login |

Pilot: Pan Am

2011. 09. 26. 19:35 - Írta: human

43 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

Just smile through it, dear.

A Playboy Club mellett érkező másik retró sorozat, amibe öltek pénzt rendesen, de azért minden CGI jelenet kiszúrható könnyen. Hiába na, a költségvetés átka.

Ezúttal is a 60-as években járunk, ami azt jelenti, hogy a férfiaké az irányítás, viszont a sorozat megpróbál arra utalni, hogy a stewardessek a nők új faja, avagy az emancipáció legjobbjai. Erre a pilot eléggé ráment, hiszen egy jó férfi karaktert nem tudtak írni a sok nő mellé, talán az első tiszt okés közülük. A probléma inkább az, hogy a nők megalkotásakor sem remekeltek, maximum a castingolásért járhat pont, hiszen erőteljes eyecandy faktor tűnik itt fel.

Mivel lehet kitölteni egy sorozatot, ami főleg a fellegek között egy zárt térben játszódik? Hát szappanoperával. Jaj, az újonc! Jaj, a tipikusnak képzelt házas férfival hempergő! Jaj, mittoménmi! Sajnos halálunalmas az összes szál, de ezt szerintem az írók is érezték, hiszen a hidegháború szellemében még kémkedni is befűzték az egyik csajt, hogy izgulhassunk(??) valamin.

Sajnos a rendező és a vágó innen már nem tudja megmenteni a sorozatot. A rossz írás és agyontesztelés minden egyediséget kiölt belőle a dráma frontján, így az egész jól felvezetett flashbackek, a sorozat jelenje és a visszaemlékezések közötti remek váltások, és a kor hangulata nem elég ahhoz, hogy kihúzzák az unalomból a Pan Am-et. A stílus nem minden, kéne tartalom is.

Egyelőre el nem tudom képzelni, hogy innen hova tudna fejlődni a Pan Am, maximum 5/10-et érnek a nők és a néhol jól rendezés, na meg a kor. Ha sokat javul, akkor majd szóljatok, de jelen pillanatban nem érzem, hogy a második részt meg kéne néznem.

43 hozzászólás Ne habozz!

lilly - 2011. 09. 26. 19:41

szerintem simán 7/10

persze sablonos egy picit minden szál, de melyik sorozat első részéről nem mondható ez el? nekem még a hírszerzéses szál is bejött.

Mammut - 2011. 09. 26. 19:48

nálam cancel, dögunalmas, érdektelen az egész

elwindly - 2011. 09. 26. 20:14

hát ez nagyon gyenge, kasza

Gabesz - 2011. 09. 26. 20:31

Sokat nem adott nekem sem, tisztára olyan, mintha az összes szereplőn átment volna a laminálógép, csupa attraktív ember (kinézet szempontjából),
Amikor az elején felvillant a vendégszereplők névsora, majdnem leestem a székről, amikor beírták Will Chase nevét (ő játszotta a házas, gyerekese férfit, akinek viszonya van a francia sztyuvival) – a Rent című rock operából ismerem, istenként tisztelem az egész gárdával együtt, úgyhogy ha ő még megjelenik a továbbiakban, akkor mindenképp nézem. Meg az is érdekelne, hogy mit alakít itt pár rész múlva Goran Visjnic. Ezen felül tényleg nem sok, szinte sablontörténetek szálai futnak össze egy koncentrált helyen.

D - 2011. 09. 26. 20:52

OMG, de meg mennyi penzt!
Egesz Amerika Pan Am plakatokkal van tele!

En retro-sucker vagyok, szoval varom mar nagyon az esti nezest..

solonie - 2011. 09. 26. 21:20

Christina Ricci a taxiban még hajat is vágott???

ldavid - 2011. 09. 26. 21:52

lehet, csak a repülős téma és a kor miatt mondom, de egész jó volt szerintem

balage - 2011. 09. 26. 22:58

Erdekes en a Playboy Club-ot talaltam erdektelennek, ez egy kicsit jobbnak tunt valamiert. Egyelore maradok.

robotnyk - 2011. 09. 26. 23:58

+1

jó környezet, jó nők, de a sztori és a karakterek teljesen hidegen hagytak, én is passzolom. úgyis kasza lesz 3 részen belül, szvsz.

Chloe Wolfe - 2011. 09. 27. 11:13

Sajnos az összes szál eléggé unalmas lett, kivéve talán a kémkedős szálat, ami egy icipicit felkeltette az érdeklődésemet. Egy epizódot még megnézek, aztán eldöntöm, hogy maradok-e. A Playboy Club jobban tetszett.

CyClotroniC - 2011. 09. 27. 13:20

Nekem abszolút bejövős volt, szintén TPC szerűen 7/10-et ért kb. Itt szerintem a karakterek kifejezetten jók egy pilothoz képest és a sztori is, meg a rendezés, a TPC-ben viszont nagyobb volt a hangulat. Az egyik úgyse éli túl, vagy inkább egyik se, szóval míg mennek, én szerintem maradok.

lePunk - 2011. 09. 27. 15:08

valamiert (nem tudom pontosan megmondani, hogy miert) nekem adta. eyecandy hegyek, sorozatos viszonyokhoz kepest remek fenykepezes, retro hangulat… engem megvettek. persze a sztori eroltetett (foleg a kemkedos szal), de maradok a kovetkezo par reszre

kilgore trout - 2011. 09. 27. 23:18

solonie – 2011. 09. 26. 21:20
Christina Ricci a taxiban még hajat is vágott???
+1

Anthony - 2011. 09. 29. 07:48

A pozitívumok, amiket említesz nagyon sokat dobnak rajta. A történet még válhat érdekesebbé, de tényleg egyik idei pilotban sem voltak ilyen jól időzítve a flashbackek. Az első résszel csak bemutatták nekünk a környezetet amiben játszódni fog a sorozat (60-as évek, nők helyzete a társadalomban, a pan am milyen “trendi”, stb.). Persze ezt sikerült eltúlozni, a végén elég szájbarágós lett, amikor a 2 pilóta beszélget az evolúcióról. 1-2 részre még jó lehet, addigra eldől, hogy van benne valami vagy lapos marad.

harmundo - 2011. 10. 01. 12:34

Szerintem nem rossz ez, most sikerült megnéznem, én simán végignéztem a 43 percet, nem unatkoztam egy percig sem. Igaz, nem is estem hanyatt, de a nők, a hangulat, na és a zenék egyszerűen mindent vittek, nálam erős 6/10.

Eltiron - 2011. 10. 04. 13:51

No, megnéztem a második részt is (az elsőt winnie kritikája alatt véleményeztem, de úgy látom ez lesz a kibeszélő), gyengécskébb volt, mint az első, az erőszakoskodó pasas meg a manipulatív anyuka baromi klisés volt, de ha másért nem, a francia lányért (Collette) megéri maradni, remélem az ő karaktere is jobban ki lesz bontva, nagyon bejön a csaj is, a figura is.
A második rész 5.5/10, drukkolok, hogy a harmadik erősebb legyen.
(Nem kellett volna erőltetni ezt a füstös/fülledt Párizs-hangulatot.)

ldavid - 2011. 10. 04. 21:40

jó ez, nekem bejött a második is

Lauranak viszont a barna haj sokkal jobban állt, és ráadásul hirtelen a majdnem-esküvő után változott meg… kár

harmundo - 2011. 10. 05. 16:32

Nekem bejött az egész részben a Párizsos hangulat. Collette meg tényleg iszonyat jó figura, viszont Kate annyira nem jön be, kicsit talán hebehurgya ehhez az egészhez, szerintem sikerült eltalálniuk a figurát.

Llew - 2011. 10. 11. 21:12

Unalmas volt és a hangulata sem fogott meg. Ráadásul ettől a szűrözött, vagy akárhogy összehozott képtől mindenkinek olyan feje van, mintha most léptek volna le egy agyon photoshopolt plakátról. Amihez még hozzájön az állandó kincstári mosoly is, és ez így együtt már elég sok. Talán később valamikor még bepróbálom a második részt, de hetiben nem fog hiányozni.

Trash - 2011. 10. 16. 21:21

A harmadik rész nagyon bejött.

Hunnenkoenig - 2011. 10. 23. 00:15

Ez a kemkedös szerencsetlenkedes kezd kurvara idegesitö lenni.

A berlini resznel lebasszak a csajt, hogy ne pofazzon mert nem ert hozza. Akkor könyörgöm mi a faszert szerveztek be? Persze hogy nem ert hozza, hiszen csak egy stewardess! Idiotak.

A legujabb reszben meg ez a kamera dolog. A csajt eddig masra nem kertek meg, csak hogy vigyen ezt vagy azt ide vagy oda, aztan mikor sok szerencsetlenkedes aran sikerül neki az, amit egy 5 eves gyerek fele ennyi idö alatt fele ennyi picsogassal megcsinalna, akkor megdicserik, milyen jol csinalta.

Jobb lenne, ha tenyleg hagynak szappanoperanak. Akkor szivesebben neznem meg akkor is, ha tele van emancipacios faszsagokkal.

ludmilla - 2011. 10. 25. 23:39

Én az első rész után erősen gondolkoztam a kaszán, csak a repülés téma miatt maradtam, de nem bántam meg. Ahogy haladunk előre, egyre jobban bontják ki a karaktereket, bejön a hangulata, tetszik a zene, maradok. Aláírom, hogy a kém szál cinkes, de nekem még tűréshatáron belül van:-)
A Berlines rész pl. szerintem is tökjó volt.

röviden-tömören - 2011. 10. 27. 17:24

szerintem teljesen jó sorozat, egyenletes és tökéletesen visszaadja a korabeli életérzést. a catch me if you can hétköznapjai, persze itt csekk-csaló nélkül. a kém-szál kicsit erőltetett, de nem zavaró – valahogy beleillik abba a cukormázas amerikai álomvilágba ez a nevetségesnek tűnő kémesdi.

a pilóta valóban túl fiatal a poszthoz, de ezzel még élcelődtek is, a huszas éveik elején járó lányok meg ugye valójában közelebb vannak a harminchoz, meg túl is lépték; ez a pár év azért jobban látszik rajtuk mint a tini-gimi sorozatok szereplőin a túlkorosság. nem baj egyébként, csak feleslegesen erőltették ezt bele (elég lett volna pár évet rádobniuk, és rögtön nem lenne annyira szembetűnő.)

közbeszerkesztés: már vissza is vontam részben az előző bekezdést. a szökött menyasszonyt játszó margot robbie 1990-es születésű! :-o

a legjobb colette (karine vanasse) az édes francia és a pimasz feleselős christina ricci. a hebrencs fekete (vörös) bárány, és a sajnos túlszőkített “testvére” nekem olyanok mint a mindent vagy semmitből a brunner mártába oltott bálint antónia fejes ikrek kiadásban.. a “bridget” meg mintha lócitromba harapott volna. ők sem rosszak, de azért nem ők fognak érdekelni.

röviden: hangulatos sorozat, amit kellemes(!) nézni. nincs agyonakciózva, nincsenek benne adrenalinfüggő rendőri és katonai alakulatok (legfeljebb keménynek tűnni akaró titkos és titkolt ügynökök kis számban), nincsenek elmebeteg sorozatgyilkosok, dinoszauruszok (bár azok másban sincsenek..), james bondok és szuper-ellenfelek. ez kifejezetten megnyugtató, de egyáltalán nem lenyugtató! én nézem, és ha marad ez a szint akkor fogom is.

szpojleres mókus - 2011. 11. 02. 19:53

Szegény Colette-et úgy sajnálom :(

Ági - 2011. 11. 10. 20:57

Teljesen odavagyok ezért a sorozatért. :) Nem tudunk valamit a nézettségről? Mintha azt olvastam volna itt pár hete, hogy berendeltek pár új résznyi forgatókönyvet. Azóta nem találtam erről új infot, valaki esetleg? :)

winnie - 2011. 11. 10. 23:24

Minden heten megirjuk a nezettseget, es emlitjuk is, hogy milyen. Gyenge. A forgatokonyvek berendelese arra valo, hogy ne alljon le az iroszoba, ha esetleg emgis berendelnek a teljes evadot. Egyelore ez meg nem tortent meg. De ha nem no a nezettseg, akkor maxmum 1 evados lesz a sorozat

Trash - 2011. 11. 11. 07:59

A 7. rész is nagyon jó volt.

Ági - 2011. 11. 11. 09:30

@ winnie Tényleg borzalmas, hogy ahelyett hogy fél órát böngészném az elmúlt 6 hét nézettséggel foglalkozó posztjait, megkértem hogy valaki max. 2 mondatban írja le. Gondoltam ha valaki eddig is figyelte, annak 1 perc leírni. De igazán botrányos és felháborító a tájékozatlanságom.

winnie - 2011. 11. 11. 09:40

?? jól értem, hogy azért akadtál ki, mert kérdeztél valamit, amire a választ fél perc alatt meg tudtad volna nézni – és ennek ellenére még választ is kaptál a kérdésedre (nem egyszavasat, hanem kifejtettet), igaz az a válasz nekem két perc volt? (1 perc az utánanézés, 1 perc a komment) mi okozott volna akkor elégedettséget. ha 5 percet nézek utána és még hosszabban leírom a nézettség alakulását? vagy, ha azonnal válaszolok nem 3 órás késéssel? :O

bocs, csak meglep ez a leteremtő, passzív-agresszív reakció azért, mert leírtam, hogy meg tudod nézni. ezért írjuk a blogot, hogy mindenki megnézhesse – és így legalább máskor nem kell kérdezned sem. de még, ha úgy is értettem volna a választ, hogy “mit képzelsz? nézd meg egyedül, ne másokat kérj meg, hogy nézzék meg helyetted, mert nekik is ugyanannyi idő, mint neked”, akkor sem érteném a kiadásodat, hiszen ha megnézed magadtól, ami nem bonyolult.
1. egy klikk a nézettség kategóriára oldalt: http://www.sorozatjunkie.hu/category/nezettseg/
2. görgetés és klikk a vasérnapi posztra: http://www.sorozatjunkie.hu/2011/11/09/vasarnapi-amerikai-nezettseg-11-06/
3. és utána klikk a posztban a “múlt heti eredmények” linkre, hiszen minden posztból elérhető az előző heti számsor, hogy időt spóroljunk és ne kelljen “fél órát” böngészni. 7 klikkel meg tudod nézni a sorozat eddigi összes adatát.

1 perc maximum. nem fél óra és akkor senkinek nem “rablod” az idejét, így viszont, hogy kérdezed, majd a normális válaszra még ki is akadsz, 2*2 percet “rabolsz” el az én időmből (nem mintha eszembe jutott volna a rablás, de te jöttél a percekkel), plusz még a magadéból is azzal, hogy először beírod a kérdést, majd a rá kapott válasz után lehordod a válaszolót. ez így pláne nem gazdaságos.

Ági - 2011. 11. 11. 10:27

Igazad van, ne haragudj. Csak olyan kioktatónak tűnt a válasz. Mindegy, elnézést kérek.

lostgab - 2011. 11. 19. 21:30

Most nagyon elkeseredtem. Teljesen beszippantott a sorozat, és úgy érzem tudnám még pár évadon keresztül nézni. Annyira hangulatos, aranyos, hogy nagyon hiányozna, ha kaszálnák. Márpedig az a plusz egy rész berendelés nem túl bíztató :(

barátfüle - 2011. 12. 11. 17:49

Nekem is hiányozna, ha nem lenne. :(
Nagyon bejön a hangulata és megszerettem a lányokat is.

Anthony - 2012. 01. 16. 22:17

Most komolyan, ez megérdemelné a kaszát. A 10-es rész egész jó volt, erre a 11-es meg annyira buta, hogy az már fáj. Ennél az egész moszkvai történetnél egy 3 éves gyerek jobbat tudna kitalálni, de komolyan. Nem akarok részletekbe belemenni, ne legyen egyeseknek spoiler (bár nem túl látogatott topic), de ez egyszerűen szánalmas volt.

robi3650 - 2012. 02. 13. 19:43

Hallottam hogy ez korábbi rész volt tegnap, de ennél csúnyább cserét ritkán látni.

barátfüle - 2012. 02. 14. 20:22

Hát ez a mostani rész… Ennyire kasza már, hogy az sem számít, melyik részt adják le? Tudom, hogy ez egy korábbi rész lett volna, amit valamiért nem adtak le… de hogy ezt betenni 13. résznek álcázva!

winnie - 2012. 02. 14. 21:37

ez sajnos sok sorozattal előfordul, de nem a kasza jele – éppen megmenteni akarják a részcserével. viszont, ha egy részt kivesznek a kontinuitásból, akkor le kell adni valamikor:) gondolom a 14.-et utolsónak akarták.

Paladin - 2012. 02. 16. 09:58

Anno nem is nagyon döccent meg a történet ennek a résznek a hiányától, de most berakni így, hogy pl. ebben születik egy probléma, amit ha jól rémlik az előző részben oldottak meg – az nagyon gáz.

madárles - 2012. 02. 22. 00:32

ó basszus hogy ez után az utolsó rész után mennyire jó lenne egy második évad :D nekem nagyon tetszett.
na hátha, a remény hal meg utoljára. ;)

barátfüle - 2012. 02. 24. 19:39

Én is a reményhalban bízom. :)

kaltenem - 2012. 02. 26. 12:38

Én kellemes kikapcsolódásnak tartom ezt a sorozatot, jó elmerülni ebben a korban. Persze néhol gagyi, de jó lenne ha lenne 2. évad.

barátfüle - 2012. 05. 02. 22:27

Folytatásról vagy kaszáról semmi hír?

winnie - 2012. 05. 03. 02:11

még két hét és lesz

barátfüle - 2012. 05. 03. 18:09

Köszi a választ, akkor még két hétig reménykedhetek, hogy lesz 2. évad. ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz