login |

Parks and Recreation: kezdett a 4. évad

2011. 09. 25. 21:54 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: kritika,

Fishing it is!

Pozitívum: komolyan nem tudtam, hogy melyik idézetet emeljem ki a Parks and Recreation évadnyitójából, annyi volt. Negatívum: szinte minden jó duma Ron F. Swanson szájából hangzott el. A cold open is miatta volt ütős, a Nagy Menekülése zseniális volt, a többiektől azonban már sokkal kevesebb emlékezetes momentumot kaptunk.

Valamiért úgy érzem, hogy ez a 4×01 közel sem volt olyan fergeteges, mint mondjuk az Office mostani startja vagy akár a Community-é, egyszerűen csak beringatott minket a sorozat hangulatába, hogy könnyebben csússzanak az elkövetkező részek. Persze szó sincs arról, hogy a 3. évad eleji botladozás tért vissza, lehet, hogy csak a történetközpontúság, illetve a Városfejlesztési osztályon belüli mozgolódások (Ron, Andy, Tom) miatti zaklatottság és fejkapkodás miatt ült nálam az epizód, amely így csak 7/10-et kap.

A 3. évados startra visszaemlékezve, ott még bőszen tüntettem az újoncok ellen, jelentem, velük már nincs gond, Chris és Ben is teljesjogú csapattag, de nagyon remélem, hogy Ann Perkins-szel végre kezdenek valamit és nem jut Mark Brendanawicz sorsára. Rashida Jones városházára betelepített karaktere most ugyan megkapta a C-sztorit (Joe… Ugye nem?), de továbbra is inkább Lesley beszélgetőpartnere, ennél többre lesz szükség.

A többiek evolválódgatnak, Jerry és Donna továbbra is remek poénokat kap, Andy-t korábban is elvitte a szemályisége, de így hogy körön belül van, még jobb, arra pedig kíváncsi leszek, hogy mit kezdenek Tom-mal a jelenlegi szituációjában – koppanás, hogy a Jean-Ralphio-t alakító Ben Schwartz bekerült a House of Lies állandó szereplői közé, így pont most nem lehet jelen, amikor szükség lenne rá, hogy az Entertainment 720-szál fergetegesebb lehessen, s ne csak Tom visszajárásában, s gyors visszatérésben merüljön ki.

Vajon meg merik húzni, hogy Jerry végre nem csak lábtörlő lesz? Vagy minden így jó, ahogy van?

16 hozzászólás Ne habozz!

fringefan - 2011. 09. 25. 22:16

Engem is az zavar, hogy mindenkit mozgatnak. Kb ennyi volt a bajom a nyitannyal. Nekem April szallitja, szinte mindig a legjobb poenokat, most is ez tortent, pedig alig kapott szerepet.
Kotelezo anyag: http://www.spoilertv.com/2011/09/parks-recreation-season-3-dvd-bloopers.html
Sokat kerestem, mirror, es nem tul jo minoseg de 25 perc tomor gyonyor :))

Hor1 - 2011. 09. 25. 22:19

Nee, akkor nem is lesz Jean-Ralphio? :(

zed - 2011. 09. 25. 22:40

a bakiparádé tényleg súlyos (kihagyhatatlan!), a kritikával pedig teljesen egyetértek: valami nem klappolt, de tudom, hogy jó lesz ez és ebben 100%-ig biztos vagyok!

Dregnarr1 - 2011. 09. 25. 22:42

Úgy érzem, hogy az Office-nyitány csak azért volt erősebb, mert abban több fizikailag is megnyílvánuló poén volt, mint itt.
Parks&Rec-nél ugye továbbra is a beszólások, beszélgetések azok, amik viszik a sorozatot, itt azért sokkal több meglepetéssel, észre nem vett poénnal találkoznánk újranézéskor, jobban szórakoznánk rajta.

Itt is elkezdték azt csinálni, mint amit az Office-nál is alkalmaztak a korai évadokban:
minden jelenetbe tömnek 10 poént, de nem hagynak lecsengési szünetet köztük, így miközben az elsőn nevet a néző, a többi szinte teljesen el is veszik, mert már tovább is léptünk a következő snittre, ahol jön az újabb csomag.

Szerintem Rashida karaktere nem fog változni, szándékosan ilyen, ő képviseli a “normális”, nézői szempontot, és a köré épülő jelenetekben lehet leginkább érezni, hogy mennyire el van szállva a többi karakter.

Nekem amúgy nagyon tetszett ez a nyitány is, mindenki kapott időt és poént is, mindenkitől fel tudnék idézni legalább egyet.

Desperate HOUSEwife - 2011. 09. 25. 23:05

Ledaráltam egy hétvége alatt, és beleszerettem azonnal, így már késedelem nélkül tudtam csatlakozni a 4. évad premierjhez. Imádom ezt a sorozatot! Hasonló recept alapján működik, mint az Office, és az összes karakter zseniális egytől egyig, én már úgy vagyok vele, hogy telejsen mindegy nekem, sztori szintjén merre viszik el a dolgot, mert ezekkel a karakterekekel nem tudnak rosszat húzni.
Rashilda nekem sokkal szerethetőbb itt, mint az Office-ban volt, és nekem abszolút nincs vele kapcsolatban hiányérzetem, mert kell egy BFF karakter Leslie Knope mellé, ha ez marad az egyetlen funkciója Ann karakterének, számomra már az is elég.
Jean-Ralphio remélem azért 1-2 jó pillantra visszatér, mert zseniális mellék-karakter.
Többiek hozták azt, amiben a legjobbak, jó kis évad lesz ebből is.

winnie - 2011. 09. 25. 23:11

“Szerintem Rashida karaktere nem fog változni, szándékosan ilyen, ő képviseli a “normális”, nézői szempontot, és a köré épülő jelenetekben lehet leginkább érezni, hogy mennyire el van szállva a többi karakter.”

ezzel egyetértek, de az első 2 évadban (lehet, hogy csak a romantika miatt?) sokkal inkább éreztem a jelenlétét, most pedig bármennyire is akarom, nem megy.

Sorid - 2011. 09. 26. 11:11

@Hor1: úgy érted Ralph Macchio? :D

Egy primitiv ember aki lediplomazott.De vissza adta. - 2011. 09. 26. 18:10

alaphelyzetbe all vissza minden ,ezen bukik a family guy es ez is

winnie - 2011. 09. 26. 18:47

még szerencse, hogy visszaáll alaphelyzetbe. addig jó, amíg visszaáll:)

zed - 2011. 09. 30. 20:06

wow, 4×02 nagyon ütött a tammi-kkel, ron az istenkirály és az entertainment720-szál is súlyosan abszurd – aki azt mondja, hogy nem ez a legjobb szitkom jelenleg a tévében, az hazudik! pont.

Hor1 - 2011. 10. 01. 01:08

Ígyvan, óriási volt a második rész, tele hét idézetével.
“I mean, I would guess they’ll be bankrupt, by the end of… This sentence.” :D

zedtheant - 2011. 10. 28. 11:45

4×04: “Why don’t you go over to one of your rugs and sit on your own face?”

ate... - 2011. 11. 04. 23:53

4X06 zseniális, úgy ahogy van!

Desperate HOUSEwife - 2012. 01. 17. 22:25
Rosalie - 2012. 04. 02. 21:38

2×04 én a “Treat Yo Self”-en visongtam :) Nekem amúgy is Donna a kedvencem :’D “Donna:-Oh-oh! Batman’s crying” “Donna:-What’s wrong? Did they cancel Game of Thrones?”

elliot - 2012. 04. 16. 15:23

Hát a kampány egy nagyon jó ötlet volt. Egyrészt hasznos is, másrészt aktuális és vicces! Egyébként Leslie és a csapat a jégen jelenet, hát azt nem lehet bírni:D annyira röhög az ember, hát én még soha így nem nevettem szerintem életemben sorozaton:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz