login |

Jersey Shore: vége a 4. évadnak – írta seth_greven

2011. 12. 01. 23:40 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Talán még emlékeztek, hogy az olasz évadnyitót dicsértem, jó sok pontot adtam rá, itákdálse. Aztán a legutóbbi írásomat azzal zártam, hogy „mindegy, bízom azért a jobb folytatásban.” És most, hogy pár hete vége az évadnak, azt kell mondanom, hogy a Jersey Shore nem tudta megtartani az évadnyitóval hozott-, majd az általam később remélt a szintet. Igen, voltak benne jó pillanatok, habár most így hirtelen nem tudnék túl sokat felsorolni, bár lehet, hogy a memóriám a ludas. De a csökkenő nézettség is talán kicsit ezt mutatja.

A 4-5. epizód után azt írtam, hogy egy kicsit becsapva érzem magam a nagyon behype-olt, nagyon felvezetett, de végül neszesemmi verekedés miatt. Ez után a rész után esett nagyot a nézettség is: miután a 4. epizód elhintette, hogy itt bunyó lesz, az 5. részre 8,08 millióan voltak kíváncsiak, ám amikor olyan semmilyen volt az egész, a következő epizódra több mint egymilliós zuhanást produkáltak, vagyis a 4×06 nézettsége már csak 6,81 millió lett. (Persze MTV-viszonylatban ez még mindig brutális.) A többiről talán inkább spoileresen a tovább után.

Korábban attól féltem, hogy a kétfejű szörny (RonSam) majd megmérgezi itt jól a szórakozásunkat, de igazából másféle fordulatot vettek az események. Azok az események, amiknek a középpontjában inkább Snooki ügyei álltak, na meg Mike több fronton is. RonSam meglepően jól megvolt egymással az évad hátralevő részében (bár, mint a srácok írták az okt. 20-ai hírcsütörtökben, azóta már megint szakítottak.) Rájuk igazából fölösleges is több szót vesztegetni, elvoltak, oszt „csóka” a családnak.

Vinny és Pauly talán csak a 4×06-ban volt „kiemelkedő”, amikor előadták a műmájer Guidókat. Illetve, hát persze, voltak jó pillanataik, jó dumáik, de azért… Még az évad elején azt írtam, hogy kíváncsi vagyok, hogyan fognak csajozni a srácok, amikor nem tudnak olaszul, a csajok meg angolul, és hát a sejtések beigazolódtak. Snooki is mondta az évadzáróban, hogy Vinny és Pauly nem csajozott annyit, Mike se nagyon, csak Brittany-vel szűrte össze a „levelet”. És hát nem tudom, hogy a szexuális frusztráció (értsd: „hiányuk volt”) hozta-e ki belőlük ezt az unalmas évadot, de talán közrejátszhatott benne az is.

Vinny-ről korábban már írtam, hogy ő a korához képest érettebb, mint a többi srác, és tényleg ő annyiban egyenes és korrekt, hogy odaáll Ron elé, odaáll SamRon elé is, és megmondja nekik, hogy ez van, figyeljetek oda, legyetek tekintettel másokra, hülyeséget csinálsz/csináltok. Arra jöttem rá viszont, hogy Pauly oké, hogy vicces srác, meg minden, de kicsit olyan… inkább nagyszájú. Inkább kerüli a konfliktusokat, kihúzza magát az ilyesmik alól. Nem mondom, hogy rosszul csinálja, mert hát ő konkrétan nincs is senkivel sem úgy a házban, hogy tartósan rossz lenne köztük a kapcsolat. De ebből a szempontból talán úgy tűnik, hogy van benne egy kis beszariság.

Mike annyira unatkozott, hogy nem volt jobb dolga, mint egyrészt kavarni a kavarnivalót Snooki körül, illetve magára ölteni, és egyre jobban beleélni magát az ügyeletes ’utált rosszfiú’ szerepébe.

I have no problem bein’ the villain. I will take on the whole house at once.

Valahogy a 4×10-11 környékén jutottam el én oda, hogy leessen a tantusz, és észrevegyem, mennyire elmérgesedett a helyzet A Helyzet és a többiek közt. Másik dolog: Mike igazából mindegyik évadban szarkeverő volt, de ebben volt először olyan, hogy megtört. Haza akart menni, a „sérülése” után, mert őt nem szereti senki, brühühű. És mi volt a legváratlanabb ezzel kapcsolatban? Az, hogy épp az a Ronnie ment oda vigasztalni őt, akivel 2 napja még egymásnak akartak esni, merthogy már „3 éve húzódik köztük ez az utálkozás”. Hirtelen meg nagy cimborák, Ronnie-nak megesik rajta a szíve, Mike elfogadja Ron közeledését – hát, nem tudom, azóta se nagyon tudom mire vélni a dolgot.

Mindegy, Mike jelleme átesett egy kis változáson, az biztos. Most már néha inkább fafejűnek és gonosznak tűnik. Most már nem az a haver, akinek cinkosan vigyorogva azt mondod, hogy „de mocsok vagy”, hanem akire ránézel, és azt mondod, „ez már azért mocsok dolog volt.” Habár a végén azt mondta, hogy ott lesz legközelebb Jersey-ben, ha közben mégis meggondolja magát, és mégsem megy, azért nekem hiányozni fog.

Say hello to the bad guy.

Jenni túl sok vizet nem zavart az évadban, leszámítva azt, hogy próbált az anyja lenni a két ostobának (róluk is mindjárt pár gondolat). Ebben az évadban inkább ő is a háttérben volt, és úgy tűnt, hogy a korábbi nagy ellenség Sammivel most elég jóban lettek. Roger végül nem érkezett meg hozzá látogatóba, amitől kicsit kiborult, de igazából ez csak nagyon-nagyon mellékes történés volt a „főszál” szempontjából. Más említésre méltó nemigen történt vele kapcsolatban. Így négy évad távlatából azt mondom, hogy kicsit erős az a bizonyos (főcímben elhangzó)

After I have sex with a guy, I will rip their heads off. / Szex után letépem a pasik fejét.

A Húsgolyók.

Te jó Isten! Legszívesebben azt mondanám, hogy „nókommentb**meg, vége a posztnak, csókolom”, de azért pár gondolatot mégis le kell írnom.

Borzasztóan irritáló Snooki szenvedése Jionnival. (Csak én érzem azt, hogy ennek a névnek a hátterében az állhat, hogy egy Amerikába emigrált olasz házaspárnak egyik tagja sem volt eléggé művelt ahhoz, hogy a született gyerekük papírjaira helyesen le tudják írni azt, hogy Gianni?) Na szóval ez a Jancsi gyerek se semmi, annyira konzervatív, hogy az már hihetetlen. Mindenen megsértődik, amit Snooki csinál, leoltja, leosztja, elküldi, kidobja. Vinny és Ronnie rávilágított a lényegre: a srác tudta jól, hogy kivel kezd. 3 évad alatt a srác láthatta, hogy Snooki milyen (ostoba), ezek után nem tudom, min van meglepve. Viszont ezzel együtt is kicsit szembemegyek saját magammal, mert a 4×08 történései kapcsán neki adnék igazat Snookival szemben. Ott jogosan sértődött meg.

De aztán Snooki is milyen már? Csinál valami baromságot, és utána csodálkozik, hogy a srác haragszik rá. Meg ez a siránkozás folyamatosan, hogy ő ezt nem érdemli meg. „Kussolj, ribanc!” – ez a mondat nagyon sokszor megformálódott a fejemben az évad során. Nem érdemled meg? Azt szokták mondani, nőt ütni szégyen, de egy-két istenes sallert ez a csaj bizony-bizony megérdemelne. Irritáló hangon siránkozik, hogy ő ezt nem érdemli meg, Jionni milyen gonosz vele, és ő nem csinált semmi rosszat, és ő igenis jó barátnő. Realitás-érzéke ebben az évadban még annyi sem volt, mint korábban. Ővele mindenki gonosz, ő nem érdemli meg a rossz dolgokat, amik történtek vele, mert ő tökéletes.

Vagy inkább igénytelen, ocsmány, büfög, fingik, bejelenti a kamerának részegen, hogy ő összepisilte magát, satöbbi. Hát, kösz. Erre az évadra nagyon mélyre süllyedt. A harmadik évadban azt hittem, mélyebbre nem tud, de itt bebizonyította, hogy van új a Nap alatt.

Deena igaz, hogy még csak második éve van a csapatban, de azért kiismerhettük már őt is. Ha nem is annyira, mint a többieket 4 év alatt. Ő ha változott is, akkor maximum Snookival együtt, ugyanolyan irányba. Buták, gyerekesek mind a ketten. Jó, Deena talán kevésbé, és többnyire amikor hülyeséget csinál, abba Snooki viszi bele. Magától ritkán válik főszereplővé, ő is inkább a súlytalanabb szereplők közé tartozik. És persze szerencsétlenebb (értsd: bénább), mint valaha.

Viszont volt vele kapcsolatban egy nagy WTF-pillanat. Nem is tudom így hirtelen, a 9-10. epizód környékén lehetett. Hirtelen bedobta, hogy ő reggelente mindig rosszul van, már azóta, hogy megérkeztek Firenzébe. Igen? Csak eddig valahogy ennek se híre se hamva nem volt x epizódon keresztül. Egyik részben bedobják, hogy „Jaj, lehet, hogy terhes vagyok”, hogy aztán 5 perccel később kiderüljön, hogy dehogy terhes, és ennyi, utána teljesen feledésbe is merül a dolog. Abban az 5 percben egy kis drámai körítés, hogy „Jaj, a szüleim megölnek, de nem, mert én ölöm meg magam”, aztán kész. Ahogy kiderül, hogy nem terhes, mindenki hepi, aztán folynak tovább az események. Írtam korábban, hogy néhány dolog tutira előre meg van írva, hát erre a jelenetsorra azt mondom, hogy ezt teljesen fölösleges volt. Egy kis öncélú, fölösleges feszültségkeltés – ennyi volt ez a dolog. Viszont ezen kívül Deena tényleg inkább csak sodródott az eseményekkel, akár Snooki vitte bele a rosszba, akár a fiúk szívatták meg.

A csapat pedig, mint egy egység igazából meglátásom szerint úgy változik, ahogy bármilyen másik csoport bárhol máshol változna. Ahol már kettőnél több ember van együtt, ott mindig is lesz olyan, hogy valaki valakit jobban bír, mint a másikat. Angelinát korábban kiutálták, az ember azt hihette volna, hogy mostantól nyugi lesz, de nem volt, mivel negatív érzések mindig is vannak, és generálódnak is bennük, és azt irányítani is kell valaki felé, tehát ha kiiktatjuk a legrosszabbat, akkor idővel a második legrosszabb fog annak a helyébe lépni, és ő lesz a legutáltabb karakter. Így jött elő az, hogy Mike milyen személyiség, miket csinál, illetve hogy Angelina távollétében ő az, aki a leginkább kilóg a sorból. Ki lehet közösíteni Mike-ot is, de akkor majd úgyis lesz valaki más, aki az agyukra fog menni.

Az évadra összesen… nem is tudom… adnék egy 5/10-et. Tényleg nagyon leeresztett a végére. Reménykedem benne, hogy ha visszatérnek Seaside-ba, ahol elemükben lehetnek, ott majd megint hogy úgy mondjam, fognak alkotni.

8 hozzászólás Ne habozz!

elliot - 2011. 12. 02. 12:00

Alapvetően nálam is már csak “nézem, mert hétről hétre felteszik az MTV honlapra”, de azért nem tartom nézhetetlen műsornak. Én meg egyébként pont Vinnyben csalódtam, mert ő sem jobb a többieknél, szerintem egy átlagos ember iq-jával sem rendelkezik,de az ostobák közt király tud lenni a srác.
(most abból nem kell kiindulni, hogy milyen “helyi főiskolát” végzett el, mert az kb. itt a szakközép szintjén van)

Egyébként Mike-kal szemben változtak az érzéseim, egyre uncsibb lett, eleinte nyomta az első évadokban ezt a situation-dolgot, és most meg már csak egy idióta. Bár azért nem másabb a többieknél szerintem, csak valamiért kiutálták. Mindig kell valakit gyűlölni, főleg, hogy ilyen prolik.

Sam és Ron viszont tényleg jó, hogy csak elvoltak, mert már uncsik voltak régebben:)

Én maradok a következő évadokra is, márcsak a franchise miatt is:)

Lengabor - 2011. 12. 02. 15:59

Én is azt vettem észre magamon, hogy a negyedik évad első négy-öt részét megnéztem, és félbemaradt, azóta sem folytattam és valahogy nem is vágyom rá, pedig ott még izgalmasnak is tűnt. Kicsit olyan, mint a VV, első négy évadát néztem, a mostanit meg szinte egyáltalán nem, pedig a JS-ban a szereplők is változatlanok – talán pont ez a baj. A kritika alapján annyira nem bánom, hogy kihagytam.

kanka - 2011. 12. 03. 18:53

ö hát igen.néholmár hasogatott a fejem pedig a tűröképességem és a gyomrom elég stabil lábakon áll de amit snookie és deena művelnek az már Sokkkkkkkk.most tényleg..a női nem szégyene ez a 2..állandoan kilóg a mellük,a seggük és még azis..de ők ezt magasrol szarják le.szinte állandoan részegek még reggel 6kor is,mindenhol partiznak és az emberek csak néznek hogy WTF?Gianni és snookie nagy balhéja nevetséges volt.ez a gianni gyerek is mit vár?nem teréz anyával kezdett.jól tudja hogy milyen snookie.a nagy balhé után mikor snookie látványosan órákig bögött hogy neki milyen szar most.., aztán bevetette magát vinnie ágyába és jól megdugata magát másnap reggel meg ugy ébredt hoyg most mivaan?nah az már sok volt.ringyó!
ron és sammy veszekedésmentesen kifejezetten kellemes volt.mint egy öreg házaspár XD

jah és hoyg még a VV vullában van rnedetlenség?áhh az olasz ház olyan volt mint egy putri…mindenhol töröttt üveg,kajamaradék meg ruhák..jee

Zirowe - 2011. 12. 04. 03:58

Én még életemben nem láttam egy részt sem, de furdalt a kíváncsiság (no meg az, hogy én, ezekkel a suttyókkal ellentétben, tényleg olasz vagyok, illetve Firenzében is laktam jó pár évig), és elkezdtem nézni a 4. évadot.

Háááááát…..

Tegnap kezdtem, most vagyok a 8. résznél, de le vagyok döbbenve.
Egyrészt attól, hogy nem hiszem el, hogy ennyire idióta és műveletlen emberek léteznek.
Ezek a luvnyák (talán a magas, műmellű Roger csaját leszámítva, aki vhogy kinéz) egyáltalán nem szépek, sőt, kifejezetten hányingertkeltőek, magasságuk kb egy méter és egy köpet (ahogy ezt kint mondják), túlsúly van rajtuk (értsd: hatalmas bula), és mindent kiraknak, mintha ki tudja milyen bombázók lennének.

A Ronni gyerek kb egy aranyhal értelmi színvonalával rendelkezik, aki kb még józanul se tud járni, komolyan, mintha most lett volna lobotómiája, és három összefüggő mondatot nem tud kimondani.

Egyetlen normális gyerek, az a Vinnie, meg a DJ srác, az még talán szimpatikus is.

Most nem beszélek arról, hogy egy mukkot sem tudnak olaszul, bár folyamatosan hangoztatják, hogy olaszok, és hogy a szó csonkok, amikkel próbálnak gizdulni, azok nagy részben spanyol szavak, mert nem érdemes ezen vesződni.

A legmókásabb, ami most volt: a minitörpe nekiment egy rendőrautónak.
A valóságban (olasz lapok megírták) az történt, hogy ez a szefós lány annak a rendőrautónak ment neki, ami őket kísérte a forgatási helyszínek között!!!
Az meg hogy nincs nála irat (naivan meg is kérdi a bnőjét: kéne, hogy nálam legyen jogsi vezetéskor?!), utána meg elkezd hisztizni a rendőrnek, hogy nem akar kiszállni a kocsiból meg nem akar beülni a rendőrautóba..
Hát ember, otthon mernél így beszélni a rendőrrel?!
Nem, mert rég agyoncsapott volna, de bezzeg itt!
Meg hogy meg voltak szeppenve, hogy az egyik rendőrt hordágyban kellett elvinni, de bezzeg, amikor az a suttyó Situation elfejelte a falat, akkor rögtön testőrök meg mentők..
No comment!

Az meg, amikor mindenki egyetért, hogy ez bizony a Vatikán.

Meg, hogy látni akarják a várost, aztán kb egész nap a lakásban basszák a rezet.

A nagy entellektüel nő, aki hagymanyomóval kezdi el ütögetni a kávészemeket (tehát még csak bele se rakta, bár az is hülyeség lett volna), és közben panaszkodik, hogy olyan ott lenni, mintha az 1600as években élne.
Miért nem vettél eleve darált kávét, te szefós állat?!

Meg hogy miért csak olaszul van a közértben a kajára írva a nevük (azon kívül, hogy mindegyiken általában van kép, ami mutatja, hogy mi micsoda)..

Meg megy folyamatosan a nagy szarkeverés, hogy vki mond vmit a másikról a háta mögött, azt egy másik felfújja, elmondja az illetékesnek és kész a balhé..
VÁÁÁÁÁÁ!!!

Engem, mint olaszt mélységesen felháborít, amit ezek művelnek.
Nem is lenne bajom azzal, amit csinálnak, mert szabad hülyének lenni, de hogy mind ezt úgy teszik, hogy közben egyfolytában arra nagy a pofájuk, hogy ők olaszok.
Na ez zavar engem, de nagyon!

De elég elolvasni pár olasz cikket a témában, a firenzei városvezetésnek is nagyon elegük volt már belőlük, és ki akarták dobni őket, meg csomó tiltakozás volt ellenük.

Azt nem értem, hogy ezek egyáltalán hogyan tudnak életben maradni ennyi értelemmel?

Wikin direkt megnéztem ezeknek a “családfáját”, a JWoww nem is olasz származású!
Ír-spanyol.
Snooki chilei, akit egy olasz család fogadott örökbe.
Vinnie meg szicíliainak vallja magát, ami szintén vicces.

Soha életemben nem néztem valóságshowt, ebbe se tudom miért kezdtem bele, de azt se tudom miért nézem.

Folyamatosan elborzadok rajta, viszont közben röhögök, hogy mekkora suttyók.

Nem tudom miért nézem, viszont közben lejött a többi három évad, szóval ha vége a negyediknek, szerintem belekezdek azokba is. :D

seth_greven - 2011. 12. 04. 13:19

Zirowe: Kanadára szokták mondani, hogy “kanadai ember nem létezik”. És tényleg, ott mindenki olasznak, portugálnak, írnek, görögnek, stb. vallja magát, vagyis olyan nemzetiségűnek, ahonnan az ősei származnak. Konkrétan ha olaszokról van szó, 4 srácot is ismerek kinn, akik olaszok, de persze olaszul egy kukkot sem tudnak. De ez egy ilyen ország, kulturálisan sokszínű. Az ország, mint intézmény még inkább bátorítja a polgárait, hogy ápolják az őseik kultúráját, tehát gyanítom, hogy ezeknek a srácoknak még az unokái is olasznak fogják vallani magukat. Szóval ezen nem kell meglepődni.
Az más kérdés, hogy nekünk, magyaroknak ez tényleg vicces, de ott – hogy úgy mondjam – így megy ez.

Zirowe - 2011. 12. 04. 14:13

Azon akadok ki, hogy ez a Situation gyerek folyamatosan keveri a szart és keresi a bajt, hogy lehet, hogy még senki nem verte meg?
Ronni nekirohanása nem számít.

Meg mókás, amikor DJ mondta, hogy durva, hogy úgy próbált öngyilkos lenni, hogy lefejel egy falat.
Ja, mert a történelem tele van ilyen halálesetekkel, mi?!..

Amit ez a Snooki összehort, te jó Ég!
Egyfolytában böfög és fingik, mintha nem is ember lenne, aztán meg ez a balhé a Jionni gyerekkel, vmi ritka szánalmas.
Srác boldog lehet, hogy ország-világ előtt bohócot csinált magából.
Vinniet meg nem értem, hogy tudott összebújni ezzel a “dologgal”..

Komolyan, pár hatalmas atyai pofon kéne ennek a muffnak.
Nem az, hogy miután a fél világgal félrekúrt, kap még egy esélyt (10rész vége).

elliot - 2011. 12. 04. 17:13

@Zirowe: Én Snookiban pont emberinek tartom azt, hogy böfög mindig. Ezt egyetemen is csinálják iksz diplomás intelligens emberek, mert állati nagy poén szerintem is:D

Ja és ez Kanadára igaz, mert az egy nemlétező ország, de az USA???? Könyörgöm, ott mindenki “amerikai” és kész. lehetsz fekete, de akkoris afro-amerikai vagy, nem pedig afrikai vagy ilyesmi.

Ez az olasz-amcsi dolog csak a kiválasztás alapja, szimpla véletlen, hogy éppen olasz.

Zirowe - 2011. 12. 04. 19:31

elliot: azért mégiscsak más kérdés, ha egy fiú csinálja, azon röhögök én is, meg csatlakozom, de baszki, amikor egy lány csinálja lépten nyomon..

Basszus, befejeztem, megnéztem az s04 reuniont, most meg nekiláttam az s01nek, itt meg Snooki már az első részben majdnem elsírja magát és akar hazamenni. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz