login |

Supernatural – 7×02: Így kell ezt csinálni!

2011. 10. 03. 14:44 - Írta: Bruzsy

52 hozzászólás | kategória: kritika,

Kész, a Supernatural újra szárnyal! Na jó, két rész után ezt elhamarkodott még kijelenteni (pláne, hogy a másodikat a rajongók körében már-már istenként tisztelt Ben Edlund írta), de akkor is, amit ebben a részben is kaptunk…

És az a legjobb az egészben, hogy én sem értem a siker titkát. Csak a leviatánok nem lehetnek, mert itt bizony nem (csak) a szörnyek voltak középpontban, komoly karakterizációt, belső drámát és persze feszültséget is kaptunk. Spoileres kritika a tovább után.

Hiába érzem a szívem mélyén, hogy Misha Collinst még látni fogjuk a sorozatban (valószínűleg Castielként is), a fiúkkal együtt én is meggyászoltam az angyalt. Hiányozni fog a figura, és bár lehetett számítani a távozására, mégis szíven ütött. Valószínűleg ez volt az egyik oka az említett feszültségnek, mármint hogy újra aggódni lehetett a karakterekért. Ami, valljuk meg, egy olyan sorozatban, ahol már számtalanszor láttuk, hogy nincs végleges halál, jól esik, mint éhgyomorra egy falat kenyér.

Úgyhogy ezek után már Bobby eltűnésénél is rágtam a körmömet, együtt tudtam érezni Dean kiborulásával – az ominózus üzenetrögzítős monológja tovább folytatta az első részben megkezdett építkezést. Nagyon tetszik ez az új, negatív, depressziós irány, amit a karakternél elkezdtek előtérbe helyezni, főleg mert a megvalósítása illik is Dean személyiségéhez. Csak aztán ne vigyék túlzásba.

Sam küzdelme szintén egy érdekes szálnak tűnik. Mark Pellegrino továbbra is brillírozik a Luciferként, nagyon jól volt felépítve Sam ijedt kétkedése a részben, még akkor is, ha kicsit egyszerű lett a gyógyulás. Bár az utolsó jelenet a mentőben sejteti, hogy azért mégse lesz ennyire könnyű megszabadulni a Sátántól, szóval ezt a pszichológiai játékot lehet még fokozni.

Apropó, az utolsó jelenet… Régóta vártam már egy klasszikus cliffhangerre a Supernaturalben, most ezt is megkaptam. Így most megint a falat kaparom a következő részig, amit már rég nem éreztem a sorozat nézése közben, szóval ezért is csak köszönettel tartozom.

Misha Collins helyére érkezett egy új főgonosz is (bár mivel a nagyfőnököt még nem láttuk, az se kizárható, hogy nem is a helyére fog jönni), valamint egy új “caporegime“, Benito Martinez személyében. Örültem neki, hiányzott már a tévéből (a pár részes vendégszerepeket leszámítva mindössze egy 8 részes arc-ja volt a Saving Grace-ben a Shield óta), amikor pedig kimászott az autó alól, szabályosan felállva tapsoltam. Remélhetőleg még sokáig velünk marad.

Lehet, kicsit csapongó, fanboyos lett a kritikám, de mivel szerintem már kiderült az évek alatt, hogy tudok én csúnyát is mondani a sorozatról, ez magáért beszél. Szóval kérlek, nézzétek el nekem, de tényleg ennyire bejött a rész.

Simán verte a premiert, bár még mindig van hová fejlődni – egy kicsit hangsúlyosabb szörnyvadászat feltette volna a koronát a részre, bár az is igaz, hogy akkor meg a többi dologra nem jutott volna idő. Részemről egy 9/10-et megér, ami szerintem az egyik legmagasabb pontszám, amit Supernatural részre valaha adtam (főleg ha leszámítjuk az inkább humorosságuk miatt kiemelkedő epizódokat). Talán csak a harmadik évados Jus in Bello előzi meg.

A jövő hét vízválasztó lesz. Arra nem számítok, hogy ugyanezt tudják hozni, de nem is kell, elég a premier minőségét fenntartani. Ha viszont sikerül, azt hiszem végleg eldől, hogy a Supernatural visszakerül a hét egyik fénypontjai közé.

52 hozzászólás Ne habozz!

Serenity86 - 2011. 10. 03. 14:54

Ámen, minden szavadra :)

Pocok - 2011. 10. 03. 14:57

Tényleg jó volt.
Bár kicsit untam már a végére, amikor valaki azt kérdezi a másiktól, hogy minden rendben? Minden oké? És ezt még vagy 35353-szor.

Lajoska67 - 2011. 10. 03. 14:59

Jónak éppen jó, az előző is jó volt, viszont nekem a 6. évad kivételével tulajdonképpen mind jó is volt. De nekem ez a rész már extra-hiperdepressziós lett, a végére már gondoltam, ha Sam nem nyírja ki magát, én nyírom ki magamat. Szóval ebből kicsit visszavehetnek, a humoros megnyilvánulások legalább ilyen fontosak voltak a kezdetek kezdetétől.

Bob - 2011. 10. 03. 15:04

Jó jó , persze hogy jó , de nekem is az eddigi összes supernatural rész tetszett, és sosem kételkedtem a sorozatban :D

Bandita - 2011. 10. 03. 15:06

Nekem is tetszett. Ugyan elmaradt az általam favorizált negyedik-ötödik évad szintjétől, de a hatodik évadnál fényévekkel jobb most a Supernatural. Castielt én is sajnálom, bár tudom, hogy Misha Collins még visszatér valahogy. Annak örülök, hogy ismét a Winchester-tesók vannak a középpontban és nincs annyi szál, mint az előző évadban, a kevesebb néha több, szerintem itt is. Mark Pellegrino tényleg zseniális, remélem Mark Sheppardot is látjuk még sokat. A cliffhanger tényleg elég idegtépő, miután megnéztem a részt, rögtön kerestem a következő rész előzetesét, de azután még jobban elkezdtem izgulni. Szóval csak így tovább SPN!

mirelitkacsa - 2011. 10. 03. 15:06

Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, tökéletesen leírtad. Lucifert eddig is imádtam, de Castiel… Misha Collins jó munkát végzett, vissza is néztem a The Rapture-t. Hihetetlen a különbség Jimmy Novak-Castiel-meg a többi változat közt.

Chloe Wolfe - 2011. 10. 03. 15:09

Nekem is nagyon tetszik eddig a 7. évad, bár én egy picit elfogult vagyok a sorozattal :)
Észrevettétek amúgy, hogy eddig minden része az évadnak ugyanott folytatódott, ahol az előző véget ért? A cliff után a következő is biztos ugyanonnan folytatódik. Ez elég ritka ennél a sorozatnál, hogy 3 rész ilyen folytonos legyen :)
A következő rész Jensen része, én nagyon bízom benne, hogy jó lesz, a 6. évadban Jensen már bizonyította, hogy jó rendező :)

S0m30n3 - 2011. 10. 03. 15:15

Nekem is nagyon tetszik ez a sötét irány, érződik a reménytelenség, és nagyon bejött, hogy cliffhanger volt a rész végén. Viszont az egyik ismerősöm meg pont ma mondta nekem, hogy tök szarnak tartotta ezt a két részt, mert a vadászósokat sokkal jobban szereti. :D Hát ez van, nem lehet mindenkinek megfelelni, én remélem, hogy tartják ezt a színvonalat az évadban, és akkor újra olyan sorozat lesz a Supernatural, amit nagyon fogok várni minden héten.

Creed - 2011. 10. 03. 15:21

“Észrevettétek amúgy, hogy eddig minden része az évadnak ugyanott folytatódott, ahol az előző véget ért? A cliff után a következő is biztos ugyanonnan folytatódik. Ez elég ritka ennél a sorozatnál, hogy 3 rész ilyen folytonos legyen ”

Pont azon gondolkodtunk a haverokkal, hogy mekkora lenne már egy teljesen összefüggő évad (minden rész végén cliff, amit a következő részben fel is oldanak). Bár így elég furcsán nézne ki a MOTW epizódok felépítése.

A másik: Ez a Lucy – Sam kapcsolatot totál mintha a BSG-ből emelték volna át, már azon mosolyogtam, hogy mekkora lenne, ha bejönne a soundtrack. (erre gondoltam: http://www.youtube.com/watch?v=DhNJAVaDl4M )

zsuzsedli - 2011. 10. 03. 15:23

Annyira jó volt ez a rész, én függő vagyok, de az előző évad végén majdnem kaszáltam a sorozatot. Kellett ez a jó kezdés, remélem tartják.

Mammut - 2011. 10. 03. 15:44

“Kész, a Supernatural újra szárnyal!”

pont, hogy nem, sam problémája dögunalmas, ez lehúzza közepesre ezt az epizódot is, pedig az ellen jó lenne

Skate - 2011. 10. 03. 16:13

Jobban tetszett, mint az évadnyitó, de én egy hasonló beteg részt várnék végre, mint a valentinos, mert abba tényleg volt minden. :)

mortalus - 2011. 10. 03. 16:19

Szerintem ez is szar volt, mint már a 6. évad óta minden rész. Jó messze kerültünk a Colt-tól meg a démonoktól ami szomorú. Csak húzzák-húzzák az elkerülhetetlen véget, de már jönnie kellett volna.

Maxim - 2011. 10. 03. 16:36

Én is meggyászoltam Castielt, ráadásul az a kis humor nekem is hiányzik. Ne legyünk ennyire depressziósak.

Kissur - 2011. 10. 03. 16:38

A 6.évadot miért kell fikázni? Lassú volt borzalmasan, főleg a vámpíros részek, de akkor wtf-ok voltak benne, hogy nem igaz. Annak az évadnak a második felébe meg belekeveredtem teljesen. De most itt a 7.évad és tényleg baromi jó. Én sem értem a titkát, talán Eric Cripke visszatérése támaszként, de csak így tovább! :)

Venessiel - 2011. 10. 03. 17:15

én őszintén meglepődtem a pozitív kritikán és kommenteken. ritkán untam eddig így supnat részt, mint most, hiába igaz, hogy micsoda küzdelmek mennek végig a srácokban, de már ez is végtelenül unalmas, ezt látjuk már régóta. de gyanítom azért nem tetszett ennyire, mert Misha a következő 4 részben tuti nem fog szerepelni. ):

jersey - 2011. 10. 03. 17:36

Mindkét rész végén azt éreztem, most azonnal akarom folytatni:) Már rég éreztem így a Supnattal kapcsolatban :) De Cas-t azóta is gyászolom, és ha Bobby is eltűnik, akkor már-már “deanes” mélységekbe zuhanok :P

Lexalice - 2011. 10. 03. 17:46

Nálam az elvonási tünetek egyre rövidebb idő után jelentkeznek, mióta elkezdődött a 7. évad :) Cas-ért a szívem szakad meg, azóta is kivagyok, máris hiányzik. Dean egyre mélyebb letargikus rétegekbe száll alá, amit érdeklődve figyelek, Sam pedig… hát érdekes, érdekes, de miatta nem kaparom a falat.
De azért epedve várom az újabb dózist :)

kay - 2011. 10. 03. 18:24

nem érzem hogy szárnyalna, ez a depressziós stílus, a folyamatos “hogyvagy? jólvagy? megvagy? mivan veled? minden oké?” szarakodást ki nem állhatom, túl sok az érzelem benne, jobb volt amikor még tökösebb volt az egész a monster of week stílusban

Desmond Wallace - 2011. 10. 03. 18:48

Nekem nem tetszett ez a rész.
Castiel “halála” totál súlytalan volt.
A leviatánok meg már megint olyan szörnyek, akik ellen nem tudják egyedül felvenni a kesztyűt a Winchesterek.
A porhüvelyesdi meg már untat.
Sam lelki gyötreleméi meg teljesen hidegen hagynak.
Ráadásul még a cliff se tetszett.
Részemről 5/10 volt a rész.

Azt elismerem, hogy Pellegrino lubickol a szerepében, de egyelőre nem látom értelmét a jelenlétének.

Nellas - 2011. 10. 03. 18:51

Egyetértek majdnem mindennel, egy lényegi dolgot leszámítva, ez pedig az örülés a depresszív vonal erősödésének. Könyörgöm, ez a sorozat már az első évad óta folyamatosan emózik, főleg ugye Dean, akire mostanában még a szokásosnál is jobban rájár a rúd. Tudom, hogy ez valahogy várható és törvényszerű a Supnatnál a történetvezetés miatt, és hogy egyre mélyebbre és mélyebbre süllyednek a szószban, de kezdem kicsit rosszul érezni magam. Ez a rész konkrétan fizikai fájdalmat okozott, annyira borzasztó volt nézni Sam és Dean szenvedését, főleg az utóbbiét, mivel nagy Dean!girl vagyok. Casért aggódom, de azért remélem, mint főgonosz jön vissza Misha, mert ugye nem láttuk a testét olyan vízihullásan felbugyborogni a tóból, csak a kis kabátja úszott ki jelentőségteljesen. Szal szerintem benne maradt a fő leviatán.

Amúgy én is érzem, hogy nagyon remekel most a sorozat, de tényleg, valami jó történjen már végre Deannel, léégyszi. (fogalmam sincs mi, de valami)

lac0391 - 2011. 10. 03. 19:04

Én is úgy érzem h újra jó részeket kapunk és az különösen tetszik, hogy másodpercre onnét folytatták a részt ahonnét az előzőt abba hagyták…….( Jus in bello nekem is a kedvencem)

AX3 - 2011. 10. 03. 20:30

3x kezdtem neki, magyar adókon, 3ik résznél sose jutottam tovább. Pedig annyira szereti a nép. Mikortól kezd érdekes lenni? Gáz ha kihagyok pár évadot?

khaos - 2011. 10. 03. 20:43

AX3
nem gáz,csak van ami egymásra épül évadtekintetben (pl 1-2. évad egybefüggő fő szál,3. évad 2. következménye miatt jött,4-5 ismét egybefüggő,itt nem kötelező az előző évadok,max a 3. vége h értsd mért kezdődik úgy ahogy
a 6. sokak szerint szar és kihagyható,7. pedig inkább csak a 6. második felére építhető vagy érthető belőle valószínűleg)

az pedig h mikortól kezd érdekes lenni..sztem 1. résztől kezdve,főleg h ott még a monster of the week részek voltak főleg amiben igen erős volt a sorozat kezdetekkor

szal helyedben elölről darálnám hamár bele akarsz kezdeni :)

winnie - 2011. 10. 03. 20:43

nem feltétlenül kell azt hinni, hogy ha nem tetszett, akkor később jobban fog tetszeni. a supnat népszerűsége mennyiséget tekintve félrevezető is lehet, hiszen erősen fansorozat – persze, ha kedveled a fansorozatokat (maradjunk ennél a szónál), mint a smallville, a fringe, akkor az más. ha valaki nézi, akkor végig érdekes neki, de nyilván a premierekkel érdemes próbálkozni, hisz jönnek új, átívelő szálak.

truly - 2011. 10. 03. 20:52

hát az első 5 éved sztem egybefüggö, ötödik végén nyer értelmet minden.

Dee - 2011. 10. 03. 20:58

Én is szerettem a heti szörnyvadászatot, de azért fejlődnie is kell a sorozatnak. Még mindig a 3-4. évad a favoritom, de ez az első két rész feelingre olyan mint a kezdetek. Nem értem mi bajotok van a sötétségével, hiszen mindig is ilyen volt. Ez dráma!
Személy szerint Castielt nem hiányolom, nekem Bobby a kedvencem, és tőle ered a legtöbb humor. Ebben a részben is volt bőven.
Azt hittem Sam szenvedése untatni fog, de jól kivitelezték.
Szerintem a második rész is ígéretes és nagyon sajnálom, ha valakinek nem tetszett. Minden percét élveztem! :)

Maxim - 2011. 10. 03. 21:16

Szerintem meg a Supernatural mindig is jól egyensúlyozott a drámával és a humorral. Én ezt az egyensúlyt hiányolom.

Khes - 2011. 10. 03. 21:49

Nem kell, hogy bejöjjön mindenkinek, én a magam részéről viszont Bruzsy kritikájával értek egyet.
Meg persze winnie-nek is igaza van a fansorozattal, igazából én még a 6. évadban is találtam igazán kedvemre való epizódot. Most, hogy ismét van Mark Pellegrinonk (akinél zseniálisabb Lucifert még nem hordott a hátán ezt a sokat próbált sárteke), már csak Crowleyt kérném szépen vissza és akkor még Cas távollétén is túlteszem magam valahogy.

Kissur - 2011. 10. 03. 22:03

Nellas: én nem sajnálom Dean-t. Kb.1 évig élt Lisaékkal, és akkor tökéletes élete volt. Most jöhet a másik véglet, a legalja. :)

chulo - 2011. 10. 03. 22:09

Ahány ember annyi vélemény :)
Az első rész az évadból iszonyatosan bejött. (pedig a 6. évadot csak egy újabb bőrnek éreztem a kerek egész 5 évad után)
De ez a 2. már nem volt annyira szuper. Jó, végig néztem, tetszett is, de én nem láttam okot ekkora örömködésre mint ami a cikkben van.
Kicsit sok a lelkizés, maga a leviatánok behozatala illetve a későbbi megfingatásuk a lehetetlennél is lehetetlenebbnek tűnik. Ugye Lucifer esetében volt esély, jöttek segíteni nekik, de a leviatánok elvileg annyira régiek, hogy semmit se tudnak róluk. Annak meg nagyon nem örülnék ha olyan kis hülyeséggel végeznének velük mint Eve-vel.
Minden esetre maradok (ha már a 6. évadot végignéztem) és várom a következő részt

blady - 2011. 10. 03. 22:11

my Beautiful mind brother :D hát ezen felröhögtem :D
Cast sajnálom nagyon, de bízom benne h kitöltik azt az űrt, amit hagy maga után
Nekem ezzel a résszel semmi bajom nem volt,egyetértek az írással :)
Sokan írták 1. résznél is, h nem kéne ez a Sam féle gyötrelem.. először én is vakartam a fejem, h ezt most minek? de ahogy itt kibontották, az baromira tetszik, vmiért látok benne potenciált..inkább ezekkel a leviatánokkal nem tudok még mit kezdeni..
Mark Pellegrinonak h5, várjuk a köv részt

Nessa - 2011. 10. 03. 22:19

Már mindenki mindent elmondott előttem, egy dolgot kivéve: én azt remélem, hogy a leviatánok nem csak Cas testében voltak nagy arcok. Mert így a második részben Misha zseniális alakítása után kifejezetten unalmasnak tűntek a személyiségüket tekintve.

chulo - 2011. 10. 03. 22:38

Nessa – és tényleg, most hogy mondod…
Castielben zakkant fickónak tűnt a leviatán most meg ilyen kis búvalbaszott robotként viselkednek.
Jó mondjuk dr. szexi nagy arc volt :D

jersey - 2011. 10. 03. 22:44

Én még mindig reménykedem, hogy Cas porhüvelyében maradt a leviatánok vezére, így visszatérhet még legalább egy-két részre….

Khes - 2011. 10. 03. 22:44

Desmond egyik feljebbi mondatáról eszembe jutott pár dolog: “A leviatánok meg már megint olyan szörnyek, akik ellen nem tudják egyedül felvenni a kesztyűt a Winchesterek.”

A sima monster of the week szörnyek voltak olyanok mindig is. A főszálban – mikor melyikben – a kezdetek kezdetétől mindig volt valami vagy valaki a segítségükre. Már a Yellow Eyed megöléséhez is kellett a Colt. A démonölő tőr meg Rubytól lett. Ha meg a saját fejük után mentek, akkor az események láncolata folytán vagy Dean kötött ki egy egyéves alkuval (lásd 2. évad) vagy az események láncolata folytán Lucifer a földön járt. (Mondjuk Mark Pellegrino miatt ez utóbbit nem bírtam zokon venni :-)

Igen volt olyan is, hogy Bobby telefonon sorolta Samnek azokat a konyhában fellelhető cuccokat, amikkel az aktuális heti monstert el lehetett pusztítani, miközben az épp Deant abálta szeletekre, de most épp egy új főszál lefektetésén fáradoznak, és a főszálban minimum a Colt mindig kellett. Azt viszont készséggel elismerem, így elsőre löketem nincs, hol lehet a segítség, viszont az érdeklődésem fenntartják.

Ja és ezt az egész wall of textet nem azért pötyögtem ide, hoyg mindenkinek így kéne látni, hanem, hoyg én hogyan látom és engem ez a Desmond által említett probléma miért nem zavar.

Rose4Emily - 2011. 10. 03. 22:45

Abszolút nem tetszett.
Most hogy előhozták egyből a leviathánokat, hogy rakják félre? hisz öri harit fogadott az egyik Dean ellen….
Sam lelkizése egyenesen lehangoló már. Szegény szenved, szegény fáj, szegény haluzik, szegény hazudik…mindenkinek.
Mintha eddig nem ugyanez ment volna. Még a Démonvérnél is….
Dean már szomorkodik belülről, hamarosan feladja, lassan már 2 éve folyamatosan….
Annyira lerágott csont, félre vele.

Khes - 2011. 10. 03. 22:47

chulo: És azért a Dr. Szexit említeni, amiről ugye tudott, hoyg Dean kedvenc guilty pleasure-je, az nálam külön volt egy jó pont.
És Dr. Szexi attól szexi, hogy cowboycsizmát hord, nem tornacsukát :-)

Ambriel - 2011. 10. 04. 09:27

Nekem annyira bejött ez a két rész, hogy 2 év után újra “visszaköltöztem” Odaátra. Pedig már azt hittem, hogy részemről végleg kasza a sorozat. :)

Am szerintem Casre visszakerül még az a kabát, nem véletlenül tette el Dean :)

danton - 2011. 10. 04. 09:35

3/10

kitz - 2011. 10. 04. 11:47

a 6. évadot nem láttam, de azt hiszem, újra nézni fogom. :D

Zsu - 2011. 10. 04. 16:42

Amúgy az Impala rendszáma mióta nem KAZ 2Y5? Nekem csak most tűnt fel, hogy ebben a részben már CNK 80Q3 volt. Talán az évadkezdéses újraépítés miatt, vagy már régóta megváltoztatták?

Amúgy Castielt meg hozzák vissza, és nehogy még Boby-t is bántatni merjék :D

bird - 2011. 10. 04. 21:18

Nekem is nagyon bejött ez a rész, már az évadkezdést is imádtam (pedig szakadt meg a szivem kb ötpercenként). A rész fénypontja számomra Cas ‘alámerülése’ volt, ahogy kétségbeesetten néznek utána, aztán kiúszik a partra a trenchcoat, Dean meg kihalássza (naná, hogy Dean, s nem Sam vagy Bobby) és összehajtja. Erről a jelenetről Guy Bee azt nyilatkozta, hogy az amerikai katonák temetését idézték kicsit vele, amikor a zászlót szabályosan összehajtogatják s a koporsóra teszik, s amit majd a gyászoló özvegy kapja meg. Hát – Dean a gyászoló özvegy. Jensen meg azt mondta, hogy szerinte Dean utána betette az Impala csomagtartójába s végig magánál fogja hordani.
Piszkosul jól megírt jelenet/rész volt, nem csoda, hogy Ben Edlundot istenként tisztelik a rajongók [jómagam is:D].
Abszolút Supnat-függő és betegesen fangirl vagyok, de azt hiszem, ettől függetlenül tényleg jól kezdték ezt az évadot :)
Cast meg hozzák vissza! Remélem, hogy Misha nem csak leviatánként fog visszatérni (úgy biztosan, imdb megsúgta, hogy pl a 7es részben újra láthatjuk), mert bármennyire imádom Mishát, Cas kell ide. Dean meg nagy vigyorral visszaadja neki a kabátját és vége a depinek^^
Illetve Bobbynak se legyen semmi baja. Az azért már tényleg kicsit sok lenne. Bobbyval mindenkit elvesztene a két testvér, csak ők maradnának, közülük is egyik kezd nagyon megzakkanni.

Amúgy egy ötlet, valószínüleg semmi értelme sincs, de bennem mégis felmerült: ha Lucy igazat mond és mindez tényleg csak álom, akkor a hatodik évad eleje óta minden csak képzelgés volt? Lehet, hogy közben nem is volt Eve meg purgatórium meg semmi ilyesmi. És Cas is épségben van. Ez elég jó kibúvó lenne a készítőknek, mindent, amit a múlt évadnak elszúrtak, ezzel helyrehozhatnának, hogy “ááááh, csak Sam álmodta!”. Gyenge kifogás, remélem nem fognak élni vele, de HA Lucifer nem hazudik teljesen, akkor még bármi megtörténhet…

Zsu: a 2. évad végén cserélik le a KAZ 2Y5-t, amikor le kell rázzák magukról az FBI csápjait. De most, hogy utánanéztem, nem csak addig látható: “The original KAZ 2Y5 plates appear again in Season 4 via a recycled shot from Season 2.” (forrás: supernaturalwiki.com) De ezt már csak a nagyon sasszeműek vették szerintem észre :D

Deana - 2011. 10. 04. 21:18

Zsu,
azt hiszem talán a Houses of the Holy óta más a rendszám… a lényeg az, hogy régóta :D

bird - 2011. 10. 04. 21:21

Elnézést, az előbbi bejegyzésnél elmaradt a SPOILER jelzés néhol. Ha tudtok, másszatok bele és korrigáljátok :/

winnie - 2011. 10. 04. 21:39

ha csak a mostani részről írtál, akkor nem kell.

lostgab - 2011. 10. 04. 22:30

Teljesen egyetértek. Az egész feszes volt, egy percre sem untam, Sam küzdelme Luciferrel kifejezetten érdekel, és remélem, hogy nem fogják majd egy félperces snittel elintézni – bár az eddigi két rész alapján, újra a régi, következetes, jól felépített SupNat-ra számíthatunk idén.
Egyedül Castiel hiányzik, de nem akarom elhinni, hogy így írták volna ki a sorozatból, remélem látjuk még a ballonkabátos barátunkat :D
Nem is nagyon akarok más dícsérgetést írni, mert az egész rész, úgy ahogy volt tetszett, egy pici negatívum volt nálam, a humor hiánya. Ez persze valahol érthető a depresszív hangulat miatt, de azért mégis. :D
Remélem az egész évad ilyen lesz, mert újra itt van az a bizonyos ‘mikorleszmárújrész’ érzés. :)

Bruzsy - 2011. 10. 05. 13:56

bird: az IMDB-nek ne higgy. ha akarnám, én ebben a pillanatban beleírhatnám, hogy jövő héttől kirúgták Jensent és Jaredet és Steven Seagal valamint Jean-Claude Van Damme veszik át a helyüket a sorozatban. És azt is ott látnád.

bird - 2011. 10. 05. 19:30

igen, közben sajnos rájöttem, hogy troll az egész. pedig ritkán találkozok ott ilyesmivel. vagy csak naív vagyok. mindegy.
mindenesetre lehangoló. de attól még reménykedhetünk szerintem. Sera azt nyilatkozta, hogy Cas meghalt, Guy meg azt, hogy nem lehet tudni, de valószínüleg nem tették el véglegesen láb alól (félnek a rajongóktól : 3).
Szerintem ők se tudják.

Zsu - 2011. 10. 07. 00:22

bird & Deana, köszönöm a válaszokat. Most kicsit elkenődtem, hogy erre már nem emlékeztem, azt hiszem ismét meg kell néznem elölről a 6 évadot :D

Csigusz - 2011. 10. 13. 22:27

ezek az írások tényleg elég fanboy-osak, de jó olvasni, hogy milyen mély karakterizációt képzelsz bele egy nekem csak szimpla telefon üzenetbe :)
a Leviathan-ok nekem még túl nem is tudom… gyengék.
ha már idősebbek az időnél azt hittem ők valami nagyon durva dolgok…

winnie - 2011. 10. 13. 22:35

“de jó olvasni, hogy milyen mély karakterizációt képzelsz bele egy nekem csak szimpla telefon üzenetbe :)”

ez az, amit egyébként nem is kell beleképzelni, hiszen még a legszimplább, nullkarakteres nyomozós sorozatok készítői is órákon átbeszélnek minden egyes szó meg mondat jelentőségéről a karakterek függvényében. hihetetlen dolgokat lehet megtudni késztő interjúból, audiokommentárokból: rengeteg lényegtelent és 1-2 iszonyú érdekeset.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz