login |

Pilot: Grimm

2011. 11. 01. 16:30 - Írta: human

62 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

Készen álltok egy újabb nyomozós sorozatra? Nyugi, megjött. Természetesen itt is van némi plusz, másképp be sem rendelték volna. A címből valamennyire kitalálható, mit raktak bele extrának.

Grimm, avagy a mesék világa. Ez annyit jelent, hogy a klasszikus gyerekmesék igazak, a bennük szereplő lények léteznek. Konkrétan a pilotban egy ordas farkas után nyomoznak, aki elkapja Piroskát, méghozzá újra meg újra. Hát igen, modern időkbe helyezve a történetet a farkas bizony sorozatgyilkosnak számít. A mesebeli szörnyek úgy néznek mint egy átlag ember, de a főszereplő a Grimmek leszármazottja, így néha átlát a maszkjukon. Ezzel pedig előnybe kerül, amikor egy eltűnt piros kabátos lány után kezdenek nyomozni a részben.

Őszintén szólva valamennyire érdekesnek találom ezt a felállást. Nem egy Fables-szint, de egy pilot idejére mindenképp működik. Igazából nem a nyomozás volt a rész gerince, hanem hogy a főszereplő épp mostanában kezdi el látni a maszk alatt a lényeket, mivel a nagynénje, aki felnevelte, gyengélkedik, és az átok így szokott tovább szállni családon belül, haláleset felé. Természetesen bevetették a “szinte semmi fontosat nem tud elmondani” klisét, így majd rengeteg mindent első kézből kell megtapasztalni főhősünknek.

A pilot kidolgozására a korrekt szó illene. A szokásos, nincs benne mélyrepülés és a többi, a minimálisan elvárt szintet hozza. A szereplőkről ez már csak nagyjából mondható el. A Grimm leszármazottat alakító konkrétan túl lelkes néhol, túljátssza a szerepét. A nyomozópárja viszont elmegy. A készítőknek a többi karakter építésére nem sok idejük volt, hiszen tényleg kellett egy nyomozás is mindenképp… Hiába na, epizodikus sorozat lesz ez, kicsi átívelő szállal. Szerencsére azért a komolykodás mellé befért pár poén is.

Igazából olyasmi a Grimm, mintha a CW-ra készült volna a Supernatural és a többi párjának. Az egész minőségére értem, CW-szint, kicsit megfogalmazhatatlan, de amikor nézed átérezhető. Ez nem rosszat jelent, csak hangulatban azon sorozatok közé illik. A közepes pilotban egy dolog volt ami nagyon tetszett: a lények kinyírásához semmiféle extra nem kell, ha tudod ki kicsoda, akkor simán lelőheted őket. Legalábbis ebben a kezdő részben. Lehet az erdő közepén élő mézeskalács házzal rendelkező néninek majd az fog kelleni, hogy édesítőt rakjanak a sütibe cukor helyett.

Azt nem tudom, hogy én mennyire fogom követni, a nyomozós aspektus miatt, a jövő heti rész sem mozgat meg annyira, de egy egész korrekt sorozat volt. A nézettségén is látszik, hogy valamivel felkeltette a nézők figyelmét. random pontszámként egy 6/10 részemről, de itt most nem ez a lényeg szerintem. Ha az alapötlet tetszik, akkor semmi ne riasszon el.

62 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2011. 11. 01. 16:53

Engem nem fogott mert, a lények CGI-je se tetszett, a történet se nagyon, egyedül a “haverfarkas” szórt el pár jó poént, nem hiszem, hogy maradok, akkor inkább már a Once Upon a Time.

LrX - 2011. 11. 01. 17:05

Olyan kis debil a főszereplő, hihetetlen :D

Többször Charlie Sheen jutott róla eszembe, a ScaryMovie3-ból, mikor kapkodta a fejét, meg bámulta a rendőrnő növekvő kalapját.

Úgy általában véve is paródiának jött le nekem az egész sorozat, de sajna csak egy poénos(lsd első sor)

Nem kérek többet, köszönöm.

Lilith - 2011. 11. 01. 17:09

Nekem abszolút bejött, bár ebben semmi meglepő nincs Supernatural-fanként, a hangulat, stílus ugyanaz, még ha a történet más is. :)
Amit említésre méltónak tartok, nem kicsit: abszolút lenyűgözött a csendes játékuk a zenével! A pilot az Eurythmics Sweet Dreams-ével kezdődött, szépen, “ártatlanul”, aztán Marilyn Manson Sweet Dreams-ével végződik, mikor már láttunk némi mocskot. ;) Veszettül telitalálat volt, szerintem. :D

Ambriel - 2011. 11. 01. 17:11

Nekem a Rémvadászok jutott róla eszembe. Az volt ilyen hmmm… egyszerű. Az alapötlet tetszik, úgyhogy maradok, de nem fogok könnyeket hullajtani, ha elkaszálják.

winnie - 2011. 11. 01. 17:14

a mitológia érdekes lehet, a nyomozás nem volt az, a haverfarkas jó fej, ő marad szerencsére, a sweet dreams meg a csúcspont:) korrekt volt, de semmi extra.

Road Lee - 2011. 11. 01. 17:14

Nekem bejött az első rész – bírom ezt a misztikus “jelen világunkban misztikus/mitikus lények” konceptet…

…de első részre berántani egy dolog (így voltam pl. a Death Valley -val is, aztán lejtmenet és kasza… :-/ ), ám fenntartani az érdeklődést, és a “monster of the week” epizodikus jellegnél többet felmutatni, ahhoz azért kell majd valami kis plusz.

Az alapok rendben voltak/vannak, ebből akár ki lehetne hozni valami jót is – vagy be lehet tagozódni a “próbálkoztunk, de nem jött be, sry” tömegbe is.

Vilidzs Pipöl - 2011. 11. 01. 17:15

Nekem bejött.

A főszereplő kicsit Tom Cruise-os, meg tényleg kicsit túljátszós, de belefér.

Azt azért már mocskosul kezdem unni, hogy minden filmben kötelezően van egy néger, egy erős nő, és egy ferdeszemű. Mindegyikből EGY szem, mintha a valóságban ki lenne porciózva a színskála :D
(nem rasszista vagyok, csak a IRL-hez abszolút semmi köze)

winnie - 2011. 11. 01. 17:16

ezt ne is feszegessük, mert OFF: “minden filmben kötelezően van”

épp ez az, hogy nincs – elég megnézni a pénteki sorozatkínálatot vagy hétfőit vagy a keddit. vagy a…, pedig igazán lehetne. viszonylag ritkán van, de nyilván akadnak olyan sorozatok, ahol van ilyen, de esetükben nem hiszem, hogy a nézők 95%-ának feltűnne és kilóra kimérné, hogy kinek milyen színű a haja, a bőre, vagy mi a neme. olyanok meg szerintem még kevesebben vannak, akik “mocskosul unná”, hogy a sorozatokban zömében nem csak 6-7 fehér férfi szerepel.

“ki lenne porciózva a színskála – csak a IRL-hez abszolút semmi köze)”

épp ez az, hogy nincs kiporciózva, hiszen te mondod, hogy irl nem így van, ergó a porciózást, a kilóra mérést hiányolod. de ebben a sorozatban is meg lehet nézni, hogy a rendőrségen mi volt a nemek, hajszínek és bőrszínek aránya, elég sok háttérember volt.

Merennis - 2011. 11. 01. 17:28

A Grimm-OUAT duóból ezt vártam jobban és elég nagyot csalódtam. Sajnos többnyire tök bugyutának éreztem, a SupNat-hoz hasonlítani meg még véletlenül sem jutott volna eszembe. Talán mert nálam az a Nr. 1. amíg világ a világ, ez meg hát..elment. Még biztos elnézegetem egy ideig, mert rossznak azért nem volt rossz meg időmbe belefér, csak én többet vártam volna, mert az alapötlet baromi jó.
Majd meglátjuk mi lesz még, remélem ennél csak jobb :]

esfr - 2011. 11. 01. 17:30

Hát ha ki tud bontakozni és valamit visszaad a monster of the weekből ami a supnatból eltűnt és hiányolom, akkor jöhet!

sidoka - 2011. 11. 01. 17:35

Jó volt, pont az OUAT után néztem meg és ez sokkal jobban bejött. Nem gondoltam volna de talán a legjobban bejövő pilot idén.

LrX - 2011. 11. 01. 17:39

Elmegy a farkasember házába, aki ráugrik, és miután ráfogta a pisztolyt, azt mondja:
“Én isibizi jó farkasember vagyok! Tudod mit? Pattanj be a bogaramba, és gyere velem kettesben az erdőbe az éjszaka közepén!”
“Oké!”
“Húha, elfogyott az út! De semmi gond, tudom, merre lakik a másik farkasember, aki eskü nem a cimborám, csak a szagát érzem! Gyere csak, sétáljunk el hozzá!”
“Oké!”
“Nézd csak, ott egy szimpatikus vízmosás, másszunk le szépen, hogy elhagyjuk a szagunkat! Egy percig se aggódj amiatt, hogy mászás közben védtelenebb vagy, mint egy döglött kiscsibe, én helyetted is ügyes vagyok!” ;)
“Oké!”
“Kezdem magam furcsán érezni, azt hiszem átváltozok. De te csak maradj itt!”
“Oké! Majd sétálgatok egyedül!”

És ilyen jelenetek sorban.
Ejjj, mondom, hogy nem lehet komolyan venni :D
És még hozzá az a folyamatos bambula arckifejezés

yeeeyha - 2011. 11. 01. 17:57

Jó volt az OUAT is de valahogy a Grimm most jobban bejött. Mindkettőnek vannak hibái és erényei, a CGI (végre tudom mi a neve) jobb volt az OUAT-nak, viszont a Grimmnek ott a “haverfarkas”, Eddie aki az idei felhozatal legjobb karaktere szerintem :)

Drake - 2011. 11. 01. 18:09

Én is egymás után néztem meg a Once Upon a Time-ot és a Grimm-et.A Grimm jobban tetszett.A társa jó választás volt a szerepre,a “haverfarkas” meg a PB-ből is ismert “Zakkant” teljesen beleillik a sorozatba.Kíváncsian várom a folytatást,új sorozatok pilotjai közül a 2. legjobb szerintem./ A Person of Interest volt nálam eddig csak jobb az idei újoncokból./

Kocsolas - 2011. 11. 01. 18:13

hm, jobban tetszett volna hogyha a “szörnyeket” reális alapba helyezik át, tehát nem egy igazi farkas hanem egy igazi ember akiről valamiért a farkas jut eszünkbe vagy hasonló átültetések mint a mortal kombat kisfilmbe

Nikki - 2011. 11. 01. 18:13

A Grimm is, meg az OUAT is a bejövős listára volt felírva. Régen fogtam így mellé.
A Grimm egy halovány Supnat-féleség. Volt benne egy kis ijesztgetés, egy kis poén; a korrekt szó valóban illik rá. De sajnos nem több. Egyetlen szereplőt sem sikerült megkedvelnem, ez a másik gond. A zenéért viszont kijár egy pirospont ^^
Nagyon meglepett, hogy egyik sem jött be, de pár részig még maradok.

Csigusz - 2011. 11. 01. 18:45

halálosan unalmas volt maga a rész is, de a formátumba sem látok túl sok meglepetést (megint egy nyomozós, waaat?)
csak az a baj, hogy a nézettség miatt bőven esélyes, hogy megtartják…

esfr - 2011. 11. 01. 18:50

“csak az a baj, hogy a nézettség miatt bőven esélyes, hogy megtartják…” És ez téged miért bánt?

Shawn - 2011. 11. 01. 18:52

Mint ha csak egy Bubajos boszorkák-epizódot láttam volna… ami elég szomorú mivel az a sorozat már tobb mint 10 éve indult…

energy - 2011. 11. 01. 20:31

Nekem nagyon tetszett, bár nagyon el kellett volna rontani, hogy ne tetsszen. Én szerettem a Bűbájos boszorkákat, most is nézném.

Gubóka - 2011. 11. 01. 20:38

én erről a sorozatról a OUAT kapcsán hallottam, mivel az nagyon bejövős ( ennyire rég fogott meg sorozat hogy konkrétan epekedve várjam a következő részt…) ezt is bepróbáltam és tetszett nagyon.

sztem kifejezetten jó a főszereplő szinész, kellően bugyuta az elején, tényleg kicsit reaperes felhangja van, de az tetszene is, egy fajta parodiaként. nem túl komolyan inkább viccesen levadászni a rossz szörnyeket stb. na meg eyecandy eléggé a srác :)))

attól félek h majd a két sori a pushing daisies sorsára jut majd, remélem nem.

Maala - 2011. 11. 01. 20:39

Engem első pillanatban berántott már a Sweet Dreamssel…

Csigusz - 2011. 11. 01. 21:55

esfr: azért bánt mert vérgyenge az egész, és nem megérdemelten fogják megtartani csak mert jó számokat hoz.
és nem, nem kell a szöveg, hogy “nem véletlenül nézték ennyien”… de igen, mert akinek minimális ízlése van az nem nézi. tipikus, amcsi szájíznek megfelelő nyomozós, amibe bármikor be lehet szállni majd. ennyi.

Gubóka - 2011. 11. 02. 07:26

lehet hogy számodra vérgyenge, de van aki számára könnyed kikapcsolódás. Nekem speciel kifejezetten tetszenek a “bájos” sorozatok, amik iylen légkört árasztanak, lásd pushing daisies.

nálam pl a lost volt vérgyenge egy idő után :D de nem szóltam benne annak aki nézni azzal, hogy nincs izlese…mert izlesek és pofonok. ennyi

Vera - 2011. 11. 02. 09:00

Rendszerint nem nagyon bírom az efféle sorozatokat, de a pilotrész tetszett, határozottan. A szupnathoz hasonlítás kicsit elbizonytalanított, hogy megnézzem-e, mivel az utóbbit egyre gyengébbnek érzem, s amúgyse nagyon voltam érte oda soha, de szerencsére a Grimm nem szuphat. Jó értelemben.:)

Csigusz - 2011. 11. 02. 17:45

azért a Pushing Daisies-t nagyon ne vegyük már ide, az a sorozat minden pillanatában zseniális volt :)

Holdenper - 2011. 11. 03. 17:23

Szerintem gyenge volt….azaz inkább olyan semmilyen. Az alapsztori érdekes lenne, de a színészek és a pilot története nem adott hozzá sokat.
Azért még maradok szerintem 1-2 részig, hátha érdekesebb lesz számomra is, de ha nem, akkor kasza

Thrasher - 2011. 11. 26. 19:09

3/10. nulla kreativitás, fertelmes színészi teljesítmény, a Once upon a time-nak nyomába nem ér.

Thrasher - 2011. 11. 26. 19:11

@Shawn:”Mint ha csak egy Bubajos boszorkák-epizódot láttam volna… ami elég szomorú mivel az a sorozat már tobb mint 10 éve indult…”
pontosan, ugyanazt az akkoriban megszokott idétlen, gagyi, lagymatag stílust hozza, nem véletlen.

Desmond Wallace - 2011. 12. 23. 16:26

Az 1×05 volt eddig az évad leggyengébb része (3/10), de szerencsére ez csak egy hullámvölgy volt. A 6-7. rész tetszett: 6/10.
Továbbra is nézős marad a sorozat.

clark - 2011. 12. 31. 12:13

nekem nézős maradt,ebben az évben nekem nem sok maradt nézős,nem sok új jött be.
elég jó sokkal jobb mint az Ouat.
nem bonyolult a felépítése,de mégis jó kikapcsolódás.

Panda - 2012. 01. 04. 23:42

OUAT után már muszáj volt bepróbálnom. Egyelőre megfogott, de a pilot első 20 perce után erős késztetést éreztem, hogy kaszáljam, és egyedül a rákos nő váltotta ezt ki… Szóval, gerinctelenség, köcsögség, érzéketlenség-e vagy sem, de én hálát adok az égnek, hogy még az elején kiírták, máris nagyobbat ívelt a szememben az egész. A jelenlegi Supnathoz képest ez is simán elmegy, ha nem lesz nagy blődség benne, én akár végig maradok.
Monroe haláli, jó ötlet volt a karakter. :D

george - 2012. 01. 22. 17:12

Február 10-én jön a TV2-re.

Pip - 2012. 01. 27. 18:08

Nagyon tetszett az első rész és várós is volt a második. De annyi apró idegesítő blődséggel volt tele, hogy a 3. felénél inkább elkaszáltam, mert csak felidegsített.

kár érte :(

winnie - 2012. 01. 27. 18:20

részleteznéd? az hasznos lenne a sorozatot később elkezdőknek.

Benjy - 2012. 01. 27. 21:47

Én 6. rész után elkaszáltam.1.rész korrekt volt, 2. rész rémgagyi volt, 3. bejött, még élveztem is, 4. ismét korrekt volt,5.-ben megint bénáztak egy sort minden téren,6. résznél ismét a béna nyomozásé volt a főszerep, aminek semmi haszna nem lett, ja nem bocs, a gagyi családi dráma is szerephez jutott.Tehát hiába jó a háttérsztori, ha a bénázással, és a nyomozással az egészet elcseszik.Aki nézi az szóljon, ha valami nagyon jó rész volt, mert akkor azt becsekkolom, de ennyi egyelőre elég volt.

Binky - 2012. 02. 06. 22:48

Hát én még mindig nézem, a prison break-es csávó nagyon jó benne. A nyomozásokban elvárnék vmi extrát, ez így kevés. Minden alkalommal azon gondolkodom, miből jönnek rá a szörnyek, hogy a őszereplő a grimm? mert fordítva tudjuk, h a ronda pofájukat látja a csávó, de ők honnan jönnek rá, mikor nagy döbbenettel odasuttogják, te vagy a grimmm!!!! Ez most hogy?!

öregapa - 2012. 02. 07. 15:40

nekem a lost volt “vérgyenge” még se trollkodtam sehol se milyen jó lenne ha elkaszálnák.

De nekem nagyon bejött a Grimm lehet hogy nem egy nagyon ütő sorozat de igazán élvezetes.

Binky: szerintem úgy jönnek rá hogy mindig meglepődik mikor átalakulnak és ez a faji képességük lehet ,hogy megérzik hogy miért lepődik meg ennyire. De ha végig nézted mind a 10 részt akkor többször is van hogy nem veszik észre hogy ő egy Grimm

energy - 2012. 02. 09. 19:10

Szerintem is úgy jönnek rá, bár ezt csak a későbbi részeknél hangsúlyozták ki. Az elején a másik farkas kivételével, akit nagyon megkedveltem és sajnálom, hogy meghalt, mindenki észrevette. Talán azért nem veszik már olyan könnyen észre, mert már hozzászokott? Egyébként egyre több az undorító részlet. Néha tisztára olyan, mintha a Dr. Csontot nézném, amit pont ezért nem nézek. A patkányos igazán felejthetetlen volt. Több mese kéne a sorozatba, ha már Grimm a címe. Minden hibája ellenére még kitartok és remélem a véres testrészekből visszavesznek.

kiskiraly - 2012. 02. 11. 13:10

10. és 11. részeket ajánlom mindeninek, aki időközben kaszálta a sorozatot.

Marcipán - 2012. 02. 13. 14:12

Én most kezdtem. Az első 4 alapján maradok. Kedvenc mellékszereplőm: a farkas-haver… :D

Benjy - 2012. 02. 13. 20:53

Bepróbáltam 10. részt, és rájöttem, hogy ezt nagyon nem nekem találták ki.Negyed óra után meguntam.Nem tudják a nyomozást érdekessé tenni, attól, hogy ott leng háttérben a Grimm mítosz.Pozitívum viszont, hogy úgy láttam Farkas végre több szerephez jutott, mint a kezdetekben.

Balika88 - 2012. 02. 24. 16:03

megnéztem az első 11 részt… rá kellett jönnöm hogy a Pilot volt a leggyengébb rész! a többi az már egész jó volt, élvezhető, úgyhogy valószínűleg nézem tovább! :-)

bosco - 2012. 02. 26. 13:22

Számomra nézős. Az első rész már megfogott valamivel( lehet csak azért mert már jó ideje semmi új sorozatot nem néztem csak a Cool-os Bones,CM,Mentalist,Castle ismétléseket.) Mindenképp jónak mondanám én ezt a sorozatot. És mindegyik részt élveztem az eddig látottakból. (még a gyenge patkányos rész is tetszett a története miatt. a kicsit bones-ba illő hulla meg csak megdobta részemről a hangulatot) eddig mindenképp jól teljesített, főleg Monroe a haverfarkas miatt. Eddigi adatok alapján ugye kasza nem várható a sorozatra?

winnie - 2012. 02. 26. 13:35

valamikor majd elkaszálják, de szinte biztos, hogy lesz 2. évad.

Marcipán - 2012. 03. 06. 14:48

Hány részes ez az évad? (Elnézést ha volt erről szó, akkor elkerülte a figyelmem…)

winnie - 2012. 03. 06. 15:03

klasszikus 22-es lesz.

Marcipán - 2012. 03. 10. 21:57

Köszönöm! Mondjuk most így a 14. táján már sejtettem hogy 20 körül lesz a vége… és örülök neki!!
Nekem változatlanul tetszik, eléggé csodálkozom és sajnálom hogy ennyire lanyha az érdeklődés iránta… :(

pulipinty - 2012. 03. 13. 11:00

@ Marcipán

Szerintem nem lanyha az érdeklődés, csak sokan olyan lusták, mint én, és nem írnak a kibeszélőbe. :-)

Nekem is nagyon tetszik, már régen volt nálam ennyire várós egy sorozat. Monroe (Silas) beköpésein pedig továbbra is meg lehet szakadni a röhögéstől. Szóval mindenkinek AJÁNLOM!

Ja, és SPOILER, annak, aki még nem látta a 14. részt: nem tudom, h hányan nézték közületek régen a Sharkot, de a sárkánycsajt a Shark lányát alakító színésznő játszotta. Bámulatos, h mennyit fejlődött azóta, most nem volt olyan idegesítő, sőt, remélem, minél előbb visszahozzák!

Marcipán - 2012. 03. 15. 23:54

@ pulipinty

SPOILER
szerintem garantált hogy visszahozzák!! :) a befejezés alapján tuti!

pulipinty - 2012. 04. 01. 10:46

Na, megint egy jó részt láthattunk. :)
Nem tudom, h ki , hogy van vele, de nekem Juliette egyre gyanúsabb. A múltkori részben is, amikor Monroe elment megmenteni, és Juliette először meglátta, nagyon megijedt tőle, és akkor is, amikor bemutatkozott neki, csak nagy nehezen akart kezet fogni vele. Most pedig ez a célbalövős jelenet… Nem tudom, remélem, h vmivel felturbózzák a karakterét. :)
Egyedül ami nem tetszett a 15. részben, az az új lány, Rosalee. Nem igazán szimpatikus.
És hogy mi lesz szegény jó Wu őrmesterrel? Remélem, h a kövi részben kiderül.

Henry - 2012. 04. 22. 01:57

Tanúsíthatom a magam részéről,hogy nem lanyha az érdeklődés,csak valamiért nem jutott eszembe visszanézni ide. :)
Imádom, nagyon jó kis sorozat.Szeretem benne, hogy nem viszik túlzásba a “szörnyeket”,általában csak pár pillanatra mutatják őket és az pont elég.
Most,hogy olvasom tényleg lehet valami Juliette-tel kapcsolatban…Remélem lesz is,mert szimpatikus a karaktere,de kell valami kis plusz neki.
Most így a 18.rész után úgy látom,hogy belekaptak jópár dologba. Nekem jobban tetszett volna ha szép lassan bontják ki az egyes szálakat,nem pedig rögtön ilyen világméretű dologba csöppenünk bele.

Kolbászból Kerít - 2012. 05. 02. 13:40

A magyar szinkronos változatot nézem csak. Lenne egy kérdésem: a képességen, hogy látja a lényeket, van valami különleges ereje a Grimmeknek (amire Nick nem jött még rá)?

Aszusz - 2012. 05. 02. 23:36

Így a 19. rész után azt mondanám, hogy a Grimmeknek látványos különleges képessége nincs, csak apróságok – jobb reflex, megérzi, hogy figyelik, ilyesmi. Meg volt egy érmés rész, ott valami gonosz erőnek jobban ellen tudott állni, mint a “normális” ember.
Amúgy várós sorozat, és azt kell mondjam, egyre inkább az, az utóbbi pár részben kissé megindultak a dolgok.

Marcipán - 2012. 05. 06. 14:23

Mondjuk én simán el tudom képzelni azt, hogy a későbbiekben kiderül még 1-2 extra képesség. Hiszen Nick még maga is csak most tanulgatja a “grimmséget”. (Ráadásul könyvből, ami azért messze nem ugyanaz mintha egy mester adná át a tudást.) Ahogy a kaszásokkal elbánt, az alapján tényleg extra gyorsaság és reflex amivel bír, de ez önmagában még nem egy nagy hűűű… azt kell mondjam a sorozat mostanra az egyik kedvencemmé forrta ki magát. Elképedve néztem most pl. a Once upon a time kibeszélőjét, hogy mennyire pörög, ez pedig szinte semmit sem… de hát nem vagyunk egyformák. Azzal valahol a 12-ik résznél elakadtam, és majd egyszer biztos ledarálom de annyira valahogy nem izgat. Itt nagyon kíváncsi leszek az évadvégi cliffhanger-re. De addig is csak simán várom a következőket. Összességében a főszereplők még mindíg nagyon kellemesek, lassan Juliette-et is kezdem megkedvelni (pedig eleinte nagyon nem volt szimpi), tetszik ahogy az “apróbb” lények szép lassan rájönnek hogy ez a Grimm bizony nem egy olyan Grimm amitől ők eddig rettegtek (ld. jéghódok), és hát Monroe karaktere kimondottan üde színfoltja minden egyes résznek.

Ringman - 2012. 05. 07. 00:45

SPOILER
Elég sok szál nyílt meg szerencsére, és maradt lezáratlan:
– kapitány – kik a megbízók/főnökök
– Nick szüleinek halála
– ellenállás&7 houses-vadászkopók (valami ilyesmi rémlik)
– reapers – kik vannak a háttérben
– szörnyeteg-pap – ketrecharcos részben volt a végén -kivel van?
– sárkánylány

valamit biztos kihagytam, de kb ennyi

a sorozat meg mindenhéten-nézős

Aszusz - 2012. 05. 07. 19:32

kulcs, amit a szőke csaj (és a kapitány) akartak…?

pulipinty - 2012. 05. 19. 12:52

Huuuu, de jól sikerült a finálé, még jó, hogy már augusztusban érkezik az új évad, mert szeptemberig lerágnám a körmeimet. :)
Remélem, Juliette-t nem akarják kiírni a közeljövőben, mert pl. Nicknek meg kell ölni, mert gonosz lett. Legalábbis szerintem valami ilyesmi lesz vele.
Nick meg igazi badass lett! :D

Ringman - 2012. 05. 20. 01:32

szerintem meg pont klisés lett :(

Nick fizikai fejlődése meg elég elnagyolt volt – 1 jelenet a gyakorlatozásról az erdőben, aztán csókolom.

Aszusz - 2012. 05. 20. 15:09

Nick határozottan fejlődött, de tény, hogy nem mutatták a sok vele járó gyakorlatozást. Inkább annak tudom be, hogy a “grimm” képességei erősödnek meg, és persze az is segít, hogy rendőrként biztos kapott valami harci kiképzést.
Juliette: a második évad egyik átívelő szála lesz, remélem, nem oldják meg túl hamar. Sokfelé viheti el a sztorit, nem bocsátkoznék jóslatokba, akármi kisülhet belőle. Én akkor sem sírnék, ha valamiért kiírnák, annyira nem volt kedvenc.
A másik “cliffhanger” vonal viszont: nem mondom, hogy meglepetésként ért, a rész felénél megtippeltem, ki is ő, és igazam lett. Viszont ez eléggé megkavarhatja a dolgokat a jövőben. Hogy viszonyul majd pl a farkas haverhoz? Ebből jó dolgokat lehetne kihozni, remélem a második évadban állandó szereplő lesz.
A kulcsos sztorit meg a világméretű összeesküvést úgy tűnik áttolták a következő évadra, remélem, akkor majd kibontják a dolgokat.

Dani - 2012. 05. 22. 23:10

Hát ez a finálé elég vegyes érzéseket keltett bennem. Nem vitték tovább a “fő” sztorit, viszont volt itt a szülei gyilkosságás ügy. Spoiler. Már a rész címéből sejtettem, hogy az anyuci életben van, hát amikor megláttam már biztos is lettem. De legalább izgalmas rész volt.

clark - 2012. 05. 23. 17:52

nem volt rossz asz évad,ebben a soriban nem csalódtam,kb azt kaptam amit várni lehetett.a karakterek jók,a nyomozás mondjuk elég semmilyen,meg kicsit leherne több mitolódia,de még így is bőven jó.hasonlít a lost girlre,de attól jobb,azt kaszáltam a 2évad közepén.nem is kell sokat várni augusztusban már jön is a folytatás!

az évad szerintem megérdemel egy 7/10 et.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz