login |

Supernatural: kezdett a 7. évad

2011. 09. 25. 20:00 - Írta: Bruzsy

433 hozzászólás | kategória: kritika,

A várakozásnak végre, a Winchester-tesók újra az Impala volánja mögött, immár hetedjére. Ráadásul egy olyan résszel, ami láttán még én is elégedetten csettintettem, pedig emlékezhettek, mennyire lesújtó véleménnyel voltam az elmúlt évadról. No nem azért csettingetek, mert olyan jó epizódot láttunk, hanem mert olyasmiket léptek meg, amik egy kifejezetten érdekes szezont vetítenek előre.

Pedig a 7×01 kezdetén előre kijelentettem, hogy én ezt gyűlölni fogom. Már elnézést a vulgaritásért, de hogy a kénköves ménkűbe emlegethető egy lapon a Foghat az AC/DC-vel?! Igen, megint nem kaptuk meg a nekünk kijáró adagot, és ez szomorú, bár most legalább a műfaj stimmelt, ellentétben a borzalmas hatodik évados kezdéssel. Lehet, hogy ez porszemnek tűnik, de egy vérbeli rajongó számára az évek során a Supernatural évadkezdése összenőtt az ausztrál félistenekkel. Még akkor is, ha csak háromszor volt ilyen a hétből.

De tegyük félre a hőbörgést és nézzünk rá magára a részre. Igazából a tavalyi jóslatom mindkét része bevált, hiszen Cas a hatalomtól és a sok gonosz lélektől egyszerre őrült meg. Ugyanakkor nem teketóriáztak, belecsaptak a lecsóba egy olyan új főellenség behozásával, akikben rengeteg potenciált lehet találni. És ugye nem szabad azt se elfelejteni, hogy idéntől Eric Kripke visszatért “tanácsadó” státuszba, valamint a sokat dicsért Ben Edlund is komolyabb szerepet kap a sorozat irányításában. Spoilerekkel folytatom a tovább után.

Mert a leviatánokkal visszatértünk a Bibliához, mint forráshoz. És ez nagyon kellett szerintem és nem csak azért, mert a könyvek könyve rengeteg még ki nem aknázott, modernizálható supnatizálható ötlettel rendelkezik. Itt a fő ok az, hogy az angyalok megjelenésekor az addigi szörnyvadászat helyett egy zsidó-keresztény hitvilág felé nyitó univerzumba került át a sorozat. Persze a démonok és a Pokol már addig is jelen voltak, de azok nem kizárólag erre a kultúrkörre jellemző elemek.

Ez a lépés annak idején szerintem sok rajongót eltántorított a sorozattól, és azt hiszem, hogy mostanra már tényleg csak azok maradtak, akik megbékéltek ezzel a váltással. A Biblia végérvényesen a Supernatural univerzumának része lett, így sokkal jobban beleillik egy biblikus szörnyeteg a sorozat irányvonalába, mint egy kitalált “Minden Gonoszok Anyja”. No ezzel természetesen az is járt, hogy a fél hatodik évadot retconolni kell, ugyanis az ott felépített purgatórium-képbe nem illik bele a most megismert világ és a leviatánok. De azt mondom, hogy legyen, nekem megéri ezt az áldozatot, ha cserébe remek történetet kapok. Elvégre úgyse szerettem a hatodik szezont.

Történetileg tehát én teljesen kiállok a készítők mellett, még akkor is, ha Castiel sztorija nem volt valami hibátlan. A lázadó, önmagát igazságos ítélet-végrehajtónak képzelő ex-angyal ugyanis felvonultatott minden létező klisét. Ugyanakkor mindenképp gratulálnom kell Sera Gamble-nek a teljesen non-polkorrekt hozzáállásért. Országos csatornán ugyanis ritkán látni ennyire komoly egyház- illetve politikakritikát, még akkor is, ha itt is a tipikus klisék uralták az egészet és megpróbálták egy őrült angyal képébe bújtatni a dolgot.

Sajnos a rész végét megalapozó hirtelen fordulatot már nem tudom ilyen szép szavakkal jellemezni. Ugyanis azt láttuk, hogy Castielt nem valami gonosz lélek szállta meg, aki elnyomta az ő igaz lényét, hanem  a vérengző, önmagát Istennek képzelő szörnyeteg is ugyanúgy a kedvenc angyalunk volt, mint az eddig megismert bohókás szabadságharcos.

És ugyan rá lehet húzni azt, hogy az ébredése után rádöbbent, mit is tett és elborzadt önmagától, de ezt én nem éreztem eléggé megalapozottnak, főleg hogy korábban kisebb mészárszéket csinált a mennyországból ráadásul még Winchesteréket is szó nélkül kinyírta volna. Így viszont sikerült jóvátennie a bűneit, legalábbis valamennyire, nem kell veszítsen a rajongóiból. De egye fene, legalább nem lett elhúzva a “meg kell menteni Castielt”-szál, bár azt kell mondjam, még egy részen keresztül szívesen elnéztem volna, ahogy a fiúk próbálkoznak.

Ugyanis a Halál visszahozása nem csak rajongói, hanem történeti szempontból is remek ötlet volt. Ráadásul talán az elmúlt egy év egyik legjobb jelenetét kaptuk ennek köszönhetően, hiszen a Castiellel folytatott szócsatája mellett a srácok óvatos, félő viselkedése humorforrásként is szolgált a feszültség enyhítéséhez. A hangulatra egyébként az egész részben nem lehetett panasz, a borongós, baljós környezetet mindig hibátlanul vegyítették a megfelelő mennyiségű, pesszimista humorral (vagy Crowley-val). Ráadásul az Impala is rendbejött (!), innentől kezdve nekem már megnyugodott a lelkem.

A leviatánok mellett Sam elméje lesz továbbra is a legfontosabb szál a szezonban – legalábbis egyelőre úgy tűnik. Bár megint előjött a “junkie-lét átka”, azaz hogy túl sok színész nevét ismerjük. Én is így jártam, Mark Pellegrino neve akaratlanul is feltűnik a rész eleji stáblista olvasása közben, így egy picit se lepett meg Lucifer visszatérése. Annak viszont kimondottan örültem, hogy Sam lelkének bomlottságát most nem megvalósítva láttuk, mint az előző szezon végén, hanem egy kis pszichológiai vonal is megjelent a hallucinációkkal.

Dean és Bobby beszélgetése pedig annyira jól eltalált karaktermomentum volt, amilyen már nagyon régen nem volt a sorozatban.  Az, hogy a szörnyek egyre erősebbek, a tétek egyre magasabbak, az ő életüket is egyre jobban befolyásolja. Ez a sorozat így már nem arról a két srácról szól, akik körbe-körbe járják az országot és különböző szörnyetegekre vadásznak, itt nekik már nem az a szerepük, mindössze befolyásoló tényezőként vannak jelen, akik a felsőbb hatalmak segítségével próbálnak a világon segíteni.

Ez az a dolog, ami miatt egyre több rajongó ábrándul ki a sorozatból és ez az, amit most Dean is észrevett. Ideje volt már bemutatni, hogy egyszerűen beletörődött a kilátástalanságba, hogy a pesszimizmusa végleg átvette az irányítást a gondolatai felett.

A színészekről nem szeretnék sokat mondani, mindenki a szokásosat nyújtotta, bár Mark Sheppard még mindig takarékon ég, igaz ez inkább az írók hibájának mondható. A Halált alakító Julian Richings továbbra is hátborzongató, de a legnagyobb elismerés még mindig Misha Collinsé. Ráadásul a részben konkrétan három szerepet is el kellett játszania, a két Castiel mellett a legvégén megjelent leviatán is profira sikerült, olyan óriási különbség volt a karakterek között, hogy önkéntelenül is meglepődtem rajta. A kihívás megvan számára, nekünk pedig élvezet lesz nézni a fapofája Castiel és a gumiarcú Leviatán küzdelmét.

Egyszóval azt kell mondanom, hogy egy kimondottan jól sikerült évadkezdést láthattunk, ami kitűnő irányt vázolt fel a sorozatnak. Az idei éves költségvetés fele ugyan elment a CGI-ra, de üsse kő. Nekem visszatért a hitem, és valószínűleg jövő héten ez még inkább így lesz, hiszen egy Edlund-epizód vár ránk. Benne pedig ugye eddig még nem csalódtunk. 7/10, rég éreztem magam ennyire jól Supernatural közben.

433 hozzászólás

Zsolty98 - 2011. 09. 25. 20:10

Hála istennek én átsiklottam Mark Pellegrino nevén, és engem igen csak meglepett a megjelenése.

Nina - 2011. 09. 25. 20:15

Köszi, Bruzsy – nagyjából egyetértek, Misha-nak már járt egy nagyszínpad, végre kikászálódik a no érzelmek-no humor- Castiel szerepkörből (akit egyébként nyilván imádunk;-))- nekem Dean volt meglehetősen visszafogott, persze, ahogy írtad Te is, kissé megroggyant az elmúlt időszakban.
Jó évadkezdés, érdekes folytatást ígér.(Sam egy big wtf).

Pocok - 2011. 09. 25. 20:16

Remek írás.
Az ilyen neveken én is át szoktam menni. Pl most sem tudom, ki az a Mark Pellegrino. Mármint, hogy melyik karakter. Hiába, a nem-tudás néha áldás :D

muhaddib - 2011. 09. 25. 20:19

Nekem is nagyon tetszett az évadkezdés. A Halál visszahozása várható, de nagyon jó húzás volt. Az új fő-gonosz pedig így végre nem egy halhatatlan, hanem egy szörny akit nehéz lesz kinyírni. Az angyalok között a Hármak tényleg csak mellékszereplők voltak, néhány kisebb győzelemmel, de végig esélytelenül. Szörnyek ellen azért elég jól teljesítettek mindig. Ismét lesz miért komolyan izgulni.

Zakkant - 2011. 09. 25. 20:20

Yeeehaaa! Na ez az a Supernatural, amit én imádok! Brutálisan jó rész volt, az adrenalinszintem az egekben, úgyhogy amint ezt elküldtem, megyek kukákat szétrúgni! :D

Tényleg baromi nagy volt, főleg hogy a Halál nekem személyes kedvencem a sorozatban (rohadt jól hozza a figurát a színész), ráadásul Castiel és a leviatán kettőssége baromi jó. Láthattuk már, hogy Mishának nem csak egy arca van (az alternatív realitásos részben, amikor átkerülnek a mi világunkba), de akkor is… Ez nagyon durván jóra sikerült! Már várom a következőt, szóval MÉG MÉG MÉG!

Peti - 2011. 09. 25. 20:21

Now this is going to be so much fun!

ropi21 - 2011. 09. 25. 20:25

[may contain spoilers]

nagyon badass volt, egy részbe rengeteg mindent belezsúfoltak (nem úgy, mint eddig, amikor új évad elején a félbehagyott dolgokat megint két lépés távolságból kezelték tovább)

Cas valóban nem volt semmi, de én elfogult vagyok Mark Sheppard felé, kb miatta kezdtem el nézni (de ezt majdnem megtörte Julian Richings megjelenése). csak fogtam a fejem, hogy mi jöhet még

“trench coat on a tortilla”

shaira - 2011. 09. 25. 20:26

Nagyon jól sikerült írás, nagyjából fedezi az én gondolataimat is :)
Remélem azért nem lépik meg azt, amit Lucifer mondott Sam-nek, hogy még mindig a pokolban van…az lenne ám a WTF!
A rész végén úgy éreztem, hogy látnom kell a folytatást, de rájöttem, még 1 hét :( hogy fogom kibírni… :P
Bízom a 7. évadban, nem szeretnék csalódni, mint az előzőben.

Kira - 2011. 09. 25. 20:27

lehet elfogult vagyok, de nekem ez simán 10/10 -es rész, ami önmagában az egész 6-ik évadot odaveri (ami borzalmas lett) és még egy plusz pontot rádobok Lucifer miatt.

SPOILER!!!

Mivel démonokról van szó, így azért remélem, hogy az szimpla leviatán ugratás volt az, hogy Castiel halott. Nos, mivel elvileg ők Isten előrébb való teremtényei, mint az angyalok, feltételezhető, hogy erősebbek az angyaloknál (történet szempontjából ez már durva, de túl kell szárnyalni az apokalipszist ugye…) de azért elég merész húzás lenne Castielt kicsinálni :S

Somhow - 2011. 09. 25. 20:29

Rossz epizód. Az Odaát halott sorozat. Kaszálni.

Mammut - 2011. 09. 25. 20:37

egy dologgal nem értek egyet, sam lelki világával, az a része iszonyat unalmas már most is, nem láttam lucifer nevét az elején, de magasról tojtam rá, mikor megjelent
ha ez fő tényező marad, az számomra közepes évadot eredményez, ahogy a pilot is csak azon a szinten volt
remélem, inkább a leviatánokkal foglalkoznak majd

Kira - 2011. 09. 25. 20:39

én azt sem tartom kizártnak (bár talán kicsit merész) hogy Lucifer kiszabadul és szövetkeznek vele a Levi-k ellen vagy valami :D

punyapapa - 2011. 09. 25. 20:40

Erre kellett várnunk egy évet. Ha ez lesz az évad legrosszabb része akkor én megbocsátottam a 6. évadot.
10/12

Nessa - 2011. 09. 25. 20:42

Vártam már nagyon valamiféle kritikát, és végre jó szájízzel mondhatom azt, hogy nagyjából egyetértek vele. Engem nagyon felvillanyozott a kezdés, nem számítottam rá, a rész elején meg nem figyeltem a neveket, szóval nekem mindenki meglepi volt. :D
A leviatántól padlót fogtam. Nekem igazából így a gag reel-ek után úgy tűnt, mintha Misha leginkább önmagát játszaná. :D Durván jó volt, ahogy váltott egyik karakterből a másikba.
Sam szála nagyon érdekel, meg most úgy minden, szóval nagyon várom a folytatást.

Maxim - 2011. 09. 25. 20:42

Igen, amit Kira mondott az aggaszt engem is. Aggódtam, hogy na vajon mi lesz Castiellel, és kicsit fellélegeztem, amikor halottaiból “feltámadt”. De amikor a leviatán közölte, hogy Cas halott megint begorombultam. Nagyon bírom Misha Collinst de én szeretném még Castielt látni és nem csak a leviatán ámokfutást.
Azzal meg már rég problémám van, hogy a régi Dean már sehol sincs, ami érthető, mert karakterfejlődés meg hasonlók, csak számomra az a személyiség még jobban dobott a sorozaton.
Szóval nekem némileg keserédes volt ez a kezdés.
Érdeklődve várom a következő részt.

Hunnenkoenig - 2011. 09. 25. 20:43

Imadtam ezt a reszt. Nagyon varom a folytatast.
A halal jelenete csucs volt.

Nessa - 2011. 09. 25. 20:46

Ja, amúgy Cas kicsinálásáról csak annyit, hogy én szeretném hinni, hogy hazudtak róla megint, de aztán lehet, hogy tényleg halott, és az írók úgymond kompromisszumot kötnek a fanokkal: bár a karakternek vége, Misha marad. Nem tudom, melyik valószínűbb, én az előbbinek örülnék jobban, de végül is már megkaptam amit akartam, legalább egy picit észhez tért a kedvenc angyalkám.

Somhow: akkor kaszáld, váljék egészségedre.

toxi - 2011. 09. 25. 20:47

Az évadnyitó tényleg jó volt.De ami engem már régóta izgat hogy még hova lehet fokozni az ellenfeleket.Én már Lucifernél azt mondtam na őnála erősebb már nem jöhet.Aztán milyen simán elintézték.Ezután jött a minden szörnyek anyja.Na mondom ezel megizzadnak aztán ahogy jött úgy ment is.Aztán jött Cass mint isten ezt is elintézték 1 rész alatt csak hogy behozzák ezeket a Leviatánokat.Pedig aztán Isteni Castielt nehezen lehet überelni.Hacsak vissza nem jön az igazi berúgva és mérgesen.Istennél ki lehet erősebb na persze a halálon kívül de ö amúgy nem gonosz.Mit fognak még kitalálni ha még lesz 2-3 évad.

Dani - 2011. 09. 25. 20:49

Ez volt az a rész ami kellett a sorozatnak. Baromi jó volt. Nálam elég közel került az eddigi legjobb odaát részhez, ami a 4×01 volt. Misha Collins színészkedésén (a végén) nagyon meglepődtem, hiszen Castiel után egy teljesen más karaktert formálhat meg.

Arra még kíváncsi vagyok, hogy Eve (alias Mother of All) visszatér-e, hiszen a halála után ott volt még valami a testével. Valamint ha már van/volt Eve (Éva), akkor lesz-e Ádám?
Az eddigi évadokból azért hátramaradt pár kérdés, vagy abbahagyott esemény, mait bevethetnek, mint például a féldémon kisfiú, vagy az öt lény, amit nem tud megölni a Colt (gondolom a Leviathánok is benne lesznek ebben az ötben ha előkerül a Colt). Továbbá a 7×01-ben is kaptunk utalást a haláltól arra, hogy van élet más bolygón (részemről ez nagyon rossz szál lenne, egy ufósítás nagyon rosszat tenne a sorozatnak). Mindenesetre így leszögezve engem megvetek a 7.évad első részével.

Pocok - 2011. 09. 25. 20:57

Jaja… csak nehogy kitalálják, hogy lucival összefognak. Pls ne.

Smash - 2011. 09. 25. 21:16

“-What do you think he’s gonna do, when he finds out we’ve been conspiring? You do want to conspire, don’t you?
-No, we want you to just stand there and look pretty.”

Nekem hét dumája. :D

BlackLee - 2011. 09. 25. 21:27

Én úgy gondolom, hogy Lucifer úgymond visszatérése mindenképpen csak hallucináció, mert ugye ez a test már nem az övé, hanem elvileg Samhez tartozik, vagyis max úgy elképzelhető ez az egész, hogy valahol Samben lakik mélyen, és néha előtör vagy valami.
De lehet hogy csak az én beteg agyam gondolja így.

Vera - 2011. 09. 25. 21:31

Némiképp ellentmondva a többieknek: szerintem ritka ratyi rész volt. Nem igazán tetszett.:(

Sannyi - 2011. 09. 25. 21:40

Vera: +1

Kissur - 2011. 09. 25. 21:41

Teljesen egyetértek az írással, nagyon jól megragadtad a lényeget. Nekem is abszolút visszajött a SupNat hangulat, és nem hittem volna, hogy lehet még fokozni, de lehetett! Erős évadkezdés, bár én is vártam volna még egy részt az Istencastiellel. A Halált nagyon bírom, és látszott rajta, hogy neki tényleg nem jelent semmit a Föld és a Winchesterek.
Castiel “I am your father.” Star-Warsra hajazó mondatát jelölném a hét idézetének. :D

featspade - 2011. 09. 25. 22:06

Nem gondoltam volna, hogy ezt még nézi valaki. Legkésőbb az 5. évadnál kellett volna befejezni mindenkinek.

Khes - 2011. 09. 25. 22:07

Luciferért nálam is plusz pont, ráadásul, nekem sikerült nem észrevenni Mark Pellegrino nevét az elején szóval külön jó volt. És az is, hoyg ezt sehol nem spoilerezték el. És mivel zseniális Lucifert rakott össze az ötödik évadban, a móka folytatódhat. Nekem egy erős 9/10 Bruzsyval maximálisan egyetértve, rég élveztem, ennyire a sorozatot.

Daneee - 2011. 09. 25. 22:14

@featspade

Szerintem ezt nem tiszted eldöntetni.

khaos - 2011. 09. 25. 22:20

castiel sztem él ott benn valahol a testben,a választási irodában vagy minek is hívják azt lezavart egy írtást,akkor is csak átvették az irányítást felette
egyébként örülök h misha collins ilyen szerepet kap,és h a leviatánok ilyen vigyorgósan őrült lények,kellett már neki egy ilyen szerep,mindig fura volt h alapjában folyton vidám ember (háttérvideók riportok alapján legalábbis) mindig csak a komoly angyalt játsza
most megmutathatja

aminek még örültem h átsiklottam a szereplők listája felett,így lucifer meglepetést okozott,vmiért bírom a karakter,ahogy a halálét is,kár h sztem őt már nem látjuk többet (ha komolyan veszik h még1x megidézik akkor megöli őket)

mindenképp erős rész volt,néztem volna egyből a folytatást,de sajna ők nem dupláztak

jersey - 2011. 09. 25. 22:29

Egyetértek a kritikával és tűkön ülve várom a következő részt. Nekem Sam szála is tetszik. Örülök, hogy visszatért a színvonal.
Castielt én is nagyon sajnálom, de élvezet nézni Misha új arcait, szóval ahogy valaki fentebb írta: MÉG MÉG MÉG :)

kanka - 2011. 09. 25. 22:59

óó yesss.Hát igen.igen igen egyetértek én gyorsan összeszedek pár dolgot ami nagyon bejött: a Road So far ismét uj zenét kapott.jupi :) és tetszik az az uj fehér intró is.Rég volt már “dean impalát bütyköl” szal ezisjóvolt.Bobby elszórt beszólásain jókat röhögtem(bizos valahol elhagytam az isten puskámat,ballonkabát egy tortillán XD)Cas hadjárata kemény volt ahogy bement a templomba és leiskolázta a pasikámat aki ott hantázott ezerrel.jót derültem rajta :)A leviatánok behozása OMFG.kelett már valami nagy.és ahogy Misha ejátszotta azzal az őőrült vigyoros arckifejezéseel az felettébb üditő volt :)Sam látomásai elég jók de sztem tuti az egyik sarokban fogják megtalálni habzó szájjal és luci megjelenése is csak egy kis feszültségkeltés lesz nekünk.
de egyszóval Yeah!igy továáb(én nem utáltam az elözö évadot.kicsit lassu volt dehát egy uj sztorit épitenek fel..)

Evian - 2011. 09. 25. 23:38

Köszi, jó kritika.

Fuh, nagyon elkapott a Supnat-hangulat. Szörnyen rég volt ilyen jó rész (a hatodik évad sztem is borzalmas volt 1-2 részt leszámítva).
Bár elég sok minden történt a nyitányban, elsőre én is kissé zsúfoltnak éreztem, de végiggondolva kellett ez a sorozatnak és nekünk is. Jól felráztak mindent :)

Engem meg tudott lepni Pellegrino, mert a feliratozásnál direkt mindig feljebb pillantok (más sorozatokná is), hogy véletlenül se fussak bele ilyen spoilerbe ;>

A kezdés nálam csak 9/10, az elmaradt zene miatt.

berc - 2011. 09. 25. 23:59

Nagyjából nem tudok semmit sem hozzáfűzni a kritikához, hasonló véleményem vagyok, max még annyi, hogy Mishát én is igencsak kiemelném, durva, hogy hányféle karaktert tud egymásutánjában teljesen jól eljátszani, a Leviatán megjelenése is így ütött igazán, hogy a merev képű Casből hirtelen egy ilyen idiótán grimaszoló micsoda lett.

Shalafi - 2011. 09. 26. 00:04

Nagyon jó cikk, köszi érte.
Am nekem is nagyon tetszett a rész én még 9/10 et is megadnám érte
Én azok közé tartozom akiknek kfiejezetten tetszik ez a bibliai vonal, tartalmaz az a könyv rengeteg dolgot amit ki lehet aknázni, és jo storyalap.

danton - 2011. 09. 26. 00:07

2,5/10

FineyMcFine - 2011. 09. 26. 00:07

egy kérdés, ha már itt azt olvastam, hogy a 6. évad retcon. ha az 5. évad után rögtön ezt nyomom be, a 6.-at full kihagyva, akkor érthető marad a sztori? vagy össze lehet foglalni két mondatban a kimaradt dolgokat?
csak mert a 6. olyan szinten volt fos, hogy eldöntöttem anno, hogy az 5. végéből le kell vonni azt az utolsó 10 másodpercet sammel meg a lámpával, és akkor kerek egész a supnat, és a továbbiakról nem veszek tudomást. de most lehet, hogy mégis folytatnám, de nem akarok 20 szar részt végigszenvedni…

Nikki - 2011. 09. 26. 00:13

Zseniális volt. Imádtam. A sorozat. Kész, ennyi :D
Arra számítottam, hogy Cas több ideig lesz ebben az istenszerepben, elnézegettem volna még 1-2 rézig én is. A hatalom megváltoztatta, rossz irányba változott, s ez nem az első eset angyalkörben sem, ahogyan azt már láttuk, csak neki sikerült mindenkin túltenni.
A hangulata teljesen megragadott, ugyanaz az izgatottság és öröm volt jelen végig, amíg a részt néztem, ami többnyire lepihent a 6-ik évadban. Jó rész volt. Remélem végig tudják tartani a szintet. Volt Halál, Crowley és Lucifer is beugrott. Egy rossz szavam se lehet.
Misha Collins-t meg ezúton is agyondicsérném :D Azt én is remélem, hogy a “Cas-nek vége” duma csak kamu, de egyenlőre maradjanak a leviatánok :D Az a hirtelen váltás, az őrült arckifejezés és a vigyor, priceless :D Ijesztően jó :D
A kritikát köszönjük :) szinte teljesen egyetértek vele. A stáblistához meg annyit, hogy direkt nem szoktam nézni, a beszélőre koncentrálok. Viszont azt tudtam, hogy lesz benne Halál, forgatási képeket nézegettem jóval ezelőtt a 7×01-ről. Amúgy engem az ilyesmik nem zavarnak, ha észreveszem Mark P. nevét akkor sem, inkább akárcsak a Halál esetében is, izgatottan vártam volna, hogy mikor bukkan már fel :)
Egy ilyen rész után, hogy a francba várjak heteket, hogy több rész összejöjjön?! Lehetetlen, alig várom már, hogy a 2-ik résszel nézhessek farkasszemet :D

Zirowe - 2011. 09. 26. 00:42

Tetszett, bár szerintem túl gyorsan “nyomták” le SuperCast, viszont a leviatánok megemlítése kelletlen mosolyt csalt a számra és rögtön Moya-ra gondoltam.. :D
Bár lehet, hogy ehhez a nyári Farscape dara is hozzájárult.

Holdenper - 2011. 09. 26. 02:41

Mammut+1
Én is remélem, hogy inkább a leviatán vonalat erőltetik. A Sam+Lucifer+ketrec téma számomra már kicsit unalmas.

A rész eleje szerintem picit vontatottra sikeredett, viszont a vége mindenért kárpótolt! Omfg!!! Mekkora alakítás volt Misha részéről, amikor szimpla Cas-ből Leviatán-Cas lett. Bravo Mr. Collins! Én többekkel ellentétben nem annyira bánnám, ha Cas “halott” lenne (bár ő a kedvenc karakterem az utóbbi pár évadból), mert ezt a színészi játékot el bírnám nézni egy évadig simán:)

A kritikával egyetértek, bár nekem nem okozott gondot megemészteni, hogy Cas hirtelen lelketlen gyilkológép lett. Egyrészt erről szerintem a sok gonosz lélek is gondoskodott, amit magába “nyelt”, másrészt a mérhetetlen hatalom könnyen rossz módon befolyásolhat egy embert(/angyalt:) ).

10/9 (csak a kicsit túlspirázott gyilkos-Cas részek miatt, meg a rész eleji picit vontatottság miatt vontam le egy pontot).
Várom már a következő részt!:D

Rose4Emily - 2011. 09. 26. 02:45

Lehangoló.
Death lazasága, szendvicszabálós jelenete széles mosolyt húzott az arcomra, azon kívül viszont a siralmas népírtás a prédikálók között, Sam gyatra lelkizése a halicinációkkal és Dean-nel,Castiel hirtelen önfeláldozása…
Hát egy 10-15 percet biztos pörgettem, hogy Crowley és Death között találjak is valami izgalmat.
A két arc miatt egy 3/10et adok.
Sam és Dean epic fail, Crowley lazább lenne az Impalával.

Zerosource - 2011. 09. 26. 06:09

Szerintem iszonyú jó volt a 6. évad, és mégjobb lesz a 7.-ik…végre olyan ellenségeket kapunk, akit nemigazán ismerünk így motivációikat sem…és amikről az 5. végén álmodoztam, hogy elmennek egy Lovecrafti irányba az is megvolt…jöhet csőstül az áldás a srácokra a leviatánok, egy esetleg visszaszivárgó Lucifer (megoldás, hogy a burokkal Lucifer eszenciájának egy darabja is kikerült, ami egyenlőre csak pszichológiai hadviselésre képes, szóval nem igazán Sam lelke sérült, hanem Luci szórakozik non-stop)képében…Istennel…és a Halál által firtatott szállal, hogy kitámasztgat fel bizonyos embereket…

De én akkor sem fogom a Supernatural halálát emlegetni, ha jön még Cthulhu, és felevenítik azt a részt az 5. évadból, amiben Lucifer szétcsapott egy adagra valő más pantheonból származó istent…ezen az amerikai istenes utánérzős szálon el lehet menni, miután szépen lefektették hozzá a lélek/hatalom/kiajani? alaptételeket…

Dani - 2011. 09. 26. 08:29

FineyMcFine:
Szerintem mindenképp érdemes végignézni a 6.évadot is, mert azért sok infót tartalmaz és nem garantáltan értenéd a 7.évadot. Amúgy a 6.évadnak csak az eleje volt kegyetlenül rossz, utána már jobban összeszedték magukat.

winnie - 2011. 09. 26. 08:44

“mert azért sok infót tartalmaz és nem garantáltan értenéd a 7.évadot”

a visszatekintéssel és a visszautalásokkal szerintem érthető annak, aki nem látott pár évadot, bár lehet, hogy az érthetőség illúzióját teremti meg, legalábbis hiányérzetem nem volt.

Shana - 2011. 09. 26. 09:53

Ez most komoly, hogy a CGI-ra elment a költségvetés fele? Én ott majdnem sírtam, mikor az angyalok holtan feküdtek a mennyben, mert annyira pocsék volt a grafika. :(
Nekem nem annyira tetszett. Az, hogy Sam most a pokol miatt el kezd szenvedni már annyira unalmas, hogy a falat kaparom tőle. Ezen már Dean átesett egyszer, most nézzük meg, Sam hogy csinálja? Nooo…
Az egyetlen ami bejön, és tényleg sokat ígérő, hogy Misha végre kapott egy olyan szerepet, ahol nem kell visszafognia magát. Kérdés persze, hogy mennyi ideig marad így :) Vagy lesz e változás, esetleg néha Cas átveszi az irányítást, na az nagyon szép lenne, a két karakter cserélgetése.
Az meg hogy Eric tanácsadóként jelen van, hát pf, szerintem csak mézes madzag. Eric annyi minden mást csinál idén, hogy nem lesz sok ideje a Supnattal foglalkozni.

divan - 2011. 09. 26. 11:45

Misha Collins ezt az átváltozást már bemutatta korábban is, csak az nem volt ennyire látványos. Amikor a porhüvelyét “hazaengedte” egy kis időre, mintha nem is ugyanaz az ember lett volna, én már akkor behúztam neki egy jó nagy +-ot. :-)

Dark Wolf - 2011. 09. 26. 12:16

Bruzsy, érzésem szerint kicsit túlpörögted ezt a retcon dolgot. Már miért ne illenének bele a hatodik évadban megismert purgatóriumba a leviatánok? Egyrészt nem mondták az előző évadban, hogy nem Isten teremtette volna a purgatóriumot, másrészt a leviatánokon kívül is biztos sok olyan szörny van még ott, akiket nem ismertünk eddig. Jó, persze, ezek Isten teremtményei, nem pedig Eve-é, mint a többi “beutalt”, de ettől még nem írták felül az előző évad purgatórium-képét.
Annyiból retcon ez a fejlemény, hogy eddig úgy tudtuk, az angyalok voltak Isten első gyermekei.

A sorozat produkált már ennél sokkal durvább retconokat is onnantól kezdve, h Dean pokolra került, és új színben kezdték feltüntetni a korábbi eseményeket (miért jutott pokolra Dean, min ügyködött a sárgaszemű démon, mire születtek a testvérek, stb.), de akár lehetne említeni azt is, hogy az előző évadban csúnyán felrúgták az alapszabályokat a démonok csontjainak elégetésével. A leviatánok léte mindehhez képest csak egy kis pukk.

wookie - 2011. 09. 26. 13:43

Én eddig sem tántorodtam el a sorozattól, de való igaz, hogy a 6. évad nem azt hozta, mint az előzőek. Ez a 7. viszont úgy néz ki, visszahozza nekünk a régi supnat-ot.

Autóbuziként számomra kicsit vicces volt, hogy otthagyták az összetört impalát is a néző szeme előtt, letakarva. Persze ez lehet csak nekem tűnt fel. :)

Tiv2 - 2011. 09. 26. 13:57

Nem értem, miért kellett törölni a hozzászólásomat.

mitől lenne zsidó-keresztény témájú a sorozat, miközben a zsidók nem hisznek a pokolban

Más: Az angyalok halálának meg mi értelme? Úgyis újra a mennybe kerülnek nem? Semmi értelme így az egész túlvilág koncepciónak…

winnie - 2011. 09. 26. 14:06

törlés és automatikus spamszűrés között van különbség:)

Bruzsy - 2011. 09. 26. 15:35

azért, mert ezt így hívják. ez a neve. zsidó-keresztény kultúrkör. függetlenül attól, h az egyik vallásban épp mi van benne, ami a másikban nincs.

Bandita - 2011. 09. 26. 16:07

Biztos velem van a baj, de ez a leviatán-dolog nagyon nem tetszett. Már amikor a purgatóriumról volt szó az előző évadban akkor is fogtam a fejem, de ez még annál is nagyobb hülyeség. Tudom, hogy mindig akarnak valami újat, de én speciel sokkal jobban bírnám, ha a Winchester-tesók továbbra is a démonokat hajkurásznák, a Mennyországot meg hanyagolnák egy kicsit.

Desmond Wallace - 2011. 09. 26. 16:28

Tetszett az epizód, de ebből még bármi lehet. Remélem, hogy hasonlóan folytatódik, és nem szúrják el a folytatást.
Sam belső gyötrődése mondjuk teljesen hidegen hagy.

Marla - 2011. 09. 26. 16:56

Nagyon jó volt a rész is meg a kritika is. :)
Bennem nem okozott törést mikor behozták az angyalokat és egyre távolodott a “ketten vadászunk a szörnyekre” szisztéma, valószínű h Castiel segített az átállásban. ;) Igazából úgy vagyok vele h az is jó volt meg ez is.
A mostani kezdés kapcsán nagyon jónak ígérkezik a leviatán szál meg azért itt van még Crowley is, aki mindig ott segít ahol tud. :)
Dean pesszimista kitörése jól sikerült,épp itt volt az ideje.
Egyedül ami engem is hidegen hagy az Sam elméjének “bomlása”,kicsit unalmas már, tippre Lucifer “lelke” maradt vele, aztán szórakozik vele kicsit unalmában, csak ne legyen ilyen “átveszem az irányítást dolog és nesze nektek egy gonosz Sam”, az nagyon nem hiányzik.
Az is érdekes lesz h mi lesz ezután a Mennyben, előbb-utóbb Istennek is fel kell bukkania, ha nagyon elszabadulnak a dolgok m nem hiszem h az eddig rendelkezésre állók elegek lesznek a leviatánok megfékezésére.

NikoXXX - 2011. 09. 26. 17:39

Nagyon bejott az egesz resz ugy ahogy van,nekem is Misi az angyal a kedvencem,birom a fazont sok ilyen alkoholollal meg szexel valo hozzaszolasa volt az eddigi evadokban,most meg jon a szomoru bohoc meg a boldog bohoc kontraszt! van halal,van crowley,van impala mi kell meg!sam lelki maszlagja nem erdekel inkabb legyen ujra lelketlen sokkal jobban all az neki!varom az uj reszeket!

Lajoska67 - 2011. 09. 26. 17:47

6. szar volt, ez jobbnak tűnik.

lostgab - 2011. 09. 26. 18:22

Teljesen egyet értek a kritikával.
A 6. évad után kicsit borúlátóan ültem le megnézni az évadnyitást, és ennek köszönhetően hatalmasat csalódtam – természetesen pozitívan.
A sztori, amit elindítottak, tetszik – mind a Sam elméje körüli dolgok, mind pedig a leviatánok.
Misha Collinsról pedig már eddig is tudtam, hogy jó színész, de az a hirtelen átváltozás a rész végén, nagyon letaglózott. Zseni, zseni, zseni!
Röviden: jó a sztori, legalább műfajában megvolt a zenei nyitás (ha nem is AC/DC-t kaptunk), még Misha Collinst, még Halált, még Crowley-t és semmi baj nem lesz az évaddal. :)

Holdenper - 2011. 09. 26. 18:40

Nekem amúgy a Carry on my Wayward Son c. Kansas szám sokkal inkább SupNatos mint az AC/DC

Lion78 - 2011. 09. 26. 18:44

Üdv!

Azon már elgondolkodott valaki, mi van akkor ha amit Lucifer mondott az igaz? Tehát az egész 6. évad és a mostani csak Sam kínzása, és Sam még mindig ott van a ketrecben. Jó lenne ez, vagy rossz? :-)

kanka - 2011. 09. 26. 20:44

úú az ultraextraszopóka lenne.még belengondolni is rosszz.Brr

Kira - 2011. 09. 26. 20:55

ha azt nézzük Sam eltűnt a rész végére. szval lehet Dean-ékkel is csak Luci játszott h ott van :D

Leoben - 2011. 09. 26. 23:13

Na és kinek jutott még eszébe rajtam kívül, hogy a mostani szezon “openingje” fekete-fehér színben fog tündökölni?

Ricsi - 2011. 09. 27. 00:10

SPOILER!

Ez igen kemény lesz!

7 évad 2. részének a promója:
http://youtu.be/KSGGaTntNjY

és egy kis betekintés a 2. részbe:
http://youtu.be/Qb4A9_Gfriw

SPOILER vége!

yosha - 2011. 09. 27. 09:42

Belőlem vegyes érzelmeket csalt ki ez a rész. A hatodik évadnál mérföldekkel jobb volt, ez tény. Újra voltak normális párbeszédek, volt idejük gondolkodni rajta hogy mutassák meg Sam elmebaját, sajnos Castiel kicsit kifordult magábol már a rész elején ugye. Sebaj. A leviatánok behozatalát meg a purgatorium kissé átértelmezését én eleve nem nevezném retconnak, mert a 6. évadban eleve minimális info volt csöpögtetve az egész hely lényegéről, ez inkább amolyan kiegészitő információ, amiket a Halál elmondott. Na és pont vele van a bajom. Zsir rész volt, jo dumákkal, igéretes felvezetés, csak ez a sorozat sajnos már semmi ujat nem fog tudni mutatni. Megint van egy hatalmas ellenség akivel senki nem tud mit kezdeni, pedig csak kicsivel messzebb dobja majd el Bobbyt mint az előző hasonló főgenya. Megint valakinek hallucinációi vannak egy fűbe harapott főgonoszról (visszatérő szinész az mindig kell), megint Halál nyujtja a megoldást, megint jo utra tér az aki letévelyedett, Dean megint csalodik, nem bocsát meg de segit, ujboli Impala szerelés, apokaliptikus hangulat, stb. Monjuk hentai nézés eddig még nem volt.
Nem akarok senkit megsérteni, főleg hogy a kedvenc sorozatomrol beszélek, de ez olyan mint egy jo könyv. Amikor vége, oylan mintha egy barátot vesztenél el. Én az 5. évad végénél éreztem igy, és tartom magam ahhoz, hogy ha ott állnak le, ahol Kripke tervezte, akkor az biza legendás lett volna. Igy nagyon bőrlehúzós, de sebaj, várom a következő részeket, inkább le is kopogok mindent.

bn_volt - 2011. 09. 27. 09:54

Nekem nem teccett, unalmas volt és izzadságszagú.
Az évadkezdést megelőző semmi reklám meglátszott az amcsi nézettségen is:-( Ráadásul ez is egy elég béna rész volt. Ha így megy tovább a 7. lesz az utolsó évad.
Szerintem már nincs mit kihozni a sorozatból.
1/10

winnie - 2011. 09. 27. 10:07

“Ha így megy tovább a 7. lesz az utolsó évad”

erre nagyon kevés az esély, mert a cw tele van gyenge nézettségű sorozatokkal – a supnat ráadásul pénteken erősebb majdnem az összesnél.

Nikki - 2011. 09. 29. 20:18

Ez biztató hír, köszi winnie :)

yosha - 2011. 09. 30. 11:12

Tul sok tinilány bugyija nedvesedik be, eleve már csak ezért logikátlan huzás lenne.

blady - 2011. 09. 30. 20:39

Misha Collins egy zseni :D jelenleg nincs egyéb hozzáfűznivalóm.

baaloo - 2011. 09. 30. 21:57

az elozo evad gyengesege utan nem vartam sokat az uj evad kezdesetol de ez szerintem fantasztikusra sikeredett…a vegen amikor Cas atment leviatanba…hat tatva maradt a szam:) gimme more!!!

Deana - 2011. 10. 01. 10:36

Ez durván jó rész volt. SPN, én így szeretlek. Hiányoztál!

Lestat - 2011. 10. 01. 11:27

Kíváncsi vagyok mit találnak ki mi öl meg olyan lényeket amik idősebbek az angyaloknál és a lelkeknél… Az angyalok nem kerülnek vissza a mennyországba hanem szimplán megszűnnek létezni.

Mistress - 2011. 10. 01. 12:21

Megismerhettük a Leviatánok arcát. Not pretty…

hirnalon - 2011. 10. 01. 12:30

Azt kell, hogy mondjam, hogy a 7. évad első két része már jobb volt, mint az egész 6. – még úgy is, hogy én azért nem fancsalogtam annyira miatta, mint a többség. Kemény lesz ez… főleg, hogy a Leviatánoknak is van egy főnöke, holott még a kiskatonákkal sem tudnak mit kezdeni.

breakaway - 2011. 10. 01. 13:08

Úr Isten, hát ez a 2 rész nekem valami hihetetlenül jó volt… Én is kíváncsi vagyok, mivel sikerül majd kiírtani őket…

Kissur - 2011. 10. 01. 15:25

Idén nagyon szívnak a Winchester fiúk. És már azt is értem, hogy Cas miért csak két részben szerepelt. Egyet kell értenem azzal, hogy a 7.évadban nagyon belehúztak. Örülök, hogy Kripke visszatért! ^^

22 - 2011. 10. 01. 15:41

Nem sűrűn szoktam írni ide, de a 7. évad első két része olyan szinten felülmúlja a 6. évadot számomra, hogy az embertelen és mindenképpen említésre méltó. Csak így tovább :)

S0m30n3 - 2011. 10. 01. 16:59

a hetedik évad első két része nagyon jó volt. nem gondoltam volna, hogy ennyire folytatásosra csinálják, és még a második rész végén sem lesz egy mini lezárás, hanem így függőbe hagyják. tetszik nagyon, hogy így oldották meg.

spoiler
Castielt nagyon sajnálom, de remélem, hogy visszatér még valahogy.
spoiler vége

amúgy eléggé sötétre sikerült szerintem ez a két rész, teljesen átjött, hogy nincs sok reményük, nagyon tetszett.

Khes - 2011. 10. 01. 17:19

Remélem mindenki fogta, hogy Ian Anderson volt az ügynöki álneve Deannek? :-)

Elképzelni nem tudom, hogy ebben a minden veszett szituációban mi lesz a reménysugár, honnan keveredik segítség (ahogyan az apokalipszis kezdeténél az angyalok behozatala volt). De, hoyg az érdeklődésem fenn van tartva, úgy ahogyan a hatodik évadban nem, az kétségtelen tény.

khaos - 2011. 10. 01. 18:56

a 2. rész is tartja az előzőben mutatott színvonalat ezekszerint
lucifer kínzása egyszerűen remek,ahogy gyötri samet,és a végén a beismerés h “nem valódi,dehát senki se tökéletes”
kíváncsi vagyok most hova mennek tovább
mit tudhat és egyáltalán ki lehet a főnök (én kicsit reménykedek h nem csak egy magasabb rangú leviatán hanem vmi teljesen egyedi lény)
amit sajnáltam h cas a múltheti reményekkel ellentétben nem tudta mégse kijátszani a szereppel adódó többszínűséget,nekem kicsit túl gyorsan intézték el,de legalább kaptunk helyette luciferből többet
kérdés még vajon a leviatánoknak mi lesz a nagy világpusztító terve

jah és ami nem tudom eldönteni tetszik e ez a folytonosság,régen ugye max évadzárásra kaptunk folytatásos sztorit,egyébként mindig ott volt az eltelt idő jelzés nélkül is
itt meg most már kapásból a 3.at fogjuk kapni jövőhétre,vajon meddig megy majd így,kapunk e a főszálon kívüli részt is még

2 rész után szal csak egyre több a kérdés,dehát ezért szeretjük,és így lehet belepusztulni igazán h még 1 hét a következő részig

Desmond Wallace - 2011. 10. 02. 08:51

Nekem nem igazán tetszett ez a 2. rész.

jersey - 2011. 10. 02. 10:54

Én nagyon remélem, hogy Cas maradt a főgonosz, mármint hogy az ő porhüvelyét használja a leviatánok vezére, és csak a többit engedte szabadon a vízben.

IV. Béla - 2011. 10. 02. 11:09

***spoiler***

A héten fejeztem be a The Shieldet, öröm volt viszontlátni Benito Martinezt. Ezek után nem lennék meglepve, ha egy másik levit meg Michael Chiklis játszaná. :)

***spoiler vége***
Én azt mondtam a hatodik évara, hogy bár egyenként a részek valóban kicsit rágósra sikeredtek, de összességében nem volt rossz egyáltalán az sem. Az idei, eddigi két rész viszont nagyon ígéretessé teszi a hetediket.

david - 2011. 10. 02. 14:59

Miért nem tetszett Desmond? Várható kritika?

Hunnenkoenig - 2011. 10. 02. 21:41

Most vagy Sam hülye, vagy minket neznek az irok hülyenek.

Logikus szamomra, hogy a valosagban van es a csavo azt akarja, hogy ölje meg magat, hogy visszakerülhessen a pokolba es ujra baszogathassa.

Amugy jo volt.

Nikki - 2011. 10. 03. 15:16

Egész jó volt a rész, de gyengébb, mint az első. Igazán sajnáltam, hogy Cas ilyen hamar kiszállt, zseniális lett volna. De bízom benne, hogy visszakapjuk, lehetne ő a főnök, ahogy jersey írta.
Egyenlőre remekül haladnak, ideje is volt összeszedni magukat, csak így tovább. Kíváncsi vagyok, hogy intézik majd el a leviatánokat. Az se semmi, hogy nem csak megszállni tudják az embereket, hanem alakot váltani is. Ja igen, azt is kétlem, hogy Bobby meghalt volna.

yosha - 2011. 10. 06. 10:04

Cast nem mutatták szétrobbanni teljesen, lehet még bármi. Nomeg eleve robbant már fel, kétszer is és mégis visszahozták.
Amugy meg lehet Lucifernek igaza van, hisz a 6. évad történései nem csak Samnek hanem a nézőknek is maga volt a pokol.

dori - 2011. 10. 06. 14:36

Nekem nem tetszik eddig az évad. Legyőzhetetlen ellenfél, a fiúk nem tudnak semmit sem tenni, csak sodródnak, Cas meghal (remélem nem!). Ezt csak azzal tudnák überelni, ha Bobbyt szállja meg a leviatánok vezére. Vagy, ha elkezdik keresni istent.

KékSarok - 2011. 10. 07. 23:21

Nekem viszont tetszik ez a High Concept vonal…kissé olyan volt így az első két rész, mintha kevertük volna a 24-et és a SupNat-ot…nincs minden részben máshova kóbinálás, hanem otthon pörögnek az események… :D
gut-gut :D

IV. Béla - 2011. 10. 08. 13:09

Na, ez viszont gyenge volt.

Deana - 2011. 10. 08. 14:15

Amint visszatértek a sokak által annyira vágyott és igényelt MOTW-formulához, hupsz, a nívó már zuhant is. Kíváncsi leszek a nézettségre, hogy vajon mit értek el ezzel…

Ricsi - 2011. 10. 08. 15:33

Nekem bejött a rész, csak a végén Deannel nem értettem egyet.
Sokan írják, hogy hiányzik Castiel. Nekem ugyan nem. Ehhez a részhez miért kellett volna? De úgyis lesz még nem kell aggódni.
Arra gondoltatok már, hogy Bobby talán nem is Bobby?

Rendezésért köszönet Jensennek.

Serenity86 - 2011. 10. 08. 17:44

Ricsi, én igen, gondoltam rá! :)
Ami az elmélet ellen szól az az, hogy minek figyelik a kártyatranzakciókat, meg küldnek rájuk “embert”, “ha Bobby2” mindvégig mellettük van és első kézből kaphatnának tőle infót…
Amúgy az epizód nem volt rossz, főleg amikor Dean nekiesett a flex-szel a gipsznek…
A végén a helyében a kis srácot is elintéztem volna…Minek gyarapítja az ellentábort…

Piemaker - 2011. 10. 08. 18:09

A végén a human with cheese dip mekkora volt! :))

Khes - 2011. 10. 08. 18:22

“3 Missed Calls from Lars Ulrich” :-)

lasss - 2011. 10. 08. 22:30

szerintem korrekt volt. nem kiemelkedő, de szórakoztató volt, az biztos.

Kanda - 2011. 10. 08. 23:27

Nekem tetszett ez a rész is. Viszont a legkevésbé sem számítottam Doctor Who utalásra SupNatban. :)

chulo - 2011. 10. 08. 23:49

A 3. rész elment egynek, semmi kiemelkedő nem volt benne. Ez egy olyan jó kis 6-os rész volt szerintem. A poénokkal szűkmarkúan bántak most, a szörny kicsit erőltetett volt. A kiskölyköt simán ki kellett volna nyírnia Deannek.
A végén meg az a leviathán nagyon béna volt. Egyrészt az effekt is elég szarul néz ki, másrészt meg így már mégse tűnnek akkora arcnak mint Castiel testében voltak. De hátha…

Ja és még valami – eltűnt az összes kommentem ebből a cikkből. Pedig ha jól emlékszem írtam ide vagy 2-3 kommentet.
Na mindegy, talán ez megmarad…

Claire8310 - 2011. 10. 08. 23:50

Szerintem is egy jó rész volt.

Amy Pond. Na ez már piros pont.

A másik meg, ugye mindenki vágja, hogy Dean a My Bloody Valentine 3D bemutatóját nézi a tévében, mikor Sam kiszökik (konkrétan Ackels hangja is hallatszik a tvből:))

A Sam hazaér a motelba röpke jelenetet meg többször újranézős.
Így tovább és jó évad lesz ez…:)

breakaway - 2011. 10. 09. 10:48

Hát, amennyire odáig voltam az első 2 részért, szerintem ez annyira laposra sikerült… Annyira nem is értem, hogy került ez a rész ide, olyan fura volt, hogy elkezdték a Leviatános dolgot, akikből most alig láttunk valamit.

Nikki - 2011. 10. 09. 11:46

Gyarapítom azok táborát, akik szerint ez a rész gyengébb volt. Dean húzása meg a végén, minősíthetetlen. Ha már ezt muszáj volt, akkor legalább mindkettőt, így saját magának mond ellent. Hátrahagyott egy ellenséget, aki valószínűleg a feledésbe merül, mint mások is a sorozat folyamán. Komolyan mérges vagyok, ez annyira elcseszte az egész részt, arról már nem is beszélve, hogy csemegének tartogattam a Supnat részt, bízva benne, hogy a hetiek közül ez lesz a legjobb. Na erre megyek, megnézek valami mást.

Nessa - 2011. 10. 09. 15:09

Én sem vagyok boldog Dean utolsó húzásától, de szerintem teljesen rá jellemző módon döntött: hiába nem ember a kissrác, nem volt egyenlő ellenfél, ráadásul egyelőre még ártatlan. Nekem akkor tűnt volna ooc-nek, ha megöli.

Hunnenkoenig - 2011. 10. 09. 19:00

Nem volt kiemelkedö, de nem volt rossz sem.

Szerintem tök logikus, hogy Dean nem öl meg egy 12 eves kissracot.

Megkerdezte, hogy ölt e mar valakit. Gondolom ha azt mondja igen, akkor esetleg öt is megszurja.

Mondjuk tök mindegy, mennyire ök az aszok a sajat univerzumukban, azert egy kisgyerek holtteste ott is jobban megmozgatna a rendörseget valoszinüleg.

Azert ne akarjunk mar Deanböl gyerekgyilkost csinalni.
Gondolom ti is siman kitekernetek szomszed pistike nyakat, mert hangoskodott az ablak alatt…

Kissur - 2011. 10. 09. 21:47

A résszel nekem pont az volt a bajom, amiről szólt. Méghozzá Sam gyerekkora. Tök felesleges volt egy újabb flashback. Dean meg nem értem miért vadászta le a nőt. Oké, oké, fenyegetést jelentett, de hát ha egyszer a család annyira fontos, akkor ha más nem, ezt ő érthetné a legjobban.
Amúgy ha észrevettétek, ebben az évadban az a nagy húzás, hogy a vadászokból lettek az üldözöttek, és az üldözöttekből lettek a vadászok. Ez nagyon ötletes. :)
A rész elején Bobby nekem is gyanús volt, és azt hittem, hogy az egészet Dean csak álmodja az ágyon. No de nem így lett.

Gergő - 2011. 10. 09. 23:02

Kicsit OFF

Lehet volt már szó róla korábbi részekben, de a Winchesterek honnan szedik a pénzt, vagy miből élnek? Gondolom valami háttértevékenység ami történet szempontjából lényegtelen.
Valaki esetleg tudja?

Hunnenkoenig - 2011. 10. 09. 23:48

Lopott hitelkartyak, mint ebben a reszben konkretan lathattuk is.

bn_volt - 2011. 10. 10. 20:58

JAJ de jó rész volt!!!
Geek mennyország: Serenity, Doctor Who meg nekem a Kill Bill is eszembe jutott a végén. Akárki castingolta a kis Sammyt valaki adjon neki fizetésemelést! És megint Ackles rendezett. Ebben az évadban eddig ez volt a kedvenc részem, minden percét szerettem, 10/10 nálam. Javítottak az unalmas szezonnyitó után!
Spoiler
Dean mekkora g-ci volt már, hogy kinyírta a nőt! Hülyef-sz!!!!

Gergő
A tesók hitelkártya csalásból illetve egyéb (kocsmai)csalásokból tartják fenn magukat pl.: van egy béna vagyok a billiárdhoz, jáccunk egy csomó pénzben számuk is, persze nem bénák :-D

bn_volt - 2011. 10. 10. 21:02

Végre nem volt Castiel!!! éjljen-éljen!!!! Vagyis inkább haljon-haljon:-PPPPPP
Remélem, most jó sokáig nem is lesz!!!!

Deana - 2011. 10. 11. 14:46

Csak tudnám, miért utálja mindenki Deant, amiért kinyírt egy többszörös gyilkos hetiszörnyet -.-” Persze a kölyökkitsune miatt pettyet szerencsétlenül jött ki a szituáció (bár szerintem a kissrác úgysem fog soha felbukkanni, de aztán ki tudja), de az, hogy Dean megtanulta, hogy az ő szerencséjükkel minden visszatér, és a “seggükbe harap”, az nem rossz, sőt. Ettől függetlenül azt kell mondjam, fájdalmasan hatásvadász jelenet volt, amikor kinyírta, én legalábbis kicsit kapartam tőle az arcomat.

@bn_volt
Örülhetsz, mert legalább a téli hiatus utánig tuti nem tér vissza Misha semmilyen karakter képében…

Azt ugyan nem értem, hogy miért jó az, hogy Deanbe megint rúgott egy jó nagyot a sors, vagy az, hogy megint teljesen beszűkül a világ mind Samnek, mind Deannek, és egyikőjüknek sincs senki más, akire támaszkodhatnak, mint egymás (akik ott verik át egymást, ahol nem szégyenlik, ahogy ezt ebben a részben is láthattuk – testvéri szeretet és dinamika my backside, már bocsánat), meg esetleg Bobby, már ha nem szúrja le őket 10 másodperc után, attól tartva hogy némi beszélgetéstől rögtön “vaginájuk nő”, de biztos csak én vagyok olyan ember, aki sem a saját életét, sem másét nem akarná és tudná maximum két emberre alapozva elképzelni. A Winchesterek kodepenciája már rég nem szórakoztató, vagy “szép”, vagy egészséges, hanem csak elkeserítő, szánalmas, és néha kicsit idegesítő is. Kezd túl klausztrofóbiás, és depressziós lenni az egész sorozat, ez nekem nem jön be.

yosha - 2011. 10. 11. 15:48

SPOILERES ám:

Nem volt ez szar rész. Komolyan, 3 rész után biztato az évad. Én imádtam a flashbackes részeket, főleg azokat amelyek nyomokat adtak a jelenbe a nézőnek, és párhuzamosan derült ki a disznóság.
A végén Dean kicsit karakteridegen volt, de hát ő jopár dologban az a 6. évad ota. Azért egy szörnyet aki halálosan megfenyegeti és szinte biztos hogy anya nélkül elvadul, életben hagyni, a javulás szélén álló mamát meg ledöfni, ejjnye, eléggé fogszivós volt.
A leviatánok köcsögök, lesz itt szivatás velük, ahogy nézem mik jönnek.

Amy Pond, mi?

Hor1 - 2011. 10. 12. 02:28

Nekem tetszett a rész, de Deanre nagyon haragudtam amiért kinyírta Amypond-Kayleet.

Ricsi - 2011. 10. 12. 08:09

Gratula Jared és Gen (Ruby)első gyerekéhez. Tegnap este jelentette be Jared a twitteren.

Serenity86 - 2011. 10. 12. 18:51

“Gratula Jared és Gen (Ruby)első gyerekéhez. Tegnap este jelentette be Jared a twitteren.”

Apropó, “démongyerek”!!! :) Mi lehet a démon/ember kissráccal, aki az 5. évad első felében pikkpakk elintézhetett volna mindenkit? Igazán visszahozhatnák őt :)

owlman - 2011. 10. 12. 19:16

SPOILER

Szerintem nagyon is szándékos volt hogy Dean pont egy
“Amy Pond” nevű csajt/szörnyet öl meg.

A mesékben (mint a Doctor Who) az emberek megváltozhatnak.
A valóságban nem. Legalábbis ezt gondolja Dean.

Amikor ezt mondja az megmagyaráz sok mindent:
“Well, look me up in a few years. Assuming I live that long.”

Kissur - 2011. 10. 13. 01:30

Most nézem újra a 6.évadot, és egyelőre nem értem, hogy miért szidjátok. A 6.évad 3.része sokkal jobb volt, mint a 7.évad 3.része. Kár, hogy nem azt a fonalat vitték tovább az évadban, a lelkizés (vagy inkább lelkezés :D) mellett.

Daneee - 2011. 10. 13. 17:35

@owlman

Az Odaát pont annyira valóélet, mint a Doctor Who. :)

Serenity86 - 2011. 10. 16. 07:30

Ez egy borzasztó rész volt :(
Az egésznek izzadság szaga volt…
Inkább lenne 12-13 rész az évadban,és azon fanyalognék, hogy mikor kezdődik a köv. évad, sem mint olyan részeket végig szenvedni, amit még az iparosmunka jelzővel sem vagyok képes illetni…Engem most elvesztetettek egy jó időre (pedig a 6. évad alatt sem inogtam meg…)

Ricsi - 2011. 10. 16. 08:47

1-2 évados filing. Nem volt rossz, előkerült az EMF mérő, a só volt ImpalaPornó, gyönyörű kocsi. Volt benne minden ami az első évadokban. Ez tetszett. A történtet sem volt rossz. Egyedül az nem tetszett, hogy Deant megint elkezdték “kínozni.” lelkileg. Nekem ez volt izzadságszagú. A többi miatt ujjongtam! Végre ismét a régi érzés, nyomoznak, embereket mentenek :) Amiről szólt és amiért megszerettem.

dori - 2011. 10. 16. 08:50

Csatlakozom Serenity86-hoz. Szörnyű töltelékrész, el is aludtam rajta.

jersey - 2011. 10. 16. 10:52

Habár elvagyok ezekkel a MotW részekkel is, de csatlakozom a fentebb írt gondolathoz, hogy inkább legyen 13 részes egy-egy évad, de akkor az minőségi és dinamikus.

Daneee - 2011. 10. 16. 11:19

Nem tudom miért kell sipákolni egy-egy gyengébb rész után.

Nessa - 2011. 10. 16. 11:31

ha MotW, akkor az a baj, ha nem, akkor meg az, valaki így is úgy is elégedetlen lesz :)
(Tudom, nektek itt pont a minőséggel volt gondotok, de ettől még ugyanúgy igaz.)
Én nem untam, de meg tudom érteni, hogy többeknek miért nem tetszett, úgyhogy nem is mennék bele a részletekbe. :)

winnie - 2011. 10. 16. 11:59

“Nem tudom miért kell sipákolni egy-egy gyengébb rész után.”

aha. csukjuk be a szemünket, és csak azt írjuk le, ami rózsaszín, hadd higgye mindenki, hogy íme a tökéletes sorozat:Ö a kommentelési lehetőség azért jó, hogy leírjuk a véleményünket. véleményeket meg érdekes olvasni. és olykor vannak negatív vélemények. na, bumm.

Hunnenkoenig - 2011. 10. 16. 13:08

Kis karakterepites volt töltelekreszbe agyazva.
Nem volt rossz, bar nem is volt kiemelkedö.

Nekem igazabol minden tetszik, amiben van Dean, Sam, meg impala.

Siman ütötte a Terra Nova atlagos szintjet igy is, hogy gyengebb volt a sorozaton belül, es ha a TN-t nezem, akkor erre nem panaszkodom :-)

Serenity86 - 2011. 10. 16. 13:30

A MotW epizódokkal semmi gond, ez most is tök jól indult!!!
Egy autó a 10. emeleten?! Simán megvettek!

Ami bosszantó, hogy az írók biztosan tisztában vannak vele, hogy a nézők, akik 6 éve kitartanak, ismerik a két figurát, nem kell egy erőltetett, színvonaltalan, “lelkiismeret-bíróság” epizód, ahhoz hogy tudjuk: Deannek kb annyi lelkileg. Aki meg csak néha nézi akár USA-ban, akár itthon, és pont odakapcsol, ha épp megy egy rész a TV-ben, egy ilyen részt látva kapkodva nyúl a távirányítóért. Baromira nem lesz kíváncsi erre…De ha tudják, hogy ezzel nem tudnak új nézőket szerezni, miért forgatják le…?Ez a sok-sok epizód-lehetőségből benne volt a legjobb 22-24-ben? Na ne mááár?!

Amúgy, biztos hogy ugyanúgy nézni fogom, ha máshogy nem havonta, de kiakasztó, hogy az eddig jól felépített karakterekkel így báboznak…

chulo - 2011. 10. 16. 13:48

Sok minden kavarog bennem, de inkább csak annyit írok, hogy 10/4

Leoben - 2011. 10. 16. 23:34

Nekem kifejezetten tetszett, a végén néztem is, hogy már el is telt az a 40 perc? Szeretem amikor más kulturák lényeit/isteneit is megmutatják.

lasss - 2011. 10. 18. 14:20

nekem nagyon tetszett :3

Nikki - 2011. 10. 18. 22:19

Érdekes epizód volt, az biztos.
Ha nem is most, szerintem ki fog derülni, hogy Dean mit tett Amy-vel. Kíváncsi lennék Sam reakciójára.
Jó volt viszontlátni Jo-t.
Ha mind igaz, amit Sam mondott a lelkiismeret & pokol dologról, akkor Dean is felengedhetne egy kicsit. Igaz, ő csak 4 hónapot (ha jól emlékszem) volt odalenn, de akkor is. Mindenesetre érdekes, hogy Dean mindig is jobban a szívére vette a dolgokat, mint Sam, de valójában ezt is szeretem benne. Hiába na, első számú kedvenc karakter :)

S0m30n3 - 2011. 10. 21. 22:10

Nikki:
négy hónapot volt odalenn Földi idő szerint, de ott máshogy megy az idő, szóval kb. 40 évet volt lent, ha jól tudom. Igaz akkor a ketrecben nem tudom hogyan mehet az idő, bár azt hiszem Sam kevesebbet volt ott. Na mindegy, a lényeg, hogy van ugyanolyan élményük, csak más hatással van rájuk.

jky - 2011. 10. 21. 23:13

MOTW-nek örültem, de a végén ez a “bíróságos” téma full filler baromság volt. Uncsi. Jo-t azért jó volt újra látni, de kb. ennyi.

Holnapra itt a következő rész, kíváncsi leszek.

wondorog - 2011. 10. 22. 12:39

Érdekes volt a rész vége, amikor megjött a Leviathán :D

Angelus - 2011. 10. 22. 14:00

Tetszett az új rész! Eddig ez jött be a legjobban a 7. évados epizódok közül. Ha ilyen lesz a folytatás is, akkor egy jó 7. szezont láthatunk :D

energy - 2011. 10. 22. 16:19

Nekem nem tetszett. Azok után, hogy a vitájukban egy rakás ember meghalt, meg kellett volna ölniük őket. Az a viccesnek szánt jelenet, ahol kibékítették őket meg nagyon idegesített. Mi lesz, amikor megint összevesznek? Ráadásul Dean egy álszent, ezeket életben hagyja, de a srác anyját megölte, mintha a gyerek egyedül el tudná vagy inkább el akarná ezek után tartani magát gyilkosságok nélkül. Én biztos nem hagytam volna ennyiben azt a házaspárt. A végén annyira reméltem, hogy Castiel visszajön.

gisss - 2011. 10. 22. 18:19

Ezzel hogy életben hagyták őket lehet azt akarták mutatni hogy Dean tanult a “hibájából”. De ez is csak azt mutatja hogy rossz döntés rossz döntést szül.

Mistress - 2011. 10. 22. 19:08

Szerintem látni fogjuk még ezt a párt, mert a boszipasi egy mozdulattal kinyírta a Leviatánt. Ennek szerintem lesz még szerepe.

S0m30n3 - 2011. 10. 22. 19:29

Mistress: nem nyírta ki, csak lebénította egy időre nem? Ha jól figyeltem, akkor azt mondta, hogy nem tart pár napnál tovább a varázslat, és hogy dobják szakadékba vagy ássák el a csávót, hogy ne jöjjön vissza.

jersey - 2011. 10. 22. 23:16

El is felejtettem, hogy ez”Cordelia&Spike” része :) De jó volt őket látni :)

VanillaSky - 2011. 10. 23. 10:00

gisss – 2011. 10. 22. 18:19 – De mit tanult volna a hibájából? (ha egyáltalán hiba volt Amy megölése) Ez a rész inkább volt baromi következetlen az előzőek tükrében. Amy ugye létfenntartás miatt ölt meg néhány peremterületen élő bűnözőt (ha jól emlékszem). A házaspár meg egymás szimpla bosszantása miatt vagy féltékenységből jónéhány embert. Erre a rész végén, mint egy mediációs eljárásban kibékítette a párost és mosolyogva tovább álltak, persze még előtte a férj megmentette őket a felesége bosszújától. Nem értem miért így szőttek a történetbe egy poén részt. Egyszerűen következetlen volt az egész.

jersey - 2011. 10. 23. 12:30

Nem volt szerintem következetlen, mert Deannek igazából bűntudata van azért, amiért megölte Amyt, ezt azért érzékeltették rendesen a könnyedebb hangsúly ellenére is….

zolij - 2011. 10. 23. 15:42

Megpróbálták kinyírni őket, nem sikerült. Így jött a B terv.

wondorog - 2011. 10. 23. 18:20

Szerintem is az volt inkább, hogy egyszerűen nem tudták őket kinyírni, az adott szituációban ez volt a legegyszerűbb megoldás.

dori - 2011. 10. 23. 19:10

Én is arra tippelek, hogy James Marsters lesz még a sorozatban, különben megölték volna. Vagy legalább megpróbálják. Az egyik kedvenc karakterem volt Spike-ként, itt is nagyon bejött.:) 2012-re új Buffy mozifilmet ígértek, szerintem egy kicsit ezt akarják meglovagolni az írók. Mindenesetre jó volt látni őket.

winnie - 2011. 10. 23. 19:18

2012-ben már biztos, hogy nem lesz buffy-film.

egeis - 2011. 10. 23. 19:34

James Marsters és Charisma Carpenter jól hozták a boszis rózsák háboruját. Remélem visszatérnek még a szezonban.

Angelus - 2011. 10. 23. 22:34

Szerintem azért nem ölték meg őket, mert még szerepelni fognak néhány részben. Pont az végett, hogy meg tudta állítani a Leviatánt egy időre.
Aztán ki tudja…

Nikki - 2011. 10. 23. 22:39

A boszik azért maradtak életben, mert nem tudták őket kinyírni. Jól állunk, mondhatom. Amy-nél nem lehetett plan B? Na mindegy, csak felhúzom magam. S most ezen fognak rugózni. Túl jól haladt az évad, muszáj volt valamivel lejjebb húzni. Legalább ha később komolyan segíteni fognak legyőzni a leviatánokat, akkor átfogalmazom ezt.

dori - 2011. 10. 24. 20:26

winnie – Sajnálom, hogy csúszik. Bár a múlt héten a TVD-ben is utaltak rá, úgyhogy remélem, nem sokat.:)

yosha - 2011. 10. 25. 08:40

Jó rész volt, pár jeleneten lehetett röhögni, de ennyi.
Dean meg igazán szerezhetett volna fagyott csirkelábat és visszamehetett volna kinyirni őket, ha már Amyt elkapta hidegvérrel.
Ugyanott állunk mint tavaly meg azelőtt, legyőzhetetlen ellenfél elől futnak, az egyik testvér valamit nem mond el a másiknak, az sejti, a 8. rész környékén megnyilnak majd egymásnak, ez az évad végére fog bizalmatlansági játékba fulladni mikor pont kellenének a legyőzhetetlen ellenfél ellen mindketten.
Nomeg jön majd valami hatalmas joszándéku segitő aki nagy facepalmok közepette adja elő hogy ő kicsoda, és nála lesz a megoldás. Esetleg Cas tér vissza tényleges isteni erővel.
Még nézni fogom, de sajnos izzadtságszagu és fáradt az egész, nem fog tudni ujat mutatni a sorozat.

jky - 2011. 10. 25. 21:45

Előző résznél sokkal jobb volt, de a vége így is langyos lett, na mindegy. Hetiben még nézhető, annyira nem szar, csak sajnos tényleg nagyon kevés már a puskapor. Én azért reménykedek még. :)

wondorog - 2011. 10. 29. 15:04

Érdekes rész volt, a kedvenc jeleneteim mindenképpen a Bobby vs Leviathán volt, bár remélem ezt a vegyszeres dolgot megmagyarázzák valahogy, mert ez így elég légből kapottnak tűnik.
Végre lerendezték az Amy ügyet is, már nagyon idegesített Dean titkolózása, az utolsó jelenet viszont nekem nagyon 4. évados szétválásosra hajazott, bár nem hiszem, hogy túl sokáig fog tartani a harag.

Nessa - 2011. 10. 29. 20:49

Az autós-éneklős jeleneten szakadtam, Bobby még mindig a legjobb arc, a vége meg nooooooo, de úgy is tudom, hogy rendbe hozzák, úgyhogy szép nyugodtan megnézem újra és idézgetek belőle, mert van mit :D

Zirowe - 2011. 10. 30. 00:00

Én csak azért találom hülyeségnek, hogy ez a megoldás sem öli meg őket végleg, hiszen ha a purgatóriumban voltak előzőleg, akkor van módja annak, hogy véglegesen kinyírják őket.

Persze, lehet, hogy később jönnek rá, de akkor is, meddig akarják húzni ezt?

Az meg, hogy Crowley (vagy hogy írják) fél tőlük, eléggé viccesnek hangzik.

Nikki - 2011. 10. 30. 00:41

Hangulatos rész amin sokat lehetett nevetni. Emlékeztetett a régebbi Supnat részekre. Szóval a hirtelen jött mosóportól és a rész végi Amy-s nyűglődéstől és külön utakra való térésről eltekintve ez a jobbak közé tartozik, egy 7/10.
Néha olyan “érdekes” megoldások vannak a sorozatokban. Ezt nem negatívumnak, de nem is pozitívumnak szánom. A legegyszerűbb lenne a legjobb megoldás? Mert a nyilvánvaló annyira az, hogy mégsem az, tehát ki sem próbáljuk? Kíváncsi vagyok, lesz-e más fegyver ellenük, vagy maradunk a marós, lefejezős változatnál? Ha meglenne a fejük akkor újra életre kelnének? Nem túl biztató, remélem kitalálnak mást is. Vajon a Colt működne rajtuk?

@Zirowe
Crowley erős, de nem annyira. Nem a leviatánok az elsők, akiktől fél. Szerintem nem meglepő. Ősibb lények, sokkal hatalmasabbak és nagyobb erővel bírnak.

pizsamasbanan - 2011. 10. 30. 01:28

Mikor Dean énekelt meg a kamu-Dean leviathan dumált róla, hogy mekkora gyík ez a Dean lefordultam a székről komolyan..:D ez a mosóporos megoldás elég kínos ha belegondolok, de a rész nézése közben nem tűnt annak, örültem, hogy végre valamivel be lehet fogni a száját.:) tényleg jók voltak Bobby jelenetei, bár mikor nem azok. “Balls” megint volt :D

jersey - 2011. 10. 30. 10:51

Az autóban éneklős+a Ponyvaregényre hajazós részeket imádtam. Előbbi jelenetet nem is tudom hányszor újranéztem már, és még mindig szakadok a nevetéstől.
Öröm látni, hogy felsőbb erők nélkül találtak segítséget a leviatánok kiiktatására.
Egyedül ez a különválós rész nem tetszett a végén, bennem a “ne már megint!” érzést keltette.

chulo - 2011. 10. 30. 14:42

Jó volt, az eleje kicsit WTF volt, azután se nagyon jöttem rá, hogy mire is jó ez az egész Sam és Dean bőrébe bújás.
Ez a mosószeres cucc tényleg “érdekes”, meg az elválás is kicsit ismerős volt. 1-2 rész és újra visszatér valószínűleg az öcskös.
Bobby és a leviathán jók voltak.
Már csak azt kéne elárulni, hogy most akkor ezeknek az “ősi és hatalmas” lényeknek annyi az összes spéci képességük, hogy béna CGI fejeket tudnak vágni, emberhúst esznek, és nehéz megölni őket?

gisss - 2011. 10. 30. 15:33

Csak én érzem hogy Crowley átpártol megint a Winchesterék mellé? És akkor ő lesz a “Castiel” pótlék? Persze eljátsszák előtte a kötelező köröket, hogy nem bíznak benne meg ilyenek, de a végére szerintem ide fognak kilyukadni.

Serenity86 - 2011. 10. 31. 10:33

Tényleg jó rész, sikerült túltennem magam a “bírósági tárgyalás” epizódon :)
Az autóban éneklés meg zseniális volt! :D
A “mosóport” én úgy magyaráztam meg magamnak, hogy végül is a leviatánok elvben vízi lények (mintha ez lenne a mitológiákban, asszem), a mosószer ugye meg reakcióba lép a vízzel…ezért ők meg égnek tőle…Pfff na jó, fene se tudja, hogy ez jött nekik, de jó jelenet volt! :)

Kis OFF:Amúgy én annyira örültem mikor megláttam a kedvenc “XO”-mat a rendőrségen! (mármint a BSG-ből a pasast:) )
Mostanában nem nézem a rész elején a stáblistát, így múltkor is kiborult a kóla s kezemből, mikor megláttam Cordeliáékat :))

Mistress - 2011. 10. 31. 11:25

Kedvenc jelenet lesz ez, ahogy Bobby lesmárolta Jodie seriffet, mert felmosott :))) Best kiss in the series.

MrSpock - 2011. 10. 31. 20:06

A kocsiban éneklős rész az nagyon ott volt :D
ahogy Dean mondta hagyd,ugye előtte mondta nekik az öreg,hogy hagyják a rockot :D Végülis a mosószeres dolog nem volt rossz,hisz mindenkinek van gyenge pontja,és néha nem is bonyolult. A szétválás meddig fog tartani kérdéses,gondoltam is hogy megtudja Sam. Mindenesetre jó volt ez,eddig az évad sem rossz azért. érdekes ez a Leviatanos szál,és már mindenhova beférkőztek.

Hunnenkoenig - 2011. 11. 01. 11:31

Imadnivalo resz volt.

Kocsiban enekles fenomenalis volt.
Dean akkora arc. Ackles nagyon nagy szinesz. Legalabbis ez a szerep nagyon ül neki.

Azok a kis mosolyok es fintorok, amiket produkalni tud…

A szetvalasnal en is arra gondoltam, hogy “ne mar megint…!”

Amugy valoban visszatert a regi Supernatural feeling. Sok humor es csak a sracok.

Remelem Bobby összejön a seriffel. Nagyon kellene ujra egy asszony a hazhoz, miota kocsmaros neni eltünt.

jky - 2011. 11. 02. 20:43

Bobby és a seriff csókjelenete jó volt, de nálam is a kocsiban éneklés vitte a pálmát. Amúgy nem volt rossz epizód, de annyira jó sem. Remélem lesz még benne valami “eredeti” ötlet is, mert nem haladnak nagyon, csak önismétlés az egész.

chulo - 2011. 11. 03. 00:45

Na komolyan gyerekek. Felirat nélkül nézem, így lehet 1-2 dolog kimaradt, de tényleg annyi lenne a leviathán, hogy egy mosószerrel megölhető alakváltó? Az évad eleji belépőből azért én azt vártam volna, hogy legalább olyan nehéz kicsinálni mint egy angyalt. Sőőőőt….
Hisz elvileg régebbi és hatalmasabb teremtmények. De eddig csak azt láttuk, hogy vmi kis maffiát építenek ki maguknak.

Angelus - 2011. 11. 05. 22:54

Na hát az új részről nem is tudom mit mondjak… kiszámítható volt, és saját magát ismétli a sorozat, egy kis átalakítással… kár :S

Nikki - 2011. 11. 06. 01:06

Röviden: még mindig ugyan azt gondolom, igencsak elszúrták, hogy ilyen hamar kivették a leviatán szerepéből Misha-t/Cass-t.
A részről: sima MotW epizód. Remélhetőleg ezután rátérnek a fő szálra, és erre az amúgy korrekt epizódot arra használták fel, hogy elsimítsák a Sam és Dean közti feszültséget, ami abszolút pozitívum, hogy nem húzták el.

Godfrid - 2011. 11. 06. 21:04

Durva azért hogy a 7.részben Dean simán bemegy fbi-os álcával egy tetthelyre, holott az előző részben még országos körözés alatt állt igen előkelő helyen és valószínűleg jó pár rendőr simán felismeri, és itt meg simán besétál egy tetthelyre fbi-osnak kiadva magát?

jersey - 2011. 11. 06. 22:56

Godfrid: bezzeg egy álmédium felismeri :D

chulo - 2011. 11. 07. 19:48

jó kis rész volt, elment egynek. Ez a szokásos fbi cucc tényleg kicsit fura, nem igazán lett ez átgondolva az irók részéről. Országos hajtóvadászat, több tucat ember megölése után és aztán meg senki nem ismeri fle őket főleg h megint együtt mászkálnak…
Na mind1 efölött még szemet tudok hunyni végül is…

Hunnenkoenig - 2011. 11. 07. 21:16

En örülök a MotW reszeknek. Nekem nem kellenek leviatanok es fö szal. Terjünk csak vissza az elsö evados rendszerhez es funhoz. Akkor is ha magukat ismetlik. En el tudnam nezni igy meg 10 even keresztül.

dori - 2011. 11. 08. 17:34

Nekem is nagyon bejött, bár epizódrész volt, de annak nagyon jó és pörgős.
Spoiler!!
A következő részben elvileg lesz Castiel, legalábbis IMDB-n ez volt korábban a leírásban. Azóta eltűnt onnan a rész összefoglaló. Ez annak tudható be, hogy a nézők közül minél kevesebben tudják és nagyobbat üssön, vagy egyszerűen eltolják még pár résszel a visszatérést?

chulo - 2011. 11. 09. 00:12

az imdb-t elvileg bárki szerkesztheti szal lehet h lesz, lehet h nem :)

jky - 2011. 11. 09. 19:07

Uncsi volt ez az epizód, bár ebben a sorozatban én is a MOTW-et szeretem, de ez tényleg önismétlés volt (megint).

Nem igaz, hogy MOTW-ben nem tudnak újat mutatni :(

Khes - 2011. 11. 12. 15:56

“This isn’t Wall Street! This is hell! We have a little something called integrity. ”

Crowley for president :-) Mindig feldobja az epizódot, ha előkerül.

jky - 2011. 11. 12. 18:20

Hát ez megint elég közepes volt. Az elején azt hittem ez lesz a “poén epizód” az évadban, de talán jobb is, hogy nem ez lett…

Valami újat már gyerekek! :(

Angelus - 2011. 11. 12. 21:13

Na megint egy rész, amin unatkoztam… Addig tetszett a rész, amíg kiderült hogy ki a “menyasszony”. Onnantól kezdve végig maximálisan kiszámítható volt a rész, és unalmas. Legalábbis számomra! 10/6

jky - 2011. 11. 12. 21:23

Amúgy Sammy pajeszától már rosszul vagyok, hogy néz már ki? Főleg ilyen hosszú hajjal párosítva, komolyan baszki… :D

Lion78 - 2011. 11. 13. 18:18

Üdv!
Mikor Dean bemegy a bárba az “ideiglenes társához” 16:40-nél az a fickó nem Mark Zuckerberg? :-)

Lion78 - 2011. 11. 13. 18:37

Mármint nem az “ideiglenes társ”, hanem aki egy asztalnál ül kék ingben. Csak 1-2 mp-ig mutatták.

D.W. - 2011. 11. 13. 20:21

NA DE HOL VAN AZ IMPALA?

jky - 2011. 11. 13. 20:42

D.W.: jó kérdés…

chulo - 2011. 11. 13. 21:59

Hehe. Jó rész volt. Crawley alkotott :D
A giliszta srác kicsit sok volt, az eset elment, a srácok vitték a showt. A végén az ölelés nem kellett volna bele :D
A leviatánokról 1-2 infót megoszthatnának velünk

10/7 simán

breakaway - 2011. 11. 19. 17:02

Hat az e heti resz… wow. Reg vartam mar ennyire, hogy elteljen egy het es nezhessem az uj reszt…(apropo, mikortol is lesz szuneten a supernat? Remelem nem jovo7tol…)

breakaway - 2011. 11. 19. 17:05

Oke, most nezem hogy a kovetkezo resz 2 het mulva lesz es utana lesz a szunet.

jky - 2011. 11. 19. 19:41

Nem volt rossz rész, bár egy kicsit csapongó volt, ahogy az ördög témából átmentek leviatánba. Jobb lett volna, ha tényleg az az ördög lett volna a monszta.

Viszont a végén hárman egyszerre kezdtek el futni, Bobby megtorpant egy pillanatra, vágás és a srácok már a kocsiban voltak és Bobbyra vártak. Kicsit furcsán volt ez vágva…

És akkor most várjuk 2 hetet arra, hogy megtudjuk, hogy Bobbynak semmi baja és csak egy kis leviatán trutyi került a sapkájára, vagy netán Bobby is leviatán lett? :)

Nessa - 2011. 11. 19. 20:29

öööö, lemaradtam valamiről (ami lehet, ha az ember felirat nélkül nézi), vagy hogy lehetne Bobby leviatán?

jky - 2011. 11. 19. 22:13

Nessa: elvileg bárkit meg tudnak szállni, kb. mint a démonok, így lett pl. a mostani híres ember is a leviatán főnök, meg így lettek a dokik is azok.

Mivel alapból ugye semmilyen lénynek nincs emberi alakja.

Vagy rosszul gondolom?

jky - 2011. 11. 19. 22:14

És ugye Bobbyt elfogták, utána igaz, hogy menekült a srácokkal, de ő hátramaradt, ki tudja, mi történt közben.

breakaway - 2011. 11. 19. 23:03

Hat nem tudom,ha beugrik a kocsiba, loves, Bobby csendben van hatul, a sapkajan meg egy golyo utotte lyuk van, nem tudom… Nagyon remelem, hogy nem irjak ki…Nagyon hianyozna a cinizmusa:)

breakaway - 2011. 11. 19. 23:05

A kovetkezo resz cime a Death’s door lesz, lehet a Bobby dologra utal…

Nessa - 2011. 11. 19. 23:30

jky, bocs, pillanatnyi elmezavaromban félreértelmeztem, amit írtál :D
ez fel sem merült bennem, csak az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy túléli…

fú, de utálja most mindenki serát (holott mindkét olyan rész, ahol egy szeretett karakter meghal/majdnem meghal ben edlund irománya, de nem baj, utáljuk csak a nőt mindenért…), majd kiderül, a következő rész végén merre billen a mérleg. ha meglépi bobby kinyírását, elszabadul a pokol a fandomban.

jky - 2011. 11. 19. 23:34

Na az még szép lesz, ha Bobby halálával megy a sorozat szünetre. Bár szerintem nem fog meghalni, csak kicsit játszanak a nézők idegeivel, aztán lehet, hogy a következő részben sem derül ki és ezzel cliffhangerrel megy szünetre…

Nessa - 2011. 11. 20. 00:01

jky, bocs, pillanatnyi elmezavaromban félreértelmeztem, amit írtál :D

amúgy lesz majd kritika a szünetben? :)

winnie - 2011. 11. 20. 00:15

gondolom igen.

Angelus - 2011. 11. 20. 13:00

Nem volt rossz rész, volt pár vicces beszólás, meg végre egy kis régies nyomozás az erdőben.
A végén az a megmenekülés a leviatánoktól nekem elég furára sikeredett, de mindegy is, viszont nekem végig Bobby számít a kedvenc karakternek, ha őt is kiírják, nem sok minden fog SN mellett tartani.
De hát itt már mindenki meghalt párszor….

Dean - 2011. 11. 20. 13:53

Tévedés, hogy a leviatánok megszállják az embereket. Kicsit sem lehet őket a démonokhoz hasonlítani, ők megölik az embereket(megeszik), és felveszik az alakjukat, semmi közük a megszálláshoz.
Láttam a következő rész előzetesét, és hát nagyon izgulok Bobby-ért… :S mert az utolsó jelenet… áhh…
Lehet, hogy pont azzal lesz vége a résznek amit az előzetes végén mutatnak, és csak a szünet után derül ki, hogy túléli-e.

jky - 2011. 11. 20. 14:03

Dean: lehet, hogy rosszul emlékszem, de akit a démonok megszálltak, azok a démonűzés után nem nagyon élték túl :) De lehet, hogy tényleg nem jól emlékszem, rég voltak már démonok.

Ha Bobby élete/halála lesz a cliffhanger szünet előtt, hát akkor…. :) Bár úgysem fog meghalni, nem merik megölni, túl jó karakter. Vagy megölik, aztán a leviatán Cass valahogy visszahozza mégis :D

Dean - 2011. 11. 20. 14:16

jky: “ők megölik az embereket(megeszik), és felveszik az alakjukat, semmi közük a megszálláshoz.” Ezt a leviatánokra értettem, a leviatánok megölik az embereket és felveszik az alakjukat. :)

Nessa - 2011. 11. 20. 16:31

“de akit a démonok megszálltak, azok a démonűzés után nem nagyon élték túl”
ilyen szerintem csak Meg volt, de ő is azért, mert előtte zuhant egy szép nagyot.

chulo - 2011. 11. 20. 16:40

Kicsit kusza volt a rész. Először azt hittem MOTW lesz belőle, aztán behozták a leviatánokat. Az mondjuk elég kiszámitható volt hogy a kaja megzakkantja az embereket, 10 perccel előbb leesett nekem mint hogy ők rájöttek volna, és miután rájöttem kicsit már idegesitő volt hogy mennyi küszködtek még.
Nem tudok napirendre térni a leviatánok fölött igazából. Valami fasza kis főellenséget vártam Castiel belépője után, de ezek a mostaniak… meg ahogy mosószerrel megölik őket. Röhejes kicsit.
Ha tényleg lesz pofájuk kinyirni Bobbyt akkor sanszos hogy itthagyom a fenébe az egész sorozatot.

A démon témához – elvileg a démonűzésbe nem hal bele az ember, volt is egy nő aki megszülte a félig démon kiskölyköt, aki valóra váltotta a mendemondákat (szőrös lett Dean tenyere, Cast babává változtatta), igaz hogy ő utána emlités nélkül eltűnt de ez most nem számit. Na neki pl. semmi baja se lett azután hogy kiment belőle a démon. Akkor hal bele az ördögűzésbe az illető ha a test előtte kapott már valami halálosat. Azután a démon tartja “életben” és ha ő kimegy akkor a test is kinyiffan

jky - 2011. 11. 20. 17:53

Dean: értem én, csak félreérthető volt a válaszom. Arra gondoltam, hogy így sem, úgy sem maradnak életben (megszállás vagy megevés, csak a módszer más). De akkor ezek szerint rosszul emlékeztem a démonos dolgokra, és mégis életben maradnak.

Hát, 2 hét múlva megtudjuk, mi lesz.

Kissur - 2011. 11. 20. 21:38

Ha leviatán, akkor cliffhanger? Érdekes döntés, de nekem abszolút bejön. Az, hogy idén ennyi cliff van a részek végén, nagyon bejövős, talán mert 24-gyel kezdtem a sorozatozást. :) Bobby témához nem szólnék hozzá, mert a túlélés és meghalás mellett is szólnak érvek. Az viszont biztos, hogy nélküle a tesók nagyon nagy bajban lennének, és Dean még mélyebb depresszióba esne.

Evana - 2011. 11. 21. 14:44

Szerintem ez a legutóbbi nagyon jó rész volt, 4x megnéztem egymás után :D Igen, ennyire jó rész volt (vagy tényleg mérhetetlenül nagy a Supernatural iránti rajongásom :D)
Hát nagyon remélem, hogy Bobbyt nem ölik meg, mert az már azért sok(k) lenne nekem. Bár érdeklődéssel nézném Dean összeomlását ebben az esetben. De inkább a ne öljék meg Bobby-t mellett vagyok.

@chulo: A mosószer nem öli meg őket, csak árt nekik… egyébként először én is úgy voltam vele, mikor a Slash Fictionbe rájöttek erre, hogy “jajnemárkomolyan?” -.- xD
Most úgy vagyok vele, hogy ez egy egyszerű, de nagyszerű megoldás: hisz gondold el, hogy a leviatánokat az emberek előtt teremtette Isten… valószínűsíthető, hogy akkor nem ez a világ volt… ez körülbelül olyan, mintha egy dinoszaurusszal a 21. században megetetnél egy jóadag szappant… hát tutira kidőlne tőle egy időre.
A világok közötti különbségeket figyelembe kell ám venni :D

chulo - 2011. 11. 21. 17:49

Evana – annyira tuti hogy nem volt jó rész, hogy akár 2x is megnézzem, nem hogy 4x
A mosószeres részhez meg már csak belemagyarázol. Szerintem hülyeség az egész, egyszerűen ostobának nézik a nézőket

Amúgy a poszt bevezető mondatai már nem igazán aktuálisak. Eltűnt az Impala :(
Még mindig nem értem, hogy mi értelme volt a tesók bőrébe bújva ámokfutást rendezni. Mármint irói szemszögből semmi értelme nem volt, ezzel csak magukat rúgták tökön.
Azzal a csúnya kopott kék kocsival furikáznak, de minek? Az arcukkal volt tele napokig minden tv,nem a kocsijukkal. Az FBI ügynököt simán eljátsszák pár héttel az országos körözésük után, de a kocsit le kellett cserélni…

Evana - 2011. 11. 22. 01:17

@chulo: Említettem, hogy mérhetetlen az SPN iránti rajongásom, ugye? :D
Ez nem igaz, nem belemagyarázok, csak logikusan gondolkozom :D és azt is említettem, hogy egyszerű, de nagyszerű. Azért azt be kell látni, hogy a leviatánok elképzelhetetlen erejű lények, a srácoknak kb. semmi esélyük ellenük, de azért úgy mégsem lehet végigcsinálni az évadot, hogy csak kerülgetik egymást :O Úgyhogy valószínűleg osztottak-szoroztak, gondolkoztak, és előjöttek egy “nevetséges” lépéssel, h azért mégis csak tudjanak velük valamit kezdeni… ez nekem jobban tetszett, mint valami hushmush latin szöveg, amit ki tudja honnan rántanának elő… mellesleg meg, még jó hogy nincs mód a megölésükre, mert ha tartják magukat a vasárnapi iskolában tanultakhoz, akkor a leviatánokat Isten tudja csak megölni, vagyis ő fogja megölni őket az “idők végezetén”…. a lényeg volt ebből az egészből, hogy ezek a lények ember által nem legyőzhetőek… szóval vagy visszarugdossák őket a purgatóriumba valahogy (ami még egy megoldható opció) vagy God jön, lát és győz. Addig meg itt a temérdek mennyiségű mosószer, lehet őket lelassítani.

Igen, az Impala nagyon kár, hogy most nincs, imádom azt a kocsit :D
Ennek egyébként az volt a lényege, hogy megmutassák, hogy ők bármire képesek, és hogy szálljanak le róluk a srácok, mert idegesítik őket, hogy a világmeghódító tervük levesébe folyton beleköpnek. És hogy miért így akarják a világot leigázni, ahogy teszik, azt meg visszavezetem Halál mondatára, miszerint ő anno nagyon viccesnek találta őket, vagyis van egyfajta személyiségük, és nem értelmetlen mészárlásban gondolkodnak.

Deana - 2011. 12. 03. 08:41

Kettős érzelmek kavarognak bennem…Gyakorlatilag végigbőgtem az epizód utolsó 8-10 percét, nem akarom, hogy végleg el kelljen búcsúznom Bobbytól, de ha belegondolok abba, hogy ezek után az események után valahogy visszahoznák, akkor meg úgy érzem, hogy azért érezném magam rosszul. Ez most ilyen lose-lose situation, azt hiszem.

Serenity86 - 2011. 12. 03. 17:42

Nehéz lenne most spoiler nélkül hozzászólni ehhez a részhez….

jky - 2011. 12. 03. 18:39

ÚRISTEN! ÚRISTEN! ÚRISTEN!

Az évad legjobb része, de már hosszú idők óta az egyik legjobb rész!

SPOILER, de mivel ez a kibeszélő, szerintem jelölni sem kellene… szóval:

Basszus, mekkora cliffhanger… Na vajon most mi lesz? Annyira sarokba szorította Bobby-t a Reaper, hogy valami Isteni beavatkozás kellene, hogy túlélje. Nem hiszem, hogy a srácok ezen már tudnának segíteni…

Minden sorozatban imádom a kómában/álomban mászkáló elvont részeket, nagyon kellett már egy ilyen.

Mindenki hozta a formáját, iszonyat hangulatos jelenetek és zenék voltak hozzá.

Az öreg Singer mekkora alkesz genya volt. Kész, nem jutok szóhoz, még emésztem kicsit, aztán írok még… :)

Evana - 2011. 12. 03. 22:12

Hát ez a 7×10 ez nagyon kemény. Elsőre konkrétan meg sem bírtam emészteni igazán, a rész végén csak ültem, hogy ezt most komolyan gondolták? Mekkora egy sz*r rész, meg sem érintett meg semmi…
Aztán így gondolkoztam fél órát, netezgettem, és úgy döntöttem megnézem még egyszer, mert lehet akkora gombócot próbáltak lenyomni a torkomon, hogy nem sikerült lenyelni. Második nekifutásra már sikerült végigbőgni az egészet, megértettem és megérintett mélyen… és egyszerűen imádom ezt a részt. Az évad egyik legjobbja. A színészi játékért minden J részéről pacsi. :D Kíváncsian várom, hogy most mi lesz Bobbyval végül. :OO Nem akarom, hogy megöljék őt, mert akkor rommá törik a szívem, az biztos. :(

zolij - 2011. 12. 03. 22:29

@jky én egyféle megmenekülést tudok elképzelni, megjelenik a bigboss és leállítja az alkalmazottját

Lajoska67 - 2011. 12. 03. 23:32

Annyira nagy rejtély nincsen. Az imdb-n fennvan, ki meddig szerepel a sorozatban. Ahogy valaki egyszer ajánlotta, tessék ott megnézni, és mindjárt nem kell várni januárig. Szomorú és vidám infós is előfordulnak, sorozata válogatja, hol milyen. Na meg persze kinek mi tetszik, mi nem. De kétségtelenül jó rész volt. Mondjuk olyan harmadik kb. főszereplő Beaver, aki nélkül nehéz lenne továbbvinni akár csak az évad végéig is, nemhogy még tovább.

Kissur - 2011. 12. 04. 01:08

Én nem sírok. Én soha nem sírok. De az utolsó kb 3-5 percre könny szökött a szemembe. A sötét hangulathoz ez is hozzájárul, hogy ha Bobbyt elvesztik. Akkor nem tényleg nem tudom mi lesz Deannel. De nem is értem, hogy miért kéne megölni Bobby-t? Érthetetlen döntés számomra.
Mondjuk emlékezzünk csak vissza, hogy Dean egyszer, míg Sam kétszer támadt fel. Sőt, Bobby is már feltámadt egyszer az 5.évad végén! Szóval bármi megtörténhet.

Deana - 2011. 12. 04. 09:20

Lajoska67, az imdb-t még mindig (ahogy azt winnie-ék már milliószor elmondták) rajongók szerkesztik. Adott helyzetben fogom magam, felmegyek és beírom Mishát minden hátralévő részre. Szerinted így mennyire legitim infóforrás az imdb?

Mistress - 2011. 12. 04. 10:37

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, wazzzzzzzzzzeee, Bobbyt neee! Annyira éreztem. Még egy részt megnézek aztám kasza, mert az összes kedvencemet sorra nnyírják ki :'(

jky - 2011. 12. 04. 11:25

Szerintem nem merik meglépni, hogy megöljék. Valahogy meg fogják oldani szerintem, hogy életben maradjon. Csak az a baj, hogy az már gagyi lesz akkor.

Nekem is nagy kedvencem Bobby, de ha már így alakult, akkor…

Egyébként ja, még ha meg is hal, feltámaszthatják, úgyhogy a halálnak sincs igazán súlya ebben a sorozatban (sajnos).

Én még azt is el tudom képzelni, hogy meghal, de szellemként visszatér és úgy segít nekik a továbbiakban. :)

Mindenesetre hatalmas cliffhangert dobtak be, ez epizód után csak bambultam magam elé…

jky - 2011. 12. 04. 11:28

@zolij

Igen, ilyesmire gondoltam én is, de az megint olyan gagyi lenne már. :(

Úgy érzem, Bobbynak most mennie kell(ene), akármennyire is kedvenc, de legyen tökük az készítőknek és lépjék meg.

Diablo69 - 2011. 12. 04. 12:42

Régóta nem volt ilyen jó rész, ugyanakkor tényleg nagyon szomorúra sikerült.

Remélem nem lesz igazam, de van egy olyan érzésem, hogy először Cas eltüntetése, most pedig Bobby halála azt jelenti, hogy az évad végén befejeződik a sorozat…

Lajoska67 - 2011. 12. 04. 13:06

Diablo69

Én is ezt gondolom. Már eléggé lement a nézettség, a 6. évad betett nekik. Szóval szerintem is még van a maradék rész, azt kész.

dori - 2011. 12. 04. 13:18

Hát, vegyes érzelmek vannak bennem. Egyrészt sajnálom Bobbyt, Cas után a másik nagy mellékszereplő is elmegy. De olyan szép lezárást kapott, hogy le a kalappal! Már csak remélem, hogy lesz értelme a halálának, és a számok jelentenek valamit, segítenek a leviatánok elleni harcban. Nagyon utolsó évad-szagú mostanában a sorozat: a fiúk segítői szép lassan eltűntek, kvázi legyőzhetetlen ellenfél..már csak magukra számíthatnak. Mintha készülne egy utolsó nagy összecsapás.:)
Érdekes, hogy az előző évadban is a Bobbys rész tetszett a legjobban (6×04), bár annak semmi köze nem volt a cselekményhez.

dallas newes - 2011. 12. 04. 14:39

nagyon nagy rész volt, az évad végén az öreg Winchester is visszatér, óriási lesz

winnie - 2011. 12. 04. 15:03

“agyon utolsó évad-szagú mostanában a sorozat:”

lehet, hogy úgy csinálják, hogy be lehessen fejezni,mindenesetre a supnatnál túl sok gyengébb cw-sorozat, amit kaszálni kell, így szinte biztos a folytatás. hacsak nem dönt úgy a csatorna, hogy nem akar péntekre programozni, mert akkor kasza.

jky - 2011. 12. 04. 15:15

Hát ja, ha az eddigiekből indulunk ki, akkor berendelik a köv. évadot is, de nagyon nem kellene már. Inkább legyen egy ütős befejezés, és kész. Már nagyon végjáték szagú tényleg és a leviatánok után nem tudom mit akarnak már kitalálni..

Szóval zárják le :)

Claire8310 - 2011. 12. 04. 16:12

Tavaly meg tavaly előtt meg azt nem tudtuk, hogy az apokalipszis, meg az angyalok, meg a lelkek után mit fognak ki találni erre tessék…

Lehet van ott még kakaó

Én sajnálnám ha az uccsó évad lenne. Ez a rész is mennyire jó volt. Én sem vagyok az a nagy sírós, de na… ez azért szép volt.
Én szurkolok még mindig a Supernaturalnak:)

Angelus - 2011. 12. 04. 20:42

Jó rész volt!
A 7. évad legjobb része szerintem. Ezt is vártam tőle, főleg így hogy volt szünet is a 9. és 10.rész között.
Nekem végig Bobby számít a kedvenc karakternek, ha őt megölik, és továbbiakban nem fog szerepelni, akkor valószínűleg befejezem a sorozatot. Már a 4. évad vége óta hétről hétre nézem a részeket, de ha csak a tesók maradnak, na arra már kevésbé vagyok kíváncsi… mindenesetre ez a rész majdnem egy 9-es, mondjuk 8.8. Viszont engem nem lepett meg a vége, hisz erre számítottam :D

sledge - 2011. 12. 04. 22:13

Igen, gyanús a dolog, mert elméletileg január 6. a visszatérés, csak furcsa volt, h ennyi fake-t csináltak az userek, nem szokásuk ennyit gyártani. Kár, pedig jó lett volna. :)

dori - 2011. 12. 04. 23:26

Claire8310: “Tavaly meg tavaly előtt meg azt nem tudtuk, hogy az apokalipszis, meg az angyalok, meg a lelkek után mit fognak ki találni erre tessék…”

Na igen..kitalálták a leviatánokat, az élükön Dick-el,aki még egy sitcomban sem lenne ijesztő, nemhogy itt. Valahogy olyanok mint a szükséges rossz,kell egy ellenfél,de kb. semmit nem tudni róluk és csak oda vannak rakva.

Lajoska67 - 2011. 12. 05. 02:10

Ugyanakkor még most az jutott az eszembe, hogy egy ilyen kaliberű sorozatnál elég gáz befejezés lenne 7 év után, hogy szép sorban kinyírjuk az ismerősöket, utána még egy nagy akció, és mondjuk ellebeg a két főszereplő a fénybe, vagy meghalnak, vagy eltemeti őket az a látnok nyomorék, vagy kicsoda. Ez egy sima filmnél is csöpögős lenne, nemhogy ennél. Főleg amikor a világvégés témák után már a haláloknak sincs különösebb jelentősége.

Ha egyszer ennek vége lesz, akár idén, akár máskor, azt csak olyasmivel tudom elképzelni, mint ahogy itt a rész Bobbynak végződött: leülnek tévét nézni, miközben osztják egymást; elmennek hamburgerezni egy akció végeztével, netán beszállnak 1-2 poén után az autóba, és elporzanak egy újabb szellem után – magyarul valami egészen hagyományos dologgal. Nem pedig úgy, hogy a 89. világmentés után megjelenik nekik egy újabb nagy szellem, és pl. megdicséri őket.

jky - 2011. 12. 05. 11:24

“leülnek tévét nézni, miközben osztják egymást; elmennek hamburgerezni egy akció végeztével, netán beszállnak 1-2 poén után az autóba, és elporzanak egy újabb szellem után – magyarul valami egészen hagyományos dologgal”

Jaja, én is valamit ilyesmit várok, hiszen ha nem halnak meg, akkor az élet megy tovább, lezárni nem lehet, csak elvágni, hogy akkor itt most stop, vége. :) Egyébként jó pár sorozatnál volt ilyen “elvágós” befejezés, és ha még nem is tetszik először az embereknek, hogy nincs “valós” lezárás, valójában nem is lehetne másképpen.

Szóval kíváncsi leszek, de egyébként azt hiszem, hogy a csatorna tovább fogja erőszakolni a sorozatot, és be fogják rendelni a következőt is. Pedig ha őszinték vagyunk, akkor látható/érezhető, hogy már elég távolról érinti csak a régi (kb. első 3-4 évad) hangulatát. Persze van egy-egy jó rész, mint a mostani is, na de attól még az évad sajnos… :(

Egy szónak száz a vége: inkább legyen még pár jó rész aztán vége, minthogy erőltessék tovább és még gyengébb legyen.

bn_volt - 2011. 12. 05. 13:57

Bobby :-(

don corleone - 2011. 12. 05. 17:05

Sztem azt, amit az írók ebben a részben megléptek lehet kritizálni, meg siratni, de Bobby halála már időszerű volt. Az egész sorozatban ő volt az egyetlen karakter, aki egyszer sem halt meg, kivéve az 5.évad végi 1 percet, ha az számít. Gyakorlatilag mindig is ő volt a biztos karakter és a korát, meg a körülményeket nézve, már kicsit irreálisnak is hatott, hogy ő még mindig a fiúk mellett maradt, miközben ők pont nem a szerencséjükről híresek. Remélem, hogy ezzel be is fejezték a karaktert és nem fognak belerakni ilyet, hogy ezentúl is ugyanúgy minden részben benne lesz, csak szellemként a fiúk mellett. Jó persze, egy-két nagyobb kaliberű részben még ezzel visszahozhatják, de szerintem ez már szükséges és időszerű volt a történet szempontjából.

ben - 2011. 12. 06. 22:16

Én az 5. évad vége óta már csak kb. megszokásból nézem, talán ez a 7. évad egy kicsit jobb mint a 6. volt, de már valahogy nem köt le, kifogytak kicsit a szuszból szerintem történetileg. Ezek az újra előrángatott mindenféle szörnyek nem az igaziak, a leviathanok se túl meggyőző főellenségek. Lehet, hogy velem van a baj és szimplán meguntam már, de tényleg csak 1-2 jó rész van néha-néha. Valahogy a hangulat sincs meg, Dean dumái is erőltetettebnek tűnnek, most még az Impalát is eltüntették.

Kissur - 2011. 12. 09. 14:44

Szerintem van egy megoldás, hogy Bobbyt kiírják, és életben is maradjon. Hogy az emlékek eltűnnek a fejsérülés miatt, és mikor felébred, senkire nem emlékszik, és talán még agyilag le is rokkan. Így elkerülték a halálát, de el is veszítik a Winchester tesók.

yosha - 2011. 12. 12. 13:42

Jöttek a legyőzhetetlen, megölhetetlen, biblikus lények akik olyan veszélyesek hogy csak na, és mit csinálnak? Lövöldöznek.

Ez a legutóbbi rész pedig Dead jelenete miatt kiemelkedő volt. Az azelőtti emlitésre méltó pedig a bűvészvárosos szellem, az ténylegesen korai MOW volt, ami egy ideje hiányzik a sorozatból, tehát van javulás, csak semmi ujdonság.
Megszokás ahogy fennebb szólottak, de nem érzem magam hülyének mint egy éve ugyanekkor, hogy karakteridegen és béna dolgokat viselek el análkül hogy kikapcsolnám az egészet. most ugy érzem van értelme, még ha csak a kikapcsolodás is, de van.

csiga666 - 2011. 12. 12. 19:55

Ha ez lesz a befejező évad, nem tartom kizártnak, hogy Chuck (a próféta) lesz Isten, úgy ahogy azt sem, hogy a végén meghalnak a tesók, és angyali “kitűzőt” viselve repülnek a mennybe:D A lényeg, hogy szerintem eddig a 7. évad sem erősebb a 6-nál. Semmi ötlet, semmi puskapor, ráadásul ha nincs elég pénz a CGI-re, akkor kár eröltetni. Megvoltunk eddig is nélküle, de így meg egyenesen gagyi hatást kelt.

wondorog - 2012. 01. 07. 14:25

Valahogy sejtettem, az előző rész végén, hogy a Bobby szálat lebegni hagyják, de legalább azt megtudhattuk volna, hogy kómában maradt, vagy végleg meghalt? (bár temetést nem mutattak, ez némi reménykedésre ad okot)

Winch Ester - 2012. 01. 07. 15:15

Hová tűnt az elején Dean söre? Megitta szellem Bobby? :-)
Meg nem értem hogy nem jöttek rá a srácok maguktól, hogy azok a számok koordináták lehetnek.

ProZsolt - 2012. 01. 07. 18:57

Most kezdtem el nézni, de ez a szám az elején förtelmes.

Bullseye - 2012. 01. 07. 19:57

nem más volt a számsor vége az előző részben?

Lajoska67 - 2012. 01. 07. 21:09

Szerintem ez a mostani jó rész volt. Nem tudtam, hogy lehet folytatni a tavalyi utolsó utána, de ügyesen megoldották. Frankó volt a Bobby-pótló fickó is szerintem. Ez így nem egy haldokló sorozat ám, sajnálnám, ha ráhagynák.

KisDee - 2012. 01. 08. 04:35

Annak az eltűnő sörnek lesz még jelentősége, nagyon szájbarágták, hogy egyik percről a másikra eltűnt.
Nyilván valami időkiesés lehetett a dologban, nem párolog el a sör ennyi idő alatt. A kérdés csak az, hogy mi okozhatta ezt..nyilván valami természetfeletti lény, de miért? Segít nekik? Vagy valami leviatán susmus van a dologban?

Lehet csak beleképzeltem, de ez még fontos mozzanat (vagy egy kis jel, ha úgy tetszik) lehet.

Panda - 2012. 01. 08. 11:42

Már kezdtem azt érezni, hogy a sorozat újra ívelni kezd, azzal, hogy meglépték Bobby halálát, végre újra potenciált lehet lökni az egészbe (pedig az egyik kedvencem volt az öreg morci). De ez a rész… hát, na. Értem én, hogy kellett egy MOTW, a Vetalakban láttam lehetőséget is, de megint elcseszték ott, hogy segítsünk valakin és több hangsúly helyeződött (az amúgy kurva idegesítő) kiscsaj köré, mint a szörny kiderítésében, levadászásában. Szóval, ha már MOTW, akkor hiányzott belőle az évad elejére jellemző hangulat, és nem tudtam hova tenni. A kiscsaj pedig kiverte a biztosítékot, erősen gondolkoztam, hogy nem éri meg végignézni az epizódot (hát nem is, a leviatános cuccot középtájt ellőtték, onnantól kezdve egy zéró volt a rész).
Nem tudom eldönteni, hogy Franket érdemes-e hosszabb távon benne hagyni, vagy sem, egyelőre szimpatikus, hogy van esze, ugyanakkor eszement paranoiás is, ezzel még tudnak pár jó pillanatot okozni. Viszont ha Bobby-pótlékot csinálnak belőle, akkor elcseszik.

chulo - 2012. 01. 08. 21:45

Ez is egy erősen 10/5-ös rész volt. A leviatános részt nem nagyon értettem igazából, olyan semmilyen volt. A kiscsaj meg annyira idegesitő és idjit volt, hogy Dean helyében azt mondtam volna vámpirnak vagy mi a fene volt az hogy jó étvágyat. Ha megül a kis hülye a fenekén a kocsiban akkor szép nyugodtan kihozták volna a faterját, de neeem neki eszetlenül rohangásznia kellett.
A dilis szemüveges se szimpi egyelőre, és az is zavar hogy még mindig ezzel az új kocsival mászkálnak.

De tényleg – mi a fene értelme volt irói szemszögből a hajtóvadászatnak ha aztán csak annyit értek el vele, hogy le kellett cserélni a kocsit, de 1 résszel később már FBI ügynöknek adták ki magukat?

Zavaró volt még kicsit, hogy Bobby halálát ilyen könnyen lezárták. 1. hét, 2. hét, bénazenés kezdés után 2 perccel már túltették magukat az eseten

Leoben - 2012. 01. 09. 00:42

Az eltünő sörre annyi a magyarázat, hogy Dean valszeg rég nem aludt, ezért kihagy az agya. Tölts el teis 1 hetet úgy, hogy nem alszol és iszol folyamat.

Nikki - 2012. 01. 10. 00:58

Nem ugyanolyan, mint régen? Lehet. Vagy mégis, csak kicsit (egyesek számára) megkopott a fénye. 7-ik évadnál járunk, jó pár dologgal a hátunk mögött. Lehetne másmilyen? Biztosan. De ilyen. Ki hogyan tudja ezt elfogadni/feldolgozni; rajta áll.
Tudom magamról, hogy hajlamos vagyok nagyon is elfogult lenni a sorozattal szemben. De látom a hibákat, a hiányosságokat én is. A szaggatottságban látom a gondot; a fő szál erőtlensége és hanyagolása betesz többek között a feszültségnek is. Még mindig azt tartom, hogy Cas, mint leviatán kivétele a sztoriból rontotta el a dolgokat. Misha zseniális lett volna – sokak kedvence is – főgonoszként az a pár perces megnyilvánulása és arcjátéka sokszorosan is ráver Dick képernyőn eltöltött összes percére. Tényleg nem ijesztő, félelmetes és hatalmas. Vagy csak nem tudják érzékeltetni.
Ami az elmúlt eseményeket illeti: Bobby-t különösebben sosem kedveltem, de bajom se volt vele. A halála valahogy nem érintett meg. Dean szemszögéből nézve sajnálkoztam volna jobban, de úgy léptek túl ezen, hogy a fájdalmas veszteség érzését nem sikerült átadniuk. A tavalyi búcsúzó része viszont remek volt.
A rész címét meglátva húztam is a számat, hogy uhh, mivel akarják folytatni, de pozitívan csalódtam. A kiscsaj jó volt – bár néhol idegesítő – de ez kellett Dean-nek; mindezek eredményezték a rész végi “mosolygását”.
A sörnek meg lesz még jelentősége. Elsőre az ugrott be, hogy visszakapjuk Bobby-t valamilyen formában.
S a végére azt hagytam, hogy úgy mindenestül még mindig szeretem a sorozatot :) Ha úgy adódna, hogy a lezárás nem fog tetszeni, akkor az 5-ik évad végét az utolsó pár perc nélkül fogom annak tekinteni; az nekem teljesen megfelel. De sosem fogom bánni, hogy az utána következő – akárhány :D – évadot néztem/nézem. Így is, úgy is, ajándék számomra :)

ray1989 - 2012. 01. 10. 20:26

“Így is, úgy is, ajándék számomra :)”Egyet értek,evvel én is így érzek :D.

pulipinty - 2012. 01. 10. 22:02

Először is szeretném leszögezni, hogy a kedvencem sorozatomról van szó ( még mindig, de már nem várom olyan nagy lelkesedéssel az új részeket, mint régen).
Szerintem az nem volt baj, hogy folytatták a sorozatot, még egy olyan tökéletes rész után is, mint az 5. évad utolsó része, csak nagyon azt érzem, hogy kifogytak az ötletekből az írók. Amikor az 5. évad utolsó perceiben mutatták, h visszatért Sam, és felette az utcai lámpa elkezdett villogni, akkor 2+1 féle folytatást láttam megvalósíthatónak: 1) szellem lett 2) démon lett , +1: egészen más történt, de vmi olyasmi, ami után minden rajongónak tátva marad a szája jó értelemben. Sajnos egyik sem jött be, és a 6. évad megint azzal kezdődött, h Sammy-t meg kell menteni, mert vmi nem stimmel vele. A mindenek anyja szálnál újra elkezdtem reménykedni, mert ebben láttam lehetőséget (az sem lett volna mellékes, h újra egy nő a főgonosz:D), és örültem volna, ha hagyják ezt az angyalos-démonos szálat (a purgatóriumot pedig Pleasantville-nek nevezik :D)Sajnos, nem így lett, és jött a 7. évad…
A leviatános-dolog annyira nem izgat, viszont jó néhány rész újra vadászgatós volt, ami tetszett. Bobby-t nagyon sajnáltam, de ha lett volna értelme a halálának (még mindig nem mondtam le róla), akkor elfogadnám. A 11-es rész azonban szörnyű volt: Dean megint szenved, Sam már megint érzéketlen. Nagyon azt érzem továbbá, hogy a színészek belefásultak a szerepekbe, egyáltalán nem is igyekeznek.
Serának azt tudnám üzenni, hogy két dolgot oldjanak meg azonnal, mert én is kénytelenek leszek elkaszálni a sorozatot: 1. adják vissza az Impalát. 2. kérem vissza a jó kis rock zenéket! (főleg acdc hiányzik nagyon) Ezek nélkül szerintem nincs Supnat!

snipp - 2012. 01. 11. 14:37

Castiel meg visszater vajon? vagy vegleg kiirtak a forgatokonyvbol?

winnie - 2012. 01. 11. 14:43
Nessa - 2012. 01. 12. 10:12

“Így is, úgy is, ajándék számomra :)”
Dettó.
Én ezt egyszerűen képtelen vagyok úgy nézni, mint egy normál sorozatot. Persze tudom, hogy hol lehetne/kéne rajta javítani, de olyan nincs, hogy elkaszálom, ha valami nem tetszik, azt meg magamban kiegészítem, értelmet találok neki.

Sokszor nekem is megfordul a fejemben, hogy a színészek nem szívesen csinálják már, és ez lenne kb az egyetlen indok, ami miatt azt mondanám, hogy fejezzék be. Ne dolgozzanak olyasmin, amit nem szeretnek, és az embereknek sem igazán tetszik. Tudom, hogy ez nem így működik, de na. Csak jót akarok nekik. :)

Amúgy én bírtam a kiscsajt, egyáltalán nem idegesített.
Szerintem Dean semmiképp nem tudta volna kimenteni Samet meg a csaj apját, így is hogy leblokkolt, látszik, hogy nincs jól egyáltalán.
Az utolsó autós jelenet meg Jensen részéről nagyon tetszett. Ahogy próbálta megfogadni Frank tanácsát…

winnie - 2012. 01. 12. 14:31

“hogy a színészek nem szívesen csinálják már,”

ez létezik? tök poén lehet a forgatás. főleg elnézve a köv. részt:)

jky - 2012. 01. 12. 19:01

Létezik. Tényleg látszik néhol, hogy rutinból megoldják, de semmi igyekezet vagy lelkesedés nincs mögötte. 22 részes évadokból ez már a hetedik, nem is csoda. De igazából nem is a színészekkel van gond, hanem az írókkal. Annyira ismétli magát már a sorozat, hogy az nem igaz. Ez utóbbi epizód is… hagyjuk is, elment szódával…

A poén epizódok általában jók voltak, remélem, hogy most is ütni fog, mert a humor azért mindig része volt a Supnatnak, csak nem mindig volt rá lehetőség kibontakozni ilyen téren, de az ilyen teljes poén epizódok pont jók erre :)

Egyébként Bobby elvileg halott, mondták is. Gyakorlatilag szerintem vissza fog térni valahogy, van rá egy húszasom.

Nessa - 2012. 01. 14. 00:18

winnie, én se azt tartom jellemzőnek, de azért néhol megesik. állatkodnak még mindig rengeteget ettől függetlenül is. egyszer megnéznék egy forgatási napot :D

a PCA supnat-ellenes megnyilvánulásáról hallottatok? értem én, hogy szerintük nem nekik kellett volna nyerni, de azért az mi, hogy nem hívják meg őket, és a főműsorban meg sem említik, hogy nyertek valamit? a fandom ment háborogni, de törlik a kommenteket. jó fejek.

wondorog - 2012. 01. 14. 17:02

Nagyon tetszett az új rész, egy dolog amit hiányolok, hogy a Vissza a jövőben 3-as résznél, Deannek eszébe se jutott, hogy például írjon magának egy levelet, és megmentsék Bobbyt.

Daneee - 2012. 01. 14. 17:35

wondorog:
Az elég nagy paradoxon lett volna. Nem mintha így nem lett volna kicsit az. :)

Doctor Who FTW. Az univerzum összeomlott volna :)

holeee - 2012. 01. 14. 18:50

Tényleg jó rész volt:)

SPOILER
Smith az Die Hard poén volt, vagy csak én gondoltam igy?

jky - 2012. 01. 14. 19:26

Hát szerintem ez is a rész is uncsi volt. Oké, a Chicago adott egy kis fűszert neki, de egyébként..

És ugye nem ez akart az évad poénepizódja lenni? Mert ez egy sima MOTW epizód volt.

Nessa - 2012. 01. 14. 21:26

The Chicago way :)
Ez a rész egyszerűen… aranyos volt, na :D

ar - 2012. 01. 14. 21:33

Lester … is that a German name? – :D fekudtem :D

Panda - 2012. 01. 15. 10:31

Nem kifejezetten tudom hova tenni az újabb részt. Az biztos, hogy a Chicago Way dobott rá egy nagy lapáttal, de a jelenben Sam és a sheriff… hát öhm, az kérdéses bennem, hogy minek kellett ennyi időt rájuk szánni. Dean lelkesedése és Untouchable-ös marhaságai jópofák voltak, de olyan könnyen levadászták Chronost, nekem megint hiányzott a széria eleji hangulat. Egy erős közepest kap nálam, tény, hogy lényegesen jobb volt, mint az előző…

@ar: Azon a mondaton, és arckifejezésen feküdtem én is, visítva röhögtem. :D

Panda - 2012. 01. 15. 10:35

Ja, ezt elfelejtettem:
@Nessa, mi volt ez a PCA Supnat-ellenesség? Most nem követtem a PCA-t, mert jó pár jelölés kiverte a biztosítékot, és jobbnak láttam nem roncsolni az idegszálaim…

Nessa - 2012. 01. 15. 15:59

A SupNat nyert 2 kategóriában, amit most meg nem tudnék mondani, hogy micsoda. Best tv network drama volt talán az egyik. Érdekes módon pont azt a 2 kategóriát nem élőben jelentették be, és a stábból senkit nem hívtak meg. Ami így picit wtf, mert pl. a tvd-sek jelen voltak.
Az ezzel kapcsolatban érkező kommentárokat meg magyarázat nélkül törlik.
Nem azt mondom, hogy feltétlenül megérdemelte a győzelmet a sorozat, de ez mindenhonnan nézve egyszerűen bunkóság.
Amúgy nem néztem, mert nem volt hol, csak twitteren/tumblr-ön követtem figyelemmel az eseményeket.

Nessa - 2012. 01. 15. 22:01

Elkóválygott a kommentem, úgy tűnik, de nem írom le még egyszer, hátha megkerül.

m minnifield - 2012. 01. 16. 19:44

“Meg nem értem hogy nem jöttek rá a srácok maguktól, hogy azok a számok koordináták lehetnek.”

azért ennyire nem egy követhetetlen sorozat ez :P
a “ez egy német név?” beszólás awesome volt, és amikor dean megfordult és lenézett a levelekre, hangosan felnevettem, annyira várható volt egy hasonló poén :D:D:D

Dinababa - 2012. 01. 19. 02:34

Mark Pellegrino volt Lucifer porhüvelye:D

Dinababa - 2012. 01. 19. 02:36

Egyébként elég jól irtják a karaktereket először Castiel majd Bobby..nagyon durva

Winch Ester - 2012. 01. 21. 13:22

Meg akartam nézni a tegnapi részt, erre megint szünet van februárig. Mindjárt bekapom valakinek a fejét, mint egy leviatán. :-D Meg ez az idióta “tátsuk nagyra a szánkat” dolog ráadásul szerintem egy koppintás, múltkor láttam egy másik sorozatban, vagy filmben egy ehhez nagyon hasonló részletet, csak kicsit előbbi volt, mint a Supernatural.

Jó volt nézni ezt a sorozatot hosszú éveken át, de már nem lehet belőle mit kihozni szerintem.Na meg Castiel és Bobby nélkül nem is az igazi, maga a színvonal is csökken, szóval ha nem kapják össze magukat az alkotók, akkor legalább egy erős dupla évad- és sorozatzárót hozzanak össze májusra, hogy legyen egy jó befejezés. További évadokra pillanatnyilag nem sok esélyt látok.

Dinababa - 2012. 01. 23. 16:43

miért van szünet már megint?

breki - 2012. 01. 24. 22:30

Pedig tuti lesz még legalább egy évad. Ezekből a mostani szálakból irreálisan jönne csak ki egy sorozatzáró ilyen hirtelen. A meghalt fő karaktereket biztos, hogy visszahozzák. Be is jelentették, hogy ez így lesz, ha Castielt csak rövidebb időre is.

A csatorna szereti a sorozatot, mert pénteki esti halálsávban van és még ahhoz képest is közel 2 milliót hoz, ami a CW-n elég befolyásos szerepet ad. A csatorna már jelezte is nyilatkozatokban, hogy számítana még a Supernatural-ra jó pár éven keresztül és a sorozat alkotói is mondták, hogy cliffhangert terveznek az évad végére. Nyilvánvaló, hogy a csatornával le van tudva. Ha formálisan még nem is, de szóban nem kérdés, hogy idén még nem fog elbúcsúzni a széria.

Szóval én minimum egy évadra mindenképp számítok még, ha reálisan nézzük a sorozat körüli nyilatkozatokat, híreket, attól függetlenül, hogy mennyi a negatív kritika és vélemény és az én véleményem se feltétlenül pozitív. De 8.évad még tuti lesz.

Winch Ester - 2012. 01. 26. 19:56

Akkor a 8. évadban talán harcolhatnának a válság ellen. Azzal nehezebb dolguk lenne, mint egy sima mezei szörnnyel. :-)

IV. Béla - 2012. 01. 28. 15:01

Valami meghalt. Nem gondoltam volna korábban, egy ilyen lesz, de egyszerűen nem várom az újabb részt. Ha jön, hadd jöjjön, megnézem úgyis, de már nincs meg az a régi, “gyermeki” várakozás, mint eddig.

pulipinty - 2012. 01. 31. 00:18

@Winch Ester

1 lájk :-DDDD
Ez tényleg feldobná a sorozatot. :-D

S0m30n3 - 2012. 02. 04. 10:54

Kár, hogy kiszámítható volt az új rész. Bár végülis tetszett. Meg legalább már van egy biztos rész a kilencedik évadra… :D

sam - 2012. 02. 04. 18:52

én már nagyon vártam, hogy megint legyen új rész.. bár én igazándiból Castiel-re várok, elég sok más sorozatot nézek, de ez a karakter hiányzik a legjobban, nem übereli senki :\

Esther - 2012. 02. 04. 23:01

Abszolúte nem érintett meg az eheti rész. Olyan “színtelen-szagtalan gáz” érzésem volt végig: van, van, de minek? Egyre komolyabban kezdek kiszeretni a sorozatból, és ez kicsit elszomorít :(

Nessa - 2012. 02. 05. 09:26

Ez most nekem sem jött be egyáltalán, de lehet, hogy ebben közrejátszik a Sherlock iránti új keletű rajongásom is (jelenleg kb semmi más nem érdekel).
Csak szerintem volt Sam teljesen ooc?

Esther - 2012. 02. 05. 12:00

Nessa, neked is a Sherlock az új szerelem? Párszor már láttam, hogy hasonló dolgokat írtál itt, mint amit én gondoltam, most meg még ez is xD Bár ahogy néztem, az SPN fandom 98%-a Sherlockos lett az utóbbi időben.
Én egyébként egyik srácot sem tudtam “hová tenni” a részben. Valahogy egyikőjük sem olyan volt, mint kellene, vagy én nem tudom… Komolyan ötletem sincs, mi nem tetszett ebben a részben, akkor sem tudnám megmondani, ha az életem múlna rajta, egyszerűen csak nem smakkol valami.

pulipinty - 2012. 02. 05. 13:20

Látom, h senkinek sem tetszett a mostani rész, nekem viszont nagyon bejött. Olyan hangulata volt, mint régen, és amikor felcsendült az ACDC, tudtam, h ez a rész rossz már nem lehet. :-) Szóval ha ilyen lesz az évad második fele, akkor nézni fogom továbbra is!

kisame - 2012. 02. 05. 19:51

Én olvasok spoilereket néha és azok alapján nagyon nem vártam a 7×13-as részt, de mégis tetszett.

A dráma ebben a részben érthető volt, valahol sikerült az íróknak megragadniuk a férfiak legnagyobb félelmét: a nem kívánt terhességet. Kicsit emlékeztetett egy korábbi Doctor Who(Tennant areás) epizódra, ahol a Dokiból véletlenül klónoznak egy lányt, Jenny-t és akármennyire nem akarta, mégis elkerülhetetlen, hogy érzelmileg közel kerüljenek, hiszen “a lány az övé”. Itt nehezít a helyzeten, hogy Dean ráadásul rajong a gyerekekért, még az is elképzelhető lett volna számomra, hogy magával vigye és megpróbálja felnevelni.

Remélem azért az amazonokat nem látjuk többé…

Winch Ester - 2012. 02. 06. 00:27

Töltelékrésznek nem volt rossz, sőt örülök, hogy kicsit megint ízelítőt kaphattunk Szellem-Bobbyból is. :-)Igaza volt Samnak, nem lőtte volna le Dean a lányát, vagy max. túl későn, amikor már halálos sebet ejtett rajta a csaj.
Azért vigyázni fogok ezentúl az egyéjszakás kalandokkal, nehogy két nap alatt apa legyek én is. :-D

Kisame, előttem van nekem is az a Doctor Who rész. Már várom, hogy visszatérjen a Doktor lánya, na meg az új részeket is.

chulo - 2012. 02. 08. 23:42

Elolvastam a sok fikázó kommentet és utána néztem csak meg, de kellemes meglepetés ért. Szerintem ez igazi jó kis rész volt, 2-3. évad környékén is lemehetett volna nyugodtan. Jó ki MOTW rész, bár annyira jó dumák nem voltak benne most. Sztem teljesen korrekt, 10/6,5-et bőven megér. Tetszett

muhaddib - 2012. 02. 11. 12:22

Nyan Unicorn!

chulo - 2012. 02. 11. 13:11

Hát de beteg rész volt ez :D
Imádtam…
Az az unikornis. Jaaaj anyám. Sam meg a bohócok. Amikor a csillámport kiköpte hát azon behaltam.
Ez is meg az előző is hozta a régi szinvonalat. 8/10-es simán. Csak igy tovább

sam - 2012. 02. 11. 16:24

jaj ez az unikornis a szivárvánnyal, jót nevettem xD

wondorog - 2012. 02. 11. 16:56

Jó rész volt, végre egy poénos, bár az igazi nagyokhoz sajnos nem ért fel, valahogy ez az évad nem találja el az igazi nagy durranásokat (Bad Day at the Black Rock/Yellow Fever/Changing Channels/The French Mistake).

Gwyn - 2012. 02. 11. 23:05

Nagyon kész volt ez a rész. :D
Amikor a végén Sam ott áll csillámosan, felemeli a kezeit és az mondja, hogy: “Go ahead. Say it.” Na és utána Dean röhögése. :D Én azt vagy hússzor visszatekertem :D Az a magas nyihogás, amivel kezdődik :D Halálos. :D Nem is nagyon értem, hogy produkálta ez a hangot :D

Balika88 - 2012. 02. 12. 03:16

Sziasztok! :-)

Hát ez a rész tetszett nekem legkevésbé az előző hetek MOTW részek közül. Nem azt mondom hogy rossz volt..de valahogy mintha túl egyszerű lett volna az egész..a múltheti meg amik előtte voltak, szerintem jobbak voltak.De összességében nem sopánkodok, örülök hogy van még Supnat, még mindig szívesen nézem meg hétről hétre a részeket.
Bár még 1 kivetnivalóm azért lenne. Ez a leviatános szál eddig így nagyon gyenge.Nem halad sehova, nem kezdenek vele semmit, azon a fronton toporog az egész 1 helyben.Jó lenne ha lassan elkezdenék bontogatni azon a téren is a szárnyakat..egyéb esetben hagyják a francba az egészet és kapjunk végig MOTW részeket.Mert annak semmi értelme hogy az utolsó 2-3 részben hirtelen szétkapják a szétkaphatatlan ellenséget.
Na azt hiszem ennyi lenne hirtelen a hozzáfűznivalóm! :-) további jó sorozatnézést mindenkinek! :-)

Nessa - 2012. 02. 13. 10:15

Esther, ja, én is észrevettem már, hogy mindenki rákattan szépen sorban. :D

A részről…
Az unikornis kikészített, meg a csillámporos bohócok, hogy Deant és a ball washer-t már ne is említsem. A vége meg nagyon kellett. Nem ütött akkorát, mint a korábbi poénos részek, de aranyos volt azért.

Nikki - 2012. 02. 15. 15:38

Féltem, hogy le lesz húzva a rész, nem nagyon akartam ide dugni az orrom, de kellemesen meglepődtem, hogy többé-kevésbé bejött ez a rész nektek. Valóban nem teljesen olyan hangulatú volt satöbbi, satöbbi, de simán elszórakoztam rajta, nekem is tetszett.
Az jutott eszembe, hogy ha a leviatánokról megfeledkezünk, akkor majdnem olyan most a Supnat, mintha kicsit visszamentünk volna a múltba és az egész elején lennénk (emlékszem, régebben olvasgatva a kommenteket, nagyon sokan MOTW epizódokat akartak). Szóval lenne egy nyugisabb évadjuk a srácoknak, de elő fogják kapni a főgonoszokat, s szerintem onnan, amikor Misha is újra szerepel majd. Nagyon remélem az írók is azt látták az első részben amit mi, és nem hagynak ki egy ilyen lehetőséget, hogy ő legyen a főgonosz.

wondorog - 2012. 02. 18. 12:23

Az előzetes alapján nem nagyon vártam a részt, kivéve azt az egy dolgot, de azt kell mondjam, nagyon jó volt. A Sam vs. Lucifer jelenetek egyszerűen zseniálisak, Mark Pelelgrino egy állat. Két hét idézete gyanús mondat is van, mind a kettő Lucifertől:
“He said me to shut up”
“Good morning, Vietnam”
Remélem Lucifer évad végéig marad, még az is megfordult a fejemben, hogy valamiért ő fog segíteni legyőzni a Leviathánokat.

Lajoska67 - 2012. 02. 18. 14:54

Ez egy többnyire jó rész volt. Persze Lucifer nélkül semmit nem ért volna, a megjelenése és szereplése tényleg szuper volt. Remélem megmarad ilyen segítő jellegű, kicsit őrjöngős félmellékszereplőnek, és nem az lesz a téma, hogy ismételten próbálják őrülten eltüntetni. Kell valaki Bobby helyére, ketten nem viszik el a mostani állás mellet a sorozatot. Mondjuk nem ártana most már a főszálról is kicsit beszélni.

Legjobb beszólása nekem:

“hit her”

Nikki - 2012. 02. 18. 22:58

Tényleg egy jó rész volt, ha eltekintek attól, hogy rögtön levágtam, hogy a csávó gyilkolászik, de én arra gondoltam, hogy azért, mert megzakkant a történtek után, nem mert eredetileg is ilyen volt.
Kár, hogy a következő részre elég sokat kell várni; lassan elkezdenek foglalkozni majd a leviatánokkal is talán…nekem is az ugrott be, hogy Luci fog segíteni nekik velük kapcsolatban.
Számomra is az ő jelenetei voltak a favoritok, maradjon is minél többet, érdekes egy “segítő” fél, nem egy hagyományos figura semmilyen szempontból az biztos :D
Amúgy észrevette más is, amikor kiöltötte a kígyószerűen villás nyelvét?! Többek közt ez volt az egyik olyan jelenet, amin hangosan felnevettem…meglepetésemben :D

NikoXXX - 2012. 02. 18. 23:06

Lucifer a kiraly,ha o volna a foszereplo …
En meg soha mashol nem lattam a szineszt a Supnat-on kivul de brillians,olyan hogy szereto csaladapatol-sorozatgyilkosig barmit eljatszik akar egy pokert jatekos is lehetne,kene melle Castiel es ok ketten elvinnenek egy sorozatot a hatukon.
Ezt a ket idezetet ideznem en is fel:“He said me to shut up”
“Good morning, Vietnam”
Amikor Dean elkezdett beszelni a hujekrol tudtam hogy jon Luci,de hogy nem tunik fel Dean-ek hogy nem alszik Sam???
Amugy en mar nem emlekszek mit tettek Lucival hogy eltunt Sam fejebol?
10/10-es resz volt az biztos.
Lucit,Castielt es az Imapalat vissza,egy resz kezdodhetne ugy is hogy Sam,Dean,Luci es Castiel vannak az imapalaban,amugy spontan felbukkananak :D

Lajoska67 - 2012. 02. 19. 02:09

Most újranéztem a végét, és baromi jót röhögtem az elvileg szenvedő Sam arcán. Padaleckinek van ez az arcremegtetése, amikor szenvedést akar előadni. Olyan, mintha épp a klotyón ülne és nyomna keményen. Univerzális arckifejezés.

A múltkoriban, amikor Deannek született gyereke, volt egy pillanat, amikor Sam rákérdezett, hogy védekezett-e. Dean válaszolt, hogy ugyanmár, nem merülhet fel semmi, kivéve egy pillanatot, amikor…és ott volt egy olyan szenzációs kis arckifejezés, ami egyszerre visszaemlékezés, mosoly, majd gyorsan visszatért. Hát a két figura között nem gyenge a színjátszási különbség azért.

Balika88 - 2012. 02. 19. 15:59

“Good Morning Vietnam!” —> Ez nagyon nagy volt! :D

Kissur - 2012. 02. 19. 20:31

“Good Morning Vietnam!” legyen ez a hét idézete :D

Winch Ester - 2012. 02. 19. 21:18

Azért látszott ezen a Jeffrey gyereken, hogy nem egészen százas, túl segítőkész volt. R.I.P. kutya :-)
Amúgy jó rész volt.

ciru - 2012. 02. 20. 19:44

“Hmm, a cellphone scrambler. But Luci, those are illegal.”

Tudom, hogy ez nem az a topik, de ha már hét idézete, nálam ez volt az. :D

chulo - 2012. 02. 23. 01:00

most mit szivattok? :D ez nem olyan szörnyű off volt. Ennyi érdekesség se fér bele?

winnie - 2012. 02. 23. 01:05

nem az off a baj, hanem az, hogy spoiler egy másik sorozatból:) tudom, hogy nem mai, de nem is olyan régi, és ha csak egy ember is megjárja, akkor sajnálnám. nem tudod valahogy kikerülni a konkrétumot?

chulo - 2012. 02. 23. 02:41

Hát maga az érdekesség ha igy nézzük egy nagy spoiler… :D
Bár a rész már lement, de nem itt kellene a másik sorozatról beszélni, szóval ilyen szempontból jogos. Töröld nyugodtan az 1:00-tól kezdődő kommentjeinket :)

sam - 2012. 02. 23. 21:50

Misha mint Dylan a Ringerben.. hmm ^^

Isteee - 2012. 03. 11. 22:29

Ez most komoly, hogy 2-3 részenként 2-3 hét szünet? Újra adtam a sorinak egy esélyt az évad elején, de már nagyon kezdek lemondani róla…

winnie - 2012. 03. 11. 23:09

40 hét alatt kell 22 részt leadniuk, óhatatlan a szünet, bár a cw blokkokra szokta szétszedni a sorozatévadokat, ők emberségesek:)

Isteee - 2012. 03. 13. 15:59

Hát ez így eléggé vicces… :)

Lajoska67 - 2012. 03. 17. 16:30

Jó volt az új rész, bár Luci és Bobby is hiányzott. Egyáltalában: hiányzanak a régi szereplők, ismerősök, félfőszereplők. Mindenkit kiírtak, és nagyon sajnálom.

Balika88 - 2012. 03. 17. 19:07

Ez a 7×16 nekem annyira nem tetszett sajnos.. de elment 1nek..

Kissur - 2012. 03. 17. 22:50

Most akkor mi értelme is volt ennek a résznek? Haladtunk, de mégsem. Kaptunk választ valamire, de szerintem nem ez az igazság. Itt valami más lesz a háttérben. Ami idegesített: miért nem kérdezték meg a leviatánt, hogy hogyan lehet őket megölni végleg? Jaj, ez akkora logikai hiba volt, hogy már fáj.
Na de jövő héten mindent helyre tehetnek, ha olyan rész lesz, amilyenre számítok ezzel a promóval és a leírással.

Winch Ester - 2012. 03. 18. 00:51

Még a felénél sem tartok ennek az “átkozott résznek”, de valami furcsa dologra figyeltem fel, és muszáj volt megnéznem, hátha másnak is szemet szúrt. Ez hangrögzítő készülék hótziher, hogy nem gramofon volt. A gramofon lemezre rögzít, a fonográf meg hengerre, és itt hengerről ment a zene, nem lemezről. Sőt még rá is volt írva, hogy Edison, és bizony ő találta fel a fonográfot.
Megnéztem wikipedián, meg szótárban is, hát elég nagy fogalomzavar van az angoloknál. A jelen esetben a srácok ugye a fonográfot hívták gramofonnnak, viszont most meg azt olvastam, hogy angolul a gramofonra és a lemezlejátszóra is mondják, hogy phonograph. Ki érti ezt? :-)

Ági - 2012. 03. 18. 10:02

Szerintem azért tervezik ezt a kutatóközpontot, hogy minél több ember életben maradjon a Földön, akiket megehetnek!!! :D

Winch Ester - 2012. 03. 18. 11:16

Egy kicsit megint okosabbak lettünk, de azért lassan beindulhatna a gépezet, és már igazán visszahozhatnák Castielt. Arra a kutatóközpontra kíváncsi leszek.

S0m30n3 - 2012. 03. 18. 14:46

Ági: én is pont ugyanezt gondoltam! :D Elvégre a beteg emberek tuti nem annyira finomak… :D

rusalka - 2012. 03. 18. 19:02

Amikor megszólalt Creedence Clearwater Revivaltól a Bad Moon Rising (ugyan ez a szám szólt első évad utolsó jelenetében mikor a kamion belerohant az impalába) végig futott a hátamon a hideg mintha visszamentem volna az időben 6 évet, akkor aput veszítették el most Franket. Ha visszaemlékszem az első pár évadra ott se rohantak előre annyira a főszállal az elsőbe is apu, ha jól rémlik a 16 résznél került elő és az utolsó három részben kezdték el vadászni az aktuális fő gonoszt.

Ági - 2012. 03. 18. 22:05

S0m30n3: egyébként így elsőre nagy baromságnak tűnik az egész – nem is tudtam h sírjak, vagy nevessek, mikor meghallottam. :)

Cassie - 2012. 03. 18. 22:56

Nekem tetszett az előző rész, végre olyan régi Supnat. hangulata volt, viccesre vették a figurát és nem az a gyászos hangulat uralkodott benne, ami eddig majdnem a teljes évadra jellemző volt. A leviatán a végén viszont adott is infot meg nem is, elmondta, hogy készül valami nagy, viszont nem mondott semmi “konkrétat” mondjuk miért is árulná el a saját társait, gondolom neki pont jól jött Sam és Dean, így feljebb ugrott a ranglistán ezért illett mesélni valamit. Kecske is jóllakott, káposzta is megmaradt. :)

Isteee - 2012. 03. 19. 22:31

Nekem ez a rész olyan felemás volt. Volt egy kis régi hangulat, humor, de már az is erőltetettnek tűnt. Viszont a végén azért megleptek, nekem eszembe nem jutott volna, hogy egy kutatóközpontot akarnak létrehozni. A kérdé csak az, hogy akkor most az írók magukra találtak és lesznek-e még ilyen váratlan dolgok?
A régi szereplők nekem is hiányoznak, Castielt nem tudom vissza lehet-e hozni vhogy?
De a Halál már nagyon hiányzik. Nagyon jól megcsinálták azokat a részeket és a humor is zseniális volt azokban. :) Főleg az az üdítőszürcsölős jelenet, meg egy régebbi részben, amikor végigvonul az utcán lassítva, alatta jó kis zenével. :)

Encsi - 2012. 03. 21. 22:34
Leoben - 2012. 03. 24. 10:39

Szóval God megint kihúzta Cass-t a szarból.

wondorog - 2012. 03. 24. 10:42

Na igen pont ez hiányzott, a jó öreg Castiel. Mondhatom az évad nyitó óta ez volt számomra a legjobb rész, Cas/Lucifer/Meg, már csak Crowley hiányzott, de beharangozták az ő közeledtét is. Vicces, hogy egyetlen Leviathános rész sem produkált hasonló színvonalat, pedig az lenne elvileg a főszál. Csak így tovább, ha ilyen részeket produkálnak, akkor még megmenthetik számomra az évadot, mert én még a 6.at is szerettem, de ennek a fele borzalom és unalom volt.

Kissur - 2012. 03. 24. 15:05

Na ez a rész megérdemelne egy írást. Nagyon rég szórakoztam már ilyen jól egy Supnat részen. Tele volt wtf-okkal, egy csomó hét idézete gyanús mondattal, és a szereplők is. Minden egyben volt. Volt egy kis ügy is, de nem volt vészes, csak nem értettem, hogy miért kellett bele.
Nem baj, erre a részre megadom a 10/10-et, de azt hiszem ez inkább Cas visszatérésének szól. ^^

S0m30n3 - 2012. 03. 24. 15:10

Simán jobb lenne a sorozat, ha a testvérekhez állandóra csatlakozna Cass és Meg.

Mindig kerülöm a spoilereket, de tegnap facebookon a hivatalos supernatural oldal sikeresen ellőtte, hogy most fog visszatérni Cass… egyszerűen csak feltöltöttek egy képet, amin Dean mellett ül a kocsiban… nagyon mérges vagyok most rájuk… :D

Az egyetlen gondom, hogy azért jött vissza Cass, hogy rögtön bedilizzen… inkább néztem volna meg Sam halálát, minthogy Castiel bekattanjon. De persze a testvérek a legfontosabbak. Gondolom most, hogy már Cass-ben van Lucifer, le lesz szarva Castiel, max néha unalmukban elkezdenek keresgélni megoldást Dean-ék.

Az amúgy nem tudom mennyire lehetséges, de ha Cass csak így átvette Sam-től Lucifer-t, akkor nem adhatná át egy haldokló embernek és le lenne tudva az egész?

Kissur - 2012. 03. 24. 15:10

Ja és hát Lucifert ismét ki kell emelnem, mert amit a megafonnal meg a petárdákkal művelt, azon nagyon röhögtem. :D

A hét idézete jelölésem:
“-You’re an Angel.
-I’m sorry? Is that a flirtation?”

sepu124 - 2012. 03. 24. 16:31

hatalmas rész volt, baromi régóta vártam már ezt a részt, de én am spoileres vagyok, kb mindent elolvasok és köcösgök vltak a készítők, mert ilyne dolgokat hintettek el, h cas nem sieti el a visszaemlékezést, na meg h a híres hírhedt kabátja sem lesz már rajta többet, errefel egy rész alatt mennyi minden történt :D

Serenity86 - 2012. 03. 24. 22:39

Végre! :)

Nessa - 2012. 03. 25. 11:35

Na, ez jó rész volt, legalábbis nekem tetszett. Lucifer akkora arc, hiába gonosz, nem tudom nem szeretni. :D
Mondjuk én azt hittem, hogy kicsit többet fognak játszani “Emanuel” amnéziájával, de örülök, hogy Sam megmenekült, és hogy Cas által, jóvá kellett tennie, amit művelt. Sajnálom persze, és remélem, hogy megoldják ezt is valahogy, és nem csak otthagyják, mert akkor azért nagyon csalódott lennék.
Már csak Deannel kéne valamit kezdeni, mert jelenleg semmi célja nincs a karakternek.

Az érdekelne még, hogy tényleg Bobby áll-e a könyves dolog mögött, vagy valaki más.

És egyébként az úgy wtf, hogy Daphne pár hónappal ezelőtt talált egy vízből kimászott, meztelen, amnéziás pasit és összeházasodtak?

sam - 2012. 03. 25. 14:37

Az évad egyik legjobb része volt (elég kevés van belőle..)
Castiel most már tényleg mindent visz.. a bouncingbabynames.com, az is that a flirtation rész, vagy amikor mondja a démonnak, hogy a futás nem fog megmenteni, az a hang és arc…eszméletlen jó rész volt Misha Collins miatt! Remélem most már csak ilyen vagy jobb részek következnek!

Leoben - 2012. 03. 25. 15:23

“Hey, I know you.You’re dead
Yes, I’ve heard.”

Nessa - 2012. 03. 25. 15:37

Ja, amúgy ha beírjátok, hogy bouncingbabynames.com, a Msiha-féle gishwhes honlapján lyukadtok ki. :D

kisame - 2012. 03. 26. 11:35

“Sajnálom persze, és remélem, hogy megoldják ezt is valahogy, és nem csak otthagyják, mert akkor azért nagyon csalódott lennék.”

Nem, tényleg otthagyták.Ez volt a megállapodásuk Meg-el:

-Hasznát tudnám venni Emmanuelnek!
-Előbb Samhez megyünk!

Elhangzott, pont.Dean megkapta amit akart és utána rögtön le is lépett, hiába figyelmeztette Sam arra, hogy Meg tudja, hogy Castiel él, sőt erre is azt válaszolta, hogy “Nincsenek barátaink, mind meghaltak.”

És ezzel cseszték el az amúgy nagyon jól induló részt…Dean ma egyáltalán nem hasonlít arra a személyre, aki mindig a szíve után ment és akit megszerettem..egyre inkább hasonlít a 2014-es verziójára, akit csak a megtorlás vezérelt.

Tudtam, hogy nem így lesz, de valahol reménykedtem, hogy Cas elnyeri a megbocsájtást, de azzal, hogy átvette Sam szenvedését nem hinném, hogy mindent jóvá tett volna…maximum csak saját magának tett elégtételt.

Szerintem szellem!Bobby valójában Crowley. :D Valaki ezúttal azt akarta, hogy Cas-t megtalálják és Dean pont akkor ért oda, amikor a démonok már az ajtóban ólálkodtak…nem hiszem, hogy véletlenül!

chulo - 2012. 03. 26. 19:07

Megnéztem megint :)
Annyira jó volt. Lucifer baromi nagyot alakitott most, és az a jelenet amikor Cas visszanyerte az emlékeit… uhh nagyon ott volt. Azt mondjuk nem értettem hogy Dean miért nem mondta neki hogy 1 démon kimaradt… :D Jó persze kell a bonyodalom. Úgy tűnik akkor hogy nem csak ennyi lesz Cas szereplése. Mondjuk érdekes dolgokra lehet majd képes egy megzakkant angyal. “picit” veszélyes fegyver lenne Crawley kezében

Nessa - 2012. 03. 26. 20:31

Kisame, nyilvánvalóan én is tudom, hogy otthagyták, arra próbáltam célozni, hogy remélem, hogy nem végleg. Minimum azért, mert rájönnek, hogy ez így nem egy jó megoldás.

kisame - 2012. 03. 26. 22:29

Én arra akartam célozni, hogy nem szándék nélkül hagyták ott és nem is szándékoznak visszamenni érte egyenlőre. Gondolom majd rájönnek, hogy hiba volt de csak amikor már késő lesz…vagyis mire visszamennek naná, hogy nem lesz ott!

NikoXXX - 2012. 03. 27. 16:31

Lucifer,Cas es Meg (nem olyan mintha mas jatszana Meg-et?vagy csak el felejtettem el hogy nez ki? )
Lucifer Oscart erdemelne a szivatasiert :D

NikoXXX - 2012. 03. 27. 16:33

Amugy meg miert van minden reszben mas autojuk az Impala ota egy tucat jarmuben voltak mar,hamarosan Harley Davidsonon fognak captatni vagy mi?

Leoben - 2012. 03. 27. 19:59

NikoXXX: A Meg-et játszó színésznőcske szerintem hízott vagy valami, mert tényleg máshogy nézki :D

Biohazard - 2012. 03. 27. 20:47

Kivetelesen ez egy egesz jo resz volt, bar eleg csalodott vagyok igy utolag….csak azert hoztak vissza Cas-t, hogy egy mozdulattal kvazi kiirjak es mehet vele Lucifer is?? Ejjjj!

Remelem, a vegen kihoznak az egeszbol valami irotzatos okorseget…pl: Bobby az God, vagy valami hasonlo agymenes :)

Dani - 2012. 03. 27. 23:22

a Meg-et alakító színésznő arca durván kör alakú kezd lenni.

kisame - 2012. 03. 28. 10:56

Azt olvastam valahol, hogy Rachel Miner-t (Meg) pár hete baleset érte és meg kellett műteni a gerincét, amire most egy csomó gyógyszert kap, valószínűleg szteroidokat és attól puffadt meg az arca ennyire.Lehet benne valami…

KisDee - 2012. 03. 29. 20:56

Én mondtam, hogy az eltűnő söröknek van jelentősége(:P), szvsz a végső megoldáshoz az a rejtélyes kis “manó” segíti hozzá őket..

Már csak az impala kell vissza!

Nessa - 2012. 03. 31. 12:36

Többet kaptam a résztől, mint amit vártam, szóval tetszett.
Kár, hogy megint sokat kell várni a következőre.

wondorog - 2012. 03. 31. 13:22

Na egy újabb jobb rész, persze az előzőt nem űbereli, de 7. évad szint feletti. Garth lehetne visszatérő, jól lehet rajta szórakozni, a végén pedig Bobby, “I’m here idijit”.

Kissur - 2012. 03. 31. 15:26

Reméltem, hogy lesz értelme a résznek, de végülis megint csak az utolsó pár percnek volt szerintem. Nem tudom ti hogy vagytok, de én már nagyon unom a MOTW részeket (3 hét múlva is az lesz). Most már igazán foglalkozhatnának a leviatánokkal is, mert így nem leszünk jóban…

pulipinty - 2012. 03. 31. 22:22

Bobbyyyyyyyyy! :D
Végre egy jó rész! :)
Persze, a múlt heti is az volt, de Bobby-t jobban hiányoltam a sorozatból, mint Castielt. :D
Már régen volt olyan rész, amelynél olyan új szörnyet hoztak be, amivel nem volt olyan könnyű elbánni elsőre, és ha nincs Bobby, akkor lehet, h Deanék alulról szagolnák az ibolyát.
Garth jó volt, bár nem volt olyan vicces, mint a drága megboldogult Gabriel (kérdés az írókhoz: őt nem akarják valahogy feltámasztani? :D), de jót lehetett szórakozni rajta.
Nekem a leviatánok egyáltalán nem hiányoznak. Sőt, az lenne a legjobb, ha Nobel-díjat kapnának a rák ellenes tevékenységükért, és találnának valami új főgonoszt helyettük.
Remélem, jövő héten jó sok Bobby-s részt kapunk! ;)

Smiky24 - 2012. 03. 31. 22:48

pulipinty: IMDB szerint csak április 20.-án lesz következő rész és sajna nem a jövőhéten.

Solei - 2012. 04. 01. 00:01

Sokakkal ellentétben nekem az 5. évad volt anno a mélypont, untam az egészet, csak egy pár rész tetszett belőle. Valójában az angyalok behozatala nekem alapjáraton nem jött be annyira. A 6. évadot pedig darálva néztem, na de nem azért mert unalmas lett volna, de nem volt lehetőségem hetente nézni és nekem nagyon bejött, a jó régi hangulat. Én mindig is ezt szerettem a Supnatban, a szörnyes vadászós részeket. És a 7. követi szerencsére ezt a vonalat. Nekem nagyon bejön. Persze vannak gyengébb részek, pl. engem a leviatánok egyáltalán nem érdekelnek, nagyon örülök, hogy keveset szerepelnek. Bocsi mindenkitől, aki nem így látja, én élvezem a részeket. Remélem lesz folytatás, még egy 8. évadot szívesen megnéznék. Tudom én vagyok azon kevesek egyike aki így látja. Sajnálom, hogy sokan már nem szeretik igazán a sorozatot. Ízlések és pofonok.

Lajoska67 - 2012. 04. 01. 00:20

A történet se volt rossz, de a jó öreg miatt 10/10-re ugrott az utolsó 1 percben. Kár volt kiírni eddig is, na.

Lajoska67 - 2012. 04. 01. 00:20

jó öreg Bobbyt akartam, csak kimaradt…

Isteee - 2012. 04. 01. 00:38

Igen, sajna 20-án jön csak a következő rész… nagy problémák lehetnek ott…

Viszont ez a rész tetszett nagyon, a hanyag humor miatt.
Részben emiatt is szerettem meg a sorozatot, nagyon kifinomultan tudták kezelni és elénk tárni ezt a fajta humort.

Nekem a Halál is hiányzik már, imádtam azokat a részeket, amikben szerepelt. Főleg a belassított sétálós részt meg a szürcsölős részt is :D

Biztosan lesz Ő is meg Cas is meg Bobby is :)

winnie - 2012. 04. 01. 01:39

“Igen, sajna 20-án jön csak a következő rész… nagy problémák lehetnek ott…”

nincs semmi probléma, csak ismételni is kell. május közepén kell befejezni a sorozatot, ehhez most két hét ismétlés kell.

pulipinty - 2012. 04. 01. 10:37

@Smiky24

Jaj, tényleg! Köszi! Pedig már éppen kezdtem hozzászokni, h minden héten van új rész… :(

Legalább a Grimmből lesznek új részek.:)

VergiliusHu - 2012. 04. 01. 15:30

Csak nekem tunt ugy, hogy amikor az irodaban isznak a tesok, olyan mintha Dean palinkat inna? Az uveg legalabbis nagyon arra hajazott.

jinjang - 2012. 04. 02. 14:34

Most káprázott a szemem, vagy tényleg Edward Norton játszotta a rész elején feltűnő hullaházi dokit?

gyuri - 2012. 04. 03. 23:21

VergiliusHu – 2012. 04. 01. 15:30
Csak nekem tunt ugy, hogy amikor az irodaban isznak a tesok, olyan mintha Dean palinkat inna? Az uveg legalabbis nagyon arra hajazott.

Nekem is ez ugrott be elsőnek :D

pizsamasbanan - 2012. 04. 04. 12:05

“Most káprázott a szemem, vagy tényleg Edward Norton játszotta a rész elején feltűnő hullaházi dokit?”

:DD tényleg hasonlít, de nyilván nem Ő. a hangjáról egyértelműen el lehet dönteni. amúgy szép találat, nekem nem jutott volna eszembe ilyesmi.

A részhez hozzászólva a végén a “Balls” az nagyon gagyi volt, rettenetes színészi játékkal, szokatlan volt ez a sorozatban. Garth meg jó karakter, lehetne többet :)

VergiliusHu - 2012. 04. 04. 17:47

Garth tényleg jó karakter. Szerintem visszatérő lehet belőle. Állandó mellékszereplőként nem tudom elképzelni.

Boby-t kiírni nagy hülyeség volt, de így visszahozni szerintem még annál is nagyobb mellényúlás. Máshogy kellene felrázni a sztorit nem ezzel a szereplő csikicsukival. Meg-ről ne is beszéljünk…mekkora feje van már :D

Ez a régi stílusú monster of the week megoldásik bejön, főleg az elmúlt másfél évad összevisszasága után.

Winch Ester - 2012. 04. 10. 23:32

Végre megmutatta magát Bobby, biztos voltam benne, hogy nem magától tűnt el a sör még múltkor. :-) Kicsit olyan volt ez a szakészellem, mint a Körből Samara. Ja, és lehetne máskor is ez a Garth gyerek, vicces figura.

szuc - 2012. 04. 12. 16:53
SG - 2012. 04. 21. 18:00

ebből az évadból szerintem már nem lehet jól kijönni… az eddigi legpocsékabb évad, pedig az ember azt hinné, hogy a 6. évad rossz és kínos pillanatait nem lehet alulmúlni.

Lajoska67 - 2012. 04. 21. 22:05

Ez igen gyengus lett. Bobby visszahozását tönkre vágták ezzel a visszahozatallal. Gagyi volt. Komolyan azt vártam, mikor mondanak be valami filmet a Casperrel kapcsolatban (már ha valaki még emlékszik erre a remekműre). Hogy fogják ezt folytatni? Elég nevetséges lesz, ha Bobby minden akciónál beáll verekedni, szállítja a fegyvereket, segít védekezni, stb.

Cevys - 2012. 04. 21. 23:29

Nekem nagyon bejött ez a rész, illetve ez az egész szellem-Bobby szál.. :)

Az is közrejátszik, hogy én már a második évad elején arra számítottam, hogy Dean szellem marad, és úgy segíti Sam-et, csak kissé máshogy alakultak a dolgok:))

Sheen - 2012. 04. 22. 18:15

Ez a rész már nem Supernatural volt hanem valamiféle Bobby spin-off, ami fájdalmnasan áthajlott önmaga paródiájába és még gusztustalan is volt. A “Swayze kinyalhatja” féle kijelentések számomra erősek voltak. Egy rákban elhunyt színészről ripacskodni… még egy ilyen rész és kasza. Sam és Dean szereplése pedig egyenesen nulla volt. Történet szintén nulla.

chulo - 2012. 04. 22. 18:43

nem tetszett….
olyan semmilyen volt ez a rész. Szerintem átszállt Bobbyba a másik szellem ereje mikor az meghalt. Ezért látják a srácok.
Következő részben egy korrekt búcsú kell Bobbytól, mert ez nagy hülyeség volt egyáltalán visszahozni.

Lajoska67 - 2012. 04. 22. 21:09

Lehet olvasták a korábbi kommentemet, hogy Amerikában Bobby nevű szereplőket nem lehet kiírni, mert már a Dallasban is baj lett belőle. Miért nem támasztódott fel, kötöttek újra egy alkut, vagy valami másik trükk? Mert ez így nagyon gyér.

A Swayze-s poénok jók voltak, bár nem tudom, hányan emlékeznek ma már arra a filmre, elég régen ment azért. (Ha semmmilyen csúnyán meghalt közéleti szereplőről, színészről nem lehetne poén elsütni, akkor gyakorlatilag nem lenne egyetlen poén se ilyen témakörben, szóval ezzel nem volt probléma.)

chulo - 2012. 04. 22. 21:40

Valahogy nem az igazi. Nem tudom, de nem annyira jó már nézni.
Azon gondolkozok, hogy végigdarálom az első 5 évadot, azt a szép kerek történetet, aztán elfelejtem ezt a hatodik, hetedik évadot és egy kellemes emlék lesz a supnat.
Bár valszeg úgyse fog menni, és nézem mig adják :D

Sheen - 2012. 04. 22. 23:33

Lajoska, én abszolút nem vagyok egy viráglelkű ember, de itt most marhára nem arról van szó hogy egy “meghalt közéleti szereplőről” nem lehet poént elsütni hanem arról, hogy a “Swayze kinyalhatja” – az egyrészt nem poén hanem valami köpedék, másrészt Bobby karaktere semmit nem adott hozzá a sorozathoz. Egy Bobby féle kétdimenziós karakter ne poénkodjon Győzike módra azzal, hogy neki a Swayze kinyalhatja. Swayze lerakott már az asztalra egykét dolgot a Ghoston kívül is, Bobby nélkül viszont remekül ment a Supernatural sok évadon keresztül. Szóval egy ilyen idétlen módon a sorozatba bele erőltetett mellékfigura szájából ilyet nem akarok hallani (sőt mást sem, engem Bobby mindig idegesített, töröljék már a fenébe).

Kissur - 2012. 04. 23. 01:57

Hát látom egyedül vagyok azzal, hogy tetszett ez a rész. Talán mert kellett, mint egy falat kenyér. Bár az már nagyon idegesít, hogy a leviatánokkal semmit nem haladnak előre, és erőltetik a motw részeket. Gagyik, többször lehúzták róluk az összes bőrt. Egy-kétszer belefér, hogy ne legyen túl tömény, de átestek a ló túloldalára. Ide a leviatánokat!
Amúgy 8.évadról valami hír? Mert bármennyire is szenvednek, remélhetően a showrunner váltás jót tesz majd a sorozatnak. (Mert Sara Gamble megy az évad végén, ez már biztos.)

Isteee - 2012. 04. 25. 12:40

Nekem sem nagyon tetszett ez a rész, a Bobby-s beszólás főleg nem. Úgy érzem néha túlerőltetik azt a karaktert.
Ha lesz új évad, szeretnék már egy új szereplőt, bár tudom ez nem kívánságműsor :D
Miért nem hozták inkább vissza Ellent, meg Jo-t, ha már így visszajövögetnek a halottak?
Nagyon ráférne már vmi frissítés a sorozatra.

seven - 2012. 04. 28. 10:36

csak szerintem önmaga paródiája ez az egész évad?

valahogy a 7×20 nézése közben nagyon ez volt az érzésem, főleg az első 5 percben ahol gyakorlatilag összefoglalják hogy mi történt eddig és hogy Dick mit tervezhet.

maga az epizód szórakoztató volt, sőt… de nem tudom, nagyon hiányzik a régi supernatural.

Esther - 2012. 04. 28. 11:53

Azt hiszem, az eheti résszel sikerült kicsit visszaszeretnem az SNbe. Nagyon jó volt ez a rész, élveztem minden percét. Jó lenne, ha Charlie-t valahogy visszahoznák majd, bírtam a kis kickass geek girlt :D

ar - 2012. 04. 28. 12:41

Jah, Charlie kicks ass … ‘She’s kind of like the little sister I never wanted’ :D

Kissur - 2012. 04. 28. 15:33

Én is remélem, hogy Charlie még lesz, mert nagyon bírtam. Olyan volt, mint Chloe a 24-ből. Ha már itt tartunk, az egész rész 24es volt. Kémkedés, osztott képernyő! Ez nem Odaátos rész volt, viszont ez a rész kivételesen a vendégszereplő miatt tetszett. Attól meg már ki vagyok teljesen, hogy semmit nem haladnak előre a leviatán ügyben. Ha legalább párat elpusztítottak volna, akkor ok. De így… Esélytelen a maradék 3 részben az összeset elkapni. :/

Lajoska67 - 2012. 04. 28. 16:38

Tényleg jó volt. Most örültem, hogy visszatértek a fő szálhoz, és a csaj szereplő is nagyon ott volt. Nem értem, miért nem tudnak ilyen részeket csinálni. Semmi olyan óriási különlegesség nem volt, amit ne lehetne többször megismételni.

winnie - 2012. 04. 28. 16:44

most ezt komolyan úgy mondod, mintha az írók nem lennének meggyőződve arról, hogy az egyik rész ugyanolyan jó, mint a másik, maximum jó és jobb van. ők mindig azt csinálják, hogy ugyanolyan jó legyen a végeredmény, más kérdés, hogy mindenki másképpen ítéli meg ezt az eredményt.

de, ha jól sikerült, akkor megnézem, ha már felicia day van benne. (ez a hét már amúgyis felicia day-héz, mert nem csak az eureka-ban volt benne, hanem a fish hooks-ban is hangolt)

Winch Ester - 2012. 04. 28. 17:43

Nekem a múltkori rész is bejött, ez meg főleg.
Amikor az elején még csak kicsit mutatták Charlie arcát, hirtelen azt hittem, hogy Anna tért vissza, aki még két-három évaddal ezelőtt angyal volt, de már rég megmurdelt.

Vicces volt ahogy ment fel a csaj a lifttel. :-D
A táskacsere jó húzás volt, de az öreg is elkél a háznál, most is nagyon kellett Bobby, hogy ne legyen a srácokból és Charlieból leviatánvacsora.
Én is nagyon remélem, hogy a későbbiekben még feltűnik Charlie a színen. Sőt, az írók helyében egy rész erejéig bebújtatnám Sam ágyába, és akkor feltörné a Winchestert. :-D

Zirowe - 2012. 04. 28. 21:58

Aranyos volt Felicia.

Mókás, hogy persze előre tudták, hogy hogyan néz ki a táska, amit ki kell cserélni, vagy, hogy egy profi hacker nem veszi észre a gps chipet meg ilyenek, de persze már megszokhattuk az ilyen húzásokat.

Mibe fogadunk, hogy a táska tartalma a leviatánok végső halálának kulcsa?

wice - 2012. 04. 29. 00:23

winnie, ne hülyéskedj már, pontosan tudod, mit jelent az a szó, hogy “filler”, és a Supernatural készítői is ugyanígy tisztában vannak vele. A legjobb íróknak is csak X zseniális ötletük van évente, és ha az nem elég a 22 részhez, akkor beszenvednek néhány random emberevő szörnyes tucatepizódot, teljesen tudatosan, max megpróbálják feldobni némi humorral vagy drámával. Láttunk ilyenből jó párat az idén.

winnie - 2012. 04. 29. 00:40

nem beszéltünk fillerről, az októberben volt említve utoljára:) a jó és a rossz kérdése merült fel. van, aki szerint a főszálas részek a jók, más meg az egyéb “ügyeket” szereti. de az, hogy valami szerinted rossz, az más szerint lehet jó, akinek pedig kiadják megírásra a 10-20 ember által egy hét alatt összeötletelt epizódot, az tuti megesküszik, hogy az az egyik legjobb munkája. olyan nincs, hogy direkt gagyit írnak. azt kikukázzák már előre:)

(de ha jó párat láttunk, akkor az nem klasszikus filler volt. olyan általában csak 1, max 2 van egy sorozatévadban és rendszerint azok a legjobbak, hiszen az ötletek oda csoportosulnak. (most volt a kvázi filler fringe – 4×19 vagy pár hete a once upon a time-ban a kalapos rész – mindkettő a legjobb epizód volt szerintetek az aktuális héten)

egy írószobában még a cw-nál is több mint egy tucatnyian vannak (akkor az 14*5 zseniális ötlet), komolyan feltételezed, hogy nincs 1000 meg 1 ötletük, hogy milyen epizódot csináljanak? az ötletek töredéke megvalósul, tartva egy bizonyos egyensúlyt vagy mérleget, amit a showrunner belő víziójával. ezek megint lehetnek aztán jók vagy rosszak, embere válogatja, de ötlethiányról beszélni azért necces.)

wice - 2012. 04. 29. 01:01

A “filler”-t nem úgy értettem, hogy a főszálat nem továbbvivő rész (nekem is van sok ilyen kedvencem), hanem úgy, ahogy pl a popzenében használják a kifejezést, tehát, hogy pl a Britney Spears legújabb lemezén van 16 szám, abból hármat megírnak úgy, hogy tuti sláger lesz, ezekből lehet klipet csinálni, a többit meg odakoszolják a megszokott klisékből, mindenfajta meggyőződés nélkül, csak, hogy meglegyen a 60-70 perc. Pedig Britney Spears lemezein is többtucatnyian dolgoznak. A Supernatural minden szezonjában van jópár olyan rész, ami egy jól bevált kaptafára készül, és érezhetően nem jónak, pláne nem zseniálisnak, hanem maximum elfogadhatónak szánják.

KékSarok - 2012. 04. 29. 10:12

A 20. rész közepén, amikor jött Dick Roman cégének a reklámja, elkapott egy erős Better Off Ted érzés…
Már a reklám közben is szinte 100%-osan ugyanolyan volt…de a vége… “Sucrocorp. Eat well. Live well.” :D :D :D

Lajoska67 - 2012. 04. 29. 18:11

“most ezt komolyan úgy mondod, mintha az írók nem lennének meggyőződve arról, hogy az egyik rész ugyanolyan jó, mint a másik, maximum jó és jobb van. ők mindig azt csinálják, hogy ugyanolyan jó legyen a végeredmény, más kérdés, hogy mindenki másképpen ítéli meg ezt az eredményt.”

Hehe, mint az ovisok, komolyan. Én épeszű, normális, gyakorlott embereknek tartom a készítőket, szóval meg vagyok győződve, hogy tudják, hogy egyáltalán nem ugyanolyan minőségűek a részek. Ez a munkájuk, dolgoznak mint minden más ember, és ez hol így sikerül, hol úgy. Néha jobb ötletük támad, néha fáradtak, kedvetlenek, nem jön az ihlet (annyira), akkor meg sokkal szarabbat hoznak össze. És tudják, hogy a szarabb részt le fogják fikázni, úgyhogy következő héten (hónapban, két hétben,stb.) próbálnak majd jobbat csinálni. És nyilván tudják, hogy ha zseniálisat hoztak össze. Tudják, hogy melyik rész lesz nagyon megosztó, melyik langyoska. Úgyhogy szerintem felesleges védelmezni őket. Én is megnéztem 7 évadot, össze tudom hasonlítani a részeket, ők meg legyártották, szóval biztosan nekik se okoz ez problémát.

winnie - 2012. 04. 29. 18:31

“tudják, hogy egyáltalán nem ugyanolyan minőségűek a részek”

ezt nem is vitattam, ezért írtam, hogy ők jó és jobb részeket látnak. ami rossz, az el sem jut a kivitelezés köréig. minden egyes részötletre tíz-húsz kidobott, vagy következőő évadra tolt rész jut. ha véletlenül valami rossz kerülne a részek közé, akkor leveszik és 10 perc alatt 10 másik ötletük lesz. (nem tudom, hogy mi nem érthető abban, hogy ami szerinted pocsék, az más szerint lehet zseniális.) épp ezért totális badarság megideologizálni, hogy az adott rész miért rossz, mert nem létezik univerzálisan rossz rész.

és természetesen olyan, hogy nincs ötlet, fáradtság, ihletetlenség, hiszen nem jön rá egyszerre 20 emberrel az aszály, főleg, hogy az alapsztorikat előre kitalálják, tehát az egy hét, amit januárban eltöltenek a 7×14 táblára felrajzolásával, aprólékos szerkesztésével, az a felvonásokra megalapozásával telik, nem azzal, hogy “na, miről szóljon a következő rész. direkt ilyen a szerkezete a sorozatírásnak amerikában, hogy még véletlenül se legyen ötlettelenség. angliával ellentétben itt nem azt csinálják, hogy az író leül a lakásába és elkezd görnyedni a szkript fölött – ezért találták fel az írószoba intézményét. nincs ebben semmi ördöngösség. hiába rossz szerintem nagyon az ncis, akik írják meg vannak róla győződve, hogy zseniális sztorikat találnak ki és a 20M-s nézettség őket igazolja. annyi a titok, hogy mindenkinek más az elvárása, mindenki másra rezonál, mindenkiben másképp csapódik le az adott epizód.

az író, hiába az úr, egyébként is csak aprócska szelet az írási folyamatban, hiszen rengeteg minden hat arra, hogy milyen ötletet lehet megvalósítani (csatorna, stúdió, költségvetés, színészek ráérése)

“Ez a munkájuk, dolgoznak mint minden más ember”

ez az egyik tényező, amiért nem tehetik meg, hogy ne legyen ötletük, sorozatírónak lenni elég kegyetlen dolog. eleve bekerülni egy képernyőn lév sorozatba mocsok nehéz, és utána mindenki mindent megtesz, hogy 1. ott is maradjon, 2. ne legyen kasza a sorozat. mert itt ha valaki elveszti az állását, akkor lehet, hogy többször nem is fogják állandó státuszban alkalmazni és mehet pilot forgatókönyvet írni, abban reménykedve, hogy kap valamilyen alkalmi pénzt.

winnie - 2012. 04. 29. 18:55

(arról nem is beszélve, hogy a szobában ülő, de nem stábíró egyedek, asszisztensek, szkript koordinátorok, egyéb, ugródeszka előtt álló alacsonyabb rendűek pláne nem engedhetnek meg maguknak ötlethiányt, hiszen ők így kerülhetnek be a belső körben, hogy folyton ötletekkel állnak elő, saját részeket írnak. szerintem a supnat stábjában is van olyan, aki lentről indult a sorozat elején, most pedig már teljes jogú író. amikor megvan a 22 rész alapja, utána persze már csak részeken belül tudnak hozzárakni.)

chulo - 2012. 04. 29. 20:30

Na ez mondjuk totál elütött az eddigi részektől de azért tetszett. A csajszi nagyon aranyos volt, simán jó lenne ha látnánk még.
Bobby úgy látszik kezd olyan szellemmé válni akit a srácok irtani szoktak. Mondták is hogy elég sokáig marad valaki akkor előbb-utóbb gonosz lesz. Most is már kezdett pipa lenni Bobby hogy figyelmen kivül hagyták a srácok, látszott is az arcán.
A táskában az agyag az biztos meg lesz ideologizálva, gondolom valami olyasmi lesz hogy abból az agyagból teremtette isten az első embert (vmi olyasmi rémlik hogy agyagból formálta), vagy csak benne lesz vmi csodacucc amivel ki lehet nyirni a leviatánokat.
Gondolom ennek is olyan összecsapott vége lesz mint az előző évadban a mother of all nőcinek. Hopp egy kis főnixhamu, hipphopp meg is halt az elpusztithatatlan főgonosz

dori - 2012. 04. 29. 23:28

Imádom, hogy minden gonosz megteremti a fegyvert maga ellen. :D A csodaagyagról senki nem tudott, soha senki nem kereste volna. Most, hogy Dick elvitette magához, a fiúk kezébe adta a megoldást. Mondjuk elhiszem, hogy meg vannak lőve segítők nélkül, de ez akkor is kicsit hirtelen és véletlenszerű megoldás.

Lajoska67 - 2012. 04. 30. 00:27

Nem azt írtam, hogy ötlethiányuk van, nyilván akkor nem gyártanának részt. De egészen biztosan van olyan, amikor a 10-20-akárhány szerkesztő egyike se dagad az ihlettől, és csak szükségszerűségből hoznak össze valamit, amiről bizony maguk is láthatják hogy erőltetett. Ez nem azt jelenti, hogy “univerzálisan rossz”, de szerintem mindenki volt már úgy iskolai fogalmazással, munkadarabbal (talán blogbejegyzéssel is), hogy látta rajta, hogy ez bizony nem túl erős. Na ez tuti megvan a sorozatgyártásban is.

Cassie - 2012. 04. 30. 15:38

A hacker csajszit visszahozhatnák majd párszor, nagyon jó volt benne és kéne egy kis frissítés a szereplőgárdába is… azon hogy “i was drunk, it was ComicCon” még mindig röhögök :D Amúgy gondolkodtam honnan ismerős nekem és rájöttem hogy ő volt a The Guild című websorozatban :)

winnie - 2012. 04. 30. 16:37

“rájöttem hogy ő volt a The Guild című websorozatban :)”

volt?:) van, nincs kaszálva, jön a 6. évad. ráadásul ő a készítője, kitalálója, mindenese a the guildnek

chulo - 2012. 04. 30. 16:55

khhhmmm most hozza a postás a Pilotot :)
Aztán nézem szépen sorban hogy Wendigo, Dead in the water, Phantom traveler, Bloody Mary :D

Balika88 - 2012. 05. 01. 11:41

Ez az utolsó rész nekem nagyon tetszett! Sokkal jobb volt mint az utolsó pár rész.

george - 2012. 05. 03. 21:21

8. évad berendelve :D

chulo - 2012. 05. 03. 21:46

Mint irtam elkezdtem nézni az a elejétől. Az eredeti kocsi annyival sokkal szebb mint azok a szutykok amikkel most mászkálnak…
Azt jól értettem amúgy, hogy a leviatánoknál van Dean kocsija? Valami olyasmi rémlik hogy emlitik, meg Dean is benyögött egy “baby”-t

Winch Ester - 2012. 05. 05. 12:23

Azt hittem a “Dean, fogd meg az ujjam” jelenetnél, hogy Castiel Terrance and Phillip-et akar játszani, és púzni fog egyet.:-)

Lajoska67 - 2012. 05. 05. 17:14

Furcsa rész volt, az biztos.

khaos - 2012. 05. 05. 21:24

chulo,nincs náluk,az fbi-os csókánál volt (frank?),a winchesteren tárolta az adatot hogy hol tartja,de mikor ezt megtudja dean,és h a winyó dickhez kerül ekkor szólal meg h baby,mert esélyes lenne h lenyúlják így már,de nem hinném h ez érdekelte őket,vmint a hackercsajszi nem is árult el semmilyen találatot ami a winchesterekhez köthető volt

Kissur - 2012. 05. 05. 21:42

Lajoska67: pontosan ezeket a szavakat használtam én is a 7×21-re. Nem tudom hova tenni. Itt volt minden, ami kellett és aki hiányzott, de nem tudták kihozni a maximumot a részből…

Cevys - 2012. 05. 06. 00:14

Nekem nagyon tetszett a rész, és néhány húzáson meg is lepődtem. Remélem Kevin majd a következő évadban is kap még szerepet, szimpatikus és jó karakternek tűnik, és legalább lenne egy új állandó vagy legalább visszatérő szereplő.

Angelus - 2012. 05. 06. 13:05

Na, ez most nem volt egy rossz rész, legalábbis nem unatkoztam alatta. Egy 8.5 pontot megér, Castiel még a kicsit dilis angyalt is jól alakította, a kis srác sem volt béna, és a végén még volt egy kis “meglepetés” is… 6. 7. évadhoz képest, bőven nézhető rész volt.

Lajoska67 - 2012. 05. 06. 18:00

Piros pont a Dick nevével kapcsolatos poén miatt. Már nagyon régóta hiányoltam, hogy elsüssenek valami aprócska célzást erre. Túl nyilvánvaló volt.

scz - 2012. 05. 08. 14:52

Annyira logikátlan lépés volt a Levik részéről, hogy ásatásokat végeznek a “tábla” után.
Mivel senki nem tudta mit kell vele kezdeni, hogy egyáltalán létezik, és hol kéne keresni, tök felesleges volt előkaparniuk a föld alól – szó szerint.
Házhoz mennek a pofonért kb…

Leoben - 2012. 05. 08. 18:50

scz: Lehet van benne valami ami kell a leviatánoknak.

Nikk - 2012. 05. 09. 22:49

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy most lesz-e valami összefoglaló/élménybeszámoló az idei Odaát találkozóról? :)
Köszönöm!

winnie - 2012. 05. 09. 23:00

igen. lesz.

Nikk - 2012. 05. 09. 23:05

Szuper! Alig várom :)
Köszi szépen! És bocsánat az off-ért!

Kissur - 2012. 05. 11. 16:27

Kicsit úgy érzem magam, mint az 5.évad végén. Ott is 2 résszel a vége előtt mondták meg, hogy 4 dolgot kell összegyűjteni, hogy legyőzzék Lucifert. Itt csak 3 dolog van, de ugyanúgy kezdődhet a keresgélés. Meg az egy dolog, hogy sikerül összegyűjteni, de az összeset nem tudják megölni. Kíváncsi vagyok hogy oldják meg.
A másik amin sokat gondolkodok, az hogy nagyon felborították a viszonyokat a Bibliához képest. Pl.Mihály a ketrecben van Luciferrel. Vajon valaha visszaáll minden a régi helyzetbe?

False - 2012. 05. 12. 10:31

Mért kéne visszaállítani a bibliához képest?Semmi köze hozzá, ez is fikció, az is fikció, vagy szerinted a “valós” angyaloknak semmi keresnivalójuk “valós” ketrecekben, :D

Borisz - 2012. 05. 12. 10:43

See you next season :D

Mistress - 2012. 05. 12. 16:31

Hehe, a kis kedvencem megint volt! Nem mondom meg melyik. :)

Piemaker - 2012. 05. 12. 17:50

Egy átlagos évad 22 részes.Ez hogyhogy eggyel több lesz?
Nem zavar csak kérdezem.

Lajoska67 - 2012. 05. 12. 20:19

Két jó poén volt:

-see you next season,
-és a végén Crowley: hello…dick!

Amúgy gyenge volt.

winnie - 2012. 05. 12. 20:20

így jön ki a programterv, ennyi. plusz egyet be tudtak vállalni a cw kérésére.

Desmond Wallace - 2012. 05. 13. 09:20

A finálé felvezetése eléggé gyengus lett.

Balika88 - 2012. 05. 14. 15:21

hát igen, ez nem volt 1 hűűűdeállat rész…

Vlad - 2012. 05. 14. 15:52

Nagyon kíváncsi vagyok mit találnak ki folytatás gyanánt ha már lesz újabb évad. Nem tudom miért jó nekik mindent mindig az utolsó részekbe sűríteni amikor sokkal több benne a lehetőség… egy rész tetszett ebben a részben az, hogy szörny-szörny ellen harcolt. Csak én várom mindig, hogy feltűnjön végre az a kis srác aki anno szuper erős (Antikrisztus) volt és Cast egy játékká voltoztatta? Pár dolgot jól elkutyultak már az biztos.

Winch Ester - 2012. 05. 16. 11:17

A see you next season és a Hello.. Dick tényleg nagy volt. :-D

Az Antikrisztus kissrácot már el is felejtettem, pedig vele még tényleg lehetne kezdeni valamit.

elfeledettnick - 2012. 05. 16. 21:17

23 részes az évad? De jó! Azt hittem, évadzáró volt. :)

wondorog - 2012. 05. 19. 11:10

A cliffhanger jóra sikeredett, remélem nem 1 rész alatt akarják feloldani.

Winch Ester - 2012. 05. 19. 12:56

Megint gyorsan összecsapták a végét, azt hittem dupla rész lesz. Hála pár poénnak, azért nem volt annyira rossz évadzáró. Bobbyt azért sajnálom, hogy végleg? elment, de muszáj volt végleg elhamvasztani a kis laposüvegét, hát majdnem megfojtotta Sam-et. Azt meg megint megtanulhattuk, hogy bizony a démonokban nem szabad bízni.

Castiel monológja a majmokról állati volt!
Van ennél a majmos jelenetnél 2-3mp erejéig egy olyan momentum, mintha Dean könnyítene magán. Köszön Castielnek, hogy “Hey, there”, aztán kidugja a fejét az autó fölé, és vizel egyet. :-D

pizsamasbanan - 2012. 05. 19. 13:12

a ‘Lets bone this nun..Sorry’ is ütött:D meg a twisteres. amúgy talán ez volt a leggyengébb évadzáró a sorozat történetében, márha a történések intenzitását nézzük.meg amúgy is. “méltó” az egész évad színvonalához.. ettől függetlenül egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy ne nézzem tovább, ha már a pilot óta követem heti rendszerességgel.a poénokért meg a pár feelgood pillanatért maradok, de a sztori tényleg szar már.

Kissur - 2012. 05. 19. 15:20

A rész maga lassú volt, és semmilyen. Egy saláta volt. Viszont a cliffhanger rendesen odavágott. Rengeteg lehetőség van benne, kíváncsi vagyok, hogy tudnak-e élni vele. Meg hát ott van még Sam is, meg az egész gyár, amit el kéne pusztítania. Félek efelett el fognak siklani az alkotók.
A rész 6/10 volt, de csak azért, mert mindenki benne volt, aki fontos volt az évadban, amúgy 5/10-et adnék rá. A cliffhanger viszont talán az eddigi legizgalmasabb lett, a 7 évad során.
Még pár szó: The road so far. Ezt most ugye nem gondolták komolyan. Ennyire összecsapott, összedobott összefoglalót még nem láttam. Jézusom…

Jessica - 2012. 05. 19. 15:49

Hát nem tudom, szerintem kaszálni kellett volna. Az egész évad unalmas volt pár rész kivételével. Amikor kiderült, hogy hol van Dean, az első gondolatom az volt, itt a vége. Kizárt, hogy ennyi harc után még van benne erő és nem adja fel.

Daneee - 2012. 05. 19. 16:35

Érdekes évad volt. A levatiánok az elejétől fogva erőltetettnek tűntek, s habár ők voltak a legyőzhetetlen ellenfél végig, mégis súlytalannak éreztem őket – talán mert eddig “valósabb” ellenfelek voltak, ez meg már túl belenyúlt a mitológiába. Az utolsó rész nem tetszett, kivéve az utolsó jelenetet, amikor Dean a tisztítóban volt. Csak remélem nem egy rész erejéig lesz ott. Talán még jobb lett volna, ha Sam is odakerül, s együtt próbálnak kijutni, de így is van benne potenciál, több mint a levatiánokban. Csak ne kapkodják el azt is. :/

mary - 2012. 05. 19. 16:47

Nekem tetszett az évadzáró! Oké, az évad nem annyira, de a záróban jók voltak a szövegek, a karakterek. Crowley-t mindig is bírtam. :) Remélem, Cas egyszer megtalálja az elveszett kerekeit. El kell ismerni, h az évad nem volt kiemelkedő, de a cliffhanger! Nagyon jó! Amúgy Cas hova tűnt?

punyapapa - 2012. 05. 19. 17:32

Azért a 7. évad egy fokkal jobb lett mint a 6. sztem. Elkezdtem gondolkozni azon, hogy én az évadzáróval befejezem de az érdekel hogyan fog a purgatóriumból kijönni Dean meg Cass. Bár abban én is reménykedem, hogy elhúzzák… :)

khaos - 2012. 05. 19. 17:39

azta,a sorozatéban,és a szezon zárásai közt is most ez nyeri a legrosszabb/leggyengébb lezárás címet
totál súlytalan lett a kinyírása és nem volt hűű meg haa mint általában
persze a cliffhanger úgyahogy jó,remélhetőleg nem annyi lesz mint “dean a pokolban” kaland,hogy egyből visszarántják

azért volt pár jó beszólás,főleg casstől,de egyszerűen nem volt érezhető h ez egy finálé,pl mikor bobby golyót kapott fejbe nagyobbat szólt mint ez..pedig az csak egy hétköznapi rész volt
sajnálom h így alakult..

LtV - 2012. 05. 19. 18:50

az milyen volt már, amikor Cas megszagolta a csontot, és elégedett fejjel mondta, hogy “good choice” :))

Leoben - 2012. 05. 19. 21:13

mivel Crowley elejtette, hogy mostmár eléggé erős az angyal zúzáshoz is, azthiszem megvan a következő évad főgonosza.

Zirowe - 2012. 05. 19. 22:12

Megint szegény Deannel basztak ki az évadzáróban. :D

Kíváncsi vagyok, hogy valamikor majd fog-e egyáltalán szerepelni Isten..

Mókás volt, amikor Crowley előkapta a szerződést, és átvették minden egyes pontját. :D
King of the crossroads.

Balika88 - 2012. 05. 20. 05:12

Hát ez az évadzáró nem volt valami nagy eresztés…a vége mondjuk ütött…szerencsétlen Dean már volt a Pokolban, Sam a ketrecben, erre most bekerült a Purgatóriumba 1 “bedrogozott” angyallal! :D :D hát ha Isten nem rántja ki őket onnan kíváncsi vagyok hogy jönnek ki… :D nem hiszem hogy ott pusztulnának meg, szóval félteni nem hiszem hogy kell őket. Bobby-tól szerintem végső búcsút vettünk…kezdett már keményen szellemesen agresszív lenni.. :-) Valahogy amúgy Dick kinyírása is mintha túl egyszerű lett volna..vagy csak én látom így??! :D nem védte senki sem a főgonoszt…:D megnézem a 8. évadot is természetesen, mert az 1×01-től folyamatosan követem a sorozatot. De a 7. évad nyitánya 1000x jobb volt mint most ez a zárás..sőt az egész évad 1 hullámzó tenger volt…nem tudom várható-e még színvonal javulás a sorozatban. Nem gond, kitartok addig amíg le nem sújt a kaszás! :-)

Winch Ester - 2012. 05. 20. 11:10

A Purgatórium a katolikusok szerint elvileg egy tisztítóhely szerűség, persze a sorozatban tele van leviatánokkal meg mindenféle szörnyekkel is. Viszont összehozva ezt a két dolgot szerintem simán meg lehetne azt is csinálni, hogy Bobby lelke a Purgatóriumban kötött ki a kis laposüveg elhamvasztása után, aztán ott összefut Dean-nel. A Mennybe ugye nem mehetett Bobby, mert elég rossz dolgokat csinált, de lényegében a jó cél érdekében cselekedett, szóval én a Pokol helyett a tisztítótűzbe küldtem volna, aztán ketten csak okosabbak lennének ezzel a Dean gyerekkel. :-)

SG - 2012. 05. 20. 11:15

A 8. évadban majd jöhet az a Dragon Ball-os húzás, hogy Castiel és Dean elkezdenek sárkánygömböket gyűjteni :D Nagyjából az évad felére ki is jutnak talán (hacsak nem jön valamilyen isteni segítség és már az évadnyitóban feloldják majd ezt az érdekes felütést), majd Lucifer és Sam segítségével kitalálják, hogy hogyan lehet Crowleyt kicsinálni az egész démonbandájával együtt. És természetesen Bobby is visszatér, mert Isten visszahozza. Így mindenki boldog lesz és happy end.
Le merném fogadni, hogy a következő évadban találkoznak még Mózessel (az isteni fegyverek ugyebár “visszaütnek”), esetleg az évadzáróban becsengetnek a srácok Szent Péter kapuján, ahol ismét találkoznak Bobbyval és boldogan élnek az idők végezetéig :D

Winch Ester - 2012. 05. 20. 12:59

Vagy 1980 körül felébred az anyjuk, és kiderül, hogy ezt az egész sorozatot csak álmodta :-)

Lajoska67 - 2012. 05. 20. 13:35

Ez tényleg gyenge volt. Mind az évad, mind a befejezése. A következő is gyenge lesz szerintem. Nem tudom, miért, pedig az alapkoncepció jó. Csak kinyírták a jó szereplőket. Amúgy gyanús nekem is, hogy Bobby megjelenik a tisztítótűzben. Meg esetleg 1-2 régi ismerős. De amúgy nagyon hülye ötlet volt ez. Felmerült bennem, hogy ezt is lezárják 1-2 rész alatt majd, mert Sam tényleg nem nagyon tud mit csinálni egyedül.

Zirowe - 2012. 05. 20. 13:45

Winch Ester: elvileg minden vadász a mennybe megy, kérdezték is a fiúk Bobbytól, hogy miért adta fel azt, hogy most éppen sörözhetne fent.

Nem úgy van, hogy azért, mert nem követte a kaszását és helyetted ittragadt, elbaltázta végleg az esélyét a megnyugvásra?

Tehát a flaska elégetésével Bobby teljesen megsemmisült, nem?

winnie - 2012. 05. 20. 14:34

fent van valahol a finálé kezdése, az eddig történt montázs?

khaos - 2012. 05. 20. 17:59