login |

American Horror Story: vége az 1. évadnak

2011. 12. 22. 15:15 - Írta: CyClotroniC

31 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

A mai nappal elbúcsúztunk az évad egyik legellentmondásosabb sorozatától, az American Horror Story-tól, ami a pilot után rendesen megosztotta a nézőket, de a naradók többsége igen elégedett volt az utazással, és szerintem a finálé se okozott csalódást számukra, hiszen elvarrták a szálakat, ezzel megteremtve a lehetőségét annak, hogy akár egy teljesen új történettel folytathassuk a sorozatot jövőre.

Így egyben látva az évadot, mindenképpen csak dicsérni lehet Ryan Murphy és Brad Falchuk munkáját, mert remek tempóban és kiváló színészekkel sikerült tálalniuk egy szövevényesnek induló, majd a táv vége felé kissé beszűkülő történetet, és bár néhol kézenfekvőbb és visszafogottabb megoldások mellett döntöttek, mint amiket a kibeszélőben felvetettünk néhányan, de végig következetesek és átgondoltak maradtak, egy 8/10-es szezont hagyva maguk mögött.

Spoilermentesen már írtam róla 7 rész után, aki a bepróbáláson gondolkozik, annak azt az írást ajánlom, illetve az ottani kommenteket, a tovább mögötti részt pedig tartsuk meg a spoileres összefoglalónak.

Nagyon furcsán pozitív hangulatú finálét kaptunk a sorozattól, ami őszintén szólva meglepett a végkicsengésével és a nyugodt atmoszférájával is, ahol végülis mindenki megkapta azt, ami jár neki. Már az előző rész végén lehetett érezni, hogy a családot összehozza a tragédia, de mégis ott van az a megnyugvás, hogy a haláluk után kezdték el igazán tolerálni, szeretni, megérteni egymást, és tényleg családként működni. Végig lehetne menni mindenkin, hogy a házban eltöltött 9 hónap hogyan is rendezte el a sorsát élőnek és holtnak egyaránt, de ezt igen egyértelművé tették a nézők számára.

Maga az évad igazán addig volt erős a számomra, míg a rejtélyekkel lehetett sakkozni és találgatni, és kissé leült akkor, mikor már maximálisan megismertük a terepet, és vártuk, hogy merre is fut ki a történet. Annak határozottan örülök, hogy az antikrisztusosdit hagyták a fenébe, viszont néha tényleg lelombozó volt látni egy-két „csavart”, amikor a legegyértelműbb verzió igazolódott be (Tate, mint Rubber Man például).

Mivel a tempó remek volt, és a történet se hagyott hátra ordító kérdéseket, így kár is lenne ezen többet problémázni, mert egy szép, kerek sztorit kaptunk, de ahhoz, hogy zseniálissá és alapvetéssé nője magát ki az első évad, kellett volna egy-két olyan meglepetés, ami a semmiből jön és rendesen letaglózza a nézőt.

A finálé után pedig végképp kitartok a véleményem mellett, hogy ehhez a sztorihoz már ne nyúljanak, mert így jó, ahogy van, minden karakter megkapta a maga lezárását, és nem hiszem, hogy ehhez már sokat hozzá lehetne tenni egy második évadban. Remélhetőleg más házzal, vagy jobb esetben teljesen más történettel várnak majd minket az írók jövőre, és egy hasonlóan remek színészgárdával, akiket most nem is sorolnék fel egyenként, ha minden jól megy, majd Jessica Lange megteszi helyettem a köszönőbeszédjeiben.

31 hozzászólás Ne habozz!

S0m30n3 - 2011. 12. 22. 15:27

Én megijedtem, hogy az új család beköltözésével a második évadot vezetik fel, és róluk fog szólni az egész, de így okés volt. Én már nem hiszem, hogy lehet bármit is hozzá adni ehhez a történethez, szóval kíváncsian várom az új évadot. Amúgy nekem is jobban tetszettek azok a részek, amikor még több rejtély volt, az utolsó kettő rész már nem jött be annyira, de így is tök jó volt, legjobb újonc sorozat számomra.

igor - 2011. 12. 22. 16:31

Nekem nagyon érződött ezen a részen, hogy kettőből lett összegyúrva. Én a latinok elüldözése után már kászálódtam is fel a székből, hogy itt a vége. Az utána következő 10 perc engem eléggé ki is zökkentett. Ehelyett szerintem jobb lett volna, ha nem ölik meg Bent olyan hamar, hanem hosszabban elnyújtják az őrlődését, vagy a Tate-tel való beszélgetése is jöhetett volna ide még élőként. Constance utolsó 5 perce viszont jó volt, ennyi cliffhanger azért kellett, de én is abban bízom, hogy az új szezon tiszta lappal indít.

Egyébként a finálénak nem hosszabbnak kellett volna lennie a 13. rész törlése miatt? Vagy ezt a koncepciót elvetették?
A mostani Murphy interjúból hiányoltam egy olyan kérdést, hogy mi az, amit ki kellett hagyni, miből mutattak volna többet, ha van még idő.

superpityu - 2011. 12. 22. 18:01

ha esetleg ragaszkodnának a sorozat jelenlegi atmoszférájához, akkor szerintem egy újabb időugrás kellene, mint a rész végén. mér akkor amikor a kisgyerek felnőtt. ha viszont tiszta lappal indul, akkor az is jöhet.
a latinok elüldözésének nagyon örültem, ha az lett volna, hogy ők lesznek a 2. évadban, kb valszeg kaszáltam volna. annyira irritálóak voltak abban a pár percben.
a karakterek mind szép zárást kaptak. ahogy Harmonék és moria ott voltak a fenyőfa körül. kicsit csak belecsempészték a karácsonyt.
a színészgárdát meg már párszor dicsértem a kibeszélőben :D tényleg remek volt mind, nem tudom h sikerült pont őket összeválogatni, de le a kalappal. Jessica Lange meg remélem begyűjti az elismeréseket, ami valljuk be járna is neki, most is sikerült az utolsó 5 percben olyat hoznia, amit igazán nem is tudok leírni h milyen :D de nagyon jó :D

Shawn - 2011. 12. 22. 18:45

Klassz volt az egész epizód, én kifejezetten örültem neki, hogy Ben halálát nem húzták-vonták.
A latinok teljesen sokkolóak voltak, a hapsinál csak a nő volt idegesítőbb. :) Azt a férfiszereplőt már a Harmadik műszakban sem bírtam.
Jessica Lange FTW ez egyértelmű, az igen erős színészgárdából is kimagaslott.
Az utolsó fordulat is tetszett, viszont akarva-akaratlanul a Halloween Michael Myers-ét juttata eszembe, szőke kissrác totál psycho-beütéssel, késsel rosszalkodik.. komolyan még hasonlított is az 1978-as színészpalántára :) Szóval azért apró nyúlások megfigyelhetőek voltak régi horrorokból, de mivel nem akarok rosszindulatú lenni, fogalmazzak úgy, hogy Murphy-ék tisztelegtek a nagy klasszikusok előtt.

Nem pontozok, szokatlan, kissé beteges alkotás volt, várom a következő etapot.

jky - 2011. 12. 22. 19:20

Hogy legyen negatív vélemény is :)

Hát nekem ez most nem jött be annyira. Annyira erőlködés volt már az egész.

Latin család, minek? Tudjuk úgyis, hogy a szellemek rosszalkodnak, nem hagynának senkit nyugton.. Arra volt jó, hogy a készítők utoljára még kiélhették az ijesztgetős, gyilkolós perverziójukat. Azért Vivien “RUN” beszólása jó volt.

Együtt a család. Tudni lehetett, hogy ez lesz, nem meglepő, hogy Ben is meghalt. Innentől már semmi nem történt szinte.

A karácsonyfa: oké, most lesz karácsony, egye fene, de akkor is olyan erőltetett giccsjelet volt, ahogy a szellemcsalád díszíti a fát.

Constance: J. Lange jól alakít, de olyan szinten ellenszenves nekem az egész nő, hogy részemről már az első részben kinyírhatták volna, de még a szellemét is valahogy.. Brrr, de nem bírtam.

A kis gonosz kölyök a végén: márpedig biztos vagyok benne, hogy ezt a sztorit akarják majd folytatni, de akkor elmennek a fenébe.

Lezárás volt, semmi meglepő, de a gonosz kiskölykös cliffhanger miatt semmi jóban (reboot) nem reménykedek.

Kár érte, az évad eleje-közepe egész jó volt, sőt, a vége sem volt rossz, de ez a finálé…. Csak könyörgöm, ne ezt folytassák! :(

Hooligan - 2011. 12. 22. 19:40

Na, itt vagyok én is. Ugye a pilotot 2/10-re értékeltem. De mivel nagyon unatkoztam meg amúgy a műfaj közel áll hozzám, így szenvedősen tovább néztem.

Nem írom inkább a negatívumokat, jó sok van belőlük. Egyet kiemelnék: a kiszámíthatóságot. Semmi nagyobb durva wtf nem szakadt ki belőlem az évad során. Egyszerűen olyan volt, mintha egy Amityville filmet néztem volna 12 órán keresztül.

A legnagyobb pozitívuma a sorozatnak az elképesztően jó színészi gárda + a castingolás. Szinte egytől-egyig zseniálisak voltak a szereplők, még ha szinte senkivel sem lehetett azonosulni az egész évadban 100 százalékosan. Legalábbis nekem nem sikerült egyikükkel sem.

Kár a sok olcsó ijesztgetésért, néhány trükk egész jó volt azért. Meg hát sok volt a vér is, ahogy az kell. Remélem továbblépnek a készítők is, jöhet valami más.

A színészek és a finálé humorosabb részei miatt, na meg a kis taknyos miatt a végén legyen 5/10 az évad. Egy pont levonva a “happy ending” miatt.

Hooligan - 2011. 12. 22. 19:43

Bocs a dupláért, de közben leesett hogy miért is az a sorozat címe, ami. Ezeknek mindig valami boldog befejezés kell… wááá.

AX3 - 2011. 12. 22. 19:49

Ez elég gagyi lett. Ahogy Bent megölték nem is értem, eddig mire vártak ha ennyi az egész?? és vivienék miért hagyták?
Ezeket leszámítva is gagyi volt.
Amit nem értek, mitől támadt fel a zombi karmolós baba ?

Solei - 2011. 12. 22. 19:57

én csak azt nem értem, hogy pl. annak az összetákolt babának, akit még az első lakók “készítettek”, annak mi a szerepe??(Meghalt? Ott van a házban? Gonosz?) Mert egy pár szálat szerintem nem bontottak ki rendesen, nekem lóg a levegőben egy kicsit a dolog. Maga a sorozat, az elején tetszett a legjobban, a vége felé,amikor már nem volt benne annyi rejtély egy kicsit leült szerintem.A hallowenes dupla rész vitte a pálmát egyébként. A lezárás amúgy tetszett, de ez inkább a család történetének lezárása volt, a háznak azért még maradt titka. Na meg a kis Antikrisztus. Szerintem a 2. évad róla fog szólni.
És a kedvenc szereplőm benne Tate. Annyira jól játssza ezt a pszichopata,de kedvelhető figurát. Én sajnálom :) Bár csak a kedves oldalát, azért elég sok rosszat követett el.. de azért remélem Ben beszélget majd vele néha, meg Violet. hehehe :D
Amúgy tudom, hogy sokan el vannak ájulva, hogy a Contanse-t játszó színésznő milyen jó, de engem ő mint karakter a filmben elég sokszor irritált, meg érdektelen volt számomra. A házban élő szellemek története jobban érdekelt, meg az események amik ott zajlottak. Na mindegy, én várom a folytatást, mert egyébként az alapfelütés nagyon jó. Akit szeretnék a továbbiakban is látni tutira az nekem Tate :)

Réku - 2011. 12. 22. 20:35

Nekem vegyesek az érzelmeim… olvasgatva a hsz-okat, eszembe jut szintén az alagsori összetákolt gyerek, azt hittem nagyobb szerepe lesz.. levegőben lógó dolgok nálam:
– Haydentől csak így el lehet venni a gyereket meg Bent? Semmi szellem-harc, visszavágó?
– Constance negyedik gyereke? Ha jól emlékszem 4 volt, és nem tudjuk ki a 4., de javítsatok ki, ha tévedek.
– A szellemek hol tanyáznak, ha éppen nem látják őket a látók? Kicsit túl sokan vannak ahhoz, hogy ahogy egy ember él és mozgástere van, egész túlvilági életüket egy szoba sarkában éljék, vagyis oké, időnként mozgolódnak, de nagy a tumultus.

A latinok tényleg idegesítőek voltak, de tuti, hogy egy ilyen élmény után mindegyik egy elmegyogyiban kötne ki :D

És a vége: nem rossz nem rossz a rosszgyerekes szál, de én szurkolok, hogy ennek itt legyen vége. Nincs elég rejtély/szufla még egy évadhoz. Ja és a legjobb rész tényleg a Halloween-es volt, meg Tate sulis mészárlása. Kedvenc idei sorozat volt, 7/10 az évadzáró.

CyClotroniC - 2011. 12. 22. 21:11

Hooligan: Pedig az a “happy ending” egy kifejezetten sajátos szájízt adott, sőt meg merem kockáztatni, hogy pont ettől lett mégis valamitől sajátos az AHS, anélkül tényleg csak klasszikus tisztelgés lett volna. Bár ez sem igaz, mert a cold openek kifejezetten jók voltak.

Lezárás-fanyalgásra:

A lezárás meg mondom, hogy nem finálé volt, hanem egy “tiszteletkör”, ami megmutatta, hogy a család halála hogyan rakta rendbe saját problémájukat, és sok régóta ott raboskodó szellemét is. Anti-katartikus és lassú volt, igen, de pont ettől működött szerintem. Azt viszont nem is értem, hogy ezt hogy akarták 80 percben előadni, bőven elég volt rá az 50 is.

tonkit - 2011. 12. 22. 22:01

nekem nagyon tetszett az evad, egyedul azt nem ertem, hogy moira hogyhogy oregszik?

kisame - 2011. 12. 22. 22:11

Számomra ez a sorozat nem a horror-ról vagy a szellemekről szólt, sem a kísértetházról(amiről ki se derült miért lett kísértetház amúgy..ki volt az első hulla?).

Ez számomra egy szomorú történet volt egy átlagos amerikai családról. Apuka, a jól kereső családfenntartó, aki képtelen belátni a hibáit/elfogadni a határait/vagy komolyan venni a rideg valóságot(talán ezért pszichiáter, nemtom), Anyuka, a 40 körüli milf, aki hervadozásában még utoljára tovább akarja örökíteni a génjeit és igyekszik nem tudomást venni a menopauzáról és a Tinilány, aki a valóságtól egyre inkább eltávolodó szülei miatt kénytelen túl hamar felnőttként viselkedni. Annyira tipikusan mutatja be a mai embereket, hogy csak élnek egymás mellett de nem foglalkoznak egymással.
Számomra a legdurvább az volt, hogy konkrétan fel sem tűnt nekik, hogy meghalt a lányuk, olyannyira “szeretetteljesen” várták az antikrisztus érkezését.

Szóval társadalomkritikaként nagyon is jó lehetne sorozat.
A többi szereplő sablonos, de szerethető volt, ki ki a maga módján(Quinto nagyon szórakoztató volt, Moira a maga módján szerethető és Constance olyan isszonyúúúú irritáló és beteg, hogy az komolyan globe-esélyes. Én ezt most megjósolom/csatlakozom a többiek jóslatához ).

Annyi még, hogy Tate szerintem nem volt pszichopata(az Hayden volt) csak nagyon-nagyon zavarodott lelkületű elmebeteg(Constance többi gyerekéhez társulva, bár ők nem voltak szó szerint elmebetegek.)

minase - 2011. 12. 22. 22:17

Nem is tudom pontosan, mit gondoljak. Jó volt, de szezonzárónak kevés. Felőlem a szülés után hozzátoldhattak volna még 30 percet és akkor lett volna egy intenzív, eseménydús epizód, nyugodt, szép befejezéssel.

Ugyanakkor örülök, hogy így már biztos, hogy nem az új beköltözők klisével indul a második évad.

Egyetértek, hogy nekem is jobban tetszett, amíg nem tisztult le nagyon a kép, de azért jó volt válaszokat kapni is.

Szóval rendben volt, de a végére kellett volna egy nagyobb durranás vagy wtf.

Constance negyedik gyereke nekem továbbra is hiánycikk. Vagy elsiklottam valami felett?

winnie - 2011. 12. 22. 22:17

az első infók a 2. évadról. nem olvasom el, nem tudom, mennyire konkrét, de vagy cyclo vagy én, ha ledarálom a héten, mindenképp írunk posztot ezek alapján, hogy kibeszélhessük murphy-ék elképzelését.

http://insidetv.ew.com/2011/12/22/american-horror-story-season-tw/
http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/american-horror-story-ryan-murphy-season-two-276097
http://www.deadline.com/2011/12/future-of-leads-on-american-horror-story-remains-unclear-as-season-1-wraps/

A. - 2011. 12. 22. 22:40

tetszett a finálé, kicsit olyan volt, mint amikor más finálék, sorozatzárók (vagy könyvek, filmek, játékok, bármi) után olyan érzése van az embernek, hogy de szívesen időzne még egy kicsit ebben a világban. Csak úgy, a hangulat miatt. Ezt az évadzárót ilyen ajándéknak veszem.

CyClotroniC - 2011. 12. 22. 23:07

Ezek a linkek hatalmas jó hírek, a lehető legjobb, ami történhet a folytatásban, meg is írom akkor :D

damnturck - 2011. 12. 22. 23:43

A szellemek tudják változtatni a kinézetüket (öregebbnek/egészségesnek) stb mutatni magukat.

Pl ott volt a kettévágott nő, aki tök jól nézett ki, pedig ketté lett vágva :). Jó az ikrek/égett arcú csaj azért néznek ki így gondolom, mert még “nem léptek túl a halálukon”. Moira azért mutatja öregnek magát, mert így több bizalmat/tiszteletet kap más nőktől, a férfiaknak pl a halott énjét (fiatal dögös Moira) mutatja, amíg nem vívják ki a tiszteletét.

Írták a fenti linkeken, hogy mi lesz köv évadban, úgyhogy én ennek a változatnak jobban örülök :)

paranoid android - 2011. 12. 23. 01:23

Én is csatlakozom ahhoz, hogy a rejtélyek felfedezésével töltött részek zsenialitása után kissé gyengék lettek a további részek. Mindenképpen egyedi és jól kivitelezett évadot láttunk, de a finálé kicsit kielégületlenül hagyott. Lezárásnak abból a szempontból tetszett, hogy nem fogom hiányolni sem a karaktereket, sem a házat (feltéve, ha semelyiket sem látjuk viszont), mert szépen lezárták a történetet, de hiányérzetem maradt az érzelmi oldalról. Vártam a csúcspontot az egész részen keresztül, de nem jött, mivel már korábban megtörtént, csak ugye ezt nem tudhattam. Persze ez nem a készítők hibája, hogy másképp képzelték el, mint én, ennek ellenére langyos volt a finálé. A teljes évad viszont ennek ellenére remek szórakozás volt. A sorozat egyik legnagyobb erénye számomra az összetett és nagyon emberien gyarló karakterek. És persze az őket remekül alakító színészek.
Az a “happy ending” viszont szerintem leginkább keserédes. Legalábbis én nem tudok szörnyűbbet elképzelni az örök egzisztálásnál. A történet szempontjából persze lezáródott a fő karakterek konfliktusa, mondhatjuk azt is, hogy megteremtették maguknak a saját mennyországukat, de azért mégis frusztráló dolog ez.

jky - 2011. 12. 23. 08:46

Megnézem a fentebb linkelt interjúkat. Megnyugodtam :)

Desperate HOUSEwife - 2011. 12. 23. 13:42

Szerettem ezt az évadot, és én a kiszámíthatóságával is tudtam együtt élni, mert a hangulata az mindig nagyon ott volt. A csúcsok nálam: maga a Pilot az izgalmasan belengetett szálakkal (és akkor még nem tudtok, ki a Rubber Man), ez volt egyébként a legijesztőbb rész is; a dupla halloweenes, az iskolai mészárlás sztori áldozatai, a Black Dahlia felbukkanása, a Montgomery házaspár története, Moira története úgy, Violet amikor nem tud kimenni a házból, és nem érti, hogy miért, meg a nővérekkel a cold open abban a bizonyos részben. Plusz még rengeteg apróság persze.
A legijesztőbb dolog az egészben nekem az Infantata volt, a hideg ráz tőle akárhányszor csak eszembe jut, sajnálom, hogy arra nem jött válasz, hogy tulajdoképpen ő micsoda, élő vagy holt, és mit csinál ott lent, amikor nem karmol vagy vért szív, és miért nem hagyja el soha az alagsort.

Andrisss - 2011. 12. 26. 22:52

A taxis bobbydenirós pisztolylövést nem kellett volna beletenni. NAGYON GÁZ VOLT. Amúgy a kislány miatt néztem végig az egészet. Nagyon kis édes, ráadásul jó színész. PLÁTÓI SZERELEM ON. Velem is járna… én is 87-es vagyok mint Tate. Ja ő nem 87-es:):):)

jiliac - 2011. 12. 27. 12:02

Az évad egésze, és az utolsó rész is szerintem rendben volt, kevés az a sorozat aminek egy teljes lezáró nyugodt rész hagynak, ahol át lehet gondolni mindent a nézőnek. A színészek nagyszerűek voltak, és továbbra is a nagy kedvenc J.Lange ahol feltűnik ott másnak nincs helye a képernyőn. Aszem miatta főként, ezt a sorit beteszem a “vinyón maradhat” kategóriába.

A 2. évadban én várnék egy teljesen új helyszínt, nem egy házat azt már itt láttuk. “Szerencsére” az amerikai bűnözés történetben van elég alapanyag ehhez.

Road Lee - 2011. 12. 28. 09:04

CyClotroniC:

:sör:
Kösz, hogy anno felhívtad a figyelmemet a sorozatra!

Röviden az én véleményem az évadról.

Nem szeretem a horrort, de ez a sori berántott, mint a gépszíj.

Nálam a 11. rész, “Birth” volt az évad csúcsa – és utána izgatottan vártam a 12-et, amitől még Ryan Murphy is rosszul lett :-)… de sajnos, semmi ilyet nem találtam benne, és ami a legszomorúbb, egyetlen WTF momentum sem volt benne…
Inkább tűnt egy kissé túlnyújtott tribute-epilógusnak… :-/
Pedig volt/lett volna benne potenciál rendesen…
Mindegy.

Ettől függetlenül egy remek sorozat volt – számomra a Fades mellett az idei év egyik legkellemesebb meglepetése.
:sör:

eVra - 2012. 01. 06. 18:49

Valaki érti, hogy, ha nem mehetnek ki a házból a holtak, akkor Tate, hogy megy a partra és a pszicho szerető kiscsajt, hogy tudja elvinni a rendőr olyan messze?
szerintem volt pár logikai következetlenség….

cyborgwings - 2012. 01. 06. 19:16

vagy tán a halloween miatt volt mindkettő.

eVra - 2012. 01. 06. 19:26

miért is? :)

Panda - 2012. 01. 08. 10:26

Halloweenkor a holtak szabadon járhatnak, és ezért volt lehetőségük elhagyni a házat.

Rush - 2012. 01. 24. 02:18

Szóval szerintem nagyon hullámzó ez a sorozat, de lehet, hogy csak nekem. Innentől Spoilerek.

Szóval. Az elején télleg kicsit féltem, bevallom, amíg nem kezdték el bogozni a dolgokat, addig azért rám tudták hozni a frászt. Aztán mikor beindult, akkor tetszett, mondjuk kb a kiscsaj halottos dologig, mert arra elég korán rájöttem és komolyan onnantól unalmas lett, a vége + 1 kalap hülyeség, sztem szar évadzáró volt. Én úgy zártam volna le, mint a Silent Hillt anno, mindenki a maga útján, Ben + a baba el, többiek marad.

Következetlenségek: Pont fölöttem említették a halloweent, arra én is utólag jöttem rá, az jó húzás volt. Aztán ugye volt az öregedő Moira, az nekem kicsit furcsa, minek huncutkodik a férfiakkal, ha nem is szereti igazán, semmi értelme, ekkora qrvák nincsenek ingyen..:D Az meg, h az idő sehogy se stimmel nagyon sok helyen, h ki mikor hallt+, pl az elején ott labdázott a Beaurgard, vagy h hívják és úgy nyírták ki a 2 idegesítő gyereket, mikor akkor még nem is élhetett a kis down-kóros. Vagy időbeni ugrások sokszor hülyeségeket raktak bele…

Összegezve nem volt rossz, a közepe tetszett, mert félni + szorongani nem szeretek, de a rejtély sztem is jó, befejezni + előbb kellett volna.
2. évad nézős az elején, aztán +látjuk;)

Ferikebácsika - 2013. 08. 21. 00:59

Majdnem 21 hónappal az utsó komment után, írok én is pár sort.
Először is, bennem is bennem volt a kaszálás gondolata a pilot után, de aztán mégis maradtam..megesett más sorozatoknál is, hogy nem nyűgöz le a pilot (Spartacus, Vikings, the Shield, stb..) de aztán a folytatás tetszetős..
Bevallom, nekem maga a sorozat, habár ijeszteni nem ijesztett meg, meg horror terén amúgy is irdatlan nehéz nekem már újat mutatni, vagy olyat, amitől berezelnék, de nagyon tetszett a sok kis puzzledarab ahogy a helyére került szépen lassan..Jó hanghatások, kiváló zenék, remek szereplők..ezek vitték fel a sorozat nívóját, no meg a remek fényképezés, meg kamerakezelés..erre egy egy laikus csak tudatalatt figyel fel, de azért amiket itt mutattak a kameramanok, nem piskóta, higgyétek el…

Szóval szépen indult, a rubber man volt, ami tényleg kicsit összeszorította az ember gyomrát, de tény, hogy miután kiderültek a “dolgok”, hogy egy nagy szellemház az egész, már vesztett az izgalmi értékéből.

Valahogy elsiklottam felette, de örülök,hogy így történt, de engem igenis meglepett, hogy Violet ott volt a pincében, legyekkel teli szájjal.. Szerintem az egyik legjobb jelenet volt a már említett rubber manes, illetve a Tate féle mészárlós opening után.

A negatívumokról is pár szót: – az utsó 2 rész rém giccses valami, már alig bírtam végignézni
– Hayden kurva ellenszenves, nagyon ripacskodó szereplő, őt érzem az egyik leggyengébbnek mind közül
– nos igen a logikai következetlenségek, amikről fentebb is beszéltek, úgy mint; most öregszik, vagy nem öregszik a szellem?Vagy akkor az újszülött is újszülött marad?A szellemek látják egymást, vagy csak hol ez kerül elő, hol az?Milyen gyorsan forrnak össze a sebeik?Pl mikor Viven kibelezi Ben-t, köv jelenetben meg ott állnak nagybüszkén, hogy elüldözték a latinókat…ja, s a sok bútor, gumilabda, stb. minden szellem számára egyformán látható?
– ez a karácsonyfás jelenet is már nagyon nyálparádé volt, nem illett oda,
– az összefércelt gyerekről is mutathattak volna pár sztorit,

Szóval nem egy hibátlan sorozat, de messze szórakoztatóbb és élvezhetőbb,mint a legtöbb mostanság. Bátran megadom rá a 7/10-et de ez egy qrva erős 7-es.

Hamarosan nekivágok a 2. évadnak is.Kíváncsian várom.

Barna Dóra - 2015. 09. 06. 08:57

Èn sajnálom hogy vège pedig ez volt a kedvenc èveadom jo lett volnap ha tovább folytaródik mert neken az utolsó rèsznèl sok kèrdès járt a fejemben ugy hogy tènyleg jó lett volna ha folyatódik de nen fog 😢😢😞

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz