login |

Revenge: 6 részen vagyunk túl

2011. 10. 29. 15:12 - Írta: winnie

45 hozzászólás | kategória: kritika,

– You scare me.
– Good.

Az idei országos drámák közül a Revenge volt az egyik komolyabb átívelő szálas sorozat és az egyik legjobban induló (pilotkritika és kibeszélő by winnie + de human szerint is veszett jó volt), s ez volt az a sorozat, ahol leginkább várta az ember a folytatást. S szerencsére a folytatás is hasonló színvonalat hozott, már ami az átívelő szálat illeti, így ez az első sorozat nálam, ami az idei országos újoncok közül belépett a nézősök közé. Vivát!?

A sorozat sztoriját a pilot linkeken olvasni, annyi a lényege, hogy egy lány inkognitóban visszatér korábbi otthonába, hogy megbosszulja apja halálát, s egyenként “vadássza le” a neki vétőket. Mindezt egy több éven keresztül érlelt terv segítségével teszi, ráadásul még egy-két segítőtársa is akad. A Revenge nagyjából bosszú-of-the-week formátumot sejtet az első 4 rész alapján (mondjuk lehetne ilyen alapon parti-of-the-week is, mert gazdagék minden részben partit szerveznek, hadd legyen dolga a partiszervező állandó szereplőnek), de az 5. és 6. epizódban valamennyire borult a formula, hiszen egyikben már hősünkön akartak bosszút állni (a főcím is ezt sugallta), majd pedig bosszúállás helyett inkább a szennyes eltakarítása volt soron.

Az első 4 rész megtette hatását, hiszen a kötelező szappan elemek mellett (melyek egyébként is érdekesek, ha azt nézzük, hogy tudjuk, hogy pár hónap múlva valaki le fog lőni valakit), már-már heist műfajba ment át a Revenge, hiszen mindig volt egy csőbe húzásra váró áldozat, akit valahogy ki kellett pipálni. Ami viszont nagyon pozitív, hogy az “of the week” formula ellenére sem lesz annyira epizodikus a sorozat, mert eddig az összes áldozatra volt visszautalás a későbbi részekben, sőt, volt, akit teljesen fű alatt korábban felvezettek. (Épp ezért sajnáltam, hogy az 1×04-es nem kapott felvezetést, pedig csak egy jelenet lett volna egy előző részben. Ugyanis sokkal jobban esik az a “bosszú”, aminek az áldozata nem egy hirtelen megjelenő karakter.)

És, amiért nagyon működik a sorozat, az nem feltétlenül az elmés csőbe húzások, hanem az, hogy a néző folyamatosan kapja az elégedettség pirulákat és a mosolyognivalókat, hiszen van, aki nem élvezi azt, ha pár romlott gazdag embert megszívatnak? Ez még akkor is igaz Emily Thorne, a főhős épp ezért egy könyörtelen, érzelemmentes bosszúgépezet látszatát kelti, aki nem feltétlenül szerethető, de mese nincs, neki szurkolunk.

Az 5. és a 6. rész kicsit eltért a formulától, de a jó mellékszereplőknek köszönhetően nem volt gondom ezekkel sem, bár nem értettem, hogy minek volt flashback-es az 1×05, hiszen sokkal jobban működött volna a poén ellövése nélkül. Az 1×06-ban pedig meg kell vallanom, hogy elkezdtek apró gyengeségek kiütközni a sorozatok, ugyanis bosszúalany nélkül közel sem volt annyira érdekes a Revenge, de mivel az első 4 rész kellőképpen berántott, már abban a fázisban vagyok, hogy ez nem zavar.

Az 1×06 talán azért sem működött túl jól, mert Madeleine Stowe karaktere mellett szinte az összes szereplő egypoénos, folyton a pilotban megismert egyetlen tulajdonságukra erősítenek rá. Remélem, ez lesz még jobb is. Lehet, hogy csak szabadjára kéne engedni őket, mint Nolan-t, aki annak ellenére, hogy dettó egypoénos, mégiscsak az egyik legjobb arc a Revenge-ben. A tovább mögött pár spoilerrel folytatom, főleg negatívumokkal.

Szegény Nolan, egyébként, úttörő, ott segít ahol csak tud, de Emily/Amanda folyamatosan utálja. Ez elég WTF.

– Can I borrow that?
– Keep it. It’s yours.

Na, szóval. A jól felépített történetnek mindig jár a pacsi, remélem tényleg jól megvan tervezve a sztori szerkezete, annak viszont már kevésbé jár  pacsi, hogy hiába a sok éves felkészülés, Emily túlzottan profinak tűnik (már kiskorában is mindent meglátott), szinte semmit sem kell csinálnia, éli életét, minden flottul megy, ezzel kapcsolatban tényleg nincs sok dráma. (Ld. a heist sorozatok, ahol mindig úgy tűnik, hogy összeomlik a terv, hogy kiderüljön, hogy eleve számítottak erre vagy van B-terv.) Ha pedig valami megoldandó dolog adódik, akkor mindig ugyanaz a megoldás: felhívni Nolan-t és megkérni hackelésre. A folytonos hackelés olcsó húzás, túl dzsóker, minden megoldható vele. Tudomásul veszem, leírtam ide, de nem zavar, viszont tuti, hogy mások másképp fogják gondolni.

Ami ugyancsak negatívum lehet, vagy nagyon sajnálom csak, hogy a narráció valami ritka erőtlen. Megvan folyton a keretes szerkezet, de mind a szöveg, mind annak előadásmódja gyenge. Egy ilyen narráció üthetne. Nem üt. Mint ahogy üthetett volna a karakterhalál is, erre… Lydia jöhet vissza felőlem, jó karakter, de ez így olcsó volt, főleg, ha jön az obligát amnézia a zuhanása után.

Ezeken kívül még egy-két apróságot tudok megemlíteni: az elnagyolt karakterről már volt szó, szerencsére a színészekkel nincs gond, így én sem sírok emiatt – egyébként a mellékszereplőkre is illik az elnagyoltság, hiszen mindenki titokzatos és nem tudunk róluk semmit, de mindig ugyanazt csinálja: ld. Frank, a biztonsági arc (pacsi neki, szurkoltam, hogy a 13. részben derüljön ki, hogy mindvégig Emily embere volt) vagy Tyler, a barát is, akiről még mindig csak annyit tudunk, hogy sikamlós kis patkány és mindenről ugyanaz jut eszébe. És remélem, hogy Emily hamar rájön, hogy azzal a mindenttudó dobozzal kezdenie kellene valamit, mert annyira adja magát, hogy megtalálja valaki. Akit persze azután nem sokkal baleset (vagy amnézia) ér.

ui: A sorozat idővonala érdekes, mert a részek folyton egymás után következőnek tűnnek: az egyik végén lefekszenek, a másik elején felkelnek, sokszor “tegnap”-ként utalnak vissza előző epizódbeli eseményekre. Lehet, hogy mégsem az 1×13 végére jutunk el az esküvőig és a pisztolylövésig?

45 hozzászólás Ne habozz!

Bandita - 2011. 10. 29. 16:23

Az idővonalon én is gondolkodtam, hogy ha ennyire egymás után történik minden, akkor hogy jutunk el az eljegyzésig? Bár lehet, hogy később előreugranak egy kicsit, de egyelőre erre nem sok esélyt látok.
Igen, Emily doboza tényleg arra vár, hogy valaki megtalálja… Igazán kezdhetne vele valamit, főleg, hogy azt álmodta, hogy betörnek hozzá és kiderül ki is ő.
Ami még zavar az az, hogy senki nem ismeri fel Emilyt, de még csak nem is gyanítja, hogy ő lehet Amanda. Annyira már nem volr kicsi, amikor az egész történt és az ember arcvonásai annyit nem változnak, főleg, hogy itt nem évtizedek teltek el, max. 10 év (bár az nem egyértelmű, hogy Emily most hány éves). Vagy volt pár plasztikai műtétje, azért nem ismeri fel senki, még a gyerekkori nagy szerelme sem? Bár Nolan simán rájött, hogy ki ő. Amúgy Nolan a kedvenc karakterem, nem igazán értem, hogy Emilynek mi a frász baja van vele, amikor állandóan segíti és kockára teszi érte a bőrét.
Remélem Tyler hamarosan eltűnik valahogy, mert annyira irritáló, hogy hozzá képest még Graysonék is szerethetőek.
Én nagyon várom hétről hétre, hogy hogyan alakul a történet, az új sorozatok közül egyértelműen ez a kedvencem.

w - 2011. 10. 29. 16:48

A legnagyobb sikere az, hogy hiába van egy szappanopera szintjén a történetet tekintve, ezt tudja ellensúlyozni a minőségével – nálam is az ősz egyik nagy (kevés) meglepetése.

P009 - 2011. 10. 29. 17:03

Még csak a pilotot láttam, de az nagyon megfogott. Ha lesz időm, pótolom a többi részt is.

Savanah - 2011. 10. 29. 17:05

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Nekem is az év egyik legjobb új sorozata, mondjuk én a Ringerre is rákattantam.
Szerintem Nolan nagyon jó arc benne, az elején nem tetszett, de most tényleg ő az egyik legjobb fej, és mint ahogy ti is írtátok, fura h Emily nem szereti, aztán ha baj van mégis őt hívja fel. A hekkerkedés nekem is néha sok, azért mindig mindenbe nem lehet bejutni….
A dobozra valahogy eddig nem is gondoltam, de tényleg elrejthetné.
A másik dolog ami még nem jutott eszembe, az pont ez az időugás. Most én is észrevettem h az 5. és a 6. rész között 1 nap telt el. De szerintem az előző részekben az a hét megvolt. Lehet tényleg ezzel akarják kicsit hagyni a lehetőséget a 2. évadnak… Mindenesetre én nem bánom ha lesz még évad belőle, mert tetszik. És jöhet gyakran a kritika Winnie! :)

mildi - 2011. 10. 29. 17:26

nem mindig van hackerkedés, szegény Nolannek Lydiához tényleg be kellett törnie a hostess cég listájáért.
a dobozt meg biztos meg fogja vki találni. nem véletlenül nincs az elzárva :)

Dr. Atom - 2011. 10. 29. 17:30

Nekem is folyton a doboz jut eszembe, mikor előkotorja. Csak idő kérdése, mikor találja meg valaki, mert a csaj még egy zárható fiókba se képes berakni.

És helló, nem esett le senkinek, hogy ugyanaz a jel van a csajra tetoválva (“double infinity”), ami a ház korlátjába van faragva?

Az apró hibák mellett én is nagyon megszerettem. Az meg nem baj, ha kicsit egysíkúak a karakterek, az csak ráerősít a szappanopera-fílingre, ami nem baj. Viszont pár kivételtől eltekintve (Jack) a színészek jók, és megvan az egésznek a kellő hangulata.

napocskin - 2011. 10. 29. 17:38

Nagyon jó sorozat, én az első ötöt daráltam, aztán meg sajnáltam, hogy miért nem csak az évad végén találtam rá, mert most meg nem győzöm várni az újabb részeket. Tökéletes guilty pleasure. Nolan a kedvenc.

Ami engem zavar – illetve nem is az, hogy zavar, csak mindig eszembe jut – ha pl. Victoriának olyan lelkifurdalása van a csaj apja miatt, hogy lehet az, hogy nem jut eszébe, hogy jé, ez az új nő kb. annyi idős, mint a kislány lenne most, és hogy vajon mi lehet a kislánnyal…? Azt még elhiszem, hogy a fiatalok nem tudják, ki ő (bár szerintem Jack biztosan sejti, vagy az is lehet, hogy tudja), de hogy a Grayson família nem tudja… na mindegy.
Nem tudom, meddig bír ez a sztori lekötni, de most tényleg élvezem minden percét.

Madeleine Stowe hihetetlen, hogy 53 éves.

Pinkslippers - 2011. 10. 29. 18:19

Imádom a sorozatot :) A legjobb az általam nézett újoncok közül, és abszolút igaz, hogy ez az a sorozat, aminél tényleg várom a következő részt, amint fent van már töltöm is és még aznap meg is néztem :)
Van néhol hibája, ahogy winnie is említette, de egy-egy rész végére már el is felejtem, mert úgy tetszik :)

energy - 2011. 10. 29. 18:33

Én nem gondoltam volna, hogy nézni fogom, de a második résznél valahogy megfogott. Eddig Nolant bírom a legjobban. Nem gondoljátok, hogy egy kicsit súlytalan a sorozat, mert tudjuk az eljegyzésig kik fognak biztos életben maradni?

napocskin - 2011. 10. 29. 18:40

@energy – szerintem egyáltalán nem súlytalan ettől, sőt. Igazából ha valaki meghal, onnantól kezdve nem érdekes. Pont az az érdekes, ha életben marad, mert ki tudja, mit tud kavarni azért bosszúból, hogy tönkretették az életét.

Nikki - 2011. 10. 29. 19:20

A fent írtakkal (köszönet érte!) egyet kell értsek, bár ezt a részt nem találtam gyengébbnek. Sőt, szerintem mindegyik rész egyformán jó, izgalmas, fordulatos. Heti nézős és új kedvenc.
Van 1-2 dolog a kritikában ami elgondolkoztatott, de sok minden nem tiszta még ebben a sorozatban, majd elválik, s sokkal egyértelműbb lesz.
Nekem tetszik, hogy Emily ilyen profi, a hackelés sem zavar. Meglepett, hogy Lydia nem halt meg, én azt hittem. És én is remélem, hogy nem hozzák vissza amnéziásan. Azért mérges lennék. Vagy ne élje túl vagy öljék meg.
Élveztem, ahogy Emily beolvasott Tyler-nek, remélem minél hamarabb elintézi. Csak tudnám miért kavarja ennyire a szart. Tuti beleképzeltem, de volt egy olyan mozzanat, amikor úgy tűnt, a srác nem baráti érzelmeket táplál Daniel iránt.

LrX - 2011. 10. 29. 19:22

Nekem nagyon jól esett a 6.rész. Hiteltelen lett volna, ha Emily, mint tigristank a babaházat pusztítaná végig az évadot, anélkül, hogy ő is belegabalyodna egy kicsit.

Jó így, hogy gazdagék nem csak rongybabák, hanem élő, többékevésbé értelmes emberek, akik szintén kombinálnak, visszarúgnak, stb

Egyébként én ismerek is olyan embert, mint Emily(és nem autista, csak egy kicsit furcsa). De azonnal megmondja neked, 8éve, mikor meglátogatta a nagyapját, milyen színű kocsi parkolt a házzal szemben, és hosszútávon kavarni-számítani is nagyon tud.
Még stílusban is hasonlít rá.
Belőle simán kinéznék egy így felépített bosszúmaratont.

sorozat/gyilkos - 2011. 10. 29. 19:41

Nekem viszont csalódás.

Sablonos epizódikus bosszúhadjárat. Már most azon jár az agyam, ha esetleg túléli az első évadot, sorra kerülnek elő majd az aljas takarítónők, a kétszínű bébiszitterek is.

Mert elfogynak a gazdagférgek.

A főszereplő hölgy botrányosan rossz színész (stevensegali bőségű színészi eszköztárral), és Madeleine Stowe kivételével a többiek sem sokkal jobbak. Az egyetlen mentségük talán, hogy a tehetségüknél is pocsékabb karaktereket írtak nekik. Közepes kaliberű szerelmesfüzetek lapjaira méltó történetszálak, az amanda márkájú hajó tulajdonosától, a kivételes memóriájú kutyáján át, a folyvást picsába küldött, mégis önzetlen kiscserkész internetmilliárdosig.

Az egyetlen jobb (és igazságos) lezárása a sorozatnak az lenne, ha a frusztrációiba nyilvánvalóan belekattant csajt visszazárnák az elmeosztályra.

De még ez sem kárpótolna az első 4 részre vesztegetett időmért.

winnie - 2011. 10. 29. 19:52

“Már most azon jár az agyam, ha esetleg túléli az első évadot, sorra kerülnek elő majd az aljas takarítónők, a kétszínű bébiszitterek is.”

a mostani felállás elvileg a 13. részig fog menni, utána egy új sztoriszál indul be.

sorozat/gyilkos - 2011. 10. 29. 20:12

winnie: Ez azt jelenti, hogy a csaj egy másik sérelmét veri le egy másik társaságon, vagy keresnek egy új “menyasszonyt” is hozzá? :)

A lehetséges további történetvezetést kissé korlátozza a sorozat címe.

Vattacukor - 2011. 10. 29. 22:16

Már esedékes volt egy kis para, hiszen Amanda túl zökkenőmentesen lett Emily, szinte hihetetlen volt, hogy semmilyen nyomot nem hagyott maga után. Az első vagy második részben volt egy kis kavar, amikor Victoria kérésére Frank bácsi elkezdett vizsgálódni, és bár talált valamit, valahogy az is tisztázódott. Tyler-t pofánverném egy vasrúddal. Amit viszont bazira nem értek, hogy ha Victoria annyira szerette a halott csákót, akkor miért utasította a dokinőt, hogy ne engedje ki az intézetből? Egyből arra gondolt, hogy a hapsi elmondana mindent a gyereknek, és akkor lőttek a renoménak?

Vattacukor - 2011. 10. 29. 22:18

Persze a kislányt nem szabadott kiengedni az intézetből, nem az apját.

winnie - 2011. 10. 29. 22:51

“Amit viszont bazira nem értek, hogy ha Victoria annyira szerette a halott csákót, akkor miért utasította a dokinőt, hogy ne engedje ki az intézetből? ”

szerintem erre fény fog derülni, bár lehet, hogy ez már az ítélet után volt. mindenesetre azért érdekes látni, hogy éppen ő az, aki nem feltétlenül volt rossz.

Gizurr - 2011. 10. 29. 23:24

SPOILER

Victoria Emily/Amanda apjat szerette, nem a lanyat. Gondolom a lany csak emlekeztette volna az apat a regebbi kapcsolatra es Victoria ezt nem akarta.

karit - 2011. 10. 30. 00:40

Ja. A végén meg kiderül, hogy Amanda Victoria lánya, akivel félrelépett az apja. :/

Llew - 2011. 10. 30. 01:00

Nekem nagyon tetszik. Az első négy részben remekül összehozták az epizódikusságot és az átívelő sztorit. Ez a kis gebasz meg tényleg kellett, mer túl simán mentek a dolgok. A doboz, meg a hackelgetés zavar, de kibírható. Nolan jó arc, de tényleg dolgozhatnának kicsit a karaktereken, mert elég egysíkúak. Tyler nagyon irritáló, lassan kiderülhetne mit akar, bár Daniel ágyba küldésekor mintha tényleg lett volna egy kis túl a barátságon hangulat a jelenetben. Viszont ahhoz meg túl szemét húzásai vannak, és nagyon belemászik a családba is, szóval valami más lesz.
Biztonságis Frank kapcsán korábban bennem is megfordult a gondolat, hogy Emily embere, de a flashback, amiben gyerekként látta Victoriával valamit ellopni a fatertól, az ellentmond ennek. És Victoria akkori viselkedése ellentmond a későbbi fatert megmenteni akarásnak is.
Daniel rendes gyereknek tűnik, szívás, hogy pont ő fog megnyúvadni. Mondjuk a miért és hogyan nagyon érdekel, mert igazi ártatlan áldozatnak tűnik, szóval nem valószínű, hogy a tervben volt a lelövése, és Jack sem az az féltékenységből gyilkolós fajta ránézésre.

winnie - 2011. 10. 30. 01:22

“Ja. A végén meg kiderül, hogy Amanda Victoria lánya, akivel félrelépett az apja. :/”

azért arra az anyja rájött volna. ellenben arra nem biztos, hogy rájön az apa, hogy mondjuk charlotte nem az övé.

karit - 2011. 10. 30. 02:13

Azért poén lenne, amikor Emily Victoria torkába szúrja a tortavágókést és közben a képébe köpi, hogy ő Amanda, az meg felbuborékolja, hogy -Kislányom!

Bujtor - 2011. 10. 30. 08:22

Megnéztem 2 részt, ez alapján nagyon szar. Sablon hegyek.

Veronica Mars szellemesség nélkül? Akkor mi értelme?

Igazán kár, mert nem csak Emily VanCamp érdemelne többet, de Madeleine Stowe-nak sem ebben a kakiban kéne elásnia a karrierjét.

AvaMoore - 2011. 10. 30. 18:41

Én azt várom, hogy a végén kiderül, hogy Emily/Amanda apját nem ültették fel, hanem tényleg ő volt a felelős a gép lezuhanásáért. :) Azért az ütne, hogy az apja is ugyanolyan rossz volt, mint akiket meg akar büntetni.

yeeeyha - 2011. 10. 30. 19:46

Hajlamos vagyok a sorozatfüggőségre, és a net segítségével ki is élhetem magam. Először nem érdekelt a revenge, de adtam egy esélyt a pilotnak, és most már minden héten tűkön ülve várom a következő részt (a hatodikat még nem láttam). Azt hittem sablonos lesz ezzel a sok bosszúval, de egyáltalán nem, és az ötödik rész adott is számomra némi újdonságot, lökött egyet a képzeletbeli, így is jól haladó szekéren.
A szereplők közül Jacket eléggé sajnálom, Emilynek mint az nyilvánvaló, vele kéne lennie. Nolan nagyon nagy arc, mennyire örült már, mikor végre emily KÉRTE meg a segítségre. Remélem róla nem fog semmi kaki kiderülni, mert jó lenne ha Emily tényleg bízhatna vkiben.
Az idő engem is aggaszt kicsit, főleg, hogy Daniel kezd egyre jobb fényben feltűnni, a büdös haverja meg hihetetlen hogy megússza voltaképpen minden gond nélkül. Nála nem értem a célt: elvileg ő is kőgazdag szépfiú, vagy csak tényleg elvileg? De akkor is meredeknek tűnik egy olyan terv, ahol a barátja családjába akar beférkőzni. Az ilyenek inkább beházasodnak valahova, nem?

yeeeyha - 2011. 10. 30. 19:54

Átböngésztem az előző hozzászólásokat, van egy-két meredekebb dolog, az mindenesetre tuti, hogy Charlotte nem Conradé ez nekem eléggé nyilvánvalónak tűnik. Hogy Emily Victoria lánya lenne…? Akkor nemsokára kéne kapni pár visszaugrást victoria és emily apja első találkozásáról, hogy tényleg találgatni lehessen.
Az mindenesetre biztos, hogy egy nagy emily-victoria összecsapáson sok minden ki fog derülni. Emily apja sem tudhatott végülis mindent.

winnie - 2011. 10. 30. 20:18

“Az ilyenek inkább beházasodnak valahova, nem?”

na, ja. de nagyon úgy tűnik, hogy pénzközelben akar lenni.

Biohazard - 2011. 10. 30. 21:52

Kellemes meglepetes, koszonom a tippet (cikket)!

yeeeyha - 2011. 10. 31. 07:59

“na, ja. de nagyon úgy tűnik, hogy pénzközelben akar lenni.”

Igen ez igaz, de akkor sem tudom megérteni, hogy valaki miért ilyen tervet eszel ki, hogy voltaképpen tönkreteszi az úgymond legjobb barátját. És mindenki totál bekajál mindent, amit csinál, úgy manipulálja Danielt, és rajta keresztül mindenkit, hogy az hányinger. Idegesítő egy karakter, szentigaz, illik is a sorozatba, de attól még nyugodtan lehet utálni, és remélni hogy Sammy jól megrágcsálja a lába közét :)

fran - 2011. 11. 01. 20:39

Volt egy kép a 6. részben, amikor a kisebb tesókat hozták ki az őrsről. A két Grayson és Emily velük szemben Jackék. Annyira sütött róluk, hogy kb. így kellett volna találkozniuk, élniük, ha minden jól megy. Ehelyett…
Másik Tyler egy tipikus kakukkfióka, kilöki a vérszerinti gyermeket, vagy legalábbis annyira ellehetetleníti, hogy folyamatosan tudja lejmolni.

milanman - 2011. 11. 02. 19:30

Erős kezdéssel indított nálam a sorozat, most néha azt érzem, hogy a színvonal némiképp esett, többször úgy véltem minden olyan egyértelmű benne és picit művi, illetve papírízű, de azért kedvelem.

SPOILER:Amit viszont nem igazán értek és picit az “izgulás” faktor kárára ment, hogy már az első részben lelőtték, hogy Victoria (és vele együtt gyakorlatilag Nolanen kívül mindenki) az esküvőig biztos nem jön rá, kicsoda Emily valójában, így a lebukásától tartani a nézőknek nem kell. Ez szerintem némileg ront az összhatáson. Persze lehet, hogy jön egy csavar, ami mindent a feje tetejére állít.

stüni - 2011. 11. 03. 13:01

Tudja valaki, hogy mikor lesz a nyolcadik rész? nem találtam még infót róla…lerágom a 20 körmömet :))))

winnie - 2011. 11. 03. 13:21

11.16-án

stüni - 2011. 11. 03. 21:35

köszi :)

viky - 2011. 11. 05. 12:52

Az azért tényleg furcsa, hogy Emily/Amanda anyjáról eddig egy szó sem esett, vagy csak én maradtam le? Mindenesetre, ha Victoria lenne az anyja, hagyta volna évekig egy javítóintézetben élni?
Nolan pedig azért ismerte fel, mert találkozott vele, amikor kiengedték az intézetből, és akkor azért már nem volt olyan kicsi.
“Tyler-t pofánverném egy vasrúddal” +1 :D

stüni - 2011. 11. 06. 12:27

“ellenben arra nem biztos, hogy rájön az apa, hogy mondjuk charlotte nem az övé.”

szerintem is így van, de akkor ott van az is, hogy, ha David Clarktól lenne Charlotte, akkor ő lenne a kedvenc gyereket Victoriának, hiszen David volt az Ő nagy szerelme…de folyton azt érzékelteti vele (meg ugye a pszichomókusnak is mondja), hogy bár meg sem született volna…

Az ellenben vicces lett volna, ha Daniel David Clark gyereke…bár ez mint kiderült lehetetlen, mert annyi idős mint Amadna ;)

Hisziapiszi - 2011. 11. 06. 18:00

Csak engem zavar, hogy két – amúgy egészen más karakterű – jó pasi is fülig beleesett egy lányba, csak mert az leöntötte a zakóját/megsimogatta a kutyáját? Emily végig távolságtartó és udvarias, de egy őszinte mosolya se volt, mégis két férfi lett oda érte ismeretlenül. Nem csak ez nem hiteles a sorozatban, de ez engem nagyon zavar. Nem látom magam előtt, hogy a harminc körüli Jack első látásra zúgjon bele valakibe (mire egyszer tényleg együtt vacsoráztak véletlenül, addigra már odavolt), szerintem ilyen 15 éves kor után nem létezik.

Hisziapiszi - 2011. 11. 06. 18:14

Bocsánat, hogy ezt ragozom, de Emily teljesen üres karakter, azon túl, hogy a sok pénzéből jótékonykodik, nincs semmi hobbija, nincsenek barátai (a múzeumi önkéntesség alatt megismert Ashley-n kívül, akivel szintén nem hiteles a barátsága). Daniel az első pillanattól kezdve lelkesedett érte, értem én, hogy így egyszerűbb eljutni az esküvőig, de ez szerintem túl olcsó megoldás.

winnie - 2011. 11. 06. 18:15

sőt, továbbmegyek, tuti, hogy még többen beleestek, maximum ők nem mutatják ki – akár nolan is, aki mivel 3-as a kinsey-skálán, simán lehet, hogy bejön neki emily.

de egyébként nem értem a problémát, hiszen azért az emberek többsége kinézetre esik bele valakibe. később kezdi csak el megismerni, ebből még nem láttunk sokat, de a primér fizikai vonzalom megvan daniellel – a jack-vonzalmat meg egy percig sem kell magyarázni, a láthatatlan kötelék, a gyermekkori szerelem abszolút dzsóker. még, ha nem is megfogható, de az teljesen természetes és akármikor magyarázható, hogy őt valami vonzza a lányban.

winnie - 2011. 11. 06. 18:17

emily üressége meg abszolút tény, hsizen álarc van rajta, mint írtam, simán lehetne szociopata is tettei alapján.

de ki tudja, hogy milyen pillanatok vannak kettejük kö9zött, ami nem része a sorozatnak, nyilván megszerette valamiért őt daniel (vagy csak fizikai a vonzalom), plusz az 1×07 végén a karfamarkolászása mutatja, hogy ez az álarc nincs olyan szorosan rajta, a szíve szakad meg.

stüni - 2011. 11. 11. 15:05

Hát ez az, meg az a mondat is, hogy gyötrődik tulajdonképpen, mikor Daniellel lefeküdt. A karfa meg Jacket szimbolizálja, rá gondol közben… :)

stüni - 2011. 11. 11. 15:07

Amúgy Nolan most homár vagy nem, mert ha az akkor Amandába/Emilybe nem lehet belezúgva, ha meg nem akkor hogy tudott Tylerrel lefeküdni?

winnie - 2011. 11. 11. 15:15

nem az, miért lenne? mondta is, hogy a kinsey skálán 3-as.

stüni - 2011. 11. 11. 20:19

Hát, az a rész valahogy kimaradt nekem, de akkor okés :))) (vagy nem ;))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz