login |

Harry’s Law: kezdett a 2. évad

2011. 09. 25. 01:43 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem mondanám magamat rendszeres Harry’s Law-nézőnek, a fináléról sem én írtam, de amit a második évad premierjében láttam az elkeserített, s ezáltal megbizonyosodtam döntésem helyességéről, miszerint David E. Kelley új sorozata végképp nem nézős.

Példának okáért: lehet, hogy egy rajongó örült a változásoknak (létezik ilyem?), de én nem értem, minek dobni a két 1. évados (fiatal) állandó szereplőt, hogy két másik, idősebb kerüljön helyükre? (Meg egy fiatal is, oké.) Nem mintha érdekelne, hogy ki ihány éves, ráadásul Christopher McDonald jó arc, örülök, hogy rendszeres vendég lesz, de az eleve 60 év fölötti főszereplővel (Kathy Bates) bíró sorozat 18-49-es nézőit így végképp elveszítheti az NBC.

De nem is ez volt a legnagyobb gond a 2. évad premierjével, hanem, hogy nem volt érdekes, semmi igazán Kelley-s nem volt benne. A nagyobb irodára váltással frankón oda lett cipőboltos-ügyvédes sorozat bája, s hiába kaptunk három szálat a 2×01-ben, egyik sem kötött le/szórakoztatott túlságosan – az pedig végképp szemenköpésnek vettem, hogy Harry ügye egy több részen átívelő gyilkossági sztori lesz. Delíriumban van Kelley, ha azt hiszi, hogy az ügyek felgöngyölítés, azaz a kvázi nyomozás folyamata miatt nézzük a sorozatait, sokkal inkább a jogi ütésváltások és monológok/dialógok az érdekesek bennük.

A rész kezdése az ezer változtatással, sok új szereplővel eléggé kemény volt, mintha a készítő csatorna utasításra 2. évad címszóval egy teljesen új sorozatot írt volna. A végeredmény már-már majdnem egy pszeudo-Boston Legal. Csak, mint írtam, ezzel oda a báj, oda a különcködés, oda az esetenkénti abszurdítás. Az egyetlen pozitívum, ami eszembe jut, ami szerencsére nem változott a Nagy Reboot-tal, az Tommy Jefferson asszisztense volt. Csak miatta megajánlok egy 2,5/10-et.

8 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2011. 09. 25. 02:26

egyre elkeseritobbek az infok a 2. evados valtozasokrol, de minimalis bizakodas azert meg maradt, mivel harry es tommy is remek karakter, de nem csak miattuk volt jo az 1. evad. par het mulva belenezek es kiderul. hatha ketszer lesz budan kutyavasar, vagy mi :)

Gevin - 2011. 09. 25. 03:35

Winnie, szerintem te perverz módon élvezed, ahogy kínozhatsz egy sorozatot. De komolyan, realityket leszámítva általában a 3-4-5 pontokkal operálsz. 8 pontosra nem is tudom mikor volt utoljára példa. Vagy te direkt a szemetet szereted nézni?:) (nem kötözködésből kérdezem).

winnie - 2011. 09. 25. 08:09

gevin: a reality-ket leszámítva mikor írtam nem sorozatpremierről?:) (leszámítva a pilot utáni második blikkeket) épp ezért ez csak érzéki csalódás a jelenség, nagyon ritka, hogy évadközi részről tudok írni. a 8/10 azért elég privilégium, pilotban nagyon ritka, de normál sorozatnál sem gyakori, de azért akad rá példa bőven, szerencsére, csak ugye sokszor ezeket a részeket késve nézem és nem tudok aktuálisat írni róla.

Tiberius - 2011. 09. 25. 08:11

első képen az a csávó a human targetes csóka?

winnie - 2011. 09. 25. 08:17

igen, írtuk hírekben, hogy itt lett állandó szereplő.

Shawn - 2011. 09. 25. 09:46

én nagy fanja voltam a sorozatnak de ez a 2. évados reboot nagyon elkesírített, már nincs is nagyon kedvem folytatni a sorozatot…

Colonel Casey - 2011. 09. 25. 11:09

hát érdekes. szerintem először nem gondolok valami hasonlót egy sorozatkezdésről idén. nálam ez 6-7/10 volt , szerintem jó az új felállás van mire építeni ezután a kezdés után. a poénok majd jönnek szerintem és kapunk egy BL gyereket. Tommy Jefferson pedig már elindult Danny Crane útján ahogy ott mondta a nevét a nagy cégben a kis asszisztensenek…:D

Colonel Casey - 2011. 12. 10. 14:30

A 2×07 marha jó volt szerintem. kicsit denny crane nyosztalgia volt az egész vadászós dolog, és az adoptálós szál is nagyon tetszett. nekem az a rész egy 8/10 volt, persze lehet hogy csak nekem jött be a két téma ennyire. És amilyen nagy öröm volt a 7. olyan nagy csalódás a 8. rész…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz