login |

Strike Back-interjú

2012. 01. 10. 16:31 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: insider, interjú,

Ma folytatódik az HBO-n a Válaszcsapás, s ezen alkalomból a tovább mögött el lehet olvasni magyarul egy interjút a Stonebridge-et alakító Phillip Winchesterrel az HBO jóvoltából. Hmm, az reális, hogy csak 3 szavazatot kapott a JAws eyecandy szavazáson a Camelot és a Crusoe egykori állandó szereplője?

– Mesélne a Válaszcsapásban alakított karakteréről?

– Michael Stonebridge őrmestert játszom, aki a Section 20 egyik operatív tisztje. Stonebridge tipikus, fegyelmezett katona, mindent a szabályzat szerint csinál, a neki tanítottak szerint él. A Section 20 egyi elit, terroristaelhárító különítmény, mely járja a világot és terroristacselekményekkel gyanúsítható egyéneket vesz célba. A Válaszcsapás elején egy Latif nevű terrorista a célpontunk, aki vegyi fegyverekre tette rá a kezét, s azokat a világ nagyvárosaiban kívánja bevetni.

– A képernyőn a legtöbb időt a Scottot alakító Sullivan Stapleton-nal tölti? Hogy építették fel kettejük kapcsolatát?

–  Ez egy természetes folyamat eredménye volt, hiszen a sorozat forgatása előtt egy hat hetes, meglehetősen intenzív fizikai felkészítésen vettünk részt. Többet voltam edzőteremben, mint addig életemben összesen, egy csomó izmot kellett felszednem magamra, hogy hihetően mutassak katonaként. Szóval folyton együtt gyúrtunk és mindig találtunk alkalmat arra, hogy versenyezzünk. Versenyeztünk az edzőteremben, versenyeztünk akkor, amikor Fokváros környékén kocogtunk és versenyeztünk a lőtéren is. Az edzések során épp ezért nem volt ritka a szájkarate és a rendezők bíztak bennünk annyira, hogy a kamera előtt is engedték nekünk, hogy ne kíméljük a másikat.

– Milyen pluszt ad a kemény edzés egy színésznek azon kívül, hogy termetesebb lesz?

– Nekem a dolog fizikális oldala jelenlétet adott, elhittem mindazt, amit ez a figura csinál. Rengeteg közelharc és tűzharc van a filmben, és ha valaki úgy néz ki, mint most én, azaz 5-10 kilóval könnyebben, mint a forgatás idején, akkor az cseppet sem lenne hiteles – sem a nézőnek, sem a színésznek, s ez befolyásolhatja az alakítását is, főleg, hogy a tévé vizuális média. Arra kérjük a nézőket, hogy engedjenek be minket magukhoz, lássanak vendégük a házukban heti egy órára, és ha nem hiszik el, amit látnak, nem hiszik el, hogy ez a fickó képes megcsinálni azt, amit megcsinál, akkor nem működik a sorozat. Ergó a mi felelősségünk, hogy valódivá tegyük a karaktert. Ráadásul egy csomó nézőnk katona, és nem akartuk beégni előttük, s leégetni őket a bénázásunkkal, hiteltelenségünkkel. Mert ezek a fickók fantasztikus, hogy miket visznek véghez a való életben. A térning során elsőkézből tapasztalhattuk meg, hogy mire képesek.

– Szert tett valami klassz új képességre, tudásra?

– A legfontosabb, amire szert tettem, az a végtelen tisztelet az iránt, amit ezek a fiúk véghez visznek. Rohadt klisésen hangzik, de saját fülemmel hallani a történeteiket, egy szobában lenni velük, amikor sztorizgatnak, együtt piálni a srácokkal valami vendéglátó egységban, nem mindennapi érzés. Hallgatja őket az ember és arra gondol, hogy micsoda figurák ezek, hogy szó szerint megmentik az életünket. Brr, beleborzongok.

– Mi volt a forgatás fénypontja, legemlékezetesebb momentuma?

– Anyám, ez tipikusan olyan egyedi meló volt, egyszeri és megismételhetetlen. Nem egyszer előfordult, hogy Sully-val ültünk egy helikopterben, néztük egymást a csatatér fölött és mindkettőnk szemében az tükröződött, hogy “Úristen, mi tényleg ezt csináljuk…” Az meg már csak hab volt a tortán, hogy egy csom, máshol kaszkadőrt igénylő kunsztot sajátmagunk csinálhattunk meg. Elég csak a kézifékes fordulókra gondolni Fokvárosban, a mindennapi forgalomban, vagy MP5-ösökkel tüzelni kifele az ablakon.

– A sztori csak írói fantázia szüleménye vagy valóban vannak ilyen emberek, vagy szervezetek, mint a Section 20?

– Mindez attól függ, hogy miben hisz és miben nem hisz az ember. Az összeesküvés elméletek hívői nyilván csont nélkül elhiszik, mások pedig egy szót nem fognak elhinni a látottakból. Nekünk a katonák azt mondták, hogy ezek olyan dolgok, amiket az átlagember nem láthat. Oké, nyilván a mi verziónk szörnyen szexi változat, a valóság nem ilyet, de egyes dolgok és akciók egyáltalán nem esnek távol a realitás talajától, sőt, voltak olyanok is, amiknél a katonák a való életben sokkal durvább dolgokat is csinálnak.

– Ha együtt harcolhatna Stonebridge-dzsel vagy Scottal, akkor kit választana maga mellé, ki a keményebb?

– Azta, ezt…, nem, nem tudom. Mindkettejükkel akarnék harcolni. Mondjuk részemről mindig bíznom kellett és mindig bíztam is Scottban, mindig tudtam, hogy ott lesz, ha szükség lesz rá, ez pedig jó érzés.

– Hogy lehet, hogy az összes csajt Scott kapja meg?

– Ebből nem volt harag. Az a helyzet, hogy az első részben mindenki láthatta, hogy Sully meztelenül veszi fel a harcot a rosszfiúkkal. Szerintem a forgatókönyvírók azt gondoltáj, hogy ha hajlandó effélét elvállalni, akkor kapjon csak hasonló jelenteket és történetszálakat. Persze Stonebridge nős, ezt sem szabad elfelejteni.

8 hozzászólás Ne habozz!

Flanker - 2012. 01. 10. 16:49

“Hmm, az reális, hogy csak 3 szavazatot kapott a JAws eyecandy szavazáson a Camelot és a Crusoe egykori állandó szereplője?”
Szerintem reális, mert kevesen nézték még a törzsolvasók közül is a Strike Back-et.

winnie - 2012. 01. 10. 16:56

jó, tudom, hogy közel sem olyan népszerű, de nem a sorozatra gondolok most, hanem, hogy női szemmel mennyire lenne kelendő portéka:)

Nora34 - 2012. 01. 10. 17:07

Erre részemről elő tudok rukkolni egy “női” válasszal:)

A srácok nagyon jók minden szempontból, én tőlem azért nem kaptak szavazatot mert az évad során se bírtam megemészteni, hogy nem Richard Armitage-ot látom a képernyőn. :))

and1 - 2012. 01. 10. 17:09

Winniet idézve női szemmel kelendő portéka, de mi nők szerintem nem csak a külsőre, hanem a lélekre is bukunk. A Strike Back pedig nem a picsogásról szól… A Camelot is igen rövidre sikerült, és az sem a annyira volt népszerű, pedig személy szerint én azt is kedveltem.
Majd kap egy olyan szerepet, ahol a hős-szerelmest alakítja, és a csajok is jobban nézik, akkor lesz előbbre is(remélem)

nyzsu8 - 2012. 01. 10. 21:56

Szerintem Sullivan Stapleton SOKKAL jobb pasi, inkább azt nem értem, őt miért nem szavaztuk meg a sok metroszexuális hülyegyerek helyett. Néha nem értem magunkat, nőket. :)

Lajoska67 - 2012. 01. 11. 02:09

Azt tudtátok, hogy ez az angol figura idén lesz csak 31? Én tuti biztos voltam benne, hogy minimum 35 éves, de lehet, hogy több is. Valahogy olyan furcsa a feje. Amúgy a haverja 100x emberibb volt meg szimpatikusabb.

Miss Keamy - 2012. 01. 11. 04:24

Elég kelendő lenne ha pl. egy rétegsorozatban szerepelne:)

redcat - 2012. 01. 11. 07:46

nyzsuval egyet kell értenem. Ha egy ilyen felépítésű Férfi mondja azt, megvéd, elhiszem neki, és nem kell túl sokat beszélnie. Ne szavaljon hőskölteményeket, és ne rajzoljon szíveket. Engem, bármennyire is hiányzott Richard Armitage, pótolt valamelyest “ennek a kettőnek” a látványa. :))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz