login |

NCIS: kezdett a 9. évad – írta darkspell

2011. 10. 01. 15:52 - Írta: vendegblogger

18 hozzászólás | kategória: kritika,

Sokáig gondolkoztam azon, mivel is kellene ezt most kezdeni. Hagytam érni pár napot, hadd ülepedjen. Kristályosodjon. És azt hiszem, végül két dolog derült ki: a.) Ha egy kicsit jobb NCIS-epizódot akarunk látni, akkor bizony a Weatherly nevű színészt kell előtérbe helyezni. Legalábbis egy kicsivel jobban a szokásosnál. b.) Ha nekem ilyen amerikai politikai játszmákban kellene lavíroznom, nagyon hamar valami nagyon csúnyát tennék.

Szokásosan előre egy pontszám, utána meg (magamhoz képest röviden) egy spoileres értékelő a tovább mogött. Tehát: 7/10. Nem több, nem kevesebb.

És ebben már benne van az is, hogy nekifutásból imádom az ilyen visszaemlékezős-utólag összerakós epizódokat. Lehet húzni az ember agyát, hogy akkor most végül mi vezet odáig. Megint pár hónapot mesélnek el, mint abban a bizonyos agyon ajnározott 7. évados premierben. Külön öröm volt látni, hogyan dolgozik a csapat többi tagja Tony megfejtésén, hogyan próbálnak segíteni neki a maguk módján. Amit szintén pozitívumként értékeltem, hogy nem húzták túl ezt a kémes szálat. Egyrészt, mert szerintem elég gyér ötlet volt, másrészt meg ez az új kis összeesküvés azért egy kicsit jobbnak tűnik.

Apropó, összeesküvés. Az a bajom mostanában az NCIS évadnyitókkal-zárókkal, hogy mindig próbálnak valami nagyot, valami nagyobbat mutatni, és valahogy nem jön össze. Lenne inkább “csak” egy szimpla, értelmes, ravasz, intelligens ellenség, de az normálisan előkészítve. Akár mondjuk az évad felétől, minden epizódban egy kicsit. Kicsit úgy, mint a tavalyi P2P, csak jobban. Bár meg kell hagyni, a mostani szál-kezdemény azért nem tűnik rossznak, Scott Wolfot pedig kifejezetten bírom.

Az évadra előre csak a szokásos mantrámat tudom ismételgetni: legyen karakterfejlődés! Ha az megvan, a színvonalat meg tartják, továbbra is a hét egyik legkellemesebb időtöltése lesz a sorozat. Nektek mi a véleményetek?

18 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2011. 10. 01. 16:29

Jó kis nyitány volt, Tonyra mindig lehet építkezni. Miután megnéztem a 2. részt, volt egy olyan érzésem, hogy annak, hogy Tony rosszul emlékezett arra a diákkori emlékre, köze van, ahhoz, hogy nem emlékezett a dolgokra, és később fognak vele valamit kezdeni még, de rész végére úgy tűnt megoldódott. Pedig érdekes lett volna, ha Tony emlékei egy kicsit megkavarodtak volna.

Pityuerez - 2011. 10. 01. 16:54

Az utolsó bekezdéssel, mint ahogy szinte az egész kritikával szóról szóra egyet értek!

Bízzunk a hasonló jó folytatásban!

Kutyafule - 2011. 10. 01. 17:54

Szerintem a Vk állnak itt is minden huncutság mögött!

acrobat - 2011. 10. 01. 19:31

Valaki pucolja már le az elkenődött zsírt a kamera objektívéről!

Andree - 2011. 10. 01. 21:39

Tényleg jó rész volt, és ugyebár ismét kiderült, hogy Weatherly egymaga el tudja vinni a hátán az egész sorozatot ha kell.

Wynonna - 2011. 10. 02. 06:29

Kihagytam egy évadot az NCIS-ből, de kíváncsi voltam, hol is tartanak, így megnéztem. Ez nekem most nagyon tetszett, mindig is elsősorban Tony miatt néztem a sorozatot. Úgy döntöttem nem pótolom be az előző évadot, viszont emiatt a rész miatt kap egy új esélyt és innentől folytatom:)

Zora - 2011. 10. 02. 21:36

Nekem is rögtön a 7. évad első része ugrott be! Nagyon jól indult az évad, marad továbbra is kedvencnek.

Doni - 2011. 10. 22. 10:29

Tetszik, hogy frissítenek egy kicsit a sorozaton! Találkozunk Gibbs exeivel, remélem látjuk Palmer esküvőjét, Ducky randizik,…Eddig bejött ez az évad (is)! Reményeim szerint, a Jarvis-szállal kapcs.-ban is fenn tudják tartani az érdeklődést az évad során.

DoNizzo - 2012. 01. 12. 19:44

Többször is feljöttem megnézni az utóbbi hónapokban, hogy írtatok-e véleményt a 9. évadról, de úgy látom sajna nem.
Kíváncsi vagyok, mi a véleményetek az újabb részekről? :)
A 200. epizódra úgy tudom, visszatér 1 ep.szerelplés erejéig Sasha Alexander (K.Todd) is! :)
Nekem tetszik az új évad, kíváncsian várom Tony & Ziva kapcsolatának alakulását, mert szerintem lesz változás…ja, csak kérdés, h. mikor?; ill. h. Muse Watson (Mike Franks) is “szerepel-e” a már említett 200. részben? Remélem igen! :D

Zora - 2012. 01. 16. 09:50

Nekem nagyon tetszett a legújabb rész! EJ-nek ennyire befolyása van Tonyra, hogy most az egyszerre elgondolkodik a megfigyelésén??? Szerintem pont most van Tiva olyan szinten, hogy úgy össze lehetne őket hozni, hogy semmi fennakadást nem okozna a munkájukban. Persze, lehetne kérdezni, hogy akkor meg minek? Hát mert összepasszolnak, semmi másért! Ray meg akarjon szakítani Zivával, Z meg ne legyen annyira összetörve, hogy ne akarna Tonyval lenni.
Maga a krimi-szál is jó volt, örültem, hogy Cole-t elkapták. Valahogy éreztem, hogy G nem a valódi menedékházat mondja a miniszternek…

SSZV - 2012. 01. 27. 22:22

Nekem is nagyon bejött az évadnyitó, sőt azóta már a 12. epizódon is túl vagyok, és szerintem ezek a részek is kifejezetten szórakoztatóak. Igaz hogy a CIA-s srác viselkedése már az előző évad végén is kicsit gyanús volt, néhol mintha “sunnyogna”, de ettől függetlenül én inkább a Ziva-Ray love-vonalat preferálnám, de sajna nem igazán erre mutatnak az események.

Kissé hosszúnak tűnik a szünet, mivel az utolsó 13. részt ha elég jól értesült vagyok, már jan. 11-én levetítették az USA-ban, és a 14.-nek még se híre se hamva… (náluk még nagyon évkezdet lenne?)

winnie - 2012. 01. 27. 22:33

nincs szünet, ez így megy. szeptembertől májusig 40 hét van, ide kell bezsúfolni 22-24 részt. vannak részek, majd 1-2 hét szünet, megint vannak, megint szünet, másképp nem megy.

SSZV - 2012. 01. 29. 20:01

Nekem azért a majd’ 1 hónap kihagyás szünetnek számít. Azt szeretem ha kiszámítható időközönként érkeznek a részek. A február elég kiszámítható lesz. Minden hétre jut 1 epizód. (mármint az USA-ban)

http://www.tvrage.com/NCIS/episode_guide/9

Viszont az utolsó hírek szerint a TV2 leáll ezzel a sorozattal, és csak a régebbi évadokat fogják ismételni…

winnie - 2012. 01. 29. 20:23

a tv2 márciusban kezdi az új szezont. február sweeps, tehát persze, hogy minden héten lesz rész, utána március-áprilisban megint csak elvétve lesz.

Tonnino - 2012. 02. 18. 13:54

Én is már régóta nézem a sorozatot. Csak azt hiszem, hogy nem az egész 4. évadot láttam, hát ez a baj. Milyen volt? Mármint Tony és Ziva kapcsolata? Mert igencsak kíváncsi vagyok rá. Abból csak részleteket láttam.

DoNizzo - 2012. 05. 23. 00:30

Winnie, lesz majd 9.évadzáróról kritikátok???
Én láttam hétről-hétre, egészen az évadzáró részig, kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is. :)
NCIS RULES! :D

winnie - 2012. 05. 23. 08:46

ha darkspell ír, akkor lesz:)

Casey Novak - 2012. 05. 25. 23:58

Story magazin, május 24-ei szám, a szereplőkről szóló cikkben:
“Cote De Pablo, a sorozat ZINA Davidje” Köszönjük Emese.
(Amúgy nem járatom a lapot, felhívták a cikkre a figyelmemet :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz