login |

Misfits: vége a 3. évadnak

2011. 12. 21. 14:41 - Írta: CyClotroniC

39 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Egy igen vegyes hangulatú epizóddal zárult a Misfits kissé szedett-vedett harmadik szezonja, ami ugyan minőségre elmaradt a korábbiaktól, de azért végig korrekt, nézhető részeket produkált, ugyanakkor kár tagadni, hogy elvesztett valamit az egyéniségéből, frappánsságából és szerethetőségéből, ami az utóbbi két évében jellemezte és kiemelkedővé tette a brit szériát.

A fanyalgásnak több oka is van, de alapvetően úgy érzem, hogy a korábban megalkotott remek karakterek és Rudy frissessége mentette meg ezt az évadot, amennyire tudta, azonban a készítő, Howard Overman történeteiből már hiányzott az a fajta kreatív elszálltság, ami a Misfits múltját jellemezte. Ráadásul nem csak saját magukhoz, de a The Fades-hez képest is szűkmarkúan mérték a humort és az akciót is idén, még ha a végeredményen alapvetően nincs is mit szégyellni. A tovább mögött folytatom spoileresen.

A mérleg pozitív oldalán ott van Seth, aki egy remek nyugodt, kimért és felnőttebb adalék volt a csapathoz, illetve Rudy, aki a poénjaival megmentette a legtöbb középszerű epizódot is. Bár az évadnyitónál írtam, hogy Nathan-szerű karaktert kaptunk, ami nem feltétlenül jó húzás, de Joseph Gilgun zseniális játéka hamar elkülönítette a két karaktert egymástól, mert ugyan hasonló humorral operál, mint korábban Sheehan, de Rudy-ban mindig van valami megtörtség és keserűség, amitől más éle lesz a jeleneteknek. Tényleg az évad legnagyobb pozitívumaként emlegethető, és idővel annyira belejött, hogy néha már azt is elfelejtették, hogy kettő van belőle.

A Misfits-nek eddig is jól álltak az elborulásai, de idén valahogy ezt némi öncélúság lengte körbe. Míg egy emberformát öltő gorilla, egy tejjel gyilkoló főgonosz vagy egy GTA-módba kapcsolt félbolond képes volt egyediséget és izgalmat vinni a korábbi részekbe, addig a nácis alternatív jelen vagy a pompom-zombik – minden túlzásuk ellenére – mégis laposabb sztoriként csapódtak le a képernyőn, mert több klisével tálalták fel őket, mint ahogy azt korábban megszokhattuk, de ezekre kitértem már az epizódkritikáknál is.

A finálé hangulata is lassú és szájbarágós lett, talán kicsit túl is nyújtották az egészet, de ez a fajta túlmagyarázás és szájbarágás is harmadik szezonos betegség volt nálam, legalábbis korábbi évadokban több sejtetéssel és kevésbé egyértelmű konfliktus kibontással dolgoztak. Maga az epizód poén terén rendben volt, de kifejezetten langyos és melankolikus hangulata lengte körbe egy évadzáróhoz képest, persze lehet, hogy csak vihari előtti csendként kezelték az első félóráját.

Azt viszont illik elismerni, hogy Alisha kinyírása tökös húzás volt, még ha húztam is miatta a számat rendesen, mert a második szezonban abszolút a kedvenc karakteremmé vált Simonnal együtt. Sajnos őket már nem láthatjuk viszont a 4. évadban, így a Rudy-Kelly-Curtis trió/négyes marad csak nekünk a továbbiakra, azaz az eredeti 5 fős csapatból csupán ketten.

Az időutazás eléggé kényes terep, hiszen alapvetően paradox-logikára épül, így nyilván mindenbe bele lehet kötni, de Rudy verziója abszolút vállalható lezárás, miszerint kapucnis Simon Alisha halála miatt ment vissza a múltba, de már ott is meg kellett mentenie a lányt, aki beleszeretett, és már benne is vagyunk a végtelen körforgásban, de hát láttuk már ezt a második évadban.

A következő szezontól nem tudom, hogy mit várjak, mert az előző évadot az Alisha/Simon páros nagyon a hátán vitte, viszont őket igen mostohán kezelték idén az írók, így feltehetőleg nem sok ötlet maradt a tarsolyukban velük kapcsolatban, így hiába a két kedvencem kerül le a képernyőről, inkább ne legyenek ott, minthogy a háttérben lézengjenek. Rudy és Kelly miatt abban biztosak lehetünk, hogy a poénok nem kopnak majd meg jövőre sem, így az új szereplőknek és a karaktereknek kell majd hozniuk a történetet, remélhetőleg többet, mint, amit idén kaptunk.

39 hozzászólás Ne habozz!

Katey - 2011. 12. 21. 14:56

Hát én inkább nézném simont a háttérben, mint, hogy ne legyen benne. Jobban fog hiányozni nekem, mint Nathan.

Szerettem az Alisha-Simon párost, de alishát annyira nem sajnálom, de nem igaz, hogy nem tudtak volna kitalálni valamit, hogy ne kelljen menni mindkettőnek.

Amúgy meg tök idegesítő, hogy bár Nathan és Simon után Kelly a kedvenc karakterem a hülye pofavágásaival meg az irtóztató akcentusával, mégis nem vagyok elégedett, pl. Curtis-szel.
pont ő marad? Nekem a 3 évad alatt ő volt az a karakter aki a legkevésbé neveznék jelentősnek és a legkevésbé hiányozna.

Rudy-t szeretem, de csak hoznak még a trió mellé még valakit, mert azért így kevesen vannak a kezdő 5höz képest.

Én amúgy nem lennék ennyire negativisztikus az évaddal kapcsolatban, nekem nagyon is bejött az egész évad.
Lehet, h nem tartj a 2. színvonalát, de ez általában várható, ha túl magasra rakják a lécet előzőleg.
De ettől még az évad sztem nagyon jó volt, amit Nathan nélkül ki tudtak belőle hozni, azt megtették. és nekem Rudy bevált pótléknak. :)

De ez a Finálé?????!!! (Maga a rész amúgy izgi volt) DE
Miért? miért? Nem akarok misfits-t Simon nélkül. :'( Hüpp
Nem mondom, hogy a 4. évadot nem fogom nézni…de akkoris szomorú leszek.

Katey - 2011. 12. 21. 14:58

ja és Seth marad?

Asdfer - 2011. 12. 21. 14:59

csak nekem csalt mosolyt az arcomra, amikor az epizód végén egyben láttam a régi csapatot nathennel? :)

Cucu - 2011. 12. 21. 14:59

Nekem tetszett az évad, Rudy karaktere meg főleg. Simont és Alishat viszont nagyon sajnálom. :(
Öröm az ürömben, hogy már tuti a 4. évad.

Cucu - 2011. 12. 21. 15:01

@Asdfer: Én is vigyorogtam rendesen. :)

Charlie-B - 2011. 12. 21. 15:14

Hát, jó. Fejtsük ki akkor, nem ovi, csak egyszerűen irritálnak ennek a vendégbloggernek a “kritikái”. Ennyi.

Tény, az új srác menő és jól tolja. Azt mondani viszont, hogy nem lehet észrevenni, hogy kettő van belőle? Épp ez a lényeg. A két énje annyira ellenkező személyiségi jegyekkel rendelkezik, hogy az iker-sztereotípiákat “morbid” módszerekkel, de jól kicsinálják a készítők.

SPOILER

Simon és Alisha száláról: eddig is lehetett tudni, hogy annyi lesz nekik. Mégis, ütött az évadzáróban a megvalósítás. Drámaira vették, Rudy reakciója különösen ült a jelenet alatt. A képregényes rész, az öld meg a pomponlányt, ments meg a világot epizód, a kinyírt probation workerek visszahozatala, mind-mind annyira egyedi ötlet volt, hogy ugye sokan még a fejükhöz is kaptak, hogy ennek ismeretében újranézik röptiben az évadokat. Nem meglepő.

Főszál? Minek. A klasszikus értelemben eddig is kicsit egymás mellett, a levegőben lógtak az egyes sztorik, mégis ez a klasszik, európai underground hangvétel jól áll a Misfitsnek. Hasonlít ugye a csatorna másik sorozatára, a Skinsre. Ott is cserélődött a gárda, itt is. A Misfitsnél stílusosabban, de jóval.

Ja, és ne is beszéljünk a nácis/időutazós részről. Hát, mióta lóg a levegőben egy ilyen? Hogy menjünk vissza, és nyírjuk ki azt a rosszindulatú emóst, a Charlie Chaplin bajusszal.

Ez sok szempontból egyedi sorozat. A hangvétele, a szürkébb, de valósághűbb vágóképek, az európai mivolta miatt mindig sokkal közelebb fog állni hozzánk, mint a Hősök vagy a teszem azt, CSI: Miami.

——–
Rengeteg mindenről lehetne írni, összefoglalóbban. A fenti cikk, amit Winnie a vendégszerzőtök publikált, nem üti meg a sorozat színvonalát. Van véleményem, ÉS nem kell esztelenül védeni egy vendégbloggert. Az ilyen külsősök miatt nagy a veszélye a szar cikkek kikerülésének: lsd. Comment:com.

CyClotroniC - 2011. 12. 21. 15:15

Írtam korábban is, hogy mi a bajom, de szerintem ha egy Misfits rajongót megkérdezel, hogy ha csak egyetlen egy szezont nézne újra, az melyik lenne, akkor a legtöbben a másodikat mondanák, talán az elsőt, igen kevesen tennék le a voksukat a harmadik mellett. A kritikának meg miért kéne pozitívnak vagy negatívnak lenni? Alapvetően írtam, hogy nincs bajom a szezonnal, nekem egy 7-est most is megért, csak nálam korábban a Misfits 9-es volt, és az egyik legkiemelkedőbb, most meg korrekt középszer.

Hiányosságok:
– az átívelő szál teljes hiánya
– sokkal sterilebb volt az évad mint a korábbiak (kevesebb külső helyszín, buli, zene)
– korábban nem csináltak olyat, hogy 10-15 másodpercig veszik a fintorgó zombit, hogy tudd, hogy éhes, nem nézték ennyire együgyűnek a nézőt szerintem
– kreativitás terén írtam, hogy a nácik és a zombik sehol sincsenek a tejesemberhez vagy a gorillához képest, mert mainstreamebb ötletek, és kevésbé volt egyedi a tálalásuk is
– korábban a Misfits 2-3 WTF pillanatot is hozott részenként, most 10 perc után az összes epizódot végig tudtam volna mondani, hogy mikor kivel mi fog történni (a finálé legvége kivétel, de írtam is, hogy az tökös dolog, az ilyesmiből kellett volna TÖBB, mint ahogy a korábbi években volt is).

Ezek nagy részét már írtam az epizódkritikáknál, de nem az a bajom, hogy amit csináltak az rossz lenne, hanem az, hogy a korábbi években egy részről lehetett volna 10 bekezdésben is ömlengeni a jobbnál jobb ötletekről, most meg végignéztem, szórakoztam, de nem igen sokkoltak le az epizódok. Egyedül a képregényrajzolós rész az, ami nekem hozta azt a szintet, amit én elvártam volna az évadtól dráma vonalon.

winnie - 2011. 12. 21. 15:18

(OFF: nem vendégblogger, stábtag. és nem védek senkit, mindenki képes magát védeni, főleg, ha véleményről van szó, mert az írás minőségét nem a vélemény milyenség határozza meg. szerintem mindenki örül, ha olyat olvas, aki nem ért feltétlenül vele egyet, s biztos, hogy tud érvelni a maga igaza mellett is. csak tényleg ne random felelősségre vonás legyen, hanem ilyen, normális komment. nekem több dolgom nincs itt:)

uniq - 2011. 12. 21. 15:25

Kérdés: ha Simon és Alisha tényleg kiesnek, mert bekerülnek az örök körforgásba (Future Simon meghal, Alisha meghal, Simon újra megy vissza megmenteni), akkor hogy készül el a sokszor látott kép Vegasban?

CyClotroniC - 2011. 12. 21. 15:28

Charlie-B: Szóval azt mondod, hogy számodra az 1., a 2. és a 3. szezon teljesen egyenértékű színvonalat képviselt, mert ez azért elég fanboyos túlzás. Ha látod a sorozat erényeit, akkor miért nem vagy képes beismerni magadnak, hogy ezekből idén kevesebbet villantottak elő, mint korábban. Nem lett szar vagy béna a Misfits, de fáradtabb lett az írás, az időben visszamenős Hitler-öléssel meg már rengetegen foglalkoztak, míg az abszolút egyedi ötlet volt jóval undergroundabb tálalásban, hogy egy gorilla emberré változik, vagy valaki olyan banális dologgal válik veszélyessé az emberekre, hogy képes a tejet manipulálni.

Az “elfelejtették, hogy kettő van belőle” rész meg pontosan arra vonatkozik, amit te is írtál, hogy az évad felétől már nem erőszakolták mindkét Rudyt a képernyőre azért, hogy érezzük, hogy éppen melyik Rudy is a hangsúlyosabb, hanem ezt maga a színész és a neki írt szövegek bőven megoldották, szóval ez konkrétan egy pozitívum volt.

És mint írtam feljebb, nem rossz a szezon, hanem kevésbé jó, mint a korábbiak. Egy sorozatnál illik önmagához is hasonlítani a minőséget, és ha Howard Overman leülne végignézni most a 3 évadot, feltehetőleg a korábbi két évadjára büszkébb lenne és sokkal inkább a sajátjának érezné. Azok ízig-vérig egyediek voltak és frissek, mostanra pedig kiszámíthatóbbá váltak. Persze így is fényévekkel értékesebb az S3, mint a Hősök vagy a CSI:Miami, de miért ezekhez hasonlítsam, ha mérhetem korábbi önmagukhoz is őket?

Ez kicsit olyan, mikor egy világklasszis focista túllendül az aranykorán, és még úgyis lefocizza a világ 90%-át, de az újabb sztárok mellett, és korábbi szintjéhez képest nem állíthatjuk, hogy ugyanolyan jó, mint volt, mert nem igaz.

Pocok - 2011. 12. 21. 15:45

Nem volt rossz. A baj az, hogy nem igazán volt cél, vagy valami… csak úgy tengtek, nem igazán csináltak semmit, az események jönnek maguktól?
NEM LESZ EZUTÁN SIMON? KEDVENC KARAKTEREM? Valamilyen szinten megértem. Ennyire nem akartam még spin offot valamiből, de most jó lenne.

Gyike - 2011. 12. 21. 17:00

egyetértek a kritikával,korrekt középszer lett ez az évad,mg mindig szerettem nézni,csak na. nekem Nathan karaktere egyáltalán nem hiányzott,előtte se voltam kikábulva tőle,de Rudy nagyon jóra sikerült,köszönhetően nagyrészt Joe Gilgunnak!

Simon és Alisha irtózatosan fognak hiányozni,talán még egy női karaktert behoznak azért Kelly mellé..

zoo - 2011. 12. 21. 17:04

Méltatlanul kevés szó esik az utolsó felügyelőről, az egyik legjobb arc volt, náci tisztként pedig egyenesen zseniális. Fog annyira hiányozni, mint Simon vagy Nathan.

colorful_monkey - 2011. 12. 21. 19:02

Én valamiért abban a hitben éltem, hogy 12 részes lesz és még reménykedtem, hogy hozni fogja az előző évad kitűnő szintjét, de amikor mondta a végén a nőcihang, hogy ez volt az utolsó rész akkor kábé felsikoltottam egyet, hogy akkor most mi?

Ezen még túl tudtam volna lépni, de azon, hogy nincs többé Simon és Alisha… az első részt tuti megnézem a következő évadból, maximum Seth és Kelly miatt, de Rudy meg Curtis… inkább hagyjuk.

S0m30n3 - 2011. 12. 21. 19:17

Szerintem is laposabb volt az évad, az én kedvencem a második. Itt nagyon hiányzott nekem valami fősztori, valamilyen cél, ahova el akartak jutni. Most csak úgy voltak és kész.

A részeknél is hiányzott valami, kb azt mondtam párszor, hogy hamar megvágnak egy jelenetet, mielőtt bele lehetne élni magunkat, pl. amikor futott a zombi elől Rudy, ott fut két lépést és kész is a menekülős jelenet. De azért kellett külön zene a jelenetre… szóval párszor néztem volna dolgokat több ideig.

Simon és Alisha voltak a kedvenceim, kár, hogy kiírták őket, azt hittem még egy évadig húzni fogják ezt a szálat. Bár lehet, hogy jobb volt így, mert legalább kaptunk valami durvulást a végére. Évadzáróban Alisha halálánál rögtön azt mondtam magamban, hogy ekkora wtf pillanatokat kellett volna csinálni az évad többi részében is, és akkor jó lett volna… remélem a negyedik évad jobb lesz, és visszatér a régi színvonal.

Az időutazásokhoz még annyit, hogy én már megfogadtam, hogy inkább nem gondolok utána, hogy hogy csinálták azt az időutazást, mert rögtön paradoxonba futnék… Curtis képessége pont hogy olyan volt, hogy “lélekben” tudott visszamenni, különben első évadban is kettő lett volna belőle, ha nem így van… Az öreget még megértem, hogy visszajutott Hitlerig, igaz ott is fiatalként kellett volna lennie, és nem pont Hitler szobájába teleportálni. De Kelly nem tudom hogy került oda. Aztán meg hogy került vissza úgy, hogy mindenre emlékezett… hisz az nem is vele történt ha úgy vesszük…

redcat - 2011. 12. 21. 19:44

3 évad… Nem volt meg az az izgalom, ami az első kettőnél, de… Amikor végre tudtak mit kezdeni Rudy karakterével, szereztek jópár felejthetetlen pillanatot. Pedig Nathan elemi deviáns viselkedését nehéz volt pótolni. Kelly és a többiek továbbra is jók voltak. Titkon bíztam benne, hogy valami csoda folytán Curtis ott marad vlami alternatív időben, vagy véletlenül megharapják a zombik, és ki kell (ny)írni. Sajnos nem. Simont sajnálom. Alisha? Hát… Valamivel jobb Curtisnél, de nem igazán egy Kelly. Várom a 4. évadot, hogy mit hoznak össze.

superpityu - 2011. 12. 21. 20:56

az évad gyengébb volt mint az előző kettő, viszont még így is remek szórakozást nyújtott.
ALisha és Simon kiírásának nem örülök, viszont ha lehet így fogalmazni szép véget ért a történetük. maga a helyzet nagyon durva volt, és az idő örök körforgásában egymáséi lesznek ezután. Alisha megölése pedig a legnagyobb wtf volt az évadban.
annak viszont örültem h Kelly jobban előtérbe került, Seth által. bevallom jobban sajnáltam volna ha az ő párosuk távozik.
curtis pedig abszolút nem hiányozna, valami hiányzik belőle. ellenben Rudy remek, talán még Nathan-nél is jobb lett.

shai - 2011. 12. 21. 22:57

Nekem bejött ez az évad is. És egyenértékűnek gondolom az előzőekkel, pont azért, mert más. Ebben is van mit szeretni, megtalálni az egyes részekben az apró nüanszokat.
Viszont még mindig nem értek egyet azzal, hogy a nácis rész a leggyengébb, sőt. Egyszerűen szuper, nekem az a sorozat egyik legjobb része hatalmas poénokkal és igazi Mistfitses poénokkal. Sajnálom, hogy ennyire ellene vannak egyesek, mert egyszerűen csúcs volt az a rész!
Simon és Alisha hiányozni fognak. Respect az eddigiekért.

paranoid android - 2011. 12. 22. 02:29

Sok mindenben egyetértek a kritikával. Seth iszonyatosan jó karakter lett, viszont nem használták ki, a rengeteg benne rejlő potenciált szerintem elpazarolták ezzel a Kelly-féle kapcsolattal. Rudy remek lett, sőt szerintem az évad legjobb részét (3×06) neki köszönhetjük.
Viszont az évad többi része valóban gyengébb minőséget hozott az előző évadokhoz képest, bár ez se jelent rosszat, de tényleg nem volt az a zseniális történetvezetés, ami korábban jellemezte.
Ami a távozókat illeti, nagyon szomorú vagyok. Simon hatalmas kedvenc volt, bár azzal is egyet kell értenem, hogy erre az évadra elszürkült és háttérbe szorult. Alisha Simon miatt volt érdekes, de a kettőjük történetszála az egyik legjobb dolog volt a sorozatban. Szóval maradt Rudy, aki nagy kedvencem lett, talán jobban is kedvelem, mint anno Nathant, viszont a többséggel ellentétben nem rajongok Kelly-ért, az akcentusán kívül nem sok mindent ad, és az ő részei lennének a legunalmasabbak, ha nem lenne a másik maradónk, Curtis, aki a Misfits leggyengébb láncszeme. Szóval nem a legjobb arány, de bízok, és talán egy nagyobb vérfrissítés újra visszahozza a rég színvonalat.

yosha - 2011. 12. 22. 12:11

Volt egy jelenet a második évadban. Amikor Future-Simon azt a videót nézi, mikor Allysha arrol beszél a tévéinterjuban, hogy hogy kapták az erőket. Ami ugy nem is történt meg mert Curtis elintézte a tejesfickót.
Ha egyirányu a képessége, akkor az hogy került hozzá, eddig csak ez az egy hiba van amit láttam a hitleres részen kivül, a többi helyen igy egy brutáljol kialakitott körforgásuk van, egészen egyedi az időutazós dolgokhoz nézve.
Nathan hiányzott, akármekkora állat is Rudy.
Curtisnél nagyobb hiba hogy totál elfelejtette az előző évadban agyonlőtt nőjét. Innen lesz amugy szép a negyedik évad, most minden le van zárva ami miatt érdekes volt a sorozat.

dave55 - 2011. 12. 22. 19:57

A Vegas-os képen én is gondolkodtam, aztán eszembe jutott, hogy mindannyian elmentek Vegasba, csupán Nathan és a barátnője maradtak ott, a többiek meg nem maradtak eleve. De ha tévedek javítsatok ki.

S0m30n3 - 2011. 12. 27. 02:31

yosha: pontosan, az a videó nekem is feltűnt. Meg sem történt a dolog, de van róla felvétele. na mindegy.

szerintem - 2011. 12. 29. 22:17

en is nagyreszt egyetertek a kritikaval. Simon es Alisha egyutt voltak erdekesek, kiemelkedove tette a tortenetuk a masodik evadot. akarmennyire rossz, hogy mindketten tavoztak, nem lett volna jo, ha az egyikuk megy, a masik marad a sorozatban. es valoban, ebben az evadban inkabb hatterben voltak, alig tortent veluk valami. ami igazan szomoru, hogy ezzel a sorozat szerintem elveszitette a dramai vonalat, ami nekem mindig is jobban tetszett, mint a humoros. Kelly nagyon jopofa, jo szovegeket irnak neki es kemeny fejeket vag, meg lehet rohogni az akcentusan, de ennyiben ki is merul a szerepe. Rudy detto, bar vele azert meredekebb dolgokat huznak meg az irok, es a szinesz is sokkal jobb, de akkor is csak bohocnak van ott. Curtis az egyetlen, akivel harom ev alatt sem tudtak mit kezdeni, nincs szemelyisege, nincs humora. ezek utan igen kerdeses, hogy mit kezdenek a kovetkezo evadban. en szeretem megszokni a karaktereket, nekem nem esik jol, hogy allandoan cserelgetnek, nalam ez meg kaszalashoz is vezethet, mert szerintem jovore kabe olyan lesz a misfits, mint egy majdnem uj sorozat. a szuperkepessegekkel ebben az evadban mar szinte semmit sem tudtak kezdeni, bena kepessegeik voltak, de meg azokat sem hasznaltak szinte soha.
igazi pozitivuma az evadnak Seth eloterbe hozasa, bar az utolso jeleneteknel nem volt ott, elofordulhat, hogy a kovetkezo evadban sem lesz hangsulyosabb szerepe. viszont nagyon nem volt felvezetve a Kellyvel valo kapcsolata, es oszinten szolva eleg eroltetettnek is talaltam ezt a dolgot, foleg ugy, hogy Kellyben a kedvessegnek eppen csak a csiraja van meg, ha ilyen karaktert irnak neki, akkor ne akarjak elhitetni velem, hogy a szepszemu banatos fiu beleszeret. vagy nem tudom.
azert mindenkepp elkezdem a kovetkezo evadot, de ez mar biztosan nem az a misfits lesz, amit annyira szerettem.

Réta - 2011. 12. 31. 22:02

Az a baj a kis költségvetésű sorozatokkal, hogy nem engedhet meg magának sztárokat. A nagy sikerre való tekintettel a jobb színészeket valószínűleg elhalmozták filmes ajánlatokkal, ők meg nem tudtak ezeknek ellenállni. Nathan, Simon és Alisha jól megírt karakterek voltak, de nagyrészt azért szerettük őket, mert igazán tehetséges és piacképes színészek játszották őket. Az egyik szemem sír, a másik nevet a távozásuk miatt. Nagyon fognak hiányozni a Misfitsből, de örülök, hogy beindult a pályájuk és remélem, hogy még sok sorozatban viszontlátjuk őket. Az írók szépen lezárták mindhármuk történetét. Először én is aggódtam, hogy milyen lesz a Misfits Nathan nélkül, de azt is egész jól megoldották. Én biztos, hogy nézni fogom a következő évadot, már csak a kíváncsiság miatt is, hogy hogyan birkóznak meg két további szereplő elvesztésével.
A negatív kritikák ellenére számomra a Misfits még mindig az egyik legjobb sorozat és minden részben van egy-két olyan momentum, amin nevetni tudok.
Nekem tetszett az epizodikussága ennek az évadnak és az is jó volt, hogy az évadzáróban visszajött pár régebbi szereplő.
Curtis nekem se lopta be magát a szívembe, nagyon sajnálom, hogy Melissa eltűnt a képből, mert érdekesebb szereplő volt, mint az alteregója. Nagyon klassz volt az a jelenet, amikor a terhességi teszt semmit se mutatott ki neki, lehetett volna fokozni a dolgot azzal, hogy megszüli a babát. Rudy egészen belopta magát a szívembe a bunkóságával meg a sérült személyiségével. A pompomlányok iránti fóbiája pedig különösen jó volt. Vele az volt a kedvenc jelenetem, amikor elhatározta, hogy jobban figyel másokra, mégis bent felejtette a másik énjét a börtönben.
A képregényes srác is viszonylag jó karakter volt, kár, hogy rövid életű vendégszerep jutott csak neki.
A sorozat nagy gyengesége, hogy ilyen mértékben gyilkolják a vendégszereplőket. Tényleg igaz, hogy szinte nincsenek is járókelők az utcákon vagy vendégek a bárban. Aki megjelenik a képernyőn, az előbb-utóbb meghal. Ráadásul ez senkinek se bántja a szemét, pedig négy probation worker meg egy csapat pompomlány azért csak hiányzik valahonnan. Azt is hiányolom, hogy a szereplőknek nincs családjuk vagy baráti körük egymáson kívül. Az imdb-n is feszegették már, hogy csak Curtis dolgozik, mégis valószínűleg mind elköltöztek a szüleiktől. Ott arra jutottak, hogy ezt a munkanélküli segélyből tudják finanszírozni.

Gattaca - 2011. 12. 31. 22:56

évadzáró legjobb pillanata:
Rudy szexet imitál a halott csajjal, miközben az rókázik, és közben szól az Orinoco flow Enyától…

Miss Keamy - 2012. 01. 08. 03:16

Elmebeteg egy sorozat, fúú nagyon örülök hogy ledaráltam gyorsan:) 1-2. évad nekem is jobban tetszett, pláne a 2. Kár hogy a 3. már kevésbé lett ötletes, vezérszál hiányzott. Nagyon nem csípem azt ha cserélgetik a szereplőket, pláne hogy a számomra legjobbnak tartott színészek mentek. Főleg Nathan, az utolsó jelenetnél azért megdobogtatta a kicsi szívem. Hiába van ott pótlónak Rudy -aki szintén elmeroggyant figura:D – vhogy nem annyira jön át..MAradok 4.évadra mindenképpen. Simon-t sztem nagyon nehéz lesz helyettesíteni, Seth-nek jár egy pirospont nem csak eyecandysége miatt:D
Ja és Cyclo jó kritikát írsz csak így tovább;)

stifsim - 2012. 01. 14. 21:27

Miss Keamy! Jól szóltál :D

Szerintem is másabb volt ez az évad, mint az eddigiek. Az első 3 részig, vagy talán tovább is, érződött Nathen hiánya. Utána már beletörődtem, hogy elment, de mikor az utolsó rész végén megint feltűnt…én is mosolyogtam:D Rudy is jó fej, de vele meg pont az a baj, hogy olyan mint egy félresikerült Nathen utánzat. Sok olyan poénja volt, ami beleillik Nathen karakterébe, és ezért nekem kicsit erőltetett lett a karaktere.. De a végére őt is megszerettem.
Simonékat én is sajnálom. De azt nem értem, hogy miért nem ment vissza kicsivel előrébb, és akkor megmondta volna a akkori énjének, hogy ne menjenek ki az ajtón vagy nem tudom….akkor nem halt volna meg Alisha. A visszament énje meg visszament volna még korábbra, meghódította volna Alishat és így tovább…Az is furcsa volt, hogy az a csaj, aki megölte Alishat, csak úgy eltűnt…Néhol befejezetlenek voltak a szálak.
Lényegében tetszett ez az évad is, és alig várom a 4. évadot. Kíváncsi vagyok, mit fognak alkotni :D:D

Gaby - 2012. 01. 17. 09:22

Úgy ám, a Vegas-os kép mikor készült??

Sheera - 2012. 01. 26. 01:17

Hát igen, a logikai bakik eléggé bosszantóak voltak, a videó még nem olyan gáz, bennemaradt, de amikor a Hitleres rész egy az egyben egy ilyenre épül, ami nyilván a készítőknek is feltűnt, az szerintem egy kicsit túlzás.
Ettől azért szuper fangirl képességeimet felhasználva el tudtam tekinteni, Nathen kiírása már sokkal rosszabbul esett, főleg, mivel nemcsak szerethető karakter volt, hanem eyecandy is. Annak ellenére, hogy Rudy elég jó karakter, számomra sose ért Nathen nyomába.
Alisha sokkal eredetibb volt, mielőtt összejött Simonnal, de nem panaszkodom, szép történet volt az övék, nem csak Simon változott meg, és szép befejezést is kaptak. Nem csak úgy eltűntek a térképről egy tinianyukával, aki nekem valamiért tök ellenszenves karakter volt. Jó lenne, ha Nathen visszajönne a 4. évadban, bár gondolom elég kicsi rá az esély.
Kelly jól eltalált karakter, habár az új képességéről szinte szó se esik. Curtis pont a csajjá változós képessége miatt volt egy-kétszer érdekes, de maga a karakter valóban nem sok pluszt adott.
A zombis rész egy kicsit már kezdett volna gagyi lenni, de mégis olyan könnyedséggel kezelték, hogy halomra gyilkoltak egy csomó zombit, hogy az végülis megmentette a helyzetet. A Heroes-firka beszólás különösen tetszett a végén.
Egyébként az, hogy kinyírtak négy felügyelőt, és a végén már csak bosszankodnak rajta, eléggé földobja a sorozatot. Lehetne gagyi is, de mégse az. A lakótelepi helyszín pedig szerintem nagyon sokat ad a hangulathoz, olyan valós érzése van tőle az embernek.
Várom a 4. évadot, remélem a vérfrissítéssel nem a régi szereplőket próbálják majd pótolni, hanem valóban érdekes karaktereket kapunk.

yeeeyha - 2012. 02. 02. 13:30

Egyszerűen imádom a Misfitset, és csá.
Első két évad is überfantasztikus volt, de a 3.-ban megkaptuk Rudyt, aki a kedvencem az összes általam nézett sorozat összes szereplője közül. Joseph Gilgun nagyon jó színész, a mimikája, a mozgása, a hangja, ahogy pár aprósággal elkülönítette a két énjét. Meg hát a poénjai, jónéhány persze Nathan szájából is elhangozhatott volna, de egy másik jópár meg abszolút Rudys volt. Megvett kilóra, imádom :)

Persze én is sajnálom Alishát és Simont; Simont egyébként is szerettem, Alishát meg csak azért mert beleszeret a srácba, de ha nem is “hú de tök jó” a lezárásuk, mégis jobb, mintha az egyikük maradt volna, a másik meg távozik. Pl. a McLeod lányaiban volt két karakter, a lány hosszú évadokon keresztül szerelmes volt a srácba, aztán összejöttek, elmentek afrikába, aztán a csaj visszajött, hogy hát mégsem a srác a nagy szerelem és még pár évadon keresztül szerepelt a sorozatban… Na, ha valami ilyesmit csináltak volna itt is, akkor akadtam volna ki, de nagyon. Ahogy Kelly is mondta: ez azért romantikus, de persze
fájdalmas is.

Most már csak egy gondom van: alig két hete kezdtem el nézni a sorozatot és most várhatok jövő őszig… valamit be kéne még próbálni…

winnie - 2012. 02. 02. 13:32

“valamit be kéne még próbálni…”

ilyenkor 3 út van:) vagy egy újabb, természetfölötti angol sorozatot (van bőven, ld. fades legutóbb), vagy egy szuperképességeset (alphas), vagy a készítő egy másik sorozatát (vexed) – egyik sem misfits, de talán beválhat.

anon - 2012. 03. 05. 23:35

Alapvetően egyetértek a cikkel, valóban nem voltak annyira jók a részek de Nathan-t jól pótolták iszonyat jó karakter jött be. Nagyon igaz hogy kiszámíthatóak volt a részek az utolsó részben pl. mikor Simon és Alisha dugnak a végén közben mutatják a csajt késsel a kezében felváltva percekig akkor az olyan nyilvánvaló volt hogy az hihetetlen. Az utolsó rész lapos volt baromira vártam egy baromi nagy Cliffhangert így mondjuk 0-ról indíthatnak ami nem feltétlenül rossz. A legjobb rész meg a pompon lányos volt mikor kinyírták a felügyelő csajt én 10 percig fuldokolva röhögtem. Alisha melltartós jelenetei azért hiányozni fognak meg ahogy leszopta azt az üveg valamikor a sorozat elején nah az durva volt.

sdkier - 2012. 03. 07. 03:20

Ótvar szar semmitmondó alacsony humorú összekuszált hiányos.Nathan szereplőpótlásáról csak annyit , hogy ez az ember egyáltalán nem tud annyira megnevettetni szerintem senkit mint nathan , benne volt valami ami engem Beavis re emlékeztetett a beavis&butthead ből ez az új srác meg kb annyira poén mint robi williams übergáz és olyan mintha 40 éves lenne egyszerűen kiábrándultam ebből a harmadik évadból. srácok nálam a sorozat 10es volt most meg 3as.

clark - 2012. 03. 11. 12:25

az évad jó volt,eddig nem volt időm megnézni de tegna végre sikerült.
Kicsit azért hiányzik Nathan karaktere ,de Rudy nagyon ott van,gyorsan megkedveltem,jó karakter és színész.Courits képesség e hogy néha fiú*-/lány és a terhesség elég hülyeség volt szerintem,a halott feltámasztó és zombizáló cucc már jóval jobb volt:D
Kár hogy két főszereplő is lelép,de bizakodok a 3új szereplőben.Ha csak az egyik lesz olyan jó mint most Rudy volt akkor jó lesz.

Kicsit tényleg laposabbak volt ez a 3évad de még így is bőven az átlag felett an,de rem kicsit emelkedik a színvonal a 4évadra és vannak 5leteik az íróknak.

olyan átlag 7.5/10 mehet az évadra.Nekem legjobban a Rudy központú rész tetszett:D

brugii - 2012. 04. 09. 19:25

én még mindig nathant siratom :( xdd

memoir - 2012. 05. 06. 16:33

most néztem újra végig és nagyon fura úgy nézni hogy tudod hogy mi lesz, hogy a maszkos pasi miért mit mond, meg a nácis rész nekem az a kedvencem és csak most jöttem rá hogy benne van a srác az első részből mert hogy a feka nem ölhette meg őt, mivel egy feka nem kaphatott olyan munkát, meg már a 2. évad végén ellútték hogy egy öreg zsidó kapta a visszautazást hogy megölje Hitlert, lehet h a hamadik évad gyengébb lett,de még így is magasan az átlag felett

misfits - 2012. 08. 05. 23:11

Én azt olvastam, hogy kelly nem lesz benne a 4edik évadban. Tehát csak Rudy, Curtis és Seth lesznek és lesz még két új szereplő…

winnie - 2012. 08. 05. 23:18

vannak sokkal frissebb írások és a híreket mindenki olvashatta a blogon.

verszemu - 2012. 10. 31. 17:45

Időutazós kérdések, amik felötlöttek bennem:

1. Miért kell mindennek ugyanígy történnie? Miért nem a zuhanyzós dugásig ment vissza Simon az időben? Bezárja az ajtót, így Alisha nem tudott volna kimenni a folyosóra és életben maradt volna. Ugyanúgy két Simon lett volna egy idősíkban, de legalább vigyázhatott volna rájuk a háttérből. (Maszkosként még a színész távozása sem gond). Vagy simán felfedi magát, Simon és Alisha úgyis tud az időutazgatásról, nem kellett volna sokat magyarázni nekik. Mekkora poén lenne 2 Rudy után 2 Simon a sorozatba?!

2. Seth azt mondja, hogy a 10 ropi csak kölcsön, mert úgyis visszakapja, mikor Simon kifizeti a power-immunity-t. Ez kb. olyan, mintha a bank adna nekem kölcsönt, hogy megvegyem az egyik fiókjukat, majd újra ad, hogy kifizessem a kölcsönt nekik, és így tovább. Pénzmosoda az egész, és ingyen átpasszolt ingatlan.. Eh.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz