login |

Terra Nova – 1×08: Proof

2011. 11. 21. 23:29 - Írta: winnie

52 hozzászólás | kategória: kritika,

Amikor az ember éppen azt hinné, hogy elindul valami… Míg a hetedik rész családi sorozatként korrekt volt, addig a 8. szerintem semmilyen szinten nem sikerült jóra – 2,5/10. Ahogy várható volt, az előzőek végén bedobott csali az 1×08-ban elő sem került, így megint minimális átívelés volt csak, Josh egy kicsit közelebb jutott a céljához, s eközben Shannon is közelebb került a Hatosokhoz.

A gond itt van: nem elérik a céljukat, hanem közelebb, egyre közelebb kerülnek. Viszont úgy váratják az ember, hogy közben nem feszülünk meg az izgalomtól. Pár “spoiler” a tovább mögött.

Hehh, azért az mindent elmond, hogy alig lehet írni valamit az epizódról. Így csak pár gondolat következik, valamint a “rossz volt, mert rossz volt” felesleges kifejtése.

Lássuk a mostan gombolyított szálakat a nem-nézőknek: Shannon elment egy távoli túrára, hogy együtt horgásszon Taylor-ral (WTF – ráadásul, ha tudják, hogy gagyi lesz a CGI, akkor passzoljanak) – ez a szál a túlélésről és Terra Nova egy új állatfajának megismeréséről szólt, mert Taylor hazaküldte hősünket, hogy az 1×06-ban száműzött fickóval szalonnűzzon egyet, miközben komodói sárkánygyíkot hesseget el tűzzel. Odahaza a lakosok ünnepelve fogadnak egy dzsungelturnéról visszaérkező tudóst, Maddy nagy idolját – utóbbi el is megy hozzá gyakornoknak, hogy felfedezze, hogy valami nem stimmel. Josh-nak meg gyógyszereket kell lopnia a Hatosoknak, hogy elhozzák a jövőből a csaját, akivel még beszélni is tudott. (JövőKara nagyon spéci csaj lehet, hogy ennyire akarja, pedig tudjuk, milyenek a tinikapcsolatok.)

Érdekel minket a kérdés (a rejtély), hogy hogyan kommunikálnak 2149-cel? Nem tudom, de legalább az írók az egyik mellékszereplővel feltették az alapkérdést: mi a biztosíték arra, hogy nem csak szívatják, hogy áthozzák a lányt? (Ez a mondjuk ki a mindenkit érdeklő kérdés általában béna mosakodás, annak jelzése, hogy lám, ők is gondoltak erre, de nem foglalkoznak vele. A hanyagság ezúttal ott is tetten érhető volt, hogy Maddie gyanakvását borítéknyalással akarták igazolni, mert más DNS-szerzési lehetőség nem jutott eszükbe. Ez elég abszurd gondolatnak tűnt. Nem az, hogy valaki borítékot nyal, hanem az, hogy valaki arra gondol, hogy borítékot nyal, amikor már ma sem nagyon nyalják.)

Ezenkívül maximum annyit lehet kibeszélni, hogy valóban Broylan-e a kém? És, ha nem, akkor a maradék pár mellékszereplőből (Wash, másik doki, Josh másik csaja, Maddie pasija) ki lesz a hunyó. Persze mindez tök mindegy, hiszen jelentősége nincs, hogy melyikük, maximum annyiban, hogy Taylor, anyu, Josh vagy Maddie fog-e besérülni.

De nem apróságokon bukott el az epizód, hanem az ezúttal nagyon gyenge dramaturgián. Míg az előző rész valamennyire fel volt építve Még, ha közhelyesen is), addig itt a történetszövés roppant gyenge lábakon állt, főleg a “Maddie könnyű szívvel halálos veszélybe sodorja magát azzal, hogy saját szakállra nyomozni kezd”-szál esetében, ahol csak olyan nyakatekerten tudták előidézni a végső leszámolást, hogy egy tanár lazán kiad egy kvázi idegennek egy gyereket (gondolom majd őt is száműzik a tettéért), aki lazán elmegy a vámpírjával. Tipikus eset: ha az író nem tud valami megvalósítani, akkor nem nyakatekert, csakazértis megoldásokon kellene törnie a fejét, hanem más oldalról közelíteni. Ez sajnos nem ment. Akkor inkább nézem, ahogy keltik a dinótojást a kertjükben.

52 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2011. 11. 21. 23:42

winnie ma milyen bőkezű volt… 5 pontot kiosztott 2 epizód között :D

CyClotroniC - 2011. 11. 21. 23:42

És mire beírom, megvont egy felet… Ilyen nincs :DDD

Lajoska67 - 2011. 11. 21. 23:44

Kétségtelenül nagyon rossz volt. A szálak közül pl. a kamu tudóst el lehetett volna normálisan húzni több részre, akár lehetett volna egy fajta főszál, de összecsapták persze, és azt is bántóan gyengén. A képen mutatott horgászós résznél jót röhögtem, amikor a hal elkezdte magát rángatni a legelején, aztán Shannon meg csak ült halál nyugodtan még jó darabig, miközben a hal lehetett vagy 200 kiló vagy több?:-D A kislányt a vámpírozásért le kellett volna lézerpuskázni, vagy odaadni valamelyik húsevő dínónak. Komolyan, az egyetlen, ami még tetszik, az a kocsmáros eszméletlen angol beszéde, ami nem tudom, melyik tájra jellemző, de ilyet én még nem hallottam soha:-DDD

Bush84 - 2011. 11. 21. 23:50

Eme kritika alapján (is) nagyon örülök, hogy kaszáltam a ‘csába.

C7AMD - 2011. 11. 21. 23:54

@CyClotroniC

es milyen igaza van…sajnos.

en szeretem a dinos sorozatokat es a terra novaval is probalkozom, de ugy erzem, hogy nem haladunk sehova, vagy nem olyan utemben, hogy az elvarhato legyen es lekosson. ha kozben eszembejut, hogy írnom kellene egy emailt akkor nem vagyok rest stoppolni es 10 perc mulva ujra elindítani – ez baj.. volt 1-2 resz amire azt mondtam, hogy hozta az altalam elvart joszívu minimum szinvonalat, de mindig jon egy olyan melypont amit mar nehezem viselek. szoval nezem, mert “muszaj”, de erezzuk ugye, hogy nem ezt vartuk. olyan erzesem van mint a V.2009-nel..(S01-S02) vagy a flashforwardnal.. megnezem, mert erdekel a tema es varom a mannat, de szenvedek is kozben rendesen, mert csak nem talal meg. Engem a 2 evad V utan a szar CGI mar csak kis mertekben zavar..attol nem nagyon van lejjebb :-)

punyapaps - 2011. 11. 22. 00:12

Elolvastam a kritikát és az jutott eszembe na most már emlékszem mi rabolt el az életemből 40 percet…
sebaj vhogy végig rágódom ezen az évadon hátha kiderül 1-2 dolog

Llew - 2011. 11. 22. 00:24

Kösz winnie, tök poén olvasni kritikákat. Azért kemény dolog ez a bloggerkedés. “Melóból” nézed, pedig tudod, hogy rossz, és időnként még be is kommenteled, hogy a rosszakat kaszálni kell mert annyi jó sorozat van. :D Le a a kalappal, de tényleg.

E.D.I. - 2011. 11. 22. 00:53

Azért egyetlen pozitívumot kiemelnék. Mégpedig azt hogy egy csomó mindent belepakoltak a részbe. De ne értsetek félre, ez csak egyetlen szempontból jó. Mindegyik bemutatott történetszál olyan sablon volt, amitől általában falra mászok. A Terra Novából pedig simán kinéztem volna, hogy az összes esemény kap egy külön részt, amibe dögunalmasan elhúzzák. Ehelyett most egy csomó béna szálat lerendeztek egyszerre. Szóval inkább legyen egy durván rossz, mint sok rossz egymásután.
Persze tudom, az volna az ideális, ha csak jó részek volnának, de hát nem élek álomvilágban. :D

Kelta67 - 2011. 11. 22. 01:13

Na, mondom, a dinóföldön, dok. filmet löktem be véletlenül? jaa..nem, ottan van Taylor, meg főzsaru..jóvan megnyugodtam :)dinokból ennyi kb elég is volt..gondolták a rendezők, vazee elvitte a fél költségvetést az első 10 sec. :)…. vacsihorgászat?? ez nagy poén volt bigbosstol..de nézek bután…ez valami újfajta horgászat?? jaa nem..csak belövik az öklömnyi mócsingót…vazee..éheznek a halak ott, vagy mi?, mer egyébként nem tudom elképzelni hogy erre bármi is rákapjon a tengerfenekén feküdve…..persze a tengerpart vágásonként változik..de kicsire ne adjunk :)..töltsük ki az időt valami töklényegtelen beszélgetéssel, mer a néző megsértődne 2 perc néma horgászbámuláson..kapás!! fekete marlin?? a partnál??? a világ összes sporthorgásza most dőlt a botjába..ekkora hülyeség láttán :)jaaa.és mi lett a hallal? vazee eszem itt a kefét..biztos elengedték, környezettudatos szereplőink…irány haza…anyuci be..lazagyerek, és tesó..okosan játszanak..nagy hír..hazatérő kutatócsapat..fő főszuper tudóssal..ifjabbik máris izgalomba jön..ez az ő napja lesz…lazagyerek otthagyva……beérkező csapat, máris tetszik, két okostojás egymás ellen..kezdek reménykedni valami jóban..(de nem) Kocsmára váltunk…… pár értelmes közhely elsütése után kiderül, Mira máris kijátssza a kéréskártyáját..nahát..ilyen piti dologra elfecsérli?? valami tuti gyógyszer, de hogy mire? senki nem tudja..de az kell :) lazahülyegyerek, most csak részben laza, inkább hülye..Lopd el te idióta..kocsmáros okosan szájbarágva néz…nah, jön a heti megoldandó esemény..semmi dino..csak egy klisé eset..mindenkinek tiszta hogy a tudós nem az aki… kiscsajnak kell hozzá pár okos kavarás…Éljen….a főmaca előkerült, és máris okosan kérdez, lazahülyegyerek meg nevének részéhez igazodva néz..és agyában gyúl némi fény..bár nem volt könnyű dolga főmacának…(csaj nyomozgat..iszonyat izgalmas.) irány a kocsma..máris megismerjük az áldozatot, ha nem dinozabálja meg, akkor bezárják és/vagy lelövik..okos fejin látszik már a sorsa..ezek a pénzügyek nagyon tetszenek..svájci bankszámlák nem ennyire rejtélyesek mint ez a terra izé..na “okos”fiú érkezik..mert hát, már az amcsi nézőkben is felmerülhetett halványan a kérdés..mért higgyünk a ármányos kocsmáros Mira combónak?..bizonyíték kell!! naná..( közbe columbo csaj tovább..de ez nem olyan izgis) meeert jön a zsák! a fejre..éjjel!! a dzsungelben!! ez kész..behaltam :) na jura liftel fel..és érdekes, milyen szép padlót dobtak ezek ott össze unalmukban, mondjuk érthető..azon kívül, hogy pár hetente rambósat játszanak, meg éjjelente fáklyás felvonuláson vesznek részt, micsinálnak a hatosok egész nap?
lehet van ott valahol, pár horgolás is…de itt konkrétan leesett az állam..vazze…Mira egy deloreanba oltott telefon izével, vagy hogy, simán behozta a kiscsajt..csak így..hopsz..élőkapcsolás, az időn át…vazee..ez a meccseket (már ha vannak 2149ben) simán nézheti :) kocsmárosnak kéne egy ilyen cucc..egy projektorral összekapcsolni..és dőlne a lé..:)és a kiscsaj a jövőben..semmi meglepetés vagy ilyesmi..vajh mit nézhetett háttal?..és hogyan csinálták?..jövőben odament hozzá pár csóka..na bige, mostan kapcsoljuk idióta fiúdat a dinófarmról élőben?? :)
és már a maszk se kell..lehet átment egy kis terrai levegő :) kinyálazzák magukat…lazahülyegyerek meggyőzve..irány a raktár :) közben környezetvédős horgászok, Taylor winettou üzemmódra kapcsol..én akkor láttam ilyet utoljára filmben(1975)….hamu felé tartott kéz..ééés: nem meleg..többnapos..hehehe..ezt így?? és hogy mi sült felette??? azt mé nem mondta meg??..cserkészek irigykedhetnek, ilyen tudással születni kell… na főzsaru hess haza..mer Taylor egyből látta a tűzön, hogy gyilkolászos katona gyújtotta, pár terrai cucc elég is bizonyítéknak …..egyértelmű…na áltudósunk, meg almákat termeszt, és bogarakat reptet..és azok tudják a dolgukat..csak a penészt..ok, főnök :)..csajszi meg naagyon gyanakszik..és alig leleplező kérdéseket ad..ok..ez egyértelmű vonal..a történet ezen része is kell 10 IQ-val rendelkező nézőknek :) csak hogy kiteljen a 45perc kb..na kártya ellopva,,piciliba aranyosan vámpírkodik párat..aztán még többet..hatodszorra én átharaptam volna a torkát :)
illegális kártyamásolás..elnézve ahogy a kártyát megszerezték és lemásolták..a kocsmáros ugyanezt simán megoldhatta volna..bármikor..kap fegyvert is a hülyegyerek…mondjuk én vizipisztolyt se adnék a kezébe, az biztos. Ablakon be, és a sorozat eddigi egyetlen jó poénja jött!! kártya nem mükszik..jaa hogy ezért kellett a fegyver..ügyes …lazahülyegyerek kevésbé..bár tőle kb ezt vártam…tehát se ellopni nem kellett volna a kártyát, se bevonni az idiótát..ezt a kocsmáros is megoldhatta volna..és nem úszik el a KÉRÉS! :)..na a hűtő tele mindenféle cuccal, de idióta laza mozdulattal beleborítja az elsőt ami keze ügyébe kerül….biztos az :) vajon honnan lesz új hűtő? mer ennek kakukkoltak. lehet, van pár száz raktáron :) ..Főzsaru hazatér..és iszonyat éleselméjüségéröl ismét tanubizonyságot téve, a betört ablaknál megállapítja: az ablaknál mentek be!! vazee..Columbo fasorba sincs..na pár közhelyes, és egyértelmü megállapítás..majd okoscsaj, tenyérnyi asztal alatt láthatatlanná vált..és kiszúrta az álsántát..csak ha még néhány amcsi nézőnek idáig nem jutott volna el borsónyi agyáig a szitu :) vártam egy szövegbuborékot a álsánta felett, nagy piros nyíllal, és szöveggel: ŐŐ a badboy!! :)..nahát békés kertészkedés..termelj magadnak mozgalom? a jövőben 2149ben mindenki simán háziagronómus? ez tök jó..jaa..hogy itten a lelkiismeret kártya zajlik..lazahülyegyerek, veszi alapot..és irány a kocsma :) (közbe nyomozás, tökérdektelen) Taylor közbe ügyesen üzletet köt, naná hogy Mira mellé kell a katona..kettős ügynök..és a gyík is elriasztva..nem volt nagy csak 4-5 méteres..így Taylor egy kés és fáklya mellett döntött, mer Ő fair :) meg iszonyat veszélyesen huhogott rá, meg rászólt erélyesen…megoldva..vártam hogy esetleg a térdére fekteti :)
na columboné..meg adattárban keresgél..és lőn! bár tetszett, elmúlt 6 hónap összes bűncselekeménye :) az kb százezres nagyság ma is..de neki csak pár jött fel..és ott volt a megoldás máris..csak ennyi bűncselekmény 6 hónap alatt?? király a jövő..mit sírnak ezek??:) persze álsánta máris ott van..és indul az üldözés..Zoe-t vigye aki akarja..közben inkorrekt szadizás..nahát főzsarunk zseniális.. 10 IQ-s csókának rájött a gyenge pontjára..bárhol böködi, fáj:)közben piciliba túszkodik majd kódolt üzenetet visz…, hazateleportál, pont apuhoz..üldözés, ééés a NŐ elesik..életem összes nőüldözös filmjében itt elesik a nő…vazee..egy se tanul???nem néznek ilyen filmeket, itt a baj :) álsánta gyilkolászos kedvébe kerül..de persze a picilibát elengedte, csak 10 év felettieket gyilkol..mert nem engedi a lelkiismerete :)milyen humánus :) aztán ismerkedés a pókkal..de apuci odateleportál..és jobbkezes k.o. vajh hogy találta meg őket..? :)
Na lazahülyegyerek hozza a mentőkapszulát..és lebukik, csak lopott, és csak a hatosoknak..ugyan..Taylor majd 600 év latrina mosásra ítéli..(de nem, ez nem derül ki)
irány a kocsma..ahol az elégett chipet pusztakézzel javító bigbossman..nem tudja hogy beszélget Mira a jövővel…(mi se) meg szerintem az alkotók sem :) de Taylor apa-fiú témával letudja a lopást, betörést, és árulást..gyilkolást is minek lihegte túl? elég lett volna ha vonalzóval a kezére üt :)
Na alma beérett..vártam hogy bele is harap..de abból már régen is marha nagy baj lett :)

Háát, nem tudom…előző részeknél halvánnyal jobb, mozgalmasabb..de klisékkel tömve..és még mindig szétuntam az agyam…

2/10

Athor - 2011. 11. 22. 04:38

Kelta67: Te nem vagy noooormális!! WÁÁÁ!!! :) Szétröhögtem az agyam! XDXD

Waldi - 2011. 11. 22. 06:43

Lassan kezdek beletorodni abba, hogy azt kapjuk amit kapunk, ala SG:U, es igy mar szinte elvezheto. Az elso sugalmazasra kitalalom a tortenetetszalat es gratulalok magamnak, hogy milyen jol kombinalok.
Kivancsi lennek, hogy ha valaki gyerekekkel nezi, akik nincsenek ennyire otthon a filmes nyelvben, nekik hogy jon be?

Nezzunk valami jobb dinosat is:

http://vimeo.com/31748297

Joco1114 - 2011. 11. 22. 07:45

Kelta, ez majdnem olyan kaotikus volt, mint maga a rész… :) 3/10

winnie - 2011. 11. 22. 07:50

“Kivancsi lennek, hogy ha valaki gyerekekkel nezi, akik nincsenek ennyire otthon a filmes nyelvben, nekik hogy jon be?”

ezt ugye nem kérdezed komolyan? megfordult a fejedbe, hogy majd nem tetszik, amikor életében ez az első ilyen sorozat? kábé mindvégig arról volt szó, hogy imádnák, mint ahogy imádják is.

Bandido - 2011. 11. 22. 08:54

Nem lehetne, hogy Kelta67 írja ezentúl az összefoglalókat?
A hihetetlenül finom fikázás mellett még vicces is amit írt :)
Még annak ellenére is szórakoztató volt, hogy rohadt hosszú az iromány
Bocs winnie:)

Divexa - 2011. 11. 22. 09:05

Én már a 3. résznél feladtam, hogy bármilyen elvárásaim legyenek. Ennél fogva el vagyok a sorozattal. Nem keresem a hibákat, nem gyűjtöm mit szúrtak el, mert akkor inkább hagyjuk. Nálam az utolsó rész simán 5 pont. Kelta, köszi a mai írást, csak egész halkan nyerítettem itt-ott. :)

winnie - 2011. 11. 22. 09:12

a legtöbben szerintem már az előzetes infók alapján feladták az elvárásaikat – nem hiszem, hogy elvárásfüggő lenne, hogy valami jó vagy sem. (de ha nincs sorozat blogja az embernek, 5 pontos sorozatokat vétek nézni. legalábbis, ha helyetted tud 8 pontosat is:)

winnie - 2011. 11. 22. 10:06

bandido: azért írom, hogy neki is legyen lehetősége írni:)

energy - 2011. 11. 22. 10:39

Nekem nem tetszik, mert ott vannak a múltban a dinókkal és a felfedezésre váró új világgal, de nem erről szól a sorozat. Ilyen erővel a Marson is játszódhatna, annyira nem élnek a múltban lévő lehetőségekkel. Talán a hangulata miatt is, mert magukkal hozták a sok menő felszerelést, amivel úgy érzem oda a kihívás.
Végig nézem ezt az évadot, mert a remény hal meg utoljára, csak ezért.

karit - 2011. 11. 22. 11:11

Múlt héten a készítők szívét hiányoltam, de megkövetem winnie-t: kardiológiai szempontból itt minden rendben, a baj feljebb van. Bele kell törődni, hogy ennyi a szellemi muníció. És abba is, hogy úgy látszik, filmes terminológiában a tehetség hiányát úgy mondják: családi sorozat.

Kár érte, mindig irigyeltem azokat, akiknek engednek egy remek ötletet aprópénzre váltani, és még jól meg is fizetik érte.

karit - 2011. 11. 22. 11:17

Az intervíziós kapcsoláson viszont néztem egy nagyot: le a kalappal, kimondottan tetszett, hogy nem bonyolítják túl zseb-részecskegyorsítóval, Tesla tekercsekkel vagy más techno-bullshittel, elég hozzá egy kordlessz telefon Dominó csomaggal.

Más kérdés, hogy ha ez ekkora titok Krisztus előtt 85 millióban, vajon hányan tudhatnak róla 2149-ben?! Nem szeretnék a barátnő helyében lenni, gondolom, az ottaniak sem várják el tőle, hogy ekkora teherrel éljen tovább, már rég elvágták a torkát… Ja, miket beszélek, ez családi sorozat, bocs. :/

m76 - 2011. 11. 22. 12:32

Azóta is áldom a nevem, hogy elkaszáltam az első rész 30. perce környékén. :-D

clark - 2011. 11. 22. 12:54

én még sajnos nézem,és lehet végig szenvedem még a pár részt.
az elején a cgi vmi ótvar volt,ezt most komolyan hogy képzelték,a komodói se volt nagy szám,a tűztől fél mnden állat:D

ezért kár volt ennyit várni és ennyi zsét beleőlni inkább adták volna a pénzt jótékony célokra vagy csináltak volna több rendes sorit.

semmi fordulat nincs benne és mindent lebutítanak,mindenre ott van a lehető legegyszerűbb,leggagyibb magyarázat áááá

lehet sok a 2/10 a részre és úgy magára a sori is.

Bagosz - 2011. 11. 22. 13:26

Sajnos egyet kell értenem a negatív kritikákkal.Egy zseniális alapötlet van silányul kivitelezve.Az ember mindig várja,hogy jobb lesz…
És abban is megkövetem magamat,hogy nem törődök a trükkökkel:
A hal nagyon gáz volt, a 60-as években jobban megoldották a trükkfelvételeket.
Az alapötlet miatt nem kaszálom,de nagy csalódás,azt hittem a legjobb újonc lesz.
Tényleg,winnie volt már olyan kérdés,hogy mik a kedvenc újoncaid,rangsorolva?

yeeeyha - 2011. 11. 22. 13:32

ez most egy fura rész volt… a kamu tudóst én is tovább húztam volna, behoztam volna Maddy pasiját is, hisz csak a rend őre vagy mi. Kerekedhetett volna belőle valami érdekes, de gyorsan elintézték, aztán majdnem Maddy volt a hibás, hogy az anyja magasról tesz rá…
Josh ostoba, egyre inkább kitűnik, remélem ha megérkezik Kara akkor rájövünk miért is csináltak egy lázongó kamaszból egy nagyszájú Edwardot… De Mira tud kommunikálni a jövővel, és újra megláttuk a csajt (mert az első részből nem sokat láthattunk belőle). Hogy mik lesznek a következmények, hogy Josh simán bevallott mindent, meglátjuk, de nagyon szobafogság szaga van, ejnyebejnyén kívül valahogy nem látok többet a dologban.
Most már hiányoznak a komoly átívelések, Taylor fia épp hogy meg volt említve, de igazából más nagyon nem is van… ezért fáj különösen, hogy Maddy milyen hamar összehozta a megoldást, pedig az idegesítő kislány állandóan jött a vámpírokkal.
A Tayloros részeket hagyjuk, azoknak nem sok értelme volt. A készítők nagyon-nagyon próbálják Taylort hősként felmutatni, ez vagy nagy magasztalás, vagy nagy pofára esés lesz – nekünk. Mert ugye nem tudjuk mi a gond közte és a fia között, mit tudott meg a zseni, ami miatt egyedül fejtegeti e relytéjt a vadonban???
Egyre inkább foglalkoztat ez, a valaki meghal az éved végén. Marcust bevallom sajnálnám, jó ő. A kislány is megmarad, elvégre ez egy családi sorozat, akárhogy is vesszük, és egy kislány meggyilkolása elképzelhetetlen. Akkor Skye? Maddy barátja, mondjuk Josh vagy az apja hibájából?
Broylan is fog még itt esegetni, úgy érzem, mert szinte biztos hogy más is kémkedőset játszik a terra nován… Josh most őt is felnyomta minden gáz nélkül, Taylor vajon mit lép? Elmennek együtt pecázgatni egy nagy dögre…?
És még ami fura. Shannon és Taylor akkora öribarik, mintha Dubaiban találtak volna egymásra, komolyan lelkitársak, meg pizsipartikat tartanak…

RACSNI - 2011. 11. 22. 13:33

Nekem még mindig borzasztóan tetszik, ez a rész 10/8,5 volt, izgi, fordulatos, lebilincselő. Van egy fikarcnyi esély is a második évadra?

winnie - 2011. 11. 22. 13:42

miért ne lenne.

winnie - 2011. 11. 22. 13:43

“Tényleg,winnie volt már olyan kérdés,hogy mik a kedvenc újoncaid,rangsorolva?”

lesz poszt lehet, hogy a héten az újoncokról toplistába rendezve.

winnie - 2011. 11. 22. 13:44

“Shannon és Taylor akkora öribarik”

ezt valahol írtam is korábban, teljesen abszurdnak hat.

Kelta67 - 2011. 11. 22. 13:52

Szippszipp..(tiszta Oscar feeling-em van)

Kedves winnie, örülök hogy lehetőséget adsz nekem, és köszönet a sok rajongónak..a szüleimnek, a szponzornak..jaa az nincs, mindegy..akkor is :)hogy mindenki hagyja, hogy
hülyeségeim bepötyögjem :)
Hiába dicsértek, akkor se hagyom abba :)

ui: akit érdekel, a korábbi részekhez is írtam :)

off off..bocs winnie :)

pts - 2011. 11. 22. 14:07

A legjobb ebben az egészben, hogy az első részben nagy arccal beszólnak, hogy onnan tudjak, hogy ez nem a saját múltjuk, hanem egy alternatív idővonal, hogy az előre küldött szondát nem találták meg 2149-ben sem. Valamint one way ticket jár minden kedves utasnak. Erre jön egy ilyen maszlag, hogy a kiscsóka dumálni tudott az ott hagyott bringájával a jövőben? Na ne.

winnie - 2011. 11. 22. 14:10

ez azért nem “na ne” kategória, hiszen éppen ez az egyik rejtély, amire fény fog 3 rész múlva derülni, hogy hogy képesek kommunikálni.

kukulkan - 2011. 11. 22. 15:57

Kelta67: Csinálnod kéne audiókommentárt minden epizódhoz, egyből megugrana a nézettség. :D

inferno88 - 2011. 11. 22. 16:07

“az a kocsmáros eszméletlen angol beszéde, ami nem tudom, melyik tájra jellemző, de ilyet én még nem hallottam soha:-DDD”

Skót,kérlek szépen.

winnie - 2011. 11. 22. 16:11

ausztráliában forgatják és az asuztrál akcent hasonlóan kőkemény, én inkább erre tippelnék.

inferno88 - 2011. 11. 22. 16:42

Igazad van,megnéztem,hogy milyen az ausztrál inglis beszéd és tényleg az.Látszik,hogy nem nézek sok ausztrál sorozatot :D

Hunnenkoenig - 2011. 11. 22. 17:15

Nem akarom mondani, hogy “en megmondtam” de en megmondtam, hogy gagyi lesz :-)
Azert nalam nem fajdalmasan gagyi meg most sem, mivel kurva alacsony volt a lec eleve.

Viszont igazabol hozzaszolni nincs kedvem, meg nagyon ertelme sincs.

Amig bamban bamulsz ki a fejedböl, addig nezheted közben ezt is. Akkor nincs vele gond. Ha komolyabbra vagysz, akkor nem ez valo neked.

joshua7 - 2011. 11. 22. 21:17

Nálam az 1×9 is kb. 2.5/10… Teljesen érdektelen ez a sorozat is, akárcsak a Walking dead. :(

winnie - 2011. 11. 22. 21:52

gondolj bele, nézhetnél helyettük 2 zseniális sorozatot is, hosszú a sor:)

mmonitor - 2011. 11. 22. 22:15

Nem ausztrál szerintem, ismerek párat, inkább welszi vagy skót de ilyet még nem hallottam.

Lajoska67 - 2011. 11. 23. 00:35

Márpedig én szerintem ez a legutóbbi nov. 21-i jó volt. Körülbelül ennek a résznek kellett volna lenni a 3-iknak, és most kéne kezdődni az évad lényegkének. Ez már valami lenne. Megérdemel 6.5/10-t az eddigi 2-3/10 helyett. Végre valami komolyság megjelent. És mostanra a sri lankai néni tényleg a kedvencemmé vált, megfigyeltem többféle szögből is, rendkívül jól néz ki, Anna Torv és Emily Rose mellett a 3. kedvencem lett mostanra.

winnie - 2011. 11. 23. 05:39

“rendkívül jól néz ki,”

azért az nem semmi, hogy ez csak a 9. részre esett le.

szagergo - 2011. 11. 23. 10:51

Hát nem tudom, jó egyáltalán nem 10/10 volt a rész, de az előzetes infó alapján annyira leírtam, hogy nekem ezek a mostani részek tetszenek. A 7. rész nálam volt egy 7,5/10, ez meg egy olyan 5,5 – 6/10. Mondjuk a szép környezet ebből 1 pont, és a szereplők is szimpatikusak. Ami mondjuk még 1 pont. Úgy vagyok vele mint egy kellemes szombat délutáni sorozattal, kellemes kikapcsolódás, nem várom tűkön ülve a köv. részt, de azért mindenképpen nézős. Remélem nem lesz kasza.

Thomas - 2011. 11. 23. 13:17

Eddig azért többnyire egyetértettem a kritikáiddal, a kezdeti jó szorakozás (az elején még vártam, hogy nézhessem az új részt) kezdett visszaesni “megint egy új uncsi családi történetre”, de nekem ez a rész volt a pilot óta a legjobb:). Hibák ebben is voltak, de ez legalább érdekes volt, mozgalmas, és még ez kapcsolódott leginkább a főszálhoz (persze egy random új karakter ezúttal is beköszönt), így én egy 7/10-et ki is osztanék rá:)

winnie - 2011. 11. 23. 13:25

thomas: de az 1×08-ra gondolsz, nem a mostanira – ami nekem is jobban bejött.

Thomas - 2011. 11. 23. 13:30

Én erről írtam, amiről a kritika szólt, az új részt még nem láttam, egyelőre várom a feliratot:)

winnie - 2011. 11. 23. 13:54

oké, csak a félreértések elkerülése miatt:)

joshua7 - 2011. 11. 23. 17:48

Szerencsére a WD-t már kaszáltam a kutas rész után, winnie. A TN-nál meg várok még egy részt.

Mano - 2011. 11. 24. 11:36

Nem értek egy dolgot, ha nem tetszik egy film első 10 perce, akkor nem nézem tovább.
Néhányan csak azért szenvedik végig, hogy igazi “kritikusi” hozzászólást tudjanak kibökni magukból.
Hihetetlen mennyi profi filmesztéta lappang közöttünk.
Én pl. nem tudok vélemény alkotni bármely “rózsaszínü” alkotásról, mert nem érdekel.
Valamit ennél a sorozatnál is tudni kell. Ez gyorsfogyasztásra készül. Nem egy önálló művészi alkotás.
Aki kedveli az ilyen stílusú filmeket, azokat szeretné képernyő elé ültetni. Nem a fellelhető hibákat keresem, hanem igyekszem a napi malomból egy kicsit kilépni ameddig a történéseket figyelem.
A történetről annyit, hogyha valami nem értek, nem kizárt, hogy bennem van a hiba.

winnie - 2011. 11. 24. 12:13

mano: én speciel még sosem hagytam félbe filmet, hiszen egyrészt minek olyan elkezdeni, ami nem jó, másrészt, ha megtenném, akkor a felénél tenném, nem 10 percnél, mert lehet, hogy életem filmjéről maradnék le, harmadrészt pedig még lehet, hogy nem értünk el a film 10. percéig.

a film kilencede egy kilenc évados sorozatnál az első évad.

nyilván van, aki 1, más 5 rész után kaszál egy sorozatot. azt kár számonkérned, hogy ki mikor teszi. főleg, ha adva van egy várt sorozat, akkor sokan kitartanak, hogy hátha jobb lesz.

“Valamit ennél a sorozatnál is tudni kell. Ez gyorsfogyasztásra készül. Nem egy önálló művészi alkotás.”

mint minden sorozat. ez alapvetés. aki nézi, az tudja. az is tudja, akinek nem tetszik.

“Nem a fellelhető hibákat keresem, hanem igyekszem a napi malomból egy kicsit kilépni ameddig a történéseket figyelem.”

senki nem a hibákat keresi. viszont 1. ha valaki unja magát a nézése közben, akkor találhat hibákat. a hibák fellelése az unalom jele, ergó a sorozat kritikája. 2. ha valaki negatív kritikát fogalmaz meg, akkor olykor leírja, hogy mi nem tetszett neki. lehetne annyi is, hogy “ez sz*r”, de akkor meg az lenne a baj, hogy nem írta le, hogy mi nem tetszett.

“A történetről annyit, hogyha valami nem értek, nem kizárt, hogy bennem van a hiba.”

ez teljesen igaz, bár sokan nem így gondolják.

(én speciel hibakeresés ellenes vagyok, viszont, ha az egyik karaktert megírják mindentől félőnek, akkor azért csak felhúzza az ember a szemöldökét, ha a következő jelenetben puszta kézzel levert 3 dinoszauruszt. azért a ló túloldalára sem lehet átesni, mindent szó nélkül lenyelni az íróktól. vannak, akik nem hagyják, hogy hülyének nézzék őket.)

winnie - 2011. 11. 24. 12:15

ja, a lényeg. ha láttál már életedben olyan filmet vagy sorozatot, ami nem tetszett, akkor el tudod mondani, hogy miért nem, nem? és, ha megteszed, akkor hidd el, egy rajongó neked fog esni, hogy hogy képzeled, hogy nem tetszik.

viszont azt nem írtad le, hogy neked ez tetszik-e vagy sem. illetve, ha tetszik, szerintem nincs is annál érdekesebb, mint hogy megismerd azok véleményét, akik másképp vélekednek, mint te.

Thomas - 2011. 11. 24. 18:18

Tényleg még jobb lett az új rész, szerintem kezd magára találni a sorozat:) Örülök, hogy kitartottam eddig. Bár nem vagyok egy könnyen feladós típus:)

karit - 2011. 11. 25. 01:53

Örülök, hogy az írók végre elkezdték olvasni a sorozatjunkie-s kommenteket, remélem, még időben. Végre kezd talán érdekessé válni, ha így marad, már csak a kaszás állhat a sorozat és közém. ((Ezt most sajnos nem a csatornára értem.))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz