login |

Fresh Meat: vége az 1. évadnak

2011. 11. 17. 20:23 - Írta: CyClotroniC

13 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

A pilothoz képest igen sokat változott a Fresh Meat hangulata előnyére, és a kínosabb, dramedy-sebb vonal egyre jobban elhúzott egy brit keretek között helyenként kifejezetten feelgood jelenetekbe csapó laza kis egyetemista-komédiába.

A sorozat nagy érdeme és legpozitívabb változása, hogy nagyon jól elmélyítették az összes karaktert, gyakorlatilag mindenkit szerethetővé varázsoltak – még Vodot is megkedveltem a végére, pedig nekem kilógott a sorból – illetve a kliséket akár kikerülve, akár kiforgatva, de remekül szövögették a baráti és az azon túlmutató szálakat is részről részre.

Szintén pozitívum, hogy rendkívül széles teret laknak be a karakterekkel a szokványos bulizásoktól kezdve a londoni diáktüntetésen át egészen egy temetésig, de még utóbbit sem veszik teljesen komolyan. A sorozat humora leginkább abszurd, és főleg a veszekedéseknél brillíroznak az írók, melyben nagy segítségükre vannak a kiváló színészek is, akik közül Charlotte Ritchie-t (Oregon) és Kimberley Nixon-t (Josie) tudnám kiemelni.

A Fresh Meat tehát idővel szépen lefektette a saját stílusát, sokkal könnyedebb, lazább, elvontabb hangulatot teremtve, mint mondjuk a Skins, mellőzve annak drámaiságát és sokszor realizmusát is. Mivel a karakterek is ismerkednek egymással a kezdetekben, és a közös együttélés hatására formálódik a személyiségük is, így kell a sorozatnak 2-3 epizód, mire megtalálja saját arcát, de onnantól egy szerethető, egyedi és friss 7,5/10-es komédiává válik, amihez hasonló jellegűt tényleg nem igen találni mostanában a sorozatpalettán, és jó hír, hogy majd jön a második szezon.

13 hozzászólás Ne habozz!

Zirowe - 2011. 11. 17. 20:54

Csodálkozom, hogy ez a kép nem került bele a kritikába:
http://img72.imageshack.us/img72/844/freshmeats01e08hdtvxvid.jpg

Komolyan, ennél megállítottam, és vagy 5 percig röhögtem.
Milyen fejet vág már?!:D:D

Amúgy részben egyetértek a kritikával, csak két ponton nem: szerintem ez a sorozat most jóval realisztikusabb és földhöz ragadt volt/lett, ahhoz az elvont “dologhoz” képest, amivé mostanában a Skins vált.

Hogy mondjam, kellemesebb volt nézni, és jobban tudtam vele azonosulni, mintsem a hihetetlenség/hiteltelenség határát súrolná, mint a legutóbbi Skins részek.

A másik pedig a pontszám, mert szerintem többet érdemelne, 8,5-9et, mert nagyon jó szórakozást nyújtott ez a pár rész. :)

Dohi - 2011. 11. 17. 21:00

kimberley nixon az egyik legaranyosabb teremtes ever! a 6. resz szerintem joval gyengebb volt, mint a korabbiak, a mult heti valahol a ketto kozott, a finalet pedig a heten valamikor csekkolom. annyi azonban mar korabban is biztos volt, hogy az ev egyik legjobbjahoz van szerencsenk, es remelhetoleg a 2. evad is hasonloan remek lesz.

sokkal könnyedebb, lazább, elvontabb hangulatot teremtve, mint mondjuk a Skins
khm… slide :)

szerethető, egyedi és friss 7,5/10-es komédiává válik, amihez hasonló jellegűt tényleg nem igen találni mostanában a sorozatpalettán
szoval slide. bar az nem 7.5, inkabb 8.5 (bar nem szoktam pontozni).

CyClotroniC - 2011. 11. 17. 21:19

Zirowe: A Skins alapvetően dráma, ez inkább komédia, és mondjuk azt is tudni kell, hogy ha én a Skinst emlegetem, akkor szinte kizárólag csak a klasszikus első két szezonra gondolok. Olyan szinten realisztikusabb, hogy nem túl darkos, viszont azért itt akadnak bőven abszurd, humoros jelenetek.

Dohi: Nekem a London riot volt a kedvencem amúgy, de a SLIDE-ra is ránézek majd valamikor, ha kiürítettem az anyagszigetet, átlesek a börtönlakókhoz is. :D

Zirowe - 2011. 11. 17. 21:29

CyClotroniC: na igen, az első kettő valóban a legjobb volt, azóta sajnos folyamatosan romlott a minőség, a mostani évadot kb minősíteni sem tudtam. :S

paranoid android - 2011. 11. 18. 02:51

@Zirowe
Vod arca belőlem is hasonló reakciót váltott ki.

Ha jól emlékszem a 2. és 3. rész kicsit nekem is döcögött, de nagyon összeszedték magukat, baromi jól szórakoztam. Mindegyik karakter remek lett, de nálam Howard magasan a legjobb. És én is kiemelném Kimberley Nixon-t, mert szerintem, ha nem lenne ennyire imádnivaló, akkor Josie karaktere könnyen átválthatott volna egy önző picsává, de így nem lehetett nem szeretni.

wizardstag - 2011. 11. 18. 15:06

érdekel a sorozat de amíg nincs magyar felirat ink nem kezdek bele “magas” angol tudásommal :/

aaa123 - 2011. 11. 18. 18:46

Ev meglepetese egyertelmuen. ezek a britek meg mindig tudnak valamit, amit az amcsik nem. Kicsit olyan, hogyismondjam… “post-punkos”(van ennek ertelme?) hangulata/stilusa van, mint a misfits-nek. Nem egyszeru darabok, es (reszben) ettol is olyan jok. Remeljuk a legjobbakat. En tuti viszaterek kovetkezo evadra.

fuzaco - 2011. 11. 19. 11:45

H-hogy mi? Vége az évadnak? Komolyan? :( A 8. részt bár még nem néztem meg, de ez volt az egyik olyan sorozat, aminek hétről-hétre nagyon vártam a részeit, erre ilyen rövid volt? Mondjuk tanulhattam volna a Skins-ből, hogy ezek az angol évadok ilyen rövidek, de ez most akkoris rosszul érintett. Lehet tudni, hogy mikor kezdődik a második évad? Ugye nem kell egy teljes évet várni rá?

Holdenper - 2011. 11. 20. 11:40

Joe Thomast (Kingsley) nem is írta senki, mint jó karakter? Nekem már csak az inbetweeners miatt is egyik kedvenc:) meg nagyon eltalált “semleges” figura (olyan értelemben, hogy akivel a nézők többsége azonosulni tud).
Különcök közül nekem Howard a kedvencem, de mindegyik karakter iszonyat jó.
Én is remélem, hogy nem kell várni egy évet az új évadra:) mondjuk nekem még hátra van a 7-8-as rész…ha azzal végzek, akkor újranézem a The inbetweenerst szerintem, aztán meg FM-et:D

pumpika666 - 2012. 05. 02. 14:13

oregon-nak baxott jó segge van, a filmben állandóan feszes bőrgatyóban(macskanadrágban?) jár, ki is hangsúlyozva a természet eme szent ajándékát
furcsállottam, hogy a google bármilyen jóbarát is, alig ad ki ilyen fotókat róla, pedig…hmmmmmm

yeeeyha - 2012. 05. 29. 12:52

Imádtam az egészet, úgy ahogy van, annyira feelgoodosnak éreztem :) Imádok én mindenkit, Howard, Oregon és mindenekelőtt Kingsley a kedvencem.
Az évad utolsó két része bármikor újranézős, tényleg nagyon-nagyon jó volt. Mekkora jelenet volt már, hogy Kingley és JP a fürdőszobában, Josie meg a vőlegénye meg kinn; vagy az utolsó részben Josie és Kingsley szóváltása.
9/10, nálam az év legjobb meglepetése volt. Plusz van már hozzá felirat, szóval hátha többekhez eljut.

clark - 2012. 10. 22. 16:21

nekem eddig kimaradt,de belenéztem a pilotba és beszippantott egyből!már meg is néztem a 8 részt vmi brutál gyorsan elszállt a 8*40 perc,kb olyna volt mintha csak 20 perc lett volna.nagyon jók a karakterek,végig mosolygós aranyos sorozat!rem ezt nem fogják feldolgozni:D
8/10

Zita87 - 2012. 11. 29. 14:52

Én Josie karakterét teljesen megutáltam így a végére.
A többi karakter viszont mind nagyon jó. Oregon imádnivaló, nekem a színésznő és a karakter is 100x jobban testzik mint Josié. JP-t is egyre jobban megkedveltem. Meg mintha belengették volna h lehet köztük valami? Szerintem tökre működne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz