login |

The Vampire Diaries: ez volt a 3. évad első fele

2011. 11. 14. 14:48 - Írta: Desmond Wallace

425 hozzászólás | kategória: kritika,

Come on, Buffy!

Ahogy az a CW-nél szokásos, most is lepihennek két hónapra Mystic Falls lakói, így január elejéig új epizódok nélkül maradunk, ami nagy kár, hiszen az évad pörög, izgalmas, fordulatos és eseménydús. Igaz, akadnak azért logikátlanságok is, de eddig jobban szórakozom, mint az elmúlt évadban, és ez itt a lényeg.

Szokás szerint jól bánnak a közkedvelt szereplőkkel az írók, az új karaktereket pedig nagyszerűen építik be a történetbe. Van jó néhány karakter a sorozatban, így már azt is meg tudják tenni az írók, hogy a történet szempontjából lényegteleneket pihentetik egy-két epizód erejéig. Egy valamit hiányolok csak, ez pedig a valóban meglepő fordulatok, például egy nagy halál. Az rendben van, hogy a mellékszereplők olykor hullanak, mint a legyek, de a főbb szereplőkhöz már nem igen mernek hozzányúlni az írók. Pedig milyen ütős is lenne, ha még ebben az évadban búcsút vennénk az egyik Salvatore-tól.

Az évad kezdetén azt követhettük figyelemmel, hogy Klaus hogyan próbál hibrideket gyártani. Az azt követő nyolc részben viszont annyi minden történt, hogy már igen távolinak tűnik ez a gyengécske évadkezdet. Azóta folyamatosan kaptuk a jó részeket, a történet pedig rohamtempókkal haladt mostanáig. Szerintem senki se sejtette, hogy a 3×09-ben látható eseményekkel búcsúztatjuk majd a 2011-es évet. Több érdekes szálat is felvezettek, majd bontottak ki az elmúlt részekben, de természetesen a középpontban továbbra is a Klaus probléma állt. Spoileresen folytatom a tovább után.

Sokan szoktak panaszkodni arra, hogy Elena mennyire béna, idegesítő a jelenléte. Nos, ebben az évadban teljesen korrektül mozog a karaktere a történetben, szóval az ő esetében karakterfejlődést figyelhettünk meg.

Egy időre a szellemek is elárasztották a várost, de szerencsére nem kellett sokáig elviselnünk Vickit, aki már az első évadban is egy irritáló karakter volt. Némileg azért sikerült összehozni a főszállal ezt a szellemjárást, de nem fognak hiányozni ezek a szellemvámpírok.

Az új évadban megtudhattuk azt is, hogy Paul Wesley tud játszani. Örülök, hogy kiszakították a karakterét abból a szürkeségből, ami két évadon át jellemezte. A legjobb alakítást jelenleg azonban nem ő, hanem a Klaust megformáló Joseph Morgan nyújtja. Nagyon jól használja ki a karakterben rejlő lehetőségeket, amihez persze az írók hathatós támogatására is szüksége van minden színésznek.

Két új ősvámpírral is gazdagodtunk az új évadban. Rebekah és Mikael. Mindkét vámpír hosszú múltra tekinthet vissza, ráadásul utóbbi még vámpírvadász is, így rengeteg lehetőség rejlik a karaktereikben. Mikael esetében sajnos indokolt a múlt idő használata. A 3×09 legnagyobb csalódása hozzá köthető. Remekül felvezették nekünk ezt a karaktert, aki vámpírokból táplálkozik, a fő célja pedig Klaus elpusztítása. Erre olyan könnyedén végzett vele a „pici fia”, hogy fájt nézni a jelenetet. Ebben a karakterben még nagyon sok lehetőség volt, erre simán kiírják a történetből. Oké, várható volt, hogy Klaus nem hal meg, de ahogy ezt megoldották (Damon ügyetlen, Kat terve meg bekavar), az nagyon nem tetszett. Jó volt a terv, de Katherine magánakciója rendesen keresztülhúzta Damonék számításait. Az indokai számomra pedig erősen megkérdőjelezhetőek, kezd már kissé túl emberséges lenni ez a vámpír ribanc.

Az állandó szereplők jelenleg túl nagy biztonságban érezhetik magukat – kellene már egy nagy halál! Persze Klaus most megmutathatja, hogy mennyire faragták kemény fából. Remélem, hogy tényleg beváltja a Stefannek tett ígéretét, és akkor nagyon izgalmas és drámai epizódokat láthatunk majd januártól. A mellékszereplők között egyébként is vannak fölöslegessé vált karaktereket, akikért senki se hullatna könnyeket.

A hibridek egyelőre nem tudtak kilépni az arctalan statisztaszerepből. Semmi jelentőségük, nem is tűnnek túl komoly ellenfélnek a vámpírok számára. Ha csak annyi szerepük lesz, hogy ők lesznek Klaus házi rabszolgái, akkor kár volt behozni őket a történetbe.

A múltról már elég sok információval rendelkezünk, de a farkasemberek eredetéről még semmit sem tudunk. Az ősvámpír család többi tagját pedig jó lenne már feltámasztani, mert például Elijah nagyon hiányzik nekem a történetből. Megnéznék már egy igazi összecsapást a két testvér között. Hogy Klausszal mit fognak csinálni a karó megsemmisülése után? Érdekes lesz látnunk, hogy milyen megoldást találnak majd a semlegesítésére.

Eddig három kiemelkedő epizódot láthattunk az évadban, azokból is szerintem a 3×03 volt eddig a legjobb, mert itt sikerült úgy összekötni a jelent a múlttal, hogy elégedetten csettinthettem az epizód végeztével. A 3×08 nagyin informatív volt a múltat illetően, de kicsit mintha túl gyorsan akarták volna elmesélni nekünk ezt az eredettörténetet. Az aktuális rész pedig szintén kiemelkedő volt, az epizód közben voltak egészen remek jelenetek is, de a végén ez a buta megoldás kissé csökkentette nálam ez epizód értékét. Mikael történetbe ágyazását remekül alapozták meg, erre most egy huszárvágással teljesen feleslegessé tették az eddigi jelenlétét. Ez így eléggé hamvába holt ötlet volt. Panaszra azonban így se igazán lehet okunk, amit jelez az is, hogy a 3×09-re egyébként 8/10-et adnék, ami önmagában is egy igen magas pontszám.

2012 januárjában aztán meglátjuk, hogy mit tartogatnak még nekünk az írók. Összességében azt kell mondanom, hogy tetszik a 3. évad. Sikerült egy érdekesebb irányba terelni a történetet, mint tavasszal, s bár a tinidrámát azért még mindig túlzásba viszik néha, ami tudom, hogy kell a célközönségnek, de a TVD azért ennél jóval többről szól. Ha betömnének egy-két lyukat, ami a történetben tátong, illetve újra tudnának olyan bátrak lenni a karakterekkel, mint az első évadban, akkor a folytatásban se panaszkodhatunk majd. Elena meg csak gyakoroljon szépen tovább a karókkal, mert jó lenne, ha egyszer tényleg végezne egy vérszívóval.

425 hozzászólás Ne habozz!

Cancer - 2011. 11. 14. 15:04

Teljesen egyetértek a kritikáddal!
Az SGU-Lucian-Szövetséges-Destiny-elfoglalós-gáz-túszcserés jelenet óta nem káromkodtam akkorát, mint amikor Mikaelt megölték! Teljesen jól kidolgozták a karaktert és ennyi??? Nagyon csalódott vagyok.

mmonitor - 2011. 11. 14. 15:07

Sose értettem, hogy nem lehet megölni csak például egy nagyon fasza elvarázsolt tőrrel másként ha kihúzzák akkor felébred de miért nem vágják le a fejét vagy darabolják fel..?

BSBsubs - 2011. 11. 14. 15:11

Köszi a hosszabb írást, mindig járok a saját oldaladra is elolvasni az aktuális rész kritikáját, nagyon színvonalasak.

A TVD egy remek sorozat, remek írókkal, remek színészekkel, remek karakterekkel és remek történettel. Nálam top3-ban van, azon belül is előkelő helyen. ;)

secret - 2011. 11. 14. 15:13

én reméltem, hogy a midfinale-ben legalább tylert kinyírták volna. idegesítő, irritál, egy jó szót nem lehet rá köpni. ráadásul már a kezdetektől ott van, nagy dolog lett volna a halála. valakit öljenek már meg, könyörgöm.

az első évadban hulltak, mint a legyek, és jó volt látni. most meg, minthogyha beszartak volna az írók.

jersey - 2011. 11. 14. 15:27

a kritikával szinte teljesen egyetértek, bár nem hiszem, hogy egy főbb karakter halálával előrébb jutnánk. na nem mondom, hogy bonnie vagy matt halála miatt nem tapsikolnék örömömben :P
mikael halálán én is teljesen kiakadtam, igazából reméltem, hogy a rész végén kiderül, hogy nem halt meg, csak bonnieval alkottak vmit vagy ilyesmi, de csalódnom kellett :'(
de leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy elijah-n kívül ki az a három ember még, akinek a koporsóját klaus magával viszi mindenhova, ha egyszer az öccse és az édesanyja már halottak.

winnie - 2011. 11. 14. 15:27

“miért nem vágják le a fejét vagy darabolják fel..?”

lehet, hogy van, akinek ez könnyen menne. én biztos nem tennék ilyet:)

Bandido - 2011. 11. 14. 15:51

“Pedig milyen ütős is lenne, ha még ebben az évadban búcsút vennénk az egyik Salvatore-tól.”

Nem gondolom, hogy az jóra vezetne, mert hiszen rájuk épül a sorozat. Főleg ha Damon-t iktatnák ki. Nagyon sokszor ő visz el a hátán egy egy részt.
Mikael-t meg egyáltalán nem baj, hogy eltették láb alól. Így legalább izgalmasabb lesz, hogy mit fognak kezdeni Klaus al :)

tiktak - 2011. 11. 14. 16:04

“miért nem vágják le a fejét vagy darabolják fel..?”

én már darálón, láncfűrészen és egyéb dolgokon is gondolkoztam :D tuti nem lennék nyugodt, amíg valaki csak egy karóval a szívében “pihen”. Lehet én nem merném megcsinálni, de egy salvatore gyerek csak lenne legény a gáton … :D:D

Bonnie halála számomra a legnagyobb ajándék lenne. Idegesítő.
Mattel se tudnak mit kezdeni. ha valami örült vámpírvadász lett volna belőle, akkor annak örültem volna, de így… Még ő is azon kesereg a sorozatban, hogy sehova nem tartozik.

Egy Salvatore halál jól jönne. Nem Damoné :) Egyébként Elena tényleg nem volt annyira idegesítő mint általában szokott. Magam sem értem mi történt. Talán az, hogy nem voltak szerelmi jelenetei. Úgy néz ki jót tesz neki az egyedüllét :D

Page - 2011. 11. 14. 16:09

Én sem hiszem, hogy pont az egyik Salvatorétól, vagy éppen Elenától kellene megszabadulniuk a készítőknek.
Viszont Jeremy, Tyler, Caroline esetleg lehetne egy jó választás, mert a halálukkal ismét adódhatna lehetőség a bosszúra.

Cléda - 2011. 11. 14. 16:11

“de leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy elijah-n kívül ki az a három ember még, akinek a koporsóját klaus magával viszi mindenhova, ha egyszer az öccse és az édesanyja már halottak.”
Elijah mesélte hogy 7en voltak testvérek. abból 1 meghalt a visszatekintésben a farkastól, és maradt 4 koporsó, + Rebecah és Klaus.

tiktak - 2011. 11. 14. 16:23

Page
csak Caroline-t neeee!! :D:D

Lehet stefannak az új családja klaus családja lesz? stefanból lehetne egy elmebeteg gonosz legalább egy évad erejéig. de nem ilyen megjátszós “csak elena biztonságban legyen” módon. Bárcsak ő ölné meg Bonniet :D:D

Page - 2011. 11. 14. 16:33

Én sem szeretném, hogy Caroline meghaljon, és én Tylerért is hullajtanék egy könnycseppet :),de sokan bánják, hogy elpuhultak a forgatókönyvírók és már nem mernek fontos szereplőkhöz hozzányúlni. A legfontosabbakhoz úgysem fognak még egy darabig, max. ha valamelyik maga akar kiszállni. Matt, és Bonnie olyan semmilyen, szerintem a legtöbbünket hidegen hagyná, ha kiírnák őket. Szóval, ha merészek akarnak lenni, a fentebb említetteken kívül, még Alaric marad, akit megölhetnének.

Remélem Stefan lesz olyan bátor és a tőröket is kihúzza a koporsóban fekvő vámpírokból, nem csak megőrzésre kobozta el őket.

tiktak - 2011. 11. 14. 16:46

Tyler legyen. Hosszútávon nekem oké lenne, ha Damon Caroline mellett kötne ki, Kat meg maradna Stefannal. Elena meg meghalna. szuper lenne :D

Lexalice - 2011. 11. 14. 16:52

Mikael karakterétől sokkal többet vártam, igen megdöbbentő volt, amikor kettőt pislogtam és már kiütötték a ringből. Eddig Klaus magasan vezeti nálam a mezőnyt, jó szereplő, tovább tudja lendíteni az amúgy néha eléggé elmocsarasodó történetet. Paul Wesley-ről csak annyit, hogy gonoszt játszani hálás szerep, de néha azért elripacskodja a dolgot és inkább nevetséges, nem félelmetes. (De van amikor eltalálja, ezt aláírom.) Szegény Damon pedig elkezdett sávot váltani Twilight-falva felé, mert a csöpögés, ami árad belőle egy-két meghittebb jelenet közben – a lényeg, hogy a brutálist sokkal jobban kedveltem. Történet szempontjából viszont kellemes meglepetés volt ez a lendületesség, nagyon informatív lett így a félévhez közeledve és kiválóan lezárták a szünet előtt. Kíváncsi vagyok, mi lesz Rebekah-val, meddig raktárolták be, és persze a még koporsóban lévő családtagokkal. (Családterápia nem ártana.)
És én is úgy gondolom, hogy a 3 fő karakternek maradnia kell, különben ez az egész felborul, mint a Mari néni sámlija. A többiek meg mindig nézzenek a hátuk mögé… :)

Desmond Wallace - 2011. 11. 14. 16:53

“miért nem vágják le a fejét vagy darabolják fel..?”

Elvileg így sem lehet őket elpusztítani.
Tavaly Damon lángszóróval is kezelésbe vette Elijah hulláját, de nem ért el vele semmit.

Nikki - 2011. 11. 14. 16:54

Valóban jobban lehet szórakozni, mint a 2-ik évadon. Ennek ellenére, igencsak szét lehetne cincálni az epizódokban jó pár eseményt. De nem áll szándékomban, a TVD már jó ideje a kedvencek között van. Amit muszáj felrójak, az csak Mikael gyors megölése; valamint, hogy ha a hibridek meg voltak igézve, miért mozgolódtak, amikor Damon letámadta Klaus-t (még Kat bombája és Mikael halála előtt!) és miért kellett változtatni a terven (a hibridek nem tűnnek valami nagy ellenfélnek). Az más, hogy Mikael lehet kinyírta volna őket utána, de Klaus ellen a biztosíték sem áll olyan stabilan.
Nagy haláleset meg nem hiányzik. A triót kivéve kettőnek örülnék (Matt, Bonnie), kettőnek nem (Caroline, Jeremy); a többi olyan semleges. Plusz ami még negatívum, elcseszték Tyler-t :(

secret - 2011. 11. 14. 16:55

a legjobb az volt egyébként, amikor jennát írták ki. úgyhogy igazatok van, jeremy sem lenne utolsó.

viszont caroline-t hagyják bénék, vele semmi probléma nincs. felnőtt már.

secret - 2011. 11. 14. 16:56

meg kell az eyecandy. :D

Desmond Wallace - 2011. 11. 14. 16:59

Caroline-nal annyi a baj jelenleg, hogy kezd kiüresedni a karaktere, pedig a 2. évadban nagyon rendben volt a csaj. Nem sok vizet zavar már, de az ő halálát nem kívánom, ahogy Elenáét sem.

jersey - 2011. 11. 14. 17:43

Cléda: fúúú el is felejtettem, hogy Elijah hét testvérről mesélt! csak a legutóbbi flashback volt az eszemben….shame on me :)

VanillaSky - 2011. 11. 14. 17:52

“bár a tinidrámát azért még mindig túlzásba viszik néha, ami tudom, hogy kell a célközönségnek, de a TVD azért ennél jóval többről szól.”

:D A hónap poénja is lehetne.

yeeeyha - 2011. 11. 14. 18:13

Én kaszáltam, még a 2. évad elején (meg előttei is volt pihenése az elsőnek), de azt így is kétlem, hogy az egyik Salvatorenak kampec. Neeeeem, azt soha nem lépnék meg az írók.

superpityu - 2011. 11. 14. 20:14

rendben van az évad eddig. mikael halála meglepett és értelmetlen is egyben. rebekah feltámasztására még várok :D kíváncsi vagyok mit szól majd elenához.
tyler halálát nem könnyezném meg, sőt jelenleg egyedül Caroline halála tudna kihozni belőle akármilyen érzelmet. igaz most olyan a lány mintha parkolópályán lenne, és hamar lezavarták vele apus szálat de még mindig az egyik legjobb és legrégebbi karakter.
matt és bonnie nagyon kiüresedtek, nem tudnak igazán sokat hozzáadni a dolgokhoz. jeremy sem az igazi, de benne még bízok.
alaric pedig megsínylette jenna halálát, mint az évad elején láttuk, de most már olyan mint régen.

Zac607 - 2011. 11. 14. 20:19

A többiekkel együtt, én is pislogtam, hogy a nagy gonosz fővámpírt olyan gyorsan megölték, mintha valami kis 20 perces lenne XD

Apró érdkesség, tegnap voltam moziban, és egy nagy felkiáltást követően nem értették az emberek, hogy idézem: “Klaus, mit csinálsz te itt!?”-et kiáltottam :D

Zac607 - 2011. 11. 14. 20:20

Lemaradt: Egy elég jó félévadnak vagyunk mögötte. (ez de hülyén hangzik) És remélhetőleg előtte is…

Bandido - 2011. 11. 14. 20:30

“Apró érdkesség, tegnap voltam moziban, és egy nagy felkiáltást követően nem értették az emberek, hogy idézem: “Klaus, mit csinálsz te itt!?”-et kiáltottam :D”

Örülj, hogy nem kaptál muszájöltönyt (kényszerzubbonyt) :-]

Cléda - 2011. 11. 14. 21:13

nekem egyelőre nem hiányzik a kivánítos haláleset, igazából Matt, Bonnie, és már Tyler is irritál. Tyler halála talán meglepne, de nem tudom.. Mattnek semmi súlya nincs, úgyhogy vele azt csinálhatnak amit akarnak, Bonnie-t meg egyetlen bosziként biztos nem fogják kiírni..

olrajtovics - 2011. 11. 14. 21:20

Eddig az évad tényleg nagyon ott volt. De emberek, amikor Elena a 3×5 vagy 3×6-ban elkezdett edzeni… minden Buffy-k és Faith-ek néveben kikérem magamnak! :-)

superpityu - 2011. 11. 14. 21:38

tyler hibréddé válása óta azt a pillanatot várom h a végleg a többiek ellen forduljon és emiatt Caroline egy tőrt nyomjon a szívébe. jelenleg ezt látom az egyetlen útnak arra h a lány kitörjön a skatulyából amibe az írók helyezték. kár lenne ezt a karaktert egy nyomi szerelmi szálra pazarolni, sokkal több puskapor van benne.

Heroesfan - 2011. 11. 15. 01:26

Cléda: Egyébként azt is mondta Rebekah a 3×08-ban hogy még egy testvérük korábban meghalt. Szóval még azelőtt hogy a vissztekintést láttuk volna.

Cléda - 2011. 11. 15. 05:54

Igen, az bele számoltam a 7be. Úgy jönnek ki a koporsók számra… :) De azt valóban nem említett Elijah, hogy egyikük még korábban meghalt.

tiktak - 2011. 11. 15. 09:29

a buffy-s edzés az egyik leggázabb dolog volt, amit ebben a sorozatban elkövettek. Arra inkább nem írok semmit, hogy hogyan lehetett ez a hét idézete… :D

kanka - 2011. 11. 15. 15:41

Mikael kiiktatásakor énis szitkozódtam mint az állat.nagyon csalodtam.ö volt az egyetlen akitöl klaus a gatyába csinált.még meg is rikatta és akkor ennyi.damon is meglepett hogy máskor röptében tépi ki a sziveket most meg elvéti klaust?nanee
klaustol nem fognak már ezután megszabadulni..
stefan bosszuja isteni.remélem mindenkiböl kihuzza a tört aztán klaus rácseszik
a 3×03 nagyooon ütös rész volt.a 308 töl többet vártam.azthittem valami sokkal nagyobb dolgot tudunk meg az elsőkröl vagy nemtudom..
lehet Matt ki fog nyifanni bár ö az aki még ember.jah meg alaric meg jeremy.
lehet most nem azon lesz a hangsuly hogy hullanak az emberek mint a legyek..
1 szó mint 100 imádom a sorozatot.mindig azt mondom hoyg ennél jobb már nem lehet.. de mégis!

Desmond Wallace - 2011. 11. 15. 16:27

“a buffy-s edzés az egyik leggázabb dolog volt, amit ebben a sorozatban elkövettek. Arra inkább nem írok semmit, hogy hogyan lehetett ez a hét idézete… :D”

Az egyik legviccesebb popkult utalás volt a sorozatban.

tiktak - 2011. 11. 15. 18:44

Desmond Wallace
hát most nem tudom, hogy leírjam-e a tisztánlátás véget, de azért leírom, tudom hogy egy popkult utalás volt. Csak számomra nem volt poénos. ez a buffyzás már máshol is el volt nyomva, de lehet hogy csak számomra volt túl egyértelmű.

Desmond Wallace - 2011. 11. 15. 18:54

tiktak:
Biztos, hogy volt már jó pár helyen ilyen utalás, de itt ráadásul egy percen belül kettőt is hallhattunk, hiszen volt ott Warrior Princess is.

tiktak - 2011. 11. 15. 18:57

Desmond Wallace
hát akkor sem :( Nekem valamiért nem volt felröhögős poén, még csak mosolygós sem. ki tudja miért… :)

Mister - 2011. 11. 16. 14:37

pedig tényleg jó volt :)

Alexa - 2011. 11. 16. 21:39

Bonnie eleinte kedvenc volt de most? Meglátom és szívem szerint tovább is pörgetném annyira irritáló és szerencsétlen. Kb mindig mindenre ugyan az a fej, a reakció és a dráma -.- Na ő nem hiányozna. Matt akkora jó karakter lehetne ha kiragadnák a depresszióból végre. Nekem Klaus tetszik a legjobban, na róla elhiszem, hogy ha úgy kívánja érdeke gondolkodás nélkül tépné le a fejemet. Kicsit méltatlanul lett szerintem hanyagolva ebben az írásban Rebekah, aki nekem nagyon tetszett. Sajnálom, hogy cserbenhagyta a nagytesót de valahol érthető… viszont mikor a ki ha nem én csajt játszotta az igen csak jó volt! Ez az éved véleményem szerint magasan túlszárnyalja az előzőt, csak így tovább :)

Réta - 2011. 11. 19. 21:43

Én nagyon izgultam, hogy ki ne nyiffantsák Klaust, ezért nem sajnálom annyira, hogy originalapu halt meg. Klausban nagy potenciál van. Ha Stefan visszahozza a családját, akkor előlük is menekülnie kell, hiszen most már anyut és aput is kinyírta.
Én egyébként bírtam boszianyut és az se nagyon lepne meg, ha kiderülne, hogy csak megjátszották a halálát, mert el akart menekülni a férjétől, akit már korábban is megcsalt. Érdekes csavar lenne, ha Klaus vagy a néger boszi őt is vámpírrá változtatta volna.
Titkon azt is remélem, hogy volt egy kis szerelmi szál Klaus és originalElena között, tehát nemcsak vérbankként tekint a lányra. Szerintem nem apu, hanem a lány elvesztése csalt könnyeket a szemébe.

A következő részekben az írók megint Stefanra számítanak nagyon, ami Damonnal szemben elég igazságtalan. Én már kicsit unom Stefant, nem nagyon hatna meg, ha teljesen kiírnák, és Damont helyeznék az előtérbe. Sajnos, erre nem sok reményt látok. A többi főszereplőt eléggé sajnálnám, bár Klaus nyilván kinyír majd néhányat. Sajnos hótunalmas Bonnie halálára zéró esélyt látok, mert nemcsak egyetlen boszorkány, de egyetlen néger is a sorozatban. Nagyon politikailag inkorrekt lenne, ha kiírnák.

Azt nem igazán értettem, hogy miért nem tudják kinyírni az originalokat. Szerintem az eredeti fa “leszármazottai” is hordozhatnak varázserőt, hisz genetikailag azonosak és biztos van még néhány a környéken. Ha meg már leszúrták a vámpírokat, akkor ki kell vágni a szívüket, levágni a fejüket, majd feldarabolni a testüket. Ezt követően a részeket külön-külön elégetni (nem lángszóróval, hanem rendes máglyán, esetleg némi gyújtófolyadékkal megspékelve), majd a hamvakat külön-külön összegyűjtve egymástól távoli folyókba szórni. Megnézném azt az originalt, aki ezek után visszajönne. (Laurell K. Hamilton az egyik kedvenc szerzőm, ezért vagyok profi a vámpírölés elméletében.)

Vivi.k. - 2011. 11. 19. 21:53

Érdekes volt olvasni a véleményeket, nagy részben egyetértek. Én teljesen meg vagyok elégedve eddig az évaddal. Bonnie-t,Matt-et megölném..de lehet, hogy Tyler-t is.Egyébként Matt egy baromi felesleges karakter.Lehet, hogy csak azért tartják bent, mert nélküle, szinte már nem is lenne emberi lény a sorozatban. :)…
Amúgy csak engem idegesít minden rész végén az a kétcentirevanegymástólDamonésElenaszájademégsemcsókolóznaksoha dolog?…Vagy jöjjenek végre össze, vagy ne..Eldönthetnék már igazán.

truly - 2011. 11. 20. 22:25

Most akkor árt az originaloknak a napfény vagy nem?elöző évadba azt mondták nem, de Rebeka visszaemlékezésébe mondták hogy hat rá, még gyűrűt is kapott ellene.

koka - 2011. 11. 25. 22:42

“Amúgy csak engem idegesít minden rész végén az a kétcentirevanegymástólDamonésElenaszájademégsemcsókolóznaksoha dolog?”

Szerintem már rég összejöttek csak mindig levágják azt a jelenetet, hogy nem menjen feleslegesen el a játékidő :D

@Réta: Vagy úgy ahogy az örök klasszikus a Drakula halott és élvezi-ben: “-Van egy másik mód. Levágni a fejét, foghagymát a szájába, és letépni a fülét”

Ki kellene már próbálni és várni a nézői reakciókat. Ez lenne az igazi WTF? momment.

superpityu - 2011. 11. 29. 20:17

még az első évadhoz tartozik de ez aranyos http://www.youtube.com/watch?v=QvQu4Dsz0io&feature=player_embedded érdekes hogy néztek a ki a válogatón.

kiváncsi-fáncsi - 2011. 11. 30. 16:21

Sziasztok!
Nagyon jó volt eddig ez az évad. A 9. részben én is meglepődtem hogy Mikealt ilyen egyszerűen kiírták.
Én is nagyon várok már egy jó kis halálesetr Matt Bonnie és Jeremy már tényleg fölöslegesek, sőt sokszor már iritálnak is, viszont a haláluk fontos esemény lenne a többi szereplő életében! Teyler, kezd egyre iritáló lenni, viszont ő pozitívan, azzal hogy hybrid és hogy Klaus “fan” sokkal többmindent ki lehetne hozni a karakteréből!
A tinidrámáról meg annyit, hogy nekem igen is szükségem van rá, persze csak a megfelelő mértékig!
Úgyhogy kiváncsian várom a folytatást!

G_ArchAngel - 2011. 11. 30. 22:28
kiváncsi- fáncsi - 2011. 12. 03. 13:10
mimumi - 2011. 12. 07. 22:45

Namost én azt nem értettem, hogyha Damon többször leszúrta a fehér tölgyfa tőrével Klaust, az ugyan miért nem halt meg tőle, miközben Mikael egyetlen szúrástól megsemmisült (a hibridség nem érv, mert ez a tőr minden ősvámpírt megöl, ez volt a fáma, nem?).
Amúgy imádtam ezt az évadot, a Rebekát alakító színésznő alakítása mondjuk messze alulmúlta a többiekét, de Klaus mindent megért.

mimumi - 2011. 12. 07. 22:48

Még valami: a “haljon már meg az egyik Salvatore-fivér” dolgot nem értem, mivel az egész sorozat dinamikája az Elena-Damon-Stephen hármasra épül, ez omlana össze, ha bármelyiküket kiírják.

Page - 2011. 12. 08. 13:42

én sem értem, miért akarják sokan, főleg Stefan halálát, miért idegesít egyeseket? Talán mert a többség Delenára vágyik? de ehhez Stefnek nem kell meghalnia.

Damon béna volt, mert nem Klaus szívébe szúrta a tőrt, ezért nem halt meg.

superpityu - 2011. 12. 09. 21:30

http://www.tvguide.com/News/Vampire-Diaries-Original-Brothers-1040690.aspx
na szóval a 13. részben érkezik 2 eredeti tesó. hát azért még egy lánykát berakhattak volna közéjük, csak h egy kicsit jobban érezzem magam :)

mimumi - 2012. 01. 06. 21:10

hát mondjuk a csókjelenet abszolút kiszámítható volt, viszont már nagyon érett.
kicsit vontatott, de ettől még érdekes a 3/10.

wondorog - 2012. 01. 06. 21:56

Kicsit lagymatag volt a visszatérés, hasonló szintű, mint az évadnyitó, de remélhetőleg visszarázódnak már. Van egy érzésem, hogy Jeremyn volt verbéna (vagy hogy hívják magyarul), mikor Damon elküldte a francba. A koporsók érdekesek lehetnek, tuti valami más is van elrejtve bennük, mint az Originalok.

vidor - 2012. 01. 06. 22:04

Szerintem is kicsit gyenge rész volt, de a következő durván jónak ígérkezik.
A csók meg… pff. Remélem nem lesz Delenából semmi, mert én egyszerűen nem bírom őket így együtt.
A gyűrű várható volt, h. valami ilyesmit fog produkálni, már a 3x01ben is sokáig tartott Ricnek mire magához tért, most meg ez. Érte tényleg aggódom, félek, h. ő lesz a következő beáldozott karakter.
Stefant meg imádom, csak így tovább! Remélem kicsit keresztbe tesz majd Klausnak, jó lenne látni.

superpityu - 2012. 01. 06. 22:14

hát kicsit vontatott volt, de 2 hónap után még ez is megfelelt. remélem nem sütik el azt a klisét, h jeremy összepakol majd bejelenti h verbéna volt rajta. szépen menjen csak, majd később visszahozzák úgy is egy érdekes szállal. legalábbis remélem. viszont az íjászkodós meg a bárdos rész az nagyon ott volt.
ric gyűrűje meg becsődölt… ez érdekes lehet, hogyha nem tudja majd kihasználni a dolgot a jövőben.
delena kiszámítható volt, de örülök nem nyomják tovább a fél percig nézünk egymás szemébe és mindössze fél centire van egymástól a szánk baromságot.
baddas stefan jobban bejön :D bonnie meg milyen kis segítőkész lett már. az álom meg kíváncsi vagyok mire utal.
ami viszont meglepett az rebekah fel nem élesztése. azt hittem h klaus hagyni fogja, de aztán mégsem. a végén kiderül h egy érzelmes ősvámpírral van dolgunk.
már csak 3 ősvámpírt nem ismerünk ez is jó :D viszont a nagy koporsó kíváncsi vagyok kit rejt, h szerintük ő a kulcs Klaus megöléséhez.
akik meg olvasták a könyveket most megkapták meredith-t is. igaz elég nagy átalakításon ment keresztül :D

Desmond Wallace - 2012. 01. 07. 13:29

Jó volt ez. Felvezették ezt az új felállást.
A hibrid meghajtású autók meg veszélyesek.:)
Ezt is tudjuk legalább.
Jeremy nekem nem fog hiányozni, de tuti, hogy látjuk még őt az évadban.

bbarbi89 - 2012. 01. 07. 18:40

Én először azt hittem, azért védte Klaust Stephen, mert Damon testében benne van a vére. De akkor csak azért, mert a hibridjei megölték volna?

jersey - 2012. 01. 08. 00:07

ez a rész nekem nem tetszett annyira,a csók jelenet elég bénára sikeredett,viszont bonnie álma érdekes, bár gyanítom anyuci a kulcs klaus halálához.
jeremy bárdos jelenete nagyon ott volt.több ilyen kellett volna neki

wondorog - 2012. 01. 08. 14:58

Mondjuk amikor a hibrid azt mondta Elenának, hogy a vére meggyógyíthatja Alaricot, ha beengedi, akkor miután Jeremy kinyírta csak le kellett volna egyszerűen csapolni.

Nikki - 2012. 01. 10. 01:42

Az egészet nézve elégedett voltam a visszatéréssel. Lebontva:
– Jeremy remek volt, reméltem is, hogy nem hal meg, s igazán sajnálom, hogy elküldik :(
– újra reménykedek: láttam valami felismerésfélét Tyler szemében, tereljék már vissza a jó útra. Nem is ártana egy ilyen segítség az oldalukon. Na meg Bonnie. Őt is rendbehozzák használható karakterré alakítva? Remélem nem csak úgy néz ki, hanem úgy is lesz. És végül Stefan. Mit csináltak vele, mit nem, basszus ez az arany középút. Egyszerűen jóóó, sőt!!! S ilyet én rá…egy kezem meg tudom számolni hányszor mondtam. Ha nem az a múlt lenne mögötte, ami, megkockáztatom, kedvenc karakter lenne.
– Damon most pont jó, csak ne rontsák el evvel az “összejöttem Elenával” húzással. Lehet ezt jól is.
– mi van Alaric gyűrűjével? Kifogyott a varázs? Ha egy mód van rá, ne nyírják ki, elkél még egy-két “normális ember” a sorozatban. Matt amúgy is egy nulla és erősen hanyagolva van. Kár viszont, hogy Caroline nem szerepelt.
– jó húzás volt Elenától elejteni, hogy a hugica tud Klaus tettéről, onnantól fogva biztos voltam benne, hogy Klaus nem fogja Rebekah-t felébreszteni. Várom már a köv Originalokat.

@superpityu
Ki az a Meredith? A szép dokinő, aki Alaric-kal a kórházban beszélt? Mért kellett őt várni, milyen átalakítás és milyen szerep? Le vagyok maradva :D

superpityu - 2012. 01. 10. 09:48

@Nikki: én utánanéztem meredith a könyvben elena barátnője az elejétől szerepelt. viszont valami olyan volt h a könyvben is Ric-hez volt köze. Damon nem fog örülni neki annyira, azt mondják h a lány az egyetlen aki ellen tud állni damon csáberejének. kb ennyi infót olvastam róla, de régebben is sok helyen volt kérdés h mikor fog szerepelni. plec szerint a karakter fontos lesz a sorozat további részeiben, meg mivel itt az egyik alapítócsalád tagja, tud is egys-mást. én kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. de így úgy néz ki h megtalálták a jenna néni pótlékot.

Nikki - 2012. 01. 11. 01:01

@superpityu
Köszi a választ és az infókat :) Lehet jobb is lesz, mint Jenna.

tiktak - 2012. 01. 13. 00:03

Hát,hát… OUAT után ettől sem voltam most elájulva.
Annyira szerettem volna, ha Bonnietól megszabadulnak. szerintem totál használhatatlan lett. most valamit akarnak vele kezdeni, hogy majd ő nyitja ki a koporsót, de nekem ez annyira mondvacsinált dolognak tűnik, hogy szerencsétlennek adjanak valami feladatot. Ráadásul idegesít maga a színész is.
Jeremyt egy kicsit sajnáltam a bárdos jelenet után, igazán üdítő lett volna végignézni, ahogy megkattan és elkezdi darabolni a hibrideket vagy akárkit.
Egyébként én azok közé tartozok, aki támogatja az egyik testvér kiirtását. tudom, hogy a fő motívum Elena örlődése a két testvér között, de hát marhára unom már! és amíg mindekettő életben van nem értem, hogyan lehetne ez elkerülni. Már isten tudja hány rész óta azt kell néznem, hogy Elena nem hiszi el, hogy stephen nem szereti, most majd az jön, hogy nyolc részen keresztül örlődik, hogy ő szereti stephent? aztán ha dűlőre jut, hogy nem, akkor azon fog aggódni,hogy de Damon komolyan szereti, aztán majd Damon aggódik, hogy elene nem stephent szereti, majd stephen rájön, hogy mégis együtt lehet Elenával…ááá, nem is folytatom. Leírva is szörnyű.
Egyébként számomra kicsit olyan volt, mintha semmi nem történt volna a részben. mintha nem is erőltették volna meg magukat az írók, hiszen volt egy csókjelenet, aztán mindenki fogja be a száját.
remélem majd alakulnak a dolgok.

superpityu - 2012. 01. 13. 11:31

ezt a részt nem tudom hova tenni… voltak benne baromságok, főleg az alapítók bálján. carol elég idióta lett így hirtelen.
de egyébként úgy éreztem h nincs tétje a résznek. ok sejthető volt h caroline haldokolni fog, ha már a szülinapja akkor legyen szívás. de amikor Klaus megmentette és és elmagyarázta neki h miért kell élnie, az nagyon ott volt. magát még a gesztust sem tudom hova tenni. talán ez is csak egy nagyobb terv része. vagy az ősvámpírunknak tényleg van szíve. viszont az “are you going to kill me? -on your birthday? Do you really think that low of me? -Yes” beadta a bónuszt, ezen jót mosolyogtam.
kicsit úgy érzem h mindenki meggondolatlanabb lett. a régi seriff nem engedte volna be a házába. stefan sem öldökölt volna egy bálon. carol meg nem hitt volna el mindent klausnak.
jeremy meg tényleg elment szerencsére, ennek örülök.
elena meg elég sokat változott a tavalyi önmagához képest, és ő jó irányba. várom a pillanatot amikor végre kikerül damon és stefan közötti örlődésből. és végre meglát valami húsvér embert is.
ja és a doki is gyanús, már csak az a kérdés h ő volt-e a gyilkos. vagy még ric is megfordult a fejemben. de ez érdekes szál lehet.

Cléda - 2012. 01. 13. 13:19

Egyetértek az előttem szólóval.
Klaus-Caroline jelenet tetszett, kíváncsi vagyok ez komoly volt-e, vagy valami terv.
Én még mindig arra várok, hogy Elena mikor “lép le” egy harmadik, -kivételesen ember- pasival… Ez a Stephanos/testvéres rágódás már tényleg fárasztó.

Serena22 - 2012. 01. 13. 16:07

Azoknak mondom,akik a Klaus-Caroline jelenetet nem tudják hova tenni:volt olyan spoiler,hogy Klaus érdeklődni fog valaki iránt,és amúgy is Klaus/Caroline-nak már ezelőtt is voltak rajongói,nézzétek csak meg a youtubeot :) Amúgy nekem jobban tetszett ez a rész mint a múltheti,Klaus/Care-t szeretem,Stefan jó badassként,érdekes lesz a Fell/Alaric szál,és szerintem abból,hogy meghalt a végén a pasi,szerintem az lesz a lényeg,hogy valaki a tanácsból kezdi irtani az embereket.

Serena22 - 2012. 01. 13. 16:08

*bocsi,nem a tanácsból,hanem azokat akik a tanácsban vannak

goettin - 2012. 01. 13. 18:36

nekem maga az ötlet nagyon tetszene, hogy egy ilyen természetfeletti sorozatban bevetik a hogyan oldjuk meg hagyományos módszerekkel egy gyilkosságot…
én elolvadtam tylertől, egész addig, amíg harapóssá nem vált
nekem az jutott eszembe, hogy azért kapott Klaus véréből, hogy ő is átérezze, milyen is a sire dolog… vagy ez csak hibriddé alakításnál működik?

goettin - 2012. 01. 13. 18:38

Torrey DeVitto, most komolyan, Paul besegítette saját asszonykáját a sorozatba?

Cléda - 2012. 01. 13. 22:17

Klaus vérétől nincsen sire cucc. Damon is kapott belőle amikor harapása volt, mégsem volt semmi ilyesmi belőle.
Serena22: van akinek nem szokása spoilert olvasni.. no mindegy.

Serena22 - 2012. 01. 14. 08:15

Bocs,ha ez elfogja rontani bárki kedvét,de nem akkor spoiler ez amit nem lehetett volna leírni,pláne a rész után..

Page - 2012. 01. 14. 08:54

A részből két jelenet maradt meg bennem: a Klaus-Caroline-os, ami nagyon bejött, bár bízom benne, hogy nem Klaus egy ördögi tervének része volt.
A másik, mikor Stefan száguldozott, vajon lehajtott volna a hídról?

khhk - 2012. 01. 14. 09:03

Nekem pont az jutott eszembe a Stefan-Elena jelenetnél, hogy tavaly Stefan hogy kioktatta már Damont, amikor Bonnie meghalt/demégsem hogy játszott Elenával, most meg ugyanazt csinálta ő is – vagyis azt akarta, hogy Elena tényleg féljen, és Klaus higgyen neki…. Mégis nagyon hasonló a két tesó… Amúgy én nem hiszem, hogy lehajtott volna a hídról (bár ki tudja…)
Klaus-Caroline jelenet nekem is tetszett, de inkább mintha a tesójára emlékeztette volna és ezért sajnálta meg, vaaagyy ez is a terv része majd meglátjuk

dori - 2012. 01. 14. 11:04

Nekem eddig csalódás a TVD a visszatérés óta. Semmi történés, szappanopera.. A Klaus-Caroline jelenet annyira megírt és hatásvadász volt, szinte vártam ahogy kimondja: and music! :D És végül kimondta.
Az egyetlen dolog ami valamennyire érdekel a továbbiakban, az dr. Fell vonala. Nem tudom miért, de az a gyanúm, hogy nem ember-mivel eddig sem hoztak be új karakterként nem természetfeletti lényt. Talán boszorkány és köze lesz Klaus megöléséhez.

Moonyfoot - 2012. 01. 14. 12:48

Hát én már sick of Stefan-Elena. Könyörgöm, most már tényleg elég volt ebből a szenvelgős “de igazából ez a szerelem sosem hal meg” izéből. Klaus-Caroline édes volt, Tyler meg kiszámítható hogy megharapta.

Connie - 2012. 01. 14. 18:53

A Caroline Klaus jelenet tényleg az ep csúcsa volt, de szerintem egyébként is jó volt a rész. Egyébként szvsz Klaus Rebbekah-t akarja helyettesíteni Caroline-al, és most kezdi magához édesgetni. Meredith meg érdekes, könnyen lehet, hogy ő nyírta ki a volt pasiját, mert az túl sokat tudott róla.

jersey - 2012. 01. 15. 12:27

Én nem örülnék egy Klaus-Caroline párosnak, pedig mindkét karaktert nagyon szeretem. Most komolyan először Matt, Tyler most meg Klaus ejjjj…..
És a régi seriff szerintem sem engedte volna be a házba Klaust, inkább kivitte volna a teraszra Caroline-t….
Ez a Fell néni elég gyanús, bár az is lehet, hogy csak azt akarják elhitetni velünk, hogy ő a gonosz, közben pedig nem is, de azon én is jót mosolyogtam, hogy Paul bedugta az asszonykát a soriba :P

superpityu - 2012. 01. 15. 13:14

egyébként megnéztem youtube-on és tényleg rengeteg rengeteg fan videó van a Klaus-Caroline párosról. nem is gondoltam volna. mindenesetre egy újabb románcnak nem örülnék, de ha mégis megtörténne, akkor még kiderülne h ez az a sorozat ahol nem a főszereplőért rajong majdnem mindenki hanem a barátnőéért.

fran - 2012. 01. 15. 20:33

Jól van megnyugodtam, nem csak nekem van hiányérzetem az utóbbi két résszel kapcsolatban. Nem történt semmi.

mimumi - 2012. 01. 16. 19:50

Caroline pasijainak sorából ne hagyjuk ki Damont. :-)
Dr. Fell: bár az egész sorozat eye-candy, de jók a színészek, ő viszont kb. annyira volt a bárban a “I’ve lost a patient” szöveggel meggyőző, mint én lennék.
Nekem amúgy bejött ez a 2 rész, bár a tempó tényleg lelassult.
Szerintem is elindítják a Klaus kikezd Caroline-nal, bár szerelemnek ezt nem nevezném.

koka - 2012. 01. 16. 22:47

Stefanról kiderült, hogy jelenleg a leggonoszabb karakter az egész sorozatban…durvább mint Klaus. Az első évados naplóíró Stefan vs. a harmadik évados Ripper…ki hitte volna, hogy idáig fajul.
Elenaék meg nem sz@roznak–>tequila só és citrom nélkül :)
Illetve birthday helyett legyen inkább funaral. Látszik hogy bediliztek a sok stressztől a szereplők

Vödör - 2012. 01. 19. 02:04

Hát ez a sorozat is unalomba/tini szappanoperába kezd fulladni, már csak háromszoros pörgetéssel vagyok képes nézni. Asszem nekem cancel.

O_Green - 2012. 01. 19. 11:00

Szerintem Stefan még mindig csak megjátssza magát. Amikor Klaus fixed him, akkor is voltak olyan pillantásai, olyan rándulásai ha közelről néztem az arcát, amiből nekem az jött le, hogy csak szerepet alakít. Most is, ahányszor Elena közelébe ér, azt látom, hogy feszül, erőlködik, de egy apró rezzenés mindig a régi Stefant jutattja eszembe. Nem tudom, hogy ez-e a koncepció, vagy csak Wesley nem tudja levetni a régi bőrét… De nekem tetszik így. Sokkal komplexebb. Bár Klaus meg szexibb. Az igazi badass.

Bogyó - 2012. 01. 20. 14:46

Ez a rész (s03e12) talán az első volt az évadban, ami igazán ütött. Stefan olyan mélységeket mutatott meg, amit még nem láttam a sorozatban (talán az elején Ricnél? – de most már ő is lapos,kiszámítható, az arcát is csak ugyanabból a 2 szögből látjuk…)
Én nem tudom, mi lett a színésszel, jót tett neki a házasság,vagy végre a nyavajgós, szerelmesen nézős nyápic helyett írtak neki jó sztorit, de részről részre egyre jobbakat alakít!!

((már nagyon untam az előző évad végét, de most egy csapásra stelena lettem :D ))

Nincsi - 2012. 01. 20. 19:08

Végre visszatért a tesó:D Már hiányoltam

Balika88 - 2012. 01. 20. 20:07

hát ez a 3×12 nagyon kemény volt! :D főleg a vége! :D na nem kicsit lepődtem meg! :-) titkon mondjuk már vártam hogy mikor húzzák végre elő ezt a pakliból!! :-)

koka - 2012. 01. 20. 21:45

Ki lehetett azért következtetni, hogy valaki fel fogja “ébreszteni” Elijah-t hiszen ő kb. a legerősebb szövetségesük de azért ütött a belépője. Stefan még mindig jó sőt egyre jobb. Láthatóan azért vannak érzései nem sikerült kitörölni teljesen. Elégedett vagyok a résszel és kíváncsi vagyok merre megy tovább a történet

andor - 2012. 01. 20. 21:55

Az évad legjobb része :)
Sok dolgot tisztáztak benne. Tetszett: 9,99/10

O_Green - 2012. 01. 20. 22:46

Érdekes, nekem pont ez a rész volt lapos, és unalmas. Egyedül Elijah belépője tetszett. Meredith Fell doktornőt már most unom, pedig még ki se derült, hogy mit akarnak vele. Stefan még mindig szereti Elenát, mekkora meglepetés. Ez az, amiről az előző kommentemben írtam, hogy még akkor is látszott a homlokráncai remegésén, amikor Klaus “kikapcsolta” az érzelmeit. Hogy behúzott egyet Damonnak, ezen viszont meglepődtem, hiszen nemrég ő maga mondta ki, hogy már akkor elvesztette Elenát, amikor elhagyta a várost. Akkor most min is kattant be? Hogy a nagy önfeláldozásának eredménye nem az lett, hogy Elena új életet kezdett egy emberrel, hanem az, hogy hagyta magát Damon által behálózni? Nincs ebben semmi meglepő. Damon kitartó, és egy idő után még egy kevésbé vonzó férfinak is nehéz ellenállni.

Egyébként csak én gondolom, hogy már unalmas Ian Somerhalder debil mosolya, és az “eye-thing”, amivel mindig operál? Jó lenne valami más most már. Nem hiszem el, hogy ennyiből áll a színészi eszköztára. Sad puppy, joker, I’m gonna fuck you… És nincs több arca? Szomorú. Elena viszont tényleg jó irányba változik, ahogy Stefan is megjegyezte.

Bogyó - 2012. 01. 20. 22:56

O_Green, értem mire gondolsz avval az idegesítő (és unalmas) “eye-thing” dologgal! :D :D
Tegyük hozzá, h mintha Damon rendes sztoryt se kapna mostanság, nem?

Desmond Wallace - 2012. 01. 20. 23:08

Ez a rész most nekem csak 6/10 volt, de a végső belépő nagyon jó volt. Kellett már Elijah visszatérése.

superpityu - 2012. 01. 21. 06:32

megnyugodtam h nem csak nekem nem jött be annyira a rész. sőt voltak részek amiket kifejezetten untam.
bonnie anyja ha csak ennyi akkor kár volt behozni, főleg ha semmit sem tud csinálni.
dr. fell meg a fene se tudja de van egy olyan érzésem, h lesz annak következménye h vámpírvérrel gyógyít. esetleg ha a következő 24 órában bill meghalna, na az lenne a kemény.
elena jó, sőt stefan is egy jobb lett.
elijah meg kellett már, most amúgy nem tudom mi fogja visszafogni őt attól, hogy kihúzza a többiekből a tőrt? ott van mindenki kivéve a zárt koporsót.

bbarbi89 - 2012. 01. 21. 10:47

egy nagy rakás ratyi volt.tekertem szinte végig. a mélypont: Bonnie éppen elrablásban, de azért elkezd Stefán meg Heléna nyálazni.. Mit kell bizonygatni h ő nem akarta megcsókolni..Mintha Stefán szent volna..brrrr

Cléda - 2012. 01. 21. 18:23

Elijaaaaah végrevégre!! :D (erre vártam mióta le lett szúrva szerencsétlen)
A maradék rész… hát elmegy. Damon tényleg nem kap sok jó szerepet mostanság, kiüresedett egyelőre a karaktere. Remélem feldobják majd, és nem csak Elena-epekedés lesz…

Miss Keamy - 2012. 01. 22. 03:29

Nekem azért nem tetszett ez a rész, mert végre kezdtem elhinni hogy Stef “leszarja” az érzéseit dehát szinte tudtam hogy ez lesz..igen a nyálazások nekem sem jönnek be, dehát vhogy el kell adni az egészet:D

opalisc - 2012. 01. 22. 11:32

Rég nem jutottam ide, hiányzott is, termeltetek rendesen.:)

O_Green: Nem csak Te gondolod, én is. Bocs attól, aki szereti, de unalmasabbnak találom Ian mimikáját, az elején és más filmekben jobb volt.
Én se értem miért akarja vki Stefan halálát, én nem akarom Damonét, szükségesek az alapsztorihoz, biztos nem fogják egyiküket sem kiírni záros határidőn belül. Akkor Matt az, aki szegény csak van, de talán azért tartják, ahogy írtátok is, mert ő az “egyensúly”, aki normál emberi életet él.

mimumi: egyetértek, Torrey DeVitto valahogy nem stimmel, nem jó a kisugárzása nekem és nem hiteles.

Tényleg Bonnie elrablása miatt Elena nem aggódott, pedig nem tudhatta, hogy Klaus alkudozik a csókkirályával.. fontosabb volt magyarázkodni, ez el lett szúrva.

Elijahnak én is örülök.:)

Joseph Morgan karizmatikus pasi, jó pár interjút láttam vele mostanában. Nem tudom, lesz-e “Claroline”, Klaus talán inkább tanítványt akar, nem szeretőt, vagy ki tudja, ha meggondoljuk – Joseph is beszélt róla – magányos lehet, de jó lenne, ha Klaus maradna sokáig, van még benne bőven.

Akkor ugye most csak februárban lesz új rész?

vidor - 2012. 01. 22. 12:32

Én amúgy fölöslegesnek tartom, hogy Klaus is kapjon szerelmi szálat. Minek mégis? Így is pont elég van belőle. Valahogy nem tudnám utána már komolyan venni a karaktert. Pont az a jó benne, hogy ilyen, amilyen.
Elijah-nak meg úgy örültem mikor megjelent, hogy majdnem táncra perdültem :D Őt nagyon bírom, kíváncsi vagyok, most hova fog állni.
Stefan szerintem jó így. Vannak érzelmei, ennyi, de attól még nem szalad vissza Elenához. Aki pedig tényleg nagyon előnyére változott, felüdülés a 2. évadoshoz képest. Ők ketten fejlődtek a legtöbbet ebben az évadban, mindketten jó irányba.

bbarbi89 - 2012. 01. 22. 12:57

Nem tudom, de én nem látok fejlődést. Valaki leírná, mégis miben fejlődött Elena és Stefan?

Nella - 2012. 01. 22. 17:42

Elena szerintem semmit nem fejlődött. Stefan azért sokkal jobb karakter lett, mint amilyen volt. Elena viszont még mindig megragadt ugyanott, ahol eddig volt, és nagyon idegesítő.

Az új rész nem volt valami nagy durranás. A nyálas rész…. ezért én sem voltam oda, de tény és való, hogy kell bele, főleg nekünk lányoknak, csak ne csöpögjön annyira, mert átesnek a másik oldalra azzal.

Az a baj, hogy Stefan és Klaus karakterén kívül, minden más karakter “ül”. De szerintem ennek oka van, majd változtatnak ezen szerintem hamarosan.

Elijah, na ő már kellett, hiányoltam is. Klaus az én kedvencem, remélem nem rontják el a karakterét. Nincs bajom ha hoznak be neki egy szerelmi szálat, csak ne nyomja el őt, meg ne kerüljön előtérbe annyira.

O_Green - 2012. 01. 22. 18:43

Elena abban fejlődött, hogy már nem ő az áldozat, akit mindig meg kell menteni, hanem néha kiáll magáért, döntéseket hoz, stb. Fizikailag és lelkileg is erősödött szerintem, sokkal elviselhetőbb, mint mikor Stefanon csüngött. Persze most Damonba kapaszkodik, de nem olyan szánalmasan, mint anno Stefanba.

tiktak - 2012. 01. 23. 00:31

O_Green
hát én félve jegyeztem meg a második évad végén,hogy jó lenne már Damontól valamit látni, mert egy jó ideje (amióta jófiú lett)csak szemeit meresztgeti… és ebben a részben megint eszembe jutott,most nagyon erős volt a mimikája, néha már szinte bolond jelleget kölcsönzött neki.
Annyira nem emlékszem,hogy mi hogy volt,de én soha nem gondoltam úgy,hogy stefan bekapcsolta, vagy kikapcsolta az emberi érzelmeit és full gonosz lett és leszarja elenat.Nekem mindig egyértelmű volt,hogy ő csak úgymond rájátszik erre a gonosz vagyok, nincsnek érzelmeim dologra.Mondjuk elég erősen rájátszott,amikor klaussal vérfürdőket rendeztek,de úgy gondoltam,hogy azt azért csinálja, hogy elenát megmentse.és persze így már szegény elena is simán elfogadná a sorozatgyilkosságot,hiszen csak őt védte a stefan. Itt egyébként is bárki bárkinek a rokonát, szerelmét, barátját megölheti, egy idő után úgyis el van nézve. Elena simán elnézi stefannak,hogy idegeneket gyilkolt halomra, hiszen ő érte tette :)
Klaus meg a testvérei érdekelnének. Esetleg Caroline valahogy még odakerülhetne közéjük. de a többiek elég unalmasak. Főleg ez a bonnie meg Fell doktornő szál. Mindegyik totál unszimpatikus.

wilkox - 2012. 01. 25. 00:54

maximálisan egyetértek Veled tiktak..s attól félek, hogy ebbe az irányba megy el a sorozat. Ez az Elena-Damon-Stefan, meg Caroline jó -rosszkislányos imidzs vátlogatása annyira kísértetiesen emlékeztet egy másik Williwmson sorozatra….Joey-Pacey-Dawson, meg Jen. Majd úgyis összehozzák Dmaont Elenával,de soká, nehogy stefan (dawson) érzelmeit megbántsuk… aztán szakítanak, merthát Stefan (Dawson) mndent Elenáért (Joey) tett… végül rájön Elena, neki mégis Damon kell, aki addig újra kicsit gonosz lesz…és meg van jó néhány évad….

jersey - 2012. 01. 25. 17:04

wilkox: nem is értem miről beszélsz….nem, nem a Dawson’s Creek-en nőttem fel (:

O_Green - 2012. 01. 26. 16:12

@tiktak Igen ezt mondtam én is, hogy én se hittem el Stefanról, csak az a gond, hogy így még mindig unalmas. Mert még mindig ő a szenvelgő hős (legalábbis az akar lenni). Na majd jövő héten meglátjuk, mit hoznak ki a dologból. Remélem valami jobbat.

Sue - 2012. 01. 26. 16:45

@superpityu: uerre jutottam én is: előbb-utóbb komoly következményei lesznek dr. Fell vámpírvérrel gógyítósdijának – pl amikor Tyler a következő “kísérlet” közepette kicsit megöli Bill Forbest… :)

Egyébként meg dr. Fell kapcsán: mostmár csak az az egy érdekelne, hogy ő kije-mije annak a tv-s pasinak az első évad elejéből (ő is Fell volt és tanácstag), aki hamar vámpírvacsi lett – és hogy tudja-e, hogy járt a kedves rokon :))) (és hogy mindez mikor kerül esetleg szóba – nyilván én is onnan vagyok ilyen okos, hogy pont most kezdtem el újra elölről, mert már baromi sok mindenre nem emlékeztem:)

vidor - 2012. 01. 26. 17:34

@O_Green Szerintem Stefan nem unalmas. Nézd meg Damont, szerintem, amit vele tettek az sokkal rosszabb, mint hogy Stefan “szenvelgő hős”

Amúgy nem értem mi bajotok van Stefannal. Nem változtak meg az érzelmei, na és? Attól még ő maga igenis változott. Szerintem tök jó, hogy nem az az életcélja, hogy megvédje Elenát, hanem tesz is valamit, legalább egy kis borsot tör Klaus orra alá.

jessm - 2012. 01. 26. 22:13

Én örülök hogy Stefan”gonosz” lett és Elena kezd valmit Damonnal is. Mert már hánytam az ÓÓ Stefan dumájától,meg hogy ő mennyire tökéletes… Brr.. Tisztára mint egy szappanopera, ha azt akarok nézni, akkor mexikói sorozatot nézek nem amerikait…
Most Stefan is érdekesebb lett. És végre Damon is kicsit visszatalált magához,azzal a húzással felébresztett Elijaht

tiktak - 2012. 01. 27. 00:53

O_Green
ja,így nekem is unalmas stephen, meg kikészülök tőle,hogy most is mindent csak elenaért tesz. Ha megölné bonniet két legyet ütnénk egy csapásra :D valóban gonosz lenne és bonnie is eltakarodna a képből.Ja,hármat: elena sem hiszem,hogy összejönne vele :D De sajnos ez nem fog megtörténni :(
Úgy néz ki,hogy én akár milyen sorozatot nézek, a főhősnőnek mindenképpen két férfi között kell örlődnie (ez, True blood, gossip girl, secret circle). Nagy divat lett ez most,csak én meg már marhára unom. Ráadásul a döntés is minden esetben annyira egyszerű :D

marcipán - 2012. 01. 27. 19:09

sziasztok! tudja vki, h új rész mikor lesz? nem ma kellett volna?

marcipán - 2012. 01. 27. 19:10

a 3x13as?

szamoca - 2012. 01. 27. 21:31

@marcipán – 1 hét múlva, 02.02.

marcipán - 2012. 01. 28. 12:58

köszi :)

O_Green - 2012. 01. 30. 10:27

@vidor Valóban, amit Damonnal tettek az írók, az ezerszer rosszabb, mint Stefan szenvelgése :) Ebben egyetértünk.

superpityu - 2012. 02. 01. 12:18

már kijött a 14. rész promoja is, de ha rám hallgatok messziről elkerülitek, mert tele van über spoilerekkel. inkább linket sem tolok :D

béb - 2012. 02. 01. 15:30

Én megnéztem, de sztem semmi olyan nem volt benne, amire ne lehetett volna számítani…
Vmiért nagyon tolják ezt a 14. részt, a képek is előbb voltak meg, mint a 13nak, most meg a promó kiszivárogtatása (ne beszélj be nekem senki, h ezek véletlenek…)

wondorog - 2012. 02. 03. 10:44

Elég intenzív rész volt, a felállás ismét változott, kíváncsi vagyok mi Original mama terve. Míg meg nem találták Ricket, valamiért az volt az érzésem, hogy ő gyilkol, csak nem emlékszik rá, bár ez még most sem kizárható.

519 - 2012. 02. 03. 15:21

Javítsatok ki, ha tévednék, de 4 koporsó volt, nem? Egy a mamának, és három a testvéreknek, de a végén négy testvér volt. Vagy Elijah egy másik koporsóban volt?

Cléda - 2012. 02. 03. 15:39

A 4 testvéren én is pislogtam a végén.. Majd kiderül.
Tetszett a rész, nagyon pörgött, és végre valaki, aki nem akart vámpírrá változni.. :)
Érdekes ez a gyilkolósdi, és az originalok is.
De ha Mattet azért tartották a sorozatban, hogy most összejöjjön Elenával mint egyetlen ember, én megyek és lehúzom magam a klotyón… Ezt az irányt nagyon nem várnám..

wondorog - 2012. 02. 03. 16:47

Szerintem Rebbekah már nem a koporsóban volt, az lehet az egyetlen magyarázat.

Desmond Wallace - 2012. 02. 03. 18:48

“Javítsatok ki, ha tévednék, de 4 koporsó volt, nem?”

Igen, 4 koporsót lopott el Stefan, de ezek egyikében se volt benne Rebekah. Ugye ő egy darabig a Salvatore pincében nyugodott, majd hazavitte Klaus, aztán beletette egy ötödik koporsóba, ami egy másik helyiségben volt. Nem bonyolult ez.

superpityu - 2012. 02. 03. 18:49

a 4 koporsó ami Stefan-nál volt abban Elijah a mama és a két csávó volt. Rebekah később lett elpakolva, de gondolom máshol volt mint többiek.
a vége kicsit mintha össze lett volna csapva. ahogy anyuci megjelent. meg akkor ő most mi? viszont tetszik az új felállás, nagyot fordult a dolog. érdekes lehet még családi “hangulat” kifejezetten tetszett ahogy rátámadtak Klaus-ra.
A gyilkolósdi érdekes. ha nem meredith az akkor mégis ki lehet. azért gondolom valaki akit már ismerünk. viszont remélem h Caroline majd jól kinyírja azt az akárkit. Bill halálával letudtuk azt is milyen amikor nem a vámpírlétet választja valaki. kicsit sajnáltam többet vártam tőle.
egy problémám van a résszel (habár a rész végi gyors wtf, meg mindenki feltámad annyira nem tetszett) de az h az eredeti anyuka miért nem ölte meg Bonnie-ékat. komolyan már a kutyának sem kellenek amikor van egy olyan boszi is itt aki létrehozta a vámpírokat.

vidor - 2012. 02. 03. 19:58

Hú, én őszintén szólva, egyáltalán nem lepődtem meg azon, hogy ki is volt a koporsóban. Számomra ez is elég laza rész volt, többet vártam ennél. Ezekre mind lehetett számítani, egyedül a gyilkosos szál, ami most nagyon birizgálja a fantáziámat.
Meg mondjuk az tetszett, mikor mind Klausnak mentek, nagy jelenet volt.
Bonnie meg az anyja pedig tényleg totál érdektelenek. Ha megölik őket, nem sajnáltam volna. Mellesleg tuti, hogy az ősboszi tervez valamit velük, mert ha nem, tényleg indokolatlanul maradtak életben.

O_Green - 2012. 02. 03. 21:32

Érdemben nem tudok semmit hozzáfűzni. 3 résszel ezelőtt 80%-ra mondtam volna, hogy a mami van a koporsóban.Két résszel ezelőtt meg már 100%-ra. Annyira “érezni lehetett”, hogy már az lett volna a wtf, ha más valami vagy valaki lesz. De ez az I came here to forgive you my son nekem kicsit még így, is, hogy számítottam anyucira, erőltetett volt.

Szerintem Bonnie-t már csak azért nem nyírják ki, mert nem akarják, hogy Elena még több embert veszítsen el. Pedig boldog lennék, ha eltennék láb alól, iszonyú unalmas szegénykém.

A legutóbbi spoiler szerint egy férfi karakter veszélyben van. Vajon Matt lesz? Meghal? Vagy vámpírrá válik? Egyébként egyre jobban megkedvelem őt, szóval nekem ő most hiányozna. Nem olyan hülye, mint korábban volt, jól látja a dolgokat. Kell egy ilyen figura is.

Nella - 2012. 02. 03. 22:34

Nekem nagyon tetszett ez a rész. Rendesen átalakították a dolgokat, és hoztak be egy új szálat. Elégedett vagyok, azt kell hogy mondjam :)

SASI - 2012. 02. 03. 23:13

Detto

jersey - 2012. 02. 04. 00:26

Nem tudom megmagyarázni miért, de ebbe a részbe vhogy nem illett bele Caroline szála. Ami amúgy jó és tényleg érdekes szál volt, hogy valaki nem akar vámpírként tovább élni és inkább választja a halált, semhogy azzá váljon, ami ellen egész életében harcolt.
Leginkább összecsapottnak érzem a részt. Túl sok felé kapkodtak egyetlen részben :/
Az originalok alapvetően érdekesek, és kb külön évadot lehetne rájuk építeni és még a gyilkos szál is!Nem tudom miért, de én Mattre gyanakszom. Elég jó kis WTF csavar lenne, ha ő gyilkolászna :)
És szegény Alaricet is hagyhatnák már egy kicsit, mert az is uncsi hogy mindig őt akarják eltenni láb alól, de a gyűrű mindig megmenti…na jó nem mindig….

Miss Keamy - 2012. 02. 04. 01:55

Jó kis rész volt ez, tetszett. A mammer nekem se volt wtf jelenet, de Elijah baromi jól küldi. Kedvenc karakterem:)
A gyilkolós szál tényleg a legizgibb, de 80% hogy nem dr fell az. legalábbis az úgy túl egyértelműnek tűnik. Tyler lehet vagy vkit visszahoznak régről..ez a matt-elena dolog úgysem jön össze, egyszerűen csak kellett oda valaki aki vigasztalta elenát. Caroline meg lehetne kövi részben tökösebb, kezd visszatérni a régi hisztis énje.

dori - 2012. 02. 04. 12:17

Kicsit csapongó rész volt, nem is tetszett igazán.
Gondolom Bonniék azért maradtak életben, mert mégsem nyírom ki azt aki kiszabadított 1000 év után.
A férfi aki veszélyben van nem Alaric lesz? Végülis csak őt nem sikerült megölnie a merénylőnek. Gyanús, hogy ha a tanács tagjait teszik el láb alól, akkor egy vámpír lesz a dolog mögött.

Connie - 2012. 02. 04. 14:54

Ki az a Steven?:O
Caroline említi, mikor a szobájában beszél az apjával. Volt már egyáltalán ilyen nevű szereplő? Vagy ő valaki új lesz?

katE - 2012. 02. 04. 14:56

Steven Caroline apjának a pasija volt, asszem az első évadban beszéltek róla:)

nok - 2012. 02. 04. 15:08

hát anyuci megjelenése nem lepett meg,sajna kiszámítható volt :( egyetlen reményem h talán nem lesz olyan nagy a szeretet a fiacskája iránt, talán csak altatás ez a nagy megbocsátás????
Bonnie meg már megúszta h az a …

G_ArchAngel - 2012. 02. 04. 17:15

“Szerintem Bonnie-t már csak azért nem nyírják ki, mert nem akarják, hogy Elena még több embert veszítsen el. Pedig boldog lennék, ha eltennék láb alól, iszonyú unalmas szegénykém.”

Valójában Elenát is ki lehetne nyírni, mert semmit nem csinál, csak néz az üres tekintetével a semmibe. Steven Seagal lazán lejátszaná a képernyőről.
Nem igaz, hogy nem találtak egy normális tiniszínésznőcskét, aki esetleg képes is megszemélyesíteni egy összetettebb személyiséget.
Ráadásul Bonnie-val szemben még játékideje is van, de továbbra sem tudott kilépni az egybites szobanövény szerepéből.

Rohadt jó lenne ez a sorozat, ha egy normális nő miatt marnák egymást, de az a szerencsétlen még csak dögösnek sem nevezhető. Vagy ezt írták meg és ilyen jól játsza Dobrev az egyszerűt?

Desmond Wallace - 2012. 02. 04. 17:25

“Rohadt jó lenne ez a sorozat, ha egy normális nő miatt marnák egymást”

Ízlések és pofonok. Nem hiszem, hogy véletlenül lett 2. Nina Dobrev az eyecandy szavazáson.
Szerintem semmi baj sincs a játékával, a kinézetével meg pláne nem.

luciano - 2012. 02. 04. 20:37

Nekem valamiért Matt nagyon gyanús. Nincs semmi bizonyíték ugye, mindenki csak találgat de nekem ő valamiért nem kóser. Az Original szál nagyon tetszik, többször is visszanéztem mikor letámadták Klaust. Őszíntén szólva, én is gyanítottam hogy a mothert hozzák vissza, de könyörgöm, mi ez a megbocsátás? Most ha újra összeáll a család akkor gyakorlatilag Klaus megkapja amit szeretne, ergo no more hybrids. Így kérdem én mi lesz a maradék 8-9 epizódban? Mert elég ötlettelen lenne eddig elhúzni ezt a revenge dolgot ha már mindenki happy, már csak elenát kéne vhogy elfelezni. :D
Bonnie valóban idegesítő semmitmondó, ahogyan Matt is, kettejükkel kéne vmit kezdeni. (lehet ezért gyilkol Matt?) :D

jersey - 2012. 02. 05. 00:13

Nina Dobrev tud színészkedni. Nézz meg 20 percet a Secret Circle-ből és te is átértékeled a tehetségét XD

Cléda - 2012. 02. 05. 10:13

Kathrine is bejöhet a képbe, mint tanács-gyilkoló.. És akkor még az Elena ujjlenyomatra is lehetne valami magyarázat, bár kétlem, hogy az is közös lenne bennük. :D

vidor - 2012. 02. 05. 13:54

És mi van, ha maga Elena a gyilkos? Milyen jó lenne már? Akkor koppannának állak a padlón. De úgyse ő lesz.
Amúgy én is Mattre gyanakszom, mert szerintem nem természetfeletti lény gyilkolászik itt, hanem egy ember.

sam - 2012. 02. 05. 16:09

De akkor miért a tanács tagjait öli? :\

Kate - 2012. 02. 05. 19:10

G_ArchAngel, de jól megfogalmaztad. Már kezdtem azt hinni csak engem irritál vmi hihetetlen módon Elena. Nina Dobrev-vel mondjuk nincs nagy problémám, de Elena, mint karakter borzasztó unalmas és rossz hatással van mindenkire (pl. Damonra. Mi lett belőle az első évad óta? egy kétségbeesett hősszerelmes akinek az egyetlen vágya hogy végre megkaphassa Elenát, áhh)
És pl. ott van Caroline aki minden szempontból izgalmasabb karakter Elenánál és mégis van hogy egyhuzamban 2 részben sem szerepel, bezzeg Elena állandóan a középpontban van. Teljesen méltatlanul hanyagolják Caroline-t. Remélem ez változni fog

jersey - 2012. 02. 05. 19:35

a miért Matt és miért a tanács tagjai, az egy nagyon jó kérdés, de nekem csak az tűnt fel, hogy a gyilkolászós szállal párhuzamosan Matt is a képbe került, persze még mindig csak statisztál gyakorlatilag, csak picit talán többet, mint előtte.

sam - 2012. 02. 05. 19:49

:) persze, mindenki egy kicsit gyanús lehet, de nem látok semmi logikát abban, hogy Matt Alaric-ra támadt (hacsak nem igézte meg valaki, akkor már meg is van magyarázva :D)

dori - 2012. 02. 05. 21:05

Amúgy csak én emlékszem úgy h 7 testvér volt az eredetiek családjában? 6-ról tudunk valamit (Klaus, Elijah, Rebekah, 2 újonnal feltámasztott bátyus, plusz aki meghalt a visszaemlékezős részben). Remélem lesz egy csavar az 7.-kel kapcsolatban, mert ezen kívül elképzelni sem tudom mit hoznának be.

bbarbi89 - 2012. 02. 05. 21:37

Csak az a gond hogy az írók már nem mernek merészet lépni, mint az elején.:S

koka - 2012. 02. 05. 23:14

@dori: Damon amikor a koporsókat számolta elmondta, hogy az egyik testvér meghalt a “régi világban” a másik pedig az “újban”. Mondjuk én is kíváncsi vagyok mi lett vele

G_ArchAngel - 2012. 02. 06. 10:33

Bonnie-t fikázóknak egy kis gondolkodnivaló:

A boszorkány-szál végig fontos volt és szinte mindenhez szükségük van banyákra. Jelenleg Bonnie-n kívül nincs más (az anyja talán). Ha nem lennének a banyák, akkor sokminden nem történt volna meg és talán egy évadban lezárhatták volna a sorozatot. A baj nem Bonnie-val van, hanem akik írják a forgatókönyvet. Egyszerűen Bonnie-nak volt két perce a jellemét bemutatni, azontúl csak megoldó szerepeket kap. Ha valamihez kell egy boszorkány, akkor ott van Bonnie és kész. A múltja, családja és szerettei elvesztése miatt kaphatott volna egy becsavarodott elméjű karaktert, aki sorban nyírja ki mindkét oldal szereplőit, közben negédesen vigyorog. Ezzel szemben szinte mindenét feláldozta az Ürestekintetűért és a két lúzerért, akiknek egy következetes forgatókönyv alapján már Elijah letépte volna a fejét a 2. évadban. Esetleg Alaric is karót lőhetett volna a szívűkbe.
Máris kész a gimis vámpírsorozat, aminél egy NatGeo-os, egymást tépő oroszlános dokumentumsorozat is izgalmasabb.

Nagyon jó lenne egy Game of Thrones szerű vámpíros sorozat, ahol a boszorkányok, vámpírok, farkasok és vadászok következetesen, klánként gyilkolják egymást, nem pedig Eredetiek beszélgetnek párszáz éves lúzerekkel.

Sajnos én a klasszikus vámpírokat kedvelem, amelyektől ezek a popsztárok távol vannak, arról nem is beszélve, hogy a lelkizés öli meg a vámpírság szellemét. Angel-ben még volt egy elfogadható magyarázat, ami köré sok történetszálat tekertek, de itt még ezt sem próbálják meg.

The Secret Circle:
A felnőttek jól játszanak, a gyerekek közül csak Faye és talán Jake. Cassie remélem meg fog változni most, de nem érdemes a 2. évadot erőltetni szerintem.

tiktak - 2012. 02. 07. 11:22

G_ArchAngel
Bonnie esetében nem a boszorkánysága az idegesítő, és persze, kell egy boszorkány, hanem maga a csaj. A hangjával, mimikájával és még a szerepe is gáz.

jersey
Nagyon-nagyon reménykedek benne, hogy Matt megbolondult és annyira vissza akarja kapni a régi kis nyugodt életét, hogy elkezdi irtani azokat az embereket, akiknek a köze van a vámpírokhoz. Már isten tudja mióta azon rinyál, hogy nem szabadna így élnie senkinek stb. El tudom képzelni, hogy vlami védelmező ösztön lépett fel benne, hogy szegény caroline-al és elenával is mi történik folyamatosan és most elkezdi kinyírni a vámpírok segítőit vagy akiknek köze van a vámpírokhoz. Mindhárom áldozat ember volt, de vámpír ismerősökkel nem?

tiktak - 2012. 02. 07. 11:23

tiktak
mivel Elenára tereli a gyanút, akkor védelmezési ösztön nem jöhet számításba. Lehet Elenát okolja minden bajért ami a vámpírok körül történik? Bár ez meg annyira kiszámítható lenne és annyiszor láttuk már. Na mindegy. remélem azért ő gyilkol :D

Cléda - 2012. 02. 07. 13:43

“El tudom képzelni, hogy vlami védelmező ösztön lépett fel benne, hogy szegény caroline-al és elenával is mi történik folyamatosan és most elkezdi kinyírni a vámpírok segítőit vagy akiknek köze van a vámpírokhoz. Mindhárom áldozat ember volt, de vámpír ismerősökkel nem?”

Ha Mattnek a vámpírokból van elege, mért a tanács tagjait írtja, akik éppen ‘védelmezik a várost’. Főleg Car apját, és Ricet, akikről tudja, hogy nem repesnek ők sem ezért az egészért. A kis orvosról ugye nem tudunk semmit, csak hogy a Fell dokihoz kötődött, meg hogy tanácstag volt..
Éppen ezért nagyon jól hozták be ezt a szálat, mert mindenkire lehet gyanakodni, de igazából lövésünk sincs, hogy ki lehet :) És ilyent már rég éreztem sorozat nézés közben…

koka - 2012. 02. 08. 00:36

Katherine azért nem lehet, mert a karó amivel az orvosszakértőt leszúrták az Elenaék tóparti házából való ahova nem lett beinvitálva. Habár a 2. évad végén meghalt Elena szóval lehet, hogy mégiscsak bemehet. Itt már tényleg mindenki gyanús…

tiktak - 2012. 02. 10. 00:54

Cléda
azért a tanács tagjait is,mert az lenne a dolguk ,hogy védjék a várost,ahogy írod, de ezt nagyon mégse teszik,valljuk be. semmi közük sincs soha semmihez,szinte az események közelében sincsenek.Mivel nem végzik a dolgukat,sőt többükről kiderült, hogy rokonuk, szerettük vagy ismerősük természetfeletti ezért mondhatjuk hogy megtűrik ezeket a lényeket és lófaszt se csinálnak. hát kb ezért.
Mondjuk engem max az tudna sokkolni ha elena lenne a gyilkos és tudathasadásában magára terelné a gyanút,mert már neki is elege van a vámíporkból.De ez ugye nem lehet igaz.sajnos. szinte biztos vagyok benne,hogy eget verő faszság fog kiderülni a gyilkosságokkal kapcsolatban. Pedig az lenne a legjobb ha nem fokoznák a ” feszültésget” és inkább bemutatnák a gyilkos személyét (pl matt)és az örületét. Tippre azt mondom semmi jó nem fog kisülni,ebből a “jaj ki a gyilkos” dologból, túl nagyok lesznek a nézők elvárásai. Ki tudja, lehet még lekezdnék Mattnak drukkolni :D

O_Green - 2012. 02. 10. 14:45

Az új rész nekem kimondottan tetszett. Végre történt is valami. A napok óta mindenhol reklámozott csók szerencsére nem az lett, amit gondoltam, az akkora klisé lett volna, hogy szerintem még a sorozatot is kaszáltam volna, ha meglépik. Nem tették. Olyasmi történt, ami majdhogynem normálisnak tekinthető, még akkor is, ha nem volt várható az eddigiek alapján. Ennek nagyon örültem.

Esther anyu mesterkedése is érdekes, új irányba terelheti a dolgokat mostantól. Kol-lal kapcsolatosan is elhintettek némi információt, még ebből is lehet valami.

Matt egyre központibb karakter lesz, ennek határozottan örülök. Egyre több önálló döntése van, egyre több szöveget is kap, szépen “visszahozzák az életbe”, komolyan élvezet nézni. Végre rájöttek, hogy egy ideig lehet ostoba szerencsétlenként létezni ebben a világban, de ha nem veszi fel a kesztyűt az ember, akkor előbb utóbb meghal. Eszerint nem megölni akarják, hanem beépíteni. Ez jó. Én is inkább Tyler, vagy valamelyik másik antipatikus forma halálát támogatom.

Imádom Klaus-t, a mostani részben is imádtam. Zseniális.

Elena szokás szerint hozta az idióta p*****. Úgy látszik, ahogy Stefan közelébe kerül, teljesen megőrül, és mindenkit meg akar váltani. Az előző részekben amennyire magasztaltam a helyes döntéseit, most annyira nem értettem egyet vele. Szerintem nem azért olvasott be Damon-nek, mert szerette volna maga intézni a dolgokat, és Damon akadályozta ebben, hanem azért, mert nem tud mit kezdeni az érzelmi zűrzavarral, és a vonzódásával, és valakit bántania kellett. Undorító dolog volt véleményem szerint, ahogy az is, hogy Stefan-t használta fel, hogy elérje a célját. A legundorítóbb mégis a tornácos-ajtóban állós Stelena jelenet volt, amiben az előző két évad Stefan-jáért rimánkodott. Stefan ismét elővette a szenvedő távolba meredős szexi vagyok, megközelíthetetlen, és mocskosul szenvedek ettől arcát.

Logikátlan az egész. Pár résszel ezelőtt Elena maga beszélt arról, hogy el kell engedni Stefan-t, bizonygatta Damon-nek, hogy majd ők, együtt túl lesznek ezen, erre most szemen köpi saját magát. Eddig Damon-t használta fel, most visszatér a jó öreg exhez. Szánalmas. Persze gondolom a következő részben meg azon fog hápogni, hogy Damon hogy merészelt mással lenni. Az írók az elmúlt kb. tíz rész jellemfejlődését dobták most ki a kukába. A jelen állás szerint évad végére 2 lehetőséget látok. Nagy Stelena egymásra találás, és akkor részemről kasza. Vagy valami tessék-lássék Delena jelenet, ha már minden évad csókkal végződött, végződjön ez is úgy. Ha ez történik, részemről szintén kasza. Le kéne szállni ugyanis erről a szerelmi háromszögről kicsit. MINDEN más karakter érdekesebb jelenleg a sorozatban, mint Elena.

Bogyó - 2012. 02. 10. 16:44

Lehet, h szemét húzás volt Elenától, de Damonnak jót tett :))
Mellesleg én se viselném el, ha arany(?)kalitkába zárnának, és úgy rángatnának jobbra-balra, ahogy azt Damon próbálta tenni. Az exhez való visszatérést is értem, ha belegondolsz, sosem szakítottak, ill. Stefan nem volt önmaga, Klaus irányította, sallala. Még Elenának is leesett, h valójában törődik vele, bízik benne, stb, meg az a szexi és elérhetetlen vagyok nézés. Naná, h visszahúz a szíve :D

Elijaht szeressük, de Kol és Rebekah is érdekes, tán csak felpörgetik itt a dolgokat ;)
Klaus-Caroline szál nem villanyoz fel, de (el se hiszem h ezt mondom)Matt kezd érdekelni!!

Bogyó - 2012. 02. 10. 16:48

MÁS:
A következő részben
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xt_c_lx-OZI#!
Elena megmentéséért harcolnak a fiúk. Már megint. Elena helyében már rég meguntam volna, és inkább jöhet a vámpír-lét ;) Hátha életképesebb lenne :P

superpityu - 2012. 02. 10. 19:47

Nekem is bejött.

Esther anyu igen keményen megkeveri az állóvizet, kellett már egy ilyen baromi erős boszorka. és őszintén jólesik látni, h nem csak a színesbőrűek ajándéka a mágia (nem rasszista megjegyzés, csak eddig is furcsáltam h sosem fehérek.

Klaus-Caroline még most is érdekel. van egy érzésem, h ebből nem lesz az aminek szánják. igazából nem hiszem, h Caroline egyszerűen az évad végéig bele tudna szeretni. viszont ahogy kicsit kioktatta Klaust az emberekről az tetszett, teljesen egymás ellentétei egymásnak.

Elena meg akármilyen is volt, kicsit jót tett vele Damon-nak. Valahol néha meg is értem h miért ilyen Stefan-nal, bár tényleg lehúzták a wc-n az elmúlt pár részbeli Elena-t. Megjegyzem amúgy, hogy a Rebekah és Damon párosából szinte sugárzott a szenvedély. van ebben a Claire Holt-ban valami megfoghatatlan szexualitás :D

Matt meg egyre több szerepet kap ennek pedig én nagyon örülöök, mert tényleg jobb így h egyre önállóbb. Azért nem örülnék ha ő lenne a gyilkos. nekem a polgármester nagyon gyanús. de lehet h egy vámpír áll a háttérben aki megbűvöli a tettest.

jessm - 2012. 02. 10. 22:02

Nem tudom elég hülyék az írók, Elena széprn frjlődött affelé , hogy erős nő legyen belőle. És persze ok, hogy sarkára is állt, azzal stefant ráuszította Damonra.
Az tök rendben volt. De nem értem i f***t törödik vele, stefan érezze vagy sem.
Nem igaz hogy stefan 3 jót pislant utána elena megint a hülye liba szerepére tér vissza. Az a Damon beszólás is azért volt mert szent stefan ma kicist jobban bánt vele.
Nagyon helyes h damon mással aludt, bírom amikor rosszalkodik.

Ezt az évadot végignézem, de ha elena és damon nem jön össze egy pár részre, akkor számomra kasza. 2 évadon keresztül nem húzhatják az ember agyát, azzal hogy elena nem meri bevallani, hogy ugyannyira szereti damont mint stefant.
Már már rosszabb nekem mint Katherine. Ő legalább nem álltatta magát azzal hogy csak az egyiket szereti.

jersey - 2012. 02. 10. 23:47

Azt hiszem öregszem, mert a “mindenki szép ruhában ugyanazt a táncot ropja, amit nem tanultak be, csak spontán árad a génjeikből, vmi One Republic vagy hasonló nyavíkolós számra” jelenttől egyszerűen rosszul leszek :P
És tényleg durva, hogy a három főszereplő szerelmi háromszög szála hidegen hagy, helyette csak az Originals család+ a titokzatos gyilkolászó hoz lázba. Valami azt súgja, hogy az Esther által kötött “Secret Circle” varázslat tart még magában csavarokat.

Bogyó - 2012. 02. 10. 23:52

Elena lépése lehet, hogy dühítő volt, de mindemellett/pont ezért nagyon emberi is.
re: O_Green
A “jellemfejlődésben” is lehetnek megtorpanások, meghátrálások, apró visszalépések. És lehet mindenkinek rossza napja, amikor csak úgy dobálózik az igazságtalan vádakkal. Az emberi viselkedés nem “logikus”.

És ha már itt tartunk, kéne egy rendes barátnő Elenának, aki megmossa a fejét :D :D Ezek a Damonra utaló félmondatok Bonnie és Caroline részéről elég felszínesek….

Bogyó - 2012. 02. 11. 00:09

jersey, ha már a báli fikázásnál tartunk ;)
Nem igaz, h senki nem szólt rá Ninára, hogy kell járni egy abroncsos ruhában. Már régebben is megfigyeltem, hogy mindig kapaszkodik a ruhájába. Az abroncsnak az a lényege, hogy szép esése legyen a ruhának. Ha meg azért fogja, h bele ne akadjon, akkor rossz a méret, túl hosszú a ruha. Egy profi stábnál mindkettő ciki sztem. Higgyétek el nekem, fél napot lehet táncolni egy ilyen ruciban, nem akadályoz a mozgásban egyáltalán.

Bocsi, hogy ennyit írok, nem tudom mi lett velem. Meg írta winnie talán, hogy nincs elég komment, azért nincs több TVD-s írás. Hát akkor nem fogom vissza magam, mert véleményem, az van. ;)

Menőmanó - 2012. 02. 11. 08:32

Na, akkor nem csak nekem tünt fel, h Nina nem tud normálisan járni az abroncsos ruhában.
Mikor a belépője van, úgy jön be a bálterembe, mint egy elefánt. Nem igaz, h ezt nem látta senki a stábból.
Amúgy szerintem nem jó a ruha hossza, ezért kapaszkodik bele.
És Bogyónak igaza van, ha a ruha rád van szabva, akkor egyáltalán nem zavar sem a táncban, sem a mozgásban.

Maga a rész jó volt, de semmi extra számomra. Ettől a szerelmi háromszögtől már rosszul vagyok. Miért nem tudnak már ezzel vmit kezdeni.
Elena egyre jobban hasonlít Kat-re, vszínűleg ezért nem szerepeltetik most őt.
A jellemfejlődésével pedig komoly problémák vannak szerintem.
Remélem Esthert vhogy félreállítják, kár lenne az Ősökért.

bbarbi89 - 2012. 02. 11. 13:55

Én nem tudom mit akarnak az írók az édeshármasból kihozni, de valamelyik léphetne már valamerre.Nem hiszem el h az írók nem érzik h ez így kaki.

bbarbi89 - 2012. 02. 11. 13:56

Ja és szerintem az lenne a legméltóbb évadzáró, ha Elena átváltozna..

Cléda - 2012. 02. 11. 18:05

Elena tényleg úgy járt mint egy tehén, de amikor teljes alakban mutatják, látszik hogy a ruhája felső szoknyája a földön lóg… Nem csoda hogy kapaszkodik bele, ill emelgeti az elejét. :)

Remélem azért nem teljesül be hogy megölik az originalokat, kár lenne értük.
Egyébként tetszett a rész. Mondjuk nem értem a felháborodásokat a Stelena párossal, végülis tényleg nem szakítottak, Elena még mindig szerelmes, és a vak is látja hogy Stefan is. Ezt tudja Elena is, hülye lenne nem tenni érte valamit.. És én sem viselném felháborodás nélkül, ha karon akarnának kirángatni valahonnan…
Damon meg jól tette a kis rész végi lépését, reméljük nem süllyed vissza a mindent-Elenáért-hősszerelmes szerepbe, és kicsit tökösebb lesz.

vidor - 2012. 02. 11. 21:55

@Cléda teljesen egyetértek veled.
Damonnak meg már igenis kijárt a beolvasás, ha jogos volt, hanem. Majdnem szivárványt hánytam a táncolós résznél, annyira idegesített. Ha meg Elena összejönne Damonnal… na számomra az lenne teljesen logikátlan. Nyilván érez iránta valamit, de még Stefant szereti, ez egyértelmű.
Nekem meg különösképpen tetszett, hogy annak ellenére, hogy kb. könyörgött Stefannak, az fogta és mégis otthagyta. Amúgy meg tényleg jobb lenne, ha több akciót kapnánk és kevesebb nyáladzást.
Az Originalokért pedig igazán kár lenne. Végre Elijah megint a színen van, nehogy kivonják most nekem megint a forgalomból!
Amúgy meg a Klaus/Caroline párost se kéne szerintem erőltetni, engem abszolút hidegen hagy. A végén még Klaus is Damon sorsára jut, és az már tényleg borzalmas lenne.

Psy - 2012. 02. 11. 22:51

nah ez jó rész volt kérem :) látom nem csak nekem tűnt fel, hogy Elena kapaszkodik a ruciban :)
Én szeretném ha legalább pár rész erejéig lenne Delena, sőt tetszene egy Klaus + szöszicsajszi páros is, bár csak akkor, ha nem csinálna giccses jófiút Klausból.
sajnálnám, ha a mama ármánykodása miatt Elijah megmurdálna :( de Klaust is sajnálnám :D a többi mehet a levesbe

Miss Keamy - 2012. 02. 12. 01:48

Én támogatom a Stelena párost:) truly love nem is kérdés. damon iránt meg fellángolás, v. kötődés de biztos nem szerelem és sztem marha szarul áll ha összejönnének akár pár rész erejéig is.. Damon így jó ahogy van. ha Elenával van, becsicskul és rombolja azt az imidzset amit már felépített szóval ne erőltessék. Nem tetszett Caroline- Klaus sem, nagyon erőltetett, Tylerrel vhogy jobban passzolt. Matt pedig kezd tökösebb lenni. és a Kol gyerek nagyon adja – kicsit Elijah és Damon keverék nekem:)

opalisc - 2012. 02. 12. 15:38

Csatlakozom a Stefan-Elena támogatókhoz. Clédának igaza van, gyakorlatilag sose szakítottak.
Stefan pedig, amit tett Klaus oldalán, ahogy végiggyilkolt pár államot (lásd a szétkapott, majd szépen összeillesztett hölgyek), ehhez nem egyszerűen vámpírnak kell lenni, hanem aberráltnak, ezt nem lehet Klausra fogni. Stefan vastagon rosszabb real vámpírként (ha embervért fogyaszt, nem nyuszikat), mint Damon bármikor. Amit tett, nem lehet azzal elintézni, hogy jaj bocs és minden úgy van, mint ezelőtt. Én emiatt nem érzem nyűglődésnek az oda-vissza táncikát, amit művelnek.
(És jersey: ott a pont “Nézz meg 20 percet a Secret Circle-ből és átértékeled…”:P)

Klaus nagyon jó (egyre inkább Joseph Morgan rajongó leszek:), Esther így más, gáz lett volna, ha csak a “megbocsátok, éljünk együtt naagy, boldog családként” lett volna a visszatérése célja. Viszont jelen pillanatban nem ismert nála erősebb boszorkány, aki meg tudná akadályozni, de még lehet, a múltjukból annyi mindent nem tudunk.

A gyilkosra tippem sincs perpill, de ha természetfeletti lenne, nem kellett volna Elena, Ricet a gyűrű már gyógyította volna (bár ahogy vacakolt az elmúlt részekben..), tehát elvben ember, vagy boszi, vagy megigézett, sok lehetőség van.

Na jó hosszú lettem megint, de biztatva lettünk a kommentelésre.:)

Nikki - 2012. 02. 12. 17:20

Nem volt különösebb meglepetés számomra se, hogy anyuci van a koporsóban, számítottam rá.
Remélem, az ősrégi vámpírcsalád nem lesz ilyen könnyen elintézve. Várok még csavarokat ebbe a varázslatba. Nem értem miért ne menekülhetne meg pár belőlük. Érdekes karaktereket veszítenénk velük. Elijah-t sajnálnám a legjobban, utána Klaus-t és Rebekah-t. Szerintem utóbbi kettő megjavulhatna (vannak erre utaló jelek) csak hát a körülmények…
Amúgy ne hozzák össze Klaus-t Caroline-nal, nagyon hihetetlen lenne, ha a történtek után a csaj összeállna vele.
A doktornőre gyanakszom, mint gyilkosra, még mindig.
A többit nem kívánom kommentálni, már megtették előttem egy páran.

bbarbi89 - 2012. 02. 13. 09:26

De nem érem, miért szeretnétek, hogy megjavuljon mindenki? Akkor mi lenne a poén a vámpírokban??

sam - 2012. 02. 13. 23:37

Klaus és Caroline nagyon jól mutatnak egymás mellett, de kb. lehidalok, ha Caroline ilyen rövid idő alatt beleszeretne.. azért Klaus nem épp a jó vámpírok közé tartozik, Caroline-al elég szépen kicseszett már párszor.. :)

opalisc - 2012. 02. 16. 17:51

Én nem szeretném, ha Klaus megjavulna:) Caro a tanítványa lehetne, megmutatná neki, amit ő tud. Viszont simán lehet szerelmes és gonosz valaki egyszerre:P De azt sem akarom, hogy meghaljon. Azt (barbi) én is el tudnám képzelni, hogy Elena a végén átváltozzon. Damon meg lehetne Rebekah-val. Bár valószínűleg a készítők nem így szeretnék…

superpityu - 2012. 02. 17. 12:54

pont ez kell a városba, egy újszülött vámpír.
érdekes rész volt. nem akarom elena halálát, de kicsit uncsi hogy mindig kidumálja magát. azért az arcára fagyott (égett) volna a mosoly, ha rebekah kinyírja.
a rész végi két jelenet érdekes lett. szóval az eredetieket gyilkolására képes fa újra jelen van, vajon kit ölnek majd meg? Ric meg megint szarban van, valamiért mégsem hiszem h Meredith lenne a gyilkos, azok után amennyit most segített neki, egyszerűen lelőné. lesz itt valami fordulat.
Hová tűnt Esther és Finn? Klaus miért égette el a képeit? pár dolog most zavaros.

nok - 2012. 02. 17. 19:18

hát ez a szerencsétlen Rick, lassan már olyan mint Kenny :)

Bogyó - 2012. 02. 17. 19:28

Kenny :D:D

nyitva kellett hagyni néhány kérdést, a következő rész csak márc 15én jön.

bbarbi89 - 2012. 02. 17. 21:50

Klaus azért égette el azt a képet, mert Caroline volt rajta.

Nella - 2012. 02. 17. 22:23

Kenny :D nekem eszembe sem jutott. De remélem hogy nem nyírják ki, még akkor sem ha hanyagolják mostanság Alaric karakterét. Szerintem is túl könnyű lenne, ha Meredith lenne a gyilkos, szerintem ő úgy működik, mint egy védelmező/tisztogató a gyilkosnak.

Egyébként meg hanyagolhatnák ezt a “Védjük meg Elenát” dolgot. Vagy csak nekem unalmas? Mindig őt kell megvédeni, mindig ő miatta halnak meg a többiek, mindenki őt használja fel. Unalmas.

superpityu - 2012. 02. 17. 23:08

szerintem meredith egyszerűen egy áldozat, akivel végeztetik a piszkos munkát. remélem igézés alatt áll.
Klaus meg bekaphatja ha ennyi miatt megsértődik Car-re, elvégre még tavaly őt akarta feláldozni a rituálén… kicsit logikátlan a dolog, vagy csak én érzem annak. remélem emiatt nem szívatják majd szerencsétlen lányt.
várom a pillanatot amikor majd nem ilyen szépen fogalmazva küldik el Elena-t a fenébe. pedig nagyon érik a dolog, mert túl sokan haltak már meg miatta. nem ér az egész lány annyit, mint amennyit a barátai szenvednek miatta.

jersey - 2012. 02. 18. 00:07

Ez a rész nagyon tetszett :) Végre!
Szerintem is hülyeség lenne, ha Klaus ennyi miatt pikkelne Caroline-ra, de ő már csak ilyen szélsőséges természetű :)
Tetszett Damontól a “nekem jobban áll a rosszfiú szerep” mondat :)
A mindig mentsük meg Elenát koncepciónál nekem jobban fáj, az öljük meg egy kis időre Alaricet, vagy legalább sebesítsük meg :/ De most komolyan idegesítő :/ Bár a doki elvileg ember, szóval tényleg lelőtte, és nem befolyásolta semmi természetfeletti, akkor Ricnek most tényleg game over……
Március 15. pedig még nagyon messze van :(

MrSpock - 2012. 02. 18. 00:30

Ha Elena az én barátnőm lenne,már saját kezűleg öltem volna meg! Egyszerűen hihetetlen már hogy mindneki őt védi,mindig belekerül valamibe,és csak ő a kulcs. Mennyien meghaltak,szenvedtek miatta. Vagy kinyírhatná saját magát,mások semmiért megteszik. Egyre jobban idegesít,és semnit nem csinál:D Mindneki küzd a túlélésért ilyen-olyan indokkal,de Elana csak őrlődik mindig,és persze megússza. Most akkor tesók is szanaszét mennek..marad Klaus,és Rebekah.
Alaricnak meg szívás az élete,pedig ő csak egyszerű töritanár,egy gyűrűvel.:D

Serena22 - 2012. 02. 18. 08:12

Először féltem,hogy Ric mmeghal,de twitterre kiírta Matt Davis(a színész),hogy “A vámpírvér fahéj ízű” :D Szóval szerintem vámpírrá fog változni..hú,az érdekes lesz :)
Amúgy tényleg sok már hogy mindig mindenki Elenát akarja megölni/megvédeni,visszajöhetne már Kat.

bbarbi89 - 2012. 02. 18. 08:27

Nekem az a mondat bántotta a fülem, hogy Bonnie issza meg mindig mindennek a levét..??
Caroline elvesztette az apját, a fiúját, sőt emberi mivoltát is. Matt a testvérét. Még Elena is a tesóját meg a nagynénjét. Tényleg sok áldozat Elenáért, de azért mindig Bonnie szívja meg??

bbarbi89 - 2012. 02. 18. 08:28

De ha Ric tényleg vámpírvért ivott , akkor vámpír lesz és akkor lassan át kell keresztelni a sorozatot Elena és a vámpír brigád-ra.

bbarbi89 - 2012. 02. 18. 08:28

Vagy Egy ember, egy boszi és megannyi vámpír-ra:D:D

Bogyó - 2012. 02. 18. 10:38

Ha nem is kinyírjuk Elenát, de legalább csináljunk belőle vámpírt légyszííí, csak ne legyen ilyen szerencsétlen, meg ez a sok sacrifice.
Aztán legyen néhány ember is a sorozatban, sztem jót tenne ;)

vidor - 2012. 02. 18. 12:39

Haha, tényleg Kenny! Ezen meghaltam :D
Jaj, Ricből ne csináljanak már vámpírt! Én szeretem meg minden, de akkor inkább haljon meg, mint hogy ő is vámpír legyen… Így is egy kezemen megtudom számolni, hány ember maradt a sorozatban :S

Khes - 2012. 02. 18. 21:16

Nem kell ahhoz vámpírnak lennie, egyszerűen a vámpírvér fogja meggyógyítani, mivel most hoyg szimplán lelövik fenét se ér a gyűrűje. A kedves barátnéja vélhetően nem instant ölte meg, a vámpírvér meg felgyógyítja. Utána ha nem hal meg, amíg ki nem ürül a szervezetéből akkor nem lesz vámpír.

Cléda - 2012. 02. 18. 22:22

De most milyen vámpírvérről beszéltek? Amikor legutóbb Damon itatott vele, azóta bőven eltelt annyi idő, hogy ne hasson. Elena meg amikor leszúrta, nem kapott pluszban vért utána, legalábbis nem volt rá jelenet, sem párbeszédből való utalás. Ergo Ric most tényleg veszélyben van.. Nem szeretném hogy meghaljon, nagyon jó ő itt, úgy ahogy van..
Manapság túl sokan lettek vámpírok a városban :)

Március 15 a köv. részig!? Kiszúrás… :/

G_ArchAngel - 2012. 02. 19. 01:12

“Caroline elvesztette az apját, a fiúját, sőt emberi mivoltát is. Matt a testvérét. Még Elena is a tesóját meg a nagynénjét. Tényleg sok áldozat Elenáért, de azért mindig Bonnie szívja meg??”

C nem vesztette el a fiujat, meg mindig van 3 opcioja, Klaust is beleertve. Az apjat sem Elena miatt vesztette el, az oreget meg nem kell sajnalni, a lanyaval sem bant kesztyus kezzel.

Alapvetoen C-nek igaza van, mindeki E miatt veszti el a szeretteit, de Bonnie direktben.
Lehet megis eljon, amit hetekkel ezelott irtam, hogy vegre kap a kis boszi egy kis lehetoseget bosszuallasra es bedaral par szereplot.
A nagy sorozatokat az teszi igazan naggya, hogy foszereploket batran kiirnak a tortenet erdekeben.

samaja - 2012. 02. 19. 10:13

Nem gondolom, hogy Elena miatt veszíti el mindenki a szeretteit. Elena nem tehet sem arról, hogy “másolat”, sem arról, hogy két vámpír is “őrülten” szerelmes belé.
Ha rá kell fogni valakire, akkor több mindenki lehet bűnös:
Katherine, Damon, Klaus és nem utolsósorban az ismeretlen gyilkos. (Igazából mindegy, hogy ki mit miért is tett, senkit nem ment fel a cselekedetei alól a szörnyű gyerekkor, vagy a nagy csalódások.)
Viszont azzal egyetértek, hogy jó lenne már, ha valaki mást kellene megmenteni csakis a változatosság kedvéért. :)
Damon meg annyira gáz lett…ennyi éves korban már rájöhetett volna, hogy a kevesebb néha több és ha valaki “tapad” a szerelmére csak azt éri el vele, hogy elveszíti.

Cléda - 2012. 02. 19. 12:10

“A nagy sorozatokat az teszi igazan naggya, hogy foszereploket batran kiirnak a tortenet erdekeben.”

Ez így azért nem teljesen igaz.. Ha jobb főszereplőket kiírnak, meg van az esélye hogy a nézőközönség nagy hányada ki is száll.. (pl a boszi bosszú hadjáratra indul Damon ellen, és megint megpróbálja felgyújtani… :) )
De én biztos nagyon mérges lennék ha kiírnák Ricet, egyrészt már unalmas hogy Elena elveszti minden gyámját és menne elölről a jaj-de-elvesztek-minenkit-és-szar-az-életem téma.. vámpír ne legyen, mert egy részben 2 vámpírrá válás (Bonnie anyjával) túl sok, az már hagyján, hogy ember sem maradna normális a sorozatban.. Az is eléggé unalmas hogy minden részben Ric hal meg valahogy, és persze mindig felgyógyul vagy vérrel, vagy gyűrűvel. Mindenesetre derüljön ki mi lesz, aztán utána ráérek háborogni… :)

Persze a Fell csaj is csak úgy az asztalon hagyja szétszórva a full-titkos cuccait, úgy, hogy Ric ott alukál mellette..

kaltenem - 2012. 02. 21. 09:50

Engem most csak ez az egy dolog érdekel: ezek szerint Elijah megint eltűnik és eddig élvezhettük Daniel Gillies játékát? :-(

Ez kegyetlenség. Annyira elegánsan tud vámpír lenni, ő a legjobb karakter. Utána most már nekem is Klaus a kedvenc.

Érdekes, hogy meg tud változni az ember véleménye, kezdetben Damon-ért voltam oda, most meg már szinte nem is érdekel, hogy mi van vele.

Page - 2012. 02. 21. 11:51

Ez nálam is így van, mármint az elején Damon volt a kedvenc, most viszont szinte nem is kedvelem.
Nálam most a favorit Klaus, és inkább ő végezzen a Salvatorékkal, mint fordítva.
És, ha nem is szerelem, de valami kialakulhatna közte és Caroline között. Azért elég durva lenne, hogy Elena és mindenki más végezni akar Klaussal, Car. pedig a másik oldalon állna, és próbálná megmenteni Niket.

crabman - 2012. 02. 23. 02:57

G_ArchAngel: bbarbi89 sztem azt akarta mondani, hogy caroline állítása miszerint MINDIG bonnie szívja meg a végén, valótlan, mert tökmindegy, hogy elena miatt vagy más miatt, de elvesztette az apját. tyler volt a pasija és eltűnt, ergo őt is elvesztette, az h lehet majd klaus az új barátja nem jelenti azt, hogy az előzőt ne vesztette volna el. Bonnie meg direktbe veszti el? nekem fel se tűnt h az anyja akkora nagy szeretett családtagja lett volna így kb 3 rész után.. de még ha az is akkor nagyi+anyja, de ő mondjuk “csak” vámpír lett, nem tűnik el a sorozatból.

Aryll - 2012. 02. 24. 01:17

Igazatok van, én is azt mondom hogy Elena karakterével történjen valami.
Totálisan unalmas, sok, csak sodródik és mindig őt kell megmenteni. Tetszett hogy a rész elején mind a két fiú ignorálta a fenébe. Igaza volt Rebekának a barlangban amikor leoltotta. Az évad végén átváltozhatna ő is vámpírrá!
Unalmas a szerelmi háromszög, nem tudunk túllépni ezen és azt kell hogy mondjam a 3. évadra ez már nagyon kimerítő.

Klaust sokan kezditek megkedvelni vagy inkább megsajnálni?
Azért azt nem felejthetjük el hogy kinyírta Jennát! Átváltoztatta Tylert hibriddé. Az ő lelkén szárad Stefan reripperré válása is. Azért mert nem tudja kezelni az emberi kapcsolatokat, illetve volt egy szar gyerekkora nehogy már átmenjünk egy makrancos kiskölyökbe. Igen is ki kell iktatni a fenébe ebben az évadban. Egyedül Elijáhnak nem kéne meghalni, de mivel vannak járulékos károk…
Ha megfigyelitek mindig úgy alakulnak a részek, hogy félni kell egy erősebb-idősebb vámpírtól, aki aztán átáll a jó ügy érdekében.(Damon, Katherine, Elijah, most meg kezdik nyálassá változtatni Klaust is) Nem akarom hogy ez legyen. Szeretném ha az ősök eltűnnének a 3. évad végéig!
A gyilkos szerintem is egy vámpír, aki megigézte Meredithet. Ric biztos h túléli nem merik meghúzni az írók a kiiktatását. Bár már tényleg elkelne a kaszás Mistic Fallsban. Akik Matt-re gyanakodtok, az anyja se százas emlékeztek még? Ott is van valami természetfölötti dolog..
Caroline, Kat, Elijah a kedvenc karaktereim és a színészek is jól adják. Stefan megint kezd visszamerülni az önmarcangolásba, idegesít. Damon, sose gondoltam volna hogy ezt írom, de Ian állandó arcmimikái kezdenek kiakasztani. A karakter szenvedtetéséről már nem is beszélek.

Bogyó - 2012. 02. 24. 05:06

Hát ja, Damon (Ian) nem tud magával mit kezdeni, annyira nincs sztorija, hát marad a mimika… Én most azért reménykedem, h megkattant egy picit, és újra a régi önmaga lesz! :)

koka - 2012. 02. 24. 13:27

“Akik Matt-re gyanakodtok, az anyja se százas emlékeztek még? Ott is van valami természetfölötti dolog..”

Az anya természetfölötti szálát nem bontották ki az első évadban pedig szerintem érdekes lenne

Cléda - 2012. 02. 24. 14:41

:O mi van az anya természetfölötti szálával? ez nekem azóta kiesett… :)

zac607 - 2012. 02. 24. 17:49

??Spoiler??

A következő rész is miről fog szólni vajon?

->…Elijah presents Damon and Stefan with a dangerous ultimatum that puts Elena’s life in danger, forcing Damon and Stefan to seek help from Alaric and Meredith with a plan that leads them to a terrifying option.

Nem az egészet másolom be, de már kezd egy kicsit unaémas lenni szerintem.

(magyarul nagy vonalakban: Elijah előáll egy ultimátummal, ami Elena életét veszélyezteti, arra kényszerítve Damont és Stefant, hogy Ricket és Mereditht rávegyék, hogy segítsenek neki valami ultranagydologban)

De legalább Elijah, marad még egy (esetleg több) részre.

Aryll - 2012. 02. 24. 18:28

zac607@ ez az előző rész volt, amit nem tudom hogy láttál-e.

——–spoiler alert!—————————
A következő rész: 3. 16-os epi
A Mystic Falls-i gyilkosságok emlékeztetik Damon-t az egy évszázaddal ezelőtti gyilkosságokra. Az 1912-es visszaemlékezésben Damon felidézi a gyönyörű vámpírt Sage-t, aki megmutatja neki egy teljesen új módját a vámpírlétnek. Forbes sheriff figyelmezteti Damon-t, hogy ne vegyen részt a nyomozásban, de Damon meg van győződve arról, hogy a sheriff rossz nyomot követ. Elena és Matt a betörés után nyomoz és bizonyítékot keres, hogy Dr. Fell egy gyilkos. Rebekah érdeklődni kezd a város egyik legrégebbi tárgyának a megtalálásában. Végül Elena életének egy új szakaszát gondolja végig. Damon pedig egy érzelmi vallomást tesz Stefannak.
———spoiler off——————————

zac607 - 2012. 02. 24. 18:43

Áá, igen ezt nem kicsit benéztem, de akkor remélem a következő még véletlen sem ilyen lesz

Aryll - 2012. 02. 24. 18:53

Régen volt már az első évad :)) az 1×15-ben van egy legényvásár. Ez is alapítók napi szarság, Matt anyja megnyer egy helyi lakost, akit később kinyír a grill mögött. Na, rémlik? :))) ez nem volt deleted scene, erre emlékszem!

koka - 2012. 02. 24. 18:56

A könyvekben sokkal több természetfölötti lénnyel operált az író. A sorozatban vámpírok, vérfarkasok illetve szellemek vannak eddig. Én fontolóra venném, hogy behozzam őket vagy sem. Már így is sok a természetfölötti a városban. Más szempontból viszont érdekes történetszálakat lehetne kihozni belőlük.

Első évados törölt jelenet: http://www.youtube.com/watch?v=8-FtR_0EyvA

Aryll - 2012. 02. 24. 19:17

erre a jelentre emlékszem h törölt, de úgy rémlik hogy az anyuci körül akkor sincs minden rendben! Megtalálják a pasi hulláját később..

Sok a természetfölötti a városban? háh :DD akkor még nem láttál egy true blood részt sem! Ott hemzsegnek a természetfölötti lények.. a vámpírokon kívül: vérfarkasok, tündérek, vérpumák, boszik, bachás nő stb. pffff na az már sok!

Cléda - 2012. 02. 25. 10:50

:O ez a jelenet nekem teljesen kimaradt!! a pasit is megtalálják? mikor? nekem úgy tűnik a törölt verziójú rész van meg :(

superpityu - 2012. 02. 25. 14:27

nekem az anya természetfeletti szála is teljesen kimaradt :D nem emlékszem ilyenre, arra emlékszem h nem azt a pasit akarta megnyerni akit kapott, de azt hazavitte, talán még volt is jelenet h Matt hazamegy és a faszi meg ott van. biztos nem törölt jelenet volt?

superpityu - 2012. 02. 25. 14:32

jó látom itt van a linkben amit adtál, és ez törölt jelenet. mindenesetre érdekes lenne most visszahozni, mint esetleges gyilkos.

Bogyó - 2012. 02. 26. 19:40

?? ez mi ez?? Csak most néztem meg, és nem tudom hova tenni. Az írók úgy tűnik dobták ezt a szálat, tényleg érdekes lenne most felhozni.

zac607 - 2012. 02. 26. 20:33

Egy szukkubus szál? Érdekes felvetés, kellene már a vámpírok és a most pihentetett vérfarkasok mellé valami.

Akár még egy ilyen is lehet a gyilkos, azt leszámítva, hogy a késes témát kicsit magyarázni kellene. De nem hiszem, hogy visszahozzák/ behozzák ezt a szálat.

Cléda - 2012. 02. 26. 21:58

Vagy Matt-ben öröklődik a succubusság :P

superpityu - 2012. 02. 26. 22:53

mi az a succubuss?? könyvet nem olvastam, ez meg így nem tudom mit jelent ?D

winnie - 2012. 02. 26. 22:56

tessék lost girlt nézni, annak egy szukkubusz a főszereplője:) sok definíciója lehet, de afféle démon/boszorkány, aki férfiakat csábít el nő képében.

Cléda - 2012. 02. 27. 08:32

és kéjből táplálkozik :)
/egyébként a lost girlnek mért nincs kibeszélője? :( /

winnie - 2012. 02. 27. 09:06

nem kaptunk róla 2. évados kritikát, mi meg nem nézzük.

bbarbi89 - 2012. 02. 28. 14:26

Off: és a Bones s07-nek?:(

winnie - 2012. 02. 28. 14:47

dettó. bárki írhat, szívesen kirakjuk, lehet, hogy írok neki a héten topikot.

Eazy - 2012. 03. 09. 12:08

Kövi rész mikor lesz? Már vagy három hete nem volt…

Bogyó - 2012. 03. 09. 21:25

márc. 15.

wondorog - 2012. 03. 16. 09:57

Annyira tudtam, hogy ő a gyilkos, egyedül az okot nem értettem, de most már azt is megmagyarázták, ami viszont úgy tűnik Jeremyre se lesz jó hatással, ha visszatér (sőt, mi van ha nem is Rick, hanem ő a gyilkos és még egyet csavarnak rajta).
A Stefan – Damon szál is érdekes, úgy tűnik most Elenát hanyagolják, neki ott va Matt, ezért tartották hát életben. Az Originalek egyelőre nem hiányoztak, de azért remélem 2-3 rész múlva visszajönnek, egyedül Rebekah “unatkozik”.

Nincsi - 2012. 03. 16. 15:18

“Dear diary, the chipmunk asked me
my name today. I told him it was Joe. That lie
will haunt me forever.”
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ behaltam :D

SASI - 2012. 03. 16. 15:22

Ez a rész bizony elég gyenge volt:)

opalisc - 2012. 03. 16. 20:54

Továbbra sem értem, amit leírtam pár résszel előbb, most hogy láttam, ha Ric magát szúrta volna le miért kellett volna Elena, hogy életben maradjon? A gyűrű nem képes meggyógyítani ha saját magában tesz kárt? Vagy..? Nekem ez zavaros egyelőre, na majd kiderül.
Mindenesetre, igen, láttam már jobb részt én is, de akkor is jó volt:) hiányzott már.

zac607 - 2012. 03. 16. 22:10

A gyűrű elivleg úgy működik, hogy ha valami természetfeletti öli meg akkor visszatér, de ha “halandó” akkor csak simán meghal. Egyrészt mivel Rick ember, másrészt meg nem tudták ki vagy mi szúrta le ezért kellett Elena, ő meg tudjuk, hogy doppelgänger aka természetfeletti. De akkor Jeremyre is hatással lesz előbb utóbb.

Hál Isten Bonnie csak említés szinten szerepelt a részben.

Bogyó - 2012. 03. 16. 23:01

Kaptunk egy átvezető részt, megint várhatunk 1 hétig, h vmi történjen is…

superpityu - 2012. 03. 16. 23:20

azért kicsit többet vártam ettől a résztől. magának felvezetésnek jó volt, de azért kéremszépen 1 hónap után ennyit kapunk.
Ric gyűrűs dolog meglepett, meg ahogy Meredith rájött az egészre. kezdem megkedvelni.
Rebekah nem tudom most mit akar, gondolom a tölgyhöz van valami köze.

Balika88 - 2012. 03. 17. 00:07

Hát ez a rész tényleg nem volt 1 nagy durranás, de örömmel néztem, mert már hiányzott..:-)

Serenity86 - 2012. 03. 17. 08:10

A rész egyetlen értelme a Nincsi által leírt idézet :)
De megérte :)

dori - 2012. 03. 17. 15:54

És Rick a lövés után hogy gyógyulhatott meg, ha Meredith nem természetfeletti? :) Szerintem lesz itt még csavar.

ella - 2012. 03. 17. 16:10

@dori: Rick úgy gyógyult meg, hogy Meredith vámpírvért adott neki, azt hiszem, a seriff említette.

Szerintem tök jó, hogy több közös jelenete van a két tesónak, remélem, egy ideig még így is marad, Elena meg legyen más szereplőkkel, pl. Matt-tel. Jeremy meg lehet, hogy hasonló tüneteket fog produkálni, mint Alaric, a hibridet is hidegvérrel lefejezte, de akár ő is lehet a gyilkos.

Desmond Wallace - 2012. 03. 17. 19:31

Tényleg nem volt túl izgalmas epizód.

Cléda - 2012. 03. 17. 21:33

1 hónap szünet után többet vártam, de azért nem volt rossz. Damon idézett beszólása mindent vitt :)
Kíváncsi leszek az elindított új szálakra, viszont az azért érdekel hogy az original boszimamával, mi a halál lett… Csak nem fejezték be ezzel az original familyt… !?

koka - 2012. 03. 17. 23:20

Tényleg nem volt benne a rész top TVD halmazban de azért jó hangulatú volt. Nem baj ha egy-egy rész nem 1000-es fordulatszámon pörög. A visszaemlékezős jelenetek meg szeressük

paranoid android - 2012. 03. 18. 01:14

Furcsa, nekem ez a rész tetszett a legjobban már hosszú idő óta, és pont azért mert nem pörögtek az események. Az utóbbi időkben inkább kapkodás jellemezte az akciódús epizódokat, most viszont a lassabb tempó miatt súlya volt a jeleneteknek. A másik nagy pozitívuma a résznek Elena távolmaradása a Salvatore tesóktól, akik ennek köszönhetően visszanyerték a “jófejségüket”, és remek történetet is kaptak.

Nessa - 2012. 03. 19. 00:05

Még egyszer meg kell néznem a részt, mert a felét nem is hallottam rendesen, így meg nem túlzottan állt össze a sztori. Főleg az a része, hogy Damon mi a fenét művel segítség címén.

“Ráveszlek, hogy igyál embervért, de hé, hát nézd már meg, mit csináltál, majd én jól megmentelek.”
Valamit félreértettem vagy tényleg ez történt?

Cléda - 2012. 03. 19. 08:26

Az történt, hogy Damon meg akarja tanítani öcsikéjét, hogyan uralja az éhségét, és ne öljön meg mindenkit akiből táplálkozik. Nyilván egy vámpírnak nem túl egészséges mókusokon élnie, hisz láttuk annó milyen gyenge volt tőle :P
Egyébként meg ebben a sorozatban eszméletlen fontosak a családi kötelékek a karaktereknek, így simán hihető (számomra) hogy Damon tényleg segíteni akar, hátsószándék nélkül.

Binky - 2012. 03. 19. 10:37

Rájöttem, miért olyan idegesítő számomra az a doktornő. Ő játszik a Pretty Little Liarsben, és ott is ugyanilyen irritáló. Mehetne már a levesbe.

opalisc - 2012. 03. 19. 12:37

zac607 köszi, értem, arra gondoltam, hogy ha a gyűrűnek hatása volt felette, akkor az már nem emberi hanem természetfölötti, de eszerint nyakatekert voltam :)

Bocs winnie, látom olyat írtam, amit nem kellett volna:( pedig nem volt semmi konkrét, mindegy.

zac607 - 2012. 03. 19. 18:35

@ opalisc másodszorra elolvasva már értem mire gondoltál, mostanában nem kicsit szelektíven olvasok..

Ezek után most akkor Rickkel mi lesz? Leveszi a gyűrűt és az első sarkon megölik, vagy magán hagyja és mindenkit legyilkol sorba? Bonnie csak daywalking-os gyűrűt tudott csinálni vagy ilyen halhatatlanost is? (Bár mondjuk hozzá most nem fűzök nagy reményt) Most az összes gyűrű megőrjíti a tulaját vagy csak ez az egy konkrét darab?

Ahhoz képest, hogy csak közepes rész volt, elég sok kérdést felvetett.

Cléda - 2012. 03. 19. 19:48

Én arra tudok gondolni a gyűrűvel kapcsolatban, hogy minél többet támaszt fel, annál inkább megborítja az elmét. Hisz Rick aránytalanul sokszor halt meg, pl Johnhoz vagy Jeremyhez képest…

fran - 2012. 03. 19. 20:55

A részben volt egy pozitívum visszatért a holló.

koka - 2012. 03. 19. 22:51

+1 a hollónak…a kedvenc “karakterem” :D

jersey - 2012. 03. 21. 15:04

egy hónap várakozás után kicsit többre számítottam :/ amolyan töltelékrész volt csak, pedig szeretem a visszaemlékezős részeket, de most ezt is összecsapottnak éreztem. egyedül a hollón derültem jót én is, sőt vártam a ködöt is, de azt csak nem hozták vissza :)

tiktak - 2012. 03. 22. 00:09

Két piros pont:
– Bonnie nem szerepelt
– “Dear diary, the chipmunk asked me
my name today…”

Rengeteg fekete:
– a visszaemlékezés egy fos volt (ennek a Sagenek elég erőltetett szerepe volt)
– Rebekah fa körüli tipródása nem érdekel
– hiányzott caroline és klaus
– és a fő dolog:
az egész alaric dolog teljesen hihetetlen volt. Nekem nem a WTF pillanatot okozta, hanem a MEASZ-t (mi ez a szar?!). Ahogy bejátszották a jeleneteket,hogy itt most kérem összeáll a kép,teljesen gagyi volt. Hát ennyi erővel bármelyik szereplőre ráhúzhatták volna. Olyan volt az egész,mintha az írók elkezdték volna ezt a gyilkossági szálat,aztán fórumokat olvasgattak volna: Ja! alaricra nem is gondolnak olyan sokan?? juj! hát akkor legyen ő!
Bár nem csodálkoznék ha pár rész múlva az lenne a csavar,hogy nem ő az,hanem Matt.csak ez lehetne az indok erre az egészre.

vidor - 2012. 03. 22. 13:13

Aztán a végén kiderülne, hogy nem Ric, hanem Jer a gyilkos :D Amiért Elena elküldte, így állt bosszút muhahaha. Na jó, de tényleg Jeremy is simán lehetne a rejtélyes gyilkos…
Amúgy csak nekem hiányzott Elijah? Remélem visszajön, mert nehogy már 3 rész után megint eltűnjön nekem. Egyértelműen kedvenc, remélem hamar láthatjuk ismét.
Ez a Sage meg… hidegen hagy, de tényleg. Több originalos részt ide! Vagy kaphatnának spinn-offot. Azt még jobban tudnám értékelni.

Bogyó - 2012. 03. 23. 20:41

3×17 uncsi továbbra is :(

koka - 2012. 03. 23. 20:51

Pedig nálam a 3×17 nagyon adta

superpityu - 2012. 03. 23. 21:31

Bonnie tipródás nem nagyon érdekel, de azért kicsit sajnálom h megint otthagyta az anyja.
Caroline egy kicsit felkaphatta volna a vizet amikor megtudta h ki az apja gyilkosa. egyébként sajnálom h nem tudnak neki normális szerepet adni, bár még most is meglepő h mennyivel másabb lett mint az első évados hisztis énjéhez képest. most meg osztja az észt (jogosan).
Klaus hiányzott.
Damon meg rohadjon meg, mit meg adna bármelyik férfi azért h két ilyen nővel legyen egyszerre.
Sage nem túl karakteres nekem, kicsit úgy érzem h be akartak hozni egy kicsit ismertebb nevet a sorozatba. valamiért úgy érzem nem csak a szerelme miatt van pont most a városban.
azért Ric Jeremy borítéka hagyott bennem egy kis reménysugarat, hogy ez az egész nem lesz ennyire egyszerű. lesz itt még kavarodás szerintem.
Meredith meg nem halásának örülök, valamiért kezdem megkedvelni a dokit. de kérdem én mégis milyen rohadt fürdőszoba az ahova 3 ajtó is nyílik????????
annak h most van fegyver az eredetiek ellen nem tölt el túl sok örömmel. remélem h Klaus, Rebekah és Elijah sem patkol el a közeljövőben.

Bogyó - 2012. 03. 23. 21:48

a 3 ajtón én is röhögtem :D :D

wondorog - 2012. 03. 23. 22:44

Annyira reméltem, hogy Jeremy mögött felbukkan egy hulla, késsel a mellkasában… Ezek szerint Finn és Mother valahol életben vannak, kíváncsi vagyok mikor jönnek elő, meg mi lesz ezzel az Original vadászattal. Ez nem teszik, hogy a link még mindig megvan, azt hittem az eltűnt a spellel, remélem megszakítják, mert nem kéne egyszerre kiirtani őket.

bettygirl - 2012. 03. 23. 23:30

Az utóbbi két rész unalmas volt. Nem volt semmi wtf, semmi izgalom. Elena egyre jobban idegesít, csak rinyálni tud. Alaric szál egyáltalán nem tetszik, nem tudom, hogy mit akarnak belőle kihozni, de jelenleg nem tud felizgatni.
Nem értem, hogy miért hanyagolják az original family-t, a legérdekesebb karakterek ők a sorozatban. Erre csak Rebekah van jelen. Kérjük vissza Elijah-t, Klaust és Kolt!!!

paranoid android - 2012. 03. 24. 01:39

Korábban többször elégedetlen voltam ezzel az évaddal, de mióta visszajöttek a szünetről, ez a két rész kifejezetten tetszett. Lassabbra vették a ritmust, ami jót tett a cselekmény hitelesebb szövésének (nem tűnik annyira randomnak), ill. a karakterek motivációjának megalapozásának. Most pl. Sage feltűnése nem érződött véletlenszerűnek (legalábbis nem annyira, mint sok másik vendégszereplő feltűnése), hogy az előző részben elejtették a Finn-nel való kapcsolatát, amely motiváció később is jól működött. Az egész Damon-Sage-Rebekah szál remek volt; Damon egyre inkább régi önmaga.
Annak ugyan örülök, hogy többet foglalkoznak Alaric-kal, de maga a megvalósítás kicsit döcög, Bonnie anyja pedig nem tudott érdekelni, de legalább ott volt Caroline, akiről megtudtuk, hogy örülne az én B+ véremnek.

Binky - 2012. 03. 24. 11:58

Hát egymás után 2 unalmas rész, csalódott vagyok… Remélem most már felpörgetik a dolgokat, mert ez így nem lesz jó. Örülök, hogy Alaricnak végre teret adnak, de a dokinőt nagyon utálom, már örültem, mikor ott döglődött véresen, erre megmentik. Ááááááá! Rebecah meg kevés, kérjük vissza a többi Originalt! Főleg Elijah és Klaus hiányzik! Jeremy feltűnése is reménykeltő, hogy lassan ő is visszaszánkázik a képbe. Bonnie szenvedése pedig engem is hidegen hagy, az anyjáról nem is beszélve.

Nella - 2012. 03. 24. 14:34

Nekem tetszett, hogy kicsit pihentetik az original szálat(pedig hiányoznak nekem rendesen, mert szeretem őket, főleg Elijah meg Klaus), közben meg kicsit átmentek az Alaric féle szálra, gondolom lesz ebből még baj, csak látszólag lett “megoldva”. Bonnie engem sem nagyon tud érdekelni, eddig sem hiányzott amíg nem volt.
Caroline meg gondolom majd akkor kerül megint jobban elő, ha megjelenik Klaus, de ez csak egy tipp részemről.
Meredith…. nagyon nem csíptem eddig, most úgy vagyok vele, hogy mégsem olyan rossz, hogy ő van. A végén még talán szerethető is lesz, de még azért távol áll ettől.
Valahogy Elena meg Stefan valahogy csak úgy van a sorozatban mostanság. Ami nem lenne baj, de mivel főszereplők, csak történhetne már valami legalább az egyikkel, mert unalmasak számomra.

tiktak - 2012. 03. 24. 15:59

Mi a különbség,hogy Rick ártatlan embereket gyilkolászik egy gyűrű miatt,vagy hogy Stefan a vérszomja miatt tépi le emberek fejét? nekem semmi. Sztem nem is kellene kűzdenie a vérszmojjal, elena úgyis elnézi neki. :)Caroline is milyen aranyosan segített Ricknek,pedig megölte az apját. Egy kicsit nagyobb ellenállást vártam.

Ezt a Sage szálat még mindig nem tudom hova tenni. remélem Finnt nem hozzák vissza,mert magát azt a szereplőt meg főleg nem értettem. Totál mellényúlás a castingnál.

Amikor meg Bonnie ölelgette Elenát reménykedtem hogy valami gonosz nézést benyom a kamerába és innetől vlami személyes bosszúhadjáratot indít kisbarátnője ellen, de persze nem.Mert bonnie egy kis szent. Istenem de irritáló a rohadt virágnövesztésével együtt. Valahogy ezt a boszorkányszálat annyira nem tudják kihasználni. Annyira marhára unom amikor hip-hop ők valami idióta varázslattal megoldják a dolgokat. Gonosz boszorkányok kellenének. Ez így nekem unalmas.

koka - 2012. 03. 24. 18:37

“Gonosz boszorkányok kellenének”….gondolom sokan e felett is elsiklottak de a részben szó volt a fekete mágiáról…íme egy újabb kiaknázatlan szál.

A jelenlegi legfontosabb kérdés, hogy ki vagy mi veszi rá a “gyűrűhordozókat” arra, hogy tanácstagokat gyilkoljon. Itt lesz még valami. Ezt a szálat egyébként jól felvezették, mert valahol a 4. rész környékén Ricket kinyírja Damon és Rick bepipul. Már ott elkezdte a rész végén osztani a tanácstagokat, hogy mért nem védik meg a város halandó embereit. Szóval már ott elkezdődött valami. Lehet, hogy a gyűrűk azért készülnek, hogy egyfajta belső védelmet adjanak a közösségnek, ha a Tanács nem végzi rendesen a dolgát. És azért veszi rá az illetőket hogy gyilkolják le az alkalmatlanokat. Szóval van itt mit nézni nem kell állandóan a tempó miatt sírni szerintem teljesen korrekt rész volt.

Cléda - 2012. 03. 24. 22:20

A rész végére már nem tudtam ki idegesít jobban, Bonnie, vagy az anyja.. Legalább az anyjától megszabadultunk, de most a kis boszi megint depibe fog süllyedni emiatt.. Csodás…

Tetszik az új vámpír csajszi is, végre Damon nem unalmas.. :)

Maxie - 2012. 03. 24. 22:52

Az előző részt negyedszerre sikerült végignéznem, mert háromszor bealudtam rajta. Ezen csak egyszer :)
Hova lett Katherine? Miért nem látjuk Klaust? Caroline-nal kellene kezdeni valamit, ne csak a boszikat pátyolgassa, az egyik legjobb karakter (Damon mellett) továbbra is. Ez a Sage-szál szerintem elég butácska és erőltetett is volt, remélem nem nagyon feszegetik tovább.
Bonnie meg hát… rettentően idegesít. Úgy látszik a fekete női karaktereknek unalomba fulladás a sorsa?(Gondolok itt Tarára a TB-ből.)
Szerettem, de egyre jobban kezdek kiábrándulni a sorozatból. Ha valamit nem változtatnak, nálam kasza lesz (sajnos).

energy - 2012. 03. 25. 05:12

Túl sok szereplő van és még ki tudja kinek a régi szerelmét, anyját… hozzák még be.

sam - 2012. 03. 25. 17:00

jó volt ez a rész, de folyamatosan az volt bennem, hol van Elijah és Klaus.. :D:D

Desmond Wallace - 2012. 03. 25. 22:15

“hol van Elijah és Klaus.. :D:D”

Elijah emós lett, Klaus meg szappanoperákat néz HD minőségben.:)

Binky - 2012. 03. 26. 10:10

Szerintem Tyler is hamarosan visszatér, Caroline akkor is előtérbe kerülhet. Meg Jeremy még biztosan bekavar az Alaric szálba, hiszen neki is van gyűrűje, és az előző részben szerepelt, ha csak 1 percre is. jaj de jó volt látni (csajos sóhaj vége)!
A Sage szál engem hatott meg, Bonnie helyett meg jöhetne vki más boszorkány, mert nagyon unom a vergődését. csak akkor nem idegesített, mikor Jeremyvel összejöttek, akkor egyiket se utáltam.
Katherine szerintem is előpattanhatna már. Ez így kezd unalmas lenni. Maga Alaric előtérbe kerülése nem zavar, sőt örülnék neki, ha nem jelentené a hülye dokinő szereplését is. nyírják már ki, utálom azt a színésznőt! A Pretty little liars-ben sem akar meghalni, pedig elég ritkán kívánom vkinek a vesztét.

wondorog - 2012. 03. 30. 12:24

Na megvolt az áttörés. Én örülök az új húzásnak az Originalekkel kapcsolatban, nem szerettem volna ha mindet kiirtják. Szerintem évad végéig Kol és Klaus mennek a levesbe, Roset meg valószínűleg Ellijah változtatta át, így ők Rebbekahvála maradhatnak.

vidor - 2012. 03. 30. 12:58

Nekem is bejött ez az új rész. Várható volt igazából minden, ami történt, de így is tetszett. Én is Elijah-ra tippelek, mert Rose és Trevor vele volt kapcsolatban, ez lenne a legvalószínűbb (és nagyon-nagyon reménykedek is benne). Szerintem a végére marad Klaus – Tyler miatt is, meg nem hiszem, hogy beáldoznák a karakterét, ahhoz túl sokan szeretik – és Elijah. Talán még Rebekah. Így én is teljesen elégedett lennék :)

Marcipán - 2012. 03. 30. 14:28

Nekem is megvolt az új rész, de számomra még mindig egy kicsit kevesebb mint az elvárt szint…
Imádom Damon hasizmait nézegetni, de ezzel együtt sem volt benne a top-ban. De még a közelében sem.

katEE - 2012. 03. 30. 15:29

Jó rész volt, az előző kettő után már kellett is…
Az Original szál még mindig üt, Elena pedig továbbra is fárasztó ezzel a ‘nem tudom,hogy mit is érzek Damon iránt dologgal’…
Amúgy Klaust nem írják ki, ha hinni lehet a nyilatkozatoknak:)

superpityu - 2012. 03. 30. 18:17

Végre, ez a rész szerintem is jobb volt mint az előzőek.
Valahol számítottam valami hasonló húzásra az Originalok-kal kapcsolatban. de mégis jó volt.
Finn és Sage távozásának örülök, egyik sem volt túl szimpatikus.
Caroline és Ric beszélgetése is ütött. egyébként már az előző részben is feltűnt de Accola kajak olyan mintha valahonnan olvasná a szöveget. olyan fura volt.
Elena vergődés nem érdekel.
Rebekah talán az egyik legjobb karakter most, kár lenne neki meghalni. sőt valahol remélem, h rose-ból is ő csinált vámpírt.
Klaus nem hiszem h meghalna az évadban, az ok pedig Tyler. Caroline szerintem megtesz minden tőle telhetőt, h ne haljon meg a pasija.
Ric másik énje pedig rendesen belekavarhat még a levesbe. most h az utolsó fegyver a birtokában van.
Bonnie végre érdemleges dolgot tett, még ha nem is tudta h ezzel menti meg a barátai életét.
Jeremy visszatérése sem hiszem h sokáig elhúzódna, másnem majd Kol visszarángatja Mistyc Falls-ba.

paranoid android - 2012. 03. 30. 22:48

Ha Bonnie kicsit lassabb a varázslattal, a karakterek 90%-a meghalt volna. Unalmas kis sorozattá változott volna a TVD. Nemcsak napló, de vámpír sem lenne benne, csak… The.

bettygirl - 2012. 03. 31. 12:31

Tetszik ez a fordulat az originalokkal kapcsolatban, bár én már gondoltam rá régebben, hogy ez lesz. Finn kivételével túl jó karakterek voltak az orginalok, hogy ilyen hamar kiírják őket. Csak hozzák vissza őket és kezdjenek velük valamit!

koka - 2012. 03. 31. 16:19

Na végre az igazi TVD-s történetvezetés a végére. Meg bele az arca a WTF-okat. Ez kell ide! Habár ezt a Original-os dolgot már valaki felvetette de én teljesen elfelejtkeztem róla szóval meglepődtem.
Vicces, hogy pont Finn-t kapták el aki 900 éven keresztül le volt szedálva így nem történt tömeges vámpírkipusztulás.

Bogyó - 2012. 03. 31. 19:22

Sztem is jó kis rész végre. (Ugye most evvel kell kiböjtölnünk április 19-ig).

Csak azon gondolkoztam el, h Elena milyen jó ember, mindenkit sajnál/megért/segít sallala… ehhez képest simán kinyírta Finn-t, az egyetlen vámpírt, aki el akarta pusztítani önmagát és a többieket. Egy icipici lelkifurka (hú basszus pont a “jó” vámpírt öltem meg) azért dukált volna.
(ugye jól láttam, h ő lőtte le?)

G_ArchAngel - 2012. 03. 31. 22:00

Katherine visszajohetne, Elena elviselhetetlen, essen komaba, haljon meg, egyszeruen egy pillanatra nem hianyozna.
Nagyon-nagyon rossz szinesz, talan meg Karl-nal es PrisonBreak Sarah-nal is rosszabb a The Walking Dead-bol:(((

Desmond Wallace - 2012. 03. 31. 22:10

“Habár ezt a Original-os dolgot már valaki felvetette”

Ezt írtam a 3×14 kritikájában:
“Ha meghalnak az ősvámpírok, akkor az milyen hatással lesz az a többi vámpírra?”

koka - 2012. 03. 31. 22:45

“Karl-nal es PrisonBreak Sarah-nal is rosszabb a The Walking Dead-bol”

Azért ne essünk túlzásokba :D

G_ArchAngel - 2012. 03. 31. 22:52

koka,

Igaz, Dobrev nem rossz, Elena karaktere az elviselhetetlen, mint a fent emlitett ket TWD karakter. Katherine rendben van:)

Desmond Wallace - 2012. 03. 31. 22:54

Nem tudom, nekem általában semmi bajom Elenával. De úgy látom, hogy inkább a lányok nem csípik őt.:)

vidor - 2012. 03. 31. 23:02

Nekem nem volt vele bajom, egészen a 2. évadig, amikor is elkezdett mártírkodni. Most se lenne vele bajom, ha kezdene magával valamit. Az évad elején úgy tűnt a karaktere pozitív irányba változik, de aztán visszaesett ismét az áldozat szerepébe, és szerintem sokan ezt nem bírják – többek közt én sem.
Amúgy engem őszintén szólva Damon néha jobban kiakaszt, mint Elena.

superpityu - 2012. 03. 31. 23:10

@Bogyó: Elena csak az íjjal lőtte meg Finn-t, a karót Matt döfte bele.
Elena nem elviselhetetlen, hanem egyszerűen semleges számomra. néha idegesít, néha meg pont jó dolgokat tesz, de nincs benne semmi extra. Dobrev meg NEM rossz színész…

G_ArchAngel - 2012. 04. 01. 01:14

Supepityu,

Korrigaltam is magam, Dobrev, mint Katherine rendben van. Elena az ami miatt lekaparom az arcomat. Bar ez Dobrevet dicseri, hogy kepes ennyire ures, kifejezestelen arccal bamulni. Szinte latszik a tekinteteben a vegtelen Semmi.

nfsu17 - 2012. 04. 02. 09:07

Unalmas már, hogy Bonnie-nak állandóan csak a nagy jelenetekhez van köze és végülis rajta áll vagy bukik a sorozat. Szerintem értitek mire gondolok: Klaus “megölése” (2. évad vége), ebben az évadban akkor az anyjával való konspiráció, most a visszaváltoztatás. A karaktere csak azért van, hogy nagy dolgokat műveljenek vele, közben meg csak lóg a levegőben az egész ember. Ráadásul nem tudok már elvonatkoztatni a bamba képétől, amiről lerí, hogy tehetségtelen, béna boszi. Valami sokkal tökösebb, vagányabb boszi kellett volna ide az elejétől. Egy Rebekah karakter, csak bosziban.

A rész amúgy a korrekt szintet hozta, elég nagy cliffel a végén. Bár már megint Alaric alteregója…pff.

Kérdeznék:
tudja valaki pontosan, hogy a vámpíros “nem mehetek be a házba, amíg be nem hívsz” átok az hogy, kikre, mikor működik?
Mert most itt Troy (Sage haverja) is szépen beséltált Salvatórék villájába (ami azt hiszem amúgy már Elena háza és egy részben ezt hangsúlyozták is, ezért már Elenának kell behívni), miközben Elena nem hívta be. Meg úgy az utóbbi időben a vámpírok csak úgy járnak házról házra. Ez most akkor kire érvényes átok?

bettygirl - 2012. 04. 02. 09:36

“Mert most itt Troy (Sage haverja) is szépen beséltált Salvatórék villájába (ami azt hiszem amúgy már Elena háza és egy részben ezt hangsúlyozták is, ezért már Elenának kell behívni), miközben Elena nem hívta be.”

Salvatore-ék kecójába bárki beléphet, mert Elena “meghalt” a második évad végén, és így érvényét vesztette a behívós dolog. Gondolom én. Ezt sosem magyarázták meg, de szerintem ezzel magyarázható.

koka - 2012. 04. 02. 09:40

@nfsu17:
A második évad végén Elena meghalt tehát elvileg boldog-boldogtalan ki be járhat a házban. Az más kérdés, hogy miért nem íratják még egyszer a nevére. Valószínűleg hülyének néznék a hivatalban ha beállítana, hogy írassák még egyszer a nevére. Mondjuk engem nem zavar, hogy nem azzal töltik ki a játékidőt, hogy a Salvatore ház küszöbénél farkasszemet néznek egymással a felek.

nfsu17 - 2012. 04. 02. 11:11

Értem akkor.
Most a Salvatore ház csak egy példa volt, de akkor Elena “halála” miatt az érthető.

vidor - 2012. 04. 02. 13:54

Szerintem ezt a házas, behívós dolgot, eléggé elrontották. Mert pl. még az első évadban, amikor Logan vámpír lett, mondta Damonnak, hogy nem tud bemenni a saját házába, ahol más nem is lakott – pedig elvileg ha meghalt, és az övé volt a lakás be kellett volna tudnia menni. Később már ez nem jelentett problémát, mikor Damon kitörte a nő nyakát ott, ahol Pearlék berendezkedtek.

opalisc - 2012. 04. 02. 21:36

(zac607: tényleg köszi, hajlamos vagyok túlkomplikálni:))
A gyűrűkből megvan Jeremyé és Johné, amit Ric hord, de több is volt, a Gilbert naplóban lehet még info. (Már nem is merem mondani, Stefan azt mondta, Samantha a cellájában megölte magát, nem volt nála gyűrű sem, őrizték, nehogy kárt tegyen magában, de kötőtűt simán szerzett.:P)

Tetszik, ahogy az Original helyzetet bonyolítják. Akikről tudunk, ahogy írtátok, és a vdwiki szerint is:
Elijah – Rose – Katherine – Damon és Stefan
Damon – Caroline, Abby (Bonnie anyja)
Klaus – Tyler

Ezen felül ahogy Finn előkerült, nyilván él Esther is, ő is tuti fog még kavarni. Jó sokat kell várni megint.:-S

superpityu - 2012. 04. 02. 21:59

@opalisc: pont az a lényeg most az originaloknál, h Damon-ék nem tudják h Rose-t ki változtatta át, az csak egy feltételezés, h Elijah az, hiszen vele volt kapcsolatban, de van még rajta kívül pár lehetőség. valójában szerintem pont ez lenne a lényeg, h pont olyan lesz az ő vérvonaluk atyja akit utálnak pl Klaus vagy Rebekah, emiatt kellene vele békét kötni, és védeni őt Ric vámpírgyűlölő énjétől.

tiktak - 2012. 04. 03. 12:50

Elena számomra azért idegesítő, mert hogy ilyen nő nincs. Vagy ha van, akkor mindenki halál unalmasnak találná. Elena a nagyszerű jóságával és a kis megszeppent tekintetével és suttogásával irritáló. Tudom-tudom, a férfiak biztos nem ezt nézik benne :D
Az én történetem szerint össze kellene jönnie Damonnal vagy a másik vámpírgyerekkel, majd bármelyik megunná az örök jóságosságát és leváltaná egy Katherinere vagy Rebekahra vagy Carolinera vagy akárkire. No de mindegy. Hála istennek mostanában nem sok vizet zavar. Legalább most nem az összes rész róla szól Gondolom ez még így marad két részig, aztán megint mindenki őt akarja megmenteni, vagy megölni és tulajdonképpen az egész emberiség sorsa azon múlik, hogy az ő kis őzike szeme ne csukódjon le örökre (vagy amíg vámpír nem lesz).

Legalább rájöttem, hogy Sage-Finn szálnak akkor mi volt a szerepe és miért kellett ezt a nőt hirtelen behozni.

opalisc - 2012. 04. 06. 13:03

superpityu értelek, van egy összefoglaló oldal, minden szereplőről ki kicsoda, eredet stb., a vampirediarieswiki gondolom ez nem számít reklámnak, és ott is Elijah van írva, ahogy itt többen leírták. Na mindegy ki fog derülni, jó, hogy pontosítasz:)

vidor - 2012. 04. 06. 14:46

@tiktak Nagyon egyetértek azzal, amit Elenáról írtál

Amúgy csak én komplikálom túl a helyzetet, de szerintetek az is számít a vérvonalnál, hogy Klaus kinek adott a véréből? Mert végül is szinte mindegyikükben van, mivel az övé gyógyította meg a harapásoktól Damont, Caroline-t, de még Katherine-t is (2×22 – amikor megharapja csak azért, hogy megmutassa Stefnek, h. a vére a gyógyszer) Szerintem ez mindenképp érdekes fordulat lenne. Mert nem lehetne megölni Klaust, és azt az Originált sem, akitől eredetileg származnak. De lehet, csak túlkomplikálom…

Cléda - 2012. 04. 06. 21:18

Kétlem hogy Klaus vére számítana abban, hogy kiket gyógyított vele, hisz az azóta kiürült a szervezetükből. (vámpírvéres gyógyítástól sem lesz valaki vámpír) De lényegtelen is lenne, hisz mindegy hogy ez számít, vagy az, hogy Klaus a vérvonaluk feje, ergo ígyse-úgyse lehetne kinyírni, mert sok karakter kinyíródna, amit drága Elena nem akar :) No meg akkor eltűnnének a vámpírok a soriból, ahogy azt már föntebb írták :)

Dalmayr - 2012. 04. 08. 11:46

engem meg az zavart h basszus eddig egy hamuba mártott tőrrel üldözték az orginalokat…mi lesz a fából ha elég?hamu nem?és damonék miért nem égették el amit lefaragtak a karókból és akkor hamu is lenne most…azonkívül rebekah-nak sem jutott ez eszébe…csinált egy giga tábortüzet.logikátlan.elena meg tényleg annyira nyomorult…maga a rész jó volt de vannak benne hülye dolgok;)

Desmond Wallace - 2012. 04. 10. 15:31

A hamuba mártott tőr nem öli meg az ősvámpírt, szóval nem pótolja a fehér tölgyből készült karót.

bbarbi89 - 2012. 04. 13. 11:27

a hamuba mártott tőr csak addig hat, amíg benne van, ugye?

koka - 2012. 04. 13. 13:08

yep….kivétel Klaus mivel hibrid

opalisc - 2012. 04. 15. 20:15

Így van. És még arról is szó volt régebben, hogy az ezüst tőr amit használnak a hamuba mártva, Klaus ellen pont nem jó, az ezüst a vérfarkas részét meggyógyítja.
Dalmayr “amit lefaragtak a karókból” ez tetszik:) Hát sok minden nem logikus, de azt hiszem ez a legtöbb (hosszabb) sorozatra igaz. Néha zavaró bizony, de azért szeretjük.:)

opalisc - 2012. 04. 15. 20:22

Egyébként (winnie, Desmond Wallace, de persze más is írhat) mikor dőlhet el kb., hogy TVD (vagy netán TSC, ez utóbbi gondolom a bizonytalanabb) folytatódik-e? Májusban valamikor már lehet tudni, vagy később? Köszi!

winnie - 2012. 04. 15. 20:25

legkésőbb május 17-ig.

Desmond Wallace - 2012. 04. 17. 18:02

opalisc: Igaz, hogy hivatalosan még nem dőlt el a sorozat folytatása, de messze a legnézettebb sorozatról van szó a CW-n, így tuti a 4. évad.

A TSC nézettsége ugyan nem túl acélos, de meglepődnék, ha nem folytatódna. Legfeljebb átrakják egy másik napra, mert sokat veszít a TVD nézettségéből.

bbarbi89 - 2012. 04. 21. 00:02

Az új részről senki nem ír semmit???

Sasha86 - 2012. 04. 21. 02:26

Régóta olvasgatok itt, de mostmár nem mehetek el szó nélkül az egyik (első) fav. sorozatom új része mellett.
Kedves bbarbi89, ha senki nem ír az új részről, akkor majd én!
Alapjáraton évek óta nem vártam így sorozat részt, amit, és kövezzetek meg, de Delena fanként imádtam, amit kaptam. Nem ment a túlnyúzás, bárgyú beszélgetések “na akkor most mi lesz? ööö nem is tudom…ööö” hál’Isten a vége felé Damon a sarkára állt, és helyretette a kiscsajt, nehogymár mindig, mindenki érte legyen oda, azonnal, teljesen… Az ominózus kiss-scene (tele van már vele a youtube, nem értem miért :)) meg ugye az lett, ami, vagyis tömény intenzitás, dehát ne lepődjünk meg, hiszen erre várunk lassan 3 éve. Szóval ennek a szálnak várom a folytatását, de remélem nem megyünk át nyálasba, hiszen ahogy Rose is megmondta, Damon nem Stefan. Még jó! Alaricnak nem sok jövőt jósolok sajna (amúgy is dolga van más soriban), a köv részből egy elena sír kép szerintem valami vele kapcsoltaos dráma lesz, vagy előrevetíti azt, sajnálnám amúgy, mert egyrészt jó karakter, működik a bromance Damonnal, meg ugye ő még ember, ami azért nagy dolog TVD-éknél, hátha marad. Tyler is gyanús egy season final-os halálra szerintem, de valaki fontos tuti távozik, mert kell a dráma. Klaus kevés volt, reméljük a huszas évekes partin többet lesz, Bonnie-ból meg elég volt ennyi…
Na, kezdetnek ennyi, remélem nem fárasztottam le senkit, de tényleg úgy vártam ezt a részt, hogy…. NAGYON!

superpityu - 2012. 04. 21. 11:18

Sajnos a rész gerincét adó Damon-Elena részek annyira sosem érdekeltek. persze örültem h végre Elena tette meg az első lépést, de utána megint sikerült elrontaniuk az egészet.
Tyler megjelenése már kellett, kíváncsi vagyok h sikerült e megtörni a a kötődését Klaus-hoz. Caroline vajon be tudja e tartani amit megígért, h nem hagyja meghalni Tylert.
Matt és Rebekah jelenete aranyos volt, örülnék ha Claire Holt maradna még jó darabig.
Esther szépen bekavart megint. Remélem h Rebekah túléli ezt az egészet, sőt arra kíváncsi vagyok h vajon mi történt vele, h az anyja elfoglalta a testét. Kicsit olyan most ő is mint Ric, vajon elő tud törni magától, vagy valami erős varázslat kell hozzá.
Az elején nem tetszett ez a Ric alteregós dolog, most viszont elég jónak tűnik. Bár így nagyobb az esélye annak h meg fog halni. de az utolsó jelenet megint ütött, ahogy szinte itta Esther szavait, lesz itt baj.
ja és a kérdés ki változtatta át Mary Portert?? nem tudom eldönteni h okos húzás volt-e az h Rose nem közvetlenül az egyik eredeti “áldozata” volt.

nyac - 2012. 04. 21. 13:46

vallomás 1: sose bírtam a vámpírokat és a kedvenceim sem a CW-n mennek
vallomás 2: szakdolgozat író csömörömben lettem TVD követő (az igazi kedvencek nem érdemelték meg a gyors kajaszünetes darát pár karakter izzadságos megszületése között, de még is kellett valami guilty pleasure vizuális élvezet)
vallomás 3: olyan szinten nem azt kaptam, amit vártam hogy váo, pozitív értelemben (leszámítva a kockahasakat, azok várt szinten teljesítettek)
vallomás 4: 1hónap alatt eljutottam odáig h valós időben nézem
vallomás 5: a 03×19 rész tökéletes volt
vallomás +1: igen Delena párti vagyok…

vidor - 2012. 04. 21. 14:25

Számomra ez a rész hatalmas csalódás volt. Én kifejezetten anti Delena vagyok, egyszerűen se Elena, se Damon nem tartozik a kedvenceim közé, ezért egyáltalán nem érdekel a kínlódásuk. És pont ezért, mert a rész tulajdonképpen rájuk épült, meg az érzelmeikre, engem kifejezetten untatott.
Arról nem is beszélve, hogy Damon már másodszorra rendezte le Kolt 2 perc alatt… Mi ez? Mégiscsak egy Originalról van szó, na nehogy már. Azt se értem, hogy a végén mégis mi akadályozta meg Kolt, hogy megölje Damont. Egy logikus világban Damon már rég hulla lenne. Na mind1. Amennyire szerettem a karaktert az elején, annyira nem bírom most. Elenáról meg inkább nem is írok semmit. Meglátom a bociszemeit, és kiráznám belőle a lelket. Szörnyen irritálóvá vált.
Visszahozhatnák már Katherine-t, meg Elijah-át igazán.
Ami viszont tetszett a részben; a Stefan/Ric beszélgetés, és mikor Kol nekiesett Damonnak. Meg az elején a Rebekah/Caroline vita. Remélem Bekah életben marad mert én igazán megkedveltem. Jeremynek is örültem, de ennyi.
Több akció kéne, kevesebb tini szenvedés.

sam - 2012. 04. 21. 18:50

csatlakozom az előttem szólóhoz Delena és Kol/Damon ügyben

pozitívum: Kol és Jeremy :p

Bogyó - 2012. 04. 21. 19:04

Jer mikor gyúrta így ki magát?
:)

jersey - 2012. 04. 22. 13:25

Az nekem sem tetszett, hogy Kol szétverte Damont és adott Elenának is a következő jelenetben meg már Delenáék egymást ápolják…..most én nem figyeltem rendesen, vagy Kol tényleg csak úgy elpárolgott?
Én sem örültem mikor kiderült Rickről ez a Damon poénjával élve Jekyll/Hide dolog, de most az Estheres csavarral már kezdek kibékülni vele, bár nagyon sajnálnám, ha kiölnék a soriból.

Miss Keamy - 2012. 04. 23. 00:49

Fuu nekem már kicsit sok ez a testcserés dolog. Rick másik alteregőja viszont érdekes tette a dolgokat. Ja és én Stelena párti vok, ugyh most nem tulzottan örültem :( Ha megvalósulna a Delena, Damon olyasmi lenne mint a True Blood-ból Eric..
na mind1, pörögnek az események, Bonnie végre nem volt +1, Tyler visszatérése szintén, ugyh összeségében elégedett vagyok.

dori - 2012. 04. 23. 05:13

Hát ez a rész elég érdektelenre sikeredett. Nem igazán kötött le, nem történt benne semmi. Nem vagyok se Stenena, se Delena párti. :) A lényeg, h pörögjenek az események. De ez valahogy most nem volt meg.

Bubble - 2012. 04. 27. 22:04

Na ez a rész tetszett! Bár voltak benne idegesítő jelenetek, kb az összes elena-stefan jelenet. Kb nagyon elegem van már ebből a csajból, nagyon határozatlan, damont pedig sajnálom… örülök, hogy jeremy egyre többet látható megint.
Bonniet azért kicsit sajnálom, főleg most, hogy még Esther sem hagyja békén. Alaricot meg egyszerűen képtelenek kinyírni!
A legjobbak meg Damon beszólásai voltak, megint :)

bettygirl - 2012. 04. 27. 22:23

Azt hiszem most fordult velem elő először, hogy belepörgettem egy vámpírnaplók részbe (Stelena és Bonnie jelenetek). Kérem vissza a régi Vámpírnaplók színvonalat! Könyörgöm, mindjárt itt az évadzáró, és azon kell csak izgulnunk, hogy Alaricot megölik vagy megölik?

superpityu - 2012. 04. 27. 22:32

Szerintem a régi Alaric már nincs többé, mondjuk elég szép búcsút kapott. Most gondolom h olyan lesz Mikael, azon fog dolgozni, h kinyírjon legalább 1 ősvámpírt azzal a feltúrbózott karóval.
kicsit fura volt h olyan hirtelen megoldódott a testcsere, örülök h Rebekah túlélte a részt.
az évad végén feltételezem h lesz egy jelenet amikor Klaus és Caroline elhagyja a várost, esetleg velük lesz Tyler is. kicsit úgy érzem mind3 karaktert kiherélték az évad végére.
sajnos van egy olyan érzésem is, h a következő rész lesz a nagyon zúzós és évadzárónak való, és a finálé már csak az alapkőletétel lesz a 4. évadhoz. persze tele Elena féle vergődéssel.
Matt és Jeremy párosa pedig elég jó volt.
ja és remélem Esther végre meghal rendesen és semmi szellemesdi nem fog történni vele, a mostani után.

Sasha86 - 2012. 04. 27. 22:47

Nem akarok spoilerezni, de most miért kellett ezt Alariccal csinálni? Mondjuk egyértelmű, a hatásosabb (hatásvadászabb?) fináléért. Reméljük Klaus nem lép le, de Tyler mehet, Jeremy mostmár maradjon, Mattel jól ellesznek, de Damonnak sürgősen kell egy új ivócimbora, akit szivathat, és aki elküldi melegebb éghajlatra, ha hülye, nehéz lesz Alaricot pótolni, mert jelenleg korban sem nagyon akad hasonló érett karakter. Habár a promót elnézve valamiért van egy olyan érzésem, hogy Kalus marad, talán némi enyhe (mondom ENYHE) tompítással áttérhetne a Salvatore brigádhoz, mostmár amúgy is egy a céljuk. Rebecának örültem, Tylert nem értettem, akkor mégsem jött össze a függetlenedés? Stelena idegesít, mert mostmár valamiért nem működik úgy, talán mert láttam a delena passion-t a múlt részben, mindenesetre Elena nyugodtan elmehet a búsba, szivatja Damont, dönteni kell és kész! Reméljük ezúttal nem követik el az alkotók a tavalyi hibát, és erős utolsó előtti, gyengébb utolsó rész lesz, inkább akkor fordítva. Ja és legyen igazam, szerintem sokan osztanák, a végső fight-ra visszajöhetne Elijah, kellene ő is, na meg Kol, hogy legyen kit kinyírni, mert a többi 3 fivérnek maradni kell. Amúgy poor Alaric, remélem szép véget kap!

vidor - 2012. 04. 27. 23:07

Nekem ez a rész határozottan jobban bejött, mint az eddigiek. Ric, hát tőle búcsút vettünk, hiszen az az énje, akit szerettünk már sosem tér vissza. Őszintén szólva engem eléggé megrázott a rész, érzelmes volt, de mégsem túl sok – legalábbis számomra. Be kell vallanom, engem sikerült megsiratniuk. Most itt van Ric 2. kiadása, de nem hiszem, hogy van esélye így már túlélni az évadot. Bár már végül is mind1, mert így is úgy is elvesztettük szegényt.
Jeremy-Matt duó viszont piros pont. Esther… nem hiszem el, hogy még mindig életben van! Azért van egy határ, na. Remélem minél előbb eltüntetik, mert már elegem van belőle. Amúgy szerintem amíg Bonnie él, addig Eshtertől se szabadulunk meg, hiszen a Bennett vérvonalból nyeri az erejét, nem?
Legjobb duma a részben Tylerhöz köthető: “What is he gonna do? Drawing another picture?” Kifeküdtem rajta.
Klaus tényleg elpuhult. Jamie nyakát legalább simán kitörhette volna, de mind1. Rebekah-nak viszont örülök, bár szegénynek megint ki kellett hagynia a high shcool dace-et.
Még mindig várom vissza Elijah-át és Katherine-t, hogy felrázzák a dolgokat.

Gintoki - 2012. 04. 27. 23:07

Ha Alaric nem marad meg következő évadra (ami esélyes), nálam valószínű a kasza. Egyetlen normális, jófej karakter, erre ezt csinálják. Elenat roppant mód megutáltam ebben az évadban, mást sem csinál, mint nyüszög és sajnáltatja magát. Amit művel a két fiú között meg már nevetséges. Az ilyet legtöbb helyen r****cnak hívják.
Fel lett dobva, hogy Klaus magával akarja vinni Elenát, mikor elhagyja a várost. Nagyon gyenge húzás lenne, ha tényleg ez lenne az évad zárása: Elenát elrabolja, a két hősszerelmes balf.. akarom mondani lovag pedig útnak indul, hogy megmentsék szívük hölgyét.
Ez a “nem lehet megölni” meg annyira erőltetett már. Egyszer sem próbálták meg például levágni Klaus fejét. Nem hiszem, hogy utána nagyon mocorogna. Vagy ha Supernaturalos módra, fekete takonyszerűen visszamászna a feje a helyére, szerintem akkor is simán betonba önthetnék és belökhetnék az óceán mélyére.

katEE - 2012. 04. 28. 09:35

Nálam nagyot ütött ez a rész…kb zokogtam azon a jeleneten, mikor Ric végignéz a többieken. Sajnálom, hogy az ‘igazi’ Alaricnak vége, de nagyon szép búcsút kapott.
Bonnie engem az első résztől kezdve idegesít, és az utóbbi időben Tyler is, egyáltalán nem hiányzott…Jeremynek viszont örülök:)
Esther pedig kezd untatni, ez a folyamatos boszorkányos,a lelkem nem lehet megölni dolog már sok

MrSpock - 2012. 04. 28. 10:48

Elenát kellene már kinyírni,és megszűnne mindig gonosz,és rossz! Vámpírok szétszélednének élnék az életüket,amíg fel nem bukkanna egy újabb hasonmás,párszáz,ezer év múlva.
A földön nincs ilyen csaj akiért ennyi mindent felkellene áldozni,már lassan nagyobb mint Jézus volt! Sőt önmagát kellene megölnie,és elégetnie ha jót akarna az emberiségnek,hogy véletlenül se lehessen feltámasztani.
Jelenleg Rebekah a kedvencem,bírom,laza,vagány,és talpraesett. Elijah is jöhetne vissza,Bonnie meg haljon meg és akkor aboszorkányok is eltűnnek egy időre. Alaric jó fej volt,ember és legalább saját eszközeivel küzdött a vámpírok ellen.

koka - 2012. 04. 28. 14:42

Jó pár rész óta Alaric és a körülötte lévő rejtély viszi a sorozatot. És úgy tűnik Evil Alaric fogja vinni az évadzáróig is. Sajnálom, mert szerintem jelenlegi legjobb karakter és már 3 évada fenn van a szeren. De legalább szép búcsút kapott.

Ami viszont nagyon dühített a részben az a szerelmi ügyek. Azt akarom, hogy jó ideig jegeljék ezt a témát. Most amikor annyira sok jóra el lehetne lőni ezt 40 percet erre minden részben minimum 10 perc ezzel megy el.

Summa Summarum jó rész volt de ez nagyban köszönhető volt Matt Davis-nek és a körülötte folyó dolgoknak

carpediem - 2012. 04. 29. 16:46

Én teljesen másképp látom az egészet. Nekem azért tetszett ez a rész rájöttem,mert alig volt benne Rebekah, egyszerűen ezt a buta, naiv, dögösködő csajt nehezen bírom elviselni. S most már úgy érzem Klausból is elég, ez az egész Originals szál túl hosszúra lett nyújtva. Azt mondták az írók, hogy a 4. évadban új gonosz lesz, kíváncsian várom,, remélem nem megint egy Originals tag.
Spoiler: Alaric kapcsán azt mondták az írók, hogyha a színész új sorozata, akkor is vendégszereplőként a 4.évad része marad. Remélem nem szellemként.
A kibeszélőn meg azért csodálkozom, mert sokáig az volt a baj, hogy Alariccal nem történik semmi, meg tűnjön el Jeremy, meg nem kell Katherine, stb. most lett egy izgalmas Alaric (3 különböző karakter egyben),ez a baj, visszatért Jeremy, enenk midnenki örül, Katherinet meg várjátok vissza…Szerintme ez is nagyon jól mutatja, hogy valójában az írók iszonyat bénán tudnak bánni a karakterekkel, hogy eg y évad során a nézőkből ennyi vegyes érzelmet váltsanak ki.

Cléda - 2012. 04. 29. 21:20

carpediem: a vegyes érzések azért nem egyvalakiben alakulnak ki, sokféle vélemény van, és érthető hogy mindenki máshova húz, ez nem az írók bénaságán múlik, hanem hogy mindenkinek más szimpatikus.
Én pl mindig is bírtam Kat-et, Alaricot, Jennát, Delenát is, erre láttuk mik lettek az eredmények.. :)

Már elnézést a kifejezésért, de remélem Bonnie megdöglik, még akkor is ha Elena szenvedését kell végignéznünk az utolsó részekben…
Egyébként vegyes érzéseim vannak ezzel a kimenettel kapcsolatban, Ric-et játszó színész eszméletlen jó gonoszként, már Klausként is tetszett, de nem hittem volna hogy ki akarják írni, és egy kicsit negatív ez nekem, de ahogy írtátok tényleg szép búcsút kapott.
A szerelmi háromszög már tényleg béna, és idegesítő Elena ide-oda koccanása. Most megint várható Damon elborulása, Stelena miatt..
Klaus, Elijah és Rebecah maradhatna életben, bár utóbbi nőszemélyről nem igazán hiszem el, hogy egy közel ezer éves vámpír, inkább egy hisztis kis izé.. Elijahból több kellett volna..
Kíváncsian várom kiknek a feje fog hullani, és hogyan akarják folytatni a köv évadot.

tiktak - 2012. 04. 30. 00:40

Ez után a rész után most már nem tudok másban reménykedni, csak abban,hogy Elena meghal. Tudom, tudom! miről szólna akkor a sorozat.Válasz: csupa klassz dologról! :D
Ez a stefanos táncolós jelenet majdnem olyan béna volt minta Damonos moteles. úgy érzem akár mit csinálhatnak az írók, én ezt a lányt egyre jobban utálom és egyre jobban idegesít.

Ui: Jeremmy

tiktak - 2012. 04. 30. 00:42

na, nem fejeztem be. :D
szóval Jeremy csak úgy odamondja a táncparketten Bonnie-nak egy idegen előtt,hogy a tesóm vámpírokkal randizik? ő nem is találkozott Bonnie anyjának a kis védencével, nem?

tiktak - 2012. 04. 30. 01:16

visszaolvasva a hsz-eket én nem értem miért kell temetni alaricot. Mármint a régi énjét. Simán meghagyhatják úgy,hogy ő lesz majd az a vámpír vámpírvadász, aki uralni tudja az őrületét és kontrollálni a tetteit. Hogy mégsem veszett el teljesen a régi énje. Itt simán megtörténhet.

winnie - 2012. 04. 30. 10:12

tiktak: egy régebbi kifehérített hírrel kapcsolatos spoiler, de inkább csak szereposztási infó:

itt jön a képbe az, amit tudnak sokan, hogy a színész benne van egy pilotban, azaz elengedték pilotozni, amit ha berendelnek, akkor évente maximum 2-3 alkalommal fog felbukkanni. ha ugyan még fel fog. az biztos, hogy nem lesz állandó szereplő a folytatásban.

kaltenem - 2012. 04. 30. 14:18

Nekem is már elegem van Elenából és azt is utálom, ahogy Nina Elenaként beszél: mintha szájzára lenne, vagy megaludna a tej a szájában. Csak nekem idegesítő, ahogy beszél? Katherine-ként ez nem tűnt fel nála.

Esther sem szimpatikus, ráadásul nem értem, hogyha valakinek kitépik a szívét a testéből, akkor mégis hogyhogy él? Értem én, hogy konzerválták a testét, meg visszatért a lelke, de ezek szerint ő szív nélkül is vidáman elvan, vagy míg a koporsóban feküdt a szívét is visszapréselték belé a boszi haverjai?

sam - 2012. 04. 30. 15:16

Nagyon szeretem a sorozatot, remélem még itt marad nekünk jó pár évadra, de ami most van az kritikán aluli.
– Elena szenvedése, ha valóban segíteni akarna akkor kinyiffantaná magát, de legalábbis elköltözne..
– Bonnie (haljon már meg könyörgöm, nem tud mást eljátszani, mint hogy szenvedő pofával néz mindenkire)
– Rebekah (értem én, hogy alig élt, míg vámpír volt, ergo nehéz lenne érett fejjel, nyugodtan cselekedni, mint Elijah, de azért a hülye picsa karakternek is vannak határai)
– nincs Elijah (nem voltam nagy rajongója, de most már kifejezetten hiányzik a nyugodt, lovagias vámpír fickó)
– már a hócipős nyulam tele van azzal, ahogy Klaussal szenvednek a Salvatore testvérek, ami nem megy nem kell erőltetni, amúgy is elég vérszegény lett a főgonosz mostanra..
– a Tyler-t alakító színész feje ritka idegesítő, most már igazán, felőlem kipurcanhat..
– a szerelmi háromszög a főhősök között olyan szinten érdektelen, hogy csak na.. viszont könyörgöm döntsön már Elena, tök mindegy ki, csak valaki… ez így borzalom. plusz nem tudom elképzelni Delenát úgy, hogy Stefan a városban van
– Caroline-t nagyon szeretem, Jeremy mindig is kedvenc volt, ha emó ha nem :p
– Alaric is hiányozni fog, sok szerepe tényleg nem volt, de nagyon megkedveltem Matt Davis-t, remélem sikeres lesz a sorozata, így majd ott nézhetjük a remek játékát tovább :)
– ja igen Esther.. nagyon gagyi lett ez a vonal, kár érte, most már tényleg ajánlom, hogy halott maradjon, ennyi bénázás elég volt

Ha ezeken változtatnának isten király sorozat lenne, de ez van, majd alakul jobb irányba remélhetőleg :)

tiktak - 2012. 05. 01. 20:20

winnie

a hírt nem olvastam,de itt fent már írtak hasonlót. kb valami olyanra gondoltam,hogy most pár részig gonoszkodik,aztán a nagy katartikus pillanatban a záróepizódban mélyen Elena szemébe néz és mégsem öli meg,mert feltámad a jobbik énje. ez után elhagyja a várost, aztán majd egyszer visszaugrik,hogy bemutassa, meg tudja fékezni magát stb. mondjuk ez Stefan szánalmas utánzása lenne, mert ugye ő is állandóan küzködik, de itt ugye bármi megtörténhet.

kaltenem
engem is idegesít, ahogy beszél! szörcsög vagy nem is tudom minek lehet ezt nevezni,de úgy érzem szinte hallom a nyálelválasztását. Serena beszél még így a gossip girlbe. legszívesebben pofán verném őket,hogy nyisd ki a szád úgy beszélj!!!!

bettygirl - 2012. 05. 04. 12:29

Nyugodtan kijelenthető, hogy a 21. rész az évad legjobb része volt, ha még ezt übereli az évadzáró, akkor meg leszek elégedve. Persze még így sem üti meg az első és második évad szintjét, de azért megnyugodtam, hogy legalább a fináléra össze tudták magukat szedni. A következő rész előzeteséből /SPOILER törölve – Des/

vidor - 2012. 05. 04. 12:48

Igen, na ezt vártam! Klaus az elején hatalmas volt XD De pont azon gondolkodtam, hogy Elijah mennyivel stílusosabban törte ki az ajtót, mert Klaus csak úgy bumm, azt cső. Amikor meg jött a benzines kannával… XD Kedvenc rész.
Végre pörgött az egész, és a kövi promója is jót ígér, és igen, végre visszakapjuk a kedvencünket :) Egyedül a rész végén lévő “csattanó” nem hozott lázba, hogy ismét Elena szánalmas kis életéért kell aggódnunk. Nagyobb reményekkel várom most az évadzárót, annyi biztos, ha legalább annyira fog pörögni a rész, mint ez már elégedett leszek.

superpityu - 2012. 05. 04. 13:07

na ez jó volt.

annak viszont örülnék ha nem beszélnétek a következő rész promójáról spoiler felirat nélkül. sajnos nem volt túl nehéz kitalálni belőlük, h ki tér majd vissza. :/

a rész végig pörgött, már az első jelenet is hatalmas volt ahogy a lányok rájöttek h Ric nem hal meg a karótól, és a nyaktörés.
Caroline megint megszívta, kicsit mérges voltam Rebekah-ra h nem segített neki. De szerencsére megúszta ezt is. Am vicces h Ric is a sorozat talán legemberségesebb vámpírját akarta kinyírni.
Bonnie nem idegesített, ez magában megért egy plusz pontot.
A tesók is rendeben voltak, kíváncsi vagyok ki megy és ki marad.
Tyler végre nem csak egy féltékeny kis szerencsétlen volt. Örülök h megtörte a kötődését.
Klaus megérdemelte amit kapott, persze kíváncsi vagyok h meddig fog szundizni, valahogy úgy érzem nem sokáig tart az nyugodt állapot. és ha igaz volt amit mondott akkor így van mindenki a legnagyobb biztonságban.
Kíváncsi vagyok h mi történt Elena-val. Valami varázslat miatt volt, vagy csak a sok vér veszteség.
A tanácsos részre kíváncsi vagyok, vajon mi volt Ric célja h lebuktatta Caroline-t és Tyler-t meg a családjukat. Mondjuk önmagát is. De érdekel h ez mire megy ki.

wendykee - 2012. 05. 04. 13:13

Nagyon jó volt ez a rész! A benzines kannás jelenet hatalmas volt, tényleg. :-) Már kíváncsian várom az évadzárót, és azért nagyon remélem, hogy Klaus nem marad örökre a tó fenekén. Az egyik legjobb karakter, nagyon fog hiányozni a sorozatból.

bettygirl - 2012. 05. 04. 15:04

@superpityu bocsánat, azt hittem mindenki meg szokta nézni a következő rész promóját. A biztonság kedvéért nem írtam nevet, hogy ki tér vissza, 2 opció is lehet.

Igen, nekem is az egyik kedvencem Klaus, de jó ötlet volt, hogy most bedobozolták. Az utóbbi időben nem nagyon tudtak vele mit kezdeni. Viszont most, ha egyszer kiszabadul jaj lesz Mystic Fallsnak :D

mary - 2012. 05. 04. 15:41

Ez tényleg egy izgis, nagyon jó rész volt! Alig tekertem bele és ez már jelent vmit. Tetszett, h most nem szenvelegtek annyit fölöslegesen.

vidor - 2012. 05. 04. 15:54

Csatlakozom bettygirl-höz. Bocsi, de én is azt hittem, hogy mindenki megnézi a rész után az új promót. Akkor tévedtem, elnézést.

Cléda - 2012. 05. 04. 17:35

A rész legjobb jelenete, a kerítéssel dobálózás, majd Klaus jött a kannával… hát kész :D
Viszont ezt egy évadzárónak is el tudtam volna képzelni. Most kérdés hogy az utolsó rész innen lefelé ível-e, mint az előző évadban, vagy fölfelé…

Sasha86 - 2012. 05. 04. 17:39

Bírom, hogy Klaus megint badass lett, Damon meg micsoda pofákat bír vágni, Bonnie is csak akkor volt szimpi, ha közös jelenetük van. De legalább most nem volt idegesítő. Elena szépen bevallotta magának is, hogy micsoda felesleges drámát tol egy ideje a tesókkal, de szerintem egyáltalán nem muszály választani, na nem az édes hármasra gondolok, hanem mondjuk egy jó erős megigézésre, amitől elfelejti az elmúlt 3 évet, és éldegélhet (egy ideig persze) ismét naiv pom-pom lányként. Azért előtte megmondhatja Damonnak a jó öreg 3 szavas mondatot, csakhogy ő is nyerjen már végre, de alapvetően kicsit új lappal kéne kezdeni az ő hármasuknak szeptembertől. Ez csak vélemény persze. Tyler valóban hozott némi pluszt végre, és egyből szimpibb lett a karaktere, ettől függetlenül simán beáldoznám a fnáléban, Klaus meg viheti luxusutazni Carolinet Európába…. Azért Alaric is itt van még velünk (mármint Alaric Alaric), ez megnyugtató, Klaus meg… hát nagyon kéne a végjátékban, de vigyázat, nem kinyírni, piros pont a nagy jelenetéért, igen ott volt az arcjátéka színészileg. Szegény Jeremyt engedjék már kibontakozni, ki is gyúrta magát a feladatra meg minden, Matt is kell vissza, ő maga is mondta, hogy miért hagyták ki a balhéból, remélem nekik is kulcszerepük lesz a végén. Kol meg jöhet, mert a darálásba kell ő is, bár nem sok vizet zavar..
Összességében valóban egyetértek az előttem szólókkal, mondjuk én nem szoktam léptetni, nekem eddig is nézhető szint volt egy két mélypont epizódot kivéve, de ez a rész végre hozta a régi, színvonalas párbeszédeket, akciót, eseményt, a régi karaktereket kezdik újraéleszteni, és a promo alapján nagyon remélem, hogy ez vagy marad a szinten vagy überelik, hogy nyugodtan mehessünk nyaralni. Szurkolok, és végre újra várom az új epizódot!

dori - 2012. 05. 04. 18:55

Feltűnt valakinek Bonnie átöltözése? Amikor Damon elviszi a házba, más a ruha és a haj, mint amikor Klaus rájuk töri a házat. :D Egyszercsak kisétál egyenes hajjal, hogy van egy terve….:) Vissza kellett pörgetnem, azt hittem kimaradt valami.

Robi - 2012. 05. 04. 19:00

Tényleg jó rész volt, Klaus-ért kár, de azért már ideje volt. Egy alapvető kérdést azért nem ártana megvizsgálni, itt volt a lehetőség(talán az egyetlen) arra, hogy mind az összes(!!) vámpírt(akik az emberiséget élelemnek és játékszernek használják) kiirtsák a világból, csak hagyni kellett volna Ricket dolgozni. De nem, mert Elenácska két barátja és két szeretője is vámpír és jajj akkor ők is meghalnának(mégegyszer)…Azért ennyi áldozatot illene meghozni az emberiségért szerintem, főleg hogy mindkét hősszerelmes vérengző gyilkos és már fejenként vagy két tucat embert kinyírtak minimum. Tudom, hogy a sorozat szempontjából ez kivitelezhetetlen lett volna, de azért legalább egy kicsit elgondolkodhattak volna rajta vagy valami. Ez jutott eszembe a rész közben. :)

tiktak - 2012. 05. 04. 21:32

Vegyesek az érzéseim.Klaus házba jutási kísérletei tetszettek. És nekem az új Alaric is bejön.
Na de a többiek…Akkor sorba:

– felettébb utáltam mindenkit,ahogy koccintgatnak a Klausmentes életre

– Azt hiszem,hogy Elena olyan lehet mint Tywin Lannister: aranyat sz*rik. Csak ebben lehet a különlegessége,amit látnak benne a testvérek. Más magyarázatot nem találok.Én csak itt követem nyomon a véleményeket,de tényleg van olyan réteg,akit nem idegesít halálra ez a szerelmi háromszög?Nem egy-két rajongóra gondolok,hanem egy massszív fan táborra,aki miatt érdemest ezt a sorozatot így lerántani a fosba? Spoilerek nélkül:van olyan sorozat,ahol kinyírták a főszereplőt és még évadok mentek utána? Mert én már csak Elena halálába bízok és ebben.

– Bonnie hihetetlen átváltozása (full smink,más ruha, egy hajmosás és hajkiegyenesítés,ami sztem neki legalább egy óra lehet) igazán sikkes volt. Mit is tehet az ember lánya, amikor egy ilyen krízishelyzet van,mindezt más házában :D

-Nincs bajom Jeremyvel,de miért nem ölték meg???? Miért nem állt le a szíve örökre? Végre kinyírtak volna egy fontos karaktert, aztán lett volna döbbenet.Bár ezzel is lett volna gond: Elena még többet rinyál. és bonnie is.Akkor mégis lehet jó döntés volt.

-mattel nagyon kellene kezdeni valamit. Egy rész végi koccintáshoz megtartani egy szereplőt túlzás. Múlt részben is ez volt a szerepe: inni Jeremyvel Alaric “halála” miatt.

-klaust sajnáltam (bár érett már nagyon),mert így nem tudom kiért érdemes jelenleg nézni a sorozatot. A rinyáló döntésképtelen Elena,az idegesítő Bonnie,a balfasz testvérpár vagy a semmire nem használt többiek miatt? talán alaric. Ha nem írják ki véglegesen.

Valahogy nekem van egy olyan érzésem,mintha mindenbe belekapnának az írók,aztán gyorsan egy vagy két részen belül esetleg még abban a részben lezárnák a szálat. Klaus anyja megszállja a lányát, na gyorsan rendezzük ezt el. Elena ebben a részben háromszor kerül szorosan a halál közelébe (Alaric, Klaus,festék melletti orvérzés).Bocs négyszer, mert egyszer még saját magát is meg akarja ölni. most feldobták ezt az Alaric őt is ki akarja nyírni dolgot, na gyorsan találjuk ki,hogy nem is teheti. Viszton így már klausnak van indoka kinyírni,hogy alaric végleg meghaljon,na gyorsan rendezzük el ezt is. Lehet,hogy így pörgössé akarják tenni a sorozatot,de ahhoz karaktereket kellene kinyírni. Ha ezt nem teszik,akkor meg valahogy jobb forgatókönyvre lenne szükség,ahol a szálak tíz rész után összeérnek,vagy a fináléban, amikor a néző szinte csettint a nyelvével,hogy ezt milyen faszán felépítették. Így csak össze-vissza történnek a dolgok és néha egy zagyvaságnak tűnik az egész.

pumpika666 - 2012. 05. 04. 21:55

engem leginkább az elején a festés zavart
ha akkora sörényem lenne mint elenának, akkor festéskor minimum egy baseball sapka, hogy lehet úgy festeni, ahhhh

koka - 2012. 05. 05. 02:46

Hát ez k*rva jó volt! Kicsit olyan érzés volt mintha pár régebbi írót kirúgtak volna és jöttek volna újabbak akik az előzőeket kifigurázták. Szerintem Bonnie vicces átváltozását sem gondolták komolyan csak kíváncsiak voltak mennyien figyelnek fel rá. Illetve végre nem özönlik tele a kibeszélő ilyen: “de hogy hogy be tudtak menni a Salvatore házba amikor Elena nevére lett íratva a ház??” kérdésekkel.
Ja és az elején a Klaus-os jelenet 5 csillagos volt :D

koka - 2012. 05. 05. 03:19

Ja és a egyik kedvenc egysorosom az epizódból: “How many desiccated hybrids does it take to screw in a light bulb?”

nok - 2012. 05. 05. 07:27

hát nekem nem tetszett :(
leírtátok előttem, nekem is ugyanezekkel van bajom, és leginkább az idegesített, hogy nem is a filmre figyeltem hanem az olyan idegesítő részeken, mint az idióta festés-jelenet, Bonnie hülye frizurája stb.stb. túráztattam az agyam! régen rossz, ha a finálé előtt ilyen baromságok keltik az emberben a feszkót. esküszöm félek az évadzárótól :(

pulipinty - 2012. 05. 05. 11:09

A rész tetszett volna magában, de Elena már olyan szinten idegesít, h már nézhetetlenek a jelenetei számomra. Ja, és R.I.P. Klaus, egyik kedvenc szereplőm volt. Bármennyire is szeretném, ha újra benne lenne a sorozatban, ha most rögtön visszahoznánk, az szánalmas húzás lenne. Ja, és az a győzelmi parti…olyan volt, mintha Caroline amnéziás lenne, vagy mi, még akkor is, ha nem kedvelte Klaust. Undorító volt, ahogy viselkedett.

Egyébként más is észrevette, hogy, ugye, Klaus a rész elején betörte a Gilbert-ház ajtaját, majd a végén, amikor hazakísérték Elenát, addigra már nem volt semmi baja? :) Caroline-ék a buliszervezésén kívül beszereztek egy új ajtót is?

vidor - 2012. 05. 05. 11:21

Mondjuk nekem ezek az apróságok nem szoktak feltűnni, meg a Charmed óta már nem nagyon foglalkozom az olyan kis dolgokkal, mint egy kitört ajtó hirtelen megjavulása. Ott minden egyes részben tönkrement szinte az egész ház, szóval ahhoz képest egy ajtó (+ egy ablak) már tényleg semmiség :D
De így amúgy tényleg vicces, csak szerintem felesleges ezen lovagolni.

mary - 2012. 05. 05. 12:16

Nekem sem tűnnek fel sosem ezek a bakik, gyakorlatilag egyetlen sorozatban sem. Nem szoktam így nézni egy történetet.

dori - 2012. 05. 05. 12:43

Na igen, ha a sztori 100%-ig lekötne, akkor senkinek sem tűntek volna fel a bakik…:)

nok - 2012. 05. 05. 13:05

nekem se ez a hobbim, de a logikátlan dolgok azért tudnak idegesíteni, és ha a story rendben lenne, én se agyalnék ezen fél mp-nél tovább!

superpityu - 2012. 05. 05. 13:23

vicces h amikor kapunk egy korrekt részt azon kezdtek el pattogni, h milyen logikátlanságok voltak a részben. Bonnie megcsinálta haját stb. nekem is feltűnnek ezek, de kár ilyeneken lovagolni, máshol is előfordul az ilyesmi.
A győzelmi partihoz meg annyit h jó kicsit wtf volt az egész, de Klaus rendesen megkeserítette mindenki életét. hiába próbált Caroline közelébe kerülni, egy erőteljes visszautasítás érezhető volt felőle.

mary - 2012. 05. 05. 13:52

Nem bántásként szántam, remélem tudjátok. Vicces, anno a stargate fórumot olvasva mindig meglepődtem, h emberek miket tudnak észrevenni :)

Staralej - 2012. 05. 05. 14:07

Én jót derülnék,ha Elena végül az agyrázkódásba halna bele.=D

tiktak - 2012. 05. 05. 14:37

Ha nem lenne akkora fos ez az egész, miattam bonnie kopaszon is szaladgálhatna, majd újra hajjal. Én mondjuk nem felháborodtam rajtam, hanem röhögtem. De már egy ideje mindenen röhögök kínomban ebben a sorozatban. Megjegyzem soha semmi ilyet nem szoktam észrevenni, és teljesen ledöbbenek, ha más észreveszi, de ez elég feltűnő volt.
Na mindegy. Reménykedem hogy Elena minimum kómába zuhan egy két részre, és nélküle történnek majd az események.

opalisc - 2012. 05. 05. 15:42

Köszönöm winniéknek, közben megérkezett a hivatalos válasz is, örülök a hírnek.:)
Utálom, hogy mindig szegény Caroline-t kínozzák meg, kapott már annyit, hat vámpírnak is elég.
A bakikat megbocsátom, ha egészében szeretem. Vidor, jaja, a Charmedban minden részben lebontották a házat:-D
A ki kinek az őse kérdés még megválaszolatlan, superpityu kijavított múltkor, joggal, de Mary Porter ugye ugrott.
Elijah nekem is hiányzik. Klaus is hiányozna (Joseph M.:), viszont jó lenne valami szál neki a hibridgyártás, Elena-csapoláson kívül. Tylert én is beáldoznám, nem sokat sírnék utána, “Klaus meg viheti Caroline-t”, egyetértek!:)

@tiktak: biztos több sorozat is van, ahol meghalt az egyik főszereplő és sokáig ment tovább, éppen a Charmed jutott eszembe, ahol elment Shannen Doherty és Rose McGowan jött a helyére, mondjuk ott a karakternek kb. ugyanaz volt a szerepe, az egyik testvért-boszit váltotta a másik, szerelmi háromszöget most nem tudok, aki tud írjon.:)

tiktak - 2012. 05. 05. 16:10

opalisc
akkor van remény :D

O_Green - 2012. 05. 05. 17:08

Mivel egymás után néztem meg a TSC-vel, így most nem tudom, hogy melyikben hangzott el a “once more, with feeling” mondat és kinek a szájából. De ez is kellemetes popkult utalás volt számomra, mert anno volt az a Buffy musical epizód, ami ezzel a címmel futott.
A legutóbbi rész egyébként nagyon tetszett, de kezdek félni az évadzárótól. Elena biztos valami idióta döntést fog hozni, idegesítő és idióta módon ráadásul. És hacsak Alaric be nem indul, nem sok akció várható a “szende szépség” nyafogásán kívül. De azért még reménykedek.
Egy megjegyzés még : mióta Stefan megint “javul”, halálosan unalmas. Megint kiherélték. Ahogy Damon is 1.5 évada, Stefan is golyók nélkül rohangál újra, és szinte semmi másról nem szól az életük, mint hogy Elenát imádják. Stefan keze most véletlenül jókor volt jó helyen, de ezen kívül semmi különöset nem mutatott.

Bia - 2012. 05. 05. 18:10

az évad legjobb része, mikor Elena beverte a fejét már ott vártam hogy mikor fog meghalni…de nem hal meg!!gondolom akor miről szólna a 4. évad? :)

Bia - 2012. 05. 05. 18:14

kicsit kiszámítható volt

nyac - 2012. 05. 05. 18:29

a tökös vámpír fiúkból Elena pincsi lett. Csak nevetni tudtam mikor a házhoz kísérték…de most komolyan mit hittek h lekapja az egyiket és dönt v. ha nincs ott a másik akkor rossz pontot kap a “melyiket válasszam listán?”. Elena remélem amnéziás lesz és elfelejti még azt is h kedvelte a vámpírokat nem h még <3 is volt. aztán kezdődik minden előröl mint, ahogy a szeriális sorozatokban megszoktuk.

dori - 2012. 05. 05. 19:10

O_Green: Én is felkaptam a fejem a Buffy 100. epizódjának címére. :D Meg is kell néznem gyorsan.

Cléda - 2012. 05. 05. 21:17

“Mivel egymás után néztem meg a TSC-vel, így most nem tudom, hogy melyikben hangzott el a “once more, with feeling” mondat és kinek a szájából. ”
Damon mondta a végén az autós jelenetben :P

norikcs - 2012. 05. 05. 21:23

@dori, a Buffy 100. epizódja az 5. évad fináléja volt, nem a OMWF :)

Cancer - 2012. 05. 06. 09:08

Most komolyan!!! Ezt tényleg muszáj volt??? MINEK kellett megint előhúzni a tanácsot??? Arra a francos rész végi 2 percre hagyhattak volna egy kis nyugit. És fantörpikus! Megölték az évad legjobb karakterét, ŐsApucit, EZÉRT???? Hogy legyen még egy szuper vámpírvadász??? Azt hiszem komolyan kezdek kinőni ebből a sorozatból. Kezdek elérni arra a szintre, h jobban idegesít, mint élvezem. Úgy gondolom meg van az idei 3. kaszám…

goettin - 2012. 05. 06. 13:32

Once more with feeling… Buffy 6. évad 7. rész, nagy kedvenc. A Buffy 7 évadon át fenntartotta az érdeklődést, pedig ott is volt jó pár szerelmi szál, de nem sajnálták Angelt beáldozni a második évad végén (a harmadik végén pedig végleg elment saját sorozatba). Sokkal bonyolultabb emberi érzelmeket fel tudtak vázolni, mint szerelem + barátság. Ott a Giles-Buffy kapocs sokkal inkább tartalmas, mint itt Alaric-Elena-Jer. Valamit tényleg változtatni kéne, mert kezd irtó lapos lenni a történet… Elena mehetne a lecsóba, mert a két tesóból még mindig több izgalmat nézek ki. De ehhez olyan bátorság kéne, ami a ker. televízióban ritkán jelentkezik.

bettygirl - 2012. 05. 07. 01:12

Véleményem szerint be kéne fejezniük örökre a szerelmi háromszöget a 3 főszereplő között. Elena válasszon a fináléban aztán hagyjuk ezt. Ennek érdekében én még azt is elviselném, hogy Stefant választja, pedig nagy Delena rajongó vagyok. De tényleg kell a sorozatnak valami nagy változás, mert sehová se haladunk az első évad óta, már ami a szereplők közti kapcsolatokat illeti.
Egyébként ezt az évadot az Ősök évadjának harangozták be, de vagy én néztem rossz sorozatot vagy nem tudom, de többet is ki lehetett volna hozni belőlük.

carpediem - 2012. 05. 07. 01:13

számomra ez a sorozat még mindig kísértetiesen hasonlít a dawson és a hverokhoz, ebből következte, ahogy ott a folyamatosan bizonytalan elhajózik paceyvel, a “rosszfiúval” és itt hagyja az örök szerelemet, így fogja elena is damont választani. s nem lenne bajom a szerelmi háromszöggel, ha legalább a főszereplő csaj szájába nem adnák, hogy önző, szemét vagyok, hogy ezt teszem veletek srácok…mert így egyértelmű, hogy az írók is tudják, hogy gázak iylen téren.
mellesleg szerintem tuti jó rész volt és prios pont a zenékért.
spoiler: hogy ki hal meg az utsó részben…szerintem Elena!s vámpír lesz azért lesznek a családi emlékek, hogy búcsút vesz a földi életétől. s Stefan Alariccal hagyja el a várost. szerintem Rebekaht is kinyírják. Bonniet meg összehozzák Jeremyvel, ilyesmike tippelek vagy
meghal Jeremy, Alaric, Elenának már nem marad sneki így kénytelen választani, összeköltözik az egyik salvbatore fiúval és véget él a sorozat.

carpediem - 2012. 05. 07. 01:13

:))) ps. az mekkora volt már, hogy Damon azt mondta, hogy akkor megint 6

carpediem - 2012. 05. 07. 01:14

60 évig nem látjuk egymást, tesó? :D

Sasha86 - 2012. 05. 07. 01:40

carpediem: ezen a mondaton én is nevettem, bár még hagyjuk, hogy 60 év, Damont meg a nő-gyakoriságát ismerve ez lehetett volna mondjuk 10 év is!
Ha már spoilerezünk/képzelődünk,engedtessék meg, hogy én is vázoljak egy verziót. Továbbra is tartom Elena megigézésének ötletét (lehetőleg a dühös Klaus által), így elfeledhetne mindent, és akkor Damon jöhetne a nagy mondatokkal, hogy “Look brother, she’s the same pom-pom girl, who she was, before she met us. She’s happy now…. meg hogy she deserves this. Not us. That’s her best choice” meg ilyenek, így még a város se kéne elhagyniuk. Szegény Rebecah meg, nos ő megérdemelne végre egy szerető bátyót, én el tudnám képzelni, hogy (mivel korábban írtam, hogy Klaus mehet luxus-repcsin Carolinnal, aki szintén meg van igézve persze ;) ) mondjuk Elijah, az eddig is gentleman tesó vele marad és végre szeretni fogja valaki, önzetlenül, csak mert egy családba tartoznak.
Nem is tudom, nekem ez a nem számítunk rá, hogy ki fog meghalni nagyon gyanús, most vagy ennyire agyatlannak gondolják a nézőket (pedig ugye posztok alapján nagyon nem vagyunk azok), és egy általunk egyértelműsített karakter kap kaszát (Kol must have die, Tyler meg ugye látványos lenne), vagy az előttem szólóknak lesz igaza, és Elena megy át a túlvilágra, ha jól tudom, valamelyik eredeti könyvben is ez van, de nem tudom, melyikben. Hát ez az eset nem lenne jó döntés, túl korai, ha csak nem találunk rá ellenszert a negyedik évadban. Jeremy meg Alaric mostmár ne haljon meg (többet), Bonnienak meg több közös jelenet kéne Damonnal, akkor kifejezetten elviselhető.
Na, én ilyesmiket várok meg persze 3×21 szintet, és remélem a héten is benne lesz a legjobb háromban a finálé.
Mindenesetre várós, mert a promo nagyon cselesre sikerült, semmi segítséget nem ad, hogy kb mire számítsunk, mármint az eddigiek tükrében…..

superpityu - 2012. 05. 07. 10:23

am ez a nem számítunk a halálára dolog mindig is viccesen hangzott a készítőktől, főleg ha utána kihangsúlyozták h senki sincs biztonságban. egyébként kb mindenki esélyes, bárkit kinyírhatnak.
szerintem Elena hal meg és tér vissza vámpírként. így ugye meghalna Ric is. vagy beáldozzák Kol-t, nem hiszem h a másik két tesót (Elijah és Rebekah) megölnék, bár tény az nagyobbat szólna. mondjuk fel is háborodnék ha kinyírnák az egyetlen ősvámpír leányzót (aki mellesleg szerintem a legnagyobb eyecandy). Tyler halála is durva lenne, ott utána lehetne drámázni, Caroline megőrülhetne kitörhetne pár nyakat… stb.

bettygirl - 2012. 05. 07. 14:52

Én azt mondom lepjenek meg, ne legyen az amire mi számítunk. :D Akkor aztán elönt a WTF érzés, és leesik az állunk. Ezt várom már egy jó ideje a harmadik évadtól.
De amúgy szerintem is sanszos Elena vámpírrá válása, talán kicsit felrázná a karakterét. Így mondjuk kérdésessé is válna a Salvatore-tesók közti választása. Valahol olvastam, hogy nem is olyan biztos, hogy végérvényesen választ közöttük, bár mint mondtam ezt hanyagolhatnák már.
Most már tényleg nagy elvárásaim vannak a fináléval kapcsolatban, ajánlom Julie-éknak, hogy ne szúrják el :P

Cléda - 2012. 05. 07. 16:24

De ha Elena vámpírrá válna, és ugye az emberi alap tulajdonságok felerősödnek, ergo nem hinném hogy kapnánk egy jobb Elenát ezáltal, csak minden részben karóba dőlne, hogy mentse a szeretteit, Salvator tesók pedig részenként felváltva beszélhetnék le az öngyilkos terveiről.. :)

bettygirl - 2012. 05. 07. 16:42

@Cléda Milyen igazad van….Akkor mégse akarom, hogy Elenából vámpír legyen, már így is halálra idegesít :D Akkor haljon meg és jöjjön vissza Katherine, legyen ő a női főszereplő :D

gaspar - 2012. 05. 08. 19:36

Elena jobblétre szenderülhetne Jerremy gyűrűjével az ujján is. :)))
Bár elnézném még ahogy Alaric “rendet tesz” :DDD

vidor - 2012. 05. 08. 19:44

Caroline is csak előnyére változott vámpírként, lehet, hogy Elenának is jót tenne. Én őszintén szólva, örülnék neki, ha átváltozna, mert tényleg ideje valamit kezdeni a karakterével, így egyszerűen nem maradhat. Legalább képes lenne megvédeni saját magát, és már ennyi változás is csak jó irányba változtathatja szerintem.

Sasha86 - 2012. 05. 08. 20:21

vidor, ezekben tök igazad van, nem feltétlenül maradnak meg a karakterek ugyanolyannak, mint voltak az átváltozás után lásd Caroline, aki pl. levetkőzte szőke, buta cicababa énjét, és az egyik legszimpatikusabb szereplővé nőtte ki magát azóta. Az meg pláne előnyösebb lenne valóban, ha Elena végre meg tudná védeni magát, így nem jönne ezredszer is a megvédünk doppelganger klisé, ami néha már tényleg uncsi, megnéznék mondjuk egy rebecah-elena fight-ot, nem beszélve a sok kiaknázatlan lehetőségről. Nem támogattam a vámpír Elena ötletet, de itt a kibeszélőben egyre jobban meghozzátok hozzá a kedvem, ha ügyesek az írók, ez még jól is elsülhet. ÁÁÁ, de messze van még holnapután! :)

mary - 2012. 05. 09. 00:26

A vámpír Elena ötlete már korábban is megtetszett, de ha jól emlékszem, ezzel a húzással a hasonmás-ügynek is vége, mert vmi olyan rémlik, h már vámpírként nem jó a vére, de lehet, h rosszul emlékszem.

koka - 2012. 05. 09. 00:42

1., Elenán nem működik a gyűrű…mivel hasonmás révén természetfölöttinek számít
2., Ha esetleg vámpír lenne nem lehetne a vérét hasznosítani megszűnne hasonmás lenni mivel nem lehet egyszerre két “lényként” létezni (Bonnie muterja sem lehetett boszorkány-vámpír).

Sasha86 - 2012. 05. 09. 04:27

Amúgy lehet hogy beteges, de nézegettem az évad eleji részeket, és Stefan sokkal szexisebb badassként….. ez most csak úgy jött, Damonnak megint igaza van, jóként rém unalmas! :)

vidor - 2012. 05. 09. 11:08

Sasha86 szerintem Paul alapból szexibb, mint Ian. Tudom, ezért kb. itt meg leszek kövezve, de hát na :D Az évad eleje többek közt ripper Stefan miatt is nagyon bejön, imádtam azokban a részekben. Ráadásul olyankor kapunk Stefan humort is, ami nekem nagyon tetszik.
Amúgy igen, sokkal jobban megy neki a rosszfiú, de ő maga is jobban szereti alakítani. Ez nagyon meg is látszik a játékán, mármint, hogy mennyire élvezi Stefan ripper oldalát.
(Remélem, ez nem számít nagyon offnak, ha igen, akkor bocsánat.)

SASI - 2012. 05. 11. 03:19

Megnéztem a finálét, volt 1-2 jó pillanat, de összességében számomra nagy csalódás a 3×21 után.

Gubóka - 2012. 05. 11. 09:02

szpoval ez finale volt, omg omg

eszmeletlen jo volt, hat en erre nem szamitottam. semire se ahhh szavakhoz nem jutok

S. - 2012. 05. 11. 10:22

sírós volt eléggé:) de elég jók voltak szerintem a víz alatti jelenetek is… meg érdekes lesz, ha átváltozik akkor elvileg vissza kellene hogy jöjjenek az emlékei, pl a damonnal való első találkozás is

Nincsi - 2012. 05. 11. 10:27

Tudom, hogy Matt elég jelentéktelen, de vajon meghalt?

ememese - 2012. 05. 11. 10:28

Nincsi: Julie Plec azt nyilatkozta hogy nem. Azzal már túlságosan is szomorú lett volna az évad vége.

Gubóka - 2012. 05. 11. 10:43

na megkönnyebbültem h nem csak én sírtam el magam… :))))

nekem is pont ez jutott eszembe, h minden emléke eszébe fog jutni.. hmm össze kéne gyűjteni h miket töröltek ki a memóriájából :D

amit meg bonnie csinalt…sztem annyia nem következetes…megmentem a barátaimat ugyhogy az egyik testébe beleköltöztetem klaust? …

nekem ez nem annyira világos, szal mikortól volt kalus tyler testeben? mert akkor csak színészkedett Carolinenak végig nem?

jó rész volt. nagyon :)

vidor - 2012. 05. 11. 11:18

Én hatalmasat csalódtam. Minden annyira egyértelmű volt, ami történt, egy percig nem hittem, el, hogy Klaus volt, akit Ric megölt, Elena vámpírrá válását is már megjósoltam. Unalmas volt. Vártam a nagy robbanást, amiről mindenki beszélt, mondom biztos most lesz, biztos most, aztán hopp vége a résznek én meg: WTF? o.O Hol vannak a nagy csavarok? A nagy semmit kaptam. Beharangozták, hogy készítsünk zsepit, nekem nem kellett, bezzeg a 3x20hoz, ahhoz igen, ehhez nem.
A 3×21 milliószor erősebb rész volt, simán mehetett volna finálénak ehelyett. De legalább az Originálok rendeben vannak, ami azt jelenti, hogy még majd felfognak tűnni később – ez az egyetlen pozitívum az egész epizódból. Elijah-át jó volt látni, aztán ennyi.
Nem hiszem el, hogy ez a rész ekkora hype-ot kapott…

katEE - 2012. 05. 11. 11:54

Egyetértek vidorral, nagyon vártam ezt a részt, de sajnos csalódnom kellett.
Annyira beharangozták a múltbéli jeleneteket, meg azt, hogy Jenna visszajön erre volt 3 mondata és kész. A Stelenás ömlengések továbbra is untatnak és remélem Jeremy-vel kezdenek majd valamit a 4. évadban, mert most csak úgy lóg a levegőben.
Pozitívum viszont Elijah visszatérte és Bonnie akciója, Joseph M nélkül számomra már elképzelhetetlen a Vámpírnaplók.. Azt azért remélem, hogy Elenát ebben az új helyzetben Damon veszi majd a “szárnyai alá” :DD

Sasha86 - 2012. 05. 11. 13:17

Én még nem néztem végig, de el kell mondjam újra és újra, hogy Matt Davis mennyire zseniális színész. Amikor az utolsó jelenetében megjelenik a félhomályban, én már akkor tudtam, hogy ő a jó Alaric, de nem azért, amiért Jeremy is rájött, hanem mert egyszerűen az arca, szavak nélkül is, hát hihetetlen, ugyanaz a személy két eltérő karakter, nagyon fog hiányozni. Ugyanígy vagyok Joseph M-al, értem én, hogy Klaus megmenekült, de engem a karaktere akkor kezdett el igazán érdekelni, amikor anno a második évad végén kilépett a koporsóból, saját testben pont a színész miatt, így azért a Tyler-Caroline szál sem olyan jó.
Na és persze megtudtuk azt is, mielőtt mi, Delena fanok kinyírtuk volna a csajt az újabb Stefan-választás miatt, hogy nem is olyan egyértelmű ez a Stelena, meg miért is “always gonna be Stefan”, mert ugye Damon hamarabb ott volt, csatlakoznék az előttem szólókhoz, ezúttal Damonnak kell jönni, bár vicces volt a vége, amikor rohan, hogy where is she, mit akart, hirtelen feltámasztani. Egyébként piros pontot adnék Paul Weslynek és Iannak, színészileg elég jól hozták magukat azért…

kaltenem - 2012. 05. 11. 14:55

Most ha jól értelmezem a dolgokat, akkor Tyler “halt” meg, vagy mi van az ő lelkével? Értem én, hogy benne van a testében Kalus, de Tyler akkor soha sem fog már előjönni, csak ha esetleg egy boszi kiűzi belőle Klaust?

Mindenesetre így már nem lesz olyan jó, mintha Joseph M játszaná egyik kedvenc ősvámpíromat.
És Matt D is nagyon fog hiányozni, én is rögtön láttam a színészen, hogy ő Ric, de azt is – szavak nélkül – lehetett látni, amikor pl. előjött régebben a rossz énje, elég volt csak szemébe nézni.

És így már valószínűleg Katherine sem lesz, vagy csak rövid ideig, hogy eljöjjön röhögni Elenán.
Viszont tartok tőle, hogy Elena milyen vámpír lesz, nem akarok még egy kínlódós, Stefan típusú, önmagát utáló vámpírt.

SASI - 2012. 05. 11. 15:39

A Klausos dolog szerintem elég gáz, vagy végleg meg kellett volna ölni vagy meghagyni a színészt is, ő miatta volt az a karakter aki, jól hozta a szerepet. Így viszont totál ki lett herélve a karaktere.

Aryll - 2012. 05. 11. 15:43

Szerintem meg hatalmas volt az évadzáró! Én maximum csak sejtetem hogy Elenából végre vámpír lesz, nem gondoltam volna hogy meg is merik húzni. vidor@ezek szerint te nagyon vágsz mindent ha neked már ennyire uncsi volt a rész, bocs hogy ezt mondom, de azért ennyire mindent nem lehetett előre sejteni!!
Én a sorit nem úgy figyelem hogy nagyító alá veszem minden jelenetét és minden egyes színészi megformálást elemzek. pfff meg is őrülnék! Én egyszerűen csak nézem és úgy gondolom hogy az utcsó rész nagyon magával ragadt, szórakoztató volt és volt wtf feeling! Nekem hype-os volt…az előző részben valóban szembetűnő volt Bonnie hajas “átváltozása”. Most maximum olyan kérdéseim vannak nekem is, hogy ha Klaus most Tyler testében van, ki halt meg Klaus testében? Hol van Tyler? Nem értem ezt a boszis izét, ha Klaus vérvonala volt Damonéké akkor hogy lehet hogy élnek, mit csinált Bonnie végülis? Hol van Mat? Egy dologtól én is tartok; Elena vajon milyen lesz vámpírként:S Arra tutira számítok, hogy már az első perctől fogva közli hogy nem fejezi be az átváltozást..
Alarictól végleg elbúcsúztunk és JoMo-tól is, azért nehogy már azt mondjátok hogy ennek a két színésznek a játéka vitte az egész 3. évadot, mert akkor lehidalok menten! Meg hogy azért nem nézitek majd a 4. évadot mert ők nem lesznek benne..pfff jóvammá’! :) Sokan maradni fogunk a 4. évadra, azt meg én jósolom meg vakon ;)

SASI - 2012. 05. 11. 15:47

Aryll: Pedíg kis túlzással van benne valami hogy ők vitték az évadot + Elijah…

katEE - 2012. 05. 11. 15:49

Lehet, hogy hülyeség, de én bízok benne, hogy valahogy visszatér J.M…ebben a sorozatban sosem lehet tudni, lehet, hogy Bonnie alkotott valamit..(remélem:/)

bettygirl - 2012. 05. 11. 16:24

Most olvastam egy interjút Julie Plec-kel, és abban azt válaszolta arra a kérdésre, hogy látjuk-e még valaha JoMo-t, hogy: “Nem láttuk, ahogy teljesen elég Klaus teste, szóval nem mondhatom 100% biztosan, hogy most láttuk őt utoljára.” Sőt, azt is elmondta, hogy amit Bonnie alkalmazott varázslat, az megegyezik azzal, amikor Klaus Alaric testében volt, illetve amikor Esther Rebekahéban.

Jó kis évadzáró volt, összességében élveztem. Az egyedüli negatívum számomra, hogy úgy harangozták be, hogy Elena végre választ, erre kiderül, hogy tovább akarják még húzni a szerelmi háromszöget, korántsincs ez így befejezve (lásd: Elena azt mondja Damonnek, ha veled találkoztam volna először, erre kiderül, hogy tényleg vele találkozott először, amire ugye most már emlékezni fog.) Szóval reménykedtem benne, hogy ennek a szálnak végre vége, de nem…

Cléda - 2012. 05. 11. 16:42

Hm. Nem is tudom hogy most tetszik-e ez vagy nem.. A nagy beharangozás után csalódás volt, hisz csak sírás ment végig, és Elena kit-válasszak-dilemmája már uncsi…
Viszont a Klaus-Bonnie csavar jó volt. Viszont JM hiánya nagy űr lesz.. Főleg hogy Tyler(nem tudom a színész nevét) fogja-e hozni a megszokott színvonalat.
Matt Davis is hiányozni fog.
A végén meg csak pislogtam hogy most tényleg kinyírják az írók Elenát itt egyesek örömére, aztán a doki jól meglepett. Jó ez így, de tényleg az lesz a köv évad első része, hogy “nem leszek vámpír, inkább meghalok”..

Aryll - 2012. 05. 11. 16:42

Sasi@ na na! Paul Wesley játéka a badass Stefannal azért jól esett, Ian néha túlzásba viszi az arcmimikáját, de az ő beszólásai/poénjai, felsőtest villantásai nélkül unatkoznánk. Nina pedig jól hozza Katet…nekem egyébként ő a kedvenc karakterem és Elijah. Itt van még Caroline aki imádnivaló, Jeremy aki észrevétlenül felnőtt és kaptunk új originalt is Kol személyében, aki legalább olyan szemtelen mint Damon :)

krigin - 2012. 05. 11. 17:22

nekem tetszett, kivéve a vége nem :)
Kiváncsi leszek Desmond véleményére :D

ememese - 2012. 05. 11. 17:47

Engem sem lepett meg a rész, mert Ric “teremtése” óta biztos voltam, hogy ez lesz a vég kifejlett. Mégis amiért tetszett az a rész szerkezete volt. Nagyon tetszettek a párbeszédek, pörgős volt és a végén szívszorító. És azt kell mondjam szépen megtartották az arányokat a szerelmi háromszögben, mert ha tetszik ha nem ez a sorozat már eleve így indult és erről is szól. A vége pedig… Mikor Jeremy rájön, hogy Elena meghalt, na ott adtam fel én is.

Mérföldekkel jobb évad záró volt, mint a tavalyi és várom a 4. évadot.

Sasha86 - 2012. 05. 11. 18:36

Jeremynél egyébként nekem bejön, hogy egyrészt ember maradt, másrészt úgy maradt ember, hogy az új képessége egyre többször segít, itt volt ugye Rose, most meg Ric, tetszik, hogy emelik a karakter fontossági szintjét, valóban kezd felnőni. Most akkor Matt meghalt? Sokan temetitek itt előttem, de szerintem nem halt meg, épp azért nem, mert ugye Stefan először őt mentette, hogy túlélje, viszont tényleg nem mutatták, hogy vele mi lett. Jó ez így, hogy tartják a szerelmi 3szöget, nem vitték azért túlzásba a Delena szálat (mondjuk Damon úton fetrengése már-már klasszikus számba megy, miért mindig ezzel a trükkel vadászik a vérdús-csajokra?), és igen, őszintén reméljük, hogy Elena “tökös-vámpír” lesz, mert mondjuk rájön, hogy Jeremyt meg kell védeni stb, és végre elhanyagolhatjuk, hogy folyton őt kell mindenkinek megmenteni.
Most akkor Joseph Morgan is visszatérhet? Amúgy a színész elmehet a sunyiba, a hülye nyilatkozata, hogy lesz egy nagy jelenete Carolinnal azért nem is úgy volt!!!! Tyler megformálója meg nos, hozott új arcjátok, de tuti nem tudja előhozni magából Klaust, mert az Joseph Morgan és slussz. Na most ennyi, pedig még mindig nem láttam teljesen végig a részt. :)

katEE - 2012. 05. 11. 19:21

Sasha86,
végül is volt Klaus-Car jelenet, csak épp Klaus Tyler testében volt:DD

vidor - 2012. 05. 11. 19:47

@Aryll Bocsi, de tényleg így volt, nekem nem okozott meglepetést semmi. Én figyeltem a spoilereket, így azért ki lehetett következtetni, hogy mi fog történni. Azt is tudtam, hogy Mattnek új sorozata lesz, elég evidens volt, hogy nem fog velünk maradni a továbbiakban a karaktere. A 3x20ban már amúgy is elsirattam, de persze sajnálom, hogy nem fogjuk már látni.
De akkor, hogy írjak pozitívumot is, az Elijah/Rebekah jelenet iszonyat jó volt. Egyértelmű kedvenc a részből. Kíváncsi vagyok, hogy fognak reagálni, ha kiderül, hogy Klaus él.
Amúgy csatlakozom a többséghez, Klaus JoMo nélkül nem Klaus.

Sasha86 - 2012. 05. 11. 21:07

katEE. de ez így nem olyaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!!! :)

Aryll - 2012. 05. 11. 21:15

vidor@jaa kérem szépen aki spoilereket olvas, az ne csodálkozzon ha nem okoznak neki meglepetéseket, vagy ne talán annyira nem lesz élvezetes neki a sori!;) :)) na én pont ezért szoktam le róla! Akkor bocsika, de nem a sorozatkészítők hibája hogy mindenre rájöttél…;))egyébként persze hogy lehetett tudni Matt távozásáról, az számomra is nyilvánvaló volt, hogy itt over. Olvasom azért a tvd-s oldalakat.
Volt itt korábban egy kommentelős “ismim” aki kifejezetten kérte hogy tüntessük fel külön ha spoilerezzünk, illetve ne is utalgassunk a következő részekre. Pont azért mert nem vagyunk hülyék kb. összerakjuk hogy mi várható. Ő azon a véleményen volt, hogy szeretné teljesen “ártatlanul” nézni a részeket!

vidor - 2012. 05. 11. 21:27

Hát nem tudom, de volt már, hogy hiába olvastam spoilereket, mégis sikerült meglepniük. Van, hogy azok is úgy fogalmaznak, hogy másfelé terelik a figyelmet, aztán meglepődsz mert pont hogy nem erre számítottál. Meg van, amikor akarva/akaratlan is beléjük botlik az ember, tumblr-ön meg egyenesen zseni vagy, ha elkerülöd őket. Bár bevallom őszintén most amúgy is kicsit lohadt az érdeklődésem, így könnyebb lesz elzárni magamat tőlük. Amúgy nem hibáztatom én az írókat, csak tudom, hogy tudnak ennél jobbat is, spoiler ide vagy oda. Az előző rész tényleg totál jó volt, inkább ahhoz hasonló pörgést vártam.

superpityu - 2012. 05. 11. 21:28

Elég komplikált úton sikerült Elenából vámpírt csinálni. Csak én vagyok azon fennakadva, hogy ez szerencsétlen Bonnie mért pont Tyler testét választotta Klaus-nak. megmentem a barátaimat úgy h közben az egyiküket “feláldozom”. vagy átsuhantam valamin??
egyébként maga rész elég érzelmes volt, de örültem volna ha Jenna és Elena szülei kicsit többet szerepelnek. Viszont így Elena búcsút vett a földi élettől, ha úgy vesszük.
Ric hiányozni fog, ahogy azt sem tudom h Michael Trevino tudja e hozni a megszokott Klaus-t, félek h nem. Meg mi lesz ha rájönnek h Klaus életben van.
Caroline és Rebekah túlélésének örülök, ahogy Meredith is hasznos lehet még a jövőben, bár nem tudom Elena mit fog majd reagálni a rajta végzett munkálkodásához.
voltak nagyon jó jelenetek is, amikor Klaus teste elégett, és Rebekah teljesen összetört, valamint az őstesók beszélgetés is remek volt.

Kispee - 2012. 05. 11. 22:02

Lehet én vagyok kötözködő, de egy vámpír, aki a víz alatt kisujjal letépi a kocsi ajtaját nem bírna el egyszerre 2 embert kivinni a partra?
Oké, tudom h akkor nem lenne negyedik évad Elena vámpírral.

A rész és évad maga tetszett pár apróbb (pl.: fent írt idegesítő) hiba ellenére is.

jessm - 2012. 05. 11. 22:12

Szerintem jó rész volt, én nem tudtam hogy mat elmegy, de azért valamennyire várható volt kinyírják meg hogy Alaric sem fog sokáig élni. Bár vissza térhet, de azt gondoltam h meg fogják ölni.
Elenából sejtettem hogy vámpír lesz, mert minap olvastam valahol, hogy a könyvekben hogy válik vámpírrá és amikor zuhanat a kocsi, akkor már tudtam hogy az lesz. Szóval az sajnos nem volt meglepetés. De ha nem olvasom ezt, akkor is valamennyire várnám hogy vámpírrá váljon, mert már örület lenne, hogy mindig őt kell megmenteni.
Ja és ez a választós dolog már megőrjít, hogy Stefan, jaj de Damon. Szóval mindig elbillen egy kicsit a mérleg, de utána megint vissza. Kezdem úgy érezni, hogy nem is akarják eldönteni a készítők… Én azt szeretném ha Damon lenne, de ez a helyzet örjítöbb mint ha Stefant vagy bárki mást választaná.

Kiváncsi vagyok mit hoznak ki ebből Elena vámpíros dologból. És azt remélem , hogy Bonnie ultra gonosz lesz , és jó vad dologokat fog csinálni mert rá férne a sorozatra.

vidor - 2012. 05. 11. 22:41

Na az előző hsz-em, valahogy eltűnt az éterben o.O
@Aryll: Spoiler ide vagy oda, a készítők tudnak ennél jobbat is. Meg szerintem a 3x20as után elég egyértelmű volt, hogy valahogy így fogják majd megoldani a dolgokat. Amúgy meg néha akarva/akaratlanul is spoilerbe ütközik az ember lásd az előző hszt. Meg sokszor csinálják, hogy elhintenek valamit, hogy arra figyelj és meglepnek egy másik dologgal – ezeket is meglehet csavarni kicsit. Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy szerintem ez a sorozat jobb annál, mint amit az utolsó részek produkáltak (kivéve az ezelőttit), és igazából ezért vagyok csalódott. 3×21 szintű pörgést vártam, de nem kaptam meg. Ennyi.

Sasha86 - 2012. 05. 11. 22:44

Gyerekek, öröm nézegetni a melyik volt a legjobb epizód a héten topicot! Még a múlt hetinél is durvábban tarol a TVD! Tudta, hogy jól választok kedvenc sorozatot! :)

tomah56 - 2012. 05. 12. 00:03

Eddigi évadzárók utolsó legszebb 5 percét sikerült összerakniuk, piszok jól megkomponálták.

kaltenem - 2012. 05. 12. 07:57

Na, megnéztem újra a részt, és nem értem.

Eddig a “testcserés” varázslásnál mindig jelen volt az az ember, akibe belszállt Klaus, vagy Esther, de itt nem volt jelen Tyler, amikor Bonnie elment Klaushoz, utána pedig jött Ric, felnyitotta a koporsót Klaus ránézett! és beledöfte a karót.
Akkor Bonnie távban átvitte Tylert Klaus testébe és Tyler halt meg, Klaus meg “elrepült” Tyler testébe?

meva - 2012. 05. 12. 10:06

@kaltenem: Na igen, úgy tűnik Bonnie ennyire erős, hogy simán átteleportálta Klaus lelkét Tyler testébe (majd biztos megmagyarázzák a fekete mágiával, vagy ilyesmi). Klaus szerintem 100%, hogy visszatér majd a saját testében, fentebb is írják, hogy Julie Plec lenyilatkozta miszerint végül is nem láttuk Klaus testét hamuvá válni, Ric is feltűnően gyorsan csapta rá a koporsó fedelét (természetesen majd ezt is megmagyarázzák, hogy Bonnie mennyire badass witch, ilyeneket is tud).

Stefan vízalatti mentőakcióján én is téptem a hajam, hogy mi a francért rendelkezik természetfeletti erővel, ha nem tudja kimenteni mindkettőjüket. Vagy emelte volna ki az egész kocsit. Na meg Elenának milyen gyöngyhalász tüdeje van már? Csak amíg Stefannal veszekedtek, kb. 3-szor fulladtam volna meg :D Én a helyében kamatoztattam volna ezt a képességemet :)

Egyébként maga a rész bitang erős volt, még úgy is, hogy sejtettem mi lesz a végkifejlet (Meredith kicsit könnyen engedte el Elenát a kórházból). Jennának én is örültem, még mindig morcos vagyok, hogy őt kiírták :( Na meg Ric :'( A víz alatti jeleneteket viszont muszáj kiemelnem, szerintem baromi jók voltak.
Összességében fáj belegondolni, hogy még 4 hónapot kell várni az új évadig.

Cléda - 2012. 05. 12. 11:05

Jobban belegondoltam.. Most akkor Jeremin kívül a főbb szereplők között nem maradt ember, ha az anyukákat és Mereditet nem számoljuk.. Oké hogy VAMPIRE diaries, de hogy ennyire… :)

superpityu - 2012. 05. 12. 11:52

@Cléda: igen kicsit elszaporodtak a vámpírok. Sőt ha azt nézzük Jeremy sem átlagos ember.

vidor - 2012. 05. 12. 12:28

Matt azt egyedüli, aki még normális ember.
Amúgy meg a Tyleres dologhoz: több verziót is hallottam, volt olyan, hogy akkor ő volt Klaus testében, de olyan is, hogy nem, hanem ugyanúgy maradt a sajátjában, mint anno Rebekah, mikor Esther megszállta, csak épp Klaus elnyomta őt. Őszintén most már én is belekavarodtam, mert először azt hittem, hogy Tyler tényleg meghalt, de lehet, hogy mégsem…

dori - 2012. 05. 12. 12:53

Valóban kiszámítható rész volt, mióta tudtuk h M. Davis új sorozatban fog játszani. Neki itt meg kellett halnia, ergo Elenának is. De nem írnak ki egy főszereplőt —> Elena vámpír lesz.
Kicsit nagyobbat ütött volna, ha pl. nem tudjuk az előző rész óta, h az élete össze van kötve Alaricéval.
Egyedül Bonnie testcserés varázslata lepett meg. Szerintem azzal lesz megmagyarázva, hogy az előző részben a sötét oldalra lépett és most sokkal erősebb.

koka - 2012. 05. 12. 14:07

Na igen itt jön az, hogy ki mennyi előzetest néz illetve mennyire csekkolja, hogy az adott részben ki fog szerepelni. Nagyban ront az élményen. Engem sikerült többször meglepni az epizód alatt. Végre tényleg azt éreztem, hogy itt most mindenki veszélyben van.
Maga az évadzáró kiváló volt és az egy dolog, hogy a tavalyit lekörözte (azt nem volt nehéz), de szerintem még az elsőt is.
Ami zavart az Elena-Stefan-Damon trió romantikus szála de hát üsse kő. Az utolsó 5 perc nálam abszolút favorit jelenetek halmaza volt. Mellesleg színészi játékban is erős volt. Kíváncsi vagyok mit hoznak ebből ki a 4. évadra.

winnie - 2012. 05. 12. 14:32

koka: aki sok előzetest néz, az azzal kompenzál, hogy az előzetes nézése is élmény, a várakozás felpörgetése – az összélmény szint tehát változatlan, sőt, előzetes nézéssel talán még magasabb is, hiszen nem csak 40 percre koncentrálódik:) ettől még biztos nem néznék előzetest.

koka - 2012. 05. 12. 16:27

winnie: van benne valami de emlékszem amikor én néztem előzeteseket, akkor sokszor mutatták, hogy ez vagy az a szereplő visszatér. Valakinél már ez is spoilernek számít.
Persze be is indíthatja a fantáziád, csak akkor fenn áll a veszély, hogy csalódsz, mert nem ilyen végkifejletre számítasz.
Én egyébként utólag néha megnézem az előzeteseket és úgy egész viccesek :)

tiktak - 2012. 05. 12. 16:43

Alapvetően voltak jó részek,de ez az Elena dolog még mindig nem tetszik.
Tetszett,ahogy meg volt oldva,hogy Damon és Jeremy rájöttek, hogy Elena halott. Az már kevésbé,hogy kiderült élőhalott. Persze tudom,hogy nem lehet megoldani,hogy örökre eltűnjön,de a remény hal meg utoljára…
Gondolom elena lesz az a vámpír,akinek egyáltalán nem kell vért inni, hogy nehogy csodálatosan szűzi lelkét beszennyezze ilyesmivel. Amikor Matt mellett sírt a kocsiba és Damonnak magyarázott,az volt az évad mélypontja. A kerek feje betöltötte a képernyőt és csak sírdogált. Istenem.Most meg vámpírként fog sírdogálni és szipogni és nem kinyitott szájjal beszélni ÖRÖKKÉ! Én is sírok.
Azon se csodálkoznék,hogy most vámpírként már emlékezne a Damonnal történt első találkozásra, mert már nem hat rá a megigézés. Szóval kezdődik a döntésképtelenség megint egy évadon keresztül.

cyborgwings - 2012. 05. 12. 17:43

“A kerek feje betöltötte a képernyőt és csak sírdogált.” hát ez döbbenetesen zseniális mondat lett. lábkalimpálva röhögök rajta vagy öt perce. :D

az rss miatt beleolvastam egy igen spoileres kommentbe, amiből egyértelmű volt, hogy elena vámpír lesz, mégis meglepődtem a végén. most vagy ilyen ostoba vagyok, vagy ennyire sikerült magával ragadnia a sztorinak. jobb szeretném az utóbbit hinni.
oké, nagy volt benne a nyálfaktor, de engem szörnyen meghatott például alaric utolsó jelenete, és most abban reménykedem, hogy matt davis új sorija lesz olyan jó, hogy érdemes legyen nézni miatta, plusz ki is tud majd bontakozni benne úgy, mint itt az utóbbi részek során.

a többit meg már bőven kifejtettétek előttem.
szerintem jó finálé volt.

mimumi - 2012. 05. 12. 21:45

Nem olvastam még a hsz-eket: most komolyan, úgy kell befejezni a 3. évadát egy remek vámpírsorozatnak, ahogy a nyomi Twilight 3. filmje ért véget?!!???

Cléda - 2012. 05. 12. 22:58

mimumi: van aki nem látta/olvasta/ismeri azt a szemetet :) Ezért nem kell párhuzamot vonni.

koka - 2012. 05. 12. 23:11

mimumi: Azért ne vicceljünk már köztudottan a twilight írónője a 90-es évekbeli fantasyból táplálkozott (magyarul lopott). A két történet meg nagyon nincs egy szinten.

winnie - 2012. 05. 12. 23:24

azért a lopástól nagyon messze van a motívumok átvétele:) kissé dehonesztál is, hiszen azt sugallja, hogy aki lop, az képes akkora sikert aratni, mint ő. holott ahhoz több kell.

Cléda - 2012. 05. 12. 23:38

“(magyarul lopott)” tehát ha valaki ír egy vámpíros könyvet, akkor más már ne írjon, mert a ‘vámpír’ már lopás… :P
na de off vége…

koka - 2012. 05. 13. 00:43

dehogy. legyenek vámpíros könyvek! Csak hát itt az alap szinte megegyezett a két könyvnél (szerelmi háromszög). Ez tekinthetjük is átvételnek is. Biztos jól csinált valamit illetve jól kovácsolta össze a dolgokat ez lehetett a siker kulcsa. Na de tényleg off vége.

mary - 2012. 05. 13. 15:48

tiktak: örök hála a kommentedért, feldobtad a napom így szigorlatra felkészülés közben! Még mindig vigyorgok! :D

mimumi - 2012. 05. 22. 19:06

a befejezést úgy értettem, hogy csontra ugyanaz a képsor: a csaj vámpírként ébred fel. nem aszontam, hogy az egész finálé ugyanaz volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz