login |

Suburgatory: az évad csalódása lett

2011. 12. 09. 14:45 - Írta: human

62 hozzászólás | kategória: kritika,

Hiába na, igazán fentről lehet nagyot esni. Amikor nem az előzetesek és reklámok által feltüzelve ülsz egy pilot elé, és az rossz lesz, hanem amikor a pilot és a második rész remek (winnie szerint is), aztán olyan mélyrepülés jön, amilyet ritkán látni. Erre megfejelnek a hírrel, hogy a legrosszabb karakter még több időt kap a képernyőn.

Nekem tényleg ez volt a végső döfés, amikor kiderült, hogy Ana Gasteyer (szembeszomszéd Sheila Shay) még többet fog szerepelni, mert… nem tudom, a készítők láttak benne valamit. Én, mint néző semmit, de hát, ez nem hatja meg őket, inkább térden lőnek.

Pedig basszus, az a pilot, ami az Easy A-t idézte, áh, legyintsünk inkább. Ott is csak két dolog működött igazán, a főszereplő tini aranyos narrálása, és az apa-lánya kapcsolat, de mintha nem erre az utóbbira építették volna a sorozatot. Az nyilván nem lehet sokáig téma, hogy milyen rossz a kisvárosi hangulat New York pezsgése után, hiszen ebben a formában ez kevés lenne, ha nem tündéri a kisváros (helló, Hart of Dixie).

A probléma az apa-lánya kapcsolattal, ami a sorozat elérdektelenedéséhez vezetett, hogy többnyire csak léteznek egymás mellett a szereplők. Tulajdonképpen két darab 10 perces sitcomot nézünk, annyira kevés az interakció néha közöttük, és annyira nem illenek össze a problémák amikkel küzdenek. Ha ehhez hozzávesszük, hogy mindegyik mellékszereplők rossz, vagy épphogy közepes, akkor meg is van a katasztrófa receptje. Semmi nem tudja felhúzni a padlóról.

Hát, ennyi. A finálénál biztos ír még egyikünk, vagy ha sokat rágjátok a fülünk, hogy mennyit javult vissza a sorozat, de egyelőre ez nekem személyes cancel. Nincs benne semmi érdekes, csalódtam.

62 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2011. 12. 09. 14:17

én is akartam egy hasonlót írni, meglep, hogy human is így érzi, de akkor lehet benne valami.

nem tudom, talán a frissesség lett oda? vagy váltott a koncepció? valami mintha hiányozna. a remény megvan, mert tessa jó, fanyar, a lányok is tudnak jó dolgokat produkálni (bár dallas lánya egypoénos, de működik, még falkában is), meg nekem dallas is okés, ha a szokásos dolgaira játszanak rá és nem a karakterét akarják bővíteni, de apu abszolút semmilyen, apa-lánya is semmilyen együtt (még a halloweenes részben sem), sheila shay sem kell, bár a menekülés előle jó volt. arra pedig, hogy alan tudyk milyen felesleges, szerintem idővel ők is rá fognak jönni.

és mondom ezt úgy, hogy a remek pilot után még mindig csak az 1×05 volt meg tegnap. ennyire kipukkadt. lehet, hogy még egy ideig próbálkozom, hátha, de csa.ló.dás. mondjuk tény hogy minden részben vannak nem tipikus dolgok, az 1×05-ben például az olykor igen játékos zene tűnt fel, de ez kevés.

CyClotroniC - 2011. 12. 09. 14:52

Nekem a pilotban sok volt a rózsaszín, most viszont baromi kevés a kisvárosi hangulat az egészben, és már akárhol lehetne. És az a baj, hogy se nem laza, se nem over-the-top, hanem van egy alapvetően kényelmes tempójú történetmesélés és néha belegyalogol valami rajzfilm-karikatúra gumicsizmában. Nálam még a peremen van, de pont az apa-lány interakciók és viták hiányoznak számomra is, főleg úgy, hogy apuka engem egyedül baromira nem érdekel. Akkor legyen egy sulis tinisitcom Tessa-val, mert Levy baromi jól hozza a cinikus, vagány kiscsajt, kár hogy sokszor el van dugva, és egyszerűen megmarad egy külső szemlélős narrátorként, aki a főhőssé előretolt apuka kalandjait interpretálja, legalábbis kb ez az érzésem. Ráadásul az eddigi nálam baromi stabil és imádnivaló New Girl utolsó része is jó nagy betli volt, bár egy hiba még nem tendencia, de kár lenne, ha végül kiábrándulnék az összes újonc 20 percesből :-/

zedtheant - 2011. 12. 09. 15:04

én is lőttem, már az 1×04 után, valami meghalt benne, nem ültek úgy a poénok már az 1×03-ban sem, de akkor még adtam esélyt – hát nem jött be…
sztori gyenge még szitkomhoz képest is és tényleg nem tudnak mit kezdeni a szereplőikkel (se fő-, se mellékszereplőkkel sajnos), úgyhogy maradtak a nagy öregek: office & py-rex, újak közül meg a new girl -> verdikt: suburgatory kasza, eltűnt a bája

Tamas - 2011. 12. 09. 15:09

Teljesen egyetértek. Ritkán kaszálok el évad közben egy sorozatot, de ezt sikerült négy rész után.

viky - 2011. 12. 09. 15:14

Én is beállok akkor a sorba :) 1×05 után kaszáltam, amikor majdnem elaludtam a nézése közben…

Dohi - 2011. 12. 09. 15:22

ennyire rossz? akkor biztos ez lesz a masodik kedvencem a man up! utan :) (a whitney csak nezheto, nem kiemelkedo.)

Dr. Atom - 2011. 12. 09. 15:22

Még egy egyetértés. Épp a legutóbb rész kapcsán jutott eszembe.
Mindig a legkevésbé várt sorozatrésszel kezdem a napi adagomat, és utoljára nézem a legjobban vártat.

És csütörtökönként már elég rég a Suburgatory az első.

Már az elején (talán még a pilot előtt, utána meg pláne) tudni lehetett, hogy a nagy kérdés: hosszú távon tudnak-e mit kezdeni a vicces alapszituval. Nem tudnak. Egyszerűen nem tudnak milyen történetet rátenni a “nagyvárosi csaj a kertvárosba költözik” dologra.

A szereplők közötti interakció hiánya már csak “hab” a tortán, bár ha jól meggondolom, a két probléma összefügg.

A “Dalia hülyepicsa” téma kb. két részen keresztül volt vicces, az meg külön katasztrófa, hogy a fatert megpróbálják összehozni az eredetileg idegesítőnek szánt Dallas-szal. És mi a ráknak kellett behozni utóbbi férjét? Neki mi szerepe van? Mi értelme? Áhhh…

CyClotroniC - 2011. 12. 09. 15:25

Dohi: Ha ez referencia, akkor a Man Up!-nak én már a pilotját is tekertem, annyira irritált… ;D

winnie - 2011. 12. 09. 15:39

ja, jay mohr jelenléte és szála, mivel friss az emlék, nekem sem volt érthető. és látom, hogy az 1×05 után is szerepel…? wtf, el is felejtettem, azt hittem, 1 részes vendég.

elliot - 2011. 12. 09. 15:45

Tegnap este, amikor valami hülye indíttatásból megnéztem az egyszer már elkaszált Suburgatory és Up all night fennmaradó részeit, én úgy éreztem, büntetem magamat.

Hogy miért kell nekem ezeket végigszenvedni, nem értem. Szerintem az új év új kezdet alapon ezeknek végleg pápát intek. :D

A meleget játszó pasi és a sütievés meg egyenesen érthetetlen poén volt számomra, amin csak néztem, hogy most akkor mi?

A szőke anyuka meg..idegesítő az arca, meg a színésznő is túljátssza, ja és igen, ne bővüljön már egy ennyire karakteres, egysíkú szereplő, mert nem kell.

Tessával meg senki sem törődik, pedig vele kéne valamit kezdeni, szimpi kiscsaj!

winnie - 2011. 12. 09. 15:51

van meleg játszó pasi?

Dregnarr1 - 2011. 12. 09. 16:09

Nekem nagyon tetszik az egész, minden részben van rengeteg ötletes, vicces párbeszéd és gondolat, a színészek is igen jók… persze a szomszédot én is utálom.

MikkaMakka - 2011. 12. 09. 16:27

i used to watch this show than i took an arrow in the knee..

Hor1 - 2011. 12. 09. 16:30

6. rész után nekem is kasza volt, nagyon kár érte.
New Girl viszont sztem bitangjó, a 7. rész nem igazán jött be, de most a 8-on meghaltam. :)

winnie - 2011. 12. 09. 16:37

“minden részben van rengeteg ötletes, vicces párbeszéd és gondolat”

egyelőre bennem is ez tartja a lelket:)

yeeeyha - 2011. 12. 09. 16:39

Imádtam a pilotot, aztán valahogy kifújt az egész. A hallowenes részt még biztos láttam, de azóta sem töltöttem le újabbat, nem érdekel, kihalt. Apuci szimpi lenne, még tessa is, de a többiek…

kotterovány - 2011. 12. 09. 16:43

pontosan ugyanezt érzem. az előző héten a felénél kikapcsoltam, most pedig már le se szedtem. kár érte.
viszont a happy endings minden résszel egyre jobb!

kotterovány - 2011. 12. 09. 16:45

“Mindig a legkevésbé várt sorozatrésszel kezdem a napi adagomat, és utoljára nézem a legjobban vártat.” Aztaa, kemény lehetsz! Én nem bírnám ki:)

winnie - 2011. 12. 09. 16:54

““Mindig a legkevésbé várt sorozatrésszel kezdem a napi adagomat, és utoljára nézem a legjobban vártat.” Aztaa, kemény lehetsz! Én nem bírnám ki:)”

hahh. sokszor én is azt nézem, ami “gagyi” vagy ami “na, még egy rész, hadd kaszáljam nyugodt szívvel”, hogy amikor mindet megnéztem, akkor hátradőlhessek, hogy már csak a legjobbak vannak nézetlenül. másnap viszont megint jön az újabb adag.

Tod - 2011. 12. 09. 16:58

Én Tessa miatt kaszáltam. Pontosabban azért, mert valahogy nem illett ebbe a környezetbe, nincs hozzá mérhető karakter, így unalmas. Még egy one-man-showba is kell sidekick.

Marla - 2011. 12. 09. 17:20

Csatlakoznom kell, pedig jól indult, de aztán…eltűntek a jó helyzetek, a poénok, minden olyan erőltetett lett és idegesítő. :( Kár érte…Jane Levy ennél jobbra érdemes, remélem a Shameless-ben kárpótol. ;)

glarion - 2011. 12. 09. 17:22

Nem tudom, engem már a pilot sem győzött meg, nem is néztem tovább. Sótlan, idegesítő karakterekkel volt tele az egész. Poén se ragadt meg, egy sem.

elliot - 2011. 12. 09. 17:26

@winnie: van, most sajnos nem tudom a nevét, és már letöröltem a részt, és nem akarok rasszista sem lenni, de azt hiszem, talán kínai, vagy vmi hasonló, és a családja is ott van a kari bulin. És meleg. És nem értettem semmit abból, ami a vele kapcsolatos szál volt (mármint nem angol miatt:))

ampervadasz - 2011. 12. 09. 17:30

Én is csak ismételni tudom az előttem szólókat, tényleg jól indult, de már olyan szinten üres az egész, hogy halálra unom magam rajta. Pedig tényleg jól indult, úgy érzem Tessa-ban és az apa-lánya kapcsolatban lenne puskapor, de ezt nem használják ki, teljesen rossz az irány. Kár érte :(

Gyusz - 2011. 12. 09. 17:37

A meleget játszó pasi szerintem Rex Lee (Llyod – Entourage), bár nem emlékszem rá, hogy itt kitértek volna a nemi hovatartozására.
A sorozat pedig lehet, hogy gyengélkedik, de én még mindig élvezettel nézem. Annak viszont örülnék, ha a felnőttekkel kevesebbet foglalkoznának.

Llew - 2011. 12. 09. 17:39

2-3 résszel ezelőtt merült fel bennem is, hogy minek nézem. Az 1×03 volt szerintem a legjobb, ott fetrengtem a poénokon, azóta meg teljesen átment ilyen családi izévé. Ez már nem sitcom, mert ennyi poén bármiben van. Ha nem húsz perces lenne, már én is elkaszáltam volna, de szünet után már én sem jövök vissza.
Tessa jó, George is elmegy, de kár ennyivel többet szerepelnie, a többiek meg tényleg rosszak, talán Dallas nem annyira.

elliot - 2011. 12. 09. 17:39

@Gyusz: dehogynem, ő nem akarta elvinni randira a szöszi dekorátorcsajt, ő inkább apukát akarta…

amúgy fordított Cougar Town-nak tűnik, hogy itt a társaság helyett egy ember hódításai kezdtek koncepcióvá válni.

Llew - 2011. 12. 09. 17:43

Igen, az ázsiai iskolai tanácsadó vagy mi hapsi elég egyértelműen melegnek van beállítva. Azt mondjuk nem vágtam, hogy most az ő családja volt-e ott Tessáéknál, vagy más ázsiaiak. A sütis sztori szintén homály.

winnie - 2011. 12. 09. 17:43

elliot: ja. okés. ennyire nem is jutott eszembe, hogy benne van a sorozatban:)

elliot - 2011. 12. 09. 17:45

@winnie: túldimenzionáltuk a “van-e meleg pasi a sorozatban, aki egyébként is teljesen érdektelen mellékszereplő” témát:):):)

A sütis sztori lehet valami belső poén? Pl. az ázsiaiak nem szeretik a duci meleg ázsiaikat, ezért nem eszik sütit. vagy tiltja a vallása:D

Gattaca - 2011. 12. 09. 17:53

Suburgatoryt másfél rész, a Hart of Dixiet 30 perc után kaszáltam. A New Girl viszont határozottan bejön.

yaze - 2011. 12. 09. 18:00

Annak idején azért néztem bele, mert véletlenül egy fáradt éjszakán félreolvastam a plotot és azt hittem a külvárosból mennek a citybe, és minden ami manhattan az jöhet. Aztán valamiért itt ragadtam, a nagy visszaesést én nem érzem, ugyanolyan gyenge mint az elején, de most olyan sivár a kínálat, hogy belefér néha 1-2 rész.

Az senkit nem zavar egyébként, amikor egy 26nak kinéző csaj 16 évest alakít? :)

kihaeennem - 2011. 12. 09. 18:07

“Az senkit nem zavar egyébként, amikor egy 26nak kinéző csaj 16 évest alakít? :)”

Naaaaaa! Még 22 sincs… ;P

Amúgy sajnos tényleg nagyon ellaposodott a sorozat… :S

winnie - 2011. 12. 09. 18:09

yaze: nem ez az első filmed vagy sorozatod, nem?:) amúgy vele nincs gond, simán illik oda. vannak sokkal neccesebb gimisek máshol

elliot - 2011. 12. 09. 18:49

Hát Tessa szerintem se olyan, mint a 2000-es évek elején az amcsi tinifilmekben a 35 éves Julie Benz:D

Szerintem a Tessa csaj, habár csak két év van köztünk, még fiatalabbat is eljátszhatna, kinézném 15-nek is. Pont vele nincs gond, a többiekkel mind van:D

ez a mostani “csavar” hogy ciki barátnője van az apjának, odahívja, de addigra már másik nő, ez Home Improvement “színvonal” alá esett már. Meg a piros kesztyű, és hogy nem is emlékezett, hát nah.

ooo - 2011. 12. 09. 19:31

van benne valami, de még bírom. :)

yaze - 2011. 12. 09. 19:40

winnie: Elnéznék felette, de akkor ne írják bele azt a jelenetet, hogy első csók meg jujj rám nézett a jóképűsrác elfutok. Lásd ez is meg főleg a terranova, na az még ütősebb, bár ott talán kicsit fiatalabb a szuperhős lánya, de az meg egy 10 éves szintjén van.

ElPadre - 2011. 12. 09. 20:29

ezért kell a hart of dixie-t nézni. abban nem csalódik az ember. ha meg nem hiszed, akkor jön lavon hayes, és rendberak. :)

Lacc - 2011. 12. 09. 20:31

Most akkor ez a Suburgatory tényleg rossz? Nem gond, akkor nekem ez lesz a guilty pleasure sorozatom, mert én valahogy rohadtul bírom benne a karaktereket.

Tusk - 2011. 12. 09. 21:03

Hmm, érdekes, szerintem az idei év egyik legjobb szitkom újonca (Whitney és I hate my teenage daughter duóval együtt). Ha hozza ezt a szintet én évekig eltudom nézni. A new girl se rossz még, de az messze nem üt akkorát mint a fent említett másik három.

ar - 2011. 12. 09. 21:11

Lacc: csatlakozok

winnie - 2011. 12. 09. 22:12

“Most akkor ez a Suburgatory tényleg rossz? Nem gond, akkor nekem ez lesz a guilty pleasure sorozatom, mert én valahogy rohadtul bírom benne a karaktereket.”

miért lenne rossz? látod a nézettségét. csak nem jön be mindenkinek, akinek az elején bejött. előfordul:)

TorrenteXY - 2011. 12. 09. 22:55

Szerintem pedig jó a Suburgatory.

Az első résznek volt egy furcsa hangulata, a kontraszt a Manhattani – kertvárosi népek közt. Ez a mostani részekben inkább abban nyilvánul meg, hogy a kertvárosiaknak sok pénzük van, és azt ízléstelenül mutogatják.

Itt is inkább a karakterek a lényegesek, aki megkedvelte őket az úgyis marad, mert a részenkénti nevetéshányad még mindig bőven jó. Furcsa, de nekem az év kellemes meglepetése Dallas karaktere, pedig abszolút unszimpatikusak szoktak lenni az ilyen gazdag, kislányosan viselkedő, szétműtött nők. De ő ugyanúgy érti a poénokat, beszólogat, és végtelenül aranyos.

Aki fájóan hiányzik, az a szomszéd lány bátyja, de maga a csaj tényleg nem. Többet kéne szerepeltetni Dalia-t, mert nagyon jó a kontrasztja a főszereplő csajjal. Kenzie, Kaitlin és Kimantha megjelenésekor már előre nevetek. :)

Én még bőven látok potenciált a sorozatban, eddig a hangulatváltással se volt gondom, szóval jöhet bármennyi évad!

winnie - 2011. 12. 10. 01:16

na, most gyorsan neki mentem olykor tekergetve az 1×06-1×09-nek, de nem változott a véleményem. én is elkaszálom, viszont újfent kiemelem, hogy nem sok szitkomban van zene, de itt még a kétszer olyan hosszú sorozatok zeneszerzőinél is jobban megoldoztatják a komponistát. olykor túl egyértelmű a zene, de végig játékos és abszolút változatos.

Katey - 2011. 12. 10. 01:56

Hát szeritem az eleje is szar volt ennek a sorozatnak.egyik részén sem mosolyodtam el kicsit sem. eleve nem értettem, hogy mit dicséritek annyira, és ez a cikk sem lepett meg.

Katey - 2011. 12. 10. 01:59

Gattaca: ez ugyan nem ide tartozik, de h a hart of dixiet 30 perc után kaszáltad elég nagy meggondolatlanság volt, mert akkor még nem is láttál belőle semmit sem. Utána jön csak a java.

Nyilván a te dolgod, ez csak egy észrevétel amin fennakadtam.

winnie - 2011. 12. 10. 09:23

katey: le volt írva, hogy miért zseniális a pilot (és nem arról volt szó, hogy 1-2 ember írta, hanem a nagy többség), de nem kell ettől még mindenkinek bejönnie. lám, másnak meg a hart of dixie nem jött be – azért, akinek bejött az, fél óra után is tudta, hogy nem lesz rossz.

viszont a logika alapján, ha az eleje nem jött be neked, akkor simán lehet, hogy a mostani részek alapján az egyik kedvenc sorozatod lenne.

vicvega - 2011. 12. 10. 11:30

Az a helyzet, hogy még így is jobb(an szórakoztat{engem}), mint a Big Bang…

Eltiron - 2011. 12. 10. 14:31

Hmm, ebben egy húron pendülök akkor a legtöbbetekkel, az utóbbi 2 részt már úgy néztem, hogy át-átpörgettem jeleneteket. Én még maradok egy darabig, de ha nem lesz nagy változás, akkor a 2. évad nem fog esélyt kapni.

winnie - 2011. 12. 10. 15:50

vicvega: engem is!:)

chulo - 2011. 12. 10. 18:07

nekem még tetszik, bár pár nap lemaradásban vagyok vele

jiliac - 2011. 12. 10. 18:23

Az első 2 rész még úgy ahogy érdekes volt, de az utána lévő 2 már annyira rossz volt, hogy ott kaszáltam is, úgy tűnik jól tettem.

elliot - 2011. 12. 10. 19:26

A fogdoki csávó szerepe felfoghatatlan számomra. :D Az olyan karakter, mint Dallas meg egyértelmű, hogy egysíkú kellene, hogy maradjon mert az ilyen emberek amúgy is azok, a valóságban is:)

De ha 16 lennék, szerelmes lennék a szomszéd lány bátyjába, de így nem hat meg:D

montanosz - 2011. 12. 10. 19:38

Ana Gasteyer (szembeszomszéd Sheila Shay) még többet fog szerepelni, …JAJJ NE!

chulo - 2011. 12. 11. 10:23

f.szom belétek :D
lehet h amiért végigolvastam ezt a szidalmazáslavinát de ez a karácsonyi rész nem nagyon jött most be :(

minden a ti hibátok :)

ElPadre - 2011. 12. 11. 17:19

Gattaca: tényleg nagy hiba volt. az első rész so-so, utána viszont olyan, és kb. a negyedik résztől még olyanabb, hogy a guilty pleasure kategóriából átment a must-see kategóriába. komolyan, ennyire bájos és röhögtetős sorozatot már rég láttam, precízen illik a miért éppen alaszka-szívek szállodája vonalba. lavon hayes meg már önmagában megéri az egészet, belőle még egy spinoff is lehetne majd egyszer.

sorozat/gyilkos - 2011. 12. 11. 18:42

Könyörtelen kasza a 3-ik után.

Kétségbeejtően rossz. Bugyuta, sablonos helyzetkomikumok erőltetett irónia, ahol a poénok bárgyú vigyorral az arcukon messziről integetnek a sarkon. Jeremy Sisto, aki kvázi félfőszereplő, vagy pocsék komikus vagy nem fogta fel miben játszik, de nekem kínos nézni a vergődését. El sem tudom képzelni mit él át a producer. Ő mondjuk magának castingolta a bajt. Megérdemli.

A sorozat egyetlen érdeme Janet Levy felfedezése.

winnie - 2011. 12. 11. 19:04

“A sorozat egyetlen érdeme Janet Levy felfedezése.”

7 év múlva találkozhatunk vele majd valami más sorozatban vagy filmben:)

sorozat/gyilkos - 2011. 12. 12. 01:03

“7 év múlva találkozhatunk vele majd valami más sorozatban vagy filmben:)”

Van egy söröm arra, hogy hamarabb. Ebben az elcseszett karakterkáoszban is elég pontosan hozta, ami ide kellett. A felvágott nyelvű nemműnő dögösvörösnek meg épp divatja van. Ha más nem, lowcost Emma Stone-ként futni fog B-C kategóriás filmekben, ahol aztán vagy kitűnik..

vagy neked lesz igazad.

:)

winnie - 2011. 12. 12. 01:11

éppen ezért, talán neki köszönhetően is elég stabil a nézettség, ha pedig beáll szintre, akkor nagyon el kell rontani valamit, hogy csökkenjen. a the middle is döcögve indult, ami előtte megy az abc-n, de évről-évre nő, annak is simán kinéz a 7 évad.

Réta - 2012. 08. 18. 21:17

Úgy látom, hogy sokszor csalódnak a junkiek a nagyon várt sorozatokban. Én nem vártam annyira, úgyhogy kellemes meglepetést okozott. Lehet, hogy a darálás az oka, de én nem érzek benne olyan nagy színvonal ingadozást. Imádtam a 2D-t és a 3K-t. Azoknak, akik idejekorán kaszálták ajánlom a 11. és 19. részeket a vendégsztárok miatt. Én nagyon szeretem ezt a kicsavart Született Feleségek feelinget és Tessa utálkozását, aztán az alkalmazkodási próbálkozásait. Igaz, hogy apa és lánya nem mindig jönnek össze, de nekem tetszik, hogy külön történetszálaik vannak. Ahogy Tessa is mondja egészségtelen, hogy a kertvárosban a szülők és a gyerekek olyan sok időt töltenek együtt és mindent megosztanak egymással. Már várom a második évadot, kivételesen a cliffhangerek is elég érdekesek voltak.

winnie - 2012. 08. 18. 21:19

tény, hogy ha vársz valamit, akkor lehet csalódni, de azért erre nem lehet azt mondani, hogy hú de várt lett volna. viszont az 1. rész zseniális lett. és az sok mindent elmond, hogy utána nekem 2 rész is elég volt a kaszához. az utána évők némelyike sem győzött meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz