login |

Terra Nova: vége az 1. évadnak

2011. 12. 20. 19:21 - Írta: winnie

165 hozzászólás | kategória: kritika,

Kezdjük az összegzéssel: a Terra Nova egy gyenge évadot egy gyenge zárással koronázott meg – pedig a pilot még tetszett. De. Lehet, hogy sokaknak ez a zárás sokkal jobban bejönne, mint az előző epizódok, hiszen az utolsó 2, sőt 3 rész, szinte csak az átívelő sztorival, a közelgő támadással foglalkozott. Azonban míg a családi epizódok érdektelenek voltak, közepes minőségű családi részekként működtek. Viszont amikor “nagyobb sebességbe kapcsoltak” a történetet illetően, hiába tűnt sokkal érdekesebbnek és izgalmasabbnak a felütés, a megvalósítás iszonyat klisés és erőltetett lett. Ergó, aki kaszálta a sorozat, az vagy elolvassa a tovább mögött, hogy mi is történt és eldönti, érdekli-e az irány, vagy megnézi az utolsó 3 részt a pilot után (a többi nem fontos), vagy nem hisz nekem és a kommentekből ítél.

Hiába tettek tehát úgy a készítők, mintha szintet lépnének, próbálkozásuk mindössze halk pukkanás volt, pedig vártam, hogy előveszik az ütőkártyát. Pedig azt mondom, hogy ez lehetett volna az igazi tesztje Brannon Braga-éknak, hogy megmutassák, minden kezdeti érdektelenség a FOX bűne, tudnak ők high concept-et írni, ha akarnak. Nos, az utolsó részekből azt a következtetést lehetett levonni, hogy a készítők teljesen tévúton járnak. Bár van egy cliffhanger az évad végén, de elég random, szerintem nem is mitológiából következő, mindössze afféle “majd kitaláljuk, hogy miért”-megoldás.

Azt spoiler nélkül leírhatom, hogy az epizodikus részeket követően a főszál a 11. zarándoklat előkészítése és várása volt, valamint a felkészülés a jövőből érkező fenyegetés ellen (Phoenix Group-nak hívják őket, piros-fekete a színük, naná). Amire számítani lehetett, az történt meg: az évadközi szálak, mint a kémsztori, a Hatosok, ShannonFiú Jövőcsaja lenullázódtak, s mindössze a jönnek, harcolunk, ellenállunk, visszavágunk és a végén feltehetően győzedelmeskedünk-sztori mentén történt minden, (majdnem) minden olyan, mint a legelején: vagyunk Mi, vannak Ők, s az eddigi rejtély helyett adódott egy újabb. Na, bumm.

Az eddigi kritikákban (itt elolvasható mindegyik) már leírtam a legnagyobb bajokat a sorozattal, ismételni nem akarom magam, de most kiderült, hogy egész egyszerűen az írók a hibásak. Viszont míg a The Event esetében gyengék voltak, itt az a baj, hogy hiába profik, de teljesen rosszul állnak hozzá saját sorozatukhoz. Nem a családdal van itt a legnagyobb probléma, az utolsó részekben még dinók és szereplők is halnak meg, bőven, hanem

  • a karakterekkel. Illetve azok hiányával. Továbbra is szinte mindenki féldimenziós. Nem egy-, nem kettő-, hanem féldimenziós. A család tagjai rettentően szeretik egymást, a kislány cuki, a nagylány szerelmes, a nagyfiú szerelmes, apu és anyu szerelmes (egymásba). Ez mind szép és jó, de azért kéne még valami. Két kivétellel a mellékszereplők is hasonlóan kidolgozatlanok, minden részben mindegyik ugyanazt csinálja, mivel mást nem tud, hisz csak egy tulajdonsága van. WTF. És, ha ez nem lenne elég, akkor nagyon nagy beleélés kell ahhoz, hogy valamelyiknek érdekeljen a sorsa. Történt az 1×12-1×13-ban haláleset, több gyakran látott és emlegetett szereplő halt meg (az egyik értelmetlen módon), de nem sikerült elérniük, hogy érezzek valamit akár irántuk, akár az őket gyászolók iránt. Pedig eskü, szimpatikusak ezek a Shannon-ék. (A másik oldalról a fő-főgonoszra szavak nincsenek, hogy milyen gyenge. Mira, a kőkemény még esetleg, vele sosem volt bajom, de a másik…)
  • a hangulattal. Illetve annak hiányával. Mindenki hepi meg minden, de mégiscsak egy durva szituációt hagytak maguk mögött, hogy kvázi egy ismeretlen bolygóra érkezzenek, mely ezer meg ezer veszélyt rejthet magában, ráadásul egyik pillanatról a másikra a sokmilliárd ember közül pár száz vagy ezer közé kerültek. Az azért nem semmi. Egész életükben csak őket fogják látni, közülük fognak párt választani, stb. Mégis nulla a fenyegetettségi szint, kiszolgáltatottság, senki sem fél vagy depressziós. Nem ez a cél, tudom, de így olyan, mintha a Terra Nova szereplői nyári cserkésztáborban lennének a börzsönyi erdőkben, s tudják, hogy nemsokára augusztus és mehetnek haza. Pedig soha többé nem mehetnek haza. És bármelyik pillanatban felfalhatják őket. Elvileg.

Na, lássuk, hogy spoilerszinten mit lehet említeni a fináléból, s hogy mi volt a cliffhanger – a tovább mögött folytatom. (Ami egyébként tipikus volt, hogy ellövik a cliffhanger-t, de utána nem feketeség és stáblista, hogy sokkolódj (HA-HA!), hanem egy utolsó szívhezszóló családi jelenet. Ja, még egyszer: a finálé izgalmas volt, akciódús, csak átívelő szálas, ezt aláírom, szóval akinek ennyi elég, mindenképp nézze meg. De hiába az izgalom, ha mindez nem érdekes, tipikus és kiszámítható. Ez az érdektelenség az egész sorozatot áthatotta, s ez abszurdum, hiszen az emberiség legnagyobb kalandjáról van szó, nem?

Nem is tudom, hogy mit spoilerezhetnék – először egy tárgyilagos leírás a nemnézőknek a mostani 80 percről: Jött a 11. zarándoklat, várták a TN-esek őket, jött egy öngyilkos merénylő, robbantott, ShannonFiúCsaja gyorsan meg is halt, ShannonApu 3 napra kiütötte magát, mire magához tért, minden piros-fekete volt, Lucas, Mira és a GazdagEmberAJövőből elfoglalta TN-t, miután Washington megadta magát a seregeivel, Taylor meg eltűnt. Ezután némi közjátékot követően Wash feldálozza magát Terra Nova egyetlen említésre méltó családjáért, Shannon-ék találkoznak Taylor-ékkal, s tervet szőnek, Skye mindenhol ott van, de senkit nem izgat, Shannon visszamegy a Kapun át a jövőbe egy szállítmánnyal és visz magával egy dinót, amely felzabál pár GazdagEmbert, majd pedig felrobbantja a Jövőbeli Kaput meg az épületet, ahol van, s elvileg ezzel elzárta a jövőtől TN-t, ahova még éppen visszaugrik.

Taylor elkapja a fiát, majd megsajnálja, megöleli, a fia leszúrja, de a végső döfés előtt Skye lelövi, hogy aztán a holtteste pár perc múlva eltűnjön – nem is halt meg. A Pheonix Group elhúz a “városból”, kezdődhet az újjáépítés, de előtte még megnézik azt a szállítmányt, ami eredetileg ment volna 2149-be a dinó és Shannon helyett. A származási hely a Badlands (mondjátok, hogy nem most beszéltek róla először, ennyire ugye nem random a sorozat), a Hatosok hozták és egy 18. századi hajórr az.

Ez a cliff, lehet kombinálni, hogy miről fog szólni a folytatás. Mennyire lesz Terra Nova-i önálló sztori, és mennyi szerepet fog kapni a Badlands-ről, a Lucas + Hatosok + Phoenix Group bagázs, illetve, mikor fogják megtalálni a feltehetően újabb időrést, ami egy másik korba vagy a Bermuda-háromszögbe vezet. Ennyi. Ha lesz második évad, akkor annak kezdetéig többet nem nagyon tudunk szopogatni, mert a most kapott Fenyegetés elég hamar le lett rendezve, hogy véletlenül se érezzük, hogy egy percig tétje volt a dolgoknak.

165 hozzászólás Ne habozz!

Somhow - 2011. 12. 20. 19:26

Nem bántam meg hogy 4 rész után kaszáltam…

Helix - 2011. 12. 20. 19:29

Hát ahogy olvasom továbbra sem kell megbánnom a kaszát…

Gubóka - 2011. 12. 20. 19:29

nekem vizsgaidőszak közepén ez igy tetszett mondhatni. igaz nem mondom h kozbe nem emaileztem neha stb. :D

igazából egy résszel nagyon egyet kell értenem a kritikával, mégpedig a karaktereket illetően. mindig uyganazt cisnálják taylor megmenti a kolonia, shanon papa nyomoz, anyuka gyogyit, szeretjuk egymast. wtf? nem életszagu

en maradok szerintem, mert annyira rossz h már jó. bár lehet az mondatja ezt velem, h most semmi nem megy amit nézni szoktam és agyhalott állapotban avgyok a vizsgáktól :D

Álmos - 2011. 12. 20. 19:33

Hát, mondjuk ki, ez szar volt. Mármint az egész, nem csak a finálé. Magasak voltak az elvárások is persze, de nem csak ezért. Aki scifi miatt nézte volna, az nem sokat kapott, már ami az egyes epizódok történetét illeti. Aki az akció, meg a dínók miatt nézte volna, az is alig kapott valamit. És tegye fel a kezét, aki családi drámát várt a Terra Novától, mert abból volt bőven.. Szerintem senki nem azt kapta, amit várt. Ennek így semmi értelme nem volt, ennyire unalmas, semmitmondó, hangulat nélküli valamit régen szenvedtem végig egy egész évadon át.

Pocok - 2011. 12. 20. 19:38

Nem néztem. Egy részt nem láttam, pedig anno vártam, amikor először hallottam :D
Amikor a hangulatról írtál… eszembe jutott, hogy mennyire hiányzik az SGU ;S
A végéről meg a LOST jut eszembe.
Hogy a sorozathoz is írjak már valamit :D… ShannonFiúCsaja, ezt miért így írod? Van valami történet mögötte?

TorrenteXY - 2011. 12. 20. 19:39

Igazából a 13 részből lehetne vágni egy 4-5 órás minisorozatot, ami tényleg érdekes, és izgalmas. Nagyon sok volt az üresjárat, és a “hukerz, essünk már túl ezen a jeleneten” pillanat.

Volt, hogy majdnem kaszáltam, és pár részt be is kellett pótolnom, mert néhol voltak fájdalmasan rossz részek.

Amit imádtam, az minden epizód elején a pár másodperces jelenet mikor mutatják a faunát.

Én nem bántam meg hogy végignéztem, maga a dínós hangulat, szép képek nálam el tudták feledtetni a történet bénaságát.

Foxtrot - 2011. 12. 20. 19:41

Nekem nagy csalódás volt, hogy nem mutatták h hogyan jutottak be a Hope Plazaba a zsoldosok, meg, hogyan foglalták el, hanem Shanon papa végigaludta az egészet, pedig a múltheti rész után azt erre a csatára vártam. Azt nem is értem h mellette a csaj meghalt ő meg csak az eszméletét vesztette el pár napra (semmi komoly sérülés, mind a 4 végtagja megvan, legalább tört volna el valamije…)
Amikor Wash mondta, hogy nem megy Shanonékkal, akkor már tudtam, hogy egy gagyi halált fog halni (sajnálom, nekem szimpatikus volt, jobban örültem volna ha harc közben hal meg, meg a szöveg amit lenyomott előtte…, ennél már csak az lett volna klasszikusabb ha szembeköpi…)
Hogy Lucas életben maradt még így is, valahogy nem lepődtem meg,(sőt azt várom h a következő évadban egy T-Rex felkapja és elrohan vele, pár résszel később megint összefutunk vele, mert valahogy azt is túlélte.)
Ez a Badlands-es cliffhanger nekem nagyon gyenge volt, volt eddig már sokkal nagyobb rejtély is. Sztem izgalmasabbá lehetett volna tenni, ha nem mutatják , hogy mi van a konténerben, csak azt hogy tátott szájjal nézik, vagy ha igen akkor a magyarázat nélkül, és akkor sokkal nagyobb hatást érhettek volna el…

P009 - 2011. 12. 20. 19:43

7 részt láttam eddig. Bepótolom, mert kíváncsi vagyok, mivel akarják a nézőket megtartani a 2. évadra (ha lesz). De ha nem látok semmi lehetőséget az évadzáró után, be se próbálom a 2. évadot. A sorozat nálam 7/10-el indított, a pilot tetszett. De azóta konkrétan semmi sem történt, rémunalmas átívelő szálak, amiből nagyon sok nincs. Pedig mennyi lehetőség van egy ilyen sztori mögött…

jiliac - 2011. 12. 20. 19:47

A második “áttekerős” rész után kasza volt számomra. Ami felháborít, hogy mennyi potenciál is volt ebben a sorozatban, és mennyire semmit se tudtak kihozni ebből. Beleölték a sok pénz és lett belőle egy nagy kalap sz@r. Drukkolok, hogy ne folytassák, nem sok értelme lenne, ebben remélem a fox odateszi magát, képes pusztán “anyagi” alapon dönteni, és kaszál.

winnie - 2011. 12. 20. 19:53

pocok: nem ugrik be a neve. kara, kayla, valami ilyesmi. a shannon srácnak sem mindig:)

Cooper19 - 2011. 12. 20. 20:01

Erre mondják, hogy a gyenge kezdés után jelentősen visszaestünk.

A rossz hír, winnie, hogy biza, ennyire random a sorozat.
Egész végig egy hang nincs semmiről, aztán bumm, egyszerre minden indokot kap:
1. Skye azért kémkedik, mert anyuka félholtan vegetál a Hatosok fészkében. Szerintem addig nem is tudták, ki legyen a kém, hanem sorsot húzattak a szóba jöhető karakterek színészeivel.
2. 10 részen át semminek nincs neve a külső posztokon kívül (ja, azoknak számuk van, bocs), aztán a 11.-ben: Nyílhegy-tó, Ördög-kanyon, Kígyófej-vízesés, most meg a Vadvidék.

Nálam díjnyertes a kompaktra csomagolható Carnotaurus. Összehajtogatva elfér egy akkora konténerben, ahol ShannonApu is lehajtott fejjel álldogál.

A tudományos énem akkor szállt ki, amikor Malcolm panaszkodott egy-két résszel ezelőtt, hogy a vörösvértesteket szétszedi a toluol, ezért nem nyerhetnek belőle DNS-t. Ha egy felnőtt, egészséges nő vérében magvas vörösvértesteket talál nekem valaki, visszaadom a diplomám.
Most a végén megláthattam a 85 millió évvel ezelőtti EGY SZEM kontinenst, és ezzel végleg lehúztam a WC-n. Hogy azt ne említsem, hogy a pilotban óriási Hold a sorozat során néha varázslatosan visszaváltott ma ismert méretére.

Nem indultam nagy elvárásokkal.
Jót akartam szórakozni, nézni némi dinoszaurusz-szafarit, oszt’ ennyi.
Ebből sikerült:

sarkanyolo2 - 2011. 12. 20. 20:03

Hát Pocok az SGU-t én is nagyon sajnálom, best sorozat volt!
Terra Novából még egy részt sem láttam, bár haverom nézi, de ez a dinós vonal nem jön be.

Orkuki - 2011. 12. 20. 20:13

A piloton nem tudtam átlendülni, sőt annak a végét is tekergettem, most ezek után érdemes lenne végignézni? Vagy csak ha TÉNYLEG nincs semmi más ?

symor - 2011. 12. 20. 20:14

Ez milyen rossz sorozattá vált.

Az 5. résznél szakadt el nálam a cérna, merthogy dögunalmas és bűn rosszul elkészített sorozatnak bizonyult a Terra Nova.

Új világ, dinók, kolonizálás, időutazás.
Annyi jó irányba lehetett volna elindulni, erre kapunk egy családsorozatot, és nem is a família központba állításával van gondom, hanem az idillikus nyavalygással egy túlélőtörténetben.

Merthogy a Terra Novának erről kellett volna szólni, hogy éljen túl egy kis emberi csoport egy olyan környezetet, mely lehetetlen kihívásokat mér egy csak jövőidőben létező fajra.

Az összes többi baromság, maszlag. Itt szépen azt kellett volna végignéznünk, hogy szenvedik meg a “paradicsom” megteremtését egymással és környezetükkel a telepesek.

Ehelyett annyira szánalmas moralizálás, kisiskolás kalandozás és gyógydedó összeesküvés felderengését kaptuk,néhány dinó falánk, de teljesen felesleges jelenlétével megfűszerezve.

Nekem nem is az év csalódása, az évtizedé volt a sorozat, amely úgy szar, ahogy van és ezen szépíteni sem tudok sajnos :(

CSiPet - 2011. 12. 20. 20:24

Naja, ha az SGU-t el kellett kaszálni mert nem tetszett elég embernek, akkor Terra Nova 2. évad-ra annyi az esély, mint egy új évad SG-1-re Richard Dean Andersonnal. -.-
Egyszerűen katasztrófa ez a sorozat. Úgy ahogy van. Nagyon kevés sorozatba kellett eddig beletekernem (gondolom a jobbakat próbáltam be főleg), de itt majd minden részben előfordult. Spielberg hogy adhatta ehhez a nevét…

ElPadre - 2011. 12. 20. 20:32

de jó, hogy kaszáltam. ezek szerint spielberg és braga feltalálták a…

PRIMEVALT?! bazzeg. eúúúúúúúúúúúúúú.

ez akkora gáz, hogy ennyivel a világ energiagondjai megoldódnak 10 évre.

winnie - 2011. 12. 20. 20:36

“PRIMEVALT?! bazzeg. eúúúúúúúúúúúúúú.”

jaja:) meg kéne nyomunk egy kicsit a primevalt, mert lehet, hogy nem minden terra nova-néző ismeri.

frenky - 2011. 12. 20. 20:42

eegen, valaki jól írta: SGU…, azon túl, hogy más a buli, súlyra(ötletre, minőségre) nem is ehet összehasonlítani. tényleg, mikor lesz újra SGU? :)

.tnm - 2011. 12. 20. 20:47

Végig a gyenge középszer jellemezte a sorozatot, de viszonylag kevés releváns logikai hibát vétettek (Nem vagyok “dinológus”, szakmai hibákat nem szűröm ki, az IT sületlenségek sokkal jobban zavartak). Eddig. De ez a finálé volt az a rész, ahol már helyenként fájt nézni a tömény hülyeséget, épp ezért tudtam ezen először jó ízűen kárörvendeni. Remélem kap 2. évadot, mert tuti nem fogom folytatni, viszont szabadidőm kevés: minden pilot-ok elől foglalt műsorblokknak örülök.

Llew - 2011. 12. 20. 21:19

Én sem néztem, de kíváncsiságból elolvastam. Az azért elég sok mindent elmond, hogy a főszereplők ShannonApu, meg ShannonFiú címszó alatt vannak emlegetve. Az imdb-n megnézve a neveket, viszont kicsit megzavarodtam. ShannonFiúCsaja ezek szerint nem a Skye nevű csaj lett, akivel már a pilotban összemelegedtek. Legalább ShannonLány faszija túlélte ezeket a döbbenetes fordulatokat?

winnie - 2011. 12. 20. 21:29

llew: a shannonfiúcsaja az volt, akit ott hagyott a jövőben és a szíve szakadt meg érte, hogy emiatt nem pörgetheti meg skye-t. 3-4 részes story arc volt az, hogy megbulizta, hogy beszéljen vele a jövőben, ehhez a hatosoknak kellett ellopnia valamit anyutól, azok meg videótelefonáltak a csajnak, plusz lezsírozták a jövővel, hogy legyen benne a 11-esben.

Bush84 - 2011. 12. 20. 21:30

Ez a sorozat nem közepes, nem gyenge, hane SZAR. Az írók ennyire nem tisztelik a saját munkájukat, hírnevüket? Lehet lassan a sorozatok írói között is fekete listát kell írnom, mint a filmrendezőknél?

Vilidzs Pipöl - 2011. 12. 20. 21:50

Sajnos amikor az iróktól kijött az a nagyképű maszlag, amit lenyomtak az elején, már lehetett érezni, hogy nem a földön járnak.
Eszméletlen szart sikerült összelapátolniuk, döbbenet, hogy egy ilyen jó sztoit+pénzt ennyire el lehet bacni :/

Ellie - 2011. 12. 20. 21:57

Nem nagyon emlékszem, de amikor Shannon a Hatosok táborában beszélget Mirával, Mira olyan megjegyzést tesz, hogy azt is hihetnénk, a parancsnok Terra Nova létével rosszban sántikál, nem? Az első részben tett megjegyzése Lukasról pedig arra engedett következtetni, hogy valami nagy dolgon dolgozik a fiú, de nem olyanon, ami gonosz lenne. Amikor a vadonban üldögélt és meglátta a tűzijátékot is inkább olyan volt, mint aki ledöbben, nem ért egyet hogy az új világban ezt csinálják, miközben a másik világ pusztulásán sírnak – tehát mintha ez párhuzamban lenne.
Attól függetlenül az előző részben már mint gonosz célú lépett fel. Még nem láttam az évadzárót, így nem is olvastam el a spoilert róla. Csak szeretném megkérdezni, hogy aki követte, ugyanezt tapasztalta, vagy én értettem nagyon félre a kezdeti célozgatásokat.

Tomisz - 2011. 12. 20. 22:11

Ekkora egy bugyuta rakás sz@rt csinálni ebből a sorozatból hihetelen…

Nincs is kedvem kommentálni már. Facepalm.

winnie - 2011. 12. 20. 22:16

ha jelent valakinek valamit, akkor most el lehet olvasni a két hónapja készült emlegetett interjút magyarul, hátha valami más fényben tűnik fel valami. mostani nyilatkozatot még nem találtam, de csak lesz:

http://www.sorozatjunkie.hu/2011/10/23/terra-nova-keszitoi-szemszogbol/

edit: hopp, találtam friss interjút: http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/terra-nova-finale-season-two-274927

insider dolog olyat olvasni, hogy azért sem jártak vissza évad közben 2149-be, mert először le kellett amortizálniuk a jelenlegi díszleteket, mármint az árukat, így addig nem is építhettek helyettük más díszletet. évad végére le tudták könyvelni a teljes amortizációt. plusz a 2. évadra halasztották annak flashbackjeit, hogy mit csinált taylor az egyedül töltött 118 nap során.

koka - 2011. 12. 20. 22:19

Ha lesz egy szabad estém bevállalom az első és az utolsó részt de csak mert bírom a dinókat (mondjuk ahogy olvasom nem sok van benne).
Így voltam anno a Falling Skies is ott 2 rész után kasza volt de hajt a kíváncsiság :)

Gad - 2011. 12. 20. 22:49

Kövezzetek meg, de nekem tetszett :)

bikkbakk - 2011. 12. 20. 22:52

koka,

az utolsó másfél órás részben két darab dinoszaurusz van.

winnie - 2011. 12. 20. 23:08

gad: nincs kövezés, sőt. tudom, hogy sokaknak bejött, ezért az ő véleményük is sokat jelentene, főleg azoknak, akik a kommentek alapján (is) döntenek.

Reg5 - 2011. 12. 20. 23:09

Országos csatornán (amcsiföldön) mikor volt utoljára nézhető scifi-t? Mármint igazit, nem pedig családi-varázslós scifinek csúfolt izét.. Mert én úgy emlékszem, hogy az utolsó 6 éve véget ért, ami meg utána jött az viccnek is rossz volt.

A cikk témájához hozzászólva pedig a TN-t el akartam kezdeni, de valahogy nem vitt rá a lélek, részben az itteni kritikák miatt.

VInyo - 2011. 12. 20. 23:15

Hát, aki ezt leszólja, akkor az nézze a barátok köztöt, ahhoz képest hogy csak rosszakat írnak róla én jól szórakoztam az egészen :)

winnie - 2011. 12. 20. 23:16

“Hát, aki ezt leszólja, akkor az nézze a barátok köztö”

a BK szerinted jobb ennél? (annyira nem ismerem, szóval lehet, hogy jobb családi kategóriában. azon meg miért csodálkozol, hogy valami valakinek tetszik, másnak meg nem? ez a lényeg. de az sok mindent elmond, hogy a kevés pozitív komment ahelyett, hogy a sorozatról írna, azoknak ajánl más sorozatokat, akiknek ez nem tetszett. szerintem itt senki nincs szűkében sorozatoknak.)

krigin - 2011. 12. 20. 23:31

Gad: én is veled vagyok, jó volt nézni, nekem tetszett. Falling Skiest nem pipálta le nálam, de nem volt rossz. Mondjuk több akciót raktam volna bele (nem csak dínókkal) és 1 pontot levonok mert a végén lévő dínó nem T-Rex volt, és még a hangja is más volt, mint a promóban. :(
De legalább bekajált :D

Szóval egy szónak is 100 a vége, kérem a 2.évadot, akkor is, ha ketten nézzük majd Gad-al, mivel a többiek már kaszálták! :)

kukulkan - 2011. 12. 20. 23:39

Cooper19: “A tudományos énem akkor szállt ki, amikor Malcolm panaszkodott egy-két résszel ezelőtt, hogy a vörösvértesteket szétszedi a toluol, ezért nem nyerhetnek belőle DNS-t. Ha egy felnőtt, egészséges nő vérében magvas vörösvértesteket talál nekem valaki, visszaadom a diplomám.”

Háhá, erre nem is emlékeztem. :D Úgy tűnik a sorozatírók némi fogalomzavarral küszködnek ha nőkről van szó, hogy most akkor chickens vagy chicks. :DDD

Amúgy szvsz nem volt olyan rettenetesen rossz ez a záróepizód, legalábbis az előző részektől nekem egy fokkal jobban tetszett.

szpojleres mókus - 2011. 12. 21. 00:40

azután kaszáltam hogy volt az a szőke kislányos rész, de őszintén megmondva egy szót sem értettem a spoilerből. :D De jót röhögtem az egészen, látszik nem volt kár :D

Llew - 2011. 12. 21. 00:44

Winnie: Kösz. Negyed évados sztori volt, hogy a kamasz srác az új csaj helyett a régit húzhassa meg, és mikor alakulna a dolog akkor az meghal? Facepalm, sőt double facepalm.

winnie - 2011. 12. 21. 00:54

átjön, kap egy mondatot, majd bumm, meghalt. nem is találkoztak a sráccal. (vagy, ha igen, akkor nem láttuk, mert a sztori ugrott előre 3 napot, míg kómázott shannon. a lényeg, hogy a fiú nem nagyon búsongott.

Vasile - 2011. 12. 21. 01:19

Ahogy László Gogolák mondaná:Jól van felpróbáltátok,nem volt rossz,kom hír!Majd egy jó tökön rúgás :D
Összességében tényleg nem volt rossz,de a tökön rúgás is járna,mert sokkal többet kellett volna kihozni ebből a sztoriból és a lehetőségeikből.

Zirowe - 2011. 12. 21. 03:55

Nekem ez jött le az évadzáróból: mégis lehet dinót ölni, sőt, akár egy golyóval is; száműzetés alatt is volt ideje+”productja” Taylornak, hogy zsírul be legyen lőve mindig a frizurája; illetve, hogy ha egy konténerbe zippelünk egy hatalmas dinót, az addig kussba van és nem mocorog, amíg nem nyitják ki az ajtót.

Egyik kedvenc jelenetem lesz ezután, hogy robban minden a fenébe, rohan az apuka a portál fele, utána meg a dinó.

Priceless, akárcsak az emberi hülyeség.

Zirowe - 2011. 12. 21. 03:58

Ja igen, még annyi, hogy amikor az apuka visszatér a dzsungelbe, csak nekem ugrott be ez a kép?
http://576kbyte.hu/images/PS3/562c906f-eb57-4304-8cc3-361784095a7b/Screens/uncharted__drake%27s_fortune_%28platinum%29_screen_001.jpg

Uncharted.

Katey - 2011. 12. 21. 04:08

ez a sorozat nagyon rossz. pedig én kitartó típus vagyok, ezt is a 6. részig bírtam.

onnantól kasza. most megnéztem az utsó részt kísérletképpen.
hát valami rém rossz.
nem bánom, h nem nézem.

Zakkant - 2011. 12. 21. 06:49

Fockit, még én is kaszáltam három résszel ezelőtt a sorozatot, pedig nekem dinoszauruszokkal és időutazással bármit el lehet alapvetően adni. Igazából nem volt rossz, de egyszer csak azon vettem észre magam, hogy miközben néztem a Novát, az előttem lévő füzetbe zombikat rajzolgatok. Innentől kezdve nem láttam értelmét tovább nézni. Erről ennyit. Talán egyszer darában megpróbálom, hátha úgy…

winnie - 2011. 12. 21. 09:10

zirowe: a dinó le volt szedálva.

Zirowe - 2011. 12. 21. 09:48

winnie: gondolom, de, hogy “pont akkor” múlt el a hatás, amikor kiszabadították..
Persze, tudom, film, de akkor is. :D

Tuonela - 2011. 12. 21. 10:03

Számomra is elég gyenge volt ez az évadzáró, rengeteg nevetséges momentummal. Egyetlen előnye volt, hogy semmi bosszantó cliffhangert nem kaptunk (a hajóorr valahogy egyáltalán nem tud izgatni), tulajdonképpen le van zárva a történet, így nyugodt szívvel lehet itt befejezni a sorozatot. (Nem úgy mint pl. a The Event zárásánál.)

winnie - 2011. 12. 21. 11:00

zirowe: beledöfött egy injekciós tűt, hogy elmúljon a hatás.

avandovor - 2011. 12. 21. 16:05

Nagyon remélem, hogy Badlands-en találnak vmi ősi űrhajót vagy legalább egy csillagkaput. A Malcolm majd beüzemeli, és TN-ról járnak felfedezni. Ha ez a felállás lenne, folytatnám a sorozatot :D

Zirowe - 2011. 12. 21. 16:27

winnie: na, hát akkor egy fontos kulcskérdést tisztáztunk. :D

Engem annyira nem kötött le ez az egész, hogy ezek az apróságok elsiklottak mellettem..

Maala - 2011. 12. 21. 16:50

Nem értek egyet a kritikával, a lefestett 24. századhoz képest szerintem ez a 80m évvel a múltban létező kolónia maga a paradicsom, egy igazi cserkésztábor. Ahol csak az szab határt a képességeidnek, hogy mit akarsz – egyedül csak a bizonságodat védő korlátok vannak (jó, ez most nagyon 1984-esen hangzott).

Amúgy tetszett az évad, de szerintem a hajó A szigetről jött. És a következő évad címe a TN – Lost in time lesz. :)

Lucas apautálata picit túlerőltetett, pláne, hogy még mindig homályban tartanak… De azért felcsillant a remény a szememben, mikor megjegyezte, hogy a brontosaurus (vagy brachio-, már nem emlékszem, melyik volt), amit fejbe lőtt a PénzesEmber, csak egy jámbor növényevő volt… Aztán semmi nem lett belőle. :(

nick - 2011. 12. 21. 16:57

ElPadre:Szerintem nem kellene ezt a gyenge sorozatot a Primevalhoz hasonlítani vagy ezzel azonosítani.

kazanhaz - 2011. 12. 21. 17:24

Emlekeim szerint ugyanilyen utalkozas es frocsoges ment az SGU majd minden reszenel. Most meg istenkiraly a cucc ? Az ido mindent megszepit. En nezem, nekem tetszik, vannak benne kretensegek, de nem erdekel. Daralosra alltam be, most az utolso par reszt megnezem egyben karacsonykor.

kucsum - 2011. 12. 21. 17:26

ez a hajóorr dolog megint valami ami mutatja h hogyan rontják el az írók azt ami érdekes lehetett volna.
az hogy simán egy hajóorr az még érdekes (kik csinálták, mikor csinálták hogy került oda, stb…)
de az hogy 18. századi hajóorr az 2 lehetőségre enged következtetni

1. a jövőben térkapukkal közlekednek mindenhová és véletlen egy múzeum elköltöztetése során az egyik antik hajóorrukat egy térkapu helyett egy időkapun küldték át
2. na mi az egyetlen jelenség ami a 18. században is létezett, okozhatott idő ugrást és hajóval meg lehet közelíteni ? egen, a Bermuda háromszög…

nah mármost ha az írók tényleg a Bermuda háromszöget akarják belevonni a történetbe akkor az egy hatalmas nagy facepalm…(de sajnos sztem ez lesz, vannak ennyire randomok, abba lehet még reménykedni h a köv epizódra elfelejtődik a “18. századi” dolog, lásd hold visszazsugorodása)

winnie - 2011. 12. 21. 17:27

“Most meg istenkiraly a cucc ? Az ido mindent megszepit.”

aki anno utálkozott, az most is istenít. aki szerint most istenkirály, aszerint akkor sem volt rossz. vagy pedig csak ennyire rossz nem volt. nem hiszem, hogy bármit is szépítene az idő. csak ugyanannak a véleményét kell olvasni.

viszont én ebben a sorozatban nem láttam kreténségeket, de ha vannak, akkor az még rosszabb.

punyapaps - 2011. 12. 21. 17:32

Szerintem annyira azért nem volt vészes az évadzáró az löző részekhez képest bár a dinó kimászik a konténerből ott azért fogtam a fejem
a hajóorrnál szerintem érdekes lenne ha kiderülne h már volt ott egy emberi civilizáció. Nem pedig abból a világból ahonnan a többiek.
Az viszont szerintem is jogos, hogy nem kellett volna mutatni a hajóorrt.

Zirowe - 2011. 12. 21. 17:38

kazanhaz: nem mindenki, én továbbra is kitartok a véleményem mellett, hogy az sgu rettenet volt, de ehhez képest még az is jobb volt.

Érted, ha már két borzasztót kell összehasonlítani. :D

DeadMan - 2011. 12. 21. 18:53

Ja, külön magyarázták azt az injekciós tűs dolgot, szóval igazából jól szánkba van ám rágva, ami kell, csak figyelni kéne, nem a hibát keresni /gonosz mosoly/.

Egyébként tényleg, nem ez a baj, hogy mekkora a hold, vagy a vélt vagy valós logikai hibák, még ha csak ennyi lenne…

Tényleg inkább, amit sokan mondanak, hogy nem ér fel a benne rejlő lehetőségekhez, hogy nem arról és úgy szól, ahogy kellene. Ja meg ugye, az írói lustaságok, mert kövezzetek meg, ha mégsem így van, de bizony, jól gondolja winnie, miszerint a “Badlands”-ről is most hallottunk először. Ez nyilván nem plothole, vagy logikai hiba, mielőtt még páran fellelkesülnének (:)komolyan, egy-két elemzőzseni mostanában nagyon túlzásba viszi a dolgokat:)), de jól jelzi, milyen sok időt fordítottak az írók a munkájukra.

Na most ennek ellenére, ez a befejezés, meg úgy általánosságban az utolsó 3-4 rész számomra megfelelően korrekt volt ahhoz, hogy beüljek a 2. évad elé is, némileg abban reménykedve, hogy elmozdítják a koncepciót helyesebb irányba. Tulajdonképpen, főleg a jövővel való kapcsolatmegszakadás következtében itt a tökéletes esély, hogy megtegyék!

Ez az első évad meg számomra 6/10, de tényleg csak azért, mert az uccsó pár rész felhúzta olyan 4,5-ről:) Falling Skies egyértelműen jobban bejött, pedig ott még a sok logikázó problémázó gondjaiban is több igazság volt. Mégsem íjesztenék el senkit a megtekintéstől, hiszen időutazós, dínós, kolonizálós sci-fi jóság, és bármit el lehet mondani az 1. évadról, de azt nem, hogy magukra zárták volna az ajtót a 2. évadban a fejlődés lehetősége előtt. Inkább innen lenne szép feljönni, én azt mondom. Más kérdés, hogy mit hoz majd a jövő…

DeadMan - 2011. 12. 21. 18:59

Vasile: Úr isten, hogy siklottam át a kommented fölött.
Pedig olyan szépen összefoglaltad az egészet, gyerekek abba lehet hagyni, szerintem ennél frappánsabb leírás már nem fog születni! És tényleg, rohadtul jár az a tökönrúgás nekik, hátha attól a 2. évadra magukhoz térnek. No majd talán azok az új írók? :)

Lajoska67 - 2011. 12. 21. 19:47

Nem volt magához képest olyan rossz. Nyilván klisés volt, de legalább pörgött. Magához képest ez 7/10. Meg is halt végre 1-2 szereplő. Ha ilyen lett volna az egész, több kedvvel nézem. De attól tartok, ha folytatják, ismét lesz 10 rész dögunalom, és utána 2-3 ehhez hasonló lövöldözős. Azért meg kár a pénzt kiadni.

linsz - 2011. 12. 21. 20:38

hmm anno megnéztem a pilotot, utána kaszáltam is. azóta olvasgattam az írásokat róla itt junkien, és őszintén szólva, pont az lett a sorozatból, amire a pilot alapján számítottam. kiszámítható részek, 0 karakterek, retardált sztori, semmi feszültség stb. írók hibája egyértelműen. nem bántam meg, hogy nem nézem:D

ModernFamily - 2011. 12. 21. 20:50

Sziasztok.
én is nagy várakozással vágtam neki és a pilot be is jött. Én akkor kaszáltam el, amikor az emlékezetvesztős rész volt. Talán a 3. rész? Már nem is tudom biztosan. Az annyira gagyi volt, mint vmi ZS kategóriás film.Abból is a legrosszabb. Sokkal de sokkal többet vártam ettől a sorozattól.Csalódás.

sledge - 2011. 12. 22. 01:44

Nos, végignézve az egész évadot, a vélemény meglehetősen egyszerű:
Kellemes családi sorozat, kicsit vegyíti a műfajokat, kevéssé karakteres szereplőkkel (Taylor és Shannon a kivételek), klisé- és sablonhegyek, kiszámítható lépések, de ha ki akarod kapcsolni az agyad 40-45 percig hetente, nyugodtan nézd, ha viszontkomoly sci-fit akarsz, eszedbe se jusson. A zene és az operatőri munka viszont jó, ami nagyon sok sorozatot agyon tudott vágni. Egyébként Spielberg mostanában adta a nevét vmi nívós és komoly anyaghoz?

sledge - 2011. 12. 22. 01:46

Összességében egyszer nézhető, középszerű a dolog, láttam már sok rosszabbat, bár tény, hogy ebből a témából többet is ki lehetne hozni.

szagergo - 2011. 12. 22. 08:56

sledge – 2011. 12. 22. 01:44

Én is így látom, ami a Terra Nova-t illeti. :)

Spielberg talán mostanában a Super8-hoz adta a nevét, bár nekem az se jött be annyira…

szagergo - 2011. 12. 22. 09:04

ModernFamily – 2011. 12. 21. 20:50

Az a rész tényleg a mélypont volt szerintem, után viszont javulásnak indult, persze csoda azért nem lett. Talán ha lesz 2. évad, az jobb lesz, bár még ezen a színvonalon is elnézegetném, ha folytatnák.

nems - 2011. 12. 22. 09:49

sledge: láttál ennél rosszabbat? Miért nézel még ennél is rosszabb sorozatokat. Eleve, ha középszerűnek tartod, akkor miért nézel középszerűt. És a jó sorozatok?

karit - 2011. 12. 22. 12:20

A Homelandé után néztem a TN fináléját, és (Homeland SPOILER!) az első gondolatom az volt, ne igen, így kell rendeltetésezerűen használni egy behuzalozott ködmönt.

A többire kár is szót vesztegetni, a hajóorr se csigázott fel túlzottan (talán, ha a Black Rocké lett volna).

Már csak az érdekel, honnan tudták a jövőben, hogy Badlanden kell keresni, ha a Hatosok is csak néztek, mint a moziban. Persze, egyszerű a válasz: hát a Hetesektől.

nick - 2011. 12. 22. 13:13

Attól függetlenül,hogy negatív véleményel vagyok az egész sorozattal kapcsolatban az évadzáró talán nem volt olyan rossz rész mint a többi, meg kivéva az első részt, kár, hogy nem tudták normálisan megcsinálni ezt a sorozatot.

Gibson - 2011. 12. 22. 16:39

Nekem az tetszett, hogy 2149-ben mondják a pénzesemberek,hogy egy konténer 30 tonna(!!!), ahhoz képest 3-4 katona erdei úton lazán áttolja az időkapun, arról nem is beszélve, hogy hogy bírja el az a kocsi, amivel odavitték. Összességében tetszett a sorozat.

Kelta67 - 2011. 12. 22. 16:46

hehe nem ússzátok meg..direkte jó hosszú lett :)

Hijnye a jövőben kezdünk..de jó..Na szép rendesen lenyomtuk a bolygót….nem is értem mért nem húz át mindenki dinóeledelnek  és jő Lucas a főrossz megtévedt fiú, és már látjuk is az egyik főgonoszt, amint már már a pénzt számolja, de innen megmondhatom, kiccsávó, csúnya halálod lesz, ez rád van írva. láthatjuk még a nagy morcosan fittneszelő fegyveres ellenbandát, hogy minek kocogtak?? nekem rejtélyl  na a terv készenáll..haladjunk..Taylorék nagy bőszen a kapunál készülnek, hogy ha rambo átrohan simán legyalulják..Norrissal együtt…aztán szépen elmagyarázzák, hogy mi lenne akkor, ha a kapu leállna, mer akkor 3km belül jönnének a rosszak  Ééértjük, mi legalábbis, de ők ott nem  meg nyílván okos amcsi nézők sem, Jéé főtudós, ez még él?  ezt a 3km-t vajon lemérték? ki hová esett be, és kilépték Taylor elmondja a tervet, ha zarándok, megölelni, ha katona megölni..ha mindkettő akkor is..ha egyik se, akkor hagyni felrobbanni ..Az ő otthonukat? hm..nem a földön vannak? ami az összes ember otthona? Taylor gyanítom, mikor ideért csak szerénységből nem nevezte át Taylorland-nek  vagy Taylor bolygójának. Vajon mért gondolja ez a kb 1000 ember, hogy az övék az egész?? érdekes gondolatmenet…tiszta Columbusi elvek..
Na a rosszak megbeszéltek szerint holnap jönnek, (mer ugye Lucas nem tud bármikor átjárót nyitni, ugyebár..:)  Így este családi kör, és idill.. főzsaru szépen borotvált..ez fontos  lazagyerek aggódik Karáért..éljen tudom a nevét..ez a régimaca..és jön..de apuci majd elintézi.,.Na reggel van..búcsúzkodás ahogy kell….kiosztva a szerepek, de gyógyítasz, te meghalsz..kész, mehetünk. hm..érdekes hogy jobbkormányosak a járgányok  csak nem ausztráliában vagyunk?
Taylor a világ leghülyébb stratégiájával állítja be az embereit..a naagy katona..anyám..röhejes,
és jönnek a zarándokok, rendesen ahogy kell, és jő Kara..komoly szerep volt, hess a pénztárhoz..mert érkezett az Alkaida tag, és gyalult..bár a robbanásban a kapu láthatóan nem sérült…meg a legközelebb álló főzsaru sem nagyon..mért is tette volna?  így gyorsan ugrunk 3 napot…azért ez elég gyenge fogás, hogy mély homályba tegyük, ugyan már hogy nyert a másik félbéna csapat..de fogadjuk el a bevált dramaturgiai fogást, mer innen válik izgalmassá  főzsarunak fejen kívüli fülzúgása van..hehe, tapasztalatból, ha robban melletted valami, és zúg a füled, ha befogod is hallod…kitámolyog, és mit lát..zászlókat! a főnix rend első dolga idióta zászlókat teregetni..lehet ők is a tóba estek, és száradnak..és ott Mira..meg Lucas persze, aki supergonosszá válik, de ne szaladjunk előre..mer főzsarun semmi karcolás…. és 3 nap után is simára borotvált az arca..azért jó hogy erre a volt gondjuk az ottani ápolóknak ..jó ez a kórház. Na jő anyuci és ráolvasással elmulassza a fülzúgást..és beszámol róla,hogy le vagyunk nyomva apuci..de persze mindenki sértetlen, (kivéve 26 halott, de egyet se ismerünk) a lakás még simán beillik egy IKEA katalógusba..és mindenki láthatóan tisztára mosott ruhában sétálgat…fő a higiénia. Otthon lazagyerek 5 másodperces mély gyászba borul a régimacáért….megérte a sok vergődés, meg árulás ezt..Este meg reflektorozás, ide oda..komoly emlékeket idézően..nem ám egyszerübb lenne mindent szépen kivilágítani, neem lámpázzunk ide oda..De a lényeg..a kocsma bezzeg hangos..mert pia az kell…. ez az egész megszállás akkora idiótaság, hogy komolyan fájt már itt a film..mia töknek vergődnek a táborral? meg kocsmával? meg ingyen pia?? mia tökért kéne fizetniük akármiért is?? ehh..tovább..Kis lelkizés katonamacával..kis info gyűjtés, amivel megerősítik bennem, hogy idiótaság az egész..így képtelenség lett volna elfoglalni a tábort..ugyanmár..bombáztak? azt repülöröl szokás baby  na gonosz dinók eltörték a játékukat, de főtudós már dolgozik a problémán..meglepően korrekten csinálja a sumákolást.., majd elmagyarázza zsarunknak, jobb lassan melozni, mint üvegablakban meghalni, komoly életbölcsesség, és igaz is 
Közben a naonokos Mira 3 nap után kezdi keresi a főzsarut, és főtudósnál rá is akadnak…de addigra kész a terv, amit nem nagy nehézség eljátszania zsarunknak…hülye vagyok, és béna…valami újat kellett volna kitalálni, így hamar lebukik majd..De Lucas nem annyira okos..
Megbeszélés, a 3 agytröszt között.. a terv: mivel a jövőben,a nép, számítana erre a helyre, beadjuk majd nekik, kész lepusztult, sugárzik meg minden..közbe a rosszak meg lenyúlják a sok zsír cuccost innen..és itt a 2. évados előzetes, naa már vártam..a titkos cucc..érkezik vödörke..és tesó kiáltással fogadja Lucas, aki ráizzik a macára, kajaosztás, tiszta menza, kb a kaja is olyan, lazagyereket apa beutalja kocsma melora, mer hát ugye minden okosság ottan történik..ottan vannak titkos infók, nyomkövetőcuccost is ott osszák, meg titkos belépőkártyákat…superhely az..mütét közben érkező golyótávirat Taylortól, titkos koordináták ..ezt vajon hogyan??? titkos lőszergyártó gyára is van Taylornak a dzsungelben, vagy ilyen kis zsebben hordozhatógyár?? erre építeni a tervet, hogy valaki golyókat olvasgat..vicces  titkos kiszökés és randizás Taylorral.. közben főgonoszt valami csipkedte (morgóbogár) a gonoszok, idilli tájhoz érnek, na itten a bánya helye itt van a sok meteorérc??wtf?? 10km robbanás, ebből 10 és ez a fél kontinens?? tehát 200km a kontinens?? ezek holvannak? valami kis szigetecskén vagy mi?? itt a sok érc…tényleg csak át kell hozni egy egész bányára való gépet és embert..azon a kis lukon és csak le kell tarolni, meg öldökölni a sok állatot, ni ott egy..főhülyegonosz már le is szedi…a csúúnya.. és jó hangosan elmondjuk a tervet, hátha zsarunk még kicsit rosszul hall a bokorban..de zsarunk környezetvédősen bosszankodik..de tovább mert randira siet.. találka majd semlegesíteni a bombát…ééés a supermaca közli a távirányitó alapján megtalálja a bombát!! heheeh, ezen szétröhögtem magam..max. a távirányítót. . a bomba nem ad jelet, vazee, a távirányító is csak akkor mikor a gyújtás szignált küldi..de hát ők megtalálják..Lucas hasit onnan el, mer ugye 10km a hatótáv…főgonosz távcsöve simán ellát 10km-re..és behozza simán az alakokat..beszarás..,közbe hatástalanítás..
– főnök, ilyet sose láttam.. oroszkinai..super rejtélyes bomba
– ezgáz..most mi lesz? srácok, valaki oroszul? kinaiul? nem ide készültetek, vazee?
– fönök, megoldom..hopp megnyomom, jéé kinyilt, sok sok kis színes kábel
– mi a terv supermaca? meghalunk vagy lesz 2. évad?
– nem értek hozzá, ezért találomra elvágom a madzagokat, és úgy teszek mintha terv része lenne
– felrobbanunk!
– dehogy főnök…2. évad!! figyeljen csak, nyissz nyissz..szar oroszkinai occó
Közbe Lucas, robbangatásra buzdit, de 10km! na odaér majd ö megnyomja a sipogó gombot, de nem robban..csipogtatja a vackot, jól hallják az amcsi nézők, ő gonoszan apucit is felrobbantaná…. nade majd a vállról suhanórakketa..ami 10km re elvisz, és maaajdnem talál sok kis izévé alakulva..
Taylor: fedezékbe! ezen vajon mit értett? lehet a dinóknak szólt, környezettudatosan? Lucas 10km-ről simán megnézi távcsővel a menekülő autót..zsír az a látócucc. él a gonoszapu..de szar hogy csak 1 bombát hoztak 
Taylor tábor.. mindenki jól van, szép tiszta ruhában, és mindenki frissen borotvált  máris terv szövés, mert nehogymá elvegyék tőlük a szép földet ami az övék, és kész…Robbantottak? akko mi is….de előtte jó öreg partizánkodós terv..apu hozza az átlagot, így hazadobják a rokkant agybeteget..este anyucival megbeszélés, nyálzás ahogy kell..majd partizánkodás..kis villogó izé, hogy a néző jól lássa, ott a jelző  na kocsma, ahol meg lazagyerek melozik, és nehezen tűri alfahimLucast aki előadja magát a főmacának..Ö az áldozat, apuci a maximalista állat stb..valaki sajnálja Lucast? ugye nem? na tovább..Lazagyereknél Kara rég feledve(ki az a Kara?) és ritka képességről tesz bizonyságot, képes megütni bárkit  aztán még pár pofon Lucasnak, de bírja a csávó rendesen..pedig apa fia ad neki..nagyon fel se veszi…kis katonai segítséggel lezúzza a család férfitagjait…és irány a zárda..ottan apa-fia beszélgetés.. dokinőnk kivételesen komoly és klassz tervet eszel ki, ez tetszett meg kell valljam, jól csinálta….förossz senyved a morgóbogártól..így már megy is az oltás neki..és zsaroljuk csak meg az idióta főgonoszt…mert míg Lucas elengedi lazagyereket, (vajon Maca mit tett??) de apucin megin a csillagkapuból lenyúlt cuccot próbálgatta Lucas, töltsük fel a főzsarut céllal  közben meg tananyag Lucas életéből, ki hal meg anyuci vagy ő? ..ki kit okol, és hibás, amcsi nyál megin..majdnem sírtam, de mégse.. : ) mert dokinő terve beválik, és kiszabadul apuci..bár kissé megviselte a feltöltődés. szökés indul , idióta beszunnyadva..Lucas érkezik a házhoz, ahol az ajtó előtt már két őr áll, nemám bemennek, minek is? jaaa kellett Lucas okos bólintása , és jéé csak a horkolót találják..sehol a főcsalád..minő meglepetés 
Kint meg katonamaca áldozatra kész….szökés indul..meg az elterelés..lőszerraktár robbanás..na azt is jól őrizték..szaladgálás kicsit, de persze elkapják..és kivégzés..persze nehogymá Taylor beavatkozzon….Lucas naon gonosz..vajon zsarunk mért nem hagyta? táborban mindenki sajnálkozik..hülye írók, kinyiffantani a legjobb csajt  Mira érkezik rosszföldröl..ahol sauron az úr gondolom, és hoztak valami naagy rejtélyes dolgot..sminkje ruhája makulátlan, egy nő háboruban is az  ígéret betartatik, mehetnek haza, koszba, bűzbe, szénmonoxidba..Mira hülyébb mint gondoltam..
piciliba vigasztal..Taylor meg vigasztalódik, ez is megvolt  mindenki mindenkit vigasztal, meg smárol ki ki ízlése szerint  G.I. Joe okosan megjegyzi ne félj a dinóktol.., aláaknáztunk mindent..dinók ellen….ha sz@rni mész kicsim csak óvatosan pottyantsd a földre..mer visszarepül a sz@r beléd..és az kellemetlen…:)
Na a terv kész, McFly módszer lesz a nyerő: vissza a jövőbe! és robbantás, de firnyákosan, leeresztünk egy naagydinót, és behajtogassuk egy dobozba, vidd magaddal, és kellő időben, injektáld nagyra, meg harapósra  közbe a megbízható oroszkinai bombával robbangassá majd egy kicsit..
Közbe főrossz kéjeleg a vasdarabján..(tiszta Avatar feeling), és főmaca alig átlátszóan beeteti Lucast aki főtudós betegséget kapott el, nem sok vér kezd a fejiben lenni, így megeszi a csalit rendesen..
Taylor táborban kész a terv, indulás, bazinagy injekció…ha egy késtől megijedt a dinó, ettől besz@rik ha meglátja, és sikítva világgá szalad..ezért kendőbe kell rejteni 
Na táborból bazidrága vas indul, megy Lucas meg főmaca is..aki simán beeteti hogy tudja merre apuci..ha Lucas a csajra néz, bármit bevesz, csak a csaj is tegyen így, megállnak apuci vadászatra..de jő a segítősereg, és cserélik a cuccost..és otthagyják Lucast a csajra bízva..naná..nem ám egyből a szart is kiverik belőle mert lelőtte a kedves fönökcsajszit..esetleg őt is kiiktatják, mert hát katonáéknál ez a szokás..neeem, otthagyják egy serdülőcsajra bízva, egy nem müködő járgánnyal..teljesen életszerű  és persze kiszabadul, de főmaca feje keményebb mint a teherautó mer jólhallhatóan beleverte Lucas, de egy mákszemnyi sérülés sincs rajta, beton ez a csaj….
Na, cuccos átmegy kis fennakadással..Utána főtudós kiiktatja a kaput, hadd jöjjön a tóba főzsarunk majd..Lucas erdőjárásba kezd, de apucit, főmaca figyelmezteti..és az simán megtalálja dzsungelben és megállítja a tékozló fiút…közbe főzsaru újraélesztésbe és felfújásba kezd, mert a dinónknak szinpadra kell lépni, és etetés idő van..dinó ki, kellően misztikus lesz azonnal a hangulat..egy kis lövöldözés, etetés, ahogy kell..bomba be…közben Taylor még nem késő alapon gyermeknevelésbe kezd, megbocsátja azt a 26 embert, meg a legjobb katonamacáját…mert hát Lucas is érző lélek valahol…de aztán Taylor is érző lesz, egy kést érző..de főmaca odateleportált…és 2 lövést adott Lucasnak..akinek nem ez a legjobb napjai, szarrá verik a kocsmában, megszívatja egy tizenéves csajszi, majd apuci veri a szart ki belőle, kétszer belelőnek..csodálkozik is: vazee, ezek haragszanak rám, vagy mi? de elfekszik a fűben, kifáradt egy kicsit.
Na főgonosznak eljött az ideje..ahogy az várható volt..dinónk pontosan tudta kit és hogyan kell harapdálnia..és hogy kell egy futó ember mögött tartani a távolságot..ami nem egyszerű feladat lássuk be, mivel a dinó akár 60-70km/ó is képes..irtó nehéz ám lassan szaladni, totyogó emberek mögött  kinai cucc, robban ahogy kell..és zsarunk eléri a időlukat..de nem a tóba esik..fene pedig erre vártam 
Főmaca támogatja Taylort, és a főprobléma az alkotóknak: hogy mentsük meg a 2. évadra rommá vert és szétlőtt Lucast?? többnapos töprengés után..okos megoldás: eltűnik és kész..ja hogy 2m re feküdt tölük? ugyanmá addig nem látnak el..zsarunk pont jó helyre megy, asszonyka kebelére..jó a telcsi a kocsmárostól..…fönixrend elhúzott északra….(lehet Pottert keresik) kocsmáros a bevételt hiányolja..profit a lényeg (bisznisz az bisznisz)
hazatérés, taps ováció, amcsi nyál…jaa újjáépítés 
1.27.45-nél a gödörnél a csávó a csákánnyal vajon mit akart??? ezen szétröhögtem magam…
Na főnixek északon, titkos földön nyomulnak…és jő a nagy rejtély leleplezése..a hajóorr..amit főtudósunk csak így beazonosít…ügyes, ebből akármit kilehet hozni….Tehát az egész vergődés tök értelmetlen volt…simán idejöhetne bárki vihetné a nyersanyagot, meg a zoxygént..de ez itten Tayloré az egész bolygó és kész. a többi 7-8 milliárd ember szívjon gázt..

Hát véget ért a mese..ez jobb rész volt, mint az eddigiek összesen, ami rávilágít, hogy bizony lehetett volna sokkal jobbaz egész….nem hiszem hogy lesz 2. évad..de ha igen, én itt leszek! 

Thomas - 2011. 12. 22. 18:28

Én teljesen jól szórakoztam a finálén, nem vártam sokat, de azt megkaptam:) Persze voltak sablonos, meg idegesítő megoldások, pl. amikor Taylor megölelte a fiát, egyértelmű volt, hogy leszúrja, de ezek ellenére is gyorsan eltelt az idő. Mondjuk Lucas nyakát ott kellett volna kitörni, amikor a kocsit elvették tőle, és akkor már megmenekültünk volna attól a gázos jelenettől. Meg jó lett volna, ha Mira is elvérzik valahol a csatában, mert ha valaminek nem örülök, az az, hogy a folytatásban megint ugyanazok kavarják majd a szart. Pedig egy pillanatig elkezdtem reménykedni, hogy ők meghalnak, a katonák megadják magukat, és így ér véget, hogy normális életet élhetnek együtt a telepen, hatosok, meg agybetegek nélkül, de tudom, hogy ez hiú ábránd volt sajnos…

Agro77 - 2011. 12. 22. 18:43

Ahoz azért hozzászólnék, hogy ez a kis csata szar mert egy kis csapat vert le egy nagy sereget.(jújj úgyis lehetetlen, ilyen nincs, stb.stb…)
Csak azt elfelejtitek hogy Petőfi Sanyi barátunk meg a pár haverja is képes volt szétverni mindent a VALÓ ÉLETBEN EMBER!!!!!!!! RÁADÁSUL A HAZÁNKBAN(és még magyaroknak képzelitek magatokat)+ továbbá az a tény hogy Taylor félig magyar mégjobban erősíti a folyamatos lázadásait.

És úgy gondolom hogy igazából ti is csak arra a kibaszott pénzre koncentráltok a való életben és Taylor meg olyan mint Bear Grills és Steve Irwin keveréke mert rohadt kemény és nem hagyja hogy tönkretegyék az élővilágot azok a rohadt sznob politikusok.
Na meg persze az emberek életét. Csak egy kicsit a dolgok mögé kéne nézni….
A szereplők meg azért átlagosak mert ők tényleg átlagos unalmas embereket mutatnak be akárcsak te és én vagy a 48-as ifjak.

NikoXXX - 2011. 12. 22. 19:25

Nekem tetszett,ez szubjektiv dolog miert tetszett,mert mas,mert nyugodtabb tortenetvezetesu,szerintem a Lost-nal is jobb ez a sorozat,az igaz hogy a Lost az nem valami nagy durr sok evadon keresztul megy a semmi.Az Sgu meg a legjobban kedvelt sorozatom volt,imadtam ravilagitott nehany filozofiai dologra az emberiseggel kapcsolatban a TN is azt akarja csak gyengebben.Osszesegeben en varom hogy legyen meg egy evad mert ha az SGU,The Event,Falling Skies mind altalam kedvelt sorozatot elkaszaltak akkor johetne mar egy amit nem kaszalnak el,mas az izlesem mint a tobbsegnek de en kulonc vagyok,sok sorozatot nezek vagyis normal emberhez kepest sokat :D a 24,The Killing,Walkind Dead,A barka (a barka is the best) es sok mast Castle,Dr Csont meg egyebek sokfele dolog tetszik.
Pa

terdelyi - 2011. 12. 22. 20:16

Agro77: mit szívsz? Én is kérek belőle.

yaze - 2011. 12. 22. 21:08

abból én is

Alice - 2011. 12. 22. 21:24

Végre belenéztem a sorozatba, minden részt láttam, bár némelyiket még nem egészben. A sorozat bár szerethető, mégis olyan…. nem is tudom, suta szegény. Mintha elsietett lenne, vagy skicc, amit még csak félig töltöttek meg tartalommal. Semmi kifogásom a matiné jellegű hangulat ellen, elnézegetem én, de teljesen más vártam :) Mesének véres, komoly sorozatnak nem elég komoly. Vannak jó szereplők, pl. Skye, vannak itt ügyes színészek, Írországból, sőt még Új-Zélandról is, de ez nekem így sajna kevés. Azt őszintén remélem, hogy a Terra Nova kap még esélyt, folytatódhat, és a köv. évadra talán valami mást kapunk, leginkább más arányokkal.

Jason O’Marát látva alig hittem a szememnek, mert én egy ’98-as kosztümös brit minisorozatból ismerem, a Berkeley Square-ből. Ott eszméletlenül jól játszott, az itteni laza karakterét még szoknom kell, de szimpatikus.

Némileg hasonló stílusú sorozat volt az Earth 2, amit a hibái ellenére is az egyik legjobb “új világos” sorozatnak tartok a mai napig, így nehéz is volt elkerülnöm az összehasonlítgatást. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy hiába van sokkal több technikai lehetőség a sorozatkészítésre mint mondjuk ’94-ben, és hiába vannak ilyen jó kütyük és egyebek a történetben, ha emögött nincsen több tartalom és több karakter meg lélek. Uff.

koka - 2011. 12. 22. 22:23

fuh hát elkezdtem nézni a sorozatot kb 2 nappal ezelőtt. megnéztem az első 3 részt majd a 6-7-8-at is szóval nem tudok kerek egész véleményt kialakítani de az eddig látottakból kb annyi jött le, hogy ezt a sorozatot nem kell komolyan venni. Ha kb 10 évvel ezelőtt ment volna ez akkor 10/9 simán lenne de manapság más a helyzet. Idealizált. Leülsz a gyerekkel oszt megnézed.

Azt viszont nem értem, hogy lehet utálni ezt a sorozatot. Konkrétan legmegfelelőbb szó rá az, hogy “aranyos”. Hamar meg lehet unni de az, hogy egyesek eposzt írnak arról, hogy milyen szar a sorozat…aztán meg az egész átmegy személyeskedésbe meg anyázásba. Nem erről kéne szólnia a kommenteknek :/

koka - 2011. 12. 22. 22:24

Ja és hagyjatok Agro77 cuccából :D

Zirowe - 2011. 12. 22. 22:50

Mondjuk a sztori és a sorozat kb ugyanennyire értelmes és sikeres lenne, ha 30ad ennyi pénzből készült volna, és a múlt és jövő helyet, ami valljuk be, hogy csak felesleges háttérként szerepelt a sztoriban, mondjuk az esőerdőben, vagy a sivatagban játszódott volna a jelenben.

Ilyen szintű drámázást bhol lehet nyomni, akár a sarki cba-ban is, nem kell ehhez ennyi millió és Spielberg neve.

A másik pedig az, hogy nem tudom mit várnak azok, akik szerint “majd a második évad”.

Én sehol nem láttam olyan alkotói nyilatkozatot, hogy “hibáztunk, de majd igyekszünk változtatni”, vagy bmi ehhez hasonlót.

Ha 13 részen keresztül nem voltak képesek változtatni, akkor ezek után sem fognak, mert szerintük ez a “jó”.

chulo - 2011. 12. 23. 08:54

Az bosszantja az embert, hogy van egy pár nagyon jó alapötlet, kapnak pénzt is a kivitelezésre és elcseszik az egészet. (pár példa – SGU, Falling Skies és ez… sőt még a walking dead második évadát is idesorolnám, bár az sokaknak tetszik, nekem annyira nem)

A beharangozókban mikor elmondták, hogy a túlnépesedés elől a múltba menekülnek, dzsungelt, dinoszauruszokat, jövőbeli cuccokat várt az emberek 99%-a. Engem például azzal tudtak volna megfogni ha bemutatják az élővilágot, ha bemutatják egy vadiúj társadalom felépitését amint épp el akarják kerülni hogy ugyanabba a hibába essenek mint a jövőbeli társadalom, egy kis barangolás vagy bármi ami arra utal, hogy most épp visszautaztak az időben és nem elmentek mondjuk a Börzsönybe mint ahogy azt winnie emlitette.
Ehelyett aki nézte az kapta a köritéshez egyáltalán nem illő történetet. Én nem néztem a sorozatot, mert kis csúszással tudtam volna a pilotot megnézni, de addigra már csodaszép kép alakult ki a kommentek alapján és inkább nem is pazaroltam rá az időt

Nandrew - 2011. 12. 23. 11:35

Alapjaiban véve én szerettem, vártam a sorozat minden egyes részét. De. Amennyire már 2 éve folyamatosan reklámoz(z)(t)ák a sorozatot, hogy mennyire más lesz, milyen soha nem látott technikát és megoldásokat fog felvonultatni, ahhoz képest elég gyenge lett, mert ebből én semmit sem láttam. :( A dínók elég gyengére sikeredtek, márha láttunk belőlük néha valamit, holott mindenki azokat várta. A történet szerintem egész jó, de kicsit sötétebb is lehetne, hőseinknek az élete nem biztos, hogy ennyire “egyszerűnek” kellene lennie, nem ártana kicsit több kihívás számukra. Nem kell itt az állandó harcra meg csihi-puhira gondolni, de mondjuk harc a természettel, elemekkel, dínókkal, stb. nem lenne rossz. Meg mondjuk időnként elvihetnék a nézőt egy kis felfedezőútra is, lássunk új világokat, új helyeket, ne csak a tábort.

Szóval összefoglalva és nem örülnék neki, ha nem lenne folytatás, de ha lesz, akkor néhány változtatást eszközölni kellene az íróknak…mind a sorozatban, mind a magukban.

clark - 2011. 12. 23. 12:55

egyetértek a kritikával.
én végig néztem de ha lesz kövi évad azt már nem.
eléggé vártam,iszonyat nagy csalódás volt.

emlékeztek még az interjúra amit a készítőkkel csináltak,poszt is volt.
na erre legyenek büszkék.én nem tudom mit szívnak de biztos jó anyag ,ha ezt jónak gondolják:D

felesleges volt tolni a premiert,sőt a pénzt is inkább fordították volna jótékonyságra vagy vmi értelmes dologra.

nulla kreativítás és ötlet volt az évadban.

a szereplők rém gyengék.érdektelenek.ilyen nincs.

És Lucas mint főgonosz:D Mira is gáz,de még ő is főgonoszabb:D

A mellékszereplők hiánya is gond mert van vagy 10-12 szereplő és a többi meg ott van darabra,ennyi erővel bábok is játszhattak volna.

az évad max 4/10

mikor kinyilt a kapu már vártam hogy jön a CSK1:D

senkinek se ajánlom ezt a sorit.

Zirowe - 2011. 12. 23. 13:52

Nandrew: ha soha nem látott megoldásokat és dinókat akarsz látni, akkor nézd meg ezt a képsorozatot:
http://www.hollywoodreporter.com/gallery/terra-nova-never-before-seen-218284

Karton rex és markoló brachio, stílusosan (23as és 27es). :D

Hol vannak már a JP dinói. :)

daniferi - 2011. 12. 23. 14:01

Szerintem ott a nagy hiba, hogy az a hajó inkább 19-ik századi. Hiszen Petőfiék úgy tudtak győzedelmeskedni, hogy kisTaylor amikor megcsinálta az első változatú kaput – akkor is az ellenséggel cimborált – az elromlott… nem hiába mondta Malcolm is, hogy hiába okos a fizikus fiú (a lukács), ha mérnöknek gagyi… s igazából azért haragszik rá az apja, mert kiragadták őt is a szabadságharcból… így került oda a hajó, a többiek meg a jövőbe kerültek… egyébként tényleg jó Agro77 cucca :D

Bagosz - 2011. 12. 23. 14:56

Túl családiasra vették.Erős a Zoe-faktor

Waldi - 2011. 12. 23. 20:26

Hat ez a finale olyan volt, mintha csak valami vazlat lett volna. Mintha a osszedobtak volna valamit, ami jo otletnek bizonyult, aztan a gyakorlati megvalositasnal amikor kezdtek rajonni, hogy tele van bakugrasokkal inkabb hagytak a dolgot.
Nyilvan mindenki villogo ledes nyomkovetot rak egy autora, mert szeretne lebukni, ez a Lucas Skye szerelem is nagyon meg volt alapozva, meg hogy Lucas elhiszi, hogy Skye arulo lesz, arrol nem is beszelve, hogy Taylor bedol Lucasnak, es Taylor nem latja, hogy a meglott Lucas elmaszik. A hajoorr megtalalasa mikor lehetett? Es a dino befogasa? Ami tok realisan befert a kontenerbe, tenyleg alig volt nagyobb a hajoorrnal. Shannonnak ki kapcsolta be a fereglyukat visszafelere? Mekkora szerencse volt, hogy o meg eppen atert, a dino meg mar nem.
Mind1, a masodik evad lenyegeben ugyis feler majd egy reboottal. Maganak a hajo orr jovobe szallitasanak mi ertelme volt azon kivul, hogy megtudhattuk, hogy pl. a Bermuda haromszogben is volt egy fereglyuk? Nem ugy mintha a meteorvasnak tobb ertelme lenne, a vas az egyik leggyakoribb elem, legalabb vittek volna valamit, amibol realisan ki tudunk fogyni belathato idon belul.
Nem azt mondom, hogy mondjuk egy Star Trekben nem egydimenzios karakterek lennenek, zero karakter fejlodessel, de azert megis.

uhu - 2011. 12. 23. 20:41

Látom, a kommentelők 98%-ának nem jött be a sorozat. Nekem viszont tetszett, nekem nagyon bejött. Várom a 2. évadot!

Maccee - 2011. 12. 23. 23:27

Egyetértek pár előttem szólóval. Igaz nem egy tökély a sorozat, logikailag néhol hülyeség, szakmailag mégjobban hülyeség, és sokkal, de sokkal többet ki lehetne belőle hozni. De annyira kis kedves bárgyú sorozat, hogy nekem tetszett. :D Nem szokásom sok sorozatot nézni, és ezért is tetszik részben, hogy nem kell gondolkozni rajta. 45 percig simán ki tudod kapcsolni az agyad és lazítani. Illetve miért baj, hogy megmutatták a hajóorrot? :D
Összességében, egy kedves kis családi sorozat, amit nézhet a család minden tagja, és közben még szórakozhat is rajta. Nem egy “szpilberg” szintű az fix, de én már várom (remélem lesz!) a 2. évadot!! :)

Maccee - 2011. 12. 23. 23:29

Amúgy tudom javasolni még a Firefly-t. Egy évados, de szerintem hasonlóan kedves kis sztori. Egy próbát megérhet. ;)

khaos - 2011. 12. 23. 23:40

nah csak letudtam már hamár megérte az első évadot
egyszerűen szörnyű és összecsapott zárás
eddig nem sokat zavartak az érzelmek,de most tényleg sok volt,az egyetlen momentum ami tetszett ahogy a kiscsaj vígasztalja taylorbácsit wash halála miatt
sztem ez mindent el is árul a végéről
a cliffhanger is már 1. rész óta várat magára kb,csak mondjuk a jövőre számítottam inkább,h mégis megtalálják a szondát
viszont most így várok egy primeval szintű folytatást,több helyen több időben nyíló kapukkal
sőőőt,primeval vendégszereplést :D

am most h el lettek vágva kíváncsi leszek mennyit sír még a nagyobb shannon csajszi h jaj nincs mikrocsip mi lesz a házimmal
és h egyáltalán mit h fognak ezután megoldani
lucas túlélése nagy hiba
mondjuk sose értem ezeknél a filmeknél h 2 golyót belelőnek mert nem nagyon akar nyugodni a rosszaság,de az h közelebbről megnézzem tényleg él e vagy hal már luxus,megmondom én azt 5méterről is h halott,aztán nézek tátott szájjal h jajj hát eltűnt,jedi volt vajon vagy mégse halt meg
áh túl sok a hiba,nem is folytatom(meg úgyis leírták már gondolom mindet)

karit - 2011. 12. 24. 00:38

@Waldi
“Nyilvan mindenki villogo ledes nyomkovetot rak egy autora, mert szeretne lebukni”
:)
Ne légy cinikus! Tudod jól, ha nem villog egy jeladó, a “családi” nézők azt hihetnék, csak fékbetétet cserélt Shannon.

simo - 2011. 12. 24. 03:41

sziasztok, igazából az a baj, hogy mást vártatok tőle. ez nem a beteges agyú vérföcskölésről szól, hanem azon sorozatok egyike, amit még a 10-12 éves fiammal is nyugodtan meg tudok nézni és olyan szereplőket karaktereket látok, akik példaképe is lehetnének az embereknek, mert nem a haszonszerzés, hazugság stb a céljuk. Nagyon kevés olyan sci-fi van amiben jellemes emberek szerepelnek és 18 éven alulik is megnézhetnek. Ezek alapján igazából egyedülálló a sorozat.
Sok filmet láttam már (40 múltam), minden műfajból kivétel nélkül, még ha szélsőséges is, de jó ha van olyan is és öröm volt nézni, ami nyugodtabb hangvételű. Több ilyen stílusu film kéne.
Remélem folytatják a sorozatot.

Kellemes Karácsonyt Kívánok mindenkinek!

chulo - 2011. 12. 24. 08:50

simo – persze hogy mást vártak az emberek. Az alapsztori az volt ugyanis, hogy egy csoport a túlnépesedett jövőből visszamegy a dinoszauruszok korába. Be lett dobva Spielberg neve, meg ilyen-olyan csodás CGI, nagy költségvetés, stb. Innen indult a dolog, naná hogy a jó sci-fire éhes közönség most háborog, mert semmi sem valósult meg ebből. Tényleg lehetne az egész sztori Dél-amerikában is ennyi erővel, és akkor a sci-fis közönség se háborogna.
Fentebb irtam hogy én pl mit vártam volna, hogy mit kezdjenek egy ilyen alapötlettel (dinók, környezet bemutatása, kis felderités (csk-1 szinten akár :D), egy új társadalom létrehozásának menete, vagy a jövő rossz társadalmát boncolgatni)

winnie - 2011. 12. 24. 09:23

simo: az már rég rossz, hogy kifogást kell keresni és a nézők elvárását hibáztatni. és persze mindez teljesen tévút. Az, hogy valami jó vagy rossz, az nem függ az elvárástól. ez nem volt jó. remekül mutatja, hogy milyen kevés embert érdekelt a végére, milyen gyenge kritikákat kapott a hivatalos kritikusoktól is, stb.

azt egyébként is mindenki tudta előre, hogy családi sorozat lesz, így mindenki tudta, hogy mire számíthat. arra viszont nincs mentség, hogy a készítők hülyének nézik a nézőt. és az sem mentség, hogy ezt lehet nézni fiatalokkal is, mert akkor azt jelentené, hogy bármit le lehet nyomni a torkukon, de ha már ezt teszik, akkor legalább legyenek karakterek, karakterizáljanak. és, mint írtam fent, ez nagyin hiányzott a sorozatból.

karit - 2011. 12. 24. 11:59

“olyan szereplőket karaktereket látok, akik példaképe is lehetnének az embereknek, mert nem a haszonszerzés, hazugság stb a céljuk.”

Ilyenkor szokták a trollok aljasul megkérdezni, hogy te melyik filmet nézted? Szóval: te melyik filmet nézted?

A TN legnagyobb baja pont az, hogy a Csodák Világának felfedezése kimerül az emberi “példaképek” impotens ismételgetésében: árulás, gyilkosság, lopás, személyiséglopás, kapzsiság, hazugság etc. De ehhez kár volt időutazni, a Terranova utca 2. lépcsőházában is kergethetnék a Hatodikon lakók a földszintieket meg a házmestert, közben pár lakásban épp a Discovery menne.

Boldog karácsonyt mindenkinek, sok meteorvasat a fa alá!

DeadMan - 2011. 12. 24. 12:53

“a Terranova utca 2. lépcsőházában is kergethetnék a Hatodikon lakók a földszintieket meg a házmestert, közben pár lakásban épp a Discovery menne.”

Én ezt a sorozatot kérném szépen karácsonyra :)

“Amúgy tudom javasolni még a Firefly-t. Egy évados, de szerintem hasonlóan kedves kis sztori. Egy próbát megérhet. ;)”

Firefly-t én is csak javasolnám mindenkinek, de nem amiatt, mert bármi hasonlóságot is mutatna a TN-el, sőt éppen ellentkezőleg!

Waldi: na ennek 90%-a tipikusan az a logikázgatás, aminek semmi értelme szerintem, a maradék 10%-ban meg nagyon igazad van. Kábé ez a véleményem:)

Simo-t meg kicsit megvédeném, mert van igazság abban, amit ír, ez elé szépen leülhet az egész család. Más kérdés, hogy ez önmagában még nem ok arra, hogy az írás minősége ne lehetne sokkal magasabb színvonalon. Nem feltétlenül a fröcskölő belsőségeket várta senki (bár én üdvözítőként fogadtam volna némi káromkodással, és pucérkodással egyetemben :D), szerintem a stílus keretein belül is lehetett volna jobbat alkotni…sokkal jobbat!

Na majd talán a 2. évad:)

Agro77 - 2011. 12. 24. 15:24

Én ezzel csak azt akartam mondani hogy Spielberg nem adja a nevét olyanhoz aminek nincs a sztoria mögött valami mélyebb dolog.
És talán azért vagyok ilyen indulatos e téren mert nagy Steve Irwin rajongó vagyok és szeretném tovább vinni az örökségét.
A terra nova meg pont ezt viszi tovább, hogy csak a kibaszott pénz miatt nem kell mindent tönkretenni mert ezt teszi manapság mindenki. Taylor pedig ezt akarja megakadályozni.
És a Tn világa valami olyasmi mint amilyen világban szeretnék én is élni mert a hüllők és dinoszauruszok nagyon közel állnak hozzám.

Am ha kell amit szívok akk egyetek tört paszúlyt! xD

Nektarin70 - 2011. 12. 24. 17:15

Szerintem meg jó kis sorozat ez, kikapcsol, igen, pont a vizsgaidőszakra valós. :) Amúgy pedig miért is kellene több személyiségnek lakozni egy karakterben, az orvos-orvos, a nyomozó-nyomozó…ez azért nem egy drjykell…történet. Az pedig, hogy egy család szereti egymást, hát elég baj, hogy ez a kritikusnak így szemetszúrt, lehetne követendő példa. Új élet egy új világban szeretetben a dínók között. :) Elvégre ez egy fantasy film ;)

winnie - 2011. 12. 24. 19:10

Karakternek azert kell lennie, hogyha mar gyenge a sorozat, akkor lehessen kivel torodni, szurkolni, egyutterezni. Ha a kov. Reszben zoey torkat elvagna josh, akkor nem razna meg a halala, s az sem, hogy josh pszichopata gyilkos. Miert razna meg? Majd jon helyette mas. Meghalt wash. Na, bumm. A karakter minden filmben, sorozatban alap, csak ott nem, ahol a tortenesek a fontosak, krimisorozatban, akciofilmben.

Az pedig nem szemet szurt, hogy szeretik egymast, hanem csak ennyit tudunk roluk, de epp te irod, hogy ez magatol ertetodo, ergo mintha nem is tudnank.

Egyebkent szerintem itt gyokeredznek a gondok, hogy vannak, akik mar karakterek sem kellenek.

Aldo - 2011. 12. 24. 20:22

Nem egy 10/10-es sorozat, de simán nézhető. Persze sokan azt várták, hogy több dinoszaurusz, rejtély, esetleg futurisztikus cuccok, szövevényes történetek lesznek benne – többek között én is – de ehelyett inkább a családi mindennapokra mentek rá, ami talán sikeresebb lett volna egy kisvárosi környezetben.
Ennek ellenére még így is szórakoztató volt és kikapcsolt és azok közé az újoncok közé tartozik, amiket nem kaszáltam el ideje korán. A finálé meglepően jó volt a többi részhez képest. Azért a fekete-piros zászlós főnix csoport nagyon kellett :)
A végén bedobtak egyfajta mini cliffhangert, hogy ugyan hová mennek a csúnya megszállók, és vajon hogy került oda egy hajóorr, amiről Malcolm sötétben, egyből rávágta, hogy 18. századi, hiszen ő egy személyben kutató, biológus, fizikus és úgy tűnik történész is. Lezárásként egy laza hullócsillagnézős családi jelenet, ami egyfajta lezárás is lehetne. Egy nagyon kicsit hiányozna, ha nem lenne 2. évad, de akkor sem fogok nagyon kiborulni, ha esetleg megkapja a kaszát.

karit - 2011. 12. 24. 21:39

Most biztos az jön, hogy nem volt elég idejük felépíteni a karakter(eke)t, de erre azt mondom, lett volna, ha képesek rá: nézzen magába aki akar, mit érzett Wash lelövésekor, és mit Alex lelövésekor.

Ha nem kell azon gondolkodnod, kicsoda Alex, akkor tudod, mi az, hogy Karakter. Nagy K-val. És akkor láttál már Sorozatot is. Nagy S-sel.

Zirowe - 2011. 12. 25. 13:16

Hijink is kommentálta a finálét:
http://hijinksensue.com/comics/2011-12-22-terra-no-va.jpg

Na, ki melyik verziót nézné szívesebben? :D

kukker - 2011. 12. 25. 19:17

Szerintem jó sorozat!!

jaku - 2011. 12. 27. 11:18

Az igeretes kezdet ellenere, sajnos egy atlagos sorozatot kaptunk.
Ettol fuggetlenul nekem tetszett. Regen vasarnapi ebed utan jo volt lepihenno a teve ele, es megnezni az elveszett vilag aktualis reszet (a szoke csocsos szinesznon kivul mondjuk nem sokra emlexem). Nos ez a sorozat amolyan elveszett vilag potlas szamomra, vasarnap delutani punnyadasra tokeletes.

Divexa - 2011. 12. 27. 15:07

Nem volt ez olyan rossz. Fáradtan, munka után kikapcsolódásnak tökéletes.
Kelta67 ha lesz 2.évad, remélem is hogy nézed, mert a kommentárjaid kellenek 1-1 rész után.
Még mindig a Jura-liften röhögök, pedig az nem tegnap volt.:D

Maccee - 2011. 12. 27. 20:25

Egyetértek Keltával. Szerintem előtte nem érdemes kommenteket olvasni, mert abból úgysem jön le, hogy milyen egy sorozat, abból nem derül ki, hogy neked mennyire tetszene. Én pl utálom a csokitortát, de attól még sokan mások szeretik :D És ha lehet ne menjünk már el egymás flémelésébe :D
Tényleg inkább azt írjuk, hogy kinek miért tetszett. Én már írtam, hogy szerintem jó volt, nekem tetszett, és már várom az új évadot.

Atter - 2011. 12. 28. 10:01

Én amondó vagyok, hogy akit mások negatív kommentjei elriasztanak attól, hogy megnézzenek egy sorozatot, az igazán nem is volt kíváncsi. Ez biztos.
Ráadásul szerintem jó dolog kommenteket olvasni kezdés előtt és kezdés után is (mert érdekel, hogy ki hogyan látja az adott sorozatot/epizódot akkor is, ha az negatív -sőt, az sokszor érdekesebb is, pláne, ha elüt az én véleményemtől). A többség véleménye pedig tényleg jó arra, hogy fel tudd mérni, hogy neked tetszeni fog-e az adott sorozat, hiszen valószínű, hogy aki itt olvasgat, az tisztában van azzal, hogy a tömegszeretetnek örvendő vagy a kevéssé megbecsült darabok vonzzák inkább. Ha pedig érdekel valami, akkor is megnézem, ha csupa rosszat írnak róla, hiszen kíváncsi vagyok. Ha pedig valamiről szinte csak jót írnak, akkor se tudnak rávenni tüzes vassal sem, hogy nézzem, ha nem érdekel az alaptörténet. Mindkettőre van példa az esetemben is. Szerintem ez tényleg olyan dolog, amit mindenki el tud dönteni saját maga -akár olvas kommenteket, akár nem.
A Terra Novát végignéztem (pedig minden kritikát és sok kommentet elolvastam, na bumm), és a ez nem rossz sorozat, de a legnagyobb gond, hogy sajnos nem is jó. Alapvetően érdekelnek a dínós és az időutazós dolgok (tudom, hogy itt időrés volt vagy mifene), de ebben rengeteg volt a kihagyott ziccer.
A történet szerintem gyenge (bár a cliffhanger érdekel), a színészek többsége sem túl hiteles (a fiút például egyenesen utáltam), a karakterek pedig tényleg kidolgozatlanok. Néha próbáltak nekik valamiféle indítékot kitalálni, de ezek sokszor a semmiből előhúzott szálak voltak (mint mikor hirtelen kiderült, hogy Skye a kém… Előtte a világon semmi nem utalt rá, viszont utána folyton csak gyanúsan viselkedett… ugyan már). Ezzel szemben pedig vannak történetszálak, amiket majdnem egy évadon át készítenek elő, hogy aztán eltűnjenek a süllyesztőben. Ez nem normális -valljuk be. Olyan, mintha az utca emberéből behívtak volna párat, hogy “Figyeljetek, van ez a dínós sorozat: a pénzünk elmegy majd a speciális effektekre, ezért jó lenne, ha összehoznátok valami történetet is mellé, ha lehet minél olcsóbban.”
Ez egy iparosmunka, de nem a jobbik fajtából. Nem nézhetetlen, néha aranyos is ez a családi beütés, de nem is fog bennem mély emlékeket hagyni. Lehet, hogy másban meg igen. Ő majd elolvassa az összes kommentet, és szépen eldönti magától, hogy érdekli-e a Terra Nova vagy sem :)

John23 - 2011. 12. 28. 19:07

Nekem tetszett…bár sajnáltam pár karaktert :(
Elég elszomorító hogy minden hülyeséget letudtok szűrni de lényeget sajnos nem.
Biztos vagyok benne ha az emberiségnek lenne egy ilyen lehetősége pont “ugyan” így történne minden, mint ahogyan a filmben is láthattuk. A lényeg hogy mi emberek képesek vagyunk bármire a pénzért és a saját jó létünkért. Felhívja a figyelmet a környezetvédelemre,és arra is hogy éljünk egymás mellet békében ne háborogjunk. Nekem tetszik a sorozat , igaz sokkal kevesebb mint ahogyan ezt beharangozták, de nekem ezt pont beveszi a gyomrom. :)

szagergo - 2011. 12. 29. 13:51

Klassz kis sorozat volt ez, és még rengeteg kiaknázatlan lehetőség van benne. Negatívumnak egyedül ezt tudnám felhozni, hogy sok lehetőség maradt a nem túl bonyolult sztoriban. Viszont a színészek remekül hozták a karaktereiket, így egyedül az írókkal kell valamit csinálni. Mindenképpen kellemes kikapcsolódás 1-1 rész, sok agyalást viszont nem igényel. :) A látvány és a zene sokat dobott az egészen, a színészek pedig talán képesek lennének komolyabb, mélyebb játékra is, ha jobban foglalkoznának az írók a karakterekkel. Nálam az egész 7/10, úgyhogy várós a 2. évad. :)

pumpika666 - 2011. 12. 29. 22:16

ma végigdaráltam a maradékot(6iknál pihentettem a sorozatot) és télleg semmi nem történt a 11ik részig
az utsó két rész viszont jó lett, tele eseményekkel, izgalmakkal

NikoXXX - 2011. 12. 29. 23:49

Nekem osszesegeben tetszett,persze van jobb meg stb de a sorozat olyan mint egy no nekem tetszik neked nem,miert? (Isten tudja ra a valaszt,ha van egyaltalan)
Nincs nagyon ativelo szal ojan epizodcentrikus az egesz mint egy CSI resz,nem elethu,mindenki lazul nem csinal semmit meg honnan van mindig tesco-s kaja meg hasonlo.
Rengeteg dologba bele lehet kotni de szerintem jobb mint a STARGATE 1 (a sima) a Universe szintjet nem uti meg elmarad tole,az jobb volt de nekem bejon varos es nezem ha lesz.

Kelta67 - 2011. 12. 30. 00:25

Azért ezen látszik mennyire eltérőek a vélemények bármilyen sorozatról is legyen szó

NikoXXX írja hogy az SG universe jobb mint az eredeti sorozat

amelyik a 10 évadjával a legsikeresebb sci-fi sorozat volt..míg az Universe rendesen megbukott, és szerintem az Universet egy évben se lehet említeni az SG-1 el, annyira rossz volt (Universe) én rendesen SG-1 rajongó voltam, de az Universe-böl 5-6 részt bírtam akkora bénaság volt…
Ebből is látszik mekkora eltérések vannak egy egy sorozatnál..pont ez van itt is…
de hát kinek a pap kinek a papné :)

szagergo - 2011. 12. 30. 11:06

NikoXXX – 2011. 12. 29. 23:49

Ezzel a Stargate véleményeddel az igen pici kisebbséghez tartozol. :) Szerintem az SG-1 az egyik legjobb Sci-fi sorozat, amit eddig csináltak. Mindenképpen dobogós. Az Universe meg egy ótvar valami, ami tönkre vágta a franchise-t.

Jó lenne, ha nem lenne amúgy a 2. évad majd, ha lesz ilyen epizodikus, nekem jobban bejön ha van egy erős fő történeti szál.

koka - 2011. 12. 30. 17:36

Na hát én is ledaráltam a maradékot. Annyira nem volt szörnyű mint ahogy elképzeltem itt a kommentek alapján. Sokkal rosszabbra számítottam, mondjuk ha nem olvasom el előtte a sok negatívat, akkor lehet más véleményen lennék. Kis bájos családi sorozat a karakterek tényleg sekélyesek a történet kiszámítható de összességében akit valamilyen szinten megfogott a plot szerintem bevállalhatja.
Ami nekem még negatívum volt, hogy az írók nem “tudták” eldönteni, hogy epizodikus vagy átívelőset írjanak. Az utolsó részekben meg megint ment a kapkodás. Felvezetés nuku. Kém kérdés is kb olyan lehetett, hogy kő-papír-óllóval döntötték el. Ez a hanyagság sajnos végig elkísérte a sorozatot. Néhol pedig szörnyű volt a dinó CGI. Pl.: Ankylosaurus jelentetnél…..hát az priceless volt :)

Agro77 - 2012. 01. 01. 21:14

Azt elismerem hogy a megoldás nem a legjobb, a karakterek, CGI, sztori…..
De ez az egész olyan jó hangulatú mint a GTA Vice city.
Van egy fajta fílingje az egésznek. És ha lesz második évad akkor már A kategóriás írók kezébe adják az ügyet, mert ez nem csak a kissebbségnek jön be, hanem a fox-nak is és nagyon szeretnék, hogyha lenne folytatás.
Tehát ezt a sok elbaszarintott dolgot nem hagyják annyiban a kiadók sem úgyhogy meg van/vagyunk mentve!xD

Ja és attól hogy valami a többségnek jön be, az még nem jelenti azt hogy jó is.
Gondoljunk csak a világ legfinomabb kajájára és nézzük meg ebből a szempontból==>eredmény:LÓTRÁGYA, mert ugye kb.:20 milliárd légy nem tévedhet…

sxca - 2012. 01. 03. 23:31

Nekem nagyon tetszett a sorozat, nagyon sajnálnám ha elkaszálnák.

mayki - 2012. 01. 04. 23:05

Én azon lepődtem meg, hogy így lezárták ezt a történeti szálat, azt hittem több lesz benne. Még tovább kutatják a környéket, rejtélyeket oldanak meg, további felfedezéseket tesznek… mint az SG-ben..
Sajnos azt látom, ez azért van, mert az utóbbi időben csak a nézettség számít, gyakorlatilag ha nincs cliffhanger minden részben, akkor már nem is jó egy sorozat, nem kell az amcsiknak, és már kaszálják is… de akkor így nehéz kibontakozni egy jó sztorinak… úgy látom ez egy ördögi kör, és jobb nem lesz egyelőre..

Szerintem tök jópofa sorozat idáig, látszik, hogy családi sorozatnak készült, hogy minél többen megnézzék, ezért ilyen szinten is kéne hozzáállni szerintem itt a fórumozóknak is.

A másik, (bocs az offért) hogy mindenhol olvasom hogy SG1 mekkora király.. meg hűha. Én 6-7 évadtól meguntam, annyira nyomorék volt egy két rész, és csak utólag néztem meg az utolsó 1-másfél évadot (baráti felbujtásra) azóta az a kedvencem. (az Ori-s részekről beszélek)
Na meg az SG Atlantis, amitől tényleg paráztam néha, annyira durvák voltak az wraithek. :)

NA mindegy ezt csak azért írtam le, mert sz@r, hogy tök jó alap sztorik mennek el a süllyesztőbe, pedig később még tök jó is kijöhetne belőlük..nem kell mindent azonnal leírni…

Kelta67 - 2012. 01. 04. 23:12

Mi lenne ha a “tök jó storyk” már alapból nem egy idiótaságnak indulnának?? mért kell a 3. évadig várni hogy később “tök jó kijöjjön” belőle?
tök jó lenne ha így lenne, mert akkor tökre nem unnánk az ilyen tök vacak sorozatok 1. évadját, mert a tökjó 3. évadig még egy tök vacak 2. évadot is végig kell szenvednünk :)

ez tök gáz :)

winnie - 2012. 01. 04. 23:43

“Sajnos azt látom, ez azért van, mert az utóbbi időben csak a nézettség számít, ”

mindig, mindig, mindig csak a nézettség számított – de a TN esetében éppen, hogy a presztízs is számít. ha csak a nézettségről szólna minden, akkor nem folytatódna, így talán még örülhetnek a rajongók. a cliffhangert nem értem. a legnézettebb amerikai sorozatokban nincs semmi cliffhanger.

karit - 2012. 01. 05. 11:49

Hogy végre én is beleköthessek Keltába: “kijöjjön”… Nyolc pötty egymás mellett! Állati dizájnos kifejezés, hol találtad?

Off: gyűjtenek már valahol “mogyorót” a folytatásért, vagy családi sorozatoknál nem szokás?

szagergo - 2012. 01. 05. 12:50

Kelta67 – 2012. 01. 04. 19:36

A “kedves kis novelláid” valójában nem kötekedésgyűjtemények? Ne csodálkozzál, ha nem hagyják szó nélkül. :) Más sorozatokhoz is írogatsz ilyeneket amúgy? Szívesen elolvasnám őket.

Kelta67 - 2012. 01. 05. 13:09

szagergo

nem, nem kötekedések, kritikák, a magam stílusában..sok embernek tetszik, és pozitív visszajelzések jöttek….. biztos van olyan akinek nem tetszik, de hát csokitortát se szereti mindenki, de attól még a csokitorta nem rossz :)
Írogatok sok sorozatról, keresgélj:)

karit: erre születni kell :)

szagergo - 2012. 01. 05. 15:53

Kelta67 – 2012. 01. 05. 13:09

Te állandóan azt lesed, hogy ki ír ide? Mert elég durva a reakcióidőd. :) Jó, akkor a magadfajta kritika, sok embernek kötekedés. ( Mivel a sorozat minden percét, mozzanatát kritizálod, fogadd el, hogy kötekedsz. :) )

Biztos tetszik amit írsz egyeseknek, bár tényleg divat fikázni a Terra Novát, úgyhogy van rá “piac”. Nem akarok keresgélni, csak érdekel, hogy van-e pozitív véleményed valamiről, vagy minden egy rakás sz*r-e. :)

Kelta67 - 2012. 01. 05. 16:31

haha, tényleg, ez vicces. eddig ezt nem is néztem..naponta párszor benézek a junkie-ra….de véletlen egybeesett :)

vedd aminek akarod, álláspontom leírtam.

van sok jó sorozat, és film is ami tetszik, és sok pozitív véleményem is akad…és pár rossz is :)
de ez nem különleges, majd mindenki így van ezzel, szerintem.

Wagnerur - 2012. 01. 08. 21:03

Nehéz eldöntenem, hogy kasza vagy nézés. Kelta írásánál kicsit pozitívabb a véleményem, bár az örök kedvencemet (24) is képes vagyok sárba tiporni magamban. :)
Néhány ponton nagyon jó jeleneteket és jó akciókat láthatnánk, de valahogy marad az emberben egy nagy kérdőjel. A kapu megvédése jelenet, illetve az előkészületek. Ekkora pancser megoldást rég láttunk, talán egy barbie-sorozatban is az utolsó utáni lehetőségnek maradna egy tartalék forgatókönyvben. Ha nincs pénz már semmire. Tényleg ez lehet a gond?
Az örökös szeretet és szerelem, alul és túl játszott érzelmek.
Akcióknál a béna kamera állások semmit sem mutatnak vagy csak félig.

Meglátom. A második évad első két része után kasza vagy türelmi idő.

@anoyinguncle:
Bocsáss meg nekünk a véleményekért. Olyan ez mint a segglyuk ugye. Viszont azt sem kötelező ám elolvasni.

Marad elég dicsérni való sorozat így is.

Lighter - 2012. 01. 08. 23:23

Nekem tetszett az egesz sorozat, kicsit sok volt a csaladi resz, aranyoskodas stb. De osszesegeben jo volt. a 1-2. resz utan nem vartam hard SF-et, foleg, hogy Spielberg, o szirupos dolgokat szokott csinalni.
Foleg az utolso duplaresz volt izgalmas. Tortentek vegre dolgok.
Amikor atmegy Shannon apuka vissza 2149-be, tul gyorsan elvegzi a dolgat es tul gyorsan visszamegy, szinte 5 perc alatt vegigfut a folyoson, mindenkit lever, meg egy nagy dinot is lefut.
Az vicces volt, hogy direkt nem csinaltak kerek, osszefuggo kor alaku kaput, hogy ne emlekeztessen a CSK-ra. :)
Szoval varom a 2. evadot, jo lesz ha berendelik, ha meg nem, akkor sem dol ossze a vilag.

cyberfuker85 - 2012. 01. 09. 10:22

döntöttem. nézős

Jerrycomovie.com - 2012. 01. 11. 11:16

Az nekem is feltűnt, hogy az utolsó két részben felpörögtek az események.Mintha elfogyott volna a sorozatra szánt pénz és ezért ami egyébként kb. négy epizódra elég anyag, besűrítették volna 85 percbe. (Pl. Üzletembert megcsípő bogarat csak említik, véletlenül sem mutatják – talán nem akartak plusz pénzt a CGI-re a végén, tudván, a dinó fontosabb lesz, kimaradt az is, hogyan kerül vissza Shannon a táborba, miután találkozott Taylorékkal, pedig az legalább olyan érdekes lett volna, mint ahogy a fia a sorozat elején kiszökött – a filmben csak vágás van és már hurcolják a szobába befelé az őrök, hogy rossz felé bóklászott az ürge (ami miatt eleve szarrá vertem volna, ha én vagyok az új főnök) és még sok ilyen apróság, ami, ha nincs mondjuk keretmegszorítás vagy határidő, simán jobban kibontják a filmben.)
Kara kiiktatása számomra talány. A robbanás után futkározó égő emberek látványa azt sejtette, hogy alig van túlélő a környezetben, erre Taylor összes fontosabb embere vele volt az erdőben.
Maga a bomba lehelyezés és hatástalanítás is gyors egy sorozathoz képest, a járművekre helyezett jeladó és partizánakciók meg alig két percet kapnak.
Tényleg érződött a sietség… Mintha nem bíztak volna abban, hogy szükség lesz egy második évadra és nagyobb veszteség nélkül, sietve akarták volna lezárni az évadot.
Az emlékezetvesztéses vírusos rész az szerintem is inkább csak időhúzásos epizód volt, leginkább egy gyengébb X-Akták etapnak, ha megfelelt.
Ahhoz képest, mennyi szó esett a veszélyes faunáról, ahhoz képest keveset látunk ebből, még akkor is, amikor a szereplők terepen vannak. Nincs meg az a tömény ötletkavalkád, mint az Avatar esetében, pedig még az öltönyös is szóvá teszi, mennyi veszélyes állat és húsevő növény van ott, ami miatt normális ember nem élne a Terra Nován.
Még hátra van kb. 30 percem a filmből, de várom, hogy letudjam.
Nálam ez a sorozat erős közepes. Inkább lefele nyíllal, ahhoz képest, mennyire vártam az első trailer után.
Azért ha lesz második évad, megnézem, hátha…

Jerrycomovie.com - 2012. 01. 11. 11:23

Azért a feleség Shannon zsarolási húzása felért egy 24 epizód Cliffhangerrel. :) (Oké, a mérgezéses dolgot már Indiana Jones is megkapta, de ilyen szépen lezongorázva kevés sorozatban láttam. Kicsit megerősödött az asszonyka karaktere)

Jerrycomovie.com - 2012. 01. 11. 20:21

Túl vagyok rajta.
A sorozat vége elég szájbarágós lett.
Én mondjuk a családi idill és konténer nyitást felcseréltem volna, hogy jobban működjön a cliffhanger.
Ráadásként, ahogy más is említette, kihagytam volna, hogy megmutassák nekünk, csak a szereplők zavart arca elég lett volna, meg, hogy egyikük bekérdez:
– Taylor, ez az aminek látszik???
– Nos, ha az, akkor sejtem, miért mentek Miráék a “rosszföld” felé.
És még valaki benyögi fojtottan: – De hisz ez lehetetlen!

Gondolom, a második részre tényleg szóba kerül a Bermuda háromszög, a Roanoke sziget, párhuzamos világok, a 19. repülőraj, földönkívüliek és az élet eredete…

Töredék a 2. évad egyik beszélgetéséből:
Malcolm:
– Az átjáró, amit feltaláltunk, gyakorlatilag isten ellen való… fenntartja magának a jogot, hogy csak ő teremthet életet.
Shannon:
– Mi ez az egész? Miről beszélsz?
M.: – Arról, hogy isten, vagy bárhogy hívatja magát, valóban létezik! Lehet, hogy a föld egy hatalmas petri csésze és a Bermuda háromszög nem más, mint ahol a petri-csésze találkozik a pipettával! Lehet, hogy amikor isten játszik, vagy kísérletezik velünk, csak felcsippent egy picit az egyik petri-csészéből és áthelyezi egy másikba, figyelve, mi történik majd. Mint a biológusok, amikor vírusokat vizsgálnak.
S.: – Tényleg azt gondolod, hogy van valami, ami olyan hatalmas, hogy hozzá képest mi csak atomok vagyunk?
M.: – Hozzánk képest is vannak atomok. Elég nagyképű lenne állítanunk, hogy nálunk nincs hatalmasabb.
S.: – Nos, ez kicsit átírja majd a gondolkodásunkat… a Biblia bővülni fog pár oldallal.
M.: – Ne felejtsd el, hogy azt nem “ő” alkotta, hanem mi. A vírusok is saját szabályrendszereket követnek, azután jöttünk mi, emberek és belepiszkáltunk a dolgokba. Talán ami létrehozott minket és “kitenyésztett”, nem volt elégedett azzal, amit a földünkön végeztünk és néha kipróbál más variációkat is.
S.: – De az átjárót már mi hoztuk létre! Ez nem jelentheti azt, hogy isteni szintre léptünk?
M.: – Nem hallottál még olyan vírusról, amelyik rezisztenciát fejlesztett ki. Az átjáró a mi rezisztenciánk… persze jelképesen értve.

Kelta67 - 2012. 01. 11. 20:56

Ja…de lehet hogy a Man in Black 1 -es óriás játszadozik…vagy a kisgecziufok :)
vagy valaki fordítva vette be a nyugtatóját :)
már a készítők közül …hehe :)

Agro77 - 2012. 01. 12. 18:36

Jerrycomovie.com

Ember ezt te találtad ki, vagy kajak ez lesz? xD
Ez rohadt jó folytatás lenne. :)

Kelta67 - 2012. 01. 12. 19:06

Ez mitől lenne jó folytatás? ilyen istenes izé??
Minden6ó?? vagy mi? :)
Ez itten beépített nézőpont, és vallás terjesztés, ha nem tűnt volna fel :)
maradjunk a bevált nyálzós gagyizásnál..és jót szórakozunk :)

Jerrycomovie.com - 2012. 01. 13. 14:49

Ja-ja. :)
A Csillagközi rombolótól is akkor fordultam el, amikor átmentek mély-filozófiába. Ha előre tudtam volna… nem nézem végig a sorozatot, verjem bele. :)

agro77:
Csak egy lehetőséget dobtam fel, nem hiszem, hogy ez lenne az irány.

Experience - 2012. 01. 14. 21:58

Nekem magasak voltak az elvárásaim a sorozat felől. Nagyon vártam a kezdetét. Fél éve legalább.
Aztán amikor megnéztem a pilot-ot, éreztem, hogy valami nincs rendben, de mégis tetszett, amit láttam. Valószínűleg a sorozat szerkesztésével, a jelenetek közötti váltással és valóban az írók hányaveti munkájával volt bajom, úgy érzem.
Nekem tetszik a környezet, a látvány, a szereplők (bár winnie kritikája jogos). Én mindenesetre tovább nézem, és várom a következő évadot, még ha a Fox nem is járna jól vele.

Flanker - 2012. 01. 18. 13:27

Így látja a sorozatot a színész Aradi Tibor:

http://szineszblog.com/terra-nova-szeretlek

Brigikee - 2012. 01. 19. 00:00

awwwwww!! kb a feléig jutottam(alulról) a komentekkel..látom,h nagyon megoszlanak a vélemények.Nekem nagyon bejött,van egy kis akció-hősiesség-romantika-családi szeretet és összetartás.Az a baj,h senki nem ad a sorozatoknak esélyt..nem jól indult a fene,legyen csak 12 részes 1évad,aztán kasza..és a 40% aki szerette(kb) azzal mi van??nem kellett volna annyit áldozni rá,Spielberg….. =/ én reménykedem,h lesz kövi évad..így belegondolva tényleg siettek a végén, sírok is.Imádtam Jimet és Elizabethet,olyan szép a szerelmük és lenne még mit kivesézni a terra novában..de persze 2kiiktatták” Washt..szóval ez rossz ómen!! (megint sírok) mire vár a Fox???Mondja el,h kasza,mint a többi sorozat.. :(

Brigikee - 2012. 01. 19. 00:01

amúgy csináltam egy “petíciót” a terrára,ha meg a akarnátok menteni,legalábbis egy esély és ugye mindenkinek jár egy második esély :) http://t.co/dNMY8zXN

koka - 2012. 01. 19. 02:17

Néha megéri visszanézni ebbe a kibeszélőbe baromi jók a kommentek :). A Kelta vs szagergo vitáktól kezdve Agro77 már már 60 évekbeli füves elmélkedéséig minden jót szórakoztam.

Csak hogy a sorozatról is mondjak még valamit:
– Én lehet megbánnám ha nem lenne második évad már a kibeszélő miatt is
– Szerintem a Terra Nova szerethető bár tényleg sok hibája van ezt már előttem szólók rengetegszer kivesézték
– Terra Nováról mint helyszínről nekem mindig a nyári KISZ táborok jutnak eszembe amikor az erdőben építettünk mindenféle bunkereket
– Dinókkal, dzsungellel kilóra meg lehet venni ezt nem tagadom

Állítólag mostanra már ki kellett volna derülni hogy kaszálják-e vagy sem. Könnyeket nem ejtek érte ha cancel,- mert megértem hogy a FOX most alig produkál minőségi sorozatot és mindenbe belevág – de nálam elférne egy második évad

peti - 2012. 01. 25. 10:34

Hát nem tudom srácok, nekem issssszonyatosan tetszett, nagyon bejön ez a sztori, meg a világa. A kivitelezés lehetne jobb is, de engem valahogy magával ragadott az összes epizód. Még azok is amikben nem követte a fő szálat. Nagyon tetszett, legalább annyira mint a Walking dead, pedig tudom, hogy sokkal jobban meg van csinálva. Imádom a zombis világot, de valahogy az ” emberiség pusztul kell egy új világ ” sztori jobban bejön ( talán mert van valóság alapja ), szal ha csinálnak végül ( remélem ) második évadot és azt nagyon odarakják, akkor nálam walking dead és dexter verő lenne ez a sorozat :) Pedig tényleg zombi-világ mániás vagyok, de ez a sorozat nálam besza-behu volt így is, hogy szarul csinálták meg :)

konen - 2012. 01. 28. 16:39

Azért ennyire nemkéne lehúzni a sorozatot, minden rész külön külön izgalmas és az 1-2. és 12-13.rész egy külön keretet ad neki. Szerintem hihetetlen jó, a sztori is, remélem lesz 2. évad.

Kelta67 - 2012. 01. 28. 17:15

konen

mért nem? én elfogadom, hogy neked bejön.
akkor te is fogadd el, hogy engem meg a hihetetlen gagyizmus, és ökörségek tömkelege max. nevetésre ösztönöz.
Ha lesz 2. évad, gyere ide, és majd érvelgetünk :)

Agro77 - 2012. 01. 29. 11:03

Hát szerintem azon rengeteget lehetne vitatkozni, hogy tényleg létezik-e Isten vagy sem…
Am meg minden vallás ugyan úgy épül fel csak a kereszténységet már nagyon le akarják húzni azzal hogy milyen szigorú.
Én se voltam hívő amíg nem beszélgettem el egy pappal aki ugyanúgy szokott bűnt elkövetni mint akárki más.
Az a baj h manapság az emberek gáznak tartják a keresztény hitet és inkább divatból vesznek fel más vallást amikor az is szinte ugyan arra épül fel csak mások a játék szabályok, meg máshogy nevezik azt a valamit.
Szal az a lényeg hogy mindenki higgyen valamilyen szinten mert ha csak a tényekre alapozol annak semmi értelme.
Nem azt mondom hogy járjatok templomba meg ilyenek mert én sem járok csak elhiszem hogy tényleg van/vannak a mi világunknál nagyobb befolyású dolgok….(tapasztalat)

Kelta67 - 2012. 01. 29. 12:12

Agro77

eszem ágában sincs vitatkozni belső hitedről, meg isten létéről..mert ezek mint a hit részei, ha hiszel van, ha nem hiszel nincs (mint a télapó)
Ezek emberi tényezők, és ez ok..de külső dolgokat ne magyarázz bele..a belső hitedet ne félreértelmezett dolgokkal igazold. Nincsenek “nagyobb” külső dolgok…a világ, az univerzum..marha jól elvolt évmilliárdokig ember nélkül is, és majd ellesz nélkülünk megint :)
Mért kéne mindenkinek hinnie? és a tények makacs dolgok…és mi az hogy semmi értelme a tényekre alapozni??
Ilyen érvekre építed a hitedet??
hááát..te tudod.

de persze béke veled :)

éééss..hol a 2. évad?? winnie vazee..intézkedj :)

yeeeyha - 2012. 02. 02. 20:18

Még emlékszem mikor néztem a pilotot, fú, odáig voltam meg vissza… aztán szép lassan el is múlt ez az érzés. Most néztem meg a 11. és a 12-13. részt egyben, 2 és fél óra és egyáltalán… nem. érzek. semmit. Izgalmat? Áá… Feldobottságot? Áá… Totál semmilyenséget? Ja.
Malcolmot nagyon bírom, mivel életben maradt, így ha lesz 2. évad, akkor őérte nézni fogom, meg na jó, a hajóorr miatt is, de tényleg ennyi.
A Shannon család egy nagy humbug, úgy ahogy van, Shannon apukáról szólhatna az összes rendőrös vicc, annyira bénga, a kisdög…öhm bocs, kisliba meg a végső meteoresős jelenet meg halál gagyi volt… A srácnak meg meghalt a nagy szerelme de full semmilyen érzelmet nem bírt átadni, az anyukának volt egyetlen tökös jelenete az egész évad során, meg most már a kiscsaj is idegesített a “jajjj nem tudok házit csinálni, kérlek izmos-karú-katona-pasim segíts” szálával. Mondjuk ez a nagy szerelem a srác meg közte elég hiteltelen, bár mondjuk most először a srácon láttam szenvedélyt, mikor ott smároltak az erdőben húsevő dínókról dumálva…

És ami igazán zavar ebben az egészben, hogy olyan jó lehetett volna… Imádom a Jurassic parkot, az öcsémmel már annyiszor néztük, hogy egyszer azt álmodtam, hogy raptorok üldöznek a tescóban, és én igenis jó sok dinót szerettem volna. De itt kábé a legutolsó ötletként jöttek elő az íróknál: kell egy rafinált gyilkosság, hoppá, hát dinók között vannak, legyen hát egy dinó… kábé ilyen szinten ment a dolog.
Az egész nem tudott átlépni a családi drámán, a derűn, meg a világosságon. Mindenki happy, mindenki elégedett, mindenki örül, hogy dolgozhat, hogy nem kell kitennie a lábát a természetbe, mert hát minek is, mindenki imádja Taylort stb, stb, ami az elején még tetszett is, olyan utópisztikus volt, de az évad felétől inkább tiszta agymosásnak tűnt.

Egyáltalán, esett egyszer is az eső a Terra Nován?

Brigikee - 2012. 02. 03. 15:10

yeeeyha!Biztos esett,csak akkor nem ment a kamera =) nem kell olyan komolyra venni a dolgokat,én szeretem a “boldog vég” sorikat :))

yeeeyha - 2012. 02. 03. 22:02

@Brigikee

nincs gond a boldog véggel, csak például Taylor istenítése már olyannyira zavaró, hogy az írók sem tudták csak egy icipicit nem a fellegkben mutatni… volt egy két utalás a múltra, de akkor is Lucas a gonosz dög, valljuk be. Meg ami nekem a legzavaróbb volt, hogy oké, hogy a terra novának kell a védelem, a nagy kerítés meg minden, de hogy még a tinik is szinte csak azért szöktek ki, hogy piát csináljanak… Na és a természet? Tiszta levegő? napsütés? Fa meg fű? 2149-ben ezekből semmi se volt, de mindenki eléldegéli odabenn az életét, világos ruhákban jár, furákat eszik, aztán elvan.

Egyébként az jutott eszembe, milyen jó lett volna, ha az az időrés sokkal nagyobb kiterjedésű lehetett néha a múltban, és egész nagy terülelet vitt volna vissza a dinók közé… Igen, Atlantiszra gondolok. A bermuda háromszög iszonyat béna, de úgy is az lesz, mert ez az Atlantiszos ezer sebből vérzik.

Abab - 2012. 02. 18. 15:55

Nekem nagyon tetszett! Igaz voltak benne gyenge részek, de melyik sorozatban nincsenek! Remélem lesz még folytatása, kíváncsian várom!

winnie - 2012. 02. 18. 16:59

“Igaz voltak benne gyenge részek, de melyik sorozatban nincsenek!”

sok sorozatban nincsenek.

zoli - 2012. 02. 29. 19:40

Elég ritkán szólok hozzá mert nem érdekel az emberek 99.9%-nak a véleménye. Hosszú évek óta ez volt az a sorozat amin igazán szórakoztam és kikapcsolódtam. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy aki a sztorinak gyengét, az epizódoknak elégségeset ad az mit néz, vagy mit vár egy TV-sorozattól. Remélem lesz belőle 10 évad. Pl. csillagkapu, na az nagyon gyenge volt, kifejezetten iskolázatlan embereknek, vagy napi 8 órát dolgozóknak. (Ezzel nem akartam megbántani senkit, a gyárban is kell dolgozni.)

koka - 2012. 03. 02. 21:11

@zoli: ugye ezt nem mondod komolyan. Ezek szerint a pozitív kritikák sem érdekelnek? Akkor hogy várod el, hogy érdekeljen a TE véleményed, ha téged nem érdekel a mienk?

Egyébként mi hír lesz második évad? Elég sokat kotlik rajta a FOX.

winnie - 2012. 03. 02. 22:02

a hírek szerint most egyre jobban áll a szénája. de még nincs döntés.

koka - 2012. 03. 03. 18:06

Oké köszi. Gondolom összegyűjtött a sorozat pár sci fi rajongót rájuk építenének

winnie - 2012. 03. 07. 10:38
Amithyel - 2012. 08. 22. 23:42

Lehetett volna még jobb is de én egész jól elvoltam vele :)

Goofy180 - 2012. 10. 28. 12:18

Szerintem a sorozat nagyon jól sikerült!
Néha van egy kis probléma vele de fogjuk arra hogy spielberg már öreg!!

és nagyon nagy a beütés a Jurassic Park-ból.!

A történet túl van bonyoritva néha nem lehet követni hogy ki hogy és mit csinál!

De még is meg van a történet össze függő vannak a jók a jövőben és Terra Nován is! A rossz fiúk szerepe nagyon értjük mit akarnak és hogyan tudjuk a jók szerepét is azok mindig kapnak egy kis rosszat a dzsungeltől de mértékben hogy túl élhessék és hogy lehessen folytatása a történetnek lehet kicsit le van egyszerűsitve de ki tudja még mi fog jönni ezek után!

Szerintem a filmet nem kell le írni még nem látjuk a folytatást!

winnie - 2012. 10. 28. 14:45

nem lesz folytatás. vége. és spielberg nem sokat csinált ezen a sorozaton, csak oda van írva a neve. (a jurassic parkhoz meg végképp nincs sok köze, ez a jövőben és a múltban játszódik, az a jelenben. ez egy új társadalom teremtéséről szól, az állatkísérletekről meg a káoszelméletről. mi bennük a hasonló?

Leventin - 2012. 11. 12. 19:57

Mielőtt végleg leírnánk ezt a sorozatot ha a hazai sorozatpiacon szétnéznénk akkor csillagos ötöst kell adni neki.Nem Álvárádó Padrafos és nem is holmi hazai szavalóverseny,hanem egy családra épített jó story amelynek olyan mély mondanivalója van hogy kevesek értik és ezért kap negatív kritikát.Lehet fikázni a felépítését,de szerintem igen jól felépített részek összessége hozza meg a film lényegét.Nem egy Rambo akárhányadik ahol az elejétől a végéig lőnek és nem egy csöpögős Titanik.Ne feledjük el hogy nincs vége és ha lesz igen érdekes folytatása várható az első évad csak egy intró amit nagyon élveztem és elvárnám hogy hasonló kaliberű sorozatok közül kelljen válogatnom a 30 éves archívum helyett.
Mindenkinek ajánlom akit egy kis fantáziával megáldott a természet.

winnie - 2012. 11. 12. 21:47

a hazai sorozatpiacon gyors számolás után azért találtam 31 jobb sorozatot a terra novánál.

“amelynek olyan mély mondanivalója van hogy kevesek értik és ezért kap negatív kritikát.”

tetszik, nem tetszik, ezt mindenki eldönti, de az elég gáz, hogy valaki azzal próbálja magyarázni a nemtetszést, hogy “nem értik” a többiek.

láttál már olyan sorozatot, ami nem tetszett neked? mit szólnál, ha annak egy rajongója azt mondaná neked, hogy azért nem tetszik, mert nem érted?:)

kár rambókat idekeverni – szerintem nagyon jól le van írva többször, hogy akinek nem tetszett, miért nem tetszett (minden egyes részről írtunk, mindhez volt sok komment), akinek tetszett, annak pedig miért tetszett.

kár, hogy te 10 sor alatt csak annyit írtál a sorozatról, hogy “egy családra épített jó story amelynek olyan mély mondanivalója”, s inkább másokkal foglalkozol. pedig itt lett volna a lehetőség, hogy leírd, hogy miért jó, hogy ajánld a sorozatot, hogy meggyőzz másokat. szerinted kinek fognak hinni, pár megindokolt negatív kritikának, vagy egy soros, másokat kvázi ostobának tituláló pozitív véleményekkel.

“Ne feledjük el hogy nincs vége és ha lesz igen érdekes folytatása várható az első évad csak egy intró am”

sajnos vége van. nem lesz folytatás.

Jarod - 2012. 11. 25. 01:23

nekem nagyon tetszett minden rész többször megnéztem őket…. kár, hogy vége:((((

szilard - 2012. 11. 26. 16:28

A Terra Nova megy tv-be is?
Ha igen akkor melyik adason?

Baranyai405 - 2013. 01. 07. 23:49

Sziasztok!

Én mostanság értem az első évad végére. Igazság szerint sajnálom hogy nincs folytatása, nekem bejött, bár ehhez hozzátartozik, hogy nem igazán van mostanság semelyik tévé adón emészthető sci-fi, vagy bármi olyan sorozat, amire érdemes lenne időt szakítani. Erre sem volt azért mindig érdemes, vannak mély pontjai, de ez minden sorozatnak megvan, legalábbis azoknak, amiket eddig néztem.

GaborV - 2013. 05. 24. 09:54

Sziasztok!

Én most néztem meg a szőke kislányos részt és most abba is hagyom az egészet. Ez nem scifi, nem dínós, nem is túlélős sorozat. Egy egy brazil szappanopera megszórva sok CG effekttel.
Mikor jönnek már rá Amerikaisztánban, hogy senkit nem érdekel egy scifi köntösbe bújtatott 45 percnyi családi nyavalygás, már a caprica is elbukott a családos részeken, pedig annak legalább volt egy története.
Nálam mégsem ezen bukott el a sorozat, hanem azon, hogy tök értelmetlen az egész: (SPOILER!)
1, A semmi közepére kirakják őket, ahol elvileg 5 percenként kellene elhullania valakinek kemény túlélés mellett: Erre mindenki full boldog (tényleg mint ha a Győrújbaráti táborba mennének ki a hétvégére), és senki se hal meg pl mert a pilot részben lévő százlábú azért elég mérget termelhet 1-2 ember kifektetéséhez.
2, Most ott elvileg mentik az embereket, akkor a f@szér nem küldenek át egy 300 fős katonai építő alakulatot és csinálnak 3 hónap alatt egy 100000-es várost, 1 év alatt 30 millióst… Rohadtul sandít ez a “lottón nyered vagy tudós vagy” maszlag. Ez a való világban rohadtul nem így működne.
3, MEKKORA ÖKÖRSÉG MÁR hogy a dínó “vastag bőrét” nem viszi át a golyó? Egy 2.VH-s karabély átviszi a vasúti sínt, egy AK-47 lőszere hosszában keresztülmegy egy VW Golfon. Én már azon besírok amikor a kocsik ajtaját nem lövik át a sorozatokban a fegyverek, de ez az idiotizmus egy új foka.
4, Az a fa rács mint kerítés külön szánalmas marhaság. A népben több kárt okoznának a korabeli rovarok és csúszómászók mint a T-rexek (tudom nem optimális összehasonlítás de naponta(!) több ember hal meg pók- és méhcsípésektől mint 10 évente cápa és oroszlántámadásoktól.
5, visszamennél X millió évvel ezelőtre azonnal meghalnál mert a tested az akkori kórokozókkal nem tudna mit kezdeni. Ezt nagyon átfutották a sorozatban pedig egy kellemes pandémiás rész sokkkal érdekesebb lett volna mint az az ostoba memóriatörlő vírusos ökörködés. (persze, ha ebolás leszek akkor majd a nátha meggyógyít).

Komolyan mondom ebben a sorozatban az első 5 rszben több kapitális hiba van, mint a SGU 3 évadában.

Én senkinek se ajánlom megtekintésre, ha mégis akkor erősen tekergesse, mert részenként max 10 perc történet van, 35 perc teljesen fölösleges, unalmas és a történet keretei között hiteltelen nyálveréssel.
Számomra ez a sorozat nagyobb csalódás volt mint minden eddigi. (ehhez képest a Firefly egy atomvillanás amit azonnal 10 évadra kéne bövíteni)

Sirály12 - 2013. 06. 07. 18:36

Én csak azt tudom mondani, hogy nekem tetszett. Nem értem itt egyeseket, hogy miért is az a sorozat jó, ahol a főszereplők meghalnak, vagy amelyik egész végig csak pörög. Nekem pl bejönnek a lassabb részek is, kell néha a változatosság.

Az a baj, hogy lassan már mindent elkaszálnak az emberek, mert csak a pörgés az akció kell pfff.

GaborV az indokaid nevetségesek véleményem szerint.
1: miért is termelne egy százlábú mérget?
2: És miből is építenének? Vagy ott is túrjanak szét mindent építőanyagért?
3: És ha át is viszi, valószínűleg nem hal meg (egyébként a végén volt olyan jelenet, ahol egy dínót fejen lőttek, és 1 lövés után kimúlt)azonnal, és akkor aki lőtt annak lőttek.
4 és 5: Egyvalamit mondanék erre: Technológia. Ne azt vedd, hogy nekünk milyen lenne, hiszen 100 év alatt már kicsit fejlődhetett a tudomány nem? :)
Mint ahogyan a sorozatban is látható a kórházban lévő jeleneteknél.

A Firefly meg egy nagy katyvasz (vadnyugat és sci-fi keverék) ha engem kérdezel, és mondom ezt úgy, hogy imádom a sci-fi filmeket.

Vincze - 2015. 04. 14. 17:35

Nekem nagyon tetszett a film és szomorú vagyok :( ,mert nincs 2. évad :( :(!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz