login |

Pilot: Hell On Wheels

2011. 11. 13. 22:50 - Írta: human

62 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Újra western a tévében, csak az a baj, hogy nem a legminőségibb. Nem mondhatjuk, hogy nincs puskapor a stílusban, hiszen pont mostanában éli reneszánszát (amikor már nem fér el egy zárójelben az összes mű), de a Hell on Wheels készítői nem tudtak jól hozzányúlni sorozat formátumban.

Gondolkoztam rajta, hogy mivel tudnám a nemtetszésemet a legjobban kifejezni, aztán beugrott: a sorozat steril. Minden pont gépiesen mocskos csak, vagy épp annyira sem, és az egészet digitális kamerákkal vették fel, amik képanyagát nem is próbálták filmessé tenni, maradt a “videós”. Olyan kinézetileg, mint az a Depp-film, a Public Enemies, nem illik a korhoz ez a kinézet. Pedig a House másfél éve adott záró részét látva még a Canon DSLR-rel is lehet filmes kinézetet hozni. Szóval kapjuk a digitálisan túl éles képet, és a túl sok fps mellé megtalálták ezt a kékes szűrőt is, biztos mert attól gritty.

Tudom, hogy nem így kellett volna kezdenem, de ez a fő baja a sorozatnak sajnos, ami rögtön visszaveti a belemerülés fokát. A történet amúgy nem egy nagy vasziszdasz, de simán belefér. Egy bosszútörténet az Észak és Dél közötti háború után, mindeközben épül a keleti partot a nyugatival összekötő vasútvonal. Ez utóbbi szálon természetesen a korrupciót kapjuk, az előbbin pedig egy kellő motivációval rendelkező úriembert, aki nem tököl ha valakit fél méterről fejbe kell lőnie.

Elmondható, hogy nem az erős forgatókönyvéről lesz híres a Hell on Wheels, viszont a castingban volt pár jó húzás. Konkrétan a főszereplővel nincs baj, kellően kalapos pisztolyos. Ami még a pilotban pozitívum volt, az a vasútnál a főnökét alakító Monk-szereplő. Eleinte fura volt, de aztán színészkedett egy kicsit. Konkrétan csak a négeres szál furcsa csak egyelőre. Túl nagy politikai korrektséget sugall (illik a képi világhoz, haha), hogy egy öntudatos felszabadított rabszolga keménykedik. A karaktert amúgy Common alakítja, hiszen ő már színész.

Kötve hiszem, hogy a Mad Men, Breaking Bad és The Walking Dead trióval taroló AMC most annyira nagyot húzott volna. A pilotra csak nagyon jó szívvel tudnék 5/10-nél többet adni, de most nincs kedvem. A sterilség kinyírja, amit pár szálon az üresjáratok csak erősítenek.

62 hozzászólás Ne habozz!

DICKtator - 2011. 11. 13. 23:44

Ajjaj… Pedig ettől is sokat reméltem. Sebaj, azért még bizakodok, megvárom, míg összegyűlik három rész, aztán teszek egy próbát :)
Kár, hogy a korábban folyamatosan a tutiba belenyúló AMC is elkezdte a melléfogásokat, mert ugye a Walking Dead is bár nézettségileg siker, de minőségben óriásit hanyatlott az elejéhez képest… Remélem itt inkább ellenkező tendencia lesz.

Gaines - 2011. 11. 13. 23:44

“Túl nagy politikai korrektséget sugall (illik a képi világhoz, haha), hogy egy öntudatos felszabadított rabszolga keménykedik.”

Meg a déli konföderációs rabszolgatartó főhős, aki azért még a háború előtt felszabadította a négereit, nehogy véletlenül is előnytelen színben tűnjön fel a mai erkölcsi normák felől nézve.

Sajnos nagyon összecsapott hatást keltett a pilot, képi világban is, ahogy írtad, meg sztoriban és karakterekben is, úgy voltak vele, legyen benne Clint Eastwood-klón, Al Swearengen-klón, indián, rabszolga meg úrinő, aztán majdcsak kihozunk belőle valamit. Mondjuk Ted Levine valóban fasza volt a szakállával, a papot játszó Tom Noonant meg az utóbbi időben mindenben szeretem, Damagestől Louie-ig, szóval neki is örülünk.

Harlequin - 2011. 11. 13. 23:49

Nanemár, pedig nagyon vártam/várom.
Azért csekkolom, mert western, meg minden, de most elszontyolodtam :(

symor - 2011. 11. 14. 00:25

1. rész, szóval no para.
Kismillió sorozat van aminek a pilotja nem volt az igazi, de a folytatása már igen.

Hibásan tartja magát szerintem az a nézet, hogy pont a kezdő résznek kell a legerősebbnek lennie. A kezdésre általában inkább az igaz, hogy azt szánják csalogatónak. Mindenkinek nyújtva egy kis okot, hogy tovább nézze. Néha túlságosan is “korrekt” módon, mint itt.

Gyenge volt? – Igaz.
Van benne még lehetőség? – De még mennyire.

És western, végre western a műsortárban, ha mást nem is, ez minimum három résznyi türelmet megér részemről.

Aztán meglátni, egyenlőre nem egy hatalmas csalódás az egész, inkább az motoszkált bennem a nézésekor végig, hogy ennél mennyivel többet is ki lehetett volna hozni a dologból.
Várom mit lépnek tovább.

CyClotroniC - 2011. 11. 14. 00:28

Na ezt most már én is letolom, mert a plasztikusságtól megijedtem egy kicsit. A western hangulatról és a mocsokról szól, sosem a történetről. Sőt a Deadwoodnak sem volt gyakorlatilag “története”, és az is elég kényelmesen építkezett a legelején. Nem is várom ettől Deadwood-os magasságokat, de azért kíváncsi leszek, hogy ez a strerilség mennyire zavaró, mert egy western esetében, ahol minden az atmoszféráról szól, eléggé fontos lenne, hogy jó legyen a környezet.

winnie - 2011. 11. 14. 00:36

symor: annyiban jó, ha a kezdés a legjobb, mert azzal adod el a csatornának – és azzal tartod meg a nézőt.

na, megyek, én is megnézem. holnap kiderül, hogy a közönség hogy reagálta le. 4,4M-s startja volt, ami pazar, igaz a remek felvezetés miatt (is). viszont, ha hasonlóak a vélemények, akkor nagyon megzuhanhat számszakilag.

Gaines - 2011. 11. 14. 01:04

symor: Persze, simán elképzelhető, hogy idővel feljavul, és azért nem dőltem én sem a kardomba a csalódástól nézés közben, csak bosszankodtam a hevenyészett és értelmetlen jeleneteken, meg úgy éreztem, hogy a készítőknek fogalmuk sincs, mit akarnak kezdeni a témával, vagy ha fogalmuk van is, a módját nagyon nem tudják megtalálni. Hátha belerázódnak, de az AMC az utóbbi időben rászolgált a részemről némi bizalmatlanságra.

Mindenesetre western-sucker lévén, nagy valószínűséggel maradok egész évadra, még akkor is, ha ilyen marad.

symor - 2011. 11. 14. 01:44

winnie:
Erről jut eszembe, hogy egyszer lehetne ez egy poszt-kérdés:

Mellyek voltak azok a sorozatok, amelyeknél a pilot nem jött be, de a sorozat maga később kihagyhatatlanná vált?
(vagy valami hasonló)

Amúgy pedig pont erről írtam, néha az eladhatóság miatt is rontják el a legjobb alaptémákat a kezdésnél. A megfelelési kényszer nem csak ösztönöz, néha sterilizál is.

Emlékszik itt még valaki a SoA pilotjára, a legtöbb vélemény erősen ingadozott vele kapcsolatban, annyi sablonszálnak tűnő valamit préseltek abba az egy részbe.

CyClotroniC: Szerintem sohasem árt, ha egy sorozatnak története van :), vagy legalábbis valami, ami arra törekszik.

A legnagyobb westernek természetesen nemhogy egy mondatban, szóban összefoglalhatóak:
bosszútörténet – Volt egyszer egy vadnyugat
kapzsiságtörténet – A Jó, a Rossz és a Csúf
seriffmese – John Wayne összes…

Ellenben tudok minimum egy westernt, aminek története is volt (tudok többet is :9 csak előkaptam a legjobbat):
– ez pedig az Idegen a cowboyok között Gregory Peck-el.

A hangulat nagyon fontos a westernél, de korántsem minden.

Ezek után ajánlom, hogy nőjön a sorozat színvonala, vagy hiába koptattam a klaviatúrám mentegetve a lehetőségeit :)

human - 2011. 11. 14. 01:45

ja, soa eléggé javult évad közepére

Neoprimitiv - 2011. 11. 14. 07:38

Érdekes dolog ez a PC-vel. A nézők egy részének a töke tele van vele, az összes kényszeres megoldással. A másik oldalról viszont kint annyira a mindennapok részévé vált, hogy eltérni is rizikós tőle. A Prime Suspect pl. elég hangsúlyosan kezelte az elején a macsók vs. csaj témát. Én ennyi felháborodott, “hogy lehet ilyen képet festeni, ez nem is így van” reakciót még nem láttam, mint ennél, pedig szerintem egy teljesen átlagos, létező helyzetet ábrázolt csak.
A másik oldala a dolognak, hogy a PC-ség nem okvetlenül csak a készítők nemes lelkén múlik. Ez egy munkahely, baromi erős szakszervezetekkel és társadalmi kontrollal, inkább írnak egy négert Robin Hod mellé is, csak hagyják már őket békén.

Azt hiszem megvárom vele az első három részt, és majd egyben megnézem, annak alapján már biztosabban lehet véleményt mondani. Egy hangulatos westernt nagyon el bírnék viselni.

Mammut - 2011. 11. 14. 07:43

én elkaszáltam, dögunalom, hangulata egy nulla, a szereplők sem jöttek be, semmi sem volt, ami meg tudott volna fogni benne

bikkbakk - 2011. 11. 14. 07:57

én sem vagyok tovább kiváncsi rá, nálam kb 3/10 volt.

bikkbakk - 2011. 11. 14. 08:01

teszem hozzá úgy, hogy Common nagy kedvencem

korum - 2011. 11. 14. 08:24

Nekem bejött, de én mondjuk szeretem a westernt, sorozat meg nincs nagyon a témában (most csak a Deadwood ugrott be). Ezért is lennék kiváncsi azokra, amelyekre a második mondat célzott. Ide a westernes sorozatokkal, háha jobbak mint ez.

winnie - 2011. 11. 14. 08:59

korum: lehet, hogy arra célzott human, hogy most vagy 8 western sorozat van készülőben. vagy talán csak a mozis westernekre, melyek közül tavaly a true grit az év egyik legsikeresebb filmje lett.

M76 - 2011. 11. 14. 09:05

Nem értem ezt a sterilség dumát, hogy túl jó minőségű a kép, ettől szar a sorozat? Ez az évad vicce. Filmes kamerával pedig szerintem már nagyon régen nem dolgoztak sorozatoknál, szóval ezt se értem. Pont a képi világ amiben semmi kivetnivalót nem találtam a pilotban, ami valóban hiányzik az a pörgés, és az alapszituáció olyan szinten lapos, hogy ebből nem lehet kihozni érdekeset, csak szenvedés lesz.

Juraviel.Ihuan.Bedvin - 2011. 11. 14. 09:20

Nemrég kezdtem el nézni a Deadwood-ot, pótolván a lemaradásomat, a második évad elején tartok és zseniális.

Viszont az első része számomra nem tűnt elsőre kiemelkedőnek, sőt, mondtam magamnak, “ennyi lenne?”. Sablonkaraktereknek tűnő szereplőket vezettek fel: erkölcsös volt seriff, legendás fegyverforgató, doki, helyi kiskirály, távolról érkezett úrfi és neje. Aztán részről részre elkezdték mélyíteni a szereplőket, egyre jobban megkedveli az ember őket, még Al-t is. :)

Szóval a nyitásban itt is megjelentek az “archetipikus” western-karakterek: elamerikaiasodó indián, bosszúra éhes, szűkszavú “kábój”, felszabadított rabszolga, pap, korrupt üzletember. Ebből még bármi lehet.

Amúgyis gyerekkorom óta imádom a westernfilmeket, így lehet elfogult is vagyok, de nekem 10/8 volt a kezdés. Ami negatívum volt számomra, hogy inkább zsúfoltnak találtam az epizódot, túl sok mindent pakoltak egybe, noha megértem, hogy be kellett mutatni a főbb szálakat. Egy kicsivel több műsoridő a javára vált volna.

Neoprimitiv - 2011. 11. 14. 09:22

M76: tévedsz, nagyon sok sorozatot filmes kamerával készítenek, bár a digitális valóban egyre jobban terjed. A gyártó cégnek van egy felszerelése, az operatőrök ennek a szakmai trükkjeit ismerik, nem dobják ki azokat azonnal.

winnie - 2011. 11. 14. 09:27

m76: szerintem engem nem zavarna, de anno az említett public enemies-nél is elég nagy volt a “balhé”, amikor látták, hogy egy kosztümös film, milyen kinézetet kap. lehet benne valami. manapság sokat számítanak ezek a megoldás, hogy mennyire karcos a kép, vagy mennyire tiszta, sok minden hozzáadhat, s minden sorozatnál gondolom előre megfontolt döntés előzi meg a stílus kiválasztását, hogy digit legyen, filmre forogjon, stb.

ölnék egy olyan vendégposztért, ami kamerákról, vagy általánosságban a sorozatok vizualitására elmélkedne, mert ilyesmiről még úgysem érdemes írnom, ha utánaolvasok.

M76 - 2011. 11. 14. 10:24

Nekem a vizualitás azt jelenti, hogy a valóságot minél jobban visszaadó, ezért megvetek minden olyan effektet, ami levon a kép eredetiségéből, direkt, a “stílusért” rontanak vele a képminőségen. Persze amikor cgi az egész háttér, ott szükség van ezekre, hogy elfedjék a cgi kidolgozatlanságát. De amikor valódi helyszínen valódi díszlettel dolgoznak akkor szerintem semmi szükség ezekre.

Egyébként meg szerintem ahol filmes hatása van a képnek az nem jelenti azt automatikusan, hogy azt film kamerával forgatták, lehet egyszerűen rádobtak egy grain effektet.

http://www.youtube.com/watch?v=aWV_fkJJGow

winnie - 2011. 11. 14. 11:06

ennek ellenére vagy 4 féleképp készülnek a sorozatok, van, ami tényleg niormál filmre, sima produceri döntés az egész. az pedig tény, hogy mindenkinek mások az elvárásai a vizualitással kapcsolatban, de ez is egyfajta stílus, a fényképezés is művészet.

Almásrétes - 2011. 11. 14. 11:33

Pilot után minek kaszálni? Ez még bármilyen lehet, bár abban egyetértünk, hogy az első rész középszerű volt. Azért 2-3 rész még belefér.

Almásrétes - 2011. 11. 14. 11:35

Juraviel.Ihuan.Bedvin:

Deadwoodot én már nemtom hányszor kezdtem el (első részt), de az biztos, hogy többször kikapcsoltam egyszer meg elaludtam rajta :)

pytt - 2011. 11. 14. 11:43

@Almásrétes: Deadwood-on én TÖBBSZÖR elaludtam, úgy néztem végig, hogy az utolsó évadban már nem is nagyon értettem, mi történik, de nem is érdekelt :)) Nekem az a sorozat nem tetszett, 1. évad után kaszálni kellett volna (nekem).

Juraviel.Ihuan.Bedvin - 2011. 11. 14. 12:13

@Almásrétes, pytt

Ááá, ti káksákörzök nem tudjátok, hogy mi a jó! :D :P(csak viccelek, ne vegyétek komolyan)

Megnéztem a második részt, erre is 10/8-at adnék, viszont ennek tükrében az első résznek 10/7-re kellene módosulnia. Ez már kevésbé volt zsúfolt, főként Bohannonra koncentráltak.

Meglátjuk, hogy az évad végére hova jutnak el.

Kíváncsi leszek a nem kevés többi sorozatra, itt írtam egy összefoglaló kommentet róluk, aki érdekelnének a tervek:

http://www.pcdome.hu/forum.php?action=pl&l=1913431

Pelevin - 2011. 11. 14. 12:40

Még csak az első részt láttam, de az nekem bejött. A “steril” kép is teljesen jó, szerintem ez csak növeli a beleélési faktort. (Bár nem értek hozzá, de nekem tetszett.)
A sztori, hát az tényleg nem tűnik bonyolultnak (de nem is várom el egy westerntől): egy jó kis vadnyugati bosszútörténet, amihez csak egy tökös főszereplő kell, és ez a Bohannon nekem annak tűnt. (Jó, az tényleg túl polkorrekt húzás volt, hogy már a háború előtt felszabadította a rabszolgáit, de ha akarom, ez is egy védhető lépés.)
A zavarodott, post-polgárháborús “az egész ország egy nagy nyitott seb” történelmi keret is bejön.
Meg ahogy többen mondták előttem, ez csak egy pilot volt, innen még bármi lehet. (A Drót első része pl. nem vágott földhöz, igaz a SoA már az elejétől fogva tetszik, úgyhogy lehet, hogy velem van a baj.)
Szóval szerintem 10/7 simán megvolt.

pytta - 2011. 11. 14. 12:56

Hamár western-téma: valaki nem látta esetleg az ausztrál ‘Wild Boys’ című sorozatot? Szívesen olvasnék róla, hogy milyen, érdemes-e belekezdeni, a Hell On Wheels-től már látatlanban is elment most a kedvem (persze azért bepróbálom, de nem hiszem, hogy kellemes csalódás lesz)…

human - 2011. 11. 14. 14:36

“Nem értem ezt a sterilség dumát, hogy túl jó minőségű a kép, ettől szar a sorozat? Ez az évad vicce. Filmes kamerával pedig szerintem már nagyon régen nem dolgoztak sorozatoknál, szóval ezt se értem.”

Érdekes módon csomó digitális kamerás sorozatnál nem ennyire szemet szúró. Nyilván nem mondtál újdonságot azzal, hogy mennyi minden készül digitálisan. A Hell on Wheels néha amatőrnek néz ki, mintha te a kameráddal kimentél volna felvenni egy színtársulatot, nem pedig mintha egy kupac profi Western sorozatot csinálna. Ez a baj. Még példát is írtam arra, amikor a profik teljesen filmes hatású készítenek olcsó digitális eszközzel. És ez nem azt jelentette, hogy ráeresztettek egy filtert és torzították a képet. És ahogy winnie írta, ezt nyilván előre eldöntötték, szóval valószínűleg tudatosan ilyen… steril. Mert nyilván a díszletekre, utómunkára szánt pénz mennyiségét is előre tudták.

human - 2011. 11. 14. 14:40

“Nekem bejött, de én mondjuk szeretem a westernt, sorozat meg nincs nagyon a témában (most csak a Deadwood ugrott be). Ezért is lennék kiváncsi azokra, amelyekre a második mondat célzott. Ide a westernes sorozatokkal, háha jobbak mint ez.” A stílus úgy általánosan éli reneszánszát.

human - 2011. 11. 14. 14:43

“Érdekes dolog ez a PC-vel. A nézők egy részének a töke tele van vele, az összes kényszeres megoldással. A másik oldalról viszont kint annyira a mindennapok részévé vált, hogy eltérni is rizikós tőle.”

Értem amit írsz, sőt, eddig is tudtam, ennek ellenére a sorozatban megjelenített korszakra nem ez a jellemző, tehát feladsz a művészetből csak azért, mert PC, ergo rossz. Alibinéger. Mintha a Casablancából kiradíroznád a cigit. És itt még tetézik is, hogy a főszereplő persze már a háború előtt felszabadította a négereit, mert ő reformált rabszolgatartó. Szóval nem volt elég Common. Arról ne is beszéljünk, hogy már ott van ugye az gyengéből erős női karakter is rögtön…

Annatar - 2011. 11. 14. 14:59

Miért is gyengéből erős az a női karakter? Semmivel nem volt gyengébb, amikor aggódott a beteg férjéért, mint amikor ölt miatta. Egy ideje együtt dolgoztak, tehát mind fizikailag, mind lelkileg erős támasza volt a férjének. Ez mióta gyengeség?

Hiffert - 2011. 11. 14. 15:20

Most így hirtelen, a SoA, Deadwood, Justified első része is elég szar volt. Adok még a HoW-nek 3-4 részt, simán lehet, hogy beindul. Egy erős 7/10-es bőven lehet középtávon, egyelőre csalódás, nyilván.

danger - 2011. 11. 14. 16:01

Spartacus elso par resze is botrany, bar az AMC sajnos mar csinalt rossz sorozatot, ugyhogy nem kizart egy ujabb gyenge minosegu produkcio.

Bandita - 2011. 11. 14. 17:28

Biztos velem van a baj, de engem tökéletesen hidegen hagy, hogy milyen kamerával dolgoznak egy-egy sorozatnál. Ha jó a hangulat, a történet és a szereplők, felőlem akár VHS-minőségben is nyomhatják.
Ez az első western sorozat, amibe belekezdtem, nekem eddig tetszik, lehet, hogy kliséhegy, de szinte minden western az.

Colonel Casey - 2011. 11. 14. 18:32

Na ezek szerint én itt nagyon a tömeggel egyet nem értően gondolkozom, mert nálam ez a pilot teljesen korrekt volt. 6-7/10

clark - 2011. 11. 14. 18:46

azért nem volt rossz,és csak ez az egy ilyen sori van jelenleg.

azért a közepesnél jobb volt egy 6/10 min mehet rá.
szerintem javulni fog folyamatosan ,csak ki kell bontakozni.
a színészek rendeben vannak,kicsit olyan westernes punisher érzésem volt:D

én maradok nézni!

human - 2011. 11. 14. 20:46

“Na ezek szerint én itt nagyon a tömeggel egyet nem értően gondolkozom, mert nálam ez a pilot teljesen korrekt volt. 6-7/10” nem olvastad a kommenteket akkor?

Colonel Casey - 2011. 11. 14. 21:56

De csak nekem a nagyrészéből az jött le: rendben van, de nem jó, várok még egy-két részt hátha belendül. Szerintem JÓ volt. Amúgy külön ki akartam emelni azt, hogy milyen jó trailert állítottak össze az első részből. Nekem a második is bejött pont most végeztem vele, szerintem emelte a színvonalat, nálam ez már erős hetes volt.

pytta - 2011. 11. 14. 23:41

Megnéztem én is az első részt, jó volt ez… Egyszer meg lehet nézni, és én kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle.

Annatar - 2011. 11. 15. 00:18

Második rész is megvolt, kicsit lassú, de talán jó lesz. Egyvalamitől tartok: Bohannonnak ugye egy ember maradt a listáján. Nagyon remélem, hogy nem ezzel terveznek kitölteni ki tudja hány évadot…

Bagosz - 2011. 11. 15. 09:05

Nem rossz sorozat,sok lehetőség van benne.Maradok.
ÉN a Deadwood-dal voltam úgy,hogy az első rész alapján nem fogott meg,nem is láttam többet belőle, de annyira dicséritek.Folytatnom kéne?

ANOka - 2011. 11. 15. 09:11

Megnéztem az első epizódot: nekem is tetszett.
Én a dráma lehetőségét látom a sorozatban és ezt a színészek akár még képesek is megvalósítani!

A Breaking Bad-ben is viszonylag kevés szereplő van, mégis mindenki dicséri a sorozatot. (Nekem is bejött.) Ott sincs bonyolult alaptörténet – kábítószert készítenek és árulnak – mégis a jó színészek remekké tették.
Szerintem ebből is lehet ilyen sorozat, de majd néhány rész múlva meglátjuk… :)

FalseGod - 2011. 11. 15. 13:04

Első rész alapján, ez nem western,ez egy vicc.A western a Deadwoodnál kezdődik.

Almásrétes - 2011. 11. 16. 09:40

“Első rész alapján, ez nem western,ez egy vicc.A western a Deadwoodnál kezdődik.”

Csak szerinted.

Almásrétes - 2011. 11. 16. 12:57

Na megnéztem a második részt is :) Szerintem marha jó! A főszereplőt már most komálom :D Jó lesz ez, csak így tovább.

Almásrétes - 2011. 11. 16. 13:02

Ja és még annyit tennék hozzá, hogy 4 órát aludtam ma, úgy kezdtem neki, hogy mondom úgyis bealszok rajta és épp ellenkező hatást érte el nálam.

Egyébként a képminőséggel nekem nincs bajom (kékes szűrő? wtf?). Mondjuk hozzá kell tenni, hogy én nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, általában egy képkocka alapján felismerek egy korábban látott filmet a kép hangulata alapján, de kb ennyi. Nekem fel sem tűnt igazán a pilot alatt, hogy itt valami ‘gebasz’ lenne, na mindegy ez már az én hülyeségemet példázza csak.

Itt a második rész alatt már jobban figyeltem, valóban kicsit ‘steril’ díszletek-öltözékek is olyanok mintha egy színházi alkotást néznék (vagy ez is talán csak hülyeség, de most nem tudom máshoz hasonlítani. Egyik jelenetnél tűnt fel csak amúgy)

Na mindegy ezekbe nem megyek bele, nem értek hozzájuk. Ettől függetlenül jó sorozat lehet ebből még.

sidewinder - 2011. 11. 17. 10:15

Colm Meaney az építás főnöke nem játszott a Monkba.DS9-ban nyomta:)

winnie - 2011. 11. 17. 11:23

nem rá gondoltak, hanem ted levine-ra, aki benne volt a monkban.

clark - 2011. 11. 17. 12:33

így két rész alapján egész jó,egyenlőre maradok nézni.
nagyjából megvan a fő irányvonal,jó színészek.
szép táj,kicsit kevés az aláfestő zene.

Pingvinúr - 2011. 11. 30. 05:40

Szerintem egyáltalán nem rossz sorozat a Hell On Wheels. Kicsit komótosan zajlanak az események benne de nincs ezzel gond, hogy fokozatosan építgetik a történetet.

A Justified-t pl. sokan hülyére magasztalják pedig egyáltalán nem egy nagy durranás bennem legalábbis valami elcsépelt amcsi gagyi sorozat benyomását keltette…

m76 - 2011. 12. 06. 18:26

Asszem a tegnapi rész pályázhat a legrosszabbul megkoerografált verekedés díjára. Mi a fészkes fene volt ez?

clark - 2011. 12. 11. 13:40

nekem így 5rész után is jó és nézős maradt.
van hangulata:D

aDan. - 2011. 12. 24. 12:41

Én 7 rész után is azt mondom, hogy nézni fogom, örülök a második évados berendelésnek, mert számomra érdekes.
Nem voltam soha nagy western (téma) rajongó, de valamiért csak megfogott, lehet már csak az AMC miatt is.
Szerintem megy a maga kis tempójában az egész és ez engem egyáltalán nem zavar. És ahogy előttem is írták, van hangulata, még ha nem is olyan, mint azt sokan várták/várják.

Valedon - 2011. 12. 25. 01:32

Így az egész évadot végignézve… Egész jó sorozat, bár én nagy westernes vagyok szóval az ilyen téma választás nekem alapból nyerő.

A karakterek: A főszereplő Anson Mount telitalálat volt, ennek a csávónak több westernt kellene játszani. Igazi kemény szőrösszívű csatateret megjárt ember képét kelti bennem. Nekem átjött, és többnyire ő az a karakter akihez közel lehetett kerülni. Bohannon nekem nagyon átjött ez a karakter tetszik a maga modortalan, de mégis jószívű módján. Az különösen hogy nem sok a bájcsevej a főhős szájából. Nem az illem császára. De nem is tartja annak magát. Maga a színész is egy igazi karakter mióta Eastwoodék visszavonultak kevés olyan arcot láttam akit igazán el tudnék képzelni pisztolyhősnek (Olyphant egy kicsit túl nyájas képű volt nekem a Deadwoodban…Kevin Costner meg túl jófiú) aki ez a tényleg “ha nem baszogatsz békén hagylak de ha igen lyukat lövök beléd típus”.
A Elam karakterét eleinte nem nagyon tudtam mire vélni aztán az évadban feloldódtak az ellentmondások, miért ilyen öntudatos. Láttam nem egy embert aki így reagál a megpróbáltatásokra, a másik hiteles karakter még ő.
Dunant karakterét nem tudom megfogni. Nem nagyon tudom mi fog belőle kisülni, nem érzem azt az átütő vívódást mint pl. annó a Deadwood Al Swearengenében. Nem igazán értem még mi mozgatja, de ez méh kihozható építkezéssel.
A többi karakter nagyon háttérbe szorult nincsenek is túlságosan kidolgozva… a fő történet szálhoz ez elég.

A sztory: Érdekes jelenet volt amikor az indián törzsfőnök belovagol hell on weelsbe… Wes Studi már nem meglepő ebben a szerepben kifejezetten tetszett az az arrogancia ahogy az indián főnökkel bántak és az a logika ahogy válaszolt. Kifejezetten tetszik az az erkölcsi fölény, amivel az indiánokat ábrázolják a fehérekkel szemben, és hogy nem ragadtak meg a John Waynees idióta indiánok körbe körbe rohangásznak visítva és nyilakat lövöldöznek színvonalon. Bár a verseny a vonattal elég idétlenre sikeredett A történet tipikus bosszú sztori. Nincs agyon bonyolítva, kisit talán még vontatott is, a Deadwoodhoz képest mindenképpen. Apró hibák azért vannak a történet vezetésben, amit egy akkori ember nem követne el. A lövöldözés színterén otthagyott pisztolyok (amik akkoriban azért rendes pénzeket értek, plusz pont egy lőni nem tudó néger hagyja ott.. no comment) az indián gyerek szenvedésén leginkább röhögni tudnék… jaj a mami nem jut a mennybe. A sztori egy része elég mesterkélt.

A díszletek: Noh ennyi mocskot talán még a Deadwoodban sem láttam azért nem spóroltak az agyvelővel sem sem a retek munkásokkal. A díszletek szerintem jók egy ilyen sorozatnak, szarabb csili vilibb díszleteket is láttam már ami western illet. Az embernek egyből eszébe jut hogy nem, ez nem a John Wayne féle agyatlan csili vili western kellemes városkákkal meg fényes csizmás fajankókkal. Ez pozitívum. Az indiánoknál találtam a legtöbb hibát… ugyebár patkolt lovak, kengyel használata… (csomó dolog amit az indiánok nem használnak) ha már filmet csinálunk az indiánok üljék már meg szőrén azt a lovat. A A városkából hiányoltam a valódi fontos épületeket, egy szatócs bolt, vagy egy valamire való hentesbódé sokat adott volna a hangulathoz pár jól megszerkesztett oldalassal a “kirakatban” úgy tűnik elsőre mintha csak kocsma, templom az a képnézegető meg bordély lenne a telepen a munkához szükséges épületeken kívül…

Úgy mindent összegezve a Hell on Wheels, egy igazán említésre méltó sorozat, bár a Deadwoodnak nem igazán ér a nyomába, de ennek ellenére egész jó western sorozat. Azoknak akik szeretik a westernt nézhető mulatság. Ennek ellenére egy kicsit lassú, és néhol tépem a hajam hogy ezt most miért?… (persze koránt sem annyit, mint amennyit pl egy Terra Nova alatt téptem.) A karakterek kevésszer viselkednek érthetetlenül, éppen ezért szerintem a mostanában menő sorozatok közül ez igen jó helyet tudhat magáénak. Ami meg végképp abszolút bejön az a főszereplő személye és hozzáállása, igazi antihős és hős egy személyben, ha mást nem azokért a jelenetekért bőven megéri megnézni a sorozatot. Bár klisék feltűnnek, de ezek nem olyan bántó amerikai nagycsaládos klisék amiktől már hányni tudnék, mert még az olyan színvonalas sorozatok is mint a Walking Dead se bírják ki nélkülük. Hála Istennek eddig a Hell on Wheels kibírta, bár a pap lánya gyanús nekem.

mindezekkel együtt cakuumpakk 7-est érdemel a sorozat. Ami ront rajta a lassúság, és az itt ott elcseszett díszletek, az egész keresztény indián fiús vonal, és a szar kamerakezelés egy két lőpárbajnál…

Coimbra - 2012. 01. 03. 21:09

Mióta el akarták vinni megölni Elamet, már azóta sejtettem, hogy be fog ez indulni, de most talán végre? :) Elég jól felvezették a következő részt, kíváncsi lennék, hogy hogyan fognak hatan-heten annyi indián karmai közül kikerülni, majd Joseph testvére pont kiszúrja, hogy ott van Joseph, és a nagy kiabálásban szól, hogy ne lőjétek ki nyilaitokat uff testvérek ? :D
A svéd-norvég csávó néhány résszel ezelőtti meztelen padlómosós jelenetét nem tudom hova tenni.Amúgy tetszene, hogy próbál nyomozni Bohannon ügyében a régi dolgokat felhozva, de mivel most Bohannon részint ártatlan, hiszen Elam ölte meg Johnsont, ezért bármilyen eredménye a kutatásban eléggé zavaros lenne.Ha ő ölte volna meg, akkor persze nem zavarna, mert akkor az igazság úgyis kiderülne, mint minden sorozatban.
Reméltem is, hogy Durant nem megy be Lily sátrába, mert ha 23453453x-ra is visszafanyalogna az eddig sem nagyon szimpatikus nő Duranthoz, hát kettéfejelném a monitort, sok volt már abból a nőből, túl sok szerepe nincs a sorozatban, reméltem, hogy az előző részben visszatakarodik Angliába, de sajna mégse.

Coimbra - 2012. 01. 03. 21:11

A pap is tök felesleges már, reméltem, hogy ő is megdöglik, nála még talán Elam kurvájának is több szerepe volt.Nekem tetszik a sorozat, egyébként jobban, mint a Deadwood.

Coimbra - 2012. 01. 10. 21:24

Ááá, sokkal jobban tetszik, mint a Deadwood, most már biztos.Az első jelenetet még mindig nem értem (oké, lassítva először a puskás indiánokat lövik le, de miért csak nyilakkal lövik őket, a puska csak feleslegesen van az indiánok kezében, vagy ennyire nem tudnak célozni?), hogy Black Moonnak miért kellett megölnie a testvérét, mikor pár méterről menekülés közben hátbalőtte, mégha valami vagy te vagy én szituációban kellett volna kinyírnia, akkor érthető, de így kissé hihetetlen.

clark - 2012. 01. 22. 16:15

jó volt az első évad!nekem bejött megérte mgnézni ,nem is volt hosszú, csak 10 rész.várom a kövi évadot!
én csak ajánalni tudom mindekinek aki kicsit is szereti ezt a korszaokt!

7/10 az évadra!

khirill - 2012. 01. 24. 13:23

teljesen rendben van az egész. a sztori, a karakterek, a zenék… jöhet a második évad mert bizony várós nálam…

7/10 az egész évad…

Solymr - 2012. 01. 28. 21:14

Lehet ,hogy steril a képi világ (szerintem ez annyira nem zavaró) Viszont szerintem jó a forgatókönyv váratlan húzások vannak benne (pl a pap karakterének megváltozása)És az a színész aki a svédet játsza egyszerűen zseniális

Ginevra - 2012. 10. 10. 22:49

Halogatott sorozat volt nálam, épp a nagyon vegyes, ám többnyire azért lehúzós kritikák és kommentek miatt.

Na most ehhez képest tegnap esti programként a Revolution 1×04 után még úgy gondoltuk, bepróbáljuk. Hát nem bántam meg. Teljesen berántott. Lassú?? Látott már valaki Clint Eastwood westernt? Na, az a lassú.
Steril? Hogy mi van? Steril mondjuk a Dr. House:DDD Legalábbis ott nincs mocsok, dzsuva, vér, stb… A kamera miatt steril? Hát ez tényleg vicces:D
8/10 a pilotra kapásból, csak azért nem daráltuk azonnal, mert későre járt.

deku82 - 2015. 08. 09. 13:39

Nyári hőségben gyorsan elfogyott ez a 10 epizód.
Péntek-szombat úgy, hogy még a Balaton is becsúszott. Erős 7/10, nagyszerű karakterekkel. A főszereplőről azt is elhinném, hogy időutazó, és tényleg harcolt a déliek oldalán. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz