login |

Warehouse 13: vége a 3. évadnak – írta darkspell

2011. 11. 02. 17:53 - Írta: vendegblogger

17 hozzászólás | kategória: kritika,

Emberek, hiányzott ez nekem, mint egy falat kenyér. De komolyan. 2009-ben írtam le utoljára, vagyis két éve. Azóta nem volt olyan írásom, ahol elsüthettem volna, pedig hiányzott. És most megérkezett, újra: HELLYEAH!

Meg kell mondanom, nem hittem volna, hogy éppen a Warehouse 13 váltja ki belőlem ezt a reakciót. És pont ezért ütött. De nagyon. És ezzel hozta a sorozat eddig messze legjobb (dupla) epizódját. És egy cliffet, ami legalább ugyanilyen ütős lett volna, ha nem cseszik el…, de erről majd később

A tovább után folytatom spoileresen.

Szóval egy olyan tipikus Warehouse-os évad után jött a záró dupla finálé. Fordulatokkal, izgalmakkal…, mondanám, hogy feelgood epizódokkal. Csak ugye… azért ezt mégsem illene.

Természetesen most is megvoltak a gyermekbetegségek, a kis logikai bukták, de ezek felett már megtanultunk átnézni. Az bejött az egész évadban, hogy HG-t nem hajították csak úgy ki – főleg, mert elég színesre sikeredett a többiekhez képest. Tetszett a gonosz is, mert kvázi egy ereklye “teremtette”, és minden motivációja, célja ebből fakadt. És jó volt a történet alakulása, a Regentek titkolózása, a tervük, a kétségbeesésük… és az Emily Lake-epizód vége.

Bevallom, utoljára talán az SG:A Las Vegas vége ütött ennyire. Egyszerűen lélegzet visszafojtva vártam, mi lesz. Vagyis tudtam, mi fog történni. Valahogy nyilvánvaló volt, mit fog Pete találni ott fenn. De ez a több perces felvezető, ez a dübörgő Placebo, Pete csendes “Please get back to the car“-ja…, néztem ki a fejemből, hallottam a lüktetést, a zenét…, aztán meg Allison Scagliotti teli tüdős – velőtrázó “Nooooo!”-ját… és borzongtam. Azóta is csak megy a Running up that Hill. Folyamatosan, szinte egész nap.

Persze utána a “tényleges” fináléban zárták a szálakat, a gonosz elnyerte jutalmát, blablabla. És sikerült volna még egy ütős cliffet is bepakolni a végére, ha az utolsó pár másodpercet kivágják. Nem kellett volna a zsebóra, csak a kétségbeesés, a félelem, a gyász. A kilátástalanság, hogy az egész W13 elpusztult, hogy Mrs. Fredericks meghalt, hogy HG feláldozta magát, hogy Jinxy nincs többé.

De, ha őszinte akarok lenni, akkor bizony el kell ismernem, hogy kicsit túlhúzták, és ezért nem tudok rá 9/10-et adni. Legyen mondjuk 8,5/10. De úristen, rég láttam ennyire szuggesztív (kvázi-)finálét.

17 hozzászólás Ne habozz!

Tatar - 2011. 11. 02. 19:28

Nem csak a warehouse legjobb része volt, hanem ott van a legjobb részek között sorozattól függetlenül. Ha nem az órával zárták volna, akkor nálam 10/10, így a 8,5 korrekt.

ClarisseW - 2011. 11. 02. 19:38

Na végre! Mármint, végre kritika róla, mert egyszerűen meg kellett arról bizonyosodnom, hogy nem vagyok egyedül az érzéssel, miszerint egyszerűen fergeteges volt az évadzáró. Nálam mindent vitt. (Elég erősen. Nem szokott ilyen gyakran előfordulni, de a végére már szó szerint bőgtem.)
Oké, az várható volt, hogy Jinksy meg fog halni (azért reménykedem benne, hogy visszahozzák még a karakterét, mert szerintem tök szerethető volt), de arra nem voltam felkészülve, hogy a második negyven percben kinyírnak még két szereplőt és porig rombolják a raktárat. Úgy értem, az ember erre nem számít. Főleg nem ennél a sorozatnál, aminek azt hiszem, ezek voltak az eddigi legsötétebb részei. Bár az órával és a metronómmal mindent helyre lehet majd hozni, bizonyára az sem fog karikacsapásként menni. Csak lenne már július…
Mindegy, nálam 9/10 volt simán.

Shawn - 2011. 11. 02. 19:55

Ilyen jól osszerakott két órás finálét (ami amúgy nagyon profin volt az évadon át felvezetve) már nem is tudom mikor láttam utoljára… a Smallville SOROZAT fináléja elbújhat emellett… Nekem nem volt problémám az utolsó másodpercekkel, így is elégg utott minden a Warehouse felrobbanása pedig nagyon látványosra és drámaira sikerult… az elso óra végét és a másodikét is már vagy 20x megnéztem…

KoszPap - 2011. 11. 02. 19:59

Szerintem még mindig jobb volt így lezárni, mint ha látszólag eltűnt volna minden remény, aztán a 4×01-ben előhúznak valami tárgyat, és hirtelen minden rendbejön (kb. mint Artie a főnixszel a 2×01-ben).
Az viszont idegesítően érthetetlen, hogy HG miért nem a bomba köré rakja az erőteret. Vagy csak én maradtam le arról a részről, ahol elmagyarázza, hogy azt a robbanást nem tudta volna megfékezni az erőtér.

Shawn - 2011. 11. 02. 20:07

KoszPap: még ha nem is volt megmagyarázva, ilyen nagy kaliberú robbanást szerintem egy kis burok a bomba korul nem akadályozott volna meg…

ClarisseW - 2011. 11. 02. 20:08

KoszPap: Az erőteres dolgot már máshol (külföldi oldalakon) is feszegették, olvastam róla egy-két elméletet és magyarázatot, de az nálam is elég homályos.

ANOka - 2011. 11. 02. 20:09

Szerintem pont az óra kellet lezárásnak, hogy eltűnődjünk azon, hogy ez mégsem így történt meg/fog megtörténni. Ha kimarad, akkor úgy vehetjük, hogy bezárt a bazár és az ügynökök mehetnek vissza a balettba ugrálni! :)

Vilidzs Pipöl - 2011. 11. 02. 20:37

Meglehetősen erős volt az évadzáró.
Én azért remélem, hogy Artie órája nem arra szolgál majd, hogy visszapörgesse az időt, és ezzel mentve meg mindenkit. Tudom, hogy a WH13 inkább feelgood sorozat, de nekem néha hiányzik a sötét, befejezett hangulat.
Mondjuk akármit is csinál az óra, nézni fogom továbbra is :)

Bár mondjuk Jinksy karakterével már nagyon sokan voltak a központban, nekem nem jött be a háromfelé (két ügynök, Jinksy+Claudia, és a raktárban Artie) szabdalt történet, ehhez a 42 perc kevés.

Zirowe - 2011. 11. 02. 22:07

Nem tudom, igazából az óra megjelenésétől kezdve el lett b*szva..

Meg mintha idén még gyerekesebb lett volna, mint előzőleg.

Néztem, és élveztem, de kisebb elánnal, mint eddig.

Bár lehet ehhez az a tudat is hozzájárult, hogy a nagy kedvenc Eurekat kaszálták, ezt meg nem.

max1313 - 2011. 11. 03. 10:54

Nagyon jó kis évadzáró volt, nekem nagyon tetszet!
Egyébként köszi a kritikát róla, már régóta vártam!
Kiváncsian várom a folytatást, hogy mire képes az óra, de szerintem csak visszapörgeti az időt, miközben megmaradnak az emlékeik….

winnie - 2011. 11. 03. 10:56

fura lesz így a kontinuitásba gondolom nem kapcsolódó karácsonyi rész.

clark - 2011. 11. 03. 12:26

a tavalyi karácsonyi rész tök jó volt,most nem tudom ,hogy visszaugranak e vagy előre az időben,én erre godnolok és majd így lesz kivitelezve a xmas spec rész.

már írtam ,hogy nekem is nagyon bejött az évad és a finálé is.

szerintem nem baj hogy már most elsütötték az órás dolgot,biztos minden helyre fog állni,bár az nem biztos hogy minden szereolő,és biztos nem a legegyszerűbb módon,mondjuk lehetne a dupla részes évad nyitó és ott lenne vmi,vagy elkezdik előlről és lesz egy WH13.0 :D

az évad nekem egy erős 8/10 volt!

Gerusz - 2011. 11. 03. 13:33

Azon kívül, hogy egyébként baromi jó duplarész volt, le a kalappal Allison Scagliotti előtt. Kevesen tudnak vidám kislányból hirtelen rohadt ijesztővé válni (“This is for Jinx”).

Shawn - 2011. 11. 03. 16:23

“fura lesz így a kontinuitásba gondolom nem kapcsolódó karácsonyi rész.”
múlt éven is túl éltuk, úgy kell venni mint egy évad kozben le nem adott epizódot…

bigbonees - 2011. 11. 04. 00:07

Epikus volt az évadzáró, teljesen egyet értek az írással.

Ser - 2011. 11. 26. 13:33

Nekem az elején nagyon “Könyvtár” érzésem volt…Elveszett ereklyék fosztogatói, Euréka és a könyvtáros egyvelege.
De aztán – és ez elmond mindent erről a sorozatról – magával ragadott és imádtam az Eurékás utalásokat, hogy Tia Carrere is szerepelt és mindent benne. Szerintem jó volt az óra a végén…ránk bízta, hogy van tovább, ha mégsem folytatják is, de ha meg folytatják, valóban erőltetett lett volna egy később előhúzott óra…

Remélem még sokáig láthatjuk ezt a sorozatot, mert megért mindent percet amit vele töltöttem…már rengeteg sorozatot láttam, de ez magasan a jobbak között van :D

Nagyon bejön a humora, klasszak a szereplők, habár a végén nekem is kicsit soknak tűnt…inkább H.G-t szerettem volna a továbbiakban látni. Immár végleg, mint ügynök. De érthető volt ez a vég is.

Isteee - 2012. 03. 19. 22:34

Captain Kathryn Janeway – totális meglepetés volt és zseniális húzás :)
Nagyon várom a következő évadot. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz