login |

The Cleveland Show: kezdett a 3. évad – írta Flanker

2011. 09. 29. 20:13 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Olykor nehéz az élete egy-egy sorozat állandó vendégírójának. Mert ilyet csak az vállal, aki legalább kicsit, de inkább nagyon szereti: ezért öl bele sok időt, energiát az írásokba, szíve csücskének népszerűsítésére. Viszont nagyon észnél kell lenni, és szubjektivitás szemüvegét a sarokba vágni minden alkalommal, különben… Az objektivitás szemüvegével azonban gyakran együtt jár egy zacskó ásítás is, az olvasók részéről.

Animation Domination Peter Griffin?

Mindezzel nem panaszkodni akarok, csak kicsit bevezetni azt a szomorú tényt hogy a Cleveland Show évadkezdése kissé csalódás volt. Igaz ennek a magasra tett léccel (lásd 2. évad értékelő) maguk a készítők ágyaztak meg. A helyzet még közel se annyira vészes, mint a Family Guy-nál, de egy felvont szemöldökös ejnye-bejnyét megérdemel.

My phone died.. of AIDS.

Az alapötlet nem volt rossz: Cleveland rájön hogy (tetoválással is megerősített) öribarija, Peter Griffin jobban kerüli, mint próbaidős szatír a lányiskolát. Ebből kiváló, a nézőkre kikacsintó önreflektáló, egymásnak üzengető szatirikus poénok születnek, mint egy boxmeccs előtt. Vagy amikor az ember a testvére anyját szidja, aztán rájön hogy az az övé is. Sajnos ez a szál csak a rész elején és végén szerepel, furcsa levegőben lógó lezárással (ami azért nem áll messze az íróktól).

Örvendetes hogy Rallo és Donna önálló szálat kapott, kevésbé hogy ez unalmas és gyenge lett. Az pedig lassan kezd idegesíteni hogy sokadjára kell leírnom: a szereplők képernyőidejénél még a görög gazdaság is kiegyensúlyozottabb; Roberta és Junior másodpercekre tűnik fel. Egy évadnyitóban.. Nem tudok rájönni, hogy az írók ennyire bénák/ötlettelenek, vagy esetleg casting/gázsi okai vannak, de csak remélni tudom hogy nem kell többet felhoznom a témát mert már én is unom.

Ha valaki újabb, netán első esélyt szeretne adni a sorozatnak, akár csak a Family Guy csapat (kis részének) vendégszereplése miatt, ne ezen rész alapján ítéljen. A 6.5/10-es értékelésben minden jóindulatom és bizodalmam mennyi van.

Persze még nem kell ülősztrájkolnunk a FOX stúdiója előtt, a The Cleveland Show továbbra is szórakoztató és tartja a megkezdett vonalat. Aztán meglátjuk, hogy 10-12 rész után is így lesz-e és a nézettség alakulása figyelmezteti vagy felemeli az írókat. És mielőtt (akár teljesen jogosan) anyázni kezdenénk, tartsuk szem előtt: ha egy Ferrari 458-ból átülünk egy M3-s BMW-be, sok mindenben csalódni fogunk és “visszalépünk”; de még mindig jobb nekünk, mint az autósok 80%-ának.

8 hozzászólás Ne habozz!

Gevin - 2011. 09. 29. 23:45

Clevelanden kívül bármelyik Family Guy szereplőben több potenciál rejlett volna, szóval én néhány rész után hagytam a fenébe.

A kritika viszont marhára tetszett – ezt “Peter Griffin jobban kerüli, mint próbaidős szatír a lányiskolát” ha magadtól vetted és nem idézted/loptad, akkor pacsi!

Flanker - 2011. 09. 30. 06:49

@Gevin: Magam is ezt gondoltam. És az első 6-8 rész még gyengébb, kiforratlan, később indult be igazán. De nem beszéllek rá semmire, ha nem hát nem.
Örülök hogy tetszett az írás, jól esik ilyet olvasni…:)
A mondat saját, erre kínosan ügyelek, és jelzem ha esetleg mégse. Ha a nicknevem beírod a keresőbe, találsz még pár írást tőlem, abban is akad néhány jobb-rosszabb..:)

Flanker - 2011. 11. 04. 08:54

A viharos rész so-so, de a harmadik Halloweenes ütött keményen..:)

winnie - 2011. 11. 04. 09:05

random érdemes megnézni?

Flanker - 2011. 11. 04. 14:53

Winnie: szerintem igen. Nulla átívelő szál, és a főszereplők ismerete se kell hozzá.

winnie - 2011. 11. 04. 14:53

na, akkor bepróbáljuk.

Flanker - 2011. 11. 04. 15:20

Majd kommentben számolj be az eredményről..:)

OMG - 2013. 11. 05. 21:30

Hát már nem azért, de ezzel most mit akartál elérni?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz