login |

The Good Wife: kezdett a 3. évad – írta Nina

2011. 09. 29. 22:31 - Írta: vendegblogger

40 hozzászólás | kategória: kritika,

Harmadik évéhez érkezett  az egyik legintelligensebb országos sorozat, a The Good Wife. Az első szezontól kezdve lassú, de folyamatos, logikus építkezést tapasztalhattunk. Ez a folyamat a harmadik évadra ért be, fonta össze a szálakat, s lazított a szigoron, ahogy Alicia is a szoros frizuráján.

Bár még egyetlen részen vagyunk túl, az első benyomás mindenképpen pozitív; ahogy Alicia Florrick elmosolyodott, úgy jött a felismerés: ebben a szezonban sok minden megváltozik, leginkább magánéleti szinten. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

You’re happier without Dad.

A második évad végén összekuszálódtak az események, a forráspont hamar eljött s robbant is a bomba. Peter Florrick múltja tovább kísértett, megkeserítve ezzel több ember életét is. Alicia végső(nek tűnő) döntése nyomán egy család élete szakadt ketté s egy barátság szűnt meg, viszont elindult valami új is, Alicia és főnöke, Will között végre beteljesült a vágy.

Mivel ez a szeretősdi ’házon belül’ esett meg, megannyi konfliktus forrása lehet. A viszony titkos, ezáltal Alicia és Will instabil játékba kezdtek s mindketten tisztában vannak ezzel. Ennek a kapcsolatnak több oldala is van, remekül lehet használni például arra, hogy Will karakterét mélyebben bemutassák. Alicia a központi szereplő, minden köré összpontosul, ő az epicentrum, logikus tehát, hogy az eddig felszínesen megismert Will Gardnerre is több figyelem irányul.

Általában jellemző a sorozatra, hogy csak annyit mutatnak meg a karakterekből, amennyi szükséges, mégis remekül tálalják nekünk őket. Nincs hiányérzet amiatt, hogy nem ismerjük Kalinda gyerekkorát, szüleit vagy épp jól leplezett érzelmeit. Így volt ez Will esetében is, ám az első részben máris többet mutatott, mint eddig bármikor.


– We’re not like normal people, are we?
– What are normal people like?
– Emotional.
– You’re emotional.
– No.

A finom, apró  gesztusokból álló színészi játék nem csupán a nőkre jellemző a sorozatban, a férfiak is erősek, szuggesztívak és egytől-egyig professzionálisak. Különösen érdekes és minden bizonnyal nehéz a helyzetük, mert többségük pókerarcú ügyvédet, politikust vagy valamilyen hatósági embert alakít; Julianna Margulies Emmy díja sem a véletlennek köszönhető.

A második évadban elindult változások folytatódnak a harmadik évad elején is, talán jóval hangsúlyosabban, mint eddig. Alicia és Peter szétköltözése lavinát indíthat el, az előszele már érződik. Alicia maga is nagy változásokon esett át: az eddig viselt közönyös, szinte rideg álarc lehullik, a nő magabiztossága megmutatkozik: erősebb, határozottabb, boldogabb ember benyomását kelti. A magánélet szépen lassan belekeveredik Alicia munkájába. Ez elkerülhetetlen, egyrészt Will miatt, másrészt Peter kampánya okán. A házastársak szembekerülnek egymással, ami határozottan veszélyes játszma: ismerik egymást, s Peter nem is habozik kihasználni az ütőkártyáit felesége ellen.

Szinte biztosra vehető, hogy a harmadik évadban sokkal több konfliktus lesz Alicia körül, mint eddig. A türelmes, jó feleség szerepe már nem olyan kényelmes neki, és tudja, hogy innen nincs visszaút, nem választhatja újra Petert. Még akkor sem, ha meglehetősen bizonytalan abban, amit Will-lel csinálnak.

Úgy tűnik, a gyerekek ebben a szezonban is aktív résztvevői lesznek a sorozatnak; ők képviselik Alicia abszolút feminin oldalát, és bizonyára nagy részük lesz abban, hogyan alakul a család sorsa. Nem akarok előre vizionálni, de óhatatlanul eszembe jut néhány zsarolás és gyermekelhelyezési per – reméljük, a The Good Wife nem alapoz klisékre a továbbiakban sem. Azt se felejtsük el, hogy egy nagyon erős női karakter érkezése várható a későbbiekben, (Lisa Edelstein) aki csak tovább növelheti az amúgy sem alacsony színvonalat. Izgalmas évad elé nézünk, jöhet a folytatás!

40 hozzászólás Ne habozz!

meva - 2011. 09. 29. 22:52

Épp most fejeztem be a rész megnézését, és bennem is pontosan ugyanezek a gondolatok fogalmazódtak meg. Necces lesz az Alicia-Will dolog, főleg, ha Will-nek összejön, és “elkezd érezni”, akkor talán már nem lesz annyira profi a gorombaságban. Amúgy jó kezdés volt, teljes mértékben tartja a színvonalat a sorozat, egy valami nem tetszett csak. Alicia frufruja. Néha még fel is szisszentem :) De kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb gondom a Good Wife-fal kapcsolatban :D Annyi még, hogy azért Kalinda múltja nekem mindig is birizgálta a fantáziámat, baromira érdekelne, hogy hogy lett ilyen.

symor - 2011. 09. 29. 23:20

Végre valaki foglalkozik az oldalon a The Good Wife-al!

Régóta váratott magára, hogy elfoglalja a helyét a rendesen posztolt sorozatok között, szóval kösz mindezt Nina :)

Jelentem a sorozat az elmúlt két évadjával és a kezdő harmadikkal is tartja magát a legszínvonalasabbak között. Meg merem kockáztatni, hogy a The Practice-ot leszámítva az utóbbi húsz év legjobb ügyvédes sorozata a The Good Wife. Ezzel a Damages pedig a harmadik helyre szorult a kínálatban, meg úgy egyáltalán a televíziózás történetében a rangsort illetően. A The Good Wife pedig mindezt a megbecsülést női szereplőinek köszönhetően érte el, akik félelmetes profizmussal emelik a sorozat színvonalát oda, melyet immár tartósan képvisel.

Margulies karrierje legnagyobb teljesítményét nyújtja a hidegszép, összeszedett Alicia szerepében, míg Archie Panjabi a sorozat igazi felfedezése félelmetesen kemény, többsíkú és rejtélyesen a szexi Kalinda-ként.

A mellékszereplők hasonlóan utánozhatatlanok:
Christine Baranski-n kívül alig tudnék más színésznőt mondani, aki úgy tudná képviselni a női tekintélyt és felnőtt humort, hogy közben ne veszítsen a szerep sem a komolyságából.

A férfiak közül számomra még mindig Chris Noth viszi a prímet, annak ellenére, hogy legtöbbször csak perceket tölt egyetlen epizódban. North mégis valami olyan furcsa gravitációval bír, mellyel hiteleséé válik a szerepben. Valójában még mindig ő az egyetlen férfiszínész, aki felér Margulies karakánságához.

Will, legyen bármennyi szimpatikus Josh Charles teljesítménye, halovány egy partner Alicie számára. Emiatt egy percig sem hiszem el, hogy ebből bármi tartós lesz kettejük között, és abban sem kételkedem ezt az évad írói is tudják. Ez magyarázhatja North szerepben tartását is.

A gárda új állandó tagja ezzel együtt természetesen minden más férfiszereplőt elhalványít. Alan Cumming intelligens alakításához, mely egyszerre jeleníti meg Eli Gold sokszínűségét és hajszolt játékosságát sem North, sem pedig Charles nem ér fel. Cummingot nagyszerű döntés volt beemelni a sorozatba!

Ha pedig már nagyjából végigvettem a szereplőket Matt Czuchry-ről sem feledkezhetek meg, aki továbbra is bicskanyitogatóan tenyérbemászó és megbízható Cary.

A 3. évad egyik újdonsága lehet, vagy legalábbis remélem az lesz Jill Flint szerepeltetése, mint nyomozó. Szeretem az ilyenfajta erős női szerepeket, és nem utolsó sorban Flint rendkívül kellemes látvány, főleg ha csábítgatni kezd :)

winnie - 2011. 09. 29. 23:27

“legalábbis remélem az lesz Jill Flint szerepeltetése, mint nyomozó.”

háát, tippre elég korlátozottan lesz jelen, mert a royal pains-t egy ideig még nem fogják kaszálni. sajnos. és azt is sajnálom, hogy kelli giddish-t besorozták a law and orderbe. bár csak az egyik szemem sír.

symor - 2011. 09. 29. 23:40

Winnie, még jó hogy írod Flint kevertem Kelli Giddish-el, én barom :)
Giddish, ha legalább annyiszor megjelenik a sorozatban, mint anno Scott Porter tette már elégedett vagyok. Porter nekem kicsit hiányozni is fog, Panjabival remekül eljátszadoztak a 2. évadban.

Habár Flint sem semmi egy nő, Kalinda jó ízlését dicséri :)

barátfüle - 2011. 09. 30. 00:08

Nina! Köszi az írást, és az idézeteket is. Ezt megint nagyon eltaláltad.
Nekem tetszik az új good wife, és bár a kapcsolatuknak én sem jósolok sok jövőt, azért jó látni így Aliciát.

A frufru…hát én is felszisszentem, amikor megláttam nyáron a frufrus képet. :)

.tnm - 2011. 09. 30. 00:19

Biztos én vagyok a kakukktojás, de én pont fordított elvárásim vannak a sorozattal szemben. első évadban például a nagymama kavarásai, a sok klisés konfliktus, ami a kommunikáció hiányából adódott mind-mind arra ösztökélt, hogy kaszáljam a sorozatot, ami eddig mentett az a szakmai munka, az ügyek okosak voltak, jól adták elő, képesek voltak újra és újra értelmes csavarokat bevinni, miközben nem rúgták fel a logikát, tetszetősen ábrázolták az esküdtszék munkáját, stb. voltak valóban (happy end szempontjából is) elvesztett ügyek, amire mondjuk pl. a bűn rossz Drop Dead Diva 3 évad alatt nem volt képes.
ugyanígy a cégen belüli szervezkedés is fifikásan lett megírva, a kampány is hasonlóan élvezhető volt. ha már! talán az egyetlen kiemelkedően élvezetes, érdekes karakter, akinek a magánéleti szálát ugyanannyira sikerült eltalálni, mint a szakmai produkcióját az Eli Gold. az a figura arany (a színész is jól hozza, de elsősorban arra gondolok, hogy sokkal konzekvensebb, életrevalóbb, erősebb személyiség mint bárki más a sorozatban)

nem is lennék meglepve, ha a sorozat végére vele hoznák össze a címszereplőt, némi fanyar humorként arra nézve, hogy ki és milyen célból hozta be Alicia életébe.

Nina - 2011. 09. 30. 07:38

Frufru az ősz epic fail-je, ennyi, bocs, Julianna.;-P

Kukabúvár - 2011. 09. 30. 09:03

A SOA mellett a legjobb sorozat!!!

Neoprimitiv - 2011. 09. 30. 09:08

El kellene kezdenem újra nézni. Anno valahol a harmadik rész táján álltam le, a kissrác titkolózása annyira idegesítően klisé volt, hogy az az egésztől elvette a kedvem.

napocskin - 2011. 09. 30. 15:13

Az egyik legjobb sorozat, az biztos. Én most daráltam nyáron, és el voltam képedve, hogy maradhatott ez eddig ki az életemből. Fantasztikusak a karakterek is és a színészek is (nekem egyedül Chris Noth nem jön be, de valószínűleg nem azért, mert rosszul játszik, hanem mert nem kedvelem, mint színészt). Annyira furcsa volt az a párbeszéd, amit Nina is idézett, Kalinda és Will között, mert valóban nekem is az járt a fejemben közben, hogy vajon mi az, ami ennyire megfogta Aliciát Willben. Nekem is az az érzésem, hogy csalódni fog ebben a kapcsolatban. Ami legjobban érdekel, hogy alakul majd Alicia és Kalinda barátsága (az előző évad egyik legjobb jelenete volt, mikor Kalinda rájött, hogy elveszítette Alicia barátságát, és összetört; biztos a karakter előélete és totokzatossága miatt is, de az a pár másodperces jelenet nagyon nagyot ütött). Ja, és az is nagyon érdekel, vajon Cary hogy és mit tud majd kavarni.

És a frufru tényleg borzalmas. Értem én, hogy azt akarják vele illusztrálni, hogy Alicia megváltozott, de kitalálhattak volna valami jobbat.

tulipán - 2011. 09. 30. 16:22

Neoprimitiv: a gyerekek tényleg szörnyű gázosak! tekerj olyankor bele, megéri :)

naughtyL - 2011. 10. 01. 16:02

Szentségtörés! juj nem szabad tekergetni rész közben!! És különben is, azért elég fontosak a gyerekek.

Nagyon vártam, és Nagyon tetszett!!

Minden karaktert külön imádok. az elejétől kezdve érzem, hogy ügyesen, és sunyin hozzák közelebb őket. Mindenkinek érdekel a sztorija.

Will annyira kevés Alicia-nak/hoz, hogy nem is érdemes sorolni a miérteket. Meg talán túl régóta érlődött, ez a “vajon milyen lenne a másikkal” dolog, szerintem.

Örülök, hogy Peter továbbra is szerves része a történéseknek, mert rohadt jó a karakter, és Chris Noth-t meg öröm nézni. És ő a méltó “ellenfél” Alicia számára.

Azonnal jöhet a folytatás.

Memari - 2011. 10. 01. 19:04

Neoprimitiv: tessék pótolni a lemaradást! :) A gyerekek nekem sem jönnek be, de el lehet őket viselni.

Nyáron ledaráltam az eddigi 2 évadot, s már nagyon vártam a folytatást. Azt is el tudtam volna képzelni, ha Alicia és Will éjszakája nem így sül el.
De azért már látni, h nem minden van rendben Willnél, és az utolsó tükörbenézős jelenetnél Alicia is mintha elbizonytalanodott volna, h tényleg ez az, amit akar?
A tárgyalásos jeleneteket mindig nagyon élvezem, s a Alicia-Carry-Peter trió ezt képes überelni.

Végre egy okosan építkező, ívet bejáró és a múltat nem elfelejtő sorozat, várom a folytatást!

marcilu - 2011. 10. 03. 14:33

Valami nem stimmel a Good Wife-fal nekem. Az első évad isteni volt, aztán a másodikban Kalinda háborúja a másik nyomozóval nagyon elrontott valamit. Most meg a jogi szál volt borzasztóan kapkodós, érdektelen. Remélem, nem lesz tendencia. A karakterek nagyon jók, ez még mindig nagyon megy a készítőknek, Alan Cummingot és a szerepét istenítem.

sorifan - 2011. 10. 08. 18:45

Szuperjó a sorozat. Én azért nem legyintenék Willre. A Kalindával folytatott ominózus beszélgetésen simán átmentem. Felfogtam mit mond Will, de arra gondoltam, hogy a régi kapcsolatairól beszél. Ők annyira titkolóznak most Aliciával, hogy még névtelenül sem céloz magukra Will egy beszélgetésben. Meg aztán olyan friss ez az új kapcsolatuk, hogy még csak élvezik – szerintem. Will mindig ott állt Alicia mögött és támogatta. Nem egyszer horkant fel ezért Diane is. Amikor Tami barátnője az érzelem mentes kapcsolatot erőltette, látszott, hogy Will nem ilyesmire törekszik. Amikor feltűntek a barátnők, Will még akkor is beszúrt egy olyan mondatot, hogy “választani mindig lehet”. Szóval szerintem ő még szerelmes.
Viszont kíváncsian várom, mit tudunk meg majd a múltjáról. Két részben is keményen céloztak rá, hogy nem volt mindig jó fiú. Abban is biztos vagyok, hogy Lisa Edelstein új karaktere is mellé fog szegődni.
Alicia házassága – szerintem – véget ért. Nemcsak megcsalta a férje, de egy országos hírű botrányba is keverte ezáltal. Alaposan megalázták. Ez az új Alicia, aki szépen halad előre a karrierjében, ezt már nem nézi el neki.
A. Cumming játékát élvezettel nézem.

Memari - 2011. 10. 09. 00:53

A 2. rész is dicsérni való. Alicia és Will, ráadásul az a 2 tárgyalási mód-nagyon tetszik, ha valami újdonságot, kevésbé ismertet mutatnak be. Ha közel ilyen szintet hoznak az évad folyamán nem panaszkodhatunk. :)

sorifan - 2011. 10. 09. 11:23

Nagyon élveztem azt a részt, ha jól emlékszem Felmentés volt a címe, ami azzal kezdődött, hogy az esküdtek összeülnek. És ahogy tanácskoznak, beszélnek a tárgyaláson hallottakról, úgy elevenedik fel a történet is. Ez sem szokványos megoldás.
Mennyit nevettem azon a részen, amikor Diane, Will és a másik két ügyvéd összeesküvést sző Derek Bond ellen. Ahogy a válóperes ügyvéd elhessenti az odatévedőket, mondván ez itt nem dohányzó, összeesküszünk.

fan8 - 2011. 10. 14. 22:09

Az egyik legjobb sorozat manapság! Minden rész arany. Csak én vagyok aki támogatja az Alicia/Will kapcsolatot? ;D

barátfüle - 2011. 10. 18. 18:23

fan8: Szerintem nem vagy egyedül. Legalább ketten vagyunk. :)
A mostani rész aranyos volt Alica-Will vonalon. És végre Diane is kapott egy kis játékidőt.

fan8 - 2011. 10. 24. 19:30

barátfüle: de jó! :)

atillaahun - 2011. 10. 24. 21:35

Egyetértek azzal, hogy a legjobb most futó sorozat, és mondom ezt amellett, hogy nálam eddig a Dexter abszolút első volt. Viszont a mostani évad eddig nem nagy szám, ellenben ezzel, minden rész és jelenet valóban élvezet. :)
Főleg most a legutóbbi Sweeney-s, hatalmas volt.

sziszi0129 - 2011. 10. 25. 11:52

örülök hogy Lisa E-t ilyen jó szerepbe tudták rakni, ahogy látom ő is élvezi a figurát:)

lux - 2011. 11. 02. 08:03

Nagyon tetszik ez az évad. Az új ügyvédcsajjal csak a True Bloodban futottam össze, akkor kellőképpen irritált, itt egyelőre annyira nem. Kiváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. Lisa-t jó látni nem Cuddyként, látszik rajta, hogy élvezi ezt a kicsit bunkóskodó(jobb nem jutott eszembe) szerepet. Várom már nagyon a “véleményem szerint” bírót meg Michael J Fox vendégszereplését is. Cary mint helyettes államügyész? Lesznek ebből még gondok. :)

papsapka - 2012. 01. 14. 15:28

A héten daráltam le ezt a sorozatot, nagyon jó:D A bírók a kedvenceim, ők minden évadban hozzák a formájukat. Amúgy csak én érzem azt, h. Wendy Scott-Cart szívlapáttal kéne agyoncsapni? Annyira idegesítő,nem értettem, miért kellett visszahozni, de most a 11. résznek tetszett a befejezése. Remélem rendesen kibontják a szálat, és visszaviszik Eli-t Peterhez, hogy neki segítsen, szegénykém el van veszve az ügyvédi irodában :D Denis O’hara a kedvencem amúgy :D (TB-be játszotta Russel Edingtont, itt meg az egyik bírót, a véradásos része hatalmas volt :)
Nagyon jól át van gondolva az egész sorozat, szerintem évekre előre megtervezték az írók, ki hogyan alakul át.

Maccs - 2012. 01. 25. 20:25

Eli Gold karakterének kellene egy spinoff, hatalmas figura, az egysorosai és a dühkitörései hatalmasak :D
Viszont Jackie engem elmondhatatlanul idegesít, néha eljutok arra a pontra amikor kedvem lenne belebokszolni a laptop képernyőjébe.. :D

mgitta - 2012. 01. 31. 22:17

Olyan sokáig halogattam a darálását, aztán ősszel elkezdtem és hát mit ne mondjak, nem csalódtam :) Hatalmas meglepetés volt, egyik kedvenccé nőtte ki magát. Intelligens, okosan felépített, finom humora van kiváló színészekkel.
Ez a rész is nagyon tetszett, Eli-David Lee küzdelem egyre jobb :)

oxigen - 2012. 03. 06. 09:08

Ismét egy jó rész… Imádnivalók a hugocskák :D

naughtyL - 2012. 03. 14. 14:09

Annyira jól tartják az arányokat még mindig.

és mostanában elég erősek a cold open-ek is. meg maguk az ügyek is jól vannak felépítve.

az egész cégnek, meg Will-nek is nagyon jót tett ez a kis levegő váltásos kényszer szünetecske.
A hugai tényleg nagyon készek, de az lesz jó, mikor kiderítik, hogy Alicia az a bizonyos.

jó, hogy most Kalinda meg Cary is hanyagolva volt, mert megint várom, hogy velük foglalkozzanak.
Amúgy a cégnél nagyon jó arcokat szedtek össze, David Lee-vel még lesz egy meg két összetűzése Alicia-nak..

a gyermekek is pont annyit vannak, amennyi szükséges.

Érdekes volt a mostani rész végén Alicia meg a régi ház/élet emlékeinek felidézése. Mert még mindig nem döntött Peter sorsa felől.
Én tuti nem költöznék vissza.. de ugye a gyerekek szava igen sokat nyom.

jöhet a folytatás!!

Tris - 2012. 04. 03. 16:05

Ez a legújabb Matthew Perry-s rész bejött nagyon és pozitívan csalódtam a “jóbarátban”. Jól áll neki ez a kissé negatív szerep. Végre egy olyan drama, ahol új arcot is mutathat (a Studio 60-ben pozitív szereplő volt, meg a cirkuszos borzalomba is)

Szóval jó hogy marad a maradék 3 részre… Remélem azokba is hozza magát.

Azért jó figyelni, hogy a sorozatban milyen sokfajta neves főleg vígjátékból ismert színész tud nagyon alkotni… Nemcsak a jól megírt szerepek, hanem szerintem maga a GOOD WIFE feeling is kihozza belőlük… bár ez csak lehet beleképzelés a részemről… :)

Criss - 2012. 04. 03. 17:55

Én örülök ennek a kényszerszünetnek Will részéről…a testvérei nagyon viccesek voltak! :) És milyen életszerű jelenet: lehet, hogy felépítettél egy ekkora céget, otthon viszont te vagy a “kisöcsi”, akit lehet szekálni. :D
Szerintetek az évad végén melyik férfi fog Alicia mellé szegődni?
“Nemcsak a jól megírt szerepek, hanem szerintem maga a GOOD WIFE feeling is kihozza belőlük… bár ez csak lehet beleképzelés a részemről… :)” Nem hiszem, hogy csak beképzeled…nekem is ez járt a fejemben, mikor néztem! :)

Tris - 2012. 04. 03. 18:39

Criss: lehet akkor 2-en képzeljük bele :)))

Nohea Lani - 2012. 04. 08. 13:11

A sorozat egyszerűen fantasztikus…Nem tudnék rosszat mondani róla! Egyértelműen ez lett a kedvenc…A karakterek igen jók és az ügyek is nagyon érdekesek…mindig hoznak vmi újat! Sajnálom, h kint nem vmi jó a nézettsége, de megnyugtató h lesz 4.évad! :)

barátfüle - 2012. 04. 22. 19:38

Matthew Perry milyen kis szenya lett. De jól áll neki! :)
Lesz itt még magánéleti vájkálás a kampány szent nevében.

darwinka - 2012. 04. 30. 22:25

Megint ütős évadot szállítottak. Az egyik kedvencem mostanában.

tulipán - 2012. 05. 01. 11:37

és az évadzáró nektek?
SPOILER!!!!!!!!!!!
sztem egy kicsit össze-vissza volt, mert voltak benne a TGW-ra annyira jellemző visszafogottan ütős jelenetek (a liftnél az osztálytalálkozó, a kiscsaj a gyerek-mobilban) de valahogy a Kalinda szál túlzottan titkolózós volt, és azért ezt a pert nagyon beznézte a Lock&Gard.
szóval, számomra nincs olyan nyitva hagyott szál, ami miatt ANNYIRA várnám az új évadot, mert az Alicia-s kérdés nem olyan izgalmas. a Kalindásról túl keveset tudunk (tényleg az a kérdés,h. túléli-e?), a Lock&Gard mint cég nem annyira érdekes, a kormányzóságról keveset tudunk, szóval egy kis cliffhanger jó lett volna.
SPOILER VÉGE
mindezekkel együtt, ANNYIRA várom az új évadot, hiszen a legzseniálisabb sorozat sztem a BostonLegal óta, de akár a WestWinghez is szívesen hasonlítom. :)

JRC - 2012. 05. 01. 12:38

Évadvége SPOILER ON Amelyik részben kiderül, hogy Matthew Perry is indul a kormányzói posztra sokkal inkább illett volna utolsó epizódnak, mint a még azt követő kettő. Megint azt vettem észre, hogy a névleges főszáll illetve az Alicia vonal vagy éppen a tárgyalótermi jelenetek közel sem érdekelnek annyira, mint azok a mellékcselekmények, amit éppen az aktuális mellékszereplők köré építenek. Az irodán belüli hatalmi harc (Julius, Eli, David Lee) az évad csúcspontja volt. Vagy éppen Will testvéreinek felbukkanása; Tascioni bolond ügyvéd jelenetei (ez már azért is érdekes, mert Martha Pimpton karakterével meg el lehet üldözni a képernyőtől); Lisa Edelstein is maradhatott volna tovább. Végül a Kalinda dolog, amivel kapcsolatban már volt aki cápaugrást emlegetett az utolsó rész miatt, amit elég esetlegesnek éreztem. Kezdve az adóhivatal vizsgálatának kurta lezárását és a véletlenül előbukkanó csekket.OFF

Viszont legalább Jill Flint visszatért egy röpke időre.

sorisorifanfan - 2012. 05. 02. 21:36

Nekem is ez lett a legjobb sorozatom. De nagy pech 3 hetes szünetet tartani közben. Utána az ember vagy túl sokat vár, vagy lankad az érdeklődése. Nálam az első és második rész felfelé ívelt, de a 3. sajnos stagnált. Kevés az igazán érdekes szituációban a párbeszéd, dolgok történnek, anélkül, hogy el is hinnénk. Bírom, hogy olyan szereplőket is beletettek,akiktől még a bicska is kinyílik némely néző zsebében. Én speciel Danára voltam ilyen allergiás. :-)
Rendszeresen olvasok külföldi fórumokat, ahol a TGW rajongók írnak. A legtöbbször előfordult kritika az, hogy ha már 2 évadon keresztül azon filózhattunk, mikor jön össze Alicia és Will, akkor ebben az évadban 3 rész után hirtelen szakítani, az nem hihető. Erősebb okot kellett volna kitalálni. A gyerekek nem bébik, és az anyjuk most sincs egész nap a sarkukban! Amennyire Aliciát ország-világ szeme láttára megalázta a férje, nehéz elhinni, hogy mosolyogva most ő javasolja, szálljon ringbe és ő támogatja.

JRC - 2012. 05. 03. 17:42

Jobb ez így, hogy Alicia és Will kapcsolatának vége szakadt, mint hogy rátelepedett volna a sorozatra. Az viszont igaz, hogy nem volt túl hihető a zokszó nélküli száll elvarrása.

tulipán - 2012. 05. 03. 18:15

hát, végül is végig az volt a duma, h. csak szex, no szerelem, de egyet értek, hirtelen lett vége.
Alicia támogatása Peter felé valóban elég gázos, de sztem pont erről szól Eli munkája: milyen az imidzs, amit bevesznek a népek.
azért sajnálom. jó pár voltak.

sorisorifanfan - 2012. 05. 03. 22:48

Bármibe le mertem volna fogadni, hogy az utolsó részben Aliciának és Willnek lesz egy jelenete, ami egy pillanatig tart majd, és jelentőségteljesen összenéznek, vagy megfordulnak egymás felé, csakhogy a Willicia fanok kapjanak egy kis reményt. :-)Ez lett az utolsó liftes jelenet!
Nekem még az jutott eszembe, hogy el tudnám képzelni Aliciát a politikai pályán. Mondjuk az 5. résztől.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz