login |

Az okostelefonos junkie megmentője: Tv Show Favs

2011. 09. 30. 23:55 - Írta: Hooligan

59 hozzászólás | kategória: kütyü

Hol is tartottam? Ebből mikor is jön az új rész? Ezt már láttam? Hol a fenében is hagytam abba? Jé, én ezt a sorozatot is nézem!?

Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy ezeket a kérdéseket szinte minden junkie feltette már legalább egyszer, de inkább többször. Hiába jó a memóriánk, előbb vagy utóbb eljön az idő, amikor már képtelenek vagyunk észben tartani az épp nézett sorozatainkkal kapcsolatos, alapvető információkat. A darálás alatt álló vagy bepróbálás alatt lévő sorozatokról már nem is beszélve. Ilyenkor jönnek a jegyzettömbök az asztalon, a színezett Excel táblák, a speciális könyvtárszerkezetek a vinyón, esetleg a szép színes tapadós matricák a falon… stb.

Ahogy látom Ti is bevettek minden fortélyt. Én is kipróbáltam a fentiek szinte mindegyikét, de nem voltam elégedett egyikkel sem és az online lehetőségek sem jöttek be annyira. Valami olyanra volt szükségem, amely mindig naprakész és pontos, illetve bárhol és bármikor elérhető, szerkeszthető. Valami olyan, ahol vezetni tudom az általam nézett majdnem 50 sorozatot, plusz a darálni várókat és azokat, amelyeket mindenképp el kell kezdenem nézni.

Hosszú hónapok teltek el a keresgéléssel, már-már fel is adtam, hogy valaha is találok ilyesmit, míg egy szerencsétlen véletlen, konkrétan egy telefonváltás következtében megtaláltam a megoldást. A neve Tv Show Favs, és minden okostelefonos junkie-nak kötelező, mivel minden benne van, amire egy sorozatfüggőnek szüksége lehet.


A program használatához regisztráció szükséges, mivel adataink és beállításaink online tárolódnak. Ez azért jó, mert egy esetleges újratelepítés vagy készülékváltás után nem tűnnek el az adataink. Miután megcsodáltuk az indítóképernyőt és az átlátható menüt, nincs más dolgunk, mint utoljára összeszedni az általunk épp nézett/darált sorozatok listáját és felvinni az alkalmazásba. Ráérősebbek persze akár az összes eddig látott sorozatukat is betáplálhatják. Én is elbohóckodtam vele egy darabig, aztán feladtam. A My Favs menüpontban később beállíthatjuk, hogy épp hol tartunk a sorozatokban, melyik évadot vagy részt láttuk legutóbb.

Egyébként minden sorozatnak van adatlapja, amelyen megtalálhatóak az általános információk: az epizódlista, a tartalmak, illetve a szereplők, sőt egyes sorozatepizódoknál még a vendégszereplők listája is. Ami még szebb, hogy a program beállításai lehetőséget adnak arra, hogy ezeket az információkat magyar nyelven is elolvashassuk. Vagy valami hasonlón.

A tovább mögött folytatom a további funkciók leírását.

A programban természetesen megtaláljuk a saját kis kalendáriumunkat is, amelyben megnézhetjük a következő epizódok sugárzási időpontját, akár két hétre előre (tetszőleges időzónás beállítással!). Ezeket exportálhatjuk más naptárakba, illetve különböző riasztási módszereket állíthatunk be akár minden egyes sorozathoz. Ha mégsem szeretnénk ennyire a jövőbe látni, de főleg nem 4x kattintani érte, akkor ajánlom a figyelmetekbe a program hasznos kis mini alkalmazását (widgetét), amelyet bárhová elhelyezetünk a képernyőnkön. Hátránya hogy csúnya, nem piszkálható, de főleg nem görgethető, cserébe átméretezhető.

A leghasznosabb funkciót a To Do menüpontban találjuk. Itt egyszerűen nyomon tudjuk követni hogy melyik sorozatban épp hol tartunk, illetve egy pipálással frissíthetjük is a listánkat, amit több szempont alapján is sorrendbe állíthatunk. Nálam ugye a nézettség foka szerint van rendezve, kiszűrve azokat a 100 százalékos állapotú sorozatokat, amelyeknek még nincs új része, illetve már rég befejeződtek, szüneten vannak, stb.

Mint látható, egyszerre tudom vezetni az épp adásban lévő sorozataimat, a daráimat, illetve az újranézés alatt álló pácienseket. A felső sorból kiderül az is, hogy még nyugdíjas éveimben is lesz mit néznem. Ha esetleg mégis valami csoda folytán befejeznék minden sorozatot, akkor sincs gond. Egyrészt itt a Sorozatjunkie, ahol mindig találok valami újat, illetve a program maga is felkínál egy TOP 200-at, amelyet a felhasználók nézett sorozataiból állított össze. Még egy social funkció is van bónuszként: hozzácsatolhatjuk pofakönyvünket, így „csekkolásainkkal” gyorsan és olcsón mehetünk ismerőseink idegeire. Na de ha már szóba kerültek az anyagiak…

A program kétféle verzióban használható. Az egyik egy trial verzió, mely 14 napig teljes funkcionalitással működik. A 14 nap elteltével azonban korlátoz: elvesztjük az emlékeztető funkciót, a Facebook kapcsolatot, a csodálatos magyar fordításokat, illetve a skineket sem használhatjuk. Véleményem szerint a két hét bőven elég arra, hogy eldöntsük kell-e nekünk az alkalmazás, vagy inkább mégsem.

Ha fullosan szeretnénk tovább használni, akkor egy doboz, középkategóriás cigi áráért, 620 forintért a miénk lehet. Minden hibájával együtt. Mert bizony az egyetlen nagy hibát eddig elhallgattam. A programnak folyamatosan élő netkapcsolatra van szüksége. Nyugi, nagy forgalmat nem generál, de akkor is kell neki. A készítők egyébként dolgoznak az offline használaton is, csak kicsit be vannak havazva. A másik hibája, hogy bizonyos nem amerikai sorozatok nem mindig up2date szerepelnek a listában, viszont később frissülnek, így például az ausztrál faktor részeit is be tudom pipálgatni. Szóval ez belefér.

A végső verdikt? Mindenképpen ajánlott. Számtalan egyéb alkalmazást kipróbáltam korábban, de már csak ezt használom. Úgy vélem, jelenleg ez a legjobb, legtöbbet tudó androidos alkalmazás a piacon. Lustáknak itt a letöltési lehetőség:

UPDATE 1.: Tehát, ha tetszik a progi, akkor a már letöltött program mellé vedd meg a “TV Show Favs Premium Key” nevezetű programot, kulcsot.

UPDATE 2.: Limitált ideig a cikkben szereplő árral ellentétben FÉLÁRON veheted meg, 320-380 forintért. Most vagy soha? :)

59 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2011. 10. 01. 01:11

kicsit mintha tul lenne bonyolitva. a myeps kelloen letisztult, egyszeru es nagyszeru, csak mivel a tvrage-re tamaszkodik, az ottaniaktol fugg, mi mikor kerul fel (a gyerekcuccok es az ausztral sorozatok szoktak lemaradni/kimaradni neha). illetve nem tudom, a myeps mobilon hogy muzsikal, de ha van wifi meg egy bongeszo, ketlem, hogy gond lenne vele. (bar azt sem ertem, minek ez mobilra, hacsak nem azon nezed a sorozatot es azonnal ki akarod pipalni.)

Tusk - 2011. 10. 01. 05:13

myeps mobilon is tökéletes :) egyszerű és könnyen kezelhető. Én is azt használom. Net nélkül is lehet böngészni a listád, csak jelölni nem lehet :) De még így tv sorozatos téren az intoNow ami nagyon jó, 10-15 másodperc hangból megmondja mit nézel és kiírja twitterre és/vagy fb-ra ám tárolni sajnos nem tárolja, viszont akár filmeket is megmond, amik mostanában tv-ben mennek amerikában.

Deino - 2011. 10. 01. 06:14

Nem mintha nem lenne a Marketen vagy három MyEpisodes app :D az egyik egész használható is, ha jól emlékszem.

korovjov - 2011. 10. 01. 08:30

Nálam is a myepisodes.com vált be.

m76 - 2011. 10. 01. 08:30

Én is myepisodest preferálom, a másik, hogy nem igazán értem miért kéne okostelefonra vinni a nézett sorozatokat, mivel nézni úgyis csak otthon a gép előtt / tv előtt tudok. Ha meg már a gépen nézem miért ne frissíthetném ott a listámat kényelmesen nagyképernyőn, minek ehhez okostelefonos alkalmazás?

pajzi - 2011. 10. 01. 08:43

+1 myepisodes.com ;)

En egyebkent egy ficsort szeretnek az osszes ilyesmihez: “sorozat ajanlo”.

Megvan nekik sok-sok ember sorozat nezo szokasa. Annyi kene (ill. ez mar csak opcionalis lenne), hogy az ember pontozza maganak mondjuk 1-5-ig, hogy mennyire szerette/ti es ennek alapjan mas emberkek listajabol ajanlasokat adhatna.
Mondjuk en szeretem 5-os szinten X 6db sorozatot, Gipsz Jakab szinten ugyanezeket szereti, plusz van nala egy 7. is a listaban, akkor feldobhatna, hogy erdemes lenne nekem is beprobalni azt a 7-et.

Hulyeseg? Vagy letezik mar hasonlo? :)

Llew - 2011. 10. 01. 09:07

Stargate = idegen árutovábbítási rendszer
Óriási

alPi - 2011. 10. 01. 09:10

Basszus, most nézem, hogy csak Androidra van. iOS-re nincs valami hasonló free app?

Hooligan - 2011. 10. 01. 09:15

“(bar azt sem ertem, minek ez mobilra, hacsak nem azon nezed a sorozatot es azonnal ki akarod pipalni.)”

Mivel extrém mennyiségű sorit nézek, így bizony néha mobilon, vagy utazás közben, laptopon nézek sorikat.

Nina - 2011. 10. 01. 09:15

Heh, jellemző, eszembe sem jutott a telefonomra ilyesmit keresni, de most majd! :))) Miért ne legyen junkie a telefonom is, ha már minden az körülöttem. ;-)

Hooligan - 2011. 10. 01. 09:16

Btw, lehet h bonyolultnak tűnik így első olvasatra, de egyáltalán nem az, próbáljátok ki a trial verziót és meglátjátok.

.tnm - 2011. 10. 01. 09:59

ingyenes és a már meglévő MyEpisodes profilunkat vezérelhetjük vele:

http://code.google.com/p/my-episodes-watch-manager/

Sammer - 2011. 10. 01. 10:32

Valami iOS alá rakható hasonló programot keresnék én is (valami offline funkció se ártana (itouch)) ha tudtok írjatok már! :D

Bogyó_ - 2011. 10. 01. 10:48

iTunes Store-on nincs. :( valami iOs alapú, hasonló dolog nincs?

teddike - 2011. 10. 01. 10:55

Köszi, ezt kipróbálom, nagy baj nem lehet belőle.

fetomy - 2011. 10. 01. 11:08

valami ilyesmi program windowsra nincsen a myepisodes-on kívül?

fym_ - 2011. 10. 01. 11:11

itv shows (http://www.itvshowsapp.com/) , iOS-re.

Hunnenkoenig - 2011. 10. 01. 11:16

Iphone-ra ez jol nez ki pl:

http://itunes.apple.com/us/app/tv-show-tracker/id334565283?mt=8

De ha beirjatok iTunes keresöbe, hogy “TV Show Guide” kaptok egy csomo talalatot.

En is szetnezegetek most, mert nekem is kene lassan valami ilyesmi.

Hunnenkoenig - 2011. 10. 01. 11:22
Hunnenkoenig - 2011. 10. 01. 11:33

OK sorry. A “Peel” a masodik amit linkeltem, az egy nagy fos.

Csak amerikaiaknak, csak kabel csatornankent es csak az adott pillanatban.

Inkabb egy tv ujsag, mint egy interaktiv sorozat adatbazis

rinty - 2011. 10. 01. 11:36

Épp a fordítójával szórakozok zseniális
The Big Bang Theory: “Mindez kezd megváltozni mikor egy szabadszellemű szépség nevű Penny költözik a szomszédba”

Doctor Who: “és lehet összetéveszteni az csak egy ember az utcán” “Az orvos ment bolygók megélhetésért”

teddike - 2011. 10. 01. 11:52

Első tapasztalatok alapján, tetszetős a progi, pár sorozatot megadtam, korábbi évadokat is könnyű volt pipálni, tetszik a felület. Felkínált egy olyat, hogy ad-mentes változat, ez 380 Ft körül mozgott, és gondolom még erre jönne egy hasonló összeg a végleges változathoz, igaz?

Tök jó amúgy, hogy nagyon könnyen meg lehet találni egy adott rész leírását esetleg guest list és hasonlók. Köszi Hooligan!

Jadro - 2011. 10. 01. 11:55

Akkor lenne tökéletes, ha lenne webes felülete is. Jól látom hogy az nincs neki ugye? Akkor marad a myep….

dqdb - 2011. 10. 01. 11:56

A legtöbb ilyen alkalmazás ott bukik meg nálam, hogy nincsen különválasztva az acquired és a watched státusz, mint a MyEpisodeson. Ez tud valami ilyesmit?

Hooligan - 2011. 10. 01. 11:58

teddike: örülök hogy bejön. :)

Elvileg ugye most a “trial” verziód van fent, ez ingyenes. Hogy teljes progi legyen, meg kell venned a “TV Show Favs Premium Key” appot. 320 forintot ír most ki nekem erre.

Hooligan - 2011. 10. 01. 12:01

Hoppá. Mikor az írás készült (1-2 hete), akkor még annyiba fájt a kulcs, tehát 3 dolcsiba. Most féláron kapható, limitált ideig.

*** FALL TV SALE! 50% OFF FOR A LIMITED TIME ***

winnie - 2011. 10. 01. 12:18

ha nekem annyit ír, hogy nem találja (a vonalkódra is), akkor jelentheti azt, hogy az op.rendszer (vagy mi van a telefonoknál) nem elegendő hozzá? (igen, a telefonokhoz is ilyen láma vagyok:)

teddike - 2011. 10. 01. 12:29

326 Ft volt egészen pontosan. :)

Wolverine - 2011. 10. 01. 12:39

winnie, ha megmondod, milyen telefonod van, kiderül :)

tonyrulez - 2011. 10. 01. 13:00

Én a SeriesGuide-ot használom, ami teljesen offline, net csak akkor kell, ha egy új sorozatot adunk hozzá. Néhány sorozatnál van magyar nyelv itt is, meg jó kis widget. Amíg ennek nem lesz offline verziója, addig marad az.

winnie - 2011. 10. 01. 13:02

wolverine: motorola milestone

Hooligan - 2011. 10. 01. 13:07

Akkor meg is van a gond, neked 2.0-ás androidod van, ennek meg 2.1-es kell minimum. :(

Frissíteni esetleg próbáltad már?

winnie - 2011. 10. 01. 13:09

aha, értem, csak meglep, hogy akkor eleve kvázi 404-es hibával küld haza, mintha nem is létezne a program, market keresője sem találja – jobb lenne, ha megtalálná, csak jelezné, hogy az nem nekem való:)

frissítés: mondom, láma vagyok, netre és melóra jó, tovább nem próbálgattam. (mondjuk a system updates-ben valami connectes hibaüzenettel intett be az előbb.)

Hooligan - 2011. 10. 01. 13:13

Ez mondjuk tényleg érdekes. Nekem azért jelzi hogy ha nem okés. (Samsung GT-5510)

Annyi lehet még esetleg, hogy ha nem itthon vettek a készüléket, akkor a market lokalizációs problémázik. (A készítők lehet h bizonyos helyeken nem tették elérhetővé a szoftvert.)

Halfer - 2011. 10. 01. 13:15

SeriesGuide szerintem is jobb, ennyire nincs bonyolítva, külön ablakban jelzi hogy éppen mi van neked hátra, jelzi mi ment le az elmúlt időben és mik jönnek. Teljesen logikus és jó felépítésű. Szvsz jobb app Androidra, mint a post témája.

winnie - 2011. 10. 01. 13:21

huli: itthon vettem, plusz más cuccok megjelennek, mással nincs probléma. esetleg, ha van még cucc, ami 2.1-re jó, akkor azzal kipróbálhatom, hátha azt sem találja:)

.tnm - 2011. 10. 01. 13:23

@dqdb és @Jadro

amit fent linkeltem, az -mivel myep-en alapszik- külön választja

Hooligan - 2011. 10. 01. 13:24

Halfer: szerintem ez egyáltalán nem bonyolult, sorozatonként fél perc belőni a dolgokat (mit láttál, kérsz-e értesítőt, stb.) és kész is. Aztán már úgyis csak a todo listát nézed.

winnie: azért átküldtem az apk-t, próbáld ki, hátha.

Ptya - 2011. 10. 01. 13:31

@winnie:
lépj be marketre gépről, és tallózd ki az alkalmazást. ha be vagy ott jelentkezve, akkor bal oldalt kéne lennie egy olyan boxnak, hogy kompatibilis-e a készülékeddel. valszeg ez a gond, mert nekem is ovlt egy program (milestone xt720 – frissitve) ami nem volt jó rá, és mobilon marketen elő se jött.. fura :)
amúgy ha van időd és türelmed nem olyan nehéz felfrissíteni a telót, de egy programért nem érdemes :)

Jadro - 2011. 10. 01. 14:01

.tnm: Köszi azt ismerem és meg is van, csak valahogy lehetne kicsit összetettebb, színesebb és szagosabb. Ezért gondoltam, hogy megnézek mást is. A webes felülete viszont a legjobb eddig nekem. Ez nálam a fontosabb végülis. :)

kindrusz - 2011. 10. 01. 14:48

szerintem a Boxee a legjobb igaz az gépre van és a mobilunk csak távirányítóként funkcionál, de akkor is ez a legjobb, még a sorozatainkat/filmeinket is belistázza, magától

Bogyó_ - 2011. 10. 01. 14:53

találtam iOS-re egy tök jó progit. next episode a neve. ajánlom mindenkinek! :)

Tschöppy - 2011. 10. 01. 16:40

Winnie: nekem is Milestone-om van, és megtalálta egyből, sima market kereséssel (egyébként még a saját site-jukon is Milestone a promokép :)

Egyébként jónak tűnik, csak épp lassan húzza le a To Do részben az epizódok adatait. Ez persze lehet netkapcsolat-függő is, bár elég bika wifi van itt az irodában. Megpróbálom mingyárt mobilnettel.

Tusk - 2011. 10. 01. 16:45

kindrusz – És ha nem mented az appdataból (ami átlagusereknek nem egyszerű..) akkor újratelepítéseknél felejt is mindent, és nálam egyébként is újra cachelésnél néha leresetelte a sorozatokat amiket láttam. Ráadásul az teljesen offline is és lokális, szóval baráttól nem tudod megnézni hol tartasz ;)

McFly - 2011. 10. 01. 16:49
Gattaca - 2011. 10. 01. 17:00

android nálam nem jött, WP7 viszont igen.
ezt a sorozat követő progit használom, és ajánlom ezen a platformon.

TV Show
http://www.youtube.com/watch?v=wBGQHpW0uAg

dqdb - 2011. 10. 02. 00:31

tnm: köszi, azt az alkalmazást próbáltam már korábban, és nálam sajnos nem működött jól. Üresen jelent meg a watch list tartalma, míg a sorozatcímeknél hibátlanul listázta az összes MyEpisodeson felvettet.

Közben észrevettem, hogy a SeriesGuide is open source, lekaptam a forrását, és gyorsan belehegesztettem két számomra fontos feature-t (ignore show és acquire episode), bár még egy kicsit szépíteni kell rajta. Majd átküldöm a módosításokat a fejlesztőjének, remélhetőleg berakja (ha nem, akkor marad a kézi patchelés és fordítás minden új verziót követően). Ha ezzel készen vagyok, akkor középtávú tervként megpróbálkozom a MyEpisodes integrációval, de ez nem biztos, hogy egyszerűen és könnyen járható út lesz, mert a program és a weboldal két különböző adatbázissal dolgozik, és simán elképzelhető, hogy nem tudom a thetvdb.com és a tvrage.com azonosítóit összepárosítani.

JuhG - 2011. 10. 02. 21:10

egy progi vált be nekem a legjobban: ted.nu
elindítod, megnézi, van-e új rész, leszedi és már nézheted is, teljesen automatikus, kiszűri a kamu fájlokat és eddig szinte tökéletesen működik. ajánlom mindenkinek

Gab - 2011. 10. 03. 10:29

Myeps tökéletesen működik androidon. Én böngészőből használom, de van kliensprogram is.

bounty123 - 2011. 10. 03. 11:41

Nekem marad a myepisodes.com pc-n használva, de végszükség esetén azt is meg tudom nézni a mobilomon is. De ez a cucc is pöpecnek tűnik, jó hogy van választék.

annak5604 - 2011. 10. 03. 12:19

Még februárban vettem meg a progit. Számomra egyszerűen tökéletes. (Social funkciókon lehetne fejleszteni.) És egyáltalán nem bonyolult használni, minden szükséges funkció könnyen elérhető és egyértelmű. Más progikat nem ismerek, mert emellett igényem sincs rá. :)

Tiko - 2011. 10. 03. 13:17

Én egy más jellegű progit ajánlok, hátha valakit érdekel (ha off törölhetitek). Ez nem rendszerezésre van, hanem egy check-in gomb-bal lehet az éppen nézett sorozatot megjelölni. Ezekért a becsekkolásokért matricákat lehet gyűjteni. Vannak egyszerűen megszerezhetőek és limitáltak is. És most jön a lényeg: ha összegyűjtesz 20 matricát akkor azt postázzák a levélcímedre(remélhetőleg ide is ér és nem tűnik el a posta útvesztőjében). Ha valakit érdekel a http://getglue.com/ címen találja. Van Androidos és Iphone-os app is valamint neten is csekkolhat.

Jó matricavadászatot :Tiko

Thomas - 2011. 10. 04. 11:35

Tusk: Hogy tudtad feltenni az “IntoNow” programot? Nekem ugyanis kiírja, hogy ebben az országban nem lehet telepíteni. Vagy Magyarországban lehet, csak nekem azért nem engedi, mert német a mobilom?

Hooligan - 2011. 10. 21. 15:49

Nem tudom mennyire figyelitek, de az utóbbi időben számos frissítésen esett túl a program, amik mocskosul jók, főleg a widgetet piszkálgatták a fejlesztők:

Többek közt:

– Új widgetek, most már scrollozhatóak,
– akár a hátterüket is lehet piszkálni
– + még új funkciók is beépítésre kerültek.

– Ja, és jobban kezeli mostantól a program a képeket is. Frissítsétek, vagy töltsétek le kipróbálásra.

Hooligan - 2012. 02. 07. 12:10

Van még itt valaki rajtamon kívül? :)

Folyik a 3.0-ás verzió béta teszte. Elég kemény ráncfelvarráson esett át a progi, de más nyalánkság is van. Többek közt offline mód (!), bookmark lehetőség (pl.: ha aktívan nem nézünk valamit, akkor ide sorolhatjuk be.), új widgetek, stb.

Így néz ki: http://dvdhooligan.tumblr.com/post/17205580730/javaban-zajlik-a-tvshowfavs-3-0-betaja-nyami

RexpecT - 2012. 09. 06. 09:33

Hooligan:
Egész jól néz ki az új is, úgy látom megkapta a Google Holo témát :)

Timu - 2012. 09. 06. 17:00

iOS-ra TVshow Time :)

Usi - 2013. 02. 19. 21:33

Sajna most szűnt meg a támogatottsága Android 2.1-re, pedig ez volt az egyetlen napi szinten használt progim.. :(

Nikki - 2013. 08. 31. 16:50

Filmekre is kéne valami.. volt egy nagyon szuper, mooveez.ca csak sajnos megszűnt, s vele együtt az egész listám :/ Bocs ha off, csak nem tudtam hova írjam..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz