login |

Pilot: New Girl

2011. 09. 28. 16:14 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

Look…, Jess…, I know…, Closure…, Ouch… Am I right?

(Előzmény: human pilotkritikája.) Már a pilot után éreztem, hogy a New Girl lesz az a sorozat, amiről legnehezebb lesz eldönteni, hogy nézős-e vagy kaszás. És ebben csak megerősített a 2. rész. Az alapsztori a bekezdés eleji linken: lányt megcsalja a pasija, lány elköltözik tőle és 3 srác közé csöppen, akik kétkedve fogadják a fura jövevényt. Nem eredeti, de a New Girl-t nem az alapszituáció adja el, hanem az, hogy egyrészt nem tipikus a humora, másrészt pedig, hogy nem tipikus a főkaraktere.

Azonban az, hogy valami nem tipikus nem feltétlenül jelenti azt, hogy jó is, s azt biztos, nem, hogy a széles közönségnek szól, éppen ezért is voltam megdöbbenve a premier nézőszámát. Tény, hogy Zooey Deschanel aranyos nagyon a sorozatban, azonban ez az aranyosság, a továbbra is jelenlévő énekelgetéssel nem egyszer (majdnem?) átbillen idegesítőségbe. Nagy szerencséje, hogy nem lehet nem szurkolni neki.

You consider me a sexy man, correct?

És, ami a legfurcsább, hogy ha tovább fogom nézni a New Girl-t, akkor nem Zooey karaktere, Jess miatt teszem, hanem a srácokért, mert a lakótárs-hármasra még a szereplő- és karaktercsere után is rá lehetne bízni egy saját szitkomot, hiszen épp elég mulatságosak és talán Jess nélkül is működnének. (Jess barátnője egyelőre nem zavar sok vizet.) Persze Jess jelenléte sem hátrány, hiszen kiszámíthatatlanságával és reakcióival meg kell birkóznia a fiúknak, ami további komikus elemeket jelent, s így nem repetitív a sorozat.

You know what happens? Schmidt happens.

Az idézetek számából is látszik, hogy jó dumából nincs hiány, s engem, nyál ide vagy oda, a pilot végi közös dalolás is feldobott, mint néző kaptam egy jutalmat a 20 perc végig üléséért, jó érzés volt. Sőt, az 1×02-ben is hasonló érzés kapott el, amikor megszólalt a Blind Melon-tól a No Rain. De hiába a dumák, a dalok, a feelgood, ha egyszer az 1×02 közepe csak volt, csordogált és nem történt benne semmi.

Szívesen írnám azt, hogy a New Girl vagy bejön valakinek, vagy nagyon nem jön be, de mivel én is, human is és mások is középen vagyunk, ezért azt a rettentő okosságot kell írnom, hogy a New Girl vagy nagyon bejön valakinek, vagy nagyon nem, vagy nem jön be annyira, de nézni fogja. Osztályzatot tekintve 5 és 6 között lőném be mindkét részt az egyenetlenség miatt.

23 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2011. 09. 28. 16:27

Úgy látom, hogy a középutasok azok, akiknek a mellékszereplők jönnek be inkább. Aki utálja, az Jess-t utálja, aki imádja, azt Jess-t imádja. Én abszolút az utóbbi csoportba tartozom. Az ennyire különc, elvont, trampli csajkaraktereket én mindig is bírtam, és nálam itt is működik. Gondolom a pontszám csupán attól függ, hogy ki akarja ettől kikaparni a saját agyát, és ki nézi végig vigyorogva. ;)

Skate - 2011. 09. 28. 16:40

Hiába szórakoztatóak a srácok, ha Jess-en csak a szememet tudtam forgatni. Számomra is a közepes kategória. Második rész nem igazán érdekel.

Hor1 - 2011. 09. 28. 17:01

Első rész nagyon tetszett, második annyira nem, de azért nézős. :)

harmundo - 2011. 09. 28. 17:03

Ááá, szerintem marha jó volt, élveztem minden percét. Jess karaktere nekem iszonyatosan bejött, Schmidt egy picit idegesítő szerintem a butaságával, de a többiek abszolút bejövősek.

Chloe Wolfe - 2011. 09. 28. 17:09

Kár, hogy Coach kiköltözött, az új srác eddig nem sokat mutatott, bár lehet, hogy pár epizód elteltével meg tudnám kedvelni. Örülök, hogy a második részben többet láthattunk Jess exéből, így leaglább a néző is tapasztalhatta, hogy mekkora idióta az a srác. Aki pozitív meglepetés volt számomra, az Jess modell barátnője, Cece. A promókból nekem úgy tűnt, hogy egy idegesítő buta liba lesz, aztán nagyon meglepődtem, amikor láttam, hogy egy szerethető karakter, aki kiáll a barátnője mellett. Jess pedig annyira imádnivalóan trampli, hogy nem tudom otthagyni a sorozatot. Már csak Justin Long karkaterét várom, mint love interest Jess-nek, és itt ragadok a sorozattal :)

Wynonna - 2011. 09. 28. 17:23

Pont most néztem meg az új részt, Jess engem sokszor idegesít, de a három pasit nagyon bírom, úgyhogy szerintem miattuk még kap esélyt a sorozat…

Gigi - 2011. 09. 28. 17:23

Háát, szerintem a csaj rontja el az egészet, a három mellékszereplő azok, akiket igazán lehet szeretni, és miattuk adok még pár részt a sorozatnak. Azért amikor az étteremben nekiálltak előadni a Dirty Dancinget, az tényleg vicces volt

CyClotroniC - 2011. 09. 28. 17:33

Mondom én, hogy Jesse itt a megosztó tényező, és jócskán messze van az idegesítőtől. Sőt, bizonyos szempontból nekem ez az önfeledt lököttség a lehető legtermészetesebb, mert nem próbálja meg a hülye kis dolgait visszafojtani csak azért mert a többiek akkor mit gondolnának róla. Úgy látszik ez szemlélet kérdése is ;)

Dr. Atom - 2011. 09. 28. 17:38

Coach lecseréléséért nagy kár, de hát ez van. Jess meg valóban 80% aranyos és naiv, 20% idegesítő és bárgyú.

Mindenesetre nekem simán megér ennyi időt hetente, még ha messze nincsenek is annyira jól megírva a poénok és a párbeszédek, mint a Happy Endings-ben.

m76 - 2011. 09. 28. 18:10

Én vigyorogva nézem, mégsem pontoznám 6 fölé én se.

Marla - 2011. 09. 28. 18:34

A srácokat nagyon szeretem főleg Schmidt-et :) de sajnos Jesse karaktere nagyon sok nekem, ha beindul,csak forgatom a szemeimet, pedig amúgy bírom Zooey-t.
De maradok m ettől függetlenül kellemes nézni, jók a helyzetek, elvigyorgok rajta.

Pizsama - 2011. 09. 28. 19:58

Hiába bírom Zooey-t, meg Jess karakterét, a második rész már nem tetszett annyira. Mert – kapaszkodjatok – keveseltem az őrült Jess-es momentumokat! :D

“Wah, I’m going in!” XD

jiliac - 2011. 09. 28. 20:15

Nem az a húdenagyszám ez a sori, de az őrült csajszi verzió nekem arra elég hogy nézzem még, ha nem is áll első helyen a heti nézési listámon. 5-6 között tudom én is pontozni, feljebb semmiképp.

Bandita - 2011. 09. 28. 20:55

A második rész jobban tetszett, mint az első. Zooey-t nagyon szeretem, a karakterét kevésbé és az új csávó abszolút nem tetszik, de azért nézem tovább.

Fanny - 2011. 09. 28. 23:17

A 2. rész jobban bejött, mint az első. Jess megmutatta a kicsit szerethetőbb énét is, viszont számomra még mindig iszonyatosan irritáló, amikor énekelni kezd, nagyon nagy erőt kell magamon vennem, hogy tovább nézzem. A New Girl – egyenlőre – nálam kicsit lejjebb van a középkategóriánál, az biztos, hha nem 20 perces lenne, hanem 45, akkor bele se kezdenék, így viszont délutáni kikapcsolódásnak megteszi.

The Man - 2011. 09. 29. 02:25

Számomra úgy tűnik, hogy a.) a karakter nincs normálisan megírva b.) ZD sem érzi teljesen. Valahogy olyan érzésem van, mintha Elliot karakterét a Scrubsból vagy mondjuk Erinét az Officeból vigaszdíjként odaadták volna valami valóságshow”sztár”nak – eszköztár: szomorú pincsi tekintet, harci pincsi attitűd.

The Man - 2011. 09. 29. 02:32

Ó igen, a fahangú kornyikálásról pedig tényleg nem lenne baj, ha leszoknának. Nem különösebben vicces, viszont legalább idegesítő.

Dregnarr1 - 2011. 09. 29. 03:53

Első rész alapján:
Csak Zooey miatt próbáltam be, s bár nem tudom elhinni a karakteréről, hogy szemüveges furcsalány, azért még tetszik.
A lakótársak karakterei is rohadt jók, de főleg Coach tetszett.
Nézős.

CyClotroniC - 2011. 09. 29. 08:54

The Man: Pedig jó a hasonlat… Pont azért működik, amiért Elliot és Erin is. Szerintem idővel ez az elveszettség és bénázás visszább lesz csiszolva, és maradnak inkább a cute és gyerekes dolgok. Szerintem az éneklését pont hogy előtérbe kéne tolni, hogy ne random legyen, hanem a beszédet foglalja énekbe. :P

winnie - 2011. 09. 29. 08:59

beszéljünk inkább az új főcímről:) azt hiszem az remekül mutatja meg, hogy milyen sorozat, az énekléssel az awkwardsággal.

Dregnarr1 - 2011. 09. 29. 10:23

Nekem nagyon tetszett a főcím: eredeti, és kellően belezökkenti a nézőt a sorozat világába.

1×02:
Sajnos lecserélték a legjobb karaktert… kár.

Shalafi - 2011. 09. 29. 11:36

nem tudom eldönteni, kicsit gagyi érzésem van miközben nézem, de a rész végére vmi jön amiért mégis maradnék, szóval kap még pár résznyi esélyt míg határozott leszek!

cathy - 2011. 11. 01. 12:29

Nekem az első rész nagyon gyors volt, de alapvetően tetszett ez az in medias res, hogy nem körítették sokat. Én is imádom Zooey-t, de egyet kell értsek azokkal, akik úgy gondolják, bele kell még rázódnia, mert ezek a bolondrohamai hol jól jönnek ki, hol meg furán. Valahol a kettő közé esik majd gondolom a részek során, vagy tényleg finomodik, változik, pont ez lesz benne az izgi. A többi karaktert abszolút favorizálom, főleg Nick jött be (mint pasi is abszolút, ha a férfiaknál van eyecandy:-P)Scmidt is aranyos a májerkedésével, de nem megy át Barney Stinsonba, (amitől én tartottam) Couch jópofa volt, de egy rész alapján nem kötődtem hozzá, az új srácnak meg bírom ezt a fapofáját, meg ahogy ignorálja például Jess kosárlabdázását:-D Az első kettő rész alapján szerintem sok kihozható belőle, és nem tudom már melyikőtök írta, de ha benne lesz Justin Long, hát akkor engem se lehet kirobbantani belőle^^

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz