login |

Hawaii Five-O: kezdett a 2. évad

2011. 09. 25. 23:31 - Írta: human

34 hozzászólás | kategória: kritika,

Vágjunk a lecsóba: a premier jobb volt, mint az első évad fináléja. Az persze az évadot végignézőknek szólt, ez pedig kicsit az újoncoknak is. Mindez azt jelentette, hogy a Hawaii 5-0 teljes repertoárját bevetették. Akinek nem tetszik ez a kezdő rész, az nyugodtan hagyhatja a sorozatot. Hogy én? Elfilóztam rajta, hogy visszatérek.

Ez teljesen agyatlan akció. Természetesen a cliffhangert a 40 perc végére fel is oldják, avagy az írók nagyjából rendbe hozzák az osztagot. Akinek az spoiler, az szerintem nem junkie, ennél nyilvánvalóbb dolog nem is volt eddig. Viszont a befejező fél percet nem láttam előre, szóval azért én sem vagyok mindent sejtő. Bár úgy tűnik, hogy aki követte a sorozatot, az nem lepődött meg annyira a fordulaton, szóval lehettek erre utaló jelek az első évadban.

Ami zavar egy picit, hogy itt is tisztázza a főhős a nevét, ezzel felül is írja minden rossz tettét. Avagy benyom pár arcot, ugye betört a fináléban és a többi – de ezek nem ütköznek törvénybe, ha ártatlanul vádoltak meg. Igazából nem ezért vonok ám le pontokat, csak ez mindig furcsa nekem az ilyen megoldás a filmekben/sorozatokban.

A fő probléma, hogy igazán a néha mutatott Hawaii-képeken kívül továbbra sincs benne semmi olyasmi, ami konkrétan megfogna. Vagy mégis? Most majdnem sikerült, de ezt a jövő héten biztosabban tudom majd megmondani. A szezonpremier is százezerszer látott akciófilmes klisékből, közepes kidolgozással, s mellé egy kis szörfölés, plusz egymás ugratása, hogy jó pontok is legyenek.

Na, meg Terry O’Quinn. Igazából miatta leszek ott a második résznél. Rémlik, hogy komolyabb szerepet kap, és jó is volt a 2×01-ben. Hirtelen nem is tudom, mennyi pontot adjak. Legyen 5/10, de szerintem aki kedveli a sorozatot, az nem itt fog kiábrándulni, szóval ha eddig 8 pontokat szórtál rá, akkor itt sem lesz sokkal lejjebb – ez mindjárt kiderül a kommentekből.

A rész legbénább húzása viszont a kütyüposztban majd még előkerül. Teljesen írói lustaságnak tekintem, de legalább kuncorászásra jó volt az a bizonyos kamera.

34 hozzászólás Ne habozz!

payskin - 2011. 09. 25. 23:45

Heh, pont az inverzed vagyok, human. Végignéztem az első évadot, nem azt mondom, hogy ez volt a kedvenc sorozatom, de a tetszett, mint ahogy a finálé is bejött. A 2×01-et látva pedig most kaszálom az egészet a francba, Terry O’Quinn ide vagy oda. Az hagyján, hogy dögunalom volt, de rettentő buta is volt (a hajós lövöldés?), és akkor ott a kamera. Elmennek a büdös francba, amondó vagyok.

CsipiK.O. - 2011. 09. 26. 05:28

Szerintem “Lock” miatt jobb lesz, ha több beszéd jut neki.

veronel - 2011. 09. 26. 05:37

Nekem bejött a kezdés, szerintem sokkal jobb volt, mint a finálé. Pár szálat azért elkentek (Rachel innentöl kezdve jobb, ha nem kerül elö többet, az ö figuráját kinyírták nálam). A kamerának midössze egy hétre kellett emlékeznie, mondjuk, hogy mindig felülírja magát. Az a videó, amit a végén néztek az eredeti memóriakártyán volt. Egymás ugratása teljesen rendben volt, söt. Az utolsó fél percet senki sem látta elöre (szerintem). Csak sokan utálták a karaktert, amikor elökerült. Dr. Max aranyos, mondjuk fura, hogy mostanság minden sorozatba kell egy geek:) Szerintem hozta, amit a H50töl várunk, még mindig a kedvenc sorozatom.

veronel - 2011. 09. 26. 05:40

Ja, engem a kameránál sokkal jobban dühített az általad is mellékelt Steven, a kemény nézés. Én ott kacaráztam.

Gibbs - 2011. 09. 26. 08:04

Nekem csak egy észrevételem van. Amennyiben a Hawaii 5-0 crossoverezni fog az NCIS:LA-vel, akkor az azt jelenti, hogy úgymond egy realitásban játszódnak, már ha a sorozatos berkeket tekintjük. Tehát ebből kifolyólag a Hawaii 5-0 nem csak az NCIS:LA-vel, hanem az NCIS-szel, így a JAG-gel is egy realitásban játszódik, ahol azért elég fontos visszatérő karakter volt Terry O’Quinn, mint Thomas Boone admirális. Lehet, hogy csak én tartom ezt fontosnak, de szerintem ügyelhettek volna ilyen dolgokra, annak ellenére, mint egy nemrégen írt posztban is kiderült, hogy nem mindig lehet tartani a konzisztenciát.

Anthony - 2011. 09. 26. 08:39

Veronel-nél a pont, meg lehet magyarázni is akár.
De ha ennyire a részletekre figyelünk, akkor a 24 is sok helyen elbukott volna nem? Nekem eléggé bejön, van akció, humor, eyecandy, Hawaii. Igazából ha valaki mond egy jelenleg futó jobb akció sorozatot én megnézném azt is, de a five-0 egyelőre nézős.

winnie - 2011. 09. 26. 08:41

“Igazából ha valaki mond egy jelenleg futó jobb akció sorozatot én megnézném azt is,”

én pont fordítva vagyok vele – csak jobbat tudok mondani:)

energy - 2011. 09. 26. 09:39

Én néztem az első évadod és a hibái ellenére tetszett, de ez az első rész nagyon nem jött be.

Esztiii - 2011. 09. 26. 11:28

Nekem bejött. Az első évadban voltak bealvós részek, de ez most jó volt nagyon!

human - 2011. 09. 26. 11:40

“Igazából ha valaki mond egy jelenleg futó jobb akció sorozatot én megnézném azt is, de a five-0 egyelőre nézős.”

Nincs sok, de a Strike Back második évad pl. ronggyá veri

Anthony - 2011. 09. 26. 14:21

Köszi ezt bepróbálom (ha nem felejtem el a mostani dömping mellett :)

Sannyi - 2011. 09. 26. 15:17

Nagyon jó sorozat, megéri elkezdeni. Az epizód meg fergeteges :)

wondorog - 2011. 09. 26. 15:20

Nekem is nagyon tetszett, és be kell látni, hogy a sorozat szinte csak főszálas részekben tud alakítani, a sima nyomozások egyszerűen unalmasak, 1-2 jelenetet kivéve, amikor szépen megszopatják valamivel az aktuális rosszfiút. A vége nekem is hatalmas WTF volt, ilyenre tényleg nem számítottam, Terry O’ Quinn pedig szokásosan zseniális, mindenképpen maradok.

Hans - 2011. 09. 26. 15:39

Jó volt a nyitás. Mondjuk Steven, mellékelt képen is látható nézésén én is felröhögtem. Boone admirális se volt rossz, jó hogy bekerült.

SG - 2011. 09. 26. 15:48

winnie: akkor mondj jobbat :)

winnie - 2011. 09. 26. 15:50

ami van, az nagyjából jobb – sokról írtunk a blogon, 5 évnyi anyag van:) (de kommentben is van példa, én is írtam a h50-ról, talán említek benne) de nem arról van szó, hogy neked jobb lenne, ami nekem jobb.

SG - 2011. 09. 27. 18:05

nemtom, szerintem jól van összerakva, kicsit buddy movie-s is, szóval igazából objektíven nézve is az egyik legjobb jelenleg futó akciósorozat. régen a 24-et néztem, annak vége lett, aztán keresgéltem valamit és ezt találtam meg. lehet, hogy az a baj, hogy a sorozatokban nem azt keresem, hogy mi a hiba, hanem szimplán élvezni akarom. ez meg maximálisan adja.

MrSpock - 2011. 09. 29. 11:07

Jelenleg nekem is ez a kedvenc akciósorozatom.
Sima egyszerű földi halandónak jó ez,nem vagyok olyan kifinomult ízlésű mint winnie!
Szimpik a karakterek,elfogadható főszál,kis humor,keménykedés.
Nekem ez sokkal többet számít,mint hogy hiába jó egy sorozat,ha nincs egy normális arc benne.

“ami van, az nagyjából jobb” ez lehetne az év idézete is! :D
Kicsit túlzásokba esünk néha azért,de tudjuk aki egy junkie annak elnézzük :D Főleg kimagyarázásban elsőrangú a mester! :)

A nyitó rész vége azért kicsit meglepett,bár valamiért érezhető volt,hogy nem stimmel a csajjal valami,most kiderült mi :D

winnie - 2011. 09. 29. 11:32

látod, ennyi a különbség közöttünk. én nem sérülök be azon, hogy azt írod, hogy neked ez a kedvenced. neked is lehet véleményed ugyanis. amikor valaki már elkezdi a sértettet játszani és azzal foglalkozik, aki véleményt mond, az csak a saját érveinek hiányára világít rá.

“Sima egyszerű földi halandónak jó ez,nem vagyok olyan kifinomult ízlésű mint winnie!”

íme a példa: valamiért nehezen viseled más véleményét – ha ennyire sokat számít neked, hogy nekem mi tetszik és mi nem. máskor majd leírom, hogy a hawaii five-o a legjobb akciósorozat (uhh, sikerült nevetés nélkül:) és akkor lehet rajongói levelet írni. de ha már besérülés, akkor annyi mindent fel lehetne hozni, de hogy pont az ízlésem kifinomultsága kerül felemlegetésre, az vicces, mert aki tudja, hogy milyen sorozatokat nézek, aki tudja, hogy milyen az ízlésem, az nem írna ilyet. (azt hiszem hogy nem én vagyok az, aki a környéken emmy-díjas és elismert sorozatokat néz.)

““ami van, az nagyjából jobb” ez lehetne az év idézete is! :D
Kicsit túlzásokba esünk néha azért,de tudjuk aki egy junkie annak elnézzük :”

ez viszont nem túlzás, hiszen jelenleg tényleg a hawaii five-0 a leggyengébb akciósorozat. főleg azért, mert elsősorban csak krimi, amiben van akció is. és már csak azért sem lehet nagyon vita tárgya, mert ha az ember leírja maga elé a mostani akciósorozatokat, akkor valóban csak jobbakat talál. ergó győzedelmeskedik a kizárásos alap.

Anthony - 2011. 09. 29. 21:09

Második rész is bejött, Lauren German wao, remélem marad állandónak, remek húzás lenne!!

uTomi - 2011. 10. 04. 11:53

Mert én azt gondolom, hogyha 50+/- sorzatba belenézel akkor nem biztos, hogy egy vagy két részből beránt az a sori mert mondjuk pont nem olyan részeket kaptál el ami igazán tetszene. Pl. a Criminal Minds 7. évados nyitánya szörnyű volt de a The Mentalist kezdés se sokkal jobb, ellenben mindkettőnek a második részei már jók lettek. Ergó berántósak. De ilyen a TAHM.is . Nekem pl. a pilot és az azt követő rész nem tetszett és nem értettem miért szeretik annyira, aztán néhány rész után annyira bejött, hogy azóta is beton stabil nálam a sori. Szóval csak arra akarok rámutatni, hogy nem biztos, hogyha belenézel egy H5O vagy egy Mentalist részbe az mindent elmond a sorozatról.

Csak kíváncsiságból mik azok a legjobb sorozatok amiket te nézel, a TAR-t és a
Rizzolit követve?

winnie - 2011. 10. 04. 12:08

“Mert én azt gondolom, hogyha 50+/- sorzatba belenézel akkor nem biztos, hogy egy vagy két részből beránt az a sori mert mondjuk pont nem olyan részeket kaptál el ami igazán tetszene.”

ergó., ha kevesebbet próbálnék be, akkor többet néznék?:) annyit nézek, amennyire van időm, de legalább nagyot merítek és így nem fordulhat elő, hogy elmegyek életem sorozata mellett. sokan csak kevés pilotot néznek és náluk 100%, hogy ott van az, hogy nem is tudnak arról a sorozatról, ami legjobban bejönne nekik.

én megnézem az első 3 részt. ha csak 10 sorozatba kóstolnék bele, akkor lehet, hogy mindet nézném. de mivel sokkal többet kipróbálok, ezért nem csak a rosszak, hanem a nem rosszak és a jók kerülnek kiszórásra, így tényleg csak a legjobbakat nézem.

a mentalist, cm is olyanok, amikből láttam az első iksz részt (vannak kritikák, ha érdekel, mit írtam), plusz mindegyikből láttam további részeket is, de az egyik nem nézős, mert random krimi (leírtam a kritikában), a másik pedig tök jó lenne hangulatilag, a sorozatgyilkosos tematikát és főcímét is szeretem, de rém unalmas volt mindig.

“Szóval csak arra akarok rámutatni, hogy nem biztos, hogyha belenézel egy H5O vagy egy Mentalist részbe az mindent elmond a sorozatról. ”

két lehetőség van: 1. ha valami nem tetszik, akkor nem nézem és nézem helyette azt, amit tetszik vagy 2. ha valami nem tetszik, akkor addig nézem, amíg elkezd tetszeni. természetes, hogy az 1-et fogom választani. ha valami nem jön be, nem fogok szenvedni vele, hogy bejöjjön, minek? akkor az nem jön be és kész. (ráadásul az ember óhatatlanul is megkedveli a sokáig nézett, nem tetsző sorozatot). ennek ellenére mindig kapnak új esélyeket és nagyon ritka (ld. burn notice), hogy változik a véleményem, láttam elég sorozatot ahhoz, hogy tudjam, mi jönne be és mi nem.

és mondom, ennek az is a hátránya, hogy keveset markol az ember. mert lehet, hogy valakinek tetszik xy, de ha megnéz még 30 pilotot, akkor lehet, hogy xy 3. helyről 12. helyre csúszik.

“Csak kíváncsiságból mik azok a legjobb sorozatok amiket te nézel, a TAR-t és a Rizzolit követve?”

erről írok a blogon folyamatosan, hadd ne kelljen sorolni. majd egyszer lesz poszt arról, hogy minden sorozatról írunk egy egymondatos véleményt, hogy mindenki lássa, hogy mit kedvelünk.

winnie - 2011. 10. 04. 12:10

de visszamenőleg azért törlök párbeszéd kommenteket, nem kibeszélőbe való ez – válaszolok én szívesen, csak ne foglalja a helyet.

MrSpock - 2011. 10. 05. 20:57

Winnie: Én csak leírtam a véleményem ennyi..nem vagyok besértődős fajta,és én örülök hogy te is sok király sorit nézel,mint sokan. Mindenkinek megvannak a maga kedvencei,vagy amik kicsit odaszögezik a képernyő elé.
Nem is szeretek ezért vitába is szállni,eszmétcserélni igen,mert ízlésekről nem is érdemes. Vannak sorik amiket bírok,de pl nem láttam az összes részt,pl House,Mentalista stb..napestig lehetne sorolni. De ha épp elcsípem akkor szívesen megnézem.
Az új részt még nem iktatam be de esedékes. Nem egetmegváltó sori ez sem,de arra az 50 perce azért kikapcsol. És nálam ez a lényeg,hisz ha nem így lenne akkor ugye nem nézném :)

winnie - 2011. 10. 05. 21:33

sosem a véleménnyel van baj, csak a címkézéssel (kifinomultság és tsai), főleg, ha nem vagy benne biztos, hogy jó az a címke.

Slash - 2011. 10. 11. 00:07

Eddig nagyon jó a 2. évad. Érzésem szerint fejlődött a sorozat, érdekesebbek az ügyek, komolyabb a hangvétel, kidolgozottabb és a főszál(ak) is jó(k)és terry o’quinn szerepeltetése is feldobja a sorozatot és az új csapattag csaj is szimpatikus. Továbbra is nézős főleg h az 1. évad is tetszett ez pedig eddig sokkal jobbnak tünik az elözőnél.

dani154 - 2011. 10. 25. 09:20

NCIS: LA-ből a csaj jah boccs ez most nagy meglepetés volt:D zsinorba második része AC/DC szám nagyon jó eddig ez az évad!!!!Csak igy tovább készitők!!!

Niki - 2011. 11. 10. 17:20

Nekem még mindig a kedvencem. Azzal a képpel meg nincs semmi baj. Nekem tetszik :) Szerintem nagyon jó kikapcsolódás a film, én az első évadot most nézem másodszorra, és talán most még jobban tetszik, mint először. A kamerás, meg ilyen technikai részekkel meg szerintem nem kell foglalkozni, nem az ilyen dolgok miatt kell nézni. Izgalmas, pörgős, sok a fordulat… Jó akciósorozat.

clark - 2011. 12. 02. 12:11

lemaradtam 2 résszel így pótotlam és nekem még minidg bejö/n!jó sori,jó szereplők,elég vicces is és pörög is egy8/10 simán mehet a 10 részre!

energy - 2011. 12. 13. 20:15

A 12. rész tele volt meglepetésekkel. Sok nyomozós sorozatot láttam már, ezért általában simán rájövök ki a tettes, de itt…nem. A lényeg jó a hangulat, nem CSI vagy Columbo…, amiből már sokat láthatott mindenki, jó fejek a szereplők, szerethetőek. Nekem Danny a kedvencem. Ebben a sorozatban szerintem van valami frissesség, amiért eleinte a Castle-t is szerettem, valami újdonság, ami meg tud lepni. Azért itt is vannak kiszámítható húzások.

wondorog - 2012. 01. 03. 11:43

Szerintem ez a sorozat, ami a legtöbbet fejlődött az 1. évad óta, talán Terry O’ Quinn és a sok főszálas rész húz nagyot rajta.

katii - 2012. 02. 05. 10:37

Végigolvastam az összes kommentet, néztem nagyokat, de röhögtem is…
Nos, nekem a Hawaii Five-0 a(z egyik) kedvencem, és bárki bármilyen kommentet írt, az igazi rajongókat szerintem nem lehet eltántorítani! :)

winnie - 2012. 02. 05. 10:37

ez a jó hozzáállás, csak ez számít.

csabber - 2012. 05. 15. 16:57

jó volt a finálé. az egész rész lüktetett, de a CH felszabta az agyam, megint az utolsó 7 percre sűrítették azt aminek az egész részről kellett volna szólnia. olyan fíling volt, hogy na csináljuk egy jó részt…és amikor kész van a 3/4-e, akkor: “a kurva, vmi cliffhanger is kellene”. na mindegy, waiting for S03.

a sorozat sokat fejlődött az első évadhoz képest, főleg a karakterek fejlődtek sokat, Kono miatt az első évadban kinyílt a bicska a zsebemben minden alkalommal mikor megjelent. ebben az évadban már teljesen jó vlt…csak ne lett volna annyi “üresjárat” rész

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz