login |

Magyar websorozat: Gimi

2011. 12. 13. 21:49 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: ajánló, video, websorozat,

Ej, de régen akartam erről írni… Nem ma indult el a Gimi című websorozat, melyet a TV2 az őszi sajtótájékoztatóján is kiemelt, hogy nyitnak új irányokba, éppen ezért nem is csoda, hogy már a 31. résznél tart – ami itt nézhető meg. A sorozat otthona egyébként a http://www.tv2.hu/gimisorozat, és azért is most a poszt, mert a 31. résztől a Gimi íróstábja kibővült, többek között sorozatfanatikusokkal, ami mindenképp pozitívum, s az ígéretek szerint magasabb sebességfokozatba fognak kapcsolni.

A kedden és csütörtökön megjelenő, 5-6 perces részekkel operáló Gimi tinikről szól, egy gimnáziumról, egy művészetis és egy sportos osztályról,, s egyelőre csak ajánló jelleggel írom e sorokat, mert az egésznek még nem gyürkőztem neki, mindössze anno random megnéztem az 5. részt (ez az), és miután túlléptem azon, hogy szokni kell a fiatalokat és a fiatalos stílt, azt mondtam, hogy ebből még lehet valami, mert a sorozatokban mindig is szerettem a klasszikus sorozatformátummal való szembefordulást (ld. kamerába beszélés, szabálytalan, rugalmasan alakuló flashback-szerkezet). Nem tudom, hogy a többi rész is hasonló-e, de ha igen, az pozitívum. (A fiatalok mellett vannak persze veteránok is, Kautzky A., Novák P., Reviczky G., Harsányi L., Bezerédi Z.)

A tovább mögött megnézhető egy 0. rész (ami előzetesszerű bemutatás), majd a legfrissebb, 31. rész, illetve az első két epizód – és napokon belül egy interjút is olvashattok a vezető íróval (ha van valakinek kérdése, jöhet), ami remélhetőleg egy sorozat kezdőposztja lesz, mert részemről örülnék, ha egyre több hazai websorozat futna be, és akkor nem csak TV2-s vagy Origós támogatással készülnének.

18 hozzászólás Ne habozz!

JD - 2011. 12. 13. 22:11

Anno elkezdtem nézni ezt a sorozatot, el is jutottam kb. a 7-8. részig, de valahogy azóta se érzek késztetést, hogy folytassam. Pedig tök örültem neki, hogy végre van magyar tinisorozat, az alapötlet jó is lenne, meg látok is benne fantáziát meg írói kreativitást, de a megvalósítással már vannak problémáim. A karaktereket sem igazán sikerült megkedvelnem. De amúgy érdekelne azoknak a véleménye, akik az összes eddigi részt látták, hogy van-e valami javulás, mert akkor lehet, hogy folytatom.

Zirowe - 2011. 12. 13. 22:58

Nem vmi hasonló koncepciót (mármint sztorira, nem formátumra) rendelt be még régebben a Duna tv, amit “magyar skinsként” emlegettek?

Az is elsüllyedt a többi tervezet magyar sorozattal együtt a megszokott korrupt bugyrokba.. :S

zsofiv - 2011. 12. 13. 23:01

Nekem tetszik, kicsit olyan Glee.
bár néha a részek között semmi összefüggés meg semmi előremozdulás nem szokott lenni, néha már jó lenne ha lenne.

S0m30n3 - 2011. 12. 13. 23:25

Zirowe: Duna tv-n már le is ment régebben valami kb. hat részes sorozat, az asszem két iskola versengéséről szólt. Konkrétumokat nem tudok, csak valami hír olvasására emlékszem nagyon régről.

atesz - 2011. 12. 13. 23:25

Nem tudtam erről a sorozatról, de cikket átfutva belenéztem és hirtelen felindulásból megnéztem 8 részt. Szerintem nézhető, a “portás” rész kifejezetten tetszett :)

JD - 2011. 12. 13. 23:29

Én úgy tudom, hogy nem ment le a Duna Tv-s sorozat, mert valami jogi problémákba ütköztek. Pedig tutira leforgatták. Szóval én még reménykedem, hogy egyszer leadják, mert jónak ígérkezett (Skins és Glee keverék).

Ézsi - 2011. 12. 14. 00:26

Nekem ez a sorozat off,viszont vicces,hogy a sulimban forgatják:)

kiskiraly - 2011. 12. 14. 06:25

Megnéztem vagy 10 részt belőle. Hát azt kell hogy mondjam, hogy a kisebb költségvetésű Johnny Gold websorozat jobb nála.

Néha úgy próbálnak websorozatokat (lásd Csalfa Karma, Gimi) csinálni, mintha készítenének egy filmet, és azt szétdarabolnák x részre.
Ott a bibi, hogy annak az egy rövid epizódnak is valamennyire önállónak kell lennie, és viccesnek, vagy legalábbis olyannak, ami után az ember kíváncsi a következőre is.

Nagy szereplőgárda nem tud érvényesülni az érhetően kevés idő alatt: pld. Reviczkynek volt egy teljes “webizódja” a sorozatban, addig és azóta sem nagyon találkoztam a karakterével.

Aki viszont jól eltalált karakter szerintem, az a művészetis osztály vezetője. Néha vannak jó dumái.

Off: a Dunás sorozatról:
Fonyó Gergely origós interjújából:

“A Karádysokk-ról nem tudok mit mondani, mert része annak a botránynak, ami a Duna tévé által rendelt sorozatok körül kialakult. Én sosem firtattam, hogy a producereim honnan szerzik a pénzt, de itt azért gyanús volt, hogy irreálisan kevés állt a rendelkezésünkre. Ez nyilván erősen befolyásolta az eredményt is. A sorozat mindenesetre elkészült, mi átadtuk a tévének, de közben új vezetést került az élére, és az azt mondta, hogy túl sokat isznak és dohányoznak benne. A történet ugyanis egy hírhedt gimnázium tanulóiról szól. Szóval most ott tartunk, hogy ezzel az indokkal egyelőre nem vették át, és nem adták le. De nekem az egészről hivatalos információm nincsen.”

v. - 2011. 12. 14. 11:36

Tegnap este, mikor olvastam a cikket, akkor gondoltam, belenézek néhány részbe, úgyse hosszúak. Hát… észre se vettem és eljutottam a végére. Egy-két részt és egy-két szereplőt leszámítva egészen beleszerettem a sorozatba, sokhelyütt egészen emlékeztettek a diákjaimra. :D

Néhány résznél beleolvasgattam a kommentekbe, és az derült ki számomra, hogy nagyon életkorfüggő, hogy ki hogyan viszonyul a sorozathoz: a diákságnak sokszor nem tetszik a tükör…

luluka - 2011. 12. 14. 11:52

Sziasztok!

Nem találtam jobb topikot, mivel ez is web sorozatról szól, és a gyikban az olvastam, hogy a régi bejegyzéseket is olvassátok.
Szóval, azt szeretném kérdezni, hogy a Fla5h magyar websorozatról is írnátok-e kritikát, mert nekem eddig nagyon tetszik és kiváncsi lennénk mások véleményére, ahol lehet róla beszélgetni.
Ha esetleg ilyet nem lehet kérni, akkor bocsánát.
Előre is köszi a választ.
sziasztok

winnie - 2011. 12. 14. 11:55

majd fogunk írni.

Merlicht - 2011. 12. 15. 12:09

Esetleg meg lehetne kérdezni, h. mennyire ihlette meg a szerzőket a Budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium, a maga drámai meg sporttagozatával…

Moszat - 2011. 12. 15. 13:08

Ráhibáztál, az eredeti kreátor, Lőrincz Nándor oda járt gimibe (énis), ismerem mega Bálintot is akivel csinálták az egészet egyideig szoval gondolom eléggé:D Am ez a sori tele van csinoslanyokkal, a szapanoperák elmehetnek a busba, ezért már megéri nézni. Réka is jocsaj, de aki durva eyecandy nekem az Lilla, nézzétek meg a Videonaplós epit, naon durva teste van, a végén meltartoban van, es amugy is tök szép sztem. De az epi is jo, nekem ez tetszet a legjobban meg az ezutáni. Itt van amugy a link: http://gimisorozat.tv2.hu/2011/10/13-resz-videonaplo/#.Tunh9bLiHBI

DvD Doktor - 2011. 12. 15. 13:17

Hát, én azt hiszem jobban már nem ismerhetném ezt a Lőrincz Nándort, mint amennyire ismerem… A Lillát játszó Michl Julcsit szintúgy elég jól, meg Nagy Bálintot is. És azon gondolkodom, hogy te vajon ki is lehetsz Moszat:)

DvD Doktor - 2011. 12. 15. 13:18

Ja, és az nem melltartó, hanem bikini. De szerintem is szép lány.

blockbuster - 2011. 12. 15. 23:37

A keszitok, de kulonosen az irok, megnezhetnenek egy par epizodot a Dorm Life cimu amerikai websorozatbol, ami anno fantasztikusan jo volt. Tamogatom a sorozat otletet, de amit eddig lattam nem nagyon ragadott magaval. Joban Rosszban, Eletkepek (MTV) mix, jo eros TV2 izzel.

kiskiraly - 2011. 12. 16. 13:34

Mai [32.] rész: brrrrr.

Hangosítás (gondolom ez a jó szó rá) az igazgató-helyettesnős jelenetnél szutyok volt.
A mai epizódban nem volt olyan jelenet, sztoriszál ami egyáltalán megfogott volna. Ez most csak az én hibám lenne? Vagy meg kellene nézni az előző 30 részt is? Nem hiszem.

cegtli - 2011. 12. 16. 16:55

jópofa, hogy dér zsolt, aki huszárt játsza, kiposztolta ezt a cikket a facebookján :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz