login |

House: kezdett a 8. évad

2011. 10. 05. 23:32 - Írta: winnie

344 hozzászólás | kategória: kritika,

It’s not lupus.

Aki ismer valamennyire, vagy legalábbis a sorozatos ízlésemet, az tudja, hogy szeretem az ilyen részeket, mint a House – 8×01. Minden jó, ami egy kis időre kilép a sorozat medréből, ami filler, ami kiszakít egy kis időre az egyesek által egyhangúságnak vélt, ámde kötelező sorozatformátumból. És a House általában jól szokott sáfárkodni az ilyen részekkel. Most is jól tette. Sima 8/10.

Pedig, ha azt nézzük sok minden nem történt a 40+ perc alatt és a hetibeteg is csak eszköz volt, mégis maximálisan lekötött, jó kis karaktertanulmány volt. Illetve lehetett volna, ha nem ismertük volna meg House-t az elmúlt 7 szezon során. Így igazából nem mondhatom, hogy meglepetést okozott volna, House a megváltozott környezet ellenére is House maradt (meg egy kicsit MacGyver), akárcsak anno a 6. évad elejé, igaz 1-2 érdekességet így is felvillantottak belőle.

Cool.

Ja, és megismerhettük az egyik új állandó szereplőt, az Odette Annable által alakított Dr. Jessica Adams-t, aki azonnal megvett akkor, mikor kimondta, hogy “usually“. (A hab a tortán az volt, amikor a vége felé megint kimondta.) Oké, maga a karakter is rendben volt, traktálhatnak nemsokára a háttérsztorijával, s meglátjuk, hogy a kapcsolata House-szal, hogy fog alakulni a továbbiakban.

Azt gondolom, nem kell ecsetelnem, hogy helyzetgyakorlatnak beillő cliffhanger-továbbszövést követően nemsokára visszarántják a sorozatra a már megszokott struktúrát, de nem is nagyon számítottunk másra. Nem is baj, hiszen a csoportdinamika nem kicsit fog megváltozni – egyrészt jönnek az Újak, de a Régiek is másképp fognak viszonyulni House-hoz. Amíg pedig meg tudnak folyamatosan újulni, addig elvileg nem lehet probléma. Elvileg.

344 hozzászólás Ne habozz!

Nikki - 2011. 10. 05. 23:55

Vártam már a kritikát, köszi :) bár most nem nagyon érthetek egyet.
Nem tetszett a kezdés. House megint eléri, amit akar, azt csinál, amit akar, és talált valakit, akit úgy ugráltathat, ahogy akar. A börtönben is. Ne már. Megerőltethették volna magukat. Arról nem beszélve, hogy mindjárt kikerül. Azért kicsit többet is elnézegettem volna őt a börtönben. Érdekes lett volna, ha másképp csinálják. A csajt meg az aszpirines húzás miatt “nem veszik fel sehova” kivéve ugye majd House-t.
Általában szeretem, ha a sorozat kicsit eltér a megszokottól, s most is szeretni akartam. Lehet túl nagy elvárásokkal ültem le elé, s ez volt a baj. Vagy, hogy direkt ledaráltam a 6-7-ik évadot még a kezdés előtt, hogy képben legyek, pont a börtön cucc miatt, erre evvel szúrják ki a szemem. Vagy lehet, House az a sorozat, amit időről-időre le kell pihentetnem, különben ráunok, vagy mi.
Volt pár jó jelenet, pár zseniális House-os húzás és vigyorgós részek, de ez most csak 6/10. Azért még a következő részt megnézem, s ha utána sem leszünk jóban a dokival, kényszerpihenőre küldöm egy időre, hogy majd örüljek a viszontlátásnak.

Elkon - 2011. 10. 06. 01:25

Elején megijedtem hogy csak egy rész lesz börtönös, de kizárt hogy kiengedjék ezek után. Tök mindegy, hogy igaza volt vagy sem. Még börtönt!

Aldo - 2011. 10. 06. 01:37

Jó rész volt már nagyon vártam. Szeretem az ilyen rendhagyó epizódokat mint például a 6. évadnyitó, vagy amikor kocsival elmennek valahová. Az elején megijedtem, hogy tele lesz börtönfilmes klisékkel.
Gondolom még a második rész is a sitten fog játszódni, aztán valahogy visszakerül a kórházba. Arra leszek kíváncsi, hogy ebből mit tudnak majd kihozni.

khaos - 2011. 10. 06. 02:11

a 6. évad elején,külső helyszín,house szintén elzárva
akkor az nagyon bejött
itt is hasonló érzést vártam,de vmiért nem tudott annyit nyújtani mint az a kezdet,nem tudom miért
valahogy úgy egy átlagos résznek tűnt inkább (jó persze,csapat nélkül)
de nem volt meg sztem az h teljesen komolyan vegyük h most houset tényleg kicsinálják ha nem szerzi meg a vicodint
vhogy nem voltak annyira nagyon meggyőzőek azok a nácik(?)
ellenben a cellatársától,tőle elég volt bőven az a pár szó amit mondott,mégis lehetett érezni a nyomást h most ha rossz szemmel néznek rá akkor gyorsan lezúz bárkit

ami fura volt még h igen nagy szabadságot kapott azért house,végig úgy tűnt akkor jön megy az orvosiba amikor akar,meg még invitálja is a dokinőt h most megy mosodába vizsgálódni

következő részt persze várom(hiába vannak unalmasabb részek,kedvenc sorozat marad),de ha a végét nézem a résznek,h megoldotta az ügyet,sztem nem a börtönben lesz már,vagy max az elején ahogy újabb tárgyalás és kiengedik h ne csináljon több zűrt(dokinénit így is kirúgatta nagy valószínűséggel,és ahogy fentebb írták sehol se kap állást,mehet househoz)
aki viszont szintén érdekes h jut vissza a kórházba,mi lesz a felállás,mi most a felállás (eltelt azért 1 év ugye) meg h h is magyarázzák cuddy-t és 13at (mikor újra lelép)

jaés akkor új szereplő,odette,jó nézni az tény,és egyelőre a szerepe is tetszik,ahogy az unalomból kikerül mert house megérkezik,várom a háttérsztorit én is,vagy h milyen drámai helyzetbe tudják hozni majd(már ha terveznek ilyet,hisz a többi szereplő is kapott sötétebb múltbeli sztorit)

Flanker - 2011. 10. 06. 02:54

Csak egyetérteni tudok az írással, nekem bejött a kezdés. Megemlíteném még a sorozatokból (24, Flashforward, Cold Case) ismerős erős vendégszínész gárdát, akik bizony odatettek rendesen.

david_88 - 2011. 10. 06. 06:50

Én most kezdtem el nézni, a 2.évad után(bekapcsolódás nem volt gond), és sztem nagyon jó kis rész volt!!
8/10

Erja - 2011. 10. 06. 06:53

Nagyon jó rész volt. Részemről 9/10:-)

wupszi - 2011. 10. 06. 06:55

csak azert nezem house-t mert neztem az elejetol, mar regota csalodas az egesz, teljesen egy kaptafara megy minden resz, mint ez is, hiaba mas volt a helyszin.

Sherlock20 - 2011. 10. 06. 07:10

Nekem is bejött ez a rész. :) House a kedvencem, a sorozat mélypontjai ellenére is nagyon szeretem. Jó volt ez a börtönös kiugró, bár a Vicodin megszerzése nem volt kérdés mint ahogy az sem, hogy összespanol a szexi börtöndokinővel. Várom már folytatást. :D
10/8.5

Bob - 2011. 10. 06. 07:12

nekem nem tetszett valahogy .
egyértelműen lehetett tudni , hogy hogy fog végződni ez a rész , már az elején , mivel ismerjük House-t .

winnie - 2011. 10. 06. 07:38

“egyértelműen lehetett tudni , hogy hogy fog végződni ez a rész , már az elején , mivel ismerjük House-t .”

én például egyértelműen tudtam, hogy kihozzák az írók, mert ezt szokták csinálni. és mégsem tették:)

ha megteszik, akkor az is egyértelmű lett volna. attól, hogy house house, a beteg nem feltétlenül kívánta meg, hogy rosszalkodjon, vétsen, ennek nem volt sok előjele, hogy ilyesmire lesz szüksége. utólag, bári is a befejezés, sokkal könnyebb egyértelműsíteni.

MikkaMakka - 2011. 10. 06. 08:13

Winnie amikor az elején mondja neki a testület h 6 napig ne csinaljon semmi rosszasagot abbol elég egyértelmű volt h nehéz lesz betartani:)
amugy en meg mindig imadom Houset, bar mar meg tudnek bekelni azzal ha bejelentenek h uccso evad

Page - 2011. 10. 06. 08:58

ezzel a 6 napig ne legyen gond veled és akkor kiengedünkkel, csak az az egy problémám van, hogy hány hónapja is ül House a sitten,? (bocs, de nem emlékszem), szóval valószínűleg, az alatt a 6-8 hónap alatt még ott dekkolt, nem volt vele sok probléma, különben fel sem merül, ha még pár napot olyan szépen viselkedik, akkor mehet haza. Szóval ez eléggé szánalmas, hogy természetesen az utolsó pár napban nem bír magával, és kerül zűrbe.

Nekem tetszett is meg nem is a rész, egy részre nem volt rossz a börtönsztori, de nem szeretném, ha a következő is ott játszódna.

Az új csaj a promós képen nem volt szimpi, de kellemesen csalódtam, és egészen bejövős.

winnie - 2011. 10. 06. 09:14

page: 1 év, azt hiszem.

“Szóval ez eléggé szánalmas, hogy természetesen az utolsó pár napban nem bír magával, és kerül zűrbe. ”

nem hiszem, hogy szánalmas lenne. igazából ez az egész house döntése. ő akart börtönbe kerülni és már a meghallgatáson kiderült, hogy neki teljesen mindegy, hogy szabadul, vagy leüli a maradék idejét. és végül ő döntött úgy, hogy tesz a szabadulásra. lehet, hogy voltak korábban is zűrjei, de a nácik most kértek tőle extraadót, a többiek is most kezdték lenyúlni a cuccait.

ergó magát keverte zűrökbe, mert lehet, hogy tudat alatt maradni akart még.

tiktak - 2011. 10. 06. 09:15

Nekem gyenge volt. Mindent elmond az, hogy egyszer még be is aludtam rajta.
Számomra a “cool”-os mondat volt a mélypont…
Az új doki elemzése, honnan jött, hova járt stb, aztán amikor a doktornő mégis beadja a pohár víz aszpirint, a gyógyszerek feldobálás belőlem valamiért olyan érzést váltottak ki, mintha egy igen banális és rossz sorozatot néznék. Meglepődni nem lepődtem meg a végén, bár ha máshogy ér véget, azon sem lepődtem volna meg. Ennél már nekem nagyobb dolog kellene a sokkhoz. Nagyon reménykedtem, hogy majd most megint nagyon fogom szeretni House-t, de nem. Azt hiszem én azt szeretném a legjobban ha visszamenne a kórházba és gyógyítana a szokásos módon. A magán életi szál meg az ő esetében max Wilsonra és mások magánéletében való turkálásra vonatkozna. legyen egy paraszt és minden részben oldjon meg egy betegséget. Ez nem valami sok, de akkor így kapnék egy nyomozós sorozatot és ennyi.

RadirPok - 2011. 10. 06. 09:18

9/10, csak így tovább.
Arra azért kíváncsi leszek, hogy azt hogyan ússza meg élve House, ha a két bepalizott rabot kiengedik a magánzárkából, (+a náci brigád) mivel ugye most már neki is ugrott a feltételes, és ha jól emlékszem, akkor most 4 hosszú hónap vár hősünkre. (8 hónapot már leült az egy évből?) Vagy védőőrizetet kér, vagy a cellatárs elég jó életbiztosítás lehet, csak mindig tudjon idejében tücsköt szerezni… :D

Xsz - 2011. 10. 06. 09:58

Hatalmas rész volt! Már az idejét se tudom mikor láttam ilyen jó House részt. Az egész börtön feeling tetszett, az új dokinéni is jó (jó Breaking In után nem nehéz szeretni :D ).
A többi karaktert hiányoltam egy kicsit, hogy mivan most velük. Várom a folytatást, csak így tovább.

Almásrétes - 2011. 10. 06. 11:44

Spoileres///
Szerintem teljesen helyén volt a rész. Szépen elelemezgették egymást a dokinővel ahogy az Housenél szokás, kaptunk pár vicces beszólást, egy beteget, egy izomagyú ám kissé bárgyú cellatársat akiről ”ki az aki nem mondta volna meg előre”, hogy House megmentője lesz a rész végén. Meg egyébként is a végén mikor feldobja a pirulákat levegőbe az is olyan jelenet volt amit mindenki látott előre kb. Ettől még jó, House mindig jöhet :)

Georgij - 2011. 10. 06. 11:55

” ergó magát keverte zűrökbe, mert lehet, hogy tudat alatt maradni akart még. ”

Mint ahogy említette is a 8 hónap alatt nem telefonált senkinek, nem volt látogatója, tehát mindenki magára hagyta.

Úgy látszik, hogy winnie látja jól a dolgokat, a fikázók, pedig csak nézték, de nem látták, hallották de nem értették a lényeget.

Lilla - 2011. 10. 06. 13:06

Szerintem is klisés ez a 8 hónapig tudok nyugton lenni, de az utolsó 3 napon természetes, hogy történik valami.
De nem kell sokat belelátni, csak az utolsó hetét mutatták a szabadulása előtt, és elég uncsi rész lett volna, ha nem történik benne semmi.

heroldoftheday - 2011. 10. 06. 13:13

Érdekes, hogy nem tudnak mit kitalálni az írók. Egyszerűen ez a sorozat már elvesztette azt az értékrendet, amiben House tettei megdöbbentőek lennének. Mivel mindent megtesz, semmilyen következmény nem érdekli, egyszerűen elveszítette azokat a pillanatokat is, amire a néző azt mondaná, h: Azt a büdös….. életbe, ez nagyon durva volt. Én mint néző ezen a sorozaton már nem tudok megrökönyödni. Az utolsó olyan rész amire azt mondtam, hogy na basszad meg ez húzós volt, az az volt mikor behaluzta ( vagy nem haluzta ), hogy összejön Cuddy-val. Ha jól emlékszem ekkor jött rá, hogy ismerte be,hogy problémái vannak, és segítség kell neki. Jó lenne ha kicsit összekapnák magukat a sorozat munkatársai.

Cathy07 - 2011. 10. 06. 13:16

Azt hiszem, hogy egy karakter kiírása jelentené, hogy nem nézem tovább a sorozatot és az House :D
Először nem tudtam Cuddy nélkül elképzelni a Houset, de simán fog ez menni nélküle is. Mondjuk felőlem Foremant pl kiírhatnák, de értem én, hogy kell egy másik cinikus karakter is.
Sztem határozottan jó rész volt, vicces volt nagyon, kérdés meddig marad még börtönben, sztem max a következő részben.

tiktak:”A magán életi szál meg az ő esetében max Wilsonra és mások magánéletében való turkálásra vonatkozna. legyen egy paraszt és minden részben oldjon meg egy betegséget. Ez nem valami sok, de akkor így kapnék egy nyomozós sorozatot és ennyi.” -Ez így vegyítve sztem nem működőképes. Vagy egyáltalán nincs szó a szereplők magánéletéről vagy Houseéről is. Ugyanis ő is ember, az egész sorozatnak eltűnne a realitása azzal, ha House, mint ember nem jelenne meg benne, ugyanis a személyisége az élete, a munkájára és mindenére hatással van…

tiktak - 2011. 10. 06. 13:20

heroldoftheday
minden szavaddal egyetértek. Én is akkor döbbentem meg utoljára. bár megmondom őszintén, akkor sem volt meg már a nagy sokk… de én is azt mondanám utolsó megdöbbentő pillanatnak.

Ez meg, hogy tudat alatt keverte így a szálakat, és akik fikázzák, azok nem fogták fel stb. hát sztem nem így van. Felfogtam, hogy mi történt ott, de nem nagyon hatott meg.
Egy dolog még felmerült bennem: számomra az Oz a börtönsorozat. Na most ha ez az évad a börtönben fog játszódni, vagy nagy részt ott játszódik, akkor nekem egy kicsit többet kell virítani mint egy náci főnök, meg egy ilyen rádiós helyzet megoldás, amikor egymásnak ugrasztja a rabokat (nagyon gyenge volt).

tiktak - 2011. 10. 06. 13:22

Cathy07
House számomra akkor tűnt emberinek, amikor másokat basztatott, miközben neki nem volt magán élete. Amikor összejött Cudyval onnantól fogva nekem nem tetszett a sorozat. Ha most nincs Cudy, akkor nyugodtan rájöhetne, hogy neki nem megy ez a szerelem dolog és megint visszatérhetnénk a régi kerékvágásba.

tiktak - 2011. 10. 06. 13:23

egybe az a magánélet! :D

winnie - 2011. 10. 06. 13:35

“Szerintem is klisés ez a 8 hónapig tudok nyugton lenni,”

senki nem mondta, hogy 8 hónapig nyugton volt. nyilván nem volt nyugtom akkor sem.

winnie - 2011. 10. 06. 13:44

“Érdekes, hogy nem tudnak mit kitalálni az írók.”

nekem érdekesebb, hogy valaki így gondolja:) hiszen az egész 7. évadban azon filóztam, hogy hogy tudnak ennyi mindent kitalálni az írók, hiszen tele voltak ötletekkel a részek. a hatodik túlságosan egy szálra volt felfűzve és lehet, hogy ott befásult az ember, de mivel mégiscsak egy fix recept alapján készülő sorozatról van szó, ezért nem okozott gondot, de a hetedik évad abszolút meg tudott újulni.

mondjuk ez természetes, hiszen nem arról van szó, hogy ugyanazok írják a sorozatot 8 éve, az írógárda folyamatosan cserélődik, az új emberek pedig ezer új ötletet hoznak.

“Az utolsó olyan rész amire azt mondtam, hogy na basszad meg ez húzós volt, az az volt mikor behaluzta ( vagy nem haluzta ), hogy összejön Cuddy-val. ”

és, tényleg nem kötekedés, de ezért lep meg ennek a felemlegetése, ugyanis, ha valami nem új ötlet, akkor az a halu, hiszen már négyszer eljátszották előtte.

“Én mint néző ezen a sorozaton már nem tudok megrökönyödni. ”

nem hiszem, hogy ez lenne a céljuk:) mondjuk nem érzem, hogy house tettei egy idő után megdöbbentettek volna bárkit is, hiszen nagyon hamar kiderült, hogy mindenre képes. és innentől kezdve, hogy megvolt a “minden”, megdöbbenni nem nagyon lehet. de például a hetedik évadban bőven voltak olyan dolgai, amin, ha valaki meg akar döbbenni, akkor megdöbbenhet – nyilván nem ezért nézem a sorozatot, de pár random kedvesség (medencébe ugrás, házba hajtás, házasság, önműtét, a cuddy-ügy kezelése – a hetibeteges ügyek csavarjairól nem is beszélve.

Page - 2011. 10. 06. 13:51

Nyugton nem volt, de túl nagy zűrbe nem keveredhetett, különben, nincs az, hogy hamarabb szabadulhat. Igen, Housenak mindegy volt, hogy megy vagy marad, és aztán mikor megtudta, hogy kiszabadulhat, akár még egy kicsit be is ijedt, és tudatt alatt rájátszott, hogy mégse engedjék ki. De, nem tehetek róla, nekem ezek a megoldások nem jönnek be, mikor minden az utolsó pillanatban történik. Azt is utálom, (bár ez nem ide tartozik) mikor minden filmben, és sorozatban az utolsó 1-2 másodpercben hatástalanítják a bombát, mielőtt felrobbanna.

winnie - 2011. 10. 06. 14:17

“mikor minden filmben, és sorozatban az utolsó 1-2 másodpercben hatástalanítják a bombát, mielőtt felrobbanna.”

ezeknél nem az a lényeg, hogy mikor nem robban fel a bomba, hanem, hogy nem robban fel. vagy legalábbis nekem személy szerint teljesen mindegy, hogy mit mutat a számláló, 75-öt, 14-et vagy 02-t, mikor megáll (főleg, hogy senki nem mondja, hogy 0-nál van a robbanás:)). illetve nem mindegy, hanem csak nem hordoz jelentőséget, hiszen nem ez a közös a történésekben, hanem a bomba fel nem robbanása.

mondjuk itt szeirntem bőven elégnek tűnik, amit írsz, hogy felderengett előtte a szabadulás lehetősége, az pedig csak a szabadulás előtti napokban derenghet fel. plusz a konfliktusok egy része eleve a szabadulás lehetőségével fügött össze.

bmw_fan - 2011. 10. 06. 14:23

SPOILER – a 8×02 PROMO-t meg nem nezoknek!!

A 8×01 elott en is nagyon remenykedtem, hogy bennmarad a bortonben, mivel akkor az egyre laposodo szinvonalat feljebb tudnak tornaszni. A 8×01 tetszett is, a befejezese is, orultem annak, hogy nem engedik ki, igy hatha lesz meg par rendhagyo resz, de megneztem a 8×02 promojat, es hat ugy tunik, ez is csak 1 bortonos resz lett, es visszaall minden a megszokott helyszinre (persze mas felallassal, ami meg akar jo is lehet). Nekem a masik uj csaj (akit a promoban lattam eloszor) igy elso ranezesre Masters-filler-nek tunik, de hat ki tudja. House karaktere tenyleg ismert mar annyira minden egyes reszleteben, hogy nem tudnak ujat mutatni, vagy ha megprobalnak, akkor az mar lehet, hogy karakteridegen lenne.

dori - 2011. 10. 06. 14:25

Almásrétes: ugyanezt éreztem a rész közben.:) A cellatárs, a feldobott gyógyszerek, plusz, hogy inkább a gyógyítás és nem a szabadulás mellett dönt, mind-mind nagyon kiszámítható volt. Remélem belehúznak az írók.

winnie - 2011. 10. 06. 14:29

“A 8×01 elott en is nagyon remenykedtem, hogy bennmarad a bortonben, ”

??? akkor lenne csak repetitív – arra azért számítani lehet, hogy nincs értelme bent tartani, a többiek miatt sem. és… végül bent maradt a börtönben. sőt, az is csoda, hogy börtönbe rakták, de a papírforma az volt, hogy szabadulni fog. és, hogy a 8×02-ben mi lesz., az is csak “úgy tűnik” kategória. ha utána is bent marad, akkor jöhet a békülés:)

charlene yi-ről érdemes megvárni az első részleteket, de csak az alapján, hogy pici és ázsiai, még nem nagyon tűnik masters-nek. bár adja magát, hogy ő is valami stréber legyen, de lehet, hogy ez csak a látszat.

bmw_fan - 2011. 10. 06. 14:32

Szerintem az nem fura, hogy utolso pillanatban kezdik zsarolni a szabadulokat a bortonbeli pajtasai. Foleg az olyanokat, akik feltetelesen szabadulnak, ha nem tesznek semmi rosszat. Teljesen racionalis.

Raadasul szerintem a problemait azert akarta megoldani, hogy kiszabaduljon, meg a resz eleje fele. Lehet, hogy tudat alatt nem akart, de tudatosan cselekedett azert, hogy kijusson. Aztan a vegen mar azert segitett minden aron a betegnek, mert akkor jott ra, hogy igazabol nincs ertelme kimennie, es tudat alatt sose akart kimenni, de azert meg akkor megveretni nem akarta magat (ezert folytatta a gyujtest). Aztan a resz legvegen mar az is mindegy volt neki, hogy megverik, es akkor mar tenyleg nem akart kimenni a bortonbol. Tehat ennyit fejlodott a resz alatt.

bmw_fan - 2011. 10. 06. 14:39

“charlene yi-ről érdemes megvárni az első részleteket, de csak az alapján, hogy pici és ázsiai, még nem nagyon tűnik masters-nek. bár adja magát, hogy ő is valami stréber legyen, de lehet, hogy ez csak a látszat.”

Hat igen, altalanositok, latszat alapjan itelek :).

“arra azért számítani lehet, hogy nincs értelme bent tartani, a többiek miatt sem”

Szamomra a tobbiek mar nem annyira jo karakterek, hogy miattuk szeretnem, ha House kint lenne. De meg valahogy ossze is lehetne hozni a kettot talan, House bent, a csapata meg kint(?) valamit megiscsak csinal, persze ehhez lehet, hogy eleg furcsa dolgokat kellene produkalnia az iroknak.

Szerintem, ha tudjak, hogy ez az utolso evad, akkor mereszebben vallalhatnanak rendhagyo reszeket. Esetleg izgalmasabb ativelo szallal, amit nem az utolso 3 reszben vezetnek majd fel.

Vektor - 2011. 10. 06. 14:44

Nem tetszett, méghozzá annyira, hogy elgondolkodtam a kaszán. Pont az volt jó a Brokenben, hogy nem lőtték el a “főszereplő mindenhol talál nyomozni való ügyet (ez esetben hetibeteget)” klisét, itt meg azonnal behoztak egy teljesen ötlettelen esetet. Az epizód legnagyobb problémája a kiszámíthatósát volt, majdnem az összes börtönös klisét felhasználták a 42 perc alatt. Nulla kreativitás, nulla mellékszereplők (új csajjal együtt) és lassan az az érzésem, hogy House karaktere is kezd beleszürkülni a sorozatba. Ha nem történik valami pozitív változás, akkor számomra vége lesz a House-nak, pedig anno imádtam a sorozatot.

sss - 2011. 10. 06. 14:47

Mivel kitiltották a börtönkórházból, így nincs sok értelme a börtönben tartani, hiszen az már nem House lenne, ahol minden részben van egy főbeteg.

winnie - 2011. 10. 06. 14:48

vektor: a brokenben is ott volt a hetibeteg, legalábbis minden emlékem erre utal – itt viszont, bár én is írom, hogy nem volt érdekes, de azt nem lehet tagadni, hogy ne lett volna funkciója.

Cathy07 - 2011. 10. 06. 15:06

“Aztan a vegen mar azert segitett minden aron a betegnek, mert akkor jott ra, hogy igazabol nincs ertelme kimennie, es tudat alatt sose akart kimenni, de azert meg akkor megveretni nem akarta magat (ezert folytatta a gyujtest). Aztan a resz legvegen mar az is mindegy volt neki, hogy megverik, es akkor mar tenyleg nem akart kimenni a bortonbol. Tehat ennyit fejlodott a resz alatt.”

Ezzel csak félig értek egyet. Valószínű, hogy félt attól, hogy mi lesz vele kint, viszont nem hiszem, hogy a betegnek ezért segített, hanem a rejtvény miatt. Azt már láthattuk sokszor, hogy House mindenre képes a diagnózisért, a megoldásért, gyakorlatilag ilyenkor semmi nem számít neki,főleg nem a tetteinek a következménye, csak a válasz.

bmw_fan - 2011. 10. 06. 16:26

Cathy07:

A betegnek azert mert mar segiteni, mert tudta, hogy nem kuzd a kijutasert. Szerintem ha meggyozi magat, hogy ki akar menni, akkor kibirja, hogy nem segit. Persze regebben mindent megtett a diagnozisert, de akkor mindig megprobalta elkerulni a buntetest, ezt sokszor meg is tette. Gyakorlatilag a gyogyitas es a buntetes-vagy-nem-buntetes allt egymassal szemben (amit meg meguszhat), most viszont mar a gyogyitas es az egyertelmu buntetes.

Aztan lehet, hogy a rejtvenyen kivul masra nem is gondol…

MikkaMakka - 2011. 10. 06. 16:29

többen is irtatok kritikanak h a house mar nem tud sokkolni, megdöbbenteni de miert gondoljatok h ez a sorozat celja, sztem egyaltalan nem ettöl függ a sorozat minösege

LoGi - 2011. 10. 06. 16:46

Egyetértek MikkaMakkával, plusz vegyük figyelembe, hogy a sorozatok úgymond nem nekünk készülnek :D Átlag néző legtöbbször nem gondolkodik nézés közben, nem lát semmit előre, keveset néz, nincsenek meg neki ezek a húzások. Szóval felesleges panaszkodni olyanok miatt, hogy elfáradt a sorozat, nem mutat újat stb.
Korrekt volt az évadnyitó, pontszámmal egyet értek. Azért szerintem azt a legtöbben nem látták előre, hogy hogyan fogja House megúszni a késelést, bejött az a megoldás :D

PrinceKardinal - 2011. 10. 06. 18:17

nekem House szimpatikus bar szerintem mar ideje hogy lassan de biztosan befejezuk a sorozatot. Semmi sem vektelen lasd Veszhelyzet = az elso 6ev es az utolso 4ev kozot akkor szakadek volt (minosegben) hogy mar semmi ertelme sem volt a folytatasnak es amugy is, egy ido utan mar unalmas…

de ha mar a vegerol irok, akkor szerintem ugy lenne ertelme hogy ha vegen House megtalalna a boldogsagot es a sors fintorakent valamilyen betegsegben meghalna a csapata keze alat. Ez egy eros pont lenne a 8eve futo arogans, egoista, neha depresziv es figyelmetlen karakter utan, nem?

:)

Dark Energy - 2011. 10. 06. 18:26

Na ez olyan fasza rész volt, ami legutoljára a harmadik évadban fordult elő, legalábbis az én szememben. Kiváló évadindítás, hiába voltak hibák és kiszámíthatóságok, valahogy megvolt az a régi-régi feeling.

Almásrétes - 2011. 10. 06. 19:02

PrinceKardinal:Nem.

Amúgy érdekes, hogy sokak szerint minőségi romlás van…Én a hatodik évadtól kezdve nézem folyamatosan a sorozatot és pont azt érzem, hogy innentől kezdve jobb lett a sorozat. Nem csak a betegre fókuszálnak hétről-hétre hanem foglalkoznak a szereplőkkel, van átívelőszál stb. Ez a House jobban bejön mint pl az első évadi.

Nensis - 2011. 10. 06. 19:12

Nekem tetszett, ami egyrészt annak tudható be, hogy már nagyon House hiányom volt, másrészt nekem is bejönnek ezek a rendhagyó, más helyszínen játszódó részek, emellett pedig nem nézek egyszerre 20 sorozatot, így nincsenek is hatalmas elvárásaim. Csak hozzák a megszokott house-szintet, és OK lesz. :)
Megjegyzem, a hetedik évad vége nekem nagy csalódás volt, és elképzelésem se volt, hogyan tudják majd az írók kiírni Cuddyt kiírását, hisz ő az igazgató etc. Ezt szerintem nagyon ügyesen megoldották.

Almásrétes - 2011. 10. 06. 19:21

“Azért szerintem azt a legtöbben nem látták előre, hogy hogyan fogja House megúszni a késelést, bejött az a megoldás :D”

Pedig minden ide akart vezetni, csak a vak nem látta előre szerintem :D Most komolyan, ilyen tipikus karaktert mint a cellatársa :) Sokat mosolyogtam rajta és a tücskön (Halálsoronból csengettyűúr jutott eszembe róluk).. Már amikor Houset nekivágták a falnak akkor azon izgultam mikor lép elő is ver mindenkit le. Igazi jóbarátja lehetne Housenak, összeillik két ‘félkegyelmű’ (erről jut eszembe tök vicces volt ahogy House alkalmaszkodik a többi sitteshez . Szvsz nagyon jól illik a karakter ebbe a környezetbe)

paranoid android - 2011. 10. 06. 20:14

Nekem nagyon tetszett. Valahol értem a negatív vélemények miértjét, viszont jogtalannak is érzem. Az elmúlt 7 évadban olyan szinten megismertük ezt a karaktert, hogy már nem fog meglepni, sokkolni a döntése. Ha meg mégis megtörténne ez, akkor meg karakteridegenségre panaszkodnának. Különben sem a sokkolási faktor a sorozat fő eleme. Néha nekem is túl repetitívvé válik, telítődök, de ekkor lepihentetem pár hónapra, és mikor újra előveszem, megint élvezni tudom a karakterek miatt. Már kétszer bevált nálam ez a módszer. Jelen esetben szerintem nincs hiba a sorozatban, inkább a nézői elvárásokban; olyat akarnak, amit semmilyen zseniális írói munka nem adhat meg: újra frissnek akarják érezni az egészet, a régi tudatlansággal akarják felfedezni a karaktereket. Hát ezt egy sorozat 8. évadában nehéz lesz.

Holdenper - 2011. 10. 06. 23:58

Nekem is nagyon bejött. Jó volt picit kiszakadni a korábbi bonyodalmakból, a helyszín, a szereplők, a különféle felmerülő helyzetek is érdekesek voltak, szóval csak így tovább:)
10/8,5

Eltiron - 2011. 10. 07. 12:30

Gyenge-közepes epizód volt, khaos leírta a fenntartásaim/bajaim nagy részét. Tényleg kéne valami nagy csavar már ebbe a soriba, hiába volt nagy kedvencem, kezd nagyon önismétlőbe fordulni. Többen felhozták párhuzamként a 6×1-2-t, szerintem az baromi jó volt, más perspektívába helyezte a karaktert, tényleg újat, mást adott, ez pedig nem, egyszerűen más környezetben ugyanaz volt. Csalódtam, hiányoztak a poénok, erőltetett megldások, sablonos szituk (az “It’s not lupus” running gag már kurva unalmas), szóval remélem, innen csak jobb lesz.
Az új csaj viszont szimpi, őmiatta megszavazok egy 5.5/10-et ennek az epizódnak.

chulo - 2011. 10. 08. 17:46

Hát ez ilyen so-so rész volt. Pont most értem a végére mert most fejeztem be az 1-7 darát. (az se volt piskóta :D)
Pl. a 6. évad kezdőjéhez képest ez kutyafüle volt. Még jó, hogy csak 45 percesre csinálták nem 90-re.
Kicsit klisés volt, a csapatába szánt doktornéni (aki inkább tűnik még egyetemistának mint a “nagy doktor House” csapatába való embernek) picit bugyuta volt, a sztori egyszerű, a beteg rab érdektelen stb. stb.
Annyira nem jött be, de azért természetesen maradni fogok. Lehet, hogy nem kellett volna ledarálni előtte 7 évadot, hanem hagyni kellett volna hogy hiányozni kezdjen, mert így csak egy 6,5-est kap tőlem.
Kíváncsi vagyok hogy fogják majd zökkenőmentesen visszarakni a csapatba, illetve a kórházba. Milyen lesz a kapcsolata Wilsonnal és a többiekkel (akik ugye majd egy évig egy árva telefont se voltak képesek megereszteni) azok után hogy kijön, illetve hogy hogyan akarják a 2 új dokit beépíteni.

eranett - 2011. 10. 09. 13:58

Na, oldalra már ki sem kerül a kibeszélő?:( Pedig nagyon jó volt szerintem ez a kezdés. Én bízom a készítőkben, nem lesz itt semmi baj. Mondjuk én eddig is meg voltam elégedve.Az új dokinő is szimpatikus. Szerintem egy hullámhosszon lesz a mi dokinkkal, és az sem lesz feltűnő, hogy Cuddy nincs már sehol.
Nekem 9,5/10 de csak azért, mert nekem a csapattal teljes a House.

Bogiii - 2011. 10. 09. 22:26

Lehet én nézem más szemszögből a sorozatot, de valahol egyetértek azzal a gondolattal, hogy sokan nem teljesen fogják fel a mögöttes gondolatokat az epizódokban. Leragadtok lényegtelen apróságoknál (pl: hogy mit tett, vagy nem tett az elmúlt hónapok alatt)Ebben a részben szerintem nem az volt a lényeg, hogy ki akar-e jutni, vagy sem, vagy hogy mit cselekszik tudat alatt és mit tudatosan. A lényeg megint az volt, hogy megtalálja az utolsó darabot a kirakójához. Hogy megtudja igaza volt-e. Nem csak a beteggel kapcsolatban. Hogy kiderüljön helyesen mérte-e föl a fiatal doktornőt ….stb. És mindezekért akár azt is megkockáztatja, hogy bent kell maradnia. Nem véletlenül ül ki a szokásos “én megmondtam” vigyor az arcára az utolsó képkockákon, mikor kiderül, hogy ismét nem tévedett.
Megkockáztatom, hogy az eddigi legjobb évadnyitót láttam House-éktól.

Heroesfan - 2011. 10. 10. 11:32

Olivia Wilde még volt ebben a részben?

gromit - 2011. 10. 11. 01:54

@Heroesfan: nem, nem volt, sőt, House-on kívül senki se volt a szokásosak közül

Nekem tetszett. House egész House-os volt, de az azért nem igaz, h ez csak abból állna, h mindig mindent megtehet, és vhogy sikerül is neki, következmények nélkül. Én pl tökre elhittem neki, h tényleg rossz ügyvédje volt, pedig az ő döntése volt, vállalta a következményeket (gondolom ellébecolhatott volna akár egész életében Mexikóban, vagy ahol, mégse tette). Szóval nem annyira elvetemült figura, bár végül is, jó, tényleg nem új ez se :)

Az is látszott, h azért itt most nem ő volt a főnök, cellatárstól is tartott rendesen, nem csak a poén kedvéért, hanem tényleg. Jó, persze, előre lehetett látni, h meg fogja majd védeni, de nem bántam, nem hiba, h ez bejött nekem. Amúgy tényleg az lett volna várható, h ki fog kerülni rész végére, bár igazából már a legelején sejteni lehetett, h nem lesz sima ügy. Csak 5 napot kell gond nélkül kibírni — ez csak a mesében működni. Nyilván most szállnak rá, amikor tudják, h nem üthet vissza, mert akkor ugrik a feltételes… (eddig is lehettek kisebb zűrjei, mert a magaviseletére aszongya a bizottsági tag, h “good…-ish” :) )

Új dokinéni rendben lesz, de remélem, nem nagyon fogja pedzegetni ezt a “you lied to me” vonalat, mert abból már kaptunk eleget…
(csapat amúgy nem hiányzott, mert kaptunk helyette mást, ide nem fértek be. amúgy kis feleséggel mi van?)

bikkbakk - 2011. 10. 11. 10:21

A második rész kiemelkedő volt.

bmw_fan - 2011. 10. 11. 20:43

Visszatérnék arra, amiről winnie-vel beszéltem. A csajt (sajnos) nagyon jól megítéltem egy 1 másodperces jelenet alapján (az ázsiait). Engem nagyon idegesített, és ha marad, akkor elgondolkodom a kaszán, pedig ez még sosem jutott eszembe :(.

winnie - 2011. 10. 11. 20:51

tudtuk, hogy ez is benne van:)

MikkaMakka - 2011. 10. 11. 21:24

2. rész nagyon bejött
fura az uj felallas, de cuddy nem hianyzik kicsit se az mar egyertelmü
uj csajrol 1 resz alapjan nem mondok velemenyt, lehet belöle meg barmi

bmw_fan - 2011. 10. 11. 21:32

Megnéztem pár youtube-os videót is róla, és Ő egyébként is ilyen típusú lányt játszik, erre az első benyomásra építi fel a humoros vonalát (már ami kiderül róla pár talk-show alapján, bár lehet, hogy rosszakat néztem :).

Gondolom ez passzol House karakteréhez, ez adja meg a dinamikát, nekem valahogy mégsem jön be egyelőre.

nyszab - 2011. 10. 11. 23:40

Az új csaj nem volt éppen kiemelkedő, de szerintem szolid volt, amúgy se ez volt számomra a rész lényege, hanem a House-Wilson vonal, az meg nagyon adta. :) Két csúcs rész eddig az évad elején, nagyon örülök.

Hor1 - 2011. 10. 12. 01:07

Nem jött be a 2. rész, nekem nagyon lehúzta az új csaj. Ha jön a börtönös dokinéni, az azért ellensúlyozni fogja. :)

khaos - 2011. 10. 12. 01:26

2.rész
sokkal jobban bejött mint az első rész,főleg az h míg visszavágnak eredeti kerékvágásba (house kórház eset) mégis nyitva maradt a csapat még,meg h mi is lesz ezután a felállás
mert azért house nem maradhat kettecskén nemtommineve ázsiai csajjal
egyébként nekem nem volt vele gondom,érintették felszínesen h szolíd okoska,aki azért tud kicsit agresszívabban is hozzáállni a dolgokhoz
house wilson volt ugye a hangsúly,tetszett h ezt pedig nem húzták tovább,és feloldották a rész végén
a börtönt gondolom ezzel le is tudták már véglegesen,hamár visszakapta az irodáját,vagy marad bokanyomkövetős “házi”őrizetben további hónapokra is vajon?

foreman meglepett h főnökké nőtte ki magát,inkább vártam h kisfőnök és van új igazgató cuddy helyett akinek még ő felel

ami tetszett nagyon még h house újra bizonyította mennyire megszokások embere,betör irodájába,újra előkerül a gumilabda,újra csendes elvonulás és agyalás (srác lakásán meg talált gyógyszer rögtön beveszi akármiisaz)
az eset is érdekes volt,és bár nem volt túl sokat a befogadó fél,sztem azt kár volt úgy belevenni,maradhatott volna anonim,vagy egy gyerek h jobban domináljon még,így h ott volt de nem is ismerjük meg a többi beteggel ellentétben,nem volt túl hangsúlyos és érdektelenségbe fulladt(persze tudom nem ő volt a fő eset de akkoris)

érdeklődés maximumon,jöhetne a következő már most
kérdések h h jön vissza a csapat (most nincsenek ott,mert nem tudták fizetni őket,foreman legalábbis ezt állította)
börtöndoki odette h kerül újra képbe,mennyire húzzák majd a felhőtlen viszonyokat,mert nem lesz ott mindenki happy egyből,túl egyszerű lenne

jah és cuddy,tökéletesen lett elintézve h másnap beadta felmondását,egyáltalán nem hiányzott,rész végére teljesen el is feledkeztem h ő is ott legyeskedett 7 éven át

“my heart will go on”

Cathy07 - 2011. 10. 12. 11:18

Nekem tetszett ez a rész nagyon, az új dokicsaj is jó volt és nagyon vicces volt a rész. :) Azt sztem már Foreman is sejti, hogy Houset nem nagyon fogja tudni kordában tartani, de ez a kicsit engedek neki elv tán működhet! A kérdés még az lesz, hogy leginkább Chase hogyan fogja viselni, hogy Foreman a főnök és hát leginkább, hogy Foreman mennyire lesz a csapat része, de valszeg csak annyira, mint anno Cuddy.

Almásrétes - 2011. 10. 12. 12:58

Na meglestem én is, jó rész volt megint, House hozta a szokásos hülye beszólásait :)

Eset is tűrhető volt, de én inkább koncentráltam új csajra (elején nagyon idegesített aztán fokozatosan elkezdtem megkedvelni. Viszont 7.évadban is ott volt az a geek csaj akit egyes fórumokon nagyon utáltak..ilyen alapon Charlene Yi karakterét viszont egyenesen gyűlölni fogják :D)

Wilson és House is kerülgették egymást, Houseon látszott, hogy neki szüksége van Wilsonra mint kb egyetlen jó barára végül aztán Wilson is beadta a derekát.

A heti problémákon (beteg gyógyítsuk meg) pedig igazán javíthatnának már. Kezd unalmassá válni :/ Sokszor kb mintha nem is lenne…

bmw_fan - 2011. 10. 12. 14:10

Hat megneztem a Fox forumat is, es kb. annyira “utaljak” az uj csajt, amennyire Masters-t meg 13-at is utaljak/utaltak. Bevallom en is nehezen baratkoztam meg veluk anno, de sikerult.

De ebben az esetben ezt teljesen kilatastalannak latom, ill. mar a hozzaallasom is az, hogy ha direkt ilyen karaktereket tesznek bele, akkor mar nem erdekel, inkabb abbahagyom a sorozat nezeset, minthogy kovessem a keszitoket vakon minden “sokkolo” otletuk utan.

Almásrétes - 2011. 10. 12. 14:34

Én Masters-t nagyon kedveltem anno:)

Cathy07 - 2011. 10. 12. 17:06

Én is bírtam őt is :) Ő egy továbbfejlesztett Cameron volt, olyan értelemben, hogy nagyobb volt a morális értékrendje, mint Camaroné :D Mert ugye Cameron sokszor megtört ebben, mert szerelmes volt Houseba, de Mastersnél ez nem játszott. :) Kíváncsi vok ez a csaj miben lesz különleges, számomra érdekesebb, mint az okos dokinő, aki kötelességtudatból, apja ellene való lázadásból etc dolgozik börtönben.(Szökés :D) Esetleg majd beleszeret Houseba vagy Chasebe vagy mindkettőbe… De ezért nem utasítom el eleve, 13asnál tuti jobban fogom bírni :)

Almásrétes - 2011. 10. 12. 18:43

Jah másik dokinő nekem sem volt olyan szimpi ebből a szempontból. jobban szeretem az ilyen ‘különleges’ karaktereket mint Masters is volt :)

paranoid android - 2011. 10. 12. 19:52

Pozitívan csalódtam a 2. részben. Mikor megláttam a promót, azt hittem, hogy megint azonnal visszaáll az eredeti status quo, de örömmel láttam, hogy egészséges adag új felállás is maradt. Foreman, mint igazgató jó húzás szerintem, egyrészről megúsztuk egy új igazgató ellenállását, amely helyzetet már az unalomig ismerjük, másrészről a legunalmasabb karakter képernyőn töltött ideje (feltehetőleg) lecsökken és még érdekesebb is lehet az új hatalommal. A Wilson-szál baromi jó volt, az új csaj pedig a várakozásaimmal ellentétben hál istennek nem idegesített, bár úgy érzem így is a legkevésbé kedvelt női karakter lesz számomra. A páciens persze érdektelen volt, de ezt már megszoktam, nem is ezért nézem.
A következő részeket pedig nagyon várom az új és a régi karakterek közti kapcsolatok, dinamika kialakulása miatt.

eranett - 2011. 10. 12. 20:45

Tetszett nagyon a rész! Wilson alig várta, hogy megbocsájthasson:)) Nagyon jók együtt.Arra kíváncsi vagyok hogyan szállingózik vissza a csapat. Foremannal sincs semmi baj, jó lesz főnöknek, bár tudja, hogy House-t nehéz lesz kordában tartania. Ez kis dokinő még bármivé válhat, egyenlőre olyan kis langyi még nekem 9/10-ből.

Eltiron - 2011. 10. 12. 21:09

Baromira tetszett a 2. rész, végre. Pont az első résznél én kommenteltem, hogy milyen unalmas ez a lupus-poén, de most mégis hatalmasat röhögtem rajta (“-Lupus? -NO!!!”). Úgy látom a koreai kiscsaj egyedül nekem szimpi, szerintem nagy potenciál van a karakterében.

A végén a jobbegyenes pedig mindent vitt, addig olyan hetesre értékeltem, de így kijár a 8/10 az epizódnak.

Azt hittem, a régi kedvenceim közül ez fog idén elesni*, vagy a himym, de még mindig mindkettő nagyonis nézős.

*A Weeds-et kaszáltam el, sajnálom, de már nagyon idegesítő volt.

Almásrétes - 2011. 10. 12. 23:38

Koreai csaj nekem is szimpi,csak eleinte volt kicsit fura/idegesítő, de egyébként igen: nagy potenciál van benne (mint anno Masters is színt vitt a soorozatba)

Almásrétes - 2011. 10. 12. 23:40

Ja meg még annyi, hogy az, hogy Wilson meg fog bocsájtani Housenak és az, hogy hogyan (pofánveri) az szerintem egyáltalán nem volt meglepő :) Ebben a világban az lett volna inkább meglepő, ha Wilson tényleg kiábrándul Houseból és nem csak dacból mondja, hogy “nem kedvellek”. Ha ennyivel lezárták volna a részt akkor lett volna csak igazán érdekes a kapcsolatuk jövője.

Nandi - 2011. 10. 13. 18:22

en meg nem jarok itt de meggyozodesem h nagyon jol fog fojtatodni a sorozat…meg igy latattlanul is 10/10 akarcsak az osszes tobbi ressz!!!!:D

gromit - 2011. 10. 14. 08:15

a rész jó volt, engem az is kevéssé zavart, h a hetibeteg kevéssé érdekelt — bár ha House szemszögéből nézzük, igazából az egy szál tüdő volt a hetibeteg, az meg engem is érdekelt, mi lesz vele.

a kiscsajjal még nem vagyok kibékülve, nem a karakterével van bajom, hanem “csak” a hangjával. olyan vékony hangon beszél, mint aki állandóan meg van szeppenve és bármikor elbőgheti magát, én meg nem értem mit mond :o (persze lehet h nem “éjszakai műszak” után reggel 6-kor kellett volna nekiállni új részt nézni :) )

jöjjön aztán csapat, és kevesebb lesz a kiscsajból, és ha Foreman lett a nagyfőnök, talán ő se lesz olyan sokat szem előtt. vagy akár még az is előfordulhat, h főnökként nem lesz a szokásos uncsi? :D

Wilson a csuklóját féltette, h jobbal húzott be?

ayren - 2011. 10. 14. 12:39

A szokásos börtöntoposzokkal telepakolt első rész nem nagyon tetszett, a második inkább. Volt pár újszerű húzás: pl. az új felállás (legalábbis félig, még kérdéses, hogy a régi gárdából visszajön-e valaki), vagy a Housenak legideálisabb új beteg: egy transzlant szerv :) És igen, jó, hogy amihez leginkább ragaszkodom: a House-Wilson szappanaoperás (kedvellek-nem kedvellek) kapcsolat az epizód végére helyreállt. Jöhetnek a klasszikus felállású részek!

nyszab - 2011. 10. 18. 13:53

Ez a harmadik rész szerintem megint atom volt. Mondjuk az igaz, hogy én a House-ra úgy tekintek, mint azon kevés sorozatra, ahol abszolút nem érzékelek minőségromlást, köszönhetően a zseniális Laurie-nak, meg a sorozat jellegének valahogy, ami mindig ugyanolyan, de mégis mindig picit változik, nehéz megfogalmazni. Mindegy, lényeg, hogy eddig ez pazar évad, remélem nem ez lesz az utolsó.

Egyébként mennyi az esélye, hogy lesz kilencedik évad is? Én remélném, hogy elég nagy.

Tonyiommi - 2011. 10. 19. 00:19

Zsenialis eddig ez a 8.

Hor1 - 2011. 10. 19. 01:52

Hát akkor sanszosan ennyi volt Olivia Wilde. :(
De a börtönös dokinéni azért részben igencsak kárpótol. :)

Anthony - 2011. 10. 19. 08:26

A börtönös dokinéni jó volt. Látom a játékokat sem fogják abbahagyni :D

Cathy07 - 2011. 10. 19. 12:13

Tök jó rész volt! :) A börtönös dokicsaj továbbra se túl szimpi és mivel még 13-as is volt, így kicsit indokolatlan is volt nekem a jelenléte. :D A másik csajt viszont nagyon bírom, sztem tök jók ketten együtt Houseal… :D Gondolom nem lesz úgy, de sztem olyan csavar egészen vicces lenne, hogy Chase volt az a főnök, akinek behúzott a kiscsaj… :D

Scofield miatt pedig amúgy se tudott volna nem tetszeni a rész :P :D

Almásrétes - 2011. 10. 20. 13:34

LoL Scofield..Akkor ez neki most visszalépés volt?

khaos - 2011. 10. 21. 02:50

3. rész,túl sokat nem lehet hozzáfűzni,az mindent elárul h úgy éreztem mintha újra az első évadoknál lennénk,remek megoldás,játszadozás a csapatban(mint régi szép időkben,midnenki azt hiszi nyert,mégis house járt legjobban az egésszel),főnökkel egyet nem értés és szembemenés vele
13t sajnálom kicsit h ennyi volt,de annyira nem is gond,az új felállás kell ide,abba pedig sztem nem fér bele (charlie angyalai lol)
remélem nem romlik a színvonal azzal h chase és taub visszajön
eddig a 8.évad jeles,és emelkedő tendencia,részről részre egyre jobb

ja és végre letolta azt a béna sérót house

MikkaMakka - 2011. 10. 21. 12:07

Imádom.
most mar csak arra vagyok kivancsi hogyan hozza vissza Chaset es Taubot

DaiMOn - 2011. 10. 22. 01:47

Zseniális rész volt… jót tett a sorozatnak hogy kicsit megkeveredtek a lapok. Remélhetőleg nem adják lejjebb a következő részekben sem…

Almásrétes - 2011. 10. 23. 12:19

Én a harmadik részt már kétszer kikapcsoltam :/ Az eleje nagyon, de nagyon unalmas. Ráadásul elhangzik benne megint egy mondat (úgy kb csak minden részben hallottuk eddig) ami miatt megint kikapcsoltam… Szerintem tartok egy kis szünetet, azt majd, ha nagyon unatkozom ledarálom a részeket. Most így nem kell. Pedig első két rész izgi volt.

karit - 2011. 10. 24. 17:11

Kár, hogy egyetlen részben letudták a börtönt, hosszabb levegőváltozásban bíztam, még elnéztem volna pár hétig, ahogy House szívatja a beutaltakat, és viszont. Legalábbis jobban bejött, mint amikor Forman teszi ezt House-szal.

De hurrá, a recept újra a régi, és ebben is van jó: amikor House az ügyeletes, korábban is azok a percek voltak a kedvenceim, jól ellenpontozza a hetibeteggel való lupusz-nem lupusz nyűglődést. Örülnék, ha minden részben lenne hasonló.

ayren - 2011. 10. 24. 19:36

Szerintem se volt túl izgalmas a rész. Fénypont a hajvágás. :) Tényleg béna volt az a félhosszú haj.

gromit - 2011. 10. 31. 21:39

Ez jó volt :) (3. rész, rég várt itt, de most néztem csak meg.. kiment a fejemből, h a kiscsaj hangját nem bírtam elsőre. hát, talán meg lehet szokni, a végén már nem kellett mindig visszatekernem, h mit is mondott (felirat nélkül nézem))

tényleg régi évadokra emlékeztetett, klinikás rendelés, animációs trükk (mondjuk én megvoltam enélkül), csapaton belüli ugratások, csupa móka, kacagás… izé, persze nem, de nekem tetszett. a nullásgép is jó ötlet volt (de azért az is, h nem nullára volt azért állítva :) talán a szakállból is vissza lehetne kicsit venni, de a haj tényleg fontosabb volt :) )

kicsit furcsa, h nincs rendes főcíme már részek óta, de gondolom csak akkor lesz megint, amikor már kiderül konkrétan milyen neveket is kéne kiírni :)

lapishun - 2011. 11. 01. 16:11

Ó igen, rég vártam már erre. Bevallom, az előző évad közepétől a nyolcadik évad második részéig maximum egy félmosolyt tudtak az arcomra varázsolni a készítők, ám ez a harmadik rész újra azt hozta, amiért beleszerettem a sorozatba.
Az indiai lányka szerintem zseniális választás volt, valóban üde színfoltja a sorozatnak, pár szavas beszólásai és House Charlie angyalai hasonlata hangos kacarászásra késztetett.
Így tovább!

Anthony - 2011. 11. 01. 18:10

4-es rész is nagyon ott volt, bár nem hittem volna, hogy House ennyire rámenjen a pénzre. De jók a játékok az új csapattal, akkor is ha sokmindent láttunk már korábban.
Ja és annyira ismerős volt a szám, de nem jöttem rá ki énekli:
Cat Stevens – Morning has broken
zsír volt ismét zeneileg is

gromit - 2011. 11. 01. 21:44

ez most nekem kicsit laposabb volt, mint az előző, de azért jó volt ez is, bár fura, h nem is House vagy csapata hozta ki belőlem a lol-t, hanem az ortopédorvos (ahogy House egyszer csak mindenét begipszelve találta). legközelebb talán már főcím is lesz :)

@Anthony igen, House-nak nagyon is kell a pénz. próbaidősen van ugye csak kint, Foreman csak vmi kategóriaminimumos fizuval vette vissza, és csapatnak is csak egy gyakornokot adott mellé. de ha szerez pénzt, visszakaphatja a teljes irodáját meg régi csapatát is (már aki jön ugye). (börtöndokinénink is csak önkénteskedett mostanáig, nem rendes alkalmazottként)

chulo - 2011. 11. 04. 19:04

Amikor visszajött a kiscsaj a meghallgatásról és kérte Housetól a pénzt…
Áhhh 5x megnéztem :D Iszonyat nagy jelenet volt. :D

Peti007 - 2011. 11. 06. 12:51

Nyugtassatok meg, hogy Foreman nem lesz sokáig igazgató… Rém idegesítő most ez a felállás. Kis feka srác ugrál a diri poszton…

Peter - 2011. 11. 08. 17:34

Peti007: Az a kis feka srác 6 év orvosi egyetem és 3 év rezidensség után még X évig tovább képezte magát, hogy utána éveken keresztül alárendelt szerepben bohóckodjon House-nak. Ha engem kérdezel, megdolgozott azért a pozícióért.

winnie - 2011. 11. 08. 17:39

“Foreman nem lesz sokáig igazgató”

ideje lenne pontosítani, hogy mit is jelent a dean of medicine. ennek mi a magyar megfelelője?

drP - 2011. 11. 08. 20:44

én azt remélem, hogy azzal, hogy Boreman lett a főnök, majd kevesebbet fog szerepelni. Örülnék, ha valaki, aki ért hozzá, tényleg megírná, hogy a dean of medicine mit jelent.
House új irodája király :-)

Anthony - 2011. 11. 08. 23:35

az 5-ös rész mekkora király volt már
és az iroda átalakítás :DDD

dori - 2011. 11. 09. 11:55

A dékán mindig valamilyen vezetőt jelent (pl. egyetemi dékán, aki minden kar élén áll). Szerintem ez a dean of medicine annyit takar, hogy kórházigazgató, az orvoslás vezetője (szóval nem a kórház gazdasági v egyéb vezetője).

winnie - 2011. 11. 09. 11:59

kéne egy szervezeti felépítés, de mintha korábban arról lett volna szó, hogy cuddy fölött is áll orvos. az biztos, hogy voltak fölötte gazdasági emberek (vogler), de más is rémlik, hogy közel sem minden orvos főnöke. na, mindegy, én elfogadok mindent. (most egyébként az jutott eszembe a dean-ről, hogy mivel a princeton plainsboro gyakorló kórház, vagy nem tudom, hogy nevezik (teaching hospital), ezért lehet, hogy ő felel az orvosképzésért, ergó annak a dékánja, azonban más területek fölött nem feltétlenül van fennhatósága.

cyborgwings - 2011. 11. 09. 13:04

most szedtem ki egy kedves ismerősömből az infót, miszerint a teaching hospital az tkp. klinika. esetleg még oktató kórház néven is fut.
a dean of medicine pedig az orvosigazgató, aki fölött nálunk a főigazgató áll, odakinn pedig a felügyelőbizottság.

Jónás - 2011. 11. 09. 15:56

ez az ötödik rész mennyire durván jó volt. a végén majdnem lefordultam a székről a röhögéstől, Wilson arca és a “No” abszolút priceless volt :) Meg az egész rész Taub szivatásával és ahogyan a csajokkal cipeltette a kanapét. A hetibeteg volt csak egy kicsit uncsi olyan szempontból, hogy “megint egy sokak által csodált ember, akit mindenki tisztel, de House jól bebizonyítja hogy nem is az”. de ettől függetlenül 9/10

bikkbakk - 2011. 11. 10. 10:57

cyborgwings,

majdnem, a board nem felügyelőbizottság, hanem igazgatótanács (IT), s az van itt is. A board feje az, mint ami itt a főigazgató (Vogler)

katja - 2011. 11. 10. 15:39
katja - 2011. 11. 10. 15:43
chulo - 2011. 11. 10. 23:45

Ebben a részben a ibsg-s fjabb Adama volt, a Psych-ban pedig Michael Trucco/Samuel Anders (ötök tagja)szerepel. Tök jó, hogy egyszerre bukkantak most fel :)

numudal - 2011. 11. 13. 00:40

Srácok, a 8×05 részben, az a kis város “Cedarville” csak nekem jutatta eszembe Stars Hallowt”?

Atter - 2011. 11. 13. 20:43

numudal: Nem vagy egyedül, én is azt néztem, hogy mikor kezdődik a Pulyka-hívogató verseny a háttérben :D

gromit - 2011. 11. 13. 23:22

“It’s great to be back among friends” :D
és igen, végre van megint főcím :)
viszont úgy látszik, Chase is elvesztette a borotvát

numudal - 2011. 11. 14. 22:27

Én már azt hittem Taylor fogja megnyitni a bulit:)

avada - 2011. 11. 15. 23:30

@gromit
Viszont már nem a Teardrop a főcím a Massive attack-től. Költségcsökkentés?

avada - 2011. 11. 15. 23:35

Á nem is. Beszarás. Az Itunes verzióban már más a zene mint a broadcast verzióban.

chulo - 2011. 11. 16. 22:48

A vége csak nekem volt értelmetlen? Oké, hogy House szivatja Wilsont, de Foreman miért vágta ennyire át, hogy otthagyják?

Anthony - 2011. 11. 17. 08:08

Mert úgy néz ki, ez az évad erről fog szólni, hogy mindenki szivat mindenkit (mondjuk korábban is valami ilyesmi volt, csak most mintha még jobban áttolódott volna erre a hangsúly). A múlt rész végi poént kár hogy elfelejtették ebben a részben.

chulo - 2011. 11. 17. 10:49

De Housetól ez megszokott dolog, hogy keresztbe tesz Wilsonnak, úgy, hogy pont a kamera elé ül, hogy tutira láthassa, úgy még poén is. De Foremantől nem ezt várnám, mert részéről ez szimplán köcsögség volt, hogy rávette Wilsont hogy maradjon otthon.
A másik ami tegnap este kiment a fejemből a rejtvény megoldása. Na ez olyan légbőlkapott volt, hogy csak a fejem kapkodtam.
Felirat nélkül, kicsit álmosan néztem, de tényleg úgy történt, hogy 1 pillanat alatt beugrott neki csak úgy hogy apuci túúúl kedves volt és kész, eset megoldva?

Anthony - 2011. 11. 17. 20:37

Nem, a járásáról rájött hogy szifiliszes, és biztos molesztálta a gyereket, és így tovább.

Aldo - 2011. 11. 17. 21:22

Azért ez a box meccses húzás elég tetű dolog volt.

Eltiron - 2011. 11. 21. 00:31

Nagyon rossz volt ez az ep., konkrétan 2x elaludtam rajta.

eranett - 2011. 11. 24. 22:41

Szerintem eddig nagyon jó! Csak így tovább! :))

Gyuri - 2011. 11. 25. 20:32

A hetedik évad nagyon gyenge volt… de ez a nyolcadik… Ez valami eszméletlen jó, csak így tovább! Örülök, hogy “visszatértek” a jó részek (legalábbis számomra:)

chulo - 2011. 11. 26. 16:58

Na még most értem a végére a keddi résznek.
Máskor pedig nem birtam kivárni mig lejön, de mostanában annyira nem tud magával ragadni. Foreman egy pötsként viselkedik. A halott gyerek durva volt kicsit, de ahogy megcsörrent a teló a koporsónál az azért ütött :D
A kinai csaj még mindig jó arc, pedig elsőre ellenszenvesnek tűnt az évad előtti képek alapján.
Taubnak momentuma se volt a részben, Chase is szürke volt.
A börtöndokis csajt nem tudom mit csinál. Csak a végén tűnt fel hogy magassarkúban mászkál. Egy orvos bakker aki egész nap caplat :D Vagy csak nálunk divat a papucs? Mind1
Szódával elment végül is, adok rá egy 10/5-öt

nyszab - 2011. 11. 30. 09:13

Hát ez a mostani rész ez valami csúcs volt, rég írtam én ilyet House-ra, pedig szerintem mindegyik rész minimum jó, de ez 10/10 volt… és poén szinten is, most volt jópár hatalmas nevetésem, egyszerűen rohadt jól megírt rész volt, az összes téma a részben tök jól összeállt. Ilyet még!

Thrasher - 2011. 12. 01. 11:39

minden idők legszánalmasabb termékelhelyezése.

eranett - 2011. 12. 02. 19:46

Thrasher, az Apple-ra gondolsz? Engem hidegen hagy. Viszont a rész nagyon tetszett. Wilsont megint “megetette”, pedig hogy örült, hogy nyert.Nekem is 10/10 :)

Eddy21 - 2011. 12. 04. 11:40

A hálócsapdás rész nagyon ott volt! Ez már a régi House Wilson páros.

gromit - 2011. 12. 06. 04:07

évek óta almás gépeket mutogatnak, ez már fel se tűnik. ellenben azt a Fordot tényleg eléggé csúnyán a képünkbe nyomták…

ahogy Wilson lógott a hálóban, az eszméletlen megalol volt :D

gromit - 2011. 12. 06. 04:10

jut is eszembe… az a “looks like we got ourselves a good ol’ fashioned cat fight” valami utalás volt? csak mert még akcentust is vált hozzá, idézetnek tűnt

winnie - 2011. 12. 06. 09:10

(egyébként sokszor a márkajelenlét, főleg, ha hangsúlyos, nem is fizetett reklám, hanem plotelem:) persze itt nem, de ez tök természetes. sőt, szükséges is, hiszen ennél hatékonyabb reklám nincs is.

nyszab - 2012. 01. 24. 16:53

s08e09 -> Kiváló rész volt, a Wilson-os szál, meg a House-Foreman szál is nagyon el lett találva, még Stalker Rose is megjelent… Most még a beteg szál se a standard módon lett levezetve, egyszer se hitték azt, hogy megvan a megoldás úgy igazán, csak a legvégén lett megoldva. Pazar rész, 10/9.

Eltiron - 2012. 01. 24. 18:06

8×09 – nem csak az évad legjobbja, hanem abszolút sorrendben is benne van mondjuk a 20 legjobb House-epizód között, hatalmasakat nevettem, teli volt jobbnál jobb dumákkal, most egy kicsit visszaszerettem a sorozatba.

simi1029 - 2012. 01. 25. 02:06

Volt egy-két hét idézete gyanús szöveg :-D

Benjy - 2012. 01. 25. 17:37

Baró rész volt.Nekem csak az okozott csalódást, hogy Foreman jött rá, és ilyen könnyen, de fátylat rá.House-Wilson szál is megint tök jóra sikeredett.Meglepő viszont, így visszagondolva, Taub hiánya az első öt perc után fel se tűnt.

Sherlock20 - 2012. 01. 25. 18:12

8×09 szerintem is nagyon el lett találva, én is sokat derültem a párbeszédeken. House újra a régi, kijelenthetjük, hogy Lisa E. (Cuddy) távozása már szinte jó hatással lett a sorozatra. Taub meg egyáltalán nem hiányzott a részből. Kicsit elfogult vagyok, de én tényleg továbbra is érzek a sorozatban még egy évadot. Van már valami adat a nézettségéről?

Thrasher - 2012. 01. 31. 21:02

a 0810 réééégóta a legjobb rész volt, 8/10. remek.

Thrasher - 2012. 02. 01. 08:00

most nézem, milyen Applere, ti géniuszok?
nem mondjátok komolyan, hogy szerintetek nem volt igénytelen, teleshopos megoldás Adamstől elmesélni reklámszünet után azonnal, hogy milyen faszán kanyarodik az autója?
mert ha nem, akkor húzás vissza BK-t nézni…

Benjy - 2012. 02. 01. 17:53

Jó rész volt, de az évad minőségéhez képest kicsit csalódás.Valahogy nem tudta felkelteni az érdeklődésemet a családi drámázás, sem Foreman bénázása.Mellékesetnek a két “bohóc” viszont jó volt.

Anthony - 2012. 02. 01. 19:15

Viszonz megint süllyedünk a sablonos unalomba. Megint azt éreztem a rész alatt, hogy legyen már vége, kaszálják el. Lehet csak rossz kedvem volt, nemtom.

ayren - 2012. 02. 03. 13:16

Szerintem a House-nak végleg annyi. Ezt az évadot már kifejezetten unom, teljesen kifulladt.Pedig a 4. évadig totál fan voltam, az 5. évadtól kezdett csökkenni a lelkesedés. Sherlock20-szal ellentétben egyáltalán nem gondolom, hogy Cuddy távozása jót tett a sorozatnak, sőt! Kellett némi szexuális feszkó. Ráadásul nekem a sorozat a House_Wilson-Cuddy szentháromságra épült, most meg felborult a három lábú sámli. Persze, nem csak ez a baj, úgy tűnik, nincs már lehetőség a sorozatban (vagy az írókban), unalmas toposzok ismétlődése az egész.

winnie - 2012. 02. 03. 13:19

azért, mint látod a vélemények többsége igencsak pozitív. és, hogy ne lenne lehetőség? a 8. évad épp az ellenkezőjét bizonyítja szerintem is, nagyszerű részekkel van tele eddig.

“Kellett némi szexuális feszkó”

eddig megvolt, most végre van valami új, kevesebb a szappan:) számomra abszolút öröm, hogy ha nem is direkt, de végre van változás, ez a karaktereknek is jót tesz. szerintem sok minden múélik azon, hogy mennyire jönnek be az új karakterek. ha igen, akkor tetszik az évad. ha nem, akkor nem valószínű.

nem mellesleg: ha unod, akkor nem szabad nézni. (és nem olyan hangsúllyal mondom, hogy “ha nem tetszik, minek nézed”., hanem olyannal, hogy annyira rossz érzés látni, hogy ha valaki olyat néz, amit unalmasnak tart. érzelmi kötődés ide vagy oda, nem szabad. a sorozat műfaja épp azért jó, mert az ember csak azt néz, amit szeret egy filmnél nem tudom, milyen lesz: vagy jó, vagy nem. viszont sorozatot csak olyat nézel, ami jó. ha valami nem jó, becsúszik 1-2 rossz rész, köszönöd szépen és nézel helyette valamit, ami jó:)

ayren - 2012. 02. 03. 14:28

Persze, igazad van, minden szubjektív, látom, hogy sokaknak most is tetszik. Én a nyolcadik évadból az első részt még vártam, mert nem tudtam, merre lehet még továbbgombolyítani a fonalat a házbarohanás után, de sajnos, amint helyreállt a rend, és House visszakerült a kórházba, leült az egész. Az új, keleti kiscsaj idegesít, az eyecandy szimplán unalmas, akárcsak Boreman és a többi régi csapattag. Szóval, a magam részéről mély respecttel meglengetem kalapom Hugh Laurie eddigi teljesítménye előtt, és abbahagyom ezt a sorozatot.

chulo - 2012. 02. 06. 23:01

ez a hajléktalancsajos rész az altatóm. Már 2x nekikezdtem de mindig ott lett filmszakadás, hogy elkezd vérezni a lány füle. Uncsi már sajnos. Lehet hogy erre is lassan súlyt le a kaszás mint anno a Weedsre, hogy szép lassan gyűlnek majd a részek, aztán egyszer csak shift+del a House mappára és annyi. De lehet szenvedek még vele egy kicsit.
A sárga kiscsaj szimpi, de a börtöndokis csaj annyira hiteltelen, szintelen-szagtalan senki, hogy borzalom. Az eddigi széplányoknak legalább volt vmi hátterük, volt karakterük ez meg olyan nem tudom…
Taub fel se tűnik hogy épp ott van vagy sem, Chase meg szintén arctalan lett.
Foreman nem előnyére változott. Wilson alig-alig szerepel sajnos.

gromit - 2012. 02. 07. 00:28

a múltkor csak napokkal később esett le, h nem is volt benne Taub, fel se tűnt (8×09). de most nem bántam, h megint feltűnt, bár Chase sokkal jópofább játszótársnak :)

Wilson lehet, h nincs túl sokat, de amilyen képet tud vágni egy-két beszólásra/kérdésre, már azért megéri :)

én mindkét utóbbi részen jókat derültem, bár tény, h a múltkori eset jobban érdekelt. régi időket idézően megint vannak egész jó klinikai esetek, tök jó volt ez a “katona” testvérpáros :)

wondorog - 2012. 02. 07. 13:58

Nagyon jó rész volt, végre igazi drámázás, kitűnő az évad.

dori - 2012. 02. 07. 18:43

Nem találok szavakat.:) Ez az új rész nagyon nagy volt, bár az egész évad a helyén van eddig, ez magasan viszi a pálmát. Nálam most egyik kedvenc House-epizóddá avanzsált, bár a top még mindig a One day, one room.
Hatalmas csalódás mostanában a többi sorozat amit követek, felüdülés volt végre egy ilyen összerakott részt látni. Le a kalappal!

Eltiron - 2012. 02. 08. 14:02

“Me likey.” – megvan a hét idézete :D

Eltiron - 2012. 02. 08. 14:48

“a top még mindig a One day, one room.” – nem tudom miért van az, hogy a legtöbb House-fannak az a kedvenc epizódja. Mondom, nem tudom, pedig én is már vagy hatszor láttam :D
Ez is nagyon jó rész volt, de kissé el voltak húzva a jajdedrámai jelenetek, inkább üresjáratok voltak, semmint a feszültséget fokozták. De egy 8/10-et megszavazok rá.

Benjy - 2012. 02. 08. 16:23

Ez a rész kárpótolt, hogy elfelejtsem a múlt hetet.Hozta az évad szintjét.Egyetlen dolog ami nem tetszett, amikor asszonyka csodával határos módon épp jókor toppant be, hogy mondjon egy “hegyi beszédet”, ezzel megmentve House dokit.Kaphatott volna azért valami büntit.Ennek ellenére nálam elég esélyes ezen a héten legjobb sorozatepizódnak.

chulo - 2012. 02. 09. 00:10

Wow…nagy rész volt
Teljesen feledtette az előző borzalmat. A 8×10-re azt irtam hogy az az altatóm (és tényleg 4x futottam neki annyira gyenge volt) ebben már hét idézetét is megtaláltam.
Jól összerakott rész volt :)

Everbody lies. Except me. To you. Would never do that.
zseniális :D

dori - 2012. 02. 09. 11:14

chulo: Egyetértek! :D Azt a részt nem bírtam hangos nevetés nélkül.:)

ayren - 2012. 02. 09. 11:30

Bezár House rendelője a 8. évaddal a comment : com szerint.
(A linket nem tudom idemásolni, mert az előző bejegyzésemet amiben szerepelt, többszöri próbálkozásra se nem küldte el a rendszer,)

punyapapa - 2012. 02. 09. 15:02

Bocsi kicsit spoileres

Azt sajnálom, hogy nem léptek meg olyan dolgokat mint pl.: hogy House-t hibásnak mondják ki vagy azt, hogy Chase meghal. Kicsit bevállalósabb is lehettek volna az írók de ettől függetlenül megint kiváló rész volt.

eranett - 2012. 02. 09. 21:22

Én attól tartok, hogy igen-igen bevállalósak lesznek az évad, és a sori vége felé.Már csak azért is, hogy tényleg ne lehessen folytatni tovább, és mert hogy jó ütősen, drámaian fejezzék be. Eddig minden rész tetszett az évadból,ez is 9/10.

Zora - 2012. 02. 09. 21:30

Még nem lehettek bevállalósak, ezt a részt kb 4 hete forgatták, az meg, hogy ez az utolsó évad, csak tegnap óta közismert.

Ha nem is úgy fejezném be, hogy House egy náthába belehal, de azt tenném, hogy akkora baromságot csinál, hogy visszamegy a börtönbe. Hogy azért legyen egy kis etikai mondanivaló is így utoljára.

Bogyó - 2012. 02. 11. 00:26

Én nem szeretem az így felépített drámai részeket (8×11), és a szürke színvilág se jött be. De szeretem ezt az évadot (is), szeretem, hogy újra és újra meg tudott újulni a sorozat. Sajnálom, h mindjárt vége :((

Aldo - 2012. 02. 11. 12:39

Volt már olyan korábban, hogy House bocsánatot kért valakitől? Nem számítva a 3. évados Tritter esetet, mert ugye azt kényszerből tette.

gromit - 2012. 02. 11. 15:06

Cuddytól is kért már bocsánatot, addig rágta Wilson a fülét, és egyébként se akart a kanapén aludni…

sss - 2012. 02. 11. 20:50

“addig rágta Wilson a fülét, és egyébként se akart a kanapén aludni…”

ez is kettős kényszer volt.

“Hogy azért legyen egy kis etikai mondanivaló is így utoljára.”
drogozza szét az agyát és kerüljön be az elfekvőbe.

MikkaMakka - 2012. 02. 13. 00:01

én még nem unom, tudnám nézni évekig:)

clegane - 2012. 02. 14. 12:44

ez a Chase c. rész nagyon jó volt, simán egy szinten van bármelyik évad legjobb epizódjaival…
kár azért a kaszáért!

Eltiron - 2012. 02. 14. 21:11

No, a sokszor emlegetett One day, one room epizódot megcsinálták még egyszer, most Chase-zel. És sikerült nem elrontaniuk, egészen biztosan benne van a legjobb 10, de inkább 5 epizódban ever.
10/10, ezt jobban nem lehetett volna megcsinálni, örülök, hogy nem szúrják ki a szemünket egy gyenge utolsó évaddal, úgy fog távozni a House, hogy jó szívvel fogunk erre emlékezni.
Ömlengek, tényleg fantasztikus epizód volt, biztos újra fogom nézni még párszor.

wondorog - 2012. 02. 14. 22:13

Hát igen, kb. a 4. rövid évad óta, nem volt ennyi fantasztikus rész egymás után, egyedül Wilson hiányzik az utóbbi részekből, csak jelenetei vannak, de gondolom hamarosan ő is sorra kerül.

Reoan - 2012. 02. 15. 15:40

Hát ez a rész tényleg atom, nálam még a Three Stories-t is verte :D Ennyire még nem rántott be House rész, simán numero uno epizód a számomra. Sőt még a top50-es sorozatepizód listámra is felpofátlankodott. Ja és még megjegyezném itt, hogy nem vagyok nagy fan, rég csak kötelességtudatból nézem… de ez akkor is nagyszerű volt.

punyapapa - 2012. 02. 15. 16:51

Tökéletes volt. Egyre fájóbb az a kasza :(

Benjy - 2012. 02. 15. 17:57

Pazar rész volt.House vs. Taub harcok nagyon ott voltak.

Aldo - 2012. 02. 15. 18:43

Ha a hetedik évad végén csináltak volna ilyen részeket, akkor nem pártol el annyi néző és ez nem az utolsó évad lenne. Nem baj, csak tartsák a színvonalat és akkor méltó módon búcsúzik a sorozat.

paranoid android - 2012. 02. 15. 19:59

Atyám, de jó rész volt. Már a 8×11 is ütős volt, de ez a Chase központú az évad legjobbja lett. House mellett mindig is Chase volt a legérdekesebb karakter számomra; a hatodik évadból az afrikai diktátoros is a kedvenc részeim között van, vagy a gyónásos jelenete pár epizóddal később, és ez a 8×12 is felkerült melléjük. Ilyen részekkel szépen fog búcsúzni House.

winnie - 2012. 02. 15. 21:01

“Ha a hetedik évad végén csináltak volna ilyen részeket, akkor nem pártol el annyi néző ”

pedig a 8×01 18-49-es nézettsége 3.9 volt – innen indult a mélyrepülés. még évad közepén sem voltak rosszak a számok.

Drone - 2012. 02. 17. 01:44

Kevés sorozatok egyik melyiknek akár egy sima epizod után is csak pár percig ül az ember és elmélkedik a látottakon. Új évad minden részét 100%ig élveztem, mostanában pedig külön elkényeztettnek minket írok csak azért hogy fájdalmasabb legyen búcsú(:

Zora - 2012. 02. 17. 21:30

8×12

Hát, ez hatalmas nagy kicseszés volt Chase-zel az írók részéről! Végre talál valakit, erre elveszik tőle! Inkább úgy kellett volna csinálni, hogy megválik House-tól, merthogy “felnőtt”, aztán 2-3 részenként a csapat többi tagja is elpártol tőle, aztán az utolsó részben ott áll egymagában minden nélkül…
Chase szakállasan sokkal jobban tetszett!

Bogyó - 2012. 02. 18. 05:18

Hous vs Taub :D És amikor tényleg elkaszálják :)
Chase meg kedvenc karakter az elejétől.

Tonyiommi - 2012. 02. 21. 16:01

I’m guessing that your testosterone level is just below “Bieber.”

:D

Cevys - 2012. 02. 21. 22:03

Uhh, ez a rész remek volt. Minden a helyén, eset, csapat, Wilson és House mellék(?)szála… A beszólásokról és poénokról nem is beszélve:D

Benjy - 2012. 02. 22. 18:23

“We’ve never taken a vacation, I don’t like your family,
and on top.”

Jó rész volt.Amúgy fél éves megfigyelés azt jelenti, hogy Dominika még marad kövi részekre?

Arsenal93 - 2012. 02. 22. 19:26

Ez a rész nagyon ott volt, és igen valahol azt olvastam hogy Dominika nem csak egy részre jött vissza.

Eltiron - 2012. 02. 22. 19:37

Az “eset” visszatérő volt, láttunk már ehhez hasonlókat (leginkább a “túl jó, hogy igaz legyen”-pasihoz hasonlított, gondolom régi fanok emlékeznek rá), de amúgy nagyon, nagyon rendben volt ez is, fantasztikus évad.

Bogyó - 2012. 02. 22. 20:32

Nagyon bejött ez a rész! :) Mondjuk sejtettem. h Taub taktikája lesz a nyerő, fura h a többiek nem jöttek rá, de amúgy hibátlan volt!! :)

Eltiron - 2012. 02. 28. 11:54

Zsinórban a 4.? 5.? fantasztikusan nagy epizód, hatalmas dumák, király alakítások (Park betépve epic volt :D), most már nagyon sajnálom, hogy itt a vége, ez a brazil szappanoperás vonulat (ki House valódi apja) is telitalálat.

Természetesen megvan a hét dumája is:
“Are you talking to me, or writing a facebook-post?”

Nincsenek fos filler-epizódok, talán ez a legjobb House-évad eddig, ami azt is jelenti, hogy ever. (Na jó, az első és a hrmadik mellett)

timi - 2012. 02. 29. 13:23

Csak nekem volt fura h Chasenek egyik részben szívműtétje van, kövi részben pedig sehol semmi seb?
Amúgymeg ámindegy, úgyis sírok, hogy vége lesz, én mindig élveztem, persze voltak gyengébb részek (nem ebben az évadban), de egésszében véve szeressem.
:-(

clegane - 2012. 02. 29. 14:02

mondjuk szerintem ez most pont egy gyengébb epizód volt.

punyapapa - 2012. 02. 29. 16:24

Zseniális rész volt a 8×14 :D Asszem ez is a hét legjobb epizódja lesz zsinórban 4szer
Park betépve az csúcs volt :D :D :D
Bár remélem az hamar kiderül, hogy House anyja miért volt kórházban.
Egyre szomorúbb vagyok, hogy vége lesz de legalább a csúcson hagyják abba.

Benjy - 2012. 02. 29. 21:07

Ez dettó kapufa.Nem volt rossz, de kiemelkedő sem, alulmaradt az eddigi részek minőségéhez képest.Most pedig közel 1 hónap böjt…
Taub, mint fogtündér!!!!awesome!!(sírtam)

Rundabo - 2012. 03. 02. 23:15

Anno valahol ott kaszáltam a House-t, gyors dara után, mikor a 7. évadban elkezdte a szuicid dolgait. A fináléba belenézve meg sajnáltam, hogy elbánt Cuddy-val. Most adva még egy esélyt neki, visszatértem a 8.ra, és behoztam a lemaradást. House szuper, Cuddy nem hiányzik, Dominika tökéletes párja, haláli jó szituk, (pl. mikor a családi vacsorán a desszertnél felteszi a kezét…) Minőség, dinamika, óriási poénrengeteg, egyszerűen a legkiforrottabb és legtudatosabban megformált történetvezetés. Ha minőségi sorozat, akkor az a House.

gromit - 2012. 03. 04. 14:36

Az előző rész nekem egy kicsit már, hm, túl sok volt :D De ez a mostani nagyon bejött. Billy Connolly for the win :) kár, hogy nem ő a “nyertes” végül, ez egy kicsit csalódás is, nem csak a karakter miatt, hanem a genetika miatt. szóval az a bizonyos anyajegy, ami annyira meggyőzőnek tűnt, végül csak tök véletlen egybeesés? (vagy csak ne álljak neki filózni ilyen apróságokon? :D )

@punyapapa: bármi lehetett, nem feltétlen fontos. ha bemész ER-ra, rögtön rakják rád a karperecet, akkor is, ha aztán vizsgálat után rögtön el is engednek. sőt, az is lehet, h kórházi karperec is csak kamu volt, h Wilson ráharapjon :)

gromit - 2012. 03. 04. 14:39

apropó karperec… van annak vmi oka, jelentése, jelentősége, stb, h House-nak is van újabban? (neki nem kórházi, de mióta kijött a börtönből, állandóan rajta van idén (már amikor látszik persze))

khaos - 2012. 03. 08. 00:39

a karperec egyértelműen wilson miatt kellett beetetésnek, mert szeme előtt vette le, tette a táskába,így wilson belenéz a táskába egyértelműen(hátha van vmi a karperecen,legalább kórház-osztály neve amiből lehet következtetni),és meglátja a bekészített könyvet = win
housenak volt kitől örökölni a fifikásságát

Roxi - 2012. 03. 08. 07:56

Nekem nagyon nem jön be ez a 8.évad,persze sokszor jókat lehet röhögni rajta,de semmi több!Néha nagyon látszik,hogy Tesco gazdaságosságra törekedtek a forgatásnál!
Az 5-6-7.évadban elég nagy hangsúlyt fektettek House karakterfejlődésére,most ennek nyoma sincsen,mintha meg se történt volna!
Szerintem ha már eldöntötték,hogy lesz 8.évad és ez lesz az utolsó, akár egy kis veszteséget is bevállalva kellett volna megcsinálniuk,de úgy,hogy ütős legyen,méltó az egész sorozathoz!Nem tetszett,ahogy kiírták az egyik főszereplőt és Wilson is sokszor észrevétlen,ha egyáltalán szerepel!
El nem tudom képzelni,hogy mi lesz a vége,lesz-e tényleges drámai befejezés,vagy csak a langyos víz!

Benjy - 2012. 03. 15. 18:36

Roxi: Amikor ezeket a részeket csinálták, még nem tudták, hogy ez lesz az utolsó.Persze lehetett tudni, hogy valszeg ez lesz uccsó, de még reménykedtek 13 részes utolsó évadban, ami szerintem sokkal jobb lett volna.Több idejük lett volna szálakat normálisan elvarrni, így viszont marad az 5-6 részes kapkodás.Én is kétkedve várom, hogy mit fognak kiötletelni, de remélem EPIC lesz.

Vektor - 2012. 03. 17. 10:18

Roxi: Ahogy Benjy írta, a 8×14-ig már kész volt az évad, mire kiderült, hogy ez az utolsó. Maradt 8 részük a lezárásra. Mondjuk ez nem mentség az általad említett problémákra.

winnie - 2012. 03. 17. 14:22

sőt, elvileg addig forgattéák le a részeket, de még vagy 4-5 meg volt írva vagy tervezve.

mondjuk az ilyen sorozatoknál (a house ugye kvázi egy krimi) nincs sok felvezetnivaló a finálék előtt. lépnek valamit és kész, sok mindent nem lehet lezárni, hiszen az élet menni fog tovább, a többség másnap is bemegy dolgozni.

winnie - 2012. 03. 17. 14:26

“kiírták az egyik főszereplőt”

azért ez fontos: nem írták ki. senki sem tudta, hogy cuddy nem jön vissza. illetve a kiírás annyi volt, hogy említették évad elején, hogy elment.

“persze sokszor jókat lehet röhögni rajta,de semmi több!”

nyilván mások vagyunk, de engem ez egyébként megdöbbent, mert ha house, akkor sosem a röhögés jut eszembe, hanem a sokszor eléggé lehúzós dráma és az esetek. az idei évad pedig ezért is volt jó, mert nagy hatásos történetek vannak benne, nem egy eléggé szíven ütött. sok ilyenre emlékszem, de arra speciel nem, hogy ha röhögtem, akkor min. tudom, hogy annak idején ezért is lett siker a house, mert vicceseket mondtak benne, de már a legelejéből is az van meg bennem, hogy volt az eset a pici babákkal, meg azzal a palival, akit nem tudtak megmenteni.

Roxi - 2012. 03. 18. 10:23

Én elsősorban a főkarakterek miatt nézem,ahogy változnak,meg ahogy alakul az egymáshoz való viszonyuk!Na ez ami nagyon hiányzik idén!Utána meg azért mert jó poénok vannak benne!Önmagában az orvosi esetek nem kötnének le ennyi évig!És igen,valójában ki se írták Cuddyt,teljesen befejezetlenül maradt az ő története, egy mondattal elintézték!A 7.évad végi cliffhangerben sok érdekes lehetőség rejlett volna,hogy az írók,hogy oldják meg,hogy Cuddy egyáltalán mint orvost elviselje Houset a kórházában,ehelyett meg se kellett erőltetniük magukat,mert el ment és kész! Bennem mint nézőben meg az egész évad alatt ott bujkál az a bizonyos kisördög,hogy azért így folytatódott,mert valakinek nem fizettek eleget,hogy ezt az évadot valójában nem is az írók,hanem a pénz írta!

Sherlock20 - 2012. 04. 01. 13:38

Arról nem az írok tehetnek, hogy Cuddy lelépett. Így legalább valahogy lezárták. Kész, Cuddy nincs többé. Nekem nem is hiányzik…

Amúgy a 6-7. évadhoz képest ez a szezon nagy előrelépés (volt), tetszett, hogy nem a drámai részét hangsúlyozták, hanem végre humorizáltak is benne, mint az első évadokban. Ez már nagyon hiányzott. Meg a betegek is érdekesebbek, előző évadokból egy páciens se jut eszembe…

Remélem szép lesz vége. Mondjuk House meg Wilson az eset után lemennek a törzshelyükre, whiskey-t isznak és House a végén a témához kapcsolódva benyögi: “Mindenki hazudik” :)

winnie - 2012. 04. 01. 13:49

a humor mindig ott volt korábban is, de ha lehet az első évadok még keményebbek voltak drámai szempontból. persze most is azok, durva döntási lehetőségek, személyes drámák vannak.

Vektor - 2012. 04. 02. 22:33

Nekem az elmúlt évadokból egy eset sem jut eszembe az évadzárók kivételével. A első pár évad nagyszerű minidrámákkal szolgált epizódonként, kár, hogy ez valahol a 4. évad környékén kivásott a sorozatból.

Más: Én egy feelgood lezárásnak jobban örülnék, amit lehetőleg felvezetnek pár részben. Ha David Shore megadja azokat a jeleneteket Hugh Laurie-nak, amivel a szimpátiaszavazatok javát bezsebelheti, akkor egy Kyle Chandler-féle “most adunk neki díjat, vagy soha” csavarral az Emmy is összejöhet az utolsó évben.

Roxi - 2012. 04. 03. 10:25

A 6-7.évadban is bőven volt humor,konkrétan a 7.évad első fele meg szinte másról sem szólt a House-Cuddy kapcsolat,meg a többiek reakciója tele volt poénos szituval!
A 8.évadban kellett vagy 5-6 rész mire először hangosan felnevettem…

Eltiron - 2012. 04. 04. 18:35

Bleh, ez egészen pocsék rész volt, a végén, annál a teátrális vigyázzba állok/tisztelgek jelenetnél már hangosan röhögtem. Kár volt érte, ezzel belerondítottak az eddig amúgy tök jó évadba.

eranett - 2012. 04. 05. 13:47

Az Emmy díjnak már régen a zsebében kéne lennie. Remélem, hogy “csak” azért mert vége lesz a sorinak nem kapja meg. Az olyan megalázó lenne.
Ez a rész tényleg nem volt valami ‘ej de jó :(

Benjy - 2012. 04. 05. 18:15

Nem tudtam eldönteni, hogy csak az egy hónapos kihagyás miatt nem csúszott le könnyen ez a rész, vagy amúgy sem.10. rész után talán ez volt leggyengébb évadban…Persze a House szál kicsit javított az utóízen.(House vs. Taub gamelés nagyon ott volt+Spartacus nálam hét idézete :P)

nyszab - 2012. 04. 06. 18:06

Rossz rész nem volt, de ebben az évadban nagyon magasan van a mérce, 8-9 pontos részekkel tele, ez meg volt egy 6,5, tényleg feltűnő volt, hogy nem hozta a szintet.

Egyébként (ez off) most néztem meg a House pilot-ját megint és egy dolgot biztosra vehetünk a fináléban: a rolling stones-you can’t always get what you want-ot le fogják benne játszani. :)

memoir - 2012. 04. 06. 20:16

azt hittem azért vártak egy hónapot miután megtudták hogy kasza mert elkezdik felvezetni a finálét erre nagy várakozás után egy nagy semmi, egyetlen mondat, hogy talán house megtudta hogy kaszálják a kedvenc sorozatát de amúgy eddigi legunalmasabb rész nekem az évadban

digweed - 2012. 04. 07. 12:00

Kicsit unalmasak már ezek a “house azért csinál valamit,mert tudja,hogy másvalaki valami mást fog csinálni előtte”. Ok,jó emberismerő remek logikai készséggel lehet valaki,de ez a beleszarok a wc-be,-amiről tudom,h Taub írta rá h rossz-,mert tudom,h mintát fognak venni belőle,mert aggódnak értem…na ez már kicsit erőltetett volt.

ALDO - 2012. 04. 07. 18:37

Ez a legutóbbi, katonás rész nem volt valami nagy szám. Nem is volt gyenge, inkább csak átlagos. A következő rész viszont érdekesnek tűnik az előzetes alapján.
Mit nyilatkoztak a készítők, az utolsó négy rész fogja felvezetni a finálét?

gromit - 2012. 04. 08. 12:50

a Taubinátoron hangosan felröhögtem, de az agyam nem áll rá erre a hazafias amerikai gondolkodásmódra, szóval katonáék nem nagyon tudtak izgatni…

Little Chase vajon Steve McQueen leszármazottja? :D (jó, gondolom nem nehéz bármilyen patkányt keríteni, de akkor se tudott nem eszembe jutni :) )

H82 - 2012. 04. 10. 18:35

jaj ez a house intézte az egészet dolog olyan unalmas már, pláne ha 40 percen belül kétszer is elsütik, lerítt mindkét szálról a csavar.

MrZombieEater - 2012. 04. 10. 22:30

Ezt a pár részt talán már kibírod.

clegane - 2012. 04. 11. 11:23

hát még valahol az első évadban lett volna némi meglepetés a dologban, de ez így nagyon elkésett… így viszont már az első pillanattól azt gondolhatta már a 8 évadja a sorozattal tartó néző hogy “Wilson mér vagy ilyen hülye hogy nem gyanakszol rá hogy csak át akar verni a House?!?”

Sherlock20 - 2012. 04. 11. 22:40

Előző gyenge rész után ez megint hozta az évadszintjét, nekem tetszett a 16. rész. Bár “Wilson van egy gyereked” – nagyon várható volt egy újabb House tréfa, amivel igazából még rá is világít arra, hogy Wilson nem készült fel az apaságra.Szóval én mondjuk nem csak a szemétkedést éreztem benne.

Az eset is tetszett, érdekes volt. Remélem méltó befejezést adnak a sorozatnak tényleg, ők most tényleg a csúcson hagyják abba, ha a nézettségben nem is látszódik… :/

MikkaMakka - 2012. 04. 12. 05:32

semmi baj nincs az évaddal, ez a rész megint nagyon el lett találva, House nagyon formában volt
igazából én még tudnám nézni pár évig, de azért az se baj hogy tényleg a csúcson hagyják abba

Roxi - 2012. 04. 12. 09:29

Ez lenne a csúcs? Na mindegy….

winnie - 2012. 04. 12. 09:40

a korábbi posztnál is sokan leírták, hogy mennyire jó az évad, mások, hogy mennyire nem:) ebben nem lesz megegyezés, az biztos. mindenkinél más faktor teszi jóvá.

Cathy07 - 2012. 04. 12. 11:37

Sztem nem volt rossz rész, bár az első pillanattól lehetett tudni, hogy nincs Wilsonnak gyereke… De Park, Popo és Chase nagyon vicces volt a részben.

Viszont megint kaptunk egy erősen az arcunkba tolt Ford reklámot :D

Sherlock20 - 2012. 04. 12. 15:09

“Ez lenne a csúcs? Na mindegy….”

Nem nézettségileg, hanem minőségileg. Helyén van a dráma is, de ugyanakkor a legutóbbi részen megint volt vagy 3-4 jelenet, amiken jót röhögtem. Az pedig vitathatatlan, hogy a House az egyedülállóságával és karakterileg benne van mindenidők legjobb sorozataiban, persze a Losttal együtt… :D

Roxi - 2012. 04. 12. 18:16

Én is a minőségre(is) értettem!
De ahogy Winnie is írta valószínűleg én másért szeret(t)em ezt a sorozatot,mint Te!
Az utolsó mondatoddal egyetértek,bár nekem a House azt hiszem mindig 7+1 évados marad!

Benjy - 2012. 04. 12. 19:38

A fenébe is, nálam ez megint nem ütötte meg a mércét…Tetszett, jó volt, de semmi több.Ráadásul Wilson szál számomra dupla csalódás volt.Gondoltam, hogy House keze lesz a dologban, de reménykedtem, hogy nem, hogy végre Wilson is előtérbe kerüljön egy kicsit.Ezzel ellentétben Taubos szivatás tetszett, annak ellenére, hogy dettó tudtam, hogy House végig hazudott.Lassan el lehetne nevezni a 8. évadot az “átverések évadának”.

Tony - 2012. 04. 13. 13:33

Azt nem tudom figyeltétek-e, de a hétfői részben (8×16)a hokis srác ellenfele, akit püfölt, neve Szabo, a mezén is rajta van. :)

Sherlock20 - 2012. 04. 13. 17:01

Azt én is néztem, csak azt hittem, rosszul látom. :D

Itt van SZABO

http://www.kephost.com/view3.php?filename=vd9nandkhy7o9u5fptp6.jpg

Sherlock20 - 2012. 04. 13. 17:02

Magyar jelenléttel együtt is szerintem jó kis rész volt, ment a hét legjobb epizódja címért. :)

Bogyó - 2012. 04. 14. 21:09

8×16 sztem kedves kis rész volt :D
Najó, lehet h már előre nosztalgiázom, de szeretem ezeket a karaktereket! :D Wilson-House játékát mindig öröm nézni, Chase, Taub is jó, azt meg, h Parkra miért haragszotok (sokan lehúztátok az elején), sosem értettem :)
Adams viszont nem hiányzott (nem sok szerepe volt most), sztem ő a leggyengébb láncszem az évadban.

Squazee - 2012. 04. 17. 18:21

Abszolút egyetértek. Kedves rész volt, Park klassz csaj, Adams pedig halovány és ha összejön Chase-szel… az nagyon nem tetszene.
Tetszett a dal a rész végén. I got you, babe. <3

Eltiron - 2012. 04. 17. 19:30

Na ez, a 8×17 rendesen odab@szott. Kiválóan felépített epizód, űberjó poénokkal. Már csak 5 rész…

Benjy - 2012. 04. 19. 18:24

Finally!Ez most nagyon tetszett!Örültem, hogy annak ellenére, hogy nem történt semmi előrelépés magánéleti-szálakon, mégsem gondolok úgy erre a 40 percre vissza, hogy elfecséreltem.Úgy éreztem az utolsó 5 perc alatt, hogy valami elindult.Kíváncsi vagyok mi lesz Dominika szállal.Szerintem tök jó lenne, ha tényleg összejönnének, legalábbis Dominikán nagyon látszik, hogy akarja.House meg csak House volt.Chase-t pedig pofánbasztam(sorry) volna…De most komolyan, Adams meglehtősen jól néz ki, ő meg egyszerűen lepattintotta…

Csak úgy megjegyezném, hogy amikor House felbontja levelét, a cím Baker Street.Nem tudom, hogy erről volt-e valaha említés, hogy House Baker Streeten lakik?
+Most pillantottam meg, hogy évadzáró címe(dobpergés):Everybody Dies
Beszédes.

Roxi - 2012. 04. 20. 10:12

Inkább az látszik,hogy az írók nagyon le akarják nyomni a nézők torkán ezt a Dominikát!Amekkora erőfeszítéseket tettek azért az elmúlt évadban,hogy Cuddy karakteréből egy hülye picsát csináljanak,most ugyanezt teszik Dominikával csak fordított irányban!

dori - 2012. 04. 20. 12:28

Benjy: Maga a Baker street szerintem még nem hangzott el, de House ajtajának száma: 221 B. Ugyanaz mint Sherlock Holmesé volt.:) Azért, mert David Shore nagy Sherlock-fan. Még egy karácsonyi részben meséli Wilson (bár csak megtévesztésből), hogy House kapott egy könyvet egy nagy szerelmétől, aki a páciense volt. A nő neve Irene Adler, Holmes szerelmét is így hívták. De ezeken kívül is nagyon sok utalás van.

Benjy - 2012. 04. 20. 13:37

Akkor jól emlékeztem.Tudom, hogy rengeteg utalás volt(drogozás,a zongora, ami persze megint szerephez jutott, stb.), de ezzel kvázi a bamba nézők képébe is benyomták, hogy House=Sherlock.

Sherlock20 - 2012. 04. 22. 19:20

Holmes hegedült, nem zongorázott, de végülis zenei párhuzam.

ALDO - 2012. 04. 23. 21:57

“Maga a Baker street szerintem még nem hangzott el, de House ajtajának száma: 221 B. Ugyanaz mint Sherlock Holmesé volt.”

7×13 Két történet című epizód.
Amikor megmutatja a személyijét, látszik, hogy a Baker Streeten lakik.

Eltiron - 2012. 04. 24. 12:04

“You’re a dead-eye shot and enjoy reading quantum-phisycs in the crapper.”
“I read in bathtub.”
“Better image. Thank you.”

Megvan a hét idézete :)

Benjy - 2012. 04. 24. 22:00

“7×13 Két történet című epizód.
Amikor megmutatja a személyijét, látszik, hogy a Baker Streeten lakik.”
Erre konkrétan nem emlékeztem, de köszi a felvilágosítást. :)

Exodu - 2012. 04. 24. 23:12

Senki nem sokkolt az epizód vége és a következő promó? Vagy kiszámítható volt?

jellycat - 2012. 04. 24. 23:51

Hát engem igen. Nem rég néztem meg, és azóta is a hatása alatt vagyok. Nagyszerű epizód volt, a végére abszolút nem számítottam, így nekem is nagyon sokkoló volt. Utána még kétszer megnéztem az utolsó jelentet, annyira ledöbbentem.

Azt hiszem, eléggé szívbemarkoló 4 résznek nézünk elébe.

Sajnos, nagyon szomorú fejlemény, de a történet szempontjából egyébként szeretem az ilyen nagy horderejű eseményeket, amik alapjaiban rengetik meg House karakterét. Kíváncsian várom, hogy fogja ezt lereagálni, és miként éli meg a legjobb és egyetlen barátja betegségét.

Nem tudom mit hoznak ki még a maradék pár részben, de bízom benne, hogy legalább annyira méltó befejezést kap, mint amennyire színvonalas az egész 8. évad, és tulajdonképpen az egész sorozat. Nem hittem volna a 7. szezon kiábrándító második fele után, hogy még ennyire fogok lelkesülni House-ért, de úgy látszik csak ő marad a kedvenc sorozatszereplőm.

Roxi - 2012. 04. 25. 10:38

Na igen,végre, ez volt a 8.évad eddigi legjobb része,igazán drámai véggel!Remélem tartják ezt a szintet a hátralévő részekben! Az is pozitív,hogy végre vége a zöldkártyás sztorinak!

clegane - 2012. 04. 25. 11:31

á sztem erről a fordulatról annyira lerí, hogy valami erőltetett “sorozatvégi dráma”… valami kevésbé kalapból előrántott, karakterjellemekből következő drámai végkifejletnek jobban örültem volna.
na de biztos érdekes lesz ez is, csak már megint az van, hogy közben arra fogok gondolni hogy szegény Wilsonnak nyilván kutya baja sem lenne, ha nem ez lenne az utolsó évad.

dodokacsa - 2012. 04. 25. 20:01

Wilson tuti meghal a következő részben. A 8×20, vagyis a jövő heti utáni epizód címe: Post Mortem, azaz “Halál után”

clegane - 2012. 04. 25. 20:47

de lehet hogy csak az “everybody dies” című részben hal meg :)
ezek az epizódcímek semmi jóval nem kecsegtetnek szegény Wilsonnak! (meg a sorozatzárás ténye sem)

dodokacsa - 2012. 04. 25. 21:17

Nem sztem a következő részben, mivel utána van Post Mortem, tehát logikusan valakinek a halála meg kell, hogy történjen a következő részben. Az Everybody Dies-ban sztem alapvetően a halállal való megbarátkozás ténye lesz a téma, meg visszahoznak régi halott szereplőket is, mint pld. Kutner és akkor már lehet, hogy Wilson is az lesz. Meg sztem majdnem biztos, hogy 13-as évek óta előre tudható halálát is látni fogjuk, ha már visszahozzák a végére 2 epizódra is.

tutikus1234 - 2012. 04. 25. 22:49

Az utolsó pár perc zseniális volt…nagyon remélem, hogy nem happy end lesz a sorozat vége, az nem lenne elég “house-os”. És ez a Everybody dies c. sorozatzáró nekem kicsit LOST utánérzés :D

Roxi - 2012. 04. 26. 09:37

Én meg remélem,hogy sikerül meglepni minket valami fordulattal!Ez így túl szimpla lenne,ha az epizódcímekből,meg az előzetesekből ilyen könnyen ki lehetne találni a végét!

H82 - 2012. 04. 26. 10:30

hát epizódcím alapján tényleg ez lenne logikus, de ha az nem lenne, azt mondanám tippre, hogy wilson kap majd valami kísérleti kezelést és csoda történik, house meg közben valami mástól elpatkol a végére. persze ez is olyan klisés, mint az előbbi teória, ezért is remélem hogy meglepnek minket, elégszer sikerült már :D

dori - 2012. 04. 26. 16:04
Roxi - 2012. 04. 26. 18:51

Állítólag Cameron is benne lesz a fináléban! Már nem nagyon hittem benne,de ezek után Cuddynak is benne kell lennie,olyan nincs,hogy mindenki csak pont Ő nem!

Dávid - 2012. 04. 26. 22:12

Szerintem ezzel a Dominika szálat le is tudtuk a heti résszel. SAJNOS! Én nagyon megszerettem a csajszit. Sokkal egyedibb mint Cuddy volt. És sokkal jobban is illik House-hoz. Esetleg azt tudom elképzelni, hogy visszajön amikor megtudja, hogy Wilson meghal(hat). DE az meg túl klisés lenne. Nem mintha az nem ha pl Wilson meghal és utána House rájön hogy mi a fontos az életben aztán visszaszerzi Dominikát. Na mindegy azért kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. Sajnálatos, hogy ez lesz az utolsó évad. Pedig most támadt fel igazán a sorozat szerintem.

ami a Wilson szálat érinti hát nem is tudom. Ez tényleg olyan a végére toljunk be mindent amit csak lehet szálnak mondanám öljünk meg egy fontos szereplőt az egyetlent aki igazán kötődött House-hoz. Kérdés, hogy ha meghal akkor miért? Vagy azért mert nem akarnak happy endinget a sori végére vagy pedig azért mert ez KELL House karakter fejlődéséhez. Minden esetre nem értem akkor se hogy ha tényleg ez lesz az utolsó évad miért nem lehet happy endinget adni a sorozatnak. :/

Roxi - 2012. 04. 26. 22:36

House egy zseni,mégha néha gyerekesen is viselkedik,de éppen ezért egy okos,erős nő illik hozzá,nem egy buta,mint ez a Dominika! Egyedibb ,mint Cuddy,ugyan mitől?
Arról nem beszélve,hogy ez egy tipikus fakeházasság volt,a csajnak kellett a zöldkártya,House meg idegesíteni akarta Cuddy-t, szerelemről szó sem volt,House részéről biztosan nem!
Már így is többet foglalkoztak vele a kelleténél,végre vége csak vissza ne jöjjön!
Sokan rinyáltak,hogy nem kell happy end,meg szappanopera szál,hát ilyen szerintem sem kell,akkor inkább nyírják ki Houset!
Az,hogy egyre több régi szereplő visszatérése derül ki,semmiképpen nem utal jó végre!

Dávid - 2012. 04. 26. 23:21

Roxy: Nem bántásból de te nézted a részt vagy csak átfutottál rajta. House arcán világosan lehetett látni, hogy viszonozza Dominika érzéseit. PONT EZÉRT DOBTA KI A LEVELET IS. ^^

Cuddy pont azért nem illett House-hoz mert megakarta változtatni állandóan. Dominika pedig úgy fogadta el ahogy van. ennyi a lényeg. No meg azért egyedibb mert nem az a komoly begyöpösödött nő mint Cuddy volt. vele pl nem lehetett szórakozni mert mindent komolyan vett. Mellesleg semmit se tudunk Dominikáról igazából, hogy elszűrjük, hogy mennyire hülye. Az meg undorító számomra, hoyg azt hiszed, hogy egy okos ember mellé csak egy okos nő illik. -.-” Ying yang-ról hallottál már. Ha igen akkor tudod mire értem. :P

De azért leírom. Ahogy a mágnes megegyező pólusai taszítják egymást úgy ez az embereknél is igaz. Lásd Cuddy és House. Hiába erőltették úgymond egymásnak a “pólusokat” nem tudták sokáig tartani. Ezzel ellentétben Dominika és House pont összeillő pár, csak ugye gondolom ha itt az p szereplésének a vége akkor vszeg nem akartam újabb románcot beletenni a storyba ami komolyra fordulhatna. House meg nem olyan aki csak úgy utána fut egy nő után. De nagyon jól látszott rajta, hogy tudja mit vesztett.

Roxi - 2012. 04. 27. 08:53

Persze ízlések és pofonok,de míg Cuddy-t 7 év alatt bőven volt időnk megismerni,Dominika összesen képernyőn volt vagy húsz percet,ez alapján én semmi egyedit nem fedeztem fel benne,kivéve az akcentusát :) Csak nézd meg,mennyien sírják vissza Cuddyt(nem feltétlenül a Huddy miatt) és hányan fogják Dominikát!
Összeerőltetést meg pont a Dominka ügyben éreztem,a 8.évadban elő se kellett volna szedni a karakterét!
Cuddyval bőven volt előzmény ami alapján,ha nem is pont a 6.évad végén,de már sokkal előbb is összejöhettek volna!
Egyébként ying-yang vagy sem,a House-Cuddy kapcsolat simán működhetett volna,az egész az írók műve,hogy szét akarták szedni őket!Cuddyval teljesen karakter idegen dolgokat csináltattak pl. annak ellenére,hogy mikor összejöttek megmondta,hogy nem akarja Houset megváltoztatni,mégis ezt csinálta végig,meg ezért is szakított vele! Dominikát meg göcsösen szimpatikussá akarták tenni,hát volt aki bekapta a horgot :)

Dávid - 2012. 04. 28. 04:17

Jó most nem tehetek róla, hogy jobban bejönnek a Dominika féle nők. :D Persze Cuddy-val se volt bajom tetszett is hogy összejöttek de végig érezni lehetett hogy nem lesz hosszútávú a dolog. És abban is igazad van hogy Dominikát kb lenyomták a torkunkon de sok választásuk nem is volt mer tudtommal ez az utolsó évad amit nagyon sajnálok. Ezért is gondolom, hogy nem lesz Dominika és House szál már az évadban. Elment és ennyi.

Amúgy nem tudom nekem Dominika sokkal kedvesebbnek és szerethetőbbnek tűnt mint Cuddy, lehet pont azért mert lenyomták a torkomon. Mindenesetre ha visszahozzák Cuddyt az baromi nagy baki lesz. Kivéve ha csak azért jön vissza mert Wilson haldoklik.

Roxi - 2012. 04. 28. 09:53

Igazából olyanannyira eltérő a két karakter sorozatbeli jelentősége,hogy felesleges hasonlítgatni őket!

Most már mindenkit visszahoznak(13,Masters,Kutner,Cameron)így aztán,az lenne feltűnő ha csak Cuddy-t nem!
Az Ő visszahozása is bizonyosan tervben volt,csak azon múlt,hogy milyen viszonyban van Lisa a stábbal….

Ha mondjuk a vége egy temetés akár Wilsoné,akár House-é az lenne nagy baki,ha mindenki ott lenne csak Ő nem!

Arsenal93 - 2012. 04. 29. 19:03

Azzal hogy kiderült hogy Wilson rákos azért kétesélyes lett az utolsó rész címének jelentése,de azért remélem nem hal meg sem House sem Wilson.

Benjy - 2012. 04. 29. 20:01

Amilyen szarrá formálták Cuddy karakterét 7. évad végére, annyira érdektelen volt távozása, hogy még jót is tett a sorozatnak.Nagyon nem hiányzik 8. évadból.

Nekem Dominika karaktere nem volt ellenséges, de nem is szerettem.Ez a szappan amit kihoztak a végére engem is felidegesített.Az egy dolog hogy House elsumákolta a levelet, de ez azt bizonyítaná, hogy nem akarja, hogy elmenjen.A zöld kártyát meg így is-úgy is megkapta.Wilson rákja pedig valóban sokkoló volt.

Szerintem Cameron House temetésére jön vissza.13 már 20. vagy 21. részben is szerepelni fog, szóval ő lehet, hogy évadzáróban hal meg.Taub meg visszaemlékezésben esetleg hallucinációban tűnhet fel.Szerintem.

eranett - 2012. 04. 29. 22:10

Annyi “befejező” verzió hangzott már itt el, hogy igazából én azt szeretném, ha (sajnos) vége lesz az egésznek, hogy ne merüljön fel bennem semmi kérdés, hogy “de akkor most mi van?” Legyen mindennek konkrét lezárása, ne egyen a fene, hogy ez így még nem tökéletes. Szóval ne legyen hiányérzetem, és ne érezzem, hogy ez így nem érhet véget – nincs válasz valamire.Bár nekem nagyon fog hiányozni A SOROZAT.:(

eranett - 2012. 04. 29. 22:11

Ja, Benjy természetesen Kutner-re gondoltál ugye? :)

Benjy - 2012. 04. 29. 22:16

Igen, basszus mekkora egy idióta vagyok.Köszi.(pironkodó fej)

MikkaMakka - 2012. 04. 30. 02:15

megnéztem köv. rész előzetesét, nem kellett volna
ugy nez ki kemeny dramazas lesz az uccsó pár részben

Roxi - 2012. 04. 30. 09:08

“Legyen mindennek konkrét lezárása, ne egyen a fene, hogy ez így még nem tökéletes. Szóval ne legyen hiányérzetem, és ne érezzem, hogy ez így nem érhet véget – nincs válasz valamire”

Mindennek konkrét lezárása,igazán csak akkor lehet ha mindenki meghal,mert különben az élet megy tovább,a dolgok változnak!
Én meg abban bízom,hogy nem lesz teljes és végleges lezárás, és főleg.hogy nem nyírják ki House-t!Hátha egyszer a jövőben,lesz még egy reunion!

eranett - 2012. 04. 30. 14:10

@Roxi szerintem nem lesz folytatás, bár neked lenne igazad. Hugh nem az a fajta, aki ebbe belemenne szerintem. Most pár évig lehet hogy zenélni fog, készít 1-2 filmet, de House-ként tuti nem látjuk már.Igazából lehet, hogy senki nem is szeretné, ha pár év múlva akár csak 1 film erejéig újra House-ként jelenne meg.Én inkább még most néztem volna pár évadot, mert nekem most is ugyanolyan jó, mint régen.

LoGi - 2012. 05. 01. 09:05

Remek rész volt remek rész végi poénnal :D

Biohazard - 2012. 05. 01. 15:35

Wow! Ez eleg kemeny resz volt :o
Eskudni mertem volna, hogy az egesz nem tortenik meg es a vegen kiderul, hogy csak halucinacio volt egy kis cucctol :)

Ktvbc - 2012. 05. 01. 17:36

Jó kis rész volt.
A végén én is azt vártam volna, hogy álom/halucináció az egész, főleg, hogy a Wilson irodájában levő Vertigo plakát helyet változtatott a rész közben, de gondolom ez csak olyan fanatikusoknak tűnik fel mint én :P

MrZombieEater - 2012. 05. 01. 18:53

Hát remélem a hallucinációs dolgot már nem lövik el még egyszer a maradék pár részben. Volt már párszor a 8 év alatt :D

Voldi - 2012. 05. 01. 21:43

Nem könnyítik meg a búcsút ezek a részek. Hiányozni fog.

MikkaMakka - 2012. 05. 02. 23:59

ezek után sírjon bárki h milyen gyenge az évad, kinevetem
epic! a rész végi poén naygon House-os volt
még a heti eset is érdekelt.már csk pár rész:(

Roxi - 2012. 05. 03. 18:11

Attól mert a végére összekapták magukat(ez a minimum,mert ez már tényleg a célegyenes) ez az évad még a leggyengébb marad szvsz!
És valamiért nem érdekli a nézőket a sorozat, pedig gondoltam az utsó 4 részre csak visszatének,azok is akik korábban kiszálltak, de nem!
Csak két adat a hasonló téma miatt,nagyjából egy év a különbség:

07X15 Cuddy betegség sztori 3.8/11.084
08X19 Wilson betegség sztori 2.1/6.410

Szóval bár ez a rész tényleg jó volt,én sírok továbbra is,mert ebben a sorozatban bizony több lett volna,mint 8 évad!

dori - 2012. 05. 04. 10:30

Roxi: Nekem az 5. volt a leggyengébb. Ha megköveznek, se tudok visszaemlékezni, hogy mi történt abban az évadban. Ez elmond valamit.

Zora - 2012. 05. 04. 11:34

8×19:
House végre egyszer egy oltári kedves baromságot csinált! Én szakadtam a röhögéstől a végén! :-DDD

Buzz - 2012. 05. 04. 13:59

Nagyon jó rész volt, bár nem éreztem úgy, hogy elég súlyt kapott volna Wilson állapota. Főleg ha a korábban történt drámákhoz hasonlítjuk.

Vektor - 2012. 05. 04. 18:10

Roxi: Akik kaszálták, max a sorozatzáróra fognak visszatérni, de túl nagy nézettségre ne számíts. Legjobb esetben is kb. 10 millió lesz az össznézettsége.

Sherlock20 - 2012. 05. 04. 18:11

Szerintem pont elég drámát kapott a Wilsonos szál. Ha több lett volna, már túl giccses lett volna House-os mércével. A vége meg zseniális volt! :)

eranett - 2012. 05. 04. 19:00

Nekem is nagyon tetszett!! 10/10 :)

Roxi - 2012. 05. 04. 20:04

Jajj az a pizzadobozos,piálós torpedó is mekkora volt már :D

gyuri - 2012. 05. 05. 00:09

Ááááá, ez a 19es rész nagyon adta!

SPOILER

Főleg a vége, vagy 2 percig tuti röhögtem rajta! Zseniális.

Jako - 2012. 05. 08. 11:44

Durva lett a mai rész. Hány részesre tervezték ezt az évadot?

Castiel - 2012. 05. 08. 16:35

ha jól tudom még két rész van hátra

jellycat - 2012. 05. 08. 23:10

Emlékezetes lett a legújabb rész, és sajnos, egyre jobban közeleg a vége. Nagyon fog hiányozni, annyi biztos. Főleg az ilyen részek után, amikor a House-Wilson jelenetek minden percét öröm nézni és hallgatni. Még ebben a helyzetben is sok a humor benne, de közben annyi megható pillanattal is szolgálnak, pláne, hogy tudja az ember, hogy nem sokára vége.

Hugh Laurie pedig még mindig egy isten. House már többször állt sorsfordító történések előtt, de HL mostani játéka számomra annyira emberivé és szerethetővé teszi a figurát, hogy kétlem, hogy sorozatbeli karakter lesz még rám ekkora hatással.

Benjy - 2012. 05. 10. 17:00

Nagyon jó rész volt, szeressük, amikor kirándulni mennek.Utolsó perc után, valamit viszont hozzávágtam volna monitorhoz, ugyanis pont az ilyen végeket utálom.Most várhatok egy hetet, hogy kiderüljön, élni fog Wilson vagy meghalni.

Sajnos elkezdődtek a szálak elvarrásai is, Chase szívta meg elsőként.És pont ezért vetődött fel bennem egy probléma, hogy az új karakterek mennyire súlytalanok lettek évad végére.Adamsről annyit tudunk, hogy házas volt,férje megcsalta, elváltak.Parkról pedig, hogy a szüleivel él, ennyi.Nincs mit lezárni számukra, és nem is tudok velük együtt érezni, hiszen 1 évad óta vannak velünk, Chaset pedig már 8 éve ismerjük, és tudjuk, hogy milyen utat tett meg eddig, és hogy miért érzett úgy, ahogy.Ettől függetlenül hiányozni fog a sorozat, és a karakterek.

ayren - 2012. 05. 10. 18:33

Jó néhány rész kihagyás után most néztem meg a 19-est, gondoltam, a végére becsatlakozom. Ez most igazán ütött! Dráma és humor együtt, ahogy szeretem. Igazán House-os görénység a fotózás, mégis volt benne valami kedves. És tutti, hogy az a nevetés hozza vissza igazán az életbe Wilsont, nem a kemó!

Roxi - 2012. 05. 10. 21:23

Ebből a részből a kedvenc a steak evés :)
Chase meg már nem is lesz benne az utolsó két részben? Igazán sajnálnám!

Exodu - 2012. 05. 10. 22:48

Fináléban biztos benne lesz.

Elkon - 2012. 05. 11. 00:38

Amúgy Wilsonnak kijárna egy Emmy az utolsó részekért.

Roxi - 2012. 05. 11. 14:23

Azt még Hugh Laurie se kapta meg,pedig párszor kijárt volna neki!

winnie - 2012. 05. 11. 14:29

az emmy-t úgy kell nézni, hogy a jelölés már maga a díj. akit jelölnek, az nyer a néző szemében.

az a baj, hogy évente 10-15 színésznek kijár, de a díjátadóknak az a bája, hogy nem az kap díjat, aki hihetetlenül jó. hanem az, aki a legjobb.

egy olyan mezőnyben, ahol bryan cranston, michael c. hall, jon hamm van, bárki is nyer, a többiekre lehet mutogatni, hogy ők érdemelték volna meg. (cranston távollétében a tavalyi verseny pikáns volt, de nem hiszem, hogy bárki reklamált volna, ha kyle chandler helyett s. buscemi vagy t. olyphant nyer)

haosnló a helyzet RSL-lel. a mellékszereplő mezőny még erősebb, így egy jelölést,ha sikerül összeszednie (ha ezzel az epizóddal nevez, persze), akkor az már nagy siker. onnan meg lutri.

ALDO - 2012. 05. 11. 14:38

Nagyon jó volt a legutóbbi epizód. Ahogy House elmagyarázta a kurvázás szabályait, az evőverseny, az egész drámaiság, hogy lehet hogy Wilson rossz híreket fog kapni, ezért próbál más lenni.
A beteg szála is jó volt, ahogy Chase szinte House-féle megszállottsággal akarta kideríteni a diagnózist. Azt mondjuk nem értem, hogy hirtelen miért tört rá ez a tovább akarok lépni dolog. A következő részben gondolom nem lesz benne, de remélem a fináléra visszahozzák.

Benjy - 2012. 05. 11. 15:42

“Azt mondjuk nem értem, hogy hirtelen miért tört rá ez a tovább akarok lépni dolog.”

Beteg ébresztette rá, hogy ha a helyében lenne már saját csapata lenne, stb.Chase pedig csak elvesztegette eddig az időt, és semmi érdemlegeset nem ért el igazából.

Roxi - 2012. 05. 11. 17:56

Vagy igaz vagy nem,de rossznyelvek szerint Laurie-nak a magánélete miatt nem ítélték oda hatból egyszer sem az Emmy díjat!

eranett - 2012. 05. 11. 17:58

Nagyon jó volt ismét!10/10.Az előbb írtam a ..melyik a kedvenc sorozat epizód…-hoz, hogy a záró pillanat akár kétféle is lehet. Lehet olyan is, hogy “basszus ez nagyon el lett nézve, nincs itT semmi baj!..” De sajnos az is lehet, hogy ” úristen csak napjaid vannak hátra” Várom a választ, és egyben nagyon sajnálom, hogy mindjárt vége lesz A SOROZATOMNAK :(

eranett - 2012. 05. 11. 18:01

Szerintem semmi baj nincs a magánéletével. Aki hisz az undorító pletykáknak,azt csak szánni lehet. egyébként meg ha volna is bármiféle “dolga”, akkor sem szabadna az alapján ítélkezniük.

Tomi - 2012. 05. 11. 18:12

Kár, hogy mindjárt vége :( Elnéztem volna még pár évadot. Remélem nem hal meg Wilson. De elnézve az utolsó rész címét (everybody dies) elég valószínű, hogy meghal :( House megérdemelt volna egy happy endet…

ALDO - 2012. 05. 11. 18:48

“Beteg ébresztette rá, hogy ha a helyében lenne már saját csapata lenne, stb.Chase pedig csak elvesztegette eddig az időt, és semmi érdemlegeset nem ért el igazából.”

Lehet, bár a beteg “mindenkinél jobban tudok mindent” és én már ekkora nagy király lennék, ha a te állásodat kaptam volna meg hozzáállása egy kicsit irritáló volt. Az is lehet, hogy pár hónapig sem bírta volna House mellett, Chase pedig kisebb kitérőkkel már lassan 10 éve csinálja. Egy jól képzett orvosi csapat tagja egy szakmailag elismert orvos (House) mellett. Ha nem ez lenne, akkor max. sebész lenne és álladóan csak műtene. Nekem ez nem úgy tűnik, mintha elvesztegette volna az életét, hiszen ő maga is rengeteg alkalommal találta ki a végső diagnózist, és segítette a csapat munkáját rengeteg ember életét mentve meg ezzel. De hát ez csak nézőpont kérdése.
A párbeszéde is érdekes volt, hogy ki mire vitte: Cameron a sürgősségi vezetője egy chicagói kórházban, Foreman pedig az új dékán. Az persze érdekes, hogy mi lett volna, ha… Ha Cameron nem lép le annó és marad, akkor nyilván nem töltené be azt az állást, ha House nem hajt bele a ház oldalába, akkor Foreman sem lehetne most az új góré.

Elkon - 2012. 05. 11. 19:41

Hát valószínű nem fog nyerni semmit, csak arra akartam rávilágítani, hogy minden elismerést Laurie szokott learatni, holott RSL-nek is kijárna egy kicsi. Persze még másoknak is a sorozatban.
Sajnálom, hogy vége lesz, de tuti jó lezárással rukkolnak majd elő. Az évadzárók is mindig ütnek, a sorozatzáró főleg fog. A happyend nem illene a sorozathoz.
Hiányozni fog, mert kevés intelligensebb sorozat van. Annyira el vannak találva a párbeszédek és a szituációk. Mindig nagyon okosak, szellemesek, logikusak és olykor meg is lepnek. Ez kevés sorozatban van meg.

Benjy - 2012. 05. 11. 22:42

“Ha nem ez lenne, akkor max. sebész lenne és álladóan csak műtene.”
Épp hogy pont saját csapata lehetne, Foreman is akart adni neki, habár azt én sem értettem, hogy nem akarja itt elfogadni, hanem inkább máshol.Tudom, hogy miután anno kirúgta House, sebész lett, de más kirugás után, és más ajánlással munkát szerezni.Mellesleg ha belegondolsz milyen fiatalon kezdték, és hova jutottak.8 év alatt egyedül oldanak meg eseteket, bizonyítva, hogy képesek a talpukra állni, babysitter nélkül.Park ennek pont az ellentéte, akin látszik, hogy még csak most kezdte pályáját, és tanulni szeretne.Taub és Adams igazán szerintem nem akar más munkát, hiszen ide menekültek előző állásukból.

Vektor - 2012. 05. 13. 11:39

Elkon: Sajnos ki van zárva, hogy Hugh Laurie-n kívül bárki jelölést kapna a színészgárdából. A 4. évadfináléban Robert Sean Leonard kapta a legerősebb jelenetek, mégsem adtak neki jelölést, pedig akkor még a sorozat toppon volt, jelölték legjobb drámára, férfi főszereplőre, sőt rendezésre meg is kapta a díjat.

Jó nagy hype-ra lenne szüksége ahhoz a House-nak, hogy új kategóriákba betörjön, de ez a hajó már rég elment. Laurie-t is csak megszokásból jelölik.

eranett - 2012. 05. 13. 13:26

Vagy inkább azért mert rászolgál nem?

dori - 2012. 05. 13. 21:46

Tomi: “House megérdemelt volna egy happy endet…”
Szerintem ez pont nem az a sorozat, amit happy end-del lehet lezárni.
Chase azért nem fogadta el az állást és a felajánlott csapatot, mert saját erőből akarta elérni, nem úgy, hogy egy volt munkatársa segít neki. Mondta is Formannek, hogy ideje kilépnie mások árnyékából.

winnie - 2012. 05. 14. 00:51

“Szerintem ez pont nem az a sorozat, amit happy end-del lehet lezárni.”

lehet, hogy épp ezért lesz az, szembemennek a papírformával:)

jellycat - 2012. 05. 15. 11:14

Hát én csak annyit mondok, hogy az utolsó előtti részt kb. végigbőgtem… abba már bele sem merek gondolni, hogy mi lesz a fináléban… :(

wondorog - 2012. 05. 15. 15:07

Egyre jobb és jobb részeket produkálnak, tényleg itt a vég. Ráadásul az utolsó jelenet, ami egy poénból indult, és mekkora dráma lett már. Nagyon várom a finálét, kár hogy vége, talán ez lett a legjobb évad.

Alfie - 2012. 05. 15. 16:14

Azért az vicces, hogy a Wilson iránti törődést most tudták rendesen kihasználni ebben az évadban. Ha anno az 5. évadban is ennyire éltek volna ezzel az ütőkártyájukkal, lehet még ma is rengetegen néznék ezt a sorozatot.
SPOILER Dé Javum volt amikor Taubra ráüvöltött, pont ahogy az 5/01-ben anno 13-ra, aki akkor is Wilson távozása miatt szólt be Housenak:) SPOILER VÉGE

Arthuro_Adam - 2012. 05. 15. 17:21

Még sosem néztem élőben vagy éjszaka sorozatrészt, de most muszáj lesz.

Minden abba az irányba mutat, amit nem akarok, hogy megtörténjen :(

Squazee - 2012. 05. 15. 17:54

Hát én is a könnyeimmel küszködtem, az utolsó jelenet meg váratlanul ért. Bamm!

clegane - 2012. 05. 15. 21:18

nagyon fasza és nagyon szomorú rész volt!

MrZombieEater - 2012. 05. 15. 22:24

Szerintem lelépnek valahova messzire a törvény elől, és eliszogatnak ameddig tudnak.

khaos - 2012. 05. 15. 22:42

hihetetlen,egyszerűen hihetetlen jó rész
ekkora mennyiségű,és ennyi féle érzelmet egyetlen részbe sajtolni
alig találni rá szavakat,nem tudom az utóbbi 3-4 rész alatt egyre jobban emelkedő minőség ezek után milyen sorozatzáróban tud kicsúcsosodni
kár h a remek részekhez a sorozat végének kellett bekövetkezni
nem,én sosem szidtam a sorozatot és nagy kedvenc,de meglátszik azért h mióta bejött a “wilson rákos” szál jobbnál jobb részeket hoznak,ég és föld a különbség az előtte levőkkel szinte

már most érzem,nagyon fog hiányozni,akárhogy is végződjön

tutikus1234 - 2012. 05. 15. 22:44

Egészen elképesztő milyen mélységekbe tudják még taszítják az írók House-t. Az is egyértelmű, hogy itt nem lehet happy end a végén. Viszont elképzelni nem tudom hogyan zárják majd le a készítők a sorozat, illetve eltudom, de van pár variáció a fejemben. MIndegy jövő héten kiderül minden !!!

Sherlock20 - 2012. 05. 15. 23:09

Istenem… Szerintem életem legjobb 42 percét éltem át ezzel a legújabb House résszel. Rázott a hideg, és voltak pillanatok, mikor azt éreztem, sírni fogok, pedig Lost finálét leszámítva nem “érzékenyültem” még el sorozatrészen.

Miért az utolsó évadra szedték össze magukat ennyire a készítők? Zseniálisak voltak az elmúlt részek. Egyre jobban reménykedem abban, hogy a finálé méltó befejezés lesz. De egyre biztosabb, hogy nem minden jó ha a vége jó lesz.
Nem is tudom rendesen leírni az érzéseim…

10/10, ilyennek kell lennie egy epizódnak, sőt, ilyennek kell lennie egy sorozat lezárásának.

gyuri - 2012. 05. 16. 02:34

Úristen, ez a 21. rész.
Dráma ezerrel!
bőven 10/10

Kár, h a végére szedte össze magát a sorozat :\

safrany - 2012. 05. 16. 06:38

Én akkor se fanyalogtam, mikor kicsit gyengébben folyt a történet, ez viszont zseniális.

jellycat - 2012. 05. 16. 08:13

Ez a sorozat akkor tud a legerőteljesebben hatni, amikor House-ról végre lehull a maszk, és nem akarja/tudja már elhitetni a világgal, hogy ő csak egy nárcisztikus, manipulatív, önző szemétláda. A 8 év alatt ilyen pillanat csak néhány volt (számomra ezek a sorozat csúcspontjai egyébként). Most Wilson elvesztése miatt soha nem látott dózisban kapjuk ezt a House-t, azért is ilyen katartikus élmény.

imi - 2012. 05. 16. 14:37

spoiler:
Miért lépnének le a törvény elől és miért nem volt house manipulatív?
Sittre akart kerülni, hogy wilson bevállalja a chemot.
Ez volt az ára.
Vagy ez annyira triviális, hogy senki nem beszél róla, vagy senki nem gondolja így? :) Vagy én nézek be valamit.

jellycat - 2012. 05. 16. 15:05

imi:
Szerintem, Te nézed be. Épp ezért van dráma a köbön, mert pont amikor már elfogadta Wilson döntését, és a maradék időt együtt tölthetnék, börtönbe kell vonulnia.

A csöveket Foreman bosszantására dugaszolta el, hogy megmutassa ne akarjon Wilson-pótlék lenni. Arra nem számított, hogy ez így visszaüt. Már miért akarna sittre kerülni, amikor bizonytalan, hogy az egyetlen barátja meddig él (akár még chemo-val is)? Arról nem is beszélve, hogy a hír hallatán valódi döbbenet volt az arcán.

holy - 2012. 05. 16. 15:16

Nekem is ez jutott az eszembe, hogy House az egészet kitalálta előre!
Amúgy nekem az az érzésem, hogy pozitív lesz a sorozat finálé…….a dr. adams-et játszó színészcsaj, azt nyilatkozta, hogy percekig hatalmas mosoly volt az arcán, amikor megnézte a végleges verzióját az utolsó résznek.

Jó vége lesz…. tuti….és az is tuti, hogy online nézem!

jellycat - 2012. 05. 16. 15:24

Hugh Laurie az “uplifting” szóval jellemezte a finálét, így én is reménykedem, már amennyire lehet.

Benjy - 2012. 05. 16. 17:47

Jó rész volt, de bevallom, hogy számomra kicsit langyi volt a kezdet, plusz 13 is rettentő keveset szerepelt.(2 jelenetet?)
Wilson-House jeleneteken sírni támadt volna kedvem, de tartogatom könnyeimet évadzáróra.Az ebédlős rész mellesleg nagyon nem illet a drámájukba.Tipikus House-terv, és kezdettől fogva lehetett tudni, hogy trükk van a dologban.
Nem tudom mi lesz évadzáróban, promót sem mertem megnézni.Utolsó percekben anyáztam íróknak, hogy egy ilyen szálat visszadobnak évad végére, így a semmiből, ami ugyanakkor rettentő jó ötlet is volt.
Bármi lesz örülök, hogy megtehettem ezt az utat a sorozattal, és hogy az életem része lehetett, de egyszer, sajnos mindennek vége szakad.

Roxi - 2012. 05. 16. 18:42

Mindenképpen pozitív,hogy így az utolsó előtt részt megnézve,lövésem sincs róla,hogy mi lesz a befejezés!
Én is olvastam nyilatkozatokat,hogy tetszeni fog a a rajongóknak,meg lesz benne hummor is,ez a rész mondjuk teljes dózis dráma volt!
13-nak nem sok szerepe volt,azonkívül,hogy megmutatta magát!Azt továbbra is kíváncsian várom,hogy a többi réginek a fináléban milyen szerepe lesz! Ha House álmodik/hallucinál/visszaemlékezik/meghal ,baromira hiteltelen ha mindenki benne van,csak Cuddy nem….

eranett - 2012. 05. 16. 21:10

Zseniális rész volt ismét! Én arra gondoltam, hogy a börtönbe való jelentkezés előtt megszöknek Wilsonnal, így Kutneren kívül találkozhatnak a régiekkel is. (Hogy ő hogy jön majd képbe fogalmam sincs). A végén persze drámára tippelek, de a “túra” alatt lehetnek poénos dolgok.Lehet, hogy a szereplők erre értették, hogy lesz benne minden, amit a rajongók szeretnek. Ebbe még Cuddy is beletartozhat, meglátogatják őt is. Bár lehet, hogy teljesen más irányt vetnek a dolgok. Várom nagyon mert kíváncsi vagyok, ugyanakkor nem várom, mert vége lesz :(((

ALDO - 2012. 05. 17. 01:37

Azért elég durva, hogy az összetépett jegy miatt kell visszamennie a sittre. Csak normálisan kellett volna viselkednie, nem pedig játszani megint a “ne akarjanak már rajtam segíteni” baromságot.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy mit hoznak össze a fináléban és, hogy hogyan hozzák vissza a régieket, hogy értelme is legyen.

clegane - 2012. 05. 17. 11:13

tényleg kicsit hülyeség ez az dugulás miatti plafonomlás, de az valahol tényleg kellett egyszer a sorozatba, hogy valamelyik prank-je visszaüssön, mert olyan még nem volt, és akkor ez most így elég nagyszabásúan kipipálható.

Bluestar - 2012. 05. 17. 23:31

Én arra lennék kíváncsi, hogy S08E21-ben mit súgott halkan Wilson 13-asnak, amikor beszélgettek sörözés mellett a dolgokról… :)

A párbeszéd úgy hangzott (18 perc 30 mp-től):

Wilson:
– Why can’t they just say something that makes me feel better?
Thirteen:
– … like what, exactly?
Wilson:
– [suttogva, artikulálva] ??? (nem tudom kivenni, és sehol nem írják le, legalábbis eddig nem bukkantam rá… de nagyon érdekelne, mit mondott neki, amitől 13-as úgy nevetett :))

@eranett: Cuddy nem lesz benne a fináléban egyáltalán, ez már előre közölt tény.

Nagyon kíváncsi vagyok, mi fog történni… hatalmas évadzáróra számíthatunk, annyi igencsak biztosra vehető…

zsu86 - 2012. 05. 18. 08:16

Bluestar: sztem nem mond neki semmit, csak próbálna vmit mondani, de aztán belátja, hogy erre nem nagyon lehet mit válaszolni, és akkor elhallgat. 13 pedig azon nevet, hogy hát ugye-ugye, hogyan is lehetne vkit a halál torkában felvidítani. én így értelmeztem a jelenetet.

Sherlock20 - 2012. 05. 18. 16:12

House 8×22 sorozatfinálé promo

http://www.youtube.com/watch?v=sFG79agEkyw

Oh, még Jennifer is felbukkan benne egy villanásra :)

csabber - 2012. 05. 18. 16:57

sajnálom hogy most fejezik be, ez az egyik legjobb évad az összes közül.

eranett - 2012. 05. 18. 19:07

Nem nézek spoilerokat, jó lenne ha senki nem is mondana semmit a fenti előzetesről, legalább az adásig.Please :)

holy - 2012. 05. 18. 22:01

Légyszi….írjatok majd néhány olyan oldalt, ahol lehet nézni élőben a sorozatfinálét! Előre is köszi!

Sherlock20 - 2012. 05. 19. 11:21

eranett, gyakorlatilag semmi konkrét nincs az előzetesben. :) Zene, és szöveges narráció, pár képi villanás. De nagyon jó lett.

eranett - 2012. 05. 19. 11:26

Persze nem is azért mondtam, csak én még azokat sem szeretem látni az adás előtt.:)

inferno666 - 2012. 05. 19. 18:28

Én anno a 6. évad közepén hagytam abba, de gondoltam az utolsó pár részt megnézem és hát. Nem bántam meg, hogy annak idején abbahagytam. A 8×20-21 irtó gyenge és sablonos volt.
Most komolyan, az utolsó részek arról szólnak, hogy Wilson, az onkológus és persze House legjobb barátja, rákos. Akár egy szappanopera. Ráadásul Olivia Wilde visszatérése is teljesen súlytalan és érdektelen lett, a rész végére el is felejtettem, hogy egyáltalán szerepelt. De ami a csúcs, House nem lehet együtt Wilsonnal, utolsó hónapjaiban, mert lehúzott a WC-n egy papírköteget, ami dugulást okozott és beomlott az MRI, emiatt 6 hónapra visszazárják a börtönbe. EZ MI??? Ez történik akkor, ha egy sorozatot, már nem az írók, hanem a pénz irányít.

Bluestar - 2012. 05. 19. 18:32

@zsu86: Lehet, hogy igazad van… én úgy vettem ki, hogy biztos valami pajzán/pikáns dolgot mond neki, azért is súgja halkan és artikulálva, de talán csak épp ráeszmél hogy nincs mit mondania… :)

@eranett: Én sem szeretek promóvideókat nézni, de ebben tényleg semmi nincs konkrétan – szóval ha valaki akarna, akkor sem tudna belőle spoilerezni semmit… :D

Bluestar - 2012. 05. 19. 18:36

@inferno666:
A véleményeddel kb egyedül vagy (ahogy olvasgatom, külföldi fórumokon is egyaránt magasztalják az utóbbi részeket, kritikusok és mezei nézők is egyaránt), szerintem teljesen méltó lezárása a sorozatnak (kezdetek óta nézem folyamatosan követve, megszakítások nélkül). Az mivel lenne kevésbé “sablonos”, ha maga House haldokolna (bár ki tudja, mi lesz még az utolsó részben)… ? :)

Persze, hogy furcsán jön ki, ha a 6. évad után a 8x20al folytattad… lényegében csak kihagytál mindent, ami ide vezetett (és akkor még nem említettem az egyik leghatalmasabb részt a sorozat történetében, az S07E16-ot, különösképpen a zárójelenetével…).

inferno666 - 2012. 05. 19. 20:02

Miért kötelező egyáltalán, hogy bárki haldokoljon vagy meghaljon egy sorozatfináléban. Akár sci-fi, dráma, krimi, szinte minden sorozat, az egyik főszereplő halálával végződik, miért? Épp ezért sablonos ez a szál. Sokszor, sok helyen lehetett már látni, unalmas, papírforma. Mindkét rész, végig tökéletesen kiszámítható volt, épp ezért sablonos és unalmas. Egyébként meg, nyomon követtem a sorozat sztorijának alakulását, és a 7×22-8×02-őt láttam is, de azok is csak arról győztek meg, hogy a sorozat elfásult. És az 5. évadban kreált pszichopata House is messze van már attól a lelkileg sérült ugyan, de erős személyiségű, szókimondó és jópofa bunkótól, aki kezdetben volt. Persze 8 év alatt változik az ember és House változása logikusan volt felépítve, ennek ellenére sem tett jót, szerintem a sorozatnak.

winnie - 2012. 05. 19. 20:14

közel sem olyan sorozat végződik halállal, legalábbis mostanában volt pár finálé – de azért is alkalmazzák, mert végleges lezárást csak a halál jelent. és ha már finálé, akkor van, amit szeretnek véglegesen elvarrni. mert aki nem hal meg, az végülis fogja élni tovább az életét, amivel nincs semmi baj, de nem jelent semmi állandót.-

Roxi - 2012. 05. 20. 09:49

Mondjuk a börtönbe visszazárás oka,szerintem is kicsit erőltetett volt,de azt azért nem modnanám,hogy számítottam rá!

gromit - 2012. 05. 21. 02:28

huh, ez most kegyetlenül odavágott… pont jókor sikerült a felzárkózás (real life kicsit bekavart, de az elmaradt 4 részt lenyomtam a hétvégén)

azután, h a kiránduláson emlékeztettek a próbaidőre (hogy ugye House nem hagyhatja el az államot), bennem felsejlett rész közben, h simán megint ott találhatja magát a börtönben, bár nem a vízkár miatt gondoltam, hanem mert nekiállt fojtogatni a srácot.

nem SPOILER, mert nem tudhatom (sikeresen elkerültem mindenféle promót és nyilatkozatot), de ne olvasson tovább senki, ha nem akar ötletelésbe belefutni…

évközben voltak mindenféle teóriáim, hogyan lehetne lezárni, de akkor még House-ra tippeltem, ha ki akarnak valakit nyírni a végén, nem Wilsonra. habár, még azt is megléphetik, pont börtönbe vonulás előtt a javallottnál bőven több vicodin találna lecsúszni a torkán, mondjuk. nem szeretném, de nálam sajnos még mindig benne van a pakliban…

szívem szerint hepiendet szeretnék, de jelen állás szerint még olyan viszonylagosat se tudok elképzelni, mint a 3. évad végén, hogy minden a legeslegnagyobb rendben van módon elgitározgat magában. persze az írók nyugodtan lepjenek csak meg :)

digweed - 2012. 05. 21. 15:17

Azért az egy óriási prank lenne mindenért Wilson részéről,ha a 8 éven át tartó, olykor szemét szivatások (lásd Wilson gyereke) most ő szivatta volna meg Houset ezzel a rák dologgal…nekem megfelelne ez az utolsó résznek:)

Roxi - 2012. 05. 21. 16:42

Mivel a 20. rész végén House saját maga nézte a MR-t,így ez eléggé valószínűtlen!

Crax - 2012. 05. 21. 17:27

Szerintem meghal Wilson és House is, a végén meg koktéloznak a
heavenbe :D hamár úgyis volt pár részben téma, hogy House hogyan viszonyul a valláshoz.

MargieM - 2012. 05. 21. 22:49

Valaki gyorsan, érthetően elmondaná mi az átívelő szál? Nem láttam egy részt se az évadból, de nem vagyok spoilerfélős, és szeretném az utcsót élőben nézni.

Buzz - 2012. 05. 21. 22:56

Röviden: Wilsonnak rákja van és kezelés helyett az 5 hónap szabad életet választotta, House feltételesen volt szabadlábon és az egyik csínytevése miatt beomlott a kórház mennyzete így vandalizmusért 6hónap börtönt kap ergo mire szabadul elvileg Wilson már halott lesz. Itt tartunk most.

MargieM - 2012. 05. 21. 22:58

Tehát Wilson sitten volt ÉS rákos… LOL, sokmindenről lemaradtam. De köszi :)

mrblack - 2012. 05. 21. 23:06

dehogy volt Wilson sitten. csak kicsit félreérthető volt Buzz “szabad élet” kifejezése.

MargieM - 2012. 05. 21. 23:21

Akkor tehat semmi sitt nincs, kiveve ahova House megy… Igazan hianyozni fog a sorozat :(

ALDO - 2012. 05. 22. 05:15

Mit ki nem találtak a végére. Ezért megérte fennmaradni :)

Ax3 - 2012. 05. 22. 08:38

Kiszmátítható, önismétlő, nyálas. csalódás.

Biohazard - 2012. 05. 22. 11:44

Nagy csalodas volt ez a lezaras, kb annyi ‘ertelme’ volt, mint Kuttner(?) hirtelen halalanak.
Erdekes modon Cuddy nem jelent meg semmilyen formaban a vegen, pedig majdnem egy teljes evadon at egyutt voltak..
Keser-edes veg egy egykor zsenialis, mostanra ki es befordult sorozatnak. Jobbat erdemelt volna.

winnie - 2012. 05. 22. 11:50

a meg nem jelenése csak irl dolgokkal magyarázható, ezeket sajnos adottnak kell venni. de serébe mindenki más volt:)

Tomy - 2012. 05. 22. 12:42

Szerintem várható volt, hogy Sherlock Holmesosan zárják le, ha már ilyen sok kapcsolat van közöttük:) Szerintem rohadt jó volt, még 5x tuti megnézem.

Cevys - 2012. 05. 22. 14:54

Na igen, annyiszor emlegették hogy “take the fall”, egyből a reichenbach fall(s)-ra asszociáltam :)
Egyébként kissé nekem is csalódás volt az évadzáró. Túl kapkodósnak is éreztem, másrészt meg nem voltak olyan nagy érzelemteljes pillanatok sem, mint amiket én elvártam volna egy sima évadzárótól is, nem hogy a finálétól. Viszont a Swan Song nagyon tetszett:)

Sherlock20 - 2012. 05. 22. 15:12

Szerintem tökéletes volt a vége, főleg az a pont, ahol “lezárták” a történetet. De jó lenne, ha még kapnánk egy évadot… Bones-t megtartották, pedig gyengébben muzsikál…

Nem baj, így legalább méltó lezárást kapott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz