login |

Pilot: Fresh Meat

2011. 09. 30. 12:37 - Írta: CyClotroniC

27 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

It’s just, with both, it feels like we’re double-bagging. Cucumber’s already in the shopping bag, maybe we could take it out of the cellophane?

Az igencsak szegényes amerikai pilotok sorából kiábrándultaknak érdemes lenne egy pillantást vetni az angol Channel4 új dramedy sorozatára, a Fresh Meat-re, mely hat manchesteri egyetemista életét mutatja be, akik egy közös lepukkant házon osztoznak.

A sorozatot a Peep Show készítőinek köszönhetjük, akik egy igen furcsa elegyet kevertek ki a nagyon is szokatlan hangulatú pilotra, amit leginkább a Skins és az európai független komédiák keverékeként tudnék jellemezni, bár ez se fedi le teljesen az összképet.

A Fresh Meat legnagyobb erénye, hogy fogalmad sincs, hogy a következő percben mi fog történni, mert tele van furcsábbnál furcsább karakterekkel, akiket igen nehéz kiismerni csupán 40 perc után, de legalább nem húzhatjuk rájuk a kétdimenziós kliséjelzőt. A mindenttudó Howard a ház őslakosa, akihez odacsapódik majd a lelkes, eltökélt és közvetlen Josie, a kissé stréber, de mindenre nyitott és lazulni akaró Oregon, a bántóan egyenes, nyers és mindent félvállról vevő Vod, az egoista és annyira-laza-hogy-majd-szétesik JP, valamint Kingsley, aki leginkább élvezni szeretné az életet, de tele van bizonytalansággal és frusztrációval.

A szerethető és normális indie-filmes vonalat főleg Josie és Kingsley kapcsolata hozza, akik feltehetőleg előtérbe lesznek tolva a továbbiakban is. A Skins-szel ellentétben a Fresh Meat nem az ész nélküli önrombolásról, drogozásról, ivásról, bulizásról és szexről szól, hanem egy fokkal realisztikusabban mutatja be az egész életmódot, noha a fenti lista mindegyik pontja megjelenik életszerű, de mégis megmosolyogtatóan különc formában, elvégre egy dramedy-ről beszélünk, ami néhol tele van eszméletlenül kínos, épp ezért remek poénokkal is.

Az első 5-10 perc többek számára elrettentő lehet, hiszen hat ismeretlen akkor találkozik egymással először, így nem igen tudnak miről beszélni azon kívül, hogy ki kávézik, és ki teázik reggelente. Aztán persze az első kocsmázással már fellazulnak a dolgok, és elkezdik kibontani a rendkívül érdekes karaktereket, akik között biztosan talál mindenki kedvencet magának. Már, ha egyáltalán megkedveli a sorozatot, ugyanis továbbra is a legnagyobb előnye és hátránya egyben a különcsége, de ha valakit elkap a hangulata, az nagyon elégedett lesz vele.

A pilot talán nem ütött annyira, mint anno a Skins-é, de ez főleg annak tudható be, hogy itt nem egy összeszokott társaságot ismertünk meg, hanem egymás számára vadidegen embereket, akiknek az élete előttünk fog összefonódni majd a legkülönbözőbb módokon. A kezdés mondjuk 7,5/10 volt , és csak a nyitás okozta bizonytalankodás és óvatos tapogatózás miatt nem hozta azt a nyolcast, de hihetetlen potenciál van benne, sőt talán az sem elhamarkodott kijelentés, hogy eddig ez volt a legjobb 40 perces sorozat az idei őszi újoncok közül.

27 hozzászólás Ne habozz!

kri - 2011. 09. 30. 13:08

Azért azt nem mondanám, hogy a Skins csak az ész nélküli önrombolásról, drogozásról, bulizásról és a szexről szól…
Köszi a pilotkritikát/ajánlót, megnézem:)

CyClotroniC - 2011. 09. 30. 13:15

Nem mondtam, hogy csak arról szól, csak itt moderáltabb, elvicceltebb formában foglalkoznak ezzel a témával. Valahogy könnyedebb és kevésbé karcos az egész stílusa. Szerintem ettől még természetesebb szemben a Skins néhol sötétebb naturalizmusával. Ez talán kevésbé provokatív, ugyanakkor néhol mégis abszurdabb, szóval ne egy Skins 2-t várjatok, de megkerülhetetlen az összehasonlításuk. Mindkettő jó a maga módján :P

Dohi - 2011. 09. 30. 13:30

akkor itt is ajanlanam a slide cimu ausztral coolsagot, ha mar fiatalok meg skins meg ilyenek. ettol pedig jack whitehall miatt tartok, de azert felirtam a listara, amikor kiderult, hogy hamarosan bemutatjak, hatha.

JD - 2011. 09. 30. 13:38

Ez egy pont nekem való sorozat, köszi az ajánlót, biztosan belenézek majd! :)

dr oetker - 2011. 09. 30. 14:30

nagyon fasza volt a pilot, nekem bejött

CyClotroniC - 2011. 09. 30. 14:38

Dohi: Az segít, hogy ha ő az “egoista és annyira-laza-hogy-majd-szétesik” egyesek által kedvenc, mások által ütnivaló karakter? :D

Dohi - 2011. 09. 30. 14:50

igen, meg lejjebb vitted az elvarasaimat, koszi :)

ungabunga - 2011. 09. 30. 15:08

Már a frissessége miatt és a kiszámíthatatlansága miatt is kötelező darab. (Mondjuk a Josie utánfutó nagyon kiszámítható volt, de ettől még stabilan nézős marad nekem.)

Jó, és kellemes darab, Trollieddal karöltve egész jó az ánglius comedy részleg idén. Sőt a Mount Pleasant is elég jó lett, legalábbis akinek az a fajta humor bejön:)

Tamas - 2011. 09. 30. 16:01

Az első rész után a második mégjobbra sikeredett! Azthiszem lett egy új kedvenc angol sorozatom :)

gevin - 2011. 09. 30. 16:14

a sablonpilotok erdejében ha születik valami, az sem amerikai földön történik az idén. Eddig ez keltette fel legjobban az érdeklődésemet – mondjuk még az Awake hátra van, de a különcség már most jó pont nálam.

yaze - 2011. 09. 30. 16:38

“igencsak szegényes amerikai pilotok ”

Na mindjárt kapsz egy koppintást a fejedre winnie-től, hogy ilyeneket írsz. :) Egyszerűen nem a jókat nézted és kész.

CyClotroniC - 2011. 09. 30. 17:36

yaze: Láttam eddig az összeset… És voltak nézhetőek azért, pár darabra én is simán osztottam 7 pontot (Revenge, PanAm, Playboy, Dixie), de ettől függetlenül a nagy katarzis eddig mindegyiknél elmaradt, és ebben van egy kis plusz, bár általában engem nagyon betalálnak a UK sorozatok, szóval én jó alany vagyok ebből a szempontból, de ebben én többet láttam, mint a US premierekben, aztán majd mindenki eldönti maga, hogy bepróbálja-e vagy sem. ;)

bfgbobo - 2011. 09. 30. 17:48

miért van az hogy az angolok tized annyi pénzből 3X olyan jó sorozatokat tudnak csinálni mint az amcsik? (Misfits, Luther, Being Human az amcsi reboot elött, most meg ez)

vicvega - 2011. 09. 30. 18:02

bfgbobo: szerintem mások az elvárások, és az írok szabadjára vannak engedve, szinte bármit leírhatnak. ha szabályok közé vagy szorítva az eléggé megöli a kreativitást. nem véletlen, hogy a kábeles sorozatok jobbak. mármint szerintem.

winnie - 2011. 09. 30. 18:04

“Egyszerűen nem a jókat nézted és kész.”

pilotból mindenki meg tudja nézni az összeset, ott ne kell szelektálni. és a kritikákat is olvashattad, senki nem írta, hogy jók lennének az idei pilotok, mert összességében csalódások.

szendroib - 2011. 09. 30. 19:04

Kezdem szégyellni magam, erről a sorozatról sem nagyon hallottam még, de most megyek is és bepótolom:). Rűadűsul rögtön 2 rész is van.

yaze - 2011. 09. 30. 20:14

“senki nem írta, hogy jók lennének az idei pilotok, mert összességében csalódások”

“a jó pilotokat kell nézni, nem a nullákat és máris más lesz az ember véleménye”

Ígérem befejeztem, elnézést az offért. :)

winnie - 2011. 09. 30. 20:27

OFF

miért pont a smiley-t hagytad le?:) amúgy az egyik komment a nulla felhozatalról szólt, a másik a szegényesről, azért nem mindegy. aki a szegényeset írta, az arra céloz, hogy csak 2-3-4 jó volt. aki a nullát, az nem arra. szóval cyclotronic azért látott jókat:)

CyClotroniC - 2011. 09. 30. 21:32

winnie: Na milyen a szélmalomharc-poszt? :D Durvábban fluktuál a kommentszám, mint az EUR/CHF árfolyam augusztusban ;D

SpockCooper - 2011. 10. 01. 12:33

Én láttam, de nem láttam semmi olyat a pilotban, ami miatt kíváncsi lennék a következő részre.Unalmasnak és lassúnak találtam. És az a letolt gatyás kép fent többet ígért ennél, ne dőljetek be neki.

CyClotroniC - 2011. 10. 01. 12:39

A letolt gatyás poén szerintem az egyik legolcsóbb a részben. Főleg Josie és Kingsley miatt működött szerintem, bár nem hiszem, hogy a leírásból a pucérsegges poénokra lehetett számítani.

paranoid android - 2011. 10. 02. 03:59

Megnéztem az első két részt, és nagyon tetszett. Százalékos arányát tekintve a brit sorozatok jobban bejönnek, és mégis több amcsi sorit nézek, bár ez az információ hiányának tudható be, szóval nagy köszönet az ajánlóért.

naughtyL - 2011. 10. 03. 16:15

csak az első részt láttam, és simán berántott, és érdekel mi lesz a lakókkal.
szóval jó kis évad elé nézünk!!

előre is rossz arra gondolni, hogy csak pár rész az egész évad:(

Lacc - 2011. 10. 03. 20:49

Nem tetszett, de lehet csak az angol akcentus miatt. Phew.

Zirowe - 2011. 10. 04. 13:53

Jó volt az első két rész, nekem bejött.

Howard meg csak nekem tűnik egy kiköpött Nick Frostnak?:)
Főleg amilyen figurát alakított a Spaced-ben.

ooo - 2011. 10. 08. 12:28

Nagyon jó volt a pilot, ahogy Cyc is írta, nagy potenciál van benne. Ha pontozni kellene akkor egy 8-ast adok rá.
Nagyon sok a hasonlóság a Skinssel, ott is eleinte a poénokra mentek rá, és később lépett előtérbe a drámai vonal. Itt is ilyesmit érzek, remélem a következő epizódok a drámára fognak épülni.
Bár ebből az epizódból észrevettem, hogy a Skins hangulatát nem fogja hozni, nincsenek azok a zenementes, művészi jelenetek, ami miatt a Skins favorittá vált sokak számára. Mindenképpen maradok, mert így is veri a jelenlegi amcsi pilotok nagy részét, és mert bejön az angol akcentus. :)

Kriky - 2013. 01. 25. 16:14

A második rész után jobban utálom a karaktereket mint eddig, a kúrósat most már határozottan gyűlölöm, de a szőke csajt is, aki nyilván össze fog jönni a sráccal, de azért az első két rész alatt betolta neki még két másik srác a sztori kedvéért, ez a nincs is kocsim-dolog pedig szintén határozottan idegesítő.

Az a félelmetes, hogy kíváncsi vagyok, mit hoznak ki ebből, mert ez így elég szar, de valahogy csak berendeltek már egy harmadik évadot is. Meg egyébként a sztori érdekes, csak a karakterek nekem nem bejövősek…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz