login |

Pilot: Revenge

2011. 09. 28. 20:43 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

(Előzmény: winnie kritikája.) Vakarom a fejem, mert hogy is lesz ebből második évad? A sorozat flashbackkel indít, a jelen történései után ugrunk egyet visszafelé az időben, viszont ha a 22. részre nem jutunk el a kezdő jelenetben látható gyilkosságig, akkor ott rögtön cancel részemről. Addig meg úgy néz ki maradok. Bizony, a pilot veszett jó volt.

Abban egyetértek winnie-vel, hogy aki ennek mindenféle előismeret nélkül ül neki, az mennyivel jobban járt. Nekünk ez nem adatott meg, de még így is jó volt nézni, hiszen remekül kavarják a trutyit itt. Természetesen bevetnek pár klisét a gazdagokról, de valahogy normálisan sikerült képernyőre ültetni ezeket.

Őszintén szólva nyilván erőteljes hasonlítás, de az évadot esetleges keretbe foglaló gyilkosság miatt nekem először a Veronica Mars ugrott be. Persze annak is a gonosz változata, nulla popkult utalással, de itt is van fő szál, gyilkosságos, és érdekel, miképp jutunk el arra a bizonyos tengerpartra. Főleg a 40. perc után, mivel minőségin volt megcsinálva a rendes jelenetek sora is, igaz udvarlónak két annyira tipikus szépfiút sikerült választani, mintha a 90-es évek tinisorozataiból merítettek volna.

A pilot 7/10. A rejtély berántott, a gonosz mostohát alakító Madeleine Stowe remek, Emily Van Camp is okés, a kavarás pedig egész korrekten volt csavarva. Meglátjuk, hogy ezek mellé mikkel sikerül majd kitölteni a sorozatot. A második évad pedig még messze van.

13 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2011. 09. 28. 21:04

Ha a pilotokat pontoznám 3 másikkal holtversenyben lenne, de a potenciált vizsgálva, ebben van a legtöbb az új amcsi 40 percesek közül. Egyetlen dologtól félek, hogy a 3 idősíkos formátum, és a szájbarágások minimalizálása mennyire rettenti el az átlag amcsi nézőt. Ha pedig nem rettenti, akkor felmerül rögtön a kérdés, hogy a legtöbb sorozat miért tolja ennyire az arcunkba a nyilvánvalót. Ne értsétek félre, korántsem bonyolult ezt követni, de pozitív meglepetés volt a szerteágazósága, amit networkön nem is vártam volna.

Hosszútávon nem tudom, hogy mi van benne. Egyéb helyi rejtélyek, vagy az ő bosszúját bosszulná meg más?

winnie - 2011. 09. 28. 21:08

a hírekben hétvégén írtam, hogy mi lesz a folytatásban, hogy 1×13-ig tart az első szakasz, utána 1×22-ig a második. ezek kapcsolódnak, majd jön az új bosszú 2. évadtól. ha.

Haky - 2011. 09. 28. 21:28

Nekem is egy kicsit a VM-ot juttatta eszembe. Twitteren is írtam, nálam is 7/10, meglepő, hogy ilyen jó lett, igazából Emily Van Camp miatt akartam elkezdeni, de az egész pilot tetszett, nagyon jól adagolták a dolgokat, és meglepő, de bejön ez az időugrásos dolog. Várom a folytatást.

JD - 2011. 09. 28. 21:56

Szerintem én ezt majd szakaszonkét nézem darálva, de izginek ígérkezik :)

fgery1988 - 2011. 09. 28. 22:01

Az újoncok közül nekem eddig ez a legjobb, tény hogy van benne potenciál és remélem ki is hozzák belőle.

Pocok - 2011. 09. 28. 22:42

A sorozat flashbackkel indít, a jelen történései után ugrunk egyet visszafelé az időben

Jajj, hogy ezt mennyire utálom. Ilyet nem is nézek.
Mellesleg az egyik elhasználtabb, egyik legócskább filmes valami, ami létezik. Fel kéne pofozni, aki ilyet csinál.

CyClotroniC - 2011. 09. 28. 22:47

Miért lenne klisé, ha funkciója van? Mellesleg az a flashforward volt, mert a jövőt mutatta, onnan ugrottunk vissza a jelenbe, és onnan voltak apró bevágások a múltba. A vágás és a szerkesztése abszolút jól volt megoldva szerintem, a 3 idősík pedig a sorozat alapja, nem csak egy olcsó fogás, hogy cold-openként berakják a 35. perc eseményét.

winnie - 2011. 09. 28. 22:52

“Mellesleg az egyik elhasználtabb, egyik legócskább filmes valami, ami létezik”

iszonyatosan ritka megoldás sajnos, pedig az egyik legjobb, hiszen azoknál jobb sztorik nincsenek, amelyek úgy ütnek, hogy tudod, hogy mi a végük, mégis meg tudsz lepődni. minden idők 5 legjobb filmjéből 4 ilyen nálam:)

(egyébként ahogy cyclotronic írja: vannak a funkciónélküli, részközbeni akciót előrehelyező megoldások, de a revenge flashforward nélkül nem is működne, kell ez a FF, funkciója van, ez teszi érdekessé a sorozatot. amúgy meg pofonegyszerű a megoldás. el lehet kezdeni nézni a sorozatot a 8. percben és akkor nincs semmi stressz az FF miatt:)

JD - 2011. 09. 28. 23:26

Én kifejezetten szeretem az időugrásokat, bár sorozatokat különösen nehéz lehet így szerkeszteni, de pl. a HIMYM-nél vagy a Sinchronicity-nél nagyon jól működik/működött. Igaz, előbbi 7 éve fut, utóbbinak meg összesen volt 6 része. Azt hiszem, hogy drámai sorozatban még nem is találkoztam ezzel a megoldással, de kíváncsi vagyok, itt hogyan alkalmazzák. Ezért is gondoltam, hogy jobb lesz egyben megnézni.

Chloe Wolfe - 2011. 09. 29. 07:02

Nekem tetszik, hogy a 13. részre ugyanoda ér vissza a sorozat, mint ahol elkezdődött, majd kígyózva halad tovább, mint a végtelen jele, ami a sorozat szimbóluma :)

human - 2011. 09. 29. 16:08

miről dumáltok, az egész sorozat két flashback a jelenből :P

Bagosz - 2011. 09. 29. 16:30

Újabb jó sorozat.

Necros - 2011. 09. 30. 14:56

Szerintem nagyon gyenge, a színészi játék, ha lehet annak csúfolni pedig csapnivaló, ettől a gárdától sokkal jobbat vártam… Egyedül Gabriel Mann karaktere érdekes, miatta talán maradok egy ideig. Egy kicsit jobb, mint a Charlie’s Angels, de nem sokkal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz