login |

Pilot-mustra: Work It – 1×01

2012. 01. 07. 18:09 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

Megérkezett. Bemutatták. Azt akartam írni, hogy a sorozat, amit mindenki 0%-nyira várt, de én nagyon koki lehetettem májusban, mert nem 0%-ot írtam. Biztos abban bíztam, hogy okkal rendelték be, talán a Work It poénjai nem csak abban fognak kimerülni, hogy nőnek öltözött férfiakat nézünk, s mivel a szereplők között is ott van a munkahelyi csajok mellett az egyik főhős családja és egy közös haver, így még volt remény. A bemutatóig. (Ami nyilván nem lett nagy siker, de egy Community vagy sok másik szitkom örülnek ilyen nézettségnek.)

WORK IT – 1×01 – 2,5/10


A premier aktuális, hiszen kicsit más szemszögből ugyan, de az Adam Sandler-es Jack és Jill most ég Amerikában (itthon azért sikeresebb). A sztori két haverról szól, akik a recessziónak köszönhetően munkanélküliek. Az egyik megtudja, hogy lenne szabad gyógyszerügynöki munka, csak sajnos nőknek. Nem baj. Beöltözik nőnek, bekerül a csajok közé, sőt, a haverjának is megoldja az állást. Ennyi. Két nappal nőnek öltözött férfi megpróbáltatásai. Ez már leírva sem vicces.

A pilot elején elhatároztam, hogy számolni fogom a poénokat, s bár nem volt túl sok, de nem lett annyira rossz a végeredmény, mint amire számítottam. Ennek pedig az az oka, hogy szerencsére nem arról szólt a 20 perc, hogy nehéz magassarkúban járni meg bevág a bugyi (oké, volt egy montázs, belefért) – az efféle dolgokon a legtöbb film végigmegy és már rém unalmasak. Inkább pár nemi és munkahelyi sztereotípiáról: egyrészt egy férfi beszélget álruhában a nőkkel, másrészt pedig az “újonc a munkahelyen” témakör lett feszegetve, nyakonöntve azzal, hogy esetünkben még trampli is az illető. (Arról nem is beszélve, hogy a munkatársak között is akad gonosz lány meg barátságos lány, mintha csak egy középiskolás környezetet másolnának.)

Ha csak ennyi lett volna a Work It, akkor jobb pontszámot kapott volna, és számomra döbbenet, hogy azt rontották el, aminek nincs köze a nőnek öltözésnek. Előszöris a két főkarakter totál érdektelen, semmilyen. Másodszor pedig a munkahelyen kívüli részek sem erősek. Oké, anyu (Rashida Jones nővére?) és a kislány szimpatikusak, de tipikusak, plusz ők sem annyira viccesek (ha nem komédia lenne, működnének, de gyenge poénokkal hiába a szimpátia), a harmadik haver pedig pláne nem vicces, sőt. Komolyan lett volna mersze beégetni magam és 4-5/10-re kihozni a pilotot, ha a valamennyire működő férfiak-női-ruhában részeken kívül mást lehetne éltetni… Ehh, mindegy.

Abba most direkt bele sem gondolok, hogy mi lesz a folytatásban, mivel lehet frissnek tartani azon kívül, hogy a munkahelyi csajokkal össze lehet találkozni férfi ruhában (és persze adja magát a romantikus szál kijátszása helyzetkomikumokkal), plusz a mit sem sejtő családdal is össze lehet futni női ruhában (ez csak egyszer lőhető el, gondolom, csak nincs képük barátság-szálat szőni). Valahogy az egész Work It mozgástere rettentő szűkösnek tűnik és félő, hogy nagyon repetitív lesz a végeredmény és inkább megy át bohózatba, félreértésekbe és fizikai komédiába, amivel nincs bajom, csak sorozatszinten most nem érdekel.

Most már csak az a kérdés, hogy a pozitívabb felhang-morzsák ellenére az ABC miért rendelte be a Work It-et? Komolyan hittek a sorozatban vagy csak lenézték a nézőket. Vagy bedőltek a helyszíni közönségnek, akik nyilván röhögnek, ha nőnek öltözött férfiakat látnak. Arra meg pláne kíváncsi vagyok, hogy az írók komolyan gondolták-e anno, hogy ma egy crossdressing pilotnak van esélye. Oké, nekik volt igazuk, de most elkezdhetünk röhögni rajtuk, mert nem irigylem őket, hogy fognak új poénokat és történetszálakat kitalálni a folytatásban. Mondjuk tippre ezt csak kevesen fogják közülünk megtapasztalni.

11 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2012. 01. 07. 18:30

ugyan meg nem lattam, de ez az a csatorna, ami a cavemenben is latott fantaziat. es ami elkaszalta a man up!-ot, az eastwicket, es igy tovabb. rohadtak, mindig mondom.

Bruzsy - 2012. 01. 07. 18:55

cavemen, édes istenem, azok a gyönyörű emlékek!

Ruby - 2012. 01. 07. 19:07

ki gondolta, hogy Amaury Nolasco-nak ilyen zseniálisan görbe lába van?
a 3. havert meg a megszólalása pillanatában nyakon öntöttem volna egy vödör jéggel, és kidobtam volna az utcára. az amúgy is gyenge lábakon álló pilotnak ő adta meg a kegyelemdöfést, nagy tahó paraszt.
még az a faktor sincs benne, hogy “annyira rossz, hogy már jó”.
0/10.

P009 - 2012. 01. 07. 19:42

Teljesen nem ide vágó kérdést fogok feltenni, de kíváncsi vagyok. Szóval mostanában észrevettem, hogy az ABC-s és FOX-os sorozatokat nem ezekről a csatornákról rögzítik, hanem a kanadai csatornákról (CTV, Citytv…). Csak annyi a kérdésem, hogy ezt és a Suburgatory-t miért az ABC-ről rögzítik, a többit (Revenge, OuaT, Glee, Raising Hope…) miért kanadai csatornákról? Teljesen mindegy, hogy honnan, csak érdekelne. Citytv logója zavar csak, mert nagy és eléggé belóg középre.

Hogy ne legyen a komment teljesen off, a sorozatot nem vártam, de az várható volt, hogy bukta lesz. Még fog csökkenni a nézettsége, szóval ez kasza lesz.

superpityu - 2012. 01. 07. 19:49

annyira rettenetes fos véleményeket hallottam róla, hogy még a bepróbálás lehetősége sem áll fent :D

hallak65 - 2012. 01. 07. 19:52

Off: Az abc és a fox frameskip-et használ, míg a kanadaiak nem, így felvétel szempontjából jobban lehet rögzíteni.

P009 - 2012. 01. 07. 20:03

Utána kerestem, de nem találtam semmit. Mi az a frameskip?

Tomi - 2012. 01. 08. 01:30

Nekem is a Cavemen jutott eszembe először. :)

Az RTL-en ment már valami ilyesmi sorozat réhgebben, hogy csávó nőnek öltözött be. Kirúgták és jelentkezett a régi poziciójára nőként, Sylvia Coco-ként és ő lett a nagy sztár. Nem tudom, hogy mi volt a címe.

Tomi - 2012. 01. 08. 01:34

na közben kigugliztam. a sorozat címe ask Harriet volt és 5 rész után cancel lett. :) a foxon ment 1998-ban

http://en.wikipedia.org/wiki/Ask_Harriet

Lengabor - 2012. 01. 08. 05:52

Igazából pont az előzetes lehúzások miatt néztem meg a pilotot. Nem mondom, hogy tetszett, de nem sajnáltam rá a 20 percet. A harmadik tag nekem is nagyon unszimpatikus, a család sem volt nagy eresztés, de pár részt még megnézek, kíváncsi vagyok hová viszik a történetszálat. Hiszen egy Cougar Town vagy Raising Hope alapfelállás sem sokat ígér, aztán mégis milyen jó sorozatok lettek belőlük.

vicvega - 2012. 01. 08. 14:03

Nőnek öltözött férfiak – a komédia mélypontja. Még a fingós poénokat is jobban elviselem. Az egyetlen ami tetszett a témában, a Priscilla, de az egészen másról szól. Hangsúlyozom, csak akkor van vele problémám, ha poénforrásnak akarják használni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz