login |

The Big Bang Theory: kezdett az 5. évad

2011. 09. 29. 16:22 - Írta: human

115 hozzászólás | kategória: kritika,

És pofán vágták a nézőt. 15 perc kellett hozzá. Tudom, hogy mit írtam a finálénál, de a kezdésre elhalványultak a rossz emlékek, és arra gondoltam, hogy mit kezdenek ezzel a változással. Végre lesz értelme Pennynek a sorozatban? A válasz természetesen az, hogy semmit nem kezdenek vele, mert szinte meg sem történt.

De várjunk csak, mielőtt lenullázták a cliffhangert még vagy 2 percet eltöltöttek azzal, hogy Sheldon hülye. Egy végtelenbe futtatott rossz poénnak tűnt a “Nem az aminek látszik” mondat elemzése, rögtön mélyre repítve az érdeklődésemet. Azért pár dolog változott, csak hogy legyen hely a tipikus párkapcsolat poénoknak, na meg Raj rajongása a nők iránt elég aranyos, de ennyi. Kicsit elfáradt nekem már ez a formula, kimerültek a karakterek. Na mindegy, a nézők szerencséjére nem rajtam múlik a sorozat sorsa.

Az a helyzet, hogy nem véletlenül csúszott ennyit az évad kezdéséről az írás. Még pénteken megnéztem, de először csak dühöt, aztán unalmat éreztem a dupla rész után, úgyhogy nem akartam hirtelen felindulásból megírni. Hát, lenyugodva sem lett sokkal jobb. Ha 4/10 volt a kezdés, akkor lehet sokat mondok. Eltelt 6 nap, és egy poént sem tudok felidézni. Pedig mintha lett volna egy dolog amin elmosolyodtam, hmm. Na mindegy, nem fogom a 40 percből kikeresni az egyetlen jó motívumot.

Igazából nem süllyedt vállalhatatlan mélységekbe a The Big Bang Theory, nincsenek benne antipoénok, ha a 2 perces kezdő elemzést kihagyjuk, de hogy ez sem kötelező, az is biztos.

115 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2011. 09. 29. 16:26

Szerintem a két nyitórész jobb volt, mint a tavalyi szezonátlag, de ezzel se dicsértem túl a dolgot. A második epizód már egy fokkal jobban bejött, nálam olyan ~6 körüliek voltak azért. Azt viszont már nem tudja levakarni magáról, hogy ez a Sheldon Show… Kb ugyanott lennénk, ha kiraknád Parsonst egy stand-up színpadra :P

Bob - 2011. 09. 29. 16:27

Nekem tetszett ,nincs vele semmi bajom se :D

Desmond Wallace - 2011. 09. 29. 16:33

Az első részt eléggé untam, a második egy picit jobb volt.

JimmyL - 2011. 09. 29. 16:34

Annyira jo, hogy minden ember mas… en pl. remekul szorakoztam rajta és ezt a “Pannynek nincs ertelmes a sorozatban” feszengest sem ertettem soha.

Szuleimet es hugomat a nyaron allitottam ra a sorozatra, nagyon unatkoztak. Ledaraltak mind az egeszet es nagyon elveztek. Azt a Hugom is megjegyezte, a 4. evad kicsit gyengebb, de azert messze nem 4/10 szinten ertekelte a dolgokat. Nalam ez meg mindig 6/10… es en meg mindig kedvelem ezt az oldtimer, kozonseg elott felvett, alarohogos sitcom modelt.

beno - 2011. 09. 29. 16:38

Szerintem is gyenge részek voltak, de azért tudtam rajtuk nevetni.. 6/10

Sipiking - 2011. 09. 29. 16:42

Nekem mind2 rész tetszett, olyan 7/10 adnék a kettőre. Nekem bejönnek Sheldon szójátékai, és igenis voltak kva jó idézetek, nyugodtan meglehet nézni a hét idézete kommentjeit.
Penny is majdnem elment erre marad a szerep miatt. Mi volt ezzel a baj? Tényleg színésznő úgy hogy ideje ebből is ötletet meríteni a készítőknek.

Flanker - 2011. 09. 29. 16:46

Nekem tetszettek, és az elemzés is az elején. Nem voltak kiemelkedő részek, de jól szórakoztam. 6.5/10

ldavid - 2011. 09. 29. 16:48

régen nem az már, amiért én elkezdtem nézni, a bányarémre meg főleg nem vagyok kíváncsi.
még 1-2 részt megnézek, aztán részemről ennyi volt.

Soma - 2011. 09. 29. 16:52

Ebből látszik, h ízlések és pofonok ugye bár!

Én a 2.részen dőltem a nevetéstől. Penny karakterével már évadok óta nem tudnak mit kezdeni az írók, ez tény, de nekem azért hiányozna, ha nem lenne.

1.rész 6/10, 2.rész simán volt nálam 7-es. Még mindig remek kikapcsolódás. Aki unja már az minek nézi? Én ilyen ok miatt lőttem le a Glee-t a mostani évadkezdés után, ennyire egyszerű! :)

mercer - 2011. 09. 29. 16:59

Hát igen, kicsit közepesek lettek, egy dupla évadkezdésbe rakhattak volna ütősebb dolgokat is. Az szerintem jó húzás volt, hogy Penny újra főszereplőként volt jelen és mondjuk Amy is jól tud színészkedni továbbá a Leonard + Priya skype-olás azért nem volt annyira rossz (azért más tipikus párkapcsolati klisék a legtöbb sitcomban többször el vannak sütve).
A sztoriról nekem továbbra is az a véleményem mint a megelőző évadban, kicsit olyan, mintha az írók újra végignéznék a korábbi részeket, hogy mit is lehetne újra elsütni (paintball, Sheldon baktérium fóbiája, stb.) jól szájbarágósan, ennél azért még ki lehetne hozni többet is a szereplőkből.

kisby - 2011. 09. 29. 16:59

Humannal egyetértek, nálam is elfáradt a sorozat.. Ha nem testvérekkel nézős közös program lenne ennél a pontnál jönne a kasza.

i'm_rick_james - 2011. 09. 29. 17:02

Annyira engem sem fogott meg. Meg annyira már nem vagyok azért oda érte. Az első részt még pénteken néztem, de a másodikhoz nem volt kedvem. Azt csak szombaton néztem meg.

ooo - 2011. 09. 29. 17:13

Szerintem teljesen rendben volt, még mindig ez a legjobb szitkom. Hiába van egy “minőségi” Community, ha egyszer unom magam rajta. TBBT meg Two and a half men is fárasztó, de végig röhögöm a 20 percet mindig.

ljdwcb - 2011. 09. 29. 17:31

nekem rendesen undorom volt amikor raj-ék “smároltak”… egyébként jó volt, viszont azzal sem tudok, és nem is akarok vitatkozni hogy voltak jobb részei is, de a kaszától azért részemről elég messze van

Pocok - 2011. 09. 29. 17:42

Sokkal jobb volt a sorozat, amíg csak a geekről szólt, de most már mindnek van csaja és ilyen nyálas szar az egész. Az első rész borzalmasan rossz volt. Második egy picit jobb.

Tuonela - 2011. 09. 29. 17:45

Idén eldöntöttem – részben a kaszálással kapcsolatos egyik körkérdésetek, részben időhiány hatására – hogy idén sokkal szigorúbb leszek a sorozatokkal. És azt hiszem, meg is van az első “áldozatom”.
Igazából már tavaly is csak úgy néztem, a TBBT-t, hogy “na, elmosolygok rajta 20 percet”, most viszont a dupla rész alatt ha egyszer elmosolyodtam egyáltalán, akkor sokat mondok. Azt hittem, talán bennem van a hiba, de ahogy látom a véleményeket, nem biztos… Mindenesetre ennél vannak sokkal jobb sitcomok, amiknek a megnézésre sokkal jobban megéri rászánni az időt… és amiken nevetni is lehet azért néha. :)

delfingo - 2011. 09. 29. 17:53

Nekem nagyon bejött ez a két rész.Talán az előző évadban nem is voltak ennyire jó részek… Sztem 10/9.

montanosz - 2011. 09. 29. 17:54

a fotelos rész sztem elég jó volt, de megfogott az a mondat miszerint a karakterek kimerültek, tényleg, bennem is ez jött fel csak nem tudtam megfogalmazni.

holly - 2011. 09. 29. 18:05

naaaaaa… ez azért így elég durva! szerintem nagyon jók voltak a részek, én egyből fel tudok sorolni több poént is, pl. sheldon OCD kopogása, vagy amikor kiderült, hogy honnan van a fotel… én semmi unalmat nem érzékeltem :S

az viszont tény, hogy egy modern family vagy parks & recreation nagyobbat üt minden héten, mint a TBBT… de én már ezt tavaly is bőven így éreztem. számomra stagnál a TBBT, mind vicc szinten, mind pedig hangulatban, de ez nem jelenti azt, hogy ne szeretném, vagy ne várnám hétről hétre.

dacecc - 2011. 09. 29. 18:08

már a 4. évadnál is gondolkoztam, de ezek után nekem kaszát ért ez a 2 rész…

The Man - 2011. 09. 29. 18:12

A “Nem az aminek látszik” kezdés önmagában elég gyengus lett volna, viszont Leonard asszisztálásával szerintem működött. Mint ahogy az egész évadkezdés is simán tartja a korábbi színvonalat.

A TBBT sosem volt egy különösebben kifinomult sorozat, agy kikapcs, aztán hadd jöjjön az idiótizmus. Kétségtelen, hogy ez – ahogy ooo is írta – nem egy “minőségi” Community vagy “minőségi” Modern Family, viszont szerencsére sosem akart annak látszani és felesleges is ezt elvárni tőle.

korum - 2011. 09. 29. 18:17

Szerintem meg hosszú idő után végre megint vicces lett a sorozat.

nfsu17 - 2011. 09. 29. 18:18

Tavaly akartam kaszálni, de mindig vártam, hogy hátha jobb lesz.
Nekem onnantól lett mélyrepülés, hogy Penny, meg Leo szakítottak. Azóta valahogy nem akar összejönni nálam egy rész sem és baromi hosszúak lettek ezek a 20 percek, mondjuk egy TAAHM-hez képest.
Sheldon figurája még so-so maradt a régi, de már nem érzem rajta azt a mélyről jövő geek-ságot. A többi karakter meg szimplán normális lett. Legalábbis sokkal normálisabb, mint a legelső részekben, ami miatt megszerettem a sorit.
Amy meg utálatot vált ki belőlem, nem tudok ettől sem elvonatkoztatni.

Desperate HOUSEwife - 2011. 09. 29. 18:18

Szerintem ez egy kimondottan JÓ évadkezdés volt, bár pont a geek vonal került erre a két részre háttérbe, az érzelmi kavarások érdekében, de érdekes módon ez most nem tett rosszat. (4. évadban sokkal jobban hiányzott)
Nagyon támogatom, hogy Penny karrierjével foglalkozzanak egy picit legalább, annak örülök, hogy a Raj dolgot nem húzták tovább (jó, nyilván nem merték bevállalni, hogy jobban belemenjenek, mert teljesen átírná a csoport dinamikáját, de jobb is így) és néhány jó poént azért kihoztak belőle. (ahogy Bernadette leüvölti, az priceless)
A Sheldon/Penny/szék sztori is nagyon tetszett (az old married couple jelenet hatalmas!), és egyre inkább meg vagyok győződve róla, hogy az Amy/Penny barátság is jót tesz a sorozatnak, kellett Pennynek is egy barátnő, és hogy nagyon nem egy szokványos barátnő, annál jobb. És tetszik, hogy egyre inkább kijön, hogy Amy nagyon nem Sheldon nőben. Egyre jobb karakter lesz belőle, ahogy jobban megismerjük, fejlesztik, és ez tetszik.
Christine Baranski lehetett volna többet, de kb. ez az egyetlen panaszom a 2 nyitórészről, a Howard/Raj smárolós jelenet meg egyszerűen fergeteges volt, abszolút fetrengve röhögős kategória, amiből a 4. évad nem sokat hozott.
Engem ez a 2 rész most sokkal jobban berántott a sorozat hangulatába, mint a 4. évad nagyrésze.

jiliac - 2011. 09. 29. 18:32

Szerintem sem volt vele nagy gond, a szokásos 6/10 nekem, úh. én tuti maradok.

vicvega - 2011. 09. 29. 18:36

ooo: nem akarlak lekezelni, de hidd el akik értik a Community poénjait azok nem unatkoznak rajta.
Nekem a TBBT már vagy két éve “heti 20 perc kaja közben” kategória, és ez alatt egyszer sem volt veszélyben a monitorom tisztasága. Nagyon úgy tűnik, hogy ebben az évben sem lesz másképp.

kobold - 2011. 09. 29. 18:37

Penny beszolása szerintem azért joo volt a: Dr Jackyl and Mrs. Whore…egyébbként tényleg láttam/halottam jobb poénokat…

Lunarian - 2011. 09. 29. 18:40

Én örültem hogy végre visszatért egy olyan sitcom, amin még tudok nevetni. TAAHM már rég nem az, és keresem én a nekem valókat, de például se a Community, se a Park and recr. pilotja nem győzött meg.
Szóval nyitórészek kapcsán én nem lestem az órát, elszállt az a 40 perc jó poénokkal, megjegyzésekkel. Amy szerintem is egyre viccesebb, szimpatikusabb. :)

Conquistador - 2011. 09. 29. 18:58

2. rész szerintem teljesen rendben volt

Rush - 2011. 09. 29. 19:04

Hm… nekem nagyjából rendben voltak a részek. Jó, világot nem váltanak meg vele, de azért voltak jó poénok. Például összehasonlítva 1 HIMYM évadkezdéssel ez szerintem agyonveri. Azon majdnem feszengtem, ezt még néztem volna.

AlfStokes - 2011. 09. 29. 19:32

En is ugyanugy erzek, mint Pocok… Tokre atment nyalas romantikus komediaba, es a poenok is neha hihetetlenul izzadsagszaguak. Kollegammal is mar csak azert nezzuk, mert munkakerulesre azert meg alkalmas…

nyszab - 2011. 09. 29. 20:01

Ez olyan egyszerű, hogy aki nevet rajta az nézze, aki nem, az meg ne nézze. :) Én jókat nevettem az évadnyitón, nekem az első rész tetszett jobban a kettőből. :)Lehet, hogy nem üt akkorát, mint az elején még, de számomra jó szórakozás.

harrygabi - 2011. 09. 29. 20:21

Nekem is nagyon tetszett mind két rész.. igaz hogy nem hozza a régi szintet, de még simán nézős nálam! Szerencsére van szabadidőm mostanában, így bőven befér.. és most a kommentárokat olvasva elhatároztam hogy mindjárt elkezdem nézni az elejétől! :)

Bboy - 2011. 09. 29. 20:45

Nekem kedvenc sorozatom és egyáltalán nem veszek észre semmi változást. Sztem a humort, a szóviccek is bejönnek szóval simán 9/10 megy a két részre. A legjobb az hogy nem csak Sheldontól tudok idézni a két részből mert a többiek is jók voltak. És Pennyvel sincs sztem semmi probléma. Miért kellene neki fontosabb szerepet játszania mint egy szomszéd/jóbarát?
Nem kell eröltetni a kapcsolatot Leonardal aztán meg is van oldva a probléma. Kaszálja aki akarja de én meg azt mondom hogy a HIMYM-et kéne elkaszálni az évad végén, mert már unalmas.

holly - 2011. 09. 29. 21:10

@Lunarian egy tipp: a community-t és a parks & rec-et NE a pilotjuk alapján ítéld meg! a parks & rec kifejezetten CSAK a második évadjában lett fenomenális, és azóta is tartja a szintet. a community-ből meg ha már mondjuk 5 részt megnéztél, garantáltan nem fogod tudni abbahagyni.

winnie - 2011. 09. 29. 21:13

“a community-ből meg ha már mondjuk 5 részt megnéztél, garantáltan nem fogod tudni abbahagyni.”

én eleve a 2. évadnál kezdtem a community-t:) most viszont, hogy tetszik, tök jó lesz majd az 1. évad.

VattaCukor - 2011. 09. 29. 21:20

Egyetértek Korummal – tökjól szórakoztam. (Egyébként meg micsoda indulatok, hú. :P )

jersey - 2011. 09. 29. 21:43

Tény, hogy mondjuk az első két évadban több kiemelkedő rész volt, de én még nem unatkoztam egy TBBT részen sem. Bár arra, hogy Sheldon szerint a hímvesszője szép és esztétikus, konkrétan nem voltam kíváncsi :P

mali - 2011. 09. 29. 21:45

10/10

legjobb sorozat ever, persze biztos van olyan akinek ez nem jon be, de az tuti kefet evett kiskoraban

PrinceKardinal - 2011. 09. 29. 21:49

ohmmm…

esetleg van valakiken valami infoja arrol hogy lesz-e 3 evad magyarul es ha lesz akkor mikor?

Elore is koszonom :)

CyClotroniC - 2011. 09. 29. 21:49

Vagy mondjuk néz más sorozatokat is… Esetleg más az ízlése… Talán szereti a sorozatot, de belátja, hogy gyengébb lett… Csak azon a héten látott 3-4 jobb sitcomot… De ez csak tippek, mit lehet tudni… ;D

winnie - 2011. 09. 29. 21:50

olyan őrült úgyis csak nagyon kevés van, aki minden létező szitkomot bepróbál. de aki nem próbálja be azokat, sosem tudhatja, hogy nem hagyja-e nézetlenül potenciális kedvenc sorozatát. (épp ezért is feleslegesek az “ez a jó, az a jó” viták – bőven elég, ha véleményezi az ember az adott sorozatot (hiszen mindenki más sorozatokat néz, más sorozatok alapján állít fel rangsort, másokhoz viszonyít – így hiába mondja valaki, hogy xy jobb vagy rosszabb, nem mindenki nézi xy-t) – a tbbt-nél egyébként szerintem tök érdekes olvasni a véleményeket, mert talán itt a legnagyobb a szóródás. annak ellenére, hogy a vélemények zömét rajongók, a sorozatot szeretők írják (mi lenne, ha azok is írnának, akik már az első rész után kaszálták a tbbt-t?:), de minden sorozatnál eljön az idő, amikor az ember kiszeret belőle – ld. az 5×01 után is akadtak páran, akik búcsúztak.

Bukmop - 2011. 09. 29. 21:59

Nekem sem volt semmi gondom az új szezon kezdetével, nem csalódtam, jól szórakoztam…azért a második rész valóban jobb volt…perifériás csók-gép, paintball, fotelos szál, Bernadett jelenete…nekem tetszett…alig várom az új részeket :D

Ion Sushkaryov - 2011. 09. 29. 22:16

Amy marha idegesito, egyszeruen utalom; az elso reszben az, hogy Raj-nal mindig volt “veletlenul” pia, csak hogy beszelhessen Pennyvel, engem szinten zavart, nagyon fantaziatlan megoldasnak tartom; es tenyleg, ezek mar nem geekek (Sheldont kiveve), baratnojuk, egyejszakas kalandjaik, majdhogynem normalisnak nevezheto szocialis eletuk van, marpedig a geek nelkul ez a sorozat nem mukodik; egyszoval kap meg 1-2 reszt tolem es utana varhatoan cancel.

CyClotroniC - 2011. 09. 29. 22:17

winnie: Én csak azt mondom, hogy ilyenkor elkezdődik a nagyotmondás-verseny, hogy “ennyire szar részt még nem láttam, kaszálom” vs “ez a legjobb sorozat ever”. Persze nem lehet kizárni a lehetőségét, hogy van, aki így gondolja, de ettől függően furcsa ez a nagy szórás. Szerintem a TBBT egy szórakoztató sitcom, de ahhoz túlságosan kommersz, hogy bármilyen előjelű leg-jelzővel lehessen illetni.

winnie - 2011. 09. 29. 22:20

persze, nem is ellenkezve írtam a kommentedre, hanem továbbfűzve inkább a gondolatot.

bazs1 - 2011. 09. 29. 22:33

Sajna már előző évadot is csak végig szenvedtem de most már tuti én is elkaszálom.. persze Penny miatt majd le lesz talán darálva, dehogy a heti adagból kiesett, az biztos.

Nem akarok felesleges flamet indítani, csak azon gondolkoztam, hogy volt-e egy olyan poén is a Community-ben amit kilóméterekről lehetett látni előre? Mert itt már az összes szereplő kifejezését és hangsúlyát is lehet előre tudni egy reakciónál..
Igen, teljesen más sorozat a kettő, de ha már átment ez is agykikapcsolósba akkor sokkal inkább Modern Family.. az is egyszerű mint a bot, mégis élvezetes.

szerintem - 2011. 09. 29. 22:34

“annak ellenére, hogy a vélemények zömét rajongók, a sorozatot szeretők írják (mi lenne, ha azok is írnának, akik már az első rész után kaszálták a tbbt-t?:)”

hat akkor en most jeleznem, hogy a rengeteg rajongoi reakciot olvasva evek ota itt a junkien beprobaltam en is, nem is olyan regen, es mar a legelso resz sem tetszett, kicsit sem. eroltetettnek es harmatgyengenek tunt, a csaj pedig bunrossz szinesznek. ugyhogy en akkor kaszaltam.

bazs1 - 2011. 09. 29. 22:36

Ja és dettó ugyanez a helyzet HIMYM-nél is szerintem, borzalmasan kifújt már..

The Man - 2011. 09. 30. 00:16

CyClotroniC: “Szerintem a TBBT egy szórakoztató sitcom, de ahhoz túlságosan kommersz, hogy bármilyen előjelű leg-jelzővel lehessen illetni.”

Attól, hogy “kommersz” még simán lehet a TBBT valaki számára a legszórakoztatóbb sitcom – talán épp amiatt, mert kommersz és nem is akar többet, lásd.: Scrubs és a sokszor erőltetett “nagy tanulságok” erőltetett szájba rágása, amitől egy idő után már falra másztam… ám biztos volt olyan is, akinek tetszett. Azaz: “ízlések és ficamok”, avagy “TBBT és Community” különböznek… :)

M76 - 2011. 09. 30. 08:45

A TBBT nem geek sorozat, már a legelején se volt az, de akkor azért még bedobtak egy-két geek poént, mostanra viszont teljesen 0 lett a geek vonal benne, kimerül abban, hogy néha bedobnak valami középiskolás szintű “tudományos” poént. Ettől még el lehet szórakozni rajta, van egy-két vicces jelenet. A legnagyobb baj a sorozattal, hogy nincs geek a készítők között, az összes megmozdulásukban, párbeszédben, jelenetben olyanok a szereplők mint amilyennek egy kívülálló elképzel egy geek-et. Az utolsó jó rész amit fel tudok idézni az sarkkutatós volt, azon kívül egy jó ötlet volt, wil wheaton mint supervillain, de vele se tudtak mit kezdeni az írók pontosan azért mert fingjuk sincs a geek világról nem mozognak olyan körökben. Annyiban kimerül a tudásuk, hogy a geek-ek képregényt olvasnak és szociális lúzerek.

Olyan ez mintha egy csoport bálnavadász autóépítő műsort készítene discovery-re. Ideig óráig poén, de sorozat nem épülhet rá.

Részemről 2/10 a kezdőrész és 3/10 a második. És nem hiszem, hogy lesz az évadban 4/10 feletti rész.

winnie - 2011. 09. 30. 09:16

“A TBBT nem geek sorozat, már a legelején se volt az,”

bár ez nyilván nem minőségjelző, lehet ettől még jó vagy nem jó, de így van. ez igazából abból látszik, hogy a tbbt nem csak rétegsorozat, mint ahogy a geeksorozatok többsége, hanem abszolút tömegsorozat, mármint olyan tekintetben, hogy egy ideig a legnézettebb komédia volt amerikában és még most is imádják az átlagnézők. (mint a modern family-t vagy a two and a half ment)

mercer - 2011. 09. 30. 10:59

Annyira azért lehet geek egy sorozat, hogy a geek-ek közül a szokásoshoz képest több nézi (más nézők mellett).
Úgy mellesleg a Big Bang executive producere és egyik írója Bill Prady, aki programozó (is) volt, a Muppet Show-ba róla mintázták az egyik geek figurát Chip-et (akkor már ott író volt):
http://muppet.wikia.com/wiki/Chip

balage - 2011. 09. 30. 13:13

Teljesen egyetertek a post-tal, annyi kulonbseggel, hogy en leviszem azt a 4/10-et egy 3/10-re. Sot, erdekes kontraszt, hogy most tok veletlen elkaptam egy 1. evados reszt, es hihetetlen, hogy az mennyivel jobb volt. Bar talan az is igaz, hogy elfaradt a formula. Nem tudom, de az biztos, hogy az 5. evad reszei nem lesznek azonnal nezosek, sot a cancel is erik.

Balu - 2011. 09. 30. 16:36

A harmadik rész elég gyenge volt. Pár poén volt, viszont Sheldon történetszála nagyon gyengére sikerült.

(Amúgy a kibeszélőkhöz nem rakjátok be a postot?)

SyRew - 2011. 09. 30. 16:47

Érdekes,nekem nagyon tetszett a 3.

winnie - 2011. 09. 30. 18:03

“Amúgy a kibeszélőkhöz nem rakjátok be a postot?)”

ha használatban lesz, bekerül.

Bboy - 2011. 09. 30. 19:02

Sztem is jó volt a harmadik rész. Amy karaktere kezd igazán jó irányba elmenni. Amikor felrakta az ujjára rajzolt bajuszt és mosolygott az nagyon bejött. Howard anyja még mindig verhetetlen. Azok az ordítások XD. Bernadette meg jól illik hozzá. Szegény Howard. Amikor Sheldon a szájábba vette a vonatot, mondom ez tényleg megőrült. Nálam Olyan 10/6 a rész, és csak azért mert Leonardnek nem nagyon írtak vicces sorokat, csak ült és unatkozott szinte az egész részben.

2 hét múlva elvileg megint egy Wil Wheatonos rész lesz. :)

Hor1 - 2011. 09. 30. 19:08

Én meg elkaszáltam. Számomra szinte hihetetlen, hogy van még akinek vicces, hogy Howard anyja ordibál..
Lehet nyáron darára befér, de most hetibe nagyonnem.

winnie - 2011. 09. 30. 19:19

“2 hét múlva elvileg megint egy Wil Wheatonos rész lesz. :)”

+ brent spiner is lesz benne

Desperate HOUSEwife - 2011. 10. 04. 20:32

Teljesen jó irányt vedd eddig ez az évad. Bernadette nagyon jó, és ami még pozitív, hogy kellemesen formálódik Amy karaktere, ahogy érzem, a csajokat telejsen sikerült beépíteni a csapatba. Nagyon tetszik, ahogy Amynek a szerethető, barátkozós oldalát veszik most elő, és a csaj alakítása annyira aranyos, hogy engem már meggyőzött, hogy kell a sorozatba. Érdekes, hogy Sheldonnal működik a legkevésbé jól, pedig neki hozták be, mégis sokkal érdekesbb volt a Leonard/Amy szál, vagy a nagy kedvencem az Amy/Penny barátság, meg jó a csajbanda Bernadette-tel kiegészülve is. Szóval a girl power jót tett a sorozatnak. :)
Most, hogy bebizonyították Amyvel, hogy tudnak karaktert építeni, valami hasonlót kéne elkezdeni Sheldonnal is, mert az ő karakterének nagyon nem tesz jót, hogy stagnál, és ettől egyre kevésbé lesz vicces és szórakoztató (ld. nagyon kínos vonatos mellékszál).

figo! - 2011. 10. 08. 16:20

jó rész volt:D

mercer - 2011. 10. 14. 09:26

Most reggel gyorsan megnéztem a S05E05-öt (Wil Wheaton/Brent Spiner) és most sikerült egy jó “old school” részt összehozniuk csak ennek az volt az ára, hogy Penny (és Amy) nem nagyon kapott benne szerepet…

Eltiron - 2011. 10. 14. 14:35

Juj, ez a Wolowitz+Bernadette a kcsiban jelenet elképesztően szar lett… Lehúzta az egész részt, pedig voltak jó poénok is benne (A hét dumájába biztos nevezni fogom: “Excuse me, officer, these are the droids you are looking for”)

Sipiking - 2011. 10. 14. 20:18

A Wolowitz+Bernadette jelenet tényleg gáz volt, a házassági terv is gáz, a jeleneteik is gázak. Nekem valahogy nem jön be a párosok. Valahogy Howard karakterét Bernadette “megöli”.
A rész viszont ettől eltekintve király volt:

Amy: Now Sheldon, I know you’re a left handed monkey wrench but you seriously have a mortal enemy
Sheldon: Yes, in fact I have 61. Would you like to see the list?

nyszab - 2011. 10. 16. 12:43

“Teljesen jó irányt vedd eddig ez az évad. Bernadette nagyon jó, és ami még pozitív, hogy kellemesen formálódik Amy karaktere, ahogy érzem, a csajokat teljesen sikerült beépíteni a csapatba.”

Igen, Amy korrekt, olyan, mint a Sheldon, csak van neki “szexuális észlelése” :D jobban nem tudom kifejezni.

Viszont a Bernadette engem nagyrészt csak irritál, kb. az egyetlen olyan karakter nekem, aki többször zavaró.

Maga az évad viszont szerintem tök jó, az s05e05-ből nagyon tetszett nekem Leonard alkudozása is, meg Sheldon is nagyon adta, valóban a régi részekre emlékeztett ez annyi kivétellel, hogy ugye volt egy Howard-Bernadette szál is, ami igazából kicsit komolyabb volt a kelleténél, pedig annyira komoly így se volt, de amikor a Leonard-Sheldon-t erőltették, ez mindig működik.

CharlieSierra - 2011. 10. 16. 17:20

ez(5×05) volt eddig a legjobb rész szerintem. tökre örülnék neki, ha lenne ebben az évadban egy olyan múltidéző rész mint a 3. szezonban. mindenki újra tök geek lehetne, remélem csinálnak egyet.

ar - 2011. 10. 23. 12:12

A 5×06 felhaborito volt… Nem eleg hogy Sheldon anyukajanak az eddig imadnivalo karaketeret teljesen atalakitottak, csakhogy rajta keresztul lehessen alazni a texai szemellenzos keresztenyeket, de meg azt is megengedtek maguknak, hogy minden eddigi Sheldonos viccet ujra elmondassanak az vele is.

Nekem mar az is sok volt, mikor Sheldonnal mar minden poen megvolt, akkor behoztak Leonard anyjat, mint a robothangu Sheldon v2+-t (“I need to urinate!”) es lenyomtak vele is minden poent ujbol. Menjenek a p*csaba! Reszemrol kasza!

Eltiron - 2011. 10. 23. 15:37

Többször hangosan felröhögtem, sztem jó rész volt, bár tényleg voltak benne újrahasznosított poénok. De a buszmegálló-jelenet kurva nagy volt :)

Imu - 2011. 10. 28. 16:10

“Bazinga punk, now we’re even” :DD

nyszab - 2011. 10. 28. 17:14

Áhh, ez az 5×07 hatalmas rész volt, én végigröhögtem..:D

Pityuerez - 2011. 10. 28. 21:11

Szerintem is zseniális rész volt a 7.! Talán idén a legjobb, és a tavalyiak közül is kevés volt ami ennyire tetszett!

zolij - 2011. 10. 28. 22:36

Priya akkor most Sheldon bazingájának a része volt, vagy tényleg igaz amit mondott? Nem tudok kiigazodni:)

Sipiking - 2011. 10. 29. 09:40

@zolj

Hát erre én sem jöttem még rá, de szerintem valószínű, hogy a része volt, mert Priyat nem úgy ismerjük, mint aki megszegi a “szabályokat”. :)

nyszab - 2011. 10. 30. 15:48

Ti miről beszéltek? A két eset totál független egymástól, Sheldon eltervezte a kanapés trükköt és meg is csinálta. A Priya-s eset ettől teljesen független, teljesen tipikus távkapcsolatos szál ez a megcsalásos. Csak jól jött ki Sheldonnak a dolog, mert Leonard emiatt totál kiakadt és ugye az utolsó dolog amire számított, hogy valaki kiugrik a kanapé alól, miközben ő gyászol.

Amúgy ez most Leonard-től olyan Alan Harperes volt ahogy a két csajjal járt… :D

Dr.Liza - 2011. 11. 01. 18:52

Szegény Sheldon, el is ájult és még össze is csinálta magát, ej-ej Leonard :-D
Nagyon jó sorozat. Imádom! Már nem tudom hányszor néztem újra a 4 éveadot. Nem tudom megunni.
5. évadnak szerintem a 7. volt a legjobb a része (idáig).

Kedvenc jelenetem, ami mindent visz, az Penny karácsonyi ajándéka Sheldonnak :-D

mercer - 2011. 11. 04. 13:21

Na, megvolt az S05E08 és azért tudják tartani a szintet. Valahogy a sorozat nem akar túl nagyot dobni, de a kereteken belül ki tudják használni a helyzeteket.
Gondolom a Bernadette+Howard esküvői készülődés az egész évadon végig fog menni, csak ezzel kapcsolatosan a romantikus vígjátékok/sorozatok már az összes lehetséges szituációt ellőtték rengetegszer, nehéz lesz itt újat mutatni.
Még csak annyit, hogy most már annyi szereplő van, hogy ha mindenki megszólal egy részben, akkor még a főszereplők közül is van akinek max 2-3 mondat jut csak, ami valahogy furán jön ki.

Bboy - 2011. 11. 04. 17:10

Még jó hogy nézett a sorozat mert tényleg már nem sok mindent tudnak kezdeni ennyi szereplővel. El kellene küldeni Bernadettet meg Amyt valami tudományos utazásra hogy visszatérjen a régi banda és Howard is újra jöjjön a régi énjével.

Az S05E08 nem volt olyan rossz, de egetrengető sem. Az összebújás vicces volt, na meg a Lego halálcsillag :D

alfayed - 2011. 11. 09. 21:27

kicsit tényleg nyálasabb lett a sorozat igy hogy (majd) mindenkinek van barátnője…elvégre ebbe a kocka létformába beletartozik a lúzerség az ellenkező neműekkel szemben(is).de azért az 5.évad poénjai hozzák az 1-2évad szintjét.de ennek a bernadette-nek k…. idegesitő hangja van.

JimmyL - 2011. 11. 11. 08:27

Na, ma felkaptam a fejem:

TBBT 5×09
– It’d not a date Leonard. It’s just a man and a woman hanging out and not having sex at the end of the night.
– Sounds like most of my dates.

Friends 1×01

– This is not even a date. It is not. It’s just two people going out to dinner and not having sex.
– Sounds like a date to me.

nyszab - 2011. 11. 13. 22:09

JimmyL:

Friends-motívumokat rengeteg sitcomban találtam már így, vagy úgy, pl. szerintem a How I Met Your Mother készítőinek is nagy ‘inspiráció’ a Friends, rengetegszer jutott már eszembe egy-egy friends rész, vagy jelenet a himym-ből. Tbbt-be annyira nem, de ez pl. határozottan. :)

mgitta - 2011. 11. 18. 21:38

Na jó, ez az 5×10 nagyon ott volt! Úgy látszik, mégis ki akarnak valamit hozni a szerzők ebből a Sheldon-Amy párosból. Szinte minden 2. mondaton hangosan röhögtem :)

Eltiron - 2011. 12. 10. 11:57

Ez az 5×11 határozottan rettenetesen rossz volt, értelmetlen, buta filler-epizód.

Pityuerez - 2011. 12. 10. 13:09

Eltiron: Akkor nem csak nekem volt csalódás az évzáró epizód, pedig ilyenkor általában remekelni szoktak az írók!

Katey - 2012. 01. 06. 02:49

Ne gyilkoljatok le, de én az 1. évadtól azt akarom, hogy Sheldon összejöjjön Pannyvel. Tudom, hogy így is épp elég vicces, de sztem csak dobna rajta és kicsit felkavarná az állóvizet és Pannyvel is tudnának mit kezdeni az írók.

Katey - 2012. 01. 13. 03:16

Sorry Penny. látom ez a kibeszélő nem nagyon megy. ahhoz képest mekkora közönségkedvenc a TBBT.

winnie - 2012. 01. 13. 08:30

de azért valljuk be, hogy nincs is sok mindent kibeszélni a történettel kapcsolatban:)

george - 2012. 01. 22. 17:02

Hát ez a 100. rész nem volt nagy szám. Kitalálhattak volna valami jobbat is.

Eltiron - 2012. 01. 23. 17:49

Kasza. Ez olyan gyalázatos merénylet volt a rajongókkal szemben, hogy nem vagyok hajlandó tovább nézni (rettenetesen dühös arc.jpg)

Eager - 2012. 01. 24. 20:10

Alapból megvetem a Penny x Leonard párost erre nem róluk szólt főleg a rész. Írják már át a szálakat, mert amióta mindenkinek szinte csaja van csak rosszabb a sorozat:

-Howard nem vicces, Bernadette megöli a karakterét
-Raj annál is kevesebbet szerepel mint aminél szokott
-Amyt meg ne próbálják tönkretenni azzal, hogy komoly kapcsolatot meg hasonló dolgokat vár el Sheldontól
– Leonard, Penny utáni képzelgéseit gyökerestől szüntessék meg

UI:Térjen vissza az eredeti felállás: 4 kocka+ a szomszédcsaj

mercer - 2012. 01. 27. 21:00

Most néztem meg az eheti S05E14-es részt és azt kell mondjam, hogy tök jó volt végig, persze nem változott radikálisan semmi az eddigiekhez képest, de jó poénok voltak és jól is volt összerakva. A szerkesztése is egész jó volt, nem voltak időhúzós részek, az egész rendkívül gyorsan lepergett. A Siri-s poénok például szerintem nagyok voltak így egy sorozatepizódba berakva.
Valaki aki esetleg nézte esetleg beírhatná, hogy neki hogy jött be, mert nekem tényleg jobban bejött mint az utóbbi néhány rész…

Eltiron - 2012. 01. 27. 21:14

Nyílván megnéztem én is (több mint 4 év után nem dobom el csak úgy, bár közel voltam hozzá) és hála istennek kimondottan jó volt.

Eager - 2012. 01. 28. 11:10

Most kitettek magukért, sokat röhögtem az epizódon. Sokkal jobb volt mint a múltheti. A Siri-s részeken szakadtam na és volt Kripke megint :D Legalább egy 8/10 nálam, csak így tovább.

donfranko - 2012. 02. 01. 16:40
Eager - 2012. 02. 04. 15:55

Végre kaptunk megint egy tipikus Big Bang részt. Se szerelem, se érzelmek. Csak Sheldon és az önzősége, Raj és Howard ökörködései mellett.

Nolan77 - 2012. 02. 05. 22:31

Elvileg a mostani epizód a 5×15(The Friendship Contraction) megdöntötte össznézőszámban az eddigi legnézettebb epizódot, ami a 3×17(The Precious Fragmentation) volt.

5×15 16,54 millió néző

3×17 16,31 millió néző

mgitta - 2012. 02. 10. 17:10

Huh, Shamy rajongóknak a mostani rész kötelező darabbá válik, az biztos :)

Amúgy azt tudtátok, hogy az Oscar-díjra jelölt Man or Muppet című dalban Jim Parsons is énekelt? Itt lehet megtekinteni youtube-on:

http://www.youtube.com/watch?v=cRTjksM3YAs&ob=av3n

Eltiron - 2012. 02. 24. 14:36

Ez a rész (5×18) kb. 12/10, végig fetrengtem rajta, egy csomó jelenetet vissza is pörgettem. Kib@szott zseniális volt! :DDD

symor - 2012. 02. 24. 23:12

Etiron véleményét megerősíteni jöttem ide, pedig nem is nagyon véleményeztem a Big Bang-et, de a mostani 18. rész után nem bírtam megállni.

Az 5×18 ugyanis évek óta az egyik legjobb epizódja volt a sorozatnak, egyszerűen minden a helyén volt benne.

Sheldon “lazulása”, na meg a bongó és Howard fantasztikus videochatjei egyszerűen lehengerlővé tették ezt a részt.

Már vagy 2-3 éve hasonló sem volt a sorozatnál, de ez sorra hozta a klasszikus pillanatokat, frenetikus hangulatot árasztott. Ilyet, vagy ennél sohasem rosszabbat a továbbiakban!

Nolan77 - 2012. 02. 25. 20:08

Én is csak méltatni tudom a részt, rég nem nevettem ennyit már. Kedvet kaptam,hogy kipróbáljam a bongót :D

Play bongos walking down the stairs

*crash*

Never play bongos walking down the stairs

Balika88 - 2012. 03. 04. 18:24

Sziasztok!

ezzel a sorozattal teljesen el voltam maradva…ezidáig… :-) pár napja elkezdtem az 1. évadtól nézni, mára elértem a 4. évad végét is, mindjárt kezdem az 5.-et :-)
a véleményem az hogy az 1. évad sírva röhögős :D a 2. évad első féléig kb hasonló nevetési rátát ért el nálam a sorozat, aztán a 2. felére kicsit visszább esett ez a dolog. A 3. évad szimplán jó volt, de nem voltak akkora nagy poénok benne amitől a hasam fogtam volna, vagy csak nem emlékszek rá :D a 4. évad viszont ismét olyan volt amin hatalmasakat röhögtem :D kifejezetten tetszett! :-) na mindjárt nekiugrok az S5-nek, és beérlek titeket a részekkel! :-)

Balika88 - 2012. 03. 05. 19:21

és utolértelek titeket, jöhet az 5×19.. :-) eddig teljesen jó az évad…na meg végre Penny meg Leonard nem kerülgetik egymást… jobb ők együtt szerintem!:-) Sheldon meg még mindig 1 őrült! :D :D

Nolan77 - 2012. 03. 09. 10:34

Gyerekek szerintem marha jó lett az 5×19. Raj egy akkora nagy igazságot mondott,ami akár jellemezhetné a sorozat eddigi alakulását :D Az ostor alkalmazás meg nagyon bejött.
10/10 a résznek, csak így tovább ;)

Balika88 - 2012. 03. 10. 12:32

Egyet értek Nolannel! Nagyon nagy rész volt! :D az ostorcsapáson mindig röhögtem, akárhányszor benyomták :D szuper rész volt!!

Benjy - 2012. 03. 11. 13:19

+1 Valóban nagyon jó rész volt.Nálam minimum 7/10.
Cooper Kupont mindenkinek!! :DD
“You’re right.I’m smart as a whip.”

Daneee - 2012. 04. 07. 16:28

Hawkingos rész nagyon nagy volt. :D

eLaNoR - 2012. 04. 14. 23:10

Az 5×21 zseniális volt :D

Eltiron - 2012. 04. 29. 13:19

5×22 – legszarabb epizód evör.

Nolan77 - 2012. 04. 30. 15:14

Tény és való, hogy az 5×22 a szar epizódok kategóriába tartozik, de sajnos volt már szerintem rosszabb epizód is.
Konkrétan a 100. előre behypolt jubileumi epizód okozott nekem nagyobb csalódást.

Nolan77 - 2012. 05. 01. 15:46

Az évadzáró már csak 2 részre van és a tartalma szerint: Leonard valami meglepőt fog mondani Pennynek a hálószobában.

Könyörgöm az alkotóknak:
a; Ne akarjon gyereket
b; Ne akarja Penny kezét megkérni

Ha ezek közül egyik is bejön tombolni foguk, hogy megint milyen szar irányba megy el majd a következő évad :ä

Nolan77 - 2012. 05. 04. 14:45

Nem is az évadzáróban hanem az 5×23-ban hangoztak el Leonard szavai. Eltaláltam a b; lehetőséget, de szerencsére nem lett belőle semmi.

A rész, amúgy nagyon jó volt, ezért nem is értem, hogy tudták a múlthetit ennyire elcseszni.

Benjy - 2012. 05. 06. 16:02

5×23 egy fokkal jobb volt előzőnél, de a Penny-Leonard incidens annyira súlytalan volt.Érezni lehetett, hogy egy helyben toporognak, és csak azért dobták be ezt az ötletet, hogy nekik is legyen valami szerepük a részben.

Waldi - 2012. 05. 11. 11:29
mgitta - 2012. 05. 11. 15:52

Gyöngyörű volt Bernadette ruhája, de nekem Pennyé és Amyé is tetszett :) Az meg jópofa volt, hogy ki(k) adták össze őket végül!

Csypi - 2013. 06. 27. 09:35

Nekem tetszett az első rész, a másodikat csak ma tudom megnézni :) és alig várom!
A legjobb sorozat! Bármikor meg tudom nézni, mindig jó kedvre derít. Tény, hogy a 4. évad gyengébb volt, mint az előzőek, de még így is nagyon szerethető.
Egyetértek azzal, hogy hiányozna Penny, ha kiírnák.
Számomra 7/10 volt az első rész és biztosan nem fogom elkaszálni!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz