login |

Spy: vége az 1. évadnak

2011. 11. 22. 18:23 - Írta: CyClotroniC

12 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

We are legally obliged to send you on a drug rehabilitation programme. Take the literature, try not to inject it!

A kémkomédiának álcázott könnyed, abszurd családi britcom mindössze 6 epizódos első szezonja felemás érzéseket váltott ki belőlem, mert nem volt rossz, de nem azt kaptam, amit vártam. A kezdetben feldobott MI5-os sztori egyáltalán nem hangsúlyos, és mindössze az epizódok negyedét teszi ki, ellenben vannak olyan aspektusai a Spy-nak, ami egy szórakoztató 2 órává varázsolja az évadot.

A főszereplő fiát alakító Jude Wright egyszerűen ellopja az egész show-t nagyon meggyőző alakítást nyújtva. A mindig úriemberként és választékosan fogalmazó Marcus ellenállhatatlanul aranyos és imádnivalóan aljas az apjával, ráadásul ő kapja a magasan legjobb gageket az íróktól, gondolok itt a Keresztapa vagy a régi vágású zsarufilmek előtti tisztelgésekre.

A gond Marcuson túl kezdődik, ugyanis hiába viccesek a karikaturisztikusan eltúlzott mellékszereplők, valahogy mindig ugyanazt a 2-3 percet teszik hozzá a heti humorkoktélhoz. A Spy hiába sokoldalú és helyenként nagyon durván aprólékos telistele finom utalásokkal (ld. könyvek a tovább mögött), mégis kiszámítható és önismétlő, mert hétről hétre ugyanazt a sémát használják, amit darálva nézve nem bírtam nem észrevenni.

Szintén zavart, hogy a Tim és Caitlin közötti szálat is csak felskiccelték, így nem igazán történt semmi a kissé fajsúlytalan főszereplő és a Jennifer Morrison hasonmásverseny középdöntőse között. A színvonal leginkább 6/10-es, főleg az önismétlések és a kém téma hanyagolása miatt, de Marcus miatt megér bőven két órát a Spy, csak ne egyben daráljátok.

12 hozzászólás Ne habozz!

szendroib - 2011. 11. 22. 18:35

Megszerettem a sorozatot. Valóban nincs túl sok kémkedés benne ahhoz képest hogy Spy a címe :D. A főnököt nagyon bírom, ő minden epizódban odateszi magát:).

.tnm - 2011. 11. 22. 18:45

Én rengeteg nevettem rajta és egyáltalán nem érzem, hogy Marcus vinné el a show-t. (Ha tetszik ő is pont ugyanannyira hozza hétről hétre ugyanazt, mint a többiek.) Hasonlóan lehet derülni a szerencsétlen főszereplő végtelen (vagy minden-mindegy alapú) nyugalmán/türelmén. Vagy a legjobb barát zseniális megbízhatatlanságán (aki ráadásul nem csak sidekick, hanem néha antagonista is, plusz az évadvégi csavar is körülötte forog). Egyedül a rajzfilm karakterszerű zakkant családfelügyelő, ami negatívum volt, mert már túlzásba vitték és teljesen hihetetlen lett, hogy még mindig nem borítja ki – láthatóan – a főhőst.
A beléptető kapuval meg nem hittem volna, hogy ötödszörre is megnevettetnek, de fináléban még ott is sikerült egy duplapoént ráhúzni.

Csak azt nem értem, hogy az egész sorozatnak mi köze a CBS-hez? :)

ldavid - 2011. 11. 22. 19:05

Szerintem helyenként zseniális volt, és nem gondolom, hogy Marcus annyival jobb lett volna.
Paula nagyon idegesítő volt, de amikor visítva elrohant, azon nem tudtam nem vihogni :)
Viszont a gagek nélkül én meglettem volna, az évad második fele kicsit gyengébb volt, mint az első.
De remélem lesz még legalább egy évad, kár lenne így befejezni.

@.tnm hogy mi van a CBS-el?

adele - 2011. 11. 22. 22:08

Nagyon megszerettem, az egyik kedvenc újoncom. Marcus, az Examiner meg Philip a legjobbak, de szerintem a női karaktereken kívül mindenki nagyon jó. Marcus pár jelenetét nem tudnám megmondani hányszor tekertem vissza. Gőzöm sincs, h fogom kibírni nélküle.

amúgy nekem is mindig a CBS ugrott be :P ez az egyik ami nem tetszett, a másik meg az évad keretes szerkezetét kicsit erőltetettnek éreztem.

ditke - 2011. 11. 23. 01:25

én ledaráltam egyben, nekem nagyon bejött :) szerintem vicces :)jók a karakterek és a zene is :)

ldavid - 2011. 11. 24. 23:03

rájöttem, mi ez a CBS dolog :D
az első részben még nekem is feltűnt, de aztán elfelejtettem

.tnm - 2011. 11. 25. 10:11

nem is vettem észre, hogy kérdezted. biztos az első rész után már mindig áttekerted :)

ldavid - 2011. 12. 13. 23:22

megvan a 2. évad (tízszer 30 perc +1 órás karácsonyi)

Mangusztai - 2011. 12. 28. 03:18

Sajnálatos, hogy ebből az írásból nem sok mindent tudtam meg a sorozatról….:S

winnie - 2011. 12. 28. 08:32

arra ott a pilotkritika, ami linkelve van az első sorokban: http://www.sorozatjunkie.hu/2011/10/15/pilot-spy/ – a finálékritika a nézőknek szól, akiknek nem kell sok mindent mondani a törtánetről.

clark - 2012. 01. 01. 18:49

nekem nem tetszett pont a kis srác miatt.rém idegesítő volt.a mellékszereplők is elég gyatrák voltak.Robert Lindsey meg nagyon kevés szerephez jutott,én csak miatta néztem ,mivel nagyon megkedveltem a My familyben.

energy - 2012. 01. 01. 20:56

Engem is a kölyök idegesített a legjobban. Szerintem nála már annyira túlzásba vitték, hogy az már nem vicces.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz