login |

Pilot-mustra: Grimm – 1×01

2011. 11. 04. 21:35 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

(Előzmény: human pilotkritikája.) Na, akkor én is megnyilatkozom a Grimm-ről. Az Angel (és a Kidnapped, meg a Moonlight) egykori showrunner-je, David Greenwalt olyan nyomozós sorozatot hozott össze, melyben a főhős rendőr hirtelen az utca némelyik emberét fenevadnak véli látni. Naná, hiszen ő egy Grimm. A képessége, miszerint képes meglátni az emberbőrben rejtőző mesebeli lényeket (léteznek ugyanis!), pedig most kezd előtörni. Ő a kvázi mumusuk. Nosza, akkor fedezzük fel vele együtt a feltáruló új világot!

GRIMM – 1×01 – 6/10


Szigorúan az első rész alapján a Grimm, mint nyomozós sorozat nem működik. Illetve hazudok, mert működhet, csak maga a nyomozás, a procedúra volt béna, érdektelen, <insert tetszőleges negatív jelző>. Sőt, az emberi része, a parancsnokkal, a társsal és Reggie Lee-vel (ő vajon miért állandó szereplő?) sem volt semmi extra (még a nagy rész végi csavar sem hozott lázba) – azonban az Eddy-vel való találkozás kivételesen bizalomgerjesztő volt. Adná magát ugyanis egy kvázi haverzsarus. nyomozós sztori a főhőssel és és egy Farkassal Blutbad-dal (utóbbi is Prison Break-es, Haywire FTW!), ők jól elvoltak egymással.

Szigorúan az első rész alapján a Grimm mitológia oldala viszont működhet. Érdekes lenne a Grimm-ek háttérsztoriját, “működési elvüket” megismerni (naná, hogy aki tudna mesélni, az képtelen beszélni, ehh – hol egy kézikönyv?), és a hangulat is kellőképpen darkos, sötét volt, amit ha tudnak fokozni, akkor csak az atmoszférával el lehetne adni a krimit – és olykor még egy-egy poénosabb rész is beleférne.

Úgysincs sok természetfölötti nyomozós sorozat. A Supernatural is ilyen volt annak idején, amikor még néztem. A Grimm, ha jó stábírókat igazoltak maguk mellé a készítők, akár még jól is elsülhet. S ebbe a világba simán lehet hozni átívelő szálakat is, ha az kell valakinek. A semmi extraság általában közepes osztályzattal szokott járni, de a potenciál kap egy plusz pontot, csak akkor legyenek érdekes(ebb) karakterek.

Ja, és persze a Sweet Dreams. Mondjuk engem már az első pillanatban megvett, hogy Piroska erre a zenére futott, de a keret… Amilyen egyszerű ötlet, olyan nagyot szólt, szerintem egy kicsit bele is borzongtam a legvégén. Ami jó jel.

21 hozzászólás Ne habozz!

energy - 2011. 11. 04. 22:14

Én nagyon akarom, hogy jó legyen ez a sorozat, a Terra Novanál is jobban. Gyerekkoromban nagyon szerettem a meséket és most döbbentem rá, hogy már nem is nagyon emlékszem a Grimm mesékre a híresebbeket leszámítva. Nagyon el kellene rontaniuk, hogy ne nézzem.

kiskiraly - 2011. 11. 04. 22:34

Az feltűnt valakinek, hogy a creditek-ben egyik producer Sean Hayes (a Will & Grace-ből)?

Vexi - 2011. 11. 04. 22:38

Nem vártam tőle sokat, de a hangulata kellőképpen megfogott. Ezzel a darkos, esős tónussal nekem bejön. Itt ott rejtély, még nem derül ki semmi, kicsit nyomasztó. A nyomozós rész gagyi, de elmegy. Az öreglány kopasz fejétől meg a frász kerülget. Az Eurythmics után vártam mikor bukkan fel Manson bácsi. Jó húzás volt na…

mmonitor - 2011. 11. 04. 22:47

Akár lehetne jó is.
Engem az ábrándított ki egy kicsit a legelején, hogy mikor megtalálták a kiscsaj cuccát, még mindig a sweat dreams szólt, vagy az az egyetjlen szám volt az mp3 lejáccón és végtelenítve volt vagy hülyének néznek.

energy - 2011. 11. 04. 23:16

mmonitor
Ezen kibukni. Be lehet állítani a folyamatos ismétlést az Ipodon és egy szám lejátszásánál azt az egy számot ismétli. Nem nagy cucc és mivel aznap tűnt el a lány még az is hihető, hogy nem merült le.

Vexi - 2011. 11. 04. 23:19

mmonitor:
Mivan ha körbeért a tracklist?

Mammut - 2011. 11. 04. 23:29

nálam cancel

Maala - 2011. 11. 05. 02:50

Hehe, winnie, úgy látszik, mindketten ilyen egyszerű emberek vagyunk… Csak egy Sweet Dreams, és megvesz minket bármilyen sorozat. :)

Harlequin - 2011. 11. 05. 08:59

Sweet Dreams és mesék – eddig oké, nem váltott nálam világot, nem annyira jött be, mint a Once upon a time, de 2-3 rész esélyt még tuti kap tőlem (az évad végéig maradást még korai lenne kijelenteni)

Desmond Wallace - 2011. 11. 05. 10:14

Eléggé közepes volt a pilot, de az atmoszféra nagyon bejött. Ha a sötét hangulat mellé még érdekes ügyeket is tudnának kiötleni, akkor jó lehet a folytatásban a Grimm.
5/10, de maradok a folytatásra.

clark - 2011. 11. 05. 12:29

szerintem jó volt,sokkal jobb mint a once upon…

remélem sok érdekes kifog derülni erről a világról,elég széles skálán lehet moogni,jó kis történetek mitologia stb.

olyan 6,5/10 volt.

a sötét hangulat kicsit a luthert idézte ,csak ott sokkal drámaibb itt viszont misztikusabb.

a farkas fószer király volt,a többi kicsit jellegtelen,de madjd kialakul.nekem nézős lesz:D

Csigusz - 2011. 11. 05. 19:29

továbbra is rém gyenge volt, az mp3-as dolgot meg én inkább elengedtem a fülem mellett, de valahol tényleg hülyének nézik a nézőt – igen, PONT akkor ért körbe a lista :)

a farkas koma meg kifejezetten rossz volt: széttör egy ablakot csak azért, hogy ezt eljátssza poénként (wat?) majd közli a gyerekkel, hogy ő fizeti… könyörgöm nemár. a többi meg idegesítő sidekick-esség volt a részéről.

winnie - 2011. 11. 05. 20:48

“igen, PONT akkor ért körbe a lista :)”

akkor ért körbe – hallhattad:) attól, hogy meglepő, még így van. tegnap én is pont elértem a buszt, pedig random léptem ki a házból. a való élet is tele van ilyenekkel.

Shrike - 2011. 11. 05. 23:43

“igen, PONT akkor ért körbe a lista :)”
Vagy úgy állította be a lejátszót, hogy ugyanazt a számot ismételgesse. Ennyi.

Bob - 2011. 11. 07. 09:04

Hát nem tudom … nekem valahogy nagyon gagyinak tűnik az egész.

Alapból jó ötlet lenne, meg minden , de ezek a “szörnyek ” amikor átváltoznak meg ilyenek , hát az nagyon szarul néz ki sztem . elég kezdetleges.

amikor először megtámadta a főszereplőt meg a nagynénjét? az utcán az az ember talán valami H betűs figura , hát majdnem kikapcsoltam mert annyira gáz volt.

aztán valahogy csak végignéztem a részt, a 2.at is letöltöttem de egyenlőre nem hiszem h megnézném.

winnie - 2011. 11. 07. 09:08

“de ezek a “szörnyek ” amikor átváltoznak meg ilyenek , hát az nagyon szarul néz ki sztem . elég kezdetleges.”

azért elég messze van a kezdetlegestől, semmi gumifej meg ilyesmi, csak random szörnydizájn. de rég rossz lenne, ha ezen múlna. felőlem. lehet zsák is a fejükön, ha a többi része jó.

Shalafi - 2011. 11. 09. 13:00

én csak most néztem meg a pilotot de a keret már most megvett!

kalipa - 2011. 11. 16. 08:06

Szerintem érdemes nézni.Kellemes kis d.u időtöltés :)

Meryem - 2011. 12. 02. 18:51

Nekem bejött az első rész, a második már nem igazán. Várom a többit, de még nem dőlt el. Remélem azért ezt nem kaszáljá el, mint az összes többi sorozatot, amit elkezdtem nézni. :)

Várom, hogy iderüljön, a barátnője is egy meselény. :)

Cal - 2012. 05. 01. 16:34

Nekem eddig bejött 19 rész távlatából. A téma mindenképpen ígéretes akár több évadra is, a megvalósítás hullámzó minőségű, de bőven élvezhető, van benne akció, izgalom, humor is. Renard parancsnok eléggé titokzatos szereplő, akiről nem lehet eldönteni, vajon jó vagy rossz.
1. ugye ő irányította Adalindot és rohadtul kell neki valamiért az a kulcs – ami egy térképnek látszik.
2. ugyanakkor pár esetet leszámítva nem igazán avatkozott bele Nick “teremtményes”-ügyeibe, sőt, úgy látszik még védi is.
3. Amire minden bizonnyal megvan a maga oka – egy hűbéri rendszer-szerűség működik a háttérben, és Renard láthatóan a város hercege vagy hadvezére vagy valami ilyesmi. A fajára lennék nagyon kíváncsi, mert láthatóan eléggé rettegik, akik tudják, micsoda is ő.
4. Érdekes volt az a mozzanat, amikor arra céloztak, ha jól értettem, hogy bizonyos Grimmek a Családokat szolgálják. De ha így van, akkor nem is vadásznak mindegyikre?
Egyszóval sok-sok kérdés van még a háttérben, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle.

Andro - 2012. 06. 27. 12:14

Nagyjából öt rész után dobtam. Unalmassá vált, talán mert jobbra számítottam. Túlságosan kiszámíthatóak a részek, a történet tele van érdektelen karakterekkel, agyonismételt klisékkel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz