login |

Grey’s Anatomy: kezdett a 8. évad – írta Nina

2011. 09. 27. 14:37 - Írta: vendegblogger

78 hozzászólás | kategória: kritika,

Az új évadjába lépő Grey’s Anatomy rögtön dupla dózissal örvendeztette meg a rajongókat. Az elmúlt szezon végére körvonalazódott, merre halad a történet, s a cselekményszálak szép ívként fordultak át az immáron nyolcadik szezonba. Ilyenformán zaklatott két részt kaptunk, rögtön az elején, ami a történtek ismeretében teljesen logikus és érthető.

Nézzük, mire számíthatunk a nyolcadik évadban – a tovább mögött.

You think that true love is the only thing that can crush your heart… the thing that will take your life and light it up… or destroy it. Then… you become a mother.”

Szerencsére a múlt évadbeli problémákat nem kendőzték el, ott folytatódott a sorozat, ahol a hetedik évadban befejeződött. S hogy miért szerencsés ez a folytatás? Mert, bár sokan pont a túlcsorduló érzelmek miatt nem kedvelik a Grey’s Anatomy-t, a hét év során kiderült, hogy mégis a dráma a mozgatórugója az egésznek. Akár tetszik, akár nem, a sorozat így működik – akiknek pedig mégsem, azok már rég abbahagyták remélhetőleg.

Emlékezhetünk, hogy a hetedik évad végére minden, ami elromolhatott, el is romlott, s az új szezon elején uralkodó zavarodottság a jele annak, hogy ezeket a meglehetősen nagy volumenű, főleg magánéleti gondokat nem óhajták túl hamar megoldani. Nem is baj, mert akkor miből is állna ez az évad…

Hogy nevén nevezzük a dolgokat: Meredith és Derek, valamint Cristina és Owen kapcsolata zátonyra futott, Karev tekintélye odalett, Miranda sem találta/találja a helyét. A tragédia csúcsa egyértelműen Kepner rezidensfőnöki kinevezése… Persze ellenpólus is akad: Teddy már-már gusztustalanul boldog, s itt jegyzem meg, hogy ez a fellegekben járó Teddy sokkal ellenszenvesebb az eddig látott, dekadensebb énjénél. Callie, Mark és Arizona is boldogan éldegélnek a kis Sophia-val, aki olyan szerencsés gyermek, hogy rögtön három szülő fog neki dirigálni, ha a megfelelő  korba lép. Mark ugyan még mindig Lexie után sóvárog, és meggyőződésem, hogy ez a meccs még nincs lefutva köztük.

A boldog ellenpólus enyhíti a drámai vonalat, amivel nem fukarkodtak a készítők most sem. Meredith elbocsájtása a hab tortán, szinte eltörpül emellett az, hogy Derek durcás kisfiú arccal jár-kel és cseppet sem felnőtt módjára kerüli a feleségét. Cristina is menekülni próbál a problémák elől: a hetedik évadban kiderült, hogy várandós, ám ő nem akart anya lenni. Owen képtelen megérteni a nő okait és indokait, hallani sem akar az abortuszról. Cristina és Meredith együtt próbálják feldolgozni életük negatív fordulatait, kevés sikerrel.

Az egyik központi téma az anyává válás. Több szereplő szemszögéből is láthatjuk ezt a kérdést, érdekes, mennyi élethelyzet, mennyi döntés és mennyi fájdalom jár együtt az életnek  e természetes szegmensével. Cristina abortusza, Meredith terméketlensége és Callie nem várt gyermeke különálló, elszeparált problémák, mégis kihatnak a környezetükre, és jó pár ember életére. Ezek a morális kérdések már túlmutatnak a sorozaton. Számomra mindig különleges élmény szembesülni azzal, hogy egy-egy fontos, életbevágó problémára a sorozatok készítői hogyan reagálnak és miként oldják meg, mi a hitvallásuk s mennyire mernek elmenni a tabu irányába.

A magánéleti zűrök közepette szinte észrevétlen maradnak a kórház ügyei, melyekre szükség van a végső konklúzióhoz és egy-egy döntés meghozatalához. Olykor a kórház, a műtétek és a páciensek halvány díszletként asszisztálnak a szereplők életének alakulásához, segítve, vagy épp hátráltatva a történéseket. Legtöbbször nem is bánja az ember, hogy nem kap többet az orvosi esetekből, főleg, ha egy sterilnek cseppet sem mondható, föld alatti, laikus által végzett lábamputációt kellene néznie…

A múlt évadbeli, kissé rapszodikus színvonal remélhetőleg egy sokkal erősebb, stabilabb szintre kerül ebben a szezonban. Az évadnyitó bizakodásra ad okot, mert látni a törekvéseket, hogy egy összeszedett, logikusan építkező történetszál a céljuk, amibe belefér a dráma, az érzelmek és az összekuszálódott szálak rendes kifejtése, lezárása.

Mivel eddig semmi konkrétumot nem tudni, ez lesz-e az utolsó évad, illetve mely színészek mennek, maradnak, nem írhatom azt, hogy a befejezés legyen méltó  a Grey’s Anatomy-hoz. Sokkal inkább kívánok élvezetes évadot minden rajongónak, sok izgalommal és érdekes epizódokkal. Ha még egyet lehet kívánni, nos… csak könnyes szemű Derek Shepherdöt ne!

78 hozzászólás Ne habozz!

julcsi - 2011. 09. 27. 16:58

nekem nagyon tetszett a kezdés, hozzák a szokásos színvonalat a szokásos problémákkal, de mégsem unalmas, sőt. nyilván, akinek ez túl nyálas, vagy idegesítő, az rég abbahagyta.

Naya - 2011. 09. 27. 17:31

Igen aki eddig nezte az ezutan is fogja.. bar en aggodom Grey es Derek kapcsolatert, SPOILER -> az meg durva hogy egy gyereket marol holnapra csak igy lazan elvesznek.. sztem a jognak ennel erosebbnek kell lennie.

payskin - 2011. 09. 27. 18:46

Igen, ezen a “most visszavesszük a gyereket” dolgon kicsit csodálkoztam, de az azt megelőző “ellopom a gyereket” megmozdulás elég súlyos hülyeség volt, lehet, hogy egy ilyen akció után tényleg van jogalap arra, hogy akkor kicsit pause-ba tegyék az örökbefogadást (a gyámhatóságtól ott levő nő nyilván nem volt teljesen hülye, hogy bevegye azt a színjátékot, amit ott rögtönöztek neki).

Jó kis dupla részes nyitó volt, nem unatkoztam. Annyi maradt még meg bennem, hogy a “gödrös” CGI elég gáz volt. Szinte láttam magam előtt a stúdió jövő évi werkfilmjét, ahogy az orvosok állnak a zöld paraván előtt, ami a luk. Kisebb volna a költségvetés a 8. évad felé? Anno, a kompszerencsétlenségnél nem volt ennyire “átlátszó” a dolog.

Deny - 2011. 09. 27. 20:28

Nagyon jó írás, Nina! :)

“Mivel eddig semmi konkrétumot nem tudni, ez lesz-e az utolsó évad, illetve mely színészek mennek, maradnak…”

Annyit javítanék, hogy ez még biztosan nem az utolsó évad lesz. Shonda Rhimes elmondta, hogy bármi történjék is, nem ez lesz a finálé. Sőt, még a karakterek távozása sem akadály.

lostgab - 2011. 09. 27. 20:34

Nagyon tetszett ez az évadnyitás. Felvették a szálakat, nem kapkodtak, bár a SPOILER gyerekelvétel nekem is erős volt. SPOILER off
Nagyon drámai volt az egész, viszont tetszett, hogy fel tudták itt-ott oldani egy kis humorral, szerintem elég jól el volt találva az arány. (Aki nem bírta a drámát, az már rég kiszállt – legkésőbb valahol Izzy rákjánál)
Derek nekem már kicsit sok volt, nem akarom elhinni, hogy nem érti meg miért csinálta Meredith, amit csinált – legalább az hogy a Chief-nek kellett elvinnie a balhét, felébreszthette volna – de nem, ő azért is makacskodik még pár részen át. Bár, az is igaz, ha rendbe hozták volna már most a dolgot, kicsit furcsa lett volna.
Teddy kicsit ‘túlboldog’, jobban állt neki a régi karakter, de ezzel sincs különösebb bajom. Aki idegesít, az Alex. Régen az egyik kedvenc karakterem volt, most valahogy nincs olyan sztorija, ami miatt szimpatizálni lehetne vele.
Kíváncsi leszek a Sloan-Avery-kisGrey háromszögre, biztos, hogy lesz még belőle valami, bár Avery-vel is aranyos Lexie. Ja és a guntherkedés naggyon jól állt a szépszeműnek :D
Összességében az elmúlt évadok egyik legjobb évadkezdését láthattuk szerintem. Következetes, felépített volt az egész, úgyhogy ezek után alig várom már a következő részeket :)

Ahogy payskin-nek, nekem is feltűnt: rettenetesen gagyi volt ez a lyuk. Amíg mutatták, csak az járt az eszemben: ‘Ezt az Avatar-ból másolták?’

winnie - 2011. 09. 27. 21:01

“Annyit javítanék, hogy ez még biztosan nem az utolsó évad lesz. Shonda Rhimes elmondta, hogy bármi történjék is, nem ez lesz a finálé. ”

shonda rhimes mindegy, hogy mit mond, az abc dönti el, hogy kell-e 9. évad:)

Deny - 2011. 09. 27. 21:07

Igazad van, winnie! :) De biztos vagyok benne, hogy lesz még 9. évad. Te magad mondtad, hogy az ABC legnézettebb sorozata, és, mégha esetleg valami miatt ez meg is változna, szerintem biztos kapna még egy záró évadot.

winnie - 2011. 09. 27. 21:12

persze, persze, én sem ezt vitatom, nagyot néznék, ha kasza lenne, valamit nagyon el kéne szúrniuk (sőt, talán még akkor sem veszítene sok nézőt), csak a shonda-faktort akartam tompítani. a greysben, ha okosan meglépik az orvoscseréket és lesznek átmentett karakterek, akkor több évad is simán ott van,

symor - 2011. 09. 28. 04:33

Tényleg jól jönne egy normális kórházsorozat, ha a Gray-t elkaszálják. Nekem ugyanis annyira nagy csalódás ez a sziruptenger, hogy még az olyan középszerű kis felütésekben is kész vagyok meglátni a reménysugarat, mint a Combat Hospital, és persze újfent pórul járok.

Az Vészhelyzetet (ER) sírom vissza, amit egyértelműen túlhúztak, felhígítottak a sok évad alatt, de ott legalább nem alibiből zajlottak a kórházi akciók, hogy aztán kisírhassák a szereplők a szemüket, vagy bánatukban rábukjanak az éppen aktuális McChip farkára.

A Combat Hospitalban ott láttam az ötlet adta lehetőséget, mert hol máshol, ha nem egy hadikórházban zajlik manapság is a legmozgalmasabb műszak. A kanadaiak persze bepucsítottak az aktuális trendnek, de kíváncsi lennék egy amerikai feldolgozásra normálisabb keretek között.

Csak Shonda Rhimes maradjon jó távol tőle, mert legyen a csaj bármennyire sikeres a Gray esetében, szerintem pocsék egy munkát végez.

Anthony - 2011. 09. 28. 09:00

Azért ha Patrick Dempsey meg 1-2 másik szereplő is lelépik, akkor kvázi a sorozatnak vége, és csinálniuk kell egy komoly finálét. Az után pedig hiába marad Grey’s Anatomy a neve, de egy másik sorozat kezdődik.

violinka - 2011. 09. 28. 09:04

Áááá… Én csak az itthoni vetítésen nézem, ezek most ijesztő változások, a két kedvenc párom… :(( De azért már nagyon várom a folytatást. :) Csatlakoznék az első kérdéshez, lehet valamit tudni az itthoni 7. évad premier időpontjáról?

winnie - 2011. 09. 28. 09:16

anthony: ha lelépnek, akkor elbúcsúznak tőlük, de az élet megy tovább. rengeteg olyan, munkahelyen játszódó sorozat van, hol cserélődnek a szereplők, a 8 évad fölé menőknél ez törvényszerű, de ettől még a sorozat marad az, ami volt – nyilván lesz, aki kiszáll, mások meg nézik, mert a sorozat nem változik, hiszen azt a címe teszi azzá, ami. jó példa erre a the practice, ahol a 7. évad után mindenki elment és újak jöttek a 8. évadra. ott, a 8. évad után nem a 9. jött, hanem az 1. évaddal elkezdődött a boston legal. az más sorozat volt. itt nem kell mást csinálniuk. (a néző szemében persze, hogy nem lesz ugyanaz, de ettől még ga marad.)

Nina - 2011. 09. 28. 09:42

@Deny: :))köszi!- valójában nem akartam nagyon belekeveredni, és kifejteni a sorozat jövőjét, bár sejtettem én is, hogy ez nem nagyon lehet az utolsó szezon, azt azért talán már az orrunk alá dörgölték volna (lásd: DH)

A véleményekkel egyetértek, szinte egyformán látjuk a GA-t- azt hiszem, ez egy összeszedett(ebb), jó évad lesz.
A színésztávozásokról: Ellen Pompeo és Patrick Dempsey sosem voltak annyira központi, nélkülözhetetlen karakterek- természetesen ez az én meglátásom,- azt hiszem, Cristina sokkal érdekesebb karakter, mint Meredith, és ha végre megint összehoznák Markot és Lexie-t, újabb remek páros alakulna. Callie és Miranda is sziporkáznak, amikor épp nincsenek elnyomva az ördög valaga mögé. Szóval ha Ellen P. és Patrick D. lelépnek, a GA még fennmaradhat, és jöhetnek új, érdekes karakterek. Persze megértem azokat is, akiknek ők az abszolút kedvenceik és nélkülük nem lenne az igazi. Egyelőre élvezzük ezt az évadot és majd minden kiderül :)

Deny - 2011. 09. 28. 10:14

És még valami, a legtöbb nézőnek már nem MerDer a kedvence, hanem Callie, Arizona, Mark és a többi új karakter. Ha megnézitek az IMDb-s fórumokat, láthatjátok, hogy a legtöbb néző már nem a régi karaktereket szereti. Ők mondták is, hogy attól, hogy EP és PD kiszáll még nézni fogják. Ha úgy vesszük, a MerDer páros eléggé el lett hanyagolva az utóbbi évadokban, már-már jócskán a háttérbe szorultak. Ez az évad az eredeti gárdára fog jobban fókuszálni, tekintve, hogy páran távozhatnak belőle. Ami engem illet, én kitartok a végsőkig. Szeretném látni, mi lesz ebből az egészből. Ezzel a sorozattal kezdődött el a junkie-ságom :D

kanka - 2011. 09. 28. 10:43

Bejött a duplarész.lehet hogy mindig ez kéne.bailey beszólásain jókat röhögtem de azért meglepett amit a főnök tett.Hmm.Biztam benne hogy Christina meggondolja magát és szinte biztosra is vettem hogy Owen tutira elhagyja dehát mégicsak megértették egymással magukat..XD A Gunther-ezés is oltári volt.Csóri Karev..XD.

Savanah - 2011. 09. 28. 18:35

Nekem nagyjából tetszett a dupla rész.
Meredith hülyeségein már nem is csodálkozok, komolyan, mintha elment volna az esze mostanában mindennel amit csinál.
Teddy happy arca nekem sem jön be, remélem hamar visszatér a régi énje, persze Henry maradhat :)
Callie és Arizona továbbra is nem szimpotikus, vagyis inkább csak Arizona…
Ami tetszett még az Cristina humora, mint mindig amikor irnak neki néhány sort. Amikor epit szúr Alex-be :)…
A gyerek elvitel dolog nekem is sok volt, nem hiszem h nem lehetett volna rendesen kimagyarázni a dolgokat.
Most h a Chief magára vette a balhét azt jelenti nem lesz pár részig?
Mi volt az a lzuk vagy gödör dolog amit irtok?? Valamiről lemaradtam…. A hely ahova Meredith elbújt a gyerekkel?

Deny - 2011. 09. 28. 20:25

“Mi volt az a lzuk vagy gödör dolog amit irtok?? Valamiről lemaradtam…. A hely ahova Meredith elbújt a gyerekkel?”

Inkább az a víznyelő, vagy mi…:D A “sinkhole”, a baleset helyszíne :D

Dr. McSteamy - 2011. 09. 30. 21:10

Áhh, de jó volt a 3.rész. Az a régi GA-feeling fogott el. Volt sok jó poén, már régen nevettem ennyit GA-részen. Egyik legjobb rész volt, mikor Teddy se tudta, hogy mi a köv. lépés a vakbélműtétnél. :D Meredith és Derek meg béküljenek már ki! A rész végén, mikor ott voltak a házban, csak arra vártam, hogy végre egyikük kimondja, hogy “I’m sorry”, másik is rámondaná, és mindenki happy lenne. De gondolom hosszú lesz még az út addig.

Számomra hét idézete:
Richard: Starting today, fifth-year residents rotate in as lead surgeons.
Callie: We’ve alerted the morgue.

naughtyL - 2011. 10. 01. 17:45

tényleg jó volt a 3. rész.

Viszont ez a Meredith megint megúszta a dolgot, nekem nem tetszik.

Ilyen a jó Cristina, nagyon örülök, hogy azt a gyerek dolgot nem erőltették nála, nem gondoltam volna, hogy meg merik lépni az abortuszt.

A Cristina ft. Teddy alapnak számító műtét, nagyon jó volt:D

Szegény Karev-et igazán kihúzhatnák már abból a nagyon mély gödörből, amibe már nagyon rég lökték bele.

Lexie hiányzott egy kicsit a részből.

April-t még most sem kedvelem igazán.

Dr. McSteamy - 2011. 10. 23. 10:13

A 4.rész annyira nem fogott meg, de az 5. és a 6. megint nagyon jókra sikerültek. Megint sok jó zene, poénok, érdekes orvosi ügyek. Ez az utóbbi két rész tényleg hamisítatlan GA-rész volt. Csak így tovább, nagyon jó irányban van ez a 8.évad.

Dr. McSteamy - 2011. 10. 23. 10:15

@naughtyL
“April-t még most sem kedvelem igazán.”

Én pont most a 6.rész közben gondolkodtam azon, hogy amennyire utáltam April-t régebben, most már annyira bírom.

Bocsi a duplapostért.

Dr.Liza - 2011. 11. 01. 18:41

Sziasztok!
Aprilt én se bírtam sose. A hangja nagyon irritáló, amúgy nem gázabb mint bármelyik más.
Én abban reménykedem, hogy Meredith végül teherbe esik, szerintem nem jó ötlet azt a beteg gyereket örökbefogadniuk.
Nem értem Bailey miért rúgta ki a pasiját :-(
Kíváncsi vagyok, hogy Little Grey és Sloan mikor találnak ismét egymásra :-)

Priceless - 2011. 11. 12. 11:53

basszus basszus. durva rész volt. igazából nagyon tetszett, de naaaagyon sajnáltam Henry-t..szerintem ez már az “egyes karakterek” lezárása akció része, szerintem Teddy le fog lépni a sorozatból..
a Meredith & Alex vihar story is tetszett,a vége ütött, bár eléggé valószínűtlennek tartom, hogy ez megtudott úgy történni, hogy az a kocsi tropa+ 3 ember dead, ők meg álló kocsiból egy kis zúzódással kiszálltak.
jobban örültem volna, ha csak a köv. részből derül ki mi történt velük, ugyanúgy ahogy Teddynek sem szóltak..
amúgy nagyon jóféleGA-s lett a rész, jó, hogy az alapabb szereplőkre koncentrálnak mostanság, pl April a mostani részből kicsit sem hiányzott!

winnie - 2011. 11. 12. 12:12

és jó sokat kell majd várni a következő részre, sajnos.

bibi - 2011. 11. 12. 16:00

szerintem tök logikátlan volt, hogy nem szóltak christinának, nem értem, hogy ettől miért csinálta volna rosszabbul a műtétet. elég sokszor műtött már krízishelyzetben (pl. derek megmentése), szóval ezt a részt nem értettem. kicsit nekem erőltetettek voltak ezek a nagy drámai szálak, de azért tetszett, pont a dráma miatt szeretem a ga-t.

Dr.Liza - 2011. 11. 13. 14:22

Én sem értem, hogy lehet, hogy a mentőautó sértetlenül ott állt, miközben amazok kirepültek az autóból, ami előtte oldalára fordult és kigyulladt…. De mindegy is.
Kár, hogy Henry-t ilyen gyorsan kiírták :-( Nekem tetszett a karakter. Egyébként meg Christinának egész nyugodtan megmondhatták volna, hogy ő a beteg, ő tudja ezt kezelni, Dereket is rendbehozta amikor meglőtte az az ámokfutó.

Raoul - 2011. 11. 21. 23:12

Azért az erős, hogy Christina jól kezeli a krízishelyzetet. Nekem nagyon úgy rémlik, hogy a lövöldözés után fél évadon keresztül még a kórház közelébe se ment. Nekem bejött, hogy nem mondták el neki kit operál, tényleg jobb az, ha nem stresszel rá, mint pl. Owen. Bár tény, Henry-t attól még nagyon sajnáltam, hát még Teddy-t. :(
A mentőautós dolgot én sem értettem…

zsolt66 - 2011. 11. 22. 23:54

Január 5.-én folyt köv? Nem szeretem a karácsonyi szüneteket…

Savanah - 2011. 12. 03. 20:43

Húúú, én most hoztam fel a lemaradásomat. Nagyon izgalmas rész volt az utolsó, de nagyon szomorúú is. Nagyon kedveltem Henryt. Úgy szurkoltam nekik múlt évadtól, és pont mondtam is, h nehogy elrontsák egy Izzie-Danny, tiusú húzással. Hát valami hasonlót kaptunk. Mért mindig az eye candy-ket kell kiirni?? :(((
A mentőautód jelenet nekem is off. Kicsit eltúlozták azt a sok halottat. Olyan érzésem volt mintha az égből potyogtak volna a oda.
Azlrt tetszett benne Karev beszólása, h béreljék fel Cristinát béranyának.
Az meg h Cristina nem tudta kit oerál én jü döntésnek tartom. De jól értettem, a fickó igy is úgy is meghalt volna? Nem Cristina hibája, ugye?

Bogyó - 2012. 02. 11. 00:28

Nagyon pang ez a kibeszélő, nézi vki a sorozatot rajtam kívül? :)

Savanah - 2012. 02. 11. 19:01

Éééén nééézem, de sehol senki aki kibeszélné :)

sylem24 - 2012. 02. 13. 20:17

Én is nézem, de láttam milyen csönd van itt így én se írtam XD Ki mit szólt a mi lett volna ha… részhez?

Dr. McSteamy - 2012. 02. 14. 16:47

@sylem24
Szerintem marha jó volt. A klasszikus Grey’s párbeszédek, szófordulatok mind benne voltak. Nagyon tetszett, hogy a néhány régi zene is megint benne volt.
Viszont a valentin napos rész annyira nem jött be. Nem volt feltétlen rossz, de valahogy nem feküdt nekem az egész. :/ Viszont alig várom a crossovert.

sylem24 - 2012. 02. 14. 22:07

Én a feliratra várok, mert angol tudásom azért nem a legjobb (sajnos) így én még a Mi lett volna ha… résznél járok. Így kicsit le fogok maradni :$ de igyekezem aktuálisan hozzá szólni :)
Szerintem én túl sokat vártam tőle és ezért éreztem egy nagyon pici csalódást.
Néha felcsillant a szemem főleg mikor Burke-ék szóba kerültek és már azt hittem hirtelen feltűnnek XD (álmodozni szép).
Lexi szerepe nekem olyan semmilyen volt, többet vártam tőle, viszont maga ahogy kinézett, az nagyon tetszett :)
Ami különösen tetszett, azok a poénok amik a “megtörtént” eseményre utalt. pl. Charles -> Lőjetek le! XD Hát ezen behaltam.
Private Practice már régebben abba hagytam, így ez a crossoveres rész nekem egy sima rész XD bár ugyan úgy várom! :)
Christina és Owen kapcsolata csak engem idegesít? Pedig Chritina az egyik kedvenc karakterem.

Savanah - 2012. 02. 15. 18:01

Na én is itt vagyok :)
“Ami különösen tetszett, azok a poénok amik a “megtörtént” eseményre utalt. pl. Charles -> Lőjetek le! XD Hát ezen behaltam.”- erre én fel sem figyeltem… Volt több is??

Nekem tetszett a mi lett volna ha rész, el tudnék képzelni, néhány részt ebben a stilusban…Burket én is vártam vissza :)

Az új Valentinos résszel sem volt bajom, kivételesen tetszett a beteg konceció is, viszont Bailey és a pasija nagyon nyálas.
Kiváncsi vagyok Markot és Lexiet összerakják-e még ebben az évadban, mert multkor olvastam róla és azt irták egyenlőre tuti nem…
A Teddy-utálom-Owent rész pedig 1 kicsit túl van játszva. Annyira nem létezik h haragudna Owenre.

Már nem nagyon emlékszem, h mi volt még a részben, úh most ennyi :)

Dr. McSteamy - 2012. 02. 15. 20:11

@Savannah
Volt még pl. az, hogy Callie mondta a gyerekeinek, hogy “Wait till mommy comes out…” vagy vmi hasonlót. A hangsúly ugye a “come out”-on van :D

sylem24 - 2012. 02. 15. 22:55

@Savannah
A leghangsúlyosabban Charles mondta (legalábbis nekem ő maradt meg nagyon) ezt akkor mondja amikor Cristina leleplezi Aprilt és Karevot.
Meg Sloan belépője a félmeztelen test se hiányozhatott XD
Most nem ugrik be más, de volt még vmi…

sylem24 - 2012. 02. 22. 20:34

Na sikerült égre megnéznem a Valentin napos részt.
Véleményem:
Christina és Owen kapcsolatát már az elejétől fogva nekem nem tetszett. Remélem minnél hamarabb külön válnak Owen menjen Teddyhez – mert szerintem végül ők jönnek össze – Christinahoz én jobb partnert várok legalább olyan súlyút mint Burke, bár én eleinte Avarynek örültem volna de úgy hiszem az a hajó már elúszott XD
“A Teddy-utálom-Owent rész pedig 1 kicsit túl van játszva. Annyira nem létezik h haragudna Owenre.” Ezzel teljesen egyet értek. Már túl van a gyászon, már viccelődik is vele itt a Valentin napi program rákérdezéses részre gondolok.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem kezd hiányozni vmi, talán egy kis újdonság, talán egy új állandó szereplő nem lenne rossz, hogy az álló vizet megzavarja.
Amúgy maga a Valentinos résszel nagyon gondom nem volt, nagyon megható volt az a pár akinek a csávója mindig nyakláncot vett és ezen bukott ki a nő. Webber egyre szimpatikusabb, humorosabb és ugyanakkor drámai szereplővé érett. Ezzel szembe Miranda teljesen elpuhult XD Alex meg szerencsére hozta a formáját a mindenkivel tetű, de gyerekekkel még is szót értő sráct :)
Milyen a folytatás? Crossoveres rész jobb?

Savanah - 2012. 03. 24. 20:21

Most néztem meg a crossoveres részt. A ledarált kezű eset tetszett. Mármint nem az h ledarálták a kezét, hanem h végre volt benne valami érdekes eset. Hiányoznak ezek a régi rejtélyek (terhes pasi, sziámi ikrek… Ilyesmi :)).
A Derek és hugica történetéből semmit sem fogtam fel. Ilyen unalmas esetet… Emiatt igzán nem kellett volna crossoverezni…
Még a Karev-es rész tetszett. De a többi annyira nem.

Bogyó - 2012. 04. 14. 19:44

8×19 bejött nekem :)
basszus, 8 évadot (évet…) lehúztam a sorozattal, mégiscsak kötődöm :) Ettől az évadtól nem voltam elájulva, de ez a rész vhogy, csak jó volt, jól esett. Owenék lakását meg elfogadnám :))

Noár - 2012. 04. 22. 20:42

Sziasztok!
Lehet tudni vmit arról, hogy lesz-e következő évad? Szó volt arról is, hogy Ellen Pompeo és/vagy Patrick Dempsey kiszáll. De már egy ideje elég nagy a csend erről. Bár lehet, hogy csak én nem találok infót.

winnie - 2012. 04. 22. 20:46

csütörtökönként vannak a részek amerikában, folyamatosan jönnek.

szinte mindenkinek lejár a szerződése az alapemberek közül és egyelőre nem mondták meg, hogy kik maradnak, senkiről nincs hír, hogy biztos távozna vagy biztos maradna

stüni - 2012. 04. 23. 20:38

De Dempsey már szeptember környékén nyilatkozott, hogy ki akar szállni.Lehet, hogy Meredith Bostoni állásajánlata lesz ehhez a kulcs?

winnie - 2012. 04. 23. 21:11

ha ki akarna szállni, akkor kiszállna és mindenki tudná. a bulvár sok mindent felkap, de a konkrétum az, hogy ő is tárgyal. január idézet tőle:

“The show’s doing really well, we were number one on Thursday night, so it continues to get a lot of legs. ABC hasn’t had a show this year that has kind of stepped up. We’re certainly talking about the future. The sport is “my real passion,” But I also enjoy the show. It keeps me in town so I can be around my family. So we’ll see. Hopefully we can work out a deal.”

Savanah - 2012. 04. 30. 18:08

Én most legutóbb azt olvastam Shonda rhimes-től 1 interwievban… !!!SPOILER!!!!
Hogy az évadzáróban több embertől is valamilyen módon elbúcsúznak, és h az egyik főszereplő ??meghal??….
Hát ennyi. Én el tudom, képzelni, h most ezzel akik el akarnak menni a sorozatból, azokat kiirhatják úgy h elfogadták az állást máshol.
Az utolső résznél, én azt hittem h Meredith nem is a gyerektől kapta el a betegséget, hanem megint terhes…
Azzal is elég jól ki lehetne őket irni…
Hát kiváncsi vagyok hogy lesz tovább, legszivesebben megnézném a maradék 3 részt rögtön egyben :)

Sasha86 - 2012. 05. 04. 17:46

Na, most egy ideje újra nézem a sorozatot, engem most az idegesít, hogy nem egyértelmüsítették, hogy akkor most Meredith terhes vagy mi van? Jackson, April eddig nem érdekelt, de most izgisek így együtt, Mark meg Lexie meg… nem gondoltam volna, hogy lesz még pár így 8 év után, akinek ennyiszer fogok izgulni, hogy jöjjenek már össze, egyszerűen nem tudom őket megunni, tényleg nem ömlengésből, de remélem összejönnek, habár a fináléban jósolnék egy Mark-féle súlyos balesetet, őt még nem fektették komolyabban a műtőasztalra, de kinyírni nem ér persze! Szóval a héten még egy pozitív csalódás a TVD mellett, és tényleg várom a finálét!

Dr. McSteamy - 2012. 05. 11. 17:55

Hát ez az utolsó jelenet rendesen odab*szott. Már bocsánat, de tényleg. Azt hiszem, garantált lesz a bőgés az évadzáróban.

Sasha86 - 2012. 05. 11. 18:39

Jaja, főleg, hogy beharangozták, hogy egyvalaki meghal. Én reménykedem, hogy a Sloan-Lexie páros megússza, Merder ugye nem lehet, mert mindkét színész aláírt még két évadra (meglepetésre, pedig úgy volt, hogy kiszállnak), Sandra Oh is, én Arizonát kaszálnám, ha muszály, és akkor Callie meg sírhat a sógor vállán…gondolom….

Dr. McSteamy - 2012. 05. 11. 20:55

Én a Lexie-Arizona-Callie hármasből tippelek valakire, de őszintén szólva egyiknek se örülnék, ha meghalna, mindhármójukat szeretem. Tudom, hogy csomóan utálják Arizonát, de nekem az egyik kedvencem. Lexie-t is imádom, Callie-t is… De mondjuk elképzelni se tudom, hogyha megölnék C-t vagy A-t, akkor mit csinálnának a másikkal… Lenne fél évadnyi gyászidőszak, majd behoznak még egy leszbit, és akkor happy end? Nem, nem, nem szakíthatják szét őket!

Sasha86 - 2012. 05. 11. 21:10

de lexie-t se, mert akkor meg a sloan-lexie párosnak annyi, pedig nálam ők hoztak vissza a sorozat nézésébe!

Dr. McSteamy - 2012. 05. 11. 21:45

Lexie-t gondolom azért is megtartják, hogy azért biztonság esetére maradjon még egy Grey a sorozatban, ha majd Ellen kiszállna a potenciális 10.évad után. Ettől függetlenül még mindig azt mondom, hogy vagy ő fog meghalni, vagy C, vagy A. De egyikőjük nélkül sem tudom elképzelni a továbbiakat. Na de mindegy, egy hét múlva okosabbak leszünk.

carpediem - 2012. 05. 11. 22:56

szerintem az utsó résuz alapján egyértelmű, hogy Arizona megy, szép búcsúepizód volt, plusz a színésznő terhes…Arizona-Callie sázl meg unalmas lett. Ja és Shonda nyilatkozta, hogyha Meredith kiszállt volna, akkor se vette volna át Lexie a “Grey’szerepet!

julcsi - 2012. 05. 12. 18:26

na én meg lehet hogy hülyeség, de Owen-re tippelek. bár az interjúban volt egy rész, ahol az író csaj azt mondta, hogy talán még nincs vége a kapcsolatukért való küzdelemnek, dehát ez bármit jelenthet, mivel semmit nem szabad mondania a fináléról ugyebár… meg persze April. pontosan azért, mert ő nem volt a repülőn, viszont lenne oka mondjuk egy öngyilkosságra, és ezért tök nagy “meglepetés” lenne.

Sasha86 - 2012. 05. 12. 23:01

julcsi, az April öngyilkosság nekem is eszembe jutott, de őt nem kaszálnám, mert a Jackson szál miatt most érdekes lett a csaj. Ettől még csűnyán felvághatja az ereit a végén egy üveg pia mellett, elvégre az csak emel a finálé szintjén, ha több izgis szálat hagynak nyitva. Meg ne haljon már meg, mikor amúgy is elég rossz a helyzete. Owen? Lehet, bár a promo alapján nekem az jött le, hogy a repülőben ülők közül fog valaki meghalni, azt is mondták, hogy one of these, és közben mutatták Lexiet, Arizonát meg a többieket. Jaj, csak ne a Mark-Lexie szálat, csak azt ne!

julcsi - 2012. 05. 13. 21:13

@Sasha86

szerintem a Mark-Lexie szál biztonságban van viszonylag:)
bár sose lehet tudni. hmm ki van még? most már lassan én is a Callie-féle szál felé húzok, hogy onnan valaki…

Sasha86 - 2012. 05. 14. 02:17

julcsi: úgy legyen, bár lepődtünk már meg ugye. Nos, ha a repcsis-csapatot nézzük, akkor merder és sandrah az aláírások miatt kilőve, ha jól láttam arizona, lexie és mark voltak még, a többiek a kórházban maradtak. Ez így szűk kör, de majd még megnézem, mert az előző rész végén végigvették, hogy ki ült benn, bár lehet igazatok lesz, és nem csak a repcsis banda van veszélyben…

julcsi - 2012. 05. 14. 10:45

hm mindenesetre nagyon várom:)

julcsi - 2012. 05. 14. 10:46

és persze bármi lesz, garantál bőgés és depi a pénteki program

julcsi - 2012. 05. 14. 10:46

+t

Dungs - 2012. 05. 14. 23:07

Üdv. :)
Nálam HIMYM-szindróma van. :) Ha megölik Lexie-t, vagy Sloant, tuti nem nézem többé. Ennyire még sosem drukkoltam párosnak, mint nekik, ennyi szenvedés után megérdemelne a rajongótábor még legalább 2 boldog Slexie évet. :D

julcsi - 2012. 05. 16. 11:39

Dungs:
így van! láttam amúgy promót a fináléhoz, mindenki ordibál meg sikítozik…

Sasha86 - 2012. 05. 16. 21:54

Igen igen! Hajrá Slexie! Nálam is a páros a nagy kedvenc, és én is nagyon drukkolok, mert van még bennük szufla, és remélem ezt a készítők is látják, mert ez rajongókat ergo nézettséget hoz.

julcsi - 2012. 05. 18. 12:00

most néztem meg a finálét. sokkhatás alatt vagyok..

valaki??

winnie - 2012. 05. 18. 12:05

a finálé előttös posztban már megy a káromkodás…

Savanah - 2012. 05. 18. 20:12

Én is megnéztem… Hát az halt meg akire tippeltem :(
Pedig Arizonat nem birom, vele nem lett volna semmi bajom ha kiirják. És akkor még Teddy is megy… 2 a kedvenceim közül. Nagyon szomorú :(

Sasha86 - 2012. 05. 18. 22:32

winnie: hogy őszinte legyek, tudtam volna jobban káromkodni, de ezt ugye hivatalosan nem illik, magamban megtettem, én nagyon sajnálom, hogy így alakult, el sem tudom képzelni a folytatást a halott szereplő nélkül, Teddy nem érdekel, mert akkor szálltam ki kb, amikor ő jött, és ugye mark meg lexie hozott vissza, de így valószínű, hogy kaszálom, esetleg előttem írta valaki, hogy visszatér talán, ha Addisont visszahozzák, na talán akkor én is, de egyébként nem hiszem. Őszintén mérges voltam/vagyok, mert Shonda Rimes szerintem nagyjából tett több millió rajongóra a záró résszel, és hagyjuk már azt, hogy akiírt szerplő akart távozni, tudjuk, hogy ez szar szöveg, anno Katherine Heigl távozni akart azt tudtuk, de ez a szereplő még fontosabb és jobb volt, mint ő, és én az ő hiányát már nem viselem el, és édes a bosszú alapon remélem megsínyli ezt az Abc. Majd az utolsó utolsó részre visszanézek meg megtekintem a köv évad kezdetét de ennyi, sajnálom. Tényleg.

nikita - 2012. 05. 18. 22:58
jessm - 2012. 05. 22. 00:10

Szerintem jó volt a 8. évad. Tetszett.
Jó volt hogy Mer és Derek megkapták a gyereket, és az jó húzás volt, hogy Merről mindenki azt hitte, hogy idegsebész lesz, erre általános sebész.
Meglepődtem, hogy szétzúzták a Cristina-owen szálat. De tényleg nem volt igazán jók együtt, szóval remélem tovább lépnek és nem szenvednek még egy évadon keresztül, hogy együtt legyenek vagy ne.
De amugy az hülyeség hogy Cristina nem akar gyereket és nincs valami indoka rá. Mindenkinek van rá indoka aki nem akar gyereket. Már nem úgy verték vagy ilyesmi, csak pl képtelen ekkora felelőséget magára vállalni vagy ilyesmi.

Örültem, hogy végre elintézték ,hogy April ne legyen a szűz lány és ok, hogy Jacksonnal. Bár inkább jobb lett volna ha járt volna valakivel és úgy történik meg. De akkor nem is a Grace klinika lenne, ha nem egy random estével történt volna meg. :D Remélem nem szúrják el ezt a szálat és valami jót hoznak ki belőle a következő évadban.Meg azt is hogy nem irják ki őket, most legjobban ők érdekelnek a sorozatból.

És tudom hogy utálni fogtok, de én örülök hogy Lexie meghalt, mert elegem volt Sloan-Lexie drámából. Eleinte én is akartam, hogy oldodjon meg és jöjenek össze újra. De valahogy már addig húzták, hogy valahogy már egyáltalán nem érdekelt mi lesz velük. Szóval király hogy kiírták.

Legjobb rész a 20 volt mert sokkoló volt és szeretem Vanessa Marranot :)

Összeségében kellemes évad volt. Az első 3 évadot már nem tudja felül múlni,de jobb volt mint az elöző és sokkal jobb mint az 5. évad.
MOndjuk az örök kedvencemtől a Vészhelyzettől azért tanulhatnának a Grace klinika írói, mert sokkal jobban kezelték az új szereplők behozását, és egy olyan fontos szereplőnek mint omailey, nem járt volna olyan vicces vég mint hogy elüt a busz. És lexien halálán sem ejtettem egy könny cseppet se, pedig meg lehetett volna írni hatásosra. Mint dr. Greene halálát amin mai napig megkönnyezem.
Nem voltam egy Lexie rajongó de egy olyan kilépőt érdemelt volna ahogy George is!!

jessm - 2012. 05. 22. 01:26

Ja és azt elfelejtettem, hogy számomra komikus, hogy a fönöknek a felesége és szeretője is alzheimeres lett. Szegény fönök elég peches volt a választásaival.
Bár szegény Adele amennyit szívott a fönök miatt , talán jobb is ha eléte hátralévő részében nem is tudja ki a férje és legalább boldog lesz a maga kis világában.
A fönök meg marad egyedül mert igazán sose választott a két nő közül.

Frs Dia - 2012. 05. 30. 18:15

Mikor lesz meg a finálé kritika?

Sasha86 - 2012. 05. 30. 23:11

Frs Dia: Jó kérdés, én írnék, mert lenne mit, de úgy megsértődtem Shondára, hogy nem vagyok hajlandó, meg lehet, hogy nem tűrne nyomdafestéket pár sorom. :)

Noár - 2012. 05. 31. 10:36

Egy ideje túl vagyok én is a finálén. De még mindig nem tudom elképzelni, mi újat fognak kihozni ebből a helyzetből. Cristina nem borulhat ki megint egy nagy tragédia miatt, láttunk már olyat. Meredith magába fordul az őt ért lelki trauma miatt? Láttuk. Derek keze tönkremegy? Olyat is láttunk (Burke). Marc élete szerelmének elvesztésén kesereg? Láttuk. Ezek jók, érdekesek voltak akkor, amikor, de még egyszer (nekem) unalmas lenne. Ötletek??

Sasha86 - 2012. 05. 31. 14:00

Itt csak Addison visszatérése segíthet. Vagy Lexié. De utóbbi kivitelezése kissé nehézkes lenne. Nesze Shonda, ezt magadnak kerested!

Noár - 2012. 05. 31. 14:55

Jah, Addisonnak tényleg lenne itt helye!
Lexie: ha valóban a színésznő akart kiszállni (tudom, páran azt gondolják, ez csak duma), akkor ez azért méltóbb megválás volt a karaktertől (és a Marc-Lexie szál lezáráshoz is), mintha fogja magát, és elköltözik valahová. Az nagyon erőltetett lett volna.

Sasha86 - 2012. 06. 01. 14:21

Van még esély, ahogy olvasom, Kate Walsh (Addison) kiszáll a private practiceból a köv. évad után, hátha vissza tudják csábítani állandónak, epizódszerepekben eddig is remekelt, meg ugye gondolom pénzügyileg is jól járna, plusz itt lenne végre egy értelmes pasija, ahogy nézegetem, a PP-ben csak dobogatják neki a férfiakat, de egyik sem méltó hozzá. Úgy látom, mindenki megsértődött Shondára, nem jön a kritika. :)

jessm - 2012. 06. 01. 21:29

Nekem Lexie annyira nem volt szimpatikus. Fura volt hogy Georgeból egy pillanat alatt beleszeretett Markba, Aztán nem is törödött George mert megsértödött hogy nem szereti, holott ő már régen Markba volt szerelmes. Aztán a temetés mégis megrázta, de valahogy meglepően könnyen túl tette magát rajta.
És utána ugy viselkedett mintha soha nem is ismerte volna Georgeot.
Aztán amikor Mark családot akkor szakít vele. Aztán hoppá mégse, és mert Mark megharagszik azért mert lefeküdt Karevvel (jogosan) . Erre ahelyett hogy megvárná hogy Mark lenyugodjon. Beleszeret Karevbe. Aztán mégis megbocsát Marknak mert koslat utánna. Akivel egy szóra szakít mert családja lesz. Aztán szegény Jackson gyötri. Aztán fél évadon keresztül bús bociszemekkel bámulja Markot.
Pfff. ezek után már csak azon csodálkozom hogy nem szúrta le valaki a mütűben
Amilyen jól indult a karakter úgy romlott le, szóval ezek után azon sem csodálkoznék ha tényleg a szinésznő akart volna kiszállni.

Sasha86 - 2012. 06. 03. 22:34

Várok még pár napot, aztán ha nem lesz, írok egy kritikát…

Sasha86 - 2012. 06. 11. 20:04

Tegnap elküldtem a kritikám, majd meglátjuk kikerül-e….

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz