login |

Nikita: kezdett a 2. évad

2011. 09. 30. 21:26 - Írta: Desmond Wallace

37 hozzászólás | kategória: kritika,

Nincs itt semmi látnivaló! Ezzel a rövid tőmondattal tudnám talán legfrappánsabban jellemezni a 2. évad kezdetét. Igaz, hogy némileg változott a felállás az évad végére, de a lényeg ugyanaz maradt: a Nikita egy lightos akciósorozat. El lehet nézegetni, ha nincs jobb, de nem az igazi, ennél már sokkal jobbakat is láttunk korábban. Ha még nem láttad az új évad első részét, akkor nem is vesztettél semmit.

Persze nem tudjuk még, hogy a forgatókönyvírók mit is tartogatnak számunkra ebben az évadban. Tavaly a pilot se volt túl erős, aztán a folytatás hozott egy kis javulást a történetben. Remény tehát itt is van a javuló folytatásra, de az biztos, hogy én nem fogom hetente követni a pálcikalábú keménycsaj akcióit. Ennél több kéne a jó szórakozáshoz.

Egyszerűen nem sikerült felcsigázniuk az érdeklődésemet ezzel a nyitóepizóddal, semmi extrát nem nyújtott a sztori. A történet tehát unalmas volt, a színészi játék pedig még mindig hagy maga után némi kívánnivalót. Igen, Shane West arcjátéka még mindig “zseniális” – valaki igazán szólhatna már neki, hogy ne erőltesse a szúrós tekintetet, mert csak röhejessé válik tőle az egész karaktere.

Én úgy érzem, hogy nem sok erő van már ebben a sorozatban. Még mindig a Divíziót próbálják tönkretenni, aztán nézhetjük az egyes részekben, hogy éppen milyen akciót hajtanak végre – ezek az akciók azonban nem túl izgalmasak. Azt meg le merem fogadni, hogy Percy bácsi nem sokáig fog a tévé előtt kuksolni.

A 2×01 legjobb pillanata egyébként Birkhoffhoz köthető, de 5/10-nél semmiképpen nem ért többet az epizód. Klisés, unalmas részt láthattunk, ami csak arra volt jó, hogy egy sorozattal csökkentsem a nézendő sorozatok számát. Részemről tehát egyelőre ennyi lesz a Nikita. Nem kaszálom végleg, de nem valószínű, hogy folytatni fogom a sorozatot.

37 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2011. 09. 30. 21:29

“Dillon Casey (Sean Pierce) előlépett állandó szereplővé a Nikita-ban.”

ez volt hírekben. ki ez a srác?

Chloe Wolfe - 2011. 09. 30. 21:34

A sorozatban egy új karakter, Lydnsy Fonseca-nak lesz majd love interest a srác, de hogy pontosan mi a szerepe, azt nem jegyeztem meg :)
Amúgy amint megláttam azt a képet Shane West-ről, hangosan felröhögtem :D Az a fej tényleg röhejes :D

toxi - 2011. 09. 30. 22:24

winnie

Ha jól emlékszem öt küldték a fejesek a Divízióba hogy felügyelje a Nikita utáni hajszát vagy talán a doboz utánit most nem tudom pontosan.

Én egyébként megvoltam elégedve az 1 évaddal nem tökéletes de azért a heti 40 percet megérte.Valahogy a 2×01 nekem se jött be de én azért maradok hátha javul és lesz ez még jobb is.

Dani - 2011. 09. 30. 22:28

Ha Birhoffot behoznák Nikitáék mellé állandó segítőnek, akkor az emelné a színvonalat. Szeretem a Nikitát, de a 2×01 kicsit gyengus lett.

Neton - 2011. 09. 30. 22:30

Birkhoff atomjó belépőt produkált. Meg utána mikor Shane West közölte h nem velük dolgozik, na ott hangosan röhögtem. Várható poén volt, de nekem bejött. A rész tényleg nem volt nagy eresztés, bár ahogy a csajt simán lábon lőtte meg kitörte a karját az laza volt, még nekem is fájt. :D

djzsuzska - 2011. 09. 30. 22:39

“ki ez a srác?”

Az Oversight (Divízió felettes szervezete) embere, akit azért küldtek a Divízióba, hogy megfigyelje és jelentse a Divízió akciót.

Az epizódról: egyetértek Desmonddal, ez bizony nagyon gyenge évadnyitó volt. A sztori unalmas volt, a színészek meg mintha elfelejtettek volna játszani a nyári szünet alatt.
Nagyon remélem, hogy ennél csak jobb lesz a folytatás.

Dani - 2011. 09. 30. 22:43

Nekem kifejezetten tetszett 7/10 et adok rá. A vége is kellőképpen izgalmas volt számomra. NEm voltak elvárásaim, így csalódni se tudtam.

m76 - 2011. 09. 30. 23:13

Valóban nem volt egy kiemelkedő rész, de talán jobb is így. Én nem szeretem azt a sorozatépítési módszert, hogy évadnyitóra meg záróra odatesszük magunkat ami közte van meg felejthető. Miért törvényszerű az, hogy az évadnyitónak fúde ütnie kell? Tudom, tudom nézettség az évad során csak szökkenni szokott, és ezért teszik oda magukat ilyenkor általában, hogy több nézőt megtartson a sorozat, de junkie szemszögből semmi jelentősége, ne költsék el az összes puskaport meg pénzt az első részre ha utána csak vegetálni tudnak másik 5 részen át.

kiskiraly - 2011. 09. 30. 23:30

Ha egy sorozatot “realtimeban” nézed és nem évadonként darálod, akkor fontos szerintem. Felvázolja, milyen átívelő szál lehet, mikre lehet számítani…. stb.
A jó (premier)epizódhoz pedig nem feltétlenül van szükség nagyobb költségvetésre, csak jobb írókra :)

Jozso - 2011. 09. 30. 23:44

Kár, hogy olyan valaki ír véleményt, akinek már az első évad se nagyon jött be. Ez így csak egy felesleges nyafogás…

winnie - 2011. 10. 01. 00:13

OFF

“Kár, hogy olyan valaki ír véleményt, akinek már az első évad se nagyon jött be. Ez így csak egy felesleges nyafogás…”

neked megvolt a lehetőséged arra, hogy véleményt írj, de így nem tudjuk meg, hogy szerinted jó-e a sorozat vagy sem, hogy tetszett-e a rész vagy sem – vélemény híján pedig inkább ez a komment tekinthető feleslegesnek. és nyafogásnak:)

és az is kár, hogy olyanok kommentelnek, akik olyanokat írnak, hogy “a 2×01 nekem se jött be” vagy “a 2×01 kicsit gyengus lett” vagy “ez bizony nagyon gyenge évadnyitó volt” vagy “nem volt egy kiemelkedő rész”?

nem mellesleg, miért lenne kár? végülis lehet olyan blogot is csinálni, ahol csak 10/10-es kritikák vannak és lehetne rózsaszín az egésznek az alapszíne. a kritika írásához nem az kell, hogy valami bejöjjön. sőt. más kérdés, hogy értelmezhetetlen “nem jött be”, hiszen még ez a rész is teljesen korrekt, 5/10-es érdemjegyet kapott – az előző évad 6/10-ese, a finálé 7/10-ese után. (efölött már tényleg nincs sok érdemjegy.)

Bagosz - 2011. 10. 01. 07:15

Nekem bejött az évadnyitó.Még talán jobb is volt, mint az első évad részei.Birkhoff kiemelése kockából jó húzás,illetve Amanda és Percy szembekerülése is jó ötlet.Egy gonosz helyett kettő lett.Alex idegesítő a keménykedésével,de rá is fázott.Tetszett,hogy Nikita helyretette.
7/10

Jozso - 2011. 10. 01. 08:47

winnie:
Ok, nem kell felkapni a vizet.
Én azért nem írok véleményt, mert nem tudok. Viccesnek, élvezhetőnek, jól megalapozottnak kellene lennie, de sajna nem vagyok egy Leslie. L. Lawrence.
Nem azzal van bajom, hogy a 2×01 le van húzva, simán lehet, hogy tényleg gáz a rész. (Nem akarom én kézzel-lábbal védeni a sorozatot, persze, hogy megvannak a hibái.) De egy olyan embertől ezerszer jobban elfogadom, akinek bejött az első évad és ahhoz viszonyít. Itt már az elején az arcomba kapom, hogy:
“El lehet nézegetni, ha nincs jobb, de nem az igazi..”, “én nem fogom hetente követni a pálcikalábú keménycsaj akcióit”, “…csak röhejessé válik tőle az egész karaktere”. Ezek kőkeményen az első évad kritikái is. Ha innen indul a vélemény, miért fogadjam el amit később ír, hisz már itt merőben eltér a véleményünk.
Bocs az OFF-ért, ez csak az én véleményem és a legkevésbé sem Desmond ellen irányult.

symor - 2011. 10. 01. 09:10

Desmond Wallace-t csak ne tessék szapulni azért, mert csalódni látszik az új Nikitában.

Tulajdonképpen csodálom, hogy eddig húzta. Mi több szerintem a sorozat valódi színvonalát illetően kicsit rózsaszín szemüveget is hordott nem egy véleményénél.

Mert mi tulajdonképpen a Nikita 2010-’11-ben?

Egy tucattermék, semmi kiemelkedő, semmi meghökkentő. Nagyjából teljes mértékig kiszámítható, nyavalygó hömpölygés az egész, amiben a legbarátibban is középszerű szereplők bűnös módon lebutított és rossz értelemben “lightos” akciókban vesznek részt. Az akciókoreográfus (kézitusa- és tűzharcjelenetek tervezője/tervezői), már ha egyáltalán létezik ennél a sorozatnál ilyen, golyót és három réteg szántóföldet érdemelne a feje fölé.

Nikita elvesztette a vonzerejét, elvesztette a veszélyességét. Semmi szüksége sincs ennek a sorozatnak az akciókultúra ilyen ikonizált nevére, ha az eredeti karakter értékeit ennyire mellőzik. Maggie Q figuráját nyugodtan hívhatnák akár Bambinak is, akkor sem lenne sokkal kevesebb köze Nikita valódi alakjához.

Olyannyira felbosszantott az új Nikita, hogy nem régen elővettem a jó tízéves La Femme Nikita sorozatot Peta Wilsonnal. Az akkori (’97-2001) kanadai-amerikai feldolgozásnak szinte semmi költségvetése nem volt a 2010-ben kezdődőhöz képest. A televíziózás rohamos fejlődését megelőzően született az LFN, mégis, mennyivel gondosabban írták meg annak a sorozatnak a fordulatait és mennyivel figyelmesebben kezelték annak szereplőit.

Áá, mindegy azt hiszem, már én sem bosszantom magam tovább az új Nikitával :)
Egyébként, ha valaki tényleg kíváncsi mi születhetett volna ebből a sorozatból értőbb kreatívákkal, az nyugodtan tréningezheti a fantáziáját Besson eredeti moziján (kultdarab). Hova tovább még az amerikai feldolgozásán is az ifjabb Fondával, ami szintén lekörözi ezt a mostani sorozatot.

Az igazán jobb Nikitára vágyók pedig nosztalgiázzanak a régi La Femme Nikitával, bár ezt már kifejtettem:
http://www.sorozatjunkie.hu/2011/09/11/la-femme-nikita-irta-symor

Bandita - 2011. 10. 01. 13:13

“a Nikita egy lightos akciósorozat. El lehet nézegetni, ha nincs jobb, de nem az igazi, ennél már sokkal jobbakat is láttunk korábban”

Én még csak a Nikita első évadánál tartok (Viasat3), de nekem eddig nagyon bejön. Csak érdekelne, hogy milyen jobb akciósorozatok vannak? Most ezt mindenféle gunyoros felhang nélkül kérdezem, mert tényleg érdekel.

winnie - 2011. 10. 01. 13:20

bandita: kérdezd azt, hogy milyen akciósorozatok vannak:)) mert annyira, de annyira kevés van. sajnos, teszem hozzá. mondjuk a fenti mondat gondolom a korábbiakra is utal (24, alias – ezekkel el lehet lenni egy ideig:), amik véget értek. akció most a nikita mellett strike back, valamennyire a hawaii five-0, jön majd a transporter – lehet, hogy van még, de nem jutnak eszembe. (spooks, talán.)

m76 - 2011. 10. 01. 17:34

@symor

Felőlem is lehetne akár bambi is a sorozat címe attól még nézném, mert nincsenek akciósorozatok. Azt a keveset ami van meg kell becsülni, és ez szerintem fényévekkel jobb mint mondjuk a h5o.

winnie - 2011. 10. 01. 17:37

ezt én is írtam a h50-nál, de nem hittek nekem:)

Desmond Wallace - 2011. 10. 01. 18:44

Bandita: Strike Back. Azt érdemes nézni.

Jozso:
Az 1. évadra 6/10-et adtam. Voltak benne gyenge részek is, de kiemelkedőek (7/10) is. A végét már darálva néztem. Lehet, hogy úgy érdemesebb is nézni.
Most azért nem fogom folytatni, mert van jó pár olyan sorozat, ami jobb, vagy nagyobb potenciál van benne, így inkább azokat folytatom.

Bandita - 2011. 10. 01. 19:03

winnie, Desmond Wallace: köszi a választ
A H50-t nézem, a Strike Back-et majd lecsekkolom. A legnagyobb bajom, hogy a legtöbb akciósorozat egyben zsarusorozat is, amiktől egy picit herótom van. Azért is üdítő számomra a Nikita, mert itt nincs rendőrség/FBI/helyszínelők, stb. A Transportert is ezért (is) várom.

Desmond Wallace - 2011. 10. 01. 19:26

Bandita:
Nem tudom, hogy láttad-e az Aliast, de azt nagyon ajánlom. Mérföldekkel jobb, mint a stílusában hasonló Nikita.

symor - 2011. 10. 01. 23:04

Alternatívák Bambi helyett:

1. Strike Back
– a jelenleg futók közül a legjobb!

2. Person of Interest
– ígéretes újonc, az eddigi részek alapján mindenképp.

3. Rush
– az ausztrálok ajándéka, ezt hívom én jobb “lightos” akciósorozatnak.

Ez már három kapásból, amire érdemesebb odafigyelni!
A h5o pedig tényleg szar, úgy ahogy van, akár az új Nikita.

ferike - 2011. 10. 03. 20:35

Nem sz.r a H50 és a Nikita. Két kedvenc

pizsamasbanan - 2011. 10. 05. 15:40

A 2X02 az egyik legjobb Nikita rész volt eddig, ha nem a legjobb. 8/10

FredT - 2011. 10. 08. 14:00

Először is az új Nikita nem szar, aki annak tartja az vak. (Már bocs) Másodszor pedig egy bosszantó hír: a VIASAT3 úgy néz ki 5 rész után elkaszálta a sorozatot, mert volt olyan hülye, hogy a VV sávjában vetítették.

winnie - 2011. 10. 08. 14:34

más meg azt írja, hogy aki szerint nem sz*r, az vak. kinek higgyen az ember? egyszerű, vagy tetszik, vagy nem, de ettől még senki nem lesz vak.

ha eltűnt, akkor annak az a magyarázata, hogy másoknak sem tetszett. a vv sávja a többi 40 csatorna műsorát nem bántotta, s eleve most még nem is nagyon nézett a vv, plusz a vv előtt az rtl nézettebb volt a nikita időpontjában.

kiváncsi-fáncsi - 2011. 10. 10. 15:46

Nem egy Alias! Ez tény, de nekem tetszi! (Nem nézhetem újra meg újra meg az Aliast)
A most adottak közül szerintem is ez az egyik legjobb akciósorozat. A második évad eleje meg kifejezetten tettszett, nem számítottam rá hogy így folytatják. Remélem lesznek benne visszaemlékezések is, hogy mégis hogy született meg ez a mostani felállás!

DQ - 2011. 11. 07. 17:52

Köszi a tippeket, most néztem meg a Strike Backet, tényleg jó.

zokni - 2011. 12. 25. 12:30

Az érdekelne ,hogy Percy ,hogy kap teát meg öltönyt meg mondjuk,hogy fürdik abban az üvegdobozban? :D egyébként nekem nagyon tetszik ez a második évad eddig. 10/7,5

lena - 2012. 01. 14. 19:11

Pont mostanában gondolkoztam azon, hogy az első évad jobb volt, mint a második, de az utóbbi 4-5 rész darája után azt kell mondjam, hogy Niki egyre jobb lesz, főleg az utolsó rész lezárása volt váratlan.

zokni - 2012. 01. 22. 19:40

2×12 nagyon jó rész volt!( 10/8) Részről részre jobb a sorozat. Nagyon eltalálták a főszálak. Vannak kisebb hullámvölgyek de jobb mint az első évad.

zokni - 2012. 01. 22. 19:40

*főszálakat

f.fredericks - 2012. 02. 22. 20:28

Ez a 2×15 eddig az évad csalódása. :/ Pedig nagyon rápörögtem, de elbaszták.

SPOILER ON

A régi programról, és a régiekről szinte semmit nem tudtunk meg, ez annak tükrében, hogy Origins volt a rész címe elég ciki. Carla unszimpatikusabb, mint Amanda, akit pedig utálni kéne, de ez a csaj, egy fanatikus idióta, akit csak a programja élteti, amiről mint már fentebb írtunk semmit sem tudtunk meg, mi a különbség a hősök meg a gyilkosok között, hiszen az ő embereik is gyilkoltak. Az, meg hogy a végén rohán Percyhez, olyan kiszámítható volt, mint Rafa Nadal győzelme a Roland Garros első fordulójában. Birkhoffnak le kellett volna lőnie a francba, és akkor ettől az idióta száltól lazán megszabadulhattunk volna. Most megint fog menni a nyűglődés, hogy ki kivel van. Pedig az utóbbi pár rész elég jó volt, sőt kifejezetten tetszett, de ezzel tönkre vágták az egészet. Arról már nem is szólok, hogy ha Semak emberei voltak az egész hotelben, akkor hogy szökött meg Alex. Meg miért csak 1 embert küldtek a kinyírására az elején. Minimum 2, de inkább 3, hiszen Ari is ki akarta nyírni, szóval ne jöjjenek nekem azzal, hogy meg akarta menteni.

SPOILER OFF

A következő részben valami nagyot kell adniuk az alkatóknak, mert kb 2,5-3 pontot bukott ez az évad, és így már az ötöst sem éri el, pedig már majdnem 8/10 volt. A rész 3/10, de csak azért, mert volt benne hokicsapat, Alex meg Amanda. :) (ja és kemény Birkhoff, akinek volt egy hét idézete gyanús beszólása: “Gogol thugs in trench coats, Gogol thugs in suits, Lord Voldemort.)

f.fredericks - 2012. 03. 26. 09:39

SPOILER ON

Végülis Birkhoff csak egy részt késett. :D:D:D

SPOILER OFF

f.fredericks - 2012. 04. 01. 15:21

A 2×17 nagyon jó volt. Simán 8/10. Nem kell ide Percy, meg Carla. Az egyedüli negatívum, hogy nem volt Birkhoff és Roan.

Kíváncsi vagyok mit hoznak ki az évad végére.

Timy - 2012. 05. 01. 14:36

2×20 Remek rész volt megint. Nagyon csalódott lennék ha nem kapna 3. évadot.

Whitelighter - 2012. 05. 14. 19:53

A 02×20 rész végén jó volt látni a csipet-csapatot egyben ahogy lazítanak, bár én hiányolom Owen karakterét. Remélhetőleg visszatér még.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz