login |

Terra Nova – 1×09-1×10: A beszállási pont?

2011. 11. 30. 19:11 - Írta: winnie

62 hozzászólás | kategória: kritika,

Óvatosan kell fogalmaznom, mert ha azt mondom, hogy a Terra Nova előző két epizódja jó volt, akkor minimum 6-7-es osztályzatot kéne dobálnom rájuk az eddigiekből kiindulva, de akkor még valaki félreértheti, hogy a TN univerzalize hozott egy 7-es részt, ami azért előkelőnek mondható. Nem. A Terra Nova magához képest és a nem családi sorozatot elvárók igényeihez képest hozott most két olyan részt, ami elfogadható volt. Mivel az 1×03-1×08-ban olyan kevés volt az átívelés, hogy még mindig nincs “előző részek tartalmából” az epizódok elején, ezért akár rögtön a pilot után is megnézhető ez a két rész, veszíteni nem veszít senki semmit, a karakterek nem fejlődnek, csak annyi a plusz, hogy a pilot fő kérdéseire megkaptuk a választ. Amik nem tudom, kinek mennyire érdekesek, de vannak.

Az epizódok továbbra is a “ki lehet a kém?” kérdés köré fonódtak, s talán még az 1×11 is ezzel fog foglalkozni, ami nem túl érdekes, hiszen mi már jó ideje tudjuk, hogy a szóbajövő kőkemény 4 szereplőből kire osztották ki az áruló szerepét. Mivel nem sokan lehettek esélyesek, így nagy meglepetés senkit nem érhetett, maximum amiatt, hogy a színész tök érthetetlenül úgy játszotta el mindezt, mintha valami körzeti színjátszó körben produkálná magát. (A “legyél bizonytalan” instrukciót el lehet másképp is játszani.)

Az alacsony elvárások miatt már az ilyen kis haladásnak is örülni lehetett (még akkor is, ha alapjába véve most is inkább csak helybenjárás történt), ráadásul mindehhez még dinó sem kellett, legalábbis az 1×09-ben, ahol Taylor múltjáról derült ki ez-az. Annál inkább dinóztak az 1×10-ben, ahol Mira volt a középpontban, hogy ráerősítsenek arra az elképzelésemre, amit 5-6 résszel ezelőtt megemlítettem, hogy annyira adja magát, hogy a 2. évad arról szóljon, hogy a Terra Nova-sok és a Hatosok összeállnak, hogy egy közös ellenség ellen vegyék fel a harcot – akik  vagy a 11. Zarándoklattal fognak jönni – vagy pedig már itt vannak egy ideje. (Utóbbi lenne logikusabb, hiszen, ha már alkalmazkodtak, akkor erősebbek.)

Egyébként érdekelne is a többiek véleménye, hogy vajon merre akarják kifuttatni a folytatásban a sorozatot, ha ugyan lesz folytatás, hiszen a főkonfliktust le fogják zárni pár részen belül. Ha csak a közhelyek felé tudna tovább menni, akkor viszont ideje lenne ráerősíteni a karakterekre, mert ők azok, akiken múlhatna, hogy a gyenge történet ellenére az ember ne panaszkodjon az ember. Nem is tudom, hogy ki az, akit pozitívumként lehet említeni – hiába aranyos X vagy Y, attól még nem csinál fecskeként nyarat.

Egyedül Taylor lep meg újra és újra. Oké, kiderült róla egy, s más, ami elég…, ööö, ellentmondásos, de folyamatosan várom, hogy jöjjön az Avatar-os Stephen Lang és legyen zsarnok, de nem. Taylor feje köré szinte a glóriát oda lehetne rajzolni, folyton a nemesszívűsége emelődik ki, ami nekem éppen azért jön be, mert ez az egyetlen, ahol meg tudnak lepni az írók. Nyilván még mindezek ellenére sem veszem be, hogy ennyire országos cimborák lettek Shannon-nal, de kit érdekel.

Főleg, hogy az írók a kezdetek óra esetlegesen voltak, amire remek példa volt az, amit az 1×09-ben műveltek, ahol ——Skye-t——- hirtelen ellátták olyan, ööö, hogyismondjam, háttérrel, tulajdonságokkal, kapcsolatokkal, amiknek addig nyoma sem volt, viszont, hogy egyes későbbi, ugyancsak 1×09-es eseményeket meg lehessen magyarázni, muszáj volt gyorsan alapot kreálni a figurának. Ahol profik, ott ezt jó előre megtervezik, belesimítják más epizódok sztorivázába, s nem csak az aktuális rész elején zúdítanak ránk “ennek 20 perc múlva jelentősége lesz!” infókat. Több következetességet, kevesebb ad-hoc megoldást!

62 hozzászólás Ne habozz!

Kelta67 - 2011. 11. 30. 19:47

hah mostan annyi nektek:) rátok öntöm a műveket, mindjárt mind kettőt :)
hehe…
Íme az első:)

s01e09:

Kezdünk egy kis Man in Black-et idéző képpel, de ez idomított szitakötő, szépen hazarepül…6-os tábor épülget..félkész ez is..korábban mondták, állandóan költözniük kell..képzelem, már vagy 50 ilyen félkész táboruk lehet a környéken :) de a lift állat..vajon ki húzza? vannak ilyen 6-os liftesek? – a hatodikra kérem :)és megérkezik az idomított repkedő, mégis vajon hogy lett a rovar?? felkért Mira valakit az okos hatosok közül?
– te, madmax köcsög változata, szervezd már meg a titkos galambpostát..
– itt nincs is galamb! jaa..és a geciraptor meg nem hozza a levelet..bazinagydino meg túl lassú, és nem érem fel a nyakát…akko bogár lesz! kész :)
Hű, folyik a kemény kihallgatás, Taylor megin kemény mint a vidia..kocsmáros pénzért adott gyógyszereket hatosoknak?,wtf???? hatosoknak milyen pénze van?? vazeee.. dzsungelbank? mennek a dzsungelbe és hopsz ott egy automata?? vagymia?? na a kocsmáros ártatlan bárányka, de Taylor nemhisz, és szadizás be..milyen humánus:) máris ugrunk IKEA reklámlakásba..ahol valami szüreti buli készül..megint az amcsi klisé és elképzelés, az idilli társadalmról..persze hogy piciliba kapja a ráillő szerepet, mer olyan tehetséges színész, családi nyál, haladjunk..lazahülyegyerek ismét tanubizonyságát adja, hogy ideérkezése nem növelte az intelligenciaszintet..max a dinók szintjén, pár értelmes kérdést tesz fel..és aggódik kedves kocsmáros hogyléte felől..jó hogy szerelmeslevelet nem csempésztet be apucival..majd indul a konvoj..ami egyértelműen hatos ellátó részleg..csak még nem tudják..új távolság mérés, úgy kétnapnyira van.. vicces:)de 100km ként jelentkezni:)..van km óra a kocsiban?ezjóóóó, na főzsaru bejut, épp most belőtt kocsmároshoz..aki nagy ravaszul megvárja míg Taylor otthagyja főkopóval..és eldünnyögi a titkos infót..vááuu..a titkos fa titka..ez a mai rész címe lehetett volna..jaa, és jött valami maca, hogy nincsen áram vagymi? Taylor ezermester, máris rohant villanyt szerelni,,még jó hogy ott van..Hűű, főtudós lenyom egy poént..vártam hogy zsaru meg őt.mert bármely férfi azonnal lenyomta volna..de ő beérte hedendsoldersz dumával..na titkos fa megvan..irány ásni….ééés hulla!! így lett volna ötösöm a héten :) egy kérdés, ha kinyiffantok valakit és elakarom tüntetni..egy kuurvanagy dzsungelközepén..ami tele van bazinagy húsevő ragadozókkal,meg sok kisebbel, minek ásom el???????miazanyámnak??? kinn hagyom, felzabálják, eltűnt..ennyi :) de Taylor ilyen humánus…hiányoltam a fejfát..lehet később akarta, de nem ért rá mer villanyt szerel állandóan…anyuci megállapítja hogy ez egy hulla, és még kiskorú(5 éves), és lelőtték..azta..izgulok, mint állat..mert a konvoj végre a liánokhoz ért, zsír a rádiójuk, dzsungelben 400km hatótáv:) hatosok jobbak mint tarzan+dzsungel george együtt…egyből olyan robin hood-os érzésem támadt..kár nem nyilaztak picit..Mira szerepe ma 5 másodpercben kimerült..milyen gáz lett volna ha más fele kanyarodnak..bár lehet hatosoknak van pár ezer ilyen liános helyük..egész nap bazisok kötelet köthetnek összevissza fel..
Raptor: – kurvaanyjukat, már megint belegabalyodtam buzi madzagjaikba..
megint a kihallgatószoba..meg a fesztivál, tökédi, tökcuki, tökgáz, és uncsi..de repkedő lenyomva..és lebukás..megvan chipelve, mint egy ps3..na főtudós megmagyarázza az idomított bogarat…hát persze..kb annyira hihető mint a mikulás..Mira háziszállító csapata hazatér..feladat teljesítve…ennyi erővel eldughatnának egy nyomkövetőt a cuccokba..annyira egyértelmű a dolog:)
puszi, simike..nyál, pipa..:)na anyuci kinyomozza dolgokat..imádtam ezt a mondatot: ” Az időbeli elmozdulás molekuláris jeleket hagy maga után”..azta!!! ez miafaxot jelent?? vazee..minden pillanatban időben mozdulunk el..:) szépen előre :) mekkora áltudományos halandzsa..de főzsaru beveszi..:).. a titkos hulla..titkosan jött..lehet neki meg a macája volt itt..kocsmárosból főzsaru nagyon ügyesen kiszedi..Taylor a hunyó..meg a sírásó is..mondjuk érthető, Ő itt a mindenes.. Lucasfiú na ő is benne van..közbe főtudós okoskodik..meg benyal Taylornak..de főzsaru, és neje ügyesen kivágja magát..persze Taylor ködösít de egyértelmű a szitu, csak főtudós nincs képben, de neki a dokinő közelében nem sok vér van a fejiben…otthon családi idill..főtudós rájön a bogár titkára..pár óra elég neki évtizedes kutatásokra..vajon a hangvillával hogy?? a bogár intett neki, hogy OK, most hallom :)……én helyében nekiugranék a rák elleni gyógyszernek is holnapra meglenne neki..de ő simán meggyógyította a hártyásszárnyat.. vazee géniuszok ezek ottan :)..és a dzsungel persze tele ilyen 42.8herz hangokkal…röhejes :) na hazareptetés indul…és persze hova máshova menne…nagy összeesküvés..előtte nyálas előadás..pont mint ezer tökhasonló filmben..Na kiderül a félkezü titka…Ő a jövőfőnök..ok..közbe Taylor simán őrizetbe vesz, hogy mesedélutánt tarthasson :)..és jön az igazság, tovább csak az olvasson akinek erős az idegzete…:) a jövő naaagy gonosz titkos akármilye, a gonoszkák tömege, akik itten mit is akarnak? fosztogatni? rabolni?? mi az anyámat?? raptorfészkeket? a kőolaj még ki se alakult:) vagy féluton van :)hogy elláthassák a jövőt zoxigénnel, meg kajával..a gonoszköcsögök..friss levegő meg kaja?? miafasznak? inkább párezer ember itten üdüljön..világos…és még hasznuk is lenne rajta kapitalistaimperialistamocskoknak….utolsó csepp levegőt kisajtolják?? vazee..miez űrgolyhó??? jön a debella..és mégis hogyan, átszívják, oszt annyi? és ha elfogy? nyitnak egy járatot, 10millió évvel elöttre, és megin szívás??:) ez akkora baromság, hogy ilyet életemben nem hallottam..ezzel szúrják ki a készítők a szemünket?, erre vártunk 9 részt?? aztakuuurva:) wtf?:) és még nincs vége…Lucas mindent tud..deloreant épít a kisköcsög..és a dzsungelbe a találka a félkezű supermennel..vazze, ez a legjobb ember akit küldhettek? mért nem küldtek még pár tolókocsist is? az jól fut a dzsungelbe..a raptoréknál épp etetési idő volt..beszarás, a jövő főgonosz titkos szervezete debil 5 évesekböl áll?? mér nem küldtek Taylor ellen 100 kommandóst??..és a hatosokat azért küldték, hogy intézkedjenek?? egy röhejes Xena utánzatot, és kretén bandáját?? Ez már macskafogó szint…- Mira vazee..ha nem jártok sikerrel, mehettek vissza a balettbe ugrálni..meg köteleken hintázni..:)
Lucas mehet a fenébe..mondjuk a nagy rejtélye ez a filmnek, Lucas hogy maradt életben 10percnél tovább..? de ő ráér titkos rajzokra a sziklán..beee apuci ezt is tudom..szánalmas..na főzsaru meg Taylor bandát alapít megvédeni Terra Novát..hajráá:) népünnepély..cowboy tánc meg minden..főtudós nem ért semmit, de neki feláll szokás szerint, és ez akadályozza a tisztánlátásban..családi nyálzás..meg minden…éééés akkor Taylor átalakul majommá komolyan vártam az égi fényt vagy ilyesmit..ekkorát nyúlni az oroszlánkirályból..röhejes:)
Aztán tüzijáték..egyértelmű amcsiban a jövőben..mi is kell a időutazóknak? nagy töprengés az ellátóknál…..hátpersze..petárda, és tűzijáték..naná..már várom hogy megjelenik az első kinai bolt..:)..Lucas okos feje a vége..tábortűznél ami csak kb 5km-re látszik el..és odavonzana minden nagy ragadozót..de Lucas király csóka, és még mindig frissen borotvált..lehet esténként hazaugrik 2149-be??
Na..ritka gáz rész volt ez..azt hiszik, naagy magyarázat volt..de ez szánalmas, gyerekes, és idiótaság..lefogadom akármibe, hogy legalább 5-6 terra Nova szerü város van a bolygón elszórva..simán. :)
És!! 1 azaz egy darab dino se volt benne…kösz Spielberg, király volt..
várom a jövőhetet :)

2/10

Kelta67 - 2011. 11. 30. 19:53

éés a s01e10:

Na, kezdünk egy kis madártávlati képpel, és máris jön a nagyfőnök..Taylor távozik..meee dóga van :)..(máris a végére ugrom..de megöl a fene, mert csak az nem derült ki..hova és mért ment ki Taylor..de erről később)..főmaca igéretet kap, na majd emlékező mező látogató lesz, gondolom, normális világban azt temetőnek hívják, de itten a debileknél mindent átneveznek..okoskodó őr érkezik, de lazán lepattintva..Taylor motorral távozik..[de gyorsan lepasszolja, és vízeséses séta, és megin egy kötél…kötélböl basszus, vagy 1000km kellett hogy hozzanak, tele lehet már vele a dzsungel…(vajon hol volt a kötél addig? kb 30m hosszu) lehet hatosok készítették elő neki, mer azok ilyen kötél buzik..és tényleg :) Lucas rajz áttekintés..De jő Mira..naná..hol is lehetne máshol? olyan kicsi a környék, ezek folyton egymásba botlanak, kicsit el csevegnek, ki hogy van..régi ismerősök:)..aztán jő piciliba, és a dinoja..már aggódtam hol lehet? főzsaru lazán szivatja főtudósunkat, aki ezt nehezményezi, de hát a főzsarué a nagyobb…:), majd jön G.I.Joe, és közbe főzsaru mindenféle aláírásokat ad, mert amcsi filmkészítők így képzelik el a fontos főnököt..de közbe figyelő csajszi kiszúrja a villogó idiótát..mert hát sokat agyalhattak a hatosok zsenijei mi az amit biztos észre lehet venni? menjünk oda, és a kerítésnél kiadja főmaca a cuccost? ááá, túl egyszerű…villogjunk..és nyilván villogjunk vissza..az már tök mellékes, hogy nappal ilyet nem veszel észre, csak ha feléd irányítják:)..na berúgjuk az ajtót, egy épülő házon..ahol falak alig vannak :)ezen beszartam..de hát az olyan maacsós:) ééés nem hívok oda vagy 10 embert, mert akkor még megtaláljuk..:)a főmacát, mer naná hogy ő az..ki más :) és hát a vércsepp csak az övé lehet, alig fordult ott meg 20-30 ember építkezésből kifolyólag:), és higítóba vércsepp, és analizálják…vazze ez aztán fejlett kémia..Közben Mira és Taylor ismerkedik, ebből kufirc lesz mire leszáll azt est, ide a rozsdást..Taylor ügyesen megszerez egy svájcibicska nevű növény tüskéjét, közbe Mira bemutatja a bányászfegyverét….és Taylor alig feltűnően nyiszatol…de Mira koncentrál valami titkos állatra..aki máris cserkeli őket..naná..persze elmélyült beszélgetés Lucasról, meg Mira mélyebb érzéseiről, mért lett rosszkislány..,,Naaa lazahülyegyerek feltünik..és hullaértelmetlen dolgokról beszél, nyilván a szerződésében benne volt, hogy 10 mondat részenként, vazeee..egyébként felfoghatatlan mit akart :)..Na főtudós napi gerjedelme megvolt, ennek előtte ki kéne verni, hogy értelmes beszélgetést folytasson dokinővel…kis dinónak menni kell…mááár vártam ezt, (kb 4-5 résszel ezelött megjósoltam, piciliba megment egy dinót, és az elsétál anyucival)..főmaca meg orvoslásra adja fejét..apuci be a mintával, anyuci: kicsikincsem ismét játszatsz a laborban, de most ne gyújtsd fel, és a piros gomb még mindig tabu!..menjél csak :) vissza kiránduló párocskánkhoz..A nagy tervről fecseg épp Taylor..naa a jövő is korrupt és olyan mint most..de majd Mira titkos fönökei jól elhordják a cuccost innen.:) akkor hogy lesz a jövőben??vagy akkor ez most alternatív? akkor miafaszt aggódik Talyor? kis pofozkodás, de dino Taylor melléáll, és fordul a kocka..kis bunyó, Mira esélytelen..ééés séta vissza, ez a szívás…..hűűű, harapós fej a bozótban..vajh mért nem támadt? lehet nem volt éhes..most mért? van ilyen. Na hatososok okos csapata várja főmacát..és baszki mobiltelefonálnak!! wtf??!!..beszarás…:) remélem, ottan nem nagy a percdíj..na vissza a terrába..robotzsaru imitátorok durván sétálgatnak..ilyen cuccost közönségtalálkozókon látni :) főmaca bonyolult tervet sző..ahelyett hogy simán kisétálna bárhol a kerítésnél..de ő lazacsávót használja..mondjuk amennyi esze van..ideális….Ugrálunk ide oda.megin Taylor, épp szülöi értekezletet tart..Lucas eszik alszik eleget, büfizik rendesen stb..a nagy titok, szomáliai ügy, vazee, minden ott történik manapság ami rossz..mé nem kansasban egy mekiben? ki érti?de nicsak, egy dzsungelben ami tele dinokkal, valami követi őket..vissza főtudóshoz..aki szépen elmagyarázza mért lehetetlen a vérminta elemzés..majd mikor főzsaru, kissé átrendezi a labort, a lehetetlen lehetségessé válik..na most vagy minket néznek hülyének a készítők, vagy minket :) de a minta elemzésre kész..közben piciliba fondorlatos dinomentésbe kezd, de apa anya gonoszan megakadályozza..inkább kint dögöljön meg az a hülye dino mint itt bent éldegéljen még pár évig..főmaca, na kocsira és irány a hatos liftes tábor…lift fel, és jön madmax köcsög kretén fejü változata..a ruházata megérne egy külön elemzést..ezek biztos lövik magukat valami dzsungel cuccal, mert amilyen haja volt..és a heti adagját megkapja..vajh mit tartalmazhat? ki hol kapál? szarik, eszik? vazee, milyen adat lehet amit a főmaca szerezhet meg? mindegy, a nagy leleplezés..anyuci fekszik ottan betegen..3 éve???? és hol kap gyógyszert hol nem?? ezt a hülyeséget..mindegy a motiváció a fő..főmaca felmentve, mert hááát ugye anyucit menti…bocs, hánynom kell…na tovább…elemzés indul, de csak holnapra..főzsarun látszott, gondolkodott hogy bevesse e itt is a tereprendezést, de aztán éjjeli programra gondolva, meghátrált..gyááva..! Taylornál tovább tart a szülöi, most Mira gyón picit..kezdenek összemelegedni, mondom kufirc lesz ez..de nem! mer a két bazinagy dino bezavar..Taylor beveti a fegyvert..ami kb lófaxot ér, ez valami dino izgató hangsugár izé?? basszus, mért nem egy sima M16-os? mert az érne valamit..értem :)és mért nem lő többször? inkább versenyt futnak..ők kb 4-5km/h, a dinok kb 40-50km/h sebességgel..és nem a dinok nyernek! ki lepődött meg? senki..na ugye..pedig Mira nagyon sportszerűen el is esett, ahogy kell egy nőnek..de Taylor a geci, segített neki, így dinok hoppon maradtak..és szakadékhoz érés..csak kb 60-70m, az semmi..ugrás! minden ember belehalna..de ők nem.
1. dino: leugrottak, ezek hülyék?
2. dino: ugorjunk mi is?
1. dino: anyád ugorjon le, hülye vagy?, van egy rövidebb út, szépen lesétálunk, én még kérek abból a hangsugaras izgató izéből..
2. dino: vazze te függő lettél! itt a bizonyíték, hogy az ember káros ránk nézve..
1. dino: és? akkor megesszük őket, és elvesszük azt az izét..este azzal izgass majd a fészekben..
2. dino: ok..de te meg akkor harapdálod a……….

na..világ leglazább bázisugrói kifürdik magukat..és kis ruhacsavargatással máris szárazak..
fegyverek sehol..és jönnek a dinók..de nagyon rendesek, ..hogy megvárják míg berendezkednek, és fegyvert csinálnak..ilyen a sportszerű dinók ezek….
megbeszélik a dino viselkedés normát..amivel kb hót ellentmondanak annak, hogy alig 11 éve vannak itt, mert ilyen megfigyeléshez vagy 50 év kell, és több generáció viselkedés elemzése..de ezeknek minden percek alatt megy..Na, csapat alakul (Taylor már keresi titokban az óvszert, vazze hoztam?) közbe főmaca mintát megsemmisít, de hát persze nem rendesen..mert nem lehúzom a wc-be és feltöltöm patkányvérrel, neeem..otthagyom :) Talyor kufirc tábora..készülnek a fegyverek rendesen, nyíl meg dárda, meg éghető izé gyanta féle akármi..mert hát a lövedékek lepattantak róla, (asszem 3. rész) a izgatófegyver se sokat ért..de a nyíl, naná..amihez hegy sincs..csak egy vacak fadarab..meg a dárda..van vagy 3 kilós..ezekhez már különleges engedély kell, mert tömegpusztító fegyverek….Mira meg Taylor..érzelgős beszélgetés…de, előbb vissza a táborba, ahol G.I Joe idióta változata szarrá égeti magát..tisztára mint a lazahülyegyerek, lehet hogy máris asszimilálódik a családhoz..vazee 16 éves..jó hogy nem azt mondta az apjának, ha lehetne akkor kicsit meghúznám a csajt, de ha nem lehet, akko orális!..Dino attak! de előbb elmélyült csevegés…..és Mira jelzi, szaporodásra kész..de a dinók meg vacsira..így a kufirc elhalasztva…Dino jön..Mira meg nyilaz..és simán átüti a bőrét a nyíl, vazee ezzel egy Abrams tankot is megállítana,..és jön Taylor a tűzgyújtó…mert kiderül, vazee a dinók, éghetőek, simán lángra kap..ezek a dinók hogy foshatnak nap mint nap a dzsungelben..:
– jaj egy ág, átszúrja a bőröm..
– jaj, egy kis tűz..elégek
– jaj egy ember kiskéssel hadonászik..és az izgató cucc meg sehol..baromarcu, nem elhagyta??..minek ugrál az ilyen béna?? meneküljünk!!
és így tettek..Taylor a múltkor bevált gyilkos tekintetet is bevetette..sima győzelem…na kufirc time! de hát csak mindent tudó pillantások,vazee ha ez nem egy nyálas családi film lenne!!!de sajna az..így inkább zabáljunk pondrót..de hogy minek?? egy falatot..egymásra nézés..
Taylor: – anyám, de sexi vagy így hernyósan…
Mira: – csókolja meg a hernyós szádat az akinek két anyja van
aztán kamera kikapcs, és mentek hányni..
Na, csak 47 nő a gyanus….Taylor banda feloszlik..és méég mindig nem tudom mit akart kinn Taylor..fene megesz, meg attól is hogy a fürdőzés után vajon Mirának hogy hogy ilyen szépen kifestett a szeme? komplett neszesszer lehet nála.. egy igazi nő a dzsungelben is az!
és a szupernyál a végére..kisdinot kirakják hadd pusztuljon..de jőőő a mama, vazee ezeknek lottozni kéne, ilyen érzékkel minden héten 5 találatosuk lenne…és a nagy találka..apuci meg G.I Joe…..bocs de tovább nem láttam, mert hányás megint..
mit lehet zárásnak írni???..summázva..blőőő..bocs hányás :)

1,5/10

Kelta67 - 2011. 11. 30. 19:55

Írtam a kritikákat, de a “spamszürő”, megint letiltott..cenzura, mi??? lebuktatok :)
Aki kíváncsi rá, mehet tüntetni winnie háza elé :)

Cooper19 - 2011. 11. 30. 20:07

Bár fordítom a sorozatot, de nem fogok könnyeket ejteni érte, ha lehull a kasza és amolyan tévésorozat-szintű KT-eseményként eltörli az egészet a Föld színéről, helyet csinálva új versenyzőknek.
Nem indultam neki nagy elvárásokkal, ellenben a pilot óta azokat is sikerült alulteljesíteniük. A készítők tervei és szándékai szerint a sorozat “mindenkinek szól”, következésképpen senkinek.
Meglátjuk, mit tudnak kihozni a finálé hajrájából.

winnie - 2011. 11. 30. 20:12

kelta: biztos megint tiltott szó volt benne:)

.tnm - 2011. 11. 30. 20:17

A kém személye annyira rosszul lett kirántva a kalapból, hogy bizisten sokkal jobb lett volna, ha valami random pirospolóst találnak meg. (Pl. visszahozhatták volna Ba’al-t a pilot-ból.)

Evvel együtt a Mira-Taylor szál gyakorlatilag hibátlan volt. Nem kiemelkedő, de hibátlan. Ha ezt tudták volna végighozni, talán még annak ellenére is maradnék, hogy semmi időparadoxon, vagy ufó témát nem rángattak elő, se a szonda, se a rajzok kapcsán (persze még ez előjöhet az évadfináléban, de az mostmár ugyanúgy légből kapott lenne, mint a kém személye). Igazából még az is pozitívum, hogy, ha nem is 5-6 részen belül, de tényleg meg adták a válaszokat a pilot kérdéseire. Igazából nincs is már semmilyen rejtély a sorozatban, akár el is kezdhetnének építkezni.

BTW. kicsit érdekes, hogy ebben a pillanatban csak egyetlen negatív szereplő van Terra Nova-n, bizonyára azért mennek majd vissza a jövőbe, hogy hozzanak egy új fő gonoszt. (Szóval tippre nem, nem a natív terra novákék lesznek az új ellenség.)
Még Lucus-ról is ki fog derülni, hogy félrevezették, és azért harcolt a rossz oldalon.

Kelta67 - 2011. 11. 30. 20:17

mea culpa…én hibám:) elragadtatom magam e remekmű láttán:)

gta - 2011. 11. 30. 20:24

A történet tényleg gyenge de a szereplő színészek meglepően jók.
Taylor: nekem ismeretlen volt pedig 1* láttam az avatart.
Itt elég jól játszik

Shannon + doki néni:
Tiszta eureka után érzetem van.
De az hogy egy új társadalom tervezésénél nincs rendőr na ez ökörség – katonának – rendfenntartónak más a feladata és logkája. OK el kellett helyezni a srácot a storyban.

Mira:
kezdetben nekem fekete tarzan-jane vagy Az elveszett világ
(The Lost World)Jennifer O’Dell (Veronica/Abigail Latham) fekete változatát juttatta eszembe, ok anyai ösztönökkel küzd meg mitől vezető azt nem igazán látom, Taylorról már kiderült (a gond az hogy főszereplő).

Realitás gondom:
– Korszakkal kapcsolatban:
Ahhoz képest hogy dinokhoz mentek, vígan császkálnak a fák között! Nagyon kicsi a dino népsűrűség!! Bántóan kicsi!
Ugye belőlük lett az olaj…. :O
Ha kicsit olvasottabbak vagyunk vagy belebotlottunk már NG,spektrum,discovery filmekbe akkor tudjuk az oxigén sűrűsége sokkal magasabb volt anno!
http://geology.com/usgs/amber/
most 21% akkoriban 35%
Na ennek biológiai hatását nem látom de még jelzésben sem – gyorsabbnak, energikusabbnak kell lenniük stb…

Azt még érteném hogy nem lőhetik le az állatokat (gondolom pillangó effektus miatt – bár utolsó részben gond nélkül kinyírták volna az őshüllőket ?!) – de akkor a hang fegyvereiktől nem lesznek süketek?
Elképzelem a süket dino populációt hát nem lehet semmi… :)
Triceratopsznak ha arra jár terített svédasztal – tényleg azok hol vannak?
Utolsó részben amikor a mama állat jön és kb 2* akkorra mint egy orrszarvú nem hiszem el hogy ennyire békés lenne az emberek látványára amikor ott van a kicsinye…
ugye csak ösztönlényekről beszélünk.

És kicsit hiányolom a homosapiens-t is mert az sem egyértelmű manapság hogy anno nem éltek már…. ha már scifi ugye…

Nem beszélve arról ha sok növény akkor sok bogár, nagy állatok nagy bogarak mert szélesebb a tápláléklánc.
Túl higiénikus az életük… Próbálj már meg amazoniában 1-2 hétig járni kelni – esős évszak ? áradás? Még ha pangea volt (1 kontinens) akkor meg még gázosabb sajnos mert akkor sokkal több vihar szélsőségnek kellene lennie nem egy idilli mérsékelt ég öv – ugye a HOLD közelebb van – árapály ??? hatás ?? szélviharok stb.. Nem arra gondolok hogy hegyről leugorva lassabban esnek le vagy ne adj isten felfele mennek de akkor is!!

– Cselekvések:
tisztelettel nem a vérengzést keresem, meg nem a disney feelinget, csak ha már 40m-et ugrik a vízbe akkor törjön már el a lába… :) mert az eltörik ám!

Vagy tudományos scifi vagy fantasy !

Lehetne storyzni rendesen.

Szóval van min nézelődni meg gondolkodni közben.

gta - 2011. 11. 30. 20:33
hallgatsz - 2011. 11. 30. 20:44

ha az első két rész után hánytam a “tizenéves lázadó” (a főszereplő fia) figurától, akkor érdemes elkezdenem/folytatnom? mennyit van képernyőn a tag?

winnie - 2011. 11. 30. 20:48

egy, vagy két részben volt komolyabban jelen, a többiben háttérember, de nem lázad, azt elfelejtették, inkább csak a bé nőjét akarja valahogy áthozatni és ezért szervezkedik. nagyon szerelmes.

Evana - 2011. 11. 30. 21:03

Tudom, tudom, felháborító vagyok, de én szeretem a TN-t, de ez valószínűleg annak köszönhető, hogy odavagyok a katasztrófa sorozatokért (és filmekért)… :D tehát az ilyen világvége témának. :D Plusz ős Jurassic Park rajongóként a dinókért is rajongok (akik sajnos nem kapnak annyi szerepet, mint szeretném, kicsit jobban örültem volna egy jobban dinó központúbb megoldásnak)… szóval tudom, tudom, kicsit érthetetlen módon, de én szeretem a sorozatot. Hát azért nem sírnám tele éjjel a párnám, ha elkaszálnák, de azért megérintene. Nem lenne mit néznem keddenként. :D xD
Egyébként a lényeg lenne ebből, hogy az írással végül is egyetértek. :)

@Kelta67: Te egy állat vagy xD Halálra röhögtem magam a kommentjeiden xD Nagyon jó xD
Persze, ilyen közelről vizsgálva igazad van.
De azért én megmaradok továbbra is bamba nézőnek, és csak élvezem (vagy épp nem xD) amit kapok. :D

hallgatsz - 2011. 11. 30. 21:25

hát, akkor egy próbát esetleg megér

Xsz - 2011. 11. 30. 21:40

Kelta67: Hatalmas írás :DDD Jöhet a többi is :D

chulo - 2011. 11. 30. 21:47

Áhh akkor se csatlakozok be, mert a végén minden rész után jönnék szidni :D

Kelta67 - 2011. 11. 30. 21:50

Xsz..köszi..írtam korábban is..olvasgass vissza :)

Mayan - 2011. 11. 30. 22:06

“A kém személye annyira rosszul lett kirántva a kalapból, hogy bizisten sokkal jobb lett volna, ha valami random pirospolóst találnak meg.”

Érdekes, én az első rész óta Skyera gyanakodtam. Mikor a dzsungelben összefutnak a Sixerekkel, akkor elég simán “bedumálta” magukat a kocsiba:

– Hey, uh, I remember you. Drake, right? It’s me, Skye.
– Skye? All right. Get in.

Winnie, ha a háttér alatt a szüleit érted, akkor azt szintén említették az első epizódban.

DeadMan - 2011. 11. 30. 22:49

Mayan-nál a pont:)

Kelta67: faszák ezek, de talán egy hangyányit lehetnének rövidebbek, mert én így mindig csak az elejüket, meg a végüket olvasom el. Bár gondolom a lényeg így is átjön:)
Emellett érdekelne egyszer valamelyik részről komolyabb vélemény is, érdekelne, hogy valójában mit gondolsz. Mármint gondolom nem túl sok jót, de egyszer egy elfogulatlan, nem “snake olt” stílusú értékelést is megnéznék, mert ha egy jobb Terra Nova rész az 1.5, akkor egy VV5-re mennyit lehet adni? Minúsz 20-at?:D

A részekhez: én is azt veszem észre, hogy most mintha lassan beindulna a dolog. Tényleg jó lenne, ha évad végére eljutna a sorozat egy vállalható szintre, és ha ennyire nem bírják nem erőltetni a családi sorozat szálat, akkor legalább fejlődnének ezen a fronton is. Mert Taylor barátunkkal, a zakkant fiával, vagy a sixerekkel semmi gond, sőt, az Avataros csávó szerintem nagyot alakít!
A részekre 5-6 pont körül adnék, figyelembe véve, hogy valaki valamiért kitalálta, hogy ebből az alapsztoriból egy családi sorozat legyen (miért???).
Remélem innen már csak felfelé megy, és ha évad végére eljutunk valami értelmes színvonalig, akkor egy kicsit jobban átgondolt 2. évad még akár milyen magasságokba is emelhetné a sorit. Mert az alapötletben nagy lehetőségek vannak, és a megvalósításon is látszik a beleölt pénz. Csak a tartalom is jobban megfelelne az igényeknek! Ezt kérem karácsonyra:D

winnie - 2011. 11. 30. 23:00

maya: nem csak arra. az is gyengén lett felvezetve anno, hogy bejáratos a gyengélkedőre, arra meg már nem emlékszem, hogy a tayloros nagybarátságára kitértek-e (a rész elején már azt hittem, hogy puszit ad neki, mint második apjának). a lényeg, hogy minden szinte csak említés szintjén volt meg réges régen, most pedig úgy érezték, hogy mindent fel kell vezetni ismét, különben nem lesz érthető, amit tesznek.

winnie - 2011. 11. 30. 23:06

“A részekre 5-6 pont körül adnék, figyelembe véve, hogy valaki valamiért kitalálta, hogy ebből az alapsztoriból egy családi sorozat legyen (miért???).”

mert egy család a főszereplője? tinilány, tinifiú, picilány.

“én is azt veszem észre, hogy most mintha lassan beindulna a dolog”

ez csak illúzió. a beindulás azt jelentené, hogy csak jobb lesz ezután, holott bármikor lehet ismét ugyanolyan, mint volt.

“ha egy jobb Terra Nova rész az 1.5, akkor egy VV5-re mennyit lehet adni? Minúsz 20-at?:D”

ott adott az anyag, csak össze kell állítani, így ha abból indulsz ki, hogy 10/10 és 1/10-re is össze lehet állítani a történteket, akkor szerintem a vv-t nem nagyon lehet közepesnél rosszabbra kihozni, max érdektelennek, hiszen ott csak annyit csinálsz, hogy egy szobában kameraállásokat váltogatsz. ha érdekes beszélgetést vágsz össze vagy komfliktust mutatsz, akkor érdekes. ha nem, akkor érdektelen. 7 vagy 3. pont. lejjebb vagy feljebb nehéz menni,

Kelta67 - 2011. 11. 30. 23:11

DeadMan
megvagyok sértve, csak a elejit meg a végit?? nahát :)bünti lesz…:)

Nézd,nem nagyon tudok komoly véleményt írni, mert nem tudom a sorozatot komolyan venni, mert a készítők se vettek minket.
Rengeteg potenciál volt az ötletben, de kimaradtak..kár érte.

Winnie remekül értékeli a részeket, ha komolyabbra venném kb hasonlókat írnék:)

de én alapból más ötletből indultam volna ki, és akkor sokkal hitelesebb történetet adtam volna

pl:

Időtöréssel egy komplett kisváros 6-8e ember, és a környezet került volna át a múltba, így hihetöbb lenne a kiépitett környezet,közmű stb.. az értelmes fegyverek hiánya, és mivel egy kisváros lakossága eléggé vegyes, nem lenne gond hiteles konfliktusok sem..és a töréssel egy közelben lévő titkos bázis is átkerülne..titkos rossz katonákkal (hatosok)..és a kisváros polgármestere, vezetője egy volt katona (Taylor) akinek a fia ott dolgozott volna titkos idő kutatásokon (Lucas) a helyi seriff (Shannon) meg a helyi kis kórház orvosa (dokinő) simán ugyanaz a szituk lehetnének..de hitelesebb, mert ki kellene építeniük a meglévő átkerült cuccosokból a védelmet, ésa megszervezni a élelem termelést…és még a pénz se lenne ilyen ciki, mert ugye a kisvárosban van bank..meg embereknél cash :)
és még folytathatnám….:)

DeadMan - 2011. 12. 01. 00:15

Kelta 67: Alapvetően egyetértenék veled, viszont amit írtál, az számomra egyáltalán nem tenné hitelesebbé a dolgokat, sőt!
Szerintem nem alapfelütéssel van a baj, hanem hogy az előző 2 részt leszámítva eddig nem igazán történt semmi fontos, illetve az összefoglalható lenne 20 percben. Persze mindez elférne, ha az epizodikus részek jobbak lennének, de sajnos azok is olyanok, amilyenek.

winnie: nyilván nem tudni, hogy a következő részekben mi várható. Maximum reménykedhetünk, hogy ennél már csak jobb lesz. Az meg, hogy a rendőr csávó a családjával együtt jött át, önmagában még nem teszi családi sorozattá a TN-t, ez bizony az alkotók kreatív döntése volt. De eddig szerintem még a Falling Skies-ban is talán kevésbé volt előtérbe helyezve a családi szál, illetve annak megvalósítása is sokkal jobb volt. Persze, most lehet rossz címet mondtam, mert annak is megvannak a maga problémái, de eddig a Terra Novát nálam veri:)
De megismétlem, ha nagyon nem akarják a családi szálat a háttérbe szorítani, én azzal is megbékélnék, ha egy fokkal jobban lennének ezek a részek, és ezen karakterek megírva. Nem kell csodát alkotni, szerintem senki nem vár itt stílusteremtést, csak az általad is többször említett írói lustaságot egyszerűen nem tudom mire vélni.

Mindezt úgy írom, hogy a kasza gondolata a fejemben meg sem fordult eddig, és alapvetően jól szórakozom. De lehetne ennél sokkal több is a Terra Nova, és valljuk be, ha már Spielberg nevét mindenképpen odaaggatták, akkor bizony többet is várunk!

karit - 2011. 12. 01. 00:18

Most, hogy lejjebb adtam az elvárásaimat (-96%), egész remek családi (khm) sorozattá vált a TN. Nem zavarnak többé a …kimoderálva… megoldások, az sem, hogy Taylor keze a nagy esés közben “véletlenül kioldódott”, majd gyorsan vissza is csomózódott:

http://kepfeltoltes.hu/111130/taylor_repul_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(Egy ilyen kis költségvetésű sorozat nyilván nem bírja el, hogy újra felvegyék, mivel a snittben a fél dzsungelt felrobbantották.)

Másfelől viszont, valahol szerencsés, hogy eddig jobbára helyben jártak a dínótrágyában az írók, így talán van még minimális esély, hogy a nyári kukoricán térdeplés után elkezdenek végre Történetet írni.

Sajnos, ezt az évadot már az sem mentené, ha a jövő héten kiderül, hogy mégis kiszántotta a szondát egy pomázi traktoros 2013-ban, csak a ráírt telefonszám még egy szőnyegtisztító cégé volt, majd pedig egy a múltból visszaérkező álarcos akarná kibelezni a fiatal Mirát egy Harlemi tetoválószalonban, mi meg izgulhatnánk, nehogy sikerüljön neki, mert akkor lefossa a bokáját a téridő kontinuum.

Ehelyett aggódhatunk majd a kapu előtt bánatosan bőgő dínógyerekért, de Taylor parancsnok ezúttal megkeményíti a szívét Zoé előtt és nem engedi be. Vagy talán mégis? Tuti kliffhenger.

http://www.énkérekelnézést.terranova.com/reményhal

Kelta67 - 2011. 12. 01. 00:33

jók ezek a linkek, kár egyik sem megy :)

DeadMan: hogy érted, azt hogy: sőt??????

Junkieka - 2011. 12. 01. 00:57

Kelta67 Köszike a hogyvoltot :D:D:D Márcsak azért is nézni fogom, hogy a továbbiakat is élvezni tudjam. :D

Egyébként ezt a sorozatot ebéd közben vagy az azutáni kajakóma állapotban szoktam nézegetni, és ezen alkalmakra tökéletes. CSak semmi megerőltető agytevékenység, semmi stressz, ami elvonja a figyelmet az emésztésről. :)

Junkieka - 2011. 12. 01. 01:05

Az utolsó pillanatig élt bennem a remény, hogy bekeményítenek és amikor szabadon eresztik a cukiságfaktort, akkor az az izé, ami előjön a bokorból, hamm, szétkapja, mint foxi a lábtörlőt, de sajna nem merték bevállalni, így semmi sem törölhette le a bamba nyálas mosolyt a családtagok képéről…. Na, ezért jó a kajakóma, mert ilyenkor én is csak bambán vigyorgok a képernyőre… :D:D:D

Miss Keamy - 2011. 12. 01. 01:34

A kritikát olvasva picikét elbizonytalanodtam hogy csak belekéne vágni a sorozatba, de a kommenteket elnézve ugy látszik nem bántam meg :D

karit - 2011. 12. 01. 02:02

Csokító reklám megvan? Ne higgy el mindent, a negatív kommentek többnyire túloznak, a pozitívak meg… nos, olyat kevesebben írnak, mert cikizni sokkal “hálásabb” érzés. ;)

Lajoska67 - 2011. 12. 01. 02:07

Bár az előző rész nem volt rossz, az eheti megint gyenguskább volt. Úgyhogy lényegében már csak a középső képen látható “anyuka” miatt nézem a részeket.

A leggázabb az egészben nekem a szuper apuka, aki vagy 38 éves, így más sorozatokban ő lenne a fiatal fickó, de itt Mr Shannon, aki a 18 (bocsánat, csak 16) éves lánya barátját ijesztgeti. Iszonytató.

inferno88 - 2011. 12. 01. 07:03

Kelta faszás kommentjeiről ez jutott eszembe: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ncR2_pnzngM

Waldi - 2011. 12. 01. 07:17

gta:

A Holdat elcsesztek, 85 millio eve alig volt kozelebb. Mivel a Hold elipszis palyan kering, Foldkozelben 360e km, Foldtavolban 400e km tavolsagra van, ehhez kepest az, hogy 4e km-el kozelebb vagy tavolabb van-e elhanyagolhato.
A koolaj, szen lelohelyek sem az elmult 85 millio evben alakultak csak ki, lenne mit kitermelni.
Az oxigenszint viszont nem elhanyagolhato, minden eges rendkivul heves lenne, egy cigaretta gyakorlatilag magatol vegigeg, egy tabortuz meg inkabb csillagszorora hasonlit. (Szerver termekben szoktak 15 %-os oxigen szintet alkalmazni, mert olyan szinten nem lehetseges a nyilt lang.)

Az elmult 2 resz tenyleg jelentos javulas hozott, jo lett volna ha pilot utan rogton igy kezdenek.
Az kiderult, hogy Taylornak honnan volt a hanggeneratora, amivel Shannonra terelte a gyanut? Mert ugye senki mas sem lakik a hazban. A 10. zarandoklat elott nem szivarogtak ki a dolgok, mert ha igen, akkor Shannon nyilvan nem lehetett “a” kem?
Mira es Taylor bandazasa jo volt, bar az ejszakai rambozas
helyett egyszerubb lett volna felmaszni a fara, de akkor nem keszithettek volna elo, hogy majd osszefognak az ellenseg ellen. Mondjuk a dinok CGI-je bun rossz volt.
Nem baj, de a dino csaladegyesitesnel bepotoltak a CGI-t, MAJDEM elmorzsoltam egy konnycseppet a szemem sarkaban. :D
Pedig azt hittem, hogy megtartjak a kis dinot, de ilyen meglepo fordulatokra kepesek az irok. Bar szerintem nem utoljara lattuk Boxert.
Az kulon lol, hogy egy biztonsagi kamera nincs az egesz bazison, minden kem szabadon grasszal amerre kedve tartja.

jiliac - 2011. 12. 01. 08:46

Kelta64: remek szummázás, és igazán üdítő 15 perc volt az írásaidat olvasni. Mindösszesen 3 részt néztem meg “tekertem át” ebből a valamiből amit family “scifi” adventuresnek is hívnak, de ha nem lenne akkor ez a kiváló 15 perc sem lett volna, így a napom jól indult. Köszi TN. köszi Kelta64! :)

Scoo - 2011. 12. 01. 09:02

Kelta:

A sorozatot nem nézem, de a te beszámolóidat tuti el fogom olvasni. :)))) valószínű élvezetesebb perceket kapok így, mint a sorozattal kapnék.

Bandido - 2011. 12. 01. 09:14

Kelta67: Újfent remekeltél. Köszönöm, egy élmény volt olvasni:)

Divexa - 2011. 12. 01. 10:06

Kelta, köszi, már vártam a kritikát. Én imádom a sorit, hibáival együtt, de a kritikáidon sírok a röhögéstől. :D

punyapaps - 2011. 12. 01. 11:08

gta
csak annyi, hogy a pillangó-efektussal nem kell törődniük mert egy idősíkon vannak. Ezt Maddy meséli még a sorozat elején, hogy először egy szondát küldtek de azt nem találták meg a jelenben és ekkor jöttek rá, hogy másik idősíkon vannak. Gondolom az írók azért találták ki ezt, hogy annyival kevesebb dolgot kelljen megmagyarázni.

Kelta67 - 2011. 12. 01. 11:19

punyapaps

komolyan gondolod, hogy 85 millió év múlva megtalálsz egy szondát?? rég elporladt, vagy a tektonikus mozgások miatt, lehet 30km mélyen van egy vulkánban..vagy a tengerfenekén :)
Annyit változik a föld felszíne 85millió év alatt esély sincs rá hogy megtalálják, és egyben maradjon:)

De, persze, ez már “okos” magyarázat hogy alternatív síkon vannak, és azért más sok dolog..csak akkor nemtom, minek ez a nagy vergődés?
Idejönni, azt hazacuccolni a sok nyersanyagot, és friss levegőt,vizet, stb…de neeem, inkább nyaraljon itt pár ezer kretén :) a föld 10milliárd többi lakója, meg pusztuljon..tök logikus :)

karit - 2011. 12. 01. 12:22

punyapaps: “a pillangó-efektussal nem kell törődniük mert egy idősíkon vannak. Ezt Maddy meséli még a sorozat elején”

Gondolom, a “mert” után kimaradt a “nem” szó. Btw. ezt az a Maddy mesélte, aki az ottani Hold látszó méretét is remekül megmagyarázta, szóval…

2149-ben eddig mindenki úgy tudta, hogy egyirányú utca a Terra Nova, közben meg nem is, vagyis könnyen lehet, hogy ez ügyben is érik a pofára esés.

“Gondolom az írók azért találták ki ezt, hogy annyival kevesebb dolgot kelljen megmagyarázni.”

Sajnos, ez elképzelhető, mivel (eddig) a produkció óvodai jele a faék volt. Pedig mennyi WTF mindfuck lehetőség volna, ha Maddy rosszul tudná – de az nyilván csak egy másik, sokkal szűkebb célcsoportnak lenne ínyencség, tévéapu és tévéanyu jól elvan a műsorral így is. :/

clark - 2011. 12. 01. 12:33

ez a rész se volt jó ,de még mindig nézem,de hiába.
nem sok minden történik,kiderült ki a kém,azta meg hogy,azt is hogy miért,elég sablonos.

annyira mellélőttek hogy nem igaz.kér volt belelőlni a sok pénzt is időt.

Waldi - 2011. 12. 01. 13:59

Nyilvan lehetne egy granit masszivumba elrejteni valami jellegzetes radioaktiv nyomot, ami megmarad 85 millio evig. Ha ismered a vegeredmenyt, akkor konnyu megmondani, hogy hol vannak a biztonsagos pontok.

Amugy az mar mennyire realis, hogy Taylor fia a dinok elol rohangaszva, magat ellatva rajon valamire, mint a 1x milliard ember osszes fizikusa, gyorsitostul, szamitogepestul, stb. sem kepes.

DeadMan - 2011. 12. 01. 14:18

Waldi: A nagy felfedezésekért mindig egy (vagy egy kisebb csoport) ember volt a felelős, míg az 1x milliárd fizikus épp ki tudja mivel volt elfoglalva…gondolom a saját nagy felfedezésükkel, ami aztán vagy bejött vagy nem.
Ezért inkább a mondatod elején érzem, hogy megfogtad a lényeget: “dínók elől rohangászva” – na nem tudom, mégis Talyor uraság fia, de azért durva, hogy milyen szinten jól elvan magában ebben a környezetben. De szerintem ennyi még belefér, főleg a többi agyf@szság mellett:)

Kelta: csak arra gondoltam, hogy én meg azt tartanám teljesen hiteltelennek, hogy egy egész kisváros, és mellette még egy katonai bázis is csak úgy átteleportálódik egy másik idősíkba. Akkor már inkább egy portál legyen, amin átgyalogolnak, és visznek magukkal, amit tudnak.
Ahogy elnéztem vannak bizonyos méretbeli korlátozások, szóval egy Victory osztályú csillagromboló valószínűleg nem nagyon férne át, viszont darabokban úgy nézem az ilyen “zarándoklatokkor” nagyjából azt visznek át magukkal, amit nem szégyellnek. Tanácsom, vigyenek egy rakás kínait, azok egy hónap alatt felhúznak nekik egy komplett gigapoliszt:)

Waldi - 2011. 12. 01. 17:54

DeadMan:

Ez volt a lenyege amit akartam mondani, ok Taylor fia orszagos zseni terido-res temaban, de nem lett volna okosabb 2149-ben egy kutatointezet, eszkozokat, beesztottakat adni ala, mint visszadobni dinoekhoz minden nelkul?
Es ha ra is jon a megoldasra, akkor mit fog csinalni? 42 nikkel raptor bekerget a fergelyukba? Mert valami technikai berendezes epitesehez igencsak szukeben vannak a forrasaik. Hacsak kocsmaros ur nem epit meteorvasbol meg chipmasolobol egy Nagy Kvark Utkoztetot.

karit - 2011. 12. 01. 19:28

A technikai háttérre még kitérnek gondolom, mert eddig csak falfirkákat láttunk.

Nem tudhatjuk, hogy a visszairány kinyitását melyik oldalról kell elvégezni, de tegyük fel, hogy a múltból; ez esetben már félig jogos a zseni gyerek ottléte – illetve teljesen is az, amennyiben nem csupán a logarlécet kezeli mesterien, mert lehet, hogy már a szükséges kísérletek is eleve csak a múltban végezhetők el (és főleg nem az otthoni nyilvánosság szeme előtt).

Nyilván “hihetőbb” lesz mindez, ha a sztereotip elvárások miatt mutatnak majd valami tiszteletet parancsoló eszközt (akár a kólásüveg méretű jövőbe szkájpozó kütyü helyett is).

De jelenleg a legkevésbé ez zavar (végül is a fél városnyi lényeg simán rejtve maradhatott eddig, hiszen jó Lostos hagyományokat követve egyre nagyobb a “Sziget”, itt is hetente újabb és újabb állomásokról beszélnek). :)

yaze - 2011. 12. 01. 21:39

Kelta67: Eddig azt mondtam mindenkinek, hogy ne nézze, de mostmár ajánlani fogom, mert utána könnnyesre röhögheti magát az írásaidon.

Viszont akik feljebb azt állítják, hogy a sorozatot nem nézik, de jót szórakoznak ezen az ömlesztett cuccon azok meg szerintem simán elmehetnének malcolm mellé rákot kutatni, mert kurta nagy géniuszok lehetnek.

Kelta67 - 2011. 12. 01. 23:26

Hm…:) köszönöm az építő kritikákat, megtiszteltek…
Reménykedjünk, hogy sok sok rész lesz belőle :)
Én jól szórakozom….és folytatom irományaimat..ha winnie engedi :)

Kelta67 - 2011. 12. 01. 23:37

Nem is írtam semmi csúnyát, és mégse jelenik meg a beírásom…:(:(

szagergo - 2011. 12. 02. 10:32

Kelta67

Bocsi, de nekem nem tetszettek az írásaid. :) Ilyen alapon, az összes sorozatba, filmbe bele lehetne kötni, és ízekre szedni. Megnézel egy filmet, aztán meg hőbörögsz a moziban és szétrugdosod a popcorn-t, mert “meg volt rendezve az egész”. :)

Viszont egy ilyen blogot nyugodtan csinálhatnál, lenne rá felvevő réteg. Szerintem szinte nincs is olyan film, amiről ne lehetne ilyet írni, és mivel a Terra Nova még tényleg gyenge lábakon áll, így nem is volt nehéz dolgod.

Kelta67 - 2011. 12. 02. 11:51

szagergo

nem állt szándékomban hogy szórakoztassalak, nem azon az alapon írtam, hogy bármilyen filmbe bele lehet kötni..azért írtam mert szórakoztatott amit írtam, hogy másoknak is tetszik, az csak plusz, ha neked nem…legfeljebb nem olvasod..ennyi.

Thomas - 2011. 12. 02. 12:59

Kelta67: Én csak azt nem értem, hogy ha valakinek ennyire nem tetszik egy sorozat (1,5 és 2 pont), az minek tölt el vele egyáltalán annyi időt, hogy megnézze, arról nem is beszélve, hogy jelenetről-jelenetre kielemezze. Én nagyon nehezen kaszálok sorozatot, de két 2 pont körüli rész után már nekem sem esne nehezemre:)
Mondjuk nem túl figyelmesen nézed, mert az pl. kiderült, hogy Taylor azért ment ki, hogy megnézze, hogy áll a fia az átjáró visszafordításával. Tovább már nem bírtam olvasni, ne haragudj:)

Kelta67 - 2011. 12. 02. 13:13

Thomas:

Azért mert valami nem tetszik 9-10 pont körülien, attól még nézhetem, ugye? engem a gagyizás is szórakoztat néha..és bármilyen meglepő, szeretem a dinós filmeket, még az ilyen vacakokat is :)

Aha, azért ment ki..mert Taylor perfekt atomfizikából, időtér fizikából meg téridő quantum fizika a kisujjában van..így simán érti a fia ákombákomjait..naná :) hihető érv :)

és nem haragszom..sőt..igazából teljesen hidegen hagy mit és mennyire olvasol el…magánügy. :)

Faby - 2011. 12. 02. 14:34

Az mekkora flash lenne, hogy 2149-ben, vagy mikor, az átjáró, portál felfedezése holmi sziklarajzokon alapul, amit a XX. században találtak, és csak a XXII.-ben sikerült megfejteni… És ezek a rajzok nem mások, mint amiket Lucas fiú firkálgatott…

karit - 2011. 12. 02. 18:47

Nagy flash lenne :) de szerintem ekkora kreativitást ne várj az íróktól még akkor se, ha véletlenül kiderül, mégse párhuzamos, hanem merőleges a TN világa.

Egyébként a Lostban is szerepelt egy “rekurzív” iránytű, és az az érdekes, hogy bár igen zavarba ejtő elképzelni egy efféle paradoxont, nincs olyan egyenlet, ami múltba utazás esetén tiltaná (persze, az okság elve már az időutazás tényénél tökön szúrta magát).

yeeeyha - 2011. 12. 03. 22:35

egybe néztem a két rész, jó is volt ez így, de…
mikor elkezdtem nézni, totál bekajáltam az egészet, szuper volt, és most jutottam el arra a biztos pontra, hogy elegem van a családi sorozat dologból. többek között.
az a szüreti színdarab úgy az egész nagyon gáz, Zoet UTÁLOM, idegesít még a köszönése is. A kém kiléte meglepett, bevallom, viszont két kérdést fel is vetett: 1. a tényleg nagyon fontos, egyetlen dnd-mintát totál őrizetlenül hagynak egy olyan helyen, ahova szinte bárki bejuthatott, és 2. Skye anyukájának a hatosok valamiféle gyógyszert adnak, és amiről a terra nován ezek szerint nem tudnak semmit. kérdem én: HOGY?! oké, a hatosok ügyesek, komoly pénzezsákok állnak a hátuk mögött, de a végletek nagyon cikik: az előző részben még joshnak gyógyszert kell lopni a hatosoknak, aztán meg kiderül, hogy a hatosok, meg kezelni tudnak egy halálos betegséget…
meg milyen nagy felfedezés volt, hogy a hatosok a fákon élnek, aztán meg kiderül hogy Taylor meg egymaga 118 napig élt a vadonban, és ő is egy fán… és nem jutott az eszébe, hogy talán a hatosok is ezt a trükköt alkalmazzák…
mondjuk Taylronak azért voltk jobb pillanatai, de ez a barátság közte meg Jim között nagyon hiteltelen, úgy ahogy van. Taylor elmegy, mindjárt ő is lesz a parancsnok… mióta is vannak ott…? Pár hónapja?
Malcolm jó fej, szeretjük, Maddy is jó a pasijával, bár hogy velük mit akarnak a készítők elénk állítani, rejtély.
És végül Lucas a nagy kérdés. Nekem tetszik a fizimiskája, bevallom, nagy ész, oké, keresi a megoldást, oké. De MIÉRT? Olyan jó gyereknek tűnik, ráadásul zseni is, szóval tudnia kell, mik lesznek a tettei következményei. Majd meglátjuk, de neki sok szerepet kérek :)

Waldi - 2011. 12. 04. 11:32

yeeeyhaa:

Terra Nova-sok = Technologia = Dharma Initiative

Hatosok = fu, fa, szitakoto es dino suttogok = Others-ek

Sixerek rejtelyesek, nyilvan ismerik a gyogyfuvek titkat, “egyek a szigettel”

karit - 2011. 12. 04. 12:36

Waldi, légyszi = helyett ~ jelet használj. (Nem polkorrekt Overdose-t egy sánta gebével ugyanazon a futamon elindítani. ) :)

yeeeyhaa: “Taylor meg egymaga 118 napig élt a vadonban, és ő is egy fán… és nem jutott az eszébe, hogy talán a hatosok is ezt a trükköt alkalmazzák…”

De eszébe jutott: ha megnézed, azért fájlalja folyton a nyakát, mert az erdő összes fájára felnézett már. Csak rosszkor.

szagergo - 2011. 12. 05. 09:25

Kelta67 – 2011. 12. 02. 11:51

Tudom, hogy nem Nekem írtad ( Bár ha magadnak írod, gőzöm sincs minek posztolod. ), csak Nekem valahogy fura, ha valami nem tetszik, akkor nem szánom rá az időt, 1. Hogy rendszeresen nézzem ( Rendszeresen nem nézek meg egy szar sorozatot, 1-2 részt max, de nem követem. ), 2. Hogy hosszú blogbejegyzéseket írjak róla. Az ilyen dolgoknak ott van a ZSkategória blog. :) De többet nem fogom elolvasni, ebben igazad van. Tartom magam ahhoz, amit az előbb leírtam, ami rossz, arra nem pocsékolok időt.

Kelta67 - 2011. 12. 05. 11:32

szagergo:

Még jó hogy nem a te életelveid szerint élem az életem :)
nem olvasod majd???? gondolkodom a szeppukun :)
de mégse, mert mi lesz a következő részben??
Lehet Lucas Mira titkos gyereke, csak nem tud róla??
és Taylor most közli majd vele a hírt?? te vagy az anyja Lucasnak, Mira!!

Fene megesz miatta…úgy izgulok, bocs…nézni fogom :) és írok majd majd, vigyázz ha erre jársz, nehogy véletlenül beleolvass :)
peace…

karit - 2011. 12. 05. 13:35

Jelzem, megjött a zselészállítmány, ha esetleg megmérkőznének az urak. ;)

dr. G. House

szagergo - 2011. 12. 06. 11:58

Kelta67

HA-HA-HA :) Hát ez remek poén volt. Ilyennel vannak tele az elemzéseid is? :) Amúgy “életelv”-nek túlzás nevezni azt, hogy nem nézek olyat ami nem tetszik. Szerintem az emberek többsége így van ezzel.

Szerintem kicsit unalmasan induló, de mostanra már szerencsére fejlődő sorozat, ami már nem érdemli meg a sok lehúzást. Nem azt mondom, hogy a legjobb amit valaha láttam, mert iszonyat messze van attól, de nem rossz. Csak egyszerűen meglepett, hogy van aki arra élvezkedik, hogy “Juj de rossz, de rossz!!! Gyorsan írok a részről néhány oldalnyi “poént”, aztán nézem a következőt!” :)

Kelta67 - 2011. 12. 06. 12:02

szagergo

szerintem túlbeszéltük a témát..ennyire nem nagy kaland sem a sorozat, sem amit írtam….ne lihegd túl :)
és képzeld vannak emberek, akik örülnek ha írhatnak, mondhatnak néhány oldalnyi poént, amin mások nevetnek.
nem mindenki, de sokan..olvass vissza :) Én örülök, és megtiszteltetés, ha valakinek tetszett, és nevetett az írásomon. Nem hittem, hogy mindenkinek tetszeni fog(lásd magad) de hát különbözünk…
peace :)

szagergo - 2011. 12. 06. 15:25

Kelta67 – 2011. 12. 06. 12:02

Ezzel teljesen egyetértek. :) Ha majd esetleg megtetszik a sorozat, azt azért írd majd meg, utána lehet nekem is jobb lesz olvasni amiket írsz. :)

Szép napot! :)

greeen - 2011. 12. 06. 23:55

Kelta67 – 2011. 12. 06. 12:02

Elolvastam 09-10 es rész elemzésedet és tökéletes leírás,hehe.Szinte totál ez a véleményem az egész marhaságról,és mégis megnéztem.Nem tom mit kepeszt szagergo, hisz a gagyiság és naivitás ellenére szórakoztathat valami!Ez ilyen dzsungel jurassic börleszk és jó nevetni!A poén az,hogy totál hasonló dolgokat vetek fel magamban minduntalan mikor látom a jövő harcosok űber gagyi szappanbuborék lövő fegyvereit,amikhez képest egy tapadókorongos pisztoly felér egy interkontinentális rakétának termonukleáris töltettel!Most komolyan szagtalan finggal lőnek a dínókra?Na mindegy ,de remélem kiakadtál a hihetetlen terranova váron is ami kb olyan mint egy megemelt marhakarám pár mauglival akik turbófinggal lőnek ha baj van.Repülőt minek is átvinni jó a gagyi terepjáró ami 2200ig óriási fejlődésen esett át páncélzatban és tűzerőben is,mint a motorkerékpár hehe!De legalább átvinnének egy földmunkagépet és csinálnának a nyomorúságos tábor köré egy 10-15 méter széles é hasonló mélységű várárkot leengedhető híddal!Úgy látszik egy középkori vár lakói csak kincses kalendáriumból olvasnának a dínókról,ha lusták lennének kimenni a várárkon túlra a leengedhető hídon keresztül:)na mindegy itt elég egy gésapalota ahova berepül egy denevér is ha párzási hakesz jön rá!A biztonsági építkezésre nem is akarok jobban kitérni de még valami.
Mikor bámulták a bazi nagy holdat ami kb 3 szor akkora mint ma:) 85 millió évvel ezelött ilyen közel volt a hold hehe !Lóxart! évente 3.8 centi a távolodás az kb 320 millió centi ami ugye 3.2 millió méter,ami tovább osztva ugye 3200 kilóméter!Igen igen jól számolom nyugalom!85 millió évvel ezelött a hold 3200 kilóméterrel közelebb volt hozzánk,na de baszki ki az a barom aki nem számolt ennek utána a terra novában mert a hold – föld átlagos távolság 384 402 km ,tehát kevesebb mint 1%-al volt közelebb a Hold!Menjenek a hehehe.Még jó hogy nem esett ránk!Szóval írd csak a novellákat nyugodtan hehe

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz