login |

I Hate My Teenage Daughter: 2 rész után

2011. 12. 14. 20:30 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

(Előzmény: human pilotkritikája.) Kommentben már leírtam az előző kritikánál a véleményemet a pilotról, s az I Hate My Teenage Daughter – 1×02 után is hasonlóképpen éreztem, így gondolom, aki szerint az 1. rész rémes volt, az a folytatást is annak fogja tartani, míg akinek bejött, annak a 2. epizóddal sem lehet nagy gondja. Legalább következetesek az írók, nem?

Jó a következetesség, mert amellett, hogy az IHMTD teljesen tipikus többkamerás szitkom (tudjátok, a nagy teátrális mozdulatokkal és arckifejezésekkel túljátszott fajtából), nem csak a jó poénok hiányán csúszik el, hanem a karaktereken is. Pedig a pilot és az előzetes eleje tetszett, ahogy a két anyuka ül a kávézóban és azt mondják, hogy: – Úristen, ott jön. Brr, jaj nekem. Idenézett. – Ja, látom. És vele van az a másik is. Igen, a két önbizalomhiányos anyukához a két alfanőstény lánya közelített.

Aranyos a szitu, de sajnos nem lehet mit kezdeni vele, mert a lányok utálatosak, taplók, szerintem csak hasonkorú csajok fogják értékelni őket (persze a részek végén mindig érzelmesen összeborulnak, de az írók nem tudták megkedveltetni őket 2 rész alatt), az anyukák pedig lehetnének akár szimpatikusak is, de mindkettő idegbeteg és teljesen ostoba, így esélytelen szimpatizálni velük. Talán a férfiak hoznak valami színt a felállásba, a két volt férj és az egyik tesója, akibe Egyik Anyu bele van zúgva, de ők sem hihetetlen érdekesek.

Ez van. Az utálatos karakterek, az idegesítő játék és a poénok hiánya összességében nálam mozgásba hozta a Kaszát. Mondjuk ez még így is minimum 3/10 nálam, mert az alapkoncepció továbbra sem rossz.

3 hozzászólás Ne habozz!

Royale Bluff - 2011. 12. 14. 22:24

Engem valami megfogott benne. Butácska a sorozat, de nem irritálóan, hanem még ingerküszöbön belülre esően. Hamar ki fognak merülni az ultravallásos/ételkomplexusos poénok, de egyelőre elvigyorgok rajtuk. A lányokat meg jobb is, ha nem írják kedvelhetőre, a bullyknak pont az a dolguk, hogy utálatosak legyenek, és a legtöbb sorozatban pár rész, esetleg sztoriszál után megszelídülnek, és kiderül, hogy ők is mélyérzésű emberek, akik maguk is félnek, azért bántanak másokat. Szeretnék végre olyan karaktereket látni, akiket nyugodt szívvel utálhatok, hogy ne keltsék bennem azt az érzést, hogy az engem bully-zók is biztos csak áldozatok voltak. Az meg, ha a saját anyjuk sem bírja elviselni őket, csak hab a tortán ;)

rhynn - 2011. 12. 14. 22:39

Peller Mariann mit keres egy amcsi sorozatban?

yeeeyha - 2012. 01. 14. 13:47

Megnéztem az első négy részt, nem lesz a kedvenc sitcomom, de elszórakoztam rajta. Nikki idegesít, az ő karakterén dolgozhatnának még egy kicsit, de a többiek rendben voltak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz