login |

Gossip Girl: kezdett az 5. évad – írta: szucsitg

2011. 10. 01. 14:02 - Írta: vendegblogger

74 hozzászólás | kategória: kritika,

Megértük ezt is, visszatértek a kedvenc new yorki “tinijeink”, hogy újabb intrikákat szállítsanak. Bár a szokásostól eltérően később kezdték a szezont, és mivel a legtöbb csatorna már új részekkel tömte meg az estéit, nézettségben sem remekelt a széria, az előző évi premierhez képest jelentős a csökkenés, így lehet, hogy az 5. év lesz az utolsó, amit velük tölthetünk.

De pár szót szólnék magáról az évadkezdésről, spoilermentesen. Számomra olyan volt, mint eddig körülbelül az egész tévés szezon. Várja az ember a pluszt, a kis katarzist, de valahogy sosem jön el. Nem, nem volt rossz rész az 5×01, egyáltalán nem, sőt talán az eddigi legkellemesebb dráma premier, amit 2011/12-es évad produkálni tudott, de ez akkor sem az a Gossip Girl, amiért még pár éve úgy oda voltam.

Igaz, folyamatosan változtatta a stílusát, ami időnként már túlzott drámázásba csapott át, most belőtték az arany középutat, de ez így édes kevés lesz az üdvösséghez. Spoileresen a tovább mögött folytatom.

Aki itt tart az olvasásban, annak nem kell elmesélnem, hogy mi is történt az epizódban. Megint sok szálon futott a cselekmény, mint megszokhattuk, de nem pörgött. Az egész olyan fásult és semmilyen volt. Sem az nem tudott lázba hozni, hogy Blair készülődik az esküvőjére (istenem, azok a mesterkélt problémák…), sem az, hogy Serena Los Angelesben “sínylődik” (az “óriási” csavarral, hogy mégse rúgják ki, hanem előléptetik…), sem az, hogy a magányos fiú Chuck örökébe próbálna lépni Blairnél (és persze végül nem csak egy fejezet, hanem az egész regény megjelenik…), Chuck még mindig csak a csajokat kergeti, de most már átállt a pumák oldalára, Nate-tel meg annyira nem tudtak mit kezdeni, hogy rá is ugyanezt a szerepet sózták.

Taylor Momsen, mint tudjuk, távozott a sorozat díszletei közül, így őt már nem látjuk többé, de a premierből úgy tűnt, hogy az egész Humphrey/van der Woodsen család megszűnt létezni, se Lily, se Eric nem szerepelt. A kamu családtag persze előkerült a legvégére, bár nem tudom elképzelni sem, hogy mit akarnak Ivy/Charlie-val.

Az igazán mélypontja a résznek terhességet körül lengő “csavarok” voltak. Egyszerűen, elkezdtek építkezni az írók, mint a régi szép időkben, majd pedig a csattanó sorra elmaradt. Vártam, hogy lesz valami katarzis, vagy egy kicsit is sziporkázó szöveg, de csalódnom kellett. Nem azt mondom, hogy rossz rész volt, de nem egy premier szintje.

Ahogy említettem, olyan mint az egész évad. Vártam, hogy majd valamelyik újonc majd jól elkap, és muszáj lesz néznem, de igazából, a legjobbak is a közepesig értek fel. És kevés kivételtől eltekintve a visszatérők sem remekeltek. Nem kell azért temetni a dolgokat, a következő két részt is GG veteránok vetik papírra, így még minden esély megvan egy jó évadra, de ez így nem ért most többet 7/10-nél. Bízzunk benne, hogy a középszer helyett, a csípős megjegyzéseket választják, megfűszerezve kiadós mennyiségű intrikával.

74 hozzászólás Ne habozz!

Katey - 2011. 10. 01. 14:45

Hát én nagy GG fan vagyok, de nálam 3/10-es az epizód.

Eygedül az tetszett, mikor !!Lehet Spioler!! Blair elmegy Danhez a lakásba, és kéri, hogy vigye el Hampotnsba, de megjön Louis.
Az az egy jelent, az egész 40 akárhány perces részből.
Serena Uncsi. Chuck uncsi. Nate borzalom.

És Charlie-s szál meg szintén gáz. Én sem érte mit akarnak vele.

pff - 2011. 10. 01. 15:18

ez a kezdés számomra szörnyű volt, 5/10

Nina - 2011. 10. 01. 15:37

Mostanra a GG-ben mindenki irritál- a mindenki fekete vastaggal aláhúzva. Csakazértsem kaszálom el, de az összes karaktert addig kéne ütni, amíg mozog.

jersey - 2011. 10. 01. 15:48

Én a második évad feléig jutottam anno, és akkor félbe hagytam. Most kezdtem el újra darálni és a harmadik évadig jutottam, de nekem már ez az évad is semmilyen……ezek szerint túl sok változás már nem várható :/

naughtyL - 2011. 10. 01. 15:50

juj Nagyon rossz volt!

@Nina+1 tényleg minden karakter szar, és idegesítő.

És bármilyen űberszekszi Ethan Peck hangja, ő is nagyon rossz volt, pedig örültem neki, hogy jön.

igazából most van az, hogy Tényleg NEM tudom minek nézem.. tudom shame on me..

gyuri - 2011. 10. 01. 16:56

középszer = 7/10? akkor jó…

Dr. McSteamy - 2011. 10. 01. 17:01

@naughtyL
“igazából most van az, hogy Tényleg NEM tudom minek nézem.. tudom shame on me..”

ugyanígy vagyok vele én is…
első évad nagyon tetszett, a 2. úgy-ahogy elment, a 3.borzalom volt, a 4. eleje tetszett vmennyire, de kb a 8.-9. résztől már az volt, hogy minden egyes rész végén megkérdeztem magamtól, hogy miért is nézem ezt???

Most is az 5×01-nél egész végig azon gondolkodtam magamban, hogy mi a fenéért nézem ezt a sz@rt? Mert ez már tényleg az… Szánalom az egész, úgy, ahogy van, de mégsem hagyom abba. Csak azt nem tudom, miért…

winnie - 2011. 10. 01. 17:39

gyuri: fölötted meg a szörnyű az 5/10, de van olyan, hogy egy sorozat alapból olyan az embernek, hogy a többi fölött áll, azaz egy közepes gg-rész is jobb, mint más sorozat jó része.

Sassy - 2011. 10. 01. 17:50

Most egyedül a Blair& Dan sztori illetve annak várása viszi a sorozatot nekem.
A többiekkel egyszerűen nem is foglalkoznak:
– Chuck Blair nélkül vagy Blair utáni hajsza nélkül unalmas
– Nate csak egy szimpla mellékszál akivel nagy ritkán történik valami, legtöbb esetben lefekszik valakivel
– Serena karaktere most fejlődött hiszen most nem pasi után sírt…

Marla - 2011. 10. 01. 18:33

Biztos velem van a baj, de nekem ez jó rész volt :)
Nőnek fel a karakterek, amire Chuck világtott rá, főleg Serena kapcsán csodálkoztam rá h végre felelősséget vállalt valamiért.
Nate karakterét tényleg elfelejtették kicsit a múlt évadban, de most vmi. kavarást szánnak neki Hurley behozásával, érdeklődve várom mit.
Nyilván a Chuck-Blair-Louis-Dan szerelmi sokadalom nem tartható sokáig, azért érezhető h ebből Louis fog először távozni, mi meg visszatérünk a jól bejáratott háromszöghöz. (Bár nekem nagy rejtély h lehet Dan ennyire szerelmes Blair-be…)
Egy csapásra eltűnt Jenny, Eric és Vanessa, már nem is jönnek vissza, innen csak Ericet sajnálom, viszont vele se nagyon tudtak mit kezdeni a múlt évad vége felé.
Ivy/Charlie-szál nekem nem hiányzott, de hátha kihoznak belőle vmit.
Nekem 8/10, de persze ebben benne van h a sorozat egész világa és a csodás narrálás már hozzámnőtt…

Katey - 2011. 10. 01. 21:21

Az jutott most eszembe, hogy Chuck meg Serena jól berugnának és lefeküdnének és abból nagy bonyodalom lenne és végre izgis lenne a sorozat.

Vagy valami ilyesmi Unbelievable szál, amit az ember nem tud tolerálni vagy hátast dob, és ha nem hozzák össze Blairt és Dant és megint összejön Chuckkal akkor tényleg húzhatják le a rolót, mert az már uncsi.

Fanny - 2011. 10. 01. 22:20

Nekem kifejezetten tetszett az előző évadhoz képest. A 4. évad annyira unalmas volt, hogy sokszor elgondolkodtam, hogyan is lehetett régen ez az egyik kedvenc sorozatom. Abban igazat adok, hogy még mindig nem találta meg önmagát a sorozat (talán túl sok a mesterkélt dráma?), de elég erős epizód volt az előzőekhez képest.
A második részben elvileg kiderül majd a baba téma, Dorota és Blair is terhesek…

mirkOp - 2011. 10. 02. 00:05

Hát szerintem már a negyedik évad végi cliffhanger is gáz vclt, nem hogy ez a rész.

harmundo - 2011. 10. 02. 08:10

Jó lesz, ahogy a kritikában is áll, hozták a kötelezőt, azon felül nem sokat, de engem ez még így is szórakoztat, megvan a szokásos kavarás, meg aminek meg kell lennie.

Egyébként mikor Nate-től aláírást kértek a lányok, mit írt a papírra, azt hogy “that guy”? :-D

Sassy - 2011. 10. 02. 10:18

harmundo: ezen én is gondolkoztam :) Szerintem ha csak egy irkafirkát írt, az is jó XD

Kate - 2011. 10. 02. 14:02

Sztem sem épp a legjobb rész volt, főleg nem évadnyitónak. Ez alapján nem hiszem hogy folytatnám, de ha már 5 évadig kibírtam, könnyed szórakozásnak elmegy. De sztem mindegyik karakter annyira kufulladt már, és mindenki mindenkivel annyiszor összejött már ahányszor csak tudott (Dan-Serena, Nate-Vanessa stb..), hogy úgy döntöttek most kijátszák még az utolsó Dan-Blair párosítást, mondván az még úgysem volt.
Az egyetlen jó dolog ami a GG-vel történhet véleményem szerint az az lenne ha behoznák gossip girlt, vagyis Kristen Bellt állandónak :D Engem mindenképp megvennének vele. Azok után bármilyen szar lehet a sztori én nézném :D

dani154 - 2011. 10. 02. 17:08

én még mindig maradi vok és remélem serena összejön magányos fiuval hagyjuk már ezt a bler dan dolgot ugyis a chucknál köt majd ki….nem véleten,ogy serenának és danek se volt kmoly kapcsolata egmyáson kivül senkivel…

naughtyL - 2011. 10. 05. 11:57

És igen. Kész. Ennyi volt. 2.rész közben kinyomtam, és többet hallani sem akarok róla.

Nehezen ment, de sikerült kiszállni.

Zsofesz - 2011. 10. 11. 15:46

Blair annyira szép volt abban a bemutatós ruhában… (3. rész)
Felnőttek, de szerintem nem vált kárukra. Az lenne inkább gáz, ha húsz/huszonpárévesen még mindig a gimis kavarás menne.

Káttyesz - 2011. 10. 13. 22:09

Az egész sorozatban a Blair-Chuck páros volt a legjobb és ez így már nagyon nemjó! hol vannak az ármánykodások??????

Kittus - 2011. 10. 15. 10:32

Én ugyan nem láttam még a gg 5 részeket de én imádom a sorozatot. Tény és való h a 3 és 4. évad kissé gyenge volt de azért ott is volt egy két jó rész. De mikor Chuckot és Blairt elválasztották akkor nagyon kiakadtam. Számomra akk rontották el. És betették a Louist unalmas karakter és sztem nem Blairhez való. :)Chuck és Blair <3 És igen hiányzik az egymás elleni harcuk. Oké hogy fejlődnek a karakterek, de némileg meghagyhatták volna az eredeti személyiségüket. Kíváncsi vagyok az 5 ből mit hoznak ki… :)

harmundo - 2011. 10. 20. 12:04

Nagyon bénán oldották meg ezt a könyves témát… Egyik sem volt képes felfogni, hogy ez egy könyv, főleg Dan apjának a reakciója volt elképesztően amatőr. De ettől függetlenül eddig nagyon tetszik az évad.

prau - 2011. 10. 23. 16:34

Most néztem meg az évad első részét. A legelején van egy részlet mikor madártávlatból mutatják Manhattant és még lehet látni az összedőlt ikertornyokat. Ilyenekre nem gondoltak? Kicsit amatőr.

Katey - 2011. 10. 25. 02:41

Most nem azért, de hogy a tökömbe ne csökkene a sorozat nézettsége????

Néztététek már Live Steam-en? Nos én igen.

És el kell modanom, hogy kb. 3 percenként van 15 perc reklám blokk.

Nagyon gáz…

Zavetke - 2011. 11. 03. 12:58

Nekem egy kérdés motoszkál az agyamban: Mikor derül már ki végre,hogy ki pletykafészek kisasszony?
Lehet uccsó rész lenne,de naon érdekel :)

winnie - 2011. 11. 03. 13:22

nem hiszem, hogy lehetne bárki is a szereplők között, nem figyelnek nagyon arra, hogy ki-mikor nem küldhet ilyesmit, így tippre nem is fognak foglalkozni vele.

morzsa - 2011. 11. 09. 14:54

mivel Kristen Bell kölcsönzi a hangját Gossip Girl-nek, így vagy egyszer őt láthatjuk élőben, vagy soha nem fog lelepleződni. kötve hiszem, hogy más nyakába varrnák.

winnie - 2011. 11. 09. 15:05

ez csak egy hang, technikai megoldás. ha a gg valamelyik fő karakter, akkor nem adhatták az ő hangját, mert rögtön kiderült volna minden.

FrsDia - 2011. 11. 14. 20:15

Szomorúan néztem végig az első részeket. Annyira messze álltak attól ami a GG volt nekem. Most vége a hatodik részben, megcsillant valami. Annyira drukkolok, hogy ezt a valamit megfogják, s továbbvigyék. Hiányzik nekem a Pletykafészek…

vidor - 2011. 11. 22. 13:15

Igen, tényleg érezni, hogy nagyon a különbséget az első két évadhoz képest.
De most végre a 8. rész olyan volt szerintem, amilyennek az összesnek lennie kéne/kellett volna. Végre pörgött a rész, nem is tudtam, hova kapjam a fejem :) Ezt a vonalat kéne megragadni, és tovább vinni.
Mellesleg ebből a Dan-Chuck barátságszerűségből tök jó dolgokat ki lehetne hozni – nagyon tetszettek így. A lépcsőn ülős beszélgetés szerintem az évad eddig csúcspontja volt. Remélem még lesznek hasonló jelenetek.

vidor - 2011. 12. 17. 22:57

A midseason fináléról amúgy lesz majd poszt? Én kíváncsian olvasnám.
Amúgy a rész iszonyú gyenge volt, tele szappanoperai túlzásokkal :S Nagyon szomorú vagyok, h. már ilyen mélyen van a sorozat. De még azért reménykedem, bár egyre halványabban.

Titanium - 2011. 12. 30. 00:15

Sziasztok :) sajnálom hogy ti így gondoljátok,mert szerintem nagyon jó a sorozat.Igazából nem hallottam róla sokáig aztán egyik barátnőm és elkezdtem nézni az elejétől és egyből beleszerettem!Egy félév alatt kivégeztem és eljutottam az 5.-ik évadig és már nagyon várom a folytatást!Abban igazatok van,hogy mindig izgalmas ,mert vannak benne uncsi részek de nem lehet egy olyan sorozatot se mondani amelyikbe minden rész tele van izgalmakkal!Nekem nagyon tetszik és remélem, hogy még sokáig folytatódni fog !Hajráááááááááááá GG:)

Daphne - 2012. 01. 22. 00:01

Szerintem most kezd helyreállni a sorozat. Az évad elején én is húztam a számat, viszont az utóbbi 2-3 részben számomra a régi GG érzést hozta elő. Pörgős is és nem annyira kiszámítható. Remélem meg tudják tartani az iramot.

vidor - 2012. 01. 22. 12:15

Szerintem a Gossip Girl pont most éli a mélypontját. Én pont az utóbbi 2-3 részt éreztem eddig a sorozat történelmében a leggyengébbnek. Kiszámítható, gagyi, szappanoperás…
Egyedül már csak a Dan/Blair páros tart a sorozatnál, na meg a stylist. (Bár az utolsó – 5×11 – epizód már annyira rossz volt, hogy még az ő részeiket sem tudtam élvezni)
Remélem összeszedik magukat, Nate szálából még talán ki lehet hozni valami jót, ha végre kitalálnak valami eredetit is az írók.

sam - 2012. 01. 25. 13:43

a GG számomra most a legrosszabb, el is jött a pihentetés ideje.. borzalmas mit művelnek mostanában..

winnie - 2012. 01. 25. 13:55

pont a 100. rész előtt, amikor egy sokkoló meglepetés fog kiderülni?:)

tiktak - 2012. 01. 27. 00:34

ki kell adnom magamból, hogy ez a mélypont. Ha hetekig kínoznak és követelik tőlem,hogy álljak elő a legrosszabb ötlettel,hogy Blair és Chuck miért nem lehetnek együtt, ez az alkut kötöttem istennel dolog akkor se jutna eszembe. tulajdonképpen végig röhögtem :) de sztem nem ez volt a cél. Azt sem értem,hogy ezt a blair-chuck párost miért erőltetik, érdekel ez még valakit?
serena és dan smárja már csak hab volt a tortán.
olyan volt az egész mint egy komédia. Amikor megláttam a papot azon jutott eszembe,hogy túl fiatal, serena tuti összeszedi olyan tövismadaras módra :) ez a lili meg férje szál is istentelenül szar. serena és Nathan újságíró karrierjéről nem is beszélve.
Egyetlen esélynek már korábban is csak azt láttam,ha vagy lecserélik Nathant, serenát, chuckot és / vagy Blair megszüli a gyereket és egyedül álló anyaként kell boldogulnia a felső tízezer között. De hát nem. Bár bevallom, annyira nem emlékeztem,hogy hol tart a terhességében,hogy azt hittem a gyereket rejtegetik Dannel mindenki elől.már ezen se csodálkoztam volna :D
összességében végülis elég jól szórakoztam, de azt hiszem ezzel a résszel nem ezt akarták elérni a készítők :D

vidor - 2012. 01. 27. 13:32

@tiktak “Azt sem értem,hogy ezt a blair-chuck párost miért erőltetik, érdekel ez még valakit?” Én se, hidd el. De az a szomorú, hogy igen. Sok tini nézi, akiktől csak ezt lehet hallani: “Chair, jaj, ha nem lesz Chair én abbahagyom a sorozatot. Tök mind1 mi történik, csak legyen Chair” stb. stb.
Iszonyat zavaró, hogy nem tudnak gondolkodni, na meg, hogy az íróknak fontosabb, hogy megtartsák az ilyen nézőket, mint hogy összekapnák magukat – lehet, hogy ezeket elveszítenék, de helyette talán jönnének értelmesebbek, ha képesek lennének normális dolgokat kitalálni, és nem ragaszkodnának foggal-körömmel a Chuck/Blair szálhoz.

Amúgy az 5x12es nem volt annyira szörnyű (nem is volt benne Chuck/Blair dráma – szerencsére), kifejezetten felüdülés volt, az 5×11 után. (Bár Blair ahogy partyzott elég szürreális volt. De még mindig jobb, mint az alku Istennel h*lyeség)

zsofi - 2012. 01. 30. 14:17

Már a baleset előtt éreztem, hogy muszáj valaminek történnie, hogy ne lehessenek együtt. Aztán utána gondoltam, hogy majd biztos az lesz, hogy Blairt túlságosan megviseli az elvetélés vagy Chuck sokáig lesz kómában, de ez az alkut kötök az istennel megoldás hogy juthatott az írók eszébe, azt én se értem. Ennek ellenére valószínűleg az utolsó évad utolsó részéig nézni fogom a sorozatot, mert minden negatívuma ellenére is szórakoztat.

Nella - 2012. 01. 30. 17:58

Hát ez az évad nekem eddig tekergetésből állt csak. Szörnyű amit művelnek benne szerintem.
Megvárom mi lehet az a nagy WTF, de ha az sem győz meg, akkor sajnos pihentetni fogom én is.

stüni - 2012. 01. 31. 11:16

Most komolyan ő G.G. ???? de akkor anno saját magát is ő leplezte le?azért itt vannak ellentmondások bőven…

katE - 2012. 01. 31. 11:38

Ahhoz képest,hogy mennyire beharangozták a 100.részt, elég nagy csalódás volt. Az utolsó jelenetet kivéve UNALOM..
Nálam most jött el a pihentetés ideje, egyre szörnyűbb ez a sorozat:/

Dr. McSteamy - 2012. 01. 31. 16:12

Az 5.évad 1.része után abbahagytam. Régebb óta abba kellett volna, de mind1. Aztán olvastam itt, hogy a 6., 7. résztől javulni kezdett, hát megnéztem azokat (+ még a 8.-at is azt hiszem). Arra jó volt, hogy nyugtázzam magamban, hogy jó, hogy abbahagytam. Na de akkor rájöttem, hogy a 100.rész jön. Jól van, mondom megnézem, hátha jó lesz, elvégre ígértek egy jó nagy WTF-ot.

Most mondom azt, hogy TÉNYLEG VÉGEZTEM. Ez lett volna a rohadt nagy mindblowing WTF? Más szót nem is tudok mondani, csak azt hogy SZÁNALOM…

Sajnálom a GG-t (illetve inkább magamat)… Az első évadot imádtam, az tökéletes volt (számomra). A második már érezhetően bénább volt, de azért még elment, sőt voltak kimondottan jó részek. De aztán harmadik évadtól kezdve mélyrepülés. Unalmas, szánalmas, minden, ami jó volt benne, kiveszett belőle. Most is ahogy néztem, annyira nem volt semmi hatása. Georgina is teljesen hidegen hagyott. A végén a “nagy” wtf-t is halál nyugodtan néztem. 100%-osan ÉRDEKTELENné vált számomra. (Tök ugyanolyan, mint a Vampire Diaries. Az is pontosan ilyen volt. 1.évad szuper, 2. elmegy, 3. borzalom. De tanultam a hibámból és azt már abbahagytam. Erre legalább jó volt a GG.)

Panda - 2012. 02. 01. 12:48

Most érett meg a sorozat a végleges kaszálásra. Ennyire még sosem húztam fel magam egy epizódon sem, de ez a rossz értelemben vett wtf-t váltotta ki nálam. Kész, végeztem.

kri - 2012. 02. 06. 01:21

Negyedik évad végén kaszáltam a sorozatot,de egy laza nosztalgikus youtube-nézegetés közben kellemesen belefutottam a nagy WTF-ba.Így azért ütött…

M - 2012. 02. 06. 22:10

egyébként szerintem nem ő G.G. mielőtt mindenki kiakadna…csak szimplán meghackelte a rendszert. Ekkora baklövést azért a sorozat írói sem találnának ki, hogy leleplezik az évad közepén.

winnie - 2012. 02. 06. 22:13

a 100. részre leplezték le, nem akarták tovább húzni, terveik vannak vele, a leleplezés sztoriját akarják alakítgatni.

tiktak - 2012. 02. 07. 11:29

Tuti nem ő volt az eredeti Gossip Girl. Az elején sehol nem volt. Szerintem egyszerűen az eredeti Gossip Girl nem akarta továbbvinni az oldalt, a csaj meghackelte az oldalt, vagy megvette stb. És most ő írja a blogot. Elméletileg ez lett volna G.G visszatérése, nem? Valószínű nem is akart visszatérni, a lány meg ezt használta ki. Ennyi.
semmi leleplezés nem volt itt. Ennyi erővel bárkit odaültethettek volna. szóval szerintem nem ő volt G.G. nincs WTF. Max annyi WTF van a sorozatban, hogy hogyan lehet ilyen szart csinálni.

winnie - 2012. 02. 07. 13:22

nem hiszem, hogy lett volna eredeti, legalábbis a készítők biztos nem foglalkoztak azzal, hogy a szereplők közül legyen valaki, inkább afféle közösségi dolog és kész:) vagy nem.

vidor - 2012. 02. 07. 19:16

Szerintem se ő gg. Ahhoz túlságosan is sokszor volt távol, lehetetlen lett volna neki posztolnia, például a tavalyi évad során.
A rész amúgy is úgy kezdődött, h. most ő az új gg. Ezzel kapcsolatban amúgy szerintem lesz majd csavar, de biztos, hogy nem most – vagy csak reménykedek XD

@winnie abban igazad van, hogy az volt a céljuk vele, hogy betekinthessünk a posztokba, az infók gyűjtésébe stb., de tuti, h. nem ő eredetileg gg.

winnie - 2012. 02. 07. 20:37

“e tuti, h. nem ő eredetileg gg.”

ezzel nem vitatkozok, persze. csak azt biztosra vehetjük, hogy volt eredetileg gg?

(aki ismeri a könyveket: abban van georgina karakter? tudták a készítők, hogy majd jönni fog?)

tiktak - 2012. 02. 10. 01:01

na,hát akkor igazam lett :D Bár azt hiszem nem ez volt életem megfejtése :D

winnie:
nem vehetjük biztosra, hogy volt eredeti gg. Hogy őszinte legyek nem is nagyon érdekel.ez kb a HIMYM szindróma. Marhára nem érdekel sem anyu sem a pletyikirálynő személye. Ahogy nézem a készítőket sem :D

laliu - 2012. 02. 10. 13:46

jó ez a sorozat remélem nem kaszálják be

winnie - 2012. 02. 10. 13:50

nem fogják. majd csak jövőre.

vidor - 2012. 02. 11. 22:03

De akkor már úgyis mindegy, nem? Eredetileg 6 évadosra tervezték, abból akkor nem lesz se több, se kevesebb.

@winnie Én mindig úgy gondoltam, hogy volt eredeti gg, hiszen, a legutóbbi részből elvileg ez ki is derült. Georgina átvette a posztolást, miután az előző gg leállt vele. De végül is, az is lehetett ugyanilyen, mint most G. Így jobban belegondolva, tényleg nem lehet tudni, de nem is fontos, ahogy tiktak írja.

selene - 2012. 02. 17. 10:48

A nyolcadik könyvig nincs Georgina.

vidor - 2012. 05. 02. 14:59

Milyen kihalt itt minden, valaki?
Az utóbbi 2 rész amúgy nekem tényleg bejött. Mondjuk a nagy csavart az 5x22es végén már kb. 3-4 résszel előre megtippeltem, de akkor is úgy érzem, hogy kezdi magát összeszedni a sorozat. Hanyagolják a szerelmi szálakat, és ez most nagyon jó, ahogy az is, hogy jóval több a kavarás. Most optimistán várom az évadzárót, talán még van esély arra, hogy a 6. évaddal méltón búcsúzzanak majd el.

winnie - 2012. 05. 02. 15:28

mi volt az 5×22 végén?

vidor - 2012. 05. 02. 17:49

SPOLIER
Kiderült, hogy Bart Bass Chuck apja, aki a 2. évadban megmurdált, mégsem olyan hulla, mint mindenki hitte, hanem él és virul. Egészen eddig rejtegették. Az még nem derült ki miért is, de a következő epizódban nyilván kapni fogunk majd magyarázatot.

vidor - 2012. 05. 09. 11:24

Oké, visszaszívtam. Ez a rész lerombolt kb. mindent. Bart 3 évig bujkál mert ki akarják nyírni ténylegesen stb., Chuck és Blair meg egy rész alatt rájönnek ki akarja eltenni láb alól, és még el is kapják?! XD Na ne már! Ez nevetséges. Ez már egy gyengébb szappanoperába is szánalmas. Most abszolút nem várom a finálét. Ritka gyenge epizód volt, pedig általában nekem mindig jobban bejöttek a finálé előtti részek, mint maga a finálé. Most nem. Meglátjuk mi lesz a köviben, de nem fűzök hozzá túl sok reményt… főleg a promo alapján.
Már csak azért nem kaszálom el, mert már csak 1 évad van hátra (ami valószínűleg úgyis rövidített lesz), de amit művelnek az egyszerűen borzalmas.

VanillaSky - 2012. 05. 10. 23:35

~Vidor

Honnét veszed a 6. évadot? Konkrét berendelést még nem kapott, vagy tévednék? Így meg simán lehet kasza, mert botrány gyenge nézettsége van.

Ebből az évadból csak az elsőt meg a 23ast láttam, de nem sokat vesztettem.

Összerakták a Dan-Blair tandemet, majd Blair ismét megy Chuckhoz. Baromi unalmas már ez a körforgás.

Sasha86 - 2012. 05. 15. 14:51

Már megvan a hivatalos berendelés, 11 részes záró etap várható! Egyébként sajnos nálam ez a bart szál a hét csalódása, eddig se érdekelt az évad, ezután sem fog. Sajnálom, a csúcson kellett volna abbahagyni.

vidor - 2012. 05. 15. 17:59

Sasha86
Egyet kell értenem veled. A finálé meg… pff. Nem értem mire volt jó ez az évad. Komolyan olyan szinten érdektelen most a sorozat a szembe, hogy valószínű a 6. évadot majd csak darával fogom megnézni. Azt is csak azért, mert ha már eddig kitartottam… Olyan, mintha a szereplők nem fejlődnének, hanem visszafejlődnénk (lásd a finálé) Mindegy gratulálok nekik, hogy ilyen szinten sikerült elszúrniuk. Új sztorit nem képesek kitalálni, mintha a régi részek forgatókönyvét vennék elő, és dolgoznák fel, komolyan szörnyű. Mintha nem láttuk volna már milliószor ugyanazt.

Sasha86 - 2012. 05. 18. 22:42

Fúúúúúúúúúú, annyira döglődik ez a sorozat, hogy már a finálét se akarja kritizálni senki, mert nem is nézi senki. Én se láttam csak pár összefoglaló vidit a lényegi elemekről, hát rettenet, körbe körbe megy a dolog, nézhetetlen. Sajnos.

Timi - 2012. 05. 21. 13:23

Gondoltam a Dan és Blair párosítás miatt újra elkezdem nézni a sorozatot, mivel anno a 3. évad után befejeztem. Dan és Blair a két kedvenc karakterem és nagyon vártam, hogy összejöjjenek és az ötödik évadból meg is néztem pár epizódot amin ők vannak. :) Tetszett amit láttam, de gondoltam egybe ledarálom az egészet a 4. évadtól, mivel sok történésből kimaradtam. Hát.. most hogy tudom merre mentek el a karakterek, azt hiszem végleg búcsút intek a GG-nek. Felesleges volt ezt a két karaktert így összerakni. Olyan sokan megszerették őket együtt, ráadásul szerintem sokkal jobbak mint az unalmas Blair és Chuck. Erre tessék… hát gratulálok az íróknak, de ez így ebben a formában nagyon gáz. Úgyhogy részemről véglegesen vége ennek a sorozatnak.

dani154 - 2012. 05. 21. 14:09

Most komolyan miért sír mindenki ezér a blair Dan párosért??? Annyira valoszinű volt,hogy ahogy az első évadba kialakultak a szálak ugy lesz az utolsó évadba
magyarán chuck kb a 6 évadba 6-7 részig morci lesz aztán kibékülnek ,ahogyan Dan is megirja a könyvet nagy haragudás lesz 7-8 részig közben serena megint elkezd drogozni meg minden ,de majd jön dan aztán megmenti ,mert rájön,hogy mennyire szereti serenát…és ennyi..
Serenával nem tudtak mit kezdeni az évadba ide-oda dobálták ahogyan rufusékkal se tudtak semmit kezdeni …jenny karaktere ugyan ez egy nagy 0

amugy nem a készitőket kell hibáztatni,mert ez könyve is igy van megirva legalább is én azt olvastam régen,hogy ez létezik könyvbe is és annak a dolgait követik le….

winnie - 2012. 05. 21. 14:12

a sorozat rengeteg mindenben eltér a könyvtől, eleve a legtöbb sorozat nem követi a könyveket. a könyvek csak alapul szolgálnak, onnantól kezdve a sorozat önálló életrekell, az már csak az írók döntése, hogy átvesznek-e későbbi részekből motívumokat. ergó a készítők bármiben hibáztathatóak.

tévésorozatoknál a formátum miatt nagyon ritka, hogy egy történet hűen kövesse az alapul szolgáló könyvet.

vidor - 2012. 05. 21. 14:23

@dani154 Talán amúgy azért, mert az egyetlen dolog volt hosszú ideje, amiben tényleg volt fantázia, erre elcseszték ezt is szokásukhoz híven. A többség Chuck/Blairért bőg, de valljuk be, pont a nyűglődésük vágta gajra az egészet – és az írók a végén meg szépen megfutamodtak, és visszahozták a csontig rágott sztorit – persze, hogy ez nem tetszik! Láttam már 4 és fél évadon keresztül, nem érdekel. Nem tudom amúgy miről beszélsz, mert pl. Jenny már nagyon régóta nem is szerepel. De az tény, hogy nem tudnak mit kezdeni a karakterekkel.
Amúgy @Timi nagyon egyetértek veled, én is gondolkodom rajta, h. hagyom a f***be. Csak ott van az, hogy eddig kibírtam… :S De már tényleg csak merő szenvedés az egész, semmi több.

Sasha86 - 2012. 05. 25. 21:53

Hali! Döglődik a kibeszélő, dehát ez nem meglepő, tekintve a színvonalat sokadszorra mondom: SAJNOS! Gondolatban összeszedtem pár okot, ami esetleg édesebb szájízt hagyna nálam a nagy finálé, azaz a 6. évad végén:
1. Semmiképpen sem kell 24 rész! (na, ezt már meglépték, 13 lesz állítólag: pipa, pacsi!)
2. Jennyt vissza kell hozni!
3. Natet össze kell hozni Jennyvel! (Nate egyetlen valamire való kapcsolata volt, erre azt is csírájában elfojtották, gúnyos pacsi!)
4. Chuck legyen megint igazán badass! (Mármint az első évados színvonalon, sosem felejtem el, akkor kezdtem megkedvelni a srácot, amikor még részegen, beszívva ült reggel, de stílusosan öltönyben, csokornyakkendőben naná, hogy a saját szállodája bejáratánál!)
5. Serena is legyen badass! (A drogos, mindenkivel lefekszem Serenából szinte alig láttunk valamit 5 év alatt, pedig erre a koncepcióra alapozott a sorozat.)
6. A hülye kivitelezés miatt nem kell több Dlair!
7. Több Georgina rész kell!
8. Derüljön ki Gossip girl kiléte, de legyen IGAZÁN (mondom IGAZÁN) meglepő teszemazt végig Rufuss ült a gép előtt vagy ilyesmi, whatever, csak üssön!
9. Több kell Blair anyjának illetve nevelőapjának karakteréből, mindkettő valami hihetetlenül szórakoztató és erős, főleg anyuci!
10. Több Lily-Chuck jelenet (és Bart meg ne haljon még egyszer!)
+1 DAN HAJÁT LE KELL VÁGNI!
Ennyi, de még sorolhatnám, csak annak már nincs értelme, mert végzetesen elrontották az ötödik vagy negyedik évadban, ez már csak szépítés emberek!

winnie - 2012. 05. 25. 22:14

“1. Semmiképpen sem kell 24 rész! (na, ezt már meglépték, 13 lesz állítólag: pipa, pacsi!)”

11 tűnik valószínűnek.

Sasha86 - 2012. 05. 25. 22:55

winnie: Ha már itt tartunk, lehetne csupán egy másfél órás romkom-szerű zárás karácsonyra slussz, köszönjük szépen!

vidor - 2012. 05. 26. 21:18

Sasha86 A hosszú posztodra reagálva: Ámen! :D

Sasha86 - 2012. 05. 30. 23:10

Még nem jött ki finálé-kritika, úgyhogy daráltam picit, és beküldtem egy sajátot, remélem kikerül, azért ennyit megérdemel szegény haldokló gg.

BlankaB - 2014. 01. 13. 00:01

akarki mondhat akarmit, en vegig ugy neztem a sorozatot,hogy Chuck es Blaire szemszoget tettem elso helyre..persze vegigneztem a kozti esemenyeket is, de ami igazan megfogott a sorozatban az az o kitartasuk volt…annyira szep volt a szerelmuk,hogy nekem megerte vegignezni a 6 evadot ,meg ,ha volt is olyan nap mikor egesz ejjel a sorozat miatt virrasztottam..koszonom a sorozatot ! Nagyon sok mindent tanultam belole..egy orok elmeny marad szamomra :) xoxo

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz