login |

Pilot-mustra: American Horror Story – 1×01

2011. 10. 06. 23:56 - Írta: winnie

373 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

Don’t make me kill you again.

Á, welcome mindfuck, hiányoztál. Üdvözlet Ryan Murphy és Brad Falchuk elméjében. Az, hogy mi várható az AHS-ben, a főcím és az első 5 (remek) perc mondhatnám, hogy előrevetíti, de mindez csak egy szelete, egy elég kis szelete. Két dolog biztos. Egy. Hasonló sorozat jelenleg nincs az amerikai kínálatban. Kettő. A sorozat főszereplője egy kifejezetten szimpatikus ház, ahova apu, anyu és tinilány beköltözik, s az életük már sosem lesz a régi. Sőt, még az sem biztos, hogy “megmarad az életük”.

AMERICAN HORROR STORY – 1×01 – 7/10


Néztem az American Horror Story-t, néztem, és egyszerűen nem hittem el, hogy ezt anno valaki pontosan ilyennek álmodta meg. Az egész ugyanis olyan, mintha összehánytak volna egy csomó ötletszilánkot, abból leforgattak valamit, majd jól becrackkelték a vágót, hogy tegyen össze valamit az anyagból. Össze is tett, a végeredmény lenyűgöző, mind vizuálisan, mind a “történetet” tekintve, szóval le a kalappal, de ettől még az jár a fejemben, hogy mennyire átgondolt és mennyire random a pilot. És az is, hogy milyen lehet ezek után a folytatás.

You’re gonna die.

A sztorit ezért nem is nagyon tudom elemezgetni tovább, a család kicsit szét van esve, anyu vetélés után, apu megcsalás után, a tinilány meg cseppet deviáns (maga a karakter Alexis óta a legjobb ifjonc, Taissa Farmiga-ról meg nem hittem volna, hogy kvázi kezdő színész) – és a rendszerezett szétesettség jellemzi a pilotot is, melyben feltűnik idióta és rémisztő szomszéd, Down-szindrómás halálmadár, tömeggyilkos hajlamú tinédzser, vöröshajú, fogszabályzós ikrek, drogra éhes menő csaj, szadomazo bőrember, égett arcú gyerekgyilkos és a tévé egyik legbetegebb cselédje is. Brr.

You’re gonna die.

A piloa rejtélyes, sok részinfót szór el, az ember csak néz maga elé, hogy WTF, a pilot abszolút a hangulatra, illetve a képsorok meg/átélésére épít – és nem azok megfejtésére. Gondolom, utóbbira az elkövetkező részekben sor fog kerülni, de aki nem bírja a talányokat, sz inkább el se kezdje a sorozatot.

You’re gonna die.

Az American Horror Story – 1×01 vizuálisan eszméletlen jó volt, tele remekül megtervezett és kigondolt(nak tűnő) snittekkel, kameramozgással, egy képkockás, a fejet összezavaró vágásokkal, őrült ötletekkel. Azonban az élet nem csak mindfuck és mese, így ha akarom azt is mondhatnám, hogy több teret kapott a pilotban a fő páros (Connie Britton és Dylan McDermott) házassági huzavonája, illetve a pszchiáter férj páciense,a párkapcsolati és munkahelyi dráma aspektusa, ami egyeseket lehet, hogy méla unalommal fog eltölteni.

Nem hiszem el, hogy ne lehetett volna jobb címet kitalálni a sorozatnak, s abban sem nagyon bízom, hogy egy évadnál több lesz benne, de ha a folytatásban sikerül valahogy összefogni a készítőknek az egyelőre igencsak szana- és szerteágazó szálakat, akkor elégedett junkie leszek. Persze azért a szálösszefogás hevében ne feledkezzenek meg a készítők az obligát ijesztgetésekről és leginkább a baljóslatú hangulatról sem.

Az American Horror Story baromira nem lesz mindenki sorozata, de egyáltalán nem az a kategória, hogy csak imádni vagy utálni lehet, nem hiszem, hogy olyan megosztó lett, mint amilyennek esetleg tervezték. Sőt, akit a horror taszít, annak sem kell megijednie, hiszen bár lehet, hogy a pilot nézése közben össze-összerezzen, de ebben az 50 percben egyáltalán nem a félelem, hanem talán a szorongás dominál. Az meg jöhet, abból nem lehet baj. Vagy…?

373 hozzászólás Ne habozz!

killero - 2011. 10. 07. 00:03

sokkal jobb volt mint vártam:)

Bruzsy - 2011. 10. 07. 00:16

én nem tudok nyugodt szívvel 2/10-nél többet adni neki. ugyanazt éreztem, mint amit te kiemeltél, de nekem ez negatív irányba tolta.

ja, és ha már össze akarjuk vetni a beteg ötleteket: Kingdom Hospital. ekkor King már nagyon messze volt a legjobb korszakától (ráadásul ugye kvázi remake is), de nem éreztem feleannyira se öncélúnak, mint ezt az 50 percet, a hangulatot pedig olyan profin teremtette meg, hogy mellette még a karaktereket is meg lehetett kedvelni. ez itt sajnos nem sikerült.

nem mondom, hogy szörnyű volt, de azért súrolta. és ezzel a szanaszét szabdalt trippingre hajazó történetvezetéssel Murphy új rekordot állított fel a “minél gyorsabban rontsd el a saját sorozatod” szériájában.

killero - 2011. 10. 07. 00:17

SPOILER on

viszont akitől a gyereket várják nem a férj volt ha jól jött le…

SPOILER off

arról van infó hogy hány rész lesz az első évad?

winnie - 2011. 10. 07. 00:19

13 rész

winnie - 2011. 10. 07. 00:22

bruzsy: á, persze. említenem kellett volna a riget/kingdom hospital, ki is mentek a fejemből ezek.

(anno egyébként nagy szívfájdalmam volt, hogy nem jött be valamiért, pedig hasonlóképpen várós volt. de ha belegondolok, hogy sima abc-s sorozat volt, ma vajon lenne esélye ilyesminek nagy csatornán…?)

Bruzsy - 2011. 10. 07. 00:25

amúgy lehet nem ártana egy ilyen “showrunner-kibeszélő” poszt, mert van pár olyan megosztó ember a szakmában, akikről szívesen elvitáznék másokkal.

Murphy, Fuller, Kring, Abrams, Katims, Kelley, Simon, igazából nekem lassan minden mások által istenített (najó, Kringet vegyük ki ebből) showrunnerrel lesz valami problémám, ez már kezelést igényel. :D

Bruzsy - 2011. 10. 07. 00:26

nagy csatornán? esélytelen. kábelen talán, mondjuk már akkor is ott kellett volna nekivágni. igazából a horror még mindig nagyon rétegműfaj, ráadásul az elmúlt évtizedben a horror se ugyanazt jelenti már, mint az előtte lévő 20-30 évben. mások az elvárások.

CyClotroniC - 2011. 10. 07. 00:28

Te Simont és Fullert, a realizmus és a hangulatteremtés atyjait egy mondatba írtad Kringgel? Szégyeld magad ;D

Bruzsy - 2011. 10. 07. 00:29

Shoot here! :D

Fullerről már vitatkoztunk pár éve párszor, kéne már tőle valami új, hogy végleg bebizonyodhasson róla az elméletem. :P

Bruzsy - 2011. 10. 07. 00:31

Amúgy fura belegondolni, de amennyire gyűlöltem a PD második szezonját, most annyira hiányzik. Aláírom, hogy hihetetlenül tud atmoszférát teremteni, egy olyan sorozat hiányzik most főleg a képernyőről.

CyClotroniC - 2011. 10. 07. 00:34

Most éppen pauseolva áll az AHS, de Fuller pont jó példa az eddigi 15 percre… Vannak azok a sorozatok, ahol olyan durván erős az atmoszféra, hogy egyszerűen nem érdekel, ha felszínes a sztori vagy nincs is. Én ezt mindig úgy fogalmaztam meg, hogy az ember egy élményért filmezik vagy sorozatozik. Van amikor ezt az élményt a mondanivaló adja meg, van amikor a sok meglepő csavar, van amikor a karakterek szeretete, de olyan is akad, hogy csak egy hangualtot kap, ami ha bejön neki, akkor nem érdekli talán az se, hogy miről szól… Kb olyan, mint amikor valami ritka izlandi indie kísérletező electro-folk valamit hallgatok, és nem értek egy szót se a dalszövegből, de nem is érdekel. :)

Remélem nem off, mert az eddigi 15 perc AHS-re ez bőven megállja a helyét :D

CyClotroniC - 2011. 10. 07. 01:25

Szóval én sokkal több mindfuckra számítottam és kevesebb sztorira, de így még jobb is. Lehet, hogy elfogult vagyok, lehet, hogy guilty pleasure vagy akármi, de nekem talán 8 pöttyöt is megért az egész. Tate abszolút uralta nálam a pilotot, baromi érdekes, és kicsit Donnie Darko utánérzésem is van. A zene (és itt tényleg a zenére gondolom, nem a para hangeffektre), a vágás, a tilted kamerabeállítások mind működtek. A szereplőkkel és a karakterekkel sincs semmi gond, sőt minden 5 percre belógatott sztori érdekel, pedig eszméletlenül utálom a horrort, legalábbis nem igen szoktam jóval találkozni, de a hangulat nagyon ott volt.

Egy csipet Donnie Darko, egy kevés a The Others-ből. Nem is kell ebből túl sok… Egy komplett kerek 13 részt kérek, lezárással, mielőtt eljutunk oda, hogy “elfogyott a történet úgyhogy küldjetek be valakit egy lepedővel a fején”, és akkor rendben is vagyunk. Ráadásul itt elhiszem, hogy a kis elemek összefognak állni egy komplett történetté, és nem csak egy mystery boxot lógattak be nekünk, hogy nesztek, rejtély.

Amúgy semmiképpen sem a paráztatás a célja, de én a nyomasztó hangulatot se éreztem annyira. Leginkább úgy voltam vele, mintha valaki mesélne valami tök furcsát, amiről sose hallottam, én meg baromira figyelek rá érdeklődve és közben elrepül az idő. Szerintem ebből a szempontból igenis megosztó lesz, mert akivel kompatibilisek a kis sztori-horgok, amiket beleszórt Murhpy és Falchuk, az oda lesz az egésztől, akit meg hidegen hagy, az meg “jézusom ez meg mi a franc volt” klikkeléssel kinyomja és törli örökre a gépről és az emlékeiből is ;)

bikkbakk - 2011. 10. 07. 06:18

Én sem adnék többet 2-3-nál, dobálták fel az ötleteket, hátha valami megragad. Hát nálam nem.

Mammut - 2011. 10. 07. 07:51

pocsék volt, elkaszáltam

Raoul - 2011. 10. 07. 08:17

Én imádtam, szerintem fantasztikus volt. Lebilincselt, még ha nem is rágtam tövig a körmeimet és végig tartotta a rész a feszültséget (legalább is bennem). Az a bizonyos pincés jelenet Tate-tel, meg szerintem kimondottan ijesztő volt.
Engem megvettek, nekem megér olyan 8/10-et.

lynx - 2011. 10. 07. 09:16

ezt eleve 1 évadosra tervezik, minisorozatnak, vagy ha jól teljesít, kaphat folytatást?

Egyébként engem már az első 5 perccel megvettek.

CyClotroniC - 2011. 10. 07. 09:25

winnie: Még hogy nem lesz meg megosztó… Dehogy nem lesz. Tipikus “love it or hate it” Murphy pilot ;)

Hooligan - 2011. 10. 07. 09:25

Amityville – The Series….

Borzalmas volt. Maximum egy jó nagy közönyt váltott ki belőlem, semmi többet. :( 2/10

winnie - 2011. 10. 07. 09:26

“ezt eleve 1 évadosra tervezik, minisorozatnak, vagy ha jól teljesít, kaphat folytatást?”

nem volt szó arról, hogy egy évados lenne.

Shannen - 2011. 10. 07. 09:53

Nekem abszolút bejött. Szerintem zseniális volt, nagyon hangulatos és igen, inkább a szorongáson van a hangsúly, mint az ijeszgetésen, de ez nem baj. Sőt! Simán 8/10,és azért nem több,mert reményeim szerint lesz ez még jobb is. Ami pedig a szereplőket illeti egytől-egyig tökéletes választás, főleg a 2 főszereplőt tekintve.

FolkasQ - 2011. 10. 07. 11:11

Hatalmas csalódás, kasza.

CyClotroniC - 2011. 10. 07. 11:19

Ártatlan kérdés:

Akinek nem tetszik, annak a sok apró szál, és random mindfuck miatt nem jön be? Vagy esetleg pont, hogy túl sok a dráma és nem elég horroros, mert valami slashert várt tőle? Csak tényleg kíváncsi vagyok, hogy az arányok, az irányvonal, a megvalósítás, vagy a történeti elemek okoztak-e csalódást, mert eddig nem sok érvet/véleményt láttam amellett, hogy mi lenne vele a baj…

Zane - 2011. 10. 07. 11:31

Alapból érdekelne a felállás de én Ryan Murphy sorozathoz már nem nyúlok.

winnie - 2011. 10. 07. 11:40

kár ennyire befolyásolhatónak lenni és hagyni, hogy ne te dönts arról, hogy mit nézel:) ami érdekel, azt nézni kell, mindegy, hogy hollywood milyen betűket ír ki a képernyőre a created alatt.

egyébként érdekes, hogy ryan murphy eddig 3 remek pilotot tett le az asztalra: popular, nip/tuck, glee – plusz kivételesen láthattuk a pretty/handsome-ot is, ami dettó remek volt, így 4 az a 3 – most meg 5. más kérdés, hogy a sorozatok idővel merre mennek el.

Mammut - 2011. 10. 07. 11:43

CyClotroniC:
azt szeretem, ha egy horrornak van légköre, ennek az égadta világon semmi hangulata nem volt, a béna ijesztgetős jelenetváltások meg már ezer éve sem voltak ijesztők, ezzel engem nem vesznek meg
mindehhez hozzájön, hogy az összes karaktert utáltam, mint a x*rt, szóval még miattuk sem nézném tovább, mert max. csak drukkolni tudnék, hogy minél előbb kinyúljanak, és bosszankodnék, hogy még mindig nem történt meg

Hooligan - 2011. 10. 07. 11:46

CyClotroniC: Én elég durván horrorb*zi vagyok, és nem a divatosabbik fajtából. Ez a pilot egy értékelhetetlen ctrl+c ctrl+v részemről. Kapj le egy random Amityville filmet, ugyanez van benne. Sőt, azok még talán jobbak is. Pedig azok is erre az olcsó ijesztgetésre épülnek…

Ezt az alapfelállást nem lehet két résznél tovább húzni, mert unalomba fog fulladni az egész. Nem tudom hány nap/hét/hónap eseményeit öleli majd fel az évad, de ebből a szellemes szarságból maximum egy minisorozat az ami még megengedett. (Rose Red) Hogy miért? Ugyan ki a halál maradna egy ilyen kísértett házban tovább? Főleg ilyen kretén szomszédokkal… :)

Dráma? Az nincs, ezekkel a karakterekkel szinte lehetetlen azonosulni. Antihősök. Így konkrétan az első 15 perc után már annak drukkolsz hogy először XY-be vágják kétszer a láncfűrészt.

Ez nem horror. Ez bullshit.

CyClotroniC - 2011. 10. 07. 11:49

Fair enough… Mondjuk szerintem thrillerként célszerűbb kezelni, mint horrorként, bár azt is hozzáteszem, hogy cserébe el is várom, hogy minden apró mindfuck a helyére kerüljön idővel, és kerekké váljon a sztori ;)

Mondjuk tény, hogy a karaktereken sok múlik, mert ott dől el, hogy érdekel-e a történetük, vagy csak idegesítő statiszták voltak-e a számodra. De engem eddig a bejárónőtől, a szomszédon át a kattant srácig mindenki érdekel.

Egyébként kb valami ilyesmire tippeltem, hogy akinek nem tetszett, annak a sztori része és a személyes drámák nem jöttek be, és annak akkor tényleg csak a mindfuck marad, ami önmagában persze, hogy édes kevés.

jky - 2011. 10. 07. 11:52

Az tény, hogy egyelőre csak “szellőztették” a dolgokat, sok dolog még nem történt benne, de nekem tetszett. Kellően beteg és groteszk pillanatok voltak benne, és ha lesz elég tartalom mögötte, akkor jó kis sorozat lehet ez. Van benne egy kicsi a Ragyogásból, egy kicsi a Donnie Darko-ból, egy kicsi mindenféle horrorból… Igen, klisés, de szerintem korrekt bevezető lett. 7-8/10 kb.

CyClotroniC - 2011. 10. 07. 11:54

Hooligan: Én nem rajongok a horrorért, de itt meg se ijedtem. Szerintem ez nem ijesztegetni akar, inkább nyomasztani, bár nálam még az se állt fent, engem pusztán a kirakós érdekel, hogy hogyan áll majd össze egy egésszé, illetve kövezzetek meg, de tetszenek a dialógusok, amiket főleg Tate és az apuka köré írtak. Engem érdekel, hogy a srác vagy a lány miért lett olyan, amilyen. Hiába American HORROR Story a címe, szerintem ezt nagy hiba horrorként kezelni, sokkal inkább a rejtélyen van a hangsúly, és nem csak egy Rose Red / 1408 klónnak tűnik egyelőre, ahol a ház szivatja a lakóit. Ha az lesz, majd csalódok idővel, de vagyok olyan naív, hogy elhiszem, hogy ezek nem random creepy elemek, hanem puzzledarabkák. :)

bikkbakk - 2011. 10. 07. 12:04

@CyClotroniC

semmi mindfucking nem volt benne, horrorklisék egymásra lapátolása folyt 50 percig. Korrekt iparosmunka technikailag, de semmi több.

Hooligan - 2011. 10. 07. 12:05

Kívánom hogy ne csalódj, de szerintem most letudnám írni mi lesz a vége és hogy mi a rejtély. :) De nem fogom, majd a végén meglátjuk. :)

Eltiron - 2011. 10. 07. 12:13

Ahhoz képest, hogy “Nem megosztó”, azonnal egy kisebb flame-et generált és 2/10-es értékelések váltakoznak 8/10-esekkel :)
BTW Connie Britton miatt ennek is adok egy esélyt, idén kimondottan optimista vagyok az újoncokkal kapcsolatban, eddig csak a New Girl meg a Terra Nova volt csalódás.

CyClotroniC - 2011. 10. 07. 12:13

Tippjeim nekem is vannak, de én nem örülnék, ha bejönnének, mert akkor nem lepnek meg semmivel… ;) Bár azt hozzá kell tennem, hogy a Murphy-interjú nem nyugtatott meg, sőőőt elbizonyított már egyáltalán abban is, hogy van-e koncepció az egész mögött, de egyelőre keresztbe tett ujjakkal reménykedem ;)

bikkbakk - 2011. 10. 07. 12:18

@CyClotroniC

benyelte az előző kommentemet a spamszürő, úgyhogy újból egy kicsit bővebben.

semmi random mindf… nem volt benne, csak horrorklisék egymásra lapátolása.

winnie - 2011. 10. 07. 12:36

“Ahhoz képest, hogy “Nem megosztó”, azonnal egy kisebb flame-et generált és 2/10-es értékelések váltakoznak 8/10-esekkel :)'”

az egyeseket és a 10-eseket várom:)

Bruzsy - 2011. 10. 07. 12:57

Sztem 1/10-es értékelés nem létezik, mert ahhoz, ha valami ennyire nem jön be, akkor a pilotot végignézni is őrültség, akkor meg nem tudja, hogy a végére javult-e. :D

CyClotroniC - 2011. 10. 07. 13:01

Én már láttam a junkien nem hogy 0-sat, de -1/10-et sőőőt 11/10-et is ;D

Bruzsy - 2011. 10. 07. 13:02

Bocsánat, én mindig a racionalizmusból indulok ki és van egy ilyen hibám, hogy feltételezem, mások is ezt teszik. :D

Mammut - 2011. 10. 07. 13:31

“az egyeseket és a 10-eseket várom:)”

én 1-est adtam rá, csak itt nem írtam pontot, fórumon igen :)

Mammut - 2011. 10. 07. 13:35

Bruzsy:

már miért ne létezne? 1-től 10-ig megy a skála, miért féltek használni? mert winnie beszól? kit izgat?

ha semmi pozitívumot nem tudok mondani a pilottal kapcsolatban, akkor nem tudok rá egy plusz pontot sem adni, én így éltem meg a pilotot, ez van, pedig direkt nem lőttem le az elején, adtam neki esélyt, mert reméltem, hogy végre egy jó horror sorozatot kapunk, csak nyögvenyelősen indul, de ez még thrillernek is édeskevés

CyClotroniC - 2011. 10. 07. 13:40

Nyilván mindenki úgy pontoz, ahogy akar, de még a Charlie Angyalait vagy a Terra Novat se tudnám 1 pontozni, pedig sírva röhögtem mindkettőn. Egy jó jelenet, egy frappáns vágás vagy valami már simán megéri azt a 2 pontot ;D

Mammut - 2011. 10. 07. 13:41

természetes, hogy nem 1 pontoztad a terra novát, hiszen 8 pontos :P

Raoul - 2011. 10. 07. 15:42

Én nagyon bízom benne, hogy nem csak egymásra dobálják a jeleneteket és tényleg van megoldásra váró rejtély. Igyekszem kiindulni a “Don’t make me kill you again.” mondatból, ami azért felkeltette az érdeklődésemet.
Amúgy én eleve thriller-pártibb vagyok, mint sem horror, lehet ezért jött be nekem. Egyébként egyelőre én is a rejtélyben reménykedek, hogy ugye lesz valami és nekem a karakterek is tetszettek, szeretem az antihősöket, életszagúbbak.
Ha meg az kell, hogy megosztó sorozatnak nevezhessük, akkor újraértékelem és legyen 10/10 a benne rejlő lehetőségek miatt, amiket én személy szerint belelátok.:D (Ha meg jobb rész lesz, akkor tíz fölé pontozok xD) Viszont baromira félek tőle, hogy el fog menni valami tök más irányba az egész, de egyelőre elhiszem, hogy jó lesz. :)

matt - 2011. 10. 07. 16:06

9/10 szerintem, az evad legjobb pilotja eddig. az elso ot percnek mar nagyonnagyon orultem, szerintem nagyon igenyesen volt megoldva a ket kiskolyok meggyilkolasa, kameramozgasokkal, atmoszferaval egyutt. aztan jott a focim, ami nagyon tetszett, onnantol pedig szinte minden zsenialis. siman mindfuck kategoria nalam.

gevin - 2011. 10. 07. 19:59

Mammut:

“már miért ne létezne? 1-től 10-ig megy a skála, miért féltek használni? mert winnie beszól? kit izgat?” jól van Mammut, de te ész nélkül szoktad dobálni a 10/10-eket a legközépszerűbb (ne adj isten, szarabb) filmekre – sorozatokról nem írsz, úgyhogy azt nem tudom megállapítani. De ahogy szoktad mondani, te alapból az élményt pontozod vagy mi a szösz. És nem, nem azért nem adnak az emberek sűrűn 1/10-et meg 10/10-et mert valaki beszól – Winnie meg pláne :D – hanem mert baromira ritka mind a kettő. Nem szórom eszetlenül ezeket a pontszámokat, pláne sorozatnál nem érdemes a pilotot 10/10-ezni, mert onnan még nagyon sok dolog van, ami javulhat vagy elromolhat benne – évadra már esetleg lehetne adni maximális értékelést. 1/10-et meg igen egyszerű kikerülni, mert alapból nem kezdek olyan sorozatba, ahol az alapkoncepció nem érdekel, vagy a téma abszolút nem az én világom. Persze akadhat kivétel, de 1 pontig azért szerintem nem fog lemenni. A sok idióta szokott 1/10-ezni, meg 10/10-ezni akik évente 5 filmet néznek és csak mert a Transformersbe volt két jobb akciójelenet már adják is rá a 10/10 pontot, vagy mert a Drive-ban nem tapossák végig eszetlenül a gázpedált és sokkal több határozottabb és kimunkáltabb – és persze lassúbb, mint egy Halálos Iram rész már egyből megy az 1/10.

Szóval igen, Bruzsy szerintem abszolút jól látja ezt a dolgot.

pannibaba - 2011. 10. 07. 20:03

Ma néztem meg, hát…Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy letöröljem, vagy újra megnézzem-e. Nekem is a “don’t make me kill you again” mondat keltette fel a legjobban az érdeklődésemet, ezért maradok a második részre. Ha az is ilyen eldönthetetlen lesz, szerintem kaszálom, pedig Dylan McDermot miatt maradnék…

Mammut - 2011. 10. 07. 20:35

“de te ész nélkül szoktad dobálni a 10/10-eket a legközépszerűbb (ne adj isten, szarabb) filmekre”

mi a középszerű és a szar?

gevin - 2011. 10. 07. 21:25

nyilván ízlés dolga. gondolom ezt akartad kihozni belőle..

Mammut - 2011. 10. 07. 21:40

érdekelt volna, melyik filmekre mondod ezt

Mammut - 2011. 10. 07. 21:43

amúgy most olvastalak csak tovább, és ezen megakadt a szemem, hogy ez a kifogásod az 1/10-re

“mert alapból nem kezdek olyan sorozatba, ahol az alapkoncepció nem érdekel, vagy a téma abszolút nem az én világom”

az a baj, hogy az alapkoncepció rohadtul érdekelt, a téma meg pláne, csak éppen ritka nagyot koppantam… :) ilyenkor mi van? :)

Desperate HOUSEwife - 2011. 10. 07. 21:48

Hát aztakurva…igazából meglepett, mennyi mindent beletettek, szóval nem csak sejtelemeskedés, meg homályos ijesztgetés volt, hanem van vagy 7-8 olyan rejtély-szál, amin el lehet indulni, és mind nagyon érdekes már ennyiből is, persze ha okosan csinálják, ezek mind összefüggenek majd. És mindből kaptunk WTF momentumokat, nem is akármilyeneket, és mindemelett a hangulat a klasszikus ijesztgetős-kísértetházas filmek hangulatát idézi, szóval engem megfogott máris.

A. - 2011. 10. 07. 22:46

egyáltalán nem vártam, semmit nem tudtam róla, azt hittem, epizodikus sorozat lesz, a kirakott első 5 percet sem néztem végig, és erre…. NAGYON bejött! imádtam, hatalmasat paráztam, (éjjel, sötétben nézni nagyon üt).

anton - 2011. 10. 08. 10:45

Nekem nagyon tetszett a pilot. Nem esett le az állam, de teljesen korrektnek és élvezhetőnek tartottam. Egyébként a cím szerintem sokakat megzavarhat. Szerintem ebből nem lesz jó horror, ahhoz túlságosan elcsépelt az alapötlet, viszont egy nagyon erős drámasorozatot kaphatunk. A további évadokra meg azt tudom elképzelni, hogy minden évadban teljesen lecserélik a szereplőket és a helyszínt. Új történet/rejtély minden egyes évben.

gevin - 2011. 10. 08. 12:28

Mammut: “ilyenkor mi van? :)” – Ilyenkor van az, hogy ezt neked kell megmondanod, de fogalmam sincs igazából. 1/10-nyire rossz szerintem akkor sem lehetett..:) Ha már valamennyire érdekel, a szereplők, a karakterek, valamiben csak van annyi potenciál, ami miatt már javul annyit, hogy ne degradáld ilyen rossz értékeléssel. Mert szerintem te úgy lehettél vele, hogy ” hohó basszus, hát ez nagyon szar, abszolút nem erre számítottam, nekem ez így nem fekszik.”Komplexen nézted az egészet és mivel nem tetszett úgy, ahogy volt ezért dobtál is rá egy 1/10-et, mert csalódtál benne. Holott nem feltétlenül annyi, csak nálad így csapódott le.. de ízlésről megint felesleges vitázni, ezt te is tudod.

Lásd kivel van dolgod pár film, amiről írtál:

(Alapból úgy kezdődik, hogy nálad egy évben megesik, hogy van három 10/10-es film is. 10/10-es film 5-10 évente ha egy akad szvsz, de lehet, hogy keveset mondtadm.)

Pandorum – korrekt film, de a 10/10-től bizony fényévekre van.

AvP2 – szerintem ha ide most írok egy “mosolyt”, abból szerintem mindent ki tudsz következtetni. Ennyire rossz filmre szórni egy 10/10-et az bizony a legfinomabban szólva is merész. (Bár te B-film és sci-fi függő vagy eléggé úgy emlékszem, de ez még akkor is költői túlzás).

The Tournament – amikor elolvastam a kritikád majd megnéztem a filmet, hát nem egyszer csaptam a homlokomra. Ne érts félre szórakoztató volt, de amint eszembe jutott, hogy 10/10-et adtál rá nem bírtam ki röhögés nélkül. Megmosolyogtatott na :).

Biztos van még, ezek ragadtak meg az emlékezetemben (1/10-esről meg nem hiszem, hogy írtál(?))

Persze alapból mindenkinél máshogy működik ez a rendszer, ahogy az ízlés sem lehet teljesen ugyanaz csak hasonló, de számomra furcsa ha 1/10-ek és maximális értékelések repkednek egy évben akár háromszor is.

khaos - 2011. 10. 09. 02:09

nos azt kaptam amit vártam tőle,ház,szellemek,irányító szellemek(hallucinációk),teljes meghülyülés majd a szereplőktől
és ezzel nem negatívan értékelném,mert egyelőre izgat a sztori,még ha ki is tudnám már találni most h mi is lesz (sok horrort láttam már én is,túl sok új ötletet tehát nem várok)
kíváncsi leszek hány részig tudja lekötni a figyelmet ez a hangulat,mert egy filmnél ugye kapunk másfél órát általában,itt meg több részen keresztül ez várható (pl a rose red volt feljebb említve,ha jól rémlik 3 részes volt,és annál a 3. részre,a végkifejletre totálisan beleuntam már és vártam h oldják már meg és legyen vége,ennél remélem nem leszek így a 3. rész közben/után)
nem ez lesz a legjobb újonc idén amit látok,de nem is legrosszabb egyáltalán

erről a pontozásról meg kár beszélni,mindenki ugye saját mértékkel pontoz,van akinél életében 1-2 10/10 film akad,van aki évente kiosztja
főleg h nem tudni ki h adja ugye,mindent nézve,kategóriánként-stílusonként
ilyen az 1/10 is..annyi asylum baromság után már nagyon nehéz 1/10 adni egy filmre,sorozatnál nem jut eszembe ilyen példa,de ha végig bírtad ülni(filmmel ellentétben ezek a 20-40 percek egyszerűbbek) még úgy is h nem tetszik akkor simán 2-3 pontról indul már

montanosz - 2011. 10. 09. 12:04

nekem egy kicsit unalmas volt, nem mintha kedvelném a véres dolgokat, egyszerűen nem állt össze, többszörre néztem csak meg, meg-meg szakítva the fades-el, ami viszont teljesen beszippantot

tényleg írhatnátok a the fades-ről is mert ha horror/misztikus sorozat akkor inkább az

Ingorion - 2011. 10. 09. 12:26

Na, megnézetem. És úristen… nem mondom, hogy szar, de én nem nézem tovább. És nem azért mert nem voltak benne ijesztő momentumok, vagy mert nem jó a megvalósítás. Egyszerűen totálisan érdektelen az egész. Mintha sok horrorból, vagy nagy klasszikusból kivágtak volna jobb jeleneteket, és bedobálták volna őket, aztán próbálták eladni semmilyen karakterekkel az egészet. Ami pedig még szomorúbb, hogy olyat tettem, amit még soha: a 40. percnél belehajtottam, annyira nem érdekelt Apu és Anyu veszekedése. Szörnyű volt. 4/10, és ezzel jóindulatú voltam.

winnie - 2011. 10. 09. 12:28

nekem az a veszekedés az egyik fénypontja volt a pilotnak:) tetszett, intenzív volt.

Ingorion - 2011. 10. 09. 13:05

Nem tudom, nekem egyszerűen nem jött át. Lehet a színészekkel volt a baj, vagy nem tudom… a konfliktus feloldása sem jött be, elcsépeltnek éreztem. Áhh, pedig az egyik legvárósabb újonc volt…!
OFF
A kritikámmal mi van már? :))

winnie - 2011. 10. 09. 13:11

ingorion: ígérem!

Dani - 2011. 10. 09. 14:36

Az első 5 perc baromira hangulatos,nagyon jól indít, majd amikor napjainkba érünk, akkor válik szétszórttá az egész, teljesen értelmetlen, mintha mindenki be lett volna szívva, csak most nem jó értelemben. Szerintem baromi gyenge volt. Mégis van benne egy valami ami még egy részre marasztal, de a Pilot max 4/10.

P009 - 2011. 10. 09. 16:26

Engem beszippantott, kilóra megvett. Idei legjobb pilot. 9/10

Marla - 2011. 10. 09. 19:39

Nekem eddig a legjobb pilot idén. :)
Pontra 8/10, tetszett a hangulata meg ez a rengeteg szeretágazó, de biztosan összefutó szálak. Meg még mindig odavagyok ha egy szereplő jól bedob egy creepy smile-t csak nekünk nézőknek. :)
Bizonyos elemek annyira tipikusan murphysek voltak h le sem tagadhatná h volt ott egy Nip/Tuck meg egy Running with Scissors is.
Nagyon várom a folytatást, szóval MÉG MÉG MÉG!!! Jöhet Quinto is azzal a beteges fejével. :)

Hunnenkoenig - 2011. 10. 09. 20:24

Hat ebben az en beteg elmemet csak az erotikus jelenetek fogtak meg.

Remelem ilyen teren meg bedurvulnak.

Kivancsi leszek be merik e vallalni, hogy az öreg hazvezetönöt lovagolja apuci.

Remelem anyucit is felkeresi meg enhanyszor a fekete latexbe öltözött uriember.

A “ne akard, hogy megegyszer megöljelek” beszolas viszont ütött rendesen.

Gevin - 2011. 10. 10. 13:16

8/10. baszottul beteg, klisékből gyúrt, de azokat a legjobb pillanatokban faszán alkalmazza. Ryan Murphy elméje végtelen mélységű? iszonyat durvulások lesznek még itt szvsz.

Geest - 2011. 10. 10. 18:39

Nu, most végeztem ki a pilotot, két részletben. Igen is nyomasztó, vagy legalábbis a hideg (még nem kapcsoltunk fűtést) a sötét (őrület, már délután öttől) meg az általános nemzetközi helyzet félúton pause-ra rakatta velem a filmet. Kimentem egy cigire és tök nihil volt minden. Azt mondtam magamnak, hogy nem hogy a sorozatot nem valószínű hogy nézni fogom de talán még ezt a részt se fejezem be. Én szeretek egyes horror filmeket (trancsír pour trancsir tipust viszont nem) , mindfuck dolgokat is de ez most itt nekem nagyon tömény volt. Az igazság az, hogy én a címén kívül meg azon hogy “sorozat pilot” nem tudtam semmit, úgyhogy valami kis laza sorozatra számítottam megtévesztő címmel. Nem az volt. Aztán mégiscsak végignéztem és most azon gondolkozom, hogy még egy esélyt adok neki. Igen. Adok neki. Értékelést csak az első 3 rész után tudok adni.

ui: ahogy visszaolvasok jó páran felszeletelték a nézését :D

Harmadik Eva - 2011. 10. 10. 20:25

Nekem kifejezetten tetszett. A pilot-ok amúgy nem szoktak jól sikerülni, ha hirtelenjében átgondolom a top20 sorozatlistámat, rendkívül ritka az, ahol a pilot önmagában beszippantott volna, ez kétségkívül a jobbak közül való.

Kicsit talán a Twin Peaks-re emlékeztetett, csak a – morbid – humort hiányoltam. Hátha lesz az is…

m minnifield - 2011. 10. 10. 22:27

ha lenne sok pénzem akkor hatalmas összegben fogadnék rá, hogy ez a sok “összedobált” elem valami rendszert fog alkotni. az egyszerűen képtelenség, hogy veszek pár horrorfilmes klisét, debil kislány, csúnyaember, stb…összeturmixolom és kiadom a kezeim közül. a nézők nem hülyék, ha 2-3 részen keresztül nem alakul ki valami összefüggés, vagy legalábbis egy összefüggés látszata, belebegtetése, akkor nem fog senki maradni…emlékezzetek a lost első részére, mindenki azt hitte, hogy valami robinson crusoe féle túlélősorozat lesz, aztán az epizód végén meg jött a “helló mi”?
én nem is pontoznám, egyszerűen érdekel mi lesz belőle. ha továbbra is csak jönnek a rejtélyek vödörszámra akkor kasza, ha elkezd kerekedni a történet akkor meg maradok.

clark - 2011. 10. 11. 18:49

tegnap este én is megnéztem.

nem ezt vártam,én inkább horrorosabbra gondoltam mivl azért a címnek tükröznie kellene ezt,de nem teszi ez inkább thriler,mondjuk annak nem rossz elég sok drámával fűszerezve.
nekem a pincés jelenetről a It (Stephen ing) ugorott be ,elég vicces hogy még a söt világos véltakozásával akrnak félelmt kelteni,én inkább nevettem:D
a színészek szerintem jó hozzák a szerepüket,bennük nem csalódtam.

Nagyon sok a hasonlóság a Rose reddel meg kicsit Bedlamos,de a legjobban a Ryan Reynoldsok Amytvillre hasonlít eddig.

nem tudom mit fognak kihizni 13 részből szerintem erre a témára túl sok jobb lett volan egy mini belőle.

de mivel kíváncsi vok így maradok nézni és remélem a legjobbakat és mindenre fény derül.

A Kingdom Hospital amúgy sokkalta jobb volt szerintem,vehették volna azt alapul,de még a alapkoncepciója a dán verzió az is hatalmas,aki tudja nézze meg mindkettőt,megéri:D

clark - 2011. 10. 11. 18:51

majd elfelejtettem pontozni.
szerintem egy erős 6/10

Holdenper - 2011. 10. 12. 18:00

CyClotroniC:
“Egyébként kb valami ilyesmire tippeltem, hogy akinek nem tetszett, annak a sztori része és a személyes drámák nem jöttek be, és annak akkor tényleg csak a mindfuck marad, ami önmagában persze, hogy édes kevés.”

Nekem a sztori része és a személyes drámák nem jöttek be, de a sorozat eddig tetszik…nekem elég a mindfuck is, ha kellően beteg.

Minimális SPOILEREKKEL:

Konkrétan drukkolok, hogy beváltsák a “ur gonna die” ígéretét, mert félúton majdnem letéptem a saját arcom az unalmas, és idegesítő szülők miatt. A kiscsaj tinikori lázongása sem igazán érdekel. Egyedül a városka fura lakói érdekesek (a beteg kiscsaj nagyon ott van, a nimfo grannypornós bejárónéni is, a szomszédasszony, az összeégett faszi, a pszicho-szociopata srác is). De ők mondjuk körítésként szolgálnak az aberrált részekhez, tehát el is várom tőlük, hogy érdekesek legyenek:)

Utólag belegondolva tényleg kicsit kliséhalmaz ez a sorozat is (alapból a “gonosz ház” téma, aztán apuci öntudatlan kóborlásai a házban (sziahello Ragyogás), halott ikrek szelleme, fura szociopata srác, akinek a karakteréhez valamiféle Jekyll vs Hyde horror remix adalékot is hozzáadtak? A rémisztő, beteg festmények a falon, stb). De eddig nem annyira zavart, mert jó ütemben jöttek az ilyen részek, és tényleg mindegyik WTF moment.

Még minimum 2-3 részig maradok, mert kíváncsi vagyok mennyiben tudják folytatni, és továbbvinni az egyes szálakat, illetve mennyire sikerül összefűzni ezeket. Azért írtam 2-3 részt, mert iszonyat könnyű innen elrontani szerintem ezt a sorozatot, tehát szerintem azok közül, akinek most nagyon bejött, simán lehet, hogy a fele pár rész után kaszálja. De remélem nem így lesz, hanem sikerül fenntartaniuk a hangulatot, a mindfuckokat, és a sztorit is egy kicsit összébb rántani:)

A pilot nálam 6/10

Desperate HOUSEwife - 2011. 10. 13. 21:40

2. rész is nagyon tetszett, jó, hogy haladnak az események, és ha ezt a vonalat viszik tovább, hogy mindig kapunk egy kis ízelítőt a Ház történetéből, az külön érdekessé teszi. Mondjuk azt nem tudom, hogy fogják megoldani, hogy ott maradjon a család a házban ezek után, mert gondolom, a szereplőket nem cserélik le, és a helyszínnek is maradnia kell…az biztos, hogy megint odaszegezett a képernyő elé.

S0m30n3 - 2011. 10. 13. 23:28

Tetszik a sorozat, nagyon “érdekes” ötletek vannak benne, meg mindig várom a következő részt. Most például azért, hogy megtudjam, hogy miért is maradnak majd a házban. Amúgy nem tudom elképzelni, hogy ez hogy lehetne több évados sorozat is, és azt sem tudom soha sem, hogy a következő rész miben fog újat nyújtani, de eddig oké volt az első két rész alapján.

Anthony - 2011. 10. 14. 09:31

“halott ikrek”
szerintem a fura srác az az egyik iker nem? attól lett fura, hogy a testvére kinyiffant (az arcberendezése hasonló, a pólója is olyan)

killero - 2011. 10. 14. 10:55

Tate nem lehet az ikrek közül egyikük sem, hiszen láttunk olyan képet ahol Vivien mögött állt mind a két gyerek szelleme…

AX3 - 2011. 10. 14. 11:37

Tate a szomszéd fia, nem?
marhajó kis sorozat lett, tized ennyit se vartam.

Hunnenkoenig - 2011. 10. 14. 15:55

Hogy lehetne a srac az iker mikor eltelt kozben vagy 20 ev es az ikrek is kb olyan koruak lehettek akkor mint a srac most.

Az ikrek szeplos voros loser kategoria voltak ez meg egy szoke vaganygyerek aki az olyanokat mint az ikrek valszeg inkabb veri a suliban.

Komolyan nem tudom egyesek mit neznek.

Amugy jo volt a masodik resz is.
Valaki nagyon szereti a nyugdijas szexet az irok kozul amit nem is bannek ha rendesebben mutatnak ;-P

A kingkongos csaj meg most is jol nez ki pedig jol megoregedett miota utoljara lattam.

A. - 2011. 10. 14. 19:31

a tate-et játszó színész 24 éves imdb szerint, és nagy jóindulattal egy kb. 17 éves fiút játszik. Az ikrek viszont csak 12-13 évesek lehetnek, ránézésre.

Hunnenkoenig - 2011. 10. 16. 00:26

Hat az ikrek siman minimum 14 de inkabb 16 eves körülieknek neznek ki.

12 eves sracok nem igy neznek ki es nem igy viselkednek.

De tök mindegy, akkor is teljesen logikatlan meg csak a feltetelezes is, hogy a srac az ikrek egyike.

Ha az lenne, akkor az ikrek egyiket fogtak volna, hogy jatssza el a szerepet.

m minnifield - 2011. 10. 16. 11:12

a legelső dolog a sorozatban az 1978-as évszám…több mint 30 év telt el azóta, az az ikergyerek 40 év fölötti lehet a jelenben…

clark - 2011. 10. 16. 13:05

megnéztem a 2részt is hát mit ne mondjak elég beteg.
én minidg kíváncsi vok hogy az emberek hogy tudnak ilyen dolgokat kitalálni(nekem is van fantázián de nem ilyen beteges).hasnoló filmek is vannak pl,sziklák szeme,hostel,saw stb.

na mind1 vissza a sorihoz.melyi khülye ember maradna ilyen házba ,pláne ilyen történések után hogy betörnek stb stb.én huznék el a csába.

mondjuk az érdekes hogy a kislány Addi a aház előtt van mikor az ikerek ott vannak és ugyan úgy néz ki több mint 30évvel is.azért a down korosok is öregszenek.

még lehet egy részre maradok ,de annyira nem fogott meg.

punyapapa - 2011. 10. 16. 13:21

Most fejeztem be az első részt…
Megvett elsőre, már szedem a másodikat :)
Érdekes nagyon és jó látni, hogy egy olyan sorozattal is megpróbálkoznak ami nem igazán tömegcucc :)
remélem a folytatás is minimum olyan lesz mint a nyitó :)

Hunnenkoenig - 2011. 10. 17. 01:11

“ugyan úgy néz ki több mint 30évvel is.azért a down korosok is öregszenek.”

Öööö… az elsö jelenetben az a kislany kb 5 eves lehet, mig a mostani joval idösebb, bar nem tudom meghatarozni a korat.

En ugy 20-25-nek saccolnam alapbol, jollehet a ruhaja es a hajviselete alapjan lehet akar 16 is.

Ismet feltennem a kerdest, hogy ti mit neztek ugy istenigazabol? Nem igaz, hogy ennyire nem vagjatok le a dolgokat…

minase - 2011. 10. 17. 01:35

Amilyen baljósan indult ez a tévés szezon a Homeland és ez a sorozat olyan mértékben kárpótol, hogy szinte öröm nézni az országos adók töketlen mellényúlásait. Engem ez totál beszippantott. 9/10-est megér. Azon biztosan sokaknál elhasal, hogy a cím alapján több trancsírozás feltételezhető.

Én fostam, leesett az állam, kíváncsi lettem, mi kell még? A latexes dologban nem vagyok biztos, de mivel mutatták, hogy kidobja a cuccot, ezért gondolom valaki más “látogatott be”. Az külön bejön, hogy a ház területén csak úgy mászkálnak a szomszédok. Kicsit sitcomos:P

minase - 2011. 10. 17. 01:42

egyébként most láttam a sorozat promóképét imbd-n.

-ha előbb láttam volna már azóta várnék a sorozatra (biztos volt junkien amugy)
-elég spoileres, szerintem rámutat a főbb szálra (neígylegyen)

lustáknak: http://www.imdb.com/title/tt1844624/

Marla - 2011. 10. 17. 17:21

Nekem tartotta a 2. rész a színvonalat, továbra is nagyon jó, jól ellensúlyozta a misztikus szálakat meg szereplőket h a tényleges gyilkolási szándékkal jövők most átlagemberek voltak az utcáról.
Ezt a Tate vitát nem értem, nekem egyértelmű h nem egy hús-vér gimis, hanem valahogy a házhoz kötődő *** karakter, még nem tudom megnevezni mi m kérdés merre mennek a készítők.Nyilván nem egy átlagos srác m ismeri a töbieket, a házat, az meg h látjuk telefonálni a dokit az anyjával, nem biztos h valóban megtörténik, lehet h csak hallucinálja az egészet, házon kívül még szerintem nem is láttuk.
Ja és az ikrek eléggé meghaltak. :)

Skate - 2011. 10. 17. 17:49

Pilot nagyon bejött. Végig élveztem az egészet. Érdekel a folytatás. :)

i'm_rick_james - 2011. 10. 20. 13:29

Az jutott eszembe, hogy milyen szar lehet az, hogy a fickó fiatalnak látja a szobalányt, a felesége meg idősebbnek, és hogy ebből milyen hülye helyzetek alakulnak ki.

Aztán rájöttem, hogy igazából ez nagyon egyszerűen kiderülhetne. Például, hogy amikor az 1×03-ban vitatkoznak egymással, és a fickó mondja a feleségének, hogy a szobalány bepróbálkozott nála. Erre a nőnek azt kéne mondania, hogy “Igen? Egy ilyen idős nő rád veti magát?” Mire a férfi mondaná, hogy “Idős nő? Miről beszélsz? Fiatal vörös bombázó a csaj.”

Szóval nem tudom, mi áll ennek a fiatal/idős dolognak a hátterében, de kíváncsi vagyok, meddig húzzák még, hogy kiderüljön, hogy másnak látják (de gyanítom, nem fog kiderülni.)

Desperate HOUSEwife - 2011. 10. 20. 23:12

Éppen azért olyanok azok a jelenetek, hogy azt a témát soha nem értintik, amit írsz, hogy ne derüljön ki a turpisság a szobalánnyal kapcsolatban a házaspár számára, mert az azért nagy mindfuck lenne nekik. Az az érdekes, hogy eddig még akármennyi creepy dolog is történt velük, semmi olyat nem tapasztaltak, ami természetfölöttire terelte volna a gyanújukat. Jó ez így, csak a néző tudja, hogy sokkal nagyobb gáz van azzal a hellyel, mint az, hogy történt ott 1-2 gyilkosság a múltban. Egyébként érdekes volt, hogy Moira ki is mondta a tutit, de egyik félnek sem esett le: “a férfi mindig azt látja, amit akar, csak a nő látja az embert olyannak, amilyen valójában.”
Jó volt egyébként a 3. epizód is, teljesen bejön nekem ez az építkezés, a mozaikok a ház múltjából (a horrorturizmus szál zseniális volt), kevesebb ijesztő dolog volt most, de a hangulat még mindig csillagos ötös.

minase - 2011. 10. 21. 09:56

milyen idősebb szobalány? én végig fiatal vörös csajt láttam:)

jky - 2011. 10. 21. 23:03

“minase: milyen idősebb szobalány? én végig fiatal vörös csajt láttam:)”

Hehehe, ez jó :) Amúgy meg kell hagyni, elég HOT! :) A készítők nem kicsit perverzek, de ez így van jól :D

A harmadik rész amúgy sokkal jobb volt, mint a második.

S0m30n3 - 2011. 10. 22. 00:49

Most végeztem a harmadik résszel, egyszerűen tök jó volt. Nagyon tetszik eddig ez a sorozat.
Amúgy az idős/fiatal dolog nem fog kiderülni szerintem, vagy max nagyon későn, direkt nem érintik a témát természetesen. Amúgy ő lett a kedvenc karakterem így a harmadik részben, nagyon szomorú volt az a jelenet, amikor a végén nézte a saját holttestét.

CyClotroniC - 2011. 10. 22. 06:32

Tate és Constance csak szerintem rokonok? Lehet, hogy az egyik gyereke, mert baromira hasonlítanak egymásra, és ez nem feltétlenül véletlen. Amúgy vegyesek az érzéseim, mert sokkal jobban tetszene, ha csak finoman sejtetne dolgokat, pl ahogy a sírban felismerhető volt a bejárónő csipkegallérja. Ezzel szemben mindent túlmagyaráznak , legalábbis azt nagyon, hogy miért KELL a házban maradniuk. Jó lenne ha már elkezdenének beszélni egymással a karakterek.

Ami érdekes, hogy a 2. rész végén, mikor hárman álltak a pincében, egyértelműen az jött le, hogy tudják, hogy mi zajlik és terveik is vannak a családdal, csak jó kérdés, hogy mi. Ha kvázi a ház ellen dolgoznak, akkor miért nem közlik csak velük, hogy húzzanak el, ha meg a házzal, akkor már rég végezhettek volna velük. Ebből kifolyólag van egy olyan tippem, hogy számukra fontos, hogy valamire rávezessék a ház lakóit.

Azt én is várom már mikor a friss hulla megjelenik majd reklamálni Ja és az eddigi kedvenc jelenetem az 1×02 cold openje volt, a nővérke-fétises elmebeteggel.

Hunnenkoenig - 2011. 10. 22. 18:59

OMFG!

Ez egy piszkos jo sorozat!

Ekkora Mind Fuckot regen lattam. MAr-mar LOST szerü katarzisaim vannak.

ZSENIALIS. Remelem igy marad!

Hunnenkoenig - 2011. 10. 22. 19:06

A srac tuti a hazhoz tartozik.
Igaz nem egyertemü, mivel kihatralt az ablakbol, mire az eladocsaj odanezett, szoval lehet valosagos is, de pont ez a jo benne, hogy vegig siman hihetö barmi valodinak is es nem tünik semmi termeszetfelettinek.

Abszolut logikus, hogy a szereplök nem vagjak le mi törtenik es meg mi sem lehetünk biztosak sokmindenben.

Egyedül ez az öreg/bomba szolgalocsaj ami kicsit kilog valoban, de ennyi siman belefer.

Shawn - 2011. 10. 23. 13:06

Nekem ez a legjobb új sorozat az idei szezonból.

Az első epizód után csak ültem és hangosan megkérdeztem magamtól, hogy WTF volt ez? Tudtam, hogy tetszik, de csodálkoztam, hogy ez tetszhet.. de beszippantott. A harmadik rész után pedig a legvárósabb.
Constance kimért, méltóságteljes, de teljesen romlott karaktere nagyon nyerő. Ahogy manipulálja a ház urát (lásd pl. a kerti pihenő megépülése), vagy ahogy a szoba”lánnyal” bánik.. tökéletes.

Így a harmadik ep. végén mennyire morbid volt, hogy a halott terhes kiscsaj sírja felett teázgatnak és csodálják a kis építményt. Beteg :)

Harmadik Eva - 2011. 10. 23. 17:50

Shawn, csatlakozom, eddig nekem is ez tetszik a legjobban.

CyClotroniC - 2011. 10. 23. 18:03

Érdekes, hogy sokan nem szeretik, pedig nálam is a legjobb 5 újoncban ott van, azért 40 percesekből a The Fades és a Hart of Dixie még erősebb nálam, de utánuk ez jön mondjuk 7 pontos összesítéssel (azok 8-asok).

A 2. rész amúgy nagyon szépen lett rendezve. Már a Glee-nél is megjegyeztem Alfonso Gomez-Rejon nevét, mert kiemelkedően szépen rendezte mind az 5 részt, amit kapott… Fura, hogy eddig 5 Glee epizódon és 1 AHS-en kívül nem volt más melója.

JD - 2011. 10. 23. 23:50

A napokban néztem meg az első három részt, és az az igazság, hogy nem pont erre számítottam, de nagyon tetszik így is, egy 8/10-et mindenképpen ér. A harmadik résszel végleg megvettek, mivel sok dolog kiderült a ház múltjáról, és az apának most már személyes kötődése van a házhoz, ami miatt gondolom majd nem hagyhatja el. Vannak egyébként elméleteim, bár látom, mások se nagyon osztották meg az övéiket, úgyhogy én se teszem, mert hátha zavarna valakit :)
Azért ha már a srác szóba került, akkor már én is leírom, hogy mit gondolok vele kapcsolatban. Szerintem ő már rég halott, és a ház egyik szelleme, mellesleg én is úgy gondolom, hogy a szomszédnéni fia. Valószínűleg öngyilkos lett, mivel elég tájékozott volt ezügyben, mikor a kiscsajnak tanácsokat osztogatott. Először egyébként én is azt hittem, hogy ő az egyik iker, mivel csak az egyiket láttuk meghalni, de aztán ezt elvetettem. Valaki említette, hogy a Down-kóros lánynak jóval öregebbnek kéne lennie, szerintem meg az sem véletlen, hogy ilyen fiatal, főleg mivel szomszédnéni se változott sokat az elmúlt 30 évben. Gyanítom, hogy látni fogjuk még a 3. rész elején belógatott sztori második felét is :)

Desperate HOUSEwife - 2011. 10. 23. 23:54

Rejtélyes sorozatok alapszabálya, hogy a szereplők sosem beszélnek egymással, mert akkor valamire rájönnének. :) Ami a kommunikációt illeti, szülők azon is elgondolkodhatnának, hogy miért nem izgatja jobban a kicsi lányukat, hogy enyhén szólva creepy helyen laknak…

Contance és Tate szerintem is anya és fia, sőt, szerintem mindketten halottak. Ha így van, akkor a céljuk gondolom az, hogy “továbbmenjenek”, és ehhez lehet, hogy az élők segítsége kell, mint pl. a bejárónő esetében, ott az volt a cél, hogy apuka kiássa a holttestet, csak sajnos sikerült ráépíteni egy gazebot, így ő most oda van láncolva.

CyClotroniC - 2011. 10. 24. 01:34

Constance azért nem hallott szerintem, mert akkor nincs értelme a főzöcskézésnek a lányával. Amúgy az is egy fontos dolog talán, hogy Violetnek csinálta a fosatós sütit, és rá maximum egy dolog miatt rághatott be, az Tate. Szóval szerintem Constancenak van valami terve a családdal, amihez Tate is kell, és a lány ebbe bekavart korábban, mikor apuka szét akarta őket szedni. Szerintem Constance nagyon is élő és többet tud a házról, mint a többiek, viszont Tate lehet, hogy a fia, aki már meghalt egyszer ott. Lehet, hogy valahogy Tatet akarja visszahozni az új család segítségével? Mittudomén, az ő életenergiájukat felhasználva vagy valami ilyesmi. Egyelőre nem vágom, de Constance valószínűbb, hogy él, mert őt a külsős karakterek (ingatlanos néni) is látják, és célja van a családdal és a házzal. Majd meglátjuk

P009 - 2011. 10. 24. 13:51

Egyértelműen a legjobb újonc. Hihetetlen beteg, sejtelmes hangulata van a sorozatnak. Egyszerűen mestermű számomra 3 rész után…

JD - 2011. 10. 24. 14:25

Hát nem tudom, Constance ’83-ban ugyanúgy néz ki, mint 2011-ben, ami elég fura, mert 28 év alatt csak öregszik valamit az ember. Persze lehet ezt úgy magyarázni, hogy nem akartak másik színésznőt, hátha akkor a nézők nem fogják fel, hogy ő az, de szerintem meg lehetett volna oldani a dolgot. Úgyhogy nem hiszem, hogy véletlen, hogy ugyanaz a szinésznő játszotta a 28 évvel ezelőtti énjét. Mellesleg Tate és Adelaide is olyan 80-as évekbelinek tűnik. Max Tate máshogy halt meg, és ezért tartja fogva a ház, de Constance is említette, hogy nem önszántából van még mindig itt.
Adelaide pedig 78-ban lehetett olyan 6-7 éves, ha 83-ban meghalt, akkor ugye 11-12 lehetett, én pedig inkább nézem a jelenbeli énjét ennyinek, mint 40-nek.

S0m30n3 - 2011. 10. 24. 14:39

Azon filóztam, hogy évad végi cliffhanger mi lehetne, aztán arra jutottam, hogy tök jó poén lenne, ha bejátszanák, hogy pl a lányuk időközben meghalt csak nem tudtak róla, de szellemként ugyanúgy ott van velük. :D

minase - 2011. 10. 24. 18:33

Egyébként Constance mondta, hogy 4 gyereke született, ebből 3 valamilyen fogyatékosságaal, szóval a kislány a pilot elején lehet a mostaninak az egyik nővére.

Shawn - 2011. 10. 24. 18:51

Ha már elméletgyártás jött fel témának. :)
Én is úgy gondolom, hogy a ház vagy az a terület, ahol a szomszédok is “élnek”, fogva tartja őket. Szerintem Constance is halott, azért mondja azt, hogy minden nap szenvedés ebben a rothadásban, megbánásban stb. Egyfajta purgatórium (vagy pokol). A cseléd egyértelműen ott ragadt, mert lebetonozták. A családot is kvázi fogva tartja a ház, az apuka már hullát ásott, mama teherbe esett, és hát ki tudja, hogy ki az apuka, az apuka vagy a latexfétises alak. A vérzése is akkor állt el, mikor bement a házba, ezt egyértelműen ki is jelentette. Tehát már a gyereknek is kapcsolata lett a házzal.

Szóval vannak itt lehetőségek, én a pokol vagy köztes átmenet szimbólumaként tekintek a “gyilkos házra”. Abban pedig nagyon bízom, hogy nem az ősi indián temető, elátkozott föld motívuma jelenik majd meg végső okként. :)

haattila - 2011. 10. 24. 22:32

Én meg tesóm együtt nézzük a sorozatot és arra gondoltunk, hogy lehet, hogy az egész történet kulcsa a főszereplő csaj leendő gyereke, hiszen valószínűleg nem a férjétől van, illetve a harmadik rész végén az átlőtt fejű szellemnéni is a hasa felé nyúlt. Bár ez is csak egy feltételezés, de épp ettől jó a sorozat.

CyClotroniC - 2011. 10. 24. 22:45

A gyereknek fixen köze lesz szerintem is a sztorihoz (Rosemary’s Baby utóíz kicsit, de kit zavar) :P Lehet, hogy így tudna valaki újjászületni? Meg amúgyis a gyerekek mintha fontosak lennének. Az égetarcú srácnak is voltak, az eredeti párnak is volt, akiknél külön vicces a párhuzam. Elhidegült házastársi kapcsolat, orvosi pályán dolgozó fater, stb… Mondjuk itt előny, hogy nem a fináléban akarnak majd WTF-ezni, hanem közben bontogatnak. Most nem vágom, hogy hány részre terveznék, de két dolgot tudok elképzelni a gyerekkel. A kevésbé valószínű egy újabb vetélés, de szerintem akkor nem lett volna ilyen jelentőségteljes felvezetése. Szóval Murphyt és Falchukot ismerve, és hogy imádják a szezonnyitó/szezonzáró keretezést, így az lenne a tippem, hogy az S1 fináléban jön a gyerek, vagy a valami :O

clark - 2011. 10. 25. 12:31

a 3 rész jött benekem eddig a legjobban úh maradok nézni.
kezdenek a dolgok érdekesek lnni,és a ház történte korábbi lakói is képbe kerülnek,mindeki kötődik a házhoz vmilyen szintene szerintem.

szerintem mindeki halott az új lakókat kivéve ,bár a lányuk is lehet márcsak szellem mivel kiakarta magát nyírni.Constance ,a lánya,az égett arcú pasi,szobaány,tate,ikrek,a volt lakó.még hiányzonak a melegeke,godnolom ők is feltűnnek majd hamarosan.mindeki vmilyen fúzióban él a házzal és ha elpusztul a ház meghal mindenki aki kötődik hozzá.

van egy mese a rém rom kicsit ahhoz tudnám hasonlítani a házat:D.nem pont olyan de mégis.

meg eszembe jutott még a nicole kidmenes másvilág is ,ott is telejesn más irányba fordulnak a dolgok mint amire számítani lehet.

DICKtator - 2011. 10. 27. 05:27

Ahogy olvastam a kritikát gondoltam, várok néhány részt, új sorozattal alapból így szeretem, mert egy rész általában kevés hozzá, hogy átjöjjön az egész, beinduljon a sztori, ismerkedjek a karakterekkel és megfelelően ráhangolódjak. (Utána már mehet hetiben, mert tudom már mire számíthatok, ha benyomom a playt, így mindez már gyorsan megy.) Ez remek döntésnek bizonyult, mert így egyszerre három tömény és érdekfeszítő részt kaptam, amire már nyugodtan mondhatom, hogy zseniális alkotás. Az atmoszféra valami hihetetlenül nyomasztó, a rejtélyek izgalmasak, a karakterek pedig a helyükön vannak a maguk bizarr, perverz, szürreális mivoltában. :) Engem őszintén szólva egy, a felsorolt tulajdonságokat hordozó jelenetsorral akkor is le lehet nyűgözni, ha teljesen öncélú, de itt még ráadásként egy folyamatos tempóban kibontakozó összetett sztori is jár hozzá, számtalan megfejtésre váró titokkal.
A szellemek és egyéb furcsa szerzetek megtestesítői is jók, hozzák a kellően creepy formát, de ami talán külön említést érdemel ebben a tekintetben, az a család. Megérte többet foglalkozni velük az elején, így az érzéseik, motivációik és személyiségük is megalapozódott, kedvenc jelenetem a szülők közti veszekedés volt – ahogy végig lüktetett az egész, amilyen erőteljes volt, kiválóan ábrázolta a házaspár egymás iránti érzéseit, és az ezek mögött lakozó dühöt és szenvedélyt. A kislány pedig nagyszerű bónusz-karakter, mondom ezt azért, mert egyfajta kapocsnak érzem őt a túlvilági és evilági teremtmények között, valahogy ott van mindkét helyen, bármennyire is élő, és bár látszatra átlagos tinédzser, a viselkedése, és a dolgokhoz való hozzáállása (lásd a házhoz való viszonyát például), cseppet sem átlagos.

Tetszik az is, hogy Vivien már menekülne a házból – amit nyilván annak ismerősei nem fognak hagyni -, Ben pedig minduntalan analizálni akarja a nejét, amivel akaratlanul is egy kommunikációs gátat ver kettejük közé. A problémás családot ebbe a beteges közegbe ültetve roppant izgalmas egyveleg alakult ki.

Azt nem tudom én sem, hogy lesz ebből több évad, ha úgy alakul, de lezárni bármikor le lehet villámgyorsan, csak a Supnatos srácokat kell kölcsönkérni a CW-től egy kis szellemirtásra :D
Engem nagyon meggyőzött, a 8/10 simán megvan, de ha nem csökken a lendület, akkor az évad végére lesz ez 9 is :)

CyClotroniC: Igen, azt én is el tudnám képzelni, hogy a fináléban születik a gyerek. “És, és, már kint van a feje!”… “Várjunk csak… MI A FENE EZ??” Vége. :D

Desperate HOUSEwife - 2011. 10. 27. 14:56

Nagyon jó a hangulata még mindig, 4. rész volt az első, amit fényes nappal néztem, de így is hatásos. :)
Innentől spoileresen a 4. részről:

Tetszik, ahogy kezdenek kiderülni dolgok, és nem csak a kérdőjelenekt halmozzák, hanem válaszokat is kapunk. Úgy tűnik, a halottak akkor tudnak “itt maradni”, ha a ház területén halnak meg? Moira halálba segített anyja valószínűleg simán tud távozni, ő viszont nem, és van egy olyan érzésem, hogy Addy sem tud majd visszatérni.
Abszolút kedvenc rejtélyem a pincében élő szörnybébi, a frász kitör tőle az első pillanattól fogva, és ezen a téren meglepően sok információk kaptunk most, haladunk. BTW, mindig változik a főcím, és minden résznél vannak benne új elemek, vagy csak én fedezek fel benne egyre több dolgot, minél többször látom?
Kedvenc jelenetem most az volt, amilyen fejet vágott, és elájult a nőgyógyász az ultrahangtól, lehet, hogy hatásvadász ez a sorozat, de ezzel együtt hatásos tud maradni pont az ilyen húzások miatt. Szülők persze nem bírtak volna ránézni az ultrahangra ezek után…
Nagyon várós a folytatás, ehhez kétség sem fér.

Shawn - 2011. 10. 27. 18:47

Nagyon kemény volt a negyedik rész is. A fétisalakkal kapcsolatban viszont összezavarodtam. Most vagy Tate az tényleg, csak hol ruhában jelenik meg, hol pedig a latexszerkóban, vagy egy tőle teljesen független “jelenés”?
Az már biztos, hogy ha azon a birtokon hal meg valaki, akkor ottragad, nincs másvilág.
A vége pedig… hm, várom a jövő hetet.

Mindig olyan hamar elrepül egy-egy epizód, belekezdek de már vége is, nézném órákon keresztül :)

DICKtator - 2011. 10. 27. 23:53

:D Na az előző hozzászólásom utolsó mondata már be is jött, ahogy elájult az orvos az ultrahangot látva. Ráadásul úgy tűnik még az átlagnál gyorsabban is fejlődik a kicsi…
(Desperate HOUSEwife: Nem tudom pontosan, hogyan működik, de ahhoz, hogy legyen képe az ultrahangnak, nem kell azt a bigyót húzogatni a nő hasán? Mert ha igen, akkor bizonyára elment a kép, mikor az orvos kidőlt)

Immár egyértelmű, hogy azok lesznek a ház foglyai, akik a területén vagy legalábbis a telken halnak meg. A végső bizonyosságot erről az adta, hogy Constance oda akarta vonszolni Addy-t, hogy ott haljon meg, és ezáltal maradjon, de ha jól vettem le, akkor nem ért célba vele, ami mondjuk kár, mert a kiscsaj betegesen rémisztő karakter volt, a maga ártatlanságában is, hiszen nyilvánvaló, hogy ő maga nem ártott senkinek, de frankón átlátta a dolgokat.

Kiváló elem, ahogy a korábbi lakók sorra térnek vissza, kezdetben normálisnak mutatkozva, majd egyre elborultabb és szürreálisabb viselkedést produkálva. Kíváncsi vagyok, hogy Ben-nek mikor esik le, hogy itt valami tudományosan megmagyarázhatatlan zajlik – Hayden felbukkanása már számára is egyértelművé kell tegye ezt, bár ügyes csavar, hogy az ő személye miatt erről senkivel nem beszélhet.

Tetszik, hogy folyamatosan válaszolják meg a kérdéseket, de már teszik is fel az újabbakat, csak úgy zakatol a történet abban a baljós, sötét alagútban, amit a környezet biztosít számára. És azután, hogy az elején kicsit formálták a karaktereket, már nyugodtabban foglalkozhatnak is ezzel, mert ennek köszönhetően mindenki a helyén van, senki nem lóg ki. Az egyik legnagyobb kérdést valóban a latexruhás jelenti, a többiek többé-kevésbé kaptak már múltat – vajon ő is csak egy szellem a sok közül vagy kiemelkedik valamilyen szempontból? Esetleg ő maga lenne a ház szelleme? Meglehetősen erőteljes a jelenléte, csekély kommunikációs képességeinek köszönhetően viszont sűrű homály fedi. Ahogy azt is, hogy Tate miként kapcsolódik a házhoz. Valóban Constance egyetlen egészséges gyermeke lenne? Akiről csak annyit tudunk, hogy valamiért elvesztette, azt viszont nem mondták, hogy meghalt volna…

CyClotroniC - 2011. 10. 28. 00:08

Latexemberke férfinek tűnt, és hát nincs sok jelölt rá. Az égett csávó logikus lenne, mert nem látszik a teste, az arca, és még a fekete is szimbolizálhat elszenesedést, de mivel Tate van a leghomályosabban kezelve, ezért akár ő is üthetne. Ezen kívül jócskán játszik az eredeti család szárnyasdisznót barkácsoló apukája. Amúgy az eredeti kisbabának is tuti, hogy lesz szerepe. Mivel baba-cuccok voltak eltéve télire a befőttes üvegben, ezért az lenne a tippem, hogy a hálóruhás szörny a pincében az a baba lesz, és kvázi a befőttes üvegbe való konzerválás szimbolizálja a bezártságot. Aztán lehet, hogy már túlgondolkodom az egészet… Szerintem továbbra is az egész történet kulcsa, hogy Constance-nak és társainak mi a célja a családdal, mert tudják hogy hogyan működik a ház, és már jó sokszor utaltak arra, hogy így vagy úgy de tervük van, amiben szerintem kulcsfontosságú a gyerek. Ha Tate lenne Constance kölke és ő a latexember is, akkor el tudnám képzelni azt is, hogy a vele való közösülés saját magát reinkarnálja vissza a világra. Mondjuk ez elüt attól a Ryan Murphy-s interjúelemtől, ahol állítólag a stábtagokat körbekérdezték latexbácsiról, és egy sem találta el, hogy ki lehet az a script alapján, bár Murphy és Falchuk szerint “egyértelmű”. Mondjuk ez lehet reklámfogás is.

CyClotroniC - 2011. 10. 28. 00:57

Ja, most nézem a 4. részt, és most volt a 22. perc… Végülis majdnem belemákoltam abba a befőttes témába, bár erre így ebbe a formában nem számítottam. Mondjuk attól, hogy Taten volt latexszerkó, még nem biztos, hogy az úgyis lesz, ahogy írtam. Így viszont ha nem a házban ölték meg a gyereket, akkor elvileg nem lehetne ő a pince szörnye, pedig azt hittem, szóval, na… Nézem inkább tovább :D

igor - 2011. 10. 28. 17:35

A pince szörnye szerintem valami frankenstein-baba lehet, amit a doki rakott össze a saját gyereke “felhasználásával”.
A latex fickóra egyébként lehet jelölt ő is, mégicsak tőle indult ki az egész történet. A többiek mind csak később csatlakoztak be a történetbe, ők már a ház áldozatai. Az “átok” feloldásának szerintem kell hogy legyen valami köze a kezdetekhez.

AX3 - 2011. 10. 28. 18:16

Jól értettem hogy Tate szellem?

CyClotroniC - 2011. 10. 28. 19:05

A latexemberkénél nekem még Constance korábbi férje is játszik, aki a hát területén halt meg és hajlamos volt úgyis a félrelépésre. Pláne, hogy aztán ő tényleg újra tudná gyártani a fiát, aki mondjuk tényleg lehetne Tate. Bár most már kivárom, hogy mi történik… Tegnap is furcsán vette ki magát, hogy pont a rész nézés előtt tippeltem olyat, amit 20 percre rá megmagyaráztak :D

igor - 2011. 10. 28. 19:14

AX3: Sanszos, hogy a családon kívül mindenki szellem.
Bár Tate-nél az egy kicsit furcsa, hogy amikor Ben doki eldöntötte, hogy nem kezeli tovább, akkor felhívta és beszélt az anyjával, márpedig ha szellem, akkor ez nem történhetne meg.

CyClotroniC - 2011. 10. 28. 19:18

igor: Én meg pont azt figyeltem, hogy csak Halloween-kor kávéztak külső helyszínen és ugye “the dead can walk freely”, ráadásul Tate nem hogy nem ment el a másik dokihoz, de fel se hívta, hogy nem tud elmenni, ami a halálára erősít rá.

Az anyjával való telefonra nem emlékszem, de azt a házon belül hallucinálhatta a csávó, ellenben beszédes az, hogy Tate-ről még csak nem is hallott a másik orvos, akihez át lett irányítva.

igor - 2011. 10. 28. 19:44

Igen, szerintem is szellem, ez kis plothole-nak tűnő dolog csak beugrott. A 2. részben volt a jelenet, amikor az a csaj volt nála kezelésen, aki később betört hozzájuk.

DICKtator - 2011. 10. 28. 22:40

igor: A házon belüli telefonról annyit, hogy Hayden is felhívta Bent a halála után :D (Bár mondjuk ott elvileg az is lehet, hogy az égettarcú lenyúlta a telefont, és a pénzért zaklatja őket, nem tudom – persze nem lenne logikus megtartani egyiküknek sem, mert lenyomozható, és előbb-utóbb keresi majd Haydent valaki – igaz az égettarcú fickónak pont tök mindegy – viszont a sorozatba sokkal jobban illene, ha nem ő lett volna… Jól elvitatkozgatok magammal :D) Mindenesetre, ami a házban történik, az nem feltétlenül valóság, de legalábbis nem feltétlenül evilági…

Tate esetében azért ügyes, hogy nem egyértelműsítik, hogy élő-e vagy holt (többiekről ugye nagyjából már tudni lehet), annál nagyobbat fog ütni, mikor kiderül.

Hunnenkoenig - 2011. 10. 28. 23:22

Nem hiszem el, hogy ennyire nincs szemetek vazz.

Összehasonlito kep a kislanyrol:
http://s14.directupload.net/images/111028/bo72q45c.png

Es az anyukarol:
http://s14.directupload.net/images/111028/5uqstf5y.png

A kislany egyertelmüen egy 5 eves kislany vs egy 30 eves nö
Anyuka meg sminkkel es computerrel ki lett fiatalitva.

Szoval szerintem megallapodhatunk abban, hogy ti vagytok benak es nem a sorozat keszitöi es abba lehet hagyni az olyan hozzaszolasokat, hogy “nem öregedik 30 ev alatt”

—–

Amugy jo volt az uj resz is. Nagyon kezd kedvencce valni a cucc.

Shawn - 2011. 10. 28. 23:28

Tate szerintem is szellem, azért “ragaszkodik” Benhez, mert máshoz nem tud menni, csak a házon és a birtokon belül tud létezni, ezért is tűnik fel mindig a házban váratlanul, mert ott rejtőzik, talán a pincében.

CyClotronic ötlete, hogy miért tudott Tate a parkba menni, pedig abszolút helytálló lehet és logikus is, azon a napon ezt megtehette a srác.

Hunnenkoenig - 2011. 10. 28. 23:43

Tate egyertelmüen szellem szamomra is. Akkor valt egyertelmüve, ahogy Shawn is irta, amikor nem ment el a masik dokihoz es mindent megtesz azert, hogy ne küldje el apuci.
Logikus, hogy nem tud a hazbol kimenni.

A talalgatasok es az elmeletgyartasok mar-mar LOSTos formakat öltenek, ez is bizonyitja mekkora josag ez a sorozat.

A szineszi jatek nagyszerü es fantasztikus dramat kapunk egy horror sztoriba agyazva.

Csak a terhes anyut rugnam picsan legszivesebben, mert igen hülyepicsa a lelkem.

cyborgwings - 2011. 10. 29. 00:18

bennem meg pont az merült föl, hogy azért nem szellem a srác, mert ennyire igyekeznek rávezetni a nézőt, hogy de. valahogy túl átlátszónak tűnik. aztán lehet, csak én akarom annak érezni.

Hunnenkoenig - 2011. 10. 29. 01:38

Amugy kivancsi lennek, ki jatssza a down koros lanyt.
Szerintem siman lehet golden globe-ra nominalni.

Eddig nem nagyon volt sok szerepe, de ebben a reszben en öszinten meglepödtem, mennyire jol jatszott.

Nem szamitottam arra, hogy egy ilyen betegsegben szenvedö ennyire koncentralni tudjon valamire es ennyire profin tudjon szerepet jatszani.

Mondjuk az is igaz, hogy nem ismerem a betegseg jellemzöit es nem tudom, hogy a szellemi fogyatekossag mennyire velejaroja.

DICKtator - 2011. 10. 29. 02:23

Mondjuk tényleg inkább arrafelé hajlik a dolog bennem is, hogy Tate szellem. Máskülönben honnan tudna ennyit a házról, hogyan tudná a többi szellemet segítségül hívni? Ezekre a kérdésekre egyértelmű választ adna az, hogy szellem, ráadásul az érveitek is valóban meggyőzően hangzanak.

Viszont még mindig ott a kérdés, hogy akkor a latexruhás is ő lenne? Az, hogy abban ijesztgeti Violet-et, akár egyfajta magyarázat is lehetne erre, de egy trükkös figyelemelterelés is. (Tényleg, látta valaki, hogy milyen színű a szeme a latexruhásnak? Ez lehetne támpont Tate-tel kapcsolatban)
Ha ő lenne az, akkor jönne a további kérdés, hogy miért akar gyereket anyutól? Ha már gyerekkérdés, akkor inkább az őrült doki jönne képbe, mert a halott gyerekét akarja újrateremteni. Lehet, hogy a szörnybaba az, aki világra fog jönni?

Egyébként ebben a részben volt még egy érdekes dolog. Az eddigi gyilkosságok a ház hatására, de közvetve történtek. Legalábbis a nővérfóbiás gyilkos és a gyújtogató esetében. Az ikreknél nem láthattuk, ki vágta fel őket, valószínűleg a pince szelleme, a meleg párral viszont személyesen a latexruhás számolt le. Vajon ez bírhat valamiféle jelentőséggel?
Ja, és érdekes, hogy a melegek is a veszekedésükben említették, hogy úgy volt, hogy gyereket akarnak, csak aztán elmérgesedett a viszonyuk… Igaz, ők nehezen szülhették volna meg másét :D

DICKtator - 2011. 10. 29. 02:31

*Meg persze Constance esetében is közvetve történt a gyilkosság.

minase - 2011. 10. 29. 02:50

DICKtator: ez a milyen szinu a szeme mar tenyleg olyan Lost-os “nezzuk a diszletet, biztos abban van a megoldas”. De nem tudok ellenallni, mivel sixx pont berakta ezt a kepet a commentcomon es egyertelmuen a ferj szomoru kutya szeme lathato rajta, de gondolom ez inkabb azert van, mert a csaj ugy latta.

http://m.blog.hu/co/comment/image/00aaa0/Screen%20Shot%202011-10-27%20at%202_27_11%20PM.png

A melegekrol meg annyit, hogy korabban elhangzott egy hazugsag a takaritonotol, miszerint “murder suicide” volt es a pinceben tortent az eset. Emiatt csalodtam mert azt vartam, hogy jol bekattanjanak a haztol. Az valahogy horrorisztikusabb lett volna.

minase - 2011. 10. 29. 02:59

ja amugy vettem ma almat, biztosra mentem es granny smith-t valasztottam

Desperate HOUSEwife - 2011. 10. 29. 11:50

Igen, de akkor a meleg párral kapcsolatban az az érdekes, hogy miért hazudott az ingatlanügynök? És ő küldte őket “fluffernek”? Mert más fluffer nem jelentkezett, szóval kéréds, hogy a nő mennyit tud és mi a célja.

igor - 2011. 10. 29. 12:17

Gyanús az ingatlanügynök is, hiszen korábban ő adta el melegéknek a házat (legalábbis akkor, ha ők voltak közvetlenül az előző lakók), és most őket szervezi be, mint lakásátlakítók. Tehát tudnia kell, hogy halottak.

DICKtator - 2011. 10. 29. 12:17

minase: Köszi! :) Jogos a felvetésed, attól, még, hogy valami úgy néz ki, nem biztos, hogy az, lásd az öreg/fiatal bejárónőt, szóval tényleg vakvágány az ötletem :D

Desperate HOUSEwife: Ez nekem is eszembe jutott, mármint, hogy az ingatlanügynök vajon hogyan kapcsolódik a történetbe. Elég gyanús, hogy ő is el van átkozva – lásd, mondta is, hogy valami kis kerti lukban lakik, ami a válság ellenére sem ingatlanügynökös lakás, ráadásul valamiért egyedül ő hajlandó foglalkozni a házzal az összes ügynök közül. Lehet, hogy a ház őt is magához köti valamilyen okból? Esetleg belelát a dolgokba? A fluffer is jó kérdés, mivel, mikor jöttek a melegék, akkor én azt vártam, hogy majd megmutatják valahol az eredeti fluffernek a hulláját, de nem, szóval tényleg lehet, hogy őket küldte az ingatlanügynök.

DVM - 2011. 10. 29. 12:55

Bár ezzel egyedül leszek, én most a negyedik résszel abbahagytam a sorozatot.
Amilyen jó volt a premise, és ahogy elkezdték építgetni, úgy ült le és lassult be az egész. Mintha tényleg jobb lett volna egy miniben megcsinálni a sztorit, mert most érezhetően egy helyben toporognak a készítők. Itt egy szellem, ott egy szellem, a melegek megjelenése semmi újat nem hozott az előző rész Nora-s látogatása mellé.
Valahogy engem az is zavar, hogy tényleg nincs olyan karakter, akinek a bőrébe bebújhatna a néző, egyik szereplő sem szimpatikus, nem is igazán van főszereplő.
Lehet, hogy csak azzal van a baj, hogy hétről hétre nézem, és így nem nagyon üt a dolog, megpróbálom majd darálva a maradékot év végén…

CyClotroniC - 2011. 10. 29. 15:00

Az ingatlanügynök szerintem csak beígérte, hogy majd jönnek valakik, aztán helyettük küldte a ház a melegeket. A ‘B’ verzió, hogy az ingatlanügynök maga a ház, és ezért olyan jól tájékozott ;D

igor - 2011. 10. 29. 16:39

Úgy volt a jelent, hogy az ingatlanos néni két embert ajánlott, egy nőt, aki profi, de drága, meg egy gay fellow-t. Mondták a háziak, hogy legyen a meleg, amire ő azt válaszolta, hogy akkor majd hívja.
Aztán persze lehet, hogy ezek mégis maguktól jöttek, nem a nő hívta őket. Más eddig szerintem nem utal arra, hogy ő is szellem lenne.

Egyébként a 4. részben a Tate+Ben kávézós jelenet mi akarna lenni? Olyan, mintha Ben a lányát siratná.

Marla - 2011. 10. 29. 19:00

Szerintem az ingatlanos nő, csak egy szerencsétlen, aki egyszer kikapta a házat, aztán nem passzolta tovább, mert amúgy se túl jó ingatlanos így legalább ez a munka tuti visszatérő.
A melegek Halloween miatt tértek be szerintem, nekem úgy jött le h meglepődtek h Vivien megszólítja őket és adta magát a helyzet h Quinto rögtön behazudja magát, kicsit zavarban is volt a másik tőle.
Valamiért én úgy érzem h a gyilkos/gyerekcsinálós latexruhás nem egyenlő Tate-el, de ez ügyben még fenntartom a véleményváltoztatás jogát. :) Amúgy kedvenc karakterem Tate, könnyes lett a szeme mire a Charles-szörnybabás sztori végére ért… :(
Jó h kicsit behozták a melegeket m rávezethet arra mire “ugrik” a ház, ugye veszekedős párok, megcsalás, baba problémák alap, de Vivien például akkor lett most rosszul mikor ki akarta dobni a férjét, lehet h a háznak teljes felállás kell (ehhez mondjuk passzol h mikor a túrajáraton vérezni kezdett és beszaladt jól lett, szóval míg maradni akar és jól viselkedik szinte védelmezi a ház).Eleve baljós h ők is költözni akarnak mint anno a melegek, cak hát az nem olyan egyszerű.

DICKtator - 2011. 10. 29. 20:26

Ha viszont nem az ingatlanos küldte a melegeket, akkor azért majd az ő emberének is meg kell érkeznie. Fognak nézni majd a háziak :)

Marla: Igen, a betörős rész óta szerintem is úgy néz ki, hogy a ház védelmezi őket, ugyanakkor nem hagyja, hogy elmenjenek. Kérdés, hogy mi lesz, ha megszületik a baba, és esetleg már nem lesz szüksége rájuk többet.

Egyébként jól vettem le, hogy az a koncepció, hogy egy évados sztori lesz, és a remélhetően érkező második évadban új helyzet és új szereplők érkeznek?

punyapapa - 2011. 10. 29. 23:40

Szerintem egyre jobb a sorozat.
A latexos fickó meg szerintem mindig a ház aktuális urának egy másik sötétebb személyisége ez esetben Ben.
Azért gondolom, hogy ő mert a ház ahogy eddig nekem tűnik kifordítja az ott lakókat magából és mindig a leglabilisebb emberrel kezdi Ben esetében ott van a bűntudat, hogy megcsalta a feleségét, mint a mostani részből kiderült a problémás gyerekkor stb. Tate szerintem nem szellem ahogy a down-kóros kiscsaj meg az anyja sem DE az inascsaj az és úgy gondolom, hogy a megoldás a down-kóros anyja kezében van.
Arra azért baszott kíváncsi vagyok, hogy mit látott a nő és mi lesz a hayden-szellemmel :)
Egyre jobban imádom ezt a sorozatot :)

Hunnenkoenig - 2011. 10. 30. 13:39

A Ben-TAte jelenet szamomra is eleg ertelmetlen volt.

Hogyan es miert kerültek a parkba es miröl is beszeltek egyaltalan, illetve mit rinyalt Ben?

Teljesen összefüggestelen jelenetnek hatott.

Elöször azt hittem kertiparti a hazbanb, hogy ugye az embereknek megmutassak, meg volt szo a “nyitott hazrol”, szülökröl, PR-röl stb.

Aztan kdierült, hogy nem derül ki semmi es nem a hazban voltak. Szoval az a jelenet szamomra teljesen kilogott.

Az ingatlanos csajnak szerintem semmi köze a hazhoz. Szerintem csak egy valoban esetlen es bugyuta ingatlanos.

A Tate-az-ablakban jelenetnel az elözö reszben is elegge “clueless” feje volt.

Azt en is furcsaltam, hogy a melegek utan nem jött a valodi meleg. Szerintem az irok egyszerüen csak galansan elsumakoltak (plot hole-t hagyva maguk utan).

Az szerintem eleg valoszinü, hogy downyuci elegge a kezeben tartja a dolgokat, illetve mindenkeppen van valami terve es aszerint manipulalja az embereket.

DICKtator - 2011. 10. 30. 15:05

Lehet, hogy downyuci ügyesen manipulál, de mégsem ő a legnagyobb hatalmú szereplő, még ő is alá van rendelve a ház akaratának. Például a tortás akciója Violet ellen sem lehetett sikeres, mert a ház nem engedte véghezvinni, helyette inkább a betörők ellen fordította azt.

Desperate HOUSEwife - 2011. 10. 30. 18:50

A Ben-Tate parkos jelenet tényleg annyira érdekteten és súlytalan volt, hogy én is azt érzem, egy célja volt annak a jelenetnek, hogy megmutassák Tate-et Házon kívül, mert “the dead can walk freely on Halloween”. (vagy pont ezért red herring :D)

minase - 2011. 10. 30. 19:07

Hunnenkoenig: azért voltak a parkban mert az előző kezelésen ki akarta dobni a srácot, de könyörgött, hogy hozzá járhasson és az volt a feltétel, hogy oké, de akkor házon kívül, mert ugye veszélyes a srác a lányra. Ettől függetlenül hangulatilag meg mindenhogy kilógott a jelenet. Random kislány hasonlítgatása Violethez…nem sok értelme volt. Arról meg eléggé elterelődött a figyelem, hogy a srácnak tömeggyilkos szándékai vannak/voltak, de ez lehet a mese része, hogy a házba járhasson.

Most még az jutott eszembe, mintha a melegek újra meg akarták volna rendezni a haláluk jelenetét, mert eléggé kiakadt azon, hogy másfajta az alma, aztán furamód hamar elhúztak, lehet hogy a bébi fosatta be őket.

Hunnenkoenig - 2011. 10. 30. 19:12

Persze, nem is vitas, hogy nem teljhatalommal rendelkezik, de nyilvanvalo, hogy sokat tud a hazrol es ugye köze is van hozza, hiszen lakoja is volt.

Biztos hogy celja van, hiszen akkor nem lakna ott mellette, ha nem lenne köze hozza.

Ha csak egy szimpla exlako, aki valahogy meguszta a kettösgyilkossagot, akkor mar reg hetedhet hataron tul kene lennie, de nem, ö inkabb megvette a szomszed hazat es aktivan reszt vesz a haz lakoinak eleteben.

Szoval szerintem mindenkepp a legfontosabb elö figura a rejtelyben.

DICKtator - 2011. 10. 30. 22:17

Igen, ez kétségtelen. És nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon mi lehet a célja, és azt hogyan kívánja elérni, mert erről eddig szinte semmit nem tudni. Kérdés az is, hogy az ő céljai mennyire egyeznek a ház céljaival, és hogy a ház érdekében dolgozik-e vagy valamilyen módon a saját pecsenyéjét sütögeti. Gyanítom inkább az utóbbi. De az tényleg biztos, hogy bármi is a célja, szüksége van hozzá a házra.

Zoli - 2011. 10. 31. 10:08

minase: azért húztak el olyan hirtelen a melegek a házból, mert feltűnt egy pillanatra a latex-ruhás az ajtónál. Olyan gyors volt a vágókép amúgy, hogy én sem vettem észre, haver mondta akivel együtt néztem, hogy mi volt a pálya…

Marla - 2011. 10. 31. 15:08

minase: az almákkal kapcsolatban szerintem a ház mutatta meg h ki is a főnök és épphogy megijedt attól h Gála almák vannak a vödörben, mert ugye a haláluk előtt épp azt kérte h Gálát hozzon a másik, most meg mást kér, de a Gála befigyel…

minase - 2011. 10. 31. 23:38

Zoli, Marla, önök elkényeztetnek

Hunnenkoenig - 2011. 11. 01. 11:06

@minase: thx. Azt a jelenetet nem vagtam. Igy elfogadhatobb.

Ahogy Zoli mondja, a latexruhas felvillant a tükörben, azert huztak el a melegek. En lattam es ertettem is a reakciot.

Pjotr - 2011. 11. 02. 17:54

A parkos jelenetnek az volt az értelme, hogy újra a bizalmába férkőzzön a srác a dokinak és kezelje tovább. Pont jól jött neki, hogy épp aznap el tudta hagyni a házat :) Ja, és elhangzott az egyik résszel, hogy a szomszéd szimpatikus nénivel terveznek valami kedveset.

Pjotr - 2011. 11. 02. 17:55

résszel -> részben. bocs

A. - 2011. 11. 03. 12:52

hát basszus, én imádom ezt a sorozatot.

Desperate HOUSEwife - 2011. 11. 03. 15:30

De jó rész volt ez a 2. halloweenes is! Kimondottan nagy felüdülés egy olyan rejtélyközpontú sorozatot nézni, ahol válaszokat is adagolnak, méghozzá nagyon szorgalmasan, nem csak a kérdőjeleket halmozzák.

Shawn - 2011. 11. 03. 19:15

Kiváló epizód volt ez is, nagyon jó.
Jönnek a válaszok folyamatosan, egy dolog volt, ami számomra érthetetlen: nem tűnik fel a családnak, hogy emberek hirtelen megjelennek majd eltűnnek, beszélnek hozzájuk majd huss? Nem merül fel bennük, hogy itt valami paranormális állhat fenn? Lassan leeshetne nekik, hogy szellemekről van szó, mert így csak kerülgetik a forró kását. Főleg az a feltűnő, hogy az Égett Ember meg is mondja Bennek, hogy ha megöli ő is visszajárhatna kísérteni. Hát mi ez ha nem egyértelmű? :)

Tate tömeggyilkos, ez jó, viszont az nem jött le nekem, hogy ő szellem vagy nem? Én arra tippelek, hogy az, hiszen korabelieket ölt meg, és az egyik lány azt mondta, hogy most lenne 34 éves, de Tate nem annyinak néz ki, annyira fiatalon meg nem ölhetett halomra ennyi embert. Mondjuk meg is válaszoltam így magamnak a kérdést. Pszichotikus, amnéziás szellem? :)
Van itt minden, Halloweenkor félrekúró szellem, halloween partiőrült szellem, amnéziás őrült szellem, családot-összetartani-akaró anyatigris szellem stb. :)

A rész végi visszagyűlés a házba óriási jelenet volt, a családot meg sajnálom, nagyon szétcsúszott, diszfunkcionális, és Bennel is együtt lehetett érezni annak ellenére, amit tett a feleségével.

DICKtator - 2011. 11. 03. 20:08

Na, jöhetnek a kérdések, szerintem a készítők olvassák a topikot, mert elég precízen igyekeznek megválaszolni őket :D

Tessék, Tate is a helyére került, és bár az, hogy Constance fia, illetve, hogy ő is szellem, nem volt akkora meglepetés, de hogy az iskolai mészárlás nem csak a gondolataiban létező dolog, hanem valóban megcsinálta még a halála előtt, az ütött. Ráadásul ügyesen volt felvezetve, így visszamenőleg is több apró utalás, momentum értelmet nyert.

Hayden kapcsán amúgy Ben azt gondolta valószínűleg, hogy átverte őt az égettarcú, és nem is halt meg a csaj. A melegekre meg volt ésszerű magyarázat. Végeredményben egyedül az őrült doki feleségének felbukkanása a pincében volt megmagyarázhatatlan, de ott meg kissé kába volt még Ben. Apropó Ben, nála alighanem az is erősen gátolja a helyzet felismerését és felfogását, hogy egyfajta tudomány embereként működik, analizálgat még a családján belül is, ezek után a természetfeletti jelenéseket is valószínűleg a pszichológia irányából megközelítve igyekszik megérteni, nem felismerve azok valóságos jelentőségét. Ráadásul a szereplők nem beszélnek egymással – ami a gondokkal és titkokkal súlyosan terhelt kapcsolatukat nézve érthető – így aztán még nehezebben derülhet fény bármire. Összességében még mindig elfogadható az, hogy nem tudnak semmit, mert ha külön-külön nézzük egyesével mindegyikük szemszögéből az eseményeket, eddig talán egyedül Ben gyanakodhatna, a többiek nem csoda, hogy nem tudnak semmit…

Tök jó, hogy korábban jeleztétek a Halloween fontosságát a szellemek szempontjából, nekem magamtól nem jutott volna eszembe, mert nem tudtam erről a szabályról, de így a végén a hazatérő szellemek erre is alaposan rájátszottak. Nem nagyon vacakolnak az írók, szépen egyértelműsítik a dolgokat, mikor arra kerül a sor.

Ahogy azt is leszögezték, hogy a babát védi a ház, ahogy őrültdoki neje kiszabadította Bent, a meleg srác meg lekapcsolta a gyújtogatót (ez a csávó már elfelejtette, hogy a tűzzel nem szabad játszani? :P)

A legnagyobb kérdések továbbra is a latexruhás kiléte (bár most kb Tate-tel egy időben bukkant fel, lehet mégis ő lenne az?), és hogy Constance mi a fenét akar tulajdonképpen? Valamint ezt hogyan változtatja meg az, ami Addy-vel történt…

Shawn - 2011. 11. 03. 20:37

DICKtator, teljesen logikus amit leírtál azzal kapcsolatban, hogy nem ismerik fel a valódi helyzetet, de ott van, hogy mi nézők tudjuk, és bosszant, hogy ők nem.. :) Azért legalább kérdések felmerülhetnének bennük na. Főleg hogy Hayden miért nézett ki úgy, ahogy. Konkrétan vér folyt az orrából, hullafoltok jelentek meg rajta, azért az nem normális első ránézésre sem. :)

Tate karaktere nagyon érdekel, kíváncsi vagyok, mikor fogja tudatosítani magában, hogy lemészárolta jónéhány társát, mikor jön ki a kvázi “poszttraumatikus sokkból”. Illetve szeretném majd azt is látni, hogyan, milyen körülmények között végzett a fiatalokkal.
Constance teljesen össze van zavarodva, kíváncsi vagyok, hogy Addy halála milyen irányban fogja megváltoztatni a személyiségét, motivációját.

Desperate HOUSEwife - 2011. 11. 03. 20:40

Igen, azért jól ki van találva ez, hogy leginkább Bennek lenne oka gyanúra, de ő mindent valamilyen pszichológiai probléval magyaráz (hangokat hallasz, úgy érzed, hogy figyelnek, úgy érzed, nem vagy egyedül a házban, stb? a gond a fejedben van), a Hayden dolgot meg simán rákenni az égettarcúra, ami a zsarolós képbe passzol is.

Annak örültem, hogy az idővonal tisztázódott, hogy Hayden terhessége nem a több, mint egy évvel ezelőtti viszonyból származik, hanem Ben azóta is visszajárt hozzá, így ez nem hiba.

Hunnenkoenig - 2011. 11. 03. 21:56

Annyira jo ez a sorozat, hogy hihetetlen.

Tate azt hiszem a legjobb karakter.
Hülyepicsa anyu meg a legrosszabb.

Quinto nagyon jol adja a meleget. Heros utan nem semmi, hogy el tudja velem hitetni.

Remelem a down koros kiscsaj eröteljesen vissza fog jarni annak ellenere, hogy nem a hazban halt meg. En nagyon kedveltem.

minase - 2011. 11. 04. 02:09

Az is egész pofás, hogy a jól ismert amerikát sokkoló gyilkosságokból merítenek. Második részben ott volt a Manson gyilkosságok másolata, most meg az iskolai mészárlás. Lehet, hogy volt több is, illetve remélem lesz még ilyen! Jó részvolt az ötös. Na de a kutya is szellem a mikrós kirándulás óta?

Shawn - 2011. 11. 04. 05:36

Minase, a mikróba paradicsomot tett Hayden, nem a kutyust, a biztonsági őr autójában ezt el is mondja, hogy csak viccelt.

Hunnenkoenig - 2011. 11. 04. 07:45

A paradicsomot hazudhatta is, hogy esszeru magyarazatot adjon egy halandonak es ne okozzon tulterhelest az agyaban.

En is egybol arra gondoltam, hogy a kutya szellem.

Minden esetre gazdagitana a haz kinalatat es meg az ikreknek is lehetne jatszopajtas.

igor - 2011. 11. 04. 11:20

Ha tényleg a kutya volt a mikróban, akkor furcsa, hogy a szellemén nem látszik semmi sérülés, mint a többiekén. Egy véres cafat kellene, hogy legyen…

Nekem Constance férje kezd hiányozni, gyanús, hogy eddig nem tűnt fel. Lehet, hogy tényleg ő a búvárruhás.

zedtheant - 2011. 11. 04. 13:00

nekem is nagyon bejött az 5-ik rész, főleg a vége, amikor hazamennek a szellemek a halloweeni szabadnapjukról ;)

igor: sztem is szellem a kutya, a sérülés hiányát meg talán meg lehet azzal magyarázni, hogy valszeg már korábban elpusztult a mikróban a sugárzástól, mint ahogy szétrobbant volna (mert gondolom a halál bekövetkeztekor meglévő sérülések maradnak meg) – persze lehet, hogy okoskodunk itt és közben tényleg csak a paradicsom volt! ;)

Desperate HOUSEwife - 2011. 11. 04. 15:32

Biztos, hogy nem szellem a kutya, hiszen teljesen sértetlen, ellentétben a Tate által kinyírt diákokkal, vagy Norával. Itt nincs semmi rejtély szerintem, az viszont nagyon érdekelne, hogy Hayden hova tűnt? A többiek ugye “hazamentek” maguktól, de mi történik azzal, aki nincs a Ház területén, amikor Halloween véget ér?

Pjotr - 2011. 11. 04. 16:12

Szerintem egyszerűen visszakerült a házba, csak a többiekben van annyi rutin, hogy már tudják a tutit és békésen még sétálnak egyet a szabadban :)

Hunnenkoenig - 2011. 11. 04. 16:12

Hayden valszeg teleportalodott.

Ahogy zedtheant mondta a kutya siman lehet szellem.
Mar fonoe kellett egy ideje mire odaig jutott hogy robbanjon. Akkor mar siman lehetett doglott.

Ha jol tudom a mikro a sejtek mozgasat gyorsitja fel igy a rezges altal hot termelve.

Ha tul sokat rezeg es nagyon felgyorsul, akkor robban. Nem hiszem hogy egy atlag kutya sokaig birna elve a micro-ringelspielt.

Pjotr - 2011. 11. 04. 16:20

A cím választása is nagyon jó a filmnek, kvázi metafora az ingatlanpiaci válságra, beleugrottak a tutiba, beütött a válság, most meg nem tudnak megszabadulni a háztól. igazi american horror story

Shawn - 2011. 11. 04. 16:55

Bízom benne, hogy a kutyus sértetlen :)

Én is úgy gondolom, hogy egyszerűen vissza”teleportálódott” a házba Hayden, jövőre már rutinosabb lesz.

jky - 2011. 11. 04. 19:08

Amúgy Tate is 30 valahány éves, vagy 40 már, ha azokat a diákokat lemészárolta akkor.

Constance-t amúgy nem csípem, tőlem ki is hagyhatnák, idegesítő nőszemély.. :P

winnie - 2011. 11. 04. 21:48

(OFF: törlésekről érdeklődni (és erre a kommentre reagálni) plz levélben, ne kommentben, hiszen épp azért vannak egyes törlések az OFF-ot elkerülendő és a kibeszélés felvett irányát kisiklatandó. nem szabálytalanság történt, csak executive döntés.)

MelancholyR - 2011. 11. 06. 08:45

Amúgy a sorozat tényleg nagyon jó. Minden egyes kis mozzanata csodálatos, és ha még ezzel se lennénk kielégülve, akkor a zene felteszi az i-re a pontot.

mildi - 2011. 11. 06. 08:49

Addy a házban halt meg. vagy nem figyeltem? az anyja a mentősöket sem engedte hozzá, felhúzta a ház gyepére, hogy ott haljon meg…tiszta Kedvencek temetője.

V__ - 2011. 11. 06. 10:12

Akkor már halott volt, amikor odahúzta.

Cyrill - 2011. 11. 06. 10:47

A sorozat nagyon tetszik.. hétről hétre egyre várósabb.
Viszont egy kérdésem lenne: csak nekem nem egyértelmű, hogy ki akarta a rész elején Violet lábát megfogni az ágya alól?
Kötve hiszem, hogy Addy lett volna (nem is hasonlított az a kéz az övére szerintem :P), az égett pasas pedig ha jól tudom az élők táborát erősíti, így nem gondolom, hogy csak úgy odateleportálódott.. Lehet, hogy az alagsoros ‘szörny’ volt :P
(vagy csak egyszerűen nem figyeltem valahol?.. hmm)

igor - 2011. 11. 06. 11:13

Cyrill:
ENTERTAINMENT WEEKLY: Whose hands are that under the bed that reach out for Violet? Is that someone new? Or is that the infantata?
RYAN MURPHY: No it’s supposed to be Hayden who is in the house. The clue is the muddy hand.

Szóval Hayden volt az, a földes kezéről kellett volna felismerni.
Sok értelme nem volt a jelenetnek, inkább csak olcsó ijesztgetés, hiszen később már megint házon kívül van, Ben nyit neki ajtót.

Cyrill - 2011. 11. 06. 11:24

igor:
oh,tényleg.. köszönöm a választ :)

punyapapa - 2011. 11. 06. 11:42

Hayden az szellem már az elején egyértelműen kiderül amikor Ben és az égett arcú beszélnek és Ben azt mondja nincs a pavilon alatt mert 10 perce csöngetett be és akkor kérdezi az égett arcú h dühös volt és rájön h Ben nem jött rá mert a korlátolt világnézete nem engedi kéri is hogy ölje meg mert úgy visszajöhet kisérteni Bent.
Még egy bizonyiték
amikor Hayden és az égett arcú beszélnek akkor az égett arcú azt mondja a csajnak, hogy sajnálom amit magával tettem nem személyes volt

Marla - 2011. 11. 06. 15:24

Csatlakozom a eddigiekhez, ez a rész is nagyon jó volt. :)
A szellemek hazamenetele mindent vitt, na meg az a kis beszélgetés Quinto meg a cseléd között, olyan természetes volt, törődés a másikkal és beletörődés a helyzetükbe.
Amúgy szerintem Tate se ment vissza a házba, vagy igen?Bár szerintem úgy lesz mint Haydennel visszakerül és kész…az is érdekelne h Violet most rákérdez majd Tate-nél arra h Constance az anyja és miért nem mondta eddig vagy magában tartja?!És vajon Tate miért nem akart lefeküdni vele?Házon kívül erre nem lesz lehetősége jó ideig…
Jaj tényleg, a pompomlány a Awkward-os csaj volt?

jky: gondolom Tate is 34 éves lenne, feltéve h évfolyamtársak voltak (nekem így logikus)

bmb - 2011. 11. 06. 18:19

@Maria: nekem úgy tűnt, hogy Tate szeretett volna lefeküdni Violettel, de nem tudott — Violet odanyúl a nadrágjához, Tate elrántja a kezét, Violet megkérdezi Tate-et hogy esetleg meleg-e, Tate pedig magyarázkodni kezd, hogy nem de khm izé hát a gyógyszerek, nagyjából emiatt gondolom ezt :)

@igor: szerintem az a jelenet elsősorban azt jelzi, hogy violet észrevétlen megmentése továbbra is tate kedvenc hobbija — ez az előző rész végén néhányak szemében kétségesnek tűnhetett, hiszen most úgy állunk, hogy tate lehetséges jelölt a bőrbe öltözött faszi szerepére, aki pedig legutóbb fenyegetően állt violet mögött….

Marla - 2011. 11. 06. 19:12

bmb: köszi, valószínűleg túlgondolkodom a dolgot m vmi. mást sejtek mögötte csak olyan hiteltelen volt ez a magyarázkodás Tate részéről, de lehet nem kéne minden mögött vmi. mást sejtenem :)

DICKtator - 2011. 11. 06. 23:10

Az nekem is fura volt, hogy Tate nem feküdt le Violettel, amire persze lehetne magyarázat, hogy a szellemek nem szexelnek élőkkel, de a latexruhás azért elég rendesen megrakta Ben nejét, ami ezt cáfolni látszik. Talán a ház nem engedte neki, mert Violettel más a célja? De az is lehet, hogy Tate tudja, hogy annak milyen következményei lehetnek, ha szexelnek, és ezektől féltette… Az is érdekes, hogy Constance jelezte a lánynak, hogy majd ő is meg fog ám halni, ami kérdés, hogy utalás volt-e?

Violet szerepe egyébként a család életében is érdekes, mivel lényegében alig-alig van a szüleivel kapcsolata, azok inkább állandóan a saját kis problémáikkal vannak elfoglalva, nem meglepő, hogy kicsit zizzent lett a kiscsaj.

JD - 2011. 11. 06. 23:17

Nagyon jó volt a két Halloween-rész, jó sok választ kaptunk :)
A latexruhás szerintem nem Tate, annak nem látom sok értelmét. Lehetséges, hogy nem is konkrét személy, hanem valaminek a megtestesülése, mondjuk ő a ház gonosz szelleme vagy mi :)

igor - 2011. 11. 06. 23:45

Tate-ről tudjuk, hogy komoly mentális problémái voltak/vannak, ami okozhat impotenciát. Sőt, az anyjáról kiderült, hogy még ennyi idősen sem egy szüzike, az apja is félrekefélt, ki tudja, miket látott gyerekként.
A téma egyébként az első részben is előkerült, amikor kiderült, hogy nem szedi a Ben által felírt gyógyszereket, amikre most is hivatkozott. Akkor azt mondta, fél, hogy nem fog felállni.

DICKtator - 2011. 11. 07. 03:56

igor: A hozzászólásod első felében lehet valami, bár az elején épp arról beszélt Tate, hogyan fantáziálgat Violet-ről, amitől aztán ki is akadt Ben. Persze lehet, hogy egyfajta kompenzációként beszélt ilyenekről, amiért nem megy neki.
Gyógyszerek viszont aligha lehetnek a képben, mivel azóta már tudjuk, hogy Tate szellem, ilyen mivoltában pedig aligha szed bármit :D Tehát ha van valami problémája, azt tuti, hogy a valódi életéből hozta magával.

igor - 2011. 11. 07. 09:56

Igen, az első részt pont azért hoztam fel, hogy az is azt támasztja alá, hogy akut problémáról van szó, nem véletlenül említette Tate a dolgot.

Hunnenkoenig - 2011. 11. 07. 21:13

“De az is lehet, hogy Tate tudja, hogy annak milyen következményei lehetnek, ha szexelnek, és ezektől féltette… “

Tate valoszinüleg nem tudja, hogy szellem (sixth sense üdvözöl), hiszen nem ismerte fel az aldozatait es nem ertette miröl beszelnek.

A kepek amik mar az elsö resz(ek)ben is bevillantak neki es amiert pszichiaterhez jar, mert azt hiszi, hogy perverz fantaziak, valojaban az emlekei, de ezt ö nem tudja.

Viszont a sixth sense ota tudjuk, hogy a szellemek csak azt latjak, amit akarnak, tehat Tate egyszerüen a katolikus modszert veszi elö. Egyszerüen elsiklik azon dolgok felett, amik logikatlanok, illetve nem tud megmagyarazni.

Marla - 2011. 11. 08. 14:23

Hunnenkoenig: szerintem biztos h Tate tud róla h szellem m tudta h csak Halloween-kor lesz képes elhagyni a házat, ezért bólintott rá a dokinak h találkozzanak házon kívül meg Violet kedvében is csak ekkor tudott járni h elvigye randira a házon kívül, az h a mészárlásra nem emlékszik inkább poszttraumás dolog,amit már írtak mások is

extrax - 2011. 11. 09. 09:08

És az égetett arcú családjával mi van? Ők nem a házban égtek össze? Esetleg kórházban haltak meg? Csak mert ugye nem voltak ott Halloweenkor…

Marla - 2011. 11. 09. 16:56

Szerintem a házban haltak meg m a pasi úgy mesélte h őt kimentették a többi meg benn égett.De persze ki tudja…hazudhat is.
Sok mindenkit nem láttunk még (a pincében kísérlezető doki, Constance férje, meg gondolom még páran éltek ott az eddig megismert 3 sztorin kívül), mivel mégcsak pár rész ment le ráérnek behozni őket.

jky - 2011. 11. 10. 22:15

Nekem egyre gyanúsabb ez a feka rendőr…

floppsy - 2011. 11. 10. 22:25

A tegnapi rész nyitójelenete rendesen megviselt.

igor - 2011. 11. 10. 22:34

Úgy tűnik, nem egy életbiztosítás Ben betegének lenni, ez már a harmadik (vagy második, ahogy vesszük) volt, aki meghalt a kezelés alatt. Gondolom, nem véletlenül.
A “piggy man” szál elég érdekes volt, leginkáb vicces, főleg ahogy a végén a fickó meghal. Elég filler rész volt, nem nagyon haladtunk előre, nem jöttek új kérdések. Talán csak az, hogy mit jelenthet az “ők nem ismernek téged”, amit Violet nagyanyja mondott a halálos ágyán. Ha egyáltalán van jelentősége.

jky - 2011. 11. 10. 22:55

“Elég filler rész volt”

Nekem is ez az érzésem.. Tate megölte a diákokat, eddig is tudtuk. Kit érdekel 5-10 percen keresztül az, hogy mennyire féltek, mielőtt lelőtte őket?

Constance szál nekem uncsi.

A ‘Piggy man’ meg tényleg lol, egy kicsit olyan Nip/Tuck-os “paródia” feelingje volt.

Szóval tényleg, haladjuk má’!

floppsy - 2011. 11. 10. 23:37

Engem az is érdekelne, hogy Constance miért akarja annyira, hogy Tate “átmehessen a túlvilágra”, mert amikor a lánya halt meg, próbálta a kertbe húzni őt hogy vele maradjon a szelleme.

floppsy - 2011. 11. 10. 23:39

Illetve hogy az a gusztusos agy, amit Vivien egy büdös kérdés nélkül befalt, az vajon kié/mié volt?

DICKtator - 2011. 11. 11. 00:30

Én nem mondanám fillernek, haladt a történet tovább, kicsit ugyan a Halloween-i őrület után lassabban, de ha nem vezetik így le a Violetben lejátszódó folyamatokat, akkor az lenne a furcsa, hogy mindenféle fennakadás nélkül tovább haverkodik Tate-tel, vagy jönne, hogy milyen hülye, hogy nem gondol utána a dolgoknak. Szóval kellett ez, ha nem is volt elsöprő lendületű rész, és egy szálon haladt is, azt jól kifejtették.
Meglepetés valóban nem sok volt benne, Tate múltja is kiderült már, ahogy az is, hogy Viv hasában valami ördögi növekszik, ezekre inkább csak ráerősítettek most, hogy a hülye is felfogja :) Azért a nyers agy laza befalása ütött, még ki is tunkolta a tálat :D Ja, és a szülőkre sem lehet mondani, hogy csak úgy annyiban hagyták volna az elájult ultrahangos nőt, szépen utánamentek a dolognak. Nekem tetszik, hogy nem buták a szereplők, hanem életszerűen viselkednek, és a kétkedésük vagy a különös események feletti átsiklásuk is hihetően van ábrázolva. Ben megint hozta a formáját, úgy tűnik az átok rajta úgy mutatkozik meg, hogy a páciensei elhullanak (vagy eleve halottak ugye :P). Mikor Violet kiborulva berohant hozzá, akkor is kiérződött a reakciójából az a távoliság, meg nem értés, melynek falát a szakmai és tudományos ismeretei vonják köré. Tetszett az a jelenet, mert látszott, hogy mennyire nincsenek egy hullámhosszon a lányával – nem csoda, hogy az lassan beletörődött, hogy magának kell kezelnie a helyzetet. Mondjuk, amikor a néger fickó mondta, hogy Hayden eltűnt a kocsiból, akkor mintha Bennek is szöget ütött volna a fejében valami…
A latexruhást hiányoltam, és Constance sem árasztott el meglepetésekkel, nála is inkább az eddigi vonal erősítésére mentek rá, és nyilvánvalóvá tették azt is, hogy pontosan tisztában van vele, mi történik – a kérdés már csak az, hogy neki ez miért érdeke?

CyClotroniC - 2011. 11. 11. 23:59

“Nekem is ez az érzésem.. Tate megölte a diákokat, eddig is tudtuk. Kit érdekel 5-10 percen keresztül az, hogy mennyire féltek, mielőtt lelőtte őket?”

Hát nagyon nem értek egyet… A második epizódos ápolónős coldopen mellett magasan ez volt a legjobb epizódnyitás. Pont az hozza a creepységet, hogy nem beszél, nem válaszol, nem mond semmit, és senki se tudta, hogy miért kattant meg.

Engem továbbra is a baba-központúság érdekel a sorozatban. Szinte minden korábbi lakónál téma volt a gyerek, és Vivien se véletlenül esett teherbe, ami itt Constance-ék tervére utalhat. A kérdés, hogy mire kell nekik. Amolyan áldozat a háznak, és ezért maradhatnak itt szellemként, vagy ezáltal születnek esetleg újjá, vagy mi? Vagy csak simán egy Rosemary’s baby kifutása lesz a dolognak?

Eric Stonestreet pedig nekem meglepetés jelenés volt az epizódban, valahogy az ő vendégszereplése eddig kimaradt, de nagyon jó drámai szerepben is a csávó.

CyClotroniC - 2011. 11. 12. 00:54

Amúgy ha a nő ‘patákat’ említett, és amúgyis piggy manes rész volt, nem lehet nem arra gondolni, hogy valami köze lesz a szárnyasdisznót fabrikáló őslakos orvoshoz.

Shawn - 2011. 11. 12. 06:29

A cold open ütött. Ez is megtörtént eset, kb teljesen így mészárolt le egy amcsi diák jópár társát.
Abban bízom, hogy a babadolog nem a Rosemary’s baby csattanóját kopizza majd…
Ami számomra kicsit megalapozatlanul jött, az az hogy Violet tudomást szerzett a szellemek létezéséről. Persze ennek is el kellet jönnie, csak picit kilógott a sztoriból.

Hunnenkoenig - 2011. 11. 13. 22:30

Nagyon nagy resz volt.

Kaptunk valaszokat es szerintem haladtunk elöre.

Nem kell mindig kerdeseknek lenniük ahhoz, hogy elörehaladjona sztori.

Karakterepites volt ezerrel. Föleg a kiscsaj karaktere epült.

Amugy pedig ugye, hogy ugye!? Tate nem tudja, hogy halott. Viragokat az öltözöbe kerem :-P

Imadom ezt a sorozatot.

CyClotroniC - 2011. 11. 13. 22:56

Szerintem az tök egyértelmű volt, hogy Tate nem vágja, hogy halott, egyszerűen sütött a jeleneteiről, és hát a színész is jól hozta az egészet.

Falchuk és Murphy nagyon nagyot alkotott most ezzel szerintem, én a pilot előtt, messze nem számítottam ilyen szintű kompaktságra és összetettségre, sokkal inkább a mindfuckra számítottam én is, de ez átgondoltabb és mélyebb lett.

Azzal meg egyetértek, hogy ez egy nagyon jó rész volt, sőt az eddigi egyik legfontosabb is, mert Violet, Tate és a terhességes sztori is sokat épült.

Az meg külön meglepett, hogy mindenki előjött a randomsággal és a klisékkel a pilotnál, pedig szerintem nagyon kevés ilyen jófajta thriller-dráma készült az elmúlt jó pár évben, filmeket is beleértve.

Desperate HOUSEwife - 2011. 11. 13. 23:55

Hú, ez a mostani nagyot ütött a Tate sztorival. Legjobb flashback jelenetek voltak, ahogy szinte maximálisan lejátszották a Columbine mészárlás történetét, csak itt ugye az a durva, hogy megismertük előtte már azt, aki ezt elkövette, és akármilyen creepy is volt, Tate nem tűnt negatív figurának. Így a Violet-szál is sokat erősödött, számára most nagyon sok minden kiderült, érdekes lesz innen a dolog.

Hunnenkoenig - 2011. 11. 14. 00:51

@CyClotroniC: ja ilyenkor mar könnyü rafogni, hogy neked egyertelmü volt.
Miert nem akkor mondtad, amikor tema volt?

CyClotroniC - 2011. 11. 14. 12:44

Hunnenkoenig: Mikor volt ez egyáltalán téma, most tényleg :D Régen még azon volt vita talán, hogy valaki szerint Tate él, de szerintem a Halloween rész óta már minden kételkedőnek baromira világos, hogy Tate halott és nem vágja, mert minden tette és a viselkedése is erre utal. Így utólag visszanézve te leírtad ezt egyszer és egyetlen ember írta rá, hogy szerinte nem így van, szóval nem érzem, hogy ez nagyon téma lett volna, főleg a Halloween rész. De amúgy mindegy, amúgysem ‘verseny’ ez.

Ha már tippelgetünk, akkor inkább az érdekel, hogy szerintetek Constance-nak mi a terve a családdal, mert van neki, ki a latexes csávó, mi növekszik a hasban, miért játszanak a ház életében ilyen jelentőségű szerepet a babák.

De akkor leírok pár tippet, hogy utólag ne legyen vita :D

Míg nem jött elő a Rosemary aspektus a patákkal, simán arra gondoltam, hogy Tatet akarja visszareinkarnálné az új gyerek életenergiájával valahogy az élők közé, DE így pár sokkal érdekesebb, hogy a pata nem az ördögre utalhat, hanem yugye a disznóra, az eredeti orvos csávó pedig szárnyas-disznókat Frankeinsteinkedett össze korábban, és nyilván lehet, hogy a pince szörnycsemetéje is azért torzszülött, mert megpróbálta összerakni a gyerekét a testrészekből, de nem sikerült neki, vagy ha sikerült is, akkor annyira undorító teremtmény lett, hogy újra végzett vele inkább. Akit még várok, hogy valamikor előjöjjön, mert érdekes lenne, az Constance korábbi férje, akit ugye a ház területén gyilkolt le. Mi van, ha ő a latexember, aki így gyakorlatilag, mint Tate apja (ha ő volt az apja), csinálhatna egy Tate 2.0-t :D

Marla - 2011. 11. 14. 16:21

Nagyon jó rész volt, már vártam h megmutassák mi volt Tate-el.
Piggy man sztori vége, az kész. :)
DICKtator: egyetértek szerintem is rá kellett áldozni az időt Violetre, gyakorlatilag most ő az egyetlen aki kicsit átlátja h hol vannak és mi zajlik körülöttük m apu ugye se lát se hall, anyu meg a nyers hús evős részekből következtetve a ház és a benne növekvő élet hatása alatt van már…
Ha pedig már elméletek: patás dolog a hasban, én inkább az ördögös verzió felé hajlok, gondolok itt a sztorira amit a csaj mesél Violetnek a medencénél, míg a disznós dolog inkább félrevezetés.Persze aztán lehet h pont fordítva vezetnek félre vagy bejön egy harmadik megoldás. :)
Az is érdekel még h vajon Constance most hogyan akarja felhasználni Violetet és oké Tate nincs képben h szellem, de ez engem zavar. Annyira zavarodott lenne h fel se tűnik neki h az anyja már nem lakik ott ahol laktak, lát egy csomó dolgot, szellemet, nem mehet sehova (bár azt tudta h Halloweenkor elmehet) stb. Hajlok arra h később az írók húznak egy nagyot, “leomlik a fal” Tate elméjében és üdvözölhetjük a badass oldalát.Mondjuk már akkor sem volt gyenge mikor Violet iskolatársát levitte a pincébe. :S Na mindegy bármit is csinálnak kedvenc karakterem marad. :)

igor - 2011. 11. 14. 16:37

A babával az lehet a helyzet, mint Moirával: van, aki belelát a lelkébe, az látja “ördögnek”, más számára pedig teljesen normális. Az ápolónő, aki először vizsgálta, valószínűleg vallásos lehet (hacsak nem a látottak hatására tért meg), talán emiatt látta a gonosz énjét.

CyClotroniC - 2011. 11. 14. 17:37

Az ördögös verziót csak azért vetném el, mert olcsó végkifejlete lenne az eddigi építkezésnek, és teljesen Rosemary’s Baby. Mondjuk az tanulságos, hogy eddig voltak már olyan lakók, akik kényszeresen gyereket akartak, és ugye olyan is, aki inkább felgyújtotta őket. Remélem, hogy ezek nem véletlenek, hanem reflekciók az eredeti családra, ahol apuka azon görcsölt egy csomót, hogy hozza vissza a gyerekét, majd feltehetőleg (ha sikerült neki egyáltalán) meg is szabadult a torzszülöttől. Legalábbis ebben lenne valami szimbolizmus legalább…

Desperate HOUSEwife - 2011. 11. 14. 18:24

Az is érdekes lehet még, ami történik Ben pácienseivel. Már 2 alkalommal nagyob hangsúlyt kaptak, és mindkét alkalommal az történt, hogy a legnagyobb félelmük okozta a végzetüket: a csaj, amelyik attól félt, hogy kettévágják, most meg a pasi, aki attól, hogy ha mondogatja a tükörbe, hogy hey piggy piggy…, meggyilkolják. És ezek a terápiás beszélgetések a Házban voltak, szóval ki tudja, mekkora hatása van a Háznak az eseményekre. (ld.még Tate, róla is azt mondta Constance, hogy a Ház változtatta meg)

DICKtator - 2011. 11. 15. 00:04

Desperate HOUSEwife: A harmadik páciens is simán beleillik a képbe, aki azért ment el Benhez, mert a férje figyelmét akarta magára vonni, de nem ment neki, aztán Ben sem figyelt rá, olyannyira nem, hogy hagyta, hogy öngyilkos legyen. Sőt továbbmehetünk, mert Tate is ugyanebben a cipőben jár, csak nála inverz az eset, azt hiszi, hogy még nem követte el, de már elkövette azt, amitől tart. Aki felkeresi Bent a házban, annak a legnagyobb félelme válik valóra utána, ez tulajdonképpen mostanra szabályszerűvé vált. Nehéz lesz így kialakítani egy stabil ügyfélkört… :P

igor - 2011. 11. 15. 09:33

A legelső csaj talán kicsit kilóg a sorból, hiszen (szerintem) ő csak azért ment el Benhez, hogy terepszemlét tartson. A félbevágós álmot lehet, hogy csak kitalálta, nem valódi félelme. Más részről viszont éppen ő illik legjobban a sorba, hiszen egyedül ő halt meg a házban, márpedig az biztosnak tűnik, hogy a Ház csak a házban irányítja a dolgokat, tehát a másik kettő haláláért nem lehet felelős.
Egyébként én arra tippelek, hogy ezek csak kis groteszk mellékszálak. Az eddigiek alapján szerintem nem passzol a történetbe, hogy őket is a ház ölte meg.
Aztán majd kiderül persze.

jky - 2011. 11. 17. 18:49

Fú de beteg rész volt ez megint :) És végre megint szerepelt a fiatal Moira. Szegény örmény csóka élete kicsit rosszul végződött. :)

igor - 2011. 11. 17. 20:13

Már korábban is volt rá utalás, de most kapott nagyobb hangsúlyt, hogy Moira azt hiszi, azért ragadt a házban, mert a kertben van eltemetve a hullája. Ezt miért gondolhatja? Tele van a ház szellemekkel, és egyikük teste sem a házban vagy a telken van eltemetve, tehát nem ez tartja ott őket.
Conastance férjét nagyon jegelik, pedig biztosan lesz valami szerepe. Azt mondja Murphy, hogy a 9. részben sok minden kiderül majd Contance-ról.

zedtheant - 2011. 11. 17. 20:50

jó rész volt nagyon és az a gyanúm, hogy falchuk miatt, aki írta…

floppsy - 2011. 11. 17. 21:17

Én úgy emlékszem, hogy mikor Ben szeretőjét elásták a kertben, a gödörben ott volt Moira is… vagy az nem ő volt?

Ez az ikres dolog kicsit furcsa… most bejátszák, hogy az egyik iker Bentől, a másik meg a latexruhástól van? :)

CyClotroniC - 2011. 11. 17. 21:45

floppsy: Biztos hogy ő volt, a csipkegallérról fel lehet ismerni.

Hát sokkal nem jutottunk előrébb ezzel a résszel, de legalább beigazolódott az eredeti gyereket érintő sejtésem, aki így már egyre biztosabb, hogy ő a pince szörnye :P Jessica Lange szerintem feliratkozik majd az Emmy versenyre, mert részről részre olyat alakít, hogy beszarás. Ja és örültem az utolsó jelenetnek, pont itt volt az ideje kezdjen felnyílni a lakók szeme. Amúgy Falchuk és Murphy itt nagyon jól eltalálta a tempót. Nem sietünk túlságosan előre, nem mindent a legvégére hagynak, szép stabilan kavarognak az események. Thumbs up nekik!

igor - 2011. 11. 17. 22:21

Nem Moira IS, hanem csak ő. Visszanéztem a jelenetet, és csak egy test látszik. Ezért is mondtam, hogy nagyon rejtegetik Constance férjét.

jky - 2011. 11. 17. 22:23

De ez a kiscsaj sem épeszű, tudja már 100%-ra, hogy vannak szellemek, egyikbe szerelmes, plusz a padláson is van egy torzszülött szellem, és baszki tök nyugodtan éldegél tovább… Ezek után nem hogy csak nem laknék ott, de még a városból is elköltöznék. Nekem ez egy kicsit abszurd, ennyire egy depis tini sem lehet hülye.

minase - 2011. 11. 18. 01:14

Constance-nak elvileg még mindíg van egy további gyereke, aki eddig nem tűnt fel. Gondolom/remélem arra is sor kerül még. A leláncolt elég súlytalan eddig. Nekem ez csak annyit mondott, hogy több minden köti a házhoz. Illetve ez érdekes volt, hogy Constance-t felelősségre vonták hanyagságért (Tate bűnténye kapcsán, gondolom) és ez után utasította a férjét valamire, ami úgy tűnik, hogy a torz gyerek megölése, de itt nem látom az összefüggést. Esetleg valaki?

Moira karaktere iszonyat jó. Nagyon jól sikerült az átjátszás a két színész között. Mozdulatok, szűkszavúság. Mindkét verziónál másképp, de mégis szinkronban.

Kíváncsivá tett, hogy mit rakott össze a doki. Azt hittem, ez a régebbi összevarrós jelenetnél ez már lezárult, így ez elég kellemes meglepetés volt.

Rész végi cliffhanger ütött rendesen. Kábé itt lenne az ideje, a szereplők szemfelnyitásának.

jky: szerintem így működik a ház, befolyásolja a lakókat. Ebben az esetben Tate-en keresztül Violet-et. Amikor először rájött a netről, mondta volna az anyjának, csak pont nem volt ott, aztán meg Tate karolta fel.

floppsy - 2011. 11. 18. 02:27

Bizony. Kezdhetik rágravírozni Jessica Lange nevét arra az Emmy-díjra.

Heisenberg - 2011. 11. 18. 06:35

minase: Nem hiszem, hogy csak Tate bűnténye miatt akarták elvenni tőle, mert azért mégis csak láncon volt a padláson :)

igor - 2011. 11. 18. 08:59

minase:
nem a férjét utasította, hanem az égett arcú Larry-t, aki – mint később kiderül – a szeretője. És nem Tate miatt, hiszen azt mondja, hogy “el fogják tőlem venni”, “intézetbe zárják”, stb, tehát a sérült gyerekről beszél. Azt is mondja, hogy a gyerek szenved, ha nincs vele. (ami persze elég furcsa kijelentés látva, hogy láncon tartja, de mindegy:) ) Szóval gondolom azért öleti meg a srácot, hogy ne kelljen intézetben szenvednie.
Ami érdekes a dologban, hogy nem a saját padlásán tartja a gyereket, hanem a Házban, ahol ebben az időben már Larry-ék laknak.

Hunnenkoenig - 2011. 11. 18. 17:23

Abszolute nem biztos, hogy Larry-ek laknak a hazban amikor megöli a gyereket.

1994-ben ölte meg, de azt nem tudjuk, mikor laktak ott. Talan egy korabbi epizodban emlitik, mikor egett meg a csaladja, de nem emlekszem ra.

Nem tudjuk Constance miert költözött el a hazbol es nem tudjuk, hogyan ismerte meg Larry-t.

Lehet, hogy amikor Constance-nek ki kellett költöznie es mar regen ismerte Larry-t, ö vette ra, hogy vegye meg a hazat, hogy be tudjon jarni szabadon.

Amig ezeket az apro de fontos reszleteket nem ismerjük, nem jelenthetünk ki semmit hatarozottan.

Nem hiszem, hogy az irok akkora hibat vetenenek, hogy összekeverjek a timelinet es ne tudjak ki mikor lakott ott.

Heisenberg - 2011. 11. 18. 17:36

Szerintem akkor még Constance-ék laktak ott, mert a mostani cold open is 1994-ből volt és Tate is akkor halt meg, akkor pedig még tuti ők laktak ott.

igor - 2011. 11. 18. 21:18

A Tate-féle mészárlás lehetett 94 elején, Constance utána elköltözött, Larry-ék pedig beköltöztek. Szóval megoldható.
Nyilván ekkorát nem tévednek a készítők, biztosan van valami magyarázata a dolognak.
Ja, most jut eszembe, Murphy az eheti EW-s interjúban el is árulja, hogy Larry körül még van valami kavarás, nem úgy történt a tűz, ahogy most láttuk.

igor - 2011. 11. 18. 22:26

Egy kis összefoglaló a Ház múltjáról, az eddigi halálesetekről:
http://io9.com/5860653/lets-count-all-the-oversexed-ghosts-crammed-into-american-horror-story

Cassie - 2011. 11. 18. 22:43

emberek,a Larryék nem laktak a házban..ők csak a közelben laktak,de jóba voltak a melegekkel akik akkor ott laktak..

Hunnenkoenig - 2011. 11. 19. 10:49

@Cassie: ezt honnan veszed?
Elegge egyertelmüen azt sugalljak minden jelenettel es dialogussal, hogy Larry is a hazban lakott.

Panna - 2011. 11. 19. 11:06

Csak egy megjegyzés:
Az csak véletlen lenne, hogy Tate állandóan Kurt Cobaint emlegeti és 94-ben gyilkolt, amikor Kurt meghalt?

Shawn - 2011. 11. 19. 13:58

Cassie, Larryék 94 körül laktak a házban, a meleg pár pedig 2010-ben, ők voltak az utolsó lakók Harmonék előtt. Tehát Larry nem volt jóban a melegekkel. A két srác megvette a házat, felújították, de ottragadtak a válság miatt, aztán eljött értük a latexruhás.

Amennyire tudom, a következő rész a Rubber Manről fog szólni.

punyapaps - 2011. 11. 19. 20:22

Nekem úgy tűnt, hogy a legutóbbi rész elején az égett arcú van és ő beszélt Constance-al.
Cassie:
többször is utaltak rá elég egyértelműen h Larryék laktak a házban ezt ő maga is mondta csak az nem egyértelmű, hogy mi történt :) de ez is kiderül
az epizód meg a szokásos kibaszott jó színvonalat hozta sztem :)
főleg a rész vége amikor anyuci meglátta a fényképet
de kezd azaz érzésem lenni h végig kéne nézni mégegyszer mert egyre biztosabb vagyok benne, hogy rengeteg kis apró utalás van összefüggésekre :)
Panna nem hülyeség amit írtál lehet hogy összefügg

Cassie - 2011. 11. 19. 22:30

@Shawn @punyapaps @Hunnenkoenig igen már rájöttem bocsi.

DICKtator - 2011. 11. 20. 02:31

Violet már vágja a dolgokat, talán most Viv számára is leesett a cliffhanger során, hogy hol is élnek, már egyedül csak Ben az, aki áltatja magát és pszichomókuskodik szorgalmasan, meg azt hiszi, hogy Larry nem is ölte meg Haydent, és ezt szépen be is magyarázza magának…
Egyébként amikor a lányának előadta, hogy a depresszió tüneteit véli felfedezni rajta, az is annyira illett a karakterhez, aztán csodálkozik, hogy miért távolodtak el egymástól. Ben is egy olyan fickó, aki mások baján igyekszik segíteni szakértőként, de a magáén nem tud. Viv-vel sem csoda, hogy rossz a kapcsolatuk, ha jól emlékszem őt is el akarta küldeni pszichológushoz :D
Tetszik ahogy fel van építve a családon belüli feszültség.

CyClotroniC - 2011. 11. 20. 13:00

Igazából nekem tetszett volna az is, ha pl Larry a latexember, mert ugye megintcsak szimbolizmus, hogy a fekete gumi, az égési sérülésekre, és a szenesedésre utalhat, plusz nyilván így ismerni fel a legkevésbé, de valahogy mintha izmosabb felépítésű lenne RubberMan. Larry meg notórius hazudozó, így azt se vehetjük biztosnak, amit a gyerekei felgyújtásáról mesélt, ahogy azt se, amit a feleségével kapcsolatban. Mindenesetre, ha egy régebbi szál, mint a melegeké, akkor beleférne a RubberMan dolog a Larry-szálba, mert ugye minden eszközzel vissza akarja kapni a házat. A timelineokat én mondjuk sose figyeltem eddig, az összesfüggések jobban érdekelt, mint az időrendiség, de majd újranézem :D

Daneee - 2011. 11. 20. 19:02

Latexman kizárt, hogy Larry, már csak a kéztartása miatt sem lehet ő.

Raoul - 2011. 11. 20. 23:41

Jaja, Larry-nek van az a jellegzetes kéztartása és járása, ami miatt szerintem sem lehet ő a Latex ruhás fickó.
Szerintem a latex ruhás a melegektől indulhatott, mert ha jól emlékszem régebbi flashback-ben nem szerepelt. Úgy vélem, hogy valami megtestesült vágy vagy düh, vagy ilyesmi lehet. És talán mindig az van benne, akiből kiindulnak ezek az érzések. Bár ez így nagyon átvitt és megfoghatatlan lenne, de nem tartom lehetetlennek.
Másik ötletem, hogy a háznak valamiféle megtestesülése, bár ez sem sokkal megfoghatóbb, mint az előző verzióm. Azt viszont kétlem, hogy egy élő lenne benne.
De ez ugyebár csak ötletelgetés, aztán hátha bejön. :) A következő részből csak kiderül. :D

CyClotroniC - 2011. 11. 20. 23:59

Hát sok lehetőség nincs, még Constance férje tetszene a leginkább, de ott az eredeti őrült orvos is, Tate, és… kb ennyi, ha Larryt elvetjük :P A melegeket érezném a legelcsépeltebbnek, annak a verziónak nem örülnék személyszerint.

CyClotroniC - 2011. 11. 21. 00:02

Vagy még az lenne egy beteg dolog, ha az összeeszkábált gyerek merészkedne így az emberek közé, aki pontosan azért hordja ezt a ruhát, mert mocskosul undorítóan néz ki, és ha ő termékenyít meg valakit, akkor az aztán tényleg valami durva torzszülött lehet. ;D

Szóval én valami ilyesmiben reménykedem inkább, mint egy sima ‘maszkos gyilkosnak’.

Merennis - 2011. 11. 21. 01:04

Jéézusom. Na az fincsi lenne : D Illene a sztoriba, nekem megfelelne. Viszont ellene szól h nem hiszem h összeeszkábáltan lehetne ilyen alakja/tartása/mozgása stb. De az ötlet tetszik : D
Annak viszont nem örülnék ha csak egy random szereplő lenne akivel még sosem találkoztunk.. Remélem vmi beteg megoldásuk lesz rá :]

Attika - 2011. 11. 21. 18:04

Remélem, hogy nem a melegekkel lesz kapcsolatban, bár nagyon úgy néz ki, legalábbis az előzetes alapján. Én leginkább Constance férjére tippelek.

mrfaktor - 2011. 11. 22. 19:12

Nem gondolom, hogy a melegekhez van köze, ugyanis a latex ruhás ember ölte meg őket.
Egyébként nem nagyon pörög a fórum. Nézi egyáltalán még valaki? :)
Új részkritikák sincsenek, pedig ez a sorozat megérdemelné.

winnie - 2011. 11. 22. 20:24

“Új részkritikák sincsenek, pedig ez a sorozat megérdemelné.”

sajnos 3 hete alig van időm sorozatot nézni:)

Merennis - 2011. 11. 22. 21:18

Naná h nézem, sőt szoktatom is rá a népet :]

Most egyébként azon gondolkodom, h Constance és Moira tudja-e h szörnybébi(k ?) növekszik Vivien hasában vagy tulajdonképpen akaratukon kívül segítik h megszülessen az a vmi? Mert mondjuk nekik egy normális babára lenne szükségük akármiért is akarják annyira, ez meg a ház kicseszése velük h ‘babát akartok? nesztek itt van de ez is az enyém haha’.
Ha évadzáróba szánják a szülést, ezzel pl simán nyitva lehet hagyni a kérdést a 2. évadra is, mindenki jól meglepődne, aztán kereshetnék az új kiutat a házból vagy akármit is akarnak pontosan elérni..
Mondjuk ez ellen szól talán az, h ilyen csodás dolgokkal etetik Vivient, egy normális gyerekkel miért lenne szüksége rá?

“most bejátszák, hogy az egyik iker Bentől, a másik meg a latexruhástól van? :)”
Egyébként ezzel simán lehetne játszani, az egyik normális lenne, a másik vmi szörnyike : D Aztán ha már ennyi beteg gyerek van a sorozatban ők mondjuk lehetnének sziámi ikrek. Na az így érdekes lenne sztem.

Én - 2011. 11. 22. 22:18

Lehet hülye kérdés, de az első rész után hanyagoltam, valahogy nem hiányzott. Megéri folytatni??

CyClotroniC - 2011. 11. 22. 23:56

Én: Szerintem igen, ha a véletlenszerűség, szaggatottság és ijesztegetés tartott volna vissza esetleg, mert mélyebb lett, összefüggőbb, inkább psycho-thriller, mint horror. Nekem baromira bejön, de a héten dobok is róla pont egy olyan írást, ami az AHS-t félretevőknek, bizonytalanoknak szól majd, tehát egy amolyan spoilermentes ajánlót az eddigi epizódok tükrében.

Shawn - 2011. 11. 23. 05:55

@Én:

meg.

DICKtator - 2011. 11. 23. 11:44

Merennis: Ők biztos tudnak valamit, egy egészséges, normális magzat anyjával nem éppen nyers agyat szokás etetni…

manor - 2011. 11. 23. 11:47

Úgy rémlik, pár résszel ezelőtt Murphy azt nyilatkozta, hogy Constance-ék nem tudnak arról, mi nő Viv hasában.

Én - 2011. 11. 23. 12:37

Köszi:) Akkor belekezdek:)

Hunnenkoenig - 2011. 11. 23. 19:24

@En: szamomra a legjobb sorozat pillanatnyilag es a LOST utodja nalam. Mindfuck ezerrel. Drama menyorszag.

m minnifield - 2011. 11. 23. 20:08

Én:
bátran, az első rész után az operatőr és a vágó lejött a szerről :)

zoofi - 2011. 11. 23. 21:19

az első két rész után nem voltam benne biztos, hogy folytatnom kéne, de a harmadik után alig vártam a következő epizódot. szerintem az egyik legjobb sorozat a kategóriájában, a The Fades mellett az idei legjobb.
szerintem gyerekek kapcsán az lehet az érdekes, hogy mi van, ha az egyik valóban Bené, a másik meg Latexman származéka? az is érdekel, hogy most, hogy Viv kapcsol, hogy szellemeket lát – vajon kikkel kapcsolatban jön rá, hogy azok? mindenki lelepleződik előtte, vagy tippelgetni fog és rengeteg lesz a pánik? :) remélem amíg ötlet van, addig folytatódik a sorozat, mert nagyon tetszik, hiába a klisés alapötlet.

CyClotroniC - 2011. 11. 24. 10:18

Kisebb csalódás volt számomra RubberMan, mert a legeslegegyértelműbb húzást választották, amit az emberek 90%-a tippelt, talán az indok volt az, ami pár embert meglephetett, de nehezen lehet hinni Murphynek, hogy hííí meg húúú, senki se találta el, hogy ki lesz az, pedig, az első epizódok alatt nem is igen lehetett másra tippelni.

Most nem azért, de mennyivel jobb lett volna, ha az eredeti gyerek, aki torzszülöttként a világra jött, rubbermanként vicceskedik a házban, kinyírja a melegeket mondjuk azért, mert őket nem igen tudja megtermékenyíteni, ellenben minden női lakóval így tesz. Pl vicces csavar lehetett volna, ha Constance is így szülte volna meg a gyerekeit, és ezért lett volna az összes olyan, amilyen, és ezért hitte magát elátkozottnak.

Mindenesetre Connie nagyot hozott ebben a részben színészileg, szóval ezt ő is vígan beadhatja az akadémiának. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesznek ott a jelöltek között ezzel a szokatlan darabbal, mert nagyon megérdemelnék, és hát az FX-en van példa elismerésre (Justified, Rescue Me), míg például a SoA-t leszarják, és kicsit eltávolodva az adótól a Tremet is. Pedig az AHS-nek simán lenne keresnivalója a díjátadón a női alakításaival.

igor - 2011. 11. 24. 14:21

Nekem is csalódás a búvárember személye. És akkor úgy tűnik, az az elmélet is kuka, hogy a Háznak lenne szüksége a babára. Tate megsajnálja Norát, és csinál neki egy gyereket… hát, nem tudom.
Ahhoz képest, hogy hány szellem él a házban, nem nagyon dolgoznak össze, nincs egy központi erő, ami irányítsa őket. Jelenleg úgy néz ki, nem is tudják, hogyan szabadulhatnának ki innen.
Nekem továbbra is gyanús az ingatlanos Marcy. Amikor kitette az “sold” táblát, elég aggódó fejet vágott, mintha tudná, hogy valami történni fog.

Johnny - 2011. 11. 24. 15:03

Számomra is nagy csalódás volt az egész, már a latex ruhás férfi kiléte. Amúgy az eredeti gyerek ha jól tudom nem torzszülöttként jött világra, hanem elrabolta vki és feldarabolta, az őrült sebész apuka meg összerakta úgy, hogy a másik lányuk szívét használta fel. Tate nekem már kicsit sok, ideje lenne már ismét annak, hogy kezdjék el adagolni a kérdéseket, mert bár tényleg szimpatikus, hogy más sorozatokkal ellentétben itt tényleg kapunk válaszokat, ha nincs rejtély nincs mi vonzza a nézőt a következő részhez is. A sorozat fő erőssége a morbidság és az, hogy szabadon kezelnek olyan dolgokat, amik a való életben tabu témák. Remélem a következő részekben ötletesebb cliffhangerekkel állnak elő az írók, bár az évad végéig már maradok.

CyClotroniC - 2011. 11. 24. 17:43

Johnny: Persze, hogy nem torzszülött volt, de mikor összerakták az lett, aztán anyuka nem bírta tovább a dolgot.

Azért szerintem akadnak kérdések:

– Minek köszönhető, hogy ez a furcsa ittmaradós szabály él a háznál?
(valszeg erre nem kapunk választ)
– Mit fog csinálni Tate, ha megtudja, hogy halott?
(Constance ellen fordul, megöli Violetet, hogy örökre velemaradjon?)
– Constance-nek mi a terve a gyerekkel?
(Jön Tate 2.0? Nagymama akar lenni? ;D)
– Eleve milyen lesz a gyerek?

Ja és érdekes játék lenne, ha Violet, a nagy iskolakerülő, időközben túlzásba vinni az érnyiszálást, és egyszer belehalna, de így kb ő se fogná fel, meg a szülők se. Persze húzós fordulat kiírni egy főbb szereplőt, de azért komoly lenne. Mikor most mondták, hogy egy ideje nem volt suliban azonnal ez ugrott be, de mivel jár az összevagdalt arcú csajhoz, a medencés-koripályához, így sajnos ez egyelőre nem játszik.

Raoul - 2011. 11. 24. 18:10

Az lehet, hogy sokan arra gondoltak első körben, akiről kiderült, hogy ő a latex-ruhás, de senki nem tudott volna mondani egy épkézláb indokot, hogy miért is tette azt, amit. És ez viszont szerintem baromi jó volt, mert erre az indokra szerintem kevesen gondoltak. Természetesen én se. Pedig nagyon kézen fekvő, így utólag belegondolva.
Szerintem épp az lett volna a sablonszerű, hogy a ház miatt kellenek a gyerekek, ez így tényleg eredeti.
Amúgy vannak még kérdések azért.

[Spoiler]

Például, hogy a ház miért tartja ott a halottakat? Moira miért nem mindenki szemében olyan fiatal, mint halálakor? Mi szállta meg Bent az első részben, amikor tüzeskedett? Milyen patákat láthatott az ápolónő a monitoron? Constance miért költözött el a házból annak idején? Larry új sztorijában vajon több igazság van-e mint az elsőben? Mi lesz akkor, ha egy szellem végre megkapja azt, amire vágyik? Mi lesz Vivien terhességével a házon kívül? (Lévén mindig rosszul volt, amíg haza nem ment.) Mi van Constance negyedik gyerekével? Hirtelen ennyi.
És vajon rendezői figyelmetlenség lehet, hogy az ominózus mikrós eset óta nyoma sincs a kutyának? Mármint… egyszer láttuk a rész végén és azóta semmi hír felőle.

Daneee - 2011. 11. 24. 20:01

Nekem tetszett a megoldás. Ahogy észrevettem a szellemek nem öregednek, így a baba ki volt lőve. ( Kivéve Moreira, ennek a megoldására kíváncsi leszek… )

igor - 2011. 11. 24. 21:06

Moira “kétarcúságára” már volt egy magyarázat a 3. részben, amikor ki akarták rúgni. Akkor azt mondta, hogy a férfiak azt látják, amit akarnak, a nők viszont az ember igazi énjét. Szóval a férfiak számára csak egy vonzó nő, aki a vágyaiknak megfelelően viselkedik, a nők viszont a személyiségének megfelelő külsőben látják.

Raoul - 2011. 11. 24. 21:54

Emlékszem, mikor ezt mondta, de akkor átfogalmazom. Engem az érdekel, hogy miért csak őt látják így. Hiszen ott van Nora is pl. Őt mégse látja senki vén csoroszlyának. :D Szóval véleményem szerint e mögött több van.

igor - 2011. 11. 24. 22:39

Talán ez a büntetése azért, mert félrelépett egy nős férfival.

Hunnenkoenig - 2011. 11. 24. 23:07

“az őrült sebész apuka meg összerakta úgy, hogy a másik lányuk szívét használta fel.”

Tessek?
Vagy a felirat volt szar, vagy az angolod hagy meg kivannivalot maga utan.

Nem volt masik lanyuk.

Az egyik lany szivet hasznalta, aki jött terhessegmegszakitasra.

Kivancsi lennek, nehany ember milyen sztorit rak össze maganak teves informaciok alapjan egyes sorozatoknal :-P

De nem baj, majd “elmegyünk hollandiaba” :-P

Hunnenkoenig - 2011. 11. 24. 23:11

Ez a resz kicsit gyengecske volt.
Logikatlansagok is voltak benne rendesen.

Föleg, hogy anyunak elmondjak konkretan, hogy szellemek vannak a hazban es ugy tünik el is hiszi, hiszen menekülne es meg mindig jobb magyarazat a furcsasagokra, mint az alternativa, hogy begolyozott, de aztan furcsa modon hirtelen palfordulason esik at es mindent valodinak hisz, amit lat, ezzel valoban bolond latszatat keltve.

Desperate HOUSEwife - 2011. 11. 24. 23:40

Moirára tényleg más szabályok érvényesek, talán, mert ő a Ház területén is van eltemetve? Talán ez lehet a különbség, akivel még ez a helyzetm az Hayden, de ő még friss szellem. Moiránál amúgy nem csak az öregég érdekes, hanem az is, hogy fiatal verziójában sértetlen, szóval nem látszik a lőtt seb a szemén, mint mondjuk a diákoknak, akiket Tate lelőtt. A szellemeken látszanak a külsérelmi nyomok, de Moria vagy sértetlen dögös fiatal csaj, vagy felemás szemű öreglány, de egyik változatában sem úgy néz ki, mint a halála állapotában. És vajon Tate mellkasán miért nem látszanak a lőtt sebek? A meleg pár ha fel van öltözve, még el tudja rejteni a lőtt sebeket meg a szúrásokat, de Tate Violet előtt nem tudná elrejteni. Kezdek én is afelé a teória felé tendálni, hogy van Tate-nek egy ikertestvére. Mindenképpem van egy erős kettősség vele kapcsolatban, én skizofréniára gondoltam először, vagy az is lehet, hogy a szellemek tudják változtatni a külsejüket, ahogy láthatatlanná is tudnak válni?

DICKtator - 2011. 11. 25. 10:53

Kezdő szellemként Hayden is elég rozoga volt, aztán ebben a részben meg teljesen sértetlen. Valószínűleg tudnak alakot váltani bizonyos keretek között.

Egyébként a rubberman feloldása tényleg érdekes. Nekem az nem áll össze, hogy Violet-tel nem fekszik le Tate, de az anyját simán teherbe ejti. Meg nagyon sok további kérdést is felvet ez a megoldás, sok közülük már el is hangzott. Alapvetően a szellemek viszonyrendszere meg céljai a leghomályosabbak, meg Constance és Larry szerepe az egészben.

Az viszont nagyszerű, ahogy Vivient beállították őrültnek, és az is, ahogy ebben Violet is komoly szerepet játszott, Ben meg továbbra sem lát túl a szakmai korlátain. Asszem ennél már nehéz lenne nagyobb ékeket verni a családtagok közé, kíváncsi vagyok lesz-e pozitív fordulat az ügyükben egyáltalán vagy külön-külön kell megbirkózniuk továbbra is a rejtélyekkel.

Johnny - 2011. 11. 25. 15:56

Ha jól emlékszem a legutóbbi részben Tate Violettel is lefeküdt, még meg is kérdezte a csajtól, hogy milyen volt számára az egész, mint első aktus.

Hunnenkoenig - 2011. 11. 25. 16:47

Tate megugrotta a kiscsajt egyertelmuen.

Mondjuk ez megint ellenkezik a strand jelenettel, ahol ugye nem volt kepes ra. Mondjuk azt akkor magyarazhatjuk barmilyen emocionalis dologgal, csak megis hulyen veszi ki magat.

En a hyden agyjelenetet nem ertettem. Ki volt az a pasi es miert kerult oda az a jelenet. Szamomra teljesen osszefuggestelen volt.

Heisenberg - 2011. 11. 25. 18:09

“En a hyden agyjelenetet nem ertettem. Ki volt az a pasi es miert kerult oda az a jelenet. Szamomra teljesen osszefuggestelen volt.”

Szerintem arra gondolsz, amikor Constance férjével volt.

igor - 2011. 11. 25. 19:42

A Hayden vs Constance férje jelenetnek szerintem különösebb jelentősége nem volt, csak egy morbid “poén”, mint az előző részben a piggy man szál.
Egyébként ebben a részben egész sok interakció volt a szellemek között. Ezen kívül volt még Tate/Nora, Hayden/Nora, Hayden/Moira, Hayden/Tate, Tate/Moira.

Hunnenkoenig - 2011. 11. 25. 21:54

Ja, hogy az constance ferje volt?

Arra nem gondoltam. Akkor meg ertelmetlenebb volt, mivel meg constance sem volt a reszben, nemhogy a ferjet megemlitettek volna, ami a jelenetet esetleg felvezette volna.

Nem mondom poen volt, csak teljesen ertelmetlen es felesleges dramaturgiai szempontbol…

Azert kösz a felvilagositast.

vesebeteg - 2011. 11. 26. 16:14

Új beíró vagyok, mindenkitől bocs, ha ismételt dolgot írok, bár elég sokat elolvastam.
Korábban írták, hogy nincsenek szerethető karakterek, hát részemről is ez a baja a sorozatnak, illetve nem baja ez, hiszen népszerű, csak nekem emiatt nem jön be, a 4. rész közepén abbahagytam.
Jó lett volna megmagyarázni nekem pl., hogy a Hayden-temető kis pavilont, illetve annak elemeit mi a túróból vette meg Ben, ha anyagi problémáik vannak (ez mondjuk nem akkora baki, mert hát, egy hullát elások, rámegy a gatyám, de megveszem), vagy hogyan sikerült neki egyedül néhány óra leforgása alatt felhúznia, mert ezekből van egy pár.
Információt innen szedek, ha meg akarok tudni még valamit, úgyhogy köszönöm a helyenként egész jó beírásokat.

minase - 2011. 11. 26. 19:32

vesebeteg: szerintem más szinten vannak anyagi problémáik. Ingatlannal vannak szarban, nem ilyen napi megélhetés szinten. Az, hogy mennyi idő alat készülhetett el, teljesen mellékes. Annyit ért a dolog, hogy egy jelenettel el akarták intézni (az lenne a para, ha több részen át kellett volna nézni, ahogy készül). A lényeg, hogy elkészült és ezzel leburkolta a testeket. Vannak sorozatokban sokkal nagyobb csúsztatások, pontatlanságok. Nem szeretek ezeken fennakadni, hacsak nem szembeötlő, mert az élményt rombolja. Inkább beveszek egy marék morning after pillt, az mindíg lenyugtat.

igor - 2011. 11. 26. 20:51

Ha már szóba került a gazebo, azzal kapcsolatban nekem inkább az volt furcsa, hogy Ben miért kezdte el ásni a gödröt? Constance elkezdte mondani, hogy milyen jó lenne feldobni ezt a kertet, közben ő nekiállt ásni. A rész végére pedig ott volt a kész sír Haydennek.

Raoul - 2011. 11. 27. 10:14

A Hayden-es jelenethez, amit sokan valamiért nem értenek, hogy került oda. Szerintem tök egyértelmű volt, hogy ha épp arról beszél, mennyi düh van benne, akkor megmutatják, hogyan vezeti le. És hogy Constance férje volt? A pasi elég érthetően mondta, hogy “Csak Constance, a feleségem meg ne tudja.” Ennél csak az lett volna egyértelműbb, ha felvesz egy “Constance’s husband” feliratú pólót, de azt azért már ne.
Mint ahogy az ott ragadt szép ártatlan lelkekről beszélt és mutatták közben, hogy labdázik valakivel, ugyanannyi dramaturgiai jelentősége volt ennek a bevágásnak is. Amúgy feltételezem érzékeltetni akarták mennyire frusztráló, hogy semmi hatása nincs a dühöngésének.

A gödröt meg szerintem azért kezdte el ásni, mert halvány lila gőze sem volt miért ébredt ásóval maga mellett kétszer is a kert közepén. Hmm… ásó, és ugyanott kelt fel nem rég is és arra sem emlékszik mit keresett ott, Constance is ásásról beszélt… Szerintem érthető. :)

superpityu - 2011. 11. 27. 13:30

a héten daráltam, és ez valami rettenetesen jó.
Hayden pedig elég kemény lett. Connie Britton pedig olyat alakított hogy le a kalappal.

clark - 2011. 11. 27. 16:50

én nem fogom nézni az utóbbi pár rész egyáltalán nem jött be,az első se tetszett,de azután volt egy két jobb.
van helyette mit nézni.

a gumiruhás rejtély várható volt,ez a rész kimondottan uncsi volt,meg az előző is.

majd elolvasom az évadkritikát és kész.

jky - 2011. 11. 27. 21:06

zoofi – 2011. 11. 23. 21:19
“szerintem gyerekek kapcsán az lehet az érdekes, hogy mi van, ha az egyik valóban Bené, a másik meg Latexman származéka?”

Ha még el is tekintünk attól, hogy egy szellem képes gyereket csinálni, hogy a büdös francba lehetne 2 különböző apától a két gyerek? :D Azért remélem ennyire már nem lesz abszurd a sorozat :)

A legutóbbi rész elment, Connie Britton itt kiemelkedőt alakított, de az már megint mekkora hülyeség, hogy amikor menekülnének a kocsival, meglátják a szellemeket a kocsiban, erre VISSZAfutnak a házba, ahonnan menekültek.. Ez mi? Mi a büdös francért nem rohantak végig az utcán, el egy szomszédhoz, fogtak/hívtak volna taxit, vagy az Isten tudja…. Ez milyen logika?

igor - 2011. 11. 27. 21:29

jky:
Lehetséges, hogy ikreknek két apja legyen.
Ajánlom az ‘ikrek két apa’ vagy ‘twins two father’ google keresést.

superpityu - 2011. 11. 27. 21:39

én is hallottam már h két különböző apától szülessenek “ikrek” elég abszurd, de erre volt már példa a való világban.

hfeeri - 2011. 11. 28. 00:43

Nekem az nem vilagos, hogy a kiscsaj miert gurigazott a pinceben azzal a labdaval amivel constance padlason lelancolt torzszulottevel szokas jatszani. En ugy vettem le, h van egy szorny a pinceben (infatanta ahogy murphy nevezte az interjuk soran) ez az orult doki osszetakolt mestermuve, es van egy torz lelancolt kreatura a padlason, constance gyereke. jol vettem le a dolgokat, v valami nagyon felrement?

Johnny - 2011. 11. 28. 06:18

Jól vetted le a dolgokat, nekem is így rémlik. A pincében lévő szerencsétlen lényt is belerakhatnák a következő részek valamelyikébe, kíváncsi lennék rá, mert túl sokszor emlegették már fel.

jky - 2011. 11. 28. 11:25

igor: igazad van, tényleg volt ilyen eset, de igazság szerint – ahogy olvasható is az egyik cikkben – azok nem igazán ikrek, csak 2 egyszerre fejlődő gyerek :) Esélye kb. 1 a milliárdhoz (vagy még annyi se) :D

Remélem, hogy a sorozatban nem erről lesz szó.

A pincés szörnyet tényleg jó lenne mutatni már.

tothtamas123 - 2011. 11. 28. 21:12

Nah végigolvastam az egész topicot, és hát van egy pár kérdés amiről érdekelne a nézők véleménye, mármint az hogy ők erről a dolgokról mit gondolnak. Tudom hogy már vannak olyan kérdések amik elhangzottak itt de az új tények fényében talán másabb kicsit a megvilágítás ezekre…

1. az ingatlanos nő milyen minőségben kerül elő részről részre a sorozatban, mert kötve hiszem hogy ő csak egy sima ingatlanos lenne (ahhoz túl sokszor láttuk már és túl sok elejtett szálat visz magával flufferek stb…)

2. a Vöröshajú ikrek szintén előfordulnak több részben, sztem ők sem szimplán a hangulatfokozás miatt vannak ott, és hát az előzőket olvasva az írók hajlamosak a keretszerű kezdés/befejezésre és hát ott voltak az első részben a srácok szal… valamilyen jelentőségük nekik is van csak nem tudom vajon mi!

3. Constance férje a nagy titok…egyértelmű lett volna hogy Moira mellé belöki őt is Constance, de nem ez történt mert akkor láttuk volna mikor Larry kiássa a sírt…az meg nem valószínű hogy tisztes temetést intézett volna hűséges férje számára… tehát valahol az ő holtestének is ott kellene lenni az udvarba, mert ha! Constance él! akkor nem hiszem hogy megúszott volna egy kettős gyilkosságot. Számomra ezért kézenfekvő hogy valahol ott van ő is az udvarba, nem hiszem hogy valahova elvitte volna elásni…
Meg miért mondja Moirának Constance hogy: most már örökre itt ragadtál. mikor betonozza Ben a pavilonnak az alapot. Jah és sztem Larrynek is van valamilyen köze Moira-hoz mert megsiratja mikor megtalálja a csipkés gallért…

4. Most mi lett a kutyussal? ha jól emléxem ő már alapból ott volt a házban nem??? és mi van akkor ha alapból egy szellemkutya tehát Hayden még akkor se tudta volna felrobbantani ha akarja… de az biztos hogy buksi mostanában nem kapott szerepet és ez nagyon gyanús :D

5. nekem még zavaros Hayden és Tate sebek szempontjából, tehát az hogy rajtuk miért nincs / Haydenről miért tűnt el. + Hayden mikor meghalt utána közvetlenül valami epét hányt (vagy belsőséget) ennek lehet valami jelentősége vagy túlságosan szőrszálhasogató vagyok? :S

6.Larry nálam egy céltalan szereplő és nem jött le hogy a pénzen kívül (amit megintcsak nem értem h minek neki, biztos nem arra a portfólióra amit említett) ő mit akar???

7.A Piggy szálnak és ezáltal Ben betegeinek van valami köze a házhoz, vagy csak a drámaiság fokozására megy hogy eddig az összes meghalt??? A Piggit azért emeltem ki mert abba kicsit én többet érzek… túl sok volt ott az elejtett mondat.

8. Egy épeszű nő miért eszik belsőséget, és agyat NYERSEN???

9. Az első részben volt az az ominózus eset mikor Ben a gáztűzhely mellett állt anyaszült meztelenül, (másodszorra csinál ilyet mert előtte a kandallónál eljátszotta ugyanezt és akkor Viv meglátta és azt kérdezte mit csinálsz? mire ő azt felelt: hallucinálok!?) oda megy mellé Constance és azt mondja: még nem jött el a te időd! élvezd a házat! Menj vissza az ágyadba! utána (ez ugye már az új részből derült ki) nyugodtam elmegy a Rubberman/Tate mellett és felmegy Viv mellé és azt mondja Viv: szeretlek mire Ben: én is szeretlek! ennek tuti van valami mondanivalója!
Arról nem is beszélve h mikor Rubberman éppen szexuálja Viv-et akkor az asztalon látható valami gyógyszer vagy nemtudoménmi amitől gondolom néha Bent látja néha meg a
Rubbert. Nah ez egy elég nagybetűs HOMÁLY! s ráadásul idegesít is mert sztem lényeges momentum. (ha nem lenne az nem szedték volna elő most is)

10. Violet miért ragaszkodik ennyire a házhoz??? (Tate-et leszámítva)
még Tate-et sem ismerte és máris rávágta az első részbe mikor háztűznézőbe voltak hogy : megvesszük! Nem olyan gót a csaj hogy ennyire bejönne neki a ház stílusa vagy valami hasonló, ennek is lesz valami mondanivalója…remélem

11. A főcím még nagyon sok rejtélyt takar: a sok Down-kórós beteg gyerek fényképe, a sövényollós pasas, a felakasztott gyerekcsontvázak, a letakart valaki/valami ami a nejlonzacskó alatt van etc…

Szal vannak itt kérdések, lehet hogy valami csak nekem érdekes, de sztem már nem kellene több talányt a szerzőknek felvetni mert ezeket is elég lesz lezárni nekik…

Johnny - 2011. 11. 29. 08:29

1. A történetben logikusan előjött aminek elő kellett jönnie, miszerint a rejtélyes házat el akarják hagyni a főszereplők, erre lehetett nyílván számítani, az ingatlanközvetítő nő pedig csak akkor bukkan fel, amikor szóba kerül a tulajdonos váltás.

2. Talán azért, mert a sorozat kezdete óta ők voltak az első áldozatok (nyílván nem a ház készítésének kezdetétől tekintve), talán a nézőnek ez a két figura maradt meg jobban a fejében és erre építenek a készítők. Ráadásul eléggé karakteres szereplőkről beszélünk.

3. Constance(azon kívül, hogy megsértették a lelkét, ill. az emberekbe fektetett bizalmát) túl büszke nő, így még reálisnak is tünik, hogy bár dühében lelötte a férjét, nem temette (a szemében rib**c) Moira mellé. Jó kérdés, hogy mi lett vele vélhetően ezt a kérdést is megválaszolják a készítők, nem feltétlen baj, ha ilyen apróságok még megmagyarázatlanul maradtak 8 rész után. Larry szerintem azért siratta meg, mert a régmúlt viszonyukra emlékezett vissza, Moira meg talán azért kapta meg a szemébe, hogy örökre ottmarad, mert Constance már nem látott semmilyen esélyt arra, hogy még egyszer valaki felássa az udvar területét (így szabaddá téve Moira testét, ill. lelkét)

4. Előfordulhat, hogy szegény szétrobbant a mikróban, tényleg feltünő a hiánya. Ez azért elég morbid lenne, bár a sorozat már így is átlépett bizonyos határokat.

5. Ezek apró dolgok, fenn lehet rajtuk akadni, de nem hiszem, hogy a sztorit tekintve nagy súllyal bírnának. Talán azok a személyek akik a ház területén halnak meg, nem öröklik a halál pillanatában elszenvedett külső sebeket, és tudják változtatni a külsejüket. Azok az emberek lelkei akiket meg Tate gyilkolt meg, azért maradtak meg a sebeik, mert olyan ember őlte meg őket, akinek a lelke a házhoz van kötve.

6. Vissza szeretné kapni a sérülése elötti életét.

7. Amióta Ben a házban kezeli a betegeit, azóta gyakorlatilag hatástalan a szakmájában, a páciensei sorba halnak meg. Mintha a ház elátkozta volna.

8. Azért hogy olyan jeleneteket kapjon, ami majd megosztja a nézőket.

9. A ház (vagy az előző lakói?) manipulálják a szereplők gondolatait, de hogy mi a tényleges céljuk még mindig nem tisztázódott számomra sem.

10. Sztem Violet pont annyira különc, mint a ház a többi lakhelyhez képest, valószínüleg saját magát vélte felismerni az új helyben.

11. Szerintem az intro csak egy hatásvadász, hangulat keltő képsorok összessége. Aztán kitudja mekkora szerepet kap majd a down kór, ill. az ezzel a kórral szenvedő szereplő aki szerepel benne mindig.

Desperate HOUSEwife - 2011. 11. 29. 16:24

Nem lenne rossz elmélet, hogy aki a Ház területén halt meg, azon nem látszanak a sérülések, de Nora erre rácáfol. Szóval ez továbbra is kérdőjel.

(azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy a -ba, -be valamint a -ban, -ben ragok helyes használata nem tartozik a magyar nyelv megfejthetetlen misztériumai közé, próbáljunk már meg megbirkózni vele, mert gyötrelem egyes kommenteket végigolvasni emiatt.)

Johnny - 2011. 11. 30. 00:55

Igen ez igaz, nem is vettem észre.
Off: A ragok helytelen használata lehet figyelmetlenség miatt is, pl. nálam is sokszor előfordulnak helyesírási hibák, amiket utólag veszek észre, csak azért mert általában mindig sietve kommentelek, de próbálok majd jobban odafigyelni.

Desperate HOUSEwife - 2011. 12. 01. 17:34

De jó volt ez a rész is! Nekem teljesen bejön, hogy nem arról szól a sorozat, hogy hozzuk rá minél többször a nézőre a frászt akár öncélú ijesztgetéssel is, hanem a drámaiságában erős. És így már abszolút ételmet nyer a cím is (amit sokan kifogásoltak), azzal, hogy feldolgoznak olyan történeteket, mint a Black Dahlia, így lesz igazán American Horror Story, nem attól, hogy fröcsög a vér. Nagyon tetszett ez a vonal, kiegészítve még Travis történetével is.
És a nagy kérdés még mindig lóg a levegőben: Violet halott vagy sem?

jky - 2011. 12. 01. 17:46

Antikrisztus születőben? :) Érdekes rész volt, bár a Constance szál még mindig hidegen hagy, nem bírom azt a nőt…

És tényleg igaza lett annak, aki a 2 apára tippelt :D

Amúgy Bennek van ám akaratereje, 2 dögös csaj egymáson a kanapén, plusz Hayden is kísérti, és nem adja magát, áhh… Melyik férfi bírná ezt ki? :D

@Desperate HOUSEwife: Violet miért lenne halott? Lemaradtam valamiről?

igor - 2011. 12. 01. 18:44

jky:
Szerintem Violetet azóta nem láttuk a házon kívül, amióta bevett egy marék gyógyszert 4 résszel ezelőtt, miután meglátta a szellemeket a pincében. Az előző részben kiderült, hogy már két hete nem volt suliban, szinte ki sem jön a szobájából, szóval gyanús…

jky - 2011. 12. 01. 18:58

Az előző részben az anyjával menekült, a kocsiba is beültek, bár igaz, hogy nem hagyták el a területet. Meg aztán azóta eltelt már egy kis idő, az anyja elmegyógyba került stb., ha halott lenne, akkor a testét csak megtalálták volna már azóta.. Bár az szintén igaz, hogy a pincében sem nagyon mászkálnak..

Lehetséges a dolog, lehet, hogy ezt szánják a készítők majd valami csattanónak a végén :)

Daneee - 2011. 12. 01. 20:09

rájenmörfi azt mondta, hogy következő részben kiderül, hogy Violet él-e vagy hal-e.

Hunnenkoenig - 2011. 12. 01. 20:44

Ez megint egy hihetetlenül jo resz volt.

Ez a sorozat nem nagyon tud 9/10 ala menni nalam.

Mondjuk arra kivancsi lennek, hogy Hayden hogy szolt Larry-nek… bar ha dugni es ajtot nyitogatni tud, akkor biztos tud telefonalni is.

Réku - 2011. 12. 02. 08:22

Nálam ez a rész most pont gyengébben hatott, mint általában a többi. Hayden karakterére túl sokat koncentrálnak és a többi szál jobban érdekelne. Az Antikrisztus húzás egy kissé klisének hat, de lehet, hogy túlságosan kritikus vagyok, csak olyan, mintha a készítők gyorsan megoldották volna vele a házi feladatot.

Shawn - 2011. 12. 02. 09:04

Nagyon tetszett ez a rész is. A Fekete Dália sztori beintegrálása igen kreatív alkotói húzás, amerikai horror sztori ahogy fentebb is írták. Az meg egyébként egy dolog, hogy a spiritiszta azt mondja hogy az antikrisztus lesz a holtak és élők egyesüléséből, na de ez csak egy vélemény, korántsem biztos hogy igaz.
A végén pedig Ben meglátta Moira igazi arcát, kicsit össze lehetett zavarodva :)
9/10es ep volt.

minase - 2011. 12. 02. 09:30

Nem ismertem fel a Fekete Dália sztorit, de elég jó wtf pillanat lehetett azoknak, akik igen. Elég fura volt, hogy ezt a pápás dolgot vizuálisan is bejátszották. Tetszett, de talán meghagyhatták volna ezt a dolgot feltételezésnek.

Desperate HOUSEwife - 2011. 12. 02. 19:07

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_dahlia
Érdemes elolvasni szerintem, igazi amerikai horror sztori, és a mai napig felderítetlen gyilkosság.
Nagyon jól csinálják, ahogyan ezeket az igaz történeteket belemossák a sorozatba, kicsit szabadjára engedve a fantáziájukat beleillesztik a történetükbe. Az is hatásos volt, ahogy Tate iskolai mészárlása szinte egy az egyben megegyezett a Columbine iskolai mészárlás történetével. Gondolom, Amerikában ezek a húzások még nagyobbat ütnek, ahol minden néző jól ismeri ezeket a történeteket, és egyszer csak megjelennek egy sorozatban.

A pápás sztori meg egyelőre valóban csak feltételezés, ahogy az Antikrisztis is Vivien hasában, egyelőre egy karakter állítja ezt, aki ki tudja, mennyire megbízható, és mennyire kábítja csak Constance-t.

Marla - 2011. 12. 03. 20:18

Tetszett a rész, bár egy kicsit lassú volt és Hayden az idegeimre megy, jó lenne ha hanyagolnák kicsit.
Viszont az jó jelenet volt mikor Travis hullája felett összegyűltek. :) Ahogy az is h Ben karakterét árnyalták kicsit.
Ez az Antikrisztusos dolog tetszett, még ha csak félrevezetésnek szánják is.
Jövő heti promó alapján kicsit felpörögnek az események és talán bejön a régi jóslatom és előjön Tate badass oldala. ;)

superpityu - 2011. 12. 03. 22:37

tetszett az a mostani rész is. bár kicsit sok volt a szellemesdi. viszont h behozták a fekete dáliát a képbe az egy remek húzás volt. valójában nem ismertem a történetet, de a rész előtt olvastam h mena suvari is feltűnik majd ebben és ott olvastam a karakteréről, és akkor rá is kerestem a h mégis miért akkora szám ez.
az antikrisztusos részről a south park karácsonyos része jutott eszembe, tudom fail. ez akár érdekes is lehet majd a továbbiakban, akárhogy is nem a legjobb húzás. de ott van ben gyereke is ami happy endet hozhat a család életében.
a következő rész előzeteséből úgy gondolom h tate kezelésbe veszi Bent és Violetet.

Raoul - 2011. 12. 03. 23:49

A rész tetszett, de egyelőre csak felvezetésnek érzem valamire. Ettől függetlenül a maga nemében nagyon jó volt, Constance ismét fantasztikusan alakított.
Amúgy csak azért írok, mert ugye írtátok, hogy sok már Haydenből. Azt figyeltem meg, hogy akikből sok már, azokat egy részre akkor mellőzik, vagy kevesebbet szerepeltetik. Mint előző részben Costance, vagy ebben Violet és Tate. Nekem kimondottan tetszik, hogy így mondhatni “kiéheztetik” a nézőt egy-egy szereplőre. Vagyis… gyanítom, hogy ez a céljuk vele. Most például Ben személyiségét boncolgatták kicsit és van személyiségfejlődés!!! Olyan jó ezt látni. :D Jó lenne, ha Violet is fejlődne egy kicsit a vége előtt. Bírom őt, de ideje lenne kicsit felnőni (vagy kideríteni róla, hogy él-e még XD)

punyapaps - 2011. 12. 04. 01:12

megint egy isten rész volt
Szerintem kezdik a felvezetést az évadzáróhoz legalábbis abból gondolom, hogy Ben meglátta a szobalány öregírcát
az antikrrisztus téma szerintem az lesz a vége belőle, hogy Vivien meghal még a szülés előtt Bennel és Violettel együtt így a 2. évadban új lakók akiknek az előéletéről fognak kiderülni csúnya dolgok az évad folyamán és közben felbukkannak Bennék

igor - 2011. 12. 04. 11:54

Constance teljesen a pösze szellemlátó néni hatása alatt van, így szerintem lépni fog valamit, hogy ne születhessen meg a Gonosz. Arra tippelek, hogy majd Viviennek is süt egy olyan sütit, mint amit Violetnek szánt a második részben.

superpityu - 2011. 12. 04. 13:41

@punnyapaps: már konkrét h a 2. évadban új lakók jönnek??? egyébként sajnálnám ha 3 ilyen színészt “kiírnának” a sorozatból. jobb lenne ha szépen nevelnék az ikreket a 2. évadban, a littleTate úgyis csinálna egys-mást. már csak az lenne a kérdés mi miatt maradnának a házban ahol Hayden terrorizálja őket.

punyapaps - 2011. 12. 04. 21:49

superpityu nem az ez csak a tippem de én is bánnám ha ők 3an meghalnának bár attól még visszatérhetnek kisérteni ha így alakul :)

jky - 2011. 12. 06. 12:17

Amúgy Ben elkezdte látni a dolgokat a valójukban (öreg Moira), ez akkor azt jelenti, hogy elbúcsúzhatunk a fiatal, dögös Moira-tól? :(

Amúgy ha szereplők maradnak is, remélem a házból elköltöznek a francba, vagy átvezetik a sztorit, vagy valami, mert unalmas lesz ugyanez a környezet (ház), ha végig ez lesz a 2. évadban is.

superpityu - 2011. 12. 08. 11:16

Azért nem semmi kis rész volt ez. csak kiderült h Violet tényleg meghalt a gyógyszeres részben. a kiborulós jelenete kifejezetten tetszett, ahogy szépen Tate rávezeti arra, hogy mi is történt vele. mint emberi karaktert sajnálom, de így még biztos marad még egy időre, hacsak tényleg létezik valami kiút a házból az szellemeknek.
Constance férjeltüntetős részétől intenzív hányinger fogott el.
azért kíváncsi vagyok mit csinál majd Ben ha rájön Violet halálára. és Violet mit tesz majd ha megtudja h Tate felcsinálta anyut.

CyClotroniC - 2011. 12. 08. 14:27

Az se biztos, hogy ezen a helyszínen játszódik majd a 2. szezon, ahogy az se, hogy egyáltalán az is házas történet lesz majd, legalábbis én örülnék, ha egy full teljesen más szezont kapnánk új történettel és rejtéllyel, gyakorlatilag nulla vagy minimális kapcsolattal, mert ez a sztori így jó és kerek, ahogy van, és már nem lenne a puzzle jellege, csak egy túlnépesedett szellem-kollégium lenne az egész… Sőt én örülnék, ha eljátszanának azzal, hogy mi van ha a ház porig ég vagy a földig dózerolják, bár egyelőre az volt az utolsó terv, hogy új család, régi ház :S

Ma néztem meg a mostanit és múlthetit is és Violet annyira nem lepett meg, már korábban is írtam, bár én még simán érnyiszálásra számítottam, mert úgy vezették fel, de a gyógyszerek elegánsabbak abból a szempontból, hogy külsőleg abszolút nulla nyoma van az egésznek. Mikor jön a rendőr, Tate elkapja a lépcső alján és még a legyeket is mutatják, akkor már 100% volt az egész, ami tényleg részről részre erősödött, így a megmutatás nem volt akkora fordulat azért, ellenben az egy tökös dolog volt, hogy ennyire méltóságtól fosztottan tálalták fel nekünk Violet hulláját a pincében, plusz ott voltak az összeégett gyerekek is, ami azért kábelen se szokványos talán :O

A múlt heti végén bedobott antikrisztusos ötlettől viszont nagyon kilennék, és kicsit hazavágná az építkezést is számomra. Túlságosan Rosemary’s Baby nyúlás és sokkal költőibb, betegebb okokat lehetett volna találni az egészre, ahogy a Tate=RubberMan dolognak se örültem igazán korábban :( Ettől függetlenül még mindig jó az egész, de kicsit úgy érzem, hogy minden 3. minitwistnél léphettek volna eggyel merészebbet és szokatlanabbat, mert néha a történetbe vetett merészségük elmarad a képi naturalizmustól.

Ja és az is kicsit csalódás, hogy elmaszatokták ezt a ‘Tate nem tudja, hogy halott’ dolgot annyival, hogy játszotta a hülyét, ami persze logikus, de ismét egy olyan ziccer, ami később nagyot üthetett volna… Így már csak az marad, hogy miért játssza ezt a játékot az anyjával, azaz az anyja miért gondolja azt, hogy Tate nem tud a haláláról, vagy ő is csak Violetet hülyítette ezzel?

Most már legalább annyit várok, hogy Larry felásatja a börtönből a házat, és szépen rákeni Constance-ra az össze korábbi gyilkolászást…

CyClotroniC - 2011. 12. 08. 14:33

Ja és még valami… Ha egy baba halva születne a házban, az hogyan manifesztálódna szellemként?

igor - 2011. 12. 08. 15:27

Lehet, hogy Constance csak a halottlátó Billy hatására gondolja azt, hogy Tate élőnek hiszi magát. Visszagondolva nem rémlik olyan beszélgetés kettejük között, amiből kiderülne, hogy Tate ezt gondolja magáról.
Tényleg érdekes lesz, hogy hogyan oldják majd meg a régi ház-új család helyzetet. A ház 80-90 éves történetéből persze még egy csomó hullát elő lehet hozni, de ez egy idő után már unalmas lenne. Már így is elég sokan vannak. A szerencsétlen verminátor is jól ott ragadt:)
A halva született babák szerintem nem játszanak, mert akkor akár a Montgomery doki által abortált magzatoknak/embrióknak is lehetne szelleme. Na, az lenne az igazán beteg:)

Shawn - 2011. 12. 08. 17:21

Ááh, ez valami csúcs volt, szerintem a legjobb rész az első szezonból. Csak kapkodtam a fejem, pörögtek a durvábbnál durvább események, ömlöttek a rejtélyek megoldásai, nálam ez most 10/10-es.

jky - 2011. 12. 08. 19:07

Frankó kis rész volt. Violet szembesülése a saját halálával a legjobb jelenet volt, sőt az évadban is a legjobbak között van.

Jövő héten már évadzáró, akkor most mi a franc lesz? Mert ha a maradék egy epizódban akarnak lezárni mindent, az nagyon összecsapott lesz, ha pedig a 2. évadban is dekkolnak a lassan 1-2 szellemfocicsapattal, akkor az nagyon unalmas lesz…

Hogyan lesz ebből új sztori? Vagy az utolsó rész hosszabb lesz talán?

jky - 2011. 12. 08. 19:10

Ja most nézem, hogy még 2 rész lesz, csak az egyik oldalon még csak össz-vissz 11 részt írnak. Akkor oké, 2 rész már talán elég lesz a lezárásra. Remélem korrekt lesz a vége.

Hunnenkoenig - 2011. 12. 08. 20:31

Überbrutal resz volt.
Azt tudni lehetett, hogy Violet halott a legyek megjelenesetöl kezdve, de azert igy is ütött.

Nekem fura volt, hogy Tate hirtelen tudta, hogy halott, de mondjuk ha mindketten most döbbennek ra, az amr valszeg fura lett volna, bar azert meg lehetett volna oldani, csak akkor Violet elrejtese lett volna ertelmetlen akcio a reszeröl. NA mindegy, ezen at tudok lepni.

Ha osztalyoznam, ez mindenkeppen 10/10 lenne.
Hatalmas jelenet volta nyito jelenet is.

Ha ez a sori nem megy emmy-re akkor valami büzlik daniaban.

minase - 2011. 12. 08. 20:40

jky: az utolsó hosszabb is lesz elvileg

Értékelem, hogy olyasmikre is kitérnek, mint a valódi oka Larry égési sérüléseinek. Micsoda jelenet volt egyébként…

jky - 2011. 12. 08. 21:16

Ja, jó volt, Tate badass, csak elég furcsa, hogy a fél arca égett meg, pedig az egész faszi lángolt :) Ilyen féloldalas égés kb. lehetetlen, égett az egész feje :)

Amúgy nekem csak pár résszel ezelőtt tűnt fel, hogy a főcím mindig más, mármint mindig újabb és újabb jelenetek/képkockák vannak benne. Lehet, hogy az elejétől fogva így van, nem tudom :)

Daneee - 2011. 12. 08. 21:23

@jky
Akkor nem csak én képzeltem be magamnak. Én is mindig elgondolkoztam, hogy jéz, mintha ezt még nem láttam volna, de mindig ráfogtam, hogy nem jegyzek meg minden képkockát. :)

Helix - 2011. 12. 08. 23:21

Nem, a főcím mindig ugyanaz :D Szerintem csak mindig feltűnnek új dolgok neked, amire eddig nem figyeltél oda annyira és nem jegyezted meg. Ami nem csoda, mivel elég sokminden van a főcímben és gyors vágások vannak benne. De nem változik :)

minase - 2011. 12. 09. 01:43

az opening engem is megbabonáz, ezért most összehasonlítottam az utolsó pár részt, de nem találtam különbséget. van viszont benne szerintem egy basement gyilkosság sztori, összeraktam egy strip-be (nem mintha ez kapcsolódna a konkrét sztorihoz, de érdekes)

http://imgur.com/jQ1ua

Shawn - 2011. 12. 09. 02:34

Minase, te is MPlayerX-et hasznalsz? :) legjobb lejatszo mac-re :)

Réku - 2011. 12. 09. 08:20

Szerintem is nagyon jó rész volt, egyik legjobb.. és legundibb :D a kutyakakis frázis volt a hab a tortán. Violet-et sajnálom azért, és van egy olyan érzésem, hogy nem az az életcélja, hogy Tate-tel kártyázgasson, míg világ a világ. Elég nyomasztó jelenet volt, amikor rohangált a ház körül, fellibbent a fátyol arról, hogy milyen lehet ott ragadni… Nagyon várom az utolsó két részt, remélem a készítők odateszik magukat, ahogy eddig is, és szájtátós befejezést kapunk :)

jky - 2011. 12. 09. 11:49

@Helix

Egy ismerősöm is úgy látja, hogy változó a főcím. Mind beképzeljük magunknak? :) Nincsenek már meg az előző részek, nem tudom összehasonlítani most, de ha valakinek megvannak, összehasonlíthatná a részeket, ha van rá ideje. :)

Meg mernék esküdni, hogy vannak új/más képkockák :D

Helix - 2011. 12. 09. 12:26

@jkl

Igen, mind beképzeltétek, ahogy én is :D miután írtad hogy változik, megnéztem az utolsó részét mégegyszer, és nekem is olyan volt, hogy hú, ez eddig is benne lett volna? :D de összehasonlítottam az első és az utolsó részét, és képkockáról képkockára ugyanaz, szóval csak az agyunk játszik velünk :)

jky - 2011. 12. 09. 12:40

És tényleg :D Lekaptam gyorsan újra a 2. részt és összevetettem, tényleg ugyanaz. Ezek szerint tényleg csak az agyunk szórakozik, gondolom az eddigi történések fényében újra más és más részlet tűnik fel, más képkocka ragad meg az intró alatt. :)

Azért mennyire durva lett volna, ha minden intróban lettek volna új részletek, akár csak 1-2 képkocka, ami utalt volna valamire a rejtélyekkel kapcsolatban. A készítőknek egyszerű dolguk lett volna (nem nagy meló kicserélni 1-2 képet), a nézők pedig találgathattak volna és figyelhették volna a részleteket :)

kitti - 2011. 12. 09. 22:41

ez a rész nagyon jó volt, violet :oo eléggé WTF volt :o

S0m30n3 - 2011. 12. 10. 16:30

Nagyon durva rész volt a mostani, belefájdult a szívem, hogy Violet tényleg meghalt, pedig érezhető volt.

P009 - 2011. 12. 10. 18:46

Szerintem az évad legjobb jelenete volt, ahogy Violet menekülni próbált a házból. Zseniális volt, ahogy kiabált és csak a kutya vette őt észre, az emberek nem, ahogy folyton a házba jutott vissza. Nagy pacsi ezért!

Főcímmel kapcsolatban, mindig azt hiszem, hogy változik, de a végére meggyőzöm magamat, hogy mégsem. Mindenesetre borsózik a hátam tőle még most is (minimum 20x láttam).

Viszont félek a 2. évadtól, nehogy a Glee példáját kövesse. Szerintem új szereplők kellenének új helyen (talán nem is “ház és szellemek” téma). Ezt a sztorit most kellene lezárni, a csúcson kell abbahagyni. Ha folytatnák, az csak erőlködés lenne. Ugyanez a ház más szereplőkkel megint csak rossz lenne, mert már szinte mindent tudunk a házról. Bízom benne, hogy bármi is lesz, a színvonalcsökkenés minimális lesz. A cím (AHS) sok sztorit elbír, lehetne horror antológia, csak nem részenként új sztori, hanem évadonként.

Marla - 2011. 12. 10. 19:41

Nagyon jó rész volt, Violet kergetőzése, Tate rávezetése a halálára, na meg a cold open. :) Mind-mind szuper volt és úristen mekkora volt a végén Constance, eleve ahogy leveszi azt a telefonkagylót, de a végén a kegyelemdöfés…vergődjön csak Larry. :O Meg azért a fekete zsarunak is odaszúrt. :P
És végre rátértünk h Tate tudja h halott, annyira nem volt logikus mikor úgy volt beállítva h nem tudja.
Azt amúgy nem értem h sokan miért írjátok h ne játszódjon ugyanitt a következő évad meg ne ezekkel a szereplőkkel meg unalmas lesz. :S Hiszen most ez tök jó és működik és bőven van még ebben annyi meg tudjanak lepni.A ház meg nekem nem megunható, a Lost-ban se untam a szigetet, se a Six Feet Under-ben a halottasházat.

igor - 2011. 12. 10. 21:03

A jelenlegi helyzetben nem tudom, hogyan maradhatnának a házban. Vivien kijelentette, hogy ő ide nem jön vissza, Ben csipája is kezd kinyílni, a lányuk pedig a házban halt meg. Esetleg amiatt maradhatnak, hogy együtt legyenek Violettel. Akkor viszont el kell fogadniuk a többi szellemet is, és lenne az egészből egy Barátok közt.
Kíváncsi leszek, hogy döntenek.

jky - 2011. 12. 10. 21:22

@Marla

Azért az a sziget a Lostban elég nagy volt, volt pár bázis rajta, rohadt nagy dzsungel, egy csomó flashback az évadok alatt, nem 1 db házban játszódott végig :)

Én nagyon remélem, hogy új sztori és helyszín lesz a következő évadban, nekem uncsi lenne már ez a házasdi itt. Zárják csak le szépen :)

punyapaps - 2011. 12. 11. 14:28

Mekkora rész volt… :O
Azt eltudnám képzelni sorozat koncepciónak, hogy évadonként más történet és minden évadban egy tipikus horror sztorit dolgoznak fel az első évad volt a kisértet járta ház a második meg mondjuk szellemhajóról szólna.

Marla - 2011. 12. 11. 15:57

jky: persze ebben igazad van, csak sarkosítva akartam rámutatni h mivel elsősorban a történet és a szereplők viszik számomra az egészet, ezért engem nem zavarna ha itt maradnánk továbbra is

kitti - 2011. 12. 11. 16:52

azért durva, hogy nem tűnik fel bennek meg viviennek, hogy meghalt a lányuk

norbi - 2011. 12. 11. 17:40

kitti: Persze, hogy nem tűnik fel, mivel látják a lányukat. +egy szemszögből érhető is Bennek hogy miért nem megy suliba a lánya. az évadzáróban csak azt tudom elképzelni, hogy megtalálják azt a titkos alagutat, és ott pedig vájoletet.

superpityu - 2011. 12. 11. 20:18

egyébként az még meg sem fordult a fejemben, h a következő évad egy másik történetet dolgozzon fel. ez teljesen jó lenne, mert már látom én is h így a következő évad csak egy túlzsúfolt szellemes izé lesz. és nem is tudom mit tudnának csinálni még 1 évadnyi részben. ennek itt szépen lehet pontot rakni a végére. másrészről azt hiszem szerelmes lettem Taissa Farmigába, más ilyen korú színészek csak álmodnak arról, h ilyen szerepet ilyen jól játszanak el.

Desperate HOUSEwife - 2011. 12. 13. 19:47

Kb. a 4. részig én is azt hittem, hogy mindig változik a főcím, legalább 1-2 képkockával mindig kiegészül. De jó, hogy nem csak én hittem ezt! :) Az egyik legzseniálisabb dolog a sorozatban maga a főcím egyébként, tényleg annyi minden van benne, hogy elsőre lehetetlenség mindent kiszúrni. Gondolom, szándékosan van úgy megcsinálva, hogy első pár alkalommal csak a hosszabban mutatott képekre (babahálóing, üvegek, stb.) emlékszünk, és minél többször látjuk, annál jobban kerülnek háttérbe az agyunkban ezek a már ismert részletek, és felfedezzük szépen fokozatosan a többit is. Ügyes.

Réku - 2011. 12. 15. 09:28

Nos, a mostani rész durván pörgött, kár, hogy nem mutatták meg a babákat, hogy néznek ki.. vagyis tudom, hogy direkt csinálták így, de akkor is :D az azért vajmi vigasz, hogy anya és lánya ott vannak egymásnak. Szépen felvezették a zárórészt, már csak egy hét, aztán jön az apokalipszis :D

AX3 - 2011. 12. 15. 10:43

Egész rész alatt olyan érzésem volt hogy na most történik valami nagy. Szerintem Vivien halála nem ilyen volt, legalbbis nekem nem. Remélem a záró rész lesz az amit vártam.

jky - 2011. 12. 15. 19:40

Hát Constance és a homokosok kitettek fél epizódot, számomra az uncsi volt… A végén a szüléses jelenet jó volt, de aztán tényleg elmaradt a WTF pillanat, mert igazából sejthető volt, hogy nem fogja túlélni Vivien… Én is remélem, hogy valami jó lezárást kap majd.

Most már csak Ben-nek kell kinyiffannia, így újra együtt lesz a család, aztán csókolom, ennyi volt az első évad, gyakorlatilag arról szólt, hogy megölik a beköltöző családot a szellemek :D

Azért remélem nem ilyesmi lesz és valami értelmes befejezést kapunk :)

superpityu - 2011. 12. 15. 20:29

A Constance-Moria-Hayden részt szépen abbahagyták, arra nagyon kíváncsi leszek.
Vivien halála nem volt annyira sokkoló, mint Violet-é, de tényleg érdekes h kb 2 élő ember maradt a fináléra. annyira reméltem h nem ez fog történni, aztán tessék.
a babák sorsa lesz majd gondolom a lényege a következő résznek. aztán bekövetkezik egy apokalipszis, vagy a fene se tudja mi :D
Violet és Tate utolsó jelenete ütött, vagyis nem volt meglepő, de iszonyatosan tetszett. de gondolom ettől a srác visszatérhet.

Desperate HOUSEwife - 2011. 12. 15. 21:39

Szerintem Vivien halálával nem sokkolni akartak, hanem megmutatni egy másik oldalát annak, ha valaki a Házban hal meg. Így most együtt lehet anya és lánya örökre, Violet sem a pszichopata Tate-tel van már csak összezárva, meg a többi őrülttel, hanem van valaki, akire támaszkodhat. Viven meg amikor elveszítette a gyerekeit, megtalálta a gyerekét. Nálam legalábbis így csapódott le, nem véletlen flashelt vissza Violet születésére sem, szerintem most kivételesen egy pozitívabb kicsengésű befejezést akartak adni a finálé előtti résznek, azzal, hogy ők most már mindig együtt lesznek. Jó volt ez így.

igor - 2011. 12. 15. 22:05

Amennyire jól illeszkedett a történetbe múltkor a black dahlia sztori, annyira volt gyenge ez a mostani ghost colony, már szinte gagyiba hajlott, ahogy azzal a hókuszpókusszal próbálta Violet eltüntetni Chadet. Remélem, kapunk lezárást jövő héten, és nem ehhez hasonló “hogyan jussunk át a túlvilágra?” próbálkozásokkal akarják kitölteni a második szezont. Mondjuk el tudnám képzelni, hogy Ben is meghal, felgyújtja a házat, csak a kis sátánfajzat marad meg, és róla szólna a második szezont kvázi spinoffként.
Esetleg Constance is maradhatna, érte kár lenne:)

Cathy07 - 2011. 12. 15. 22:08

Hány szellem is lakik már a házban? :D

Biztos sokakat ki fogok hagyni, de nézzük:
A melegek
Tate
Az ikrek
A két halott nővér
A doki plusz Nora
Moira
Constance férje
Bó (így egyszerűbb, nem tudom hogyan kellene írni :D )
Alagsori lény
Fekete dália

És akkor ebben az évadban új szellemek
Violet
Vivien
Hayden
Constance új pasija

Ez 18-at jelent egyelőre, kérdés mindenkit ismerünk-e már :D

Desperate HOUSEwife - 2011. 12. 15. 22:19

+Larry családja (3 fő), meg azok a betörők, akiket Tate megölt (ők is hárman voltak), sőt Tate a rovarirtót is a ház területén ölte meg. Ja, és azt nem tujuk, hogy az Infantata szellem-e vagy sem, szerintem nem.

Cathy07 - 2011. 12. 15. 22:25

Mondtam, hogy tuti sokakat ki fogok hagyni, köszi! :D
Akkor elvileg 25-1, tehát 24 szellemről tudunk.

CyClotroniC - 2011. 12. 15. 22:28

Szerintem a létező legrosszabb folytatás az lenne, ha ragaszkodnának a mocsok sok szellemmel teli házhoz… Totál más helyszín és más család remek lenne. Ez a 13 rész a tökéletes tempóban tálalt kibontakozás miatt volt nagyszerű, hogy mindig jó arányban kaptuk a válaszokat és a kérdéseket, így nem igazán tudom elképzelni, hogy milyen rejtélyeket tudnának ugyanebbe a környezetbe beledobálni. Kapocsnak nem is kéne a két szezon között szerintem, sőt tök jó lenne, ha az egy nagyvárosi penthouseban vagy egy farmon játszódna, más jellegű közegben, sőt én még házhoz se ragaszkodok.

A mostani résznél kiemelném a rendezőt, Alfonso Gomez-Rejont. Murphy és Falchuk nagyon rátaláltak, és már a Glee-nél is megjegyeztem, hogy mindig kiugróak vizualitásban azok az epizódok, amiket ő kap, és most is az epizód végi szülésjelenet valami gyönyörűen volt filmezve. A vége meg szerintem felemás volt. Vivennek megnyugvás és béke, Violetnek meg teljes összeomlás.

CyClotroniC - 2011. 12. 15. 22:31

“Infantata szellem-e vagy sem, szerintem nem.”

Ha nem, akkor az anyja hogy űzte el, amikor mini-Tate dömperezett?
Bár lehet azt mondani, hogy anyura hallgat, és simán a go awayre eloldalgott…

igor - 2011. 12. 15. 22:37

Az egyébként mennyire gyakori, hogy egy második szezonnal gyakorlatilag új sorozatot kezdenek?
Ebben simán benne van, hogy akiknek eddig tetszett, azok lelépnek, egy sikeres sorozatnál ez elég merész húzás lenne.

minase - 2011. 12. 15. 23:56

igor, én eddig csak UK Skins-nél láttam ezt, meg elvileg a Glee-nél lesz nagyobb garnitúra váltás. Mindkét esetben a suli vége miatt. Itt szerintem elég kínos lenne ezzel a sok szellemmel, halott főszereplőkkel folytatni. Annyi szerintem nincs a ház múltjában, hogy az új beköltözők ezt érdekessé tudják tenni, hacsak nem lesz valami ultranagy wtf csavar a végén, ami ezt indokolttá tenné. Szerintem aki eddig szerette a sorozatot tuti, hogy ad egy esélyt a második szezonnak. Ha nem jó, akkor legalább nem fáj a kasza a megszokott szereplők miatt. Reményeim szerint Murphy csak most durvul be a siker láttán.

macsi - 2011. 12. 16. 15:53

igen, én is azt csinálnám, hogy új évad, új szereplők.Ben gyújtsa fel magát vagy ilyesmi, Constance meg lépjen meg az unokájával, akit később elvennének tőle, odaadnák egy családnak és láthatnánk hogy a kis “ördög” mit művel az emberekkel és Constance hogy próbál a közelébe férkőzni, szerintem ez nagyon állat lenne.

Desperate HOUSEwife - 2011. 12. 16. 19:14

Murphy azt mondja, hogy az évadzáróból lehet majd következtetni arra, hogy milyen irényba megy tovább a 2. évaddal. Meglátjuk, én mindenképpen maradok, mert igazából érdekelne ugyanezzel a helyszínnel is, de egy teljes tabula rasa is izgalmas ötleteket hozhatna. Lényeg, hogy a minőség maradjon.

birdyrose - 2011. 12. 17. 16:13

én bevallom őszintén nem sejtettem, hogy vivien meg fog halni. eszembe se jutott. nagyon durva érzelmeket váltott ki belőlem ez az epizód, a szülés után szinte végig sírtam.

viszont én is inkább annak örülnék,ha teljesen más környezetben folytatódna a sztori. az szerintem pedig jó ötlet lenne, ha mondjuk az életben maradt iker felnőttként vagy tiniként bekapcsolódna a történetbe.

A. - 2011. 12. 17. 17:51

sziasztok, így a vége felé még mindig ugyanolyan lelkes vagyok, mint az első rész után, le a kalappal. régen láttam már ennyire minőségi cuccot, egyszerűn luxustermék ez a sorozat, mindennel (sztori, színészek, fényképezés, zene stb.) el vagyok kényeztetve, ráadásul benne van az a plusz is, hogy mindig vannak benne számomra kiszámíthatatlan fordulatok, elemek, szóval folyamatosan meg tud lepni.

Eli - 2011. 12. 17. 18:13

elvileg már árulják a sorozatban szereplő házat. Ha ez tényleg igaz, akkor abból már lehet némi következtetést levonni…

igor - 2011. 12. 17. 18:58

Már a pilot forgatásakor is árulták. Gondolom, az új tulajtól is bérbe tudnák venni, ha kellene.

jky - 2011. 12. 17. 21:29

Abban a házban tényleg lakik valaki? :D Tudod, hogy ki a tököm költözne oda be :D

kitti - 2011. 12. 18. 19:38

akkor most ez évadzáró rész volt?:(

kitti - 2011. 12. 18. 19:39

jaaj már rájöttem, hogy nem :D

Marla - 2011. 12. 19. 20:07

Jaj de várom már a finálét, ebben a részben nem is Vivien meg a szülés fogott meg igazán (bár az nagyon jó volt h Ben visszagondolt a lázálmos pillanatokra)hanem Tate meg Nora két közös jelenete, ami kicsit megvilágította h még ennyi szellem közt is magányosak, főleg h a nagy traumákat elfelejtik, legalábbis ők ketten biztosan. Vajon ez lesz egy idő után mindegyikkel aki régóta szellem? Mondjuk ez átértékelné Violet meg Viven nagy összeborulását. Érdekes h Tate valami különös tudatállapotba ragadt, hol jön a gyermeki ártatlanság, hol meg a pszichopata.
Külön dicséret a jelenetért Violet-tel mikor eltűnt Tate és az arca visszatükröződött a halálfejes kép üvegén, ami dettó olyan volt mint amilyenre a mészárláskor ki volt festve. Zseniális.
Plusz Chad és Constance kellemes csevegése a babaszobában. :)

madox - 2011. 12. 21. 20:11

imádom ezt a sorozatot.. úgy elkapott hogy nem tudok szabadulni tőle… nagyon bízom az írók fantáziájában és abban h nem szúrják el a 2.évadot Jessica Lange pedig egyszerűen zseniális. Imádom őt azt ahogy a szavakat formálja ahogy a figurát hozza.. nem véletlen hogy már két oscar szobrocskát is őriz ez a hölgy.. :) remélem ha más nem is Ő marad a 2. évadban…de a többiek is nagyon jók. :)))

zedtheant - 2011. 12. 22. 10:05

finálé nálam 10/10, highlights:

– harmonék átállása a szellem létre

– jók vs. rosszak az új családdal

– karácsonyi jelenet eskü legjobb az egész évadban

– jessica lange jelenete a fodrásznál

superpityu - 2011. 12. 22. 12:25

valahogy most nem tudom el se képzelni, h hogy fog folytatódni a 2. évad. de az az érzésem, hogy minden marad ezen a helyen, és a 2 kisgyerek lesz a középpontban. esetleg még nagyobb ugrás lesz az időben. mert mint láttuk a 3 éves kissrác máris képes rosszalkodni. egyébként jessica lange hatalmas volt. a harmon család meg szépen egymásra talált. viszont az utolsó jelentek miatt hiszem h még van egy kis szufla ebben a történetben, bár nem biztos h 13 résznyi. meg ennek a fele eltelne azzal h elüldözik az új lakókat. annak viszont örülök h nem ezek vernyákoló latinok maradtak ott, az borzalmas volt :D

CyClotroniC - 2011. 12. 22. 14:41

Szerintem meg legyen totál más történet, egy ilyen szép finálé után főleg. Annyira tetszett, hogy ilyen anti-katartikus lezárást kapott. Gyakorlatilag az előző rész vége volt a célszalag átszakítás, és az epizód címéhez illően ez már csak egy amolyan tiszteletkör volt. Jó volt ez így nagyon.

Én tök új történetet akarok új házban, sőt még ház se kell…

laport - 2011. 12. 22. 14:51

CCC:
lesz finálé kritika?

CyClotroniC - 2011. 12. 22. 14:56

laport: Írtam egyet igen, bár inkább évadösszefoglaló főleg azokra támaszkodva, amik a 7 rész után spoilermentes írásból kimaradtak a spoilerek miatt.

Solei - 2011. 12. 22. 19:05

én csak azt nem értem, hogy pl. annak az összetákolt babának, akit még az első lakók “készítettek”, annak mi a szerepe??(Meghalt? Ott van a házban? Gonosz?) Mert egy pár szálat szerintem nem bontottak ki rendesen, nekem lóg a levegőben egy kicsit a dolog. Maga a sorozat, az elején tetszett a legjobban, a vége felé,amikor már nem volt benne annyi rejtély egy kicsit leült szerintem.A hallowenes dupla rész vitte a pálmát egyébként. A lezárás amúgy tetszett, de ez inkább a család történetének lezárása volt, a háznak azért még maradt titka. Na meg a kis Antikrisztus. Szerintem a 2. évad róla fog szólni.
És a kedvenc szereplőm benne Tate. Annyira jól játssza ezt a pszichopata,de kedvelhető figurát. Én sajnálom :) Bár csak a kedves oldalát, azért elég sok rosszat követett el.. de azért remélem Ben beszélget majd vele néha, meg Violet. hehehe :D
Amúgy tudom, hogy sokan el vannak ájulva, hogy a Contanse-t játszó színésznő milyen jó, de engem ő mint karakter a filmben elég sokszor irritált, meg érdektelen volt számomra. A házban élő szellemek története jobban érdekelt, meg az események amik ott zajlottak. Na mindegy, én várom a folytatást, mert egyébként az alapfelütés nagyon jó. Akit szeretnék a továbbiakban is látni tutira az nekem Tate :)

jky - 2011. 12. 22. 19:23

Nem tetszett.

Bővebben a finálés írásnál a véleményem. Gondolom úgyis az lesz majd a kibeszélő a továbbiakban.

Hooligan - 2011. 12. 22. 19:46

Hmm. Valszeg én nem figyeltem, mivel néha félszemmel néztem csak a sorozatot, de a házvezetőnővel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ugye a headshot pillanatában fiatal volt, meg így is jelent meg ugye a dilidokinak, akkor mégis miért öreg szellemként? Köszi előre is a választ.

Solei - 2011. 12. 22. 19:56

Ez is egy megoldatlan rejtély maradt, ahogy én figyeltem. Azt nem érte, hogyha egy szellem se öregedett, akkor ő miért? Azt értem, hogy a férfiak szépnek látták, meg stb., de azért jobban is meg lehetett volna magyarázni.. szerintem.. mások vélemény?

jky - 2011. 12. 22. 20:05

@Hooligan

Dettó ugyanez a kérdés fogalmazódott meg bennem, pont most, amikor az utolsó részt néztem. Eddig nem is jutott eszembe. Egyik szellem sem öregedett, csak Moira. Ez így elég nagy hiba, ha nincs rá magyarázat. Gyanítom, hogy a Ben féle csábítás miatt kellett ez az öreg/fiatal dolog bele, csak így “logikátlan” egy kicsit.

Heisenberg - 2011. 12. 24. 00:49

Szerintem neki a lelke öregedett és az vetült ki a szellemtestére is. A többi szellem megmaradt azért nagyjából a halála idején lévő szinten, Moira meg belátta a hibáit és lélekben megöregedett.

Norbi - 2011. 12. 25. 07:53

Szerintem egyértelmű a dolog. A halála előtt kufircolt konsztansz csávójával. Aztán megölték. Abban a hitben halt meg, hogy a férfiak rosszak, nem megbízhatók stb.. ezért is látják dögös fiatal csajnak.
Ezt így reggel elég szarul fogalmaztam meg, na de a lényeg, hogy rávilágítottak a sorozat menetében a lényegre párszor..:)

Drogos - 2011. 12. 31. 14:15

Nekem tetszett az első évad, nem pontoznék:)

Arra vagyok kíváncsi, hogy mikor jön a második évad?
Nem tudjátok?

igor - 2012. 01. 01. 09:59

Én megnéztem a szülési jelenetet, ahol állítólag utalások vannak a második évadra, de nem találtam semmi gyanúsat.
Valaki?

Rosie - 2012. 10. 20. 19:15

A második évad előzetesét látva, sürgető vágyat éreztem hogy ledaráljam az elsőt, mert ez annak idején kimaradt. Piszkosul hasonlít a Twin Peaks Bob előkerülése utáni részeire: irgalmatlan jó vizualitás, baljóslatú zene, őrült vágások, megjósolhatatlan jelenetek. Tán még a Jack Nicholson-os Shining ugrik be.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz