login |

The X Factor AUS: már megy a 3. évad

2011. 10. 12. 14:33 - Írta: Hooligan

200 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Korábban már írtunk nektek az X-Faktor többi változatáról (angol, amerikai, magyar), itt az ideje, hogy szóljunk az ausztrálról is. Bocs a késésért, de ha korábban jön ez az írás, akkor nem biztos hogy ennyire pozitív lesz. Igaz így sem az. A lényeg, hogy mostanra már csak nyolcan versenyeznek. Ideális pont tehát a beugráshoz.

Még augusztus végén indult el az ausztrál The X Factor harmadik szezonja, amelyben történt némi változás az előző évadhoz képest. Az első és legfontosabb, hogy Kyle Sandilands és Natalie Imbruglia távozott a mentori székéből, helyükre két újonc került. Kyle egyébként ráunt, Natalie pedig egyszerűen csak lecserélődött. Ronan és Guy maradt a helyén, akárcsak a show házigazdája, Luke Jacobz.

Natalie Bassingthwaighte: helyi sztár, színésznő, énekes, dalszövegíró. Azt hiszem őt errefelé kevésbé ismerjük. Mondjuk ha rosszmájú akarok lenni, akkor nem véletlenül. Nagy slágere a Someday Soon.

Melanie Brown, leánykori nevén Scary Spice, azaz Mel B viszont sokkal ismerősebb lehet, legalábbis azoknak, akik nem SP munkásságán nőnek éppen fel. A Spice Girls feloszlása után szólózni kezdett, illetve mindenféle műsorban szerepelt.

Érdekes változtatás az is, hogy valami elképesztő brutálisan felpörgették a történéseket és három hét alatt, heti négy epizóddal (hétfőtől csütörtökig) eljutottak az élő döntőkig. Hogy mire fel volt ez a nagy sietség, azt nem tudom, de a nézettségi adatokat elnézve: mocskosul bejött nekik. Értsd: minden estét nyertek. Megemlítendő még az is, hogy itt is leszállították a korhatárt: 14 éven felül bárki jelentkezhetett a műsorba. Részemről ezek a fiatalok színesítik egy kicsit a válogatókat, de különösebben nem sok vizet zavarnak. Arra viszont hogy a producerek előre felmérjék a terepet, kiválóak.

A selejtezők a már megszokott módon zajlottak, a két új mentor is hamar beilleszkedett. Nem mondom, hogy kiemelkedőt alkotnak, de nem is nagyon tudok rájuk panaszkodni. Legalábbis az elején. Abszolúte nem hiányzik Kyle sem. A szerkesztőknek is jár a pacsi, hogy a pilóta elején vigyáztak a nép lelki békéjére: az első húsz percben nem toltak be kötöznivaló bolondokat a színpadra. Aztán persze kaptunk ilyeneket is, nem is keveset. Sőt, egy nagyon vicceset is. De ezt már csak a tovább mögött, spoilerekkel ás videókkal. Maratoni lesz, én szóltam előre.

A legviccesebb produkciónak járó díjat ez a csávó érdemelte ki, főleg azért, mert nem a “szánalmasan vicces” kategóriában indult, hanem…:

Már csak az ilyen kegyetlen produkciókért és az egyik kedves mentor vonyításáért is megérte megnézni az évadot. Persze voltak sokkal kellemesebb meglepetések is a válogatókon, hirtelen nem is tudom melyiket mutassam meg. Asszem Paige Phoenix előadását fogom, aki szerintem elég jól nyomta.

Főleg ahhoz képest, hogy nő. Tényleg. Persze nem ez volt a legnagyobb dráma a műsorban. Az ausztráloknak megint “sikerült” pár könnycseppet kicsalniuk a szememből az első két adás végén. Pedig én tényleg utálom az ilyet. Ebből is csak egyet mutatok meg, de ezt már teljes egészében.

Szóval a selejtezőkre igazán nem lehetett panasz, szerintem mindenki élvezte őket, kaptunk mindenből eleget.  A boot camp is a terveknek megfelelően zajlott, bár sokan el is felejtettek énekelni, de ezt ugye már megszoktuk. Mel B kapta a lányokat, Guy a fiúkat, Nat a 25 év felettieket, Ronan pedig a csapatokat. És akkor most ugorjuk át az egyébként kreatív bootcampet (jó feladatok voltak + fotózás), mivel nagyjából minden előzetes kedvenc továbbjutott. Na meg azért, hogy megkapjuk az első gyomrost a műsortól.

Az utolsó selejtező végén volt egy lány, aki szerintem kapásból mindenki kedvence lett. Aranyos volt, helyes, szerény, ja és tudott énekelni is.

Tara-Lynn Sharrock szerencsére sikerrel vette az akadályokat és bekerült a legjobb 24-be. Még szerencse, hiszen nemcsak kedvenc, hanem favorit is volt. De aztán a bürokrácia közbeszólt: vízumproblémák miatt sajnos kiesett a műsorból. Na, itt gondolkoztam el erősen először a kaszán. Persze a készítők mindent megtettek, de nem sikerült időben elintézni a problémát. Helyette Sophie Metcalfe kapott egy újabb esélyt. De ez engem egy cseppet sem vigasztalt.

Guy Sebastian és a fiúk New Yorkba mentek és Beyoncé segített a kiválasztódásukban. Az énektudással nem volt gond, de valahogy semmilyenek voltak a srácok. A kiemelkedő jelzőt talán a tinicsajok kedvencére Reece Mastinra tudnám elsütni, de ez most annyira nem dicséret. A tavalyiaktól viszont messze jobbak, még így is. A végső három: Declan Sykes, Johnny Ruffo, Reece Mastin.

Ronan Keating és a bandák Los Angelesbe vonultak. A Good Charlotte és Leona Lewis segítségével pedig megfeleződtek. A csapatokról amúgy is van egy általános véleményem, de ez a felhozatal is csak megerősített benne: lejárt a „hagyományos” csapatok ideje. A szerintem legjobban teljesítő Audio Vixent sem hallgatnám mondjuk a gép előtt sokáig. A továbbjutók: Three Wishez, Audio Vixen, Young Men Society.

Mel B Hollywoodba vitte a csajokat, Mel C meg besegített neki a választásban. Részemről Amy Walton volt itt a kedvenc, no meg Christina Parie. A többieknek már a nevére sem emlékszem annyira. Sajnos Amy kiesett, ők jutottak tovább: Tyla Bertolli, Jacqui Newland, és Christina Parie. Valaki amúgy a kommentek között mondja már meg, hogy a Tyla csajban mi ennyire jó? Nagyon lökték előre folyamatosan…

Natalie Bassingthwaighte kapta talán a legerősebb bandát az idén. A 25 év felettiek nem mentek messzire: Double Island volt a végállomás. Ráadásul nem is jól indult a móka, mert az egyik drámaqueen favoritom meg még le is betegedett. Ehh. Aztán a hölgyemény Jason Derülo segítségével megszülte a végeredményt, melynek köszönhetően majdnem másodszor is kaszáltam az egészet a fenébe. Natalie: menj a 3,14csába, durván a rossz hármast választottad be az élő adásba, de erre majd hamar rájössz te is. Adásba mentek: Mitchell Callaway, Cleo Howman és Andrew Wishart.

Na, és akkor most jóformán kedvencek nélkül essek neki az élő döntőknek? Az meg milyen már? Persze tovább néztem… és sajnos nem tudom azt mondani, hogy annyira megérte. Eddig négy döntő ment le, sorrendben a mentorok kedvenceit, bulislágereket, rock alapvetéseket és a kilencvenes évek slágereit énekelték a versenyzők. Jöjjön a véleményem, linkelt videókkal.

Reece MatinCloser To The Edge, I Kissed A Girl, Dream On, Ironic : Nem tartottam korábban sem erősnek, a döntőbeli produkciói erről tökéletesen meg is erősítettek. Nem hagy bennem mély nyomot a srác. Bár a Dream On egész jó volt. És az Ironic is.

Three Wishez TelephoneDon’t Stop The MusicNumb/EncoreGhetto Superstar: Az énekes csajnak jó hangja van, bár néha el-elcsúszik. A társai sajnos még jobban. Együtt gyengék. A Numb/Encore meg itt is evidens volt, és az a verzió inkább rap, nem rock.

Andrew WishartThe Man Who Can’t Be MovedI Want To Break FreeThe FlameNothing Compares To You: Az első döntőben és a harmadikban nagyon rossz volt a dalválasztás, gratulálok. (Nem.) Jó hangja van, de valahogy nem tudom elképzelni hogy tomboljak rá. Még saját maga is elalszik az előadása alatt. Nem hinném hogy Simon jó szemmel nézné az ő győzelmét…

Mitchell Callaway The Only Girl In The WorldAll Summer LongRun To ParadiseEverybody Hurts: Natalie láthatólag nem foglalkozik sokat a csávóval. Rossz dalválasztás, gyenge produkciók. Felejthető.

Johnny RuffoMoves Like JaggerDownHere Without YouI would Do Anything For Love: Nem  értem mit keres még mindig a döntőkben. Azt se hogy miként jutott be oda. Egyszerűen jellegtelen csávó, akinek hangja sincs. De a nép bezzeg szereti…, érthetetlen.

Christina ParieSince You’ve Been GoneGirls Just Want To Have FunGive You HellZombie: Értékelhető teljesítményt nyújt, esélyesnek tartom a végső győzelemre. Bár még bőven van hová fejlődnie, mert elég sokat hibázgat. A Zombie-feldolgozást azért érdemes meghallgatni.

Declan SykesUprisingI Write Sins Not TragediesLife On MarsSmells Like Teen Spirit: Tinicsaj-kedvenc és még talán hangja is van. Mindenesetre érdekes személyiség, megjelenésileg és hangilag is. Egész jól produkálja magát, ez a lényeg. A Nirvana nótáért viszont jár neki az a bizonyos korbács, kétszer. Húderossz volt te jó ég….

Young Men SocietyLazy SongYou Shook Me All Night LongWalk This WayBlack and White: Ez a csapat arról lesz híres, hogy nem igazán tudnak énekelni, viszont legalább szórakoztatóak. Semmi több. A mentoruk viszont mocskosul érti a dolgát. A Walk This Way kiválasztásában meg szinte biztos voltam. Kár hogy inkább rap, mint rock.

Audio VixenViva la VidaValerieGood TimesChains: Talán ők lesznek a csapatok közül azok, akik a legtovább jutnak – gondoltam én. Szórakoztató produkciókat nyújtanak és tényleg tehetségesek, bár nem egyenrangúak a tagok. A rossz dalválasztás meghozta amit kellett: kiestek a negyedik döntőben. Mondjuk ezt köszönhetjük a bé-kategóriás Melnek is.

Jacqui NewlandLove StoryHeaven Is A Place On EarthShut Up And Drive: Na nála nem tudtam eldönteni hogy csak eyecandy vagy hangja is van. Másodszorra sikerült: inkább az előbbi. Harmadszorra pláne. Ezt pedig már senki sem nézte el neki, haza is ment.

Tyla Bertolli Set The Rain On FireThe Edge of Glory: Hát nagyon felejtős a csaj. Egyszerűen nincs hangja, rengeteget hibázik. Második körben el is távozott.

Cleo HowmanJar Of Hearts: Ez is egy borzalmas dalválasztás volt, nem is volt jó, sőt. Natalie bizony elcseszte ezt is. Ki is esett az első adásban.

Szóval jelenleg azért úgy áll a dolog, hogy idén nincs akkora durranás a versenyzők között, mint mondjuk tavaly Altiyan volt. Nem tudom azt sem elképzelni, hogy bármelyikük albumát megvegyem. Az utolsó részt pedig már át is tekertem, csak a produkciókat hallgattam végig. És ez rossz jel.

A helyzet ugyanis az, hogy jelenleg a kiszavazó show sokkal szórakoztatóbb, mint a főműsor, főleg mert tele van sztárokkal: rögtön az elsőben Bryan Adams! WTF? Jack Vidgen is tiszteletét tette, ő nyerte meg az ausztrál Got Talent előző évadát. Már csak azért is érdemes azt megnézni, hogy összehasonlítsátok a magyar változat idei nyertesével… leírnám hogy ki az, de nem jut eszembe a neve. Haha. Aztán volt még: LMFAO, Sneaky Sound System, Kelly Clarkson, Simple Plan, Chris Isaak, Vanessa Amorosi de a mentorok is felléptek egy közös nótával, aztán külön-külön is.

Tudom, ez megint elég negatívra sikerült. De még érhetnek persze meglepetések az évad végéig. Majd a finálés írásnál meglátjuk. Szerintetek milyen az évad?

200 hozzászólás Ne habozz!

zedtheant - 2011. 10. 12. 14:48

nagyjából egyetértek az írással, nem túl erős az au-verzió (nekem ez az első évadom), igazából christina meg audio vixen jött be úgy ahogy egy-egy produkcióval, de egyikük már ugye ki is esett…
a mel-b-s failről amúgy mit lehet tudni, mert annyira nem tudtam megfejteni, h mit is akart volna a negyedik döntő eredményhirdetésének a végén –> ???

CyClotroniC - 2011. 10. 12. 15:00

Beleolvastam, mert jobbnak láttam a gyors YouTube-os felzárkózást, mint végigdarálni… Declan-ról már volt szó, így őt előre is vettem, és nekem pont a SLTS volt az, ami a legjobban bejött, sőt szinte csak az. Már eleve az, hogy dubstepet élő adásban országos adón leadnak… Itthon megnéznék egy Máté Péter számot drum’n’bass alappal ;D

Összességében egyébként nekem a döntős mezőny miatt csak a harmadik helyen van jelenleg, bár a US-ben egyelőre csak LEHETŐSÉG van egy profi finalista mezőnyre, mert vihetnek be szarokat is, vagy sokról kiderülhet, hogy élőben már nem olyan jók, szóval ezt a 2-3. hely vitát én még magamban nyitva tartom.

Ha végignéztem mindenkit YT-on, majd beszállok a szurkolásba ;)

CyClotroniC - 2011. 10. 12. 15:12

Éppen nézegetem, de az a Lazy Song, az egy Lazy Song/Price Tag mashup…

kotterovány - 2011. 10. 12. 15:15

zedtheant: mel b egyszerűen agyatlan. azt hitte, hogy az audio vixen már benn van.
amit én nagyon szeretek az aus-ban, hogy tök sokat lehet röhögni a zsűrin, hogy az enekesek nem veszik annyira halálosan komolyan az egészet, és hogy sok a rockzene. tetszik a kis esetlen gagyisága is a produkcióknak az UK és US óráis profizmusával szemben.

zedtheant - 2011. 10. 12. 15:24

tényleg fáradt volt, de ez nálam epic fail, még akkor is, ha végül is így a nézők által leghátulra szavazott esett ki
hogyhogy azt hitte, benn vannak? azt hitte, arra kell szavazni, hogy ki maradjon benn? lol amúgy bírom mel b-t, de kicsit buta télleg… attól még mondjuk szerintem felrázza mindig rendesen a panelt, szal szórakoztató – nah mindegy, ilyet se láttam még, hogy vki azt küldje haza, akit pont nem akar…

CyClotroniC - 2011. 10. 12. 15:24

Nekem meg pont ettől magyaros az egész egyelőre, amennyire nézem a videókat… Declan, Reece, Christina ér valamit, illetve a kiszavazott Audio Vixen volt kb a legjobb a YouTube videók alapján (eddig). Nincsenek kiemelkedően idegesítő gagyik, de pont ettől lesz olyan kicsit, belterjes és középszerű a mezőny, legalábbis számomra. Kéne bele 2-3 kiugró versenyző, akiknek várnád hétről hétre a csatáját, hogy na most melyik fog odavágni. Ja és itt nekem hibádzik a mentoring is a videók alapján, mert 2-3 embert leszámítva, sehol sem érzem azt, hogy lenne egy cél a versenyzővel, inkább csak feladatmegoldások vannak. Az Audio Vixen előadások mellett eddig kb csak a Zombie és a Smells Like Teen Spirit jött be, amit pont leszólt Hooligan :P Nekem kell ehhez a műsorhoz a monumentalitás és a koncertfeeling, különben nem működik az egész, amiért a The Voice is elvesztette nekem a varázsát a válogató után, és amiért az Idol se a kedvencem. A leginkább úgy tudnám körülírni a problémámat, hogy itt a brit Johnnytól 5-6 jobb előadót is jobban unok, mint Johnny Robbinsont, mert ő bármilyen fura szerzet is, de számomra szerethető és szórakoztató, pedig nyilván sose hallgatnám a számait, még rádióban se.

pingi - 2011. 10. 12. 15:48

Sok dologgal egyetértek, Johnny Ruffo-val száz százalékosan, és Natalie is nagyon elcseszte a válogatást, Cleo-val ez szerencsére elég hamar be is bizonyosodott. Remélem a többi is követi, mert nem bírom elviselni ahogy sikítozik, amikor továbbjutnak a srácai :P
Azon pedig nem kicsit megdöbbentem, hogy az Audiovixen kiesett, mert nekem ők voltak a kedvenc csapatom, és kellemes volt hallgatni őket. Remélem a drága jó Johnny Johnny Johnny hamarosan követi őket.
Eddig három kedvencem volt, az Audiovixen kiesésével maradt Declan és Christina, szerintem ők teljesítettek eddig a legjobban, jó lenne ha ez a jövőben is így maradna.

Hooligan - 2011. 10. 12. 15:53

Mondjuk Ronan ki is volt akadva a twitteren rendesen a Vixen miatt. :D

Tényleg középszer a műsor, akárcsak az AGT előző évada. Lehet hogy kétévente kell csak nézni? Kár lenne érte.

zedtheant: neked pedig akkor ajánlom az előző évadot a figyelmedbe, nem fogod megbánni. :)

baaloo - 2011. 10. 12. 16:01

koszi az irast, nem emlekszem hogy lattam volna dramaibb tortenetu jelentkezot tehetsegkutaton mint Emmanuel Kelly…a tobbi video amit megneztem viszont nem igazan tetszett, a Zombie sem, a SLTS-nel meg csak a zenet tudtam ertekelni, az odavagott:) majd meg tovabb nezelodok YT-on de rendszeresen nezni nem fogom…

JimmyL - 2011. 10. 12. 16:08

Nekem speciel nagyon hianyzik Kyle…

fetomy - 2011. 10. 12. 16:36

Hát ezzel most nem igazán értek egyet (néhány dolgot leszámítva). Szvsz jobban lehúztad a műsort, mint amilyen. Kétségkívül az UK-ban jobbak vannak, de én nem érzem ilyen szarnak az egészet, hogy nagyjából 1 ember lenne dícsérhető belőle.
A judgeok közül csak azért hiányzik Kyle, mert az külön élmény volt, ahogy gyakorlatilag minden alkalommal odaszóltak egymásnak Ronannel:D

A Vixen meg lehet, hogy tök tehetséges volt (bár igazán csak a csaj), és kellemes zenét nyomattak, de nem emelkedtek ki szerintem,fejlődés meg semmi nem volt, pedig azért lehetett volna nekik is. De egyébként szívesen hallgattam őket, és szívesebben mint Johnnyt, aki ha 2. héten nem csinál egy normális produkciót, szvsz ki is esett volna.

Ja, és Declan SLTS-e ilyen formában szerintem k.vajó volt. Úgy meg főleg, hogy egy x-factor jellegű műsorban ilyet kb. soha nem látni. :P

Thomas - 2011. 10. 12. 16:36

Örülök, hogy ez az írás is megszületett, mert belehallgattam néhány produkcióba, és Christina Parie dalai nagyon tetszettek:) Asszem hétvégén le is töltöm az adásokat, hogy meglegyenek:) Bár azt nem igazán értem, miért gondolod, hogy egy ilyen jó csaj nyerhet! Engem már az is meglep, hogy bejutott a Top 8-ba:)

TaDummy - 2011. 10. 12. 16:38

Legjobban várt kritika? Mondjuk főleg a kibeszélő miatt, de akkor is… Egyébként nagyon lelombozó tudsz lenni. Akkor most én inkább az egekig magasztalom. Először is, még mindig favorit az X factorok között.
A válogatók zseniálisak voltak és ehhez képest tényleg volt egyfajta visszaesés. A bootcampben még számomra nem volt teljesen egyértelmű, hogy Natalie mennyire rossz mentornak, bár volt pár jel, mint például Cleo stílusváltása, ami egyszerűen szörnyű döntés volt. Amikor valaki nem túl színes egyéniség akkor még azt a kevés karaktert, amit az öltözködésén keresztül sugall, nem kéne eltörölni. Azt megértettem amikor a jóhangú “profit” nem választotta be, tényleg a többiekkel se tud mit kezdeni, szóval azzal akiről őmaga is így nyilatkozik… Elnézést a kifejezésért de beb*szta volna a színpad közepére, hogy énekeljél aztán csá.
A bootcampben még Ronan döntése idegesített fel, mikor annyi ideig tovább vitte az idegesítően rózsaszín ikreket, akkor úgy lett volna illő, hogy eljutnak a döntőbe és jó énekeseket farag belőlük. Olyan csodaféle mint Altiyan-nel csak nagyobb és jóval meglepőbb.

Aztán jöttek az élő adások kiderült hogy Nat a “worst mentor ever” cím boldog várományosa.

Mel B kettőt a háromból nem tud mentorálni, azonban úgy tűnt Christina-val kapcsolatban eltalálta a nép ízlését és az utolsó adásban már az enyémet is. Amit úgy érzem jól csinált, hogy hallgatott a többiek véleményére és tényleg próbálkozott.

Ronan mint mentor nagyon jó, de YMS-t sose tartottam túl nagyra, Three Wishez szintén nem a kedvencem és Audio Vixen unalmas volt. Mindazonáltal sikerült elérnie hogy szimpatizáljak velük és szurkoljak nekik az előadásaik pedig kifejezetten tetszettek. (Kivéve az utolsó adást ott kábé le se…, szóval nem mentorálta, őket) A legjobb tőlük a Numb/Encore volt.

Aztán Guy, ő nem a kedvencem viszont a kedvencem mentorálja és azt kell mondjam jól teszi a dolgát. Johnny azonban kieshetne már, mert nem sok értelmét látom annak amit csinál. Reece ügyes srác hangja is megvan ránézni viszont, néha nem szeretek. Tőle az “I kissed a girl” igazán hatásosra sikerült.

Oké most pedig Declan… Tinicsaj-kedvenc?! WTF? Szerintem nem a fehér hajú gyerek szemüveggel és a fura szöveggel a mai tinik álma, de akkor rossz környéken lakom. A Nirvana szám olyan imádod vagy utálod fajta volt és kicsit gondolkoztam én is rajta mire eldöntöttem, hogy előbbi. Úgy az egész gyerek és a furcsaságai kifejezetten tetszenek. A másik dolog meg, hogy úgy vettem észre Muse-fan, ami azért egy hatalmas pirospont. Aki szereti a Muset rossz ember, nem lehet alapon neki szurkolok leginkább.

CyClotroniC - 2011. 10. 12. 16:59

Thomas: Azt mondod, hogy anti-eyecandy szavazások vannak? Ez szerintem azért baromira nem ül, legalábbis Top8-on kívüli kiszórással tuti nem.

Amúgy tényleg az egyediség hiányzik innen, egy Misha, egy Janet vagy egy Craig vagy valami… Amúgy azon is gondolkoztam, hogy szerintem van különbség a hangmérnökök között is, és ezért tűnik ez nekem másodvonalasabbnak, valahogy ‘magnókazettás’ a hangzás a UK-hez és a US-hez képest.

CyClotroniC - 2011. 10. 12. 17:09

TaDummy: Ahhoz képest, hogy a kedvenced, az élőshownál neked is annyi pozitívum volt, hogy Declan egyedi, Muse-rajongó, és a Zombie előadás már tetszett ;) Akkor a UK-ben és a US-ben ennyi sincs? :O

Thomas - 2011. 10. 12. 17:24

Nem anti-eyecandy szavazásnak nevezném, mert ugye senki sem arra szavaz, hogy ki essen ki, csak gondolom a szavazótábor nagyrészét alkotó kiscsajok nem szavaznak olyanra, aki szebb náluk:) Ez ilyen lányos dolog, féltékenység, vagy tudomisén…:) Ez sajnos tény, hogy az összes ilyen showban a lányok közül a csúnyácskáknak, míg a fiúk közül a helyesebbeknek van esélye tovább eljutni.
Nem is kell messzire menni, tavaly nekem India-Rose Madderom kiesése volt a legfájóbb pont (igaz, ő legalább a 7. helyig elverekedte magát, de Amanda Grafanakis 8-on kívül szóródott ki, pedig szerintem abszolút ott lett volna a helye mindkettejüknek a döntőben.

fetomy - 2011. 10. 12. 17:51

Declannél nagyobb egyéniség nem kell :P

Merennis - 2011. 10. 12. 17:52

Hm hát ez tényleg elég negatívra sikeredett, én szerencsére egyáltalán nem találom ennyire rossznak a helyzetet, sőt ami azt illeti nálam az AU egyelőre favorit, még ha csak egy kicsivel is a UK előtt.
Ez az első évadom úgyhogy hasonlítgatni nem tudom máshoz csak a UK,US-hez, a HU-t meg se említem inkább.

Na akkor most szép sorban.
A válogatókat nagyon élveztem, nagyszerűen voltak megcsinálva. Pont.
Mentorok. Gyorsan megszerettem őket, aztán ebből Nat a judges’ house szakaszban kiesett, nem hittem a fülemnek mikor meghallottam kiket visz tovább. Egyedül Mitchellben látok fantáziát, vele meg nem foglalkozik. Helyette állandóan sikongat. Rémes. Andrew a legutóbbi produkciójával viszont elérte h ne akarjam annyira h kiessen.
Az utóbbi 1-2 hétben Mel B is elérte h kezdjem nemszeretni, nem tetszik h mostanság mindenkit csak fikázni tud. A két már kiesett csajt meg nem értem miért is vitte tovább. Christina jó, de valahogy vele is úgy vagyok, mint a UK-ben Mishával – nem tudom annyira kedvelni mint amennyire a hangja alapján lehetne. Van benne is valami ami nekem ‘nem’. Bár azért a Zombie-ért jár a pirospont, talán mégis megszeretem a végére..
Guy legelőször nem volt szimpatikus, most viszont már nagyon bírom. Főképp azért, mert engedi Declant Declannek lenni. Én nagyon szeretem a srácot meg a stílusát, sztem különleges és minden héten kíváncsian várom h vajon milyen agymenést produkál :] A legvárósabb viszont Reece, az első perctől nálam topfavorit, az ő hangja és stílusa az ami nekem nagyon <3 Pedig tinicsaj sem vagyok (már) : D Viszont azt értékelném ha Guy abbahagyná a popularizálását. És végül Johnny: WTF. Nem értem h jutott idáig. Tényleg nem. És a legnagyobb érvágás h az AV vele szemben 'maradt alul'. No comment.
A legjobb mentor a 4 közül Ronan, tetszik amit általában csinálni próbál. Az Audio Vixen volt innen a kedvencem, sosem untam őket és én is arra számítottam h ők húzzák majd a legtovább a 3 közül. A Three Wishezt eleinte nem kedveltem túlzottan, de mára ez is megváltozott, egyedül a YMS az ahol nem értem az imádatot..

Én élvezem ahogy az évad alakul eddig. Tetszik h a többihez képest bevállalósabb, itt olyanokat látok/hallok amiket sosem gondoltam volna h egy ilyesmi műsorban valaha is fogok : D Van persze még hová fejlődnie a továbbiakban, én pedig bízom benne h fog is.

CyClotroniC - 2011. 10. 12. 17:52

Őszintén szólva nem tudom… Csomó jó csaj volt már Top4 az X-ben és az Idol-ban is, ráadásul szerintem furcsamód jó sok a középkorú szavazó, sőt inkább ők vannak többen. Pl a tavalyi UK-ban 2-3% volt a 3-4. helyezett Cher Lloyd és One Direction között, szóval azért nem csak tinilány army van, bár mondjuk egy 10-15%-ot tuti adnak.

Érdekesség, hogy a tavalyi UK szériára 15.5 millió szavazat érkezett a 10 hét alatt, tehát heti live shownként kb ~1.5 millió átlagban. (egy szavazat 35 penny volt, szóval ~110 HUF), nem hinném, hogy ezt csak tinilányok termelnék össze, noha érdekes, hogy nem is olyan drága egy szavazat
legalábbis a helyi ár/kereset viszonylatban.

Az tény, hogy a kiskutya szemű átlaghangú fiúk mindig továbbmennek, mint kéne, de erre sajnos jó ellenérv, hogy itt azért fizetési hajlandóságot is szimulál a műsor, szóval akit nem támogatnak SMS-ben, arról eleve feltételezik, hogy lemezvásárlással se támogatnák majd a jövőben. Ez persze nem 100%-ig igaz, de tuti van átfedés a logikában.

Hooligan - 2011. 10. 12. 18:02

Na, akkor ennek én most örülök. Tényleg keserűre sikerült az írás, de megvoltak a nyomós indokai. Meg valszeg én is túl sokat vártam. A mentorok házáig tökéletes volt a műsor, ezt én is írtam, de onnan tényleg lejtmenet. De ahogy látom, inkább csak számomra. És ez jó.

Persze én becsületből is továbbnézem, tényleg reménykedem a meglepiben, illetve abban hogy Nataliet fejennyomja egy kóbor műhold. :)

Johnny Ruffo meg tényleg mehetne már a csába jövő héten. Ja, és ha minden igaz, akkor jövő héten Altiyan jön vendégként, szóval fakkjeee.

TaDummy - 2011. 10. 12. 18:05

CyClotroniC: Oké, tudom, furán hangzana tőlem, ha megkérdezném hogy most kötözködsz?;)
Egyébként így is életem egyik leghosszabb kritikáját írtam, nem akartam túlspilázni, de külön kérésre nagyon szívesen.
Declanről: Nálam nagyon sokat nyom a latba hogy milyen a zenei ízlése egy zenésznek, de akkor ezt nem említem meg.
Tetszik a hangszíne, nem túl kiemelkedő de tökéletesen tud vele szórakoztatni, mivel amikor beszél az így nem üt el az egésztől és ilyenkor betudja szúrni a “Best bloody crowd ever!” típusú szövegeit. Amiken nagyon jót lehet röhögni. Maga a srác is amikor például nem előad vicces pl.: lobster. A másik a színpadi produkció amikor odadják neki az a pálcát például, azt tudja hasznosítani vagy az űrhajóssisakkal is amit csinált. A SLTS átdolgozás bátor volt és nagyon egyedi. (Ilyet UK-ben vagy US-ben tuti nem látsz)

Arról hogy miben jobb az ausztrál: Sokkal valódibb a hangulata és kevésbé tűnik megrendezettnek. Simán el tudom képzelni hogy Ronan és Guy szoktak mondjuk együtt sörözni. Azt hiszem sokkal jobb a zsűri, az hogy egymással hülyülnek, meg amikor a twitteres rész jön az is szórakoztató és mind értelmesen védi a mentoráltját + általában hallgatnak a többiek véleményére. (Tudom ezt még a többinél nem tudhatom hogy lesz, de azt előre megmondom hogy Louis életbe nem fog értelmes védőbeszédet összehozni). A másik nagy előny a host, ilyen apró dolgokban, mint ahogy bejött például a rockos téma estéjén vagy ahogy a versenyzőkkel viccelődik.
Egy másik előny hogy a közönség hagyja beszélni a zsűrit, nem őrjöngenek mint a hülyegyerekek miközben a mentor beszélne. (vagy legalábbis nem annyira) Erről jut eszembe a közönségnek tetszik érvelés se annyira fordul elő, ha igen akkor is egy humorosabb formában.

A másik hogy nekem az ausztrál emberek ezerszer szimpatikusabbak mint az amerikaiak és kevesebbet drámáznak. Mondjuk a britekkel nincs gondom, de mégis valamennyivel távolságtartóbbak.
Ez például lemérhető a mentor-versenyző viszonyokon. És az ausztrálban figyelembe veszik hogy a versenyzőnek lehet önálló véleménye és jobban tiltakozhat ha nem tetszik neki valami, legalábbis én így érzem.

Egyébként nem csak Declan a jó benne, hanem mint azt említettem is Reece-től az I kissed a girl hatásos volt és ő általánosságban is ügyes gyerek, mondjuk a Dream On is tetszett.
YMS az első két adásban volt kimagasló, Mitchell a harmadikban és még tudnám sorolni. Azt hiszem mindegyiküknek volt olyan előadása ami tetszett még Johnnynak is.
Aztán szerinted, melyik másik X-factorban lesz bodysurfing?(Lehet hogy volt csak én vagyok tájékozatlan de valahogy nem tudom elképzelni)

Egyébként kérdésedre válaszolva szerintem nincs egyedi Muse rajongó a UK-ben és a US-ben.

Hooligan - 2011. 10. 12. 18:09

“A másik hogy nekem az ausztrál emberek ezerszer szimpatikusabbak mint az amerikaiak és kevesebbet drámáznak.”

Ez annyira, de annyira igaz. Na meg majdnem minden szavaddal egyet kell értenem.

Merennis - 2011. 10. 12. 18:20

Nekem is! :]
Ha ilyen részletekbe mentem volna kb pontosan ugyanezeket írtam volna le.

CyClotroniC - 2011. 10. 12. 18:21

TaDummy: Nem kötözködöm, csak nekem összességében a te postod majdhogynem negatívabbnak hatott, mint maga a kibeszélő írás, de ettől függetlenül egyetértek a 90%-val, de ha nem is értenék, akkor se kötözködnék ;D

Declanhoz hasonlón tényleg nem látni a UK-ben vagy a US-ben, ahogy a UK-ben is van olyan, amit a US-ben nem látsz és fordíta, mert kicsit az adott ország igényeihez mérik az egészet. Az ausztrálok meg kellően lököttek, náluk az ilyen lecsúszik, de ezért is lehet szeretni a AUS műsort.

A közönség őrjöngése szerintem scriptelt, azaz bátorítják őket a búúúzásra és az éljenzésre a UK-nál biztosan, ez évek óta “hagyomány”, persze idegesítő, de hamar hozzá lehet szokni. Nekem mentorokra a brit a csúcs, és az AUS és a US egy szinten van kb… Az AUS-ban és a US-ben is a két csaj nem működik, bár ha dreamteam mentorgárdát kéne összerakni, akkor nekem feltehetőleg: Simon, L.A., Gary, Tulisa lenne a Top4, és Kelly kapná a kispadot, szóval a mentorok terén tuti elüt az ízlésem az ausztrál fanektől, de azt aláírom, hogy Louis katasztrófa. ;)

A mentor-mentorált viszony szerintem a UK-ban a legközvetlenebb, bár abból láttam eddig a legtöbb szezont, szóval ez lehet, hogy befolyásol, de ott mindig nagy haverkodások voltak. Itt meg is jegyezném, hogy a fellépések előtti kisfilmek rengeteget veszítettek a hangulatukból (mondjuk idén csak 1 live show volt még ott eddig), de a 6-7. szezonban azok is rengeteget dobtak a versenyzők megítélésén szerintem.

Muse rajongó valóban nincs a UK/US verzióban, de mint mondtam ez is szétválasztja a hármat egymástól, hogy hol milyen zene jön be. Az AUS nekem kicsit 90-es évek közelibb a számválasztások terén, viszont ami elüt ettől, az tény, hogy mind különleges. A US-t még nem láttam, de szerintem az rnb/soul/pop orientált lesz, míg a UK-ben pont azt bírom, hogy minden adásban hallok legalább 2-3 indie számot is, és hát ott is megvannak a meglepő húzások. Szerintem a Cher Lloyd féle Elton John/Eminem mashup legalább olyan váratlan húzás volt, mint a dubsteppes Nirvana, de a végeredmény mégis mainstreamebb maradt, ezért kevésbé tűnt fel.

Szóval szeretem én is az ausztrált, és nem is akarnám, hogy a UK-re vagy a US-re hasonlítson, mert pont azért jó, mert mások az emberek ott, ellenben érződik rajtuk, hogy nincs még meg a 8 évnyi tapasztalatuk, vagy Simon Cowell a soraikban, így szerintem még 1-2 év, és némi extra pénz a production value emelésére kéne még, hogy igazán üssön. Utóbbit azért tartom fontosnak, mert a körítés teszi élvezhetőbbé a középszerű- és sallangversenyzőket.

Az AUS-nál jelenleg az izgat a legjobban, hogy Declan mögött meddig marad meg a közönség… A finalben egy fullos Exogenesis Symphony-t megnéznék tőle, de gondolom nem fog 13 percet kapni ;D

Thomas - 2011. 10. 12. 18:48

CyClotroniC: azt is vedd figyelembe, hogy míg a középkorú szavazók küldenek egy sms-t a kedvencükre, addig egy tinilány lelkesedésének csak apukája pénztárcája, ill. a kártyáján lévő keret szab határt. Mióta a saját szememmel nem láttam, hogy küldött egy egy olvadozó 15 év körüli lányka a Megasztárban vagy 20 db sms-t egy dal alatt Gusztos Bencére (épp előttem állt), azóta nem kétlem, hogy az ilyen szavazatok az összesnek legalább a felét kiteszik.

Ha már az AI-t mondod, itt van mindjárt Pia Toscano meglepetésszerű kiesése (mondjuk engem ezek már rég nem lepnek meg, csak mindig reménykedek…), vagy tavaly Didi Benami esete (egyikük sem jutott el a legjobb 8-ig, pedig anno mindkettőt még a győzelemre is esélyesnek tartották rajongói oldalakon)… És kik is jutottak döntőbe mostanában? Lauren Alaina és Crystal Bowersox, egyikük sem nevezhető szépnek, vagy dekoratívnak (előbbi legalább a hangja alapján megérdemli). Ellenpélda is van, mondjuk Haley Reinhart, Brooke White… szóval a csillagok szerencsés együttállása kapcsán el tudnak jutni a 3-4. helyig, de konkrétan a győzelem már más tészta:) Tudnál olyan jó csajt tudnál mondani, aki konkrétan megnyert egy tehetségkutatót? Én talán csak Carrie Underwoodot, de szerintem ő igazán azóta lett jó csaj, akkor még maximum aranyos volt:)
X-ből csak a legfájóbbat mondom: Lucie Jones…:(
És igen, a kiskutyaszemű szépfiúk mindig továbbmennek… sokkal tovább, mint kéne:) Szóval szerintem nincs okod ebben kételkedni:)

CyClotroniC - 2011. 10. 12. 18:56

Lucie Jones nekem is fájó volt, Jamie és Danyl mögött ő volt a 3. kedvencem. Furcsa, hogy idén pont Janetet kapták fel, aki nekem pont a Lucie Jones féle szerény falusilány vonalat hozza. Az eyecandy faktor persze szubjektív, nem is mondom, hogy azokat sorolok csak, de azért Kelly Clarkson, Jordin Sparks az Idolban, Leona Lewis, Alexandra Burke az X-ben, vagy Dia Frampton (igaz csak 2. lett) a The Voice-ban se volt anti-szépség. Bár a 6. UK szezonon tényleg tudnék mit hisztizni, de inkább nem offolom tovább az egykori gyarmatot ;D

TaDummy - 2011. 10. 12. 19:00

Holligan és Merennis: Köszönöm az egyetértést, igazán jó érzés.

CyClotroniC: Hogy egy kritikám negatívnak hasson?! Hát pedig általában csak úgy árad belőlem az optimizmus.:D
Igazából én értem a három különbözőségét, csak azt hittem arra voltál kíváncsi, szerintem mivel jobb a ausztrál úgyhogy leírtam.

A közönség tudom utasításra őrjöng, de még ausztrálnál azt is el tudnám képzelni hogy ez ne kelljen. A mentor-mentorált viszonyt lehet hogy eleve, az is befolyása hogy britek. Nekem mindig úgy tűnik hogy túlzottan el várják a tiszteletet, hogy úgymond vakon kövessék őket és olyasmiből baráti viszony nem sokszor lesz. Az ausztrálnál viszont úgy érzem mint mikor egy zenekar tanácskozik, közösen dobják össze a dolgokat, és talán a mentor egyfajta menedzser is akinek azért vétó joga van, így szerintem sokkal jobban lehet haverkodni.
Az ausztrál dalválasztás nem gondolnám hogy 90-es évekbeli, inkább nagyon vegyes, az tény hogy nem félnek a régebbi számoktól, amik azért UK-ben kicsit diszkriminálva vannak. pl.: Amelia Lilynél szerintem a számválasztás is rossz döntésnek számított, mert nem igazán fogadják jól az ilyet.
Inkább amolyan “öreg számot öreg énekelhet” mentalitást véltem felfedezni.

Cher és az Elton John/Eminem mashup nekem pont inkább biztonsági játéknak tűnt, nem mintha nem lenne furcsa páros, de azért az hogy régi számot újabbal összedobunk, nem olyan újkeletű.

Exogenesis Symphony, nagyon-nagyon furcsa lenne. Komolyan még sosem láttam Matt nélküli verziót, sőt nem is tudom elképzelni. Egyébként azon felül hogy 13 perc, elég sok benne az üresjárat, hogyha valaki “csak” énekli. Meg nekem az mindig olyan nagyszabású dolog ahány felvételt nézek, hogy egyszerűen az ausztrál X-factor színpada nem elég erre.

Thomas - 2011. 10. 12. 19:03

De igazán fájóvá sajnos az tette, hogy kikkel szemben esett ki… na ez nekem máig az abszolút érthetetlen kategória:) Nekem ő volt az 1. kedvencem abban az évben…
Persze, az eyecandy szubjektív, lehet hogy Kelly akkor még az volt, bennem most nagyon a mostani énje van meg, Leona és Dia nekem nem az, Alexandrát azért jó csajnak tartom, de ő sem az a klasszikus szépség, mint mondjuk Pia vagy Didi:)
Szóval szerintem akárhogy is csűrjük-csavarjuk, a lányoknál hátrány, míg a fiuknál előny a szépség. Viszont később, a karrier szempontjából már a lányoknál is előnnyé válik szerintem:)

CyClotroniC - 2011. 10. 12. 19:10

TaDummy: Annak örültem is, mert tényleg érdekelt, mert az első postodban te is inkább a csalódásokat foglaltad össze. Ez a családias hangulat viszont tényleg romlott a britnél évről évre. A 6-osban még haverkodások voltak, és rengeteg mentor-mentorált jelenet volt bevágva, de ugyanúgy sokat mutattak a tánctanárokkal, énekpróbákon, stb… Ráadásul ott mindig az adott hét kapcsán volt meghívott heti mentor, aki megnézte az összeset, és azért dobott rajta anno sokat, hogy a Queen, Robbie Williams vagy Whitney Houston végighallgatott mindenkit, adott tippeket, sőt még fel is vállalták, hogy nekik ki a kedvencük. Azokat mindig vártam, ezt nagyon hiányolom, mert ezzel jóval szegényebb lett a live show.

Az E.S. kapcsán igazad van, az egy túlzó poén volt, de mondjuk egy Knights of Cydonia-t simán elbírna a UK színpad egy kis lézershowval, az más kérdés, hogy ott most nincs olyan férfi énekes, akinek oda lehetne adni… Johnny-nak mondjuk a kabátja megvan hozzá. Mindkét Johnny-nak ;D

A UK egyik legeslegnagyobb hibája, ami miatt 2 éve fixen utolsó, azaz over kategória, ami a US-ben és az AUS-ban is sokkal jobb, de ez Louie hibája. Ráadásul a 4 számból 3-at énekeltetett tavaly is, ez pedig már kicsit gáz :S

Az AUS esetében egy-két kiemelkedő énekes kéne csak, meg egy picivel nagyobb büdzsé, hogy látványosabb lehessen, tényleg csak ezeket hiányolom, de ettől ezek nekem még hiányok sajnos. A brit se volt azonnal koncertfeelinges, szóval kell nekik a tapasztalat, szerintem már jövőre, vagy max 2 év múlva ők is jobb showt tudnak rendezni az élő szakaszban.

fetomy - 2011. 10. 12. 19:40

“Ráadásul ott mindig az adott hét kapcsán volt meghívott heti mentor, aki megnézte az összeset, és azért dobott rajta anno sokat, hogy a Queen, Robbie Williams vagy Whitney Houston végighallgatott mindenkit, adott tippeket, sőt még fel is vállalták, hogy nekik ki a kedvencük.”

Ez tetszik az ausztrálban nekem is, hogy ilyen is van :)

Egyébként az eyecandységhez: Akkor idén pont jó, hogy Craig nem egy szépfiú, így van esélye a csajoknak :D Amúgy ilyen szempontból akkor Sophie veszélyben van :P

Na denem off. Az is érdekes egyébként, hogy az ausztrálok tapasztalatban nem járnak sokkal előttünk, mégis mennyire összehasonlíthatatlan az előnyük hozzánk képest a show megvalósításában. Sokkal közelebb állnak a UKhoz, mint hozzánk ilyen szempontból -is.

CyClotroniC - 2011. 10. 12. 19:42

fetomy: Ezt a HUN-AUS dolgot pár szóban meg lehet magyarázni: több pénz, kifinomultabb ízlés.

TaDummy - 2011. 10. 12. 19:47

Én nem szeretném ha nagyobb lenne a költségvetés. Szerintem úgyanúgy elvesztené a családias hangulatot mint a UK.

Egyébként komolyan úgy érzed hogy az E.S. túlzó poén volt de a Knights of Cydonia a héliumotszívotthangú Johnnyval jó ötlet lenne?;D (költői kérdés, értem én mire gondoltál) Mondjuk azt szívesen megnézném KoC-ra hogy próbálna táncikálni a másik Johnny.

Én amúgy nem okolnám Louis-t most is azért akiket kapott sem voltak túl jók. Eldönthette hogy egy komplett cirkuszt visz tovább, vagy unalmas jó hangú énekeseket, akiket úgysem tudna mentorálni. Szerintem eleve megrendezték, hogy most oda sok hülyét beraknak, mert akkor visznek “színt” a műsorba, de nem csak egyet így a lejáratós szavazzunk a legrosszabbra oldalak is megoszlanak, a céljuk pedig nem sikerül.

Most gondolkoztam melyik Muse számot lehetne így megcsinálni és akkor már Declan és a Hysteria ütős lenne. Bár a kedvencem is (Citizen Erased) lehet hogy jól sikerülne, de őt féltem a dubsteptől meg úgy minden mástól.

Dani - 2011. 10. 12. 19:51

Szerintem az idei ausztrál verzió sokkal jobb mint az idei brit. Nem tudom miért. Szerethetőek a karakterek (johnny és a rappelő csapat nem jön be, a többiek igen), a zsűri is, igaz az Audio Vixen kiesése sokként ért, hiszen a legjobb csapat volt és az ember azt hinné rájuk szavaznak. A fura, hogy Mel 2 héttel korábban amikor a két versenyzője közül kellett választania, akkor kiválasztotta a jobbikat, és nem Dead Lock-ra ment, most pedig igen. Pedig akkor még felejthető volt az a két karakter is.

Abszolút kedvenc Reece és Andrew, valamint még Declan a fura stílusa miatt. A legnagyobb potenciál talán Reece-ben van, mert ő tényleg baromi jól énekli a Rock számokat, nagyon jó hangja van hozzá (az mellékes, hogy a tinilányoknak pont egy handsome tinisrác – kivételesen örülök annak, hogy egy rakat tinilány szava rá a nedves bugyijuk miatt). Az ő CD-it el lehetne adni, talán még hallgatnám is. Declan bármennyire is színt visz az egészbe, egy zenét sem hallgatnák tőle, mert nem igazán jön be a stílusa úgy, hogy azt hallgassam is. Andrew pedig inkább az idősebb korosztályt célozhatja be magának, a fiatalkonak nem nagyon jön be a hasonló – annak ellenére sem, hogy baromi jó hangja van.

Ahogy említettem az elején, nekem inkább ez jön be (AU) mint a másik (UK), legalábbis idén. Tavaly fordítva volt. Az Us pedig egy rakat trágya (sorry aki szereti), ott senki nem maradt meg emlékeimben, talán egy szerethető páros volt, akikről azt sem tudom továbbjutottak-e. Az Uk-ban pedig egyedül Sami és Kitty tetszik. Jade kiesésekor már elegem lett a UK változatból. Kitty miatt kövezzetek meg, de nekem baromira bejött az utolsó száma, nagyon jó hangja van. Jó, az öltözködését kritizálhatjuk, de pl Lady Gaga sem komplett kinézete/öltözködése terén, mégis rendkívül híres.

Fanny - 2011. 10. 12. 20:09

Szerintem teljesen reális lett az írásod, szinte minden pontoddal egyetértek. Eddig nem követtem az ausztrál verziót, csak a britet, magyart, meg ugye most az USA-t. Az előbbi kettő után a magyar felhozatal elég langyi, de a fenti videók alapján az ausztrálok alattunk vannak. Pl az utolsó előtti csaj (aki a 2. döntőben esett ki) olyan hamis, hogy bántja a fülem. Teljesen csiszolatlan. Szólók közül Christina Parie talán a “kedvenc”. Csapatokra nem is emlékszem – ez lenne az a kategória amit ki kéne iktatni, mert nagyon nem maradandó dolog.

cristina - 2011. 10. 12. 22:31

Olyan ötletesek az ausztrál produkciók, hogy nekem fel sem tűnik a kisebb költségvetés, rögtön ott van Johnny Ruffo(AUS) és Marcus Collins(UK) Moves like Jagger produkciója, ok hangban Marcus százszor jobb volt, de a staging az ausztrálban sokkal eredetibb, fiatalosabb volt pedig mindkét srác csak 23 éves, mégis szegény Marcus a kis csokornyakkendőjével ahogy ott toporgott a lányok között olyan semmilyennek tűnt(mellesleg ők ketten a kedvenceim :) )
Az YMS meg akiket mindig emiatt várok, nekik mindig a leglátványosabb a produkciója, a 3wishez első és legutóbbi előadása is tetszett, Christinanak is mindig jókat találnak ki pld a multkor, hogy beugrott annak a csoport embernek a tetejére(biztos van erre megfelelő szó de én azt nem ismerem)
+Reece kissed a girl, Jacquit magasra emelték és még lehetne sorolni a jó ötleteket amiket bevetettek.
Viccesen szóba is jött a budget rockesten mikor MelB értetlenkedett Reece produkciója után, hogy miből engedhedték meg maguknak a füstgépet mikor ő csak Ronan mociját kapthatta kölcsön Jacqui előadásához.

menka - 2011. 10. 13. 00:27

Ó de jó, köszönjük az írást.
Nekem is az ausztrál most a kedvenc. Bírom, hogy ennyire lazák és a mentorok sem játszák az agyukat.
A válogatók tényleg jól sikerültek. Emmanuel Kellyt nagyon szerettem, az Introvert, Extravert Doesn’t Matter-t meg azóta sem bírom kiverni a fejemből:)

Nat választásán én is kiakadtam, simán a másik hármat kellett volna vinni a live showba. Cleoval nem is értem, hogy mit akart.
Egyébként mentornak szerintem Mel B ugyanolyan gyenge mint ő. A két lány hamar ki is hullott, Christina meg kb. akkor is hozná ezt a szintet, ha én mentorálnám.
Szerintem a végén Christina-Reece csata lesz, feltéve ha végre normális dalokat kap Reece. A Dream on üthetett volna nagyot, de a dal íve valahogy nem jött ki abban a 70 mpben.

A kedvenc nekem is Declan és tényleg jó, hogy Guy (meg a szerkesztők) hagyja, hogy önmaga legyen. (nálunk egy ilyen srác oda sem kerülhetne, de ha mégis, akkor már a második adásban az angelst énekelné robbie williamstől)

A csapatok közül a 3wishez fog szerintem a legtovább jutni. Az utolsó adásban a Ghetto Superstar már egész jól sikerült. A YMS folyamatos felmagasztalása nekem furcsa. Tök jól táncolnak tényleg, de az ének része nagyon gáz. Én egy kicsit sem lepődtem meg, hogy a múlt héten a bottom twoban voltak. Az Audio Vixent én is sajnálom nagyon, mert baromi jól szóltak egész végig.

Mitchell meg szerintem a valaha volt egyik legnagyobb tahó az x-ek történetében. Nyilván Guy nem véletlenül mondta neki az amit és láthatóan Nat sem nagyon tud vele mit kezdeni. Ettől függetlenül az Everybody Hurts tök jó volt tőle a legutóbb.
A következő héten meglepődnék ha nem a Johnny- Andrew- YMS trióból kerül ki a kieső.

fetomy - 2011. 10. 13. 08:08

Az Introvert Extrovert az zseniális :D Nekem sem tud kimenni a fejemből :D A helyükben valamelyikükkel feldolgoztatnám az egyik live-ban :D

btw Mel 2 csaja nem azért esett ki, mert szar mentor, hanem mert felismerte, hogy minél előbb kiesnek, annál előbb tud 100%-on Pariera koncentrálni. Az, hogy kirakta Tylat, egyértelműen mutatta, hogy igazából egyik csaj sem annyira érdekli, főleg mert 2/2 bottom2 után azért nyilvánvaló volt, hogy Jacqui max egy hetet maradhat még. Tavaly Ronan Altiyan miatt kb. ugyanezt csinálta, nem béna mentorkodás ez, hanem szimpla taktika. Felesleges mindhárom actodra ezerrel rápörögni, hisz úgyis csak 1 nyerhet, és mivel sokszor a szavazatmegoszlás csoporton belül történik, annál nagyobb esélye van az 1-nek, minél kevesebb vetélytársa van.

Ettől függetlenül Mell B lehet béna mentor, de nem emiatt szvsz.

Szerintem is a 3W fog legtovább menni, mivel a YMS sem lépdel előre, hanem az AV-hez hasonlóan egy szinten mozog, csak a YMSnél még annyira nem is magas az a szint, csak populárisabbak mint az AV. Velük ellentétben pedig a 3kívánzág hétről hétre fejlődik, folyamatosan megfogadják a többi judge tanácsát és általában ezt jobbra értékelik mint aki egy szinten marad végig.

Ja, és én nem hiszem, hogy Reece és Christina között fog eldőlni a verseny. :)

CyClotroniC - 2011. 10. 13. 08:36

Már nem azért, de szerintem pont ott kezdődik a “szar mentorkodás”, hogy nem érdeklik a saját actjei, nem tud velük mit csinálni, vagy ami talán még rosszabb, hogy nem akar. Most az egy dolog, hogy mennyire jók vagy nem jók az énekesek, de pont az lenne a dolga, hogy a középszerűből jót, a jóból pedig zseniálisat csináljon, és persze anélkül, hogy bármelyiket is hagyná kiesni, főleg, hogy a versenyzők értékelésében is benne van a mentor munkája. Ha valaki egy túl nehéz szám vagy rossz dalválasztás miatt esik ki, az jó nagy százalékban a mentor sara is, és ezért nem tetszett Louie reakciója se a UK-ben, hogy élő adásban elengedte JonJo kezét, hogy ő akarta azt a számot… Ilyet egy jó mentor sohasem csinál szerintem, abba meg bele se megyek, hogy T 23 évesen az első szezonjában jobb munkát végez, mint az öreg róka ennyi év után. Mel B pedig hasonló okok miatt problémás szerintem, persze ez csak az én véleményem, de akkor is illik a foglalkozni mindenkivel, hogy ha tudja, hogy csak 1 versenyzőjének van esélye nyerni.

menka - 2011. 10. 13. 08:59

Hát a fene tudja. Én nem nézem ki Melből, hogy ezt így végiggondolta. Neki a versenyző csak zavaró körülmény, aki elvonja a figyelmét arról, hogy milyen jó lesz a sminkje/ruhája a live showban+ mennyit tud fogyni a következő hétfőig. (a twittere alapján kb.ezen három dolog körül forog az agya)
Egyébként én is azt gondolom, hogy ha már 3 act van, akkor illik mindegyikkel törődni és nem úgy hozzáállni, hogy oké akkor 3/2 úgyis szar, majd a harmadikkal kezdek valamit. Mondjuk most már lehet, hogy többet foglalkozik Christinával, de csak azért, mert ciki lenne ha őt is elveszítené.

cyborgwings - 2011. 10. 13. 10:34

@Hooligan: ez már hivatalos: írhatsz bármilyen hosszan, akkor is élvezetesek a kritikáid. a junkie-n te vagy az x-faktor. :] (én kérek elnézést, reggel van még.)

mel b-ről ott sikerült megállapítanom, hogy mekkora egy érzéketlen, ostoba liba, amikor a három másik mentor állva tapsolt tara-lynn-nek, ő meg meresztette tovább a seggét a széken. nem örülnék, ha ő lenne a mentorom…

na, megnézem a döntős dalokat is, csak előtte ezt muszáj volt leírnom.

cyborgwings - 2011. 10. 13. 10:48

úristen. reece mastin megerőszakolta a füleimet. a dream onnál már kedvem lett volna sírva fakadni. “egész jó volt”?! először is tök hamis, másodszor is szintén hamis.
el is ment a kedvem az egész műsortól, baszics. a tinilányok mindenhol egyformán süketek, úgy látszik.

TaDummy - 2011. 10. 13. 10:49

Hát most meg kell védenem Melt. Szerintem csak a második legrosszabb. Az hogy feladta a versenyzőit, pedig egyáltalán nem igaz, legalábbis az elején tuti nem. Sőt az első adás után a másodikban el is mondta a versenyzőnek hogy min fognak változtatni és abból egyértelműen kitűnt, hogy figyelt a többi mentorra.
Például Jacquinél elismerte hogy az ő hibája volt és megpróbált valamit, az ő értelmezése szerint rockosabbat, az egy dolog hogy fogalma sincs róla mi fán terem a rock, de próbálkozott. Azt is be kell vallani hogy J. sem könnyíthette meg a dolgát, mert szerintem az hogyha állandóan mosolyog és rendben, meg “univerzális vagyok” az nem segít.
Talia meg végig a kedvence volt, de főleg a stílusával fogta meg az embereket (megjegyzem ezt a részt jól ki is használták) és erre rájött ő is, ezért döntött úgy ahogy. Egyszerűen már nem volt semmi ötlete vele kapcsolatban vagy észrevette hogy a hangjával kéne dolgozni, amihez nem ő megfelelő ember.

Szerintem csak annyi történt hogy egyszerűen nem tudta megtalálni mi lenne jó nekik. Christinát viszont könnyen be lehet skatulyázni és ilyen szempontból ez előny. Főleg, hogy egy régi lánybandást kapott aki gondolom kötelességének érzi követni az új “divatot” és amit C. képvisel elég népszerű mostanában.
Egyébként egyáltalán nem szimpatikus mint mentor, de azt a “girl power” dolgot elég komolyan vette.

cyborgwings - 2011. 10. 13. 11:58

azért csak nem adom föl…

a three wishez hangilag nagyon gyenge, de ez ma már mit sem számít, elvégre autotune is létezik a világon, playbackelni meg bármikor lehet.

andrew wishartnak eszméletlen fantasztikus a hangja, de a kisugárzása nagyjából nulla, hiába igyekszik előadni a dalokat meg mozgolódni kicsit, ilyesmik, tényleg inkább csak elaludni lehet rajta.

mitchell szintén remek hangú, de látszik, hogy feszeng a neki nem fekvő dalok éneklése közben. hivatalosan is kijelenthetjük: natalie mentorként egy balf.sz.

ez a ruffo gyerek meg nagyobb szégyen mint a másik tinikedvenc, reece. az ausztráloknak ő lil c. bár neki legalább nem rajzfilmfigura hangja van, de ettől még ugyanakkora nulla.

christinában látok fantáziát, csak azt nem értem, egy 15 éves lányból miért kell mindenáron egy kivénhedt ribancot varázsolni. jobban szeretem kováts vera helyes kis szerénységét és ártatlanságát, de ez nyilván az én bajom.

declan hangi adottságai fantasztikusak, tetszik, hogy van stílusa (még ha az egyik videónál valaki lemaleladygagázta is – akit én amúgy halálosan ízléstelennek tartok), jó előadó is. a smells like teen spiritre félve kattintottam rá, de annak ellenére, hogy nem csak ezt az egy számot ismerem a nirvanától (gondolok itt arra, hogy a rádióban csak ezt játsszák tőlük, aztán ezt illik szeretni), szóval nem tartom annyira őrületesen vészesnek. mondjuk jobb lett volna, ha nem így dolgozzák föl, de az ének része mindenképp rendben volt számomra.

és akkor most elfáradtam, és nem nézem tovább. meg úgysem érdekel senkit, mit szófosok ide, csak most valahogy rám tört az írhatnék. bocs.

Thomas - 2011. 10. 13. 12:05

Létezik az ausztrál X-ből HD verzió? Mert én nem találtam sajnos:( Azt nem tudom elképzelni, hogy SD-ben adnák…

CyClotroniC - 2011. 10. 13. 12:17

Amúgy kb tényleg az a baj ezzel a szezonnal, hogy két béna női mentorral több, és egy Altiyan kaliberű énekessel kevesebb van a szezonban. Eddig pedig tényleg csak két live produkciót néztem meg többször, a Zombie-t és a Smells Like Teen Spiritet.

A Dream On-t amúgy szerintem is túldicsérték, no meg annak a számnak a lényege, ahogy a teljes hosszában felépíti magát a katarzisig. Ezt nem lehet másfél-két percbe belesűríteni, legalábbis itt nem sikerült.

Thomas: Én se találkoztam ilyennel sajnos. Amúgy most hogy ezt említed, talán ez is ront nekem az AU verzió megítélésén, és a videó minősége miatt is másodvonalasabbnak érzem.

Thomas - 2011. 10. 13. 12:43

Ez sajnos tényleg így van. Bár még az hogy SD, magában nem is olyan nagy probléma (sok műsort vagyok kénytelen így nézni), de tavaly a magyar X a 4:3-as képével hihetetlen komolytalannak, gagyinak tűnt:) Remélem idén élvezhetőbbek lesznek az élő adások:)
Szóval ti is ezeket a VeroVenlo-féle mkv-ket nézitek? Ennek egyenesen botrányos a minősége…
Viszont kijött az amerikaiból a HD verzió végre:)

TaDummy - 2011. 10. 13. 12:57

A VeroVenlo-féle mkv az valami torrentes? Mert én tvscenerelease-ről szoktam és ott jó a minőség. Meg van megauploados link ami nagyon hamar lejön, viszont azt hiszem kicsit később rakja fel mint a többi (bár ez csak pár óra késés).

Thomas - 2011. 10. 13. 13:07

Köszi szépen, ez már jobbnak tűnik a mérete alapján:)

Hooligan - 2011. 10. 13. 13:16

Nincs HD, a Seven csak SD-ben megy. A VeroV-féle relase tényleg suxx, a másikat ajánlom én is.

Thomas - 2011. 10. 13. 13:42

Köszi az infót, nem gondoltam volna, hogy Ausztráliában még van SD adás…:)

TaDummy - 2011. 10. 13. 18:15

Egyébként nem lehetne ezt is kirakni oldalra, a többi kibeszélőhöz?

winnie - 2011. 10. 13. 19:04

ki lehet, ha lesz elég komment, de oldalt korlátozott a hely. ha pörög, kimehet, de ha más nem, akkor ott lesz a kibeszélős gyűjtőoldalon, csak még nem jutottam el odáig.

TaDummy - 2011. 10. 13. 19:47

Szóval oldalt azok vannak amik pörögnek? Értem.

winnie - 2011. 10. 13. 19:52

1-2 kipróbálás alatt lévő új mellett azok, amit sokan használnak, hogy ne kelljen sokat klikkelni értük.

TaDummy - 2011. 10. 13. 19:56

Mondtam hogy értem. Az emberek mit bele nem látnak egy értembe…;)

winnie - 2011. 10. 13. 20:07

csak pontosítottam:) mert nem mindegyik pörög valójában. (sőt, még két heti posztos sorozatnak is ott a helye, de ez végképp részlet.)

TaDummy - 2011. 10. 13. 20:11

Tudom. Bocs. Én meg csak kötözködtem. És ezzel a hozzászólással el is érjük a Haction kibeszélő nagyságát. Még mindig nem?;)

CyClotroniC - 2011. 10. 13. 20:28

winnie: Ha lekapod a címek mögül a “kibeszélőket”, nyersz vele 8 sort, azaz 8 sorozatnyi helyet… Úgyis tudja mindenki, hogy azok a kibeszélők. Na? ;)

TaDummy - 2011. 10. 13. 21:01

Én támogatom!;)

TaDummy - 2011. 10. 14. 19:42

Hogyha valaki mégis idetalál, annak ajánlom figyelmébe az Audio Vixen facebook oldalát. Bemásolom a lényeget:

“Over the weekend we will be starting a series of Youtube videos because we’ve had so many requests for songs that we never get a chance to perform on the show.
If you have any song suggestions please message us and we will do our best to get to all of them as we already have a large list to start with but keep the ideas coming!”

Egyébként ez is nagyon jó dolog. Szinte mindannyian akik kiestek írtak egy ilyen köszönetfélét a rajongóknak és beszámoltak a jövőbeli terveikről vagy hasonlók. Nagyon érdekes volt például visszaolvasni ahogy Cleo bocsánatot kért hogy elrontotta a számot.

Merennis - 2011. 10. 14. 20:21

Dejóó, én nagyon örülök, sokáig el tudnám hallgatni az AV-t :] Úgyis fájlaltam h mennyi minden jót énekelhettek volna még..

fetomy - 2011. 10. 14. 21:59

cyborgwings: Jó, hát Kováts Vera sem feltétlen marad ilyen szerény és ártatlan :) Egyébként Christina szvsz hozza azt, amit a csajok ilyenkor szoktak, legalábbis nem tudom mire vonatkozott ez a kivénhedt ribanc dolog :)

Mel B-vel kapcsolatban nem azt mondtam, hogy szép és jó dolog, hogy nem foglalkozik 2 mentoráltjával, csak a legjobbal. Ez unfair, szar dolog, de a lényeg, hogy nem azért esett ki két kiszemeltje, mert nem tudta őket felépíteni, hanem mert nem akarta. Tyla pl. popzenében szar, viszont jazzes vonulaton simán megélt volna jó néhány élő showt. És azért sem hiszem,hogy ezt Mel B nem találta ki, mert mondták is neki, és ha jól rémlik valamikor JH vagy Bootcamp táján ő is mondta neki, hogy erre jó a hangja, stílusa.
No de visszatérve, attól függetlenül, hogy ez nem szép dolog, így lehet növelni az esélyét az utolsónak. És ezt nem hiszem, hogy csak Mel alkalmazza, mindig vannak olyanok, akiken az érződik, hogy a mentora kevesebbet törődik vele, mint a többiekkel. (speciel én ezt éreztem week1-en a Nu Vibe esetén is. Az ő produkciójuk semmi nem volt, énekeltek egyet azt jóvan’, míg a Riské jóval komplettebb volt. Csak lehet, hogy ez megváltozik, csak week1-re rá kellett gyúrni a Riskre, meglátjuk)

Egyébként ez főleg akkor lehet, ha egy kategóriában van egy kiemelkedő, aki esélyes, a többiek viszont annyira nem jók. Teljesen logikus dolog, minél előbb marad csak 1 valaki, annál előbb lehet fókuszálni egyre, akivel több időt lehet foglalkozni, stb… így jobb produkciót is lehet kihozni belőle. Nem igazságos, de a győzelemhez jó taktika. (Cardlenél a következő fiú 8., Altiyannál a következő over 9.) PErsze nyilván csak ennyi nem elég, de számít.

cyborgwings - 2011. 10. 14. 22:23

fetomy: ja, attól félek én is, de egyelőre szeretem, hogy ilyen.
az “ilyenkor szoktak”-ról is ugyanaz a véleményem. idősebbnek néz ki, mint én, pedig 29 vagyok. sminkelem is magam, meg nem apácaruhában járok, konzervatívnak sem érzem magam, de ezt valahogy még mindig nem veszi be a gyomrom. lehet, mégis el kell gondolkodnom ezen a konzervatív dolgon… :]

synar - 2011. 10. 16. 09:07

Nem tudjátok az X factor US judges houses part 2-t is leadták a héten?

winnie - 2011. 10. 16. 11:56

kereső. majdnem a legfelső hír: http://www.sorozatjunkie.hu/2011/10/13/hircsutortok-174/

bár ezt több értelme van megkérdezni (vagy elolvasni) a the x factor US topikjában.ez az auszi.

synar - 2011. 10. 16. 22:01

winie, köszi a választ legközelebb jobban körülnézek, bocs.

Merennis - 2011. 10. 17. 19:40

No. Most fejeztem be a mai részt, íme frissen a gondolataim:

Először is, a várási faktor nálam határozottan az AU-nál a legmagasabb. Pont.

És akkor most sorban.
– Christina: Fájt és erőltetettnek hatott a bohóckodása. Ráadásul végig úgy éreztem, h ehhez a dalhoz nincs meg a hangterjedelme – a mély nem jött ki szépen, a magason meg érződött h nem nagyon kényelmes neki, vinnyogósan hangzott. És nagyon sokszor volt hamis.
– YMS: Sajnos ha meghallom ezt a számot rámjön a hányinger, úgyhogy ők már hátránnyal indultak. A SP résznél fellélegeztem kicsit, az jó volt, aztán egyébként ennyi. Szórakoztató és kész.
– Declan: Most szerintem megmutatta mindenkinek, h nem csak a heti sokk-adag és polgárpukkasztás miatt van a versenyben, hanem azért, mert emellett briliáns hangja van a srácnak. Nagyon-nagyon tetszett, örültem egy ilyen kis letisztulásnak.
– Mitchell: Szeretem a hangját, de ezt a produkciót sajnos nem tudom értékelni, mert nálam etalon minden számnál a Lambert-verzió. Nem szeretem, ha vki olyat énekel, amit már ő is. Egyszerűen se hangilag, se előadásmódilag nem érnek a nyomába. Ebben az esetben sem volt ez másként..
– Johnny: Az egyetlen JT szám, amit szeretek. És sajnos most Johnny megölte. Annak ellenére, h előszörre azt gondoltam, h nem is olyan rossz, mint vártam. Aztán jött a váltás. Szűzanyám h az mennyire rossz volt..
– Andrew: Unalmasunalmasunalmas. Nagyon jó hangja van, de áh. Nem tudom, miért nem működik. Pedig múlt héten már kezdtem megkedvelni.
– Reece: Kész, nincs mese, imádom a kölyköt. Mintha nekem találták volna ki a hangját.. Eddig azt gondoltam h ez egy szar szám, de most már tudom h nem. Egyszerűen csak a füleim nincsenek jóban Mr. Levine hangjával. Ez a hegedűs hangszerelés meg marhajó ötlet volt.
– Three Wishez: Hát. Ez. Qrvajó. Volt. A legjobb, amire vissza tudok tőlük emlékezni. Ronan nagyot gondolt, de így kell ezt csinálni.

És akkor most az egyebekről. Rég nem szórakoztam ilyen jól Factor alatt, legyen szó bármelyikről. Egyszerűen az AU hangulata, stílusa mindent visz. És Nat kommentjei ma Andrew, Mitchell meg Reece dala után pl, hát fetrengtem ahogy a többiek röhögtek rajta meg oltották (Ronan röhögésétől meghaltam XD), meg a saját reakciói is ezekre, röhejes volt : D Meg úgy általánosságban, ahogy állandóan piszkálják egymást, ahogy közben a közönség random bekiabál aztán azon röhögnek a háttérben, áh, nagyon jó. Még mindig az AU a favorit :]

fetomy - 2011. 10. 17. 20:26

Zseniális volt, amikor Natalie Andrewról beszélt, és lehetett hallani, hogy mellette Ronan röhög mint az állat :D Imádom ezt a showt :D Mondhatni “its a pain in my ass but its a good pain” :D:D
Azért az vicces volt a zsűritől, hogy Johnny esetén elmondták, hogy brilliant song choice, majd elmondták, hogy túl sok volt neki a szám, félt a daltól, ha nem tudja jobban elénekelni mint Justin, akkor ne énekelje, stb… hát mondom akkor tényleg perfect dalválasztás :D

Aztán nekem produkciók szintjén ez a week nagyon nem jött be. Ha nincs az utolsó három produkció, azt mondanám, hogy nagyon gyenge volt. Nézzük sorban:

1. Andrew – Eddig nem kedveltem, látszott, hogy azért ez nem az ő műfaja, viszont nálam most lépett elő elsőszámú esélyessé. Zseniális előadás volt, és önmagához képest is kiemelkedett.
2. Reece – Tőle is idegen volt a stílus, de bejött. Neki és Andrewnak is az hozta meg a nagy sikert, ami múlt héten Christinának. Nagyszerű teljesítmény egy tőlük idegen stílusban.
3. 3 Wisheeeez – Talán tőlük a legjobb volt eddig, jó volt, hogy ráálltak most a rapre, baromi jól nyomja a srác. Ha jövő héten megmutatják, hogy a másik csávó is tud valamit, akkor meglepetésre tovább is maradhatnak, ha viszont újra háttérbe szorul, akkor DANGER ZONE… :/
4. Mitchell – Hozta magát, de nagyon örülök, hogy elhangozhatott a párbeszéd közte és Guy között, amiben Mitchell megmondta, hogy önmagát country énekesnek tartja, és ebből még semmit nem mutathatott meg… Jó lenne, ha nem pop irányba terelné Nat, hanem a saját stílusa felé, különben nem fog nyerni..
5. Declan – Igen, nagyszerű éneklés volt, kellően populáris is. És éppen ezért húzom le ide. Sikeresen kiölték belőle az egész egyéniségét a szavazatokért. Declan egy helyben állva énekel? Istenem…
6. YMS – Kicsit olyanok voltak, mint eleinte, ami jó, de ez a Beyoncé szám nálam túl nagy luft volt. Azért a Mash-up ötlet az jó volt.
7. Christina – Na most van az, hogy vagy 10 előadás után először teljesít alul. Persze nem feltétlen az ő hibája, ez ótvar dalválasztás volt. Nem értem miért kell ezt. Hozzák ki belőle a szokásos stílusát, és majd énekel megint egy lassút a top4 között, hogy tuti döntő legyen. Ennyi.
8. Johnny – Úristen… Eleinte még azt mondtam, hogy oké, egy közepesen gyenge produkcióval kiesik, aztán jöttek a magas részek… Mondjuk úgy, hogy 8 versenyzőből a 27. volt ma, minősíthetetlen volt, neki is jobb lett volna, ha múlt héten esik ki. Ha holnap nem ő esik ki, akkor az szégyen arra nézve, aki miatt bent marad…

cyborgwings - 2011. 10. 17. 21:54

hivatalosan is declan a kedvencem. bár én a most kordában tartott declanismjeivel együtt szeretem leginkább. :] remélem, nem akarnak végleg megszabadulni tőle, hozzátartozik az egyéniségéhez.

menka - 2011. 10. 17. 22:49

Vicces volt ez a mostani műsor. Először is meg kell, hogy jegyezzem, hogy Mel magához képest teljesen normálisan viselkedett. Bár Christina produkcióját nem sikerült összehozni, de legalább a többieknek nem mondott nagy baromságokat.
Nat meg olyan volt végig mint aki be van szívva, az a “you’re a good pain in the ass” mókás volt. Lehetett volna a hét faktoros idézete, de azt a UK-ben Johnny vitte a “you can rub my lamp anytime”-mal:)

Christina: szerintem nagyon rossz volt most, ha nem lett volna a múlt héten a Zombie, akkor most akár veszélyben is lehetne.
Reece: az alap tök jó volt a hegedűvel, az ének is jó volt egy darabig, de a végét nem sikerült kiénekelnie.
Andrew: én is untam. a színpadon töltött idejének a legemlékezetesebb része az volt, amikor Ronan elkezdett vihogni Naten.
3 wishez: tök jó, hogy nem süppedtek bele abba, hogy Sophia a “sztár” a többiek meg csak vízhordók. Már a Numbnál is a rap volt a legjobb rész, meg most is nagyon jól szólt a srác. (Fred?)
Mitchell: béna volt a dalválasztás, de azért tisztességgel elénekelte.
Declan: nekem most nem tetszett annyira. Declan akkor a legjobb ha teljesen el van borulva,most meg már majdnem normálisnak tűnt. azért még ő a kedvenc:)
YMS: ők most voltak a legjobbak. az auditiont is beleértve.
Johnny: pfff…nagyon nagyon remélem, hogy holnap ő megy egy szép – Mitchellel megvívott- párbaj után.

((Azt lehet kérni, hogyha már oldalra nem is, de legalább a kibeszélős gyűjtőoldalra bekerüljünk. Kicsit nehéz idetalálni))

cristina - 2011. 10. 17. 23:18

Írok én is egy kis összesítést, majdnem a fordítottja az előzőeknek de sebaj.
1. YMS – úgy örültem nekik, nagyon megszerettem őket az első két élőshowban és most visszatértek, szuper volt.
2. Johnny – hát ő a kedvenc nálam minden előadása top3. Nagyon nagyon nehéz dalt kapott de jól csinálta, egyedül a váltáskor volt rossz, csak ezért nem övé az első helyem.
3. 3Wishez – imádom amikor Freddo rappel, a Numb óta oda vagyok érte meg vissza csak a másik kettő ne zajongana mindig bele :P Méghogy Sophia a csapat sztárja, szerintem meg nem. Az a lány legtöbbször üvölt, főleg az első adásokban. A múlt héten és a maiban már sokkal jobbak voltak.
4. Declan – szerintem az eddigi legjobb produkciója, lehet érdekesebb ha jön megy a szinpadon de így egy helyben állva viszont sokkal jobb volt a hangja. Tetszett.
5. Reece – Ez most jobb volt mint máskor de nem vagyok oda a hangjáért.
6. Andrew – máskor előkelőbb helyen van az én ranglistámon de őszintén szólva lehet, hogy égő de én nem ismertem ezt a dalt amit énekelt és ez sokat ront a feelingen de amúgy egész dögös volt :*) a hangja.
7. Christina – a múlt héten nagyon tetszett de most nem énekelt túl jól.
8. Mitchell – őt nagyon nem kedvelem úgyhogy mindig utolsó nálam, csinálhat bármit.
Akik viszont a legjobbak voltak azok egyértelműen a mentorok. Egy csomót nevettem, Natalie nélkül üres lenne az életem :D

off- Úgy szoktam könnyen idetalálni a kibeszélőbe, hogy ráklikkelek a reality-re a kategóriákban és így itt van (még) az első oldalon.

menka - 2011. 10. 18. 00:11

Nat twitter:

“Oh my god I can’t believe I said ‘ a good pain in the ass!!’ ahhhh”

:D

Merennis - 2011. 10. 18. 00:14

Én is így járkálok ide ahogy cristina. De tényleg jó lenne, ha vmi egyszerűbb elérési mód is születne.

fetomy: Szerintem nem volt ennyire világvége h Declan most csak állt-gitározott-énekelt. Az egyéniségét nem tudják kiölni, elég volt csak kinyitnia a száját az értékelése alatt és tádámm. Én úgy fogom fel ezt a hetet, h előző alkalommal befostak h kicsit eltúlozták a dolgot és ezt már nem kajálja be még1x a nép, ezért most megmutatták h nem az ‘elmebuggyanás’ csak Declan, hanem remek hang is és így is megállja a helyét, ‘köret’ nélkül. Aztán ha legközelebb is ez a recept fogad majd minket, na én akkor kezdek el félni a srácért.

Egyébként ha nekem vki azt mondja pár hete, h én majd LP-t meg Eminemet hallok egy tehetségkutatóban, azt hiszem körberöhögtem volna.. : D

Merennis - 2011. 10. 18. 00:21

Jee kint vagyunk köszönjük :]

menka - 2011. 10. 18. 00:48

Ó, köszönjük szépen!:)

Hooligan - 2011. 10. 18. 12:50

Öööö? Ezek az ausztrálok hülyék.
Nem fog tetszeni a kiszavazó show, előre szólok.

cristina - 2011. 10. 18. 15:11

Huh nagy megkönnyebbülés Johnny bent maradt.
YMS :(((( Sajnáltam, hogy kiestek, de megértettem Natalie döntését, tényleg így volt igazságos hiszen ők másodjára álltak ott, bár ha előbb kérdezik őt és csak utána Mel B-t, akkor lehet másképp alakul, ez a result show úgy látszik a ‘picin múlott’ este volt 9 szavazat külömbség a 6ik és 7ik között az nagyon durva. Érdekes, hogy amikor Declan és az YMS szinte a legjobb formáját hozta akkor kapják a kevés szavazatot, bizonyára biztonságban érezték őket a rajongók, de jól van ez így, sokkal szebb úgy távozni a versenyből, hogy valami maradandó előadásod volt előtte nem pedig úgy kiesni, hogy nem igazán sikerült. Tisztában vagyok vele, hogy Johnny is ki fog esni az elkövetkezendő pár hétben ,de szeretnék valami nagyon nagyot látni tőle még előtte.
A közös dal Jason Deruloval eszméletlen jó volt az egész koreográfia, az elején a szólók aztán ahogy a csapatok is beléptek wow szuper volt. Milyen jó érzés lehet nekik ilyen világsztárokkal együtt fellépni, a múltkor is az LMFAO bár ott nem kaptak sok teret.

fetomy - 2011. 10. 18. 16:09

Először is elmennek a jó…. Johnny istenem, azért ez már nagyon sok… Nyilván az ő fanjai aktivizálták magukat, de ez már tényleg szégyen, hogy alapból kb. 11 jobb volt nála, és még mindig ő van bent, hihetetlen…

Declan meg… Tessék én megmondtam. Declant azért a különcségéért szeretik, nem azért, mert húdejól énekel. Nagyon remélem, hogy ez jó kis pofon volt Srác Sebastiannak, hogy ha kiöli belőle a Declanizmust, akkor baromira kiesik…

Merennis - 2011. 10. 18. 17:06

Oké, what the f volt ez??
Múlt héten volt egy ilyen rossz érzésem h azzal h nem vágták akkor ott ki Johnnyt, legközelebb sem ő fog menni. Fúú. Azt mondom oké, aktivizálódtak a fanok. Na de h pont Declan meg YMS legyen a b2? Én simán Christinát pottyantottam volna oda, aztán mentsék meg a mentorok ha akarják.
A kiesőért igazából nem fáj a szívem túlzottan, sosem voltak a kedvenceim, de tényleg bosszant h Johnny még őket is ‘túlélte’.
Declant meg nem értem. Ennyire lényeges lenne a show és kevésbé a hang? Hmm. Nemtetszős. Gondolom így most visszakapjuk a BolondDeclant, aminek nagyon örülök, de én egyáltalán nem bánom azt sem h ez a hét nyugis volt nála.

fetomy - 2011. 10. 18. 17:16

Nem show vs hangról van szó. Arról van szó, hogy Declan nem olyan énekes, aki kiáll egy gitárral és előad egy balladát. Mert ilyen stílusban kb. mindenki jobb nála a mezőnyben. Én imádom, de ez tényleg nem neki való. A fanok azért imádják, amilyen ő, és tegnap egyáltalán nem olyan volt. Olyan volt, mint egy átlag popénekes.

De ha átnézel a meglévő bizniszbe, ott is megfigyelhető az, hogy ha van egy olyan előadó, aki egyedibb, nem popzenét játszik, akkor nagyon szeretik, de ha úgy dönt, hogy kiad egy populárisabb albumot, popzenével, akkor rengeteg fanját elveszíti. Declan épp ezért nagyon népszerű. Nem azért, mert jó dalokat kap, és azokat jól énekli el, hanem mert olyan egyediséget kapsz tőle, amit mástól nem. Ha az az egyedisége eltűnik, ami miatt szeretik, akkor akkor ő maga tűnik el. Így is szavaznak rá, hát nem lett utolsó, de akkor is elveszíti a fanok egy részét.

Egyébként a bizniszből jó példa erre Avril Lavigne. Az első két albuma után 3-ra vett egy bulisabb, poposabb irányt, és nagyon sok korábbi fanja már egyáltalán nem szereti. Nem lett rosszabb semmivel, csak egyszerűen kevesebb benne a saját cucc, és több a mainstream elem.

TaDummy - 2011. 10. 18. 17:43

Tudtam én hogy meg kell várnom a Result Show az írással. Tényleg a végén valami túl pozitív dolog jött volna össze. Mert egyszerűen az előző adást teljesen megmutatta hogy miért is a kedvencem az ausztrál, az X factorok között. Ha Nat beszólásaira gondolok még mindig el kap a röhögőgörcs. Meg ahogy ezen viccelődtek. Ronan végignevetgélte az egészet, és Mel B megjegyzése: “What electric thing is on do your seat, baby?”
Az előadások között is voltak jók. Azt hiszem Christina, Andrew és Johnny voltak a leggyengébbek. Főleg Johnny aki kábé kiherélte azt a számot és ezt elég nehéz megcsinálni olyannal amit eredetileg JT énekelt. Úgy éreztem, hogy egy Mitchell Johnny bottom2 lesz és elégedett leszek a végén Johnny elküldésével.
A Results jól kezdődött, a közös előadás leggyengébb láncszeme Jason Derulo volt. Altiyant rohadtjó volt viszont látni és igazából már egy ideje hallgatom az új számát és nagyon tetszik.
Aztán Johnny továbbjutott, Mitchell és rájöttem hogy valami nagyon elállítodott most az ausztrál szavazók agyában. 3wisheznél kicsit megkönnyebbültem, de Declan b2-ban?! Hogy a fenébe történhetett ez? Nekem megvallom őszintén nem a kedvenc előadásom volt tőle, de akkor is jobb volt szinte mindnél. Valószínűleg a Declanesség kell a népnek, nekem is, de egyértelműen utaltak rá hogy most csak megmutatják mire képes csak hanggal és aztán visszatérnek.

Sajnálom a YMS-t de ez volt a jobb döntés. Egyébként Mel B meg egy taktikázó ku… khmm mentor.
Igazából lehet hogy valamennyire kell egy kis izgalom a Result showba is, de valahogy nem szeretem mert ilyenkor előjön a rajongó én ami nem tud tisztán gondolkozni és így nem tud a műsor szórakoztatni.

cyborgwings - 2011. 10. 18. 18:12

nem bírom fölfogni aggyal, declan hogy kerülhetett a bottom twoba. oké, hogy most nem declankedett, de attól még jó volt. és akkor egy ruffo, akinek egy hangot sem sikerült eltalálnia a jt mashup egyik felében sem (meg úgy kb. a verseny folyamán végig), simán továbbjut?! ennyire süket nem lehet senki, baszics! hát szóval az ausztráloknak is van bajuk, na.

Merennis - 2011. 10. 18. 18:44

A legtöbbször egyet szoktam érteni veled, de most nem. Talán azért mert az én fejemben ez az egész máshogy játszódott le. Megpróbálom elmagyarázni, nem biztos h menni fog, de hátha.

Én nem úgy néztem erre az előadására, h ‘jólvan-akkor-most-declant-poplandbe-küldjük’ hanem úgy, h csak relaxálnak egyet. Albumokban is azok a kedvenceim, ahol a sok agymenés között van egy (esetleg kettő) lassúbb/borongósabb nyugiszám. És ebben az esetben igenis belefér h Declan “kiáll egy gitárral és előad egy balladát”. Ide nem illett volna se a pálca, se a közönségnek kiszólogatás, se semmi amire most épp gondolni tudok.
Vszínű ott rontottam el egyébként h ‘elfelejtettem’ h ez egy tehetségkutató és nem egy album, ahol nem én szavazok, hanem a sokmindenki. Bár azt meg akkor nem értem, h minek van a rajongótábor, ha egy – mondjuk úgy – stílusidegen előadás után nem szavaznak? Attól a kedvenc még kedvenc és! arról szó sem volt, h soha többet nem lesz elmeborulás a színpadon. Ha szar produkció lett volna, akkor érteném. De így nem.

Viszont így már oké a te megközelítésed is, értelek. Mondjuk sok közöm nincs a popzenéhez vagy a bizniszhez, nem kísérem figyelemmel, elég más körökben mozgolódik a fülem. És ennek okán szégyen vagy nem, a legtöbb, hasonló műsorban előadott dalt sem ismerem : D Na de ez már mindegy.

Lényeg a lényeg, én hűséges típus vagyok, nálam belefér 1-2 ilyen hét is a kedvencektől :] Kár h Ausztráliának nem.

Hooligan - 2011. 10. 18. 19:41

“Altiyant rohadtjó volt viszont látni és igazából már egy ideje hallgatom az új számát és nagyon tetszik.”

+1

Pedig az új száma tényleg egyszerű, mint a faék, mégis van benne valami. Rongyosra hallgatom és várom az albumot.

menka - 2011. 10. 18. 20:36

Ez a mai már nem volt annyira vicces mint a tegnapi. Igazából nem voltam nagy YMS rajongó, de a tegnapi után nem kellett volna kiesniük. De én is jobban örülök, hogy ők mentek és nem Declan.
Azért az elég durva, hogy Ronannek csak egy actje maradt, úgy mint Melnek. Az meg, hogy az antimentor Natnek kettő van, az mindenen túltesz.

fetomy - 2011. 10. 18. 21:00

Altiyanhoz pluszegy, iszonyúan örülök, hogy ő volt a meghívott, és valóban bejön nekem is a szám :)

menka: Nat-es dologgal egyetértek… Ha nem lenne ilyen jó mindkettő alapból, már egy se lenne neki…

merennis: A fanok szavaznak is, de a szavazók nem csak kemény fanokból állnak ám, hanem ingadozókból, vagy akiknek több kedvencük van, stb… szóval azért nem mindegy mit csinál valaki, mert a meglévő fanok mellé be kell szedni az ingadozókat is. Declan főleg őket veszítette el. Egyébként a számhoz nem is illett volna ez, de Declanhez igen. Én megértelek, tudom én, hogy nem jelenti ez azt, hogy végleg itt maradnak, de attól még a vége felé vagyunk nagyon, és ilyenkor nagyot kell ütnie annak, aki önidegen stílust hoz, Declan viszont egyáltalán nem ütött nagyot tegnap. Jó volt, de ha elhagyja önmagát, akkor ennél sokkal több kell, hogy megvegye az ingadozókat. :)

Merennis - 2011. 10. 18. 21:40

Oké nálad a pont :] Egyébként én sem mondtam h mindegy mit csinál, mert szart azért ne, és ez pont nem is volt az. Na de akkor most már mindenki ért mindent, aztán reméljük a legjobbakat Declannek a továbbiakban : D Sztem egy ideig azon fogok agyalni h milyen extrémségeket hallgatnék meg tőle szívesen..

Fúbasszus tényleg, eddig bele sem gondoltam h most már Ronannek is csak egy van, annyira lekötött D b2-ba kerülése. Nat meg no comment, idegesített is h istenítették a héten a többiek h milyen szuper mentor. Bah. Ezt a címet viszont akkor Guynak kéne megkapnia, amiért a legszarabbat hetek óta bent tartja? : D

menka - 2011. 10. 18. 21:54

Én bírom Guyt, de csini tinifiúkat benntartani azért annyira nem nehéz:) Persze a csini az relatív, de pl. tavaly Keresztesnek is megvolt a 6 között még mindhárom versenyzője. A fiúkat megkapni mindig hálás feladat, mondjuk nyilván van aki azt is el tudja cseszni…

cyborgwings - 2011. 10. 18. 22:17

az idegrohamom után végre eljutottam altiyanig is. még mindig zseninek tartom, nagyon jó lett ez a dal.

debzmg, hogy declan bottom two, az a tehetségtelen nulla ruffo meg még mindig nem esett ki… ffffuuuuuuuuuuuu!

pingi - 2011. 10. 18. 22:55

Hát én konkrétan egy Johnny (mitkeresezmégitt?) és (teljesensemmilyen) Mitchell párbajt vártam, egyiket sem sajnáltam volna, ha kiesik. De már akkor tudtam, hogy baj lesz, amikor Natalie elsikítozott a két mentoráltjával rögtön az elején. Azt mondjuk nem gondoltam volna, hogy pont Declan fog párbajozni! Igaz, hogy őrült-Declant jobban szeretem, mint a visszafogott-Declant, de hangilag ő a legeslegjobb, és nagyon nem ennek kellett volna történnie…
A YMS-t annyira nem szeretem, de nekik is ráért volna kiesniük mondjuk Johnny és Mitchell után.

Merennis - 2011. 10. 18. 23:14

Jó én ezt aláírom, de a briteknek mégis sikerült rögtön az első közönségszavazós hetükön a b2-ba repíteni az ügyeletes szépfiújukat mert béna volt szegény. De neki legalább voltak már jó megnyilvánulásai a verseny során, ellenben kedves Johnny barátunkkal.

Keresztest meg inkább hagyjuk.. : D Johnnyval el kéne küldeni őket vhova jó messzire, aztán faktorozzanak együtt, csak én ne halljam. Tökéletes párosítás juhé.

menka - 2011. 10. 19. 00:44

Ó igen. Pont a britre gondoltam, csak nem akartam már itt is garybarlowzni.
Johnnynak is voltak jó megnyilvánulásai, csak többnyire olyanok, amiket 15-16 éves kor felett nem tud értékelni az ember. Egyébként hozzáteszem, hogy emberileg – már amennyit látni belőle innen- tök szimpatikus a srác, csak ne énekeljen:)

TaDummy - 2011. 10. 19. 17:46

Egyébként ti szoktátok nézni a livestreamet? Amikor twitteres kérdésekre válaszolgatnak. Ez most a Johnny emberileg dologról jutott eszembe. Úgy tűnik nem csak a show (néha), hanem a ház bohóca is. Tudom, gonosz vagyok.

Néhány embert a videó alapján (bár csak a legutolsót néztem meg) eléggé megkedveltem akikről nem is gondoltam volna. Például Andrew és Mitchell nagyon jól elviccelődnek egymással.

http://livestre.am/14TVW

Merennis - 2011. 10. 19. 19:22

Jaj de jó h belinkelted, én mindig meg akarom nézni aztán általában kimegy a fejemből teljesen. Eddig egyet láttam, a legelsőt, de most megnézem a többit is :]

Na akkor lehet nem én leszek az egyetlen itt aki kedveli Mitchellt?

Egyébként emberileg nekem sincs bajom szegény Johnnyval, aranyos kedvesnek tűnik meg minden, és csak azt kívánom neki h jöjjön rá gyorsan, h nem ezt az éneklősdit kéne csinálnia..

fetomy - 2011. 10. 19. 21:39

Eddig sem te vagy az egyetlen, én simán bírom Mitchellt :)

De jobb lenne, ha countrys irányba vinné Nat, amerre ő is menni akar :)

Merennis - 2011. 10. 19. 22:10

Na akkor jó ;]
Igenigen az nem ártana..remélem észbe kap Nat és a múltkori halálraröhögömmagamrajta cucchoz hozzáad egy kis megpróbáljómentorlenni-t is. Azt úgy el bírnám viselni. Talán még a sikítozását is könnyebb lenne megemészteni.

cyborgwings - 2011. 10. 19. 23:02

bocs, tudom, hogy uncsi, de képtelen vagyok túllépni ezen. bootcampet akartam nézni, erre belefutottam ruffo auditionjébe. mel b egy paraszt, de azok a fejek, amiket vágott a produkciója közben, mindent megérnek. :D “you can’t sing.” nos, ez mit sem változott. hogy az isten nyilába van ez még mindig itt?!

amúgy meg én is bírom mitchellt. :] szegény jól megszívta nattel.

TaDummy - 2011. 10. 20. 14:06

Mitchellt az élő adásokban elég bunkónak állították be és az elején úgy nem is volt túlzottan szimpatikus, bár inkább olyan semleges szinten állt. De a videó alapján teljesen kiderült hogy milyen, úgyhogy talán mondhatni hogy megkedveltem.

Remélem ha countryt kap akkor jó lesz, mert eddig főleg az előadásai olyan flegmák voltak, hogy azokat sehogysem tudom megkedvelni.

fetomy - 2011. 10. 20. 17:57

TaDummy: Én sem értettem, hogy miért olyan -a flegma jó szó- az előadásai, amíg az előző műsorban el nem mondta ezt a Countrys dolgot. Azért voltak -szvsz- olyanok az előadásai, mert nem szívesen énekel ilyen semmit hetek óta.

Merennis - 2011. 10. 20. 21:03

És még a nemszívesenénekléssel is jobb mint kedves Johnny barátunk a nagy lelkesedésével.. : D
Najó, megpróbálok leakadni a J-témáról most már.. De sajnos nehezen tudok én is túllépni rajta, mert mióta Mel kiejtette a száján a cyborgwings által is leírt mondatát, akárhányszor meglátom J-t mindig ez visszhangzik a fejemben, nem tudom elfelejteni ill. megérteni azt h mit keres még mindig itt.

TaDummy - 2011. 10. 22. 13:54

Tegnap megint volt livestream, egyszer majd csak sikerül élőben néznem.
Egyébként Johnny elég sokszor van livestreamen. Most Three Wishez és ő volt. (Bár lehet hogy ez amolyan használjuk ki amíg benn van dolog volt. Fingers crossed.)

http://livestre.am/15Da6

Freddiet nagyon bírom és végre meg tudtunk pár dolgot Joeról is. (McDonalds;)) Szerintem a verseny előrehaladtával a kérdések is egyre jobbak lesznek.
Btw, csak én vagyok úgy, hogy jobb mikor kevesebben vannak? Mármint az első videóknak nem volt meg az a feelingje, ami az utolsóknak.

Ja és olvassátok Ronan tweetjeit Mel B-nek!:D

cristina - 2011. 10. 24. 08:22

Gondoltam, hogy az ausztrál zene hét nem lesz a kedvencem, most nem tudom meghallgatni a számokat csak a listát láttam, és bár lehet, hogy van amit ismerek csak cím vagy előadó alapján nem tudom mi lehet, de így egy számot vagy előadót sem ismerek fel.

cristina - 2011. 10. 24. 08:22

(In no particular order)

Declan Fall at Your Feet – Crowded House
Reece Joker and the Thief – Wolfmother
Johnny Lost Without You – Delta Goodrem
Christina Weir – Killing Heidi
Three Wishez You’re the Voice – John Farnham
Andrew Flame Trees – Cold Chisel
Mitchell Throw Your Arms Around Me – Hunters and Collectors

Szerk: Kiszedtem a linket, betettem a listát, valami nem tetszett neki. (Hooligan)

Merennis - 2011. 10. 24. 11:40

Írtam már a britnél is, h ha lehet ne írjátok be a listát, mert én nem szeretem előre tudni, direkt nem is olvasok utána =/ Értem h most nem ment a link, de legközelebb inkább mindenki keressen rá akkor magának ha kíváncsi. Ha nem nagy gond..

Nekem is ez volt az előzetes problémám h vszínű nem fogom ismerni a számokat, de ahogy látom hármat tudok – Reece-é illeni fog hozzá, Christina-é is, Declannek meg hát nem tudom. Most Guy vagy ki akarja ejteni vagy nagyon átdolgozzák..

Egyébként auszéknál is van Halloween Week? Mert akkor vki szóljon Declannek h énekeljen AFI-t.

cyborgwings - 2011. 10. 24. 12:13

egyetértek Merennisszel a dallista témában. de ha már itt van, csak ránéztem én is. declanéből még akármi is lehet, gondoljunk csak a smells like-ra. :D

cristina - 2011. 10. 24. 12:16

Bocsi bocsi tudom azért nem is írtam ki hanem csak linket tettem de valamiért nem ment, nem tettem volna ki ha tudom hogy így kikerül.
Tegnap Guy ezt írta twitteren:
‘Taking some big risks in the performances tonight with the Under 25 lads. Hope it pays off!’
Nekem ez nem hangzik túl bíztatóan :(

Merennis - 2011. 10. 24. 13:04

Igen igen tudom h nem működött, no problem, most igazából nem bánom mivel ez a lista amúgy sem mond túl sokat, csak az elkövetkezendőkre gondoltam :]

Oké, de a Smells Like alapból egy igenjó szám.. Jó, ez se rossz, csak hasonló kaliberű mint amit előző héten is énekelt, aztán az láttuk hová juttatta, hiába tetszett nekem =/

Guynak meg nem most kéne kísérletezgetnie, félek h Declan issza majd meg a levét.

cyborgwings - 2011. 10. 24. 14:41

igen, alapból jó szám, amit sokak szerint sikerült elrontani. mondjuk nekem van egy jó kis ízlésficamom, és még így is szerettem. :] amúgy szívesen meghallgatnék tőle egy something in the wayt vagy egy d7-t is – ez a kettő a legnagyobb kedvencem nirvana ügyileg. utóbbival tudna declankedni rendesen. :]

én abban reménykedem, hogy guy a taking a risket úgy értette, hogy valami vadulást csinál a dalból.
három act amúgy fönt van már tube-on. mindjárt meg is nézem őket. az egyik ruffo, drukkolok, hogy szar legyen. o.O

cyborgwings - 2011. 10. 24. 15:31

jézusúristen! nem tudom elmondani, johnny mekkora fájdalmat okozott. szerintem rosszabbul néztem ki, miközben hallgattam, mint keresztes ildikó szombaton az idegösszeomlásakor. egyszerűen nem értem, guy miért ad neki olyan dalokat, amiket konkrétan képtelen normálisan elénekelni, tele magas hangokkal, amik förtelmes nyivákolásra sikerülnek csak. ó, bzmg, rettenet volt! rosszabb, mint a múlt heti.
de persze még erre is sikongattak a csajok. biztos süketek. jó nekik.

Merennis - 2011. 10. 24. 15:48

Most nem tudom abbahagyni a röhögést, pedig még nem is láttam.. : DD Ez a ‘jó nekik’ ez kész, feldobtad a tanulásomat, arigatoo! : P

cristina - 2011. 10. 24. 16:46

Jól gondoltam, egy dalt sem ismertem, talán talán a 3wishez száma egy kicsit ismerős volt valahonnan de az se biztos. Amúgy ők voltak szerintem a legjobbak kicsit tényleg fura volt a háttérben az a csapat ember pirosban de az ének nagyon klassz volt.
Álmaim buttom kettője Cristina és Mitchell lenne, de félek Johnnytól fogunk búcsúzni, akárkivel kerül ki hazamegy :(((
Szerintem nem volt olyan szörnyű a produkciója mint ahogy lefestették(lehet én is süket vagyok?), nehéz dal volt, szegény hogy leizzadt a végére pedig túl van néhány táncos produkción de még így lefáradni nem láttam. Nem bántam volna ha Guy inkább valami egyszerűbbet adott volna neki, senki nem várja tőle hogy úgy tudjon kiabálni mint Reece, szép a hangszíne, inkább ezt kellene megmutatni nem pedig hozzá nem illő nehéz dalokkal kínozni.
Ronan amúgy ma egy f**** volt. Johnnyval amit leművelt, ok, lehet nem a legjobb énekes, de így lejáratni nagyon galád húzás volt és nem csak vele kötekedett egész este harapós volt, kezd taktikázni?

cyborgwings - 2011. 10. 24. 17:13

a csigalassú mobilnet miatt csak declant és reece-t néztem meg johnnyn kívül eddig, úgyhogy összképem még nincs, de ha ezzel utóbbi nem kerül b2-ba, akkor nincs igazság a földön.

amúgy megértem, hogy van, aki kedveli a hangi hiányosságai ellenére a srácot, mert én is bírom a uk-ből frankie-t, pedig aztán ő sem egy operaénekes adottságaival rendelkezik.
de guy rendre szar dalokat ad neki, amik tényleg csak kínszenvedést okoznak számára is, meg a közönség azon részének is, akik semlegesek iránta, vagy netán nem bírják őt. én igazából csak azért szidom minden héten, mert ha valaki nem érdemelt volna helyet már a bootcampben sem, az ő. addig oké, hogy az x nem csak a hangról szól, de azért ne egy autotune sztárt keressenek már! felőlem guy úgy kísérletezgethet, ahogy akar, de ne csesszen ki a saját mentoráltjával azért, mert egy hangilag biztonságosabb számot ő unalmasnak tartana. ha nem bír el egy nehéz dallal, ne azt adja neki, mert ezzel hétről hétre csak azt bizonyítja, hogy nem elég érett a feladatra. ez senkinek nem jó. az nem érdem, hogy nehéz volt, de azért megpróbálta, csak mégsem sikerült, mert nincs meg hozzá a hangja. néha azért tényleg sajnálom a gyereket, hogy folyton csak küzd.
tudnám még ragozni, de nem akarom fárasztani a jónépet. :]

declan kicsit felemás volt nekem. jópofa volt, hogy a háttérben mentek a declankedései, de alapvetően mégis a múlt hetit hozta, ami ugyebár b2-t jelentett. mondjuk szerintem szuper volt, mint mindig. imádom a hangját, de lehet, ez a közönségnek kevés lesz megint.

reece rendben volt, de az előadásmódjával kapcsolatban osztom mel véleményét.

Merennis - 2011. 10. 24. 18:35

No megnéztem én is. Lássuk csak.
(Először is – én vagyok csak olyan félsüket, h elsőre azt hittem Ozzy week lesz? XD Aztán persze pár mp múlva leesett h sajnos nem..pedig az lett volna ám az igazán érdekes!)

Ami a zsűrit illeti: Guyt ma nagyon-nagyon bírtam. Tetszett ahogy azon poénkodott h még mindhárom actje megvan (: D), tetszett amiket mondott a versenyzőknek stb, szóval egyre szimpatikusabb.. Nat nem volt idegesítő. Wow. Mel egy tuskó, ennyi, kész. Ronan a szokásos.

És akkor most sorban.
– Mitchell: ahogy Nat büszkélkedett az elején h haha még egyszer sem volt b2-ban, hát majdnem leütöttem mert ez nem az ő érdeme, folyamatosan béna számokkal dobálja szerencsétlent. Most is, maga a szám sztem rémes volt, de Mitchell hangja nagyon tetszett.
– Johnny: cyborgwings kommentje alapján tényleg vmi ótvarsz*rt vártam, úgyhogy meglepődtem h tulajdonképpen nem volt az. Nem volt jó sem, de egyet kell értenem cristinaval h nem volt annyira rossz amennyire lefestették, de ettől függetlenül most már tényleg neki kell mennie, akármennyit is fejlődött. És nekem tetszett, amit Guy mondott.
– Three Wishez: jó volt. Ennyi. Semmi izgalmas. Viszont Mel amit levágott, irtó bunkó volt sztem..lehet az ilyet normálisan is tálalni.
– Andrew: csak ismételni tudom magam – unalmasunalmasunalmas. Egyszerűen nem tud meggyőzni, h ő ide való.
– Declan: nagyon féltem, h mi lesz ebből. Illetve még mindig félek. Mert nekem iszonyatosan tetszett ez is, de ha a múlt hetet nézzük, Ausztráliának nem biztos. Szeretem ezt a számot, vicces volt a háttérmegoldás, és Declannek egyszerűen annyira gyönyörű hangja van..imádom. Állandóan elfelejtem, h még csak 15 éves. Félelmetes.. Jah, és nekem sem tűnt fel h vmi problem volt.
– Christina: Borzasztóó! Ismerem a számot, nem szeretem. Amikor azt írtam h illeni fog Christinához, vmiért volt egy olyan érzésem, h ettől függetlenül a múlt hetihez hasonlót fogunk kapni. Úgy is lett. És mielőtt Guy mondta volna, én is azon gondolkodtam h azon a sz*ron való pattogás eléggé elrontotta a dolgot, sőt, nem értek egyet, igenis hangi gondok voltak, nem is kevés. És azok a klónok..ritka irritálóak voltak.
– Reece: csak a szokásos ömlengést tudom előadni – imádatom övezi Reecet, egyszerűen nem tud rosszat lépni. És h Wolfmother tehetségkutatóban? : D WTF : D Ilyenkor szeretem Ausztráliát.

Holnap b2-ban Johnnyt és Christinát látnám szívesen, és ha jobban belegondolok mindegy is melyik megy, mindkettőbe belefáradtam..

fetomy - 2011. 10. 24. 19:51

A jó élet verje meg azt a cseszett popularizálást!

Declan és Christina sima top contestantok voltak, míg el nem kezdték ezt a szart a mentoraik. Christina mint picsogó pop picsa? Ugyanmár, ő rocker. Ha Reece énekelhet végig rockot, ő miért nem? MELL, fogd már fel, hogy be fogja szopni MIATTAD!! Holnap szerintem bottom2 is lesz.
Guy is elmegy a fenébe. Azt hittem a múlt hét jó kis pofon lesz, de nem. Sok neki a 3 act, és Declant a legegyszerűbb kirakni, extrém style úgysem nyerhet. Ő is esélyes a bottom2-ra erősen. Mi a tökömnek kell popzenészt csinálni Declanből? Nem jó ő ebben. Azok után, hogy mit szoktunk meg tőle ez baromi unalmas. Jó szép a hangja, meg minden, de fapofával néztem végig. Declant? Ennyi, holnap ki is esik, hacsak be nem szarnak a fanok és szavaznak ezerrel, hátha csak megint “kísérleteztek”. Ugyanazzal mint múlt héten… Persze. Ez az a szint, amikor már azt mondom a legnagyobb kedvencemről is, hogy inkább essen ki a francba. Imádom Declant, őt várom legjobban minden héten, de inkább essen ki, minthogy hétről hétre csalódás fogadjon, és kiöljék belőle a személyiségét. Mel B meg megtanulhatná, hogy nem Decland a neve…

Többiek… 3Kívánzág szvsz egyik legjobbját hozta, szerintem nem is lesznek a bottom közelében sem. Végre a másik csávó is megmutatta magát, jó is volt. Mell B pedig nem normális, marha jó volt benne a rapbetét.
Reece mint mindig az egyik legjobb volt. Nagy mákja, hogy neki engedik azt csinálni ami illik hozzá, ami ő.
Andrew most nekem kicsit unalmas volt. bottom2 még mindig nem lesz, mert azért jó, csak visszafejlődés múlt hétről.
Mitchell produkciójában végre legalább minimális country jelleget fel lehetett fedezni, nem is volt rossz, de még mindig nem az igazi. Ő azzal verheti meg Reecet a végén, hogy a megszokott Reecerockal szemben, a végére kezdi megmutatni a legjobb önmagát, Reece pedig a szokásost fogja csak hozni.
Johnny ma nem volt szar. Jobb volt mint múlt héten, mégha nem is volt olyan jó így sem. Nálam nem is volt ma utolsó, de csak mert Christina és Declan is iszonyat kiábrándító.

Reece
3Wishez
Mitchell
Andrew
Johnny
Christina
Declan

Ezen a héten Johnnyt nem lepne meg ha nem lenne bottom2. Akkor lehet bottom2 szerintem, ha Christina fanjai a sok negatív miatt ezerrel nyomnak. Hozzáteszem mocsadék érzés, hogy bottom2-ba rakom a két legnagyobb kedvencemet a műsorban, és igazából annak örülnék, ha mindkettő kiesne…

cyborgwings - 2011. 10. 24. 22:37

no, megszabadulván a mobilnet átkától, megnéztem mindenkit és újranéztem a srácokat is.

declan előadásában igazán az volt rossz, hogy utána látszott, hogy nem elégedett – szerintem elsősorban a dalválasztással és az előadásmóddal -, plusz nem volt egyáltalán elemében, még visszadumálni sem tudott melnek a “csokornyakkendője” ügyében. hát ez így elég szomi.

nagyon szerettem volna elismerni, hogy tévedtem johnnyval kapcsolatban, direkt készültem rá a kommentjeiteket olvasva, hogy na, biztos jobb volt, mint elsőre gondoltam, csak rosszul álltam hozzá. hát de sajnos nem.
én tényleg tisztelem, hogy mindent megtesz, ami csak tud, és együttéreztem vele, amikor mondta guynak a final 3 kiválasztásánál, hogy soha nem volt lehetősége énekelni tanulni, és biztos vagyok benne, hogy guy is akkor megsajnálta. de! nem itt kell megtanulni énekelni. szórják ki, tanuljon, aztán jöjjön vissza. de az, hogy guy minden héten ráerőltet egy hangilag általa énekelhetetlen dalt, egyáltalán nem fog segíteni rajta, ráadásul tönkreteszi vele a hangszálait. ezt ő így hogy nem gondolja végig?! ha még a saját kényelmes hangterjedelmében is csúszkál a hangja, akkor miért akar vele olyasmit kiénekeltetni, amit képtelen? persze ez csupán technika kérdése, de johnny ezt még nem sajátította el, és nem is ez alatt a pár hét alatt fogja. ezért nem értem ezt az egészet. és lehet, hogy ronan nagyon nyersen adta elő a kritikáját, de sajnos igaza volt.
ne haragudjatok, hogy megint ide walloftexteltem, de azt sem szeretném, ha azt gondolnátok, hogy szimplán rühellem a srácot és azért fikázom megállás nélkül. (plusz eszem ágában sincs megsérteni bárkit, ne vegyétek magatokra az ilyen süketezéseimet. ezt hozza ki belőlem. bocs. :])

na, többiek:
andrew egyszerűen nem állja meg a helyét a színpadon. remek hangja van, de a kisugárzása nulla. háttérben jó lenne, vagy esetleg énekkarban néhanap szólózgatva, de így magában nem, nem, nem.
three wishez tényleg az eddigi legjobbját hozta, megérdemlik a továbbjutást.
christina aúúú. nem is részletezem. simán b2, mel nagyon mellé nyúlt. pedig bírom amúgy.
reece-t már írtam, az nem változott.
mitchellt meg iszonyat sajnáltam, mert annyira látszott rajta, hogy tele van az összes tudata az egésszel, nattel az élen. fú, nagyon rossz volt nézni. megcsinálja, amit kérnek tőle, de egyre inkább nem élvezi. komolyan, már dumáltam a monitornak, hogy engedjétek már el, mert mindjárt sírva fakad, annyira elege van. de most tényleg, mi a büdös k.rva isten f.száért (má’ bocs) nem adott legalább most neki egy tetves country dalt nat?! nem tudom megérteni, és abszolút átérzem mitchell frusztrációját.

(rám tört a szófosás, ne haragudjatok.)

menka - 2011. 10. 25. 00:05

Sejtettem, hogy ez az aussie week nem lesz a kedvencem, nem is lett.
Bár a 3 wishez és Reece tetszett a legjobban, Declant is nagyon szerettem. Igaz, hogy ez még mindig nem az, amit várunk tőle, de nem bírtam magam függetleníti attól, hogy egy Neil Finn dalt énekelt:)
Andrew ugyanazt hozza hetek óta, még mindig jó, de unalmas. Johnny szerintem most volt a legkevésbé szar eddig. Most sem volt jó, de ennél sokkal rosszabb is volt már.
Christina tényleg elindult a lejtőn, pedig már majdnem megkedveltem.
Mitchellre nem tudok mit írni. Meghallgattam:)

Ronan bevette ma a köcsögkapszulákat. Amikor ott hisztizett, hogy “dehát juj elfelejtette a dalszöveget” akkor úgy fejbe vágtam volna. Szegényt vagy megviselte, hogy act-je maradt, vagy sok volt a hajókázás Mellel a hétvégén:D

Remélem holnap most már tényleg Johnny megy.

Merennis - 2011. 10. 25. 00:29

A helyzet sztem az, h Johnnyt már nem ‘normális’ mércével mérjük, hanem magához viszonyítva. (Én legalábbis biztos) Külön kategóriája van a gyereknek. És magához képest jó volt, ha visszagondolunk az előző borzalmakra. Ez az igazi jónak persze még mindig nincs a közelében, a többiekhez képest meg sehol se.
“nem itt kell megtanulni énekelni.” Na hát ez az. Ezt tényleg nem bírom megérteni, ha Guy annyira megsajnálta (én az énektanulós mondatára már nem is emlékszem btw) miért nem ajánlotta fel, h a műsor után ad neki énekórákat? Az emberek itt a minőséget (ha plusz fejlődés is jár hozzá még jobb) és/vagy a szórakoztatást értékelik, egyedül a fejlődést sztem senki nem díjazza. Főleg, mert az átlagember nem is biztos h érzékeli.. Oké, van még a cukipofafaktor, de most már csak heten maradtak, itt az ideje h ennek vége legyen.
Egyébként nekem sincs szegénnyel semmi bajom emberileg, mindig olyan aranyosnak tűnik, és valahol sajnálom, h az erőlködései mégsem olyan kifizetődőek, mint azt szeretné =/

Na akkor nem csak én éreztem úgy h Mitchell mindjárt elsírja magát..oké. Szegényt úgy sajnáltam, látszott a fején, h mikor befejezte a dalt arra készült h csupa ronda dolgot fognak neki mondani. Mert gondolom belülről abszolút nem érezte jónak.
Nat igazán elgondolkodhatna, h mennyire igaza van Melnek Mitchellel kapcsolatban, de a probléma nem benne van hanem a kedves mentorában meg a szarabbnál szarabb dalokban, amiket nagy büszkén ki bír találni neki. Jól seggbe kéne rúgni. Aztán az már biztos nem lenne good pain in the ass. Haha.

fetomy - 2011. 10. 25. 01:42

Nem értem a Ronanen fennakadást, nem ma volt köcsög, hanem ő ilyen volt eddig is. Kb.80%-ban negatívumokat szokott mondani, és én ennek örülök, mert a kritikái ahogy emlékszem nagyon nagy százalékban jogosak.

Declan kapcsán is igaza volt, elfelejtette a szövegét, és ezt meg is kellett említeni valakinek. Persze ügyes volt, hogy nem foglalkozott vele, de attól még igenis jelentős dolog, hogy tudni kell a szöveget. Más kérdés, hogy én inkább Guynak írom fel, mert a szöveget akkor tudja valaki könnyen és jól elsajátítani, ha egyetért a dalválasztással, “örül” a dalnak, és én úgy érzem, hogy neki sem tetszik, hogy nem csinálhatja amit akar. Guy szerintem elintézte neki az újabb bottom2-t. Max azért úszhatja meg, mert Christina ugyanebben a helyzetben van, Johnny meg week1 óta kb. minden héten potenciális bottom2. Meglepődnék ha nem ebből a 3-ból jönne ki a 2, viszont azon nem, ha Christina vs Declan lenne. Nem hiszem, hogy a fanok hosszútávon elviselik, ha a kedvencük nem önmaga, és világos, hogy itt nem próbálkozásokról van szó. Christina 3 hete nem önmaga, Declan csak 2, de nála látványosabb.

cyborgwings - 2011. 10. 25. 15:12

nem hiszem el, bzmg. áh, fú.

fetomy - 2011. 10. 25. 15:16

SZOPJLER VESZÉLY

Na Csöcs Bé takarodjon el a jó életbe innen… Mostmár baromira elegem van belőle… Azért ez már elmondhatatlanul nevetséges…

Natnek meg szintén jó nagy pofon kijárna. Először énekel countryt Mitchell, és baromi jó is volt. Látszik, hogy nem a picsa választotta a számot, ennyit erről…

A két idióta újonc összehozta, gratulálok!

cyborgwings - 2011. 10. 25. 15:34

most, hogy elszámoltam tízig párszor, bővebben is kifejteném az előzőt.

először is nagy megkönnyebbülés volt számomra, hogy declan nem került a b2-ba, és sűrűn remélem, hogy guy fölfogja végre, hogy nekünk nem a gitározós declan kell, hanem a declanes declan.

és akkor a párbajozókról:

én speciel natalie-t addig ütném, amíg mozog. nyáladzik itt, hogy hű, de jó, hogy ilyen szupi country dalt énekelt végre mitchell, milyen jól állt neki meg mittomén, de ő nem adott volna neki ilyet egyik héten sem!
ez a mel b meg olyan hülye, mint a tök… egész eddig nyavalygott, hogy nem is érti, johnny mit keres a műsorban, most meg rá szavaz. nem tudom, mit szívott, vagy hogy érti-e egyáltalán a szavazás lényegét, lásd audio vixen.
nem azt mondom, hogy nem volt most jó johnny (persze főleg magához képest, de a verseny pont arról szól(na), hogy a többiekhez képest milyen), csak hát ez még mindig nem egy táncverseny, meg ne azzal jusson tovább, hogy jól tud utánozni valakit. a magas hangokkal meg ugyanúgy bajban volt, mint eddig mindig, és nem tud érdekelni, hogy közben táncolt, mert nem attól rossz énekes.
jó, rendben, fejlődés, fejlődés, de akármennyit fejlődött, még így sincs a fasorba’ sem a többiekhez képest. nulláról könnyű fejlődni, úgy meg elég nehéz, hogy a mentor magasról tesz a mentoráltjára. natalie a világ legrosszabb mentora, még louis-nál is borzasztóbb. remélem, jövőre leváltják.

teljesen ki vagyok borulva, hogy ruffo idáig jutott. ez már jövő héten sem fog kiesni. megnyeri, baszki! fffffuuuuuuuuuu

cristina - 2011. 10. 25. 16:22

Na na na azért nem kell így elkeseredni, Mitchnek megkönnyebbülés volt, már rég nem élvezte ez az egészet nem is biztos hogy csak a zeneválasztások miatt amivel amúgy nem ő az egyetlen aki küszködik, de látszott rajta hetek óta kivan a töke az egésszel. A tegnapi showban első fellépőként felejtős zenével előadással ráadásul a kommentek is rövidek és semmitmondóak voltak, már sejteni lehetett hogy nem fog túl magasan lenni a szavazati listán, talán a szerkesztők sem látták már szivesen.
Mel B kedveli Johnnyt a zenei izléséhez is közelebb áll mint a countrys Mitch, és Johnny sokkal eladhatóbb egy kis tanulás még vagy akár autotune(manapság nincs ebben semmi szégyellnivaló)és könnyedén befuthat. Persze hogy nem küldi haza Mitcellért vagy az Audio Vixenért. Ronant nehezebb meggyőzni szerintem szive szerint mind a kettőt hazaküldte volna.

Nos nekem ez volt az idei kedvenc result showm, bár Johnny bekerült a b2-be de szerencsére megúszta(hangosabban örömvisitottam mint Nat szokott, ha egyáltalán ez lehetséges)
és még egy nagyon klassz produkciót is láthattam tőle amit azóta szinte egyfolytában bámulok a youtubeon wow de klassz volt, és még rekordot is döntött, több mint egy órába telt hogy megkapja a video az első dislike-ot ;) Huh és a közönség hogy elkezdett örjöngeni amikor elindult a dal már lehetett tudni hogy ez k* jó lesz, milyen érdekes hogy mindenki pontosan tudja mi kell Johnnynak kivéve Guy.
Örülök hogy Mitchell kiesett ő volt a legkevésbé szimpatikus, amúgy ki nem állhatom a country zenét felőlem végig azt is énekelhetett volna akkor se kedveltem volna meg.

Mint mindig a közös dal nagyon klassz volt, milyen jól állt volna Johnnyinak az a dal a tegnap na de mostmár mindegy, ő és Andrew nagyon jól szóltak a dalban és muszáj kiemeljem Fredd öltözékét, azt nem lehetett nem észrevenni, annyira rossz volt hogy az már tetszett, a ninja/aladdin outfit.

Jövő héten dance a téma úgyhogy ne sajnálja senki Mitchellt, ha valaki azt mondja hogy szivesebben nézte volna őt dance weeken mint Johnnyt az hazudik.

fetomy - 2011. 10. 25. 16:47

Johnny innentől kezdve döntős, hacsak nem Christinával párbajozik, mivel úgy látom Mel csak sajátja ellen szavazna Johnny ellen.

Egyébként ja, ez a verseny a fejlődésről is szól. Ilyen szempontból Christina a leggyengébb, mert hetek óta zuhan a lejtőn, ma is csak azért úszta meg szvsz a bottom2-t, mert a szurkolók becsokiztak a sok negatív komment miatt. Úgyhogy drága fűszeresünk igazán megmondhatná magának is, hogy erről van szó, és nem egyre lejjebb taszítani a csajt.

Johnnytól Michael Jackson pedig azért volt rossz választás, amiért szinte mindenkitől az. Jacko magas hangjait ember nem énekli ki kb. és ha valaki ennyire copycat produkciót hoz, akkor viszont kiábránditó a magasak hiánya. A mozdulatok persze jók voltak tőle, de nem szeretem amikor másolnak. Éppen ez a problémám Johnnyval. Semmi bajom, ha valaki gyengébb mint a többiek, de bent van, ha legalább egyedi viszont Johnny abszolút nem az. És nem azt mondom, hogy a többiek mind igen, csak azt, hogy ha már többekben nincs igazi egyediség, akkor már az menjen tovább, aki jobb. Johnnynak ez már sok, de szerencséje van, mert a mentora mellé meghódított mégegyet, a fanjai meg gondolom marha aktívak, nehogy kiessen, így nehéz elképzelni, hogy ne legyen döntős.

Merennis - 2011. 10. 25. 17:18

NEM! HISZEM! EL!
Egész Ausztráliának elmentek otthonról??? Na és Sertés B..anyádat. Fú de elegem van már belőle. Vki legyen oly kedves borítsa bele Nattel együtt az óceánba aztán építsen rájuk egy mesterséges szigetet. Két ilyen ostoba mentort..szörnyű. Lassan az a szint, h már Keresztes is mérföldekkel jobb : D Komolyan mondom, szóhoz se jutok.

“megnyeri, baszki!” Hát cyborgwings állandóan halálra kell röhögnöm magam a kommentjeiden, de sajnos amennyire röhögök annyira igaz lesz még a végén. Felfoghatatlan. Minden szimpátiám elvesztettem Johnny boy iránt a mai után, kész. Legközelebb táncihét, azon fogadjunk vidáman átjódlizza magát. Talán még vetkőzik is majd, mert Mel kérvényezte. Csodás. Amit meg ma levágott tánc címén, az első mozdulatnál rámjött a röhögés és nem is tudtam abbahagyni. Ausztráliában is van SYTYCD nem? Miért nem oda ment? Azt úgysem nézem. Meg mi volt az a szöveg Guytól h amit a legjobban csinál?? Az éneklés? Na ne röhögtess..

És akkor Nat. Milyen szuper volt a country? Ezt kéne egész életében csinálnia? Hát cseszd meg miért is nem adtál neki ilyen dalt? Jézusom. Ez a nő egy igazi okleveles p*csa.

Najó, ez nagyon utálattól csöpögő lett, de friss az élmény és még idegbeteg vagyok tőle..arrrgh! : D

menka - 2011. 10. 25. 23:00

Johnny mekkora survivor. Ha a factornak vége jelentkezhetne oda is, ne kelljen már visszamenni betonozni:)
Én mondjuk nem izgulnék miatta. Harmadszorra nem fogják megmenteni senkivel szemben. A szavazóbázis meg – mint ahogy láttuk – annyira nem acélos.
A műsor legjobb része egyébként Aloe Vera kistestvére Blacc volt. Tök jól nyomta az I need a dollart.

fetomy: Tényleg szokott negatív dolgokat is mondani Ronan, de ennél sokkal finomabban. Tegnap kissé drasztikus volt. Az elfelejtett, vagy kicsit átköltött dalszövegen meg hülyeség volt fennakadni. Ha fél percig lalalázott volna akkor oké, de így…konkrétan észre sem lehetett venni.

cyborgwings - 2011. 10. 25. 23:46

@Merennis: annak azért örülök, hogy jól szórakozol. :]

hát szóval nem tudom, baszics. oké, hogy többeknek cukkancs, meg fejlődget, de a tehetség fogalmától ének terén mindenképp rohadt messze áll, és azért táncban sem *annyira* profi. az, hogy a legjobb hat között van, konkrétan ausztrália szégyene.
(most aztán már pláne kíváncsi vagyok, nálunk meddig jut a lilcsi.)

pingi - 2011. 10. 26. 00:51

Egy hét csúszásban van a műsor hozzám képest, mert én múlt hétre vártam pont ezt a párbajt. Akkor már elmondtam a véleményemet kettejükről; most konkrétan csak azt sajnálom, hogy nem Johnny esett ki, de azért Mitchell sem fog hiányozni.

TaDummy - 2011. 10. 26. 21:05

“Először is – én vagyok csak olyan félsüket, h elsőre azt hittem Ozzy week lesz?” Másik félsüket jelentkezik!;)

Aleo Blaccnek szintén +1

És lezárult a pozitív rész. Tudtam hogy nem fogom szeretni ezt a hetet, de azért még így is sikerült csalódnom. Ausztrál előadókat nem ismertem igazán, kivéve Three Wishezét (megjegyzem nálam ők voltak az este megmentői) és őszintén szólva nem vettek rá hogy túlzottan sokat meg akarjak ismerni. És Guy tejóisten mit csinált?! Johnny még nem volt olyan borzalmas, de Declannek 2szer ilyen lassút WTF? Nem volt rossz, de rohadtul nem élvezte és mint valaki említette is, már viccelődni se volt kedve. Reece jó volt de az nem Guy-on múlik és úgy érzem egyre szürkül.
Natet úgy pofán vágtam volna, azokért a nagyképű sikítozásokért. És Mitchellnek miért nem adott country-t?!

Three Wishez nagyon jó volt, Melnek annyit üzennék hogy GTFO! Egyébként eredetileg masszív Declan fanként a rossz mentori döntések hatására kezdek egyre inkább a Three Wisheznek szurkolni. Egy dolog ami zavar hogyha kiesik Declan, nem lesz karrierje szerintem, mert ez Ausztráliában nem olyan egyszerű.

A Resultsra rátérve. Most csak én nem tudom eldönteni, hogy Mel B egy taktikázó vagy egy sima p*csa. Azért talán az pozitívum hogy Nat végre elvesztette az egyik actjét, hátha leszáll a földre. (Bár ha földreérésnél is visítozik akkor átgondolandó…)
Azt amúgy észre lehetett venni Andrew mennyire jóban van Mitchellel meg Johnnyval? Mármint mindkettőhöz odament, pedig általában csak a közelebbihez szoktak.

És eszembe jutott még valami… Rohadtul hiányoltam egy Rick Springfield számot. Szerintem Declannek tökéletes választás lett volna pl. egy Human Touch v. Don’t Talk To Strangers

cyborgwings - 2011. 10. 27. 23:10

nézegetem a közös produkciókat tube-on és direkt figyelem declant, és alig várom a jövő heti dance weeket. iszonyat nagy lesz! :D lobster moves ftw! :]

cyborgwings - 2011. 10. 30. 22:53

hát ez muszáj a komment miatt linkelnem:

http://youtu.be/RFNbKP5o1w0 altiyan – ordinary man

“sorry for the 3 dislikes….i have 3 neighbours.” :D

cyborgwings - 2011. 10. 31. 14:38

jól elkommentelgetek itt magamban, úgyhogy akkor írok az újabb hétről.
előrebocsájtanám, hogy a dance weekből pont egyedül johnnyt nem láttam, mert még nincs fönt tube-on.

andrew azért elég jól megúszta a heti tematikát. bár most jobbnak láttam, mint eddig, noha az elején kicsit félrement az ének és érezhetően izgult, valahogy most mégis sikerült aránylag betöltenie a színpadot.

a 3wishez nem volt rossz, de a múlt heti produkciójukkal nagyon magasra tették a lécet és nem is sikerült megfejelni egy hasonlóval. viszont ők hozták leginkább a dance feelinget, ami plusz pont mindenképp.

christina nekem ezen a héten sem tetszett. a hangja ugyanolyan bizonytalan volt, mint abban a béna fotelben ugrálva és nagyon érezhető volt, hogy nem fekszik neki ez a stílus. de legalább próbálkozott…

…nem úgy, mint reece. na, nekem most lett elegem a srácból. valaki megjegyezte a videó kommentjei között, hogy mást sem csinál, csak üvölt. és tényleg. arról nem beszélve, hogy hiába szeretem, amikor saját képükre formálnak egy dalt, de ő még egyszer nem mert kilépni a neki biztonságos rock keretei közül. a többiek azért igyekeznek legalább egy kicsit mozgolódni, ő viszont folyton a biztosra hajt, és ez nekem egyáltalán nem tetszik így a 7. adás után már.

hát declan… imádom, egy zseni meg egy csoda meg minden. örülök, hogy nem megint egy szál gitárban gondolkodott guy, viszont még mindig nem értem, miért erőltet a versenyzőire (mondjuk itt főleg johnnyra gondolok) olyasmit, amit nem. tudnak. kiénekelni. most azért nem volt olyan szörnyű a falzettója, mint a válogatón, de nagyon-nagyon erőtlen volt, alig hallható, kifejezetten feszengtem, hogy bakker, ki tudja egyáltalán tartani a hangot, vagy félúton elcsuklik a hangja, vagy mi lesz. nem szeretem az ilyet. az előadás remek volt, látványos, kicsit még mindig lehetne több declankedés benne, de mindenképpen jobb, mint az elmúlt két hét produkciói.
nem tudom, mit mondjak, tényleg őrülten szeretem declant, de ebbe a dalba épphogy nem tört bele a bicskája. kezdem kicsit hülyének nézni guyt az erőlködéseit látva.

na, közben megérkezett johnny is. hát hangilag talán még most volt a legkevésbé borzasztó, de amit produkál egész egyszerűen nem elég. igazából már a top12-be sem volt az, de nem kezdek el megint ezen lovagolni. nos, ahhoz képest, hogy dance week volt, az övét találtam az egyik legunalmasabb actnek, még táncban sem hozott túl sokat, de a dalválasztás meg egyenesen botrányos volt szerintem.
érdekesnek találom viszont, hogy most már guy is nyíltan kijelentette, hogy ez a minőségű éneklés nem lesz sokáig elég. szerintem a héten ki fog esni, ha megint b2-ba kerül.

összegezve: nálam egyértelműen johnny az egyik bottom two, a másik pedig azért reece, mert christina legalább igyekezett kilépni a rock chick kategóriából, ő meg inkább maradt biztos vizeken.

Merennis - 2011. 10. 31. 17:36

Na végre hazaértem és első dolgom volt megnézni..de azt kell mondjam h kicsit csalódás volt ez a hét. Gondoltam h amúgy sem lesz a kedvencem, mert a dance nem igazán az én asztalom. Az első két dal után unni kezdtem és most még a zsűrin se lehetett jókat szórakozni. Olyan megfáradtnak tűnt az egész.

Akkor megint szép sorban a maradék 6:
– Reece: Én nem tudom megunni, kész passz. Nem is ragozom.
– Declan: Na közeledünk a régi Declan felé, ez már megint érdekes volt. És vmiért nem zavart h erőtlenebb volt a falsetto, nekem illett bele. Még akkor is, ha csak azért volt ilyen mert máshogy nem ment.
– Christina: Hivatalosan is elegem van belőle, a hangja megint össze-vissza volt, ugrált jobbra-balra, üvöltözött aztán agyondicsérték. Nem kellett volna. Sztem ő az, aki még nincs kész egy ilyen versenyre, tanuljon inkább.
– Andrew: Hát az eleje az katasztrófa volt, aztán végül magára talált, az már egészen tetszett.
– Johnny: Baaah. GO HOME! That’s all.
– Three Wishez: Ők a densz ellenére tetszettek, szórakoztató volt tényleg. De nem kiemelkedő.

Összességében elég átlagos és unalmas hétre sikeredett, nem tudom mi lelte auszékat. Remélem következő héten megint visszatérünk ‘normálba’.

cristina - 2011. 10. 31. 18:10

Szinte mindenkit áttekertem, már amikor a dallistát megláttam tudtam hogy megint rossz hét lesz nem is tévedtem. Azt hittem a múlthetiek voltak az XF történelmének legrosszabb dalválasztásai de ez a hét rátett egy lapáttal. Mérges vagyok és igen, Johnny is szar volt. Mindenkinek bottom 2 főleg a mentoroknak.
Az UK dance week-je remélem ennél jobb lesz szombaton.

menka - 2011. 10. 31. 21:38

Egyetértek az előttem szólókkal, ez bizony nem volt jó. Biztos én vagyok már öreg, de a dance=David Guetta? Semmi bajom nincs vele, de kicsit felül voltak ma reprezentálva a különböző produktumai. Mel meg is szólta a többieket, hogy miért hoztak ilyen régi dalokat.

Declan nekem ma tetszett a legkevésbé. Utálom ezt a dalt (mondjuk ez egyéni szoc.prob.), és szerintem nem is jó versenydal. Nem is igazán értem, hogy mit akart Guy. Megmutatni, hogy egy fokkal jobb a falzett mint a válogatón?
Christina sem volt jó. Szerintem hangban most volt a leggyengébb.
Andrewnál jó volt a színpadkép, most meg az énekkel voltak problémák nála is.
A 3 wishez tetszett, ahogy Reece is. Engem abszolút nem zavart a rockosított stayin’alive.
Johnny meg menjen haza.

Szerintem holnap – követve a heti nemzetközi trendet, hogy egy mentor két versenyzője párbajozik- Johnny-Declan b2 lesz.

fetomy - 2011. 11. 01. 01:07

Nah gyors összegzés a dance weekről.

Nálam nem okozott akkora katasztrófát a dance week, igaz ez főleg azért mert akiket bírok, tetszettek :D

Christina: Szerintem ez nem volt rossz, még ha nem is olyan jó mint az elején. Viszont becsülöm benne, hogy igyekezett dance-et csinálni ha már erről volt szó.

Declan: Végre valamit visszahozott a Declanizmusból :D Persze még szerintem is lehetne több, de azért ezt már jó volt nézni, még ha a számot magát egyáltalán nem is szeretem.

3 Wishez: Múlt héthez képest talán egy hangyapénisznyivel kevésbé volt szórakoztató, de még így is a nap legjobbjai nálam. Ha így haladnak szerintem sima döntő.

Andrew: Nekem nem tetszett igazából. Rossznak nem mondanám, csak ebben sem éreztem semmit, hogy a tematikához kapcsolódna.

Reece: Végleg meguntam, és nem is bírom már kifejezetten. Ha egyedi lenne, akkor elnéznék tőle 12 tökugyanolyan produkciót, de szimplán az, hogy üvöltős rock minden, az nagyon nem jön be. Főleg amikor mások esetleg azért kerülnek veszélybe, mert próbálnak alkalmazkodni a tematikához, ő meg szépen megy a tutira. De jó lenne ha a fanok mobilját végleg eláztatná a bugyijuk…

Johnny: Nem érdemes szót se vesztegetni rá. Főleg mert tök mindegy mennyire szar, hacsak nem Csöcs Bé actjával (esetleg Reece-el) lesz bottom2-ban, úgyis bent marad.

JimmyL - 2011. 11. 01. 12:08

meg nem vagyok naprekesz, de nekem tetszik az Ausztral verzio, a nagyon negativ irast egyaltalan nem ertettem. Ronan szuper mentor, fantasztikusan dolgozik az embereivel, meg ha azok kiesnek, akkor is.

cyborgwings - 2011. 11. 01. 13:05

hát ez így durva volt. már a twitteren sikerült belefutni a spoilerbe, bár egy darabig még győzködtem magam, hogy biztos csak azért lett trend reece és christina, mert összejöttek. van bajom nekem is, kétségtelen. :D

igazából azon csodálkozom, hogy ronan miért nem reece-t küldte haza, amikor tegnap kifejtette, hogy nem tud újat mutatni.

és ruffo?! legjobb ötben?! ez most komoly?

natalie-t meg annyira szívesen szájba rúgnám a folytonos visítozásaiért. most is mit vágott le andrew továbbjutásakor, te jó ég… arról nem is beszélve, hogy mennyire legalja volt a szavazásnál fölhoznia, hogy ki mekkora veszélyt jelent az ő versenyzőjére. mindenki tudja, te ostoba liba, csak nem mindenki ekkora tirpák, mint te! még mel b sem ekkora hülye.

fetomy - 2011. 11. 01. 13:30

Ausztráliának +1, hogy Reece végre bottom2, de -99999999 hogy Johnny nem. Jóhogy nem találnak internesönel szupersztárt ha ilyeneket nyomnak be a top5-be. A Judgeok is leszophatnak, sima deadlock kellett volna..

De mindegy, egy pozitívum, hogy Christina Avrilt énekelt, ráadásul marhára tetszett is, úgyhogy bekaphatja mindenki :P

Merennis - 2011. 11. 01. 16:07

Nos. Lássuk csak. The X Factor Australia 2011 winner – Johnny ‘hogyajófenébekerültélteide’ Ruffo. Gratulálok..
Szégyen h igazam lett és ezen a héten is átjódlizta magát, egyszerűen nem értem. Ez még viccnek is rossz.

A b2 egyik fele miatt egyértelműen fújok most auszékra, de legalább hallottam plusz 1x énekelni. Remélem többet nem kerül ilyen helyzetbe, Guy adhatna neki nagyobb kreativitást igénylő dalokat, simán átugrálná az összes akadályt/nehézséget stb.
Christina miatt meg nem fogok sírni, sosem tudtam megkedvelni sajnos, az egyetlen jó pillanata nálam a Zombie volt. Nem bánom h ment, én már úgyis 2 hete hazabillentettem volna. Mel meg gyanítom ezentúl még nagyobb bitch lesz. Yeah..

Jövőhéten menjen Johnny vagy Andrew, különben szügyön döföm magam.

cyborgwings - 2011. 11. 01. 16:16

hát ha johnny még andrew-t is túléli, akkor körberöhögöm ausztráliát. most már tényleg guy egyik actje fog menni, és hát legyen már annyi eszük, hogy azt teszik ki, akinek hangja sincs.

menka - 2011. 11. 01. 17:51

Na ez mi volt? Először is Nat sikítozása….rémálmaim lesznek a nőtől.
Amúgy meg teljesen meg voltam róla győződve, hogy ez a felállás a döntőben lesz, nem párbajon a top6-nál.
De azért az igazat megvallva Christina lejtmenetben volt hetek óta, szóval annyira nem meglepő a b2. De az, hogy Johnny helyett Reece volt ott az durva.

cristina - 2011. 11. 01. 17:57

Az utóbbi időben érdemesebb a result showt nézni mint az előző esti részt. Annyira szeretem a közös produkciókat és ma aztán nagyon izgalmas bottom 2 volt.
Johnny tovább jutott a tegnapi produkciója alapján mint már írtam ő is meg az egész bagázs mehetett a bottom 2 ba, de azért kicsit örülök neki és ha hozzávesszük, hogy a múlt heti MJ produkciója az egész évad legeslegjobbja volt…:P
Örültem hogy a kölkök mégsem olyan népszerűek mint gondoltam, valahogy már gyerekként sem bírtam a gyereksztárokat. Álmaim döntője Johnny 3wishez Andrew lenne és először látok megcsillanni egy kis remény rá így hogy Reece már nem sérthetetlen. Andrew és 3W az egyedüliek akik nem voltak utolsók úgyhogy elég nagy az esélye hogy benn legyenek, még Johnnyt kellene a fanoknak valahogy elráncigálni a döntőig.
Amúgy észrevettétek hogy megváltozott a hangulata a műsornak az elején pont azt szerettem, hogy olyan vidám családias de ahogy közeledik a cél biztos egyre nagyobb a nyomás rajtuk és valahogy olyan mintha nem is élvezné sok versenyző ezt az egészet, először Michellen lehetett látni de úgy terjed mint a vírus, általában rossz számválasztások vagy a mentorok negatív kritikái miatt, Cristina is az előző két hétben nagyon le volt törve, Declenről nem is beszélve de még a mindig vidám Johnny sem a régi, retteg attól hogy vége van a produkciónak és megint mit fog kapni a zsűritől, és ez nagyon meglátszik a produkciókon is. Reece mindig olyan üresen bámul őt nem tudom hova tenni.
Amúgy milyen durva volt a műsor elején amikor Guy azt mondta hogy szerinte Johnny és Andrew volt a leggyengébb. Azért ilyet mondani a saját mentoráltadról az már szemétség. Fujj Guy mostmár biztos vagyok benne hogy szabotálja Johnnyt a számválasztásokkal.

fetomy - 2011. 11. 01. 18:10

Miért szabotálná? rendszeresen a saját idoljait kapja, és nagyon mást nem is tudna csinálni. Ennyire képes, és önmagához képest nem is rossz, csak mindenki máshoz :)

Egyébként kit mondott volna? Jó persze nem szép sajátot mondani, de szinte már csak az övéi vannak :D Christinát nem lehetett mondani, mert össze-vissza áradoztak róla, a 3Wishez meg szimplán k.vajó lett már, bármelyiket mondja hülyeség :)

cristina - 2011. 11. 01. 18:18

Oh oh amúgy azt tudjátok, hogy még Perez Hilton is írt Johnnyról? A múlt héten kitette a blogjába a MJ videót és dicsérte Johnnyit. Ez már valami. Nemzetközi szupersztár már a mi kis Johnnynk :D

JimmyL - 2011. 11. 01. 20:52

btw… nemzetkozileg befutott muveszt eleg keveset tudott kitermelni eddig az X-factor franchise. Ha igazan realis akarok lenni, akkor kb. 2-ot. Leona-t es Alexandra Burke-ot. JLS-nek vannak meg igazan jo eladasi szamai es amerikai szerzodese, aztan kezit csokolom. Szoval Simonnak kar pattogni ezen az internacional star dolgon. Nyilvan az amerikai factorban minderre nagyobb lesz az esely…

TaDummy - 2011. 11. 01. 22:16

Igazából, nem emlékszem volt tavaly Dance Week? Ez olyan hülye téma, mi a fenére nem lehet táncolni?! Máskor már a rock határait is kicsit nehezen tudtam meghatározni, de Dance számok? milyen hülyén hangzik már…
Az előadásokra kábé kár szót pazarolni, kivéve 3wishezt akiket egyre inkább remélem hogy megnyerik. Declan, hát valamennyire kezd visszatalálni önmagához, de még nem a dal közben (ami rohadt szar választás volt).

Reece és Christina b2-hoz elég semlegesen tudtam hozzá állni, úgyhogy inkább azt néztem ki fog taktikázni és úgy tűnik, hogy egyedül Mel B ilyenfajta. Pedig Ronannek elég nagy fenyegetés Reece, de nem volt szemét. Nat meg szimplán hülye, hogy kinyilvánította az esetleges taktikázás lehetőségét. (És basszus az a visítozás amit levágott)
Btw, az már tényleg nevetséges hogy Johnny még benn van. Szerintem agyon kéne dícsérniük egyszer és akkor, talán nem szavaznának mert biztonságban érzik. Addig amíg tudják hogyha odakerülne sima söprés lenne, addig szavazni fog a sok… rajongó.

Ja és egész tetszettek a Result shows vendégelőadók + a közös produkció. Ez a Ronan gyerek nem is rossz (valahogy a Boyzone-s munkásságát nem követtem).

Dani - 2011. 11. 02. 10:07

Kicsit meglepődtem azon, hogy Reece és Christina volt a bottom2-ben. Reece szerintem simán esélyes a nyerésre. Jonny és Decklan pedig nem tudom mit csinál még itt, főként Johnny. Hangja az nincs.

JimmyL - 2011. 11. 02. 17:42
TaDummy - 2011. 11. 04. 18:02

Most Andrew volt livestreamen, bírom, de azért egyedül kicsit unalmas.(Észrevettem ám hogy senkit nem érdekel mikor livestreamekről pofázok, de attól még folytatom;))
Ja és úgy tűnik hogy Nat múltkor különösen nagyot sikíthatott mert még ő is megjegyezte facebookon: “And Natalie’s scream was world class!!!”

Ha vannak még Audio Vixen szurkolók, azoknak jó hír hogy már készítik az albumot. A youtubes csatornájukon meg van pár original számuk @MightyCoolRecords… A kiesettek közül ők hajtanak rendesen.
YMS koncertezett párat twitter alapján.

Meg esetleges Tyla fanoknak (?) vagy mondjuk úgy inkább szimpatizánsoknak jó hír, hogy idézem: “I finally have written a song I love!!!”

cristina - 2011. 11. 04. 18:26

Én szoktam nézni a livestreameket, persze csak ha Johhny is van :) Nagyon jó volt az a kettő amit a 3wishez-el csinált, yay azok a közös dalok, imádtam, 4wishez a legjobb.

cyborgwings - 2011. 11. 04. 18:59

én meg mindig elfelejtem megnézni, de majd egyszer pótolom őket. eddig csak az elsőt láttam, azt is főleg declan miatt néztem. :]

TaDummy - 2011. 11. 05. 19:01

A Queen of Hearts az tényleg jó volt… A 4wishez az általában kifejezetten jó livestreamet ígér.;)
Declan miatt nem sokat érdemes megnézni mert keveset van, meg akkor is úgy érzem kicsit elnyomják, de nekem főleg arra jó ez hogy olyanokat sikerült megszeretni akiknek élből nem bírtam a képét.

cyborgwings - 2011. 11. 07. 12:15

még csak johnnyt néztem meg, de máris kifeküdtem, hogy aszongya: “i really think i can go all the way”. hát már én is elhiszem, johnnykám. o.O
mondjuk ez most valóban jó lett még hangilag is – a legjobb performansza, hogy modorosan fogalmazzak. de azért betojok, hogy a végén tényleg bejön, amit írtam múltkor, és megnyeri. :D
mindenesetre, hogy lássátok, nem vagyok szőrösszívű, nyomtam egy like-ot a videójára.

Merennis - 2011. 11. 07. 12:55

Hát én a tegnapi brit után tényleg ott tartok h Johnny ezt, Frankie azt.. : D

cyborgwings - 2011. 11. 07. 13:44

andrew is a legjobbját hozta szerintem. nagyon tüzes lett az előadása, távol állt a megszokott unalomtól.
szegény mel b még mindig hülye kicsit, de nem tehet róla. ronant sem nagyon értettem, szerintem nem volt probléma andrew beleélésével, legalábbis én így láttam.

reece, reece, reece, mastin… (hogy mel b megszokott kezdésével éljek ;)) oh, boy! guy kicsit át tud esni a ló túloldalára… talán a legrettenetesebb dalválasztást láthattuk most. nagyon nem volt jó semmilyen szempontból reece. viszont állatira sajnáltam, hogy így kiosztották. nem voltak olyan kemények vele, mint louis a uk-ben frankie-vel, de szegény legalább olyan leforrázottan állt ott. viszont a tendenciát elnézve, éppen ezért simán tovább fog jutni.

többiekről később, még nem láttam őket.

ja, az gyönyörű lenne, merennis! :D és bár a magyart nem nézed, ha jól emlékszem, de azért vegyük hozzá a mi kis lil c-nket is, úgy teljes a kép. :D
szeretem frankie-t, de tényleg botrány lenne, ha nyerne, vagy egyáltalán, ha jövő héten nem esne ki. és bár johnnyt meg nem szeretem, de ugyanez a véleményem. :]

cyborgwings - 2011. 11. 07. 17:16

declanism!!! wooohooo! :D (azért még mindig hajat tépek nat visongásaitól). kicsit tényleg olyan volt, mintha a szobájában ugrálna az ágyán és úgy énekelne, de declan ettől declan, ez is hozzátartozik az eredetiségéhez. szeretem, ez van.

a 3 wishez most nagyon üresnek hatott nekem. mondjuk az tény, hogy a dal maga sem tetszett egyáltalán, de valahogy ezt leszámítva is úgy éreztem, hogy szétesett ez az előadás.
nem csodálom, hogy a mentorok sem tudták eldönteni, hogy most akkor mi van.

Merennis - 2011. 11. 07. 18:58

Hát ez érdekes volt..nagyjából az összes dalra is ezt a jelzőt tudnám használni elsősorban. Zárójelben annyit h Declanen és Reecen kívül mindenkit csak hallgattam jórészt, éljen a tanulás^^

– Johnny: A zsűri megveszett. Kész, nincs más magyarázat. Mi az h brilliant? Ehh. Nekem fájt. Oké, nem annyira mint az első hetekben, de még így is nagyon.
– Andrew: Unalmas már h mindig azt kell mondjam, h unalmas. Hangilag oké, rendben van, ezt hallja mindenki, viszont amint vége a műsornak én már nem is emlékszem h mit is énekelt. Egyszerűen felejthetőek a megmozdulásai sajnos.
– Declan: Azt hiszem ez tetszett eddig legkevésbé tőle. Jól indult, aztán nem tudom mi történt. A dalt nem szerettem, a hangja fura volt, néhol egyenesen erőtlen. Fáj h nem nagyon tudok pozitívumot mondani. De a rossznak a közelében sem volt, félreértés ne essék :]
– Three Wishez: cyborgwings jól megfogalmazta, üresnek hatott. Ennél többet nem is tudok róluk mondani, és sajnálom mert a verseny közepén nagyon jó irányt kezdtek venni, most meg mintha csak rontanák el.
– Reece: Hát Guy ezt megcsináltad.. Egy 16 évesnek nem adunk ilyen dalt, még akkor se, ha hangilag tudna vele mit kezdeni. Szerintem ilyen téren nem is volt olyan sok gáz, csak több mint szokott. De látszott szegényen h nem érzi túl jól magát, egyszerűen ez nem illett hozzá, nem nagyon tudott vele mit kezdeni. Érthetően. Remélem h tényleg továbbnyomják Frankie-módra, bár nála egyértelműen klasszisokkal jobb ugye.

És akkor most el is érkeztünk ahhoz a részhez, ami cseszi a csőröm. Guy meghibbant?? Az utóbbi hetekben folyamatosan rombolja le az (anno) legesélyesebb act-jét. Declant még hamarabb elkezdte. Ez a hét meg már teljesen úgy nézett ki, mintha ráállt volna arra az útra, h bizony megnyereti Johnnyval. (Vagy csak én érzem így..?) És itt vesszek meg, de ezután a hét után abszolút nem lepődnék meg rajta, ha megnyerné. Ami valljuk be ordenáré nagy szégyen lenne.
Na mindegy.

Kíváncsian várom a holnapot. Az álom b2 nálam Johnny és Andrew lenne.

Merennis - 2011. 11. 07. 19:02

Jól emlékszel, tényleg nem nézem..az első adásig még ment, aztán rájöttem h ez nekem köszönöm nem kell : D De ameddig néztem addig tényleg a liller volt a mi főnyomink, szóval ezzel a tendenciával igen megnyeri : DD Éljen 2011! : D

fetomy - 2011. 11. 07. 19:39

Én nem értek egyet 3W kapcsán, szerintem veszett jók voltak. Jó én szeretem az eredeti számot is, de ez a produkció szerintem marhajó volt. Csak az a kerítés unalmas már nagyon.

Reece-en abszolút látszott az első pillanattól az utolsóig, hogy egy kicsit sem élvezi. Conannel értek egyet -mint egyébként baromi sokszor, egyik kedvenc judge-om minden szériát beleértve-, vagyis hogy nem dühös volt ő, csak szimplán kicsit sem értett egyet a dalválasztással, és magában sem volt biztos. Voltak egyébként nagyon jó pillanatok is, de nagyon rosszak is. Mindenesetre azért pluszegy, hogy végre próbáltak valami mást, de előbb kellett volna, amikor még tutira továbbmegy, mert most ebben -főleg múlt hét után- nem vagyok biztos. Egyébként eléggé kemény volt vele a zsűri (még ha nem is paraszt, hanem teljesen kultúrált), nem kedvelem a srácot, de itt nagyon megsajnáltam. Úgy nézett ki, mint aki mindjárt elsírja magát kb.

Andrew nekem nagyon unalmas. Egy hét volt kb. ahol tetszett, 1-2 ami még so-so a többi én tőlem akármennyire fasza és profi, nekem nem elég különleges ahhoz hogy ugyanazt élvezni tudjam hétről hétre. U2-t meg alapból nem adnék neki. Nem lesz úgysem bottom2ban szerintem, pedig Nat egy hangyányit sem érdemli meg, hogy döntőse legyen.

Declant én nagyon nagyon bírtam! Jó, Nirvana sokkal jobban bejött, de ez végre újra Declanism volt, és még ha hangilag még én is érzem, hogy messze nem volt tökéletes, én nagyon élveztem.

Johnny meg most volt talán a legjobb, bottom2 is lesz :D Azért a zsűri nagyon túllőtte, de végre egyszer élvezni tudtam amit csinált.

Bottom2, hát itt már bárki lehet, deee legjobban a 3W-n lepődnék meg ha ott lennének.

TaDummy - 2011. 11. 07. 22:28

Na ez egész jó hét volt.
Végre feldícsérték Johnnyt, na most lesz pápá… Egyébként tényleg nem volt rossz. A staging miatt pedig jár a plusszpont.

Declan! wooooho! Szinte már kedvem lenne egy Natszerűt visítani… (Azért túlzásokba nem esünk.) Mindenesetre ez az a Declan aki a kedvencem, pontosan a szobában tükör elött ugrálós stílus miatt.

A 3w szerintem jó volt, nem is tudom, maga a szám olyan furcsán jó(?). Mindenesetre egyfajta hangulat nagyon lejött az előadásból. Bár szerintem a barbár, Conan:D (bocs fetomy de ezen rohadt jót röhögtem) túlstresszeli. Azért, fingers crossed.

Andrew szimpatikus, de a mostani dal csepet sem volt jó választás és hasonlóan unalmas. Egyébként engem is zavarna a gitár a kezemben ha semmilyen hangot nem adna ki… Nat nem érdemli meg hogy döntőse legyen.

Guy-nak túl sok három act és Reece-l nagyot próbált húzni, de Celine Dion?! Sajnáltam a srácot, de szar volt. Az eleje hangilag is.

Johnny – Andrew bottom2-t!

menka - 2011. 11. 07. 23:47

Először is Guy egy barom. Amilyen lendülettel építi Johnnyt felfelé, azzal bontja le a másik két fiút. Celine Dion? Reecenek? Komolyan? Amikor az volt a heti téma, hogy “Legends”. Egy rocklegendát se sikerült találni? Persze gondolom beijedt a múlt heti után, hogy a nép nem szereti, hogy mindig rockot énekel, de ez baromság szerintem.

Johnny nekem ma sem tetszett. De miközben énekelt eszembe jutott Frankie és egyből jobban kezdtem értékelni:)
A 3 wishez hetek óta most most a legunalmasabb. Pedig még a dalt is szeretem.
Andrew nem volt rossz, de még mindig uncsiiiii.
Reece hát igen. Guy mekkora volt már, hogy gratulált ahhoz az egy hanghoz:DDD
Declan meg hogy is mondta? That’s me mate, awkward:)Még mindig imádom és hetek óta most volt a legjobb, de még mindig nem volt fasorban sem az uprisinghoz vagy az i write sins no tragedies-hez képest.

Szerintem Reece nem lesz bottom 2 holnap, eléggé sikerült lehúzni ahhoz, hogy szavazzanak rá:) Az álom az nálam is Johnny-Andrew lenne, de félek hogy inkább egy Declan-3 wishez lesz…

cyborgwings - 2011. 11. 08. 10:58

na fasza, belefutottam megint a twitter trendek között a párbajozókba, és muszáj volt rákattintanom, hogy mi van… nem akarok róla beszélni.

fetomy - 2011. 11. 08. 15:16

Nahh, a mai bottom2 teljesen érthető volt, hiszen Johnny akkora világsztár, hogy egyértelműen nyert, Reece és Andrew pedig bámulatosan sokszínű.

Mindenesetre jövő héten essen ki a 3 Wishez, és akkor ez lesz az a döntő, amit nem fogok megnézni. És még csak sértődés sincsen benne, egyszerűen k.va unalmas lesz számomra.

Johnnynak meg grat a győzelemhez. Simább mint tavaly Altiyan.

cyborgwings - 2011. 11. 08. 15:28

én most épp bőgök, akármennyire is száni.
a fröcsögésemet pedig öncenzúra áldozatává tettem.

Merennis - 2011. 11. 08. 19:17

1.) Csak ismételni tudom magam.. “The X Factor Australia 2011 winner – Johnny ‘hogyajófenébekerültélteide’ Ruffo. Gratulálok..”

2.) Mel(l). What. The. Fuck. Volt az a ruhának csúfolt valami rajta? Jézus. Oda se akartam nézni mikor beszélt. És mikor odanéztem, akkor is legszívesebben szájba vágtam volna.

3.) Ez nevetséges volt. Sír a szívem Declanért. Nagyon ajánlom, h készítsen albumokat, mert ez a hang nem veszhet el csak úgy..

Most pedig megyek, idegbetegeskedek tovább, mert hiába tudjuk 1-2 hete már, h Johnny bizony nyerni fog, azért feldolgozni sosem fogom tudni. Meh.
Kíváncsi lennék azért, h az eddig kiesetteknek mi a véleménye erről a jelenségről.

menka - 2011. 11. 08. 22:03

Annyira tudtam, hogy ez lesz. Mondjuk nyilvánvaló volt, hogy Declannek esélye nincs döntőbe kerülni, de akkor is…Nagyon remélem, hogy fogunk még hallani róla.
Egyébként kövezzetek meg, de én ugyanúgy gáznak tartanám Andrew győzelmét mint Johnny-ét. A pasi teljesen antisztár. Semmi érdekes nincs benne amikor énekel (és ennek semmi köze nincs a korához meg a kinézetéhez).

Noz - 2011. 11. 09. 02:05

Én Facebookon futottam bele az eredménybe, de valahogy éreztem. Nyerni ok, hogy nem nyerhetett volna, de milyen már hogy Johnny és főleg Andrew (csont nélkül!) meg még bent van?

Johnny gáz, de el tudom képzelni, hogy van aki rá szavaz. Andrew-val nincs semmi bajom, de számomra ő nagyon unalmas. Vajon milyen réteget fog meg ennyire a produkcióival? Ötletem sincs.

cristina - 2011. 11. 11. 12:38

Most jutott eszembe, Andrew ha jól tudom az egyetlen igazi Ausztrál a mezőnyben, vajon azért olyan népszerű és kerülte el a bottom 2őt? Vagy ott annyi féle nép él, hogy nincs ilyen jellegű megkülömböztetés amikor szavaznak?

Reece Angliából van csak pár éve költöztek ki Ausztráliába.
A 3 Wishez tagjai: Sophia – görög, Freddy – félig brit félig afrikai, a másik srác meg valami egzotikus de már nem emlékszem mi.
Johnny félig olasz félig brit.

cristina - 2011. 11. 11. 12:39

Oh majd elfelejtettem volt megint 4wishez livestream, imádom ezeket :)

Noz - 2011. 11. 12. 12:41

Szerintem nem olyan nagy szám Ausztráliában ez az igazi ausztrál kérdés. Nekem ausztrál ismerőseim mondták, hogy történelmi okokból jó sok a kavarodás a népek között. Ismerek pl. portugál indiánt, skandinávokat meg egy félig angolt, de ők mind ausztrálok. :)
Gondolom már megszokták ott az ilyesmit.

TaDummy - 2011. 11. 12. 22:15

Oké kicsit le vagyok maradva, mivel ahonnan le szoktam tölteni nem rakta fel a Results-t. Egyetértek! Én ezt nem akartam látni, nem is tudom hogy youtube-n keresztül volt-e sokkolóbb megtudni vagy amúgy lett volna. A két kedvencem. Basszameg majdnem szétütöttem a monitort. Kicsit agresszívan reagálom le az ilyen helyzeteket, fogalmam sincs mi lesz ha Johnny nyer.
Most 4wishez livestreamhez sincs kedvem.

Egyébként tényleg érdekes hogy rohadt sok származású ember milyen jól elfér Ausztráliában. Mondjuk eleve először hollandok fedezték fel (persze az őslakosokat leszámítva), spanyolok, portugálok majd angolok is voltak ott a történelmükben és persze maradtak is. Hozzájárul ez a teljes elfogadóság az ausztrálok természetéhez.

cyborgwings - 2011. 11. 14. 11:30

tegnap este eszembe jutott, hogy ma aussie x, yay! aztán az is eszembe jutott, hogy már nincs declan és így már nem is annyira yay. egyszerűen nem akarom látni, ahogy johnny vígan rázza magát a nulla hangjával (akkor is, ha valamennyit fejlődött a kezdetek óta, meg akkor is, ha a múlt heti videóját még like-oltam is tube-on). :(

cristina - 2011. 11. 14. 12:52

YAY Topless Johnny…..mostmár muszáj megnyerje :D

cyborgwings - 2011. 11. 14. 13:25
Merennis - 2011. 11. 14. 21:03

Tudja esetleg vki h miért nincs még semerre se a mai? Vagy csak én bénázok h nem találom..?

cyborgwings - 2011. 11. 14. 22:20

nem tudom, én már megszoktam, hogy tube-on nézem.

ebből a négyből inkább ne nyerjen senki, csak ennyit szeretnék hozzáfűzni a mai műsorhoz. jó, esetleg reece, de ő se annyira.
annyira nyomatják a mentorok, hogy johnny nyerhet, hogy most már tényleg meg vagyok győződve, hogy ő fog. altiyan helyében utána én simán letagadnám, hogy tavaly nyertem.

menka - 2011. 11. 14. 23:26

Én is youtube-on nézem mostanában.

Nálam az estét Reece nyerte. Már a Breakeven is tetszett, a Paradise City meg az audition után a legjobb előadása volt eddig. Mel olyan szimpatikus volt, hogy rombolta a hangulatot az ülvemaradásával:)
A 3 wishez az Adele dallal egészen jó volt. A BEP viszont szerintem szar volt. Sikerült kiválasztani az egyik legrosszabb számot tőlük. Azért Ronantől élmény volt az a “dirty bit”, de egy Where is the love-nak jobban örültem volna.
Andrew első dala olyan semmilyenre sikerült, a második egy fokkal jobb volt, de engem még mindig nem bír meghatni.
Johnny-nál meglepődtem, mert a So Sick már majdnem tetszett. Aztán jött a másik dal és visszatért a régi érzés:D. Szétugrálta a dalt és szarul is énekelt. Az a vetkőzés meg….hát gáz volt. Mondjuk Mel meg Nat nem kevésbé.

Nagyon remélem, hogy nem rendeznek a jövő héten döntőt Reece és a 3 wishez nélkül. Mondjuk attól, hogy ők ott vannak még nyerhet Johnny:DD
Simon bácsi amúgy is nehéz napokat él meg a brit meg a us faktor gyengélkedése miatt, biztos örülne Johnny vagy Andrew győzelmének:)

Merennis - 2011. 11. 15. 02:09

Na végül csak megnéztem én is YT-on.

– Andrew: nem is tudom van-e értelme írnom róla, sosem tudok különbözőt mondani az előző héttől. Vokálisan nagyon jó, ezen kívül halál unalom. Blah. És már megint nem emlékszem miket énekelt hiába csak az előbb fejeztem be a videókat, nem direkt, nekem ennyire semmitmondóak a produkciói. Holnap legyen b2 aztán mentsék meg.
– Johhny: Ezaz, dicsérjék csak halálra, mondják meg neki h all the way, winner meg minden, aztán..HOLNAP ESSEN KI MOST MÁR VÉGRE! LÉÉCCÍÍ! Megnézném az elszontyolodott fejét. Tudom gonosz vagyok, nem zavar : D Az első dala dögunalom volt, amúgy is rühellem az r&b-t, a második meg ahogy elkezdődött, hát gyerekek én úgy elkezdtem röhögni, abba se bírtam hagyni. Iszonyatosan gáz volt. Az egész színpadképpel együtt. Jesszusmária. Na és ez a pucérkodjunk szavazatokért? Nemáár. Szánalom. Ráadásul nem volt akkora szám az ott a törülköző alatt, nem értem mire bolondult meg mindenki a stúdióban, de hát egészségükre. Johnny’s world? Mutassátok merre van, rohanok az ellenkező irányba…
– Reece: Noshát. Bevallom minden hétfőn és kedden pedofilnak érzem magam : D Egy kicsit : DD Ma magasan verte a többieket, a dalválasztások is betaláltak (Guy végre észhez tért?), nagyon jó estéje volt. Remélem a sok pozitív komment miatt nem felejtenek el rá szavazni és nem kerül holnap b2-ba, sírnék. Tényleg nem tudom elképzelni a döntőt nélküle, az audition óta. És ha már pucérkodás, ezerszer inkább néztem volna Reecet, már csak azért is mert 16 évesen kidolgozottabb testtel járja a világot mint Johnny barátunk. Ja és mert pedophilia is baaack! : D Najó leálltam.
– Three Wishez: a BEP jó ötlet volt, de ez a szám? Nee. Rettenetesen buta dal. Az eleje hamis volt meg bizonytalan, utána oké lett, máramennyire maga a dal egyáltalán az.. A 2. már lényegesen jobban tetszett, egyedül az zavart h a kisfilmben felhívták rá a figyelmem h Fred kb. semmit nem fog csinálni és úgy is lett, rosszul éreztem magam miatta, h szinte felesleges volt oda. Arra meg kíváncsi lennék, h csak úgy bevágták-e a zongora mögé h ellegyen vmivel vagy tényleg ő játszott? Mert a kezeit sosem mutatták, a válla meg természetellenesen mozgott és egyáltalán nem úgy festett mint aki épp játszik. Erre én meg nagyon allergiás vagyok vmiért, filmekben sem szeretem mikor előadatják vkivel a nagy művészt aztán nem is csinál semmit. Ettől függetlenül jó volt, szeretem őket, remélem repülnek a döntőbe.

A ma este legérdekesebb része pedig, hogy Mel nem volt irritáló! : D Sőt, egész értelmes kommentjei voltak. Nem tudom mit adtak be neki, de jó lenne ha legközelebb is kapna belőle.
A holnaptól (mától) tartok, nem akarom h Johnny bebiztosítsa magát a pucérkodásával, de vmiért azt érzem h az ő nevét mondják majd elsőnek =/

Kisregény the end.

cyborgwings - 2011. 11. 15. 11:45

na, most meg declan spoilerezett twitteren. mindig van valami. :D

hát, baszki, nem gondoltam jó pár hete, amikor leírtam johnny győzelmét, némiképp viccnek és sűrűn felháborodásnak szánva a mondatot, hogy tényleg bejön a dolog. de öregem, ez bekerült a fináléba! pofám szakad le.
és akkor még ott van andrew, akire tényleg gőzöm sincs, ki szavaz, mert ugyan nagyon jól énekel, de dögunalmas.
persze reece egyértelmű volt, hogy bekerül, és saját műfaján belül tényleg nagyon jó a srác, bár a dream on féle borzadályt még nem igazán sikerült elfelejtenem neki, viszont tegnap jó volt mindkétszer.

mindenesetre a legszánalmasabb, hogy johnnynál bevetették ezt a felsőtest mutogatást. enélkül talán nem került volna be, dehát… áh, elképesztő.

Merennis - 2011. 11. 15. 15:24

Még sokkos állapotban vagyok, hiába sejtettem h ez lesz…mikor kimondták J nevét (többet ki se írom, szabotálom : DD) egy akkora ba**dmeg szakadt ki belőlem hogy szerintem Ausztráliában is hallották. Remélem is, tudják csak meg mekkora szégyen amit összehoztak. Csak fogom a fejem…
A kiesőt nagyon sajnálom, de Reece-ért iszonyat örülök^^ Bár fel nem foghatom, h J+A h kaphatott a tegnapi produkcióikra több szavazatot mint ő : O

Fináléra ‘várom’ h tudjukki alsógatyában érkezzen (Y)

fetomy - 2011. 11. 15. 15:41

Hát ez szánalmas. Nem az, hogy Johnny megkapja valószínűleg a szavazatok 95%-át, mert ilyen világot élünk de 3W meg kiesik…

Ez a felsőtest villantás nagyon nagyon gagyi volt. PErsze mindenki azért imádkozott, hogy láthassák Johnny Ruffo felsőtestét, aminél gyönyörűbbet a világ még nem látott, bevallom elképesztően rendkívül őszintén hogy még én is rárántottam természetesen, úgyhogy nem lehetett kihagyni. Főleg mert ki tudja, hogy produkcióval bejutna-e, na de mindegy. El is tekertem az értékelését, mivel már megsüketültem a sok idióta sikongatástól. Amúgy semmi bajom, ha nem a legjobb nyer -ez nyilván a UK-s Frankie dologból is látszott-, de az ozik nagyon be fogják szopni, mert azért Ruffo felsőteste nem fogja beteríteni a világot az tuti. Márpedig mostmár nagyon meglepődnék, ha nem ő nyerne, főleg a bottom to top hatás miatt…

Reece jó volt, de igazából annyira nem fogott meg, az eredetik mindkettőből jobban tetszenek.

Andrew is tök jó volt, de igazából nem tudom megszeretni. Szimpatizálok vele, és volt is ami tetszett tőle de nincs benne semmi X ami miatt unalmas lehetne szvsz.

A 3W meg szerintem simán top2-3 lett már így a végére, és mivel a másik hármat nagyon unom, nem hiszem, hogy megnézem ezt a döntőt. Conan pedig akkoris top judge :)

menka - 2011. 11. 15. 21:59

Hát basszus! Sajnálom a 3 wishezt, velük sokkal színesebb lett volna a döntő. Mondjuk így most már egyértelműen Reecenek drukkolok.

Merennis: szerintem nem biztos, hogy több szavazatot kapott Andrew meg Voldemort mint Reece. Luke talán mondta is, hogy ez nem bottom2 itt a végén.

Ronan feje zseniális volt amikor Luke kimondta Johnny nevét:)

Merennis - 2011. 11. 15. 22:34

Igen közben megnéztem megint és rájöttem h én nem figyeltem eléggé (vagy csak még nem tértem magamhoz a sokktól h a vki továbbjutott), a b2 tényleg nem volt igazi b2, a maradék 3 no particular order volt :] Így viszont szegény Reece, jól megszopatták ezzel..ő pont nem érdemelte volna meg sztem =[

cyborgwings - 2011. 11. 16. 14:14

csak reggel voltam hajlandó megnézni a decidert. kár volt. nem voltam annyira oda s 3 wishezért, de megkönnyeztem a távozásukat.

és egyre jobban idegesít, hogy ez a nullahangú szar még a fináléba is bejutott, mert épp idejében jutott eszébe vetkőzni. felőlem lehet akármilyen jófej úgy amúgy, akkor is utálom innentől kezdve.
nehogy már arról szóljon egy x factor, hogy fognak valakit, aztán a mínusz nulláról fejlesztik a hangját nullára, és akkor attól megérdemli, hogy itt legyen, meg hogy megnyerje! meg ez, hogy ő dolgozik a legtöbbet… hát ja, mert neki muszáj, mivel a többiekbe szorult egy olyan, hogy tehetség, és ezért nem arra kellett koncentrálni, hogy legalább minimális szinten el tudják énekelni hétről hétre a dalokat.
fú, baszki, rohadtul irritál ez az egész szituáció.

fetomy - 2011. 11. 16. 15:05

Johnny annyiban peches, hogy így már a döntőben nem fog akkorát szólni ha leveszi a felsőjét, úgyhogy most lehet, hogy az alsógatyájától szabadul meg, vagy iszapbírkózik.

Ja, egyébként azért Reece hónajlszőrét leszedhetnék ha már ujjatlanban nyomul, mert szvsz eléggé durva volt, mikor felemelte a kezét, a puli meg csaholt egyet :D

menka - 2011. 11. 21. 21:40

Hú de eltűnt mindenki. Akkor kezdem én:)

Eddig elégedett vagyok a grande final-lal. A mentorok azért finoman próbálták terelgetni a népet arrafelé, hogy ezt most nagyon Reece-nek kellene megnyernie.

1. kör: Andrewtól a Someone like you jó volt már az elején is, de most is baromi jól szólt. Johnny vicces volt. Vártam, hogy Mel benyögje, hogy még mindig nem tudsz énekelni:) Reece meg ütött rendesen a Come Get Some-mal.

2. kör: Andrew a Dakotával megint elképesztően jó volt. Abba a dalba nagyon beletaláltak Nattel, most is nagyon tetszett. Johnnynak is ez volt a legjobb előadása. A Dream on meg még mindig nem jó másfél percben.

A winner’s songok közül igazából egyik sem tetszett annyira. Johnny-é kifejezetten béna volt.

A duetteknél visszatért a halálosan unalmas Andrew, pedig már majdnem megbékéltem vele:) Johnny nem sokat énekelt a Salt’N Pepa-val, de mekkora feelgood volt már az egész. Mondjuk főleg a zene miatt.
Amikor megláttam, hogy Reece Kylie-val énekel, akkor nagyon imádkoztam a Kids-ért (mondjuk túl sok választási lehetőség nem volt:D) . Simán a legjobb előadás is lett, tök jól működtek együtt a színpadon.

Összességében nagyon remélem, hogy Reece nyeri az egészet. Ha addig nem is teljesen, de a duettel meggyőzött. Lehet hogy nem tökéletes a srác, de jól énekel, egyedi hangszíne van és aki 16 évesen lenyom így egy duettet Kylie-val…szóval hajrá Reece:)

AS - 2011. 11. 21. 22:20

Elég gáz, hogy Reece winner’s song-ja egy az egyben P!nk Raise Your Glass-a. Eléggé meglepődtem, amikor elkezdte énekelni, főleg a refrénnél…főleg hogy Austráliában elvileg odavannak P!nk-ért :/

http://www.youtube.com/watch?v=l2IkpeeIE4Y
http://www.youtube.com/watch?v=8MvfQdzXytE

cyborgwings - 2011. 11. 21. 23:01

engem egyszerűen nem tud érdekelni a finálé. a kylie minogue-os cuccot megnéztem, örültem declan fél sorának, aztán elég is volt.
szóval most csak az elejét olvastam el annak, amit írtál, menka, majd talán holnap összekaparom magam, és megnézem őket.

Lac - 2011. 11. 22. 00:07

igazából úgy vagyok vele, hogy mindegy hogy Andrew vagy Reece fog holnap nyerni, csak ne Giovanni. :)

menka - 2011. 11. 22. 00:54

cw: Hát igen, nekem sem ez volt az álomdöntő. Ettől függetlenül tök jól szórakoztam, úgyhogy azt a ráfordított 1 órát megérte:) Még a hang nélküli embernek is voltak elfogadható pillanatai.

Lac: Andrew győzelmében a legdurvább tényező Nat lenne. El sem akarom képzelni azt a sikítozást…

Merennis - 2011. 11. 22. 13:25

Na a netem sztem meg akart óvni a sokktól h újra lássam/halljam ******-t a final 3-ben mert elment aztán csak az előbb jött vissza : D Én meg most bátor leszek és csakazértis meglesem.

Írom ahogy nézem:

audition song
– Andrew: A válogatót már úgy kezdtem nézni h mindenki olvadozott h hú az az idősebb hapsi milyen jól énekelt Adele-t és h ígymegúgyváóó. Nos. Ezt már akkor sem értettem, és most sem. Nekem egyáltalán nem jön be.
– : Nem. El sem kezdem. Sry Mel, még mindig nem tud.. Akárhányszor meglátom azt a vigyorgó fejét bizseregni kezd a kezem egy balegyenesért (Y)
– Reece: Ahahaaa Impala (L) Come Get Some. Koncerten éreztem magam, qrvajó volt. Bámmm. Szuperlatívuszok. Szokásos..

duett
– A: Most először éreztem azt, h ez hangilag bizony nem volt annyira rendben nála. Sajnos újfent nem jött be. De már meg sem lepődök.
– : Elkezdett énekelni és abban a pillanatban rámjött a röhögőgörcs. Megint. ‘Bámulatos’ előadás volt. Jézusom. De legalább nem kellett sokáig énekelnie.. Végül is énekverseny elsősorban, nem? Pff.
– R: Wow. A legérdekesebb és legjobb duett. És ami a legjobb volt, h ez tényleg a szó szoros értelmében duett volt. A másik kettőnél inkább csak azt éreztem az elejét leszámítva h zenészek zenélnek, a factorosok meg tulajdonképpen csak úgy beleénekelnek egy kicsit. R+K viszont nagyon korrekt volt együtt :]

favok
– A: Na! Ez most tetszett, jobban mint mikor először énekelte. Végre.
– : Hagyjuk…
– R: Kövezzetek meg de nekem anno is tetszett a Dream On, sőt az egyik kedvencem azóta is : D Most is baromira bejött.

winner’s song
– A: Nem volt olyan vészes, tökéletesen illett az Unalmas Andrew-hoz. Nem dőlne össze a világ ha soha többet nem hallanám.
– : Találó cím. I don’t wanna know ha megnyeri (Y) Gondolom az autotune majd hűséges barátja lesz.
– R: Hehe ez kis fülbemászó dal volt. Mondjuk nekem személy szerint a refrénen kívül nem nagyon jött be maga a szám, az előadás az igen. Kicsit tartok tőle, h ha most megnyeri, ilyen nyomibb izéket énekeltetnek majd vele. Aztán adja az ég h ne így legyen, hagyják csak megírni a saját dalait..

A result-t majd akkor nézem meg ha meglesz egyben.
De ha J nyeri meg akkor vki sikítson nekem, mert abban az esetben nem fogom -.-‘

menka - 2011. 11. 22. 14:41

Merennis: Megnézheted nyugodtan:)

cyborgwings - 2011. 11. 22. 15:25

én olyan szinten meg voltam győződve róla, hogy johnny nyer, hogy nem voltam hajlandó fölfogni aggyal a videó címét, miszerint “johnny bows out”. mondom, biztos van ennek valami másik jelentése, és igenis ő nyert. aztán amikor láttam, hogy reece és andrew a top 2, akkor vállon veregettem magam, hogy milyen hülye vagyok. :D
de amúgy még mindig nem tudom, ki nyert, mert itt félbeszakadt a nézés a nagy örömködésre való tekintettel.

este majd azért véleményezek, de egyelőre még a vasárnapi adag előadásokkal sem végeztem.

Merennis - 2011. 11. 22. 17:54

Én annyit mondanék csak, hogy JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE : DDD
Najónem. Picit többet. Úgy izgultam itt mint vmi idióta, aztán most baromira örülök, még sosem nyert kedvencem semmiféle ilyen műsorban : P

Tökre élveztem egyébként a mait, tetszett h a nagy finálé is ugyanolyan barátságos, kellemes hangulatú volt mint szinte minden adás. Nekem nem kell a nagy flanc meg monumentalitás, ezzel a hangulattal sokkal jobban meg lehet fogni :] A mentorokat nagyon bírtam, Mel és Nat is jó formáját hozta, a kisvideókon szétröhögtem magam, Guyt nagyon megszerettem, és hát láthattuk h bizony van lejjebb Johnnyinál is. INTROVERT EXTROVERT! Ennyi.

Mindenesetre nagyon fog hiányozni a hétfőimből a műsor, kár h máris vége. Egy vki kivételével elhallgattam volna még őket :]
Aztán remélem hamarosan kapunk egy baromi jó albumot Mr Mastintől :]

Lac - 2011. 11. 22. 19:41

Örülünk. Reece megérdemelte. Amikor eljutottam odáig, hogy J harmadik, megnyugodtam, és onnantól mindegy volt, mert Reece stílusa is bejött, Andrew-t pedig megfogott még anno Adele-lel és többé kevésbé mindig “átjött”. :)

Iszonyatosan jó volt a Grand Final hangulata, a bevágásokkal (lol Nat visításai), Introvert/Extrovert, Emmanuel Kelly.

Hiányozni fog egy picit az Aussi X, megvolt az a hangulata, amit nincs meg a UK-nál meg a US-nél.

Találkozunk jövőre, meg a többi X-es kibeszélőben. :P

JimmyL - 2011. 11. 22. 23:19

Na, nekem nagyon tetszett a végére az idei Ausztrál X.
Tényleg a két legjobb jutott el a végére és jól is teljesítettek a végén. Nekem mindegy volt melyik viszi, szerintem mindkettőre elmagyarázható, hogy miért érdemelte volna meg.

JimmyL - 2011. 11. 22. 23:24

Noz: engem pl. érdekelne Andrew. Akik szeretnek jó hangokat hallgatni egy lemezen. Bődületes hangja van Andrewnak.

Andrea Bocelli is dögunalmas és még csak nem is lát, hogy mozogjon a színpadon, de azért elég jól elvan a piacon.

menka - 2011. 11. 23. 00:55

Én nem bírtam kivárni, hogy legyen képi anyag, meglestem a wikin a végeredményt. Örültem is nagyon:)

Jó volt látni Emmanuel Kellyt, meg az Introvert Extravertet is. Most megint ezt fogom énekelni két hétig. doesn’t matter.

Andrew With or without you-ja kissé hatásvadász volt a családi fotókkal (ha élőben nézem biztos kiakadok). Reece meg elénekelte az óltájmfévörit dalomat (igaz, hogy nem volt teljesen jó meg bele is bakizott), de kicsit azért elolvadtam:)

Reece megérdemelte a győzelmet. Nem tudnék a 12 döntős közül olyat mondani aki jobb lett volna. Na jó Declan persze, de a fura fiúk nem nyernek x faktorokat:)

Hiányozni fog nekem is a hétfőimből a műsor. Soká lesz még szeptember…:(

Hooligan - 2011. 11. 23. 15:10

Respect lányok-fiúk a kitartásért, én elvéreztem, az utóbbi pár döntőt már csak tekergettem.

Ebből kifolyólag, ha valaki érez magában elég késztetést, akkor nyugodtan foglalja össze a műsor második felét, mert azt hiszem én nem fogom. :)

TaDummy - 2011. 11. 24. 19:25

Hát hogy én mindenhol utolsó vagyok, mindegy, megnéztem! Yeah.
És rájöttem hogy én ezt nagyon imádtam. Legalábbis amikor a Decider elkezdődött és hatalmas mosollyal az arcomon ültem végig. Ezt a kis gagyiságot (bocsánat, de Salt n’ Peppa?!;D) az egyik legnagyobb előnyének érzem, mert ettől lesz az egész igazán szórakoztató és basszus végig néztem a másfél órás finálét, úgy hogy egy kedvencem nem volt a döntősök közül. Ilyen soha nem történne egy Uk-nél legalábbis olyan szinten hogy ne tekerjek bele, biztos nem.

A zsűris bevágások, nagyon jól beváltak. A legjobb a ruhás oltogatás Mel B-től;)

Az hogy Reece nyert meg egy kellemes meglepetés volt. Nem tudom, hogy mennyire lettem volna jó kedvű ****** győzelmével, de úgy érzem túlzottan az sem ronthatta volna el. Mert talán a Push it még tetszett is. Jól van na mindenkinek kell egy kis guilty pleasure.

Kylie – Reece duett, szintén tetszett (bár kicsit más szempontok alapján mint a Push it;))

Andrew winner singlejében meg voltak zseniális pillanatok.

De őszintén szólva ezek annyira nem érdekeltek, mint az egymással hülyülés, a zsűris megjegyzések, a visszahozott emberkék. Meg, pedig ilyet tényleg sosem néztem, az évad összefoglalók.

Egyébként Hooligan azért szerintem nézd végig, az előző évadról amit írtál, sokaknak meghozta a kedvét az ausztrál X factorhoz és én úgy érzem még mindig meg vannak benne azok a dolgok amiért pár elvetemültnek ez a kedvenc tehetségkutatója. Bár ezek rohadtul nem érződnek csak az előadásokon (sőt főleg azokon nem sajnos), de azokon kívűl nagyon is.

Na abba is hagyom a szövegelést mert már érzem hogy túl vidám hangulatú voltam az írásakor és el nem tudom képzelni mi lesz ha folytatom. (talán egy szeretem a világot felkiáltás. uh fúj.;D)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz