login |

Sons of Anarchy – 4×10 – írta Ingorion

2011. 11. 11. 23:56 - Írta: vendegblogger

44 hozzászólás | kategória: kritika,

Anno a Breaking Bad 10. részénél született egy írás az addigi részekről, a mostani epizódok után ezt azt hiszem, a Sons of Anarchy is megérdemli. A 4. évad kezdete előtt Sutter annyi elcseszett (jó értelemben persze) dolgot ígért a szezonba, mint amennyi eddig volt összesen. Ismerve a szériát ez nem kis szónak számított, de azt hiszem az állítás nem állt messze a valóságtól; hihetetlen, amit a sorozat körülbelül a 6. rész óta produkál – ez a kibeszélő véleményein is látszik.

Ráadásul az évadból van még 4 részünk, hiszen az FX jó fej módon berendelt egy bónusz epizódot. Szóval minden adott, hogy felülmúlják önmagukat, főleg miután a jelenleg futó sorozatokat már régen sikerült. Spoilerek társaságában a tovább mögött folytatom.

Ugye az évad ott kezdődött, hogy kedvenc motorosaink kijöttek a sittről, a premierben lerendezték az orosz fenyegetést, szóval tiszta lappal vágtunk bele a 4×02-be. Az rögtön világossá vált, hogy a 4. etap gerincét a tavaly előttről más ismert, teljesen elfajult belső viszályok fogják képezni, amit megspékelnek még olyan külső fenyegetésekkel, mint a Galindo Kartell (mert azt senki sem gondolhatta, hogy csupa vidámság lesz ezekkel a srácokkal üzletelni) vagy (a Ray McKinnon által zseniálisan megformált) Linc Potter. Az első 5 rész csupán felvezette a jövőbeli bonyodalmakat, egy-két eset kivételével semmi sem zavarta fel az álló vizet, a dolgok csendben csordogáltak a medrükben, aztán az ötödik rész végén borult a bili, Juice-ból külső nyomásra spicli és áruló lett (illetve ez egy kicsit összetettebb, de gondolom aki nézi tudja miről beszélek), kokaint lopott a klubtól, így ez a szál határozottan beindult és katalizátorként működött az összes többi részre nézve, hatása pedig a 4×10 végén csúcsosodott ki.

Ami egyértelműen pozitív idén, hogy mindenkire jut több-kevesebb idő a klub tagok közül. Ugye Opie házasság csúnya véget ért (igen hamar), Juice-nak ott van a faji kérdés, Bobby és Otto a Luann ügy kapcsán kerültek előtérbe, meg ugye Tig is kapott egy kis játékidőt pénzéhes kis dög lányának köszönhetően. Mint ahogy feljebb írtam maximumon pörög az évad, szinte minden rész után van min gondolkodni (Juice fenyegetettsége illetve annak hatásai, Potter taktikázása), de egyértelműen a legerősebb szál a Teller családhoz köthető; JT levelei (pontosabban tartalmuk) damoklészi kardként lebegnek hőseink feje fölött, egy perc nyugtot sem hagyva ezzel nekünk nézőknek.

Ugye a korábbi évadokban is pedzették, hogy Clay és Gemma nyakig benne van Jax apjának halálában, de Clay végül előadta (még ha csak Unsernek is), amit még a legfelületesebb rajongó is gyanított; bizony ők tették el láb alól Gemma első férjét. A szál, pontosabban a hozzá kapcsolódó jelenetek pedig olyan állejtős, szívszorító vagy sokkoló jeleneteket hoztak, amiket más sorozatokban esetleg záróévadban lőnek el. De Sutter nagyon okosan adagolja a feszültséget, épp annyit csapol le, hogy a felszín pattanásig feszüljön ugyan, de semmi se szabaduljon el, aminek egyelőre nem szabad.

A hetedik rész végi cliffhanger feloldását gyávának tartottam (a Juice által választott ág letört), de a következő rész, valamint a vége korrigálta ezt a hibát (és úgy tűnik pont ezért Puert-Ricó-i barátunk kulcsszereplő lesz a végjátékban). Az évad egyik legerősebb jelenete egyértelműen Piney és Jax beszélgetése és az öreg motoros végső jelenete volt.

We all do damage. Character’s determined by how we repair it.

Clayt Piney megölése után sem próbálták meg túlzottan megszerettetni velünk, amire a Tarával kapcsolatos döntése bőven rátett egy lapáttal, mindazonáltal dicsérnem kell Ron Perlman játékát, nagyon hihetően és gyűlölni valóan adja elő a SAMCRO elnökének karakterét. És végül elérkeztünk a tizedik, Hands címet viselő részhez, amit már most sokan a sorozat egyik csúcspontjának tartanak… megérdemelten.

Jax és Tara Oregonba készülnek, idilli, a sorozathoz nem passzoló képek kerülnek bemutatásra (a család az autóban, mindenki boldog), mindeközben Clay elintézi, amit el kell; minden készen áll Tara megöléséhez. A tizenötödik percben már el is rabolják, az adrenalin pumpáló jelenet után sikeresen megmenekül, de a kamera ráközelít a kezére… a doktornő nem teljesen sértetlenül úszta meg a kalandot.

A balul sikerült akció után (vagyis már előtte is) Clay fújná le az egészet, de Romeroék hajthatatlanok; a dokinak halnia kell. Az ezután következő jelenetek nyilván próbára tették a színészeket ám Hunnam, Siff és Hurst is vették az akadályt, az előbbi kettő teljesen hitelesen adja elő az összetört, karriert vesztett nőt, és a magát okoló, családjáért bármire képes férfit; Jax és Opie jelenete pedig szintén priceless, minden benne van, ami kettejük kapcsolatát jellemzi.

És ha mindez nem lenne elég ott van a rész két csúcsjelenete. Gemma és Clay vitája, ami igencsak sokkolóra és magával ragadóra sikerült a maga módján; érdekes és ijesztő volt látni a gyűlöletet, ami kettejük arcán megjelent, tekintve, hogy eddig szentül lehetett hinni, hogy a végsőkig elmennének egymásért (legalábbis Gemma). Az a brutalitás amit egymás ellen, illetve a jelenetsor végén Clay felesége irányába tanúsít, az maga a nagybetűs borzalom, Perlman karaktere olyan messzire ment, ahonnan nincs visszaút.

És a végső jelenet. Gemma összeverve ül a konyhába, ahol már sokkal vidámabb jelenetek is játszódtak, megérkezik Unser és meglátja (az évad tanulsága szerint) élete szerelmét, borzasztóan helybenhagyva. Egy rövid, de érdekes beszélgetés keretein belül pedig Gemma kinyilvánítja szándékát; Clay-t törvényes úton nem lehet és nem is szabad elcsípni, az túl nagy kegy lenne neki, meg kell halnia. Unser nem igen ellenkezik, csak annyi kérdés maradt: mégis hogyan? A választ pedig érkezik is:

He’s going to die…
… by the hand of a Son.

Mint a bevezetőben írtam, négy rész maradt hátra az évadból, és azt hiszem, kijelenthetem: bármi megtörténhet, senki sincs teljes biztonságban. Ugye az ötödik évad zsákban, nekem pedig az egyetlen aggályom mindezzel az, hogy elképzelésem sincs, hogy lehet ezt tovább fokozni, vagy a végső pillanatokat elodázni… de ez legyen a legnagyobb bajom/bajunk, azt hiszem innen már csak az a dolgom/dolgunk, hogy hátradőljünk és élvezzük amit Sutter és csapata elénk tár hétről hétre.

44 hozzászólás Ne habozz!

Hor1 - 2011. 11. 12. 00:07

Én is picit tartok tőle, későbbi évadokban milyen irányba lehet elindulni (plusz Sutter mintha azt nyilatkozta volna egyszer, hogy 7 évadra tervez/annyi megvan neki fejben), de bízom Kurt papában, eddig nem okozott csalódást. :)

KG - 2011. 11. 12. 00:14

pár órája néztem meg, brutális az egész, főleg a jelenetek amiket a kedves szerző kiemelt, nagyon jó írás.

Parker71 - 2011. 11. 12. 00:23

A 3. évad lezárása minden idők egyik legdurvább szezonzárása volt – könnyen lehet, hogy Sutter mesternek sikerül ezt felülmúlni most – már nagyon várom a következő kb. 1 órás epizódot (a promót nem mertem megnézni) – biztosan durva lesz :)))

Faruwiel - 2011. 11. 12. 01:17

mint junkie már kb 3 éve, ennyire izgalmasnak, feszültnek, meg ahogy felfokozott volt végig a hangulat, 3 év alatt pár alkalom volt, ott is fináléknál, ez a rész, üt bármit amit idén én eddig láttam, pedig nem keveset nézek, számomra az idei szezon legjobb sorozatának legjobb része volt a 10. :)
nem is csoda, sőt természetes hogy hetek óta kábelen verhetetlen a SoA és még hozzá a 18-49ben veri az országosok felét

deus - 2011. 11. 12. 01:54

Ennél a sorozatnál töretlen a fejlődés. Kezdték a top alatt egy kicsivel, de már az első évadban sikerül elérniük csúcsot, kivitelezésben, drámában és akcióban egyaránt. Mostanra már elképzelhetetlen magasságokban jár, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni.

Magyar Sons of Anarchy Fan Klub a Facebookon
https://www.facebook.com/groups/msoafk/

iwen - 2011. 11. 12. 02:37

Évad eddigi legjobb része, a 40 perc kb 10-nek tűnt. DRÁMA, imádtam.

DICKtator - 2011. 11. 12. 03:24

Remek poszt, ideje volt már, rég volt ilyen a SoA-ról :)
Tényleg valami elképesztő magasságokban jár ez az évad. A folyamatos feszültség, a lebilincselő dráma és a pörgő események egyszerűen beszippantják az embert. Elképesztő, hogy a sok-sok karakter ellenére mindenkinek jutnak kiváló pillanatok, és az új/vendégszereplők is egytől egyig nagyszerűek.
El sem tudom képzelni, mi vár ránk a hátralévő négy részben, de hatalmasat fog ütni, az már most látszik.
A későbbi évadok tekintetében pedig Sutter hét évados nyilatkozatának tükrében egyáltalán nem aggódok, amíg a saját elképzeléseit követheti és nem kell a csatorna nyomására túlhúzni a dolgokat, addig biztosan nem lesznek kreatív problémák a sorozat körül. A plusz epizód berendelése bizonyítja legjobban, mennyire tele vannak ötletekkel, hiszen még a tizenhárom részes évad is kevés volt :D

dRAGEE - 2011. 11. 12. 09:32

Így sincs időm semmire bakker és ebbe még ez után az írás után ezt is be kell passzíroznom … :)

napocskin - 2011. 11. 12. 11:09

Nagyon jó írás. Ahogy a sorozat is. Én szinte félek az utolsó résztől, igaz, ebben az évadban minden részt félve kezdtem el.
Remek a zene is – különösen az ütött, ahogy felhasználták a Strange Fruit című számot a Fruit for the Crows-ban.

Döci - 2011. 11. 12. 11:10

Pineyt nagyon sajnáltam, hiányozni fog a karaktere.
Továbbá van egy olyan tippem, hogy Juice meg a rendőrfőnök valahogy keresztbe tesz még Potternek sunyiba, Ottonak is jut még valami szerep, megérdelemné :)
Könyvet még írhatnának belőle, arra rámennék!

kotterovány - 2011. 11. 12. 11:12

én nem vagyok egy nagy rajongó, mert túl sok nekem a macsóság a soa-ban, de ez egy tökéletes, az első pillanattól az utolsóig lebilincselő rész volt.

todie - 2011. 11. 12. 11:19

nagyon jo resz volt es raadasul robocop rendezte:D

alfstokes - 2011. 11. 12. 11:31

Tenyleg nagyon jo az egesz evad, kulon tetszik, hogy el merik olyan iranyokba vinni, ahonnan sok szereplonek nincs visszaut. Egy dolog viszont nem tetszett az amugy zsenialis utolso resszel kapcsolatban: hogyha meg akartak olni Tarat, akkor siman lelovik a kocsija mellett (fuggetlenul a jarulekos aldozatoktl (gyerekek)), ehelyett azert, hogy meg tudjon menekulni, bevettek az elrablos huzast, amit kicsit eroltetettnek tartok. De ez legyen a legkisebb gondom a tovabbi reszekben…

Ingorion - 2011. 11. 12. 11:34

Igen, a Robot Zsaru jegyezte a részt, szerintem is kitűnő munkát végzett! :)
A zenék kimaradtak a kritikámból, pedig tényleg ezek adjáj meg az egész ízét. No de sebaj, azért voltak itt rá megjegyzések, szóval nem csak nekem jönnek be az aláfestői megoldások a sorozatban. Az én személyes kedvencem:
http://www.youtube.com/watch?v=x9iYAJ-wVKQ

RexpecT - 2011. 11. 12. 11:43

Off
Az ilyen szintű dráma hiányzik a Walking Deadből, azon bealszol itt megőrülsz :D.

Herczi - 2011. 11. 12. 11:50

alfstokes: Sztem ott Romero kavart be, Claynek bizonygatta, hogy már nem lehet elérni, mert külsős a csávó. Aztán meg hívták is egyből, lehet nem is akarta megöletni, csak egy kicsit fel akarta “tüzelni” a klubbot a Lobo ellen.

Wysa88 - 2011. 11. 12. 12:07

Most néztem meg a részt, és ahogy feljövök az odalra, rögtön egy csinos kis cikk fogad, örültem :) A rész egyérteműen zseniális, ahogy az egész évad. Én se tudom hova lehetne innen még fokozni, a jövőben bár pl simán el tudom képzeni, hogy ha Clay túéli az évadot, akkor átmegy egy másik clubba vagy összehoz egyet vagy hasonó. Amúgy Gemma mondata a végén, hogy kubtagnak kell megölnie, nem értem miért nem ő teszi meg? Minden oka meglenne rá. Bár oka van illetve lesz Jaxnek, Opie-nak is, szóval kíváncsi leszek ki lesz az, aki legalább megpróbálja.

marcilu - 2011. 11. 12. 12:46

Nos, én már mindent elképzelhetőnek tartok.
Azt is, hogy az 5. évados berendelés, és a 7 évre tervezés csak porhintés volt, és – mivel már annyit hangoztatta Sutter, hogy mindig az elvárásokkal ellenkezően cselekszik – ez az évad lesz a sorozat vége. Erős fantázia kell ehhez, de ha erősen koncentrálok, el tudom képzelni.
Észrevételek:
Tarát szerintem Romeoék nem akarták megölni, csak elrabolni, hogy jobban irányíthassák a Sonst. Clay téved, hogy megbízik a kartellben.
Clay halála abszolút reális lehetőség számomra, majd húznak utána valami újat.
A látogatás a Niners főhadiszállásán milyen rövid, de hatásos bemutatása volt a háborús helyzetnek és paranoiának.
Ottót szerintem nem sikerült beszervezni, amikor rákérdezett a bepoloskázott beszélőre Bobbyval, úgy tűnt, eléggé megőrizte a lélekjelenlétét, és nem bízik az ügynökben.

peet - 2011. 11. 12. 12:48

Egyszerűen zseniális, jobb szót nem találok erre. Utoljára a Shield közben kavarogtak bennem ennyire az érzések és ez még csak nem is évadzáró volt. Kicsit sajnálom azokat akik nem tudnak azonosulni ezzel a szubkultúrával, biztosan veszítenek az élményekből.

“Amúgy Gemma mondata a végén, hogy kubtagnak kell megölnie, nem értem miért nem ő teszi meg?”

Ahogy Clay is mondta Gemmának, ő nem tag, csak egy old lady. Clay a klubnak ártott nagyon sokat, ezért kell egy Son keze által halnia.

Anthony - 2011. 11. 12. 12:52

Nekem már az évad elején az volt a benyomásom, hogy az évad végén Clay-nek annyi. Utánna meg Jax átveszi a klubot, és ezért fog Charmingban maradni. Majd kiderül így lesz-e :)
A SOA-ban az a durva, hogy a baj csőstől jön, egyszerre mindenki minden irányból szarba kerül: egymás közti konfrontálódás, rendőrség, mexikói drogkartell :)
Tara elrablása még nem lefutott dolog, azt Romeroék megrendezték nyilván. Abban nekem az volt a furcsa, hogy amikor utolérte a kocsit Jax nem lőtte szarrá őket.
Örülök a 4 résznek, még csak most kezdődik a tüzijáték (azért remélem olyan olcsó húzást nem csinálnak, mint Stahllal, mikor nem mutatták meg nekünk csak az utolsó részben, hogy Jax elmondta a klubnak hogy “megegyezett” vele)

Ingorion - 2011. 11. 12. 13:28

@marcilu
– Ez már az én fejemben is megfordult, de Sutter túlságosan élvezi ezt az egészet, hogy pont most hagyja abba :D

@Anthony
– Olcsó csavar?? Amit te annak nevezel, véleményem (és még sokan mások is így gondolják) az egyik legjobban felvezetett és kivitelezett csavar a televíziózás történetében. Persze nem szólhatok bele mit gondolsz, csupán meglep, hogy mi volt benne az olcsó húzás :))

Anthony - 2011. 11. 12. 13:35

Bocs, egy kicsit félreérthető voltam. Remélem nem ismétlik meg ez lenne a lényege. Egyébként nem szeretem az olyan filmeket, ahol megmutatnak nekünk egy történetet, jön egy csattanó, és akkor utána megmutatják, hogy az egész egy terv volt, hogy az egyik fél átverje a másikat. Most hirtelen nem ugrik be cím, de láttam legalább 3 ilyen filmet.

vargatom - 2011. 11. 12. 14:22

És mi a helyzet akkor a Hamlet párhuzammal?
Clay es Gemma egymás ellen fordulása kissé megkavarja a dolgokat…

Ingorion - 2011. 11. 12. 15:32

@vargatom
– jó kérdés, innen érdekes lesz merre mozdulnak az események… ha az ígéretüket nem is tartják meg, és nem ragaszkodnak a Hamlet-szerkezethez, legalább jól járunk és meglepődünk. Én eleve nem csak a halált tudom elképzelni Claynek, mint büntetés-nemet… tudnak Sutterék jobbat is. De mint feljebb írtam: hagyjuk, hadd törjék ők a fejüket :D

vargatom - 2011. 11. 12. 15:53

Nekem az a gyanúm hogy Clay ebből még ki tud mászni, ha mindent ráfog a kartellre. Amit jelentősen megkönnyít az hogy a jelek szerint Romeóék tényleg kavarják a szart és megpróbálják a konkurensük ellen hangolni a Samcro-t…

Mégiscsak egy sikeres tévésorozatról van szó, alapvetően az a céljuk hogy a következő évadra is többé-kevésbé megmaradjon a status quo, ehhez pedig mindhárom főszereplőre szükség van…

DICKtator - 2011. 11. 12. 16:13

Az biztos, hogy Clay kiválása eléggé egy oldalra billentené a mérleget a klubon belül, viszont ettől függetlenül be tudnak hozni helyette más bonyodalmakat, igaz olyat, ami ilyen szintű és évadokon át lett felépítve, aligha. Ha meghalna az egyfajta reboot lenne, még ha maradnának is szálak, amiket tovább visznek utána (a kartellel való szakítást például meglepődnék, ha gyorsan le tudnák zavarni).
Én a Clay-jel való leszámolást az utolsó vagy utolsó előtti évadra várnám, de szerintem még arra sem lehet mérget venni, hogy a “jók” győznek a végén, és a happy end sem garantált, szóval bármi előfordulhat.
Egyébként, ha azt nézzük, hogy Sutter a Shield-nél tanult, és eddig eléggé hasonló a szerkezeti felépítése a kettőnek, az inkább arra mutatna, hogy Clay sztorija az egész sorozaton át fog ívelni. De persze, miért ne térhetne el attól? :)
Azaz a konklúzió az, hogy semmi sem biztos, és ez komoly értéke a sorozatnak, hiszen folyamatosan meg tudnak lepni :)

m76 - 2011. 11. 12. 17:28

Nekem már az előző évadban is túl sok volt az elcseszett dolog. Ahogy már korábban is írtam, egy dráma akkor jó, ha a negatív dolgok mellett vannak apró győzelmek, pozitívumok is, de soa-ban csak a negatív dolgokat adagolják. Amikor azt hinné az ember, hogy már nincs lejjebb és most már valami siker is éri a klubot, akkor megint valami elcseszett dolog jön. Iszonyat depresszív, és abszolut nem jó értelemben véve. Az élvezhetőség rovására megy. Hiába zseniálisak a színészek, hiába minden, ha az egyes részek végén rosszabb közérzettel állok fel mint ahogy leültem.

Ingorion - 2011. 11. 12. 17:42

Szerintem közel sem ennyire depresszív… mármint… nos, igen, csőstül jön a szar, de valahogy engem feldob, mikor rengeteg szörnyűség után képesek felállni; Opie a felesége elvesztése, a Klub a bandaháborúk után. Igazán kegyetlenül Sutter saját magával bánik, Otto többet szenvedett, mint az összes többi + 2 másik show szereplője összesen. Na, azért az asszonynak is ad rendesen (2×01, most a Clay-jel való harca)… de közel sem mondanám kilátástalannak, inkább (bizonyos szempontból csak, annyira azért elvakult rajongó nem vagyok) életszerűnek; tovább kell lépni.

P.S: azért a 4×01 után nem hiszem, hogy rossz kedvel álltál fel :)

winnie - 2011. 11. 12. 17:43

“ha az egyes részek végén rosszabb közérzettel állok fel mint ahogy leültem.”

ez olyan rossz lenne? gondolom, igen, de mégis van ebben a jelenségben valami, amiért az ember visszajár. legalábbis én a law and order: svu-nál szoktam mindig ezt leírni, hogy akkor nézem, ha “kell valami lehúzós”, ami baromság, mert minek akarnám lehúzni magam, mégis a lehúzás, a negatív élmények valahogy élmények lesznek. (lehet, hogy pszichológia, s csak annyi van benne, hogy nem velem történik? nem tudom. de az ilyesmi az eresetek többségében nálam még pozitívan is elsülhet.)

plusz lehet, hogy az ember várja, hogy a sok lehúzás után jön majd egy bitang nagy payoff.

m76 - 2011. 11. 12. 18:06

“plusz lehet, hogy az ember várja, hogy a sok lehúzás után jön majd egy bitang nagy payoff.”

Az egyetlen baj, hogy soa-ban hiába várja az utóbbi évadokban. Nem azt mondom, hogy egyáltalán ne legyenek negatív végkicsengésű részek, de hogy szinte mind az az már nekem sok. Szerintem sutter átlépett egy határt amit nem kellett volna, bsg, lost ezekben megfelelően ellensúlyozva voltak a negatívumok, pedig aztán bsg-ben is volt néhány igazán durva rész.

DICKtator - 2011. 11. 12. 18:42

Ebben az évadban valóban extrém mennyiségű szarság történik velük, de ez inkább a realitás irányába megy – lásd a híreket a mexikói kartellekről (ma is volt egy az indexen), velük aztán nem egyszerű üzletelni. Most belementek egy olyan helyzetbe, ahol a nagy pénz – nagy kockázat mellett döntöttek, ennek isszák a levét. A többi meg járulékosan jön, plusz a főszál az előző évadokból.

Egyébként például a harmadik évad fináléja is – ami szerintem az egyik legjobb évadfinálé volt, amit eddig láttam – egy hatalmas egyenlítése volt a számlának, Jimmy és az ATF-es nő kivégzése a végén, meg ahogy az egész fel volt építve, meg volt rendezve, zenével mindennel együtt, szerintem egy hatalmas katarzist adott. De ahogy Ingorion mondja, ott volt ennek az évadnak az eleje is. De például a második évad végén is megvoltak ezek a leszámolások (igaz ott a gyerekrablás, és Half-Sack halála is megjelent ellensúlyként, ami viszont a cliffhanger miatt szükséges volt)
A pozitív részek most is megjelennek a sikerekkel – mikor leszállították a cuccot és átvették a pénzt, aztán Jaxnek is voltak családi jelenetei, amik egy boldogabb jövő felé mutattak, meg a Hale vonalon is jól állnak hőseink – igaz az a szál most háttérbe került, de rövidesen visszatérnek majd rá.

Nekem még az első évadban voltak olyan gondolataim – mikor nem volt pénzük se, ráadásul folyton csak a baj volt, ami miatt üzletelni sem tudtak -, hogy miért nem mennek inkább a mekibe dolgozni :D Persze ott is érthető volt, hogy kitartottak, hiszen az életformájukat nem adnák fel csak úgy – ezt Jax is kifejtette párszor anno. Bűnözőnek lenni nem leányálom, ezt el kell fogadni, plusz mi lenne az izgalmas abban, ha gondok nélkül üzletelgetnének, és mindenki szeretné a másikat? :)
Amúgy nekem kifejezettem bejönnek a nagyon drámai sorozatok, és szeretem azt is, ha nincs happy end (már csak azért is, mert az olyan közhelyes – sorozatokban, filmekben azért sokkalta többször végződnek jól a dolgok, mint a valóságban, aminek nyilván köze van ahhoz is, hogy sokan nem szeretik a lehúzós dolgokat :) ).

jackieboy - 2011. 11. 12. 18:49

Nem tudja valaki, hogy a maradék 2 részt még idén leadják-e???

DICKtator - 2011. 11. 12. 19:10

4 van még hátra az évadból (tizenhárom részes lett volna eredetileg, aztán berendeltek még egyet pluszba), és le fogják adni idén.

kavics - 2011. 11. 13. 00:07

és azt az áthallást senki nem emliti meg, hogy “a Son” simán jeléentheti, hogy a fiának kell megőlnie Clay-t!

m76 - 2011. 11. 13. 00:09

És ki a fia? Az elég abszurd lenne, ha most behoznának neki egy gyereket akiről eddig szó se volt és sose szerepelt.

DICKtator - 2011. 11. 13. 01:24

Jax kvázi a nevelt fia, mikor az apja meghalt, még elég fiatal volt, utána pedig lényegében Gemma és Clay nevelte.

feketeninja - 2011. 11. 13. 14:22

Amiről eddig senki nem mert beszélni:
http://img444.imageshack.us/img444/6996/jtlt.jpg

Csak nem a néhai Thomas Teller?:D

Ingorion - 2011. 11. 13. 14:30

Esélytelen :)
1. A képen JT-hez hasonlítod, aki nem Thomas, hanem John és ő határozottan halott, meg nem is annyira hasonlítanak + hallottuk már JT hangját és nem is hasonlítanak

2. Lehet hogy Thomasra, Jax kisöccsére gondoltál, de:
a) ő halott, és egy kis gyerek hogy színlelné már a saját halálát?
b) Jax öccse volt, Potter meg láthatóan idősebb Jax-nél

Nem azt cáfolom, hogy Teller vér folyna az ereiben (bár kétlem), sőt!, biztos nagyobb játékos, mint gondolnánk, de ilyen szappanoperába illő megoldásoknál jobbakat szoktunk meg a készítőktől.

feketeninja - 2011. 11. 13. 14:42

Egyértelmű, hogy JT nem lehet. Thomas sírját én még sehol nem láttam pl. De a hasonlóság és az, hogy látványosan nem mutatkozik a klubtagok előtt, az szerintem nem véletlen. Juice-nak is csak sokadjára, nagy nehezen fedte föl magát. A Gemmaval való találkozás meg egy rejtély.

Ingorion - 2011. 11. 13. 15:13

Thomas sírját egyszer lehet látni; az 1×13 utolsó perceiben, az ő sírján ül Jax, mikor Piney odaviszi hozzá az apja kéziratát.

Thrasher - 2011. 11. 13. 15:57

há basszus, idén még talán nem ment 8/10 alá.
még a második évadnál is jobban bejön, remélem, nem romlik el az utsó néhány részre, mint az tette.
vannak azért dolgok, amikbe bele lehet kötni /pl. ahogy azt többen is említették, Juice megmenekülése olcsó húzásnak tűnt elsőre/, meg néha butácska, vagy szimplán irreális dolgokat húznak meg a történet kedvéért, de így is agyonver nálam mindent idén.

olrajtovics - 2011. 11. 13. 22:32

Remélem azok is látták az utolsó pár epizódot, akik eddig a Breaking Bad mögé tették a SOA-t! Most legalább is egálba hozták magukat a 7. résztől.

Köszi a cikkért, nagyon korrekt!

idioty - 2011. 11. 14. 10:42

Szerintem a következő évadban várható, hogy kinyírják Clay-t. Még ebben az évadban megpróbálják megölni még egyszer Tarát, persze ismét nem fog sikerülni, és emiatt mondja el Jaxnek, hogy miért is akarta megölni Clay. Majd Jax elmondja Opienak, hogy Clay ölette meg a feleségét, meg velük lesz majd Bobby is gondolom :). És majd elkezdődik a harc a klubbon belül a következő évadra.

danger - 2011. 11. 24. 00:00

12es az 9 pontos.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz