login |

Pilot: Allen Gregory

2011. 11. 02. 14:41 - Írta: CyClotroniC

13 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

So, to everyone here whose fantasies are fueled by my achievements, I say this: “We did it.” Well, I did it, let’s not go completely nuts, you did absolutely nothing. But how about this: You were there to see me do it.

Érdekes szerzet lett az Allen Gregory, Jonah Hill animációs sorozata, mert abszolút nem egy könnyed, közérthető humorral operál, ráadásul mindezt egy nagyon kényes és nehezen kedvelhető környezetben teszi. A kábelesen görbetükrös poénok nem is annyira a dialógusokból vagy a szituációból fakadnak, hanem maga az egész alapfelállás és élethelyzet az, ami a leginkább a középpontba van tolva, sarkítva és eltúlozva.

Allen Gregory De Longpre egy olyan 7 éves gyerek felnőtt, akire még a koravén jelző se lenne egyáltalán kifejező, a Modern Family Manny-je pedig egy ujjszopó kis csecsemőnek tűnne hozzá képest. Allen Gregory két meleg szülővel és egy örökbefogadott kambodzsai lánnyal él együtt, mikor az egyik nap azzal kell szembesülnie, hogy neki is iskolába kell mennie, mint a többi gyereknek, ugyanis nevelőapja, aki eddig otthon tanítgatta, kénytelen munkát vállalni, mert a kőgazdag családnak rendesen megtépázta a vagyonát a gazdasági világválság.

Nagyjából ennyi az alapfelállás, és minden ebből a szituációból táplálkozik, Allen Gregory neve, egója és arca ellenére, kicsit sem a menő gyerekek közé tartozik az iskolában, rá van indulva a kiképzőtiszt-vonásokkal felvértezett debella igazgatónőre, ellenben élvezheti az iskola tulajának oltalmazó rajongását, és olyan lekezelő hangnemben beszél a tanárnőjével, mintha az egy semmibe sem nézett titkárnőcske lenne.

A FOX eléggé merészet vállalt ezzel a sorozattal, mert igen ritkán ülteti le a tévé elé a nézőket egy fellengzős kis ficsúr, és a környezete is messze áll az átlagembertől, talán még Julie, szülei gyámlánya, és egy Butters-szerű lúzer osztálytársa az, akihez még úgy ahogy lehet kötődni. A kezdésen érződött a különcködés és a szokatlan szemléletmód, de hiányzik még belőle valami zseni, így mondjuk pontszámra egy közepes 6/10-et érdemel ez az inkább sziszegve mosolygós, mintsem térdcsapkodós darab. Alapvetően nem rossz, semmi baj nincs vele, csak egyelőre megfoghatatlan, hogy milyen lesz hosszabb távon. Önfeledt rajongást és várakozást nem sikerült kiváltania, de elismerő hümmögést és némi érdeklődést a folytatás iránt, igen.

To think just a couple of years ago, Jules was living in the… desert? The sea? Something. She was this close to being turned into glue over there when I said to myself, “You know what? I’ve been blessed. It’s time to give back.” So, I selflessly logged onto that website and clicked “Add Julie to Cart.” Five to seven business days later, her pathetic life was changed.

13 hozzászólás Ne habozz!

Colonel Casey - 2011. 11. 02. 16:35

szerintem jó :) nem szeretem az animációsokat úgy általában, de ennek még minimum egy pár részt adok mert ötletes.

indab - 2011. 11. 02. 16:43

hát én nem nagyon tudom miről van szó kéremszépen, ettől függetlenül folytatom, csak így erre hogyan adhatott valaki pénzt? :D

Hooligan - 2011. 11. 02. 16:56

Én sem tudom, hogy mennyit szívott az, aki berendelte… 2/10 és természetesen sarló. Izé. Kasza.

CyClotroniC - 2011. 11. 02. 17:01

Én valamilyen szinten bírtam, pont a kiemelt szövegelések miatt, bár az tuti, hogy 10-ből 9 embert baromira fog taszítani az egész, mert nem mindenki tud jókat vigyorogni a mindenkit semmibenéző egomán pénzes csemetén.

human - 2011. 11. 02. 17:04

túlpontoztad durván, pedig a kiemelt dumák nekem is tetszettek.

CyClotroniC - 2011. 11. 02. 17:10

A kaki-jelenet miatt elgondolkoztam az 5-ösön is, de nekem tényleg tetszett valamennyire. Idén legalább 3-4 rosszabb sitcom pilotot láttam, legalábbis azokon ennyit se röhögtem, és itt még maradok 2-3 részre biztosan, aztán majd elválik, hogy milyen lesz. Bár lehet, hogy a nézettsége önmagában elrendezi ezt a dilemmát. ;)

bigbonees - 2011. 11. 02. 18:03

Nekem tetszett :D

Lengabor - 2011. 11. 02. 18:45

Nekem is tetszett. Igazából két ok miatt néztem meg.
1. Mert imádom az animációs sorozatokat, ez a kedvenc műfajom
2. Mert annyi negatív véleményt, mint amit erről írtak, a Bob’s Burgers pilotja óta nem olvastam. (Hozzáteszem az nem tetszett nekem sem, azóta sem nézem, viszont azt meg többnyire dicsérik már…).
Valóban nem volt sírva röhögős, az első felét konkrétan untam, de utána oldottabb és pörgősebb lett az egész. Az igazgatónős jelenetek vittek mindent! Plusz szórakoztatónak tartottam, ahogy az egyik pótapát folyamatosan szívatták :D
6/10 abszolút reális rá.

Colonel Casey - 2011. 11. 03. 19:21

amúgy a kopasz fater egy az egyben a Community dean-jére emlékeztetett :D

Flanker - 2011. 11. 03. 23:18

Nekem alapvetően bejött. Egyedi és vicces, viszont tényleg baromira réteghumor. Ezt a rossz nézettség is beigazolta, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyit csökken a második részre.

CyClotroniC - 2011. 11. 08. 20:50

Engem a második rész már nem győzött meg, szóval a finálé jó eséllyel vendégírásos lesz, mert most szigorúan szanálok :P

hunlord - 2011. 12. 08. 21:19

Körülbelül egy jó rész volt benne, az pedig a “Ginaginagina”… A többi olyan, semmilyen. Esélye sincs nálam. A Community-s Dean pedig tényleg szembeötlő :D

christianmoviefan - 2013. 08. 31. 15:14

Tegnap este megnéztem az 1×01–et a VIASAT6-on…
Tetszett,nem térdcsapkodós-de “mosolygós” :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz