login |

The X-Factor UK: vége a 8. évadnak

2011. 12. 13. 14:44 - Írta: CyClotroniC

40 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Hétvégén véget ért a The X-Factor UK 8. évada, ami nem csak hogy sok újdonságot hozott a korábbi évekhez képest, de egy korrekt mezőnnyel és egy remek mentorgárdával maga mögé utasította a többi X-Factor szériát első Simon Cowell-mentes évadában, amit itt a Junkie két kibeszélőjében több, mint 4000 kommentben szurkoltunk végig szombat esténként.

Az utazás persze nem volt zökkenőmentes, hiszen kaptunk féltávnál kiszálló és visszatérő versenyzőt is, arról nem is beszélve, hogy volt hét, amikor nézettségben kikapott a műsor a konkurens sztárokkal táncolós reality-től. Szerencsére kellemes meglepetések is akadtak – például a győztes személye, hiszen ilyenre eddig nem volt példa. Spoilerek a tovább mögött videókkal, a győztesre fókuszálva. Született új sztár?

Hatalmas meglepetésre először nyert csapat, ráadásul egy bootcamp során összerakott lánycsapat, új győztes mentort avathattunk az idén debütáló, 23 éves Tulisa személyében, és először került sor mentor-mentorált duettekre a döntőben, aminek a Wembley adott otthont.

Nyert a Little Mix, a Wembley-döntő pedig hihetetlen igényesre sikerült, rengeteg feelgood és epic pillanattal, ahol csak úgy mellékesen a Coldplay is fellépett A videók mellett azért jut hely néhány érdekességnek is, hiszen ismételten közzétették a szavazatszázalékokat, amiken remekül lehet csemegézni.

A Little Mix az első hetekben a 4-6. hely között mozgott, majd a Halloween esten előadott E.T.-vel elvittek a lányok egy második helyet, 6-8%-os támogatottságukat 14% közelébe javítva. A következő két hét során továbbra is tartották 10% fölött a szavazataikat, de a nagy áttörést a 7. héten előadott Don’t Let Go (Love) hozta meg nekik, amivel először nyerték az adott estét, begyűjtve a nézők szavazatainak 26%-át. Innentől kezdve, egyetlen második helyes megingást leszámítva, végig vezették a verseny utolsó heteit.

Az ezüstérmes Marcus is hasonló utat járt be, mint Tulisa kis muffinjai, hiszen az első 4 hét során ő is a 4-7. hely között ingázott, számára az áttörést a táncoslábú est hozta meg, amikor a Reet Petite-vel feljött a 2. helyre. A következő hetektől kezdve nem volt soha rosszabb 4.-nél, és hétről hétre javult, de egyetlen egyszer sem sikerült megnyernie az adott hetet.

Az 5. hétig az a Janet Devlin nyerte az estéket, akit eleinte mindenki esélyesnek kiáltott ki, de mivel képtelen volt a megújulásra, így a 6. héttel elfogytak a hívei. Pechjére ez volt az a hét, ahol rengeteg változás történt a versenyben, hiszen Frankie-t kitették, Amelia visszajött, és akkortájt lépett elő a homályzónából a két döntős is, tehát bőven volt hova átpártolnia azoknak az ingázóknak, akik ráuntak a hetek alatt.

Csupán 3 versenyzőnek sikerült estét nyerni a szezonban, az első 4-et Janet, a visszatérését követően 3-at Amelia (4 hét alatt), illetve az utolsó 5 hétből, beleértve a döntőket is, 4-et a Little Mix. Párbajozni csupán a két döntősnek nem kellett az évad során, míg az idei párbajhősök Kitty és Misha voltak, akik 3-3 versenyzőt is kiejtettek, anélkül, hogy borítéknyitásra került volna sor. A mélyrepülők között pedig Sophie-t és a The Risk-et lehet megemlíteni, akik az első közönségszavazós héten dobogóra állhattak, mégis az elsők között búcsúztak.

A következő évre még nincsenek lefixálva a mentorok, de Louis nagyöregként szinte biztos, hogy visszatér, legalábbis Simon szóban már garantálta neki a széket a panelban, míg a tegnapi nap híre szerint Tulisa helye is stabilnak tűnik a zsűriben, akinek úgy néz ki, hogy megduplázzák a fizetését is, bár még ezzel sem kerülne be a legjobban fizetett mentorok közé, hiszen idén magasan ő kereste a legkevesebbet a 450.000 fontjával, míg Kelly 750.000-t, Louis 1.000.000-t, Gary pedig 1.500.000-t tehetett zsebre. No de ennyit az anyagiakról, inkább nézzünk feelgood finálét!

40 hozzászólás Ne habozz!

Greg - 2011. 12. 13. 15:10

A Westlife-os kivetítőn mennek a legjobb pillanatok dolog nagyon bejövős volt…tudnak valamit ezek az angol X-Factorosok

Xsz - 2011. 12. 13. 15:17

Jó volt ez az évad is, de a tavalyi (Wagnert leszámítva) sokkal jobban tetszett.

TaDummy - 2011. 12. 13. 15:55

Először is: “egy remek mentorgárdával maga mögé utasította a többi X-Factor szériát” szerinted.;D Még mindig az ausztrál volt a jobb.

Egyébként az első Wembley-s részben rohadt szar volt a hangosítás, szerencsére a másodikra javítottak rajta. Engem mindig elképeszt mennyire különbözik néha a véleményem a nagy többségtől. De akkor is leírom, hogy a Coldplay nem hogy nem tetszett, de még át is kellett pörgetnem annyira idegesített a másoknak “epic” előadásuk.

A Little Mix győzelme túlzottan nem lepett meg, az viszont hogy azt hiszem szurkoltam Marcusnak igen. De talán csak mert a winners singlet sokkal jobban előadta plussz a LM karácsonyi dalától herótom van.

És nem kötekedés, de hogyha ez ilyen évadkritika akarna lenni szerintem nem csak a nyertes döntős előadásait kellett volna berakni… A képek viszont tetszenek, jól elkapják a hangulatot. (főleg a második;))

CyClotroniC - 2011. 12. 13. 16:00

Az “epic”-et nem feltétlenül a Coldplayre értettem, és az írás nyilván az én véleményen, tehát szubjektív, nekem ehhez képest az ausztrál túl pici, ott a mentorokkal nincs baj, de messze nem volt ennyi szerethető versenyző SZÁMOMRA, max 1-2 volt aki tetszett az összes döntőst beleértve… Az ízlés-különbség meg ott is kijön, hogy amúgy nem bírom nagyon a karácsonyi dalolászást, de az LM-től talán az jött be a legjobban, mondjuk én Perrie hangját (szőke csaj) imádom, és sok szólót kapott benne, de ehhez képest Marcus karácsonyi száma nagyon tingitangli semmilyen volt, sőt pont ez volt az a kategória, ahol nagyon egyértelmű volt az LM fölény, a többiben nem, sőt van ahol Marcus erősebb volt (pl a Hey Ya szombaton nálam a You’ve Got The Love-ot simán verte).

Az évadról meg van 2 nagyobb írás, és eleinte voltak heti videóposztok is, hogy rákapjanak esetleg az emberek, azokban alig volt olyan, aki ne lett volna benne. Frankiet és a Nu Vibe-ot leszámítva, 13-ból 11-en voltak linkelve az évad során. Ez a döntőről és a győztesről szól most.

freeone - 2011. 12. 13. 16:00

Azért jegyezzük meg, a s.c.d. még a döntőt is verte nézettségben, az eddigi legsikertelenebb évad lett az idei, legalábbis a nézettséget tekintve. Viszont jó, hogy végre egy csapat nyert, így már egyre inkább lesz értelme csapatnak szurkolni/jobb csapatoknak jelentkezni.
Louis meg nem biztos hogy visszajön, sokan kritizálják, és Gery Barlow is azt nyilatkozta, hogy jövőre vagy ő, vagy Louis. Az már hála az égnek tény, hogy K.R. eltakarodik, nem volt ott neki helye, ráadásul a döntőben Amelia simán leénekelte…:)

CyClotroniC - 2011. 12. 13. 16:03

Kelly nem biztos hogy távozik, és ha Garyt is hamarabb kiraknák, mint Louis, őt Simon imádja. Kellyt ritkán hallottam élőben, de azért ilyenkor egy mentor lehet, hogy direkt teret enged a mentoráltjának, hogy az nagyobbat üssön, hozzáállás kérdése.

freeone - 2011. 12. 13. 16:13

Kelly amiatt távozik, mert ha jól olvastam Simon szerint túl amerikai, és az angoloknál nem lett épp népszerű. Ráadásul nagyon tolta a sokaknak unszimpatikus Misha Bryan-t, evvel sem lopta be magát az emberek szívébe.

CyClotroniC - 2011. 12. 13. 16:15

Mishat mondjuk a teljes mentorgárda tolta (és én értem, hogy mit láttak benne, mert nekem is a kedvencem volt), de tény, hogy nem könnyen fogyasztható volt a lány…

TaDummy - 2011. 12. 13. 16:30

CyClotroniC: a Coldplayes epicet én meg nem feltétlen rád értettem. Azt hiszem mások írták kibeszélőben.
Tudom én hogy a te véleményed, de egyszerűen ellenállhatatlan késztetést éreztem hogy leírjam.;)

Egyébként én sem bírom a karácsonyi dalolászását (jé egyetértünk;D) csak épp nekem más belőle az elfogadható. Rühellem a szenteskedő részét és a Marcus féle “Jé karácsony van akkor boldogat” szintű énekelgetést ahonnan ahhoz hogy egy régi iskolai diáknapra emlékeztessen már csak a szaloncukor dobálás hiányzott, na azt vigyorogva végignézem.
A You’ve got the Love-nál is jobb volt, de azzal nem volt problémám mert a Little Mix stílusába bele illett és a hangosítás egyiknél se volt a toppon.

Az hogy a döntőröl szóljon, meg a győztesről az a te dolgod, csak én a végére több emberről láttam volna szívesen videókat emlékeztetőnek. De ha már döntősök akkor lehetett volna egy-egy kategória (mint a mentorral duett stb.) szerinted legjobbja.

LoGi - 2011. 12. 13. 16:49

freeone: Xtra faktorban tisztázták ezt, hogy a Gary féle kijelentés, vagy Louie megy vagy én az csak bulvár kitaláció volt.

LoGi - 2011. 12. 13. 16:52

TaDummy: maga a Last christmas I gave you my heart rohadtul nem a “Jé karácsony van akkor boldogat”-ról szól :D Ezt max Marcus kisugárzásával keverted össze, mert ő róla meg ez sül le ugye.

Feca7 - 2011. 12. 13. 17:17

Szerintem jó lett a post, arról szól amiről kell, hogy szóljon.
Egyébként a mezőnyt összességében nézve jobban bejön mint a tavalyi, ahonnan nekem megmaradt kb Cher és a 1D akiknek követem a pályafutásának alakulását, míg az ideiből kapásból tudnék mondani 4et akikre baromi kíváncsi leszek, hogy milyen messzire fognak eljutni.
Tulisa meg az év mentora, ez nem kérdés, olyan tüzet mint ami benne volt a másik három kombinálva nem produkált. S biztos vagyok benne, hogy ő kapcsolatban fog maradni a lányokkal, s az Xtrában le is nyilatkozta, hogy a készülő szóló albumára is szeretne majd felénekelni egy közös számot velük. Én Louis-t is bírom, tehát nekem ő és T az akiket fixen akarok látni jövőre, kövezzetek meg de Kelly helyett én szívesen látnám vissza Cheryl-t.
Döntőről egyik kedvenc képem meg ez lett:
http://goo.gl/QQYN3
Ebben tényleg benne van az amit Tulisa mondott, hogy “I wanted them to win more than they did!” :)

energy - 2011. 12. 13. 17:29

Videókból sosem elég!

Little Mix
Live Show 1: (Nicki Minaj’s Superbass)
http://www.youtube.com/watch?v=2z-qux3XDhw
Live Show 2: (Nelly Furtado’s I’m Like A Bird)
http://www.youtube.com/watch?v=K8ZLJaaSqYg
Live Show 3: (Ke$ha’s TiK ToK & Salt N Pepa’s Push It)
http://www.youtube.com/watch?v=WXajponE9OA
Live Show 4: ( Katy Perry’s E.T.)
http://www.youtube.com/watch?v=8aqtJDgUtJ4
Live Show 5: (Rihanna’s Don’t Stop The Music)
http://www.youtube.com/watch?v=RjKCeQWWBGs
Live Show 6: (Lady Gaga’s Telephone and Queen’s Radio Ga Ga)
http://www.youtube.com/watch?v=yXURB5MkuG0
Live Show 7: (En Vogue – Don’t Let Go)
http://www.youtube.com/watch?v=uHdNVFTSr_w
Live Show 8: (Justin Bieber’s Baby)
http://www.youtube.com/watch?v=beUWWwkiWD4
Live Show 8: (Christina Aguilera’s Beautiful)
http://www.youtube.com/watch?v=k26PPyVOKj0
Semi-Final: (You Keep Me Hangin’ On)
http://www.youtube.com/watch?v=HTUN0_amwnk
Semi-Final: (Beyoncé’s If I Were A Boy)
http://www.youtube.com/watch?v=GkgEWxigB18
Final: (Florence + the Machine’s You’ve Got the Love)
http://www.youtube.com/watch?v=jHeMf8X6FUU
Final: (+Tulisa) (Alicia Keys’s Empire State Of Mind and I Ain’t Got You)
http://www.youtube.com/watch?v=Br1RsGovR-A
Final:(En Vogue – Don’t Let Go)
http://www.youtube.com/watch?v=MjJXIHeqBz4
Final: (Silent Night)
http://www.youtube.com/watch?v=Vaw44gw4eTY
Final: (Damien Rice – Cannonball)
http://www.youtube.com/watch?v=4yO2vomHbB4

Marcus Collins
Live Show 1: (Maroon 5 – Moves Like Jagger)
http://www.youtube.com/watch?v=K-Roi_V9ksY
Live Show 2: (Rihanna – Russian Roulette)
http://www.youtube.com/watch?v=YYea8TziunY
Live Show 3: (Lenny Kravitz – Are You Gonna Go My Way)
http://www.youtube.com/watch?v=oI4A79iSVk0
Live Show 4: (Stevie Wonder – Superstition)
http://www.youtube.com/watch?v=ANgoRyOltTk
Live Show 5: (Jackie Wilson – Reet Petite)
http://www.youtube.com/watch?v=vT5IfjvNjBI
Live Show 6: (Queen – Another One Bites The Dust)
http://www.youtube.com/watch?v=Y3vtBNOwQmM
Live Show 7: (Jackie Wilson – (Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher)
http://www.youtube.com/watch?v=TRmLgIdA7i8
Live Show 8: (Wham! – I’m Your Man)
http://www.youtube.com/watch?v=ruZYQbc89Mw
Live Show 8: (Stevie Wonder- Lately)
http://www.youtube.com/watch?v=uwn_3ubO6IM
Semi-Final: (The Temptations – My Girl)
http://www.youtube.com/watch?v=ZeDcbjttabc
Semi-Final: (The Jackson 5 – Can You Feel It)
http://www.youtube.com/watch?v=9_U_z1yhJKM
Final: (OutKast – Hey Ya)
http://www.youtube.com/watch?v=y4ZQQUWNPSY
Final: (+Gary) (Billy Joel – She’s Always a Woman)
http://www.youtube.com/watch?v=7xc3W0OALQc
Final: (Jackie Wilson – (Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher)
http://www.youtube.com/watch?v=KVtHPF-g10g
Final: (Wham! – Last Christmas)
http://www.youtube.com/watch?v=VBZevv0c-Og
Final: (Damien Rice – Cannonball) http://www.youtube.com/watch?v=AZCiCW0QioA

Amelia Lily
Live Show 1: (Michael Jackson’s Billie Jean)
http://www.youtube.com/watch?v=uxk9Mm3udXY
Live Show 6: (Queen’s The Show Must Go On)
http://www.youtube.com/watch?v=KzLmpAjaHiE
Live Show 7: (Aretha Franklin’s Think (Freedom))
http://www.youtube.com/watch?v=iA3APv_nadM
Live Show 8: (T’Pau’s China In Your Hand)
http://www.youtube.com/watch?v=K73ET9B98DU
Live Show 8: (Kelly Clarkson’s Since U Been Gone)
http://www.youtube.com/watch?v=poa1TvdK1J4
Semi-Final: (Diana Ross’s Ain’t No Mountain High Enough)
http://www.youtube.com/watch?v=Yp6EoZnWGMY
Semi-Final: (Avril Lavigne’s I’m With You)
http://www.youtube.com/watch?v=j8L76L1Uip0
Final: (Christina Aguilera’s Ain’t No Other Man)
http://www.youtube.com/watch?v=o-TCr9EvkBM
Final: (+Kelly Rowland) (Ike & Tina Turner – River Deep – Mountain High)
http://www.youtube.com/watch?v=Fui3Q4ma6Co

cyborgwings - 2011. 12. 13. 17:33

na, erre a képre mondtam a kibeszélőben, hogy tulisa teljesen kész van. :D

misha, marcus, lil’ mix, kitty – ők mind érdekelnek, remélem, hogy befutnak.

ha eltekintek marcus iránti olthatatlan szerelmemtől, ha nem, az évad legeslegtutibb előadása számomra kitty björkje volt.

a lényeg, hogy most is könnybe lábadt a szemem a csajokat látva, pedig én marcusnek jobban szurkoltam.

amúgy szerintem a coldplay olyannyira “epic” volt, hogy azóta számtalanszor megnéztem már a videót és nem tudok betelni vele. a karkötős dolgon nem tudom túltenni magam, annyira csúcsszuper. :D

Katey - 2011. 12. 13. 17:52

freeone. azért kicsit fogalmazhatnál emberibben is. Az “eltakarodik” nem éppen szalonképes kifejezés, főleg ha kelly-re érted.
Azért mert nem értesz egyet a döntéseivel attól még nem egy bunkó valaki, nyilván nem ismerem, de az évad során nem épp az utálék ember képét keltette.
És amúgy meg valaki szerint – pl. szerintem. nagyon is jó mentor volt és kedves és szerethető figura, egy újabb színt vitt a műsorban még érdekesebbé téve.
azért mert Ameliát kiejtette az első héten még nem kell utálni. Nincs egyedül azzal a véleménnyel hogy akkor és ott ő volt a leggyengébb az este során.
És csak azért mert Sophie hamar kiesett, még nem biztos, hogy amelia tovább bírta volna. Ez nem csak az előadó személyétő függ, lásd janet, hanem attól is, h mennyire tud megújulni.
Namár most a hetek során Amelia sem mutatott egyszer sem olyan hűűű de nagyon kiemelkedőt, csakis a frissessége volt az ami az élre tolta.

Erről ennyit.

CyClotroniC - 2011. 12. 13. 17:55

cyborgwings: Engem is főleg ők négyen érdekelnek, és igen a Björk az évad egyik legjobb produkciója volt, de nekem ott van az E.T. és a Rolling in the Deep is, bár Misha igazán a bootcampen és a mentorházban csillogott számomra. Marcusnak meg egy ilyen funkos, retros album nagyon jól állna, vagy bármi amiben laza lehet.

Katey - 2011. 12. 13. 17:57

Én szeretem ezt a gárdát és szeretném még jövőre is őket.
cherylt- nem várom vissza.
sztem ő csak simonnal együtt működött, nélküle nem annyira tudom elképzelni.

És sztem Tulisával nem férnének nekem össze. Valahogy úl egysíkú lenne az egész, mert sztem hasonló karakterek.

Persze ettől függetlenül lehet h simon bácsi visszatolja cheryl-t, de eddig még nem volt olyan Zsűri, ahol csak kizárólag britek lettek volna.
mert ott volt vagy Sharon, vagy Dannii, vagy Kelly.

CyClotroniC - 2011. 12. 13. 18:06

Cherylt én se várom vissza, de nekem annyira nem volt Tulisa-jellegű, mert Cheryl mindig is csöndes, kimért, kissé enervált tagja volt a panelnek, Tulisa meg sokkal lelkesebb és hevesebb ebből a szempontból, bár ez javarészt mindenkire igaz volt az újak közül. Ha az a 2-3 hét egymásnak üzengetős, fikázós szakasz kimaradt volna az életükből, akkor tökéletes mentorgárda lettek volna, de így jobbak, mint a tavalyi.

TaDummy - 2011. 12. 13. 18:16

LoGi: Kösz azért egy bizonyos szintű angol tudással rendelkezem ám.:D Nem kevertem össze, a jelzővel magát az énekelgetést jellemeztem nem a dalt. Mindenképp furcsa keverék volt a szöveg meg Marcus hozzáállása, de utóbbi érvényesült jobban és végülis szórakoztatott.

energy: többi 13?;D Csak viccelek. Felére nem is emlékeztem. Jó visszanézni.

cyborgwings - 2011. 12. 13. 18:46

@CyClotroniC: igen, az e.t. nekem is nagyon tetszett, de hangilag talán nincs annyira ott, mint kitty oh, so quietje. de tény, hogy a muffinok ott vettek le először a lábamról. és bár például a kisfilmjeiket sosem volt kedvem végignézni, mindig tekertem vagy nem figyeltem oda, az előadásaik a rock hetet leszámítva meg egy részeg karaoke-t, amit hál’ istennek elfelejtettem, hogy mikor, hol, hogy és miért produkáltak, szóval ezektől eltekintve örömmel néztem mindig őket és valahogy olyan szerethetőek voltak.
misha egy másik univerzum, de még úgy is kitty dala és színpadképe a kedvencem.

@energy: hát ezen a videókból sosem elég felkiáltáson jót nevettem. és akkor jön egy km-es felsorolás… zseniális. :D

lostgab - 2011. 12. 13. 21:43

Hmm, sajnos nem tudtam a héten élőben követni az eseményeket, de a facebooktól való elszigetelődésnek köszönhetően ma úgy tudtam nézni, mintha élőben ment volna.
Bár tetszett végig a LittleMix, és valamennyire szurkoltam is nekik, mégiscsak akkor lettem volna teljesen elégedett, ha Marcus nyeri, anno a Moves like Jagger nagyon tetszett, és a Reet Petit után a Numero Uno volt nálam – persze közrejátszott az a bizonyos mosoly is :)
Emiatt picivel jobbnak tartom az előző évadot (ott Matt-tel voltam ugyanígy, tehát nem volt az az icipici szomorúság, mint most…). Viszont a panel sokkal jobb lett – bár sokszor Gary akadékoskodó volt, jót tett, hogy idén nem Simon ült az asztal egyik szélén. Kelly-t nem igazán tudom hova tenni. A lelkesedése édes volt, viszont az, hogy Amelia-t kapásból kirakta… hát nekem kicsit leírta őt. Tulisa odatette magát, a közös száma a lányokkal valami fenomenális volt (mondjuk nálam nem verte a She’s always a woman-t Gary-éktől, ami még tavaly Matt előadása után lett az egyik kedvenc számom :)) Louis pedig… hát ő Louis (az a you put it down baby…:D).
Marcus, Misha, Kitty és persze LittleMix, akik érdekelnek. Misha nálam a mentorházban ütött hatalmasat, és a Rolling in the deep-pel lopta be magát a szívembe végleg – továbbra is állítom, hogy neki kellett volna a döntőbe mennie, nem Amelia-nak (a csajnak nagy hangja van – olyan Christina Aguilera-s, de számomra rettenetesen unszimpatikus), alig várom, hogy jöjjön egy Miss Misha B! album.
Kitty lehet, hogy csak látvánnyal üt igazán nagyot, de nekem a hangja is nagyon tetszik – az Edge of Glory-t miatta szerettem meg.
Little Mix-ék nálam az E.T-vel voltak a legjobbak (azt hittem, hogy azt válasszák kedvenc performance-nak).
Marcus pedig énekeljen funkys, soulos dolgot – valami olyat, amiben jól érzi magát :) A Higher & higher szerintem egyértelműen jobb volt, mint mondjuk a Last Christmas, és bár szépen elénekelte a Cannonball-t, nem állt annyira jól neki, mint mondjuk az I’m your man, vagy a My girl. :)
Kicsit hosszúra nyújtottam a rétest, de mit mondjak, furcsák lesznek ezután a hétvégéim – hiányozni fog a TXF UK. Bár nézem az amerikait (lehet, hogy belenézek az ausztrálba is), de nem adja vissza azt a hangulatot, amit a UK. Tudnak valamit ezek a britek, na! :)

JD - 2011. 12. 13. 22:03

Én a tavalyi évadot csak félig-meddig néztem, úgyhogy nekem az idei X hatalmas élmény volt :) Nagyon megszerettem a versenyzőket, a mentorok is jók voltak, és hát igen, van egy sajátos hangulata a brit változatnak, ami nekem mondjuk az amerikaiból hiányzik. A tavalyiak közül kb. hárman érdekelnek (Cher, 1D, Katie), idén meg szinte mindenki, de legalábbis Little Mix, Janet, Amelia, Kitty, Misha, Marcus, Sophie, Johnny lemezébe biztosan belehallgatok majd, úgyhogy sok sikert nekik (meg persze a többieknek is)! :)

bitlan - 2011. 12. 13. 22:43

Hát, nem tudom, hány évadot követtél eddig végig, de nagyon nem értek egyet azzal, hogy ez lett volna az eddigi legjobb évad. Ez volt a leglátványosabb, az tény, de a versenyzőket tekintve inkább átlag alatti volt. Úgy gondolom, ezért is nyerhette meg egy lánycsapat. A másik, hogy a zsüri megfiatalítása nyilván bejött a fiatalabb korosztálynak, de ez a műsor eddig sokkal szélesebb köröket mozgatott meg (annak ellenére, hogy van egy jelentős utálat is, azért a média komolyabb része, pl. a BBC, vagy a Guardian is rendszeresen foglalkozik vele), szerintem az idősebbek közül sokan pont az új stílusú zsűri miatt morzsolódtak le. Tulisa meg tényleg ügyesen nyomta a lányait, szépen építgette a saját karrierjét, még Mishát is kinyírta ravaszul, aki kb. az egyetlen kiemelkedő énekes volt. Persze korábban is volt már ilyenre példa (Dannii Minogue is elintézte pl. Danyl Johnsont), de nekem már az sem tetszett. Amúgy én nem kedveltem különösebben Mishát sem, szóval nem a csalódottság beszél belőlem :)
Szerintem ez egy átlagos évad volt, nálam még mindig a harmadik a csúcs, de még legalább két másikat jobbnak tartok ennél. Egyedül a látványvilág volt, ami minden eddigit felülmúlt, az viszont tényleg elképesztő volt.
Csak egy apróság még, tényleg nem kötekedésnek szánom:
ha azt írod, hogy a döntő a Wembleyben volt, akkor mindenki a stadionra fog gondolni, pedig a Wembley Arena az “csak” egy sportcsarnok.

CyClotroniC - 2011. 12. 14. 00:22

bitlan: Nem írtam, hogy a legjobb volt, de a tavalyival közel egy szinten van. Talán akkor Cher nagyobb kedvenc volt, mint most bárki, de a mentorgárda idén jobb volt… Az S1-S6-os érában meg szezononként 2-3 kedvenc volt csak, az S7-S8-as 4-6-tal szemben. Persze az S6-tól nézem élőben, így az első 5 esetében a darálás koptathatta az élmény, sőt szinte biztos vagyok benne, hogy élőben nézem, szebb élményeim lettek volna, mint a végkimenetelt ismeretében darálva, de ennek ellenére az első paneles mentorgárda abszolút nem jött be, a Cheryl-Danii korszak még elment, de nekem idén pont a mentor-fiatalítás hozott egy olyan plusz lökést, ami nagyon berántott, PEDIG előzetesen Kelly-től és Gary-től is féltem, mert csak Tulisa-t ismertem korábban, de őt se túlzottan, és kb az első adás első 5-10 perc után azt mondtam, hogy wow, ez jó lesz.

Amúgy Misha és Danyl is kedvenc volt nálam (na jó, utóbbi csak Jamie mögött), de ez bizonyos szempontból a mentorkodás része, a Misha körülötti cirkusz, meg Simon bácsi heti házi feladata volt kb.

És igen, a Wembley Arena tényleg “csak” csarnok, de azért a 10.000 fős döntő így is szép, és a videókon is látszik, hogy ez az Arena, de amúgy jogos, kárvolt lespórolni azt az egy szót.

Amit amúgy el tudok képzelni negatívumként, főleg a korábbi szezonokat végignézők szemében, hogy a számválasztások terén kiszámíthatóvá vált a műsor, nagyon sok az újrahasznosítás, egy este minimum a számok 30-40%-a volt már korábbi években, de többnyire a felénél is több. Ezen kéne változtatniuk, és a bulvárt kiszolgáló műbalhét lejjebb tekerni (bár utóbbira igen kevés az esély) :(

JimmyLeafs - 2011. 12. 14. 09:42

En speciel imadtam Cherylt….

JimmyLeafs - 2011. 12. 14. 09:45

Mishat egyaltalan nem ertem, hogy mi benne a jo, de mindegy, szerintem csak egy elvontsagi csavarral beoltott atlagos feket “big belter”, de abbol nem annyira kiemelkedo. Amugy meg engem spontan irritalt :)

Nagyjabol az volt a bajom az evaddal, hogy nem volt 1 versenyzo sem, aki az en izlesemmel kompatibilis. tulajdonkeppen a Mix megerdemelete es faragjanak csak beloluk masodik Spice Girlst, mint simon akarja, de a Spice Girls egy loturo volt szerintem, vagyis tenyleg annyira kell ez? Ezek a csajok jobban enekelnek, mint onnan barmelyik…

bitlan - 2011. 12. 14. 09:56

CyClotroniC: Akkor az első mondatot mire értetted? A más országbeli sorozatokra? Ebben ez esetben félreértettem, bocs :)
Igen, a régebbi évadok darálva nyilván nem adnak olyan élményt, mint élőben, meg aztán az is igaz, hogy lehet, hogy ha úgy követed őket, akkor is a mostani lenne az egyik kedvenced.
A bulvárbotrányos vonalat idén szerintem is nagyon túlzásba vitték, nem is értem, ha ezt folytatják majd, hiszen a nézettség nem igazolja, hogy jó húzás volt.

CyClotroniC - 2011. 12. 14. 10:17

JimmyLeafs: Azért idén elég vegyes volt a mezőny… Egy se jött be? Korábbiakból ki tetszett?

bitlan: Igen, a többi ideire értettem.

Amúgy a DSpy-on a kommentelők is azt írták, mert két dologgal volt nekik bajuk, az indokolatlan twistekkel és túlbonyolításokkal, illetve hogy szerintem gyengébb volt az idei énekes mezőny. Utóbbival olyan szinten tudok egyetérteni vagy sem, hogy sok volt idén, aki érdekelt (Misha, Little Mix, Marcus, Kitty főleg, talán jobb napjain a The Risk), de mondjuk az S7-ben Cher vagy az S6-ban Jamie sokkal nagyobb kedvencek voltak.

Szóval röviden az érdekes volt, hogy minden hírnél, ahol a mentorgárdát cseszegették (akiket előzetesen amúgy jól lehúzott a brit közvélemény), a műsor alatt már mindenki védte őket, hogy nem velük van a baj, nem őket kell fentről egymásnak ugrasztani, és beleerőszakolni a csavarokat a műsorba, hanem jobb énekesmezőny kell, ami szintén nem az ő hibájuk, mert kb 2 helyen kötötten bele a mentorházas kiszórásba is (kirakták Jadet, bevitték Frankiet).

JimmyLeafs - 2011. 12. 14. 10:33

Hangilag tetszett Janet, de 3 perc alatt lehetett megunni… Amugy talan Amelia tetszett a leginkabb. Szerintem O volt a legjobb enekes technikailag.

Az ausztralbol tetszett mindket döntős idén, általában tetszenek a rockosabb hangok, Krajick is tetszik az amcsiban, de Drewt is szerettem, de Ot Simon tett tonkre. Altiyan Child nagyon bejott tavaly az ausztrálban, Matt tetszett tavaly. Az eneklo szobafesto. Leona Lewis fantasztikus. Neki nem csak hangereje van, nem csak belter, hanem erzeki lagysaga is. Volt egy nagyobb darab spanyol csaj, talan az 5. evadban. Tiszta erzekiseg volt a no. Ot is kedveltem. Nagyon megsuvegeltem a 4. evadbol azt az amugy kicsit idiota feher haju szinpadi enekest, aki musicalezik is azota. Masodik lett vegul. Alapvetoen amugy a rockosabb hangok erdekelnek, azert is szimpi az ausztral, ahol ket egymas utani evben is rockenekes nyert :) Amugy az angol X nekem igazan akkor jott be, amikor meg kisipari volt, amikor meg nem gorcsos showmusor volt. Az elso 3 evad mint musor jobban tetszett. A bootcamp kifjezetten sokkal jobban.

polka - 2011. 12. 14. 17:56

A tavalyinál jobban tetszett ez az évad. A zsűri nagyon jó, kivétel nélkül bírtam őket, még Gary-n is tudtam néha mosolyogni.( Cheryl és Dannii meg nagyon nem hiányzik) A mezőny tényleg nem volt valami erős, de voltak üde színfoltok, nagyon örültem az első 3 helyezettnek. Ami nem tetszett az a sok generált vita, meg álcázott csavar volt, lehetett volna kevesebb action. A finálé előtt meg le a kalappal, csodaszép volt a látvány és a versenyzők is nagyon szimpatikusak maradtak végig. A Cannonball meg tök jó winner’s song, de tavaly mennyire jól állt volna Mattnek? :P

Miss Keamy - 2011. 12. 14. 23:20

Ez volt az első UK-s szériám amit néztem. Kár hogy anno a Leona Lewis-os évadot nem követtem nyomon, hiszem vmi elképesztő hogy tud énekelni élőbe a csaj:)
Tetszett az évad, LM-nek külön pirospont. És hát a Don’t let go-t nem tudom megunni, mp3-ba le is töltöttem és napi 6x tuti meghallgatom:P

kamon10 - 2011. 12. 16. 11:22

Sziasztok!

Láttam, hogy néztétek az angol műsort, és ezért szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek. a szakdolgozatomat írom jelenleg, és ehhez arra lennék kíváncsi, hogy a nézők milyennek látják ezeket a műsorokat, mit tartanak fontos kiválasztási szempontnak. Készítettem egy 5 perces kérdőívet, és ha szánnátok rá egy kis időt, nagyon sokat segítenétek!!!

Az angol műsorokról szóló kérdőív itt található (angolul): http://kwiksurveys.com?u=talent_contests

Ha esetleg a magyarokat is szoktátok követni, készült egy kérdőív ezekre vonatkozóan is (ez már magyarul van):
http://kwiksurveys.com?u=tehetsegkutatok

Előre is hálásan köszönöm a segítséget!!!
Szép napot és boldog Karácsonyt kívánok!

Horny Reaper - 2011. 12. 19. 14:13

Mindenkinek karácsony meg minden, és érdekes volt a kérdőív :-)

Toth Gábor - 2011. 12. 19. 19:47

Én azt szeretném hogy Cheryl jöjjön vissza sokkal jobb lenne hogy ha így lennének a mentorok: Cheryl Cole , Gary barlow , Tulisa , Louis Walsh v Simon Cowell

LoGi - 2011. 12. 29. 13:53
Toth Gábor - 2012. 01. 31. 20:12

Én a következő zsűrit szeretném jövöre:
Cheryl Cole (jöjjön vissza, neki itt helye van)
Tulisa (őt mindenki lenézte az elején a kora miatt de aztán kiderült kicsi a bors de erős)
Louis Walsh (fura lenne nélküle)
Gary Barlow (Simon ugy se tér vissza ugy h ő)

Magyar Dóra - 2012. 04. 30. 19:01

A 9.évadban a következő mentorok lesznek:
-Gary Barlow
-Louis Walsh
-Tulisa Contostavlos
-Dannii Minouge

Kellyt kirúgták :D

Gábor - 2012. 06. 17. 16:39

Dannii helyett Nicole Sherczinger lesz.

Pharma461 - 2012. 11. 03. 21:53

Hello! bceekfk interesting bceekfk site! I’m really like it! Very, very bceekfk good!

Pharme747 - 2012. 11. 03. 21:55

Hello! cfbecdb interesting cfbecdb site! I’m really like it! Very, very cfbecdb good!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz