login |

Pilot-mustra: Last Man Standing

2011. 10. 16. 18:09 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

– Travis said that Glee is dumb.
– What’s Glee?

Ajajj, megint jött egy első blikkre kiszámítható komédia és… a közönséget érdekelte, a Last Man Standing premierje nagyon jó számokat hozott, s bár eléggé ellenálltam, kénytelen vagyok beismerni, hogy egyáltalán nem kezdődött rosszul. Még az is lehet, hogy egy idő után nem csak a “tudod, az a Tim Allen-szitkom” lesz. Mondjuk akkor jobban kéne különböznie a színész előző sikersorozatától, a Home Improvement-től.

LAST MAN STANDING – 1×01 – 5/10


Premierkét két részt adtak le belőle, a másodikat is nagyjából hasonlóan értékelem. A történet egy nagyon férfias férfiról szól, aki egy túrakellékeket áruló vállalkozás marketingigazgatója, tipikus természetimádó, viszont szakbarbár is egyben, hiszen e világon kívül nehezen találja a helyét. Balszerencséjére odahaza a család eléggé nőközpontú: feleség és 3 tinilány – “mázli”, hogy az egyik lánynak már van egy kisfia is – pasija viszont nincs. (A nemek közötti mérleg melóban áll helyre, ahol van egy főnöke és egy nagyonhülye tanonca.)

A gond az, hogy munkahelyén elveszik hősünktől a jó kis utazós feladatköröket és megbízzák a weblap ráncba szedésével, ráadásul felesége is előléptetést kap, így kénytelen otthonra besegíteni. Sokat. És kezdődhet is a nagyon nem férfias nevelésben részesült lányok megregulázása. Több, de inkább kevesebb sikerrel.

A Last Man Standing is családi szitkom munkahelyi elemekkel, keményen Tim Allen karakterére fókuszálva. És, mint ilyen nem túl izgalmas, de alapjába véve jópofa, egyrészről tipikus, másrészről kiszámítható poénokkal, és pár bohózatba illő elemmel – sőt, az 1. rész végére még egy történeti csavart is kapunk.

Tim Allen figurája is a “tipikus” jellemzővel írható le, nem hoz meglepetést, egyelőre nem ő lesz a legújabb zseniális karakter a szitkomokban, de nincs semmi gond vele, hozza azt, amit hoznia kell, ami elvárható tőle. Kár, hogy mellette a feleség (Nancy Travis) elég szürke lett poénok szempontjából, bár volt 1-2 jó húzása. A munkahelyi fronton Hector Elizondo kataktere is kiszámtható, olykor nagyon gáz, máskor remek, rajta még morfondírozok, őt kompenzálja a tanonc Boys, aki nagyonhülye, de azt hiszem mindez nem is lényeges, hiszen a legfontosabbak úgyis a főhős lányai: a fiús, focizó 14 éves, a nagyon csajszis 17 éves és a már említett egyedülálló anya 22 éves.

Mondom, a Last Man Standing-ben nincs semmi világmegváltó, voltak benne jobb és kevésbé jobb poénok, de még utóbbiak sem váltottak ki belőlem negatív érzéseket. Korrekt volt a kezdés, s ez is azon sorozatok közé tartozhat, amit jobban megismerve, a karakterekkel jobban megbarátkozva, simán megszokhat és nézőssé tehet az ember. A nagy kérdés az, hogy akarjuk-e nézőssé tenni, majd a 4. évadban azon kapni magunkat, hogy talán már csak rutinból nézzük.

9 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2011. 10. 16. 18:21

A nagy kérdés az, hogy akarjuk-e nézőssé tenni, majd a 4. évadban azon kapni magunkat, hogy talán már csak rutinból nézzük.
egy sitcomnal ez sokkal kevesbe baj szerintem. ha szimpatikus a csalad/szereplok/akarmi, elnezi az ember, amig nem ugranak tul sok capat (marpedig a semmi kulonos csaladi sitcomok nem nagyon szoktak, max. szereplocserek/kiiras miatt).

Laonda - 2011. 10. 16. 18:28

Kedvenc az idei szitkomok közül.(:

CyClotroniC - 2011. 10. 16. 18:50

Nagyon nem nekem való. Idén asszem mindössze 2db sitcomot kaszáltam a pilot után, pedig az összeset kipróbáltam. Ez volt az egyik (a másik a How To Be A Gentleman). Túl régimódi nekem és Tim hatalmas minuszpont.

Horny Reaper - 2011. 10. 16. 18:51

Számomra is meglepően jónak tűnt az első két rész, én maradok míg szokás szerint el nem kaszálják :-)
Remélem minden részben lesz egy videó felvétel a honlapra :-)

AJ - 2011. 10. 16. 18:52

Szerintem egész jóra sikerdetett. A Home Improvement-re hajaz egy kicsi, de attól még élvezhető, és amúgy is szeretem az ilyen poénokat. Kedvencem a pilot-ban, mikor megjönnek a fociedzésről: I can explain. We may have to move.

Eszembe jutott erről a sitcomról, az egyik kedvenc brit sitcomom a My Family, ideje azt is frissítenem.

mortalus - 2011. 10. 16. 19:18

Beleröhögős jellege miatt nem számítottam sokra és be is igazolódott. Gagyi.

zehy - 2011. 10. 16. 20:33

Köszi, meghozta a kedvem az írás, pont ilyen kis lájt sorozatot keresek, a Home-ot pedig nem láttam, így lehet, h beválik.

des - 2011. 10. 16. 20:53

szerintem is 4 vagy 5/10. lehet ez még jobb is majd. de az első rész nekem gyengébb volt, mint a második.

Neoprimitiv - 2011. 10. 16. 22:17

A kiscsajt látva ezek szerint az ő szálát végleg lezárták a Justified-ban. (A számomra Bennet mama nélkül is érdekes karakter lett volna az ő múltjával.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz