új szálat, amíg nem zárják le a régit, főleg, hogy fejük felett ott a kasza.. elég érdekes.
Most van kb 3 részük mindent lezárni, miközben van annyi nyitott szál, hogy eltömné a szuezi csatornát.. pl ha belegondolok, hogy a világ helyreáll (és ezzel semmis az egész negyedik évad, közte a mostani rész is, hisz az ennek a jelennek a jövője, “gondolkozz 3 dimenzióban marty”, hehe), akkor máris ott tartunk, mint a harmadik évad végén, két ellenséges világ, egyik úszik a borostyánban, és be vannak pöccenve, másikban meg egyel több peter van az eleve elrendeltnél, szóval… nem lesz egyszerű.
Persze ügyes trükk megnyitni még egy halom szálat, hátha azt mondja a csatorna, hogy nesze még 12 rész, zárjál le mindent, de én ebben azért nem lennék olyan biztos :)

Lajoska67 - 2012. 04. 22. 14:57

Ha már így írjátok az előző évad végi időugrást:
-hogy a bánatban van, hogy akkor 2026-ban nem volt Observer-uralom? Azért, mert elpusztult a másik világ, már nem is kellettünk az öltönyösöknek? Megharagudtak, vagy mi?

Emellett:
-az öltönyösökről kicsit lehetett volna beszélni részletesebben, mert nekem az utolsó igazán velük kapcsolatos rész az volt, amikor az egyik egy lányt megmentett egy lezuhanó repülőre való felszállástól, a többiek meg ezért megölették egy bérgyilkossal, mert ez tilos nekik. Akkor valami rendszerváltás volt náluk, vagy hogy, mert egy ekkora világméretű tervet nem lehet két perc alatt kitervelni (és ugye már több részben susmusoltak vendéglőkben, itt-ott).

-az Observerek September szerint emberek, nem? Akkor miért beszélnek úgy az “őslakókról”, mint az állatokról?

-hányan vannak? Eddig egészen kevesen voltak, most meg -főleg az állmosásos résznél – tele volt velük minden. Vonattal utaztak…mikor tudnak teleportálni.

-Ebből adódik, hogy ha valaki uralhatja az időt, akkor általa a teret is (az ősrobbanástól a távoli jövőig minden ismertek), miért kell nekik elfoglalni a Földet ilyen kőkorszaki módon, terrorszervezetet kiépíteni, stb. Nevetséges marhaság.

-Ellenállás: ha legalább csak gondolatolvasók lennének Observerék, oké, ki lehet játszani őket. De ugrálnak az időben. Az időben! Megnézhetik akármikor, hogy mi lesz. Aztán visszajönnek, és lemészárolják az illetőt korábban. Kitörlik még a születése előtt őt is, az ismerőseit, vagy lelövik, ledobják egy hegyről, felakasztják, elégetik, akármit. Nem nagyon lehet jól kijönni az időutazók elleni harc történetéből szerintem.

-Broyles vállalta az államrendőrség vezetését? Hát ő volt az egyik fő pozitív hős! Ki írta a forgatókönyvet?

-Peter gyereke a másik Oliviától volt, de a hülye Walter meg ebben a világban volt, Astrid ebből a világból volt szintén. Szóval itt kis gubanc lesz.

Szerintem összességében túl nagyot markoltak most.

zolij - 2012. 04. 22. 15:15

@Lajoska67:
– miért foglalnának el egy pusztulóban levő világot? Épp azon dolgoztak, hogy megakadályozzák a két világ közt kitört háborút (ami ugyebár azért tört ki, mert Szeptember anno elterelte Walter figyelmét, aki így nem találta meg időben a Peter megmentéséhez szükséges szérumot)
– ember vs. állat: anno az Amerikát meghódító európaiak sem igazán vették emberszámba az ottani őslakosokat
– a 12 observer, aki a jelenben van valamiféle előreküldött különítmény, Szeptember mondta is Peternek hogy laboratóriumban hozták őket lére (emiatt valszeg jobb skilljeik vannak mint a többieknek)
– végtelen számú lehetséges jövő van, képtelenség mindegyiket figyelni, plusz valszeg csak ennek az “előreküldött” különítménynek van ilyen képessége
– Broyles gyanítom azért vállalta a kooperációt, hogy ne töröljenek ki mindenkit az observerek, hanem a Fringe divízió foglalkozhasson az ellenállással, emberi módszerekkel
– Peter gyereke bOliviától fiú volt, Henrynek hívták. Azonban az egy olyan esemény volt, aminek nem szabadott volna bekövetkeznie, azonban amikor Szeptember megzavarta Waltert, az egész valóság megváltozott

Isteee - 2012. 04. 22. 15:29

Lajoska67: megpróbálok legjobb tudásom szerint válaszolni :D

Ha elpusztul az egyik világ, lehet az Observerek pont abból a lehetséges jövőből jönnének, de ha az elpusztul, akkor ugye ez nem lesz lehetséges. 2600-ban már elpusztult egyszer a Föld, lehet csak azon dolgoznak, hogy olyan kimenetele legyen a jelennek, ami fenntartja számukra azt a lehetséges jövőt, amiben ők léteznek. Bár ez az időutazásos téma nekem sem tiszta teljesen, de sztem túl sokat változtatnak, ami jelentősen változtathatja a sok lehetséges jövőt is. De ezek is csak feltételezések, mint a továbbiak is :D

Hogy hányan vannak, azt nem tudom, de mivel 2600-ban is rengeteg ember él a bolygón, lehet nagy részük Observer, de az is lehet, hogy csak egyszerre voltak jelen egy időben :)

Az állatos dolog sztem nem lényeges, az csak egy fricska volt Broyles-nak Windmark részéről. Bár az Observerek elvileg érzelemmentesek, ezért is nevezhette az embereket állatoknak, mert hagyják, hogy az érzelmeik eluralkodjanak rajtuk. Tudom ez kicsit paradoxonul hangzik :)

Hogy miért kell nekik ilyen szervezetek alkotni és kontrollálni mindent? Sztem azért, hogy az egyik lehetséges jövő létezzen, ami által ezt az egész időutazós dolgot tudják művelni. Ha valami nem úgy alakul, akkor az ő jövőjük sem létezik, vagyis ők maguk sem.

Ez megint egy fogós kérdés, hiszen ha megváltozik valami a jövőben, akkor lehetne ennek kihatása a múltra is: pl. ha én visszajövök a jövőből és megpróbálom kiiktatni magam, akkor ez a helyzet az adott időponttól nem is létezik. Ha visszajövök 2036-ból és kiiktatom magam 2012-ben, akkor a 2012-2036 közötti dolog meg sem történt, hiszen kiiktattam magam, ergo nem is jöhetnék vissza. Pedig megtörtént, csak ez az időszak törlődik, hurkok vannak. Szóval annak is van jelentősége, hogy ki mikor avatkozik be az idővonalba és mikor idézi elő a változást.

Az nekem is fura volt, hogy gondolatot olvasnak, meg kitörölnek embereket az idővonalból. Etta sem bukott le így, azt sem értem. Sztem pont az előzőleg felvázoltak alapján (hogy ki mikor avatkozik be) simán lehetséges, hogy legyőzzék az Observereket.
Etta és Simon is azért akarta Waltert, mert az ő segítségével meg lehet változtatni a jövőt és a múltat is, hiszen az a gépezet sok mindenre képes. Ha sikerrel járnak, megváltozik a jövő, ha Peter ismét változásokat tud végezni a géppel, akkor a múltat is megváltoztathatja. Mindegy mikor történnek a dolgok, csak legyen rá lehetőség. Gondolom én :)

Azt viszont nem értettem, hogy az alternatív valóságban voltak a mi “eredeti” szereplőink is, AlterNina például a mi Ninánk volt sztem, de ugye nem tudjuk mi történt 2012 és 2036 között, csak azt, hogy Walter beborostyánozta magát, Bellyt, Petert és Oliviát is. Szerintem azért, hogy megmentse magukat későbbre.

Broyles sztem így védte az embereket. Inkább a kisebb rosszat választotta, így védte az embereket/őslakosokat és az ellenállást is.

Nem markoltak túl sokat szerintem. Csak nagyon sok kérdés felvetődik mindenkiben, viszont a 4×19 felvázolt egy lehetséges jövőt, amit az időutazással és a gépezettel bármikor össze lehet kötni a jelennel. És remélem ez elegendő alapanyag lesz egy következő évadra, csak el ne szúrják az írók. Nagyon sokat ki lehet hozni ebből a dologból, kár, hogy ezek mindig évad végekre maradnak.

Én simán el tudom képzelni, hogy megmentik a 2 világot, megváltoztatják a jövőt és a múltat is, anélkül, hogy elvesznének az emlékek, az emberek vagy hogy a 4. évad felesleges legyen és visszatérjenek az eredeti állapotokhoz, ami a 3. évad fináléja előtt volt. Mert ha még ez is történik, Peter biztosan fog mindenre emlékezni és Olivia is majd idővel.

:)

Isteee - 2012. 04. 22. 15:35

Egy kérdésem nekem is van: Walter agyából darabokat ugye azért szedtek ki, mert kezdett olyan emberré válni, amilyenné nem akart. A 3. évadban viszont kiderült, hogy olyan infók is voltak benne, amik szükségesek lettek volna. Ha jól emlékszem, Walter volt az, aki megalkotta a gépet a jövőben és ő küldte szerte-szét a világban vissza a múltba, hogy ne okozzon problémát, ugye?

Az mondjuk vicces volt, hogy az egyik darbkát beletették vmi zöld trutyiba és azt beinjekciózták neki, nem is értettem így hogy térhettek vissza az emlékei?
Viszont a 4. évadban ismét a hiányzó agydarabos Walter van, ugye?

Na jó, ez 2 kérdés volt, de ugyanaz :D

zolij - 2012. 04. 22. 15:48

miért gondoljátok, hogy ez a lehetséges jövő az alternatív univerzum jövője? Az alternatív univerzumban nincsen Massive Dynamic, hiszen Bell meghalt fiatalkorában egy autóbalesetben. Ennek megfelelően a 4×19-es jövő a rendes (szőke Oliviás) Fringe univerzumban játszódik.

Isteee - 2012. 04. 22. 15:57

A borostyánozás miatt gondoltam én, hogy az alternatív univerzumban vagyunk.
Hiszen a Bridge, amit Peter hozott létre, az gyógyítja a 2 világot és egyelőre stabilan tartja a helyzetet, max Jones akciói és utazgatásai miatt romolhatna az állapot és az eredeti univerzumban nem kellett borostyánozni.
Bár az is igaz, hogy Massive Dynamic csak a rendes világban volt.

marcus - 2012. 04. 22. 16:01

Lesz poszt remélem a részhez! Ráadásul lesz 5. évad is, csak azt nem tudni hány részes, csonka évad lesz feltehetőleg.

9/10 a részre!

Llew - 2012. 04. 22. 16:07

A kommenteket olvasva olyan érzésem van, mintha sokan hang nélkül nézték volna az epizódot, vagy alkalmi nézők lennének.

mary - 2012. 04. 22. 16:15

hupsz, bocsi, tévedtem (bőszen pirul). Lehet nem ártana megnézni újra néhány részt :)

ClarisseW - 2012. 04. 22. 17:07

Marha jó volt, csak azt nem értem, ha ilyesmit is össze tudnak dobni az írók, máskor miért nem igyekeznek? A mostani évadban azért volt néhány felejthető (unalmas) pillanat.
A részről úgy önmagáról, azon kívül hogy remek volt, nem sokat tudnék mondani. Nem megyek bele a jövő/másik univerzum problémájába, mert úgy is meg fogjuk látni (meg minden elég komplex ahhoz, hogy belezavarodjak), ugyanis elvilegben lesz ötödik évad, még akkor is, ha csak csonka (max. 13 rész).
Amúgy szerintem néhány pillanat után sejthető volt hogy Etta Olivia és Peter lánya. (A színésznő egy kicsit hasonlít is Anna Torv-ra)Simonért meg kár, szimpatikus volt.

(Ezt csak zárójelben kérdezem, mert nem igazán ide tartozik, és tudom hogy ezer és egyszer átvariálták már a dolgokat, és lehet hogy nem is fontos, de mi lett azzal a “kis” Megfigyelővel, akit még Olivia szabadított ki egy ház alagsorából? Akivel a sárga M&M-seket válogatták? Már egy ideje kíváncsi vagyok rá…)

Az egész időutazós-kavarjuk meg jól a dolgokat-próbáljunk hatni a jelenre/múltra dolog visszahozásáért és a történetért ez a rész nálam 9/10-es. (Az eddigi részek általában 7/10 környékén voltak.)

winnie - 2012. 04. 22. 17:17

igyekeznek, a lehető legjobbat próbálják, csak most különleges epizódot akartak, mert ugye 19-es volt, de nyilván ilyenekkel nem lehet megtölteni a teljes évadot, viszont fillernek teljesen jó.

Asterix - 2012. 04. 22. 20:09

Nagyon jó rész volt tetszett az alapötlet, a kivitelezés, a sok kopasz le akaja igázni a földet….
Az előző évadokban a kedvenc részeim közé tartozott, amikor Olivia képességei előjöttek, bevillanások a másik univerzumból stb., de ezzel úgy érzem nem igen akarnak foglalkozni az írók. Pl. Úgy is el tudnám képzelni a sorozat folytatását, hogy Etta is rendelkezik képességekkel és nem tudnak a fejében matatni az observerek, sőt akár még mentális szinten is szembe tudna velük szállni és emiatt is ő lehetne a felkelés vezetője ugyebár.
Szerintem simán össze lehetne gyúrni ebből a részből egy új sorozatot is.

mimumi - 2012. 04. 22. 20:28

nagyon egyszerű, miért nevezett minket az observer állatoknak. merthogy ők magasabban fejlett emberek, nekik mi csak fejletlenebb majmok (?) vagyunk. szokásos kultúrfölény.

Lajoska67 - 2012. 04. 22. 20:56

Némelyik válaszötlet egészen jónak tűnik, másikak kevésbé. Amúgy nekem még olyan ötletem van, hogy a Jones-féle terv az volt, hogy összeolvasszák a két világot valami furcsa módon. Titokban ezzel valahogy az Observerek tervét szolgálja (mert így csak 1-et kell leigázni, vagy valami hasonló). Sikerül összeolvasztania, így minden szereplőből csak egy marad, és ez okozza a furcsaságot. És ezért nem beszélnek a másik világról sem.

harmundo - 2012. 04. 22. 21:34

Nincs időm kommentálni, megyek tüntetni a FOX székház elé tüntetni egy 5. évadért, ami ebben a jövőben játszódik.

stüni - 2012. 04. 22. 23:05

Csak nekem nem tetszett ez a rész? szerintem csak nem tudnak már semmi újat kihozni belőle…imádom ezt a sorozatot, de lehet, hogy tényleg elfáradt már. :((

Dun - 2012. 04. 23. 12:22

stüni, ha ez nem volt új akkor semmi :D!

Vektor - 2012. 04. 23. 18:52

Mennyi az esélye, hogy folytatják ezt a történetszálat az ötödik évad elején? Anna Torv mentes utolsó évad? El nem tudom képzelni, hogy kiírják a főszereplőt a negyedik évadfináléban.

A megfigyelők hirtelen átváltozása semleges szemlélőből főellenségbe elég komoly fejvakarásra adott okot. Ezt most mégis hogy fogják rendesen megmagyarázni az írók anélkül, hogy nem válik izzadságszagúvá az egész?

És mi lesz Jones-szal? Fog vele egyáltalán bárki foglalkozni a 4×19 után?

Vektor - 2012. 04. 23. 18:54

Jól van, én sem tudom, mit akarok írni.

“Ezt most mégis hogy fogják rendesen megmagyarázni az írók anélkül, hogy izzadságszagúvá válik az egész?”

winnie - 2012. 04. 23. 19:22

“Mennyi az esélye, hogy folytatják ezt a történetszálat az ötödik évad elején?”

létezik, hogy foglalkozzanak ezzel a szállal tovább?

kerestem post 4x19es interjúkat, de nem nagyon találtam. valaki?

Vektor - 2012. 04. 23. 19:34

winnie: Én a rész utolsó percéig vártam, hogy kap a történet egy normális lezárást, amivel beteljesíti filler mivoltát, de helyette a levegőben hagyták a dolgot. Szerintem Olivia életben fog maradni az évadzáróban, és a 4×19 megmarad egy “Mi lett volna, ha…” kitekintésnek.

Isteee - 2012. 04. 23. 19:40

Szvsz nem hiszem, hogy Oliviát kiírnák a sorozatból. Azt tudnám elképzelni esetleg, hogy meghal, de aztán Peter megint alakít majd vmit a géppel és akkor megint új irányt vehet ez az egész.
De én most teljesen tanácstalan vagyok a folytatást illetően… :D

kla - 2012. 04. 23. 19:48

winnie: inkább csak tweetek voltak a showrunnerektől. Az 5. évadban (még csak véletlenül le írom le azt a szót, hogy “ha” :D) biztosan foglalkozni fognak ezzel, sőt. Ez nem csak egy gimmick-epizód volt, mint mondjuk annó a Heroesban.(ó, az volt sorozatos korszakom legszebb éve, bár nem feltétlenül a Heroes miatt) Hogy milyen formában, melyik idősíkban, az már más kérdés. Szerintem vagy az lesz, hogy megpróbálják megakadályozni, vagy párhuzamosan lesznek jelenetek a 2010-es és 30-as években. Anna Torvot biztos nem írják ki.

kla - 2012. 04. 23. 19:49

*megpróbálják megakadályozni, hogy az Observerek elfoglalják a bolygót, meg Olivia halálát.

winnie - 2012. 04. 23. 19:57

kla: köszi, beírom a hírekbe.

D.W. - 2012. 04. 23. 20:51

Nem hivatalos,de Joel Wyman szerint (aki a fringe egyik atyja,és producere) egy 1-10-ig terjedő skálán 9.99 esély van rá, hogy kapunk 5. évadot,és ráadásul ezen a héten fogják valszeg bejelenteni. MUHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!

http://www.spoilertv.com/2012/04/fringe-season-5-99-certain-to-happen.html

Dun - 2012. 04. 23. 21:49

D.W.
Pont ebben a pillanatban olvastam én is!! :D Most akartam beírni =) ! Reméljük nem a maradék 0.01 esély fog beteljesülni! :D Fringe 5. évadot :D!

mary - 2012. 04. 23. 22:08

Ó, igen, 5. évadot szeretnék, mindenképp!!!

f.ckimbrave - 2012. 04. 27. 00:52

Huhh, én most tartok a 4×01-nél és bevallom h a kommentjeitek nélkül nem nagyon vágnám hogy mi van… Bár még így is zavaros 1-2 rész :D Kíváncsi vagyok a folytatásra, bár úgy olvastam, hogy sokan elégedetlenek az évaddal a követhetetlen szálak miatt.

f.ckimbrave - 2012. 04. 27. 01:14
S0m30n3 - 2012. 04. 27. 06:29

Azt figyeltétek, hogy az ötödik évados bemutatóban a végén a jövős szál opening-jében látott stílusban van kiírva, hogy FRINGE : the final season ? Nem hiszem, hogy véletlen.

Aki nem látta volna: http://youtu.be/gvWqOZL8JXA

Gigi - 2012. 04. 27. 16:56

Akkor kövezzetek meg, de nekem egyáltalán nem tetszett a rész. Mármint jó volt persze, hogy a jövőben játszódik, és Peter és Etta egymásra találása megindító volt, nem mondom. Kilométerekről lehetett érezni, hogy Etta Peter és főleg Olivia lánya, de tényleg jó volt, hogy így ráismertek egymásra.
Jó ötlet volt behozni a képbe Waltert, aki most még egy kicsit még a szokásosnál is zakkantabb volt, ez is rendben van.
Viszont a fő szál, a jövőbeli világ valami hatalmas nagy hülyeségre sikeredett, már bocs.
Eleve, kezdjük azzal, hogy a megfigyelők a jövőbeli emberek. Nem? Tehát akkor nem értem annak a lépésnek a logikáját, hogy visszamentek, leigázták az őseiket, és átvették az uralmat. És ez semmilyen kihatással nincsen a rendkívül érzékeny univerzumra, ellenben azzal, amikor Walter átment az egyik világból a másikba, ami persze felborította a világ rendjét…
Azt tudjuk, hogy Olivia meg fog halni, én azért sajnáltam, hogy így lesz.
Az “új” csapat nagyon unszimpatikus volt, végig hiányoltam a régieket.
Amúgy mi történt a másik világgal? Már megint agyonbonyolították a sorozatot, maradhatott volna inkább az a természetfeletti-nyomozgatós, mint az első évadban, sokkal szerethetőbb volt.
Még erre a “final season”-ra kitartok mellettük, de remélem, nem térnek vissza a jövőbe.
Amúgy Lincoln hova tűnt?

Llew - 2012. 04. 27. 17:07

Gigi elmondták, hogy a megfigyelők egy tönkrement Földről jöttek vissza. Mi értelme volt? Ugyan az, mint a Terra Novánban, tiszta lappal akartak kezdeni, csak itt nem egy csapat idiótát küldtek vissza. A Hónapos csapat, mint egy rendes speciális alakulat megfigyelt, és előkészítette az inváziót aztán jött a többi kopasz és átvették az uralmat.
Azt meg ne várd, hogy most egyből mindenre választ kapsz. Még van az évadból pár rész ott kiderülhet mi lett a másik világgal, Olíviával, stb. Aztán meg a többire ott lesz az 5. évad.

Isteee - 2012. 04. 27. 18:04

Bárhogy alakul is, én örülök, hogy lesz 5. évad. Remélem korrektre sikerül, és nyugodtan búcsúzhatunk el a sorozattól. Bár ahogy olvastam egy kicsit megnyirbálják a költségvetést, nem vagyok biztos benne, hogy ez jót jelent.

seven - 2012. 04. 28. 01:47

Gigi, elöszőr is nagyon szépen el volt magyarázva hogy a megfigyelők miért mentek vissza. Másrészt ők már a sorozat elejétől ugrálnak időben és univerzumokban egyaránt, ergo nem értem miért kell csodálkozni hogy most miért nem dőlt össze a világ – nyilván SOKKAL fejletebb technológiát használnak mint Walter.

“Amúgy Lincoln hova tűnt?”

ezt meg végképp nem értem – jövőben játszodó epizód volt, ki tudja? :D

seven - 2012. 04. 28. 08:59

4×20, ez durva volt. Az utolsó 15 percet annyira eltalálták, hogy nagyon. És fogalmam sincs mi lesz a fináléban… áááá

Bhaal - 2012. 04. 28. 14:52

Gyors kérdés ami nagyon izgatott egész végig, és megakadályozahatta volna a kapu bezárását:

-Miért nem hozták át a Cortexiphanos emberkék másait a másik oldalról, mint ahogy tették azt Nick-el is? Ha áthoztak volna mindenkit, akkor nem tudtak volna a másik világgal kapcsolatot teremteni a cortexiphanos alanyok, csak a saját világunkban, vagyis nem “húzták” volna egymásba a két valóságot és nem tört volna össze a két világ. Ha a frekvenciák számítottak volna, akkor meg a 4×18-ban megismert módszerrel át is tuningolhatták volna őket, és így megint megszakadt volna a kapcsolat.

Ha valaki megtudja magyarázni, hogy miért nem tették ezeket illetve hogy egyáltalán miért nem jutott eszükbe ez a megoldás, azonkívül, hogy “nem volt rá idejük”, azt megköszönöm.

Amúgy nagyon jó rész volt, főleg hogy ismét volt Walter/Walternate párbeszéd, ami mindig állat. A 4×19-ből egy-két kérdést kipipálhatunk, de remélem nem ez volt az utolsó alkalom hogy láttuk pl Fauxliviát (nagy kedvenc), vagy Lincoln-t! 8/10

Llew - 2012. 04. 28. 15:50

A nem volt idő mellet :D azért mert nem tudták hol lesznek legközelebb. Olivia egyedül Nickkel tudott kapcsolatba lépni.
Nekem az a drasztikus megoldás jutott eszembe, hogy ki kell nyírni az embereket, legalább az egyik oldalon, de persze ehhez is előbb meg kellett volna őket találni.

Lajoska67 - 2012. 04. 28. 15:54

Hát ez ótvar volt. Már nem is csak önmagában a rész, hanem hogy most megint itt voltak. Mit élhetnek át a készítők? Ez amúgy most melyik idősík volt? Peterért ugyanúgy nyöszörögte a Walterek, mint az első évadokban, holott a 4. elején még egyik se tartotta a magáénak. A géppel való szarakodás, és az összes szereplő úgy viselkedett, mintha a 3. évad végén Peter nem törlődött volna ki, és minden rendben ment volna onnan tovább.Gondolom akkor a következő rész amúgy a jövőben játszódik megint, vagy valami semmitmondó különálló rész lesz. Olyan, mintha nem tudnák eldönteni, hogy mit is gyártsanak igazából. Túl sok az ötlet a koncepcióról, részenként meg néha túl kevés. Nem csodálom, hogy sokan elpártoltak tőlük.

Llew - 2012. 04. 28. 16:14

Komolyan, ugyan nem barátok közt egyszerűségű a sorozat, de azért nem is kell agysebésznek lenni, hogy követni lehessen.

wondorog - 2012. 04. 28. 17:44

Már nem lesz különálló rész, dupla évadzáró lesz (part 1&2), csak különböző héten adják le.
Hát remélem tényleg nem szabadultunk meg a másik világtól, Walternative-Walter jelenet zseniális volt, belátták végre mindketten, hogy nem haragudhatnak egymásra (főleg Walternative), mert minden a jó cél érdekében történt. Várom az évadzárót, a vége tuti az lesz, hogy beborostyánozzák magukat, és 5. évadra jöhet a jövő.

seven - 2012. 04. 28. 20:02

Lajoska: Nem igazán értem mit olyan nehéz megérteni, egyáltalán nem bonyolult a Fringe.

Mi az hogy melyik idősik volt?! A 4×01 óta ugyanazt látjuk, minden epizódban. Az évad első fele pont arról szólt, hogy Peter újra megbarátkozzon Walterrel és összejöjjön Oliviával, egyáltalán nem hirtelen volt az összeborulás.

Az epizód egy abszolút logikusan felépitett finálé-felvezető volt. A 4×01-ben bemutatták hogy mire használják a gépet és hogy miért, itt meg kikapcsolták, Jones miatt. Ennyi.

Zirowe - 2012. 04. 28. 22:02

Engem csak az zavar, hogy az előző évad végén Peter eltűnt a gép bekapcsolása után, majd csak a következő évad első részeiben tér vissza, de ki lett törölve az idősíkból.

Eddig oké.

De egyik oldal sem tette fel azt a kérdést, amíg Peter nem létezett, hogy a gépet ki és hogyan indította be?
Mert ugyebár azt csak Peter tudta beizzítani, ahogy mondták is a mostani részben (sőt, az is kiderült, hogy a bekapcs interfész teljesen hiányzott pont emiatt).

Elfogadták, hogy csak úgy van és működik magától?!

kla - 2012. 04. 29. 00:08

Egyik oldalnak sem volt kérdés, hogy a gépet ki indította be, hiszen ők láthatták, ahogy megtörtént: mi csak a 4×01-ben kapcsodtunk be a “narancssárga idővonal” eseményeibe, de Peter kitörlődése visszamenőlegesen rengeteg mindent megváltoztatott, amiről a karaktereknek konkrét emlékeik is vannak, és aminek láthatjuk is a következményeit, pl. hogy Jones életben van. Szóval, bennük fel sem merül a kérdés, hogy ki indította be a gépet…

…abban viszont igazad van, hogy bennünk tényleg felmerülhet, és valami választ adhattak volna erre. Sok jelentősége valszeg nncs, de ha már – úgy tűnik – nem fog maradéktalanul helyreállni az eredeti idővonal, jó lenne többet megtudni a háttérsztoriról. Az meg már tényleg nagyon fejfájós kérdés, hogy hogyan került a gép ebbe az idősíkba, mert ugye az eredeti, azóta megváltozott idősíkba is annak egy azóta megváltozott jövőjéből került. :)

Vektor - 2012. 04. 29. 10:37

Zirowe: Ez szerintem örök rejtély fog maradni.

A fentebb említett logikai hibától eltekintve a 4×20 az évad egyik legjobb része volt. A főszál még mindig hihetetlenül unalmas, de legalább talán először az évadban érezni lehetett, hogy van valami súlya a történetnek. Volt pár egész jó párbeszéd, kiváltképp a két Walter eszmecseréje. John Noble egy párhuzamos univerzumban ezzel az epizóddal Emmy-jelölést kapna. A vörös univerzumnak a sorozat szempontjából vége, ennél jobb lezárást nem kaphattak volna, ideje továbblépni.

Llew - 2012. 04. 29. 11:01

Azért én nem még írnám le Boliviát és Walternatívot.
Viszont John Nobelnek tényleg kijárna egy Emmy most már.

Dun - 2012. 04. 29. 12:25

Ááááá remélem, hogy még visszatér vöröske :( :D! Jobban a szívemhez nőtt mint a szöszi Oliv! :D

Gigi - 2012. 04. 29. 18:17

Jó, igazából próbáltam alátámasztani, hogy miért nem tetszett a 4×19, egészen egyszerűen nem tetszik, hogy egyfolytában bonyolítják a sztorit, össze-vissza zagyválnak mindent, ugrálunk térben-időben, már mutatója sem maradt a régi hangulatosságának. :( És ez kár.
Csak azért nem akartam idáig kaszálni, mert már a finisben vagyunk. (na meg, mert még a leggyengébb sorozat kaszájára is szinte képtelen vagyok rászánni magam, a FOX kaszájáig képes voltam nézni az I hate my teenage daugther-t, pedig nem volt egy minőségi sorozat)
Aztán meglátjuk ezt az 5. évadot, én azért válaszokat várok.

clegane - 2012. 04. 29. 18:20

Gigi: mire szeretnél választ kapni…?

Zirowe - 2012. 04. 29. 18:28

kla: de pont azért, mert visszamenőlegesen lett kitörölve Peter, a folyóba esése pillanatáig, és egyáltalán nem emlékeztek rá, azt se tudták kicsoda, ezért nem emlékezhettek arra, hogy ki kapcsolta be a gépet.
+ha emlékeztek volna rá, akkor nem kellett volna Peter segítsége a bekapcsoló interfész újratervezéséhez.

Tehát konkrétan adott volt egy gép, ami beüzemelt és még csak bekapcsolója sem volt, csak irányítója.

Igen, az meg a másik kérdés, hogy akkor a jövőből gépet visszaküldős alternatív jövő sem lett volna..

És a paradoxonok csak tovább gyűlnek!:D

De persze lehet itt is kiderül az utolsó részben, hogy minden egy kis fényforrásból származik, amire az observerek vigyáznak.. :D

clegane - 2012. 04. 30. 00:14

Zirowe: kla szerintem arra akart utalni, hogy ugyan azt nem láthattuk mi nézők, hogy ki kapcsolta be a Peter nélküli világban a gépet, de ez nem jelenti azt, hogy “egyszer csak beüzemelt”, hanem simán lehet hogy volt annak egy története, hogy miért és hogyan kapcsolták be, csak mi erről lemaradtunk. szóval ez nem feltétlen paradoxon.

Zirowe - 2012. 04. 30. 10:25

clegane: de ha még csak bekapcsoló interfésze se volt Peter újra megjelenéséig?!

Ati7 - 2012. 04. 30. 12:53

Az a helyzet, hogy az ilyen időutazós dolog mindig meleg, pont a paradoxonok miatt. És mivel időutazás nem létezik, sajnos le kell nyelnünk, hogy nem kapunk mindenre választ, mert nemhogy a készítők, a sokkal nagyobb koponyák sem tudják.:) Ilyen egyszerű.:) 4×20 nagyon jó rész volt, végre volt súlya a történetnek. Az utolsó 5-10 percet nagyon eltalálták.

Dun - 2012. 04. 30. 17:02

Arra leszek kiváncsi, hogy ki az az ember aki a 3×19-ben volt és elvileg ő fogja megölni Olivot! Előbb megnéztem, de nem rémlik az arca, a pólóján meg van vmi jel!

fringefan - 2012. 04. 30. 20:59

Dun! Az Bell elméjének kivetülése volt. Meg utaltak is a 4×19-ben arra, hogy megölte Oliviát.

Zora - 2012. 05. 01. 18:01

Nagyon tetszett a 19 és a 20 is.
Viszont amire többen számítanak, hogy az utolsó részben jön a borostyánozás, aztán 5. évadban a 19 folytatása: ez biztosan nem lesz. Etta azt mondta, 4 éves volt, mikor utoljára látta a szüleit(vagy meghaltak – valami ilyesmi). Tehát ha Olivia most terhes, akkor lehet a lánya 2016-ban 4 éves. (Vagyis, mint ahogy azt nagyon sok filmben utálom, hogy nem következetesek az évszámokkal, most április volt, tehát legkorábban ’13 januárjában szülhet, dehát ilyen apróságokon ne akadjunk már fenn!)
Azt meg nem hiszem, hogy évadzáróra ugranak 4 évet…
Jó lenne ez a lehetséges jövő 5. évadnak, na de Anna Torvot kiírni?!?!
Ha elemezzük Szeptember mondatát: Oliviának mindenképpen meg kell halnia!, ebben nem szerepel: és halottnak is kell maradnia! Tehát, úgy lehet megcsavarni, hogy a klinikai halál állapotába kerül, ahol Szeptember segítségével előreugrik a jövőbe és megtudja, hogyan és mivel lehet a jelenben a Megfigyelők ellen harcolni!
Vagy ez már nagyon elrugaszkodott gondolat?

Zirowe - 2012. 05. 01. 19:00

Zora: 5×19 nem is lesz, mert az utolsó évad csak 13 részes.

Zora - 2012. 05. 01. 19:54

Zirowe- 2012. 05. 01. 19:00 :

Többen írták korábban, hogy az 5. évadot szívesen látnák a 4×19 folytatásaként. Én ezt rövidítettem le egy mondaton belülre…

Isteee - 2012. 05. 02. 09:58

Nagyon ráálltatok erre, hogy kiírják oliviát. Miért tennék? Tutira olyan megoldás, hogy nem írják ki. Sztem legfeljebb majd a köv évadzáróban lehetne ilyen kérdéssel foglalkozni. Vagy ha a mostani utolsó 2 részben is kerül elő ez, biztosan lesz olyan megoldás, hogy nem halt meg, vagy majd az 5. évadban alakul vhogy ez a dolog. :)

Llew - 2012. 05. 02. 10:45

A főszereplőt nem írják ki négy évad után 13 rész kedvvéért. Hülyeség.

S0m30n3 - 2012. 05. 02. 17:02

Én úgy képzelem el a következő évadot, hogy a 13 rész fel lesz osztva, egyik rész a “jelenben”, másik a jövőben fog játszódni (pont mint a harmadik évad elején egyik rész egyik univerzumban, másik a másikban). Olivia még ha meg is hal, akkor is csak az évad végén fog a “jelenben” és így is tudott szerepelni 6-7 részben.

A jelenes szálban kezdődne el az egész harc, próbálnak ellenállni, rájönnek, hogy nem megy és a végén beborostyánozzák magukat. Közben a jövős szál meg folytatódna ott, ahol a 4X19-ben vége lett.

Cevys - 2012. 05. 05. 10:27

Miért, Astrid?:(

seven - 2012. 05. 05. 10:41

Hmm, Jones halála érdekes volt. Az 1. évadban sokan panaszkodtak hogy túl hamar halt meg, és hogy a nagy titokzatosság és előkészületek ellenére a végső célja “márpedig megmutatom Bellnek mit tudok!” nevetséges volt.

Ebben az évadban, úgy tünt hogy a készitők is egyetértenek. Többször lett emlitve hogy valójában nem jöttek rá hogy mi az igazi célja, stb.

Ennek ellenére most talán még egyszerübben halt meg. :D Szóval úgy tünik tényleg ennyire futotta ő, nagy beetetés volt az egész.

Bell visszahozása jó húzás volt, és rögtön logikusabb minden ami eddig történt.

Amúgy maga az epizód izgalmas volt, és most aztán végképp nem lehet panaszkodni, volt történés rendesen. Az is tetszik hogy Olivia végre aktivan használja az erejét. Már az első évadban tudtuk, hogy mire képes, de eddig mindig csak tesztelték. Bár a kinectes verekedés kicsit megmosolyogtató volt :)

Astridot lelőtték. Na, ez talán a legfurcsább történés. Ugye a jövőben játszodó epizódban életben van. Igy a logika azt diktálja, hogy túléli…

na persze az lesz az igazán nagy vicc ha meghal.:D

Hát, lehetne már jövőhét szombat. Nagyon kiváncsi vagoyk mit hoznak ki ebből.. az évad egyáltalán nem volt hibátlan, sőt, talán az eddigi leggyengébb Fringe évad, de a végére nagyon szépen felhúzták.

arti - 2012. 05. 05. 10:57

Azt hittem Nimoy már nem vállal forgatást, csak szinkront, jó újra látni.

Llew - 2012. 05. 05. 11:07

Ne már, hogy Astrid meghaljon!
Olíviából viszont milyen szuperhőst csinálnak apránként.
Az ujjvágás és a regenerálódó süti látványos kihangsúlyozása kapcsán arra számítottam, hogy Jones Olívia után megy a tetőn, és ő ezek kapcsán éli túl a támadást, vagy támad fel belőle. Szóval azért nem adnám fel a reményt, hogy Astrid is megmenekül.
Bell akar saját univerzumot? Érdekes. Jones viszont mitől lehetett olyan értékes az adott pillanatban, hogy az eddigiek után megérje feláldozni? Mert nekem egyelőre a fénynyaláb, meg Jones közbelépése csak egy egyszerű elterelésnek tűnik.

SPOILER

Úgy emlékszem Rebeca Mader két részre jött vendégeskedni, szóval a nanitos rész még nincs lefutva.

kla - 2012. 05. 05. 13:24

Szerintem annyira nem volt izgalmas (bár nem volt rossz), ha nem tudnám, hogy finálé felvezető eipzód, nem biztos, hogy rájöttem volna. Ez a műholdas sztori eléggé légbőlkapott volt (bár igaz, hogy csak arra kellett, hogy Jones-t kiiktassa a képből), a nanitossal meg egy kicsit sok idő elment, de tetszett. Viszont szerintem hatásosabb lett volna, ha Bellt csak az epizód végén látjuk, így Walter kutatása eléggé súlytalannak érződött. Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok a motivációira, a finálé már csak a trailer alapján is epic lesz.

Az egyébként hihetetlen, hogy Leonard Nimoyt sikerült titokban tartani. Főleg, hogy Wyman és Pinkner mennyit nyilatkoztak arról, hogy “ne aggódjatok, nem visszük zsákutcába a történetet, nem azon fog múlni a dolog, hogy Leonartd Nimoy visszatér-e, de persze nagyon szeretnénk, ha igent mondana az 5. évadra” Mekkora szemetek. :D

Llew - 2012. 05. 05. 14:31

Nimoyt tényleg jól titkolták, még a feliratban sincs benne. Mikor Jones felkereste és csak a sziluettje látszott, egy pillanatra felmerűüt bennem, hogy a múltkori érzelgőssége ellenére Walternatív lesz az.

leila - 2012. 05. 05. 15:09

Hatásosabb lett volna Nimoyt az utolsó pillatban mutatni csak.

Szóval most egyszerre van ez a szál a mutáns emberekkel, Noé bárkájával és a 3. univerzum létrehozásával és később a másik a megfigyelők megjelenésével.

Nem tudom, hogy zárták volna le ezt az egészet, ha nem lenne 5. évad.

naughtyL - 2012. 05. 05. 15:52

ha nem írták volna ki az elején, hogy special guest star.. jobban ütött volna. de így is nagyon kellemes meglepetés volt.

úgy örülök, hogy lesz 5.évad!!

jöhet a finálé!!

Llew - 2012. 05. 05. 16:20

Bazz, én meg félszemmel nézem, nekem fel sem tűnt a feliratban, mondjuk Rebecca Madert is csak visszatekerve láttam,d e utána már nem figyeltem a feliratokat.

Lajoska67 - 2012. 05. 05. 17:14

Nagyon jó Bell karaktere, hiányzott, de kicsit Dallas/Bobby-féle visszahozása volt ez az évad Jonesnak és Bellnek is. Csodálom, hogy azt a Puerto Rico-i ügynököt nem hozták vissza, ő se volt rossz. De valahol ez az egész újraindítás kicsit gáz. Amúgy jó rész volt.

AlrightSir - 2012. 05. 05. 18:06

Most komolyan srácok, Belly-n hogy tudtatok meglepődni? :O
A 4×19-es részben benne volt, az ő kezét vágták le a borostyánból, Walter még mondta is, hogy kit érdekel azok után, amit Oliviával tett. Ezek után ebben a részben nem is értettem a hatásos felvezetést, amikor háttal állt. Ráadásul előtte Walter is rájött, hogy Belly van a dologban.

Amúgy a rész tetszett, habár az előbbiek miatt semmi nagy durranást nem érzek. Csak Olivia halála lehet majd olyan, amit valami f*sza csavarral megcsinálnak.

seven - 2012. 05. 05. 20:16

talán mivel leonard nimoy többször elmondta hogy abbahagyta a szinészkedést. Másrészt, az hogy benne volt a 19. epizódban nem jelent sokat úgy gondolom, addig még sokminden változhat.

seven - 2012. 05. 05. 20:16

ja, és hogy Jones volt a főgonosznak beállitva az egész évadban.

Dun - 2012. 05. 05. 21:00

Le merem fogadni, hogy Szeptember megment “vkit” majd a golyótól és ő kapja a lövést! Aztán meg visszamegy lőtt sebbel az időben, figyelmeztetni Olivot!

Isteee - 2012. 05. 05. 21:46

Jó lett ez a rész, nekem tetszett, és meg is lepődtem, hogy “hirtelen” vége lett. Na most várhatunk egy hetet, mire kiderül, hogy mi derül ki :D

karit - 2012. 05. 05. 22:56

Majdnem csalódás lett a “heti ügyes” nyitás, de szerencsére hamar főszál lett belőle.

Vajon Bell számított a Híd lekapcsolására, vagy végleg elbúcsúztunk B-Olíviáéktól és máris jöhet a Kalapos invázió?
Valami azt súgja, hogy a Gép komoly szerepet kell kapjon jövőre (hiszen még nem készítette el és nem küldte vissza Walter), akkor pedig aki meghalt, újra élhet majd, Asterix, Jones, sőt, akár B-Lincoln is.

(Nagyobb összegbe fogadtam volna, hogy az előző rész végével folytatjuk – pár másodperc után visszaugrik a Másik Oldal, és Walter azt dünnyögi, sejthette volna, hogy ez lesz: már olyan közel került egymáshoz a két világ frekvenciája, hogy a Híd nélkül is összeérnek.)

Az öngyógyuló kortexifantorta viszont elég erőltetett volt, de hurrá, ezzel legalább Olivia “kiskapuja” is be lett lengetve. (Lehet, Szeptember lesz a halottkém, majd miután távozik, a félbevágott Olivia a borostyánban összenő? Remek lenne. :Z)

Dun - 2012. 05. 05. 23:04

Ccsak nehogy mindene összenőjön Olivnak! ;) Peter akkor egy cseppet morci lenne! :D

luki17 - 2012. 05. 06. 00:27

Lehet hogy én siklottam át valamin, de nem értettem Jones halálát… miért is bomlott szét a feje???

mimumi - 2012. 05. 06. 00:30

én sem vágom, mitől halt meg Jones? szétégett a naptól?

karit - 2012. 05. 06. 02:18

Talán túl sok nanitot vacsorázott, és ahogy felvillanyozódott az antennától, bekapcsolódtak?

Érdekes, hogy megint csak a fél feje bomlott szét; Peter egyszer már sikeresen megfelezte.

AlrightSir - 2012. 05. 06. 09:48

seven: Értem, de nekem pont ezek miatt a 4×19 volt WTF, amikor Bell benne volt a borostyánban. A mostani már nem ütött annyira.

Egyébként meg olyan furcsa, hogy Jones-t csak így seperc kinyírták. Aki a főgonosz és legyőzhetetlen volt, most csak huss szertefoszlott.

MrZombieEater - 2012. 05. 06. 10:09

Addigra már tudni lehetett, hogy Bell az, mielőtt mutatták volna. Az előtte lévő jelenetben rájött Walter, mivel harang alakúak azok az izék. És angolul a harang az ugye ‘bell’. Sajnos az ilyen finomságok eltűnnek a magyarítás miatt.

Llew - 2012. 05. 06. 10:30

Azt nem értem miért van ilyen komolyan kezelve, hogy Boliviáéktól búcsút vettünk. Hisz Walter kapuja megvan, Jones is azt használta. Azzal jöhetnek mehetnek? Vagy az megint tönkre vágná a másik oldalt?
Jones szerintem azért bomlott félig le, mert Peter ugye félbevágta anno. Mivel ugye mégsem lett kitörölve igazából, így ez lehet csak annyira változott meg, hogy nem halt meg és Bell a nanitokkal összerakta. Elég ronda volt a feje az újra feltűnés óta. Most meg kaptak egy kis túltöltést és ettől szétestek.

Azt tudtátok, hogy a kórház igazgató csaj az John Noble lánya? És a karakter neve “Benlo” a családnevének betűiből áll?

Lajoska67 - 2012. 05. 06. 17:59

Bell nem hinném, hogy gonosz lenne. Egy helyen lesz beborostyánozva a csapat többi tagjával 2016-ban, szóval ezt így nem gondolnám.

caeiro - 2012. 05. 06. 18:59

Örülök, hogy az írók összeszedték magukat, az utóbbi részek színvonalát a kezdeti epizódokkal nem is érdemes összevetni.

Elfogadtam, hogy a narancssárga univerzumban a karakterek kicsit másabbak, mint a kékben, de azért Bell-el van egy kis problémám. A kékben, ha mindent egybeveszünk, pozitív szereplőnek ismerhettük meg -most meg ő a főgonosz! Ha bele gondolunk, a többi karakter megőrizte az alaptulajdonságait, csak Bell nem. Jó, persze kell egy főgonosz, de Jones miért nem volt jó erre a szerepre?

Valószínűleg Bell el fog bukni, hisz 2015-ben jönnek a kopaszok, és ő is borostyánban végzi. De addig is, hogyan és mikor öli meg Oliviát? Olivia olyan superwoman lett erre a részre, hogy el nem tudom képzelni, Bell-nek ez hogyan sikerül. Egyébként mi abban a ráció, hogy pont Bell éleszti fel Oliviában a szuper képességeket? (lásd kortexifan-os kezelés).És Olivia mikor fog szülni? Elég sürgős lenne, ha 2015-ben már invázió van, és a kis Etta ha jól emlékszem akkor már 3-4 éves! Oké, feldobták a labdát, de a kivitelezésig idő kellene -és már csak 1 részünk van. Vagy az egészet át akarják tolni a következő évadba? Valahogy nehezen hiszem el azt is, hogy Peter simán belenyugszik Olivia halálába és nem próbál ismét valamit csinálni a gép segítségével az univerzummal.

A másik gondom, Ettával van, September mondja, hogy a megfelelő Oliviától kell gyerekének születnie, nade várjunk ezzel egy kicsit! Peter a másik univerzumból jött, egy félresikerült megfigyelés következtében, illetve utóhatásaként Walter hozta át. Ha ez nincs és felnő, akkor max. az ottani Oliviával hozhat össze egy gyereket, Henry-t. Az Observerek tehát akkor most véletlenül vagy szándékosan zavarták meg AltWalter-t? HA annyira urai az időnek és térnek, akkor miért nem mentek vissza arra az időpontra, amikor a hibát elkövették, és miért nem javították ki a hibát? Akkor senki sem tenne keresztbe nekik 2036-ban.

Dun - 2012. 05. 06. 23:32

Nem is Walter rohan a lövés után, hanem Peter! Amúgy nem hiszem h most meghalna, a csajszi(az a göndör) azt mondja hogy : “ez volt az a jövő amit nem látott” vagyis vmi hasonlót:D (This was a future he didn’t foresee) Szóval lehet Olivnak meg sem kell halnia ;) !

mary - 2012. 05. 07. 00:22

stüni, ne haragudj, de tudnál spoiler figyelmeztetést kirakni legközelebb? én spec menekülök tőle és nem szoktam megnézni az előzeteseket. Nem bántás, csak megjegyeztem.

stüni - 2012. 05. 09. 19:01

bocsi, legközelebb rakok, de csak találgatok, és amint olvasod, mások szerint nem is jól láttam amit láttam.Ezekből a villanásokból, meg amúgy sem derül ki semmi :))

LoGi - 2012. 05. 12. 06:36

Pont a finálénál szaroznak a release-zel :( 8:45-kor megyek, jó lenne addig még megnézni pedig.

seven - 2012. 05. 12. 07:21

9/10, első 30 perc hibátlan. Utolsó 15 perc is hibátlan lett volna, de sajnos a 4×19 elspoilerezett mindent.

“They’re coming”. Bah, 4×19 nélkül ütött volna, sőt, ha jobban belegondolok, miért nem az lett a finálé..?

LoGi - 2012. 05. 12. 08:15

Sztem nem volt valami nagy durranás. Alig volt jobb egy átlagos résznél.

Pörkölt - 2012. 05. 12. 11:03

Ez tényleg gyenge volt:(

Bell “zseniális” tervének kellett volna ütnie, gondolom, de röhelyesebb kiskaput hagyott benne, mint bármelyik freak of the week, így meg teljesen komolytalanná vált az egész. Kár érte.

sw3n - 2012. 05. 12. 11:08

Szerintem közrejátszott, hogy sokáig nem volt biztos az 5. évad sorsa, így a Bell-es befejezést át kellett dolgozni, és elővezetni az Observerekkel való háborút. Ha nem lett volna következő évad, biztos, hogy sokkal nagyobb durranás lett volna belőle! Az utolsó 15 másodperc így is igazi mindfuck lett :D

seven - 2012. 05. 12. 11:15

Azért az már a kezdettől fogva egyértelmü, hogy Bell terve el fog bukni… egész egyszerüen a budget nem birná el az állandó cgi-t :))

amúgy meg, Bell túlélte, és ez a lényeg.

leila - 2012. 05. 12. 12:53

Én abban bíztam, hogy úgy ér véget az egész, ahogy a 4×19 elkezdődött, az egész csapat borostyánba zárva.

Ehelyett kissé lanygosan véget ért a nagyívű terv.

Lajoska67 - 2012. 05. 12. 15:43

Jó volt, szánalmas hülyeségekkel. Az új világegyetem jó ötlet, hogy ilyen kisszerűen megakadályozhatták, gyenge. Hogy a halottat felélesztik, az gáz (még akkor is ha a főszereplő az). A terhesség a végén sablon. Az observer megjelenése a végén béna, mert tudjuk, mi lesz. Bell sejtelmes felszívódása egy haranggal nem tetszett. Lehetett volna valami gépe talán. Az Istenre való hivatkozások tömege meg abszolút nem illett a fő tudóshoz. Amúgy tetszett.

S0m30n3 - 2012. 05. 12. 15:55

Egyben néztem az utolsó két részt, így jó volt, tetszett az egész. Semmivel sem volt problémám, Olivia meggyógyulását is megmagyarázták, persze bele lehet kötni mindenbe, csak most nem vagyok olyan kedvemben. :D Utolsó rész eléggé ütött, meg utolsó előttiben amikor Astridék menekültek. Végre volt egy kis lövöldözős szerepe.

leila: Peter és Olivia gyereke négy éves volt asszem, amikor beborostyánozták magukat a többiek, de annyi biztos, hogy már megszületett. Azért nem hiszem, hogy legalább egy évet akartak ugrani így a semmiből majd annyit látunk, hogy beborostyánozzák magukat nulla érvvel. Több felvezetés kell ahhoz.

Tyberius - 2012. 05. 12. 16:17

Egybe kellett volna letolniuk az utcsó két részt, mert ez a második fele ez szerintem rém gyenge lett. Nem volt benne semmi katarzis, semmi izgalom. Igazából az utcsó 15 másodpercet leszámítva egy nem túl jó, de korrekt sorozatzáró epizód lehetett volna, ahol mindenki megmenekül, mindenki happy még a gyerek is jön, a cég is támogatókra talál stb… 4×19 ellenére is sokkal jobban fel kellett volna vezetni az új évadot. Bell terve nem lett volna rossz, azt el tudtam volna képzelni, hogy valamiképp megvalósul, mielőtt helyre teszik. De így ez egy nulla volt. Mondhatni bármelyik évadzárója jobb volt a fringe-nek eddig, mint ez. Véleményem szerint…

winnie - 2012. 05. 12. 16:21

este jön a kritika. ha valaki már kiírta magát, majd oda átmásolhatja, hogy meglegyen egy helyen minden.

Gigi - 2012. 05. 12. 16:31

Ja, azt már elküldtem e-mailben :)

winnie - 2012. 05. 12. 16:37

azért mondom:)

kla - 2012. 05. 12. 17:43

A leggyengébb volt az eddigi Fringe-finálék közül, de azért tetszett, élveztem, csak volt már ennél jobb is. Viszont megértem, hogy a cliffhanger most nem volt túl ütős: nem tudhatták, amikor a részt írták, hogy megkapják-e a berendelést az 5. évadra. Az utolsó jeleneteknek – Olivia terhességével, Broyles előléptetésével – eléggé lezárás-jellege volt, valószínűleg azt akarták, hogy ha ezzel lett volna vége, akkor a karakterek sorosa megnyugtató legyen, és nem akarták örökre függőben hagyni a nézőket. Így csak belengették azt, amiről eddig is tudtuk, hogy be fog következni, de csak távolni fenyegetésként, nem olyan azonnal feloldandó problémaként, mint a két Olivia helycseréje a 2. vagy Peter eltűnése a 3. évad végén.

Remélem, a másik világot azért látjuk még, de szerintem igen.

seven - 2012. 05. 12. 17:54

már megvárom az irást, de egyetértek kla-val, illetve valahol olvastam is hogy nem készült 2 befejezés, ez ment le volna le akkor is ha cancelt kap a sorozat, és próbáltak arra az eshetősége is felkészülni, ezért szerintem érthető miért nem volt akkora cliffhanger.

Őszintén szólva ha nem lett volna a 4×19,és mondjuk ezután az epizód után ment volna le, akkor azt hiszem nagyon korrekt lett volna mint finálé :)

kla - 2012. 05. 12. 17:58

Amúgy az volt a kód, hogy PURGE. :)

leila - 2012. 05. 12. 19:29

S0m30n3: Valóban, ez kimaradt.

De lehetett volna olyen, hogy “négy év múlva” és akkor jön a borostyán. Több műsoridőt vacakoltak minden mással, mint ami erre kellhetett volna.

Kicsit csapongó lett, de megértem, mert elhiszem, hogy azt az utolsó jelenetet forgathatták hozzá, mikor megtudták, hogy lesz 5. évad. Ellenkező esetben mindenki boldog és belelovagol a naplementébe.

Néha elgondolkodok azon, miért nézem még ezt egyáltalán, mert már eltűnt az előző évad első felének izgalma és az első évad még X-aktás, de kortárs újdonsága. A 4×19 kivételével nem volt semmi eredeti szinte, az első részek Peter kínlódásával teltek, aztán egy mondattal azokat lerendezték. Majd jött ez a második szál, ami szintén egy mozdulattal befejeződött. Mr. Spock Belly elteleportált, ennyi.

Jó ötletnek tűnhetett felmelegíteni a régi történeteket, most, hogy Peter eredeti hiánya miatt nem úgy volt minden, ahogy láttuk, de nem tudták kihasználni a lehetőségeket. Peter is csak sodródott a végén, míg az elején még volt rálátása a történtekre.

luki17 - 2012. 05. 12. 20:04

Sztem nyugodtan kijelenthetem, hogy én vagyok a világon az egyik legelfogultabb rajongója a Fringe-nek, de meg kell mondjam, ami idén történt ezzel a show-val, az valami botrány. Én ma a finálé nézése előtt úgy ültem le, hogy na végre, most el fogom dobni az agyam. Hát ez sikerült, de csak dühből. Kérem vissza az igazi Fringe-emet!!!!!!!

Hadam - 2012. 05. 12. 20:11

Semmi baj nem volt ezzel az évadzáróval (tervezett sorozatzáróval). Én már alig várom az 5×01-et.

Gintoki - 2012. 05. 12. 20:23

Az évadzáró borzalmas volt. Semmi csavar, röhejes kiszámíthatóság..
Ajánlom kapják magukat össze a maradék 13 részre.

AlrightSir - 2012. 05. 12. 21:10

luki17: 100%ban egyetértek! Teljesen kiszámítható volt, semmi csavar, semmi WTF. Egy korrekt átvezető rész volt az 5. évadhoz, ami remélem ismét olyan lesz (rövidsége és témája miatt), mint a “régi, igazi” Fringe.

Asterix - 2012. 05. 12. 21:47

Persze, hogy semmi csavar, mivel sorozat lezárásnak szánták, ennyi.

winnie - 2012. 05. 12. 22:09

“Persze, hogy semmi csavar, mivel sorozat lezárásnak szánták, ennyi.”

nem szánták annak. folytatni tervezték. (a lezárás eleve öngyilkosság lenne, de ha tervezték is volna, akkor pláne lenne csavar. egy ilyen sorozatot valami nagy wtf-kal kell lezárni.)

Asterix - 2012. 05. 12. 22:37

Nekemes teljesen lezárós érzésem volt ahogy néztem, olyan mintha csak pár dolgot változtattak volna a finálén, amikor megtudták, hogy lesz köv. évad.
Na szóval én megbocsátok az íróknak, hogy nem volt nagy wtf, mivel ott lebegett a kasza a fejük felett.
Remélem a nagy csavart nem az 5. évad végére tartogatják :)

r.zsofi - 2012. 05. 12. 23:18

Sztem sem volt durranás…de elment. Egyszer nézhető, de így annyira nem várós, nem érzem azt az érzést, hogy jaj, lenne már ősz…

Két kérdés: biztosan volt már róla szó, de azért hátha vki kisegít: mik ezek a kódok minden részben? :DDD Aki az összeset összeszedi, annak jár egy nagy pacsi? Esetleg világ körüli út?:DDD

A másik, amit meg nem igazán értettem, hogy Nina a helikopterben közölte, hogy az eredeti idősíkban tudott ugye teleportálni Olivia….most akkor mi a szitu? Van A és B világ, eddig ok, meg persze egy csomó idősík, amiben utazgatnak az obszerverek, de nekem ez az egész így nem nagyon áll össze, olyan katyvasz-szagú már, mivel ha rengeteg idősík van, az miben különbözik attól hogy lenne még x számú világ. Meg az idősíkokba való belátás sem teljesen tiszta….pl ha ugye Olivia más idősíkokban tudott teleportálni, akkor arra miért nem emlékszik? Mindent töröltek az observerek amikor Petert törölték, de a készítők ezt az űrt nem pótolták más emlékekkel….vagy ha igen, akkor azok nem passzolnak Peter emlékeihez…nah, és ilyen jellegű kérdések, de én már itt elveszem.:-))) Keressek logikát, mert van, csak én nem értem, vagy szimplán csak élvezzem a sorozatot, és az ilyen technikai bukkanókra ne figyeljek…

Terminator47 - 2012. 06. 24. 23:04

Sziasztok!

Kicsit kihalt a fórum, de hátha valaki azért benéz néha… :D
Még most járok a “The end of all things” epizódnál. Nekem valahogy nem áll össze amit Szeptember mond. Walternate-t(piros univerzum) megzavarta a gyógyszer megtalálásakor. Ezért segített “kék” Walternek megmenteni Peter-t. De Henrynek “kék” Oliviától kell megszületnie. Akkor ez hogy is jön össze? Ha “piros” Walter megmenti ahogy annak eredetileg lennie kell akkor Peter soha nem találkozik “kék” Oliviával. Ötlet? Vagy félreértettem valamit?

Dun - 2012. 07. 30. 20:47

Gratula Anna Torv-nak aki a legjobb színésznőnek járó díjjat kapte a Saturn Award díjátadón valamint magának a sorozatnak ami a legjobb hálózati televíziós sorozat lett :) !!! GRAT!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz